Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευη 14 Σεπτεμβριου 2018



Πριν κάτι μήνες που έβαλα αγγελία για υπάλληλο στο μαγαζί, ενδιαφέρθηκαν για την θέση γύρω στις 100+ κοπέλες.
Άπειρες συνεντεύξεις, άπειρα e-mail, άπειρα βιογραφικά.
Κ ενώ η θέση ήταν για πωλήτρια, αυτο που μου έκανε εντύπωση ήταν οτι ένα μεγάλο ποσοστό των ενδιαφερομένων ήταν απόφοιτοι ανώτατων σχολών, κοινωνιολογίας, ΑΣΟΕΕ, φιλολογίας κ διοίκηση επιχειρήσεων.
Επίσης υπήρξαν κοπέλες οι οποίες έμεναν στον Άγιο Στέφανο, Σπάτα, ακόμα κ στο Καπανδρίτι οι οποίες χωρίς καν μεταφορικό θέλαν μια θέση εργασίας που σημαίνει οτι σκόπευαν να είναι στον δρόμο ακόμα κ δυο ώρες προκειμένου να εργαστούν.
Επίσης οι ηλικίες ήταν απο ολο το φάσμα κ δέχτηκα μέχρι κ βιογραφικο γραμμένο στο χέρι απο κύρια η οποία δούλευε 20 χρόνια ταμίας στα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ τα οποία έχουν κλείσει απο το 2011 κ απο τότε ψάχνει οποιαδήποτε εργασία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα στην αγορά εργασίας κ αν διαβάζετε διάφορες πιπες όπως η απο κάτω όπου διάφοροι κοπριτες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες κ δήθεν δεν βρίσκουν υπαλλήλους γτ προφανώς δεν πληρώνουν κ θέλουν να λιώσουν τον κάθε πιτσιρικά με δυο ευρώ την ώρα με δικό του μηχανάκι, είναι γτ θέλουν να διαφημίσουν τζάμπα την τρύπα που χουν για μαγαζί κ να κατηγορήσουν συλλήβδην το χαλασμένο DNA του τεμπέλη Έλληνα που δεν δέχεται να γίνει σκλάβος στον κάθε απατεώνα που νομίζει οτι έπιασε το παπά απο τα τέτοια του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίνουν κίνητρα σε ξένους να πάρουν τζάμπα τις χαμένες περιουσίες μας
Οι Έλληνες αγόρασαν τα ακίνητά τους πανάκριβα κι οι πράκτορες των τοκογλύφων με την λυσσαλέα φορολόγηση των ακινήτων φρόντισαν να χαθούν 500 δισεκατομμύρια. Τώρα δίνουν κίνητρα και χρυσή βίζα σε όσους ξένους έρθουν να αγοράσουν με πενταροδεκάρες τις περιουσίες των Ελλήνων.
Δεν έτυχε… πέτυχε. Έρχονται λοιπόν οι ξένοι αγοράζουν πάμφθηνα ακίνητα, τα ανακαινίζουν και τα διαθέτουν προς ενοικίαση στο RBnB. Κι όλη αυτή η τεράστια μεταφορά πλούτου από τις τσέπες μας στις τσέπες των ξένων αφεντικών έγινε… ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ και μάλιστα εγκεκριμένους από το ΣτΕ για τη Συνταγματικότητά τους. Αν πρέπει να κρεμαστούν όλοι όσοι συμμετείχαν σ’αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ούτε ένα δέντρο σε όλη την Αττική.
Σε πεδίο δόξης λαμπρό για επίδοξους επενδυτές έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα «χρυσή βίζα», μέσω του οποίου όσοι ξένοι από τρίτες χώρες επενδύουν άνω των 250.000 ευρώ σε αγορές ακινήτων στη χώρα μας, αποκτούν πολύχρονη άδεια διαμονής.
Ωστόσο, αρκετοί ξένοι επενδυτές δεν επιδιώκουν απλώς να αποκτήσουν άδεια διαμονής. Εκμεταλλευόμενοι  τις χαμηλές τιμές της ελληνικής κτηματαγοράς και την εξάπλωση των ιστότοπων βραχυχρόνιας μίσθωσης κινήτων (τύπου Airbnb) λόγω του αυξημένου τουριστικού ρεύματος, σπεύδουν να αποκτήσουν, όχι ένα αλλά δεκάδες φτηνά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ρώσου μεγιστάνα ο οποίος έκλεισε συμφωνία με μεσιτικό γραφείο για την αγορά 30 διαμερισμάτων και γραφείων στην Αθήνα με σκοπό αφού τα ανακαινίσει να τα διαθέσει στη συνέχεια προς ενοικίαση σε τουρίστες  μέσω του θεσμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Από την άλλη, υπάρχει και έτερη κατηγορία επενδυτών, όπως ένας Τούρκος μεγαλοδικηγόρος ο οποίος  αγόρασε τρεις βίλες στη Κηφισιά έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ με σκοπό να τις μεταπωλήσει όταν ανέβουν οι τιμές στην κτηματαγορά…
Σύμφωνα με στοιχεία 3.000 ξένοι ιδιώτες-επενδυτές δαπάνησαν περίπου 1 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια 980 εκατομμύρια ευρώ) από το 2013 μέχρι σήμερα για την αγορά ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 250.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν άδεια διαμονής, μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα».
Οι σημαντικότεροι ξένοι επενδυτές που τοποθετήθηκαν στην Ελληνική κτηματαγορά από την έναρξη ισχύος του προγράμματος «χρυσή βίζα», από το το 2013 μέχρι σήμερα, είναι κατά σειρά υπήκοοι της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, του Λιβάνου και ακολουθούν υπήκοοι από τη Συρία, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και ευρωπαϊκές χώρες.
Εκτός των επενδύσεων υπάρχει και μια άλλη κατηγορία αγοραστών ακινήτων στη χώρα μας. Πρόκειται για ξένους που αποκτούν ακίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν ως εξοχικές τους κατοικίες την περίοδο του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Σέργιος Πιτσιόρλας ένα σημαντικό μέρος από το περίπου 1 δισ. ευρώ  που δαπανήθηκε για αγορές ακινήτων κατευθύνθηκε σε πληρωμές δικηγορικών και συμβολαιογραφικών πράξεων αγοράς των ακινήτων και σε αμοιβές μεσιτών και συμβούλων.
Τέλος, σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρεται ότι το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες επενδυτών οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν άδεια διαμονής στη χώρα μας, εφόσον ανοίξουν και διατηρήσουν  προθεσμιακό λογαριασμό άνω των 400.000 ευρώ, σε ελληνική τράπεζα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι έγκυες που έγιναν πειραματόζωα στις ΗΠΑ. Περισσότερες από 820 γυναίκες κατανάλωσαν ραδιενεργά υγρά χωρίς να το γνωρίζουν. Τερατογενέσεις και νεκρά παιδιά ήταν το αποτέλεσμα...

Το 1946 στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, το πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Δημόσια Υπηρεσία Υγείας, πραγματοποίησε πείραμα για να μελετήσει τις αξίες της διατροφής στις εγκύους. Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας διέθεσε 9000 δολάρια για την μελέτη. Επελέγησαν 2300 έγκυες λευκές γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονταν στον έκτο μήνα της κύησης. Υπό την επίβλεψη του Πολ Χαν, μοίρασαν διαιτολόγια, χορήγησαν βιταμίνες και πραγματοποίησαν εξετάσεις αίματος και ούρων. Τέλος, έδωσαν σε 820 από τις γυναίκες ένα υγρό που το αποκαλούσαν «κοκτέιλ», χωρίς να τις πληροφορήσουν τι ακριβώς περιείχε μέσα. Το υγρό αυτό ήταν ραδιενεργός σίδηρος....

Με την χορήγηση του ραδιενεργού σιδήρου, ο Χαν και η ομάδα του ήθελαν να μελετήσουν την απορρόφηση σιδήρου κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης. Η ραδιενέργεια θα τους βοηθούσε να ανιχνεύσουν τον σίδηρο μέσα στον οργανισμό. Η διαδικασία επαναλήφθηκε. Την τρίτη φορά που οι γυναίκες έρχονταν στην κλινική του πανεπιστημίου, οι γιατροί τους έπαιρναν αίμα για να ελέγξουν το ποσοστό του σιδήρου που είχε απορροφηθεί από τον οργανισμό. Μερικούς μήνες αργότερα, όταν οι γυναίκες είχαν πια γεννήσει, οι γιατροί έπαιρναν αίμα από τα νεογέννητα για να καθορίσουν το ποσοστό του σιδήρου που απορροφήθηκε από το έμβρυο. Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι γυναίκες εξετάστηκαν ξανά το 1963-1964, από γιατρούς του ίδιου πανεπιστημίου.
Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως όλοι ανέμεναν. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα πληροφορήθηκαν τις λεπτομέρειες από εφημερίδα, μερικούς μήνες αφού είχε ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του πειράματος....

Κατηγόρησαν το πανεπιστήμιο πως τις κορόιδεψε και πως έθεσε σε κίνδυνο τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Πολλές από αυτές είχαν εμφανίσει καρκίνο ενώ άλλες είχαν γεννήσει παιδιά με δυσμορφία. Τρεις είχαν χάσει τα παιδιά τους από καρκίνο, λίγο καιρό μετά την γέννα. Μία εξ αυτών ήταν η Ντόροθι Κινγκ, η οποία έχασε τον γιο της το 1948, μόλις τέσσερις ώρες μετά τη γέννα. Όταν έμαθε τις λεπτομέρειες του πειράματος, συνειδητοποίησε πως αυτό έφταιγε για τον θάνατο του παιδιού της. Το 1958, η Έμα Κραφτ έχασε την 11χρονη κόρη της από καρκίνο. Οι γυναίκες που μήνυσαν το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ αποζημιώθηκαν με 9 εκατομμύρια δολάρια....

Το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ δεν ήταν το μόνο που διεξήγαγε πειράματα με ραδιενέργεια σε ανθρώπους. Αντίστοιχα πειράματα, μικρότερης εμβέλειας έγιναν στο Σικάγο και στο Σινσινάτι. Το 1993, το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ διεξήγαγε έρευνα επί ενάμιση χρόνο για να διαλευκανθεί την υπόθεση. Ειδικοί πήραν συνεντεύξεις από τις γυναίκες, μελέτησαν άρθρα, ερεύνησαν νοσοκομεία και επικοινώνησαν με δικαστές, δικηγόρους και τις οικογένειες των θυμάτων. Όταν η γραμματέας του υπουργείου Χέιζελ Ο’ Λίρι επικοινώνησε με το πανεπιστήμιο την ενημέρωσαν πως όλα τα έγγραφα του πειράματος είχαν καταστραφεί τη δεκαετία του 1970. To 1995, μέλη του υπουργείου Ενέργειας παρουσίασαν τα στοιχεία τους στον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Δυστυχώς δεν υπήρξε πλήρης κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ επειδή την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε η ετυμηγορία της υπόθεσης του διάσημου αθλητή και ηθοποιού Ο. Τζέι Σίμσον....

Επικράτησε μεγάλη σύγχυση από την μεριά της κυβέρνησης, των πανεπιστημίων και των ΜΜΕ. Κανένας δεν γνώριζε ή δεν ομολογούσε, ποιος είχε εκδώσει την άδεια για το πείραμα και ποιος ήταν κύριος υπεύθυνος για την χορήγηση της ραδιενέργειας. Αρμόδιοι του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ αρνούνται πως η κυβέρνηση συμμετείχε στο πείραμα, πως έκρυψαν στοιχεία από τις γυναίκες και τις κατηγόρησαν πως έβγαζαν πράγματα από το μυαλό τους. Οι αρμόδιοι δήλωσαν πως τότε δεν ήταν ευρέως γνωστό ότι η ραδιενέργεια ήταν βλαβερή, συνεπώς δεν διέπραξαν κάποιο αδίκημα. Ισχυρισμός που φυσικά είναι σχεδόν αφελής καθώς οι γυναίκες δεν είχαν καν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη παράμετρο του πειράματος και τους ενδεχόμενους κινδύνους. Ακόμη και σήμερα, η υπόθεση δεν έχει λυθεί πλήρως....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοι ψηφισαν στο ευρωενωσωκοινοβουλιο τις κυρωσεις εναντιον της Ουγγαριας επειδη δεν θελει τους λαθρομεταναστες που πανε να της φορτωσουν. Το ΚΚ Ουγγαριας υποστηριξε την κυβερνηση της Ουγγαριας.
Ολοι λοιπον ψηφισαν τις κυρωσεις.  Εκτός από το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, εναντίον των κυρώσεων στην Ουγγαρία ψήφισε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας... Το ΚΚΕ συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Μετά την υιοθέτηση από την ευρωβουλή του αίσχους περί παράνομου περιεχομένου και "προστασίας του κοπιράιτ" στο ίντερνετ, τώρα η Κομισιόν προτείνει και "νέους κανόνες για την αφαίρεση τρομοκρατικού περιεχομένου από το διαδίκτυο".
- Στο "τρομοκρατικό περιεχόμενο" όλοι οι καλοί χωράνε: οι Παλαιστίνιοι (PFLP και Χαμάς), η Χεζμπολά, το Κ.Κ. Φιλιππίνων, το κουρδικό ΡΚΚ κ.ο.κ., αλλά και κινήματα που ασκούν πολιτική ανυπακοή, καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια κ.λπ.
- Τουτέστιν όσοι αναφερόμαστε σε τέτοιους... "εγκληματίες" (και ο ορισμός διαρκώς διευρύνεται) είμαστε ήδη υπό προθεσμία. Δεν πειράζει, ας βγάλει όσους κανονισμούς θέλει το ιερατείο: με ή χωρίς φίμωση, οι λαοί θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται.
- Πάντως για μια ακόμη φορά ξεφτιλίζονται όσοι ιδρώνουν για να κρυφτεί το γεγονός ότι τον ολοκληρωτισμό δεν τον φέρνει ο βολικός μπαμπούλας της Ακροδεξιάς, αλλά το τάχα προοδευτικό στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης, με τους "ευρωπαϊστές" (περιλαμβανομένων των "αριστερών" δεκανικιών τους) στην πρώτη γραμμή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θρησκευόμενος βασίζει την πίστη του σε δόγματα που δεν επιδέχονται επανεξέτασης και αμφισβήτησης. Απεναντίας, ο μαρξιστής στηρίζει τις απόψεις του στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών αντιθέσεων και, κατά συνέπεια, θεωρεί δεδομένη την επανεξέταση και αμφισβήτηση των βεβαιοτήτων του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επικοινωνία του ΚΚΕ με εισαγγελικούς λειτουργούς
Σχετικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που επιχειρούν να  “τσουβαλιάσουν” το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων, ενημερώνουμε ότι: Εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, καθώς και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη και τους έθεσε το απαράδεκτο γεγονός να προωθούνται τέτοια ζητήματα στα ΜΜΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, τουλάχιστον ως προς το ΚΚΕ.
Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εισαγγελείς αρνήθηκαν ανάμιξή τους, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά, για το ποιοι κάνουν τέτοιες διαρροές στα ΜΜΕ και γιατί.
Το ΚΚΕ εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις, καθώς οι όροι αυτοί δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματικότητα, που πράγματι χρειάζεται στη διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης και την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας για το λαό. Επαναλαμβάνει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, αντίθετα είναι το κόμμα που εξυπηρετεί κανονικότατα τα δάνειά του και έχει δώσει γι’  αυτά επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήραν απάντηση
Με «πηγή» το ΑΠΕ και «διαύλους» ορισμένα άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιχειρήθηκε προχτές να μπει το ΚΚΕ στο κάδρο των «αμαρτωλών» δανείων που συνήψαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τις τράπεζες. 
Ως αφετηρία της είδησης εμφανιζόταν το γραφείο της Εισαγγελέα Διαφθοράς. Που όμως τόσο εκείνη όσο και ο Οικονομικός Εισαγγελέας, σε επικοινωνία τους με το ΚΚΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη. 
Η άθλια αυτή προσπάθεια, που ενισχύθηκε από γνωστά ΣΥΡΙΖΑίικα «τρολς» του διαδικτύου, απαντήθηκε άμεσα από το ΚΚΕ και από τον «Ριζοσπάστη», με αναλυτικά στοιχεία, που φανερώνουν ότι καμιά σχέση δεν έχουν τα δάνεια του ΚΚΕ με αυτά των άλλων κομμάτων. 
Βέβαια, τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στη Δικαιοσύνη, στη Βουλή, στα ΜΜΕ, γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις αυτών που προσπάθησαν να μπλέξουν το ΚΚΕ και να τροφοδοτήσουν την αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι», τσουβαλιάζοντάς το με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
Κρίνοντας πάντως από τα χτεσινά πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ ορισμένων εφημερίδων, φαίνεται ότι προσπάθησαν κάπως να τα «μαζέψουν», μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε άμεσα από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το βράδυ της Τετάρτης. 
Αυτό, όμως, σε τίποτα δεν αλλάζει τον άθλιο ρόλο τους, ούτε αναστέλλει την προσπάθεια να χτυπήσουν το ΚΚΕ με δόλια μέσα, ειδικά όσο δυναμώνει ο προεκλογικός καβγάς και αποκαλύπτονται οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. 
Παραμένει όμως αναπάντητο το ερώτημα για τη διαδρομή της είδησης, που είναι φανερό ότι η διοχέτευση στο ΑΠΕ, ώστε να αναπαραχθεί αμάσητη, έγινε από άλλα, «υψηλά» επιτελεία. 
Οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με την αναπαραγωγή της «είδησης» οφείλουν να συμβάλουν ώστε αυτό το ερώτημα να απαντηθεί, αν δεν θέλουν να γίνονται - συνειδητά ή ασυνείδητα - βαποράκια συκοφαντιών και προβοκατόρικων ειδήσεων, επωμιζόμενοι τις ευθύνες άλλων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την απαγόρευση από το ισραηλινό κράτος
του ταξιδιού της Αχέντ Ταμίμι στην Ελλάδα
και της συμμετοχής της στο Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ»
Η ΚΝΕ καταγγέλλει στους νέους και τις νέες της χώρας μας, στον ελληνικό λαό, την απαράδεκτη απαγόρευση ταξιδιού, που επέβαλε το κράτος του Ισραήλ, στην 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι. Η Αχέντ επιχείρησε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς της την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018 να ταξιδέψει από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στην Ιορδανία και από εκεί στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί την Ελλάδα, ώστε να συμμετάσχει στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», 20-21-22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, ως προσκεκλημένη του ΚΣ της ΚΝΕ. Το κράτος του Ισραήλ απαγόρευσε στην Παλαιστίνια αγωνίστρια και την οικογένειά της το πέρασμα στην Ιορδανία. 
Η συγκεκριμένη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια έρχεται μόλις λίγες βδομάδες μετά το πέρας της 8μηνης φυλάκισης της Αχέντ, καθώς και λίγο μετά τη φυλάκιση του 22χρονου αδερφού της, αλλά και μετά το νέο μακελειό που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός κατά του παλαιστινιακού λαού το καλοκαίρι, με τη στήριξη και κάλυψη των ΗΠΑ που αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και της ΕΕ. 
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και να αγωνιζόμαστε για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σαλβίνι μιλησε ανοιχτα για τους αφρικανούς μετανάστες που τους θελει η ΕΕ για «σκλάβους»
 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 16:33
Ο ιταλός ακροδεξιός ηγέτης και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι μιλησε ανοιχτα για τους αφρικανούς μετανάστες που τους θελει η ΕΕ για σκλάβους σήμερα, στη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης, προκαλώντας μια οργισμένη απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου.
Ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του κόμματος Λέγκα και τάσσεται κατά της μετανάστευσης, πήρε τον λόγο στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.
«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», είπε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση. Τα σχόλιά του βιντεοσκοπήθηκαν και αναρτήθηκαν στο προφίλ του στο Facebook.
«Πληρώνομαι από τους πολίτες για να βοηθήσω τους νέους μας να αρχίσουν να κάνουν και πάλι παιδιά, όπως έκαναν πριν από λίγα χρόνια, και όχι για να ξεριζώσω τον ανθό της αφρικανικής νεολαίας για να αντικαταστήσει Ευρωπαίους που δεν κάνουν πια παιδιά... Ίσως στο Λουξεμβούργο να υπάρχει αυτή η ανάγκη, στην Ιταλία υπάρχει η ανάγκη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά, όχι να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».
Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων θέσεων από τον Σαλβίνι και ήταν φανερό πως θύμωνε καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (άντε, άντε, φτάνει!) για να επισημάνει ότι ο συνάδελφός του το πήγε πολύ μακριά.
«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!» (σ.σ: διάολε!, στα γαλλικά).
Ο Άσελμπορν αναφερόταν προφανώς στις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δέχθηκαν μετανάστες εργάτες για να καλύψουν τη ζήτηση για εργατικό δυναμικό στη διάρκεια μιας παρατεταμένης οικονομικής άνθησης.
Η συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος μερικοί ευρωπαίοι και αφρικανοί υπουργοί Εσωτερικών καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα. Ο Σαλβίνι πρόκειται επίσης να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ακροδεξιό αυστριακό αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στις 4:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:45 ώρα Ελλάδας).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς το σχίσμα του 21ου αιώνα;
 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 18:56
Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να στηρίξει και να νομιμοποιήσει το αυτοκέφαλο της ουκρανικής ορθοδόξου εκκλησίας κατ εντολη της CIA και των αμερικανων, που ο Βαρθολομαιος είναι το τσουτσεκι τους, προκάλεσε, ως αναμενόταν, την άμεση αντίδραση του πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η ρωσική εκκλησία δεν θα μνημονεύει στο μέλλον τον Προκαθήμενο του Φαναρίου, δεν θα συμμετέχει σε επιτροπές και δεν θα ακολουθεί τις κανονικές διαδικασίες, οι οποίες μέχρι σήμερα υφίσταντο μεταξύ της Εκκλησίας αυτής και του πατριαρχικού θρόνου. Το ρωσικό πατριαρχείο ανακοίνωσε, επίσης, πως σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε θα προβεί σε πλήρη διακοπή των σχέσεων με το Φανάρι, δηλαδή θα προκαλέσει Σχίσμα.
Τι ακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού πατριαρχείoυ:
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρωσίας, διακόπτεται η αναφορά του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη στα από τα Δίπτυχα, καθώς και η Κοινωνία με τους Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ αποσύρονται από όλες τις κοινές επιτροπές οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας.
«Σε περίπτωση συνέχισης της αντικανονικής δραστηριότητας του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στο έδαφος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα υποχρεωθούμε να σπάσουμε εντελώς την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης» αναφέρεται στην συνοδική ανακοίνωση που τονίζει ότι «Κάθε ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες αυτής της διαίρεσης θα πέσει προσωπικά στον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο και στους επισκόπους που τον υποστηρίζουν».
Η «Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας στην έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε να διακόψει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου»- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Πατριάρχη Κύριλλου π. Αλέξανδρος Βολκόφ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η ευχαριστιακή κοινωνία μεταξύ των δύο εκκλησιών δεν διακόπτεται. Η απόφαση αυτή δεν καθιστά αδύνατη τους κληρικούς των δύο εκκλησιών να έχουν κοινή λατρεία».
Η διακοπή μνημόνευσης σημαίνει ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, θα σταματήσει να μνημονεύει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ
 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 16:50
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, εάν χρειαστεί, αλλά παράλληλα θα δημιουργήσει ανθρωπιστικούς διαδρόμους ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι άμαχοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax
Ο Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε στο Βερολίνο, δήλωσε ότι η ρωσική αεροπορία θα βομβαρδίσει εγκαταστάσεις των τρομοκρατών στις οποίες κατασκευάζονται όπλα, αλλά παράλληλα η Μόσχα θα ενθαρρύνει τις συμφωνίες συμφιλίωσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Όχθη
 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 00:43
Νέα κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Όχθη. Αιτία η ισραηλινοναζιστική απόφαση κατεδάφισης ενός χωριού Βεδουίνων.
Οι Παλαιστίνιοι λενε των αληθεια πως στόχος είναι η ανέγερση νέων σιωναζιστικών οικισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να κατεδαφίσουν τα παραπήγματα που έστησαν στην περιοχή διαδηλωτές.
Οι αρχές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος θέλουν να μεταφέρουν τους κατοίκους σε κοντινή περιοχή που βρίσκεται δίπλα σε μια χωματερή.
Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η Ε.Ε. έχουν εκφραστεί κατά του σχεδίου αυτού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μουσείο παραμένει η Αγία Σοφία σύμφωνα με απόφαση του Τουρκικου Συνταγματικού Δικαστηρίου
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 15:32



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο Τελ Αβίβ τελικά η Eurovision 2019
 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, 18:30



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικά Su 35 επιτέθηκαν σε κομβόι τρομοκρατών που θα έβγαζε προς Τουρκία 22 τόνους χρυσού και 3 δις δολάρια κλοπιμαία από Συρία. Απέτρεψαν την μεταφορά του  »θησαυρού ». Ελικόπτερα τον μετέφεραν στη βάση Hmeimim για να δοθεί στις συριακές αρχές…
14/9/2018 – 19.00
Ρωσικά αεροπλάνα σε μια μεγάλη τους στρατιωτική επιχείρηση ακυρώνουν την μεταφορά 22 τόνων χρυσού και 3 δις δολαρίων που τρομοκράτες είχαν υφαρπάξει κατά τη διάρκεια του 7ετή πολέμου στη Συρία. Χθες νωρίς το πρωί φορτηγά , θωρακισμένα οχήματα συνοδεία στρατιωτικών τουρκικών οχημάτων ξεκίνησαν την μεταφορά του  »θησαυρού » αυτού που ανήκει στο συριακό λαό με προορισμό την Τουρκία από το Ιντλίμπ. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν εκ των προτέρων αυτή την κολοσσιαία επιχείρηση για να βγάλουν έξω από τη Συρία το θησαυρό και άρχισαν δύο Sukhoi 35 να βομβαρδίζουν όλους τους δρόμους στην για να αποκλείσουν όλους τους δρόμους διαφυγής για τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια 8 Sukhoi 35 αναμείχθηκαν στην επιχείρηση προς ολοκλήρωσή της καθώς πολλά 4 επί 4 οχήματα επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το αρχικό κομβόι και να μετεπιβιβάσουν τα χρήματα.
Η τουρκική αεροπορία δεν αντέδρασε καθόλου ούτε παραβίασε το συριακό εναέριο χώρο κι αφού η ρωσική αεροπορία ολοκλήρωσε με χειρουργικά χτυπήματα την επιχείρηση  30 ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κι άρχισαν να μεταφέρουν το χρυσό και τα δολάρια . 13 ώρες είχε διάρκεια αυτή η  » εκκένωση » του θησαυρού από τα ελικόπτερα που πηγαινοέρχονταν συνεχώς. Μεταφέρθηκε όλο το πολύτιμο αυτό υλικό στη βάση . Θα μεταφερθεί χρυσός και δις δολάρια  με ρωσικά ελικόπτερα στη Δαμασκό για να παραδοθούν στην Κεντρική Τράπεζα Συρίας προς τόνωση της οικονομίας της χώρας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακροχρονια ανεργοι 7 στους 10. Ξεπερνουν τις 650.000


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο αποτίει φορό τιμής στον Μεγάλο Τμονιέρη...
.στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι γιορτάζουν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού
Χθες το βράδυ στη Δαμασκό... την πόλη του γιασεμιού!
14 Σεπτέμβρη... η μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός... στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία του  Προεδρου  Άσαντ"!
Βαρθολομαίε, αξιωματικέ του τουρκικού στρατού... Ιερώνυμε... Νατοϊκοί υπάλληλοι... τουλάχιστον ντρέπεστε για την προδοσία των Ελληνορθόδοξων της Συρίας;
Αυτή είναι η Συρία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού
Στο 1998 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη «της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος». Τον Δεκέμβριο 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων.
Οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται πως υπήρξε γενοκτονία και τοποθετούν επισήμως το θάνατο των Ελλήνων στα πλαίσια των ευρύτερων απωλειών του πολέμου, του λιμού ή άλλων κοινωνικών αναταράξεων. Στα πλαίσια της πολιτικής άρνησης των γενοκτονιών των Ελλήνων, όπως και των Αρμενίων και Χριστιανών Ασσυρίων, το τουρκικό κράτος χρηματοδοτεί στο εξωτερικό ενέργειες που αντισταθμίζουν, ελαχιστοποιούν, σχετικοποιούν και υποβαθμίζουν αυτές τις γενοκτονίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΟΥΡΚΙΑ προσφέρει ιατρική φροντίδα στα νησιά μας που μένουν χωρίς γιατρούς...

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ότι υπάρχει ναυλωμένο πλοίο-νοσοκομείο πού προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα στα τουρκικά παράκτια αλλά και "σε όποιον το ζητήσει" εμμέσως πλην σαφώς στοχεύοντας τα... νησιά μας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Οταν τα νησιά θα καλούν τον τούρκο γιατρό και τη νοσοκόμα ας πάει η κεντρική κυβέρνηση ή και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να τους μιλήσει για εθνικές επιλογές.

Χωρίς γιατρό κινδυνεύει να μείνει από 1η Νοεμβρίου το νησί της Κάσου!
Αυτό καταγγέλλει η δήμαρχος του νησιού κ. Μαρία Σορώτου-Τσανάκη με επιστολή της στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον περιφερειάρχη και στον έπαρχο Καρπάθου-Κάσου.