Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τριτη 25 Σεπτεμβριου 2018



-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-
Σου δίνουν παραπεμπτικό για ιδιαίτερα σοβαρή εξέταση ,από δημόσιο νοσοκομείο γι'άλλο δημόσιο νοσοκομείο,το οποίο έχει ισχύ για ένα μήνα ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης(χθεσινή)...
Το πιό κοντινό ραντεβού που μπορείς να κλείσεις ,μετά από 832 τηλεφωνήματα και εξαντλητικές αναμονές με ηχομηνύματα,και ''δεν πρέπει να μιλήσετε με εμάς αλλά στο 5ψήφιο τάδε νούμερο για να σας ενημερώσουν με ποιό τμήμα θα μιλήσετε'',είναι στις 15 Μαίου του 2019.....
15 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 19...!!!!!!!!!!!!!!!!
Ως τότε,όπως προανέφερα,το παραπεμπτικό δεν έχει ισχύ!!!
Ξαναμπαίνεις στην διαδικασία να πας στο νοσοκομείο να πάρεις νέο παραπεμπτικό για να σε δεχτούν στο επίσης δημόσιο νοσοκομείο με ήδη κλεισμένο ραντεβού...
Ωστόσο έχεις πεθάνει...
Ή πληρώνεις αύριο σε ιδιωτικό τομέα και είσαι καλοδεχούμενος με αγκαλίτσες,φιλάκια,προξενήτρες,λουλουδάκια ,σοκολατάκια κλπ...
Ή λες...ΔΕΝ Γ#@*"ΤΑΙ...ας πιω....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι να μας πουν για τα βαλανίδια;; `Ετσι τα ίδια κι ωριμότερα δεν έπραξαν και τα δικά μας αγλαϊσματα του έθνους;
α) ο κοσμηματοπώλης με τον φίλο του (αυτόν που είχε ένα πιάσιμο στο κουντεπιέ και κλώτσαγε να του φύγει κ το μετέδωσε και στον κοσμηματοπώλη).
β) τα μπατσόνια που ήρθαν μετά κ εκτίμησαν ορθά την κατάσταση βάζοντας χειροπέδες στον ημιθανή;;

Σχολιο.- Ο κοσμηματοπώλης με το φίλο του τον μεσίτη από διπλανό μαγαζί, κλωτσάγανε. Σήμερα συνελήφθει και ο μεσίτης, που ο κοσμηματοπώλης δεν τον ήξερε.
Σχολιο.- Βγήκε το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας. Πέθανε από αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Οπότε σίγουρα από το ξύλο. Και όχι από υπερβολική δόση που είπανε κάποιοι χθες.
Σχολιο.- Τελικά θα μας τρελάνουν! Το αιμάτωμα στον εγκέφαλο το είπε η δικηγόρος που έχουν βάλει οι φίλοι τουΖακ. Το ιατροδικαστικό πόρισμα παραμένει "απροσδιόριστη αιτία θανάτου". Αναμένεται η τοξικολογική εξέταση.

Σχολιο.- Προσωπικά εστιάζω αλλού...
Ούτε στην εξιδανίκευση/ηρωποιηση του θύματος ούτε στην προστασία της περιουσίας του θύτη...
Μεγάλος θύτης είναι τα ναρκωτικά και μικρός θύτης ο κύκλος του και η κοινότητα Λοατκι που ήξερε και δεν έκανε κάτι ....
αλλα από την άλλη , τι μπορούσε να κάνει;;;;
Κατανοητό ,δεν ήταν εύκολο να βοηθηθεί ένας τοξικομανής. Λίγη αυτοκριτική όμως θα έκανε καλό....ένα δεν τον βοηθήσαμε ενω ξέραμε.
Ακόμη , αυτή η απενοχοποιηση των ναρκωτικών, η εκθειαση των εργατριών του σεξ κλπ και αποσιώπηση της θλιβερής πλευράς της έξαλλης ζωής που συνδέεται με ναρκωτικά κ πορνεία....έχει την ευθύνη της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικα ο Τσιπρας πραγματοποιησε το ονειρο του Λεωνιδα Κυρκου. Εγινε ΠΑΣΟΚ στη θεση του ΠΑΣΟΚ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΑ!
Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την έρευνά της σε σχέση με τα ακίνητα της πόλης μας, που μεταφέρθηκαν στο Υπερταμείο, με το ΦΕΚ 2320/19-6-2018, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς, οι σύλλογοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κοινωνία της πόλης και να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα που θα σταματήσει την εκχώρηση, την υποθήκευση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Ροτόντα
Το Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Βυζαντινό Μουσείο
Το Νοσοκομείο Γεννηματά
Η Εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου
Όλο το Καυτατζόγλειο Στάδιο
Οι Φυλακές Γεντί Κουλέ και όλος ο περιβάλλοντας χώρος
Όλη η περιοχή των παλιών βυρσοδεψείων
Τα Δυτικά τείχη της πόλης από Βαρδάρη μέχρι Αγ. Δημητρίου
Τα τείχη της Ακροπόλεως με τον περιβάλλοντα χώρο
Όλο το πάρκο κατά μήκος της Εθν. Αμύνης, από το Ν. Γεννηματά μέχρι την Εγνατία οδό
Η ΥΦΑΝΕΤ
Η Εκκλησία των 12 Αποστόλων στην οδό Κάλβου
Τμήμα του παλιού και του νέου σιδηροδρομικού σταθμού
Η περιοχή «Λαχανόκηποι», που ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Όλη η παραλιακή λεωφόρος από το Λ. Πύργο μέχρι και την εκκλησία Μεθοδίου-Κυρίλλου, η οποία εκκλησία, επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου
Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2018 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ προς τιμήν του εκλιπόντος πρόεδρου της ομάδας Παύλου Γιαννακόπουλου. Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν προκληθεί και συμμετέχουν, θα βρίσκεται και η ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ.
September 25, 2018
Αυτή η πρόσκληση γίνεται σε μία χρονική περίοδο που η χώρα μας έχει προχωρήσει σε πλήρης συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, εφαρμόζοντας πολιτικές από τις οποίες εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Σιωνιστικού κράτους, όπως είναι η βοήθεια στην κλοπή του φυσικού αερίου της Παλαιστίνης με τον Αγωγό East Med και η στρατιωτική συνεργασία με τις αμέτρητες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και την παραχώρηση των ελληνικών στρατοπέδων για την διευκόλυνση στην Ισραηλινή επιθετικότητα απέναντι στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής.
Για όσους δεν γνωρίζουν, θα πρέπει να πούμε πως ο Αγωγός East Med έχει σαν βάση το κοίτασμα Λεβιάθαν που ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ με τον υπό κατασκευή αγωγό και την βοήθεια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και την χρηματοδότηση της ΕΕ, θέλει να εξάγει στην ευρωπαϊκή αγορά τους κλεμμένους παλαιστινιακούς πόρους και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα και είναι περιουσία του ελληνικού και κυπριακού λαού αντίστοιχα.
Ο αθλητισμός ως Δούρειος Ίππος για την εφαρμογή της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για να πετύχει τους Ιμπεριαλιστικούς του σκοπούς, αφού μέσω αυτών στοχεύει στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς και την ωραιοποίηση του Κράτους Κατοχής στην Δύση.
Η καλαθοσφαίριση ως ένα από τα πιο εμπορικά αθλήματα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, με τις ομάδες του Ισραήλ(κράτος κατοχής της Παλαιστίνης) να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να διαπρέπουν, ενώ γεωγραφικά οι ίδιες ανήκουν στην Ασία.
Η πιο σημαντική ομάδα καλαθοσφαίρισης από αυτές είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία έχει καταφέρει να συλλέξει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους και να είναι μία αναγνωρίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Λόγω αυτής της της επιτυχίας, η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού έκρινε σωστό να την προσκαλέσει για να τιμήσει τον πρόσφατα αποβιώσαντα πρόεδρο της ομάδας Παύλο Γιαννακόπουλο.
Αυτή η πρόσκληση στην πραγματικότητα είναι μία πρόκληση αφού με αυτόν τον τρόπο δίνει  αναγνώριση και νομιμοποίηση σε μία ομάδα ενός κράτους Κατοχής που εξοντώνει με σταθερά βήματα τον ντόπιο πληθυσμό.
Γίνεται την ίδια ώρα που οι σφαγές αμάχων συνεχίζονται στην Λωρίδα της Γάζας με τις αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις και το πρόσφατα θεσμοθετημένο καθεστώς Απαρτχάιντ στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη να έχει δημιουργήσει τραγικές συνθήκες διαβίωσης για τον Παλαιστινιακό λαό.
Γίνεται την στιγμή που οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, όπως η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών συνεχίζονται μέχρι την εξαφάνιση και του τελευταίου Παλαιστινίου.
Αυτή η πρόσκληση στρέφεται ξεκάθαρα προς τον λαό της Παλαιστίνης και μπαίνει μέσα στην λίστα με τις αμέτρητες προσπάθειες που κάνει το Σιωνιστικό κράτος για να φέρει κοντά τους δύο λαούς.
Αυτή η πρόσκληση στρέφεται και απέναντι στους ίδιους οπαδούς του Παναθηναϊκού που με τις παρεμβάσεις τους όλα αυτά τα χρόν ια, και στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο, έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού καταδικάζοντας τα εγκλήματα του Σιωνιστικού κράτους
– Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Παναθηναϊκού για την επιλογή της να προσκαλέσει σε μία τόσο σημαντική και ιστορική μέρα για αυτή, την ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ!
– Καλούμε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια σε αυτή την πρόκληση και τους ζητάμε να καταγγείλουν με την σειρά τους την παρουσία της Μακάμπι και να πάρουν πάλι στα χέρια τους τις παλαιστινιακές τους σημαίες και τα πανό τους και να δώσουν για άλλη μία φορά μήνυμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό!
– Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που ελληνική ομάδα θα διοργανώσει φιλικό παιχνίδι με την άλλη ομάδα να προέρχεται από ένα εγκληματικό κράτος όπως είναι αυτό του Ισραήλ!
– Ενισχύουμε και δυναμώνουμε το αθλητικό μποϋκοτάζ απέναντι στο Ισραηλινό απαρτχάιντ!
Ομάδα Εργασίας BDS
Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
Το Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Μαρία: Η πραγματική καταστροφή εξακολουθεί να προκαλείται από την αποικιοκρατία
της Ντέμπορα Σαντάνα
Η καταστροφή που βιώνει το Πουέρτο Ρίκο δεν οφείλεται καταρχήν στον τυφώνα Μαρία, που χτύπησε το νησί μας πριν ένα χρόνο. Βέβαια ένα ευθύ χτύπημα από τυφώνα είναι καταστροφικό οπουδήποτε. Αλλά για παράδειγμα η Κούβα –η οποία υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία και αξιολογεί τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη– έχει επίσης πληγεί από σειρά τυφώνων από το 2000 μέχρι σήμερα. Είχε όμως ελάχιστες απώλειες ανθρώπινων ζωών, και οι περιοχές που χτυπήθηκαν ανοικοδομήθηκαν σχετικά γρήγορα. Η Κούβα –μια χώρα όχι πλούσια, που επιπλέον ακόμη υποφέρει από το εμπάργκο των ΗΠΑ– είναι δηλαδή η αντίθετη όψη του Πουέρτο Ρίκο όσον αφορά τη διαχείριση μιας καταστροφής και την αναγκαία ανοικοδόμηση.
Η σύγχρονη αποικιακή εκμετάλλευση –που χρησιμοποιεί το δημόσιο χρέος ως πρόσχημα για την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και φυσικών πόρων, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολόγηση– ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη στο Πουέρτο Ρίκο πριν το χτύπημα του τυφώνα Μαρία. Ένα παράδειγμα: οι περικοπές στη δημόσια αρχή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επέφεραν μείωση τόσο του προσωπικού όσο και του αριθμού των εφεδρικών υλικών και ανταλλακτικών. Έτσι, όταν χτύπησε ο τυφώνας οι περισσότερες παροχές διακόπηκαν εξαιτίας δέντρων που δεν είχαν κλαδευτεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Επιπλέον, για να «εξοικονομηθούν χρήματα», τα υλικά που φυλάσσονταν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πουλήθηκαν σε τρίτες χώρες – κι έτσι δεν έγινε κατορθωτή η αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο – γεγονός που προκάλεσε χιλιάδες πρόσθετων θανάτων τους μήνες μετά τον τυφώνα.
Αντί για βοήθεια, ιδιωτικοποιήσεις
Αμέσως μετά το χτύπημα του τυφώνα Μαρία, πολλές χώρες της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής προσφέρθηκαν να μας στείλουν υλικά και εργάτες. Οι ΗΠΑ, όμως, αρνήθηκαν τις προσφορές. Έτσι το Πουέρτο Ρίκο περίμενε για μήνες, ώσπου οι αμερικανική κυβέρνηση να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρίες τη μεταφορά υλικών από τις ΗΠΑ – οι οποίες βρίσκονται μακρύτερα από τους γείτονές μας στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, η αποικιακή κυβέρνηση του Σαν Χουάν (υλοποιώντας με ενθουσιασμό τις επιθυμίες των αφεντικών της στην Ουάσιγκτον) ενέτεινε τις προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού – απαλλαγμένης βέβαια από τα χρέη της, που παραμένουν στις πλάτες του Δημοσίου! Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται για όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένων της εκπαίδευσης, της ύδρευσης και των μεταφορών.
Στο μεταξύ, η διορισμένη από τις ΗΠΑ Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (γνωστή ως «η Χούντα») υποστηρίχθηκε από ένα δικαστή των ΗΠΑ στο αίτημά της να ακυρωθεί ο προϋπολογισμός που κατήρτισε η (εκλεγμένη) πορτορικάνικη κυβέρνηση, και να αντικατασταθεί από δικό της προϋπολογισμό. Το περιεχόμενο αυτού του προϋπολογισμού είναι ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, περικοπή συντάξεων και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η Χούντα στοχεύει στην «επιστροφή του Πουέρτο Ρίκο στις αγορές» ώστε να ξαναρχίσει ο δανεισμός. Κι ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες φυτοζωούν, ο ίδιος προϋπολογισμός προβλέπει ότι οι αμοιβές και καλύψεις δαπανών των μελών της Χούντας (που, κατ’ εντολή της Ουάσιγκτον, πληρώνονται από τους Πορτορικάνους) θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 80 εκατομμύρια δολάρια! Την ίδια στιγμή, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χάρη στα συμβόλαια «ανοικοδόμησης». Γι’ αυτούς δεν υπάρχει λιτότητα!
Ένα Πουέρτο Ρίκο χωρίς Πορτορικάνους;
Κάθε πολιτική που υλοποιείται μοιάζει να έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η νεολαία του Πουέρτο Ρίκο να εξωθηθεί στη μετανάστευση, και οι ηλικιωμένοι να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα. Ταυτόχρονα, φοροαπαλλαγές και άλλα κίνητρα παρέχονται σε Αμερικανούς επενδυτές ώστε να εγκατασταθούν στο Πουέρτο Ρίκο. Κι ενώ διαρκώς διογκώνεται η κοινότητα των Βορειοαμερικανών εποίκων, καταλαμβάνοντας τις παραλίες και τις πλουσιότερες κοινότητες, τώρα πια βλέπουμε γιάνκηδες να περιοδεύουν και στην ενδοχώρα του νησιού – προσφέροντας μετρητά σε απελπισμένους ανθρώπους, που ποτέ δεν έφτασε στα χέρια τους η παραμικρή βοήθεια ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους, με αντάλλαγμα τη γη και τα σπίτια τους. Εάν κάποιος ανατρέξει στην ιστορία της βορειοαμερικάνικης αποικιοκρατίας στο Πουέρτο Ρίκο (που είναι σημαδεμένη από υποχρεωτικές μαζικές στειρώσεις και από αναγκαστική μετανάστευση), θα δει πως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «θεωρία συνωμοσίας» ο φόβος των Πορτορικάνων ότι αντιμετωπίζουν μια εθνοκάθαρση.
Το Πουέρτο Ρίκο σήμερα ζει την πιο κρίσιμη περίοδο των 120 χρόνων αγώνα για ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ. Αγωνιζόμαστε για αυτή καθαυτή την επιβίωσή μας ως λαού. Και η χώρα μας κινδυνεύει να μετατραπεί από την βορειοαμερικάνικη αποικιοκρατία και τον αρπακτικό καπιταλισμό σε έναν θανάσιμα μολυσμένο ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Αυτή η ιστορία είναι διεθνώς «αόρατη». Δεν την γνωρίζουν ούτε καν άνθρωποι που υποστηρίζουν αγώνες άλλων χωρών και λαών ανάλογους με τους δικούς μας. Με μία έννοια, το Πουέρτο Ρίκο υποφέρει από ένα εμπάργκο σιωπηρό, στον αντίποδα του εμπάργκο εναντίον της Κούβας! Για να σπάσουμε αυτόν τον αποκλεισμό, Πορτορικάνοι και άλλοι οργανώνουμε ένα Διεθνές Δικαστήριο των Λαών. Σας καλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα PuertoRicoTribunal.org και να δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε τον αγώνα μας!
Η Ντέμπορα Σαντάνα είναι πανεπιστημιακός, δραστήρια στο κίνημα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο από τις ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία : Μανιφέστο κατά του Μπολσονάρου και υπέρ της δημοκρατίας
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 04:08
Περίπου 400 Βραζιλιάνοι διανοούμενοι, καλλιτέχνες, δικηγόροι, αθλητές, οικονομολόγοι και επιχειρηματίες, ανάμεσά τους οι μουσικοί Σίκο Μπουάρκε και Ζιλμπέρτο Ζιλ, οι ηθοποιοί Βάγκνερ Μόουρα και Άλις Μπράγκα και ο σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέγιες, υπέγραψαν ένα μανιφέστο υπέρ της δημοκρατίας και ενάντια στον υποψήφιο της Ακροδεξιάς Μπολσονάρου.
«Είμαστε διαφορετικοί, έχουμε διανύσει διαφορετικές προσωπικές και δημόσιες πορείες, ψηφίζουμε αλλιώτικους υποψηφίους και κόμματα, υπερασπιζόμαστε διαφορετικούς σκοπούς, ιδέες και σχέδια, συχνά αντίθετα μεταξύ τους. Αλλά μοιραζόμαστε την αφοσίωσή μας στη δημοκρατία» έγραψαν οι υπογράφοντες του κειμένου, το οποίο έφερε τίτλο «Για τη δημοκρατία, για τη Βραζιλία».
Οι συνυπογράφοντες προσθέτουν ότι «η υποψηφιότητα του Ζαΐχ Μπολσονάρου αποτελεί μια ξεκάθαρη απειλή ενάντια στην κληρονομιά μας, στον πολιτισμό μας (…) Είναι αναγκαίο να ενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε την ελευθερία, την ανεκτικότητα και τη συλλογική μας μοίρα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβερία: Διαδήλωση για τα… χαμένα 100 εκατομμύρια δολάρια
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018, 02:00
Χιλιάδες Λιβεριανοί διαδήλωσαν την Δευτέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας απαιτώντας την επιστροφή των προσφάτως τυπωμένων χαρτονομισμάτων αξίας 16 δισεκατομμυρίων λιβεριανών δολαρίων (100 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια) που εξαφανίστηκαν στην πορεία τους προς την κεντρική τράπεζα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα χρήματα µεταφέρθηκαν με ένα κοντέινερ στην πρωτεύουσα Μονρόβια, αφού τυπώθηκαν στο Λίβανο και τη Σουηδία στο χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018.
Δεν έχει καταστεί σαφές πως εξαφανίστηκαν τα χρήματα, που αντιστοιχούν περίπου στο 5% του ετήσιου ΑΕΠ της Λιβερία, γεγονός που έχει προκαλέσει σύγχυση και οργή σε πολλούς Λιβεριανούς.
Η χθεσινή διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα «Φέρτε πίσω τα λεφτά μας», και συμμετείχαν ομάδες πολιτών, πολιτικές και φοιτητικές οργανώσεις.
«Κλέφτες, κλέφτες, απατεώνες, απατεώνες», φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές, ενώ άλλοι: «θέλουμε τα λεφτά μας, φέρτε πίσω τα εξαφανισμένα δισεκατομμύρια μας». «Τζορτζ Γουεά, δράσε τώρα. Δεν σε εκλέξαμε για να κλέβεις», φώναζαν άλλοι.
Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει την πρώτη μεγάλη πολιτική κρίση για τον πρόεδρο Τζορτζ Γουεά από τότε ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο. Ο πρόεδρος και πρώην σταρ του ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί λεπτομερώς επί της υπόθεσης, καθώς οι υπουργοί του δίνουν διαφορετικές αιτιάσεις για το τι απέγιναν τα χρήματα.
Παρά την ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για ένα μικρότερο ποσό των εξαφανισμένων χρημάτων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν έχει εξαφανιστεί τίποτε.
Οι αρχές της χώρας ξεκίνησαν έρευνα και απαγόρευσαν σε 15 ανθρώπους την έξοδο από την χώρα, ανέφερε αυτό το υπουργείο Πληροφοριών.
Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην λίστα απαγόρευσης εξόδου, είναι ο γιος του πρώην προέδρου Ελέν Τζόνσον Σιρλεάφ, Τσαρλς Σιρλεάφ και ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας Μίλτιον Γουίκς.
Με διάγγελμά του στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή το βράδυ, ο Γουεά ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, δεσμευόμενος ότι οποιοδήποτε παράπτωμα δεν θα μείνει ατιμώρητο και επανέλαβε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για καταπολέμηση της διαφθοράς.
Εντούτοις, αυτό δεν κατέστη αρκετό για να κατευνάσει τον θυμό των πολιτών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες από ταραχές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 22:22
Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο ενώ τραυμάτισαν δεκάδες άλλους οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση κοντά στα σύνορα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως με τη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τις ισραηλινοναζιστικές ένοπλες δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος ασφαλείας και εκτόξευαν φλεγόμενα ελαστικά, πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των σιωναζι στρατιωτών.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Γάζας ανέφεραν ότι 90 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 10 εκ των οποίων από σφαίρες. Ο Μοχάμεντ Άμπου Σάντεκ, 21 ετών, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και σκοτώθηκε.
Τουλάχιστον 187 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμα των προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, το 1948.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Έριχ Μαρία Ρεμάρκ πεθαινει σαν σημερα στις 25 Σεπτεμβρίου 1970. Το πραγματικό του όνομα Έριχ Πάουλ Ρεμάρκ. Το 1929 δημοσιευει το κορυφαιο, ίσως, αντιπολεμικο εργο, το "Ουδεν νεοτερο απο το Δυτικό μετωπο" στο οποίο περιγράφει τη φρίκη των χαρακωμάτων του Α Παγκοσμιου στον οποιο πηρε μερος και τραυματιστηκε σοβαρα. Ο ηρωας ειναι ο Παουλ, γεγονος που ισως εξηγει γιατι αλλαξε το μεσαιο ονομα του...
Οι Ναζι τον καταδιωξαν και αποκεφαλισαν την αδερφη του. Το βιβλίο του με ειδική εντολή καηκε και εξαφανιστηκε από παντου, καταλάβαιναν τη δυναμή του.
Ο Ε.Μ. Ρεμαρκ δεν διδασκεται στο μαθημα της Λογοτεχνίας στα ελληνικά σχολεία...
Σχολιο.- Με διαφορά το πιο συγκλονιστικό αντιπολεμικό βιβλίο ever...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοσμηματοπωλείο χωρίς κάμερες;
φαντάσου τί γινόταν εκεί μέσα και δεν έπρεπε να καταγραφεί.
Εν τω μεταξύ το ΕΚΑΒ πήγε τον νεκρό Ζακ στον Ευαγγελισμό, δεμένο με χειροπέδες. Να δείτε που με χειροπέδες θα τον θάψουν.
Αιδώς Αργείοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΡΙΖΟΠΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΆ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΤΕ
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΣΕΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ
ΤΆ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ...προς τό παρόν εκτός της
απολογιας Π.Λαφαζάνη καί τού νεαρού συντρόφου τής ΛΑΕ Κ.Ζ.(τεταρτη 26/9)
1) Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος - Ρωμανος Αγγελής και Θωμάς Καρράς από Ενωτικη Πρωτοβουλία κατα Πλειστηριασμών(δικάζονται αυριο 25/9/2018)
2) Ηλίας Σμήλιος, δημ. σύμβουλος Αμπελοκήπων & μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για δράση του Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσαλονικης(δικαζεται 15 Μαϊου 2019)
3)Λεωνιδας και τον Ηλίας Παπαδόπουλος από το Δεν πληρώνω, εκλήθηκαν σέ απολογία..(τήν επόμενη Τεταρτη)
4) Γιωργος Λούκας (κλήθηκε σέ απολογια τήν επομενη τετάρτη)...καί εχουμε συνεχεια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες και όλοι, έξω από την ΓΑΔΑ την Τετάρτη 26/09 στις 11 π.μ.
«Όλες και όλοι, έξω από την ΓΑΔΑ την Τετάρτη 26/09 στις 11 π.μ.»

Η Κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και προσπάθειας καταστολής της αντίστασης του Κινήματος Ενάντια στους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, έφτασε σε σημείο να καλέσει σε απολογία, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. στην ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ακόμη ένα μέλος του κινήματος.
Το κατηγορητήριο με το οποίο τον καλούν σε απολογία, εντελώς αστήρικτο , συμπεριλαμβάνει σχεδόν τον μισό Ποινικό Κώδικα κι έχει μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσει και να αναστείλει την ανάπτυξη του κινήματος και την δράση της Λαϊκής Ενότητας.
Δεν θα τους περάσει.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τους δημοκράτες πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. έξω από τη ΓΑΔΑ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Οι διώξεις μας δυναμώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς.
Το γραφείο τύπου της ΛΑΕ
24/09/2018



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργος γιος συνεργάτη της χούντας και η συμμορία του έχουν ξεφύγει
Στέλνουν ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας να κόψουν το ρεύμα σε σπίτια φτωχων ανθρώπων

Ειδικοί Φρουροί: Μας στέλνουν να κόψουμε το ρεύμα σε σπίτια πολιτών
25.09.2018 | 15:40
«Για νέο τρόπο αστυνόμευσης στο Ηράκλειο» κάνει λόγο η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σύμφωνα με αυτήν, αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου και της Μεσσαράς, έχουν δεχθεί εντολές να συνοδεύουν συνεργεία της ΔΕΗ που πηγαίνουν σε σπίτια και επιχειρήσεις για να προβούν στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγανακτούν με τα ποσοστά εγκληματικότητας και την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαστρέβλωση και συγκάλυψη στην υπόθεση Κωστόπουλου
Γύρω από την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, έχει εκφραστεί ένας κυκεώνας διαφορετικών απόψεων και αντιφατικών πληροφοριών. Καθώς οι έρευνες εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα, σημασία έχει να περιφρουρήσουμε το τι ξέρουμε, να στεκόμαστε κριτικά και με δυσπιστία μπροστά σε «στοιχεία» που δεν φαίνεται να ευσταθούν, αλλά και να στηλιτεύουμε τις προσπάθειες να μείνει κρυφό ή να παραποιηθεί ένα μεγάλο μέρος της πραγματικότητας.
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση: 16:03
Παρά τις συνεχείς εξελίξεις, αξίζει να θυμηθούμε ξανά την αρχική αφήγηση των ΜΜΕ γύρω από το συμβάν. «Νεκρός άντρας που αποπειράθηκε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας», ήταν ο πρώτος τίτλος, με την αφήγηση να βρίθει ανακριβειών, ψεμάτων και ελλιπών στοιχείων. Η πρώτη εξιστόρηση των γεγονότων έχει ως εξής. Ο «ληστής» μπήκε στο κατάστημα, «κρατώντας μαχαίρι», εγκλωβίστηκε εκεί, στη συνέχεια «έσπασε τη βιτρίνα με τον πυροσβεστήρα» και «τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σπασμένα γυαλιά». Μάλιστα, «κρατώντας το μαχαίρι επιχείρησε να διαφύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε, λόγω της παρέμβασης της αστυνομίας». Σε μία επόμενη εκδοχή, από τις ίδιες πηγές, ο «ληστής» που βρίσκεται ακινητοποιημένος και λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, παίρνει ένα κομμάτι γυαλί, «απωθεί τους αστυνομικούς» ή/και «απειλεί τον άνδρα του ΕΚΑΒ» και επιχειρεί να διαφύγει, πριν τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί.
Τα δύο αποκαλυπτικά βίντεο ωστόσο διαψεύδουν σχεδόν όλα τα πρώτα «στοιχεία». Πρώτα απ’ όλα, τίποτα δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι έχουμε να κάνουμε με ληστεία, δηλαδή ότι υπάρχει και απειλή για χρήση βίας, μαζί με την απόπειρα κλοπής. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υποστηρίζει ότι ο Κωστόπουλος βρέθηκε εντός του συγκεκριμένου χώρου, ενώ αυτός δεν βρισκόταν στο κατάστημα. Παράλληλα, σε κανένα σημείο του πρώτου βίντεο δεν φαίνεται ο Κωστόπουλος να κρατάει μαχαίρι, και να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο τους ανθρώπους που βρίσκονται εκτός. Η αστυνομία αφήνει να διαρρεύσει ότι στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα μαχαίρι, κάτι που μένει να αποδειχθεί.
Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα πάντως στο οπτικό υλικό, είναι ο Κωστόπουλος να κρατάει στην αρχή και με τα δύο του χέρια τον πυροσβεστήρα, προσπαθώντας να σπάσει την πόρτα του καταστήματος στο οποίο έχει παγιδευτεί. Καθώς δεν τα καταφέρνει, στη συνέχεια αφήνει τον πυροσβεστήρα και προσπαθεί να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας, το οποίο εμφανίζεται να μην είναι σπασμένο ακόμα. Η βιτρίνα φαίνεται σπασμένη στο πάνω μέρος της, άγνωστο ακόμα πώς. Στο βίντεο φαίνεται ότι το κάτω της μέρος σπάει από τις κλωτσιές των δύο ατόμων που στη συνέχεια ξυλοκοπούν τον Ζακ Κωστόπουλο. Για τον ξυλοδαρμό που συγκλονίζει στο βίντεο, στην αρχή. Bάσει των στοιχείων που παρουσιάζει η αστυνομία, δεν υπάρχει καμία αναφορά.
Επομένως, ακόμα και η χρήση όρων όπως «ληστεία» ή «επίδοξος ληστής» είναι αυθαίρετη, πόσο μάλλον όταν εμπλουτίζεται με το «υπό την απειλή μαχαιριού». Σε αυτήν τη φάση και σε μία τόσο ευαίσθητη για την κοινή γνώμη υπόθεση, θα πρέπει τα ΜΜΕ, που συμμετέχουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση κρίσεων, να είναι προσεκτικά. Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ακόμα για τα αίτια που οδήγησαν τον Κωστόπουλο στο κατάστημα της Ομόνοιας. Από την άλλη όμως, αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ο ξυλοδαρμός του και η αυτοδικία στην οποία προχώρησαν οι δύο άντρες. Οι ακριβείς συνέπειες αυτού του ξυλοδαρμού επίσης δεν έχουν αποδειχθεί.
Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση του Κωστόπουλου είναι η δεύτερη φορά που τα ΜΜΕ, αλλά και πληθώρα σχολιαστών, βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα. Για πολλά Mέσα ή έστω για τους τίτλους που χρησιμοποίησαν, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο ότι η αιτία θανάτου είναι «απροσδιόριστη». Αυτό είναι επίσης αυθαίρετο, καθώς υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ του σκέτου «απροσδιόριστη» και της αλήθειας ότι «δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα», πριν δηλαδή τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, όπως ανέφεραν ξεκάθαρα οι ιατροδικαστές. Βέβαια, υπήρξε και η πλήρης διαστρέβλωση των μέχρι στιγμής πληροφοριών. Ιντερνετικά ΜΜΕ (Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος) αλλά και σημερινές εφημερίδες (Δημοκρατία) υποστηρίζουν ψευδώς ότι το ιατροδικαστικό συμπέρασμα είναι ότι «δεν τον σκότωσαν τα χτυπήματα». «Δημοσιογράφοι» όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έσπευσαν να πανηγυρίσουν σχεδόν στα κοινωνικά μέσα, γράφοντας ότι «οι ιατροδικαστές συμφώνησαν ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις ή θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι».
Αυτό είναι ψευδές, καθώς, όπως εξήγησαν οι ιατροδικαστές, και ειδικά ο Σωκράτης Τσαντίρης, οι ιατροδικαστές συμφώνησαν μόνο στο ότι δεν εντοπίζονται μακροσκοπικώς, δηλαδή δια γυμνού οφθαλμού, κακώσεις που να δικαιολογούν τον θάνατο. Η θανατηφόρα κάκωση δεν αποκλείεται, όπως εξήγησε αργότερα ο κ.Τσαντίρης, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσσου, υποστηρίζει ότι κατά την εξέταση «βρέθηκε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μένει να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί από τι προήλθε».
Όσο λοιπόν και να βιάζονται για κρίσεις και πανηγυρισμούς πολλοί, η αλήθεια είναι ότι κι εδώ σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, αν φυσικά ενδιαφέρονται για την σωστή ενημέρωση, την τήρηση της δεοντολογίας και όχι για την καλλιέργεια σκοτεινών ενστίκτων και αντανακλαστικών. Συν τοις άλλοις, μοιάζει απίθανο και πέραν κάθε λογικής, να μην υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των χτυπημάτων που δέχεται ο Ζακ Κωστόπουλος και του θανάτου του που ακολουθεί.
Εκτός όμως της στάσης συγκεκριμένων ΜΜΕ, το καθήκον της φαίνεται να μην έχει κάνει ούτε η αστυνομία, από τις ενέργειας της οποίας προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Φαίνεται ότι η αστυνομία επιχείρησε να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση, αγνοώντας τις πολλές «τρύπες» της αρχικής αφήγησης, την οποία μάλιστα μετέδωσε στα ψευδή αστυνομικά «ρεπορτάζ» της πρώτης ημέρας. Αυτή η συγκάλυψη μάλιστα, φαίνεται να είναι ξεκάθαρη στη μέχρι στιγμής δικογραφία. Όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας, στη δικογραφία που της παραδόθηκε δεν περιλαμβάνεται καμία αναφορά στον ξυλοδαρμό, ενώ παράλληλα είναι έκδηλη η προχειρότητα και η έλλειψη ενδιαφέροντος υπό τις οποίες διεξήχθη η αστυνομική έρευνα. Η αστυνομία δεν απέκλεισε το κατάστημα, όπως συμβαίνει για τόπους εγκλημάτων, και δεν πραγματοποίησε άμεση έρευνα στο εσωτερικό του.
Λόγω του οπτικού υλικού, η προχειρότητα είναι καταφανής. Το σχήμα «πρεζάκι ληστής που τραυματίστηκε μόνος του» ήταν στην αρχή αρκετό για να μην τεθούν επίσημα ερωτήματα. Θα πρέπει όμως να αναρωτηθούμε, τι θα συνέβαινε αν αυτό το υλικό δεν υπήρχε. Τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου το υλικό δεν υπάρχει, ή σε άλλες, όπως σε υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Ο δημόσιος διάλογος γίνεται μερικές φορές λες και οι αντιμαχόμενες πλευρές είναι από τη μία οι υποστηρικτές του Ζακ, ευαίσθητοι στα ζητήματα της προστασίας των ευάλωτων ομάδων, και από την άλλη οι υποστηρικτές του καταστηματάρχη, αδιάφοροι ή εχθρικοί για τις ευαισθησίες των πρώτων, υπερασπιστές της τάξης και της ασφάλειας.
Δεν πρόκειται όμως για ανταγωνισμό μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Η αρχική ιστορία αφορά δύο ανθρώπους, έναν που πεθαίνει χτυπημένος και έναν που τον κλωτσάει προσπαθώντας να του λειώσει το κεφάλι στο πεζοδρόμιο.
Μερικές φορές πρόκειται για πράγματα πολύ πιο στοιχειώδη. Όπως ότι είναι άλλο να έχεις απέναντί σου κάποιον από τον οποίον απειλείται η ζωή σου, έναν ληστή με μαχαίρι, και άλλο να μην απειλείται η ζωή σου. Το να ψεύδεται κανείς σε σχέση μ' αυτό, είτε δημοσιογραφικά είτε υπηρεσιακά (αν και οι δύο αυτές πηγές παραπληροφόρησης συγκοινωνούν, καθώς η αστυνομία διοχετεύει το συστημικό «ρεπορτάζ»), είναι συνενοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Bella Ciao». Το τραγούδι που εξιστορεί το μαρτύριο των ιταλίδων στα χωράφια «κάτω από το μαστίγιο» του επιστάτη. Έγινε ο ύμνος των παρτιζάνων και των αδικημένων...

Το τραγούδι «Bella Ciao» είναι ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δημιουργός του είναι άγνωστος, όπως και η ακριβής χρονολογία που κυκλοφόρησε. Παρ’ όλα αυτά, το τραγούδι χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως ύμνος υπέρ της ελευθερίας και της αντίστασης. Έχει μεταφραστεί και διασκευαστεί σε δεκάδες γλώσσες. Αγγλικά, ρωσικά, βοσνιακά, κροατικά, σερβικά, ισπανικά, φιλανδικά, κινεζικά, κουρδικά, τουρκικά, ιαπωνικά και ελληνικά....

Το τραγουδούσαν γυναίκες εργάτριες
Σύμφωνα με μια θεωρία η μουσική του τραγουδιού προερχόταν από παλιό παραδοσιακό τραγούδι της Ιταλίας. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός του τραγουδιού ηχογραφήθηκε στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ιταλία από κάποιον μουσικό....
Τα πρώτα λόγια εκτιμάται ότι γράφτηκαν και τραγουδήθηκαν από γυναίκες εργάτριες που δούλευαν σε φυτείες ρυζιού στην κοιλάδα του Πάδου στην βόρεια Ιταλία. Οι γυναίκες έπρεπε να μεταφυτεύουν και προστατεύσουν τους ευαίσθητους βλαστούς από τις αλλαγές τις θερμοκρασίας, αλλά και να απομακρύνουν τα αγριόχορτα από τις καλλιέργειες που εμπόδιζαν την υγιή ανάπτυξη των νέων φυτών. Η διαδικασία πραγματοποιούνταν από το τέλος του Απριλίου μέχρι τις αρχές του Ιουνίου. Οι αγρότισσες που προέρχονταν από τις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις δούλευαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ήταν ξυπόλητες και το νερό από τα πλημμυρισμένα χωράφια έφτανε πολλές φορές μέχρι το γόνατο. Παρέμεναν σκυφτές να μαζεύουν τα αγριόχορτα όλη μέρα. Και αυτά για ελάχιστα χρήματα....
Οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού κατηγορούσαν τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των γυναικών κάτω από τον καυτό ήλιο. Μιλά για το καθημερινό μαρτύριο τους στα χωράφια κάτω από την επίβλεψη του σκληρού αφεντικού που στεκόταν δίπλα τους και επέβλεπε «με ένα ραβδί στο χέρι», ενώ εκείνες ήταν σκυμμένες για πολλές ώρες. Οι γυναίκες έλεγαν ότι «για κάθε ώρα που περνά μέσα στα χωράφια, χαραμίζεται η ζωή τους και τα νιάτα τους» αλλά ήλπιζαν ότι θα απελευθερωθούν και ότι «θα έρθει η μέρα που όλες τους θα δουλεύουν ελεύθερες».
Η πρώτη καταγραφή του «Bella Ciao» με αυτούς τους στίχους έγινε το 1906 στην πόλη Βερτσέλλι στην ιταλική περιφέρεια, Πεδεμόντιο. Η κακομεταχείρισή τους οδήγησε σε απεργίες και εξεγέρσεις στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι αγώνες τους παρακωλύονταν από εργάτες που ήταν διατεθειμένοι να πληρωθούν με ακόμη λιγότερα χρήματα γιατί είχαν ανάγκη από δουλειά. Θεωρήθηκαν απεργοσπάστες. Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων ικανοποιήθηκαν μερικών στο διάστημα από το 1906 μέχρι το 1909 όταν όλες οι κοινότητες της ιταλικής περιφέρειας Πεδεμόντιο έπρεπε να τηρήσουν το δικαίωμα της οκτάωρης εργασίας....

Ύμνος της ιταλικής αντίστασης στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ...
Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, Ιταλοί παρτιζάνοι άλλαξαν τους στίχους με σκοπό να εκφράσουν τον απελευθερωτικό αγώνα τους και την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και στα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα. Οι διασκευασμένοι στίχοι μιλούσαν για έναν παρτιζάνο που είδε τους εχθρούς να εισβάλλουν στη χώρα του. Παρακαλούσε τους άλλους παρτιζάνους να τον πάρουν μακριά γιατί «ένιωθε τον θάνατο να πλησιάζει». Σε περίπτωση όμως που πέθαινε την ώρα της μάχης, τους έλεγε να «τον θάψουν κάπου στο βουνό και πάνω του να φυτέψουν ένα όμορφο λουλούδι». Στη συνέχεια τους ζήτησε να ενημερώσουν «όσους περνούσαν από εκεί ότι είναι το λουλούδι ενός παρτιζάνου που έχασε τη ζωή του για την ελευθερία». Τα γεγονότα του Β Παγκοσμίου Πολέμου είχαν ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ισχυρό ανταρτικό κίνημα στην Ιταλία που μαχόταν κατά των γερμανικών στρατευμάτων αλλά και της φασιστικής Ιταλίας. Το ιταλικό φασιστικό καθεστώς άρχισε να κλυδωνίζεται τόσο εξαιτίας της ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, όσο και εξαιτίας των στρατιωτικών αποτυχιών σε Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία και Σοβιετική Ένωση....
Το αποτελείωμα του ήταν η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Σικελία που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου 1943. Το κόμμα του Μουσολίνι αποσταθεροποιήθηκε. Εναντίον του στράφηκαν ακόμη και οι σύντροφοί του. Στις 24 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του Μεγάλου Φασιστικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η ανατροπή του Μουσολίνι και ψηφίστηκε η μεταβίβαση της εκτελεστικής εξουσίας στον Βασιλιά Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ. Λίγο αργότερα ο Μουσολίνι εξορίστηκε και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο στρατάρχης Πιέτρο Μπαντόλιο. Οι εξελίξεις οδήγησαν στην εισβολή ναζιστικών στρατευμάτων και στην κατάληψη μέρους της βόρειας Ιταλίας. Με μία εντυπωσιακή επιχείρηση Γερμανοί αλεξιπτωτιστές απελευθέρωσαν τον Μουσολίνι και τον φυγάδευσαν στα γερμανοκρατούμενα εδάφη. Αρχικά, η κυβέρνηση Μπαντόλιο συνέχισε την κατασταλτική πολιτική του καθεστώτος Μουσολίνι, γεγονός που οδήγησε για εξεγέρσεις. Παράλληλα, προσπάθησε να προσεγγίσει τους Δυτικούς συμμάχους, ενώ ζητούσε από τις δυνάμεις του Άξονα να απαλλάξουν την Ιταλία από σύμμαχο. Όλα αυτά οδήγησαν στην υπογραφή της συμφωνίας για την ιταλική συνθηκολόγηση στις 3 Σεπτέμβρη, ενώ λίγο αργότερα η κυβέρνηση Μπαντόλιο κήρυξε τον πόλεμο κατά της Γερμανίας. Το 1945, ο Μουσολίνι προσπάθησε να διαφύγει στην Ελβετία, αλλά συνελήφθη από Ιταλούς παρτιζάνους και εκτελέστηκε. Από τότε το τραγούδι «Bella Ciao» έγινε παγκοσμίως γνωστό και έχει εκτελεστεί από καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι ο Μάνου Τσάο, ο Σέρβος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς και η Μαρία Φαραντούρη. Το τραγούδι πλέον ακούγεται σε κάθε αγώνα για την διεκδίκηση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τον Ιούνιο του 2013 το «Bella Ciao» ακούστηκε στην πλατεία Ταξίμ, όπου πλήθος διαμαρτυρόταν για τη βίαιη διάλυση της καθιστικής διαμαρτυρίας εκατοντάδων οικολόγων που προσπαθούσαν να εμποδίσουν την μετατροπή ενός δημόσιου πάρκου σε εμπορικό κέντρο....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο ΟΑΣΘ  (Οργανισμος Αστικων Συγκοινωνιων Θεσσαλονικης) παραχωρει δρομολογια στα ΚΤΕΛ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη για τη μεγάλη απεργία στην Αργεντινή
Το ΠΑΜΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Αργεντινής για τη μεγάλη απεργία στις 24 και 25 Σεπτέμβρη.
Οπως υπογραμμίζει, «οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή προχωρούν σε απεργία ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, καθώς, όπως και στην Ελλάδα, ο λαός είναι το μόνιμο θύμα για την "ανάπτυξη" και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στην αντεργατική επίθεση οι εργαζόμενοι έχουν μόνη επιλογή τον ταξικό αγώνα. Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Αργεντινής και εκφράζει την αλληλεγγύη του».
Χτες, από εργατικά συνδικάτα από όλους σχεδόν τους κλάδους είχαν προγραμματιστεί πορείες, διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα Μπουένος Αϊρες και άλλες πόλεις, επίσης μπλόκα σε μεγάλες οδικές αρτηρίες και σήμερα θα υπάρξει γενική απεργία σε όλη τη χώρα. Βασικά αιτήματα είναι να μην υπάρξουν περικοπές σε κοινωνικές παροχές, όπως ανακοίνωσε η αντιλαϊκή κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι για τον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό. Οι εργαζόμενοι και πάλι καλούνται να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση, ενώ και από το νέο δανεισμό από το ΔΝΤ, των 100 δισ. δολαρίων, ωφελημένο θα βγει το κεφάλαιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος..."
"Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες"
Κωνσταντίνος, Βασιλεύς των Ελλήνων

* Γλύξμπουργκ, δυνάστης σε διατεταγμένη υπηρεσία στήριξης των υπαλλήλων του 4ου Ράιχ... το σωστότερο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ! Οι Ομογενείς δεν θα πάνε στη δεξίωση για τον Τσίπρα στη Νέα Υόρκη
Dimitris Filippidis 
 Ως Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ και παρότι έχω επίσημη πρόσκληση ΑΡΝΟΥΜΑΙ να παραβρεθώ στην αυριανή Δεξιώση για τον Τσίπρα!
Αρνούμαι να παρακαθήσω σε γεύμα με τον άνθρωπο που κάνει αγώνα να ξεγράψει την ιστορία! Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τους αληθινούς Ελληνες να προστατευσουμε την... ιστορία μας! Για τους νεκρούς αγωνιστες μας, για τις αυριανές γενιές!
Αρνούμαι να παραβρεθώ σε μία παρωδία με Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ που κρύβονται από τον λαό!
Η θέση μου και των συναγωνιστων μου στην Παμμακεδονική, με όλο το Υπατο Συμβούλιο είναι στον αγώνα και στους δρόμους! Οχι στα σαλόνια και στο Χιλτον!
Καλώ και τους άλλους ομογενείς παράγοντες που προσκλήθηκαν να αρνηθούν να παραβρεθούν απο ΣΕΒΑΣΜΟ στην πατρίδα και την Μακεδονία μας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Επανάσταση ποιο έθνος την έκανε, χρυσέ μου; Προφανώς οι Αλβανοί, που λέει και η Αλβανίδα ιστορικός...
ΣΤΑΘΗΣ

Είπε ο Ζάεφ «μία είναι η Μακεδονία», βάλαμε τις φωνές εμείς, «με παρερμηνεύσατε» δήλωσε ο Ζάεφ. Και την επόμενη μέρα επανέλαβε τα ίδια. Κι έτσι θα πηγαίνει! Ο Ζάεφ, ο κάθε Ζάεφ, θα επαναλαμβάνει όσα κέρδισε η FYROM με τη συμφωνία των Πρεσπών (έθνος και γλώσσα) θα... σκούζουμε εμείς,
ναι, θα σκούζουμε
για όσο θα σκούζουμε
και η ζωή θα συνεχίζεται με μιαν ακόμα θρυαλλίδα πολέμου σε ετοιμότητα. (Με τους κλέφτες της ιστορίας να ανοίγουν και τον δικό τους λάκκο, βεβαίως).
Πλην όμως τα Βαλκάνια
είναι μια ιδιαιτέρως σκληρή περιοχή, όπου όλοι μετρούν το μπόι όλων με βάση την ισχύ – «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». Κι ούτω πως δεν είναι καθόλου παράξενο το παραλήρημα της Αλβανίδας ιστορικού ότι οι Έλληνες είναι μια «επινόηση», ένα «δημιούργημα», ένα «κατασκευασμένο μόρφωμα». Προς τι όμως η οργή και η αγανάκτηση εναντίον της; Τα ίδια δεν
λένε και οι παρ’ ημίν εθνοαποδομητές; Τα ίδια δεν λένε ο κ. Μπαλτάς, λόγου χάριν, ο κ. Γαβρόγλου, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, ο κ. Λιάκος και πλήθος άλλοι («εκσυγχρονιστές» ή αριστεριστές – όλοι πια ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ); Αυτοί και οι μπιστικοί τους στον Τύπο και στα ΑΕΙ δεν είναι εκείνοι που λένε τα ίδια με όσα ισχυρίζεται η Αλβανίδα ιστορικός;
Αυτοί δεν είναι που διακηρύσσουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ουδεμίαν σχέση έχουν με τους αρχαίους (πόσω μάλλον με τους Βυζαντινούς), αλλά ότι είναι μια επινόησητου Διαφωτισμού και του Ρομαντισμού;
Ο κ. Γαβρόγλου δεν είναι που είπε (μάλιστα σε «πανηγυρικό» για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 κι ενώπιον του Τσίπρα) ότι «η Επανάσταση γέννησε ένα έθνος, τους Έλληνες»; Και την Επανάσταση ποιο έθνος την έκανε, χρυσέ μου; Προφανώς οι Αλβανοί, που λέει και η Αλβανίδα ιστορικός,
ίσως και οι Πατσινάκες, αν ορισμένοι Βασιβουζούκοι αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι. Εξαρτάται απ’ το «κλίμα Σόρος» και τη συγγραφή της Ιστορίας έτσι ώστενα μη θίγονται οι μιμόζες και να (ανα)παράγονται οι ραγιάδες.
Κι έτσι, σε αυτά εδώ τα σκληρά Βαλκάνια, οι Σλαβομακεδόνες δηλώνουν Μακεδόνες, οι Αλβανοί φθάνουν την Τσαμουριά στην Άρτα, αναζωπυρώνονται οι εθνικισμοί, οι Τσιπραίοι κάνουν ό,τι θέλουν οι Αμερικανοί και η Ελλάδα (από Προτεκτοράτο) πάει ολοταχώς για ψωροκώσταινα.
Διότι το παράδοξο (που παράδοξο δεν είναι), όλη αυτή η ροδή, απ’ τον Καρανίκαως τον Γαβρόγλου, όλοι αυτοί οι τάχα διεθνιστές (το πολύ κοσμοπολίτες) που ομνύουν στην κατάργηση των συνόρων, στην ουσία εκτρέφουν τον εθνικισμό των άλλων και συνεργούν όχι στην κατάργηση αλλά στην επαναχάραξη των συνόρων στην περιοχή μας – όσο αίμα και αν κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Άλλωστε στους Έλληνες (που δεν είναι Έλληνες) τι καλύτερο να αξίζει από μια Ελλάδα της Μελούνας;
Υπάρχουν πολύ τρόποι να ξεπουλιέται κανείς κι όχι μόνον μέσω του Υπερταμείου – για το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω ο Τσίπρας ωρυόταν ότι είναι μια «αθλιότητα» και ότι ο ίδιος επ’ ουδενί δεν θα «πωλούσε την Ακρόπολη». Όχι μόνον «Ακρόπολη» πούλησε, αλλά και Μακεδονία και ό,τι άλλο
υποσχόταν ότι θα διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού και του έβγαλε τα μάτια.
Όταν όμως στα σχολεία ανασκολοπίζεται ως μάθημα η Ιστορία ή εξοβελίζεται από τις ψυχές των μαθητών το μέγα δίδαγμα της Αντιγόνης, γιατί η Αλβανίδα ιστορικός να μη σου λέει κατάμουτρα ότι είσαι ένα μόρφωμα;…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πρόλαβε να το πει η ρωσικη αρκούδα...
..κι οι πρώτοι S-300 έφθασαν στη Συρία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμετανόητοι πολέμιοι της "αμνησίας"...
"H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;
Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,
του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των...Αράβων"
Μουαμάρ Καντάφι

Σαν σήμερα... 25 Σεπτέμβρη 1977...
Ο Καντάφι ανακοινώνει την εθνικοποίηση των δύο αμερικάνικων εταιριών πετρελαίου, που πίνουν το αίμα του λαού της Λιβύης...
Λίγο πριν απελευθέρωσε τη Λιβύη από τις βάσεις Αμερικανών και Άγγλων...
Η εκδίκηση θα έρθει μετά από 33 χρόνια με τη δολοφονία του, την κατοχή ολόκληρης της Λιβύης, την αρπαγή του πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας...
Οι πολίτες της Λιβύης πως ζούσαν με τον "αιμοσταγή δικτάτορα Καντάφι";
1 – Η Λιβύη ήταν τελευταία στη λίστα των χωρών όλου του κόσμου, με χρέος. Το "χρέος" ήταν στο 3,3% του ΑΕΠ. Η Γαλλία, που πρωτοστάτησε στη δολοφονία του Καντάφι, με "χρέος" στο 84,5% του ΑΕΠ (14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας...)! Στο 88,9% οι ΗΠΑ και στο 225,8% η Ιαπωνία!
2 – Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν δωρεάν παροχή προς όλους!
3 – Δίκτυο θερμαινόμενου νερού δωρεάν προς…  όλους!
4 – Η βενζίνη κόστιζε 0,08 ευρώ το λίτρο!
5 – Οι τράπεζες της Λιβύης έδιναν δάνεια με 0% επιτόκιο!
6 – Οι πολίτες δεν πλήρωναν φόρους και ο ΦΠΑ ήταν άγνωστος στη Λιβύη!
7 – Κάθε Λιβυκή οικογένεια απολάμβανε -με την παρουσίαση του Οικογενειακού Βιβλιαρίου- επιδόματος 300 ευρώ το μήνα!
8 – Κάθε Λίβυος πολίτης, άνδρας ή γυναίκα, απολάμβανε μετά το 18ο έτος της ηλικία του 700 ευρώ μηνιαίως!
9 – Σε οποιονδήποτε φοιτητή ήθελε να σπουδάσει στο εξωτερικό, η "δικτατορική" κυβέρνηση του παρείχε ΔΩΡΕΑΝ Υποτροφία, που ήταν το ποσό των 1627,11 ευρώ το μήνα, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του!  10 – ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, σε νοσοκομειακές μονάδες που ζήλευαν οι πιο αναπτυγμένες χώρες της δύσης.
11 – Η έξοδος από τη χώρα ήταν μια φυσιολογική διαδικασία και ποτέ δεν υπήρξε Λίβυος στα πλωτά φέρετρα που οι δουλέμποροι ψυχών διακινούν στη Μεσόγειο με σκλάβους για λογαριασμό του υπερεθνικού κεφαλαίου!

Λιβύη 2018... με το φρέσκο κρέας σκλάβων για "μετανάστευση" και φθηνά εργατικά χέρια στην "πολιτισμένη" δύση, εκτός από τι διακίνηση κι εμπόριο ναρκωτικών, έχουμε και μια επιπρόσθετη κερδοφορία για το κεφάλαιο: μικρά ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, ώστε να ικανοποιούν στα μπουρδέλα της Ευρώπης τις ορέξεις των αξιωματούχων του 4ου Ράιχ...
Τώρα κατάλαβες
Αφού δολοφόνησαν τον Καντάφι, εγκατέστησαν τους τζιχαντιστές στη Λιβύη -και μάλιστα τους έστειλαν να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία...
Η μεγαλύτερη επιχείρηση των ιμπεριαλιστών στον 21ο αιώνα, η "αραβική άνοιξη",δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πράξη αν δεν είχε εξαγοραστεί η "ευρωπαϊκή αριστερά".
Το αφήγημα της προσήλωσης στα "ατομικά δικαιώματα", ως "αριστερό" άλλοθι κι η κατακρεούργηση των κοινωνικών κι εργατικών δικαιωμάτων ήταν και το οριστικό τέλος, η πλήρης αποκάλυψη της ιμπεριαλιστικής "ευρωπαϊκής αριστεράς". Το νέο αφήγημα του "αντιφασισμού" δεν μπορεί να καλύψει και να συγκαλύψει την πλήρη ενσωμάτωση αυτής της κοσμοπολίτικης "αριστεράς" του υπερεθνικού κεφαλαίου: Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!
Ο φερετζές της "δικαιωματικής αριστεράς" -των κινημάτων "ανοιχτά σύνορα"-Σόρος, των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των "κoινωνικών καταλήψεων" τύπου City Plaza, της συστράτευσης με τους ιμπεριαλιστές για την κατάπνιξη των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων-, με τη δολοφονία του Καντάφι.
Για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Λιβύης πρωταρχικό ρόλο διαδραμάτισε η "δικαιωματική αριστερά".
Στην Ελλάδα -εκτός από την παραδοσιακή δεξιά και τη "σοσιαλδημοκρατία" του "μεταρρυθμισμένου κι εκσυγχρονισμένου" πρώην ΠΑΣΟΚ-, πρωταγωνιστεί η αυτό-αποκαλούμενη "ριζοσπαστική αριστερά":



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βοήθησε κι εσύ τη Unicef... μπορείς!
"Πρόσφερε 3 ευρώ στη Unicef
Βοήθησε τους συγγενείς του Ρέντζι ν' αποκτήσουν
μια πιο όμορφη βίλα"
Ας μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα εξαφάνισαν τα χρήματα για τα παιδιά της Γάζας:



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλοκάρισμα όλων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δορυφορικών και επίγειων, στη ΝΑ Μεσόγειο...
Είναι ίσως μια από τις σοβαρότερες εξελίξεις στον πολυετή εμφύλιο της Συρίας κι έρχεται ως αντίδραση στην κατάρριψη του ρωσικού αναγνωριστικού-κατασκοπευτικού #Il20 με 15 στρατιωτικούς.
Εκτός από την εγκατάσταση αντιαεροπορικών #S300 στη Συρία η #Moscowεξήγγειλε με μεσημεριανό διάγγελμα του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μπλοκάρισμα όλων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, δορυφορικών και επίγειων, στη ΝΑ Μεσόγειο πλησίον της #Syria και εκσυγχρονισμό των επιτελικών συστημάτων αεράμυνας της Συρίας, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να χτυπηθεί ξανά κατά λάθος ρωσικό αεροπλάνο.
Η χρήσης μέσων ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον κάθε ξένου αεροπορικού ή ναυτικού μέσου στη Συρία ισοδυναμεί με έμμεση κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και ναυσιπλοΐας.
Η απόφαση του Κρεμλίνου να "κλιμακώνει" τις ενέργειές του μόνο απαντώντας σε άλλες επιθετικές κινήσεις και σε κατάσταση άμυνας ("ενίσχυση της ασφάλειας των ρωσικών δυνάμεων, που επιχειρούν κατά της τρομοκρατίας") τηρεί την σταθερή γραμμή του Πούτιν να προχωρά σε αποφασιστικές κινήσεις, αφού τις «ζυγίσει», όταν πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, συχνότερα με καθυστέρηση, παρά με βιασύνη, ώστε κανείς να μην μπορεί εύκολα να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προχωρά σε επιθετικές ενέργειες: «δεν θέλουμε, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να μας αναγκάσετε», λέει το δόγμα Πούτιν, που τηρείται απαρέγκλιτα από την εποχή του πολέμου στην Νότιο Οσετία (αφότου οι Γεωργιανοί σκότωσαν Ρώσους κυανόκρανους), ως την Κριμαία, που αποτέλεσε μια εύλογη και έσχατη αντίδραση της Μόσχας στο ξενοκίνητο πραξικόπημα στην Ουκρανία, την εγκαθίδρυση υπό δυτική εποπτεία μιας ανοιχτά αντιρωσικής κυβέρνησης και την απειλή εγκατάστασης ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη στρατηγική χερσόνησο.
Η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην ανακοίνωση μέτρων μετά την κατάρριψη του Ιλιούσιν-20 ενισχύει και την κυρίαρχη εκτίμηση πολλών σχολιαστών ότι η μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους των αντιαεροπορικών συστημάτων #S300 στη #Syria έχει ήδη ολοκληρωθεί τα προηγούμενα 24ωρα, με διαδοχικές πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών στη βάση #Hmeimim κοντά στη #Latakia.
Κλασική ρωσική τακτική οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται όταν πλέον όλα έχουν τελειώσει και όλοι είναι ασφαλείς...
Ο πρόεδρος Πούτιν, κατ' εντολήν του οποίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε μέτρα αντίδρασης, μίλησε τηλεφωνικά πρώτα με τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ και αργότερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, ο οποίος είχε παλιότερα ζητήσει και η Μόσχα είχε συναινέσει να μην παραδοθούν S-300 στη Δαμασκό.
"Τώρα όμως η κατάσταση έχει αλλάξει και δεν έχουμε εμείς την ευθύνη γι' αυτό", είπε ο Σ.Σοϊγκού ανακοινώνοντας τα μέτρα.
Ο Νετανιάχου φαίνεται πως αρκέστηκε να προειδοποιήσει ότι θα αυξηθούν οι κίνδυνοι από την κίνηση της Μόσχας, ενώ με δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας του #Israel Αβιγκντόρ #Lieberman υποστήριξε ότι: "Το κράτος του Ισραήλ θα καταστρέφει τα αντιαεροπορικά #S300 της #Syria σε περίπτωση που απειλούν την ασφάλειά του".
Ο Σοϊγκού είχε πει νωρίτερα ότι η Μόσχα ελπίζει πως με τις αποφάσεις της "θα ηρεμήσουν οι θερμοκέφαλοι, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε αναλόγως της διαμορφούμενης κατάστασης"...
Μαθαίνω ότι συνάντηση για θέματα ασφάλειας θα έχουν Ρώσοι και Αμερικανοί σύντομα στη Μόσχα. Οι εποχές είναι πονηρές, δεν σηκώνουν αστεία...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε την ιμπεριαλιστική "αριστερά"!
- Τα αμερικανοτσογλάνια του Σόρος... ντρέπονται;
Το 2012 (28/9/2012) η δήθεν αριστερή “Κίνηση ενάντια στο φασισμό & τη φασιστική απειλή” έκανε συναυλια αλληλεγγυης στα Προπυλαια με τους αερα πατερα και αιθεροβαμονες, υπέρ των ισλαμοφασιστων δολοφόνων αποκεφαλιστων μισθοφόρων στη Συρία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EKTAKTO! Πώς "κρύφτηκαν" Τσίπρας και Κοτζιάς από τους Ομογενείς στη Νέα Υόρκη
EKTAKTO: OΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΘΩΣ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΑΖΕΙ, ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!
ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ αντι για το Προξενείο στο Millenium Hilton NY1, UN Plaza, New York, NY 10017, στο Diplomat Ballroom, ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ προσβαση στον κοσμο χωρις διαπιστευση! χουντα!!!!!!!
H αμεση αντίδραση της... Ομογένειας και της Παμμακεδονικής ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ την πρώτη φορά αριστερά να ΚΡΥΦΤΕΙ!
κ. ΤΣΙΠΡΑ εισαι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ , ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ και όπου υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ! ΜΟΝΟ ΣΤΑ Σκόπια είστε ευπροσδεκτοι!
H ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ με μία ιστορική ομόφωνη απόφαση χαρακτηρίζει τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ στις ΗΠΑ!