Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Δευτερα 20 Αυγουστου 2018


"Οι επιπτώσεις από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου μας αφορούν όλους!', λένε στην ανακοίνωσή τους οι πυρόπληκτοι της ανατολικής Αττικής, που διαδηλώνουν το απόγευμα στη Βουλή και την Περιφέρεια. Και λένε κι άλλα:
"Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή μας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνώντων οι οποίοι προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου".
Πού είναι οι παλιάνθρωποι που από σεβασμό -τάχα- στον ανθρώπινο πόνο μας έλεγαν να σωπάσουμε και να μη βγάζουμε "χολή" με την επισήμανση των εγκληματικών κυβερνητικών χειρισμών;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μαύρη 20ή Αυγούστου 2018

Εκτίναξαν το δημόσιο χρέος σε ύψη δυσθεώρητα, έχοντας ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, και έχοντας οδηγήσει μεγάλο τμήμα του λαού μας στην εξαθλίωση. Και βγαίνουν απ’ τα μνημόνια, με το μέλλον του τόπου υποθηκευμένο για πολλές δεκαετίες. Και με τη δέσμευση πως η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής θα συνεχίζεται εσαεί.
Επιπλέον και ως ακραία εκδήλωση περιφρόνησης αυτού του λαού, ισχυρίζονται πως δεν ήταν ώριμος για μια πολιτική ρήξης.
Φτύνοντας τους μεγαλειώδεις λαϊκούς αγώνες, που από το 2010 έως το 2015 απέτρεπαν από την πλήρη εφαρμογή του μνημονιακού σχεδιασμού και έριχναν τη μία μετά την άλλη τις κυβερνήσεις.
Φτύνοντας το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, που τσαλαπάτησε ο μοιραίος πρωθυπουργός, για να περάσει αμέσως μετά όλα όσα δεν είχαν καταφέρει να περάσουν οι προηγούμενοι. Ολοκληρώνοντας την κοινωνική καταστροφή. Και δημιουργώντας τους όρους για το νέο τοπίο.
Μια Ελλάδα όπου η περιορισμένη εθνική και λαϊκή κυριαρχία έχει πλέον θεσμοποιηθεί. Ενώ η ανεμπόδιστη κερδοφορία του κεφαλαίου συντελείται πάνω στην εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.
Να γιατί μαζί με τον Τσίπρα πανηγυρίζουν και όλα τα διεθνή και ντόπια κέντρα ισχύος. Να γιατί η σημερινή ημερομηνία, η 20ή Αυγούστου 2018, θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο μαύρες μέρες για τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης. Και για κάθε άνθρωπο που τον πονάει αυτόν εδώ τον τόπο.
Σχολιο.- Επιτηρηση ειχε παντα η Ελλαδα απο την ενταξη της στην Ευρωπαικη οικονομικη κοινοτητα το 1979... Στην ενταξη στην ευρωπαικη ενωση ειναι το προβλημα... Και η αριστερα θα επρεπε να διεκδικει το grexit....
Σχολιο.- Συμφωνώ πως υπάρχει επιτήρηση από την ένταξη στην ΕΟΚ, αλλά με διαφορετική μορφή και ένταση κάθε φορά. Κι αυτή η διαφορά πάντα μας ενδιαφέρει όταν μελετάμε την πραγματικότητα στην οποία δρούμε. Και βέβαια είναι κεντρικό ζήτημα η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. Ο πολιτικός φορέας στον οποίο εντάσσομαι -η ΛΑΕ- το θέτει ως ζήτημα άμεσης διακδίκησης και αγώνα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1948 ανακηρυσσόταν η Λαϊκή Δημοκρατία, βασισμένη όχι μόνο στα σοβιετικά απελευθερωτικά στρατεύματα, αλλά και στην υποστήριξη της πλειοψηφίας των Τσεχοσλοβάκων στο Κ.Κ.
Υπήρχε από το 1945 κυβέρνηση εθνικής αντιφασιστικής ενότητας, με συμμετοχή κομμουνιστών, σοσιαλιστών και αστικών δημοκρατικών δυνάμεων. Με το ξέσπασμα του Ψυχρού Πολέμου οι αστικές δυνάμεις υποστήριξαν την ένταξη της Τσεχοσλοβακίας στο Σχέδιο Μάρσαλ και τον Φεβρουάριο 1948 αποκλείστηκαν από την κυβέρνηση. Οι σοσιαλιστές εντάχθηκαν στο Κ.Κ. Κομμουνιστές και σοσιαλιστές είχαν εξασφαλίσει ήδη την πλειοψηφία στις εκλογές του 1946.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγαίνουμε από τα μνημόνια "χωρίς φιέστες και φανφάρες", γράφει ο Παπαδημούλης.
Ποιείτε την ανάγκη φιλοτιμία, θα έλεγε κάποιος που ζει σ' αυτήν εδώ τη χώρα, αλλά μην υπερβάλλετε!
Γιατί δεν στήνετε μια γιορτή στο Ελευθέριος Βενιζέλος; Εκεί απ' όπου αποχαιρέτισαν τον τόπο οι εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που ξεριζώσατε. Όχι για να κονομάνε εικοσαχίλιαρα από τα ευρωκοινοβούλια, αλλά για το μεροκάματο στα πέρατα της γης.
Να κάνετε και προσκλητήριο νεκρών. Με τα ονόματα των χιλιάδων αυτόχειρων αυτών των χρόνων, που τους οδηγήσατε στην απόγνωση.
Με καλεσμένους τους συνταξιούχους, που βουρκώνουν κοιτώντας κάθε μήνα το βοήθημα ελεημοσύνης που ονομάζετε σύνταξη.
Να την κάνετε τη γιορτή. Πάνω στα αποκαΐδια από μια πολιτική, που για να σώσει τις τράπεζες κατάστρεψε τον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά αφού βγαινουμε από τα μνημόνια γιατί μέσα Οκτωβρίου επιστρέφει η τρόικα και κάθε τρίμηνο μέχρι το 2022 θα είναι εδώ
Σχολιο.- έλα μου ντε.Πως βγαίνουμε όταν τα πλεονάσματα μας μέχρι το 2060 θα είναι 3 ,5 μέχρι το 2022 και 2,2. μέχρι το 2060. χωρίς καμιά προσπάθεια ανάπτυξης.Πως μπορεί να γίνει ανάπτυξη με τέτοιους φόρους και τέτοιες εισφορές.Ποιους κοροϊδεύουν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε την επιχείρηση κατάληψης της B.Συρίας - Θα μπούμε και στο Ιράκ -Τίποτα δεν μας σταματά»
Σχολιο.- Και ο Βλαδήμοιρος θ αφήσει ?.. Ετσι φαινεται... Την εχουν μοιρασει την πιτα...
Οι Κουρδοι παντως που στηριχτηκαν στους Αμερικανους, την πατησαν ασχημα...
Σχολιο.- Να δουμε πως θα τα βγαλουμε εμεις περα με τους Τουρκους...
Μαλλον κανοντας παραχωρησεις. Οποτε θα δουμε ποιος θα παρει την ευθυνη και πως θα καταληξει...
Σχολιο.- αν κάνουμε υποχωρήσεις τότε τουρκευουμε...αν όμως θέλουμε πατρίδα και ελευθερία τότε αν επος αμ έργον



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Αυγουστου 1897 ο αγγλος γιατρός Ρ. Ρος ανακαλύπτει τη σχεση ανάμεσα στα κουνούπια και την ελονοσία. Ο ιδιος θα τιμηθεί με το Νομπελ το 1902 και η μερα θα καθιερωθεί ως "παγκόσμια μέρα κατα των κουνουπιων". Σε αντιστοιχες περιπτωσεις υπάρχουν μηνυματα των αντιστοιχων φορεων, συνήθως πλήρη μεγαλοστομιών...
Αναμενουμε λοιπον τα μυνυματα του υπουργου υγειας και της κ. Δουρου για τη μερα οπου θα παρουσιαζουν τα εργα τους, τους ψεκασμους κλπ... θα υπαρξει μεγαλος ενθουσιασμος στους Ελληνες που εχουν ξεχασει τι ειναι τα κουνουπια, ειδιακα στις φτωχες περιοχες της Δ. Αττικης που μετρανε και νεκρους...
υ.γ. εδω βγαινουμε απο τα μνημονια και σεις ασχολειστε ε κουνουπια; (αμεσως 0, 60 ευκολα σεντς...). Απλα αν κανει υπαιθριο διαγγελμα ο "ηγετης" να εχουν βαλει φιδακια...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι γιατροί εκνευρίζονται από το μυστήριο όπλων του Ισραήλ - το Ισραήλ πυροδοτεί πειραματικά όπλα στους αμάχους της Γάζας, λένε οι γιατροί

Τα πυρομαχικά DIME αναπτύχθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ το 2006 και από τότε έχουν δοκιμαστεί επανειλημμένα στους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό εργάστηκαν ως επιτακτικοί εργαστηριακοί ποντικοί για τη βιομηχανία όπλων του Ισραήλ.
Οι βόμβες DIME περιέχουν βολφράμιο, ένα μέταλλο που προκαλεί καρκίνο και συμβάλλει στην παραγωγή απίστευτα καταστροφικών βλαστών που κόβουν τη σάρκα και τα οστά, συχνά αποκεφαλίζοντας τα κάτω άκρα των ανθρώπων μέσα στην ακτίνα έκρηξης.
Ο διάσημος νορβηγός γιατρός Mads Gilbert, ο οποίος είδε τους τρομακτικούς τραυματισμούς που προκάλεσαν οι βόμβες του DIME κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Γάζας στο Ισραήλ το 2009, είπε στην ηλεκτρονική Ιντιφάντα τηλεφωνικά από το νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας ότι οι ασθενείς εμφανίζονται με τραύματα που σχετίζονται με το DIME.
Ο Erik Fosse, νορβηγός γιατρός που εργάζεται στη Γάζα, λέει ότι το όπλο "προκαλεί τη διάρρηξη του ιστού από τη σάρκα".
Σύμφωνα με τον Fosse και τον συνάδελφό του Mads Gilbert, το όπλο τυπικά ακρωτηριάζει ή δακρύζει τα κάτω άκρα και οι ασθενείς των δέκα δεν επιβιώνουν.
Ο Ares υπολόγισε ότι ο IDF χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. ένας εκπρόσωπος είπε στον ιστότοπο ότι "δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις στρατιωτών στο εξωτερικό".
"Όλοι οι ασθενείς που είδαμε είχαν πληγεί από βόμβες που εκτοξεύθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η βόμβα έπληξε το έδαφος κοντά τους και εξερράγη. "
Είναι πολύ πιθανό ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει τη δική του έκδοση DIME.

το κρατος απαρχαιντ ,το ΙΣΡΑΗΛ δοκιμαζει καινουργιου τυπου οπλα στην Γαζα ...
ο Μενγκελε ξαναζει ενω η ιστορια επαναλαμβανεται με φριχτο τροπο
επισης τον Ιούλ 15, 2018
Σέρνουν στο δικαστήριο το Ισραηλ για εξοπλισμό Ουκρανών φασιστών. Εάν μιλήσετε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, τότε το Ισραήλ και οι απολογητές του θα σας αποκαλέσουν αντισημίτες. Εάν όμως είστε νεοναζί και θέλετε όπλα τότε μπορεί να γίνετε φίλοι τους. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κίνησαν έννομη διαδικασία ενώπιον του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου ισχυριζόμενοι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εκπαιδεύει και εξαγάγει πολεμικό εξοπλισμό στις ουκρανικές νεοναζιστικές πολιτοφυλακές.
Η καταγγελία υποστηρίζει ότι το Ισραήλ πωλεί αυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου Tavor και Negev στην ουκρανική κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι κάποια από αυτά τα όπλα καταλήγουν
στα χέρια της δεξιάς, νεοναζιστικής πολιτοφυλακής Αζόφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



και το δευτερο αυτο ..και το αφιερωνω και στους κρετινους που στηριζουν τους Αμερικανικους πολεμους
''Κάθε δικτάτορας θα θαύμαζε την ομοιομορφία και την υπακοή των ΜΜΕ των ΗΠΑ.''
Νόαμ Τσόμσκυ
''Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί.
Νόαμ Τσόμσκυ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Αυγούστου στις 11:16 μ.μ.
Η νέα αδιαπέραστη, υποβρύχια διάταξη αποκλεισμού της Γάζας,
από την θάλασσα, είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται.
>| Το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας πριν λίγες μέρες έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του θαλάσσιου φράγματος, σχεδιασμένες για να μπλοκάρουν την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Το φράγμα βρίσκεται στην παραλία Ζικίμ, περίπου τρία χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της Γάζας. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018 με υπολογισμένο κόστος στα 25 εκατομμύρια σέκελ (6,7 εκατομμύρια δολάρια).
Όταν ολοκληρωθεί, το θαλάσσιο τείχος θα εκτείνεται 200 μέτρα έξω στη Μεσόγειο, περικόπτοντας περαιτέρω τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Το φράγμα θα αποτελείται από τρία στρώματα: ένα υποβρύχιο επίπεδο βάσης. μια πλατφόρμα θαλάσσιου επιπέδου ύψους 50 μέτρων, κατασκευασμένη από τεθωρακισμένη πέτρα, και ένα φράχτη συρματοπλέγματος ύψους έξι μέτρων. Ένας επιπλέον φράκτης θα περιβάλλει επίσης το ίδιο το φράγμα ως “ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας”.
Το φράγμα εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν. «Η κατασκευή του φράγματος γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προχωρά με ταχείς και εντυπωσιακούς ρυθμούς», δήλωσε ο ακροδεξιός υπουργός. «Κάθε μέρα που περνάει, οι ικανότητές μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Λωρίδα της Γάζας ενισχύονται και η Χαμάς χάνει σταδιακά την ικανότητά της να επιτίθεται στο Ισραήλ».
Η ανέγερση του θαλάσσιου φράγματος θα θεωρηθεί πιθανώς ως μια ακόμη προσπάθεια του Ισραήλ να σφίξει την πολιορκία του στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία συνεχίζεται από το 2007. Το Ισραήλ έκλεισε όλες τις πεζογέφυρες και εμπορικές διαβάσεις μέσα και έξω από τον θύλακα και δημιούργησε ένα «φράκτη ασφάλειας» κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής (ανακωχή 1949) που λειτουργεί ως σύνορο. Το Ισραήλ είναι το μόνο κράτος-μέλος του ΟΗΕ που ποτέ δεν δήλωσε επισήμως ποια είναι τα σύνορα του. Μία περιοχή χωρίς εμπόδια περίπου 300 μέτρων επιβάλλεται επίσης στο φράχτη από την πλευρά της Γάζας, περιορίζοντας την πρόσβαση πολλών οικογενειών και αγροτών στη γη τους.
Το Ισραήλ επέβαλε επίσης ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος σήμερα περιορίζει τους αλιείς της Γάζας σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων, περίπου 17 λιγότερο από ό,τι είχε προταθεί στο πλαίσιο των συμφωνιών του Όσλο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Την περασμένη εβδομάδα, δύο πλοία που ανήκουν στον Στόλο της Ελευθερίας επιχείρησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό, αλλά παρεμποδίστηκαν από ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις στα διεθνή ύδατα. Τα μέλη του πληρώματος του Al-Awda, το πρώτο πλοίο που παρεμποδίζεται, έχουν κατηγορήσει τις ισραηλινές δυνάμεις και άλλες κυβερνήσεις που αποσιωπούν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το κράτος του Ισραήλ.
Ο αντίκτυπος της πολιορκίας ήταν σοβαρός. Οι βιομηχανικοί και εμπορικοί τομείς της Γάζας έχουν υποστεί ζημιες, με την απαγόρευση των εισαγωγών καυσίμων και αερίου από το Ισραήλ να οδηγεί σε ελλείψεις και υψηλή ανεργία. Την περασμένη εβδομάδα, ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της Γάζας και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαράχ Χακ, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι «κάλεσαν όλες τις πλευρές να θέσουν τα δικαιώματα των παιδιών πριν από οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις και να λάβουν άμεσα μέτρα για να ανακουφίσουν τα βάσανα τους».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eξέγερση στη Raqqa. Oι συνεργάτες των ΗΠΑ οι SDF ρίχνουν στο ψαχνό. Πολλοί τραυματίες…

Σ ΄εξέλιξη βρίσκεται εξέγερση στην κατεχόμενη Ράκα κατά των συνεργατών των ΗΠΑ των SDF. Αυτοί χτυπούν το πλήθος υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
Στρατιωτική κινητοποίηση  « 20 στρατιωτικών οχημάτων  » και πυρά των πολιτοφυλάκων των  SDF στη συνοικία Al-Meshlab στην πόλη της Raqqa. Πολυάριθμα άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά τους. Oι πολίτες που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Όλα άρχισαν μετά τη διαμάχη της οικογένειας Al Mojhad με πολιτοφύλακες SDF μετά τη σεξουαλική παρενόχληση μιας κοπέλας από μέλος SDF. Στα βίντεο ακούγονται καταιγισμοί πυροβολισμών μέσα στη νύχτα.
Στη φωτο ένας από τους τραυματίες ο πολίτης Abdallah Almojhad που τραυματίστηκε όπως κι άλλοι πολίτες από τα πυρά των SDF στη συνοικία  AlMeshlab στη Ράκα.
Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία πολλά κορίτσια και γυναίκες παρενοχλούνται από τους SDF/ YPG στ αμερικανικά κατεχόμενα της συριακής Ράκα. Αυτές οι πράξεις δημιούργησαν σήμερα συγκρούσεις όταν ξεχείλισε το ποτήρι με μια αντίστοιχη περίπτωση στη συνοικία al-Mashlab  Οι συνεργάτες των ΗΠΑ συνέλαβαν  20 νεαρούς σύριους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Επίθεση στο Ιdlib ίσως αρχίσει σήμερα τη νύχτα. Άγριο σφυροκόπημα του SAA τώρα κατά τρομοκρατών στη Β Χάμα. Η διάταξη των δυνάμεων της μάχης του Idlib. Που θα επιχειρήσουν οι Ρώσοι. O SAA μετακινεί δυνάμεις του σε όλη την α΄γραμμή σε κίνηση τακτικής για να είναι απρόβλεπτη από τον εχθρό ο πραγματικός άξονας της επίθεσής του.
To μπαράζ του πυροβολικού που είναι σ΄εξέλιξη τώρα στη Βόρεια Χάμα φαίνεται να είναι ασυνήθιστα βίαιο,η επίθεση στο Ιντλίμπ θα μπορούσε ν΄αρχίσει και σήμερα τη νύχτα. Υπάρχουν όλα τα είδη κινήσεων τακτικής αυτή την ώρα στο SAA που μετακινεί τα στρατεύματά του πρώτης γραμμής σε όλο το μήκος του μετώπου μεταξύ Β Λατάκια και Χάμα.
Ο σκοπός αυτών των κινήσεων είναι ίσως να προκαλέσουν σύγχιση στις υπηρεσίες πληροφοριών των  »ανταρτών » και να κρύψουν τον πραγματικό άξονα της μελλοντική επίθεσης. Σήμερα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η 4η Μονάδα  που θα όφειλε να καλύψει τον δυτικό θύλακα της αρχικής επίθεσης έπρεπε να φύγει από το Βορρά της Hama με τους Τίγρεις και τους πολιτοφύλακες της Al Quds.
Ο ανατολικός θύλακας θα καλυφθεί από το ιρανικό νεφέλωμα, τη Χεζμπολλά και την 5η Λεγεώνα.
Οι SDF και οι YPG δεν διαθέτουν βαρύ οπλισμό και δεν μπορούν ν΄ανακτήσουν την επαρχία του Afrin, αντίθετα μπορούν να φιξάρουν στο βορρά ένα μέρος δυνάμεων  »ανταρτών » όπως την al Zinki και τη Sultan Murad.
Στο Νότο, στο Β της Χάμα οι SAA έχουν μπροστά τους commandos της Hayat Tahir al Sham (ΗΤS) τ. Αλ Νούσρα που διαθέτει υψηλό στρατιωτικό standard. Μπορούμε να υποθέσουμε πως αν οι Ρώσοι  δεσμευθούν αυτό θα συμβεί εκεί.
Εδώ και μέρες υπάρχει μπαράζ χτυπημάτων πυροβολικού κι αεροπορικών επιδρομών ρωσικής και συριακής αεροπορίας.
Δεκάδες συνέλαβε η αλ Νούσρα η HTS στο Ιντλίμπ γιατί ήταν προδότες σύμφωνα με τους υποστηρικτές της . Στο μεταξύ αθρόες συλλήψεις έγιαν σε όλη την επαρχία των υποστηρικτών της συμφιλίωσης με συριακή διοίκηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός θα πολεμήσει τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ με τα ίδια τους τα όπλα. Θα τους πολεμήσει με δυτικά και ανατολικής προέλευσης όπλα που είχε δώσει η Σ Αραβία στους τρομοκράτες του Νότου και κατασχέθηκαν. Σε 4 φάσεις θα διεξαχθεί η μάχη του Idlib.

Ο Σύρος ειδήμονας Dr. Kamal Jafah* δίνει τη δική του εκδοχή για την πολυαναμενόμενη μάχη του Ιντλίμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο οι προετοιμασίες για τη μάχη του Ιντλίμπ έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι δυνάμεις έχουν λάβει τις θέσεις τους ενώ οι διοικητές έχουν δώσει τις απαιτούμενες οδηγίες και έχουν προβεί σε διανομή ρόλων, αποστολών και καθηκόντων.
Η ειρωνία της τύχης είναι ότι αυτή η μάχη θα δοθεί από τους ήρωες του συριακού στρατού με σύγχρονα όπλα , δυτικά και ανατολικής προέλευσης με 4 x 4 οχήματα επανδρωμένα με πυροβόλα  που παραδόθηκαν στις συριακές ένοπλες φράξιες τρομοκρατών στο Νότο μέσω Ιορδανίας από τη Σαουδική Αραβία και κατασχέθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών των ένοπλων ομάδων όταν κατέρρευσε γι αυτές το μέτωπο. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης μια ποικιλία πυρομαχικών που επίσης ανακαλύφθηκε εκεί.
Αυτή η μάχη που θα είναι η μητέρα όλων των μαχών θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις. Θα υπολογίσει την  ανθρωπιστική κατάσταση κι αυτή των αμάχων και θα τους διασφαλίσει πρόσκαιρη καταφυγή για κάθε στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης.
Η μάχη και η αγριότητά της αλλά και το μέγεθος της καταστροφικότητάς της θα εξαρτηθούν από τη συνεργασία των πολιτών αδερφών μας με τις δυνάμεις του συριακού στρατού και την πίεση που θ΄ασκήσουν στις ένοπλες ομάδες για να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για να εξουδετερωθούν από αεροπορικές επιδρομές.
*στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, μέλος του παρατηρητηρίου της αίθουσας επιχειρήσεων του Χαλεπίου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση στη Βουλή και στην Περιφέρεια από τους πυρόπληκτους της Ραφήνας και του Μαραθώνα
 Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018, 10:00
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να καταθέσουν υπόμνημα στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής έχουν οργανώσει για σήμερα το απόγευμα, στις 19.00 οι πυρόπληκτοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Πυροπλήκτων Ραφήνας-Μαραθώνα:

«Οι κάτοικοι των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας –Πικερμίου πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην παραπλανηθούμε από έωλες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα.
Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή μας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των αναγκών που δημιούργησαν οι εγκληματικοί χειρισμοί των κυβερνώντων οι οποίοι προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου.

• Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων, σωματείων και άλλων μαζικών φορέων των Δήμων μας να συνυπογράψουν το κείμενο των αιτημάτων της «Επιτροπής πυροπλήκτων κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα.
• Καλούμε όλους τους πυρόπληκτους των περιοχών μας να πάρουν μέρος στην παράσταση της 20ης Αυγούστου στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής όπου θα καταθέσουμε εγγράφως τις διεκδικήσεις με τα αυτονόητα αιτήματα μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!

Πούλμαν θα αναχωρήσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8 στις 18.00 από το ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 33, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ) ενώ θα υπάρξουν και οι εξής στάσεις:
– 17.30 5η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
– 17.45 ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
– 18.00 ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ στο Μάτι
επίσης θα γίνουν στάσεις
– στη ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ της Β ΕΙΣΟΔΟΥ του ΒΟΥΤΖΑ με τη Μαραθώνος
– στη ΣΤΑΣΗ των ΚΤΕΛ της Α ΕΙΣΟΔΟΥ του ΒΟΥΤΖΑ
– στη ΣΤΑΣΗ των ΚΤΕΛ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ
Οι επιπτώσεις από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου μας αφορούν όλους!!».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Τα ταχυδρομεία θα διανείμουν 10,5 τόνους αλληλογραφίας που την καθυστερούσε επί οχτώ χρόνια το Ισραήλ
 Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018, 16:32
Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη περιμένουν με ανυπομονησία να παραλάβουν επιτέλους περισσότερους από 10 τόνους γραμμάτων και δεμάτων που το Ισραήλ τα καθυστερούσε εδώ και οχτώ χρόνια.
Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, αφού οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.
Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τα σύνορα των οποίων ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές, περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.
Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια. «Σχηματίστηκε μια ομάδα για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
Ένας υπάλληλος του ταχυδρομείου, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια. «Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οχτώ», είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε και δεν μας παγιδεύουν τα δημοσιογραφικά πουτανάκια του Σόρος και της Cia!
Σαν σήμερα, 20 Αυγούστου 1941, γεννήθηκε στην Ποζάρεβατς της Γιουγκοσλαβίας ο
Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας και του Σοσιαλιστικού Κόμματος...
Δολοφονήθηκε στις φυλακές του ναζιστικού κτήνους Ευρωπαϊκή Ένωση...
ΖΕΙ και θα ζει στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιστροφή!
Μέχρι τώρα περισσότεροι από 500.000 πολίτες επέστρεψαν στην Deir Ezzor!
Τα διεθνή ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικές πουτάνες δεν σιωπούν απλως, αλλά κρύβουν!
Αλήθεια... Τώρα θα μάθουμε ποιοι πραγματικά ήταν-είναι στην Ελλάδα πρόσφυγες από τη Συρία και ποιοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, μισθοφόροι του "ελεύθερου συριακού στρατού", δολοφόνοι, αποκεφαλιστές;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιντλίμπ... ο τελευταίος τάφος των τζιχαντοφασιστών..
..που τελειώνει οριστικά τα όνειρα της "πολιτισμένης" δύσης να «απελευθερώσει» τη Συρία από την τυραννία και να εγκαθιδρύσει "ισλαμοφασιστικό κράτος" στα χέρια της!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξολοθρεύστε τα ανθρωπόμορφα κτήνη χωρίς έλεος! "Moderate Rebels" of Idlib
Ξένοι μαχητές τζιχαντοφασιστες από την Ασία αυτή τη φορά, στο Idlib για να σκοτώσουν τους Συριους και τον Συριακό Αραβικό Στρατό για τον ισλαμοφασισμο. Μετριοπαθεις αντάρτες;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι χριστιανοί στο Καμισλί της Συρίας καταγγέλουν ότι οι Κούρδοι τους κλείνουν τα σχολεία. Μεταξύ άλλων έκλεισαν σχολείο της Αρμενικής Εκκλησίας.

Οι SDF / YPG συνεργάτες των Αμερικανών έκλεισαν ένα χριστιανικό Αρμενικό Σχολείο στη ΒΑ Συρία γιατί αρνήθηκε να υιοθετήσει το πρόγραμμα σπουδών των PYD. Oι επικεφαλείς των χριστιανικών εκκλησιών της περιοχής καταδικάζουν αυτήν την πρακτική.
Οι χριστιανοί στο Kamishli εξοργίστηκαν  από την παρέμβαση των  κούρδων στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Οι επικεφαλείς και οι ιερείς των χριστιανικών εκκλησιών της περιοχής απέρριψαν κάθε είδους παρέμβαση και παραβίαση των δικαιωμάτων των χριστιανών υπό οποιαδήποτε ρήτρα ή περίσταση.
Σε δήλωση που εξέδωσαν στις  18.8.18 οι επικεφαλείς και ιερείς των εκκλησιών μετά την συνάντησή τους στην πόλη Καμισλί στη Β Συρία στο κυβερνείο της Hasaka επιβεβαίωσαν την άρνησή τους σε όλες τις απόπειρες της αυτοδιοίκησης των Κούρδων να επιβάλουν άδειες και αναλυτικά προγράμματα στα χριστιανικά σχολεία που υπάγονται στις εκκλησίες. Τονίζουν ότι είναι νόμιμα σχολεία και παρέχουν παιδεία σε μαθητές που ανήκουν όλες τις κοινωνικές συνιστώσες.
Το κλείσιμο των σχολείων θεωρήθηκε ως ένα πολύ επικίνδυνο μήνυμα, επηρεάζοντας τη χριστιανική παρουσία στην περιοχή, ειδικά καθώς αυτά τα σχολεία ήταν κέντρα ακτινοβολίας για όλους τους πολίτες της χώρας χωρίς διακρίσεις στη θρησκεία ή αναξιοκρατία και ήταν ένα παράδειγμα αγάπης και συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών της κοινωνίας. Οι χριστιανοί ήταν όλοι υπέρμαχοι της αγάπης και δεν συνήθιζαν να καταπατούν τα δικαιώματα και την ιδιοκτησία των άλλων.
Η κοινή δήλωση που εκδόθηκε από τη συνάντηση ζήτησε από την κουρδική αυτοδιοίκηση να επανεξετάσει την απόφασή της για το κλείσιμο των σχολειών και να  επιστρέψει στο κλίμα   αγάπης , εξοικείωσης,  ειρήνης και  συνύπαρξης στην επαρχία.
Ένα   σχολείο που λειτούργησε επί 23 συναπτά έτη στην επαρχία Al-Hasaka ειδοποιήθηκε για το πρόγραμμα αυτοδιοίκησης και για την έκδοση αδειών κατά το κλείσιμο.
Οι Χριστιανικές Εκκλησίες εξέδωσαν μια καταδικαστική δήλωση που ονομάζει αυτή την δράση των Κούρδων ως μια  « απειλή για τη χριστιανική ύπαρξη ».
Σύμφωνα με το tayyar στις έντεκα το πρωί του Σαββάτου, στις 18 του Αυγ. 2018 συναντήθηκαν στα γραφεία  της μητρόπολης της συρορθόδοξης Εκκλησίας στο Kamishli οι επικεφαλείς και οι ιερείς των χριστιανικών εκκλησιών της περιοχής για να καταγγείλουν το κλείσιμο των σχολείων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ρωσική αεροπορία σαρώνει τρομοκράτες στο Ιντλίμπ κυρίως από το Τουρκεστάν….

H ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τρομοκράτες κοντά στο Idlib, και σκοτώθηκαν αρκετοί από αυτούς που κατάγονταν κυρίως από το Τουρκεστάν. Υπάρχει μια τελευταία αναφορά από στρατιωτική πηγή που λέει ότι έρχονται εκπλήξεις υψηλού επιπέδου και ότι το Ιντλίμπ θα πέσει αμαχητί ή ότι η μάχη θα είναι σύντομη και ότι η Τουρκία έχει κάνει πίσω. Επίσης αναφέρεται ότι οι τουρκικές ενισχύσεις που μπήκαν χθες ήταν για την αντικατάσταση σε 90% του στρατιωτικού προσωπικού που είναι στα διάφορα σημεία επιτήρησης όπως στη Β Χάμα. Έχουν θορυβηθεί οι  »αντιπολιτευόμενοι » από το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πως τη Δευτέρα 20.8 ανοίγει το πέρασμα του Abu Duhur εντός επαρχίας Ιντλίμπ για εκκένωση των πολιτών που θέλουν να εκκενωθούν από τις περιοχές που ελέγχουν οι τρομοκράτες καθώς όπως εκτιμούν αυτό σημαίνει ότι επίκειται επίθεση συριακού στρατού στο βορρά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Esra Al-Ghamgam. Δημοσιογράφος, φεμινίστρια και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Αποκεφαλίστηκε από το απολυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας. Ως συνήθως ο κατά τ' άλλα λαλίστατος επιλεκτικός "ανθρωπισμός" της Δύσης σιωπά, αφού οι Σαούντ είναι πιστά μαντρόσκυλα των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ισραήλ..