Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Δευτερα 10 Σεπτεμβριου 2018


Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018
Συλλήψεις τρομοκρατών που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Νικαράγουα

Η αστυνομία της Νικαράγουα ανακοίνωσε την Τρίτη τη σύλληψη τριών τρομοκρατών που έδρασαν στις πόλεις Μασάγια και Μανάγουα, στη διάρκεια του κύματος βίας και του αποτυχημένου πραξικοπήματος που ξεκίνησε τον Απρίλιο.
Ένας από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα τρομοκρατίας, απαγωγές, ληστείες με εκφοβισμό και πολύ σοβαρό τραυματισμό αστυνομικών. O κατηγορούμενος, στις 12 Ιουνίου απήγαγε, βασάνισε και περιέλουσε δύο ένστολους με βενζίνη, αφού έκλεψε τα υπάρχοντά τους, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο χωριό Μπόσκο Μόνγλε στη Μασάγια, όπως εξήγησε ο δεύτερος επικεφαλής της Διεύθυνσης Δικαστικής Αρωγής Φάρλε Ρόα. Στην κατοχή του βρέθηκαν πυροβόλα όπλα και έσπειρε τον τρόμο σε αυτή την πόλη για περισσότερο από τρεις μήνες.

Για το ίδιο έγκλημα, η Εισαγγελία θα ασκήσει δίωξη και σε έναν άλλο από τους κρατουμένους, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως επικεφαλής των οδοφραγμάτων κοντά στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Νικαράγουας στη Μανάγουα. Σύμφωνα με τις αρχές, ο κατηγορούμενος συμμετείχε στην πυρπόληση ενός “Δέντρου της Ζωής”, ένα μεταλλικό γλυπτό που κοσμεί την πρωτεύουσα, καθώς και σε άλλα εγκλήματα εις βάρος κατοίκων και του κράτους.
Ο τρίτος κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας που επιτέθηκε, απήγαγε και βασάνισε εργαζομένους του Δημαρχείου της Μασάγια, τους οποίους απείλησε να τους κάψει ζωντανούς. Επιπλέον, έβαλε φωτιά σε οχήματα και εγκαταστάσεις και έκλεψε πυροβόλα όπλα, όπως ανέφερε ο Ρόα.
Τον τελευταίο μήνα οι αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες μέλη και ηγέτες τρομοκρατικών ομάδων που εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που προκάλεσε τον θάνατο 198 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι δικαστικές διαδικασίες εξελίσσονται με σταθερό ρυθμό, ενώ ο λαός συνεχίζει να διαδηλώνει στους δρόμους απαιτώντας ειρήνη, δικαιοσύνη και αποζημίωση των θυμάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" πρώτα " ήταν ο Τζορτζ Όργουελ και μετά ο " σύντροφος " Τρότσκι. Τώρα είναι ο μπέρνι σάντερς.
" αγαπητέ " " σύντροφε " Telesur,
Σας παρακαλώ, σταματήστε να επαινειται τους κοινωνικούς φασίστες που είναι ή θα ειναι υποστηρικτές του ιμπεριαλιστικου πολέμου στη Βενεζουέλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Ενω αρχισαν τα διεθνη καθεστωτικα παπαγαλακια το γνωστο τροπαρι για ''χημικα του Ασαντ'',οι Αμερικανοι έριξαν εκείνοι στους Σύριους τις απαγορευμένες από το Διεθνές Δίκαιο, βόμβες φωσφόρου, ώστε να προστατέψουν τα τζιχάντια τους στο Ιντλιμπ.
ΗΠΑ=ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Μαχητικά των ΗΠΑ έριξαν απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου στη συριακή πόλη Ντέιρ Αρ-Ζορ
9/9/2018
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Στρατού, δυο αμερικανικά μαχητικά χτύπησαν τη συριακή πόλη Ντέιρ Αρ-Ζορ με βόμβες φωσφόρου, προκαλώντας εκτεταμένες πυρκαγιές.  (Φωτό Αρχείου)
Συγκεκριμένα επρόκειτο για δυο F15 που το Σάββατο βομβάρδισαν την πόλη Χατζίν με βόμβες λευκού φωσφόρου που ως γνωστόν είναι απαγορευμένες από τη σχετική Σύμβαση της Γενεύης.
Μετά τα χτυπήματα καταγράφηκαν πολλές πυρκαγιές στην περιοχή, δήλωσε ο Αν/γος Βλαντιμίρ Σαβτσένκο. Μέχρι στιγμής δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κάποια πληροφορία σχετικά με αριθμό θυμάτων ή τραυματιών.
Η Ντέιρ Αρ-Ζορ βρίσκεται ανατολικά της Συρίας στις όχθες του Ευφράτη και είναι η έβδομη σε μέγεθος με πληθυσμό περίπου 220.000 κατοίκους.
Η συγκεκριμένη πόλη βρισκόταν υπό την πολιορκία και την κατοχή του Ισλαμοφασιστικού Κράτους επί 3 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν και απελευθερώθηκε, μετά από επιτυχημένη αντεπίθεση του συριακού στρατού και μάχες εννέα εβδομάδων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα 10-9-1943 Η μάχη της Αραχωβας από τις μεγαλύτερες της Εθνικής Aντιστασης όταν ο ΕΛΑΣ υπό τον θρυλικο Νικηφορο, ιλαρχο στον ελληνικο στρατο,  υπαρχηγο του Αρη Βελουχιωτη.  Κατατροπωσε 2 Λοχους ορεινών κυνηγών των ες ες με τρομακτικές απώλειες για τους Ναζι.. Χωρίς αυτούς εμεις σήμερα θα μιλούσαμε Βαυαρικα.. Τιμή και δόξα στους Αθάνατους ήρωες μας..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/9/2018
Στη ΝΔ,έχουν για πρότυπο τον Πινοσέτ.
Έναν δικτάτορα που δολοφόνησε τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Αλιέντε και κάπου 40 χιλιάδες πολίτες, εξαθλίωσε τον λαό της Χιλής προς όφελος ολιγαρχίας και ξένων συμφερόντων, και πέθανε κατηγορούμενος για φορολογικές απάτες.
Μάλλον τους πληρώνουν από το Σύριζα δεν εξηγείται αλλιώς.
Καραγκουνης. «Θα εφαρμοσουμε τον προσωπικο κουμπαρα του Πινοσετ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ αμφιβάλω ότι θα διαβαστεί η ανάρτηση αλλα εγω θα την κάνω.
Βέβαια αν ο μουσαμάς ήταν γεμάτος γάτες ή σκυλιά που οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε και φροντίζουμε, ε τότε τα likes και η οργή μας θα είχε ξεχειλίσει.
Αν δε η ανάρτηση περιείχε και καμια ξεβράκωτη ε τότε ήταν που θα παίρναμε φωτιά.....
Δυστυχώς όμως εδω εχουμε χιλιάδες μέλισσες νεκρές, επηρεασμένες από τη χρήση φυτοφαρμάκων και στη χώρα μας.
Δυστυχώς ο κύκλος της ζωής μας σταμάτα κάπου εδώ.
Αν κάποτε οι μέλισσες αφανιστούν από προσώπου γης, δεν θα απομείνουν στον άνθρωπο παραπάνω από τέσσερα χρόνια ζωής.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Κάππος (1937 – 10 Σεπτεμβρίου 2005)
Δωδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο
του Κώστα Κάππου. Αυτού του μοναδικού ανθρώπου.
Που όταν τον ρωτούσαν για τις αντιπάθειές του,
εκείνος απαντούσε: «Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν,
ούτε τους βασανιστές μου».
Ο Κάππος δεν εξαργύρωσε ποτέ τα σημάδια που «φιλοτέχνησαν» πάνω σε ολόκληρο το κορμί του
οι δεσμοφύλακές του.
Ήταν κομμουνιστής. Κανονικός. Στα λόγια και στα έργα.
Γι’ αυτό και ήταν ένας από εκείνους τους ξεχωριστούς που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, μια ολόκληρη γενιά.
«Ονομάζεται Κώστας Κάππος, είναι 37 ετών πατέρας ενός ανήλικου αγοριού. Στις 25 Απριλίου 1968 το απόγευμα συνελήφθη. Κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια ένα μήνα και μετά οδηγήθηκε στο Διόνυσο. Βασανίστηκε ένα μήνα εκεί και τον ξανάφεραν στην Ασφάλεια Αθηνών, από όπου οδηγήθηκε στη Λέρο. Καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εις βάρος του. Κανένας μάρτυρας δεν τον κατάγγειλε για τίποτα. Η δουλειά του ήταν λογιστής. Αρτιμελής, καλοφτιαγμένος, από τη φύση του. Το μόνο που δεν ήξερε ήταν η αντοχή του. Αυτή την δοκίμασε στον Διόνυσο και αργότερα στο Μπογιάτι. Όσοι τον ήξεραν πριν, είδαν ότι τόσο η φυσιογνωμία του, όσο και η διάπλαση του είχαν αλλοιωθεί. Τα βασανιστήρια είχαν αλλοιώσει τη διάπλαση και τη μορφή του. Δεκαέξι βασανιστές, εκτός από εκείνους που έδιναν μόνο ξύλο, όργωσαν κυριολεκτικά το κορμί του. Νοσηρές διάνοιες, σατανικοί εφευρέτες. Τέσσερεις στο Διόνυσο, 12 στο Μπογιάτι. (…) 500 περίπου (οι) ώρες βασανιστηρίων, που συνολικά πέρασε σε μπουντρούμια, φυλακές, στα κρατητήρια και στις απομονώσεις (…)».
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Επανάσταση που έρχεται»,
Επιλογή από άρθρα, κείμενα, συνεντεύξεις του Κώστα Κάππου,
εκδόσεις «Αλήθεια»)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Κλείνουν το γραφείο της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τις παλαιστινιακές αρχές για την απόφασή τους να κλείσουν την παλαιστινιακή αποστολή στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε σήμερα ο υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ, καταγγέλλοντας μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» στα αμερικανικά ανταποδοτικά μέτρα.
Η απόφαση αυτή είναι η τελευταία μέχρι σήμερα σε μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της παλαιστινιακής διοίκησης, η οποία πάγωσε τις σχέσεις με τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά τη μονομερή αναγνώριση, τον Δεκέμβριο του 2017 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Αμερικανός αξιωματούχος μας ενημέρωσε για την απόφαση να κλείσει η παλαιστινιακή αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε σε ανακοίνωση ο Ερεκάτ, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
«Πρόκειται για μια νέα χειροπιαστή απόδειξη της συλλογικής τιμωρίας που ασκεί η διοίκηση Τραμπ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προς τον οποίο έχει ήδη σταματήσει την οικονομική βοήθεια για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας και της παιδείας» είπε.
«Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση δείχνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να κατεδαφίσουν το διεθνές σύστημα προκειμένου να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα» πρόσθεσε.
Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό και εποπτεύει την Παλαιστινιακή Αρχή.
Ο Σαέμπ Ερεκάτ είπε ακόμη ότι οι παλαιστινιακές αρχές δεν θα αποθαρρυνθούν από το να ζητήσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ.
«Επαναλαμβάνουμε πως τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται, πως δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και στους εκβιασμούς των ΗΠΑ» ανέφερε στη δήλωσή του ο Ερεκάτ. «Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να καλούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκινήσει μια άμεση διερεύνηση των ισραηλινών εγκλημάτων» είπε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμάχη με τα σχολεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι σιωναζι θελουν τα Παλαιστινιακα παιδακια να μαθουν τη τεχνητη γλωσσα τους
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 09:59
Το άνοιγμα των σχολείων αυτές τις ημέρες και στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της διδακτέας ύλης, κυρίως στο μάθημα της ιστορίας, στο κατεχόμενο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση, με πρόσχημα ότι θελει  να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης εκεί και να προσφέρει αργότερα στα παιδιά καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, πρόκειται να διαθέσει μισό εκατομμύριο ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια δηθεν για να γεφυρώσει το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στους Παλαιστινίους της ανατολικής Ιερουσαλήμ και τους Σιωναζι του δυτικού τμήματος της πόλης, και τα μικρα παλαιστινακια να μαθουν την τεχνητη γλωσσα τους. Τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στον τομέα της εκπαίδευσης και εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα.
«Κόκκινη γραμμή»
Οι Παλαιστίνιοι φοβούνται «εβραιοποίηση» των σχολείων τους με αναδιαμόρφωση του διδακτικού προγράμματος. Ήδη το 7% των Παλαιστίνιων μαθητών διδάσκεται σύμφωνα με το ισραηλινό διδακτικό πρόγραμμα. «Το όλο πρόγραμμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλύση εγκεφάλου» λέει ο εκπαιδευτικός σύμβουλος Σαμίρ Τζιμπρίλ. «Οι Ισραηλινοί θέλουν να έχουν το μονοπώλιο στην ερμηνεία της ιστορίας των Παλαιστινίων. Και ξεκινούν από τους μαθητές και τη διδακτέα ύλη. Για μας αποτελεί κόκκινη γραμμή. Έχουμε το δικαίωμα να ορίζουμε εμείς τα προγράμματα, αυτή είναι η βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι Άραβες καθηγητές. Η Μέι Σοβαμρέχ διδάσκει ιστορία και αντιμετωπίζει συνεχώς δυσκολίες, όταν μιλά στο μάθημα για την αραβο-ισραηλινή διένεξη, την ισραηλινή κατοχή ή ακόμη και για το κείμενο του παλαιστινιακού ύμνου. «Εμείς οι καθηγητές δεν ξεσηκώνουμε κανένα παιδί. Είναι όλα κάτω από 18 χρόνων. Τους διδάσκουμε τα βασικά της αραβο-ισραηλινής διένεξης, τους μιλάμε για την παλαιστινιακή ταυτότητα, την παράδοση, τον πολιτισμό, τα δικαιώματά τους σε αυτήν τη χώρα. Αυτό δεν λέγεται ξεσήκωμα».
«Καλύτερη ενσωμάτωση»
Οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν άλλη άποψη. Θεωρούν ότι η εκμάθηση της εβραϊκής γλώσσας και στην ανατολική Ιερουσαλήμ και η αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης θα ανοίξει την πόρτα στους Παλαιστινίους στην ισραηλινή οικονομία. «Δεν θέλουμε ''εβραιοποίηση'', πλύση εγκεφάλου, δεν θέλουμε να τους κάνουμε σιωνιστές» λέει ο Μπεν Αβραχάμι, σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης του δημάρχου της Ιερουσαλήμ. «Το ερώτημα είναι, θέλετε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας; Εάν στείλετε το παιδί σας σε σχολεία με ισραηλινό διδακτικό πρόγραμμα, στο τέλος θα έχουν καλύτερες δυνατότητες να πάνε, πχ. στο πανεπιστήμιο».
Ωστόσο, το πιο βασικό πρόβλημα δεν είναι τόσο το διδακτικό πρόγραμμα, όσο ότι τα σχολεία δεν φτάνουν για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Παλαιστινίων. Στο σχολείο Αλ Τουρ, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, φοιτούν 1.400 παιδιά, όταν έχει κατασκευαστεί για 800 παιδιά. Η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως εκρηκτική και ο φόβος των Παλαιστινίων της ανατολικής Ιερουσαλήμ μήπως χάσουν τη γλώσσα και τις παραδόσεις τους μεγάλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση Σαλβίνι στον ξεφτιλοΟΗΕ για τους παρατηρητές που λεει ότι θα στειλει σχετικά με κρούσματα ρατσισμού
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 14:51
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι απάντησε στη δήλωση της Καραπουταναρας Ύπατης Αρμοστή του ξεφτιλοΟΗΕ για τους πρόσφυγες Μισέλ Μπατσελέτ σχετικά με έρευνα που θα πραγματοποιήσει ο ξεφτιλοΟΗΕ στην Ιταλία, στελνοντας υπαλληλους του, μετά από καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά μεταναστών, ατόμων με αφρικανική καταγωγή και Ρομά.
Στην απάντησή του, ο γραμματέας της Λέγκα αναφέρει:
«Τα τελευταία χρόνια η Ιταλία υποδέχθηκε 700.000 μετανάστες, πολλούς από τους οποίους παράτυπους, και δεν βοηθήθηκε ποτέ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά συνέπεια δεν δεχόμαστε να μας κάνει μαθήματα κανείς και πολύ περισσότερο ο ΟΗΕ που αποδεικνύεται ότι έχει προκαταλήψεις, δεν διαθέτει σωστή πληροφόρηση και είναι οργανισμός αδικαιολόγητα δαπανηρός».
Ο Ματέο Σαλβίνι προσθέτει ότι η ιταλική αστυνομία και οι καραμπινιέροι διαψεύδουν ότι υπάρχει μια τέτοια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τους μετανάστες και ζητά από τον ΟΗΕ «να ξεκινήσει έρευνα σε χώρες που αγνοούν βασικά δικαιώματα, όπως την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ευχήθηκε για το εβραϊκό νέο έτος μέσω Twitter
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 00:29
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ευχήθηκε για το εβραϊκό νέο έτος στους Εβραίους στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο με μήνυμά του σήμερα στο Twitter, την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος για τον ρόλο της Τεχεράνης στην περιοχή.
"Καθώς ο ήλιος δίνει τη θέση του στο φεγγάρι, εύχομαι σε όλους τους εβραίους συμπατριώτες μου και στους Εβραίους σε όλο τον κόσμο μια πολύ Ευτυχισμένη Νέα Χρονιά γεμάτη ειρήνη και αρμονία. Χαρούμενη Rosh Hashanah (εβραϊκή πρωτοχρονιά)", δήλωσε ο Ζαρίφ μέσω του μηνύματός του.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πραγματοποίησε πάνω από 200 επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια και προειδοποίησε την περασμένη Δευτέρα ότι μπορεί να επιτεθεί σε ιρανικά στρατιωτικά μέσα στο Ιράκ.
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως και προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα πλήξει αμερικανικούς και ισραηλινοναζιστικούς στόχους, αν δεχθεί επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη δήλωση του συμβούλου ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην Τεχεράνη πέρα από τις οικονομικές κυρώσεις.
Ο Ζαρίφ, ο οποίος έχει στείλει παρόμοιους χαιρετισμούς κατά το παρελθόν, μαζί με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ανάρτησε επίσης φωτογραφίες από εορταστικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της εβραϊκής μειονότητας του Ιράν.
Η αρχαία εβραϊκή κοινότητα του Ιράν έχει μειωθεί σε περίπου 10.000 με 20.000 μέλη από 85.000 που αριθμούσε την εποχή της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή εκτός του ισραηλινοναζιστικου  καθεστωτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινοναζιστικά πυρά
 Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, 23:48
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που προσπαθούσε να προκαλέσει ζημιές στο ισραηλινοναζιστκό διαχωριστικό τείχος, μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα υπό αποκλεισμό ο οποίος από τον Μάρτιο μαστίζεται από συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινοναζιστών στρατιωτών.
"Οι στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν έναν ύποπτο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας και επιχειρούσε δολιοφθορά", σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινοναζιστικού στρατού.
Οι σιωναζι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του άνδρα, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έλαβε πρώτες βοήθειες δηθεν όπως λενε ψεματα τα σιωναζιστικα καθαρματα αλλά "υπέκυψε στα τραύματά του", σύμφωνα με τους ιδιους σιωναζι αλητες.
Ο Παλαιστίνιος αυτός, που ονομάζεται 'Ατεφ Μοχάμεντ Σάλεχ, ηλικίας 32 ετών, κατάγεται από Τζαμπαλίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωριδας και δεν απέχει πολύ από το σιωναζιστικο τείχος, ανακοίνωσαν στη συνέχεια αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσαν ότι δεν γνωρίζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες ερρίφθησαν τα πυρά που είχαν στόχο τον Παλαιστίνιο.
Στη Λωρίδα της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Χαμάς, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις από τις 30 Μαρτίου κατά μήκος του τείχους αυτού στις οποίες οι Παλαιστίνιοι ζητούν την άρση του αποκλεισμού και το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους κατά την ίδρυση του κράτους του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος το 1948.
Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε 176 τον αριθμό των Παλαιστινίων της Γάζας που έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τότε.
Την περασμένη Τετάρτη, το Ισραήλ αποφάσισε να κλείσει για μια εβδομάδα το σημείο διέλευσης του Ερέζ μεταξύ της Γάζας και του ισραηλινοναζιστικού εδάφους --το μόνο για τους Παλαιστίνιους-- μετά τις ταραχές που είχαν σημειωθεί την προηγουμένη κοντά στο μεθοριακό πέρασμα.
Θύλακας μεταξύ του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος, της Αιγύπτου και της Μεσογείου, η Λωρίδα της Γάζας τελεί τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια υπό αυστηρό ισραηλινοναζιστικό αποκλεισμό από ξηρά και θάλασσα. Η επιβίωση των σχεδόν δύο εκατομμυρίων κατοίκων της εξαρτάται από τη χορήγηση ξένης βοήθειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Η Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ στην Αθήνα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια που κόστισε τη ζωή στον επικεφαλής της εξέγερσης του λαού του Ντομπάς Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο. Η καινούρια αυτή δειλή ενέργεια, που εκπονήθηκε και εκτελέστηκε από τους πιο σκοτεινούς κύκλους της αντίδρασης με τη σφραγίδα των ουκρανικών αρχών και των υπερατλαντικών συμμάχων τους των ΗΠΑ, ζωγραφίζει με τα πιο ζοφερά χρώματα τόσο το φόβο τους απέναντι στον εξεγερμένο λαό του Ντομπάς, όσο και τις διαθέσεις τους απέναντι στην ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Χαιρετίζει με περίσσια περηφάνεια τον ηρωικό λαό του Ντομπάς, που έδωσε άμεσα την καλύτερη απάντηση στα σχέδια τρομοκράτησής του, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην κηδεία του ηγέτη του και συνεχίζει με ψυχραιμία και σταθερότητα την πορεία που χάραξε 4 χρόνια πριν απέναντι στο φασισμό, την ξενοκρατία και την αλλοτρίωση.

Ανακοινώθηκε κιόλας συνεχιστής του Ζαχάρτσενκο, ο Ντενίς Πουσίλιν, ακόμα νεότερος σε ηλικία, αλλά ήδη με πλούσια δράση για την υπεράσπιση του λαού του Ντομπάς (επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του Μινσκ). Είναι μια επιλογή που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις ανεξάντλητες δυνάμεις ενός λαού που αγωνίζεται, όσο και την αδάμαστη θέλησή του να παλέψει για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Ήδη ορίστηκαν για τις 11 Νοεμβρίου εκλογές, στις οποίες θα εκφραστεί άλλη μια φορά η ελεύθερη βούληση του λαού.
Ο ελληνικός λαός, αναπόσπαστο κομμάτι κι αυτός της αντιφασιστικής πάλης, ξέρει και τις δυσκολίες και τις θυσίες του αγώνα. Και είναι γι’ αυτό σίγουρος ότι και αυτή η δύσκολη στιγμή θα δυναμώσει τη θέληση του λαού του Ντομπάς για αγώνα, θέληση που αποτελεί πραγματικό φάρο και για τον ελληνικό λαό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θολό το πολιτικό τοπίο στη Σουηδία
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 07:40
Σε περίοδο αβεβαιότητας εισέρχεται η Σουηδία μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αφενός επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση της Άκρας Δεξιάς και αφετέρου προέκυψε μια πολιτική εξίσωση με τρεις αγνώστους: ποιος είναι ο αληθινός νικητής; Ποιος θα κυβερνήσει; Και με ποιον;
Το νέο πολιτικό σκηνικό της Σουηδίας, στο οποίο η πολιτική ισχύς είναι πλέον κατακερματισμένη, κάνει κάθε υπολογισμό περίπλοκο.
Καμιά από τις δύο παρατάξεις που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 349 εδρών, καθώς η Άκρα Δεξιά ενισχύθηκε κι άλλο.
Με σχεδόν όλες τις εκλογικές περιφέρειες να έχουν ενσωματωθεί, το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (28,4% και 101 εδρες, -12 εδρες που ειχαν πριν 4 χρονια), οι κυβερνητικοί του εταίροι, οι Πράσινοι (4,3% και 15 εδρες, -19 εδρες), και οι σύμμαχοί του που τους στηριζουν στο κοινοβούλιο χωρις να συμμετεχουν στην κυβερνηση, το κόμμα της Αριστεράς 7,9% και 29 εδρες, +7 εδρες), συγκέντρωναν το 40,6% των ψήφων.
Η κεντροδεξιά Συμμαχία από τη μεριά της συγκέντρωνε 40,3%. Η διαφορά των δύο παρατάξεων ήταν μόλις περίπου 30.000 ψήφοι.
«Θα χρειαστεί πολλή φαντασία» για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, προέβλεψε την Κυριακή η εφημερίδα «Svenska Dagbladet».
Ο «κοκκινοπράσινος» κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών και των Οικολόγων και της Αριστερας που πηρε145 εδρες εξασφάλισε το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα έναντι της Συμμαχίας της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης που πηρε 143εδρες: δύο έδρες, (145, έναντι 143). Και μάλιστα μένει ακόμη να καταμετρηθούν οι ψήφοι των Σουηδών του εξωτερικού, που συχνά ευνοούν τη Δεξιά. Αυτό θα γίνει την Τετάρτη.
Οι Σοσιαλδημοκράτες απώλεσαν 2,8 μονάδες σε σύγκριση με το 2014 και κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοσή τους στις εκλογές εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.
Μολαταύτα, αφού παραδέχθηκε ότι θα ήθελε ένα «καλύτερο αποτέλεσμα», ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής ικανοποίηση, διότι «είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα της Σουηδίας».
«Αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν τον ενταφιασμό της πολιτικής των συνασπισμών (...). Ουδείς εξασφάλισε πλειοψηφία. Είναι, επομένως, φυσικό να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των συνασπισμών» έκρινε ο Λεβέν, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, όπως τον προέτρεψαν οι ηγέτες της Κεντροδεξιάς.
Η Κεντροαριστερά με ποιον;
Με μια φωνή, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης απαίτησαν ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός να εγκαταλείψει την εξουσία. «Αυτή η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Πρέπει να παραιτηθεί» είπε ο Ουλφ Κριστερσόν, ο επικεφαλής του κόμματος των Μετριοπαθών και υποψήφιος της τετρακομματικής Συμμαχίας, την οποία συγκροτούν τα κόμματα των Μετριοπαθών (19,8% και 70 εδρες, -14 εδρες από πριν 4χρονια), των Φιλελευθέρων (5,5% και 19 εδρες,  ιδιες εδρες με πριν 4 χρονια), του Κέντρου (8,6% και 31 εδρες +9 εδρες) και των Χριστιανοδημοκρατών (6,4% και 23 εδρες +7 εδρες).
Η Κεντροαριστερά ελπίζει να εξασφαλίσει νέα τετραετή θητεία στην κυβέρνηση, αλλά το ερώτημα είναι με ποιον θα συνεργαστεί.
Ο Λεβέν μπορεί να αποπειραθεί να διατηρήσει το σχήμα του 2014, συγκροτώντας μια κυβέρνηση μειοψηφίας μαζί με τους Οικολόγους και με την υποστήριξη στο κοινοβούλιο του κόμματος της Αριστεράς, μιας και το στρατόπεδό του είναι ακόμη πιο μειοψηφικό.
Θα βρίσκεται σε αυτήν την περίπτωση υπό μόνιμη απειλή από την αντιπολίτευση, που θα τον εμποδίζει να νομοθετεί και ίσως τον εξαναγκάσει σε παραίτηση.
Οι Σουηδοί Δημοκράτες, κόμμα με νεοφασιστικές και ρατσιστικές καταβολές, συγκέντρωσαν το 17,6% των ψήφων και 62 έδρες (12,9% και 49 αντιστοίχως πριν από τέσσερα χρόνια). Ενισχύθηκαν περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα.
Ενδέχεται ο Λεβέν να παίξει το χαρτί του ανοίγματος και να καλέσει τους Φιλελεύθερους και τους Κεντρώους σε διαπραγματεύσεις. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η κυβέρνησή του δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.
Η Δεξιά σε δύσκολη θέση
Παρά τις μεγάλες διαφορές τους, τα κόμματα της Συμμαχίας, που βρισκόταν στην εξουσία από το 2006 έως το 2014, έχουν συμφωνήσει πως θα κυβερνήσουν μαζί.
Αλλά αυτό δεν μοιάζει εύκολο: ίσως χρειαστούν τις ψήφους της Άκρας Δεξιάς.
Ο Οκεσόν, που υποστήριξε χθες το βράδυ ότι οι Σουηδοί Δημοκράτες είναι «οι νικητές» των εκλογών, αφού η άνοδός τους ήταν σχεδόν πέντε εκατοστιαίες μονάδες, απηύθυνε νέα έκκληση-τελεσίγραφο στη Δεξιά την Κυριακή, απαιτώντας να μάθει: «Κριστερσόν, με ποιον θες να διαπραγματευτείς, με τον Στέφαν Λεβέν ή με τον Τζίμι Οκεσόν;».
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» πρόσθεσε.
Ο Κριστερσόν κατέρριψε την προσφορά του ηγέτη της Άκρας Δεξιάς: «Ήμασταν απόλυτα σαφείς (...), η Συμμαχία δεν θα κυβερνήσει, ούτε θα συζητήσει για το πώς θα σχηματίσει κυβέρνηση, με τους Σουηδούς Δημοκράτες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κυνικη δηλωση Τσιπρα στη ΔΕΘ. «Οι συνταξιουχοι είναι ανω των 70 ετων. Οποτε οι περικοες δαπανων θα σβηνουν με το περασμα του  χρονου». Μακαβριος για  τη μειωση των συνταξεων.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο κυνική και προσβλητική δήλωση Πρωθυπουργού.
Ο Τσίπρας εξηγεί ότι οι συνταξιούχοι που είναι πάνω από 70 θα πεθάνουν σιγά σιγά, επομένως δεν χρειάζεται περικοπή συντάξεων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 19χρονος ισραηλινός Χίλελ Γκαρμί εξηγεί σε ισραηλινό κανάλι γιατί αποφάσισε να γίνει αρνητής στράτευσης αντιμετωπίζοντας αρκετούς μήνες φυλάκισης σε στρατιωτικές φυλακές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμός στα social media για τα «fake news» του Γιάννη Λοβέρδου – Η ανάρτηση που «κατέβηκε»
10 Σεπτεμβρίου 2018 • Ώρα δημοσίευσης: 8:49 πμ
«Για πέστε μου ειλικρινά, βρε σύντροφοι Συριζανέλ, πόσο επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη κι ασφάλεια είναι αυτός ο παππούς, που κρατάει μια ελληνική σημαία, για να τον κυνηγούν τρεις κρανιοφόροι, πάνοπλοι, εξαγριωμένοι ΜΑΤατζήδες;» , έγραψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, δημοσιεύοντας στο Facebook μια φωτογραφία με άνδρες τον ΜΑΤ να κυνηγούν έναν ηλικιωμένο.
Ωστόσο η ανάρτηση του αυτή προκάλεσε την δημόσια κατακραυγή από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς με μια πρόχειρη έρευνα στο Google θα δει κανείς ότι πρόκειται για στιγμιότυπο από τις μεγάλες διαδηλώσεις της 28ς και 29ης Ιουνίου του 2011, ημέρες κατά τις οποίες η Βουλή ενέκρινε το Μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης Παπανδρέου και στην πλατεία Συντάγματος βρισκόταν το κίνημα των “Αγανακτισμένων”.
Η επίμαχη φωτογραφία που είχε αναρτήσει ήταν αυτή που δημοσιεύουμε. Μετά την κατακραυγή από τους χρήστες του διαδικτύου, ο Γ. Λοβέρδος κατέβασε την ανάρτησή του.