Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Τεταρτη 12 Σεπτεμβριου 2018


Ρότζερ Γουότερς: Η προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων κρατά τους πολίτες κοιμισμένους
9/9/2018
Mια πολιτική και αιχμηρή συνέντευξη παραχώρησε στο πρακτορείο RT ο θρύλος των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς.
Ο συνιδρυτής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος μίλησε για την επίδραση του νεοφιλελευθερισμού τις τελευταίες δεκαετίες στη Δύση και υπογράμμισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγεται από τα ΜΜΕ «αποκοιμίζει» τους πολίτες και δεν τους επιτρέπει «να δουν κάτι πραγματικό».
Επεσήμανε ότι όσοι τον συμβούλευσαν να μείνει προσηλωμένος στη μουσική του, «υπνοβατούσαν» όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στη Συρίας, το κίνημα για μποϊκοτάζ και οι κυρώσεις κατά του Ισραήλ. «Και αυτό επειδή κοιμούνται. Επειδή είναι τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού που προήγαγαν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ» ανέφερε ο Γουότερς.
«Μία από τις μεθόδους με τις οποίες επιδρά ο νεοφιλελευθερισμός είναι να “αναισθητοποιεί” τους ανθρώπους και να καθιστά “άβολο” το να δουν κάτι στην πραγματική του διάσταση» υποστήριξε. Ως προς την πηγή του κακού, ο Γουότερς εστιάζει -τουλάχιστον για τις ΗΠΑ – στο ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο παράγει αγνώμονα πληθυσμό που μπορεί να «συμμορφωθεί» εύκολα στις κυβερνητικές επιταγές.
«Θέλουν να κρατήσουν το εκλογικό σώμα αδαές, ανόητο, εύπλαστο και ανοιχτό στη χρήση του καταναλωτισμού και της προπαγάνδας, ώστε να μπορεί να το κρατήσει υπό έλεγχο» πρόσθεσε.
Ο συνιδρυτής των Pink Floyd έστρεψε τα βέλη του και κατά των μέσων ενημέρωσης και αναφέρθηκε στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας τον περασμένο Απρίλιο: «Είναι προφανές ότι όλα τα δίκτυα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, από το CNN μέχρι το MSNBC και το Fox. Το αφήγημά τους είναι ότι υπήρξε μια χημική επίθεση και ότι η οργάνωση “Λευκά Κράνη” είναι υπέροχη» είπε και τόνισε ότι κανένα δυτικό δίκτυο δεν αναφέρθηκε στο πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι έγινε χρήση νευροπαραλυτικού αερίου στην Ντούμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ή έχουμε Δικαιοσύνη, ή δεν έχουμε*: «Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280.000.000 ευρώ, και αθώωσε τους τότε προέδρους των εμπλεκόμενων ασφαλιστικών ταμείων (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ) και τους υπεύθυνους των εταιριών JP Morgan, Hyppovereinsbank και NAM».
* Ε ναι... δεν έχουμε. Τραβάτε κάνα ζόρι; Τι θέτε, να γίνουμε Βόρεια Κορέα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κ. Γιαννης Βρούτσης, που η κυβέρνηση του μείωσε τον κατώτατο μισθό κατα 22% για τους άνω των 25 και κατα 32% για τους υπόλοιπους λέει ότι είχε δρομολογήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί ψήφισε εναν νόμο που έθετε το πλαίσιο καθορισμού του. Δηλαδή έδινε την δυνατότητα για αύξηση η μείωση του κατώτατου μισθού.
Με αυτη τη λογική το Σύνταγμα έθεσε την δυνατότητα για την θέσπιση οποιουδήποτε νόμου άρα το μέλλον της χώρας είχε δρομολογηθεί απο το 1844 και τον Όθωνα.
Επειδή ο κ. Γιαννης Βρούτσης νομιζει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους τα πράγματα ειναι απλά. ΝΔ ΠΑΣΟΚ μείωσαν τον κατώτατο μισθό. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον αυξάνει. Το επίπεδο επιχειρημάτων του κ. Γιαννη Βρούτση πέραν του ότι δηλώνει πανικό, ντροπιάζει και το πολιτικό σύστημα. Ο άνθρωπος που ήταν Υπουργός εργασίας με την ανεργία άνω του 26% ας σιωπήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε ρε σεις τα δομημένα ομόλογα; Την μπάζα 280.000.000 ευρώ; Αυτή που την πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία ;
Που οι υπεύθυνοι που τα μάσησαν είχαν καταδικαστεί σε πολύχρονες ποινές;
Ε, εχθές στο εφετείο αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι .

Τα φάγανε πριν δώδεκα χρόνια τα ξεχάσανε και αυτοί και η δικαιοσύνη ....λογικό ....
Οι συντάξεις των υπερήφανων γειρατιών ήτουνε ....
Νταξ ποσό θα ζήσουν ακόμα για να το θυμούνται κι αυτοί ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους
 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:29
Εν ευθέτω χρόνω οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους "για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους", δήλωσε σήμερα ο Δαλάι Λάμα, σε ομιλία του στο Μάλμε της Σουηδίας, τονίζοντας ότι "η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους".
Μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργανώθηκε στην πόλη αυτή, η οποία φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα μεταναστών, ο Δαλάι Λάμα υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι "ηθικά υπεύθυνη" σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας "σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά".
"Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους... Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα", είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού, ο οποίος εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις. Το 1989 ο Δαλάι Λάμα τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.
"Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους", συνέχισε ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ό,τι δεν σου έρχεται στο μυαλό, σου πέφτει στο κεφάλι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άγκυρα ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους ισλαμοφασιστες στη Συρια ενόψει της επιχείρησης κατά της Ιντλίμπ
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 18:04
Η Τουρκία ενισχύει τις προμήθειες όπλων προς τους ισλαμοφασιστες στη Συρια για να τους βοηθήσει να αποφύγουν μια αναμενόμενη επίθεση του Δημοκρατικου Συριακού Στρατού και των συμμάχων του που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των ισλαμοφασιστών που επικαλείται το Reuters.
Υψηλόβαθμα στελέχη των ισλαμοφασιστών ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στους ισλαμοφασιστες εντός και πέριξ της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με το Ιράν και τη Ρωσία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη χωρίς όμως να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτραπεί μια επιχείρηση των δημοκρατικων συριακων κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η Τουρκία, που φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, προειδοποιεί για μια τέτοια επιχείρηση και φοβάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εξαναγκάσει περισσότερους ισλαμοφασιστες να διασχίσουν τα σύνορα. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει για ανθρωπιστική καταστροφή και για κινδύνους για την ασφάλεια της Τουρκίας.
"Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη", δήλωσε ανώτερος διοικητής του ισλαμοφασιστικου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καλά ενημερωμένος για τις συνομιλίες των τελευταίων ημερών με τούρκους αξιωματούχους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD.
"Αυτές οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς", πρόσθεσε ο ισλαμοφασιστας διοικητής.
Ένας δεύτερος διοικητής των ισλαμοφασιστών δήλωσε: "Παραλαμβάνουν νέες αποστολές πολεμοφοδίων. Οι Τούρκοι βεβαιώνουν ότι έχουν αρκετά πολεμοφόδια ώστε οι ισλαμοφασιστες να συνεχίσουν τη μάχη για αρκετό καιρό".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή Ντι Μάιο για τη μεταρρύθμιση για προληπτικη λογοκρισια που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ίντερνετ πρέπει να παραμείνει ελεύθερο και ανεξάρτητο ειπε ο Ντι Μαιο
 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 19:53
«Όνειδος» χαρακτήρισε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, το «πράσινο φως» που έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη δηθεν μεταρρύθμιση  των πνευματικών δικαιωμάτων.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισήγαγε τη λογοκρισία στο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες του Διαδικτύου. Μπαίνουμε και επισήμως στο σενάριο του Μεγάλου Αδελφού του Όργουελ», έγραψε ο Ντι Μάιο στη σελίδα του στο Facebook. «Με δικαιολογία τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νομιμοποιεί την προληπτική λογοκρισία», ειπε.
Στο Στρασβούργο, τα λαμογια οι ευρωβουλευτές ενέκριναν σήμερα τη μεταρρύθμιση αυτή, που έχει δηθεν ως στόχο όπως ισχυριζονται για να δικαιολογηθουν για τη βρωμια τους να υποχρεωθούν οι κολοσσοί του Διαδικτύου (Google, YouTube κ.α.) να μοιράζονται πιο δίκαια τα έσοδα με τους δημιουργούς στην Ευρώπη. Δημιουργείται επίσης ένα νέο «συγγενικό δικαίωμα» που επιτρέπει στις εφημερίδες ή τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αποζημιώνονται όταν η παραγωγή τους αναπαράγεται στο Διαδίκτυο.
Χαρακτηρίζοντας «τρελή» την εισαγωγή του συγγενικού δικαιώματος, ο Ντι Μάιο εκτίμησε ότι «το σοβαρότερο πρόβλημα» είναι «ο μηχανισμός προληπτικού φιλτραρίσματος του περιεχομένου που αναρτούν οι χρήστες» (το άρθρο 13 της μεταρρύθμισης) από τις πλατφόρμες, εφόσον το περιεχόμενο αυτό καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα.
«Για μένα, είναι απαράδεκτο. Το Ίντερνετ πρέπει να παραμείνει ελεύθερο και ανεξάρτητο», συνέχισε ο Ντι Μάιο, προειδοποιώντας ότι θα δοθεί «μάχη» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να καταργηθούν αυτές οι ρυθμίσεις.
«Θα χαρώ πολύ να δω μετά τις προσεχείς ευρωεκλογές (τον Μάιο του 2019) μια εντελώς ανανεωμένη κοινοτική ηγεσία που ούτε καν θα της περνάει από το μυαλό να εισάγει παρόμοια σκουπίδια», κατέληξε.
Ο αληταρας μασονος ακροδεξιος μπερλοσκουνικος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε «να πάρει αμέσως αποστάσεις» από τις δηλώσεις του Ντι Μάιο. «Το να απειλείς τον μοναδικό ευρωπαϊκό θεσμό που εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες είναι έργο των δημοκρατικά αναλφάβητων», ειπε ο αληταρας, ενώ είναι γνωστο ότι κανενας ευρωπαιος πολιτης δεν μπορει να ελενξει πως βγαινουνε ολοι αυτοι αληταραδες χρυσοκανθαροι που πληρονονται χρυσαφι για να στηνουν αντιλαικα αρθρα και κρεματορια για τους λαους της Ευρωπης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον άλλοτε ηγέτη της μαοϊκής οργάνωσης «Φωτεινό Μονοπάτι»
 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 05:56
Δικαστήριο του Περού επέβαλε την Τρίτη για δεύτερη φορά ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Αμπιμάελ Γκουσμάν ή «Γκονσάλο», ιδρυτή και μέχρι τη σύλληψή του ηγέτη του μαοϊκού «Φωτεινού Μονοπατιού», καθώς επίσης και ποινές ισόβιας κάθειρξης σε άλλα οκτώ μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης, στη δίκη τους για μια βομβιστική επίθεση στη Λίμα τον Ιούλιο του 1992, όταν είχαν σκοτωθεί 25 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί 155.
Τα σημαντικότερα στελέχη του «Φωτεινού Μονοπατιού» εκτίουν ήδη ποινές ισόβιας κάθειρξης. Η απόφαση σημαίνει όμως πως και άλλα, κατώτερα στελέχη της οργάνωσης, η οποία εμπνεόταν από τη δράση του Μάο Τσετούνγκ, θα οδηγηθούν στις φυλακές.
Ο εμφύλιος πόλεμος στο Περού, που μαινόταν από το 1980 έως το 2000, στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 70.000 ανθρώπους.
Ο Γκουσμάν, 83 ετών σήμερα, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 1992. Η σύλληψη και η καταδίκη του σήμαναν την αρχή της παρακμής της οργάνωσης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ηγέτη των ανταρτών, που κατηγορείτο ότι είχε ενορχηστρώσει την επίθεση με ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, στη συνοικία Ταράτα.
Επρόκειτο για την πιο προβοκατορικη πολύνεκρη επίθεση της κυβερνησης  με στόχο αμάχους. Ο Γκουσμάν αρνείται μέχρι και σήμερα ότι είχε οποιοδήποτε ρόλο στην ενέργεια αυτή ή ότι γνώριζε πως επρόκειτο να γίνει.
Η δίκη είχε αναβληθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του Γκουσμάν, πρώην καθηγητή φιλοσοφίας, η οργάνωση του οποίου είχε ευρεία υποστήριξη μεταξύ των φτωχότερων στρωμάτων στο Περού, ιδίως ιθαγενών και μιγάδων που μιλούν κυρίως τη γλώσσα Κέτσουα.
Ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής του εμφυλίου, ο πρώην πρόεδρος και διώκτης του «Φωτεινού Μονοπατιού» Αλμπέρτο Φουχιμόρι, είχε καταδικαστεί να εκτίσει 25 χρόνια κάθειρξη, για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για την καταστολή του αντάρτικου -εκτελέσεις αμάχων από τάγματα θανάτου- καθώς και για διαφθορά. Του δόθηκε όμως χάρη στα τέλη του 2017 από τον πρώην πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι.
Ο Κουτσίνσκι αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον Μάρτιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία-προεδρικές εκλογές: Ο πρώην πρόεδρος Λούλα απέσυρε την υποψηφιότητά του
 Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 23:58
Ο φυλακισμένος από την χουντα  πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας στον νυν υποψήφιο αντιπροέδρο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) Φερνάντο Χαντάντ να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, τερματίζοντας έτσι μια νομική μάχη ενάντια στην απαγόρευση της υποψηφιότητά του λόγω της καταδίκης του από την χουντα για διαφθορά.
Η πρόεδρος του κόμματος Γκλέισι Χόφμαν ανακοίνωσε την απόφαση στους υποστηρικτές του Λούλα έξω από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη Κουριτίμπα, όπου βρίσκεται φυλακισμένος από τη Χουντα από τον Απρίλιο ο αριστερός ηγέτης εκτίοντας ποινή 12 ετών κάθειρξης για παθητική δωροδοκία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ANEΠΙΒΕΒΑΙΩΤΟ / ΕΚΤΑΚΤΟ O Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τη Συρία. Διέκοψε αιφνιδιαστικά μια συνάντηση στο Sotchi, ακύρωσε όλα τα ραντεβού και ζήτησε έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς του ρωσικού στρατεύματος. Έδωσε εντολή η ρωσική αεράμυνα να χτυπήσει κάθε εχθρικό στόχο. Επίκειται επίθεση;;;;
12/9/2018 – 22.50
Διακινούνται διαρροές πληροφοριών  ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας έθεσε σε συναγερμό τη Συρία , διέκοψε αιφνιδιαστικά μια συνάντηση στο  Sotchi, ακύρωσε όλα τα ραντεβού και ζήτησε άμεση έκτακτη σύσκεψη με τους αρχηγούς του ρωσικού στρατεύματος.
Οι οδηγίες που δόθηκαν:
Έδωσε οδηγίες στον συριακό στρατό να αντιμετωπίσει κάθε εχθρικό στόχο με κάθε μέσο για να μάθει η Ευρώπη ποια είναι η δύναμη του στρατού του Συριακού Στρατού. ..
Σε απόπειρα επίθεσης εναντίον του συριακού στρατού θα επέμβει αμέσως ο ρωσικός στρατός.
Η ρωσική αεράμυνα έλαβε εντολές να υποστηρίξει  και να επέμβει στο πλευρό της συριακής αεράμυνας και να απαντήσει σε οποιονδήποτε εχθρικό στόχο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοφανής εξέλιξη στο συριακό. Η ΜΙΤ εισχωρησε παρανομα και συνέλαβε μέσα στη Λατάκια άτομο που το θεωρεί εγκέφαλο πολύνεκρης τρομοκρατικής στον τουρκικό Νότο.
12/9/2018 – 14.00
Oι σουλτανοφασιστικες τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εισχωρησαν παρανομα στην Συρια και συνέλαβαν εντός Συρίας και οδήγησαν στην Τουρκία έναν από τους κύριους υπόπτους της αιματηρής επίθεσης που έπληξε το 2013 την τουρκική παραμεθόρια στο (Νότο) πόλη Reyhanli, ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu. Ο Yusuf Nazik,  θεωρείται απο τους τουρκους σουλτανοφασιστες ο εγκέφαλος αυτής της διπλής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έκανε 50 νεκρούς στις 11 Μάη του 2013, αιχμαλωτίστηκε εντός της συριακής πόλης Λατάκια σε μια επιχείρηση των σουλτανοφασιστικων τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της (MIT), ανέφερε το Anadolu.
Η Άγκυρα είχε χρεώσει αυτή την επίθεση στο « Acilciler » – Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi -Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο ένα  groupuscule μαρξιστικό περιθωριακό που κατ΄αυτήν σχετίζεται με τις συριακές μυστικές υπηρεσίες. H Συρία διέψευσε κάθε ανάμειξη.
Σύμφωνα με το σουλτανοφασιστικο Anadolu, ο 34χρονος Yusuf Nazik, « ομολόγησε » (κατω φυσικα απο τα φρικτα βασανιιστηρια των σουλτανοφασιστων) κατά την ανάκρισή του ότι η επίθεση του Reyhanli διατάχθηκε από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες.
Η τελευταία δράση του « Acilciler » σύμφωνα με τουρκικές αρχές  έγινε με τον Mihraç Ural το 1983 τ. συγκρατούμενο του Οτσαλάν και νυν διοικητή της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας που αγωνίζεται στο πλευρό του συριακού στρατού κυρίως στη Βόρεια Λατάκια.
Αυτή η είδηση ίσως συσχετίζεται με τον έναν ή άλλον τρόπο με την σύλληψη χθες του  Ammar al-Wawi τ. σύριου στρατηγού αποστάτη που στη συνέχεια αυτομόλησε στον ισλαμοφασιστικο FSA, που ειναι τσουτσεκι και υποχοιριο των τουρκων σουλτανοφασιστων,  όπου έγινε ηγετικό του στέλεχος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 βίντεο χημικής προβοκάτσιας γύρισαν ήδη οι White HElmets και τα έστειλαν στα Ην. Έθνη. Μετέφεραν χημικά σε Qalaat al-Madiq και Kafr Nabudah στη Β Χάμα.
12/9/2018 – 1.00
Αξιόπιστες πηγές από την πόλη της  Jisr ash-Shugur αναφέρουν ότι δέκα βίντεο της χημικής προβοκάτσιας ήδη γυρίστηκαν  εκ των οποίων ήδη τα 2 στάλθηκαν στα Ηνωμένα έθνη. Με εντολές από το εξωτερικό οι White Helmets μετέφεραν χημικά στο Qalaat al-Madiq σε περιοχή που ανήκει στην περιφέρεια της ορθόδοξης πόλης της  al-Suqaylabiyah στην Β Χάμα και στο χωριό Kafr Nabudah στην ίδια περιοχή.
Στο μεταξύ αναφέρεται ότι δόθηκε νέα προθεσμία για διαχωρισμό τρομοκρατών από  »ενόπλους » στο Ιντλίμπ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Τζιχαντοφασιστές του ΙSIS σκότωσαν 21 στελέχη των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας στην επαρχία Σουέιντα
 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, 07:00
Μέλη της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) σκότωσαν 21 άνδρες των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας στη νότια Συρία, την ώρα που οι τζιχαντοφασιστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την έφοδο μιας κουρδικής συμμαχίας εναντίον του τελευταίου τους οχυρού στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με τον αληταρα μπεκρουλιακα διευθυντή του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, από το Λονδινο, οι 21 άνδρες των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στη Δημοκρατια της Συριας σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, σε μια ενέδρα στην Τλουλ αλ Σάφα, την τελευταία περιοχή που ελέγχει το ΙΚ στην επαρχία Σουέιντα, περίπου 100 χλμ. νοτιοανατολικά της Δαμασκού.
Οκτώ τζιχαντοφασιστες σκοτώθηκαν σε αυτήν τη μάχη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έκανε λόγο για «σφοδρές μάχες εναντίον των τρομοκρατών του Ντάες» (σ.σ.: ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά). Διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές και εξαπολύθηκαν βολές του πυροβολικού εναντίον θέσεων του ΙΚ στο ανατολικό τμήμα της ερήμου στη Σουέιντα, διευκρίνισε.
Αυτή η περιοχή αποτελεί θέατρο μαχών μεταξύ των τζιχαντοφασιστών και των δυνάμεων της  Συριακης Δημοκρατιας από την 25η Ιουλίου, όταν το ΙΚ εξαπέλυσε μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων στην επαρχία Σουέιντα, που ελέγχει η Συριακη Δημοκρατια. Στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.
Τζιχαντοφασιστες είχαν επίσης απαγάγει περίπου 30 πολίτες, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών, σε αυτήν την περιοχή όπου ζουν κυρίως Δρούζοι, σύμφωνα με το αλητικο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια και κατοίκους της περιοχής. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από το ΙΚ για τις απαγωγές.
Δύο όμηροι είναι νεκροί, κατά τις ίδιες πηγές.
Οι διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε η Ρωσία σε συντονισμό με τη Συριακη Δημοκρατια δεν οδήγησαν στην απελευθέρωση των ομήρων, σημείωσε ο αληταρας μπεκρουλιακας χαφιες Άμπντελ Ραχμάν. Οι οικογένειές τους δεν έχουν νέα για αυτούς εδώ και εβδομάδες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή στη Σουέιντα.
Το ΙΚ, που είχε καταλάβει το 2014 μεγάλο μέρος της Συρίας, κατατροπώθηκε έκτοτε σε χωριστές επιχειρήσεις από τις δημοκρατικες συριακές δυνάμεις και τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και πλέον δεν ελέγχει παρά λιγότερο από το 3% της συριακής επικράτειας. Κατέχει ακόμη μόνο θύλακες και διατηρεί πυρήνες εν υπνώσει στην έρημο, που εκτείνεται από τη Δαμασκό έως τα σύνορα με το Ιράκ, κυρίως στην κοιλάδα του Ευφράτη (ανατολικά).
Σε αυτήν την κοιλάδα, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οργάνωση Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις Συριας (ΚΔΔΣ), μια κουρδική συμμαχία που ελεγχουν οι ΗΠΑ, εξαπέλυσε τη Δευτέρα έφοδο για να αποσπάσει από τους τζιχαντοφασιστες την πόλη Χατζίν, με την υποστήριξη του δυτικου αποικιοκρατικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός επιβεβαίωσε την έναρξη της επίθεσης, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για την τρίτη και πιθανότατα τελευταία φάση της «Επιχείρησης Roundup» εναντίον του ΙΚ, που άρχισε την 1η Μαΐου.
Τουλάχιστον 27 τζιχαντοφασιστες και 10 μαχητές των ΚΔΔΣ έχουν σκοτωθεί στις μάχες από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.