Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τριτη 11 Σεπτεμβριου 2018


Δεν πειράζει βρε τράπεζες για την τρύπα των 43 εκατομμυρίων στην Folli-follie. Εμείς είμαστε εδώ για να σας σώζουμε όποτε χρειάζεστε.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ άλλη μια τρύπα ,μαλακές υπάρχουν ,λεφτά δεν υπάρχουν...

Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς κατήγγειλαν τα δάνεια της Folli Follie
13:28 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
Απέναντι στην οικογένεια Κουτσολιούτσου θα βρεθούν μεθαύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ζητώντας από το δικαστήριο να μην επεκτείνει την προστασία της Folli Follie έναντι των πιστωτών της.
Η Follie Follie ανακοίνωσε πως οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς επέδωσαν στην εταιρεία δηλώσεις καταγγελίας των υφισταμένων συμβάσεων πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό της εταιρείας, ήτοι δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ περίπου, κηρύσσοντας άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό το χρεωστικό κατάλοιπο του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού κάθε πίστωσης, νομιμοτόκως από την επίδοση κάθε δήλωσης καταγγελίας, ως εξής:
Η Alpha Bank 5,05 εκατ. ευρώ (επίδοση 6 Σεπτεμβρίου 2018).
Η Εθνική Τράπεζα 21,49 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018).
Η Eurobank 6,50 εκατ. ευρώ (επίδοση 7 Σεπτεμβρίου 2018).
Η Τράπεζα Πειραιώς 10,03 εκατ. ευρώ (επίδοση 10 Σεπτεμβρίου 2018).
Αναφορικά με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie υπό το άρθρο 106(α)6 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθεμία από τις ανωτέρω τράπεζες και η Τράπεζα Αττικής ΑΕ κατέθεσαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 κύριες παρεμβάσεις κατά της εταιρείας, με αίτημα την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της Folli Follie και την μη παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής.
Μάλιστα, στην περίπτωση που Δικαστήριο ήθελε να κάνει δεκτή την αίτηση της Folli Follie οι τράπεζες αιτήθηκαν την εξαίρεση του ενεχύρου που έχουν λάβει (μετοχές της Αττικά Πολυκαταστήματα ΑΕ) από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας, καθώς και την απαγόρευση στην Folli Follie να συναινέσει στην εγγραφή συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της υπέρ των πιστωτών της.
Οι κύριες παρεμβάσεις των Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα συζητηθούν μεθαύριο, 12 Σεπτεμβρίου 2018, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μαζί με την εκκρεμή αίτηση της Folli Follie.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύφθηκε και αυτός. Αυτό για κάποιους που νομίζανε πως ο Ερντογάν έχει αλλάξει στρατόπεδο...
Πρώτα το δωράκι στον Τσίπρα, με την απελευθέρωση των δύο απείραχτων αξιωματικών μετά τις φωτιές στο Μάτι με τους 100 νεκρούς και τώρα η επίκληση για βοήθεια από τους Ιμπεριαλιστές

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Wall Street Journal, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη δυτική αποικιοκρατικη κοινότητα να αναλάβει δράση για να αποτρέψει μια επίθεση εναντίον του Idlib, του τελευταίου ισλαμοφασιστικου θύλακα στη Συρία, και προειδοποίησε ότι "ολόκληρος ο κόσμος που στέκεται απαθης θα πληρώσει το τίμημα " σε διαφορετική περίπτωση.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλινου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Κυριακή στο Σπούτνικ ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν τον διάλογό τους επικεντρώνοντας στη σύγκρουση στη Συρία και την κατάσταση στη ζώνη εξουδετέρωσης της Idlib, συμφωνησαν στο Ιράν στην Τεχεράνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάχη του Ιντλίμπ και η ανάμειξη Τουρκίας και ΗΠΑ
- Σεπτεμβρίου 09, 2018

Σειρά αεροπορικών επιθέσεων στον άξονα Χαμά-Ιντλίμπ, εξαπέλυσαν οι Ρωσικές και Συριακές δυνάμεις το Σάββατο (8/9).
Οι αεροπορικές επιθέσεις ξεκίνησαν από το πρωί, με επαναλαμβανόμενους βομβαρδισμούς οχυρών των τζιχαντιστών στις επαρχίες Χαμά και Ιντλίμπ και στη συνέχεια, θα προχωρούσαν σε πάνω από 70 χτυπήματα σε θέσεις των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κυβερνείου της Χαμά, οι Ρωσικές και Συριακές δυνάμεις πραγματοποίησαν πάνω από 100 επιθέσεις από αέρος κατά το τελευταίο 24ωρο, στοχεύοντας χαρακώματα, βάσεις και κρησφύγετα των τζιχαντιστών.
Ο έντονος βομβαρδισμός συνεχίζεται, καθώς οι επίγειες δυνάμεις ετοιμάζονται να εξαπολύσουν τη δική τους επίθεση.
Η περιοχή του Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο μεγάλο οχυρό των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα και το μεγάλο "στοίχημα" της Συριακής κυβέρνησης στην προσπάθειά της να απελευθερώσει απ' άκρη σ' άκρη τη Συριακή γη.

Η Τουρκία στέλνει στρατό στο Ιντλίμπ

Σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, ένα μεγάλο τουρκικό στρατιωτικό κονβόι εισήλθε στην περιοχή του Ιντλίμπ το βράδυ του Σαββάτου (8/9). Το κονβόι αποτελείται από πάνω από 300 οχήματα, μεταξύ των οποίων τανκς, εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων (MLRS) και άρματα μάχης ΒΜΡ.
Το κονβόι αναφέρεται ότι μπήκε στη Συρία από το πέρασμα Kafr Losen και κατευθύνεται προς τις προμετωπίδες των ανταρτών στη Χαμά και το Ιντλίμπ. Κάποιες από τις πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρουν και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα (manpads) το οποίο, αν αληθεύει, σημαίνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να καταρρίψει τα Συριακά πολεμικά αεροσκάφη που θα πετάξουν πάνω από τις θέσεις της.
Την προηγούμενη μέρα (7/9) ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, εξέφραζε την ανησυχία του για τους "άμαχους πολίτες" του Ιντλίμπ, δημοσιεύοντας στο twitter ότι η κατάσταση θα πρέπει να επιλυθεί "χωρίς να προκαλέσει πόνο, νέες εντάσεις ή περισσότερα δεινά".
"Αν ο κόσμος κλείνει τα μάτια μπροστά στον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων, για την προώθηση των συμφερόντων του καθεστώτος", η Τουρκία "δεν πρόκειται ούτε να παρακολουθεί από μια γωνιά, ούτε να συμμετέχει σε ένα τέτοιο παιχνίδι."
Η Τουρκία, όπως είπε, φιλοξενεί περίπου 3,5 εκατ. Σύρους πρόσφυγες και δεν έχει δυνατότητα να πάρει επιπλέον πρόσφυγες, αν ο πόλεμος συνεχιστεί.
"Για οποιονδήποτε λόγο κι αν έχει γίνει, ή πρόκειται να γίνει μια επίθεση, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφή, σφαγή και ανθρωπιστική τραγωδία" με εκατομμύρια να συρρέουν στα σύνορα της Τουρκίας.
Τα παραπάνω σχόλια έγιναν μετά από τριμερή σύσκεψη του Ερντογάν στην Τεχεράνη, με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασσάν Ρουχανί και τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κατάσταση στη Συρία, είναι μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων.

Η Ουάσιγκτον προστατεύει την Αλ Κάιντα

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ καλούν τη Συρία να αποφύγει την "απερίσκεπτη" επίθεση στο Ιντλίμπ, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχει υψηλό κόστος σε ζωές αμάχων. Αυτές οι δηλώσεις των αμερικανών έχουν στόχο να παρουσιάσουν το Ιντλίμπ ως μια περιοχή όπου κατοικούν κυρίως άμαχοι και μετριοπαθείς "αντάρτες" της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, μόλις πριν έναν χρόνο, ένας από τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, ο Μπρετ ΜακΓκουργκ, Ειδικός Απεσταλμένος του Προέδρου για τον Διεθνή Συνασπισμό Εναντίον του ΙΣΙΣ, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Middle East Institute, χαρακτήρισε το Ιντλίμπ ως "το μεγαλύτερο καταφύγιο της Αλ Κάιντα, μετά τις 9/11, άμεσα συνδεδεμένο με τον Ayman al-Zawahiri (ηγέτη της Αλ Κάιντα)" και ότι "για αρκετό καιρό" αποτελεί ένα "τεράστιο πρόβλημα"
Οι χαρακτηρισμοί του ΜακΓκουρκ επαναλήφθηκαν και σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η Washigton Post, σε άρθρο της αναφέρει ότι το Ιντλίμπ, "το μεγαλύτερο εναπομείναν οχυρό των ανταρτών στη βόρεια Συρία", "έχει τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα". Στο άρθρο αυτό υπάρχει και δήλωση ενός από αυτούς τους αντάρτες που λέει ότι οι συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ομάδες "ελέγχουν κάθε πλευρά της ζωής" στο Ιντλίμπ και ότι "η ιδεολογία της Αλ Κάιντα εξαπλώνεται παντού". Αναφέρεται επίσης ότι οι περισσότεροι αντάρτες έχουν συνταχθεί με μια από τις πιο ισχυρές ομάδες, την Hayat Tahrir al-Sham, μια οργάνωση που σχηματίστηκε από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα. Άλλοι πάλι αντάρτες έχουν πάει με την "πιο μετριοπαθή" Ahrar al-Sham, μια οργάνωση η οποία έχει βρεθεί συχνά στο πεδίο των μαχών ως σύμμαχος της Αλ Νούσρα.
Αν άλλαξε κάτι από την περσινή εικόνα του Ιντλίμπ, αυτό είναι μάλλον προς το χειρότερο. Η παρουσία της Αλ Κάιντα στην περιοχή έχει αυξηθεί, καθώς οι συνεργάτες των τρομοκρατών που εκκενώθηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, μετά από συμφωνίες με τον Συριακό Αραβικό Στρατό, κατευθύνθηκαν στο Ιντλίμπ, όταν αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις περιοχές που είχαν καταλάβει.
Τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ επαναλαμβάνουν, φυσικά, τη ρητορική του Τραμπ, ξεχνώντας τα προηγούμενα δημοσιεύματά τους. Κι αν κανείς αναρωτιέται για ποιον λόγο οι ΗΠΑ σπεύδουν να προστατεύσουν "το καταφύγιο της Αλ Κάιντα" η απάντηση δίνεται από τους ίδιους τους Αμερικανούς αξιωματούχους και συγκεκριμένα από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον: στόχος των ΗΠΑ στη Συρία δεν είναι πλέον η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά η εξάλειψη της "Ιρανικής απειλής".
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η υπεράσπιση της Αλ Κάιντα είναι μέρος του σχεδίου της διοίκησης Τραμπ, με απώτερο στόχο να πλήξει το Ιράν, μια χώρα που τα τελευταία επτά χρόνια πολεμά εναντίον του ISIS στη Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστες
Δολοφονούν τους ντόπιους πληθυσμούς μέχρι εξαφάνισης, τους κλέβουν τη γη τους, τους καταστρέφουν τα σπίτια οδηγώντας τους στον ξεριζωμό, τους κλέβουν τις περιουσίες και παράλληλα τους κλέβουν και τον πολιτισμό και την Αραβική τους κουλτούρα.
Έτσι είδαμε τα παραδοσιακά Αραβικά φαγητά όπως για παράδειγμα η Χούμους να βαφτίζονται Ισραηλινά και τώρα να βλέπουμε τις παραδοσιακές φορεσιές της Παλαιστίνης να βαφτίζονται ως Ισραηλινές.
Εγώ ρωτάω... Πότε και που η ανθρωπότητα έχει ξαναδεί τέτοιες συμπεριφορές από τον Κατακτητή εις βάρος του λαού που έχει κατακτήσει;;
Πουθενά απλά..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ζήτω η Χιλή! Ζήτω οι εργαζόμενοι!"
Ο τελευταίος λόγος του Σαλβαντόρ Αλιέντε ο οποίος σαν σήμερα το 1973 πέφτει νεκρός από τους φασίστες

"Ζήτω η Χιλή! Ζήτω οι άνθρωποι! Ζήτω οι εργαζόμενοι!
Αυτά είναι τα τελευταία λόγια μου, και είμαι βέβαιος ότι η θυσία μου δεν θα είναι μάταια, είμαι βέβαιος ότι, τουλάχιστον, θα είναι ένα μάθημα ηθικής που θα τιμωρήσει το κακούργημα, δειλία και προδοσία."
Σαν σήμερα το 1973 ο Σαλβαντόρ Αλιέντε βρίσκεται νεκρός ύστερα από το πραξικόπημα των Αμερικάνων και του Αυγούστο Πινοσέτ
Ο τελευταίος λόγος που απηύθυνε προς τον λαό της Χιλής, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, αρνούμενος να παραδοθεί στα φασίστα Πινοσέτ:
“Σίγουρα αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για μένα να απευθυνθώ σε εσάς. Η Πολεμική Αεροπορία έχει βομβαρδίσει τις κεραίες των Radio Portales και Radio Corporación.
Οι λέξεις μου δεν έχουν πικρία αλλά απογοήτευση. Είθε να έρθει μια ηθική τιμωρία για εκείνους που έχουν προδώσει τον όρκο τους: Στρατιώτες της Χιλής, οι δικαιούχοι αρχιστράτηγοι, ο Ναύαρχος Μερίνο, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί ο ίδιος διοικητής του ναυτικού, και ο κ. Μεντόζα, ο οποίος επαίσχυντα μόλις χθες ορκίσθηκε πίστη και αφοσίωση στην κυβέρνηση, και ο οποίος έχει επίσης αυτοανακηρυχθεί αρχηγός της Carabineros [παραστρατιωτικής αστυνομίας].
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, το μόνο πράγμα που απομένει για μένα είναι να πω στους εργάτες: δεν πρόκειται να παραιτηθώ! Ευρισκόμενος σε μια ιστορική μετάβαση, θα πληρώσω την πίστη του λαού με τη ζωή μου. Και τους λέω ότι είμαι βέβαιος ότι οι σπόροι που έχουμε φυτέψει στην καλή συνείδηση των χιλιάδων και χιλιάδων Χιλιανών δεν θα μείνουν συρρικνωμένοι για πάντα.
Έχουν δύναμη και θα είναι σε θέση να μας εξουσιάζουν, αλλά οι κοινωνικές διεργασίες δεν μπορούν να εμποδιστούν ούτε από το έγκλημα, ούτε από τη δύναμη. Η ιστορία είναι δική μας, και οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία.
Εργάτες της χώρας μου: Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωση που είχατε πάντα, την εμπιστοσύνη που εναποθέσατε σε έναν άνθρωπο που ήταν μόνο ένας διερμηνέας της μεγάλης λαχτάρας για τη δικαιοσύνη, ο οποίος έδωσε το λόγο του ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και το νόμο και έκανε ακριβώς αυτό. Σε αυτή την καθοριστική στιγμή, την τελευταία στιγμή που μπορώ ακόμα να απευθύνομαι σε εσάς, σας εύχομαι να επωφεληθείτε από το μάθημα: το ξένο κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός, σε συνδυασμό με την αντίδραση, δημιούργησαν το κλίμα στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις έσπασαν την παράδοσή τους, την παράδοση που διδάχθηκαν από το στρατηγό Schneider και επιβεβαίωσαν με τον διοικητή Araya, θύματα του ίδιου κοινωνικού τομέα που σήμερα ελπίζει, με την ξένη βοήθεια, να κατακτήσει εκ νέου τη δύναμη να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα κέρδη τους και τα προνόμιά τους.
Απευθύνομαι σε εσάς, πάνω απ ‘όλα, τη σεμνή γυναίκα του τόπου μας, την Campesina που πίστεψε σε εμάς, τη μητέρα που γνώριζε την ανησυχία μας για τα παιδιά. Απευθύνομαι στους επαγγελματίες της Χιλής, τους πατριώτες επαγγελματίες που συνέχισαν να δουλεύουν εναντίον της στάσης που υποστηρίζεται από επαγγελματικά σωματεία, σωματεία ταξικά που υπερασπίζονται επίσης τα προνόμια της καπιταλιστικής κοινωνίας. Απευθύνομαι στη νεολαία, αυτή που τραγουδούσε και μας έδωσε τη χαρά της και το αγωνιστικό της πνεύμα. Απευθύνομαι στον άντρα της Χιλής, τον εργάτη, τον αγρότη, το διανοούμενο, εκείνον που πρόκειται να διωχθεί, γιατί στη χώρα μας ο φασισμός είναι ήδη παρών εδώ και πολλές ώρες – σε τρομοκρατικές επιθέσεις, σε ανατινάξεις γεφυρών, σε διακοπές σιδηροδρομικών γραμμών, σε καταστροφές αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενόψει της σιωπής όσων είχαν την υποχρέωση να δράσουν. Ήταν υποχρεωμένοι. Η ιστορία θα τους κρίνει.
Σίγουρα το Radio Magallanes θα σιγήσει, η ηρεμία και μεταλλικό όργανο της φωνής μου δεν σας φτάσει. Δεν πειράζει. Θα συνεχίσετε να την ακούτε. Θα είμαι πάντα δίπλα σας. Τουλάχιστον η μνήμη μου θα είναι αυτή ενός άνδρα αξιοπρεπή που στάθηκε πιστός στη χώρα του.
Οι άνθρωποι πρέπει να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά δεν πρέπει να θυσιαστούν. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αφεθούν να καταστραφούν ή να διατρηθούν από σφαίρες, αλλά δεν ούτε και να ταπεινωθούν.
Εργάτες της χώρας μου, έχω πίστη στη Χιλή και το πεπρωμένο της. Άλλοι άνδρες θα ξεπεράσουν αυτή τη σκοτεινή και πικρή στιγμή προδοσίας που προσπαθεί να επικρατήσει. Να πηγαίνετε προς τα εμπρός γνωρίζοντας ότι, αργά ή γρήγορα, οι μεγάλες λεωφόροι θα ανοίξουν και πάλι και οι ελεύθεροι άνθρωποι θα περπατούν μέσα από αυτές για να χτίσουν μια καλύτερη κοινωνία.
Ζήτω η Χιλή! Ζήτω οι άνθρωποι! Ζήτω οι εργαζόμενοι!
Αυτά είναι τα τελευταία λόγια μου, και είμαι βέβαιος ότι η θυσία μου δεν θα είναι μάταια, είμαι βέβαιος ότι, τουλάχιστον, θα είναι ένα μάθημα ηθικής που θα τιμωρήσει το κακούργημα, δειλία και προδοσία.
Σαντιάγο της Χιλής, 11 Σεπτεμβρίου 1973



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση: Η Πολιτιστική Παγκοσμιοποίηση είναι εξίσου καταστροφική με την Οικονομική
Γιατί μιλούμε για Νέα Διεθνή Τάξη;

H νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι η μορφή που έχει πάρει το σύστημα της οικονομίας της αγοράς στη σημερινή Νέα Διεθνή Τάξη  και αποτελεί ουσιαστικά ένα οικονομικό φαινόμενο που οφείλεται κατά βάση στην άνοδο και τη μαζική εξάπλωση των Πολυεθνικών εταιριών, οι οποίες επέβαλαν, μέσω των πολιτικών και μιντιακών ελίτ που ελέγχουν, το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών (κεφαλαίου, εργασίας, υπηρεσιών και εμπορευμάτων), όπως  αυτή που εφαρμόζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ στον ευρωπαϊκό χώρο της ΕΕ. Γι αυτό, στην Περιεκτική Δημοκρατία και στο ΜΕΚΕΑ δεν αναφερόμαστε απλά σε νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά στηΝέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης[i], η οποία βέβαια δεν έχει σε τίποτα να κάνει με συνωμοσιολογικές θεωρίες, αλλά βασίζεται στους συστημικούς παράγοντες και στις δομικές κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 40 περίπου χρόνια. Έτσι, πέρα από τους οικονομικούς παράγοντες που καθόρισαν την παρούσα κυρίαρχια της, αντίστοιχου βεληνεκούς ιστορικές εξελίξεις, όχι βέβαια άσχετες με τις οικονομικές, συνέβησαν και στην ευρύτερη πολιτική σφαίρα, με κύρια ιστορική μεταβολή την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς και την κήρυξη του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας»[ii] που ήταν το μέσο, με αφορμή την 9/11, για την κατάργηση των ιστορικών εθνικοαπελευθερωτικών καθεστώτων στη Μέση Ανατολή (Ιράκ, Λιβύη και σήμερα Συρία, με επόμενο στόχο το Ιράν). Επομένως, είναι απόλυτα δικαιολογημένο να κάνουμε λόγο για την εμφάνιση μιας Νέας Διεθνούς Τάξης.

Η πολιτιστική διάσταση της Νέας Διεθνούς Τάξης
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δηλαδή τα οικονομικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αντιλαμβανόμαστε επιπλέον ότι υπάρχει και μια ιδεολογική και, ευρύτερα, πολιτιστική διάσταση στη μορφή του συστήματος σήμερα, η οποία αποτελεί όχι μόνο παράγωγό του, αλλά, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως «αντικειμενική» δικαιολόγησή του.
Στο πλαίσιο  αυτό της εσκεμμένης αποσάθρωσης της κοινωνίας και των παραδοσιακών αξιών της μπορούμε να εντάξουμε  και τις οι εξαγγελίες του Υπουργείου -κατ ευφημισμόν- Παιδείας για την απαλοιφή των Λατινικών της Γ’ Λυκείου αλλά και της γενικότερης υποβάθμισης των αρχαίων Ελληνικών. Βασικός στόχος τέτοιων κινήσεων είναι η παραγωγή άβουλων και υπάκουων μελλοντικών πολιτών απολύτως προσαρμοσμένων στις ανάγκες της παγκοσμιοποίησης, όπου το μόνο που θα μπορούν να σκέφτονται θα είναι τι να «καταναλώσουν»,  όντας αποκομμένοι εντελώς από την ιστορική καταγωγή της πατρίδας τους, τους ιστορικούς αγώνες των προγόνων τους, την ιστορική και διαχρονική σημασία της (πλούσιας) ελληνικής γλώσσας αλλά και τη γνώση της εξέλιξης του ελληνικού έθνους και πολιτισμού. Φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν είναι κάτι καινούριο και δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι εσκεμμένη πολιτική επιλογή μιας κατάπτυστης κυβέρνησης και έρχεται να ολοκληρώσει τη συστηματική προσπάθεια παραχάραξης και αλλοίωσης της ελληνικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από συγκεκριμένους ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους. Οι κύκλοι αυτοί έδρασαν και εξακολουθούν να δρουν  στο όνομα της πολιτιστικής ισοπέδωσης των πάντων και δεν διστάζουν να υποβαθμίσουν παντελώς την ελληνική εκπαίδευση γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει μόνο «οφέλη» μελλοντικά για τους κάθε λογής εξουσιαστές, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι θα αλωνίζουν τη χώρα χωρίς να σηκώνει κανείς κεφάλι. Δηλαδή, το απόλυτο όνειρο κάθε αυταρχικού καθεστώτος που θέλει να κονιορτοποιήσει τον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου που μπορεί και σκέφτεται αυτόνομα και έχει πλήρη συνείδηση της ιστορίας του και της καταγωγής του.
Οι εθνικές κοινότητες υπό διωγμό για χάρη της προώθησης της πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας
Αρχικά, μπορούμε να αναφερθούμε σε ένα σχετικά πρόσφατο γεγονός[viii] που φανέρωσε την έκδηλη προώθηση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας[ix] σε βάρος της εθνικής κοινότητας από πλευράς του πολιτιστικού τμήματος της Υπερεθνικής Ελίτ. Στα πλαίσια, λοιπόν, του διαγωνισμού για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού» 2023, η ουγγρική πόλη Székesfehérvár υπέβαλε αίτηση καταθέτοντας ένα σύντομο βίντεο με στόχο να διαφημίσει την πόλη. Εντούτοις, η αίτηση αυτή απορρίφθηκε από την κριτική επιτροπή με την αιτιολόγηση ότι το διαφημιστικό αυτό βίντεο αποτελεί μια  «ταινία προπαγάνδας για τη λευκή χριστιανική Ευρώπη» στην οποία «όλοι είναι λευκοί, ευτυχισμένοι και χορεύουν στους δρόμους», όπως κατά λέξη δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Dr András Cser-Palkovics, ο οποίος εξέλαβε την απόφαση αυτή ως «απόρριψη του πολιτισμού μας».
Έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι για τους κομισάριους που διαχειρίζονται την πολιτιστική διάσταση της παγκοσμιοποίησης στην ΕΕ, ο εθνικός-λαϊκός πολιτισμός βρίσκεται σε αντιπαραβολή με το νεοφιλελεύθερο κοινωνικό παράδειγμα, το οποίο  επιθυμεί να επιβάλλει καθολικά η Υπερεθνική Ελίτ και στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκε ως μεροληψία υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Η πολιτική ορθότητα ισοπεδώνει τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού…
 Πρόσφατο θύμα της πολιτικής ορθότητας έπεσε ο… Ευρωπαϊκός πολιτισμός μέσω της εκπομπής του BBC “Civilisations”, η οποία αποτελεί ριμέικ (νέα έκδοση) της πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ “Civilisation” του 1969. Το θέμα της αρχικής σειράς αφορούσε την περιπλάνηση στα καλλιτεχνικά επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που, σύμφωνα με τον James Marriot, αρθρογράφο των The Times,  βασιζόταν σε μια ορθή αρχική ιδέα για το  remake αυτό, δηλαδή στην ανάγκη να προβληθούν και περισσότεροι πολιτισμοί πέρα από τον ευρωπαϊκό. Παρόλα αυτά, όπως τονίζει σωστά ο Marriot «η ανακάλυψη των μεγαλείων άλλων πολιτισμών δεν θα έπρεπε να επιβάλει την εκμηδένιση των αισθητικών προτύπων» [xii], κάτι το οποίο εν τέλει συνέβη, προφανώς για χάρη της πολιτικής ορθότητας και ενός προφανώς γελοίου πολιτιστικού σχετικισμού «σύμφωνα με τον οποίο σχεδόν όλες οι πολιτιστικές προτιμήσεις μπορούν να ανακηρυχτούν ως ορθολογικές (στη βάση κάποιου σχετικιστικού κριτηρίου ορθολογικότητας!), και επομένως όλες οι πολιτιστικές επιλογές αξίζουν το σεβασμό, ή ακόμα και το θαυμασμό, δεδομένου των περιορισμών κάτω από τους οποίους έχουν ληφθεί»[xiii]. Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, οι τρεις παρουσιαστές λοιδορούν, για παράδειγμα, το αρχαιο-ελληνικό πρότυπο ομορφιάς ως μεροληπτικό ενάντια στους… παχύσαρκους ή εξισώνουν την αρχαία ελληνική γλυπτική με την ινδική και τα δυτικά μουσικά επιτεύγματα μετά την Αναγέννηση με το παίξιμο της φλογέρας ενός Αφρικανού βοσκού! Έτσι, «στο βωμό του μοντέρνου πολιτιστικού σχετικισμού και του επώδυνου δόγματος της τηλεόρασης περί ακατάπαυστου ενθουσιασμού (οι τρεις παρουσιαστές) ισοπεδώνουν τα πάντα. (…) Ξέρουν ότι ο Μιχαήλ Άγγελος είναι η κορυφή στη γλυπτική και ο Βέρντι είναι η τελευταία λέξη στην όπερα, αλλά προς το συμφέρον της πολιτικής ορθότητας αρνούνται να μεταδώσουν αυτή τη γνώση, έτσι ώστε να μπορούν ενάρετα να προσποιηθούν ότι όλα είναι τόσο καλά όσο οτιδήποτε άλλο». Στο σχετικιστικό αυτό πλαίσιο δεν είναι λοιπόν περίεργη η γενική αποσιώπηση σήμερα του γεγονότος ότι ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός (που είναι η βάση του πολιτισμού γενικότερα) θεμελιώθηκε στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, τον ορθολογισμό και τη δημοκρατία–αξίες βέβαια που άρχισαν να παραβιάζονται από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια, ακόμη περισσότερο, από τους Βυζαντινούς.

…και εξοστρακίζει ακόμη και τους Monty Python
Ένα ακόμα παράδειγμα άσκησης πολιτικής ορθότητας έρχεται πάλι από το BBC (προφανώς καθόλου τυχαία), που διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το προηγούμενο. Θύμα αυτή τη φορά οι θρυλικοί Μόντι Πάιθον[xiv] για τους οποίους ο υπεύθυνος κωμωδίας του σταθμού δήλωσε ότι «αν είναι να μαζέψουμε μία ομάδα κωμικών δεν πρόκειται να είναι 6 τυπάδες από το Oxbridge[xv], αλλά ένα ποικιλόμορφο σύνολο ανθρώπων που αντικατοπτρίζουν το μοντέρνο κόσμο». Άρα, σύμφωνα με τα παγκοσμιοποιητικά στάνταρ η ικανότητα ενός κωμικού δεν εξαρτιέται από το ταλέντο και την απόδοσή του αλλά από το χρώμα του δέρματος κ.α., οδηγώντας κατευθείαν στο βασίλειο της μετριότητας που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή. Σωστά, λοιπόν, ο Michael Palin, μέλος των Monty Python, κατηγόρησε το σταθμό για πολιτική ορθότητα, ενώ ο συνιδρυτής John Cleese εύστοχα τόνισε με ειρωνεία ότι o τίτλος του υπεύθυνου του σταθμού «θα πρέπει να αλλάξει σε επικεφαλής κοινωνικής μηχανικής».

Το άνοιγμα των συνόρων, η μαζική μετανάστευση και η πολιτιστική παγκοσμιοποίηση
Με βάση τα προαναφερθέντα και έχοντας  υπόψη τις «ελευθερίες των αγορών», ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός που συντείνει και ενισχύει την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση είναι βέβαια και το άνοιγμα των συνόρων στους λαούς της περιφέρειας, που είναι τα κατ εξοχήν θύματα της παγκοσμιοποίησης, όχι βέβαια για να τους βοηθήσει αλλά, από μεν την οικονομική μεριά, για να καλύψει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό των αναπτυγμένων χωρών του Βορρά που πάσχουν από προϊούσα γήρανση του πληθυσμού, από δε την πολιτική μεριά, για να καταστρέψει τα κράτη-έθνη που σήμερα θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι επομένως περίεργο, για παράδειγμα, ότι οι μετανάστες είναι οι κατ’ εξοχήν εχθροί του Brexit  στη Βρετανία, αλλοιώνοντας έτσι με τον όγκο τους τη βούληση των λαϊκών θυμάτων της παγκοσμιοποίησης! Η μαζική, δηλαδή, μετανάστευση που ξεκίνησε με το άνοιγμα των συνόρων δεν είχε καμία σχέση με ανθρωπιστικούς λόγους και άλλα παραμύθια, που προπαγανδίζει η Υ/Ε μέσω των πολιτικών και μιντιακών οργάνων της, αλλά με τους παραπάνω οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Εντούτοις, η άθλια προπαγάνδα μιας “Αριστεράς” συνοδοιπόρου της ΝΔΤ και της Υ/Ε αποκαλεί τα κινήματα για εθνική και οικονομική κυριαρχία ‘ακροδεξιά’ αν όχι φασιστικά, εξασφαλίζοντας την πλήρη απομόνωση της από τα λαϊκά στρώματα που κάποτε ήταν οι ‘φυσικοί πελάτες’ της, καθώς  και την πλήρη, ιστορική πια, χρεωκοπία της. Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ιδιαίτερα όσον αφορά την πολιτιστική παγκοσμιοποίηση ότι δεν είναι μόνο μία «αυτόματη διαδικασία». Όπως είχαμε αποκαλύψει και αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο[xvii] η πολιτιστική παγκοσμιοποίηση και η ενθάρρυνση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης αποτελεί εσκεμμένη επιλογή της Υπερεθνικής Ελίτ και των οργάνων που ελέγχει, ανάμεσα τους ο ΟΗΕ, όπως αποκάλυψαν εξέχοντα μέλη του συστήματος.

Η εθνική απελευθέρωση περνά μέσα και από την πολιτιστική κυριαρχία
Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται πλήρως αντιληπτή η σημασία ανάπτυξης ενός πολύπλευρου προγραμματικού αγώνα με συγκεκριμένα αιτήματα για την εθνική απελευθέρωση που θα επεκτείνεται και στον πολιτιστικό τομέα, καθώς πολιτιστική και οικονομική κατοχή αλληλοτροφοδοτούνται.
Συμπερασματικά, ο αγώνας για την οικονομική απεξάρτηση της χώρας, δηλαδή την άμεση και μονομερή έξοδο από την ΕΕ σε ρήξη με τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΝΑΤΟ κλπ), προϋποθέτει ένα πρόγραμμα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία που δεν αφορά μόνο την αποτίναξη της οικονομικής και πολιτικής κατοχής της χώρας αλλά και της πολιτιστικής κατοχής, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της.

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 10/9/2018




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



45 χρόνια από το πραξικόπημα στη Χιλή.
Μπορεί το "El pueblo unido, jamas sera vencido!" (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!) να επέτρεψε την άνοδο του Σαλβαδόρ Αλιέντε στην κυβερνητική εξουσία, αλλά ήταν αναγκαίο και το "El pueblo armado, jamas sera aplastado!" (Λαός οπλισμένος, ποτέ τσακισμένος!) που πρόβαλε το MIR, για να αποτραπεί η συντριβή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επέτειος του αμερικανοκίνητου πραξικοπήματος στη Χιλή σήμερα, εκτός από τον Αλλιέντε ας θυμηθούμε και μια υπέροχη φιγούρα, τον γραμματέα του MIR (Κινημα Επαναστατικής Αριστεράς) Μιγκέλ Ενρίκες που συνέχισε να πολεμά το φασιστικό καθεστώς πριν πέσει κι αυτός, έναν χρόνο αργότερα...
Το κείμενο είναι του αγαπημένου Τάσου Κατιντζάρου...
Venseremos Τάσο, και σ αυτήν τη μάχη!

Μιγκέλ Ενρίκες: Έπεσε στις 5 Οκτωβρίου 1974
Ο Miguel Enríquez Espinosa (Μιγκέλ Ενρίκες), γενικός γραμματέας του Movimiento de Izquierda Revolucionaria (MIR, Κίνημα Επαναστατικής Αριστεράς) της Χιλής.

Μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας Επαναστατικής Αριστεράς. Σκοτώθηκε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου του 1974 (40 χρόνια πριν), κατά τη διάρκεια πολύωρης ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ μελών του MIR –που ήταν περικυκλωμένα σ’ ένα σπίτι του Σαν Μιγκέλ, λαϊκής συνοικίας του Σαντιάγκο– και ένοπλων δυνάμεων της χιλιανής χούντας του στρατηγού Πινοσέτ.
του Τάσου Κατιντσάρου
Ο τριαντάχρονος γιατρός και γενικός γραμματέας του MIR, Μιγκέλ Ενρίκες, ενδεχομένως να είχε διαφύγει, αν δεν προσπαθούσε –όπως άλλωστε κάθε επαναστάτης, που λαμπαδιάζει μέσα στην πιο μεγάλη ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία– να διασώσει την τραυματισμένη σύντροφό του, Κάρμεν Καστίγιο. Ο θάνατός του «συμβολίζει», υπό μία έννοια, το «δεύτερο» θάνατο μιας από τις πιο ηρωικές και τραγικές συγχρόνως εποποιίες στην ιστορία της ταξικής πάλης που εκτυλίσσεται στη Χιλή από τις 4/9/1970 μέχρι τις 11/9/1973. Ο πραγματικός θάνατος της χιλιανής επανάστασης βέβαια είχε συντελεστεί στις 11/9/1973, με την επικράτηση του φασιστικού πραξικοπήματος και την πολιτική γενοκτονίας που το πινοσετικό καθεστώς εξαπέλυσε εναντίον του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.
Τον Οκτώβρη του 1973, ένα μήνα μετά το πραξικόπημα, μέσα απ” τη Χιλή και προσπαθώντας να οργανώσει την ένοπλη αντίσταση, είχε κάνει την πολιτική αποτίμηση του MIR σε μια συνέντευξή του σε γαλλίδα δημοσιογράφο: «Η κρίση του συστήματος εξουσίας, που είχε αναπτυχθεί από χρόνια στη Χιλή, αποκρυσταλλώθηκε με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Λαϊκή Ενότητα… Αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμεύσει στην ανάληψη της εξουσίας από τους εργάτες και σε μια προλεταριακή επανάσταση, εάν η κυβέρνηση είχε χρησιμοποιηθεί σαν όργανο για τον αγώνα των εργατών. Αλλά το ρεφορμιστικό σχέδιο που δοκίμασε να εκτελέσει η Λαϊκή Ενότητα δεν στράφηκε ενάντια στο σύνολο των κυρίαρχων τάξεων, δεν βασίστηκε στην επαναστατική οργάνωση των εργατών, στα δικά τους όργανα εξουσίας…
Γι’ αυτό επιμένω, στη Χιλή δεν απέτυχε η Αριστερά, ούτε ο σοσιαλισμός, ούτε η επανάσταση, ούτε οι εργάτες. Στη Χιλή βρήκε τραγικό τέλος μια ρεφορμιστική αυταπάτη» («Ντοκουμέντα του MIR», σσ. 14-15, Εξάντας, 1975).
Στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται όλο το μεγαλείο και το δράμα της χιλιανής αλλά και της παγκόσμιας Επαναστατικής Αριστεράς, που στάθηκε -και πέθανε- όρθια, με το όπλο στο χέρι, αντιπαλεύοντας το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αστική αντεπανάσταση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη προβοκάτσια όλων των εποχών.
Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν χιλιάδες άνθρωποι θυσιάστηκαν στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ στο βωμό των σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης και της ολοκληρωτικής επικράτησης της Δυτικής Αυτοκρατορίας στην ανθρωπότητα.
Αυτός ο σχεδιασμός ξεκίνησε άμεσα με τον "πόλεμο στην τρομοκρατία" που άνοιξαν οι ΗΠΑ με πρώτο στόχο να είναι το Ιράκ και συνεχίστηκε με μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον μουσουλμανικό κόσμο, με την κατακόρυφη άνοδο της Ισλαμοφοβίας, η οποία περιελάμβανε δεκάδες μέτρα ασφαλείας στον Δυτικό κόσμο, τα οποία ήρθαν για να μας παγιδεύσουν (ακόμα και με την θέλησή μας) μέσα στους μηχανισμούς του συστήματος.
Ο πόλεμος στην τρομοκρατία που ήρθε να αντικαταστήσει τον κίνδυνο του Κομμουνισμού που είχε εξαλειφθεί και που έπρεπε να υπάρχει για την ολοκλήρωση της κυριαρχίας τους.
Η συνέχεια γνωστή... Αύξηση των ακραίων φωνών και των ιδεολογιών σε κάθε χώρα και η απαίτηση για την "Αραβική Άνοιξη" από τον Δυτικό κόσμο, η οποία επίσης αιματοκύλησε τον Αραβικό κόσμο, στα πλαίσια των νέων σταυροφοριών. Αυτές οι σταυροφορίες ήταν και αυτές που οδήγησαν τον αραβικό κόσμο στον ξεριζωμό.
17 χρόνια δεν ξεχνάμε πως οι ίδιες οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις που τρέχουν την εξωτερική πολιτική της, είναι οι υπεύθυνες για αυτό το έγκλημα εις βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας.
17 χρόνια δεν ξεχνάμε και επιμένουμε να αγωνιζόμαστε και να αντιστεκόμαστε ανάμεσα στα ζόμπι της καθημερινότητας που δεν μπορούν να αντιληφθούν τίποτα από όσα γίνονται τριγύρω τους.
17 χρόνια και συνεχίζουμε, ακόμα και αν φτάσουμε να δούμε τους αγώνες μας μέσα από τους υπονόμους
σημ, Το βίντεο από ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ το οποίο πρέπει να δουν όλοι

https://www.youtube.com/watch?v=nZyoK5I8WS8&index=18&list=PLCF74023D5CAEC4C6



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν βλέπεις (συρι)-ζαίους να γράφουν "ευτυχώς που έριξαν τόσα χημικά στην Θεσσαλονίκη και διέλυσαν τους φασίστες", καταλαβαίνεις ότι η μετάλλαξη είναι πλήρης πλέον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη μέρα στο σχολείο
Ειδικό δημοτικό Ελευσίνας
Το σχολείο ΘΑ ανοίξει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες…
Τους ανάπηρους μαθητές/τριες υποδέχτηκαν οι φρέσκιες υπογραφές της εγκληματικής οργάνωσης.
Σεπτέμβριος 2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραχώρηση εκτάσεων γης σε 1.500 πρόσφυγες σε Βοιωτία και Μακεδονία
21 Αυγούστου 2017
Ύστερα από τα συσσίτια, τα διαμερίσματα, τα επιδόματα, τις πιστωτικές κάρτες κτλ, η κυβέρνηση προβαίνει σε ενα βήμα παραπέρα. Όπως αναφέρεται στις εφημερίδες υπάρχει ήδη πυρετώδης συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να κανονιστούν τα διαδικαστικά, ώστε να δοθούν εκτάσεις γης στη Βοιωτία και την Μακεδονία σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και να γίνει και η εκμάθηση σχετικά με την καλλιέργειά της.
Φυσικά, η συνεργασία των υπουργείων σε αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να μείνει στα τρία υπουργεία. Συντόμως θα μπει σε αυτήν και το υπουργείο οικονομικών, προκειμένου να ελαφρύνει τους πρόσφυγες από την βαριά φορολογία.
Επίσης, μία άλλη διάσταση που αναμένεται να λάβει η συνεργασία των υπουργείων είναι η παράδοση σε πρόσφυγες των κτημάτων που χάνουν οι Έλληνες λόγω χρεών. Αυτά όλα προφανώς αποτυπώνονται ως συνέχεια της αντίληψης της συγκυβέρνησης περί προσφύγων «επενδυτών».
Αναμένεται κύμα αντιδράσεων για αυτήν την ομολογουμένως ρηξικέλευθη και πρωτοφανή ενέργεια της κυβέρνησης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περισσότεροι συνταξιούχοι είναι άνω των 70 οπότε σε "λίγο" οι μειώσεις των συντάξεων θα εκλείψουν" ειπε προχθες o Τσίπρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο: "Φοβηθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 αλλά πέσατε έξω¨"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ε το τζιφροκνωδαλο,ακόμη και εδώ ψέματα είπε.
Την Κυριακή στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη  είπε ότι έχει επίσημη πρόταση από τον Πούτιν να επισκεφθεί τη Ρωσία και ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα το κανει

«Πόρτα» Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα: «Δεν τον θέλουμε στην Ρωσία»
11/09/2018 - 14:20  |
«Πόρτα» στον Α.Τσίπρα έριξε ο Β.Πούτιν ακυρώνοντας επ'αόριστον την επίσκεψή του στην Μόσχα, μια επίσκεψη για την οποία είχε αυτοκληθεί ο ίδιος ο Έλληνας πρωθπουργός καθώς τυπικά υπήρχε πρόσκληση αλλά ουσιαστικά είχε ακυρωθεί μετά την ρήξη των ελληνορωσικών σχέσων ελέω Ν.Κοτζιά.
«Δεν έχουν γίνει ακόμα συζητήσεις για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα μέχρι το τέλος του έτους», απαντά στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Μέχρι στιγμής το ζήτημα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει συζητηθεί», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2018.
Εν ολίγοις για φέτος ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να περάσει το κατώφλι του Κρεμλίνου και είναι πολύ πιθανό αυτό να το πράξει άλλο πρωθυπουργός μετά από εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα έχουν διεξαχθεί κάπου μέσα στο 2019.
Και μάλλον αυτό ήταν το μήνυμα των Ρώσων ότι για αυτούς οι στενές επαφές με αυτήν την ελληνική κυβέρνηση έχουν λάβει τέλος, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, άλλωστε και η χρήση πρακτόρων του FBI και της CIA στην ΔΕΘ για την φύλαξη του πρωθυπουργού από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες που αντιδρούσαν για την εκχώρηση της Μακεδονίας δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Μόσχα καθώς δόθηκε μια εικόνα της Ελλάδας ως να αποτελεί την «51η» πολιτεία των ΗΠΑ.
Τα πρόσφατα γεγονότα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών για δήθεν παρέμβασή τους κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να «καπελώσει» όποιον τολμούσε να αντιδράσει στους χειρισμούς της οι οποίοι και κατέληξαν σε ήττα για τον Ελληνισμό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Γάλλος στους πέντε σε κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας
 Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 09:11
Ο ένας Γάλλος στους πέντε δεν έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ούτε να τρέφεται σωστά, αποκαλύπτει έρευνα του ινστιτούτου Ipsos και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Secours populaire français (SPF) που δημοσιεύεται σήμερα.
Κάτι λιγότερο από το ένα τέταρτο των Γάλλων που ερωτήθηκαν (21%) απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να ακολουθεί σωστή διατροφή ή να καταναλώνει τρία γεύματα την ημέρα, ενώ το 27% παραδέχθηκε πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει καθημερινά φρούτα και λαχανικά.
Η τάση αυτή είναι κυρίαρχη στα φτωχότερα νοικοκυριά. Ο ένας στους δύο Γάλλους με μηνιαίο εισόδημα κατώτερο των 1.200 ευρώ αδυνατεί να πληρώσει για να έχουν σχολική διατροφή τα παιδιά του και σχεδόν ο ένας στους δύο (48%) δυσκολεύεται να τους προσφέρει διατροφική ποικιλία. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) ανέφερε ότι η διατροφική ανασφάλεια είναι ένδειξη φτώχειας.
Γενικά, η μη κερδοσκοπική οργάνωση υπογραμμίζει ότι η οικονομική κατάσταση ενός μέρους των Γάλλων βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2017, ωστόσο προσθέτει ότι το 39% (+2% σε σύγκριση με το 2017) δήλωσε πως έχει ήδη βιώσει κατάσταση ανέχειας.
Αυτήν τη χρονιά επίσης, το βαρόμετρο αποκάλυψε ότι τα έξοδα για διακοπές ή για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ήταν τα πιο «προβληματικά» για πολλούς Γάλλους. Το 41% είπε ότι δυσκολεύεται πολύ να κάνει διακοπές μία φορά τον χρόνο (45% το 2017).
Σχεδόν ο ένας Γάλλος στους τρεις είπε ότι δυσκολεύεται να πληρώσει ιατρικά έξοδα για τα οποία δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη (το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 56% στα λιγότερο ευκατάστατα νοικοκυριά).
Πάνω από το 80% φοβάται ότι τα παιδιά του θα είναι πιο ευάλωτα στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό από ό,τι η δική του γενιά.
Ακόμη, μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές κι ενώ ούτε η ανανέωση της εντολής, που εκπνέει το 2020, ούτε η αναπλήρωση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD) είναι βέβαιη, το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν «επενδύει» ιδιαίτερα στον αγώνα εναντίον της διατροφικής ανασφάλειας.
Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά από την 22α έως την 26η Ιουνίου 2018 σε δείγμα 1.016 προσώπων, αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού της Γαλλίας, ηλικίας 15 ετών και πάνω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα της ΛΑΕ με σύνθημα «όχι στους πλειστηριασμούς»
 Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 19:24
Μαζικό κάλεσμα για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 9.45 το πρωί, έξω από το Συμβολαιογραφείο της Ουρ. Καϋμενάκη (Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα), απευθύνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα μαζί με συλλογικότητες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
Όπως αναφέρει η ΛΑΕ, «στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο επί της Θεμιστοκλέους 42 πραγματοποιείται πλειστηριασμός 1ης κατοικίας συμπολίτη μας - πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποιείται στο κίνημα υπεράσπισης του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, του οποίου η οικία είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του». «Ο προκλητικός και ανάλγητος αυτός πλειστηριασμός έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα ενάντια σε όσα στελέχη εγκατέλειψαν τον μεταλλαγμένο μεταμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ. Αίσχος», τονίζει η η ΛΑΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Το κόμμα του Λούλα έχει διορία μία ημέρα για να ορίσει νέο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 20:40
Ο δικηγόρος του φυλακισμένου πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για να δοθεί στον πελάτη του το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.
Μετά τη συνάντηση που είχε στη φυλακή με τον Λούλα, ο δικηγόρος Λουίς Κασαγκράντε Περέιρα είπε ότι οι νομικοί εκπρόσωποί του θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ανώτατο Δικαστήριο της Χουντας ώστε να του επιτραπεί να θέσει υποψηφιότητα, με βάση και τη σύσταση των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Τα δικαστήρια της Βραζιλίας με εντολη της χουντας έχουν ήδη απορρίψει αυτό το αίτημα.
Λίγο νωρίτερα, το Ανώτατο Εκλογοδικείο της Χουντας έκρινε ότι το Κόμμα των Εργαζομένων του Λούλα έχει διορία μέχρι αύριο για να προτείνει έναν άλλο υποψήφιο. Το κόμμα ζητούσε να παραταθεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου η διορία αυτή, με την ελπίδα ότι θα γινόταν δεκτή από τα δικαστήρια μία από τις προσφυγές που έχει καταθέσει ο Λούλα.
Η πρόεδρος του Εκλογοδικείου Ρόσα Βέμπερ επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έχει διορία μέχρι αύριο στις 19.00 (01.00 της Τετάρτης, ώρας Ελλάδας) για να ορίσει έναν άλλον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 και τις 28 Οκτωβρίου. Αν δεν το κάνει, θα αποκλειστεί αυτομάτως από την κούρσα για την προεδρία.
Η υποψηφιότητα του Λούλα, που εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απορρίφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου. Ο πρώην πρόεδρος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος όμως αρνείται κάθε ενοχή του.
Το πρωί, ο Φερνάντο Χαντάντ, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Λούλα, τον επισκέφθηκε στη φυλακή της Κουριτίμπα. Η απόφαση για το ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος του κόμματος αναμένεται να ληφθεί αύριο από το κόμμα που θα συνεδριάσει στην Κουριτίμπα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης «έπληξε» τους υποψηφίους του Πούτιν στις περιφερειακές εκλογές
 Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, 19:40
Το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», σε μια ασυνήθιστη ανατροπή, κατέγραψε πτώση των ποσοστών του στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, παρότι οι υποψήφιοι του αναδείχθηκαν νικητές στις περισσότερες περιοχές. Οι πολιτικοί του ηγέτες όπως και οι αρμόδιοι για την εκλογική διαδικασία, αποδίδουν την ανατροπή αυτή στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προγραμματίζει η ρωσική κυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής για τους επικεφαλής στο ένα τρίτο των περιφερειών της Ρωσίας, υπήρξαν τα χειρότερα για το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», το οποίο έχει την υποστήριξη του προέδρου Πούτιν, από τις εκλογές για τους επικεφαλής των περιφερειών (σ.σ. κυβερνητών) του 2012.
Τέσσερις υποψήφιοι του Κρεμλίνου θα συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο. Οι δύο βγήκαν δεύτεροι καθώς την πρώτη θέση στην μια περίπτωση κατέλαβε ένας κομμουνιστής υποψήφιος και στην άλλη ένας εθνικιστής. Οι άλλοι δύο βγήκαν πρώτοι, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% για να έχουν μια καθαρή νίκη.
Ρώσοι πολίτες που τάσσονται κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, την οποία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης (σ.σ. για τους άνδρες από τα 60 στα 65 έτη και για τις γυναίκες από τα 55 στα 60) συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την ρωσική επικράτεια, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τις περιφερειακές εκλογές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολιάζοντας από το Βλαδιβοστόκ όπου βρίσκεται το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών είπε ότι δεν εξεπλάγη από το γεγονός σε τέσσερις περιφέρειες θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές. και προσέθεσε ότι «είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο».
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μενβέντεφ, ο οποίος ηγείται του κυβερνώντος Κόμματος είπε ότι προεκλογική εκστρατεία διεξήχθη μέσα σε δύσκολες συνθήκες. «Έγινε μια έντονη δημόσια συζήτηση στην κοινωνία για το σύνολο των αλλαγών, περιλαμβανομένων και των αλλαγών που προβλέπει των νομοσχέδιο για τις συντάξεις. Αυτό αναμφίβολα προκάλεσε ένταση στην προεκλογική εκστρατεία και την πολιτική αντιπαράθεση», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» έχασε έδαφος και από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (σ.σ. Εθνικιστικό) σε μερικές περιοχές όπου διεξήχθησαν και εκλογές για τα τοπικά κοινοβούλια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κυβερνητικη κοροιδια. Εκοψαν τους μισους δικαιουχους από το επιδομα ενοικιου.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


3.000 αυτοκτονιες (επισημως) στα χρονια των μνημονιων.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αδιανόητο ότι κάποιοι αστόχαστα, από κείνο το εξώφυλλο του Born in the USA, συμπέραναν ότι ο μέγας μουσικός Bruce (the Βoss) είναι χαζορεμπουμπλικάνος!! Η ΟΝΝΕΔ του 80 έπαιζε συνέχεια τον δίσκο εκείνο, χωρίς να βρεθεί ένας χριστιανός που να ομιλεί την αγγλική να τους εξηγήσει τους στίχους, ώστε να τον βγάλουν αμέσως!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι οι χώρες-πυλώνες της δημοκρατικής δύσης παρείχαν ξεδιάντροπα στήριξη, κάλυψη κ άλλοθι στον Πινοσέτ μέχρι τέλους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ. Να αποτρέψουμε μαζικά και μαχητικά αυτόν τον πλειστηριασμό
ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΣΑ : ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ :  ΑΚ
ΠΟΣΟ ΟΦΕΙΛΗΣ : Εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000)
ΧΡΟΝΟΣ – ΤΟΠΟΣ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ : 12/9 ώρα 10.00 πμ. Ουρ. Καϋμενάκη, Θεμιστοκλέους αριθμός 42.
Διαμέρισμα του δευτέρου πάνω από το ισόγειο ορόφου οικοδομής 91 τμ -Πρώτη κατοικία και μοναδικό ακίνητο.
 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ : 61.000 ευρώ !!!
ΤΟΠΟΣ-ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 9.45πμ Θεμιστοκλέους 42

ΛΑΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την  υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και αυτή την Τετάρτη 12/9 σε όλη τη χώρα !
Αυτή την εβδομάδα γίνονται Πάνω από 500 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και πρώτες κατοικίες !!!
Για την Αττική:
το ραντεβού μας είναι
Θεμιστοκλέους 42
 ώρα 9.45 π.μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Στο αυτόφωρο οι ακροδεξιοί που επιτίθεται σε δημοσιογράφους
 Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 17:56
Στην «πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Th. Jagland, καταχωρήθηκε σήμερα τοποθέτηση με τίτλο «η Ανθή Παζιάνου παρενοχλήθηκε από ομάδες ακραίων δεξιών» με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκε η δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Εμπρός» και ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στο νησί.
Την περασμένη Παρασκευή, η δημοσιογράφος- μητέρα παιδιού τριών ετών- υπέστη διαδικτυακές αναφορές σε βάρος της τιμής, της ηθικής, της υπόληψής και της επαγγελματικής της ιδιότητας ξεκινώντας από την ιδιότητά της ως γυναίκα. Υπέβαλλε μηνύσεις και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρoυ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία και αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο. Ο ένας όμως από αυτούς προσήχθη σήμερα στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή για μεθαύριο Πέμπτη.
Αφορμή της επίθεσης των ακραίων στοιχείων σε βάρος της κ. Παζιάνου ήταν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ελληνίδα στην αυλή εκκλησίας στο Πέραμα της Γέρας στη Λέσβο, από άτομα που νόμισαν πως είναι πρόσφυγας επειδή φορούσε μαντήλι. Μάλιστα κάποιοι από όσους επιτέθηκαν έχουν πρωταγωνιστήσει σε παράνομες πρακτικές, συστήνοντας και «ομάδες περιφρούρησης» στην περιοχή της Γέρας και περιπολώντας στα χωριά προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε αυτά δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Κάτι που ας σημειωθεί ότι δεν ευσταθεί αλλά και έχει διαψευστεί επανειλημμένα από κάθε πλευρά οτι θα συμβεί .
Ας σημειωθεί ότι επίθεση δέχθηκε την περασμένη βδομάδα- από άλλα ακραία στοιχεία- και η δημοσιογράφος και προϊσταμένη του σταθμού Αιγίου της ΕΡΤ Αναστασία Σπυριδάκη
Οι τελευταίες επισθέσεις έρχονται σε συνέχεια παλαιοτέρων επιθέσεων κατά άλλων δημοσιογράφων που έχουν στοχοποιηθεί αρνούμενοι να μεταδώσουν ψευδείς ειδήσεις σχετικές με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Διαψεύδοντας τες μάλιστα με τα ρεπορτάζ τους. Ένας από αυτούς που δέχθηκαν πρόσφατα επίθεση ήταν και ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ΜΠΕ Στρατής Μπαλάσκας για τον οποίο επίσης υπήρξε αντίδραση από το δημοσιογραφικό κόσμο που έφτασε σε ανάρτηση επείγουσας προειδοποίησης στην «πλατφόρμα για την προαγωγή της προστασίας της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων» του Γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιδοτηση ενοικιου θα περιοριστει σε 300.000 οικογενειες, ενώ η αρχικη εξαγγελια αφορουσε διπλασιους δικαιουχους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος με το “γαμ@@@ Βούλγαροι” που φέρονται να φώναζαν άνδρες των ΜΑΤ σε διαδηλωτές
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καταγγελία δημοσιογράφου που κάλυπτε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο οποίος στην μήνυση που κατέθεσε – εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες – αναφέρει πως ακούστηκαν ρατσιστικές και υβριστικές εκφράσεις.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Ασλανίδης, ο οποίος κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό του thestival.gr, άνδρες των ΜΑΤ φώναξαν απευθυνόμενοι στους διαδηλωτές: «Καλά κάνει και σας γ@@@ ο Τσίπρας κ***Βούλγαροι». Λίγο αργότερα, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση από τους νταήδες αστυνομικούς της ίδιας ομάδας κι ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Μαζί στις 7”, ο Τάσος Ασλανίδης ανέφερε πως απειλήθηκε με σύλληψη ακόμη κι όταν ο επικεφαλής της διμοιρίας έφτασε στο σημείο και ζήτησε τη βοήθειά του. Κατέθεσε μήνυση σε βάρος τριών αστυνομικών και του επικεφαλής της ομάδας, ενώ προσκόμισε και οπτικοακουστικό υλικό. Η Εισαγγελέας διέταξε την αυτόφωρη σύλληψη των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος, εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Ασλανίδης, η διμοιρία των ΜΑΤ φυγαδεύτηκε στην Αθήνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να συλληφθούν οι άνδρες των ΜΑΤ που φώναξαν «Βούλγαροι» στην Θεσσαλονίκη διέταξε η εισαγγελέας
10 Σεπτεμβρίου 2018
Τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών ανδρών των ΜΑΤ, και του διμοιρίτη τους ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για την αντεθνική προσφώνηση «Βούλγαροι» με την οποία αποκάλεσαν τους διαδηλωτές
Προηγήθηκε μήνυση του καταγγελλόμενου δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, όπου εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με αντεθνικά χαρακτηριστικά.
Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας όλα τα παραπάνω, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με «ρατσιστικά χαρακτηριστικά» και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.
Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι παραπάνω αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Κατά τις ίδιες πηγές όλοι οι παραπάνω έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 βίντεο χημικής προβοκάτσιας γύρισαν ήδη οι White HElmets και τα έστειλαν στα Ην. Έθνη. Μετέφεραν χημικά σε Qalaat al-Madiq και Kafr Nabudah στη Β Χάμα.
11/9/2018 – 23.55
Αξιόπιστες πηγές από την πόλη της  Jisr ash-Shugur αναφέρουν ότι δέκα βίντεο της χημικής προβοκάτσιας ήδη γυρίστηκαν  εκ των οποίων ήδη τα 2 στάλθηκαν στα Ηνωμένα έθνη. Με εντολές από το εξωτερικό οι White Helmets μετέφεραν χημικά στο Qalaat al-Madiq σε περιοχή που ανήκει στην περιφέρεια της ορθόδοξης πόλης της  al-Suqaylabiyah στην Β Χάμα και στο χωριό Kafr Nabudah στην ίδια περιοχή.
Στο μεταξύ αναφέρεται ότι δόθηκε νέα προθεσμία για διαχωρισμό τρομοκρατών από  »ενόπλους » στο Ιντλίμπ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το FSB αποκαλύπτει τη συνεργασία μεταξύ των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και της Daesh. Τζιχαντιστής της ΙSIS στρατολογήθηκε από SBU και Δεξιό Τομέα για να δολοφονήσει διοικητή του Donbass.
11/9/2018 – 18.00
Στις 9 Σεπτέμβρη 2018, το FSB συνέλαβε κοντά στο  Smolensk ένα Ρώσο υπήκοο μέλος της Daesh που στάλθηκε από την SBU και την εξτρεμιστική οργάνωση Secteur Droit για να διαπράξει μια δολοφονία στη Ρωσία και να προετοιμάσει επιθέσεις. Έτσι η πολύ ευρωπαϊκή Ουκρανία , ανέτρεξε σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που σκότωσαν κάποιους από τους συμπολίτες μας σε ευρωπαϊκό έδαφος για να κανονίσει τους λογαριασμούς της με τη Ρωσία ; Και η ΕΕ , μ΄επικεφαλή τη Γαλλία , ακολουθούν τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν αυτό που ολοένα και περισσότερο διαφαίνεται ότι είναι ένα τρομοκρατικό κράτος;
Στις 10 Σεπτέμβρη το  FSB διέδωσε ευρέως αυτό το  vidéo της σύλληψης και της ανάκρισης του Mejid Mogamedov, Ρώσου πολίτη μέλους του Ισλαμικού Κράτους γεννημένου στην Ρωσική Δημοκρατία του 1988, membre de l’Etat islamique:
Ο νέος άνθρωπος είπε ότι στάλθηκε από τις μυστικές ουρανικές υπηρεσίες και τον Secteur Droit για να σκοτώσει έναν από τους διοικητές του  Donbass, που είναι τώρα στο Smolensk, για 10 000 dollars. όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν στην κατοικία του. Η SBU  δηλώνει ότι αυτή η ομολογία είναι εσφαλμένη. Ωστόσο οι υλικές αποδείξεις υπάρχουν …
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του FSB αρχές 2018 ο Mogamedov έφθασε στην Ουκρανία για να διευθετήσει θέματα συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του Ισλαμικού Κράτους επιφορτισμένος με τις συμμορίες στο Βορρά του Καυκάσου που τον έθεσαν σε επαφή  με το  SBU και τον Δεξιό Τομέα / Secteur Droit. Κατά τις συζητήσεις με την SBU, ο Magomedov είχε για αποστολή να εξολοθρεύσει ένα διοικητή της  DNR στο Smolensk, κάτι που εξηγεί την άφιξή του εκεί έχοντας δεχθεί τ΄απαραίτητα όπλα κι εκρηκτικά .
Ο ύποπτος ομοίως δήλωσε ότι οι  «lοι κρατικές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας φέρουν στο έδαφός τους όλη την υποστήριξη τους στους μαχητές τους Ισλαμικού Κράτους και τους προσφέρουν ασφάλεια, οικονομική υποστήριξη, όπλα κι εκρηκτικά με σκοπό τον σχεδιασμό επιθέσεων  στο ρωσικό έδαφος»
Έχουν ήδη παρατηρηθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές στον ουκρανικό στρατό. Θα θυμηθούμε το προσφερόμενο « θέαμα » από τους ουκρανούς στρατιωτικούς για τα παιδιά κατά τις εκδηλώσεις της 1ης Ιούνη  Ημέρα του Παιδιού. Δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο από το να μιμούνται μια σφαγή με ποτάμια αίματος :
Αυτό είναι το πρόσωπο της « Ευρωπαϊκής Ουκρανίας »; ‘H υπό το αποτέλεσμα των αμερικανικών επαναστάσεων της αδυναμίας και της ξαπάστησης της ΕΕ δημιουργήσαμε ένα τέρας στις πόρτες της Ευρώπης;russiepolitics 11.9.18



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΟΥΗΔΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ
Εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας στα κόμματα του κεφαλαίου
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--
Οι απώλειες για τους Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούν για πολλές δεκαετίες στη χώρα, αλλά και για τους Μετριοπαθείς, και η ενίσχυση του εθνικιστικού - αντιμεταναστευτικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών (με ρίζες σε νεοναζιστικές οργανώσεις) χαρακτήρισαν τις εκλογές της Κυριακής στη Σουηδία, με τη λαϊκή δυσαρέσκεια να εγκλωβίζεται στα κόμματα του κεφαλαίου. Οι εκλογές ήταν «τριπλές», δηλαδή για τις 349 έδρες του Κοινοβουλίου, για τους δήμους και τις περιφέρειες.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση σε 6.002 από τις 6.004 περιφέρειες, πρώτο κόμμα αναδείχθηκαν οι Σοσιαλδημοκράτες του σημερινού πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν, με 28,4% (από 31% στις εκλογές του 2014) και 101 έδρες στο κοινοβούλιο (από 113). Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Μετριοπαθείς, με ποσοστό 19,8% (από 23,3%) και 70 έδρες (από 84). Στην τρίτη θέση οι Σουηδοί Δημοκράτες, με 17,6%(από 12,9%) και 62 έδρες (από 49). Ακολουθούν το Κεντρώο Κόμμα με 8,6% (από 6,1%) και 31 έδρες (από 22), το Αριστερό Κόμμα (στήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση) με 7,9% (από 5,7) και 28 έδρες (από 21), οι Χριστιανοδημοκράτες με 6,4% (από 4,6%) και 23 έδρες (από 16), οι Φιλελεύθεροι με 5,5% (από 5,4%) και 19 έδρες (από 19). Η λαϊκή δυσαρέσκεια εκφράστηκε και με τη μεγάλη μείωση του Πράσινου Κόμματος, το οποίο συγκυβερνά από το 2014 με τους Σοσιαλδημοκράτες και έπεσε στο 4,3% (από 6,9%) και στις 15 έδρες (από 25). Τα «υπόλοιπα» κόμματα συγκέντρωσαν το 1,4% των ψήφων, ενώ το πλαφόν εισόδου στη Βουλή ήταν το 4%. Το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε περίπου 7,5 εκατ. και η συμμετοχή αυξήθηκε οριακά σε σχέση με το 2014, σε 84,4% (από 83,4%).
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την επόμενη αστική κυβέρνηση. Τις τελευταίες δεκαετίες στη Σουηδία κυριαρχούν δυο κυβερνητικοί συνασπισμοί, ο ένας με επικεφαλής τους Σοσιαλδημοκράτες, τη συμμετοχή του Πράσινου Κόμματος και τη στήριξη του (πρωην κομμουνιστικού) Αριστερού Κόμματος (και άλλων σε επιμέρους νομοσχέδια) και ο άλλος με επικεφαλής τους Μετριοπαθείς και τη συμμετοχή ή τη στήριξη των Χριστιανοδημοκρατών, των Κεντρώων και των Φιλελεύθερων. Ωστόσο, κανένα από τα δυο αυτά σχήματα δεν συγκεντρώνει τις 175 έδρες που χρειάζεται για την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο (144 έδρες συγκεντρώνει η «κεντροαριστερή» συμμαχία και 143 έδρες η «κεντροδεξιά»). Επίσης, αύριο Τετάρτη, θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των Σουηδών του εξωτερικού.
Πάντως, τα δυο πρώτα κόμματα δηλώνουν πως δεν θα συνεργαστούν με τους Σουηδούς Δημοκράτες.
Σκληρή αντιλαϊκή πολιτική
Και στο αποτέλεσμα της Κυριακής αποτυπώνεται η αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς τόσο οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις όσο και οι «συντηρητικές» ανέτρεψαν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, περιέκοψαν κοινωνικές παροχές, προκειμένου να στηριχθούν οι σουηδικές επιχειρήσεις στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό: Ιδιωτικοποιήσεις σε Μεταφορές, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Υγεία, Παιδεία, μειώσεις των συντάξεων και αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, υψηλό κόστος ζωής, έλλειψη στέγης και ενοίκια στα ύψη, αντεργατικά μέτρα και μειώσεις μισθών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Idlib is a Syrian province, it's not in Somalia, just for your geographic information" Al Jaafari tells Nikki Haley...
"Το Idlib είναι συριακή επαρχία, δεν είναι στη Σομαλία, μόνο για τις γεωγραφικές σας πληροφορίες", λέει ο Al Jaafari στη Nikki Haley στον ΟΗΕ ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ καταγγέλλει: «Μου ζήτησαν από πριν τα ερωτήματα στη ΔΕΘ!»
11/9/2018 -  02:06 μ.μ.
Στην καταγγελία ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του ζήτησαν από πριν τα ερωτήματα που ήθελε να κάνει στη ΔΕΘ, προχώρησε με άρθρο του ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84, Γιώργος Κατσίγιαννης.
Όπως αναφέρει στο άρθρο του με τίτλο, «Σαράντα Ερωτήσεις Που Δεν Έγιναν Στον Αλ. Τσίπρα», «αυτού του είδους τον «ταπεινωτικό εξευτελισμό», δηλαδή το να διαπραγματεύομαι την εξασφάλιση μιας ερώτησης προς τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την βίωσα για πρώτη φορά επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσιπρα στη ΔΕΘ και επειδή είχα την υποψία της «μεροληπτικής» αντιμετώπισης των δημοσιογράφων, αναλόγως με το μέσο που ο καθένας εκπροσωπεί, επικοινώνησα με στενό συνεργάτη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως είμαι μέσα στη λίστα των δημοσιογράφων που ο ίδιος έχει παραδώσει στο γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Κανονικά ούτε αυτό δεν έπρεπε να κάνω, δηλαδή να «διαπραγματεύομαι» με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού το εάν θα πάρω ερώτηση ή όχι στη συνέντευξη τύπου, αλλά επειδή οι σημερινοί κυβερνώντες αποφασίζουν αυθαίρετα και με κριτήρια αυταρχισμού, δηλαδή «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντι μας», αναγκάστηκα να επιχειρηματολογήσω υπέρ της ορθής τήρησης των παραδοσιακών κανόνων που διέπουν τις συγκεκριμένες συνεντεύξεις τύπου. Σε κάθε περίπτωση ένιωσα άσχημα που έπρεπε να πέσω σε «παρακλητικές» συμπεριφορές για να ενταχθώ στην λίστα του Μεγάρου Μαξίμου, παρέχοντας εκ των προτέρων στους στενούς συνεργάτες του Α. Τσίπρα τα «ερωτήματα» που είχα σκοπό να του απευθύνω. Δεν το έκανα, αλλά τα ερωτήματα στα οποία δεν απάντησε ο Α. Τσίπρας είναι πολλά και μερικά από αυτά τα παραθέτω».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Salvador Allende: ¡Presente!
Σαλβαδορ Αλλιεντε : Παρον!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Για την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ιντζιρλίκ της Τουρκίας... κανείς δεν μιλάει...
..και ταυτοχρόνως οι σιωνιστές-ναζί συνεργάζονται με την Ελλάδα και μας ταΐζει σανό ο Κοτζιάς με τα αργυρώνητα παπαγαλάκια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες για τη στρατηγική συμμαχία με το ναζιστικό-σιωνιστικό καθεστώς... κι οι Τούρκοι εμφανίζονται υπερασπιστές της Γάζας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Σιωνιστικό YouTube τερματίζει τους Λογαριασμούς των Συριακών ΜΜΕ καθώς αρχίζει η απελευθέρωση απο τους Takfiri στο κατεχωμενο Idlib



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


USA... Get the fuck out of Syria!