Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Δευτερα 24 Σεπτεμβριου 2018


ΕΠΑΜ
Δελτίο Τύπου: Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη ΝΑ Μεσόγειο
20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Αμέσως μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, ώστε να απαλλαγεί η περιοχή από τις ομάδες των τζιχαντιστών τρομοκρατών, αποφεύγοντας μια αιματηρή σύγκρουση με τον Συριακό Αραβικό Στρατό, οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και το Ισραήλ, εξαπέλυσαν  στις 17/9 αεροπορική επίθεση εναντίον στόχων στο έδαφος της Συρίας.
Μια παντελώς απρόκλητη επίθεση, χωρίς καν (αυτή τη φορά) το πρόσχημα της τιμωρίας του «χασάπη της Δαμασκού», χωρίς καμία δικαιολογία, χωρίς καμία εξήγηση, αλλά και χωρίς καμία σοβαρή κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα. Ακόμα και οι αρχικές, σκληρές δηλώσεις από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με τον ύπουλο ρόλο του Ισραήλ στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, υποχώρησαν, με την υποκριτική θλίψη του Νετανιάχου και τον Πούτιν να αποδίδει το γεγονός σε «μια αλυσίδα τραγικών, τυχαίων συμπτώσεων». Τα Δυτικά ΜΜΕ σιωπούν…
Η διεθνής κοινότητα επιμένει να αγνοεί τις αλλεπάλληλες αναφορές και τα στοιχεία που έχουν δοθεί από Σύρους και Ρώσους διπλωμάτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το ότι προετοιμάζεται άλλη μια σκηνοθετημένη από τους τζιχαντιστές και τα Λευκά Κράνη «επίθεση με χημικά» στο Ιντλίμπ, ώστε να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση Άσαντ και να δοθεί η δικαιολογία για επίθεση της Δύσης στη Συρία. Επίσης, μόλις πριν μερικές μέρες ο Σύρος Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε ότι 44 παιδιά έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές στην περιοχή του Ιντλίμπ, για να χρησιμοποιηθούν ως «θύματα» σε ένα τέτοιο σενάριο.
Το χειρότερο για τον ελληνικό λαό είναι η συμμετοχή της Ελλάδας, μέσω του ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές, επιθετικές ενέργειες εναντίον της φίλης χώρας και παραδοσιακά συμμάχου, Συρίας. Η κατοχική κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν δίστασε να εμπλέξει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που βρίσκεται στα ανοιχτά της Συρίας, την πολεμική φρεγάτα Έλλη. Δεν δίστασε να προσφέρει ένα ελληνικό μαχητικό και τις ζωές του πληρώματός του, ως εύκολους και πολιτικά ανώδυνους στόχους αντιποίνων, μια που το Ελληνικό πλοίο δεν διαθέτει τα κατάλληλα αντιαεροπορικά συστήματα για να αμυνθεί σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Και, φυσικά, δεν περιμένει κανείς ότι οι «σύμμαχοί» μας στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε καμιά σθεναρή αντίδραση αν χτυπηθεί ένα Ελληνικό πλοίο. Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα προσφέρεται ως αναλώσιμο στα σκοτεινά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της έντασης στην ΝΑ Μεσόγειο, συνεργώντας στις προσπάθειες διάλυσης ενός κυρίαρχου και καθόλα φιλικού προς τη χώρα μας κράτους και θέτοντας σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.
Το Ε.ΠΑ.Μ. καταγγέλει την άνανδρη επίθεση στη φίλη χώρα Συρία και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Συριακού λαού για την πλήρη απελευθέρωση, απ’ άκρη σ’ άκρη, της Συριακής γης από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές. Οι αυτόκλητες και απρόσκλητες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις  που δρουν στη Συρία, με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσας και να αφήσουν τον συριακό λαό να κάνει κουμάντο στη μία, ενιαία και αδιαίρετη Συρία.
Απαιτούμε:
Καμία εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές εστίες που ανοίγει και υποδαυλίζει η Δύση και το ΝΑΤΟ, με μόνο στόχο τη διάλυση των ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και την υποταγή των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους.
Άμεση αποχώρηση της φρεγάτας Έλλη από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανοιχτά της Συρίας.
Άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Συρία και άνοιγμα της πρεσβείας της Συρίας στην Αθήνα.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή, για τις ενδεχόμενες συνέπειες των επικίνδυνων κυβερνητικών επιλογών. Τον καλούμε να συναισθανθεί το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει η χώρα μας όσο συνεχίζεται και βαθαίνει η κατοχή της από ξένες δυνάμεις και κυβερνάται από δοσίλογο και προδοτικό προσωπικό και να ξεκινήσει τον δικό του εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, για το ξαναχτίσιμο μιας νέας, ελεύθερης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που θα προάγει την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Μιας Ελλάδας που θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη στους πολίτες της.
Ας αποδείξουμε ότι αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει και ας την διεκδικήσουμε!
Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2018
Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
https://www.epamhellas.gr/deltio-typoy-amesi-apemploki-tis-elladas-ta-schedia/
Σχολιο.- Δική μου πατρίδα δεν μπορεί είναι αυτή που στέλνει πλοία να βομβαρδίσουν την Συρία. Αυτή την πατρίδα την αφήνω για αυτούς που πολεμάω και συνεχίζω τον αγώνα μου μέχρι να τους νικήσω
Σχολιο.- Πατρίδα πολύ απλά είμαστε εμείς και εσύ με τα στραβά και καλά μας, όπως και οι αξίες, αρετές και αγώνες που κουβαλάμε από το χθες μας ως το σήμερα. Αυτοί για τους οποίους μιλάς, είναι το κράτος και μάλιστα ένα κράτος υπό κατοχή, που μόνο την πατρίδα μας δεν αντιπροσωπεύει.
Σχολιο.- αυτο που σε κρατησε όρθιο στις δύσκολες στιγμές είναι ο Αττικός αέρας που αναπνέεις και το αττικό νερό που πίνεις..Ο αγώνας των παλαιστινίων και των Συριων ήταν η ελπίδα και το φως στο τούνελ για να συνεχίσεις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Imad shtaiwi (21 ετων) σκοτώθηκε από έναν ισραηλινό σκοπευτή κατοχής στη μεγάλη πορεία της επιστροφής στην πολιορκημένη Γάζα απόψε Κυριακη.
Δόξα στον μάρτυρα. Θάνατος στον σιωνισμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
ΟΧΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ! - Πανό στο Κάστρο Ιωαννίνων.
Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Αυτή την Παρασκευή 28/9 στο Πάρκο Τρίτση, στα πλαίσια της 25ης Οικογιορτής, θα γίνει σχετική ενημερωτική ομιλία από την Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νασράλα στην τελευταία ομιλία του: Oι Ισραηλινοί είναι θυμωμένοι είναι ανήσυχοι γιατί ανατράπηκε το σχέδιό τους μέσα στην περιοχή. Έτρεφαν μεγάλες ελπίδες σε αυτό που συμβαίνει σε Συρία κι Ιράκ. Κατά το παρελθόν έθρεψαν μεγάλες ελπίδες σε αυτό που έγινε στο Λίβανο. Αλλά όλες οι προσδοκίες τους διασκορπίστηκαν στους 4 ανέμους. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι ο Άξονας της Αντίστασης θα ξαναβρεθεί απέναντί τους πιο ισχυρός παρά ποτέ. Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν τώρα ότι νέες χώρες (Ιράκ , Υεμένη) είναι τώρα μέρος του Άξονα της Αντίστασης και ότι ολόκληροι λαοί που ήταν έξω από τη μάχη του ισραηλινού εχθρού είναι σήμερα στο εσωτερικό αυτής της σφαίρας με δύναμη, με τρόπο δραστήριο κι ενσωματωμένο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια:
"Ο Τσίπρας εφαρμόζει πολιτικές της δικής μας παράταξης", δήλωσε η προερχόμενη από τη Ν.Δ. υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sahra Wagenknecht (Σαρα Βακεναχτ, Κομμα της Αριστερας,Γερμανια)
Κανείς δεν θα καθίσει στο τραπέζι με τον Ερντογάν. Επειδή δεν θα δειπνήσουμε με έναν που αφήνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, στηρίζει ισλαμικές συμμορίες στη Συρία, επιτίθεται σε γειτονικές χώρες, και οδηγεί σε πόλεμο κατά των κούρδων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γενικά μιλώντας, στην προσπάθειά του να εμπεδώσει μια παγκόσμια Δικτατορία, ο Ολοκληρωτισμός του Χρήματος στρέφεται αναπόφευκτα εναντίον όλων των ισχυρών ταυτοτικών στοιχείων του ανθρώπου, όπως το κράτος, το έθνος, η θρησκεία, οι ιδεολογίες, ακόμα και το φύλο.
Χρειάζεται να φτιάξει τον Homo Economicus, πλαστελίνη στα μακάβρια σχέδιά του για την ανθρωπότητα. Δεν θέλει ανθρώπους με πρόσωπο και ταυτότητα.
Θέλει να τα καταστρέψει, ή να τα αντικαταστήσει με δήθεν, εικονικές ταυτότητες που ελέγχει ο ίδιος (ο Γκορμπατσώφ ως κομμουνιστής, ο Σαρκοζί ως γκωλικός, ο ISIS ως δήθεν αντιιμπεριλιστικό κίνημα, ο Ολάντ ως δήθεν σοσιαλιστικής, ο Τσίπρας ως δήθεν ριζοσπάστης αριστερός, η Σαϊεντολογία ως δήθεν θρησκεία κ.ο.κ., τα παραδείγματα είναι άπειρα)
Και θέλει να το κάνει για τα γνήσια ταυτοτικά στοιχεία, ακόμα κι αν είναι μεταξύ τους αντίθετα, αποτελούν όλα εμπόδια στην ολοκλήρωση της παγκόσμιας κυριαρχίας του.
Όταν δεν είναι ιδιοτελείς, πολλοί φίλοι μας της Αριστεράς, μπερδεύουν συχνά τις εποχές, λόγω του μεγάλου θαυμασμού που τρέφουν ασύνειδα για τον καπιταλισμό και του συντηρητισμού τους. Την εποχή της Γαλλικής ή της Ρωσικής Επανάστασης, οι εξεγειρόμενοι κατά της απολυταρχίας έβαλαν στο στόχαστρο την ηγεσία της εκκλησιαστικής ιεραρχίας γιατί ήταν το ιδεολογικό συμπλήρωμα των αυταρχικών καθεστώτων εναντίον των οποίων εξηγέρθησαν.
Και τότε ακόμα, ο Λένιν αν στράφηκε εναντίον της Ορθόδοξης ιεραρχίας, συνεργάστηκε στενότατα με τους Παλαιόπιστους και πριν και μετά την Επανάσταση.
Σήμερα όμως ζούμε σε εποχή αντεπανάστασης, όχι επαναστάσεων. Δεν έχουμε λόγο να χαιρόμαστε και να χειροκροτούμε, όταν οι δυνάμεις του παγκόσμιου αντι-Ανθρωπισμού επιτίθενται ή απάγουν δυνάμεις που ορισμένοι μπορεί να τις θεωρούν παρωχημένες ή και αντιδραστικές.
Η προοδευτική προσπάθεια πρέπει να στρέφεται στη αντικατάσταση δομών με άλλες καλύτερες, όχι στην υπαγωγή των πάντων σε μια αόρατη μεν, πολύ υπαρκτή δε πλανητική δικτατορία του Χρηματιστικού Κεφαλαίου. ‘Ό πως έλεγε ο Λένιν “συγκεκριμένη ανάλυση, συγκεκριμένης κατάστασης”."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αριστερά,ήταν ιστορικά καταδικασμένη να εκφράζει την ακμή με τον αυθεντικό ηρωισμό της!
Σήμερα η"δικαιωματικη ιμπεριαλιστικη αριστερά"εκφράζει την παρακμή & την ηρωοποίηση των λούμπεν συμπεριφορών...!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H α΄τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Πούτιν – Άσαντ μετά την πτώση του IL20. Ο Πούτιν υποσχέθηκε να παραδώσει τους S300 στη Συρία.
24/9/2018 – 14.00
O Bachar al-Assad εξέτασε με το Ρώσο ομόλογό του Vladimir Poutine σε τηλεφωνική τους επικοινωνία τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία όσο και τη συμφωνία στο Idleb και τα μέσα εφαρμογής της.
Ο πρόεδρος al-Assad εξέφρασε δια ζώσης τα συλλυπητήριά του στον Poutine και στο ρωσικό λαό για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους και για τους Ρώσους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες επιτελώντας την ευγενική αποστολή τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Από την πλευρά του ο Poutine επέρριψε την ευθύνη στο Ισραήλ για την πτώση του αεροσκάφους και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο al-Assad ότι η Ρωσία θ΄αναπτύξει τα συστήματα συριακής αεράμυνας και θα παραδώσει στη Συρία το σύστημα « S300 ».
Από την Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας μαθαίνουμε ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του ‘Ασαντ και του Πούτιν, μετά την τραγωδία του ρωσικού αεροπλάνου.
Η Ρωσία θα παραδώσει εντός 15 ημερών το αντιαεροπορικό σύστημα  S-300 στο συριακό στρατό  ανέφερε ο Sergueï Choïgou.
«Ένα μοντέρνο σύστημα πυραύλων εδάφους αέρος S-300 θα δοθεί στο συριακό στρατό εντός 2 εβδομάδων.Είναι ικανό ν΄αναχαιτίσει μέσα αεροπορική επίθεσης σε απόσταση πάνω από 250 km και να χτυπήσει ταυτόχρονα πολλούς εναέριους στόχους», εξήγησε. Θα ξεκινήσουμε τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές στη Συρία για να αποτρέψουμε την επικοινωνία μέσω δορυφόρου και αεροσκαφών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο ρωσικά SU-34 αναχαίτισαν δυο ισραηλινά F-16 πάνω από την Τρίπολη Λιβάνου.
23/9/2018 – 22.00
Ρώσικα μαχητικά αναχαίτισαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το Λίβανο.  Δυο ρωσικά SU-34 συγκρούστηκαν με δυο ισραηλινά  F-16 της (IAF) στην Tripoli Λιβάνου στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και τ΄ανάγκασαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ παρά το μηχανισμό που στοχεύει την αποφυγή διαμάχης μεταξύ Μόσχας – Τελ Αβίβ. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Ρωσίας και Ισραήλ για το περιστατικό. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που ρωσικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας διεισδύουν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου προερχόμενα από Συρία.
Μεταφέρθηκε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα πετούν πάνω από το Λίβανο για να επιτελούν αναγνωριστικές αποστολές. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πολυάριθμες ισραηλινές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία εξαπολύθηκαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Μετά το επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού il 20 η Ρωσία επέβαλε μια de facto (NO-FLY-ZONE) ανακοινώνοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά από θαλάσσης κι αέρος στην Α Μεσόγειο στ΄ανοιχτά συριακών κι ισραηλινών ακτών.  Κανένα ισραηλινό αεροσκάφος δεν εξουσιοδοτήθηκε να πετάει να πετά εκτός του εδάφους του Ισραήλ, εκτός αν το κάνει σε υψόμετρο άνω των 19.000 ποδιών. Σε τέτοιο ύψος θα είναι εύκολοι στόχοι των συριακών αντιαεροπορικών.
Κάτω από αυτό το υψόμετρο, τα ισραηλινά αεροσκάφη θα ήταν « στον αέρα » μιας αναγγελθείσας ρωσικής στρατιωτικής άσκησης, όπου θα μπορούσαν να χτυπήσουν « τυχαία » από πυραύλους από ρωσικά πολεμικά πλοία.
Το Israël εμφανώς αποφάσισε να τεστάρει αν η Ρωσία  εννοούσε αυτό που είπε και οι Ισραηλινοί έστειλαν δυο F-16 πάνω από το Λίβανο σε ύψος κατώτερο 19 000 ποδιών.Αυτά τ΄αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ρωσικά SU-34 κι εξωθήθηκαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
Το Su-34 δεν είναι μόνο ένα βομβαρδιστικό είναι και μαχητικό πολύ αποτελεσματικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Daesh δημοσιοποιεί βίντεο με 3 τρομοκράτες της επίθεσης στο Ahvaz του Ιράν.
23/9/2018 – 21.00
To ISIS δημοσιεύει μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του Amaq ένα βίντεο με 3  επιτιθέμενους αληταραδες ισλαμοφασιστες τρομοκράτες του κατά την επίθεση στην στρατιωτική παρέλαση στην ιρανική πόλη Ahvaz που το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε 29 άτομα και τραυμάτισε περί τους 60. Τα 3 άτομα φέρουν παραστρατιωτική στολή στο vidéo, που τραβήχθηκε από  smartphone. Δυο μιλούν αραβικά και ο ένας τα περσικά Farsi. Eίναι σε αυτοκίνητο προφανώς έτοιμοι να διαπράξουν την επίθεση. Προτείνουν τη στόχευση των Φρουρών της Επανάστασης. Κρίνοντας από το βίντεο αυτό δημοσιοποιήθηκε μετά την επίθεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εμάς εκτός από την Ελευθερία"
 Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, 16:37
Αχέντ Ταμίμι, το νέο σύμβολο αντίστασης και αγώνα του παλαιστινιακού λαού, το πρότυπο της γενιάς της, που ονειρεύεται να ζήσει σε μια ελεύθερη χώρα μια καλύτερη ζωή, από αυτή που κληρονόμησε από τους δικούς της.
Υποστηριζόμενη από την παλαιστινιακή κοινότητα, πραγματοποιεί περιοδεία σε διάφορες χώρες προβάλλοντας τα αιτήματα του λαού της και αυτό το Σαββατοκύριακο κατέφθασε στη χώρα μας, ως προσκεκλημένη της ΚΝΕ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία όπου διαμένει για να τη γνωρίσει από κοντά και να την ενθαρρύνει στον αγώνα της.
Η 17χρονη σήμερα Αχέντ Ταμίμι παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ανέφερε τα μελλοντικά σχέδια της, την εμπειρία του εγκλεισμού στις ισραηλινές φυλακές, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρεί τον ελληνικό λαό «συμμέτοχο» στον αγώνα τους.
«Με όλα τα νόμιμα μέσα θα συνεχιστεί ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και για αυτό θέλω να σπουδάσω Νομική και Διεθνές Δίκαιο ώστε να βοηθήσω να φτάσει η φωνή του λαού στα διεθνή φόρα. Παράλληλα όμως στηρίζω κάθε μορφή αγώνα για την απελεύθερωση», τονίζει, εξηγώντας ότι η οχτάμηνη δοκιμασία της στις φυλακές την έκανε «πιο δυνατή».
«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εμάς παρά η ελπίδα ότι μια μέρα θα απελευθερωθούμε», καταλήγει...
Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi καλωσόρισε και παρουσίασε την Αχέντ Ταμίμι, εξήροντας τον ρόλο της και τις προσπάθειες της προς όφελος του λαού του, ενώ και η ίδια απηύθηνε χαιρετισμό.
Ποια είναι Αχέντ Ταχίμι
Η 16χρονη όρθωσε το ανάστημά της και ενέπνευσε εκατομμύρια Παλαιστίνιους και υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο, χαστουκίζοντας (τον Δεκέμβριο του 2017) έναν σιωναζι στρατιώτη ο οποίος νωρίτερα πυροβόλησε με σφαίρα στο πρόσωπό τον ξάδερφό της. Αν και ο στρατιώτης δεν αντέδρασε, η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο που διαδόθηκε ταχύτατα και προκάλεσε την καταδρομική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων, που συνέλαβαν λίγες μέρες αργότερα την ίδια και την οικογένεια της.
Η ιστορία της συνέχισε να συγκινεί και κατά τη διάρκεια της οχτάμηνης κράτησής της σε φυλακές υψίστης ασφαλείας των σιωναζι, με το αντιστασιακό της πνεύμα και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων από τους σιωναζι να αποτελεί αντικείμενο σεβασμού και θαυμασμού.
«Η αντίσταση θα συνεχιστεί» ήταν τα λόγια της αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή, και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει πράξη, με όρους διπλωματικούς αυτή τη φορά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΛΑΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όλες και όλοι, έξω από την ΓΑΔΑ την Τετάρτη 26/09 στις 11 π.μ.»
Η Κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και προσπάθειας καταστολής της αντίστασης του Κινήματος Ενάντια στους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς και των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, έφτασε σε σημείο να καλέσει σε απολογία, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. στην ΓΑΔΑ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173) τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ακόμη ένα μέλος του κινήματος.
Το κατηγορητήριο με το οποίο τον καλούν σε απολογία, εντελώς αστήρικτο , συμπεριλαμβάνει σχεδόν τον μισό Ποινικό Κώδικα κι έχει μοναδικό στόχο να τρομοκρατήσει και να αναστείλει την ανάπτυξη του κινήματος και την δράση της Λαϊκής Ενότητας.
Δεν θα τους περάσει.
Καλούμε τα Δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα , τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να πάρουν θέση ενάντια στην ένταση του αυταρχισμού και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με τις θέσεις της ΛΑΕ.
Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τους δημοκράτες πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 11 π.μ. έξω από τη ΓΑΔΑ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Οι διώξεις μας δυναμώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς.
Το γραφείο τύπου
24/09/2018



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 μ.μ., κρατικοί υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από αξιωματικούς και στρατιωτικούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, έφτασαν στην πόλη 'Anata στα βόρεια της Ιερουσαλήμ. Με τη βοήθεια μιας μπουλντόζας, οι δυνάμεις κατεδάφισαν ένα σπίτι οικογένειας παλαιστινίων που βρίσκεται περίπου 50 μέτρα από τον ισραηλινό μεθοριακό φράκτη, αφήνοντας πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών ανήλικων, άστεγους. Οι δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης ένα σταύλο ζώων που άνηκε στην οικογένεια και έναν άλλον που ανήκε σε άλλη οικογένεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παναθηναϊκός αυτές τις μέρες διεξάγει τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Ανάμεσα στις ομάδες που έχουν κληθεί να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Αυτή η πρόσκληση γίνεται πρόκληση αφού ο Παναθηναϊκός δίνει έτσι αναγνώριση και νομιμοποίηση σε μία ομάδα ενός κράτους Κατοχής.
Αυτή η πρόκληση, στρέφεται προς τον λαό της Παλαιστίνης και αναπόφευκτα μπαίνει στην λίστα με τις αμέτρητες προσπάθειες που γίνονται για να φέρουν κοντά τους δύο λαούς, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο χωρών, που ως βάση έχει την κλοπή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανήκουν στον παλαιστινιακό λαό.
Παράλληλα στρέφεται απέναντι στους οπαδούς του Παναθηναικού, οι οποίοι με αμέτρητες παρεμβάσεις τους έχουν ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού
Αποτελεί ντροπή για τον σύλλογο αυτή η πρόσκληση σε μία τέτοια εκδήλωση και για μένα θα πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμετοχή στο Resistance Festival 2018
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» ενημερώνει πως θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Resistance Festival (το Φεστιβαλ της ΚΟΕ).
September 24, 2018
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Σχολή Καλών Τεχνών επί της Οδού Πειραιώς 256  στον Ταύρο.
Περιμένουμε τους φίλους και τις φίλες της Παλαιστίνης να βρεθούμε και να συζητήσουμε από κοντά για να οργανώσουμε από κοινού, την δράση μας πάνω στα ζητήματα που έχουν προκύψει από την υποταγή της χώρας μας στα συμφέροντα της Δύσης. Ζητήματα όπως η δημιουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med με την κλοπή του ορυκτού πλούτου του Παλαιστινιακού λαού, τις πωλήσεις παλαιστινιακής γης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε Σιωνιστικά χέρια, τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ που οδήγησαν μέχρι και σε συμμετοχή στον βομβαρδισμός της Συρίας. Επίσης να δούμε την οργάνωση του BDS στην Ελλάδα και την ενίσχυση του κινήματος για τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους.
Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως θα έχουμε προς διάθεση το πολύ σημαντικό βιβλίο του Tim Aderson «Ο βρώμικος πόλεμος στην Συρία», το οποίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από την Κόκκινη Ορχήστρα.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ: https://www.resistancefestival.gr/to-programma-toy-resistance-festival-2018/
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία εντός δύο εβδομάδων
 Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 15:43
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Μόσχα θα παραδώσει προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ως απάντηση στον ρόλο του Ισραήλ στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 την περασμένη εβδομάδα.
«Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν το προηγμένο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 μέσα σε δύο εβδομάδες. Είναι ικανό να αναχαιτίσει εναέριες απειλές σε εμβέλεια άνω των 250 χιλιομέτρων και ταυτόχρονα να πλήξει αρκετούς εναέριους στόχους», τόνισε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι οι S-300 θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης της συριακής αεροπορίας.
Επιπλέον, ο Σοϊγκού υπογράμμισε πως θέσεις διοίκησης των δυνάμεων της συριακής αεροπορίας θα λάβουν αυτόματο σύστημα ελέγχου που θα διασφαλίζει την αναγνώριση των ρωσικών αεροσκαφών.
Δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της πολεμικής αεροπορίας από τη θάλασσα της Μεσογείου.
«Η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας των πολεμικών αεροσκαφών τα οποία επιτίθονται κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας, στις περιοχές πάνω από τα νερά της Μεσογείου που συνορεύουν με τη Συρία», δήλωσε ο Σοϊγκού.
Συνεχίζοντας, είπε ότι η Μόσχα σταμάτησε την παράδοση των S-300 στη Δαμασκό το 2013 κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, όμως η κατάσταση σχετικά με τις παραδόσεις άλλαξε «χωρίς ευθύνη της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα ισραηλινό μαχητικό F-16 χρησιμοποίησε το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 σαν ασπίδα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του αεροπλάνου από συριακό σύστημα αεράμυνας.
«Αυτό μας ανάγκασε να λάβουμε κατάλληλη απάντηση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ρωσικών στρατευμάτων που εκτελούν καθήκοντα για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία», επεσήμανε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανοί βουλευτές μποϊκοτάρουν δεξίωση για τον Ερντογάν
 Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 11:50
Εβδομάδα ολοκλήρωσης των προετοιμασιών για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο έχει ξεκινήσει, μια επίσκεψη που γίνεται έπειτα από μακρύ διάστημα παγετώνων ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, η δεινή οικονομική κρίση στην Τουρκία και οι διενέξεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά αυτοσυντήρησης του Τούρκου προέδρου και μπροστά στον φόβο να μείνει χωρίς συμμάχους έτεινε χείρα επανασυμφιλίωσης προς την Ε.Ε. και κυρίως τη Γερμανία.
Όχι στο ίδιο τραπέζι
Αναχωρώντας χθες το βράδυ για τη Νέα Υόρκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι προτεραιότητα του ταξιδιού του στο Βερολίνο είναι να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Για πολλούς Γερμανούς βουλευτές όμως οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές τις εντάσεις δεν έχουν εκλείψει, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν με μεγάλο σκεπτικισμό την επίσκεψη αυτή. Πολλοί δε εξ αυτών μάλιστα, κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι παρά την πρόσκληση που έλαβαν από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ δεν πρόκειται να παραβρεθούν στην επίσημη δεξίωση στο ανάκτορο Μπελβί.
«Δεν αντιτίθεμαι στον διάλογο με την Τουρκία και δεν έχω σοβαρή αντίρρηση ως προς την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου» δηλώνει στην Deutsche Welle ο Μπιτζάν Τζιρ-Σαράι, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του κόμματος των Φιλελευθέρων. «Ωστόσο, θεωρώ προβληματικό ως Γερμανός βουλευτής να δειπνώ στο ίδιο τραπέζι μαζί του, όταν την ίδια ώρα Γερμανοί πολίτες βρίσκονται στη φυλακή, όταν η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χειροτερεύει συνεχώς. Έχω προσωπικό πρόβλημα με αυτό».
Δεν είναι, όμως, ο μόνος. Το ίδιο πρόβλημα έχουν κι άλλοι βουλευτές. Για παράδειγμα, στην επίσημη δεξίωση δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ σημειώνοντας ότι με την παρουσία του δεν θα ήθελε να γίνει τμήμα της προπαγάνδας του Ερντογάν.
Έζντεμιρ: «Να αντέξει την κριτική μου»
Αρνητικά απάντησαν και οι συμπρόεδροι των Πρασίνων Αναλέζε Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ, οι επικεφαλής της Κ.Ο. του ίδιου κόμματος Κάτριν Γκέρινγκ Έκχαρντ και Άντον Χοφράιτερ. Μια επίσημη δεξίωση δεν είναι τόπος ενός κατά τα άλλα απαραίτητου διαλόγου με την Τουρκία με τόσο πολύπλοκα θέματα, όπως η κατάσταση στη Συρία ή οι φυλακίσεις αντικαθεστωτικών, ήταν το επιχείρημα που προέβαλαν. Από το κόμμα «Η Αριστερά» δεν θα παραβρεθεί η πρόεδρος της Κ.Ο. Σεβίμ Ντάγκντελεν και από την εθνολαϊκιστική «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ο συμπρόεδρος του κόμματος και οι δύο συμπρόεδροι της Κ.Ο. και ο διευθυντής.
Αντίθετα, παρών στη δεξίωση θα είναι ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων τουρκικής καταγωγής Τζεμ Έζντεμιρ. Μιλώντας στην εφημερίδα «Tagespiegel» είπε ότι «ναι μεν ο Ερντογάν δεν αξίζει μια τέτοια δεξίωση… αλλά θα πρέπει να με δει και να αντέξει την κριτική μου για την αυταρχική του πολιτική». Ο Μπιτζάν Τζιρ- Σαράι θεωρεί την όλη επισημότητα υπερβολική. «Δεν είμαι κατά της επίσκεψης Ερντογάν, αλλά βρίσκω προβληματικές και υπερβολικές τις στρατιωτικές τιμές, το κόκκινο χαλί και την επίσημη δεξίωση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Οι «παραπλανητικές πληροφορίες» των ισραηλινών δυνάμεων προκάλεσαν τη συντριβή του Ilyushin
 Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 05:38
Η Μόσχα επέρριψε εκ νέου χθες την ευθύνη στο Ισραήλ για την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους, τονίζοντας ότι οι ισραηλινές ενέργειες είναι αποτέλεσμα «είτε έλλειψης επαγγελματισμού είτε εγκληματικής αμέλειας».
Δεκαπέντε Ρώσοι στρατιωτικοί, μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος παρακολούθησης IL-20 συνετρίβη κοντά στη Λαττάκεια, στη βόρεια Συρία, τη Δευτέρα.
Την Κυριακή, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ρωσικού στρατού για τις συνθήκες του περιστατικού, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι οι «παραπλανητικές πληροφορίες» που έδωσε ο ισραηλινός στρατός για τις επιδρομές που θα πραγματοποιούσε «δεν επέτρεψαν στο ρωσικό αεροσκάφος IL-20 να κινηθεί εγκαίρως σε ασφαλή περιοχή».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα έλαβε κλήση από την ισραηλινή διοίκηση στις 18.39 ώρα Γκρίνουιτς, που προειδοποιούσε ότι το Ισραήλ θα βομβαρδίσει στη «βόρεια Συρία», όπου το ρωσικό αεροσκάφος παρακολούθησης διεξήγαγε αποστολή πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.
Η Ρωσία τότε διέταξε το αεροσκάφος της να επιστρέψει στην αεροπορική βάση Χμέιμιν, αλλά «ένα λεπτό» μετά την κλήση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ισραηλινά F-16 βομβάρδισαν τη Λαττάκεια, κοντά στη βάση Χμέιμιν.
Εκεί, «ισραηλινά αεροσκάφη είδαν το ρωσικό IL-20 και το χρησιμοποίησαν ως ασπίδα ενάντια σε αντιαεροπορικούς πυραύλους ενώ συνέχισαν τους ελιγμούς στην περιοχή», είπε ο Κονασένκοφ.
Τα αντικειμενικά δεδομένα δείχνουν ότι οι «ενέργειες των Ισραηλινών πιλότων, που προκάλεσαν τον θάνατο 15 Ρώσων στρατιωτών, προήλθαν είτε από έλλειψη επαγγελματισμού είτε από εγκληματική αμέλεια», τόνισε κατηγορώντας για «τυχοδιωκτισμό» τον ισραηλινό στρατό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομικοι της χούντας συριζανελ πέρασαν χειροπέδες και οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μαθήτρια 13 ετών επειδή πούλαγε στυλό για να μαζέψει χρήματα να βοηθήσει την οικογένεια της που έχει μεγάλη οικονομική ανάγκη
Ναύπακτος: Διχάζει η σύλληψη της τρομαγμένης μαθήτριας Η διαπίστωση και οι χειροπέδες που προκαλούν αντιδράσεις
Χαμός με τη σύλληψη της μαθήτριας στη Ναύπακτο
Με χειροπέδες η 13χρονη μαθήτρια που τα έχασε. Τα όσα έγιναν κεντρίζουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων στη Ναύπακτο…
Το με τη σύλληψη ενός 13χρονου κοριτσιού, έλαβε χώρα στη Ναύπακτο και προκαλεί συζητήσεις στην τοπική κοινωνία.
Το ανήλικο κορίτσι προσπαθούσε να βγάλει τα προς το ζην για την ίδια και την οικογένειά της, περπατώντας ανάμεσα στις καφετέριες και τα εστιατόρια και διαθέτοντας προς πώληση διάφορα στυλό στους θαμώνες.
Εξαιτίας αυτού λοιπόν, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βάλουν χειροπέδες στην κατατρομαγμένη κοπελίτσα και να κατάσχουν τα στυλό που πωλούσε.
Αφού σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και σε βάρος των γονέων της για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Σχολιο.-  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΣΤΗΝ ΝΕΟΚΟΛΟΜΒΙΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙ 3 ΧΙΛΙΩΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ
Σχολιο.- Τους (μάλλον) Σύριους,που πουλάνε λαθραία τσιγάρα στα Εξάρχεια,πότε θα τους συλλαβετε?
Σχολιο.- Πακιστανοί είναι. Και δεν είναι στα Εξάρχεια μόνο.
Εκτός από αυτούς, είναι οι μαύροι με τα σεντόνια τους στην ΑΣΟΕΕ, οι αφγανοί με τα κλεμμένα τηλέφωνα έξω από αρκετούς σταθμούς ηλεκτρικού και μετρό και γύρω από την Ομόνοια... Τόσοι πολλοί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ! Το μεγαλο κολπο του Κατοχικου με τα μνημεια και τους αρχαιολογικους χωρους. Βαζουν χερι στα Ταμεια των αρχαιολογικων χωρων. Απιστευτο! Στους δανειστες και τα εσοδα από τα εκατομμυρια «προσκυνητες» του αρχαιοελληνικου πολιτισμου. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




EMΠΛΟΚΗ Ρωσικό Su 35 αναχαίτισε αμερικάνικο F22 στον συριακό εναέριο χώρο.
24/9/2018 – 23.55
Ρωσικό μαχητικό Su 35 αναχαίτισε αμερικάνικο F22 στον συριακό εναέριο χώρο αναφέρεται από πολλές πηγές τώρα. Τη Δευτέρα υπήρξε πτήση αμερικάνικου κατασκοπευτικού αεροσκάφους πλησίον της ρωσικής βάσης Hmeimim  στην Λατάκια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τηλεφωνική επικοινωνία και Putin-Netanyahu. O Netanyahu προειδοποίησε κατά τη μεταφορά σοφιστικέ όπλων στη Συρία.
24/9/2018 – 21.15
O Benjamin προειδοποίησε τη Δευτέρα κατά της μεταφοράς στη Συρία « σοφιστικέ όπλων », διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να « υπεραμύνεται τα συμφέροντα του στην περιοχή « ,σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vladimir Poutine μετά τη συντριβή του IL 20 στη Συρία.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε στο Ρώσο πρόεδρο την εμπιστοσύνη του στην ισραηλινή εκδοχή στις συνθήκες κατάρριψης του του ρωσικού αεροσκάφους σύμφωνα με ανακοινωθέν των υπηρεσιών του. Ο Netanyahu επέρριψε για μια ακόμη φορά την ευθύνη της κατάρριψης στη συριακή πλευρά.
Στην τηλεφωνική του συνομιλία οι Netanyahu και Poutine συζήτησαν την πρόθεση της Μόσχας να διοχετεύσει στη Συρία συστοιχίες πυραύλων S-300 και να μπλοκάρει κάποιες επικοινωνίες πάνω από τη Μεσόγειο. Ο  Netanyahu προειδοποίησε κατά της  « μεταφοράς συστημάτων σοφιστικέ-προηγμένων όπλων στα χέρια ανεύθυνων κάτι που θ’ αύξανε τους κινδύνους στην περιοχή ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει « να υπερασπίζεται την ασφάλεια του και τα συμφέροντά του « .
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας θα οπλιστούν με συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300 και ότι οι μονάδες ραδιοηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας θα μπλοκάρουν τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας των αεροσκαφών που επιτίθενται εναντίον στόχων στη Συρία. Επίσης, ανέφερε ότι η Ρωσία θα εξοπλίσει τους διοικητικούς σταθμούς αεροπορικής άμυνας της Συρίας με αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου, τα οποία παλαιότερα παρέχονταν μόνο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Στο ίδιο πλαίσιο ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας ο Peskov τόνισε :η διοχέτευση S300 στη Συρία είναι ένα μέτρο για την προστασία των ρωσικών στρατευμάτων και δεν απευθύνεται κατά τρίτων χωρών.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Ζάεφ: Είμαστε το βορειότερο μέρος στην ιστορική περιοχή της Μακεδονίας
24/9/2018 - 11:30 π.μ.
"Θα μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι με την ιστορική απόφαση που έρχεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε ένας περήφανος, υπεύθυνος λαός, που θα φροντίσουμε τη 'Μακεδονία' μας, αλλά και τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές", ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γευγελή το βράδυ της Κυριακής, μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ.
Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξανά στο θέμα της αναγνώρισης της «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ταυτότητας.
"Είναι αλήθεια ότι κάναμε έναν συμβιβασμό. Αλλά οι συμβιβασμοί κινούν τον κόσμο. Συμβιβαζόμαστε κάθε μέρα, στη δουλειά, στο σπίτι... Έχουμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε το βορειότερο μέρος της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας. Το μάθαμε στα βιβλία, μας το έλεγαν και οι παππούδες μας", είπε.
Μιλώντας για τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι "ξέραμε ότι έπρεπε να διαφυλάξουμε και να καταφέρουμε όλους τους στόχους για τους οποίους αγωνίστηκαν οι παππούδες μας", ανέφερε χαρακτηριστά και πρόσθεσε:
"Έχουμε κερδίσει μια χώρα αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο. Κερδίσαμε αναγνώριση της γλώσσας και της ταυτότητας και δημιουργήσαμε φίλους που τώρα υποστηρίζουν ότι η 'Μακεδονία' πρέπει να ενσωματωθεί στην Ευρώπη. Αξίζουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης, όπου περιμένουμε εδώ και 27 χρόνια. Πρέπει να περιμένουμε περισσότερο;", αναρωτήθηκε ο Ζάεφ, λέγοντας στους πολίτες να μη χαθεί το προνόμιο που έχουν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Τέλος, κάλεσε τον κόσμο και ειδικά τους νέους, να πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα και τους παρότρυνε να μην κοιμούνται εκείνη την ημέρα, διότι, όπως είπε, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο «Β» για ένα ευρωπαϊκό μέλλον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φασίστες χειρότεροι από χρυσαυγήτες! Στη Ναύπακτο συνέλαβαν 13χρονη γιατί πουλούσε στυλό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δειρανε τον βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινεα στην Καλαματα,  μετα τον αγωνα ποδοσφαιρου, φωναζοντας «προδοτη πουλησες τη Μακεδονια»
Μπράβο Πολλακη για τα νοσοκομεία σου.Δαρμενος άγρια από 30 νοματαιους ο Κωνσταντινεας βγαίνει σε 12 ώρες καινούργιος
30 τονε δειρανε με τάβλες και καδρονια
σαν άλλος Διγενής τους νίκησε στα μαρμαρένια αλώνια
30 τον εδειρανε μα ήτανε γενναίος
Έλληνας ήρωας θαρρώ μα Συριζαιος.
Σαν άλλος Διγενής τους νίκησε στα μαρμαρένια αλώνια... με τον καφέ στη χείρα στο νοσοκομειο καθισμενος σταυροποδι σε αναπηρικο καροτσακι χωρις ουτε ένα μολωπα! Γελάνε κι οι πέτρες!
Είναι δυνατόν να μας θεωρούν τόσο μεγάλους μαλάκες οι "αντιφασίστες" της κωλοτρυπίδας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


21 λεπτά κράτησαν οι συνομιλίες των σιωνιστών στη Μόσχα και μετά κλωτσιές στον κώλο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λυντσάρισμα είναι επίθεση από όχλο δηλαδή μεγάλο αριθμό εναντίον ενός (ή λίγων) στοχοποιημένων ΑΠΟ ΠΡΙΝ από την συγκεκριμένη ομάδα. Το να επιτεθούν δύο τυχαία παριστάμενοι πολίτες σε κάποιον ύποπτο για ποινικό αδίκημα και να τον παραδώσουν στην αστυνομία ΔΕΝ είναι λυντσάρισμα, προβλέπεται μάλιστα από το νόμο. Η περίπτωση ΔΕΝ είναι άμυνα, νομίζω, αλλά... κατάσταση ανάγκης, απαλλάσσει μεν -καταρχήν- από το άδικο (25 ΠΚ) ενδεχομένως όμως υπάρχει υπέρβαση των ορίων (23ΠΚ) που κρίνεται από τις περιστάσεις. Δεν υπάρχει δολοφονία, δεν φαίνεται να υπήρχε σχετικός δόλος, και δεν είναι γνωστό αν έχουμε αιτιώδη συνάφεια, ανάμεσα στις κλωτσιές και τον θάνατο -αυτό θα το λύσει (?) ο ιατροδικαστής.
Ο κάθε μαγαζάτορας έχει δικαίωμα αυτοδικίας έναντι του κλέφτη σύμφωνα με τον ΑΚ. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλώς παραλογίζεται. Ας αναρωτηθεί το εξής απλό. Αν εκεί που πίνει τον καφέ του , του πάρουν το κινητό θα κυνηγήσει το πρεζόνι για να το πάρει πίσω, ( = ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ) ή θα περιμένει να το συλλάβει η αστυνομία και θα του κάνει αγωγή αποζημίωσης;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Giulia Bongiorno, Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της ιταλικής κυβέρνησης, Νομικός, Γερουσιαστής: "Οποιοσδήποτε εισέρχεται στην κατοικία άλλου για να κλέψει και να δολοφονήσει, αποδέχεται τις συνέπειες"
- "Είσαι μόνος στο σπίτι σου... ακούς θόρυβο, βήματα... έχεις την ψυχραιμία να κάνεις νυχτερινή έρευνα για να δεις αν είναι κλέφτης μικρής αξίας αντικειμένου, ή δολοφόνος;"
- Δημοσιογράφος: "Δηλαδή πυροβολείς;"
- "Κατ' εμένα ναι..."
Η οικία είναι άσυλο οικογένειας;
Μπορεί να το παραβιάζει κάποιος;
Ποιος υπερασπίζεται τον πολίτη μέσα στο σπίτι του, την οικογένειά του;
Άντε λοιπόν οι "δικαιωματικές" κορώνες των σαλονάτων "αριστερών" με τα εκατομμύρια τους, τις προστατευμένες βίλες τους και σπίτια ασφάλειας, τους αστυνομικούς για τη φύλαξή τους που πληρώνει ο λαός...
Τον κάθε Φλαμπουράρη προστατεύουν πολλοί και τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός...
Τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο, τον φτωχό ποιος θα προστατεύσει; Ε... αυτοί είναι φασίστες... και στο κάτω κάτω φύρα για την κοινωνία, όπως λέει κι ο Τσακαλώτος με τον Αλέξη...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μικρός μαθητής 8 χρονων στο Ιράν δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες...
Σήμερα το θρανίο του είναι άδειο... αλλά δεν θα γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο από τις πόρνες της δημοσιογραφίας των ιμπεριαλιστών!
24 νεκροί... δεκάδες τραυματίες... για να "εκδημοκρατίσουν" το Ιράν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Emad Shtaiwi... 21 χρόνων... δολοφονήθηκε από τους σιωνιστές-ναζί στη μαρτυρική Γάζα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής" Σαλβίνι επέστρεψε τους πρώτους 160 Αφρικανούς παράνομους μετανάστες...
Πρέπει να φοράς παντελόνια... κι η ιταλική κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της υποδήματα τις απειλές της Ε.Ε., του 4ου Ράιχ... 160 Αφρικανοί, παράνομοι μετανάστες, πήραν την πτήση επαναπατρισμού τους από την Ιταλία...