Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμπτη 13 Σεπτεμβριου 2018


Νομική ιδιοφυία ο "συνάδελφος"! Δεν σκέφτηκε ότι πρέπει μετά να αρχίσουν και οι συμψηφισμοί με τις επιβληθείσες ποινές (εξορίες,βασανιστήρια και αθρόες εκτελέσεις) στους κομμουνιστές και καθ'α γνωρίζω κανένας χρυσαυγίτης δεν έχει (ούτε εξοριστεί, ούτε βασανιστεί, ούτε) εκτελεστεί ακόμα! `Εχουμε τράτο μεγάλο…

Συνήγορος ΧΑ: “Να φέρω κι εγώ ένα μάρτυρα θύμα του συμμοριτοπολέμου και 50 καταδικαστικές για το ΚΚΕ, να δούμε ποιος είναι εγκληματική οργάνωση…”
12-09-2018
Η βασική διαφορά είναι πως τότε το αστικό κράτος έστηνε τους αντάρτες και τους κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ τώρα χαϊδεύει τους χρυσαυγίτες, τη σαπίλα του ντουνιά, που απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία και η ατιμωρησία τους αποθρασύνει.
Aν χρειάζεται κανείς μια μικρή απόδειξη για το ποιόν των φασιστών που δεν είναι μόνο αμετανόητοι αλλά και προκλητικοί, θα αρκούσε η σημερινή αποστροφή του συνηγόρου τους στο δικαστήριο κατά τη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας.
ΜιχΓ: Κυρία πρόεδρε είπαμε να διαβάσουμε αποφάσεις στις οποίες αναφέρθηκαν μάρτυρες, τώρα θα διαβάσουμε και αποφάσεις από μάρτυρες που δεν ήρθαν;
Ρουσσοπουλος: Να φέρω και γω ένα μάρτυρα θύμα του συμμοριτοπολέμου και 50 καταδικαστικές για το ΚΚΕ και να δουμε ποιος ειναι εγκληματική οργάνωση.
Ο συνήγορος δεν επιχειρεί καν να αποκρούσει την κατηγορία αλλά να παίξει το παιχνίδι των συμψηφισμών και των δύο άκρων, που είναι πολύ βολικό για το σύστημα αλλά και για το δικό τους ξέπλυμα. Αν λέτε εμάς εγκληματίες, τότε να πείτε και τους άλλους. Οι αντάρτες του ΔΣΕ στην ίδια κατηγορία με τους μπράβους και τους δολοφόνους…
Η βασική διαφορά βέβαια είναι πως τότε το αστικό κράτος έστηνε τους αντάρτες και τους κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ τώρα οι χρυσαυγίτες, η σαπίλα του ντουνιά, απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία και η ατιμωρησία τους αποθρασύνει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ,ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ..."ΑΡΙΣΤΕΡΑ"...
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν [τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και μάλιστα ηγέτης της δεξιάς] στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αριστερά της δύσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ηγεσίες υπέρ των εργαζομένων, αλλά ηγέτες που εκφράζουν τους καπιταλιστές, αδίστακτους dealmakers και χωρίς καμία σχέση, απόμακρους, από τα προβλήματα του λαού. Γι' αυτό αυτοί είναι υπέρ της μετανάστευσης. Δεν είναι τυχαίο πως στην Αυστρία οι εργατικές ψήφοι δεν πήγαν στην αριστερά, αλλά το λαϊκίστικο κόμμα FPOE. Εμείς είμαστε κομμουνιστές παλιάς εποχής και συνεπώς πιστεύουμε πως τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Ευρώπη"
Gyula Thurmer  ΓΓ Κομουνιστικού Κόμματος Ουγγαρίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Σεπτεμβριου  2018
"Κουβανοί και Χιλιανοί δε θα δώσουμε μάχη μόνο για την Κούβα και τη Χιλή... Θα δώσουμε μάχη γι' αυτό που ο Χοσέ Μαρτί ονόμαζε δική μας Αμερική".
Λόγια του Φιντέλ λίγο μετά το θάνατο του προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ουουουουουου υποστηρίζετε τους δικτάτορες και δεν είστε με τους εργάτ-
- Βρε δε γαμιέσαι κι εσύ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
13/09/2018 •
Οι οικονομικές κυρώσεις είναι πόλεμος ενάντια στους Ιρανούς εργαζομένους
Η στάση των παγκόσμιων δυνάμεων απέναντι στη χώρα μας δεν στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του βιοπορισμού των Ιρανών εργαζομένων. Αντίθετα είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά του λαού και των εργαζομένων του Ιράν. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εφαρμόζει πολιτικές που αποσκοπούν στην επαναχάραξη του γεωπολιτικού τοπίου της Μέσης Ανατολής και του Ιράν.
Αδελφές και αδελφοί μας συνδικαλιστές ολόκληρου του κόσμου
Μην ξεγελιέστε, οι μονομερείς οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν από τις μεγάλες δυνάμεις, και ειδικά τις ΗΠΑ και τους φανερούς και κρυφούς σύμμαχοι τους, αποτελούν το πρελούδιο ενός άνισου πολέμου εναντίον των Ιρανών εργαζομένων και  του ιρανικού πληθυσμού. Αυτές οι κυρώσεις οδηγούν στο κλείσιμο εργοστασίων και την κατάρρευση της εγχώριας παραγωγής, την αύξηση της ανεργίας και την εκτόξευση των τιμών των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων ειδών καθημερινής ανάγκης, τα οποία καθίστανται πλέον απαγορευτικά για τους απλούς ανθρώπους του Ιράν. Οι κυρώσεις έχουν ανοίξει το δρόμο στα διάφορα κοράκια-μεσάζοντες και άπληστους εμπόρους να ευημερήσουν εις βάρος των Ιρανών εργατικών οικογενειών. Οι πολεμοκάπηλοι είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τα μέτρα που επιβαρύνουν τον λαό, μέσα από τη συσσώρευση και την αύξηση των τιμών των προϊόντων. Συσσωρεύουν εύκολο πλούτο άνευ προηγουμένου και χτυπάνε όλο και δυνατότερα τα τύμπανα του πολέμου.
Αδελφές και αδελφοί μας στην Αμερική και την Ευρώπη
Για να αποφύγουμε μια τέτοια καταστροφή, σας ζητάμε να ασκήσετε πιέσεις στις κυβερνήσεις σας, ώστε να μην συνεργαστούν και να μη συμμετάσχουν σε αυτές τις καταστρεπτικές κυρώσεις. Μην επιτρέπετε οι φόροι σας να χρησιμοποιούνται εναντίον των εργατών και του εργαζόμενου λαού του Ιράν μέσω των βιομηχανικών, φαρμακευτικών και επισιτιστικών κυρώσεων. Απαιτήστε από τους κοινοβουλευτικούς σας εκπροσώπους να δαπανούν τους φόρους σας για την ευημερία και την κοινωνική πρόνοια των χωρών σας και όχι για να ξεριζώνουν και να καταστρέφουν τα θεμέλια της ζωής των εργαζόμενων οικογενειών του Ιράν.
Ζητούμε από τις αδελφές και τους αδελφούς μας στις χώρες όπου τα συνδικάτα έχουν κάποια επιρροή στις κυβερνήσεις και στο κοινοβούλιο να ζητήσουν από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις και  τα κοινοβούλιά τους να μην συμμετάσχουν στις κυρώσεις αυτές και να υποστηρίξουν το ιρανικό εργατικό κίνημα και τις εργαζόμενες οικογένειες του Ιράν ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, από όπου και αν αυτές προέρχονται.
Αγαπητοί σύντροφοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνδικαλιστές
Ενωθείτε μαζί μας για το χτίσιμο ενός επιτυχημένου κινήματος ενάντια στην απειλή των οικονομικών κυρώσεων και του πολέμου, για να αποτρέψουμε το χτύπημα του λαού του Ιράν από μια καταστροφή σαν αυτή της Συρίας, του Ιράκ και της Λιβύης.
Το Συνδικάτο των Ιρανών Εργατών Μετάλλου
20 Αυγούστου 2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμα ο Έλληνας ήθελε να δουλέψει θα έβρισκε τα χρήματα να πληρώσει τον εργοδότη του.
Αλλά κάναμε την τεμπελιά ιδεολογία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτιάξανε το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” για να περάσει στο Υπερταμείο;
Πριν λιγους μήνες, τον Οκτώβρη του 2017, πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη εκδήλωση παρουσία των φορέων του νομού και του υπέργηρου Μίκη Θεοδωράκη για την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Παλαιού Τελωνείου Χανίων σε θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.
Ο Τάσος Βάμβουκας δήλωνε:
Υλοποιούμε τη μεγάλη και δεσμευτική υπόσχεσή μας, που θα ενώνει τα Χανιά για πάντα με τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη. Δεν είναι μία υπόσχεση του σημερινού Δημάρχου, αλλά όλων των Χανιωτών, όλων των Κρητικών, να εκφράσουν την πάνδημη επιθυμία ότι εδώ, από τον τόπο καταγωγής του Μίκη Θεοδωράκη θα αναδεικνύεται και θα προβάλλεται το έργο του εσαεί”.
Και μετά, στην εκδήλωση ονοματοδοσίας, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη:
Το κτήριο, που βρισκόμαστε, οικοδομήθηκε στη διάρκεια του μεσοπολέμου και μέχρι περίπου το 1980 φιλοξενούσε το Τελωνείο των Χανίων. Το έτος 2002 επί Δημαρχίας, Γιώργου Τζανακάκη, διατυπώθηκε το αίτημα της παραχώρησης του Παλαιού Τελωνείου στον Δήμο Χανίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2003, επί δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη, με απόφαση του τότε συντοπίτη μας Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, ώστε αυτό  να μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού.
Σήμερα, 12/9, σύμφωνα με όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι αυτό το κτίριο, είναι ένα από τα κτίρια του Δήμου Χανίων που περνά στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Άραγε, το κτίριο επανακτασκευάστηκε και του δόθηκε το όνομα Μίκης Θεοδωράκης για να ξεπουληθεί;
Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις σελίδες του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε τον Ιούνη στη Βουλή, συμπεριλαμβάνεται, (από τη σελ 73) και η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης του 2015, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που κατέχει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους.
Η τροποποίηση αφορά τον ρόλο του Υπερταμείου, το οποίο, εκτός από την υποχρέωση να καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέος, μπαίνει πλέον και εγγυητής, δεσμευόμενο ότι σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος δεν μπορέσει κάποια στιγμή να αποπληρώσει μέρος του δανείου του, θα τα πληρώνει το ίδιο, μέχρι το ύψος των 25 δισ. Ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-παππού έχω καλά & κακά νέα, ποια να πω πρώτα?
-πες τα καλά
-θα σώσεις το ασφαλιστικό


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ελληνορωσική κρίση μεταφέρεται στην Κύπρο! - Μόσχα προς Λευκωσία: «Σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε ότι και ο Τσίπρας»
12/9/2018 – 19.27
Η ελληνορωσική κρίση μεταφέρεται και στην Κύπρο. Πολιτική σύγκρουση με βαριές κουβέντες έχει ξεσπάσει στην Κύπρο με καταγγελίες για "παρέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά του νησιού" και απάντηση της Μόσχας "πως κάποιοι στην Κύπρο επιθυμούν να διασαλεύσουν την καλή σχέση Ρωσίας - Κύπρου και να απομακρύνουν την Ρωσία από την περιοχή της Α.Μεσογείου..."
Βέβαια, η Κύπρος είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα γιατί έχει μεγαλύτερη ρωσική παρουσία, ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ρωσικά κεφάλαια και υπάρχει μεγάλη ρωσική "μειονότητα". Ομως, μια μεγάλη μερίδα αξιωματούχων της Κύπρου είναι ενθουσιασμένοι με την σύμπλευση με ΗΠΑ, την επικείμενη άφιξη του Αμερικανού ΥΠΑΜ, και την άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων.
Στη μέση του ψυχρού πολέμου με διπλωματικά μέσα, Ηνωμένων Πολιτείων και Ρωσίας, βρίσκεται η Λευκωσία. Παρασκηνιακά μεν, καταφανέστατα δε το Προεδρικό πιέζεται πανταχόθεν να επιλέξει στρατόπεδο αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ.
Την ώρα όμως που για λόγους εθνικού συμφέροντος κρατά ή τουλάχιστον επιχειρεί να κρατά τις γνωστές ισορροπίες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν διστάζει να τοποθετηθεί ανοικτά.
«Ως ΔΗΣΥ και ως ηγέτης αυτής της παράταξης είναι ξεκάθαρη και η θέση μας, χωρίς να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε άλλη χώρα και ιδιαίτερα χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς ο προσανατολισμός της χώρας μας είναι δυτικός γιατί η χώρα μας ανήκει στην Ευρώπη με γνωστούς τους δεσμούς με την δύση»,δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Δήλωση που κρίθηκε αναγκαία καθώς προηγήθηκε – σε μια σπάνια κίνηση στα διπλωματικά θέσμια – γραπτή απάντηση της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, με αφορμή παρομοίου τύπου αναφορές του ηγέτη της Πινδάρου, στο πλαίσιο συνέντευξης του στον Κυριακάτικο τύπο.
Ως προσπάθεια ανάμειξης – παρέμβασης της Μόσχας στο εσωτερικό της Κύπρου, χαρακτήρισε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης την ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία, αναφορικά με συνέντευξη του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο κ. Κασουλίδης, καλεσμένος στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" του ΣΙΓΜΑ, προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, ανέφερε:
«H Ρωσία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, ύστερα από το προηγούμενο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα».
Όπως εξήγησε, με βάση τη «διπλωματική ετικέτα», εάν ήταν η κυβέρνηση που προχωρούσε σε μια δήλωση η οποία ενοχλούσε τη Ρωσία, η διαδικασία θα ήταν ο Ρώσος πρέσβης να πάει στο Υπουργείο Εξωτερικών για να κάνει διάβημα και να κληθεί στη Μόσχα ο πρέσβης της Κύπρου για να γίνει το διάβημα.
«Η δημόσια αντιπαράθεση, όχι με την κυβέρνηση της Κύπρου αλλά με οποιονδήποτε πολιτικό εντός της Κύπρου, είναι μια προσπάθεια ανάμειξης», ανέφερε.
Ερωτηθείς αν η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας κατά του προέδρου του ΔΗΣΥ έχει διαταράξει τις καλές σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας, ο κ. Κασουλίδης απάντησε αρνητικά.
Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι στη συνέντευξή του ο κ. Νεοφύτου, έκανε απλώς διαπίστωση ενός γεγονότος, ότι σήμερα οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι πολύ καλύτερες από άλλοτε.
Ανακοίνωση  εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία
Στην ανακοίνωση η ρωσική πρεσβεία υπογραμμίζει ότι σχολιάζει απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο κύριος Νεοφύτου, όπως αναφέρει, είχε δηλώσει πως η Ρωσία αναπτύσσοντας τη συνεργασία της με την Τουρκία στο Συριακό και την Ενέργεια, θα αφήσει στην άκρη τις προσεγγίσεις της για διευθέτηση του Κυπριακού.
Η ρωσική πρεσβεία υπογραμμίζει ότι επιθυμεί να επαναβεβαιώσει πως η μακρά θέση αρχών της Ρωσίας υπέρ της κατάληξης σε συμβιβασμό στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνης με τις σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει αλλάξει.
Επιπρόσθετα, διαβεβαιώνει ότι οι επαφές της Μόσχας στην Αγκυρα διαδραματίζουν ρόλο υπέρ των Κυπρίων, αφού καθιστούν εφικτό να μεταφέρουν τη ρωσική θέση απευθείας στην τουρκική ηγεσία.
Είναι προφανές, καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, ότι κάποιοι φίλοι στην Κυπριακή Δημοκρατία θέλουν να διασαλεύσουν την καλή σχέση Ρωσίας - Κύπρου για να απομακρύνουν την Ρωσία από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου..
Οπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνορωσική κρίση μεταφέρθηκε ήδη στην Κύπρο...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



‘Που εισαι “Ρουβικωνα”! φωναζαν καποιοι γειτονες. Τους πληρωνεις και παλι στο κοβουν φασιστικα και παρανομως το ρευμα…
11/9/2018
Την Δευτερα 10.9.18 εγινε το εξης κουφο στο Αιγαλεω. Ηρθε ενα οχημα της ΔΕΗ με δυο ατομα με σκοπο να κοψουν το ρευμα σε σπιτι πολυτεκνων.  Αφου οι κατοικοι της οικιας εδειξαν εγγραφο της ΔΕΗ οτι ειχαν πληρωσει πριν απο μια εβδομαδα μεγαλο ποσο και μπηκαν σε διακανονισμο επεμεναν το δυο ατομα οτι ειναι της ….ΔΕΔΔΗΕ και οτι δεν εχουν παρει σημα απο την ΔΕΗ αρα θα κοψουν το ρευμα και οι κατοικοι της οικιας θα μπορουσαν να πανε στα γραφεια της ΔΕΗ στο Περιστερι για να ….ζητησουν διευκρινησεις. Αφου εγινε επεισοδιο στην γειτονια ηρθε περιπολικο της Αστυνομιας οπου προεκυψε οτι πραγματι ο λογαριασμος ειχε πληρωθει.
Ομως το σημαντικο στο παραπανω περιστατικο δεν ειναι οτι η ΔΕΗ πλεον εχει γινει η ομπρελλα που προστατευει τα μνημονια και εχει γινει μισητη στο λαο εδω και καιρο (παρα το γεγονος οτι ηταν δημοφιλης καποτε) το εκπληκτικο ειναι οτι αυτοι οι δυο υπαλληλοι την “εβρισκαν” με την δουλεια που κανουν κοβοντας το ρευμα του κοσμου. Μεσα στον διαπληκτισμο ειπαν οτι κακως κτυπησαν το κουδουνι και επρεπε να κοψουν το ρευμα απο την κολωνα χωρις να το πουνε. Αυτο δεν δειχνει καποιον που κανει μια δουλεια που ειναι λιγο χαφιεδικη επειδη δεν εχει αλλη επιλογη. Αυτο δειχνει καποιον που ειναι πιο ρουφιανος και απο το ιδιο το αφεντικο. Το παραμυθι τους στο τελος οτι “ρε παιδια απλα την δουλεια μας κανουμε” ισχυει οσο ισχυει το αλλωθι ενος ΕΣΑτζη που ελεγε οτι δεν φταιει αυτος για τους βασανισμους επειδη επαιρνε εντολες.
Οταν εφυγαν αυτοι οι ….”υπαλληλοι” (την ιδια ωρα που αναχωρησε το περιολικο) ανθρωποι στην γειτονια φωναζαν απο το μπαλκονι τους “τον ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ χρειαζομαστε και να δουμε ποσο θα κανετε τους μαγκες τοτε”  Μου εγινε αντιληπτο, γιατι και εγω το ενιωσα, οτι εαν ρωτησεις πριβε οποιονδηποτε που εχει υποστει την εξαθλιωση απο τα μνημονια μεσα του υποστηριζει τον Ρουβικωνα γιατι δεν εχει αλλον τροπο να αντιδρασει στην επιβολη της εξαθλιωσης στην ζωη του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βικτορ Χάρα.
Τη μέρα του πραξικοπήματος κατά του Αλιέντε, οι στρατιώτες του Πινοσέτ έπιασαν και τον τροβαδούρο Βικτορ Χάρα.
Του έσπασαν τα χέρια και τα δάχτυλα και ειρωνικά του πέταξαν μια κιθάρα. Λέγεται ότι αυτός μες στους πόνους τραγούδησε μια στροφή απ΄το Venceremos.
Βασανίστηκε άγρια.
Ο Jose Alfonso Paredes Marquez, τότε 18 χρονών στρατιώτης, έζησε τη δολοφονία του Χάρα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ο Χάρα στάθηκε μπροστά στον αντιστράτηγο Nelson Haase, αλλά και έναν ακόμα, ο οποίος παραμένει άγνωστος μέχρι σήμερα. Έπαιξαν «ρώσικη ρουλέτα» και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια διέταξαν τους στρατιώτες να ανοίξουν πυρ στο άψυχο σώμα του Χάρα, αλλά και σε 14 ακόμα κρατούμενους που ήταν μάρτυρες της δολοφονίας του.
Του έριξαν 44 σφαίρες.
Το σώμα του βρέθηκε πεταμένο σε ένα δρόμο του Σαντιάγο.
Το καθεστώς απαγόρευσε και την αναφορά του ονόματος του καθώς και του Nueva canción όμως ο λαός της Χιλής τα είχε στα χείλη του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μάρκος υπουργός(όσοι γίνουν Πρωθυπουργοί) - Μάρκος Βαμβακάρης 1935

"Πέθανε ο Κονδύλης μας πάει κι ο Βενιζέλος
την πούλεψε κι ο Δεμερτζής που θα 'φερνε το τέλος
Όσοι γινούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν
τους κυνηγάει ο λαός απ' τα καλά που κάνουν
Βάζω υποψηφιότητα πρωθυπουργός να γίνω
να κάθομαι τεμπέλικα να τρώω και να πίνω
Και ν' ανεβαίνω στη Βουλή εγώ να τους διατάζω
να τους πατώ τον αργιλέ και να τους μαστουριάζω"

https://www.youtube.com/watch?v=_XygHmTwWwk&feature=share

Κορυφαίο πολιτικό-σατιρικό- ρεμπέτικο. Γράφτηκε τέλη του 1935-αρχές του 1936, πριν από τους θανάτους πρωθυπουργών ή άλλων σημαντικών προσώπων της πολιτικής ζωής
εκτός απο τα παραπάνω δίστιχα του δίσκου,στα πάλκα τραγουδούσε ο Μάρκος και άλλα δυο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον: -Πάει ο Κονδύλης μας πάει κι ο Βενιζέλος την πούλεψε κι ο Δεμερτζής που θα 'φερνε το τέλος Kαι για προσέξετε καλά Γιαννάλη και Σοφούλη μη ξεμπουκάρει ο Σκλάβαινας και σας μασήσοι ούλοι Ο Σοφούλης ήταν τότε αρχηγός των Φιλελευθέρων και πιθανώς αναφέρεται ως Γιαννάκλης απαξιωτικά ο Ιωάννης Μεταξάς. Ο Σκλάβαινας ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Παλλαϊκού Μετώπου, παράταξης της Αριστεράς, η οποία εκπροσωπείτο στο κοινοβούλιο με 15 βουλευτές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποφέρει κανείς μόνο από το κακό που του κάνουν αυτοί που αγαπάει. Το κακό που προέρχεται από έναν εχθρό δεν μετράει.
Βίκτωρ Ουγκώ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στρατηγική λέει να μισείς τον εχθρό σου, αλλά η τακτική λέει να τον παίρνεις στα σοβαρά.
Μάο Τσε-Τουνγκ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην «Μακεδονική γλώσσα» μίλησε ο Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο!
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 13:42
Τερμα εβαλε ο Ζαεφ στις βλακειες του προδοτη Κοτζια περι «Βορειας Μακεδονιας»! Μακεδονια σκετο!
Ουδείς εκ των παριστάμενων ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σήμερα, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, έδειξε να ξαφνιάζεται από το ότι ο ομιλητής δήλωσε εξ αρχής «Μακεδόνας» και μίλησε στην δική του γλώσσα, την «Μακεδονική» όπως τόνισε με έπαρση.
Θέλοντας να προκαταλάβει το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την έγκριση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» την παρουσία του στην Ευρωβουλή όπου, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ απευθύνεται στους ευρωβουλευτές στην δική του γλώσσα, την Μακεδονική.
«Θα είμαστε», είπε, «η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στην οποία θα αναγνωρίζεται η μακεδονική εθνότητα και η μακεδονική γλώσσα!».
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης διάρκειας ομιλία του, ο Ζόραν Ζάεφ, ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους για την στήριξή τους και υποστήριξε ότι, γίνεται πραγματικότητα το όνειρο των Σκοπίων να ενταχθούν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εκεί όπου, όπως υποστήριξε, ανήκουν και όλα τα δυτικά Βαλκάνια.
Κι αφού δήλωσε υπέρμαχος των ευρωπαϊκών ιδεωδών και αξιών, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε:
«Η συμφωνία με την Ελλάδα έφθασε ακριβώς σε μία περίοδο που η ΕΕ είναι το ζωντανό παράδειγμα της συνεργασίας στον κόσμο. Μετατρέψαμε σε συνεργασία τις αντιθέσεις που είχαμε με την Ελλάδα.
Κι εγώ και ο Τσίπρας κάναμε παραχωρήσεις, παραμερίσαμε ένα εμπόδιο 25 χρόνων, για να βελτιώσουμε την ασφάλεια, την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
Υποστήριξε δε, τέλος, ότι το 75% των πολιτών της ΠΓΔΜ (Μακεδόνες, Αλβανοί, Βλάχοι, τουρκογενείς) επιθυμούν διακαώς την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.
« Νοιώθουν Ευρωπαίοι, ανήκουν στην Ευρώπη» κατέληξε.

Αποχώρηση Μαριά
Aπό την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αποχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα-Άλλος Δρόμος» ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ο κ. Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δήλωσε:«Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια φιέστα προκειμένου να στηριχθεί η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Ζάεφ με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου. Καταγγέλλω την παρουσία Ζάεφ στην Ευρωβουλή και δεν πρόκειται με την παρουσία μου να νομιμοποιήσω τις σπονδές στον Ζάεφ και στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πολωνία θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 09:28
Η Πολωνία, η μεγαλύτερη πρώην κομμουνιστική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπλοκάρει την επιβολή κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η οποία κατηγορείται για παραβίαση του κράτους δικαίου και επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Κάθε χώρα έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να πραγματοποιεί τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θεωρεί κατάλληλες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, επίσημη αντίδραση της Βαρσοβίας στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των αξιών επί των οποίων βασίστηκε η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Ενέργειες κατά κρατών-μελών χρησιμεύουν μόνο στη διεύρυνση των διαιρέσεων εντός της Ε.Ε., αυξάνοντας τη σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Από την ανάληψη της εξουσίας, το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εκμεταλλεύθηκε την ισχυρή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να ελέγξει τη δικαστική εξουσία, τα μέσα ενημέρωσης, να περιορίσει τη δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, να περιστείλει τη λειτουργία των πανεπιστημίων, να εισαγάγει αντιμεταναστευτική νομοθεσία, καταπατώντας όλες τις αρχές επί των οποίων βασίζεται ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Η Πολωνία βρίσκεται επίσης υπόλογη ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του κράτους δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε τον Δεκέμβριο 2017 το άρθρο 7 για την επιβολή κυρώσεων κατά της Βαρσοβίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για «σατανική σύμπτωση» κάνουν λόγο οι Ρώσοι που στημενα κατηγορούνται από τους Βρετανους για την υπόθεση Σκρίπαλ
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 14:22
Θύματα μιας «σατανικής σύμπτωσης» δήλωσαν οι δύο Ρώσοι, οι οποίοι κατηγορούνται από το Λονδίνο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σερκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι είναι απλώς δύο Ρώσοι επιχειρηματίες που βρίσκονταν στο εξωτερικό για διακοπές.
Βρετανοί κωλοεισαγγελείς, εκτελοντας εντολες της Βρετανικης κυβερνησης, στο πλαισιο της επιθεσης των αληταραδων δυτικων αποικιοκρατων εναντιον της Ρωσιας,  κατονόμασαν την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους, που κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμα -τους Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ- ως εκείνους που δηλητηρίασαν τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια.
Σε συνέντευξή τους που προβλήθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας RT, δύο άνδρες που έμοιαζαν πολύ με τους φερόμενους ως υπόπτους αρνήθηκαν ότι είναι αξιωματικοί της ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας.
Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι τον Μάρτιο σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι της Αγγλίας και όπως προέκυψε είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ.
Οι δύο Ρώσοι που έδωσαν συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο είπαν μάλιστα ότι, αν ποτέ βρεθούν, οι αληθινοί δράστες της επίθεσης θα πρέπει να τους ζητήσουν συγγνώμη και ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι για να θαυμάσουν τον «ξακουστό καθεδρικό ναό της πόλης».
Σύμφωνα με τους ίδιους, μετέβησαν στο Σάλσμπερι στις 3 Μαρτίου και δεν παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Βραχήκαμε, πήραμε το πρώτο τρένο και επιστρέψαμε στο Λονδίνο» είπαν.
Ίσως να πλησίασαν την οικία Σκρίπαλ, αλλά δεν γνώριζαν πού βρισκόταν το σπίτι, είπαν στη συνέντευξη.
«Φοβόμαστε να βγούμε έξω, φοβόμαστε για τη ζωή μας», δήλωσαν οι δύο Ρώσοι και πρόσθεσαν ότι μέσα στις βαλίτσες τους δεν είχαν κάποιο μπουκαλάκι αρώματος, ότι δεν εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού και ότι δεν θα έβγαιναν να μιλήσουν αν δεν το είχε ζητήσει ο πρόεδρος Πούτιν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Ποινή κάθειρξης 10 ετών στον πρώην πρόεδρο Ελίας Αντόνιο Σάκα
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 01:56
Ο Ελίας Αντόνιο Σάκα (πριν ARENA, τωρα GANA), ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ (2004-2009), καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο να εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών και να επιστρέψει στο δημόσιο ένα ποσό ύψους 260,7 εκατ. δολαρίων, μετά την παραδοχή της ενοχής του στις κατηγορίες της κατάχρησης δημοσίων κεφαλαίων ύψους 301 εκατομμυρίων δολαρίων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επί των ημερών του στην εξουσία.
Ο Σάκα, 53 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο μήνα, με αντάλλαγμα να του επιβληθεί μειωμένη ποινή. Το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζε επέσυρε έως και 25 χρόνια κάθειρξη.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, εισαγγελείς ανέφεραν ότι Σάκα διασπάθισε κεφάλαια από τα δημόσια ταμεία τόσο για τον εαυτό του όσο και για άλλους, μεταξύ άλλων καταχρώμενος 7 εκατ. δολάρια προκειμένου να διατεθούν για την διαφημιστική προβολή του κόμματός του τότε, της δεξιάς Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (ARENA).
Του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών φυλάκισης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλων πέντε για κατάχρηση.
Καταδικάστηκαν ακόμη έξι πρώην κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του Σάκα σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης που κυμαίνονται από 3 ως 16 έτη για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα διαφθοράς.
Ο πρώην πρόεδρος είχε συλληφθεί μέσα σε πολυτελές εστιατόριο, στη γαμήλια δεξίωση ενός από τους γιους του, τον Οκτώβριο του 2016. Αναμένεται κατά συνέπεια να εκτίσει άλλα οκτώ χρόνια κάθειρξης.
Είναι η πρώτη φορά που πρώην αρχηγός του Κράτους του Ελ Σαλβαδόρ καταδικάστηκε «για εγκλήματα διαφθοράς», τόνισε η γενική εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Ο διάδοχος του Σάκα στην προεδρία, ο Μαουρίσιο Φούνες (FMLN), ζει αυτοεξόριστος στη Νικαράγουα από τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς αντιμετωπίζει επίσης ποινική δίωξη για διαφθορά. Φέρεται να είχε καταχραστεί χρήματα από τα δημόσια ταμεία για να καλύψει δαπάνες για ταξίδια, νοσοκομειακή περίθαλψη, την ανακαίνιση ενός σπιτιού και άλλα.
Ο πρώην πρόεδρος Φούνες (2009-2014) καταγγέλλει από την πλευρά του ότι είναι θύμα πολιτικού διωγμού που ενορχήστρωσαν επιχειρηματίες και συντηρητικοί αντίπαλοί του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Εντείνονται οι διαδηλώσεις για τα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο της συμφωνίας με το ΔΝΤ
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 04:12
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις στην Αργεντινή εναντίον των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του ακροδεξιου νεοφιλελε προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με στόχο να μειωθεί το κρατικό χρέος της.
Εργατικά συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις έκαναν πορεία και έκλεισαν δρόμους στο κέντρο του Μπουένος Άιρες την Τετάρτη. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους για τα μέτρα λιτότητας που προωθούνται, ειδικά διότι πλήττονται υπηρεσίες προς τους πολίτες με τα χαμηλότερα εισοδήματα, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει φθάσει το 31% και συνεχίζει να ανεβαίνει.
Αψηφώντας τις διαδηλώσεις, ο ακροδεξιος νεοφιλελε προδοτης Μάκρι, πιστο σκυλι των ΗΠΑ,  επιμένει ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζει απαραίτητα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και τη μείωση των δημοσίων δαπανών.
Η προοπτική της οικονομίας της Αργεντινής μοιάζει όλο και πιο σκοτεινή, τόσο για τους λεγόμενους ορθόδοξους οικονομολόγους όσο και για αριστερούς οικονομολόγους. Οι σχεδιαζόμενες περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες, που θα αναγκάσουν μεγάλο μέρος των πολιτών να πληρώνει περισσότερα για τις μετακινήσεις ή ακόμη για την ηλεκτροδότηση, αναμένεται πως θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδική πίεση στον δείκτη τιμών καταναλωτή για το υπόλοιπο του 2018.
«Η καθημερινή αβεβαιότητα γίνεται όλο και χειρότερη» είπε η Γκαμπριέλα, 49 ετών, μητέρα πέντε παιδιών, που πήρε μέρος στη διαδήλωση.
Οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η χρονιά θα κλείσει με τον πληθωρισμό στο 40%. Εκείνα που πλήττονται περισσότερο είναι τα νοικοκυριά με τα χαμηλότερα εισοδήματα, που ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος των διαθεσίμων τους για τρόφιμα. «Οι φτωχότεροι πολίτες της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας» τόνισε ο Ντανιέλ Μενέντες, εκπρόσωπος της Barrios de Pie, μιας από τις οργανώσεις που κάλεσαν στη διαδήλωση.
Τα μέτρα με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, όπως η αύξηση του βασικού επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας στο 60%, ωθούν την οικονομία βαθύτερα στην ύφεση, «στραγγαλίζοντας» τις χορηγήσεις πιστώσεων. Το να υπάρξει πακέτο τόνωσης της οικονομίας θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την ψευτικη υπόσχεση του ακροδεξιου νεοφιλελε Μάκρι να φέρει το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα στο μηδέν το 2019. Ο προηγούμενος στόχος για το έλλειμμα το 2019 ήταν 1,3% του ΑΕΠ.
Ο ακροδεξιος νεοφιλελε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάς Ντουχόβνε έκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ήταν η αδυναμία της «δημοσιονομικής πτέρυγας» της Αργεντινής αυτή που προκάλεσε την ελεύθερη πτώση του πέσο τον Αύγουστο. Το νόμισμα της χώρας απώλεσε το 26% της αξίας του τον περασμένο μήνα και πλέον πάνω από τη μισή αξία του εντός του 2018.
Την Τρίτη, το πέσο υπέστη πτώση 1,4%, φθάνοντας σε μια ισοτιμία 38,5 προς ένα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Η κυβέρνηση του προδοτη νεοφιλελε Μάκρι, που υπέγραψε μια συμφωνία δανεισμού ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ τον Ιούνιο, όπως τον διεταξαν οι αφεντες του των ΗΠΑ, δεσμεύθηκε όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την επίθεση στο πέσο ότι θα προχωρήσει σε ακόμη πιο μεγάλες περικοπές δαπανών, προκειμένου να εξασφαλίσει την εσπευσμένη εκταμίευση δόσεων.
Οι νέοι στόχοι για τις δημοσιονομικές δαπάνες τελούν υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και μια αποστολή του ΔΝΤ που βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες, ανέφερε ο θεσμός της Ουάσινγκτον σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη. «Ο κοινός μας στόχος είναι να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση αυτών των συνομιλιών ώστε να παρουσιαστεί μια πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ» σημείωνε η ανακοίνωση.
Οι νέοι στόχοι θα συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 που ο Μάκρι αναμένεται να στείλει στο Κογκρέσο εντός των προσεχών ημερών.
Καθώς οι επενδυτές αξιώνουν η κυβέρνηση να τηρήσει το πρόγραμμα περικοπών των δημοσίων δαπανών που έχει εξαγγείλει, οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει η «συνταγή» του ΔΝΤ για το Μπουένος Άιρες ίσως αποδειχθούν πολύ πιο επώδυνα από ό,τι η ύφεση και ο πληθωρισμός που ήδη δοκίμαζαν την Αργεντινή.
«Οι χρηματαγορές είναι κλειστές για τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αργεντινής αντιδρά αποπειρώμενη μια πολύ πιο δραστική δημοσιονομική προσαρμογή» επεσήμανε ο Μαρτίν Γκουσμάν, οικονομολόγος στο Columbia University Business School. «Η άποψή μου είναι ότι ένα πακέτο τέτοιων μέτρων θα οδηγήσει σε νέα ύφεση το 2019» πρόσθεσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Η κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 03:11
Η Τσεχία εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μιμούμενη την κίνηση των ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.
Το άνοιγμα ενός τσεχικού πολιτιστικού κέντρου στην Ιερουσαλήμ τον Νοέμβριο μπορεί να εκληφθεί ως ένα «πρώτο βήμα», ανέφερε εκπρόσωπος του προέδρου Μίλος Ζέμαν την Τετάρτη.
Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει «σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».
Ταυτόσημη ήταν η τοποθέτηση σε κοινή ανακοίνωση Τύπου των γραφείων του προέδρου, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, στην οποία σημειώνεται ότι το άνοιγμα του «Σπιτιού της Τσεχίας» στην Ιερουσαλήμ τον Νοέμβριο θα αποτελέσει «ένα πρώτο βήμα προς τη μετακίνηση της τσεχικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρχηγού του Κράτους της Δημοκρατίας της Τσεχίας, το πολιτιστικό κέντρο αυτό «θα εγκαινιαστεί επίσημα από τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ τον Νοέμβριο».
Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την οργή των Παλαιστίνιων μεταφέροντας την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, μετά την αναγνώριση της πόλης ως ισραηλινής πρωτεύουσας από τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την 6η Δεκεμβρίου. Οι Παλαιστίνιοι ευελπιστούν ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ θα γίνει μια μέρα πρωτεύουσα του μελλοντικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους τους. Το Ισραήλ χαρακτηρίζει την πόλη «αιώνια και αδιαίρετη» πρωτεύουσά του αφότου την κατέλαβε το 1967 και την προσάρτησε. Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ισραηλινή κυριαρχία σε ολόκληρη την πόλη.
Ο μπεκρουλιακας Ζέμαν, 73 ετών, γνωστός για την αντιλαθρομεταναστευτική ρητορική του, προωθούσε τη μετακίνηση της τσεχικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ πολλά χρόνια πριν προχωρήσει στην κίνηση αυτή ο Τραμπ τον Μάιο.
Την ημέρα που εγκαινιάστηκε η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες του ισραηλινού στρατού και χιλιάδες Παλαιστίνιους που διαδήλωναν στη Λωρίδα της Γάζας, στα οποία σκοτώθηκαν 60 Παλαιστίνιοι.
Η Τσεχία είναι στενός σύμμαχος του Ισραήλ. Τον Μάιο, η Πράγα άνοιξε ξανά το τιμητικό της προξενείο στην Ιερουσαλήμ, που είχε κλείσει το 2016, εξαιτίας του θανάτου του μέχρι τότε τιμητικού προξένου.
Η πρεσβεία της Τσεχίας βρίσκεται στο Τελ Αβίβ από το 1949. Είχε διακόψει τη δραστηριότητά της από το 1967 ως το 1990, εξαιτίας της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην πάλαι ποτέ τσεχοσλοβάκικη κομμουνιστική κυβέρνηση και το Ισραήλ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Θα προχωρήσει η πώληση «έξυπνων» βομβών στη Σαουδική Αραβία
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 02:24
Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα προχωρήσει στην πώληση 400 βομβών κατευθυνόμενων με λέιζερ στη Σαουδική Αραβία, σύμβαση που είχε αποφασίσει να παγώσει την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του σαουδαραβικού ρόλου στον πόλεμο στην Υεμένη, έγραψε η εφημερίδα «El Periodico» την Τετάρτη επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.
Το υπουργείο Άμυνας στη Μαδρίτη απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.
Κατά το ρεπορτάζ, το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε το σιχαμενο καθυστερημενο σουνιτικοναζιστικό βασίλειο του Κόλπου ότι η Ισπανία θα προχωρήσει στην εκτέλεση της σύμβασης.
Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το Ριάντ απείλησε να ακυρώσει μια άλλη διμερή σύμβαση ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ για την αγορά πολεμικών πλοίων εάν δεν προχωρούσε η πώληση των βομβών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




11/9/2018
Μετά την άρνηση του εκλογικού δικαστηρίου της Βραζιλίας να επικυρώσει την υποψηφιότητα Λούλα, υποψήφιος πρόεδρος με το Κόμμα Εργατών θα είναι ο Φερνάντο Χαντάντ (πρώην δήμαρχος του Σάο Πάουλο) με υποψήφια αντιπρόεδρο την Μανουέλα ντ' Άβιλα του (στέλεχος του ΚΚ Βραζιλίας).




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




H Ρωσία έστειλε στη Συρία 60 Sukhoi S-35 και MiG-35, πυραυλικά συστήματα S 400 και SPA 600 αλλά και τα S300. Ο Πούτιν έδωσε εντολή να καταρριφθούν τουρκικά αεροσκάφη αν πετάξουν κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα όπως και να χτυπηθούν αμερικανικοί στόχοι σε περίπτωση επίθεσης.
13/9/2018 – 14.00
Η Ρωσία έστειλε στη Συρία 60 αεροπλάνα Sukhoi S-35 και MiG-35 που φέρουν πολύ επικίνδυνους καταστροφικούς πυραύλους στη στρατιωτική της βάση στην Hmeimim. Την ίδια στιγμή το Ιράν ανακοίνωσε ότι αν της ζητηθεί θα επιτεθεί στον αμερικανικό στρατό στην επαρχία της Hasaka μαζί με συριακό στρατό και Hezbollah. Η Ρωσία έχει επίσης επανδρώσει το συριακό έδαφος με τα συστήματα πυραύλων S 400 και SPA 600 αλλά και τα S300 . Aναλυτές συμπεραίνουν ότι αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν ότι η μάχη του Ιντλίμπ θα διεξαχθεί. Ένα σύνθετο σύστημα αεράμυνας αναπτύχθηκε στη Hmeimim . Η πιο απομακρυσμένη περιφέρεια προστατεύεται με  S-400. Το δεύτερο επίπεδο αποτελείται από τα ναυτικά συστήματα Fort S-300 που είναι εγκατεστημένα στα πυραυλοκίνητα Marshal Oustinov και Variag, τα οποία αντικαθίστανται εκ περιτροπής στην περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και από τους … τύπου Buk. M2E. Στην τρίτη γραμμή βρίσκονται τα αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας S-125 Petchora-2M και, τέλος, στην τέταρτη θέση, τα ρωσικά αντιπυραυλικά όπλα Pantsir-S1 που προστατεύουν το αεροδρόμιο και τις θέσεις των S-400. Επιπλέον, ανά πάσα στιγμή, τα πληρώματα των Su-30SM και Su-35  είναι έτοιμα να ενταχθούν στην άμυνα κατά μιας αεροπορικής επιδρομής…..
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump απειλεί να καταφέρει δυνατά χτυπήματα στη Συρία αλλά και κατ΄επέκταση απειλούνται ρωσικές και ιρανικές εγκαταστάσεις. Η Ρωσία δήλωσε ότι ο Trump δεν γνωρίζει τους κανόνες του πολέμου και ότι ένας πόλεμος στην αρχή είναι εύκολος αλλά στο τέλος κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει.
Αμερικανικά μίντια επικαλούμενα την Washington, αναφέρουν ότι ο Donald Trump μελετά το ενδεχόμενο ενός βομβαρδισμού κατά ρωσικών και ιρανικών δυνάμεων στη Συρία  αν ο  Bachar al-Assad χρησιμοποιούσε χημικά στο Idleb.
Η αιχμή δόρατος των αμερικανικών χτυπημάτων στην περιοχή είναι οι croisière Tomahawk θαλάσσης αέρος και oι αμερικανοί δηλώνουν ότι οι σύριοι στρατιωτικοί μπορεί να μην είναι ο στόχος…
Ο Ρώσος πρόεδρος  Vladimir Poutin ακύρωσε τα ραντεβού του στο Sotchi συσκέφθηκε με τους αρχηγούς του στρατού του και τους είπε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τη Συρία  σε περίπτωση επίθεσης της Ευρώπης υπό την διεύθυνση της Γερμανίας εναντίον της ή αν οι ΗΠΑ αποτολμήσουν κάτι παρόμοιο. Ο ρωσικός στρατός σε αυτήν την περίπτωση θα καταρρίψει αμερικανικούς εναέριους στόχους και πυραύλους κρουζ. Ενώ τα Sukhoi S-35 είναι ικανά να βυθίσουν ακόμη και τ΄αμερικάνικα αεροπλανοφόρα.
Ο Πούτιν ζήτησε από το Ισραήλ να μην πλησιάζουν τ΄αεροπλάνα του πάνω  πάνω από τις συριακές περιοχές ενώ τα ρωσικά MiG 35 αεροσκάφη είναι ικανά να βυθίσουν ολόκληρα αμερικανικά θωρηκτά  επειδή μεταφέρουν έξι βόμβες με εκρηκτικά  βάρους 2 τόνους η καθεμιά. Ο Πούτιν δεν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία κι έχει δώσει εντολή να καταρριφθούν  τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, αν προσεγγίσουν τα συρο-τουρκικά σύνορα.  Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του Vladimir Putin έστειλε 8 θανατηφόρα υποβρύχια στ’ ανοιχτά της Συρίας.
Ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο « East-2018 » δήλωσε: ο ρωσικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας, και αν είναι απαραίτητο να υποστηρίξει τους Συμμάχους.

σχολιο.- Φονιάδες των Λαών, αμερικάνοι! Ζήτω η Συρία! Ζήτω ο Μπασάρ Αλ Άσαντ! Θάνατος στον ισλαμοφασισμό των αποικιοκρατών αμερικανοευρωπαίων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για την συμπλήρωση 25 χρόνων από την συμφωνία του Όσλο
25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη την ημέρα που ο Γιάσερ Αραφάτ έδινε το χέρι στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ραμπίν υπό το βλέμμα του Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1993 όταν επικυρώθηκε η τελική πράξη της συμφωνίας του Όσλο στην Ουάσινγκτον.
Η συμφωνία του Όσλο έμελλε να είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες που στήθηκαν ποτέ στον παλαιστινιακό λαό με τις επιπτώσεις της να είναι πολύ σοβαρές και τις συνέπειές της να τις βλέπουμε σήμερα καλύτερα από ποτέ.
Το κόστος που πληρώθηκε για να γίνει η υποτιθέμενη λύση των δύο κρατών ήταν τεράστιο αφού οι Παλαιστίνιοι οδηγήθηκαν στο να αναγνωρίσουν για πρώτη φορά την ύπαρξη του Ισραήλ και να αποδυναμώσουν έτσι την αντίσταση στον κατακτητή τους. Τα αντάλλαγμα για αυτό, θα ήταν η αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη με την δημιουργία του δικού τους παλαιστινιακού κράτος και το δικαίωμα των προσφύγων στην επιστροφή σε αυτό, δεσμεύσεις που δεν έγιναν πράξη ποτέ από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
25 χρόνια μετά είναι ξεκάθαρο πως το Ισραήλ δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους Παλαιστινίους. Αντίθετα η κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς εξαπλώνεται και τα δεινά του παλαιστινιακού λαού , τον οποίο οδηγούν σε πλήρης εξαφάνιση, ολοένα και αυξάνονται με τελικό στάδιο την εξαφάνιση της Παλαιστίνης.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, καλεί κάθε φίλο και αλληλέγγυο της Παλαιστίνης να δει την αλήθεια και να αντισταθεί σε κάθε παγίδα που μπαίνει στον Παλαιστινιακό λαό από τα κέντρα που τον εξοντώνουν. Καλεί κάθε φίλο και αλληλέγγυο της Παλαιστίνης να ενισχύσει με κάθε τρόπο την Παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση ολόκληρης της Παλαιστίνης, όπως αυτή υπάρχει στον χάρτη στα σύνορα πριν το 1948 και της δικαιοσύνης στην περιοχή
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αριστεροί γκλοομπαλιστές κατασκεύασαν την μπουρκα απόκρυψης και παραλλαγής για να μην αντιλαμβάνεται ο πολίτης το προφανές ότι η υποτιθέμενη ισλαμοφοβία του ποπολάρου είναι το φυσικό επακόλουθο της ισλαμολαγνείας των αρχουσών τάξεων.,και αυτή η μπουρκα είναι  ο δικαιωματισμός στη θρησκευτική του εκδοχή. Το δικαίωμα του μουσουλμάνου ψευτοπρόσφυγα λαθρομετανάστη εισβολέα  να έχει τα τεμένη του δλδ. το δικαίωμα να επιβάλει την κατά πολύ αντιδραστικότερη θρησκεία του μαζί με τον αντιδικαιωματικό για τους αλλόδοξους πολιτισμό του. Για να εγκαθιδρυθεί η αντιδημοκρατική κοινωνία των απαγορεύσεων. Και η μέγιστη αισχρότητα αυτών των άθλιων υποκειμένων είναι που τολμούν με περισσιο  θράσος  ενώ αντικαθιστούν το δικαίωμα της αντιθρησκευτικής πάλης με το δικαίωμα στην ανέγερση μιναρέδων να αυτοονομάζονται και από πάνω κομμουνιστές και μαρξιστές…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 χωρις αλληλεγγυη πεθαινουμε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλακ αουτ στη Πρωτοβαθμια Υγεια. Μολις 905 οικογενειακοι γιατροι για 10 εκατομμυρια πολιτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Υπαρχουν 6.000 κενα στα σχολεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


5.000 πρωτες κατοικιες στα χερια τραπεζιτων. Προκειται για σπιτια που βγαινουν στο σφυρι μεχρι το τελος του 2019.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μπορουσαν να εκκενωσουν το Ματι». Το πορισμα της επιτροπης του καθηγητη Συνολακη, που εγινε για λογαριασμο της ΝΔ,  αναδυκνυει τις ευθυνες του κρατικου μηχανισμου. Αν υπηρχε σχεδιο οι πολιτες θα ειχαν διαφυγει το αργοτερο σε 83 λεπτα, ενώ η φωτια εφτασε σε μιαμιση ωρα.
Του καθηγητη Φυσικων Καταστροφων του Πολυτεχνειου Κρητης Κωστα Συνολακη




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απολύθηκε λόγω δακτυλικών αποτυπωμάτων
Πριν από λίγες μέρες ένας εργαζόμενος αρνήθηκε να δώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στον εργοδότη και να συναινέσει στην παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων στον χώρο εργασίας του και απολύθηκε!
Ο λόγος για υπάλληλο της εταιρείας Seller Hellas (κατασκευάζει ηλεκτρολογικά υλικά), ο οποίος αντέδρασε στην απόφαση να συγκροτήσει η επιχείρηση βάση δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία για να ελέγχει την είσοδο στην εταιρεία.
Στα τέλη Αυγούστου ενημερώθηκε ο εργαζόμενος για την απόλυσή του για λόγους... παραγωγικότητας.
Δεν ήταν ο μόνος που είχε διαφωνήσει με το σύστημα παρακολούθησης, ήταν όμως ο μοναδικός που κάλεσε το σωματείο στο οποίο ανήκει, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
Τα μέλη του κάνουν λόγο για εκδικητική απόλυση η οποία ποινικοποιεί τη συλλογική δράση.
Το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση του εν λόγω σωματείου στην εταιρεία με στόχο την ανάκληση της απόλυσης.
Είχε προηγηθεί παρέμβαση του σωματείου τον Αύγουστο, μετά την οποία ο εργοδότης Χαράλαμπος Κουτσούρης δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει στα σχέδιά του.
Μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταστήσει το σύστημα με τα αποτυπώματα και τις κάμερες παρακολούθησης, απέλυσε όμως τον υπάλληλο.
Για τις κάμερες είχε ειπωθεί στους εργαζόμενους πως θα τοποθετηθούν «για να διαπιστώσουν οι ίδιοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους».
Για το θέμα έχει ήδη γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και η τριμερής συνάντηση ορίστηκε στο ΣΕΠΕ Ανοιξης στις 20 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ., όπου θα γίνει νέα κινητοποίηση του Σωματείου και θα ακολουθήσει παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας. «Οπως φαίνεται η εργοδοσία, αποθρασυμένη από το αντεργατικό μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο, φτάνει σε νέο αντεργατικό οίστρο. Δεν θα ανεχθούμε καμιά απόλυση εργαζόμενου που αρνείται την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.
Στη συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπάρχει σύλλογος εργαζομένων. Πριν από λίγες μέρες, ως απάντηση στις κινητοποιήσεις, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών μια επιστολή αγνώστου αριθμού εργαζομένων στη Seller, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έκταση που πήρε το θέμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τελείωσαν τα ψέματα» με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων
Για μεθοδευμένες προσπάθειες θαψίματος του σκανδάλου με τα δάνεια των κομμάτων, που όμως παίρνει πια τον δρόμο της δικαιοσύνης, μιλάει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακίνηση της υπόθεσης εκ νέου από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως τονίζει, «τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησαν και τη χώρα και τα κόμματά τους».
Πρόκειται για τη συνέχεια της έρευνας, που είχε τεθεί στο αρχείο, και ανακινήθηκε εν νέου μετά από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το 2017. Η κατάληξη της έρευνας οδηγεί, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στην κλήτευση σε ανωμοτί κατάθεση 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής (13 από την πρώτη και 37 από τη δεύτερη) καθώς οι κλήσεις παραδόθηκαν ήδη. Και 10 πρωην οικονομικοι διευθυντες των κομματων.
Επίσης θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ) που ήταν υπεύθυνοι για οικονομικά των κομμάτων αυτών τη συγκεκριμένη περίοδο.
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση για τα φέσια στις τράπεζες ύψους 220 εκατομμυρίων της Ν.Δ. και 200 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που οι πολίτες φορτώνονταν με δυσβάσταχτα βάρη, οι τράπεζες έδιναν έναν πακτωλό χρημάτων στα 2 κόμματα, χωρίς εξασφαλίσεις και χωρίς να ενδιαφέρονται να αποπληρωθούν», συμπληρώνει.
Όπως τονίζει, ήταν τέτοια «η βεβαιότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διαχρονική ασυλία τους που ποτέ δεν ψέλλισαν μισή συγνώμη στον ελληνικό λαό, ποτέ δεν απολογήθηκαν για τη ζημιά στους Έλληνες φορολογούμενους, ποτέ δεν έδωσαν λογαριασμό για το πού πήγαν τα χρήματα αυτά.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατήγγειλε «επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ», κρατικά και ιδιωτικά, που -όπως σημείωσε «σε διατεταγμένη υπηρεσία στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. και που στόχο έχουν να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους». Και συμπληρώνει, επισημαίνοντας ότι «το KKE δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και “επισφαλή” δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα  ορια στη ΔΕΗ. 250.000 εκτος Κοινωνικου Τιμολογιου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Αυξάνεται η προσωρινή απασχόληση
ΡΩΜΗ.--
Στοιχεία για την απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του 2018 δημοσίευσε χτες το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Istat), τα οποία αναδεικνύουν το πώς «αντιμετωπίζεται» η ανεργία σε όλη την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, η Istat εμφανίζει εκείνους που έχουν απασχόληση το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να είναι αυξημένοι κατά 205.000 άτομα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Μάλιστα, πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για επιστροφή στα επίπεδα απασχόλησης του 2008.
Ωστόσο, τα ίδια τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ότι αυτό που προχωρά δεν είναι η αληθινή αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσα από δημιουργία θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα, αλλά η διεύρυνση πολλών μορφών προσωρινής και ελαστικής απασχόλησης. Για παράδειγμα, μέσα στην τελευταία δεκαετία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν αυξηθεί κατά 30,9%!...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες απολύσεις στην «Deutsche Telekom»
ΒΟΝΝΗ.--
Την περικοπή 5.600 θέσεων εργασίας στη Γερμανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, η «Deutsche Telekom» (Ντόιτσε Τέλεκομ) και μάλιστα με τη συναίνεση του επιχειρησιακού σωματείου. Οι απολύσεις θα γίνουν στη μονάδα T-Systems, που αφορά σε υπηρεσίες τεχνολογίας της πληροφορίας (IT) και θα πραγματοποιηθούν σταδιακά έως το 2021, με στόχο τη μείωση του «κόστους» και «να επιστρέψει η εταιρεία σε ανάπτυξη».
Εχοντας στο πλευρό του τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, ο όμιλος προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις που θα «αναζωογονήσουν» την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του. Στις αρχές του καλοκαιριού η επιχείρηση έκανε λόγο για κατάργηση 10.000 θέσεων από τις συνολικά 37.000, εκ των οποίων οι 6.000 απολύσεις θα αφορούσαν μόνο τη Γερμανία. Μετά από βδομάδες «διαπραγματεύσεων» με το επιχειρησιακό σωματείο, υποτίθεται ότι μειώθηκαν οι απολύσεις σε 5.600, ωστόσο αρκετοί εργαζόμενοι έχουν ήδη αποχωρήσει «οικειοθελώς» το τελευταίο διάστημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας μετωπικής σύγκρουσης
μεταξύ των μεγάλων διεθνών εταιρειών και των Κρατών.
Τα κράτη υποφέρουν από παρεμβάσεις στις πολιτικές,
οικονομικές και στρατιωτικές αποφάσεις,
από τις παγκόσμιες οργανώσεις που δεν εξαρτώνται από κανένα Κράτος.
Για τις δραστηριότητές τους αυτές δεν λογοδοτούν σε καμία κυβέρνηση
και δεν ελέγχονται από κανένα Κοινοβούλιο»
Πρόεδρος Salvador Allende

Η "προφητεία" του σοσιαλιστή προέδρου της Χιλής, που πέθανε υπερασπιζόμενος το λαό του με το τουφέκι που του είχε δωρίσει ο Φιντέλ, έγινε πραγματικότητα.
Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΜΚΟ, τα ΜΜΕ... είναι πλέον φανερό σ' όλους όσους δεν είναι στρατευμένοι στο υπερεθνικό κεφάλαιο, τέθηκαν επικεφαλής ενός αδυσώπητου αγώνα εναντίον της Εθνικής Κυριαρχίας των λαών και των Εθνών, που αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στη "νέα τάξη", την "παγκοσμιοποίηση".
O OHE, ο πιο αναξιόπιστος διεθνής οργανισμός στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών, έριξε τη... μάσκα του και πέρασε σε μια χυδαία επίθεση που ούτε ο γερμανικός ναζισμός του Χίτλερ δεν θ' αποτολμούσε.
Η "αριστερή" Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κι ο Faisal bin Hassan Thad, πρέσβης στον ΟΗΕ του μοναρχικού δικτατορικού καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και με την υπόδειξη κι υποστήριξη των ΗΠΑ Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα -εκεί κατάντησε ο ΟΗΕ-, μπροστά στην άρνηση της ιταλικής κυβέρνησης να δέχεται παράνομους μετανάστες, αποφάσισαν: «Στην Ιταλία επικρατεί βία και ρατσισμός. Θα σταλεί μια ομάδα από το προσωπικό μας...».
Η "αριστερή" Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που την επόμενη της εκλογικής της νίκης στη Χιλή (2013) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Banco del Cile) έδωσε "δάνειο" 10.3 εκατομμυρίων δολαρίων στη σύζυγο του Sebastian Davalos, δηλαδή του γιου της. Το μέγα σκάνδαλο που είναι σε εξέλιξη κι έχει ονομασθεί  "Nuora-Gate" (Σκάνδαλο Νύφης).
Η "αριστερή" Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, εννέα ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της ανακοίνωσε πως ο ΟΗΕ θα στείλει κλιμάκια στελεχών της στην Αυστρία και την Ιταλία, για να αξιολογήσει τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των περιστατικών βίας και ρατσισμού κατά μεταναστών, αλλά και -ειδικά για την Ιταλία- «ατόμων με αφρικανική καταγωγή και Ρομά. Η ιταλική κυβέρνηση δεν επέτρεψε την είσοδο πλοίων των ΜΚΟ. Αυτό το είδος πολιτικής συμπεριφοράς και άλλες πρόσφατες εξελίξεις έχουν τρομερά καταστρεπτικές συνέπειες για άτομα που είναι ήδη ευάλωτα».
Η "αριστερή" Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εισήλθε στην πολιτική μετά από μια πολύ καλά χρηματοδοτούμενη υποτροφία στις ΗΠΑ (1998) από το Inter-American Defense College di Washington, όπου "σπουδάζουν" κι "επιμορφώνονται" κυρίως τα επίλεκτα στελέχη της Cia και του Πενταγώνου, αλλά κι επίλεκτα άτομα που έχουν έφεση στη "μάθηση" από όλο τον κόσμο.
Η "αριστερή" Michelle Bachelet, Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ευαισθητοποιήθηκε για το "ρατσισμό" της "ακροδεξιάς" ιταλικής κυβέρνησης από την πρώην πρόεδρο της ιταλικής βουλής, την επίσης "αριστερή" Laura Boldrini, που βρέθηκε αλεξιπτωτίστρια στην "αριστερά" με μόνη εμπειρία την εργασία της στην Ελβετία (έδρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) ως εκπρόσωπος τύπου της Αρμοστείας για πολλά χρόνια (1998-2012).

Η "αριστερή" πρώην πρόεδρος της ιταλικής βουλής Laura Boldrini, γνωστή και στην ελληνική "αριστερά". Η κυρία κύριος εκφραστής της "δικαιωματικής αριστεράς" ήταν η πρώτη πολιτικός που έσπασε τα "ταμπού" με τις καινοτόμες "αριστερές" της πολιτικές, ορισμένες εκ των οποίων αξίζει να σημειώσουμε: "Πρέπει να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας... για να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...", "Ηθικό καθήκον το δικαίωμα τεκνοθεσίας των γκέι", "Χρειαζόμαστε εκατομμύρια μεταναστών στην Ιταλία για να αναπτυχθεί η οικονομία" κι όλα τα γνωστά "επιχειρήματα" της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" περί αναγκαιότητας της παγκοσμιοποίησης. Ανάμεσα σε όλα αυτά έχει και μία σαφή θέση για την ονομασία των Σκοπίων που επιτέλους "δικαιώθηκε" από τον κύριο Κοτζιά, και την εξέφρασε "συμπτωματικά" σε ανύποπτο χρόνο (10 Απρίλη 2016): να συμπεριλαμβάνεται ο προσδιορισμός "Μακεδονία"! Η Laura Boldrini, συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό του Renzi ως βουλευτής της Οικολογικής Αριστεράς" (Sinistra Ecologia Libertà), που έχει αρχηγό τον Nichi Vendola, δεξί χέρι στην Ιταλία του Αλέξη Τσίπρα και του ιταλικού κόμματος "Λίστα Τσίπρα- Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη". Να μην περάσει απαρατήρητο πως η εν λόγω "αριστερή" Laura Boldrini είναι πρωτεργάτης του κινήματος "Αριστερά για το Ισραήλ".
Μια "διεθνής δύναμη" με φερετζέ διεθνούς οργανισμού εισέρχεται ως κατακτητής στην Ιταλία κι επιβάλει σε κατοχικές συνθήκες, δηλαδή την πολιτική της παγκοσμιοποίησης: "Μεταφορά σκλάβων από την Αφρική για να πέσουν οι μισθοί και να κτυπήσουν την εργατική τάξη της Ιταλίας".
Το "συμφέρον της παγκοσμιοποίησης" δεν μπορεί να συναντάει εμπόδια εθνικής πολιτικής και την "εθνικοκυριαρχία", που το 4ο Ράιχ βάπτισε "εθνικισμό, ακροδεξιά, ρατσισμό".
Μέχρι σήμερα η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν έχει υποκύψει στις "αγορές" κι έτσι στο "παιχνίδι" υπεισέρχεται κι ο ΟΗΕ... με αβέβαιο μέλλον για την κυβέρνηση της Ιταλίας όσον αφορά αν θα μπορέσει ν' αντισταθεί, ή να προσβληθεί από το "Σύνδρομο Τσίπρα".

«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Diego Fusaro

Για την "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" η αντίληψη της "δημοκρατίας" έχει σήμερα υποστεί έναν νέο δυϊσμό για ν' αντιμετωπιστεί κάθε φωνή αντίστασης των λαών.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán, τον οποίο αντιπολιτεύεται ένα ισχυρό νεοναζιστικό κίνημα, είναι το κόμμα του μέλος της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), δεν είναι δημοκράτης και πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.
Η νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, είναι αντιθέτως δημοκρατική και η Ε.Ε. οφείλει να την προστατεύει.
Αυτός είναι ο πολυκομματισμός, η υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας στην Ε.Ε.;
Γιατί κυρώσεις στον Viktor Orbán;
* Εξαπέστειλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα από την Ουγγαρία...
* Απαγόρευσε της παρουσία και δράση στην Ουγγαρία των παράνομων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων των εταιριών και ΜΚΟ του "φιλάνθρωπου" πολυεκατομμυριούχου Σόρος...
* Έστειλε την ανεργία κάτω από το 3,7%...
* Η Ουγγαρία τρέχει με ρυθμούς Ανάπτυξης που ξεπερνούν το 4%...
* Εθνικοποίησε το Ταμείο Συντάξεων, την Ηλεκτρική Ενέργεια, τις Τράπεζες...
Οι κυρώσεις που σε θεατρική παράσταση "ψήφισε" το τσίρκο που ονομάζουν "Ευρωβουλή" (απλώς καλεί το διευθυντήριο να επιβάλει κυρώσεις, αφού το ίδιο δεν έχει αρμοδιότητες αλλά είναι η στάκτη στα μάτια των λαών της Ευρώπης, να νομίζουν πως είναι βουλή των ευρωπαϊκών λαών), είναι η πλασματική επίκληση κι έκκληση προς το υπερεθνικό κεφάλαιο να τσακίσει κάθε φωνή Εθνικής Κυριαρχίας στο όνομα του "αντιρατσισμού και ξενοφοβίας".
Στην ψηφοφορία στο δήθεν "κοινοβούλιο" της Ευρώπης είχαμε και την πρώτη σοβαρή ρήξη στο εσωτερικό της νέας ιταλικής κυβέρνησης.
Τόσο οι λεγόμενες "προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς", όσο κι η "κεντροδεξιά" συντάχθηκαν στην καταδίκη της Ουγγαρίας και της λαϊκής θέλησης του Ουγγρικού λαού.
ΤοΚίνημα 5 αστέρων (κυβερνητικός εταίρος της Λέγκας στην Ιταλία) συντάχθηκε με την "αριστερά" και "δεξιά" της Ε.Ε. εναντίον της Ουγγαρίας, ενώ η Λέγκα του Matteo Salvini καταψήφισε τις "κυρώσεις" κι αυτό επιφέρει σύννεφα στο ασωτερικό της κυβέρνησης Conte.
Πρέπει να σημειωθεί πως το Κ5α συμμετέχει στην ευρωσκεπτιστική ευρωομάδα "Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας" και δέχεται προτάσεις "φιλίας", αλλά και πιέσεις να ενταχθεί στην ομάδα της προοδευτικής "αριστεράς", των "σοσιαλιστών". Η επίσημη πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τον Salvini για ένταξη της Λέγκας στην ομάδα της "κεντροδεξιάς", όχι μόνον απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά ήταν κι ένα "κλείσιμο πόρτας κατάμουτρα".

Όμως, η κραυγή Αντίστασης στην Ευρώπη φθάνει από το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας: "Είναι επίθεση στην Εθνική Κυριαρχία των λαών και των κρατών" (Sobre a decisão do Parlamento Europeu relativa à Hungria). Σε πλήρη υποστήριξη του μαρξιστικού λενιστικού αδελφού κόμματος στην Ουγγαρία.
Μια ξεκάθαρη μαρξιστική αντίληψη και τοποθέτηση που δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη πολιτική του ΚΚΕ, αλλά ακόμη περισσότερο με τις θέσεις της ευρωπαϊκής κοσμοπολίτικης "αριστεράς", των "Radical chic".Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας είναι μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες μαρξιστικές-λενινιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη και σε αντίθεση με όλα τα κόμματα της σημερινής "μεταρρυθμιστικής δικαιωματικής αριστεράς" δεν αποδέχτηκε ΠΟΤΕ τον λεγόμενο "ευρωκομουνισμό". Μάλιστα σήμερα δίνει εξωτερική στήριξη, χωρίς συμμετοχή, στο κυβερνητικό σχήμα του σοσιαλιστή Antonio Costa.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας έχει στην προμετωπίδα του πολιτικού του προγράμματος για τον 21ο αιώνα αυτό που σήμερα η "δικαιωματική αριστερά" κι η δεξιά εξορκίζουν ως "εθνικισμό": Πατριωτική πολιτική Εθνικής Κυριαρχίας.
Λες και κάποιος Έλληνας τους έχει μεταδώσει τον ιστορικό λόγο του πρωτοΚαπετάνιου Άρη στη Λαμία (22 Οκτώβρη 1944). Αυτό ακριβώς που απουσιάζει όχι μόνον στα κόμματα της ευρωπαϊκής "αριστεράς"-Σόρος, αλλά και στα περισσότερα λεγόμενα ορθόδοξα κομμουνιστικά κόμματα.
Οι Πορτογάλοι κομμουνιστές παραμένουν αμετανόητα στρατευμένοι στις παρακαταθήκες του Λένιν: «Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους».
Όλα τα παραπάνω φαντάζουν "εθνικιστικά", εμφανίζουν "ρατσισμό και ξενοφοβία" για την ευρωπαϊκή δεξιά και την κοσμοπολίτικη "αριστερά" που παντρεύτηκαν τον "ευρωπαϊκό πατριωτισμό".
Δεν είναι όμως εθνικιστικά για την πατριωτική αριστερά που θέλει ν' αλλάξει τον κόσμο. Ας θυμηθούμε τον "ακροδεξιό, ξενόφοβο, εθνικιστή":
«Πρέπει να σταματήσει η νόμιμη, ή παράνομη μετανάστευση... Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται η είσοδος μεταναστών εργαζομένων στη Γαλλία, ενώ η χώρα μας έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια Γάλλων ανέργων και μετανάστες...»
Georges Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, δημόσια ομιλία του στην Porte de Pantin (Παρίσι), 27 Μάρτη 1980

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλημενης «αριστερας» η Eleonora Forenza, "ακτιβίστρια" της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης", του αδελφού κόμματος στην Ιταλία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛαΕ του Λαφαζάνη, που με το σχήμα "Λίστα Τσίπρα- Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη" που ξεπέρασε το φράγμα του 4% μπήκε στην ευρωβουλή με μόλις 22.677 ψήφους.
Η "Λίστα Τσίπρα" στην Ιταλία διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη. Μην αναζητάτε ιδεολογικούς λόγους κι αίτια. Η συμφωνία εναλλαγής των ευρωβουλευτών κάθε έτος (5ετής θητεία) συνάντησε έναν σοβαρό λόγο διάλυσης.
Ο μηνιαίος μισθός των 35.000 ευρώ -μαζί και σχετικά προνόμια διορισμού συνεργατών, άτοκο Leasing για αγορά διαμερίσματος στας Βρυξέλλας... κ.α.π.- και ταυτοχρόνως τα 150.000 ευρώ κάθε έτος στους ευρωβουλευτές που ανήκουν σε ευρωομάδες (ευρωομάδα απαιτεί βουλευτές από 7 τουλάχιστον χώρες) για διάδοση των "ευρωπαϊκών ιδεωδών"... έκλεισαν το μαγαζί αφού κανένας δεν παρέδιδε έδρα.
Η κυρία Eleonora Forenza, δεν παρέδωσε όπως προέβλεπε η συμφωνία την έδρα μετά από ένα χρόνο, απόλαυσε το επαναστατικό της έργο στη βουλή που δεν έχει καμία αρμοδιότητα και όλους αυτούς πληρώνουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι με αίμα και... μετακόμισε στο νέο σχήμα που δημιουργήθηκε για τις ιταλικές εθνικές εκλογές (4 Μάρτη 2018), την "Εξουσία στο Λαό" (Potere al Popolo), όπως αναγράφει στο μπλουζάκι της ενώ κάνει δήλωση ψήφου στο παρακάτω βίντεο. Φυσικά μια δήλωση ψήφου σε μια άδεια αίθουσα για τις ανάγκες της "επανάστασης".
Στις εκλογές της 4ης Μάρτη 2018 ο Ιταλικός λαός έστειλε το νέο σχήμα "Εξουσία στο Λαό" (Potere al Popolo) να πλησιάσει μόλις το 1% και να ατενίζει ως όνειρο μια είσοδο στη βουλή [σημ. κάτι που θα προσομοίαζε με την κοινή εκλογική κάθοδο σε ελληνικές εκλογές της ΛαΕ, Ανταρσυα, "αντιρατσιστές", κίνημα δικαιωμάτων ομοφυλόφιλων, κοινωνικές καταλήψεις City Plaza και σια]. Στα ίδια ποσοστά η ιταλική ακροδεξιά CasaPound [σημ. αντίστοιχο κόμμα μ' αυτό της χρυσής αυγής].
Έτσι λοιπόν η "επαναστάτρια" κυρία Eleonora Forenza... σε ένα θέατρο του παραλόγου, να καλείται το διευθυντήριο από ένα ψήφισμα του δήθεν κοινοβουλίου χωρίς αποφασιστικό ρόλο, να επιβάλει κυρώσεις στους "ξενόφοβους-ρατσιστές" που εμποδίζουν τη λαθρομετανάστευση, να εκθειάζει ουσιαστικά το 4ο Ράιχ με "αντιφασιστικές¨κορώνες και να προσδίδει θεσμικό χαρακτήρα στο υπερεθνικό κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, απειλεί:
"Μετά τον Ορμπάν ο Σαλβίνι"!
Τα σούργελα του Σόρος με αριστερό προσωπείο...
Τέλος...

Πότε ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. πήραν μέτρα για τις καθημερινές δολοφονίες από το σιωνιστικό-ναζιστικό καθεστώς στην Παλαιστίνη;
Πότε ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. πήραν μέτρα για τα εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Υεμένη;
Πότε ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. πήραν μέτρα για τους δολοφόνους μισθοφόρους στη Συρία;
Πότε ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. πήραν μέτρα για τα φονικά εμπάργκο στη Λαίκή Δημοκρατία της Κορέας, την Κούβα, το Ιράν, τη Συρία, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας κι όπου επιλέγει στραγγαλισμό λαών το υπερεθνικό κεφάλαιο;