Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριακη 16 Σεπτεμβριου 2018



 Iσραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά του Διεθνούς αεροδρομίου Δαμασκού…
15/9/2018 – 22.30
Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA είναι σ΄εξέλιξη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά της περιοχής του διεθνούς αεροδρομίου στη Δαμασκό και η συριακή αεράμυνα ανταπαντά. καταπολέμηση της ισραηλινής επίθεσης στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού.
Η ανταποκρίτρια του SANA αναφέρει ότι ακούγονται  εκρήξεις  στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού…
H συριακή αεράμυνα κατέρριψε έναν αριθμό πυραύλων…
Η Συριακή αεράμυνα απώθησε πυραυλική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ στη Δαμασκό, δήλωσε το πρακτορείο της Συρίας το SANA αναφέρει το ρωσικό vesti. Προσθέτει ότι δεν υπάρχουν θύματα και τραυματίες από την επίθεση και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε στην επίθεση ισραηλινών πυραύλων στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού και απέκρουσε πολλούς πυραύλους του εχθρού.
Tα ισραηλινά αεροπλάνα επιτέθηκαν σε μια βάση συριακής αεράμυνας πράγμα που σημαίνει ότι  η συριακή αεράμυνα χτύπησε ή κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό ή ένα UAV. Yπάρχουν αναφορές ότι χτυπήθηκε από την επίθεση DHL και μια από τις αποθήκες όπλων.
Και όλα αυτά ενώ ήταν σ΄εξέλιξη η Διεθνής Έκθεση Δαμασκού με πλήθος κόσμου κατάμεστη αφού περισσότεροι από 2.000.000 επισκέπτες προσήλθαν  σε 10 ημέρες και μόνο χθες είχε μισό εκατομμύριο κόσμο.
Σύριος πολεμικός ρεπόρτερ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν νεκροί από την ισραηλινή επίθεση αλλά υπάρχουν τραυματίες…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Νεο-οθωμανική Τουρκία διεκδικεί 15 χωριά στο ΝΑ Ιντλίμπ ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα τους. Γι αυτό έστειλε δυνάμεις….
15/9/2018 – 23.30
Παρατηρείται άφιξη τρομοκρατών αφρικανικής καταγωγής της HTS συριακής πτέρυγας της al-Qaeda στο χωριό Qah, στα ΒΑ του Idlib.
Αξιόπιστες πηγές από το πεδίο του Idlib κάνουν νέες αναφορές ότι Ουιγούροι, Ουζμπέκοι και Τουρκεστανοί τρομοκράτες μετακίνησαν τις οικογένειές τους στα συρο-τουρκικά σύνορα  από την περιοχή του Idlib και της Λατάκια.
Στρατιωτική πηγή επιμένει ότι σε κάποιες ώρες θα υπάρξει μια έκπληξη με πυρά πολύ  μεγάλου διαμετρήματος και ότι ο Bachar al-Assad ανακοινώνει την ώρα 0 για την απελευθέρωση του Ιdleb
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η Νεο-οθωμανική Τουρκία  κινητοποίησε τις δυνάμεις της σε ορισμένες περιοχές της νότιας επαρχίας του Idlib προκειμένου να προστατεύσει  περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στους Τούρκους, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα αυτών των χωριών.
Αυτά τα 15 χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Idlib, όπως τα Sayadi, Al-Khaykara, Al Barsa, Sa’arah και Suri.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία θέλει να «προστατεύσει» αυτά τα χωριά, σε περίπτωση που «ο συριακός στρατός ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεσή του στο Idlib, και δεν  επιτευχθεί μια τουρκορωσική συμφωνία για την τύχη της επαρχίας και τους ισχύοντες κανονισμούς».
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η επιθυμία της Άγκυρας να ελέγξει αυτά τα χωριά ενισχύεται με την αποστολή των ειδικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τανκ στη νότια επαρχία του Idlib, ενισχύει τα στρατιωτικά της σημεία στην περιοχή , καθώς και με την ίδρυση τριών παρατηρητηρίων που βρίσκονται ανατολικά του διεθνούς αυτοκινητόδρομου από την επαρχία Idlib και τα συρο-τουρκικά σύνορα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αταυτοποίητος ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε Παλαιστίνιο στο μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων στο Λίβανο στο Ein al-Hilweh.
15/9/2018 – 23.30
Άγνωστoς ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τον Παλαιστίνιο Haitham al-Sa’di, στην οδό Al-Fawqi στο μεγαλύτερο στρατόπεδο προσφύγων στο Λίβανο στο Ein al-Hilweh.
Αργότερα, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Μικτής Δύναμης στον καταυλισμό Ain el-Hilweh  αρνήθηκε τις φήμες ότι οι κάτοικοι της περιοχής Al-Safsaf μέσα στο στρατόπεδο απειλούσαν να εκκενώσουν την ζώνη λόγω της δολοφονίας του Haitham Al-Saadi.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5000 τουρκικές στρατιωτικές στολές μπήκαν στο Ιντλίμπ για να βγουν ως Τούρκοι στρατιώτες οι τρομοκράτες από Ουζμπεκιστάν, Τουρκεστάν.
16/9/2018 – 2.30
Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες εισήχθησαν στο Ιντλίμπ 5.000 τουρκικές στρατιωτικές στολές για να ντυθούν και να φυγαδευθούν απαρατήρητοι από τα μίντια  ως Τούρκοι στρατιώτες οι τρομοκράτες από Ουζμπεκιστάν και Τουρκεστάν..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα να καταγγέλλει τον «εξαναγκασμό» του OAS στα Ηνωμένα Έθνη, μετά την απειλή στρατιωτικής επέμβασης του Almagro κατά της χώρας
15/9/2018
Στην Κολομβία, ο Almagro ενέκρινε ανοιχτά μια στρατιωτική επέμβαση κατά της Βενεζουέλας για να «ανατρέψει» τον εκλεγμένο Πρόεδρο Nicolas Maduro. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Χωρών (ΟΑΣ), Λουίς Αλμάγκρο, δήλωσε την Παρασκευή ότι η “στρατιωτική επέμβαση που αποσκοπεί στην ανατροπή του καθεστώτος του Nicolas Maduro δεν πρέπει να “εξαιρείται” ως επιλογή.
“Όσον αφορά μια στρατιωτική παρέμβαση που αποσκοπεί στην ανατροπή του καθεστώτος του Νικολάου Μαντούρο, νομίζω ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή”, δήλωσε ο επικεφαλής του OAS που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ο οποίος υπήρξε σθεναρός κριτικός του Maduro, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά μια έκθεση της New York Times αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών συναντήθηκαν με αδίστακτους αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας που σχεδίαζαν να ανατρέψουν το Maduro. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, καταδίκασε τις παρατηρήσεις του Almagro μέσω του Twitter, υποστηρίζοντας την έκκλησή του για στρατιωτική παρέμβαση “επιβεβαιώνει ότι σταμάτησε να είναι γενικός γραμματέας του OAS για να γίνει πολιτικός πράκτορας των οικοδόμων πραξικοπήματος του Trump”. “Η επίθεση στη Βενεζουέλα επιτίθεται στη Λατινική Αμερική”, προειδοποίησε ο Μοράλες το Σάββατο. Την ίδια ημέρα, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλι Ροντρίγκεζ καταδίκασε επίσης τις δηλώσεις του Almagro και δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα τις οδηγήσει στα Ηνωμένα Έθνη επειδή «προωθούν μια στρατιωτική παρέμβαση κατά της πατρίδας μας και επιτίθενται στην ειρήνη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική». Τα εχθρικά σχόλια του Almagro έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντουέκ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο διαμερικανικό σύστημα με βάση την Ουάσινγκτον και πρόσφατα απέσυρε την Κολομβία από την Ένωση των χωρών της Νότιας Αμερικής (Unasur). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κολομβία, ο Almagro πήγε στην Cucuta για να αντιμετωπίσει την κατάσταση των μεταναστών της Βενεζουέλας, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους αναζητώντας καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι η μετανάστευση και η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του Almagro, επιμένουν ότι η κατάσταση οφείλεται σε «τυραννία» και «δικτατορία». “Η διεθνής κοινότητα είναι υπεύθυνη και δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη δικτατορίας στη Βενεζουέλα, μια δικτατορία που επηρεάζει τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής”, υποστήριξε ο Almagro. Ωστόσο, οι περισσότερες κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής δεν ευνοούν μια στρατιωτική εισβολή ή έναν πόλεμο μεταξύ γειτόνων. Οι διπλωματικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας περιλαμβάνουν αποτυχημένες προσπάθειες των Η.Π.Α. να βγάλουν τη Βενεζουέλα από το OAS και ανοικτές προσκλήσεις για στρατιωτική ανατροπή από τον πρόεδρο Donald Trump. Το 2017 η Βενεζουέλα ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία απόσυρσης από την OAS υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και ότι θα πάψει να είναι μέλος μέχρι το 2019. Μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα παραβίαζε την κυριαρχία της χώρας, αλλά δεν θα ήταν η πρώτη για τον OAS, ο οποίος υποστήριξε μια εισβολή ΗΠΑ κατά της Δομινικανής Δημοκρατίας το 1965.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προκλητική μετονομασία του λιμανιού του Κατάκολου σε “λιμάνι Ιωάννης Λάτσης”
16/9/2018
“Λιμάνι Ιωάννης Λάτσης” ονομάζεται από προχθές, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, το λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας, μετά από τελετή ονοματοδοσίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
Η ονοματοδοσία έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την απόφαση του οποίου ενέκριναν τα αρμόδια υπουργεία.
Η μετονομασία του λιμανιού που συνιστά προκλητική επίδειξη εύνοιας προς την επιχειρηματική οικογένεια Λάτση, στην οποία έχει παραχωρηθεί, εκτός των άλλων, και το Ελληνικό στην Αττική, αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις, που σχετίζονται και με αναφορές στην κατοχική δράση του Γιάννη Λάτση, ο οποίος, μετά την Κατοχή είχε παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι υπενθύμισαν, μάλιστα, ότι ο Σεπτέμβριος είναι “μαύρος μήνας” στην ιστορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λάτση, καθώς αυτό τον μήνα, το 1992, συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα “εργατικά ατυχήματα” της νεοελληνικής ιστορίας, στην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 εργάτες και τραυματίστηκαν βαριά άλλοι 24, χωρίς ούτε ο Λάτσης ούτε κανένας άλλος υπεύθυνος να υποστεί την παραμικρή νομική συνέπεια.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” (για το οποίο η εφημερίδα σύρθηκε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε) κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοιά του τροφοδοτούσε με πετρέλαιο την Τουρκία.
Επίσης, κατά την ελληνοτουρκική κρίση του Αυγούστου 1976, η “ΠΕΤΡΟΛΑ” εφοδίασε με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη την Τουρκία, που έφτανε για 5.000 εξόδους στο Αιγαίο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων.
Αυτή την προσωπικότητα τίμησε η κυβέρνηση Τσίπρα με την ονοματοδοσία του λιμανιού του Κατάκολου και με την παρουσία πρώην και νυν υπουργών της στη σχετική τελετή. Υπενθυμίζεται ότι ο εκ των παρισταμένων Κώστας Γαβρόγλου είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λάτση, το οποίο έχει έδρα το Λιχτενστάιν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις μια μέρα αφότου η κυβέρνηση του Τσίπρα τίμησε τον κατοχικό δωσίλογο Λάτση, δίνοντας το όνομά του στο λιμάνι του Κατάκολου, εμφανίζεται κόσμος αριστερός που αγανακτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί λέει πως θα καταργήσει τα "άβατα". Ίσως επιβάλλει και αστυνομική κατοχή στη Λευκίμμη και σύρει διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών, σε δίκες.
Να ένα καταπληκτικό παράδειγμα μετατόπισης της συζήτησης προς τα δεξιά. Ακριβώς όπως προς τα δεξιά κινείται και ο πολιτικός άξονας, σ' αυτή τη χώρα της μνημονιακής παρακμής, που βουλιάζει στα βαλτόνερα του TINA...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μιας που η προηγούμενη ανάρτηση μου έχει να κάνει με την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τις παράπλευρες συνέπειες της στην εσωτερική υποτίμηση που επιχειρείται στις ζωές μας και στον πυρήνα των κοινωνιών μας, μήπως ξέρει κανείς ΕΝΑ κόμμα (εντός ή εκτός του Ελληνικού κοινοβουλίου) που να έχει πάρει θέση για την δήμευση της ατομικής περιουσίας που επιχειρείται ενάντια της συμπολίτισσας μας Αλίκης Παπαχελάς, που τελεί υπό κατάληψη από ΜΚΟ και το βαθύ Γερμανικό κράτος από τις 22/4/2016 υπό την εγκληματική ανοχή του Ελληνόφωνου κράτους? ανακοινώσεις υπέρ της κατάληψης (από την ΛΑΕ) έχω υπόψιν μου, εισαγγελικές εντολές εκκένωσης του κτιρίου που ΔΕΝ εκτελούνται ποτέ έχω υπόψιν μου, υιοθέτηση της τακτικής της πάπιας από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου (ουδενός εξαιρουμένου) έχω υπόψιν μου, ανακοίνωση συμπαράστασης έστω για ψηφοθηρικούς λόγους ΔΕΝ έχω υπόψιν μου. Γιατί άραγε? Περιμένω μία απάντηση έστω και ψεύτικη αρκεί να είναι λογικοφανής....Γιατί καθώς ένας ένας θα πέφτουμε στην κιμαδομηχανή τουλάχιστον ας διατηρήσουμε σώας τας φρένας μας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα!!! " Στέφανος Μάνος
Μόνοι τους τα λένε...εμείς "αλληλεγγύη" (καλοπληρωμένη βεβαίως βεβαίως μέσω των δικών τους ΜΚΟ) παίδες μην χάσουμε την μασαμπούκα καταγγέλοντας ταυτόχρονα και ανέξοδα τον νεοφιλελευθερισμό και φτιάχνοντας απάνθρωπες ανθρωποαποθήκες με τις επιταγές και κατά παραγγελία της Άνγκελας.
Κατά τ'άλλα ο Σαλβίνι είναι ρατσιστής που μίλησε για νέους σκλάβους κι εσείς οι δημοκράτες...

Σχολιο.- Για την ιστορία....το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της η Ευρώπη (και η Ελλάδα μας) το έδειξε ΠΡΩΤΑ στους λαούς των πρώην σοσιαλιστικών Δημοκρατιών...σε κάποιους αφελείς που νομίζανε ότι μετά το 1989 θα βρεθούνε στον ...Παράδεισο.....
Μέχρι και την Ρωσία χρεοκοπήσανε....
...Και για να μην μιλήσουμε πως οι Γερμανοί συμπεριφέρθηκαν στην πρώην Ανατολική Γερμανία σαν σε κατακτημένο κράτος....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος ήταν ο Γιάννης Λάτσης ?
Από αχθοφόρος- παιδί του λιμανιού στο Κατάκολο, πριν την Κατοχή, εφοπλιστής αμέσως μετά.
Περίεργο ?
Καθόλου.
Συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, μαυραγορίτης δοσίλογος και αμέσως μετά εθνικόφρων και αντικομμουνιστής εφοπλιστής, που του εγκαινίασε το πρώτο του πλοίο ο ίδιος ο Δαμασκηνός μετά τον πόλεμο.
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσίλογων, το οποίο όμως τον αθώωσε.
Το "πατριωτικό" του έργο όμως δεν σταματά στη κατοχή.
Συνεχίστηκε το ίδιο "πατριωτικό" στη χούντα,μετά τη χούντα, και μέχρι το θάνατο του .
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74, με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοια του τροφοδοτούσε με πετρέλαιο την Τουρκία.
Το 1976 στη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης (εποχή του "βυθίσατε το Χόρα"), η "Πετρόλα" του Λάτση εφοδίασε με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη (καύσιμο για αεροπλάνα) την Τουρκία, υλικό που έφτανε για 5.000 εξόδους στο Αιγαίο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992, έγινε έκρηξη στην Πετρόλα,όταν έσπασε σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώθηκαν.
Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
Αυτός ήταν ο Γιάννης Λάτσης ,που τίμησε σύσσωμη η κυβέρνηση δίνοντας το όνομα του στο λιμάνι του Κατάκολου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμενικη Γενοκτονια
Μερικά μωρά σκοτώθηκαν σε ένα από τα χθεσινά εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ σε πολίτες της υεμένης. Γιατί σκοτώνουμε μωρά; Πού είναι η συλλογική μας οργή; Πού είναι η ηθική μας πυξίδα; Αυτό δεν είναι εντάξει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Σεπτεμβρίου στις 6:46 μ.μ.
Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. της μεγαλύτερης ορθόδοξης εκκλησίας του κόσμου) αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της να διακόψει την περαιτέρω μνημόνευση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και μερικώς την κοινωνία με τους ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης, ως μια πρώτη αντίδραση στην αποστολή εξάρχων του Φαναρίου στην Ουκρανία για την προετοιμασία της απόδοσης του Τόμου αυτοκεφαλίας προφανώς σε κάποια από τις μη κανονικές-σχισματικές ουνιτικες "εκκλησίες" της διχασμένης χώρας. Σύμφωνα με τους ισχύοντες εκκλησιαστικούς κανόνες, το έδαφος της Ουκρανίας είναι αποκλειστικής δικαιοδοσίας της μοναδικής κανονικής Εκκλησίας στη χώρα αυτή και μοναδικής αναγνωριζόμενης από τις άλλες τοπικές ορθόδοξες Εκκλησίες, που έχει καθεστώς αυτονομίας και υπάγεται ιστορικά στο Πατριαρχείο Μόσχας, είναι δε συντριπτικά πλειοψηφική έναντι των σχισματικών-εθνικιστικών "εκκλησιών" και καταδικάζει κατηγορηματικά το γεγονός ότι ο οικουμενικός Θρόνος ενεργεί χωρίς ουδεμία συνεννόηση μαζί της, εναντίον της θέλησής της, αλλά και εναντίον όσων μέχρι σήμερα ισχυριζόταν το ίδιο το Φανάρι, αναγνωρίζοντας μία και μόνη κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία στην Ουκρανία. Παρά την πολυετή άρνησή του να εμπλακεί ενεργά σ' έναν εθνικό και εκκλησιαστικό εμφύλιο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται πως ενέδωσε τελικά στις ισχυρές πιέσεις της αμερικανικής διπλωματίας, που τελευταία ασχολείται εντατικά με το θέμα της αυτοκεφαλίας και της συνεχούς πρόκλησης ελληνορωσικών εντάσεων. Ως προτεκτοράτο των Ηνωμένων Πολιτειών δρα και το αμφιλεγόμενο καθεστώς του προέδρου Ποροσένκο στο Κίεβο, που προέκυψε από "έγχρωμη" επανάσταση, εκδίωξη του εκλεγμένου προέδρου Γιανουκόβιτς και νομιμοποίηση της διαδικασίας αυτής με εκλογές βίας και νοθείας και με πρωτοφανείς πράξεις βίας στην Ανατολική Ουκρανία, οι ρωσόφωνοι κάτοικοι της οποίας δέχθηκαν βόμβες μέσα στα σπίτια τους, αντί του διαλόγου για ενδεχόμενο καθεστώς αυτονομίας, που ζήτησαν από το Κίεβο, καθώς ιστορικά είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα Ρώσοι . Ο Π.Ποροσένκο όχι μόνο είναι υποστηριζόμενος από νεοναζιστικά κινήματα, όπως ο Δεξιός Τομέας, που υποστήριξε τη νέα "κυβέρνηση", αλλά και πρωταγωνιστεί στις προσπάθειες "ξεπλύματος" των συνεργατών με τους Γερμανούς κατακτητές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η προσπάθεια των οποίων να δικαιωθούν ως "γερμανοντυμένοι μεν, αλλά αντισοβιετικοί αγωνιστές", με επικεφαλής τον εγκληματία πολέμου και σήμερα «ήρωα» της Ουκρανίας Στεπάν Μπαντέρα, κρατά πολλά χρόνια και δίχαζε ακόμη και την σοβιετική Ουκρανία. Ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις των τοπικών ηγεσιών στην Ανατολική Ουκρανία και των αμιγώς ρωσικών πληθυσμών της, που εξοπλίστηκαν αρχικά όπως μπορούσαν απέναντι στις επιδρομές του πυροβολικού και της αεροπορίας του Κιέβου, η Μόσχα έσπευσε και συνεχίζει να παρέχει μερική υποστήριξη στις δύο "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, που δημιουργήθηκαν, με καραβάνια ανθρωπιστικής βοήθειας, στρατιωτικούς της συμβούλους, οπλισμό, πολεμοφόδια και εθελοντές, που συνέρρευσαν από ολόκληρη τη Ρωσία και προφανώς και από τις γραμμές Ρώσων αποστράτων, προειδοποιώντας το Κίεβο ότι δεν θα ανεχθεί την γενοκτονικού τύπου εκκαθάριση των ρωσόφωνων κατοίκων, όπως πρότειναν πολλοί ακραίοι Ουκρανοί εθνικιστές, συχνά υπό τα χειροκροτήματα της "πολιτισμένης" μας Δύσης. Το Κίεβο καταγγέλλει ρωσική στρατιωτική εισβολή και αρπαγή της Κριμαίας, ενώ την ίδια στιγμή είναι πολλοί στην Ανατολική Ουκρανία, που κατηγορούν το Κρεμλίνο και προσωπικά τον Β.Πούτιν, ότι επέδειξε λιγότερο ενδιαφέρον για τα δικά τους ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με τους κατοίκους της Κριμαίας και δεν κρύβουν ότι τελική τους επιδίωξη είναι η ένταξή στους στον ρωσικό εθνικό κορμό, όπως αποφάσισαν και τα τοπικά Δημοψηφίσματα για την οριστική απόσχισή τους από το Κιέβο. Σ' αυτόν τον τραγικό εμφύλιο με χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές και συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς αμάχων από το Κίεβο, αποφάσισε να εμπλακεί το Φανάρι. Και στα χέρια τέτοιων φιλοναζί εθνικιστών, ντυμένων συχνά με ράσα, που ευλογούν τη σφαγή πολιτών στην Ανατολική Ουκρανία, αποφάσισε να παραδώσει το "αυτοκέφαλο" το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, αδιαφορώντας για τις εκτιμήσεις ότι με βεβαιότητα θα ξεσπάσουν πογκρόμ διώξεων και αρπαγών ναών και μοναστηριών από τα υπαγόμενα στο Πατριαρχείο Μόσχας και θα ασκηθούν διώξεις εναντίον όσων δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη βίαιη "ουκρανοποίηση", δηλαδή την περαιτέρω εθνοφυλετική διαίρεση της χώρας, που υποτίθεται ότι καταπολεμά η ορθόδοξη εκκλησία μας. Κρίμα, που όσοι κατανοούν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα πίσω από τις αγαπητικές διακηρύξεις περί αποκατάστασης της ενότητας της ορθοδοξίας, ιεράρχες και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να προλάβουν τα επερχόμενα κακά και την προγραμματισμένη διασπορά μίσους τόσο εντός της Ουκρανίας, όσο και ανάμεσα στο ρωσικό και το ελληνικό έθνος, δεν έπραξαν τα δέοντα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανονικά κι εγώ θα ασκούσα κριτική στην ιταλική κυβέρνηση π.χ. διότι έκανε υπουργό τον φασίζοντα Φοντάνα... αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση εναντίον της, π.χ. τη συκοφάντηση του Σαλβίνι (που αναπαρήγαγε ακόμη κι η Ισκρα) για μία ολόσωστη δήλωσή του. Η υπογεννητικότητα οφείλεται σε φτώχεια και ΔΕΝ λύνεται με εισαγωγή νέων χαμηλόμισθών (=σκλάβων) μεταναστών! ΑΥΤΟ είπε ο Σαλβίνι και θεωρήθηκε "ρατσιστής" επειδή είπε "σκλάβους" τους... σκλάβους. ΗΜΑΡΤΟΝ. Την αλήθεια είπε! Σωστά επιδιώκει τη μείωση της φτώχειας ώστε ο κόσμος να κάνει παιδιά. Αλλιώς, ακόμη και εισαγόμενοι δούλοι (που κατεβάζουν μισθούς ντόπιων) τελικά δεν κάνουν ΟΥΤΕ αυτοί παιδιά λόγω φτώχειας. Η ΕΕ μέσω λιτότητας φτωχοποιεί λαούς προκαλώντας υπογεννητικότητα και εισάγει μετανάστες σαν (δήθεν) λύση...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η «προφητεία» του ηγετη  της Λιβυης Καντάφι για «εισβολή» Αφρικανών λαθρομεταναστών στην Ευρώπη
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 13:32
Εκφράζονται φόβοι πως η μαζική εισροή Aφρικανών λαθρομεταναστών στην Ευρώπη αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς στα επόμενα χρόνια.
Για δεκαετίες η Λιβύη αποτελούσε το φράγμα για το αφρικανικό αυτό κύμα λαθρομετανάστευσης προς τις χώρες της ΕΕ.
Τώρα που το λιβυκό κράτος έχει καταστραφεί πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πόσο δίκιο είχε ο δολοφονημένος από τους ισλμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων λαικος ηγετης της Λιβυης  Καντάφι. Επειδή η «προφητεία» του Καντάφι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά με την πλημμυρίδα των Αφρικανών λαθρομεταναστών που «εισέβαλαν» στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου στις 26 Ιουλίου.
Προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ
«Θα πρέπει να ακούσετε εσείς του ΝΑΤΟ, ότι βομβαρδίζετε το τείχος που εμποδίζει την αφρικανική μετανάστευση στην Ευρώπη και τον δρόμο για τους τρομοκράτες της αλ-Κάιντα. Αυτό το τείχος είναι η Λιβύη. Κι εσείς το σπάτε», είχε πει ο Καντάφι την παραμονή της ΝΑΤΟϊκής αποικιοκρατικης εισβολής στη Λιβύη το 2011.
Το αποτέλεσμα ήταν στη Λιβύη να χαθεί η έννοια του κράτους, με δύο κατοχικες κυβερνήσεις των δυτικων αποικιοκρατων να προσπαθούν να αποκαταστήσουν το νόμο και την τάξη στην διαλυμενη κατεχομενη χώρα.
Οι εξοπλισμένοι από Γαλλία και ΗΠΑ ισλαμοφασιστες, ουδέποτε επέστρεψαν τον οπλισμό τους, ούτε όμως και τα όπλα από τις αποθήκες που είχαν καταλάβει. Έτσι η Λιβύη έγινε παράδεισος για τους λαθρέμπορους όπλων. Aλλά και ελεύθερος διάδρομος για τους διακινητές λαθρομεταναστών. Οι ισλαμοφασιστες πιανουνε τους λαθρομεταναστες και τους πουλανε για σκλαβους σε υπαιθρια παζαρια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξέγερση των εργαζομένων στο νέο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης - Εκατοντάδες συλλήψεις
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 12:21
Περισσότεροι από 540 εργαζόμενοι στο νέα αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία σε συνεργασία με τη στρατοχωροφυλακή.
Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος evrensel.net, οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων, έσπασαν τις πόρτες στους κοιτώνες που μένουν προσωρινά οι εργάτες και άρχισαν να τους συλλαμβάνουν. Από τους 543 συλληφθέντες, οι 160 αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι και δηλώνουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις μεγαλύτερης έντασης. Οι διαμαρτυρίες τους αφορούν στα εργατικά ατυχήματα, ενώ, παράλληλα, καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι.
Συνέταξαν μάλιστα και κείμενο με 15 αιτήματα, στα οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες καθώς αναγκάζονται να «συγκατοικούν» με ψύλλους και κοριούς.
Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν το αεροδρόμιο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τα τουρκικά μέσα εθνικής εμβέλειας δεν καλύπτουν καν το γεγονός με εξαίρεση ελάχιστες εφημερίδες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στις περιοχές που ελέγχονται από την Δημοκρατια της Συριας
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 11:07
Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την Δημοκρατια της Συριας για τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίζουν από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για να εκλέξουν τους δημοτικούς συμβούλους τους στη χώρα αυτή που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τους ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων.
«Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες», σύμφωνα με το SANA.
Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες ψηφοφόρων να ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη σε εκλογικά τμήματα κοντά στη Δαμασκό και στις παραλιακές πόλεις Λαττάκεια και Ταρτούς (δυτική Συρία), παραδοσιακά προπύργια του προέδρου Άσαντ.
Έπειτα από περισσότερο από επτά χρόνια του ισλαμοφασιστικου αποικιοκρατικου φονικού πολέμου και χάρη στη βοήθεια των ρώσων συμμάχων του που επεμβαίνουν στρατιωτικά στο πλευρό του, η Δημοκρατια της Συριας ελέγχει πλέον περίπου τα δύο τρίτα της χώρας. Μάχες με τους ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων συνεχίζονται ωστόσο σε περιοχές.
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν περισσότερες ευθύνες απ' ό,τι οι προκάτοχοί τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ανοικοδόμησης και της πολεοδομικής ανάπτυξης.
Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Συρία είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου. Η Δημοκρατια της Συριας οργάνωσε βουλευτικές εκλογές το 2016 στα τμήματα της χώρας τα οποία ήλεγχε και προεδρικές εκλογές το 2014.
Σ' αυτές τις τελευταίες, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε το 2000 τον πατέρα του, τον Χάφεζ αλ-Άσαντ, επανεξελέγη για μια επταετή προεδρική θητεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Οι εθνικοκυριαρχικοι κηρύσσουν τον πόλεμο στις καθημερινες κιτρινοφυλλαδες
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 09:39
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο ένας από τους δύο ισχυρούς άνδρες της εθνικοκυριαρχικής ιταλικής κυβέρνησης, κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των κιρινοφυλλαδων, κατηγορώντας τις ότι «μολύνουν τη συζήτηση» και απειλώντας να αποσύρει απ' αυτές τις διαφημίσεις εταιρειών του δημοσίου.
«Οι εφημερίδες (...) μολύνουν καθημερινά πλέον τη δημόσια συζήτηση και το χειρότερο είναι ότι το κάνουν χάρη και στο χρήμα της συλλογικότητας», κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα στο Facebook ο επικεφαλής του εθνικοκυριαρχικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S).
Στον επόμενο ιταλικό προϋπολογισμό, «θα προβλέψουμε μια μείωση των έμμεσων δημόσιων συνεισφορών (στον Τύπο) και ετοιμάζουμε μια επιστολή προς τις εταιρείες, στις οποίες το κράτος έχει συμμετοχές, για να τους ζητήσουμε να σταματήσουν να πληρώνουν τις εφημερίδες» αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο, προειδοποίησε.
Όπως και ο ιδρυτής του, ο Μπέπε Γκρίλο, το M5S είναι πεπεισμένο πως τα κλασικά μέσα ενημέρωσης επιθυμούν να αποτύχει το κυβερνητικό πείραμά του με σύμμαχο την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.
Ο Ντι Μάιο και οι υπουργοί του M5S, όπως και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και αριθμός υπουργών της Λέγκα, επικοινωνούν κυρίως μέσω του Facebook και του Twitter, μην παραλείποντας ποτέ να επικρίνουν τον παραδοσιακό Τύπο και τα περιεχόμενά του στο όνομα της υπεράσπισης του «λαού» εναντίον του «κατεστημένου».
«Δεν είναι δημοσιογραφία, είναι απλώς προπαγάνδα με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας μικρής ελίτ που πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να κάνει ό,τι θέλει», υποστήριξε ο 32χρονος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι επίσης υπουργός Απασχόλησης και Οικονομικής Ανάπτυξης.
«Δεν διαβάζω τις ιταλικές εφημερίδες για να ενημερωθώ (...) αλλά μόνο για να καταλάβω με ποιόν τρόπο θέλουν να μας επιτεθούν», πρόσθεσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ισραηλινοναζιστικούς πυραύλους στη Δαμασκό
 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018, 00:45
Ισραηλινοναζιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σήμερα κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, ενεργοποιώντας την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
«Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε σε ισραηλινοναζιστική πυραυλική επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού και κατέρριψε σειρά εχθρικών πυραύλων», ανακοίνωσε συριακή στρατιωτική πηγή.
Το πρακτορείο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε σε θύματα ή ζημίες, αλλά ανήρτησε βίντεο με την ενεργοποίηση του αντιαεροπορικού συστήματος.
Εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού που ερωτήθηκε για το θέμα απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες».
Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σε μία σπάνια επιβεβαίωση της πραγματοποίησης στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, ισραηλινοναζιστης στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 200 πλήγματα στην Συρία τους τελευταίους 18 μήνες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατήχηση στα θρανία του Ερντογάν
Ντροπή! Ελληνες δάσκαλοι της Θράκης στην Τουρκία για... σεμινάρια

- Κοιμούνται τα υπ. Παιδείας - Εξωτερικών - Επικίνδυνα παιχνίδια με τη μειονότητα και εκστρατεία προπαγάνδας στα σχολεία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλ. Μητρόπουλος: Ερχεται πιο μεγάλη σφαγή στις συντάξεις, αλλά την κρύβουν
Από το 2022 τα ποσά που θα χορηγεί ο ΕΦΚΑ θα είναι πολύ μικρά, αφού θα υπολογίζεται όλος ο εργασιακός βίος, επισημαίνει ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος
Συντάξεις «αντίδωρα» θα αποδίδονται από τον ΕΦΚΑ ειδικά από το 2022 και μετά, οπότε ο υπολογισμός τους θα αρχίσει να γίνεται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο.  Εξηγεί ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, με τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, σε συνδυασμό με τους «κουρεμένους» μισθούς των εργαζομένων και τα μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας για πολλούς απασχολουμένους, οδηγούν μοιραία σε μικρές συντάξεις «επιδόματα».
Οι παροχές του προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, δεδομένου ότι βάσει των μεταμνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας η κρατική χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού θα απομειώνεται διαρκώς έως το... 2060 (!), δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αξιοβίωτες και δεν θα μπορούν να καλύπτουν στα άτομα της τρίτης ηλικίας ούτε στο ελάχιστο μια αξιοπρεπή ζωή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς η αποτυχία της Ευρώπης ενίσχυσε τα εθνικιστικά κόμματα!
Μπορεί οι Βρυξέλλες να «τιμώρησαν» τον Ορμπαν, όμως οι ιδέες του για το έθνος-κράτος κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς
Ο χάρτης της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Η Ενωση μπορεί να έδειξε... τα δόντια της στον Ορμπαν, ωστόσο αυτός -και οι ιδέες που κομίζει- δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της αποτυχίας της ίδιας της Ευρώπης ως όλον. Κι αυτό είναι πασίδηλο σε όποιον ρίξει μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα ουκ ολίγων ευρωπαϊκών χωρών. Η σημασία του έθνους φαίνεται να βαραίνει στη ζυγαριά έναντι της ιδέας της ομοσπονδοποίησης για πολλούς Ευρωπαίους πολίτες. Συντηρητικά, ακροδεξιά, εθνικιστικά, αντιμεταναστευτικά κόμματα έχουν κερδίσει αξιοπρόσεκτα ποσοστά σε Σουηδία (Σουηδοί Δημοκράτες 17,6%), Φινλανδία (The Finns 18%), Γερμανία (Εναλλακτική για τη Γερμανία 12,6%), Τσεχία (Ελευθερία και Αμεση Δημοκρατία 11%), Δανία (Λαϊκό Κόμμα 21%), Ολλανδία (Κόμμα για την Ελευθερία 21%), Βουλγαρία (Ενωμένοι Πατριώτες 9%), Αυστρία (Κόμμα Ελευθερίας 26%), Ιταλία (Λέγκα 17,4%), Γαλλία (Εθνικό Μέτωπο 13%), Ελβετία (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα 29%), Σλοβακία (Η Σλοβακία μας 8%) και φυσικά στην Ελλάδα (Χρυσή Αυγή 7%) και την Κύπρο (ΕΛΑΜ 3,7%). Ακόμα και στην Ουγγαρία, δεξιότερα του Ορμπαν βρίσκεται το κόμμα Jobbik με ποσοστό 19%.
Πολλοί αναλυτές συμφωνούν ότι η στροφή προς την άκρα Δεξιά εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της δίχως τέλος φτωχοποίησής τους, της αναποτελεσματικής -σε λογική τσιρότου- διαχείρισης της τεράστιων διαστάσεων μεταναστευτικής κρίσης, της καλπάζουσας ανεργίας και των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Με δεδομένο λοιπόν πως οι απόψεις του Ορμπαν δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Ευρωπαίους και σίγουρα όχι κάτι μοναδικό στην Ε.Ε., πώς θα μπορούσε να δράσει η Ευρώπη στην περίπτωση που τα δείγματα αυτά πολλαπλασιαστούν, χωρίς να πάψει να είναι «Ενωση»;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το σχεδιο του υπουργειου Οικονομικων ΕΝΦΙΑ και στα αγροτεμαχια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νέο σκανδαλο αποκαλυπτεται για την διοικηση της Εθνικης Τραπεζας. Εδωσαν αυξησεις στους εαυτους  τους. Στο Διοικητικο Συμβουλιο της 18ης Ιουλιου και στη Γενικη Συνελευση της 26ης Ιουλιου αποφασισαν να διπλασιασουν τους αμοιβες τους, καθως και των αλλων μελων του Δ.Σ., καθως και να αυξησουν κατά 10% τους μισθους υψηλοβαθμων στελεχων της ΕΤΕ. Ο προεδρος της Εθνικης Τραπεζας Κωστας Μιχαηλιδης και ο διευθυνων συμβουλος της Παυλος Μυλωνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κινδυνος 100.000 ακινητα να κλαπουν από τους αλητες χρυσοκανθαρους του Δημοσιου. Λογω Κτηματολογιου. Επειδη δεν δηλωθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε αναμονη για ιθαγενεια 250.000 λαθρομεταναστες


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο νεος εκβιασμος της Ελληνικος Χρυσος. Με εξωδικο ζηταει … 800 εκατ ευρω από το ελληνικο Δημοσιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η μεγαλη σφαγη με το νομο Κατρουγκαλου. Μεχρι και 65% «κουρευονται» οι επικουρικες συνταξεις. Συνταξιουχος που επαιρνε επικουρικο 129 ευρω θα παρει τωρα μολις 44 ευρω, ενώ άλλος από 365 ευρω θα παρει 301 ευρω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η ΕΛΒΟ προκαλει αναταραξεις στην κυβερνηση. Ο υπουργος Αμυνας Πανος Καμμενος θελει να πουληθει σε νοτιοαφρικανικη εταιρεια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


905.983 οι ανεργοι. Μειωθηκε η ανεργια από 21,2% στο 19%. Ολοι αυτοι όμως πως θα ζησουν την οικογενεια τους?


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο Υπερταμειο 10.119 ακινητα του Δημοσιου για ξεπουλημα. Ότι διαταξουν οι τοκογλυφοι-αφεντικα. Εχουν συνολικη εκταση 511.367.451 τ.μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Φερνάντο Χαντάντ προηγείται με 22% σε δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

Νέα δημοσκόπηση της CUT/ Vox Populi που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι ο Φερνάντο Χαντάντ, αντικαταστάτης του Λούλα στις προεδρικές εκλογές, προηγείται με 22% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 18% του δεξιού Ζαϊρ Μπολσονάρο, 10% του Σίρο Γκόμες, 5% της Μαρίνα Σίλβα και 4% του Ζεράλντο Αλκμίν.
Η έρευνα δείχνει ακόμα ότι 42% των ερωτώμενων δήλωσε ότι γνωρίζει ποιος είναι ο Χαντάντ, και 37% τον γνωρίζει μόνο ονομαστικά.

Η Vox Populi χρησιμοποίησε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων σε 121 δήμους μεταξύ 7 και 11 Σεπτέμβρη. Το περιθώριο σφάλματος ήταν 2,2% και ο δείκτης εμπιστοσύνης φτάνει το 95%.
Το Κόμμα Εργατών (ΡΤ) αποφάσισε ομόφωνα στις 11 Σεπτέμβρη να δηλώσει τον Φερνάντο Χαντάντ υποψήφιο του Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτώβρη, μετά την απόφαση του Εκλογικού Δικαστηρίου να απορρίψει την υποψηφιότητα του Λούλα την 1 Σεπτέμβρη, δίνοντας διορία 10 ημερών στο κόμμα του να δηλώσει αντικαταστάτη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το νέο Μνημονιο Μητσοτακη. Σε ιδιωτες η Κοινωνικη Ασφαλιση και τα Επικουρικα Ταμεια των συνταξιουχων. Από Αουγκουστο Πινοσετ οι εξαγγελιες στη Θεσσαλονικη. Βαρβαρος νεοφιλελευθερισμος με απολυσεις συμβασιουχων στο Δημοσιο και δωρο στους ιδιωτες Υγεια και Παιδεια.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης κατά της καταργησης των Λατινικων. Ψηφισμα του τμηματος Φιλολογιας.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νεα κριτηρια από την ΔΕΗ προκαλουν απογνωση σε νοικοκυρια. Χιλιαδες εκτος Κοινωνικου Τιμολογιου. Φουσκωμενους λογαριασμους κατά 40% θα λαβουν οι καταναλωτες που με βαση τα νεα κριτηρια εχουν αποκλειστει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισε η Συριακή Πρεσβεία στο Κίεβο στην Ουκρανία γιατί οι ουκρανικές αρχές αρνήθηκαν να παρατείνουν την παραμονή του προσωπικού της.
16/9/2018 – 19.30
O Yφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ayman Sousan, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της Συριακής Πρεσβείας στο Κίεβο στην Ουκρανία. Η πρεσβεία έκλεισε γιατί οι ουκρανικές ναζιστικες αρχές αρνήθηκαν να παρατείνουν την παραμονή του προσωπικού της πράγμα που καθιστά αδύνατη την λειτουργία της και επιβεβαιώνει στην πράξη την ευθυγράμμιση της Ουκρανίας στις δυτικές αποικιοκρατικες αντισυριακές πολιτικές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι για 30 αργύρια αλλά για 25 εκατομμύρια δολάρια που πήρε από τον αιμοσταγή Ποροσένκο ο Βαρθολομαίος παραχωρεί Αυτοκεφαλία και αναγνωρίζει το σχισματικό Πατριαρχείο Κιέβου δημιουργώντας το μεγαλύτερο σχίσμα στην νεώτερη εκκλησιαστική ιστορία μετά το 1054 ..
16/9/2018 – 22.00
Στις 14 Σεπτεμβρίου υπό την ηγεσία του Πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλου συγκλήθηκε η Ιερά Συνόδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εξέδωσε τελική προειδοποίηση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την  αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας Ουκρανίας.
Εάν ο Βαρθολομαίος  λάβει την απόφαση ν΄ αναγνωρίσει τη λεγόμενη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που δεν την αναγνωρίζει καμιά άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία μ΄ επικεφαλή τον αυτόκλητο Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα πάψει ν΄ αναγνωρίζει τον  Βαρθολομαίο. Ως πρώτο βήμα, η Ρωσική Σύνοδος αποφάσισε να σταματήσει να μνημονεύει  για τον Βαρθολομαίο.
Ο Petro Poroshenko ο ολιγάρχης πρόεδρος, επικεφαλής Offshore εταιρείας και χορηγός του αιματηρού πραξικοπήματος   στην Ουκρανία αποφάσισε να διαφθείρει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να φτιάξει την εκκλησία του. Μόλις τον Ιούλιο ο ουκρανικός Τύπος ανέφερε ότι ο Poroshenko είχε πάρει από την ουκρανική επιχείρηση τα 25 εκατομμύρια $ για να «λαδώσει» τον Βαρθολομαίο και να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης της Αυτοκεφαλίας.
«Είχε μαζέψει  περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια για να ανταμείψει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο για την έκδοση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ωστόσο… σε μια συνεδρίαση στις 9η Απρίλη ο Poroshenko έδωσε μόνο 10 εκατομμύρια $  ..» γράφει ο τύπος.
Δηλαδή, από τα συγκεντρωμένα 25 εκατομμύρια ο Ποροσένκο κράτησε για τη δική του δουλειά 15 εκατομμύρια δολάρια. Γι αυτό και υπήρξε καθυστέρηση της αναγνώρισης της ουκρανικής σχισματικής εκκλησίας  αφού ο Βαρθολομαίος έλαβε γνώση  ότι υπολείπονταν άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο Βαρθολομαίος έστειλε για διακοπές στο Κιέβο μια αντιπροσωπεία. Και φαίνεται ότι καταβλήθηκαν.. Ο Porochenko σπονσοράρει ένα νέο πραξικόπημα μόνο που αυτή τη φορά είναι θρησκευτικού τύπου..
Ο Ποροσένκο ο εκλεκτός του Φαναρίου πήρε παράνομα την εξουσία μετά την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου Γιαννούκοβιτς και στη συνέχεια διεξήγαγε πόλεμο κατά των ρωσογενών του Ντονμπάς με 10.000 θύματα…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η κυβέρνηση περιθάλπει τους σφαγείς του λαού του Ντονμπάς!

Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιθάλψει σε νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού!
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας,  έξι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες, 14/5, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις αρχές Ιούνη, αναμένονται άλλοι δύο Ουκρανοί στρατιώτες. Το Υπ.Εξ. της Ουκρανίας αναφέρεται σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας θα μετατραπούν σε χώρους περίθαλψης όσων μακέλεψαν και θα μακελέψουν χωριά και πόλεις στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, τρεις μήνες πριν, ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς είχε αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει τέτοιου είδους βοήθεια στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν έμεινε στα λόγια…
Τι είναι όμως η Εθνική Φρουρά του ουκρανικού στρατού;
Πρόκειται για ειδικό σώμα στρατού που υπακούει στο υπουργείο εσωτερικών της Ουκρανίας και δημιουργήθηκε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, την Άνοιξη του 2014. Ο βασικός λόγος δημιουργίας της Εθνικής Φρουράς ήταν το χαμηλό ηθικό κι η απειθαρχία που επιδείκνυαν οι απλές μονάδες κι αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού στην πρώτη φάση του πολέμου στην Αν. Ουκρανία. Έτσι, η Εθνική Φρουρά ανέλαβε τον ρόλο του πιο πιστού στο καθεστώς και παράλληλα πιο επιθετικού κομματιού του ουκρανικού στρατού στα πλαίσια της «Αντι-Τρομοκρατικής Επιχείρησης στα Ανατολικά». Εκτός από εθελοντές και επιστρατευμένους, η Εθνική Φρουρά ενσωμάτωσε και τα περισσότερα από τα αυτόνομα φασιστικά/νεο-ναζιστικά ένοπλα τάγματα που είχαν δημιουργηθεί στην Ουκρανία από αντίστοιχες οργανώσεις όπως ο Δεξιός Τομέας, ο Πατριώτης της Ουκρανίας, το Σοσιαλ-Εθνικό Κόμμα, την οργάνωση Λευκό Σφυρί κ.ο.κ.
Είναι το στρατιωτικό σώμα που συμμετείχε στη δολοφονία 10 έως 20 αμάχων στη Μαριούπολη τον Μάη του 2014.
Κομμάτι της Εθνικής Φρουράς αποτελεί και το περιβόητο τάγμα «Αζόφ», δημιούργημα του ολιγάρχη Κολομόισκι, η ναζιστική σύνθεση του οποίου ενόχλησε ακόμα και τα μεγάλα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου…
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική Φρουρά και τα συστατικά της μέρη έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς τόσο από τη Διεθνή Αμνηστία, όσο ακόμα και από τις εισαγγελικές αρχές της ίδιας της Ουκρανίας…
Σήμερα, η Εθνική Φρουρά εκπαιδεύεται από την 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία του ΝΑΤΟ για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη νέα επίθεση που σχεδιάζει να εξαπολύσει το ουκρανικό καθεστώς.
Για εμάς δε χωράει καμία συζήτηση. Η νοσηλεία εγκληματιών πολέμου προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους και να συνεχίσουν το έργο τους δεν αποτελεί πράξη ανθρωπισμού αλλά έμμεση συμμετοχή στα εγκλήματα κατά του λαού της Αν. Ουκρανίας!
Επιπλέον, αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση ουσιαστικής υπεράσπισης των 80.000 Ελλήνων μειονοτικών που ζουν στην περιοχή του Ντονμπάς, την ώρα που τα ελληνικά χωριά κι η Μαριούπολη, είτε βρίσκονται υπό στρατιωτικό νόμο και κατοχή από ναζιστικά τάγματα τύπου Αζόφ είτε, όσα συμπεριλαμβάνονται στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ, βομβαρδίζονται απ’ τον ουκρανικό στρατό. Υπάρχει αυτός ο πληθυσμός για την ελληνική κυβέρνηση; Δε γνωρίζει ότι τα ελληνικά χωριά της Αν. Ουκρανίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου; Δε γνωρίζει ότι πλήθος ελληνικής καταγωγής μειονοτικών έχει καταταγεί εθελοντικά στις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς;
Ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία περίθαλψης των παιδιών του πολέμου, των ορφανών, των ηλικιωμένων, την αναστήλωση κάποιου σχολείου ή παιδικού σταθμού στο πολύπαθο Ντονμπάς…
Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς το οποίο παρέδωσε 1 τόννο ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και τη συγκινητική υποδοχή της οποίας έτυχε η ελληνική αποστολή, η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί όνειδος και από εμάς λογίζεται ως απόλυτα εχθρική. Ο ελληνικός λαός διακατέχεται από αισθήματα συμπάθειας προς τον λαό του Ντονμπάς και τον αντιφασιστικό αγώνα του. Κανείς δεν θέλει να περιθάλπονται σε ελληνικά νοσοκομεία φασίστες και νεοναζί εγκληματίες πολέμου. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται στην Αν. Ουκρανία.
Ως Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει εδώ και τώρα τη συμφωνία που έχει συνάψει με το ουκρανικό καθεστώς και να απολογηθεί στον λαό γι’ αυτή της την πρωτοβουλία. Σε διαφορετική περίπτωση βάφει τα χέρια της με το αίμα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και τραυματιών του πολέμου, των εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων και των διωκόμενων αντιφρονούντων που φυλακίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται απ’ το ουκρανικό καθεστώς.
Το δίλημμα είναι καθαρό:
Με το ΝΑΤΟ, το εθνικιστικό-ακροδεξιό ουκρανικό καθεστώς και τους φασίστες εγκληματίες πολέμου ή με τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, την προστασία της ελληνικής μειονότητας και την ειρήνη στην περιοχή;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα ΄χαμε, μας βγήκε αντιρατσιστής κι αντιφασίστας ο Μπαρουφάκης-Σόρος!
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ποτάμηδες και σια καλούν τη δημοκρατική Ευρώπη να βάλει σε "τάξη" την Ουγγαρία... Αύριο είναι ικανοί να καλέσουν το ΝΑΤΟ να βομβαρδίσει κάποια χώρα και να την βάλει σε "τάξη".
Ε... ν' απουσίαζε από το προσκλητήριο ο Βαρουφακης ο μέντορας των Γιωργάκη κι Αλέξη;
Αφού ΚΚΕ-Συριζα «ήλθαν εἰς ἀῤῥαβῶνα κοινωνίαν» με κουμπάρους τα... «ανοικτά σύνορα»; ν' απουσίαζε ο "οικονομολόγος" (καλά μαθηματικός δεν είναι;) με ένα Ν;
Δυναμώνει το δημοκρατικό ευρωπαϊκό μέτωπο!
- Αφού κι ο Βαρουφακης ο μέντορας του Τσίπρα με την Inna Shevchenko, υπάλληλο του Σόρος λέει φασιστική την ιταλική κυβέρνηση... έτσι δεν θα είναι;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η Γενοκτονία νομίζουν πως ξεχάστηκε;
«Σου ανήκει κάτι σ' αυτόν τον κόσμο, γι' αυτό σήκω!»
Γκασσάν Καναφάνι
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα σιωναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα... τα σιωνιστικά κτήνη του σιωναζιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη, έσφαξαν 3.500 γυναικόπαιδα...