Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σαββατο 15 Σεπτεμβριου 2018


Στην σημερινή διαμαρτυρία στο Ιντλίμπ..
Οι "εξεγερμένοι" Τούρκοι της Συρίας αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο αναρτώντας μία αφίσα η οποία δείχνει τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία.
Η αφίσα αναφέρει χαρακτηριστικά
"Ο δολοφόνος είναι δοξασμένος! Με τέτοια πρότυπα θα κερδίσουμε!" Με την σημαια της γαλλικης αποικιοκρατιας για την Συρια από κατω.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόσα επιδόματα λαμβάνει η κυρία Καϊλή;

Η κυρία Καϊλή έχει άποψη για όσους λαμβάνουν επιδόματα. Τους θεωρεί«τεμπέληδες» που «φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν» και στους οποίους «δίνουμε επιδόματα». Μάλιστα, όταν πάει το μυαλουδάκι της σε αυτούς, τις θυμίζουν «τύπους όπως τον Καρανίκα» (σύμβουλος του κ.Τσίπρα).
Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι αφενός δηλώνουμε άγνοια για τα χαρακτηριστικά του κ.Καρανίκα στο «επίπεδο» της ενασχόλησης της Καϊλή μαζί του, αφετέρου στα παλιά μας τα παπούτσια η άποψη της κυρίας Καϊλή για τον κ.Καρανίκα ή του Καρανίκα για τηνΚαϊλή.
Καθόλου, όμως, δεν μας είναι αδιάφορο ένα πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να μιλά γενικώς για «τεμπέληδες» που «φυτοζωούν χωρίς να θέλουν εργαστούν» όταν πρόκειται για τους φτωχούς και τους άνεργους ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα. Γιατί αυτοί, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι ανήμποροι, είναι που λαμβάνουν – όταν τα λαμβάνουν – τα ψίχουλα, που οι πολιτικές σαν αυτή που υπηρετεί και η κυρία Καϊλή τα βαφτίζουν «επιδόματα».
Δεύτερον, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η κυρία Καϊλή είναι εργατική. Δεν «φυτοζωεί», δεν «παρασιτεί», δεν «κοπριτεύει», δεν «τεμπελχανεύει» και δεν είναι «χαραμοφάγα». Είναι δραστήρια και εξαιρετικά χρήσιμη.
Αυτή η δραστηριότητα και η εξαιρετική χρησιμότητα λαμβάνεται υπόψη στο Ευρωκοινοβούλιο – όχι μόνο για την κ.Καιλή αλλά για όλους τους ευρωβουλευτές, όπως η ίδια. Το γεγονός αποτυπώνεται στην μισθολογική και επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η ευρωβουλή για τα μέλη της.
Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωκοινοβουλίου(http://www.europarl.europa.eu/news/el) σας παρουσιάζουμε μια συνοπτική παρουσίαση των μισθών και επιδομάτων που λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές σαν την κυρία Καϊλή.
Μισθοί – Συντάξεις
– 8.611,31 ευρώ προ φόρων, καθαρός μηνιαίος μισθός 6.710,67 ευρώ.
– Σύνταξη γήρατος από την ηλικία των 63 ετών που φτάνει μέχρι το 70% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της θητείας τους.
Επιδόματα
– 4.416 ευρώ το μήνα ως «αποζημίωση γενικών εξόδων» για κάλυψη του κόστους των δραστηριοτήτων τους στις εκλογικές περιφέρειες όπως μισθώματα γραφείων, λογαριασμοί τηλεφώνου, υπολογιστές κοκ.
– 4.264 ευρώ ετησίως για «έξοδα μετακίνησης» για εισιτήρια, διόδια,επιβάρυνση για υπέρβαρες αποσκευές ή τέλη κρατήσεων, έξοδα ταξιδιών και στέγασης εκτός κράτους εκλογής τους κοκ.
– 313 ευρω την ημέρα ως «αποζημίωση διαμονής» για την κάλυψη των εξόδων που αφορούν ξενοδοχείο, γεύματα κοκ για κάθε ημέρα που είναι παρόντες στις συνεδριάσεις σε Βρυξέλλες ή Στρασβούργο.
– 156 ευρώ την ημέρα για συναντήσεις εκτός της ΕΕ (εδώ προστίθενται τα έξοδα για λογαριασμούς ξενοδοχείων που επιστρέφονται χωριστά).
– Επιστροφή του 2/3 των ιατρικών εξόδων τους.
– Αποζημίωση στο τέλος της περιόδου της θητείας τους («μεταβατική» και λόγω «λήξης θητείας» όπως την ονομάζουν) ίση με τον μισθό τους, για έναν μήνα κάθε έτους της θητείας τους, με διάρκεια καταβολής αυτής της αποζημίωσης έως και για δύο χρόνια, εφόσον δεν έχουν αναλάβει εντολή σε άλλο κοινοβούλιο ή δεν ασκούν δημόσιο αξίωμα (αν ο ευρωβουλευτής δικαιούται ταυτόχρονα σύνταξη λόγω γήρατος ή σύνταξη αναπηρίας, επιλέγει μεταξύ των δύο).
Σημείωση 1η: Τα παραπάνω παρέχονται στους ευρωβουλευτές ταυτόχρονα με το γεγονός ότι το ευρωκοινοβούλιο εξασφαλίζει στους ευρωβουλευτές εξοπλισμένα γραφεία τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο ενώ οι ευρωβουλευτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τα επίσημα οχήματα του ευρωκοινοβουλίου κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων όταν βρίσκονται σε μία εκ των δύο πόλεων.
Σημείωση 2η: Σε προ διετίας έρευνα (https://www.athinorama.gr/tv/article/ta_epidomata_ton_eurobouleuton_sto_mikroskopio-2518270.html ) προέκυψε τα ποσά που υπό μορφή επιδομάτων λαμβάνουν οι ευρωβουλευτές, σαν την κυρία Καιλή, ξεπερνούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
Σημείωση 3η: Δεν γνωρίζουμε η κυρία Καϊλή, που έχει άποψη για τα επιδόματα των άλλων, των φτωχών και των άνεργων, ποια και πόσα από αυτά τα επιδόματα λαμβάνει. Βάσει του έργου και της προσφοράς της στον τόπο – όχι σαν κάτι τεμπελχανάδες – ελπίζουμε να τα λαμβάνει όλα.

Σχολιο.-  Αυτό το τρελαμένο κορίτσι που βόλεψε τον μπαμπά της στο ωνασειο και την αδελφή της κάπου αλλού ,πάντα γιατι ειχαν παραπάνω προσόντα από τους άλλους ....και η οικογένεια της, όπως και ο Μηλιωνης όμως δεν ζουν από επιδόματα , ΖΟΥΝ εις βάρος μας...
Αν θες να σε συμπαθεί η Εύα Καϊλή πάψε να είσαι τεμπέλης που ζει από επιδόματα και γίνε δραστήριος επιχειρηματίας που υπεξαιρεί εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία και κάνει πάρτυ στη Μύκονο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mαζί τα δανειστήκαμε…
Ο ιστορικός του μέλλοντος όταν θα φτάσει στο κεφάλαιο Ελλάδα θα γράψει: Έλληνες, λαός που εύκολα μπορούσαν να τον κοροϊδεύουν οι πολιτικοί του.
Δανείζονταν επί 40χρόνια και του φόρτωναν τα τραπεζικά χρέη, γιατί τον έπειθαν ότι μαζί τα δανειστήκαμε…
19.12.2011. Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει διαγραφεί από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και από τη θέση της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ. βρίσκει την ευκαιρία να καταγγείλει τη δανειοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως το "πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το όνομα του μαυραγορίτη συνεργάτη των κατακτητών Γιάννη Λάτση δόθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου, με απόφαση της κυβέρνησης του επικίνδυνου κνώδαλου, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
Γιατί δεν πήγαν και λίγο πιο κάτω να καταθέσουν και κάνα στεφάνι στη μνήμη των ταγματασφαλιτών στον Μελιγαλά;
Σχολιο.-  Απο το εν λόγω λιμάνι ο ''εθνικός ευεργέτης'' Γιάννης Λάτσης επι κατοχής ερχόταν με καίκι φορτωμένο με 80 τενεκέδες ελαιόλαδο στον Πειραιά κ έπαιρνε 80 σπίτια[1 τενεκες με 1 σπιτι] λιμοκτονούντων ελλήνων...[απο προσωπική μαρτυρία εν ζωή γέροντα Πειραιώτη..] Ενα μεγάλο κομμάτι της σημερινής μεγαλοαστικής τάξης ειναι απόγονοι δοσίλογων κ μαυραγοριτών της κατοχής..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έληξε σαν σήμερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 1944, η Μάχη του Μελιγαλά, με την κατάληψη της πόλης από τον ΕΛΑΣ και την παράδοση των ταγματασφαλιτών, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, εκτελέστηκαν.
Η εκτέλεση των προδοτών συνεργατών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που ήταν υπεύθυνοι για σωρεία εγκλημάτων κατά του λαού της Πελοποννήσου, τροφοδότησε επί δεκαετίες και συνεχίζει να τροφοδοτεί την αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Εντούτοις:
1. Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ο ΕΛΑΣ είχε εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, με την οποία καλούσε τους ταγματασφαλίτες να διαλυθούν και να παραδοθούν, χωρίς να κινδυνέψει η ζωή τους. Κι αυτό συνέβη, πράγματι, σε μια σειρά πόλεις, όπου η απελευθέρωση από τον ΕΛΑΣ συνοδεύτηκε και με αναίμακτη παράδοση των ταγματασφαλιτών.
2. Αποτελεί μύθευμα η δήθεν δολοφονία και αμάχων από τον ΕΛΑΣ. Στον Μελιγαλά διεξαγόταν σφοδρή μάχη επί τρεις μέρες και ήταν πολλοί οι άμαχοι που έπεσαν από πυρά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Το αντικομμουνιστικό μεταβαρκιζιανό καθεστώς προσμέτρησε κι αυτούς στους "σφαγιασθέντας υπό των εαμοκομμουνιστών".
3. Στελέχη των Ταγμάτων Ασφαλείας, αλλά και οι δωσίλογοι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μελιγαλά, ο νομάρχης Μεσσηνίας κ.ά., συνελήφθησαν από τον ΕΛΑΣ και οδηγήθηκαν στην Καλαμάτα για να δικαστούν. Εκεί και παρά τις προσπάθειες του ΕΛΑΣ να αποτρέψει κάτι τέτοιο, σκοτώθηκαν από τον λαό της πόλης που τους λιντσάρισε.
Η "εθνικοφροσύνη" μπορεί να μιλάει για εγκλήματα σε βάρος των προδοτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές της πατρίδας μας. Χωρίς να ντρέπεται.
Εμείς, σύμφωνα με τις δικές μας αξίες, τις αξίες του επαναστατικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε όταν χύνεται αίμα. Μόνο που δεν θα λυπηθούμε κιόλας, όταν οι φασίστες τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/9/2018
Ο Χατζηδάκης δήλωσε πως η ΝΔ επιθυμεί να απολύσει τους συμβασιούχους και να επαναφέρει τους εργολάβους στην περίπτωση μας στα νοσοκομεία (υποθέτω) γιατί είμαστε διάβασα , ρουσφέτια πολιτικά ,γελάω όταν γνωρίζω από πρώτο χέρι ό,τι το 90% των συμβασιούχων προσελήφθησαν με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν από την επί σειρά ετών απασχόληση στο νοσοκομείο και δεύτερον σε ποια εξοικονόμηση αναφέρεται όταν ο εργολάβος του κόστιζε 2 εκατομμύρια επιπλέον απ΄ό,τι σήμερα με τις ατομικές συμβάσεις , μόνο στον Ευαγγελισμό , μάλλον θέλει πάλι η ΝΔ να εξοικονομίσει μίζες , πείτε τα καλέ μην ντρέπεστε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Δεν αποκλείουμε μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο»
 Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, 05:10
Ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια «στρατιωτική επέμβαση» στη Βενεζουέλα για την «ανατροπή» της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
«Σε ό,τι αφορά μια στρατιωτική επέμβαση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την επιλογή», είπε ο Αλμάγκρο σε μια συνέντευξη Τύπου στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.
Ο επικεφαλής του ΟΑΚ, είναι αυτος ο οποίος ο Μαδούρο κατηγορεί για «ανάμιξη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία Ρουβίκωνα για περιστατικό με πυροβολισμούς στα Εξάρχεια
 Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, 09:59
Περίεργο περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο των Εξαρχείων καταγγέλλει ότι συνέβη χτες το βράδυ, στέλεχος του Ρουβίκωνα.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένα αυτοκίνητο σταμάτησε κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων και ένας άγνωστος άρχισε να πυροβολεί προς την οδό Θεμιστοκλέους την ώρα, μάλιστα, που υπήρχε αρκετός κόσμος στην περιοχή.
Το στέλεχος του Ρουβίκωνα καταγγέλλει ότι μια κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και ότι της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο κτήριο του ΒΟΞ.
Η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφία όπου απεικονίζονται τέσσερις κάλυκες από πιστόλι, που φαίνεται πως μάζεψαν οι διερχόμενοι μετά το περιστατικό.
Η καταγγελια καταληγει «Η κατασταση πλεον στην περιοχη είναι οριακη. Αν υπαρξει καποια στιγμη αντιδραση μη βγουνε οι φιλελεδες  και ορισμενοι “συντροφοι” και μας “πρηξουν τα σηκωτια”. Συνεννοηθηκαμε?»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις εργαζομένων που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
 Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, 13:43
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το αεροδρόμιο αυτό, αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με ένα ηγετικό στέλεχος μιας ένωσης εργαζομένων.
Οι διαμαρτυρίες προκλήθηκαν μετά από ένα ατύχημα που έγινε χθες με λεωφορείο κι από το οποίο τραυματίστηκαν 17 εργαζόμενοι, δήλωσε ο Οζγκούρ Καραμπουλούτ, γενικός διευθυντής της ένωσης (Dev Yapi-Is).
Στην διαδήλωση έλαβαν μέρος χιλιάδες εργαζομένων, ενώ από την άλλη μεριά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αριθμός νεκρών από τον τυφώνα «Μαρία»:
- Κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο: 2.975 (βασισμένο σε πιστοποιητικά θανάτου και στοιχεία θνησιμότητας)
- Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: 4.645 (εκτίμηση βασισμένη σε στοιχεία δειγματοληψίας κατ’ οίκον στο Πουέρτο Ρίκο)
- Πρόεδρος Τραμπ: 6-18 (βασισμένο σε κανένα απολύτως στοιχείο)

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Τραμπ αρνείται τον αριθμό των νεκρών στο Πουέρτο Ρίκο από τον τυφώνα «Μαρία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διέψευσε την Τετάρτη τον αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από τον τυφώνα «Μαρία» στο Πουέρτο Ρίκο, και που αναγνωρίστηκε από την τοπική κυβέρνηση, και κατηγόρησε των δημοκρατικούς ότι «εφήυραν» τα νούμερα.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να δεχτούν τον αντίκτυπο του τυφώνα Φλόρενς, και βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής η ανταπόκριση της κυβέρνησής της σε αυτό το είδος καταστροφών, ο πρόεδρος διέψευσε στο Twitter τον αριθμό των νεκρών που υπολογίστηκε από μια έρευνα του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, «τρεις χιλιάδες άτομα δεν πέθαναν από τους δύο τυφώνες που έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο. Όταν έφυγα από το νησί, μετά το πλήγμα του τυφώνα, υπήρχαν μεταξύ 6 και 18 νεκρών».
Ο Τραμπ, που ταξίδεψε στη χώρα με το καθεστώς «Ελεύθερου Συνδεδεμένου Κράτους» με τις ΗΠΑ στις 3 Οκτώβρη 2017, δύο εβδομάδες μετά τη «Μαρία», υποστήριξε σε μήνυμα στο Twitter ότι μετά την επίσκεψή του, ο αριθμός των νεκρών δεν αυξήθηκε υπερβολικά, παρόλο που η επίσημη καταμέτρηση των τοπικών αρχών ήταν 64 νεκροί.
«Αργότερα, πολύ καιρό μετά, άρχισαν να αναφέρουν αριθμούς πραγματικά μεγάλους, όπως 3.000. Αυτό έγινε από τους δημοκρατικούς με σκοπό να φανώ όσο κακός γινόταν ενώ διοχέτευα με επιτυχία δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο», έγραψε στο λογαριασμό του ο Τραμπ.
«Αν ένας άνθρωπος πέθανε από οποιαδήποτε αιτία, όπως τα γηρατειά, απλά πρόσθεσε τον στη λίστα. Κακή πολιτική. Αγαπώ το Πουέρτο Ρίκο!», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, του οποίου η διακυβέρνηση αμφισβητήθηκε έντονα για την ανταπόκριση και την βοήθεια που προσφέρθηκε στο νησί μετά το καταστροφικό φυσικό φαινόμενο.
Στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου ερευνητές του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον υπολόγισαν ότι ο τυφώνας «Μαρία» προκάλεσε 2.975 θανάτους στο Πουέρτο Ρίκο 6 μήνες μετά το πέρασμά του από το νησί.
Ήταν ο κυβερνήτης του νησιού, Ρικάρντο Ροσεγιό, αυτός που ανέθεσε αυτή την ανεξάρτητη έρευνα μετά από μήνες δημόσιας πίεσης εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησής του να μετρήσει επαρκώς των αριθμό των θυμάτων.
Μετά το μετεωρολογικό φαινόμενο και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι κάτοικοι αρνήθηκαν την αρχική καταμέτρηση θανόντων, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς πέθαναν οι αγαπημένοι τους εν μέσω της τεράστιας έλλειψης ηλεκτρικού που δεν επηρέασε μόνο κατοικίες, αλλά επίσης νοσοκομεία και γηροκομεία.
«Έτσι λάμπει η άρνηση μετά την αμέλεια: κύριε πρόεδρε, στον πραγματικό κόσμο, ο κόσμος πέθαινε κάτι από την επίβλεψή σας! Η έλλειψη σεβασμού σας είναι τρομακτική!», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος του Σαν Χουάν, Κάρμεν Γιουλίν Κρους, μετά τα σχόλια του Τραμπ.
«Κύριε Τραμπ, μπορεί να προσπαθεί τε να μας εκφοβίσετε με τα τουιτ σας, αλλά ξέρουμε ότι οι ζωές μας είναι σημαντικές. Ποτέ δε θα μας αφαιρέσεις τον ίδιο μας το σεβασμό. Τι ντροπή!», πρόσθεσε σε άλλο μήνυμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Aπολύθηκαν εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη
 Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, 03:37
Εργαζόμενοι σε ένα κουβανέζικο σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.
Η κρατική εφημερίδα της Κούβας Granma ανέφερε χθες ότι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά τη δημοσίευση του περιστατικού σε ένα ιστολόγιο ενός Κουβανού δημοσιογράφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης αυτής σε ένα σουπερμάρκετ στην Αβάνα.
Μια ομάδα «νεαρών γεροδεμένων ατόμων», «οργανωμένοι με στρατιωτικό τρόπο» εμφανίστηκαν στο κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά αγόρασαν 150 κασόνια που το καθένα είχε 100 μήλα, ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιορέλ Σάντσεθ. Όλο το φορτίο ήταν για έναν μόνο πελάτη.
Ο αγοραστής πλήρωσε το ισόποσο των 45 σεντς ανά μήλο, σύμφωνα με την απόδειξη που συνοδεύει το κείμενο της δημοσίευσης στο ιστολόγιο.
Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κούβα – που συχνά αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως φρούτα, βούτυρο, γάλα και μπύρα - κάποιος να αγοράζει μεγάλη ποσότητα τροφίμου και έπειτα να τα μεταπουλά σε καταστήματα λιανικής σε υψηλότερη τιμή.
Η Granma τόνισε ότι οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ – ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας Cimex Corporation– απολύθηκαν.
Η Κούβα εισάγει σχεδόν το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνουν οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, εκ των οποίων και μήλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Cubadebate.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λωρίδα της Γάζας: Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών
 Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, 19:58
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν την Παρασκευή από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών στα σύνορα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  με τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 14χρονος, ο Μουστάφα Άμπεντ Ράμπο, ο οποίος σκοτώθηκε κοντά στην Τζαμπαλία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων.
Μία εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ελαστικά, εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εναντίον του σιωναζιστικου τείχους του αισχους και των ισραηλινοναζιστών στρατιωτών που βρίσκονταν εκεί, πρόσθεσε.
Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου και γίνονται κάθε Παρασκευή κοντά στο σιωναζιστικο τείχος του αισχους. Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση του αποκλεισμού της Λωριδας και διεκδικούν το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το πειρατικο ισραηλινοναζιστικο καθεστως, το 1948.
Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις 178 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινοναζιστης στρατιώτης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Pushilin: Η δολοφονία του Zakharchenko διαπράχθηκε από την ουκρανική αντικατασκοπεία με τη βοήθεια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών ….
15/9/2018 – 14.00
Ένας άνδρας που κρατείται με  την υπόνοια συμμετοχής στη δολοφονία του επικεφαλής της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) του Alexander Zakharchenko  έδωσε μαρτυρία, δήλωσε ο νυν επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας ο Denis Pushilin στους δημοσιογράφους.
« Οι υπεύθυνοι για την επιβολή του νόμου  έκαναν αρκετές ενέργειες, υπάρχει κατανόηση για το ποιος το έκανε, κρατήθηκε ένα πρόσωπο που έδωσε αποδείξεις, μια πλήρη κατανομή των γεγονότων », δήλωσε ο Pushilin.
Η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο διαπράχθηκε με τη βοήθεια των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, τόνισε ο Pushilin.
« Η τρομοκρατική ενέργεια διαπράχθηκε με τη συμμετοχή του 5ου Τμήματος Αντικατασκοπείας της SBU … Ως αποτέλεσμα της περαιτέρω εργασίας των μυστικών υπηρεσιών της DPR η ανάλυση των υπολειμμάτων της εκρηκτικής συσκευής αποκάλυψε τις υψηλές τεχνολογίες που δεν είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί από την SBU, γεγονός που καθιστά πασιφανές ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση διαπράχθηκε με τη βοήθεια των δυτικών ειδικών υπηρεσιών », σημείωσε ο Pushilin.
Τόνισε ότι η Ρωσία βοήθησε την DPR να διερευνήσει την τρομοκρατική επίθεση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η Τουρκία επιδιώκει να πάρει το Idlib αμαχητί μέσω των τελευταίων προτάσεών της προς τη Ρωσία.
15/9/2018 – 12.00
Οι πιο σημαντικές προϋποθέσεις μιας κατοχης στο Idleb, που προτείνεται από την Τουρκία, είναι:
* Η είσοδος και η ένταξη των φιλοτουρκικών ένοπλων ομάδων όλων των ταγμάτων της «αντιπολίτευσης» στον αυτοαποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας». Αυτός ο « στρατός » θα είναι αρμόδιος για τις δυνάμεις ασφαλείας, τη δημιουργία τοπικών διοικήσεων και τις αρχές ή οργανισμούς δημόσιας υπηρεσίας.
 * Η Τουρκία θα είναι εγγυητής για την εφαρμογή και την επίβλεψη όλων των δημόσιων διοικήσεων κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Με άλλα λόγια, η Τουρκία μέσω του αποκαλούμενου « Εθνικού Στρατού της Συρίας », αποζητά τη νομιμότητα των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων.Μέσω του ελέγχου των υπηρεσιών και των θεσμών, η Β Συρία θα λειτουργήσει ως περιοχή αυτοδιοίκησης.
 * Ο εκτοπισμός κάθε πολίτη ή τοπικού πληθυσμού από το Idleb που δεν συμφωνεί με τους όρους αυτού του διακανονισμού. Αυτός ο εκτοπισμός θα αλλάξει σίγουρα τη δημογραφική σύνθεση ολόκληρου του Βορρά της Συρίας, όπως ήδη γίνεται καθώς χιλιάδες Σύριοι εγκατέλειψαν την περιοχή εξαιτίας του ελέγχου των τρομοκρατών.
Με αυτές τις προτάσεις, η Τουρκία προετοιμάζει το σχέδιό της για την κατοχη μεσω «αυτονομίας» του Idlib και είναι πιθανή η προσάρτησή του στην Τουρκία με δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μετά από μερικά χρόνια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρχεται μίνι – παγκόσμιος πόλεμος αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν σε συριακό έδαφος…. Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να καθαρίσει το Ιντλίμπ και έχει την υποστήριξη της Κίνας…O Πούτιν με απόλυτη μυστικότητα προετοιμάζει τη μάχη του Ιντλίμπ.
15/9/2018 – 12.00
Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και γεμάτες εκπλήξεις με μια σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας οδηγώντας ίσως σε έναν μίνι- παγκόσμιο πόλεμο πριν την ώρα του. Κάθε επίθεση  τετραμερής των ΗΠΑ σε συριακούς και ιρανικούς στόχους θα οδηγήσει απαραίτητα σε μια αντίδραση. Αν αυτό ξεκινήσει, αυτή η μάχη θα μπορούσε να είναι η πιο μεγάλη και η τελευταία της ιστορίας..Αλλά αυτό μόνο οι μέρες που έρχονται θα μας το πουν γράφει ο Abdel Bari Atwane ο αρχισυντάκτης του αραβόφωνου μ’ έδρα το Λονδίνο site  » Ray al-yaoum ». Η  Wall Street Journal, που θεωρείται προσκείμενη στην αμερικάνικη διοίκηση μετέφερε προηγουμένως ότι  υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Donald Trump « μελετούν την πιθανότητα αμερικανικών χτυπημάτων κατά ρωσικών και ιρανικών δυνάμεων στη Συρία ».
Όλος ο κόσμος κρατάει την αναπνοή του αναμένοντας ν΄αρχίσει η μάχη του Idlib. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε θ΄αρχίσει. Αυτό που όμως είναι απολύτως γνωστό είναι ότι ο Vladimir Poutine είναι απόλυτα αποφασισμένος να διεξάγει μια επίθεση προετοιμασμένη με τη μεγαλύτερη μυστικότητα σύμφωνα με τον Υφ. Εξωτερικών  του τον Oleg Syromolotov, για να εξολοθρεύσει τους « τρομοκράτες» που εδρεύουν στην πόλη και στα περίχωρά και για ν΄ανακτήσουν αυτές οι περιοχές την εθνική συριακή τους κυριαρχία. Ο Poutine θεωρεί ότι η τουρκική πρόταση της εκεχειρίας εξυπηρετεί τους τρομοκράτες και τους προστατεύει. Γι αυτόν όλοι οι ένοπλοι μαχητές είναι τρομοκράτες. Αυτό άλλωστε δήλωσε στη Τεχεράνη. Θεωρεί ότι η συριακή κυβέρνηση  έχει το δικαίωμα να εκτείνει την εθνική κυριαρχία της σε όλη τη Συρία συμπεριλαμβανομένου του Ιντλίμπ.
Ο  Poutine είναι αποφασισμένος να διεξάγει τη μάχη του Idlib στη Συρία προκειμένου να εδραιωθεί η προέλασή του και να εκτελέσει το σχέδιο του εξολόθρευσης των οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές κι απειλούν τις γειτονικές μουσουλμανικές Δημοκρατίες της Ρωσίας. Απειλούν τις στρατιωτικές της βάσεις στη Συρία και την εσωτερική σταθερότητα στη Ρωσία. Ο Poutine έχει την ολοκληρωτική υποστήριξη της Κίνας και θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους συμμάχους του στη Μ Ανατολή και σε όλον τον κόσμο λέγοντας ότι αυτός δεν προδίδει ποτέ τους συμμάχους του όποιο κι αν είναι το τίμημα.
Πηγή που βρίσκεται κοντά στο συριακό στρατό αναφέρει ότι ο έλεγχος του Ιντλίμπ θα γίνει σταδιακά και με διάφορους τρόπους. Οι περιοχές θα περικυκλώνονται μέχρι να παραδοθούν και θα παραδίδονται. Ο πόλεμος θα διεξαχθεί σε ορισμένες ζώνες για να συντρίψει την τρομοκρατία που δεν μπορεί να συνυπάρξει με τη συμφιλίωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστική συνάντηση Tούρκων αξιωματικών και αρχηγών HTS στο Idlib.
15/9/2018 – 00.30
To βράδυ της Παρασκευής 14/9/18  πραγματοποιήθηκε ένα μυστικό meeting μεταξύ Τούρκων αξιωματικών και  αρχηγών της HTS (τ. αλ Νούσρα) και του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στο τουρκικό σημείο επιτήρησης στην περιοχή  Alserman στην επαρχία Idlib.
Στο meeting συμμετείχαν οι : Adel al-Nahar Abu Ibrahim al-Ansari από το χωριό Hawir στα Νότια περίχωρα Χαλεπίου, ο αξιωματικός των τρομοκρατών στον τομέα της ερήμου. Ο ξάδερφός του Issa al-Nahar Abu al-Baraa, ένας οργανωτής της HTS που έχει ως καθήκον να εξοπλίζει τους τρομοκράτες στα μέτωπα. Ο Yasser Farzat, ψευδώνυμο  Abu Ammar al-Diri υπεύθυνος της περιοχής Al-Ais και για την προστασία των τουρκικών σημείων επιτήρησης.
Ο Talal Mohammed al-Atta, κωδ. πολέμου Abu Hafs al-Julani,τοπικός επιχειρησιακός.
Ο Fawaz al-Atta, Επιτηρητής των αποθηκών οπλισμού στην περιφέρεια Χαλεπίου.
Όταν τελείωσε η συνάντηση οι αρχηγοί των τρομοκρατών βγήκαν με μικρά κουτιά που περιείχαν δολάρια και μοίρασαν τα χρήματα στα εξαρτώμενα μέλη τους και έδωσαν εντολές να δώσουν και χρήματα στους συμμετέχοντες στις « διαδηλώσεις » του Idleb σήμερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός ελευθέρωσε μετά από συγκρούσεις με τον τούρκικο FSA χωριά στην Βόρεια ύπαιθρο Χαλεπίου στο Afrin.
14/9/2018 – 22.00
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός άρχισε μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου κι επανέκτησε τον έλεγχο των χωριών Aqībah , al-Zayarah, Barad στην περιφέρεια του  Afrin μετά από συγκρούσεις με τον λεγόμενο FSA που υποστηρίζεται από την Τουρκία … Και η πρoέλαση συνεχίζεται. Νωρίτερα σήμερα δημoσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν να ξεκινά η μάχη στο συριακό βορρά κατά των τρομοκρατών στον άξονα του Β Χαλεπίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

14 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00
ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΒΑΣΙΛ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Σήμερα το πρωί (13 Σεπτέμβρη) στην Κωνσταντινούπολη, η φασιστική αστυνομία δολοφόνησε έναν αγωνιστή. Στην συνοικία Kucukarmutlu η οποία είναι συνοικία που ζουν αγωνιστές και αγωνιζόμενος λαός της Κωνσταντινούπολης, οι δολοφονικές δυνάμεις καταστολής του AKP δολοφόνησαν έναν ακόμη αγωνιστή.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις ενός διακινητή ναρκωτικών που έκανε διακίνηση και τιμωρήθηκε από τους Αγωνιστές γιαυτό το λόγο, η αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια της συνοικίας και δολοφόνησε τον αγωνιστή Ibrahim Devrim Top.
Οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου είναι αυτοί που γίνονται ασπίδα ενάντια στα ναρκωτικά, το τζόγο και τη διαφθορά. Η εξουσία του AKP, η οποία λεηλατεί υπόγειες και επίγειες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, που δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, για τη διαιώνιση του συστήματος της εκμετάλλευσης, του πλιάτσικου, της λεηλασίας, εφαρμόζει μια συνειδητή πολιτική διαφθοράς ενάντια στο λαό μας. Από το 2002 που ήρθε το AKP στην εξουσία, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, ο τζόγος έχουν αυξηθεί κατά 300%. Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες έχουν πάρει έγγραφα από το δήθεν Μοσουλμανικό AKP για να κάνουν πορνεία. Η χρήση ναρκωτικών έχει φτάσει έως την ηλικία των 10 ετών, οι πύλες των σχολείων έχουν μετατραπεί σε παζάρι διακίνησης ουσιών.
Ένα τέτοιο σύστημα μπορούν να το συντηρήσουν μόνο διαφθείροντας το λαό. Επειδή αυτοί είναι εχθροί του λαού και της πατρίδας.
Για αυτό το λόγο, με τη μαρτυρία ενός διακινητή που τιμωρήθηκε, μπήκαν στα σπίτια και δολοφονήθηκε ένας αγωνιστής. Διότι οι Αγωνιστές αγωνίζονται για να μη πνιγεί ο λαός μας στο βούρκο των ναρκωτικών. Οι Αγωνιστές βάζουν εμπόδια στις πολιτικές διαφθοράς του AKP που εφαρμόζει ενάντια στο λαό μας.
Ο Devrim Top είναι το καμάρι και η τιμή των λαών της Ανατολής.
Ο Devrim Top ήταν ένας νεότατος αγωνιστής. Αγωνίστηκε για να προστατέψει τα παιδιά του λαού από τις συμμορίες διακινητών. Έγινε στόχος του φασισμού που είναι ο προστάτης των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Έπεσε μάρτυρας στο όνομα της προστασίας των παιδιών του λαού από τις επιθέσεις διαφθοράς του φασισμού. Αγωνιζόταν μέρα βράδυ στις φτωχές λαϊκές συνοικίες, ενάντια στη πείνα, στην ανέχεια. Αφιέρωσε τα νιάτα του στο Σοσιαλισμό, στην Επανάσταση.
Ο στόχος του φασισμού είναι τα τίμια παιδιά του λαού. Τα οργανωμένα παιδιά του λαού που σκέφτονται, αναζητούν, παράγουν, ζητάνε δικαιοσύνη.
Για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις σφαγές και τις δολοφονίες του φασισμού, για να φωνάξουνε ‘ο Devrim Top είναι αθάνατος’, προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τουρκίας. Ένας φεύγει, χιλιάδες ερχόμαστε.
Δεν θα παραδοθούμε στο φασισμό. Οι εκτελέσεις, οι σφαγές δεν θα σταματήσουν τον δίκιο αγώνα μας.
Ο φασισμός θα ηττηθεί, οι αγωνιστές θα νικήσουν!
Συνέντευξη Τύπου μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας
Ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα 18:00
O IBRAHIM DEVRIM TOP ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
ΤΟ AKP ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμπανα» του ΔΕΔΔΗΕ σε οσους αλλαζουν παροχο ηλεκτρικου η ονομα στον λογαριασμο. Χαρατσι 100-150 ευρω για το ρευμα. Ζητουν ξαφνικα επανελεγχο ολων των εγκαταστασεων του σπιτιου από εξειδικευμενο ηλεκτρολογο, διαφορετικα απειλουν να κατεβασουν τον διακοπτη (!)  μεσα σε 25 μερες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοφανες! Αφηνουν ελευθερες σπειρες κακοποιων. Μεσα σε λιγες μερες από την εξαθρωση της συμμοριας που ρημαξε το κεντρο της Αθηνας , τα περισσοτερα μελη της αφεθηκαν ελευθερα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατι τρεχει στα Βαλκανια. Αποβαση στον Θερμαικο αμερικανων μυστικων πρακτορων.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Απαλλασσονται από δημοτικα τελη οσοι διακοπτουν την ηλεκτροδοτηση



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής που τα "έχωσε" άγρια στον Τσίπρα...
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση μιας Ιταλίδας ευρωβουλευτή που χαρακτηρίστηκε καταπέλτης για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 Η παρεμβαση της ευρωβουλευτή Laura Agea
του κινήματος "Movimento 5 stelle."
Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, συνάδελφοι, Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμεσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρεπει ποτε πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας!
Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανηλεές και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να «παίζουν» με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας.
Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακού προγράμματος. Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους. Το 95% των 216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλά κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες. Παντα οι ίδιοι!
Το ίδιο συνέβη και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λιτανεία των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια. Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο τα spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω. Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι «το ζητούν οι πολίτες». Ισως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.
Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη «ζήτησε» και εσεις «πράξατε». Για την ακρίβεια «διέταξε» και εσεις «εφαρμόσατε». Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια «άλλη» Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη. Μεσα σ’αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηση ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.
Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Σκέφτηκε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεσα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς.
Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα.
Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ’ονοματι αυτού του θεσμού (του Κινήματος 5 Αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβη με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξέσπασε εμφύλιος στον ΠΑΟΚ: Για πρώτη φορά σύλλογοι οπαδών κατά Ι.Σαββίδη για «προδοτική συμμαχία με Α.Τσίπρα»!
Eμφύλιος ξέσπασε στον ΠΑΟΚ καθώς για πρώτη φορά σύλλογοι οπαδών καταφέρονται κατά Ι.Σαββίδη για «προδοτική συμμαχία με Α.Τσίπρα»! Οπαδοί του ΠΑΟΚ κατηγορούν τον Ι.Σαββίδη πως πέτυχε το ακατόρθωτο, να χωρίσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα δύο.
Πρώτα έβγαλαν ανακοίνωση οι οργανωμένοι «PAOK POLICHNI CLUB since 1989» στο facebook και προκάλεσαν σεισμό στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη διασπορά. Ακολούθησε μία άλλη ανακοίνωση, αυτήν τη φορά από τον... ιστορικό ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών, που κι αυτή «σπάει κόκαλα». Και οι δυο ανακοινώσεις είναι ευθείες βολές στην κυβέρνηση και τον Ιβάν Σαββίδη προσωπικά, αλλά και τον Π. Καμμένο. Μιλούν για «προδοσία»!
Η ανακοίνωση του PAOK POLICHNI CLUB since 1989 έχει ως εξής: Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που πήραν μέρος στην πόλη μας, για παράδειγμα όπως αυτό που τα όργανα της νέας τάξης βαρούσαν παιδάκια, ηλικιωμένους και γενικά στο σύνολο απλούς πολίτες, έχει ως αποτέλεσμα να φτάσει τον κόσμο στο έσχατο σημείο της οργής του!!! Έχουμε έναν πρωθυπουργό που την ώρα που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και τον καθοδηγούν τρίτοι η αντίδραση της ΠΑΕ είναι να τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες και να τους δίνει την ασπρόμαυρη τιμημένη φανέλα μας. Με αυτό που κάνατε διαλέξατε το λάθος στρατόπεδο και έρχεστε απέναντι μας! Δώσατε στους προδότες την φανέλα του Π.Α.Ο.Κ., άρα είστε και σεις το ίδιο, εξίσου προδότες μαζί τους, όπως και όποιο φυτό σας υποστηρίζει. Για μας δεν είστε τίποτα, απλά περαστικοί όπως όλοι οι άλλοι, γι αυτό θέλουμε τον υπεύθυνο του συμβάντος να πληρώσει έτσι όπως του αρμόζει. Εσείς μας κατηγορήσατε για μια φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία. Δεν θέλουμε τέτοιο γήπεδο όπως το ονειρεύεται η αρρωστημένη φαντασία σας, δεν θέλουμε καμιά συνεργασία με αυτούς που έχουν κάνει τους Έλληνες σκλάβους. ΥΓ: ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΥΓ2: ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΓ4: Π.Α.Ο.Κ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ»

Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ ο Ιβάν Σαββίδης και οι κυβερνητικοί, ακολούθησε μία ακόμα ανακοίνωση που «σφάζει» συνειδήσεις, αυτήν τη φορά από τον ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι οπαδοί του ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών καταφέρονται κατά του Σαββίδη, ότι επέτρεψε να δοθεί «δώρο» η φανέλα με το «12» η οποία, όπως αναφέρουν, αποσύρθηκε για να εκφράζει τον «12ο» παίκτη, αλλά και τις μνήμες των νεκρών οπαδών του «δικεφάλου». Αυτή η φανέλα δόθηκε από τον… Μάκη Γκαγκάτση στον Π. Καμμένο! (Απορία: Ποιον αποκαλούν… «Marie Claire» στην ανακοίνωσή τους;) Για δε τις φανέλες-«δώρα» προς τον Τσίπρα και τον Αμερικανό πρέσβη, αναφέρουν ότι το «19» και το «26» έχουν συμβολισμό την ίδρυση του ΠΑΟΚ το 1926! Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψουν με τίποτα να γκρεμιστεί ούτε κόκκος σκυροδέματος από το γήπεδο-ιδιοκτησία και κόπο των παππούδων μας, χωρίς τη διασφάλιση της μάνας του Συλλόγου, του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, δηλαδή. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από τη μακροσκελή ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών, χωρίς ουδεμία παρέμβαση από την «Α»: ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών «Παρέδωσαν τη φανέλα στην Κυβέρνηση της Απάτης»
«Άλλη μια χρονιά με το καλημέρα του Σεπτέμβρη ο εκάστοτε κυβερνητικός μηχανισμός επικονίασης φυτών ανέβηκε σύσσωμος στη Θεσσαλονίκη για να ψαρέψει ψηφαλάκια ανεκδιήγητων υπηκόων, οι οποίοι κάθε φορά που νικάει το κόμμα τους σε εθνικές εκλογές μαζεύονται παστωμένοι στο σύνταγμα για να χορέψουν λαμπάντα με τους βιαστές τους. Γνωστά τα έργα και ημέρες των Θαθαθαθα, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το παροντικό κρατικό σκυλολόι του Τσίπρα και της συγκυβέρνησής του.Και ενώ στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιούνταν οι ετήσιοι παλμικοί ερεθισμοί των θυμάτων, στο περίπτερο του ΠΑΟΚ οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι υπάλληλοί του, είχαν την φαεινή ιδέα να παραδώσουν στον επικεφαλής της Κυβέρνησης Απάτη και στον συνοδευόμενο αυτού σκιώδη Πρωθυπουργό του κρατιδίου – Πρέσβη των δολοφόνων των Λαών, φανέλες του Συλλόγου, τιμητικά (για ποια τιμή, άγνωστον, μόνο ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Marie Claire θα ξέρει). Μάλιστα όχι φανέλες με όποια και όποια νούμερα, αλλά με το 19 και το 26, τους αριθμούς δηλαδή που σχηματίζουν ενωμένοι την ημερομηνία που οι αείμνηστοι Καλπακτσόγλου και Κοεμτζόπουλος έδωσαν σάρκα και οστά στον Φάρο και Οδηγό της ζωής μας. Αποσβολωμένοι από την ιεροσυλία, παρακολουθήσαμε μία ακόμα την αμέσως επόμενη μέρα, κατά πολύ μεγαλύτερη, όταν ο Πρόεδρος των ανελ κατέφτασε φρουρούμενος και περικυκλωμένος από διμοιρίες στο γήπεδο της ομάδας κατά τις 08,00 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκεί και αφού εξήγγειλε ότι θα παραχωρήσει με μίσθωση έναν παντελώς αναξιοποίητο κρατικό χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ, ικανοποιημένοι από την εξαγγελία τίποτα, αποφάσισαν να χαριεντιστούν μαζί του και να χαρίσουν φωτογραφικά ενσταντανέ τολμώντας με περίσσιο θράσος να του δώσουν να κρατάει την φανέλα με το Νο12. Υπενθυμίζουμε στην ανιστόρητη παε ΠΑΟΚ που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων ότι το Νούμερο 12 είναι ταγμένο στη ζωντανή Θύμηση των νεκρών μας αδερφών που πέθαναν στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τα τέσσερα ιερά γράμματα. Το Νούμερο 12 δεν χαρίζεται, ούτε κατακτιέται, το νούμερο 12 αποτελεί το Θεματοφύλακα της ύπαρξής μας, παραμένει ανέπαφο και ανέγγιχτο, αιώνια αφιερωμένο και φορεμένο από αυτούς που μαρτύρησαν τη ζωή τους για το Σύλλογο. Ερωτάται η παε ποιος τη νομιμοποίησε να δωρίζει φανέλες του Συλλόγου μας στη Κυβέρνηση Φλαμπουράρη που χάρισε ένα πρωτάθλημα κερδισμένο με αίμα από την ομάδα μας στο χάρτινο Εντερούν και τον λαθρέμπορό του. Ποιος τη διαφώτισε ότι μας είναι ευπρόσδεκτος ο πρέσβης των μακελάρηδων που στράφηκε κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ονομαστικά εκβιάζοντας το προτεκτοράτο του, αιτούμενος τη διακοπή της δραστηριότητάς του στην Β. Ελλάδα. Ποιος την ενημέρωσε ότι δύναται να χαρίζει τη φανέλα του Οκτώβρη του 99 σε κάθε τυχάρπαστο. Ποιος της γνωστοποίησε ότι θα ανεχόμαστε να παρακολουθούμε ανενόχλητους τους τηλεπωλητές αντιπροέδρους του Ολυμπιακού (ΝΔ) – επόμενους αντιπροέδρους κυβέρνησης μπροστά στ’ ασπρόμαυρα. Λαλίστατη η ΠΑΕ βγήκε να καταδικάσει μεμονωμένη ενέργεια φιλάθλου στο γήπεδο της Ν Σμύρνης, όπου φωτοβολίδα, έγινε ναυτική, χειροβομβίδα, οβίδα, πυρηνική κεφαλή, ενώ είχε ήδη καταδικαστεί από το σύνολο του οπαδικού μας κόσμου. Απούσα και κωφάλαλη τη στιγμή που η ομάδα κατεβαίνει για να σφαγιαστεί από την τετράδα στη Ν. Σμύρνη, στα γνωστά αποσπάσματα του Μπάρμπα Θωμά. Απούσα και κωφάλαλη με το διορισμό του χασάπη Κομίνη φέτος και την εργώδη προσπάθεια να παραμείνει διεθνής, ενώ ορίζεται συνεχόμενα σε όλες τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Απούσα και εγκληματικά αμελείς εσείς που επιτρέπετε την ύπαρξη του Κομίνη , την ύπαρξη του Παπαδόπουλου στην Τρίπολη από την ΕΠΣ Μακεδονίας, το στημένο θέατρο σκιών του παραμάγαζου της ΕΠΟ.Καλείται η παε να σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο, όταν αφήνει στη τύχη της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την επένδυση στο αγωνιστικό τμήμα, βορά στα νύχια των πρωκταθλητών των δικαστικών αιθουσών. Καλείται η παε να σεβαστεί τα όσια και ιερά του Π.Α.Ο.Κ. γιατί εμείς οι μίζεροι δεν τυφλωνόμαστε από τις δήθεν εξαγγελίες νέων γηπέδων και αυτά μας είναι πλήρως αδιάφορα στη χώρα των ήξεων αφίξεων. Δεν μας νοιάζουν τα κλικ σας, το κους κους και τα περί ανέμων και υδάτων, όταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιχειρείται η σκύλευση της ομάδας στα παρασκήνια. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε με ΤΙΠΟΤΑ και για ΤΙΠΟΤΑ να γκρεμιστεί ούτε κόκκος σκυροδέματος από το γήπεδο ιδιοκτησία και κόπο των παππούδων μας, χωρίς τη διασφάλιση της μάνας του Συλλόγου. Με λύσσα σε όλα τα πέταλα, με εισιτήρια ή μεμονωμένα. Αποφασίστε, ή θα ξυπνήσετε ή θα σας ξυπνήσουμε εμείς. Ή μαζί μας ή απέναντί μας. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών 1974».  Οι σύνδεσμοι αντιδρούν Και δεν είναι ότι ένας Σύνδεσμος Φιλάθλων έβγαλε μία ανακοίνωση. Σημασία έχει ότι κάτω από αυτή την ανακοίνωση σιγοντάρισαν χιλιάδες με συγχαρητήρια, στη λογική ότι, επιτέλους, κάποιος να τα πει, ρε παιδιά.  Ο Ιβάν προτίμησε να παίζει σε δυο ταμπλό, γιατί θεώρησε ότι τον λαό του ΠΑΟΚ τον έχει στο τσεπάκι του και τον κάνει ό,τι γουστάρει. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι έτσι. Αυτά τα παιδιά από την Πολίχνη την είδαν αλλιώς τη δουλειά, κι αυτοί που σχολίασαν από κάτω, δεν τρώνε σανό. Μέχρι και ειρωνεία για τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο Φιλάθλων, τους «Μακεδόνες», υπήρχαν σχόλια από κάτω, ότι οι Σκοπιανοί θα τους ζητήσουν ν’ αλλάξουν το όνομά τους! Και γι’ αυτό το διχαστικό πνεύμα για έναν σούπερ περήφανο λαό, που κουβαλάει ακόμα τον πόνο της προσφυγιάς μέσα του, υπεύθυνος είναι μόνο ο Σαββίδης. Για «προδοσία» μιλάει η ανακοίνωση από την Πολίχνη. Και τα βάζει ευθέως κατά του Ιβάν Σαββίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει. Όταν λέει η ανακοίνωση ότι ο Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα πάντα και στην ΠΑΕ τον υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες, ποιον ακριβώς φωτογραφίζει; Τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα στην ΠΑΕ, τον Ιβάν Σαββίδη. Κι όχι μόνο αυτό. Στην ανακοίνωσή του το επισημαίνει ολοκάθαρα, ότι όποιοι έδωσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον «προδότη» Τσίπρα, είναι κι αυτοί «προδότες». Και καταλήγει ότι «για μας δεν είστε τίποτα, απλά περαστικοί, όπως όλοι οι άλλοι». Τα έμαθες τα νέα, Ιβάν; Σε σένα αναφέρονται. Όπως και για τη δήλωσή σου για τη φωτοβολίδα που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη στο ματς με τον Πανιώνιο. «Εσείς μας κατηγορήσατε για μία φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία». «Κανένας Σαββίδης, κανένας μεγαλομέτοχος και καμία ΠΑΕ πάνω από τον λαό του ΠΑΟΚ», ένα από τα χιλιάδες σχόλια. Όλοι τους καταλήγουν σ’ ένα σύνθημα-εφιάλτη για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ούτε βήμα πίσω». Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ, οι «Μακεδόνες», δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βαρθολομαιος, ο παπικός υπάλληλος των ιμπεριαλιστών... διαλύει την Ορθοδοξία!

Ο Βαρθολομαιος ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού... έλαβε "κόκκινη κάρτα" από τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου!
Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. της μεγαλύτερης ορθόδοξης εκκλησίας του κόσμου) αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της να διακόψει την περαιτέρω μνημόνευση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και μερικώς την κοινωνία με τους ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης, ως μια πρώτη αντίδραση στην αποστολή εξάρχων του Φαναρίου στην Ουκρανία για την προετοιμασία της απόδοσης του Τόμου αυτοκεφαλίας προφανώς σε κάποια από τις μη κανονικές-σχισματικές "εκκλησίες" της διχασμένης χώρας. Σύμφωνα με τους ισχύοντες εκκλησιαστικούς κανόνες, το έδαφος της Ουκρανίας είναι αποκλειστικής δικαιοδοσίας της μοναδικής κανονικής Εκκλησίας στη χώρα αυτή και μοναδικής αναγνωριζόμενης από τις άλλες τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες, που έχει καθεστώς αυτονομίας και υπάγεται ιστορικά στο Πατριαρχείο Μόσχας, είναι δε συντριπτικά πλειοψηφική έναντι των σχισματικών-εθνικιστικών "εκκλησιών" και καταδικάζει κατηγορηματικά το γεγονός ότι ο οικουμενικός Θρόνος ενεργεί χωρίς ουδεμία συνεννόηση μαζί της, εναντίον της θέλησής της, αλλά και εναντίον όσων μέχρι σήμερα ισχυριζόταν το ίδιο το Φανάρι, αναγνωρίζοντας μία και μόνη κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία στην Ουκρανία. Παρά την πολυετή άρνησή του να εμπλακεί ενεργά σ' έναν εθνικό και εκκλησιαστικό εμφύλιο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται πως ενέδωσε τελικά στις ισχυρές πιέσεις της αμερικανικής διπλωματίας, που τελευταία ασχολείται εντατικά με το θέμα της αυτοκεφαλίας και της συνεχούς πρόκλησης ελληνορωσικών εντάσεων. Ως προτεκτοράτο των Ηνωμένων Πολιτειών δρα και το αμφιλεγόμενο καθεστώς του προέδρου Ποροσένκο στο Κίεβο, που προέκυψε από "έγχρωμη" επανάσταση, εκδίωξη του εκλεγμένου προέδρου Γιανουκόβιτς και νομιμοποίηση της διαδικασίας αυτής με εκλογές βίας και νοθείας και με πρωτοφανείς πράξεις βίας στην Ανατολική Ουκρανία, οι ρωσόφωνοι κάτοικοι της οποίας δέχθηκαν βόμβες μέσα στα σπίτια τους, αντί του διαλόγου για ενδεχόμενο καθεστώς αυτονομίας, που ζήτησαν από το Κίεβο, καθώς ιστορικά είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα Ρώσοι και η περιοχή τους, το Ντονμπάς, δεν ανήκε ποτέ στην Ουκρανία, αλλά αποδόθηκε σ' αυτήν στο πλαίσιο εσωτερικών διευθετήσεων εντός της Σοβιετικής Ένωσης και από έμπνευση των μπολσεβίκων να «βελτιώσουν» με τους εργάτες της περιοχής την κοινωνική σύνθεση της κατά κανόνα αγροτικής Ουκρανίας. Ο Π.Ποροσένκο όχι μόνο είναι υποστηριζόμενος από νεοναζιστικά κινήματα, όπως ο Δεξιός Τομέας, που υποστήριξε τη νέα "κυβέρνηση", αλλά και πρωταγωνιστεί στις προσπάθειες "ξεπλύματος" των συνεργατών με τους Γερμανούς κατακτητές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η προσπάθεια των οποίων να δικαιωθούν ως "γερμανοντυμένοι μεν, αλλά αντισοβιετικοί αγωνιστές", με επικεφαλής τον ναζιστη εγκληματία πολέμου και σήμερα «ήρωα» της Ουκρανίας Στεπάν Μπαντέρα, κρατά πολλά χρόνια και δίχαζε ακόμη και την σοβιετική Ουκρανία. Ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις των τοπικών ηγεσιών στην Ανατολική Ουκρανία και των αμιγώς ρωσικών πληθυσμών της, που εξοπλίστηκαν αρχικά όπως μπορούσαν απέναντι στις επιδρομές του πυροβολικού και της αεροπορίας του Κιέβου, η Μόσχα έσπευσε και συνεχίζει να παρέχει μερική υποστήριξη στις δύο "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, που δημιουργήθηκαν, με καραβάνια ανθρωπιστικής βοήθειας, στρατιωτικούς της συμβούλους, οπλισμό, πολεμοφόδια και εθελοντές, που συνέρρευσαν από ολόκληρη τη Ρωσία και προφανώς και από τις γραμμές Ρώσων αποστράτων, προειδοποιώντας το Κίεβο ότι δεν θα ανεχθεί την γενοκτονικού τύπου εκκαθάριση των ρωσόφωνων κατοίκων, όπως πρότειναν πολλοί ακραίοι Ουκρανοί εθνικιστές, συχνά υπό τα χειροκροτήματα της "πολιτισμένης" μας Δύσης. Το Κίεβο καταγγέλλει ρωσική στρατιωτική εισβολή και αρπαγή της Κριμαίας, ενώ την ίδια στιγμή είναι πολλοί στην Ανατολική Ουκρανία, που κατηγορούν το Κρεμλίνο και προσωπικά τον Β.Πούτιν, ότι επέδειξε λιγότερο ενδιαφέρον για τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με τους κατοίκους της Κριμαίας και δεν κρύβουν ότι τελική τους επιδίωξη είναι η ένταξή στους στον ρωσικό εθνικό κορμό, όπως αποφάσισαν και τα τοπικά Δημοψηφίσματα για την οριστική απόσχισή τους από το Κιέβο. Σ' αυτόν τον τραγικό εμφύλιο με χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές και συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς αμάχων από το Κίεβο, αποφάσισε να εμπλακεί το Φανάρι. Και στα χέρια τέτοιων φιλοναζί εθνικιστών, ντυμένων συχνά με ράσα, που ευλογούν τη σφαγή πολιτών στην Ανατολική Ουκρανία, αποφάσισε να παραδώσει το "αυτοκέφαλο" το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, (αναγνωριζοντας σαν αυτοκεφαλο το λεγομενο «Πατριαρχειο Ουκρανίας, που μεχρι τωρα είναι Ουνιτικο, αναγνωριζε δηλαδη τον Παπα, τηρωντας το Ορθοδοξο τελετουργικο), αδιαφορώντας για τις εκτιμήσεις ότι με βεβαιότητα θα ξεσπάσουν πογκρόμ διώξεων και αρπαγών ναών και μοναστηριών από τα υπαγόμενα στο Πατριαρχείο Μόσχας και θα ασκηθούν διώξεις εναντίον όσων δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη βίαιη "ουκρανοποίηση", δηλαδή την περαιτέρω εθνοφυλετική διαίρεση της χώρας, που υποτίθεται ότι καταπολεμά η ορθόδοξη εκκλησία μας. Κρίμα, που όσοι κατανοούν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα πίσω από τις αγαπητικές διακηρύξεις περί αποκατάστασης της ενότητας της ορθοδοξίας, ιεράρχες και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να προλάβουν τα επερχόμενα κακά και την προγραμματισμένη διασπορά μίσους τόσο εντός της Ουκρανίας, όσο και ανάμεσα στο ρωσικό και το ελληνικό έθνος, δεν έπραξαν τα δέοντα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ! Με υφάκι και ειρωνείες στους πυρόπληκτους στο Μάτι...
14/9/2018 -  09:17 μ.μ.
Απαξιωτική και ειρωνική συμπεριφορά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη καταγγέλλει μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μάτι». Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει,  οι κυβερνητικοί φορείς επισκέφτηκαν χθες το Μάτι για ακόμη μία ενημέρωση και αντί να καθησυχάσουν τους πολίτες, τους εξόργισαν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η  Τίνα Κολλάρου, ο υπουργός παρομοίασε ειρωνικά με … «φρύδι» το Μάτι, ενώ επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τους για αυθαίρετη δόμηση αλλά και για ιδιοκτησία offshore εταιρειών! Όπως τονίζει το μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Μάτι», ο Χρήστος Σπίρτζης δεν έχανε μάλιστα την ευκαιρία να ανασύρει το κλασικό πλέον αφήγημα της παρούσας κυβέρνησης, αναφέροντας πως οι κάτοικοι έχουν μεγάλες ευθύνες, πως η παραλία είναι μεγάλη με «ιδιωτικές σκάλες» και πως οι «παθογένειες» έφεραν την καταστροφή.
«Η ειρωνεία είναι μη αποδεκτή συμπεριφορά και το "υφάκι" δεν έχει καμία θέση εδώ», προσθέτει οργισμένη η κυρία Κολλάρου, παραθέτοντας την απάντηση που πήρε σε ερώτηση σχετικά με τη μελέτη της Ακτομηχανικής για τη διάβρωση των ακτών, με τον Χρήστο Σπίρτζη να απαντά «ο κ. Μουτζούρης την κάνει. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλονιστικό το εξώφυλλο του Time για το αδυσώπητο πρόσωπο του καπιταλισμού και το «αμερικανικό όνειρο» το οποίο επιχειρούν να εφαρμόσουν και στην Ευρώπη.
Λεζάντα: «Έχω μάστερ, 16 χρόνια εμπειρίας, δυο επιπλέον δουλειές και δίνω πλάσμα αίματος για να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς. Είμαι δασκάλα στην Αμερική»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚΕ-Συριζα «ήλθαν εἰς ἀραβῶνα κοινωνίαν» με κουμπάρους τα... «ανοικτά σύνορα»;
«Ους η "αντιρατσιστική" Ευρώπη συνέζευξε, ιδεολογία χωριζέτο»... η υπεράσπιση του "αντιρατσισμού" της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφερε τα πάνω κάτω στις υποτιθέμενες διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και κυρίως τη "συνάντηση" του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι χθες θα ήταν μια αδιανόητη συνταύτιση των δύο κομμάτων με το διευθυντήριο των τραπεζιτών στην Ε.Ε.
Γνωρίζαμε την συνεργασία-ταύτιση της ευρωπαϊκής "αριστεράς" και δεξιάς με κοινό πόθο τα "ανθρώπινα δικαιώματα". Κατόπιν οι ίδιες ευρωπαϊκές δυνάμεις (δεξιά κι "αριστερά") ανακάλυψαν τον μεγάλο κίνδυνο για την Ενωμένη Ευρώπη: "Εθνική Κυριαρχία". Ένας νέος κοινός αγώνας εναντίον των "εθνικοκυριαρχικών", όπως αποκαλούν πλέον στην Ευρώπη όσους δεν αποδέχονται παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας για την κορύφωση του "ευρωπαϊκού πατριωτισμού"
Ο Μητσοτάκης, όπως κι ο Τσίπρας βρήκαν κοινό τόπο συμπαράταξης με ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και σια. Μάλιστα ο ηγέτης της ελληνικής δεξιάς δεν δίστασε καθόλου να στείλει τους Ούγγρους συντρόφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στα τάρταρα και δήλωσε την πίστη του στο υπερεθνικό κεφάλαιο υπερψηφίζοντας την έκθεση Sargentini, βάσει της οποίας η κυβέρνηση  του Βίκτορ Ορμπάν «παραβιάζει το δίκαιο και τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Το μεγάλο πρόβλημα από αυτή την κατευθυνόμενη "ψηφοφορία" που επισημάναμε ότι παραβιάζει, σωστότερα βιάζει ανοικτά κάθε απόπειρα Εθνικής Κυριαρχίας στις...
χώρες μέλη της Ε.Ε. [Βλ. 4ο Ράιχ (ΟΗΕ, Ε.Ε., ΜΜΕ, ΜΚΟ)... η ανάσταση του ναζισμού & φασισμού!], η μεγάλη πυρκαγιά άναψε στο ΚΚΕ που ήθελε να έχει ένα ηγεμονικό ρόλο στα Κομμουνιστικά κόμματα της Ε.Ε. και υπερψήφισε την πολιτική Σόρος. Η ρήξη με τα Κομμουνιστικά κόμματα που συμμετέχουν στην ευρωβουλή άνοιξε ένα ρήγμα που δύσκολα θα επουλωθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη ΛαΕ (Λαφαζάνηδες) πίνουν κάτι, ή είναι στα payroll του Σόρος;
Κάποιος στη ΛαΕ με ελάχιστες γνώσεις ιταλικής δεν υπάρχει, ή σε διατεταγμένη υπηρεσία κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Σόρος;
Η επίσημη ιστοσελίδα της ΛαΕ "iskra" μας "ενημερώνει" (;): Ρατσιστικό μίσος Σαλβίνι: Αποκάλεσε τους αφρικανούς μετανάστες ”νέους σκλάβους”...
"Ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του κόμματος Λέγκα και τάσσεται κατά της μετανάστευσης, πήρε τον λόγο στη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία...".
Ρε καραγκιόζηδες βρείτε κάτι πραγματικά αντιφασιστικό κι εγκαταλείψτε τα εγχειρίδια του Γκέμπελς!
Στο βίντεο η σύμφωνα με τους Λαφαζάνηδες  "κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση" όπου το "ρατσιστικό μίσος Σαλβίνι..." έκανε έξαλλο τον ακροδεξιό υπουργό του Λουξεμβούργου (δείτε στο βίντεο το επεισόδιο... πως τρελαίνεται ο ακροδεξιός Λουξεμβουργιανός υπουργός κι αρχίζει να βρίζει συδαία τον Σαλβίνι), ο "ρατσιστής" Σαλβίνι επισημαίνει στην...
ομιλία του μεταξύ άλλων, απαντώντας στη δήλωση του υπουργού του Λουξεμβούργου που είχε πει: "Στην Ευρώπη έχουμε μεγάλη ανάγκη από μετανάστες γιατί γερνάμε"!
Τι απάντησε ο Σαλβίνι και τα σούργελα της "iskra" του Λαφαζάνη γράφουν "Ρατσιστικό μίσος Σαλβίνι";
"Εμείς εργαζόμαστε ώστε οι νέοι της Ιταλίας και της Ευρώπης να επιστρέψουν (έφυγαν μετανάστες) και να φέρουν παιδιά στον κόσμο, γιατί δεν θέλω νέους σκλάβους...
Πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές θα πρέπει να διασφαλίζονται και να φθάνουν ασφαλείς στα λιμάνια μας...".
Ρε φασιστάκια της "iskra" ποιος αριστερός δεν μιλάει για την εκμετάλλευση των παράνομων μεταναστών;
Ποιος αριστερός δεν μιλάει για τους νέους σκλάβους των δουλεμπόρων;
Πόσα ψέματα μασάτε και τα δίνετε με δηλητήριο στους αναγνώστες σας;
Ε... δεν έχετε πλέον ελπίδα... σας απόμεινε να διαχειρίζεστε κανένα City Plaza και να έχετε την "ευλογία" του Σόρος!