Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριακη 23 Σεπτεμβριου 2018



Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος ???
Δεν γνώριζα την ύπαρξη τέτοιου γραφείου (τμήματος) ! δλδ γυρίσαμε στην εποχή των κοινωνικών φρονημάτων ??? ωρέ , διανοητές και κριτικοί σκέψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩΝ ακόμα δεν καταλάβατε ότι η Γη ΔΕΝ είναι επίπεδη !
η λεγόμενη κρατική ασφάλεια ή σκέτο ασφάλεια.
σκέτο ασφάλεια αποκλείεται γιατί είναι και το ''κοινό '' έγκλημα (ναρκωτικά , δολοφονίες κλοπές κτλ ) . Για την κρατική ασφάλεια το φαντάστηκα αλλά Δεν περίμενα να ενεργοποιήσουν ιδιώνυμο για τον Λαφαζάνη (και δεν έιμαι αριστερός , κομμουνιστής Μ - Λ είμαι )
 η υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος είναι η κρατική ασφάλεια ή απλώς ασφάλεια. Προφανώς κάποιος εισαγγελέας είναι "υπερευαίσθητος", πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Τακτική εκφοβισμού και προειδοποίηση.
Μαζί με την άυξηση του μισθού (2 ευρωπουλάκια τον μήνα ) θα πρέπει ο άνεργος , να επιδεικνύει και το έντυπο κοινωνικών φρονημάτων ????
 Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων εκτός Ράιχ .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε σχετικά με τους ισχυρισμούς της πιθανής παρέμβασης στις υποθέσεις της Βενεζουέλας
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Αγία Πετρούπολη, 20 Σεπτεμβρίου. Η Μόσχα είναι πεπεισμένη για τις επιζήμιες δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη δυνατότητα ξένης παρέμβασης στη Βενεζουέλα, δήλωσε η  επίσημη  εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova κατά  την  ενημέρωση.
Σύμφωνα με την ίδια, πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών και της οργάνωσης των Αμερικανικών κρατών, υπήρχαν αναφορές για τη δυνατότητα της ξένης παρέμβασης στη Βενεζουέλα.
"Σημειώνουμε ότι αρκετά κράτη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έντονα δεν υποστηρίζουν τέτοια συναισθήματα και προσπαθούν να αποδεσμευτούν από αυτά ", δήλωσε η  Zakharova.
Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, η Μόσχα βλέπει ότι "η Ουάσινγκτον προσπαθεί τώρα να αφαιρέσει το πολιτικό ταμπού των Λατίνων με την  ίδια τη σκέψη μιας νέας ένοπλης δράσης στην περιοχή". "για το σκοπό αυτό, το θέμα της μετανάστευσης και των προσωρινά εκτοπισμένων ατόμων, μερικά από τα οποία προέρχονται από τη Βενεζουέλα, χρησιμοποιούνται   με ιδιαίτερα ευαίσθητο τρόπο στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική", ανέφερε.
"Πιστεύουμε ότι είναι απόλυτα καταστροφικές  οι πολιτικές του ελεγχόμενου χάους που επιβάλλεται τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Λατινική Αμερική.  Οι συνέπειες μιας τέτοιας προσέγγισης, όπως δείχνει η πρακτική, είναι γεμάτες επικίνδυνες εξελίξεις. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη λύση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ηγεσία της Βενεζουέλας και οι άνθρωποι αυτού του κράτους ", δήλωσε η  Zakharova.
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Dalsey Rodriguez  έγραψε το Σάββατο στο Twitter blog της ότι το Καράκας κάνει  έκκληση προς τον ΟΗΕ σε σχέση με μια δήλωση από τον επικεφαλής της οργάνωσης των Αμερικανικών κρατών (ΟΑΚ), Luis Almagro, μην αποκλείοντας  τη δυνατότητα της στρατιωτικής παρέμβασης στην κατάσταση  της  χώρα της Νότιας Αμερικής. Νωρίτερα, ο επικεφαλής  της  (ΟΑΚ) δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής εισβολής, για να επιλυθεί η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με την  Αντιπρόεδρο Ροντρίγκεζ, ο  Almagro αναμένει να "αναζωογονήσει τα χειρότερα προσχήματα  για μια στρατιωτική ιμπεριαλιστική εισβολή στην περιοχή μας".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρητικός λαός και ιστορική μνήμη νίκησαν! Άκυρη η Ελληνογερμανική Συνέλευση!
23/09/2018
Ως συνέπεια έντονων διαμαρτυριών, ματαιώθηκε η ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Κρήτης, κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ενώ οι προετοιμασίες ήταν στην τελική ευθεία.
Πρόκειται για μία συνέλευση θεσμό που ξεκίνησε μετά την επιβολή των Μνημονίων στη χώρα μας, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού της Γερμανίας Χ. Φούχτελ, η οποία αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό, τη νεολαία, τη διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας κ.ά.
Φέτος αποφασίστηκε να λάβει χώρα στη Χερσόνησο, ωστόσο μετά το συνέδριο για τις γερμανικές επανορθώσεις, το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Βιάννο, εκεί εκπρόσωποι δήμων μαρτυρικών χωριών, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ενώ εκδόθηκε και συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο αναφέρει τα εξής:
«Η Γενική Συνέλευση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις εργασίες του
Απαιτούν ομόφωνα
Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου να ακυρώσουν την 8η  Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοέμβρη στην Κρήτη.
Ζητάμε
Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να μην προσχωρήσουν σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που συμψηφίζουν, υπονομεύουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη».
Στο συνέδριο της Βιάννου εκφράστηκε η σαφής πρόθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις, μέσα και έξω από τη Συνδιάσκεψη, αν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι στην Ελληνογερμανική Συνέλευση θα έδιναν το «παρών» τρεις υπουργοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα να απαγγέλλονται κατηγορίες επί στρατηγού Τόσκα και να καλείσαι σε απολογία επί ακροδεξιάς Παπακώστα, δεν είναι και κάτι πρωτόγνωρο σ' αυτόν τον τόπο.
Ναι, αλλά η Γεροβασίλη;
Υπενθυμίζω ότι η Αφανής Επιτροπή Δίωξης του Κομμουνισμού, που συγκροτήθηκε αμέσως μετά τον εκλογικό θρίαμβο της ΕΔΑ, το 1958, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, με γραμματέα τον τότε ταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο, είχε τέσσερα μέλη.
Τους Ελευθέριο Σταυρίδη, Γεώργιο Γεωργαλά, Σάββα Κωνσταντόπουλο και Άγγελο Προκοπίου. Κοινό χαρακτηριστικό τους το ότι και οι τέσσερις προέρχονταν από το ΚΚΕ και τον αρχειομαρξισμό,
Ποια Γεροβασίλη;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΙΩΠΗ
Εύχομαι να έχω ανεπαρκή ενημέρωση, αλλά ψάχνοντας σε αριστερές ιστοσελίδες δεν βρήκα παρά μία μόνο καταγγελία της δίωξης του Λαφαζάνη από αριστερή συλλογικότητα, πέραν της ΛΑΕ. Πρόκειται για την ΟΚΔΕ.
Όλη η υπόλοιπη Αριστερά προς το παρόν σωπαίνει. Ίσως να εκτιμά ότι η δίωξη του επικεφαλής ενός αριστερού πολιτικού φορέα, λόγω της συμμετοχής του σε κινηματικές δραστηριότητες, είναι κάτι ανάξιο σχολιασμού, πόσο μάλλον καταδίκης.
Ομολογώ πως με ζώνουν τα μαύρα φίδια. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε αν αύριο βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Όπου ο καθένας θα ενδιαφερόταν αποκλειστικά και μόνο για τους δικούς του διωκόμενους.

Σχολιο.-  Διάβασα αυτά που είπε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
«Η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για απολογία, σε κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα, δημιουργεί μεγάλες απορίες και παραπέμπει σε άλλες εποχές» αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης.
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζει σοβαρές τις «καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει».
«Θα παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα. Με θέματα δημοκρατίας δεν παίζουμε» καταλήγει ο κ. Μαλέλης.

Σχολιο.- Και ο Βούτσης έκανε δηλώσεις αποδοκιμασίας της δίωξης. Για να βγάλει την ουρά του απέξω. Αυτό που με προβληματίζει είναι η σιωπή της Αριστεράς.
Σχολιο.- https://kinisienergoipolites.blogspot.com/2018/09/blog-post_407.html
σχολιο.- http://antarsya.gr/node/5013


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία καλύπτει μόνη της το 65% των αμυντικών της αναγκών - Η Ελλάδα μόλις το 9%



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σαν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 1971, η δεύτερη φορά που σε ένα φέρετρο ακουμπούσε όλη η Ελλάδα, η πρώτη το 43 εν μέσω Κατοχής στην κηδεία του Παλαμά, τώρα το 71 εν μέσω δικτατορίας στην κηδεία του Σεφέρη, η σορός του σε δημόσιο προσκύνημα στην Mεταμόρφωση του Σωτήρος στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα εκεί που παντρεύτηκε την Μάρω, πάνδημη η κηδεία, ο κόσμος ηλικιακά μισός-μισός, πάρα πολλοί πρωτάρηδες, έπαιρναν το βάπτισμα του πυρός σε μια μαζική εκδήλωση, όσες δεκαετίες και να περάσουν θα λένε περήφανα « ήμουν και εγώ εκεί».
Αφηγείται ο Μίκης: Ο Γ. Ρίτσος το θεωρούσε ιεροσυλία να έμπαιναν σε λαϊκά κέντρα ο «Επιτάφιος», τα «άγια των αγίων» , το στοιχείο που απώθησε περισσότερο , τόσο αυτόν όσο και τον Σεφέρη, ήταν η φωνή του Μπιθικώτση και το μπουζούκι του Χιώτη. Τους ήταν αδιανόητο να βλέπουν την ποίησή τους ντυμένη με τα μουσικά ρούχα των τραγουδιών του Τσιτσάνη, που τα άκουγες τότε σε περιθωριακά κέντρα προορισμένα για τους φτωχούς εργαζομένους των συνοικιών. Τότε το αφτί των αστών (ακόμη και των αριστερών διανοουμένων) είχε συνηθίσει να ακούει βιολιά, σαξόφωνα και άλλα “ευγενή” μουσικά όργανα. Τις δε φωνές τις ήθελε βελούδινες, απαλές, γλυκερές, Ευρωπαϊκές! Να όμως που όλα αλλάζουν, φθάνει να ξέρεις εσύ με ποιους τρόπους θα τα οδηγήσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζορμπά είπε ότι φταίει η Κονιόρδου, τώρα η Κονιόρδου κατονομάζει, ως υπεύθυνη, για το αλαλούμ με τις λίστες τη Μυρσίνη Ζορμπά...
Εντωμεταξύ, πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, και τα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης καί ο Λευκός Πύργος βρίσκονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 μεταβιβαζομένων στο ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ακινήτων .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άχεντ Ταμίμι(αποσπασμα από τον χαιρετισμο της στο Φεστ.ΚΝΕ):«Χωρίς ειρήνη στην Παλαιστίνη δε θα υπάρξει ειρηνη πουθενά στον κόσμο».
https://www.youtube.com/watch?v=Pi1tKpIRuY4&app=desktop



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σαν σημερα το 1973 δολοφονησανε τον μεγαλυτερο ποιητη της Λατινικης Αμερικης, τον Παμπλο Νερουντα

Ο Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ρικάρδο Νεφταλί Ρέγιες Μπασοάλτο, Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto, 12 Ιουλίου 1904 – 23 Σεπτεμβρίου 1973) ήταν Χιλιανός συγγραφέας και ποιητής. Σύμφωνα με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, θεωρείται ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα. Το 1971 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας και των κομμουνιστικών του πεποιθήσεων.[4]Εξέδωσε πληθώρα ποιητικών συλλογών ποικίλου ύφους, όπως ερωτικά ποιήματα, έργα που διέπονται από τις αρχές του σουρεαλισμού, ακόμα και κάποια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πολιτικά μανιφέστα. Τον Απρίλιο του 2013, 40 χρόνια μετά το θάνατό του, έγινε εκταφή της σορού του, με σκοπό να διακριβωθεί αν είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης με δηλητήριο από πράκτορες του δικτατορικού καθεστώτος που κυβερνούσε τη Χιλή κατά το θάνατό του.
Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1904, στην πόλη Παράλ της Χιλής. Η μητέρα του πέθανε από φυματίωση έναν μήνα μετά τη γέννησή του κι έτσι ο πατέρας του, Χοσέ, σιδηροδρομικός υπάλληλος, μετακόμισε στην πόλη Τεμούκο, όπου ξαναπαντρεύτηκε. Ο Νερούδα ξεκίνησε να γράφει ποίηση σε ηλικία 10 ετών, αλλά ο πατέρας του τον αποθάρρυνε κι έτσι άρχισε να υπογράφει τα έργα του με το ψευδώνυμο Πάμπλο Νερούδα, υιοθετώντας το επώνυμο του γνωστού Τσέχου συγγραφέα και ποιητή Γιαν Νερούντα. Το μικρό του όνομα εικάζεται ότι το πήρε από τον Γάλλο ποιητή Πωλ Βερλαίν.
Από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να διαβάζει κλασικούς Λατινοαμερικάνους και Ευρωπαίους συγγραφείς. Στο Γυμνάσιο είχε καθηγήτρια την σπουδαία Χιλιανή πεζογράφο και μετέπειτα κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας Γκαμπριέλα Μιστράλ, η οποία τον μύησε στην κλασική Ρώσικη Λογοτεχνία. Εκείνη την εποχή αρχίζει να δημοσιεύει τα πρώτα του ποιήματα, αρχικά με διάφορα ψευδώνυμα. Στη συνέχεια φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Σαντιάγκο και από εκεί και πέρα άρχισε η πορεία του προς την ευρεία αναγνώριση.
Το 1921 μετακόμισε στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο, για να σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία. Κατά το διάστημα των σπουδών του, εξέδωσε δυο ποιητικές συλλογές: Crepusculario- Ηλιοβασιλέματα ,1923 και Veinte poemas de amor y una cancion desesperada - Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα, 1924), συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός. Αυτές οι δύο ποιητικές συλλογές τον καταξίωσαν ως μεγάλο ποιητή. Διαπιστώνοντας ότι τα έσοδά του από τα εκδιδόμενα έργα του δεν του αρκούσαν, αποφάσισε να μπει στο Διπλωματικό Σώμα, κάνοντας έτσι πολυάριθμα ταξίδια ανά τον κόσμο από το 1927 ως το 1935, ως πρόξενος στη Βιρμανία, στην Κεϋλάνη, στην Ιάβα, στη Σιγκαπούρη, στο Μπουένος Άιρες, στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη. Το 1938, μετά από απόφαση του Λαϊκού Μετώπου της Χιλής, ο Νερούντα στέλνεται πρέσβης στο Παρίσι και αργότερα στο Μεξικό.
Στην Ιάβα γνώρισε και παντρεύτηκε την Ολλανδέζα Μαρύκα Αντονιέτα Χάγκενααρ Βόγκελζανγκ, με την οποία χώρισε μετά από έξι χρόνια, κατά τη θητεία του στην Ισπανία. Εκεί, ερωτική του σύντροφος και μετέπειτα δεύτερη σύζυγός του υπήρξε επί δεκαέξι χρόνια η Αργεντίνα Δέλια ντελ Καρρίλ, είκοσι χρόνια μεγαλύτερή του.
Η εμπειρία του από τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων στην Ασία, τα καταπιεστικά καθεστώτα (υπήρξε ιδιαίτερα μαχητικός κατά του Ισπανικού Φρανκισμού και γενικά κάθε είδους Φασισμού) και η φιλία του με τους σχεδόν ομοϊδεάτες του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Λουί Αραγκόν και Φιντέλ Κάστρο, υπήρξαν ορισμένοι από τους παράγοντες που τον οδήγησαν να ενστερνιστεί τον κομμουνισμό. Στον Κάστρο είχε αφιερώσει και ένα ποίημα του, στο οποίο τον υμνούσε. Τα έργα του άρχισαν να γίνονται πιο πολιτικοποιημένα, με αποκορύφωμα το Κάντο Χενεράλ, το οποίο έχει μελοποιηθεί από το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τον οποίο έχει μάλιστα συναντηθεί από κοντά. Όταν ο Πρόεδρος Γκονσάλες Βιδέλα απαγόρευσε τον κομμουνισμό στη Χιλή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Νερούδα. Για τέσσερις μήνες κρυβόταν στο υπόγειο ενός σπιτιού στην πόλη Βαλπαραΐσο. Κατόπιν κατάφερε να διαφύγει στην Αργεντινή και από εκεί στην Ευρώπη, όπου έζησε εξόριστος από το 1948 ως το 1952. Στο μεταξύ είχε εκλεγεί Γερουσιαστής με το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής το 1948. Ανάμεσα στα μέρη που έζησε κατά την περίοδο της εξορίας του ήταν και το νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας, γεγονός από το οποίο είναι εμπνευσμένη η ταινία «Ο ταχυδρόμος». Στη διάρκεια της εξορίας του ταξίδεψε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε πολλές από τις οποίες δεν έγινε δεκτός εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Το 1949 επισκέφτηκε τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου λογοτέχνη και ποιητή Αλεξάντρ Σεργκέγεβιτς Πούσκιν. Εκεί γνώρισε τον επίσης κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, στον οποίο διηγήθηκε τα δεινά του λαού του. Γι' αυτό το ταξίδι του στη Σοβιετική Ένωση γράφει στην αυτοβιογραφία του:
''Αγάπησα με την πρώτη ματιά τη σοβιετική γη και κατάλαβα ότι απ' αυτήν όχι μόνον προέκυπτε ένα ηθικό μάθημα για όλες τις γωνιές της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά θα προέκυπτε και το μεγάλο πέταγμα''.
Κατά την εξορία του, γνώρισε και ανέπτυξε ερωτική σχέση με τη Χιλιανή τραγουδίστρια Ματίλντε Ουρρούτια, η οποία αποτέλεσε τη "μούσα" του για τα έργα του. Μετά το τέλος της δικτατορίας επέστρεψε στη Χιλή, αφού είχε γίνει πλέον διάσημος παγκοσμίως. Μετά το δεύτερο διαζύγιό του, παντρεύτηκε τελικά με την Ουρρούτια το 1966. Κατά τη δεκαετία του '60 το Κομμουνιστικό Κόμμα του απονέμει το μετάλλιο ''Ρεκαμπάρεμ'' , την υψηλότερη κομματική διάκριση.
Το 1971 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, το οποίο παρέλαβε όντας άρρωστος από καρκίνο. Βοήθησε τον σοσιαλιστή ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε στην προεκλογική του εκστρατεία, αλλά πέθανε στις 23 Σεπτεμβρίου 1973, λίγο μετά τη δολοφονία του Αλιέντε από τους πραξικοπηματίες του Πινοσέτ. Υπάρχουν θεωρίες ότι δεν του παρήχθησαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, όσο αυτός ήταν σε κατ'οίκον περιορισμό. Ο Πινοσέτ απαγόρευσε να γίνει δημόσιο γεγονός η κηδεία του Νερούντα, ωστόσο το πλήθος αψήφησε την απαγόρευση και κατέκλυσε τους δρόμους, μετατρέποντας την κηδεία στην πρώτη δημόσια διαμαρτυρία ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία της Χιλής. Τα έργα του είχαν απαγορευθεί από το στρατιωτικό καθεστώς μέχρι και το 1990.
Ο αγωνιστικός και μαχητικός χαρακτήρας του Νερούντα, καθώς και η συμπόνοια που έδειχνε για το λαό και την εργατική τάξη, μπορεί επίσης να γίνει κατανοητή και από ένα αυτοβιογραφικό του κείμενο. Συγκεκριμένα γράφει:
«'Ητανε της τύχης μου να υποφέρω όσα υπόφερα και της τύχης μου να αγωνιστώ όπως αγωνίστηκα, να αγαπήσω και να τραγουδήσω όπως τραγούδησα. Γνώρισα σε διάφορα σημεία της Γης το θρίαμβο και την ήττα, έχω ζωντανή στη μνήμη μου τη γεύση του ψωμιού, αλλά και τη γεύση του αίματος. Τι περισσότερο μπορεί να θέλει ένας ποιητής; Η ζωή μου στάθηκε η ίδια η ποίησή μου και η ποίησή μου υπήρξε το στήριγμα όλων των αγώνων μου. Αν και πολλά βραβεία μού δόθηκαν (σ.σ. μεταξύ των οποίων το Βραβείο Λένιν το 1952 και το Νόμπελ το 1971), κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το τελευταίο βραβείο. Να είμαι ο ποιητής του λαού μου. Το μεγάλο, το μοναδικό μου βραβείο είναι αυτό κι όχι τα βιβλία μου που μεταφράστηκαν σ' όλες τις γλώσσες του κόσμου, ούτε τα βιβλία που γράφτηκαν για να αναλύσουν τα λόγια μου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ- ΜΟΣΧΑΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ: o σχισματικός αυτόκλητος  »Πατριάρχης Κιέβου » Φιλάρετος είναι από τις 14 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ όπου το δρομολογεί. Συναντήθηκε με τον καθολικό τ. Αντιπρόεδρο ΗΠΑ Joe Biden που υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Ουκρανίας και τη διάσπαση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.
23/9/2018 – 11.00
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο  Joe Biden είχε συνάντηση με τον σχισματικό «Πατριάρχη» Φιλάρετο του αυτο-αποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή του για τη δημιουργία αυτοκέφαλης εκκλησίας στην Ουκρανία.
Ο Φιλάρετος βρίσκεται στην Αμερική από τις 14 Σεπτεμβρίου. Είναι ενδιαφέρον ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ συμπίπτει με την άφιξη στο Κίεβο των δύο εξάρχων της Κωνσταντινούπολης που στάλθηκαν για να διαπραγματευτούν με εκπροσώπους του «Κιέβου Πατριαρχείου» του Φιλάρετου. Στη συνάντηση μεταξύ των εξάρχων και του Φιλάρετου, ο τελευταίος επέμεινε  ότι θα είναι ο πατριάρχης της νέας ουκρανικής εκκλησίας.
Ο  ρωμαιοκαθολικός Joe Biden τόνισε κατά τη συνάντηση τη σημασία μιας ενωμένης αυτοκέφαλης ουνιτικης ουκρανικής εκκλησίας προς επίρρωση της ουκρανικής κρατικής εξουσίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Φιλάρετο για το έργο του « στην διάδοση της πνευματικότητας στην ουκρανική κοινωνία, βοηθώντας τον ουκρανικό στρατό, κλπ », αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του » Πατριαρχείου Κιέβου « .
Με τη σειρά του, ο σχισματικός πατριάρχης, ένας από τους ηγέτες του ουκρανικού ναζιστικού κινήματος που σχίζει διαιρεί τη χώρα του πολιτικά και πνευματικά ευχαρίστησε τον  Joe Biden για τη μακροχρόνια στήριξή του στην Ουκρανία και του απένειμε το 2ο βαθμό του Τάγματος της Αγίας Ισότητας –του Ισαποστόλου Βλαδίμηρου του Μέγα . Το 2015 ο Φιλάρετος είχε απονείμει τον αντίστοιχο 1ο βαθμό στον John McCain το 2015, για την υποστήριξη του στην Ουκρανία κατά τα γεγονότα του ναζιστικου Euromaidan και της «ρώσικης κατοχής σε Donbass – Κριμαία ».
Ο  Biden είναι επίσης γνωστός για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον επισκέφθηκε δύο φορές στην Κωνσταντινούπολη. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τη σειρά του του απένειμε  το Βραβείο  »Αθηναγόρας » για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, Samuel D. Brownback, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο στις 11 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την ίδια υποστήριξη για τον αγώνα της Ουκρανίας κατά του Πατριαρχείου Μόσχας.
Εν τω μεταξύ, σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Φιλάρετος ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ δεν παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Iσραήλ φοβάται πως ο Πούτιν  »θα του κόψει τα φτερά » πάνω από τη Συρία.
23/9/2018 – 11.00
To κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ισραηλινά αεροπλάνα κοντά στις ρωσικές βάσεις στη Συρία θα ήταν το χειρότερο σενάριο για το Ισραήλ σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz. Το μέσο αναφέρει ότι το Ισραήλ φοβάται μεταξύ άλλων ότι αυτό το μέτρο θα ενισχύσει τις ιρανικές θέσεις στην περιοχή. Τα ρωσικά αντίποινα για την κατάρριψη του Il-20, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον περιορισμό της ζώνης πτήσεων της ισραηλινής αεροπορίας στη Συρία που θα  «έκοβε τα φτερά του Ισραήλ» σημειώνει η Haaretz.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο το Ισραήλ ελπίζει πως η Ρωσία θα περιοριστεί στο να κλείσει τον εναέριο χώρο για μια εβδομάδα και δεν θα εισάγει απαγόρευση πτήσεων κοντά στις βάσεις της στη Συρία καθώς σε αυτήν την περίπτωση το Ισραήλ δεν θα έχει πρόσβαση στα εδάφη στο βορρά της Δαμασκού.  Επίσης οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι τέτοια μέτρα δύναται να επιφέρουν  τη δημιουργία ζωνών ασφάλειας για τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τη Hezbollah.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μειοψηφια η πληρης εργασια. Στο 52,1% η μερικη και εκ περιτροπης απασχοληση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίας Ανδριόπουλος
''Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ και οι ΑΛΛΟΙ"
Όταν ο Μακρυγιάννης στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, αντάμωσε στο ΄Αργος κάποιους στρατιώτες, που ήθελαν να πουλήσουν δύο αρχαία αγάλματα σε κάτι Ευρωπαίους, χίλια τάλαρα -μας λέει – ζητούσαν, τους πλησίασε και τους είπε.
«Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε οι ξένοι, να μην το καταδεχτείτε να βγούν από την πατρίδα μας. Γι αυτά πολεμήσαμε».
Kαι οι πάμπτωχοι στρατιώτες, που δεν ήταν σύγχρονοι αρχαιοκάπηλοι, τον άκουσαν.
Εδώ θαυμάστε ΄Ηθος, στέρεα λόγια, γνήσιο συναίσθημα, πατριωτικό φρόνημα, ευγένεια από ένα αγράμματο αγωνιστή του ΄21 , και κάνετε τις συγκρίσεις σας με το σήμερα.
Δεν ξέρω, πώς πρέπει να χαρακτηρίσω αυτούς τους απίθανους ανθρώπους, που διοικούν την δύστυχη πατρίδα: από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την...
κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, έως τον τελευταίο βουλευτή, που χωρίς ίχνος ντροπής παρέδωσαν τα αγάλματα, τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς χώρους, την Ακρόπολη, την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Κνωσό, τον Λευκό Πύργο, τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας, στους ξένους δυνάστες.
Που σημαίνει, ότι ξεριζώνουν την ίδια μας την ψυχή. To αποκαρδιωτικό είναι, ότι ο λαός εξαντλημένος, μπερδεμένος, χιλιοπροδομένος, δεν έχει πια δυνάμεις να σηκωθεί και να αντιδράσει.
Αφού κατόρθωσαν και αυτό, τα λόγια περιττεύουν.
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ και ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!

Και ελευθερωθηκαμεν από τους Τουρκους
Και εσκλαβωθηκαμεν εις ανθρωπους κακοριζικους
Οπου ηταν η ακαθαρσια της Ευρωπης…
Γιαννης Μακρυγιαννης (1794-1864)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακούγωντας τον άτυχο Ζακ... κατανοούμε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ...
Ράνια Σβίγκου... «Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ. Πολλοί τον γνωρίσαμε μέσα από τα κείμενα και τα shows του και θαυμάσαμε την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα του...
Αυτό για τη Μακεδονία είναι η κορύφωση... των  shows του... έτσι δεν είναι κυρία Σβίγκου; «Η Μακεδονια σε ποιον ανηκει?... Στα παπαρια μας!... Καλη επιτυχια Μακεδονια….»

Αν ο τοξικομανής-επίδοξος ληστής δεν ήταν φίλος του Βαλλιανάτου-Soros κι ήταν κάποιος ανώνυμος φτωχός μελαμψός μικροκακοποιος κι αν ο κοσμηματοπώλης λεγόταν Aaron Levi ...τότε τα ΜΜΕ θα μιλούσαν για θρασύτατη ληστεία από ένα αδίστακτο κακοποιό που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων και που αποδεικνύει το έλλειμμα ασφάλειας και την αδιαφορία του κράτους για τις περιουσίες των πολιτών οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μόνοι τους τη δουλειά της Αστυνομίας.
Όμως δεν έγινε έτσι.
Μόλις μαθεύτηκε ότι ο επίδοξος ληστής ήταν ακτιβιστής της Gay ατζέντας...τα ΜΜΕ έσκυψαν με στοργή επάνω στο δράμα του άτυχου τοξικομανή.
Οι δικαστές για να μην στοχοποιηθούν από τους πράκτορες του Soros... εξέδωσαν κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία εναντίον του κοσμηματοπώλη πριν γίνει κάποια ανάκριση, πριν διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου , πριν δουν το δεύτερο βίντεο με τον τοξικομανή να απειλεί με ένα κομμάτι γυαλί αυτούς που πήγαν να τον μεταφέρουν στις Πρώτες Βοήθειες.
Σε άλλη περίπτωση που πολίτες έδειραν και συνέλαβαν ληστή όπως στο Π.Φάληρο ...τα ΜΜΕ επικρότησαν το θάρρος τους.
Ο Ζακ Κωστόπουλος κακώς πέθανε και κανείς δεν δικαιούται να σκοτώνει....εκτός βέβαια από τους Rothschild , το ΝΑΤΟ, τον Obama, το Ισραήλ, τη CIA και τη Mοσάντ.
Αλλά πρέπει να δούμε πρώτα από τι πέθανε ο Κωστόπουλος .
Όντας στα βαριά ναρκωτικά ο θάνατος είναι σχεδόν πάντα μοιραίος.Έχουν εξοικειωθεί με αυτόν οι χρήστες. Μπορεί να πέθανε απλά από ανακοπή ή από υπερβολική δόση ή από νοθευμένη ηρωίνη.
Η στάση των πολιτών ήταν συνηθισμένη κι ήταν αυτή που επικροτεί το Σύστημα.

Το κράτος δέρνει πολύ πιο άσχημα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών ακόμα κι αν είναι ηλικιωμένοι ...όταν αυτοί απλά διαδηλώνουν ενάντια στους τοκογλύφους και μάλιστα χωρίς να κλέβουν ή να καταστρέφουν περιουσίες.
Ο Κωστόπουλος δέχθηκε μεταθανάτια τσουνάμια αγάπης και φιλοδωρημάτων από τους χιλιάδες πλούσιους διανοούμενους του Facebook .
Όσο ζούσε σαν σκουπίδι και χωρίς λεφτά ...δεν τον βοήθησε κανείς από τα παιδιά του Soros.
Κανένας δεν θα έβαζε το χέρι του στην τσέπη να του δώσει 10 ευρώ...
Αν από όλους αυτούς τους εκατοντάδες, μετά θάνατον κι εκ του ασφαλούς, χουβαρντάδες της "διανόησης" που γράφουν συγκινητικά κατεβατά για να μαζέψουν πελατεία εκμεταλλευόμενοι τον θάνατο του Κωστόπουλου ...του έδιναν από μισό ευρώ μια φορά την εβδομάδα...θα τον είχαν κάνει πλούσιο.
Όμως είναι τόσο αδίστακτοι που δεν θα χάσουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν οικονομικά τον θάνατο του Ζακ για να κάνουν νούμερα στην AGB , για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στα blog τους ή να πουλήσουν κανένα βιβλιαράκι γεμάτο παπαριές για την παροιμιώδη ζωή του νεκρού.
Τα φράγκα φίλε... όλα για τα φράγκα... ακόμα και τα δάκρυα κι οι επικήδειοι... Η υποκρισία όλων αυτών των προβεβλημένων "διανοούμενων" ξεπερνάει σε μέγεθος και το ίδιο το Σύμπαν.
Η απόλυτη υποκρισία, αμοραλισμός... Η αστική τάξη, τα βουτυρόπαιδα των βορείων προαστίων διαδηλώνουν ενάντια στις "διακρίσεις", αλλά με παντελονιασμένο το χρήμα κι ο εραστής της ελευθεριότητας περιμένει να πεθάνουν οι 70ρηδες... Ακόμη και για τον κώλο του σκέφτεται την πάρτη του...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί να μην επιχορηγήσουμε και τους δουλέμπορους; Διακινητής από Τουρκία μεταφέρει μετανάστες στην Σάμο...
BINTEO-NTOKOYMENTO! Διακινητής από Τουρκία μεταφέρει μετανάστες στην Σάμο
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=2vaquUGaKPQ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν και τα θύματα ενός κατώτερου θεού. Τα νεκρά παιδάκια που δεν θα δείξουν ποτέ τα ΜΜΕ της δημοσιογραφικής πορνείας, που δεν θα γίνουν "δημοφιλή" στη διαδικτυακή πανσπερμία μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που δεν θα παρακινήσουν τους πολίτες να αποθέσουν ένα λουλούδι μνήμης κι αλληλεγγύης στην πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και τις άλλες πρωτεύουσες της "πολιτισμένης" δύσης, για την τρομοκρατική δολοφονική ισλαμοφασιστικη επίθεση που δέχθηκαν.
Σωστά λοιπόν η απουσία αλληλεγγύης των "αντί-ιμπεριαλιστών", η στάση των ΜΜΕ, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε εντελώς συμπτωματικά πριν λίγες μέρες με τρομοκρατική επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ιράν στην Αθήνα κι ο "Ρουβίκωνας", αφού επισημαίνει πως πρόκειται για «ιρανικό φασιστικό καθεστώς».
Στη διάρκεια της καθιερωμένης παρέλασης για την 38η επέτειο του "Επιβληθέντος Πολέμου" (όταν το Ιράκ επιτέθηκε απροειδοποίητα εναντίον του Ιράν), στην πόλη Αβάζ, στο νοτιοδυτικό Ιράν, μια ομάδα τεσσάρων δολοφόνων άνοιξε πυρ εναντίον αθώων πολιτών και κυρίως γυναικόπαιδα, που παρακολουθούσαν την παρέλαση, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 νεκρούς και πολλούς τραυματίες εκ των οποίων περίπου 53 σοβαρά τραυματισμένοι.
Πρόκειται για τη σοβαρότερη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ιράν, μετά από εκείνη του Ιούνη 2017 στην Τεχεράνη, όπου το "ισλαμοφασιστικό κράτος" και Κουρδοι τρομοκράτες (Κούρδοι... που από τα βάθη της ανατολικής Τουρκίας θέλουν Κουρδιστάν στο Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν κι όπου τους πρόσφεραν φιλοξενία και προστασία, παρά τις Γενοκτονίες που εκτέλεσαν για λογαριασμό των Νεότουρκων -Ασσυρίων, Αρμενίων, Ποντίων, Ελληνισμού της Μικράς Ασίας), με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί
Γιατί τώρα εντείνεται η στόχευση κι επίθεση εναντίον του Ιράν;
Το Ιράν είναι χώρα που ανήκει και συμμετέχει στο Κίνημα των Αδεσμεύτων, αποτελεί μέρος του Άξονα της Αντίστασης και έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσςη εναντίον της Συρίας. Δηλαδή έχει όλες της προϋποθέσεις για δαιμονοποίηση και η αποτυχία υποδούλωσης της Συρίας το καθιστά κύριο γεωστρατηγικό εταίρο των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιοχής.
Ο στρατηγός Ramezan Sharif, εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε πως η τρομοκρατική επίθεση έγινε από την οργάνωση Al Ahvazie, μια ομάδα φονιάδων τζιχαντιστών που χρηματοδοτεί το Ριάντ, με στόχο την πρόκληση φόβου στο λαό και την υποβάθμιση της σημασίας που έχει αυτή η επετειακή στρατιωτική παρέλαση.
Δύο από τους φονιάδες τρομοκράτες αναχώρησαν για τους ουρανούς. Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν ζωντανοί κι είναι απολύτως κατανοητό πως σύντομα θα δώσουν χαρτί και καλαμάρι τους εντολείς τους.
Στην απόλυτη σιωπή των "πολιτισμένων" δυτικών χωρών και των παρά-ανησυχούντων "αριστερών" κομμάτων κι οργανώσεων (τα δεξιά κόμματα δεν έχουν αναστολές απέναντι στο λαό του Ιράν),  οι Ελεύθεροι του κόσμου στέκονται αλληλέγγυοι στο Ιράν, με τις όποιες λίγες φωνές στη δύση, αλλά και λαούς και κυβερνήσεις χωρών που χαστουκίζουν τον ιμπεριαλισμό σ' ολόκληρο τον πλανήτη: Κούβα, Μπολιβαριανή Δημοκρατία, Βολιβία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Συρίας κ.α.
Γιατί εκπαιδεύουν τη δυτική διεθνή κοινή γνώμη να θεωρούν εχθρό το λαό του Ιράν και την Ιρανική Επανάσταση;
Για παράδειγμα, η επίσημη Ελλάδα με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων εννέα χρόνων έχει επιβάλει εμπάργκο εναντίον του Ιράν, μέχρι τον "εκδημοκρατισμό" του, όπως κι εναντίον της Συρίας και της Ρωσίας.
Εμπάργκο εναντίον του Ιράν σημαίνει να μην αγοράζουμε σε χαμηλές τιμές και με πίστωση πετρέλαιο από το Ιράν (κάναμε χρήση Ιρανικού πετρελαίου ικανοποιώντας περίπου 45% των αναγκών της πατρίδας μας) και να αγοράζουμε από τις πολυεθνικές των "συμμάχων" μας, σε υπέρογκες τιμές, μετρητοίς και μέχρι πριν λίγο καιρό να χρυσοπληρώνουμε το πετρέλαιο που έκλεβε το "ισλαμοφασιστικό κράτος" από τη Συρία και πωλούσε στις πολυεθνικές μέσω του Ερντογάν.
Μπροστά στον "εκδημοκρατισμό" του Ιράν συντονίζονται και συμμαχούν όλες οι κυβερνήσεις της πατρίδας μας και βρίσκουν συμμάχους ακόμη και στην "αντιιμπεριαλιστική αριστερά" και τους αναρχικους αντιεξουσιαστες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Σόρος. Μια πρωτοφανής σιδηρά ενότητα ιμπεριαλιστικών κι "αντιιμπεριαλιστικών" δυνάμεων στο όνομα της "δημοκρατίας".
Κι ενώ ο Ιρανικός λαός θρηνεί τα αθώα θύματα δολοφόνων τρομοκρατών, ας δούμε εντελώς συνοπτικά πως η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία ξεπερνάει και την πολιτική απέναντι στο Ιράν και τον περήφανο κι αδούλωτο λαό του.
Γιατί άραγε δεν γνωρίζουμε πως οι θρησκευτικές μειονότητες στο "σκοταδιστικό" Ιράν απολαμβάνουν πλήρους ελευθεριών, που ούτε καν μπορεί να διανοηθεί κάποιος στις δυτικές χώρες;
Οι Εβραίοι και Χριστιανοί στο Ιράν ασκούν ελεύθερα και προστατευόμενοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ζουν σε απόλυτη αρμονία μαζί με όλες τις Ιρανικές κοινότητες.
Το Ιράν είναι μια Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά οι Ιρανοί δεν είναι αποκλειστικά Μουσουλμάνοι.
Στη χώρα ζουν κι ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αυτοί που είναι Χριστιανοί, Εβραίοι, οπαδοί του Ζωροαστρισμού (από τις αρχαιότερες θρησκείες) κι είναι πλήρως αναγνωρισμένες θρησκείες της χώρας.
Ποιοι και πότε μας είπαν πως στο Ιράν λειτουργούν 60 Συναγωγές των Εβραίων;
Στην Τεχεράνη πέντε (5) από τα καλύτερα ρεστοράν με αποκλειστικά μενού και διατροφή Κοσέρ (σύμφωνα με τους εβραϊκούς κανόνες διατροφής).
Η κυβέρνηση σέβεται την Ιουδαϊκή θρησκεία, όπως και τον Χριστιανισμό, στα ίδια επίπεδα σεβασμού με το Ισλάμ.
Δόκτωρ Siamak Moreh Sedgh, Εβραίος βουλευτής στην Ιρανική βουλή
Στη Βουλή του Ιράν (Majlis), ανάμεσα στους 290 βουλευτές εκλέγεται υποχρεωτικά και Εβραίος βουλευτής, σε σεβασμό έκφρασης των περίπου 30.000 Εβραίων του Ιράν. Οι Εβραίοι το θρήσκευμα Ιρανοί ψηφίζουν μεταξύ δικών τους υποψηφίων βουλευτών.
Πάλι καλά που δεν είναι ενημερωμένος ο κύριος Μπουτάρης κι έχουμε κάποιο "αφορισμό" εναντίον του Ιράν, μιας και δεν ταυτίζεται το ναζιστικό έκτρωμα του σιωνισμού με την εβραϊκή θρησκεία.
Ας απολαύσουμε ένα ρεπορτάζ της Ιρανικής τηλεόρασης για τη ζωή κι άσκηση λατρείας των Εβραίων στο Ιράν, που σίγουρα θα στεναχωρήσει "αριστερούς" και δεξιούς δημοσιογράφους που αποκρύβουν την αλήθεια, αλλά και τους αναρχικους "αντιιμπεριαλιστές" του Ρουβίκωνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ενοχοποιεί το Ισραήλ για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους..
..με γράφημα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας που αναπαριστά την πτώση



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι άνεργοι ευρωπαίοι πολίτες στη Γερμανία... προς απέλαση!

Η Γερμανία αρέσκεται να θεωρεί εαυτήν ως “ευρωπαϊκή πατρίδα της φιλοξενίας” αλλά ο κίνδυνος να πάρει τα πάντα πίσω είναι εδώ. Οι Ιταλοί και όλοι οι Ευρωπαίοι που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία, αν είναι άνεργοι, μπορούν να εκδιωχθούν αν δεν κατορθώσουν ή εάν δεν μπορέσουν να βρουν δουλειά σ’ ένα εξάμηνο. «Αν αυτό αληθεύει είναι πολύ σοβαρό, η στάση αυτή της Γερμανίας θα μπορούσε να επηρεάσει την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,» δήλωσε στο...
πρακτορείο ANSA, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ρικάρντο Μέρλο, τονίζοντας ότι «θα ήταν παράδοξο:από τη μια η Ιταλία να κατηγορείται γιατί προσπαθεί να υπερασπιστεί την Ευρώπη από την παράτυπη μετανάστευση και τη Μέρκελ που πλήττει ένα θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ ». "Ποιος είναι αυτός που υπερασπίζεται πραγματικά την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιος εργάζεται για την προστασία των συνόρων της και ποιος προσπαθεί να διώξει τους Ευρωπαίους πολίτες έξω από τη χώρα του;", λέει ο υφυπουργός. Ο συναγερμός σήμανε μέσω του Radio Κολωνία, μέσω της ιταλόφωνης υπηρεσίας της εκπομπής Cosmo που μετέδωσε την μαρτυρία σοκ μιας Ιταλίδας η οποία κλήθηκε από το Γραφείο για τους μετανάστες που της έδωσε ένα είδος τελεσιγράφου.
Σύμφωνα με το Radio Κολωνία, υπάρχουν ειδικά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, τουλάχιστον εκατό απειλές εκπατρισμού σε Ιταλούς πολίτες και αφορούν ανθρώπους που δεν εργάζονται ή που δεν ψάχνουν εργασία, και σύμφωνα μάλιστα με συνδικαλιστικούς παράγοντες που ρωτήθηκαν για το θέμα αναφέρονται ακόμη και σε καταστάσεις σοβαρής δυσκολίας υγείας, όπως οι έγκυες γυναίκες. Στη βάση της ιστορίας υπάρχει ένας νόμος που θεσμοθετήθηκε πριν από δύο χρόνια σύμφωνα με τον οποίο για να έχει πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές στην Γερμανία ο Ευρωπαίος μετανάστης απαιτείται παραμονή 5 ετών ενώ παλαιότερα η παραμονή μόλις 3 μηνών ήταν αρκετή. Τον περασμένο Απρίλιο μια εγκύκλιος του Κέντρου Εργασίας (Job Center), που είναι αρμόδιο για την εφαρμογή του νόμου του 2016 με τροποποίηση του 2017, ορίζει ότι όσοι μεταναστεύουν στην Γερμανία για να βρουν εργασία έχουν διορία έξι μήνες, στο τέλος της οποίας λήγει και η ελευθερία κυκλοφορίας και τα δεδομένα αποστέλλονται στο Γραφείο Μετανάστευσης. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ότι η αναζήτηση εργασίας συνεχίζεται. Διαφορετικά, ο κίνδυνος της απέλασης τώρα γίνεται συγκεκριμένος.
«Μου ανακοίνωσαν διορία 15 ημερών, δεδομένου ότι δεν ήμουν σε θέση κατά την άποψή τους να αυτοεξυπηρετηθώ οικονομικά , να βρω μια δουλειά, αλλιώς τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου θα παίρναμε απέλαση μένα και μάλιστα αν δεν είχα τα απαραίτητα χρήματα θα κατέβαλαν αυτοί τα έξοδα ταξιδιού για μένα και τα κορίτσια. " Η ιστορία που έφερε στο φως η ιταλόφωνη εκπομπή Cosmo, του Radio Cologne, αφορά σε Ιταλίδα μετανάστη που μετακόμισε στη Γερμανία το 2013 και, αφού σταμάτησε να εργάζεται μετά από εγκυμοσύνη, πήγε να ζητήσει το αντίστοιχο κοινωνικό επίδομα. Μετά από τρεις μήνες αναμονής, κλήθηκε από το Γραφείο Μετανάστευσης, το οποίο της έδωσε και τελεσίγραφο. Αλλά δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και πολλές άλλες παρόμοιες που έτυχαν παρόμοιας γνωστοποίησης αρχικά προφορικής κι ύστερα με επιστολή. Οι απειλές του εκπατρισμού προς Ιταλούς που δεν εργάζονται ή που δεν τον αναζητούν, σύμφωνα με το Radio Colonia, είναι τουλάχιστον 100, ειδικά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. αφορούν καταστάσεις σοβαρής δυσκολίας, όπως οι γυναίκες σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης. Στη βάση της ιστορίας όπως είπαμε υπάρχει ένας νόμος που εδώ και δύο χρόνια έχει αυξήσει από 3 μήνες σε 5 χρόνια την περίοδο παραμονής στη Γερμανία ικανής να επιτρέψει πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Η φιλοσοφία του γερμανικού νόμου «ήταν η θέληση να αλλάξει την πρόσβαση ενός υπερβολικά γενναιόδωρου κράτος πρόνοιας κατά την γνώμη τους, που προσέλκυσε πάρα πολλούς Ευρωπαίους. Οι ΕΕ ξένοι λοιπόν -επικαλούμενοι την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας - “εκμεταλλεύονταν” υπερβολικά το σύστημα κατά το Βερολίνο, ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρών δυσκολιών, όπως οι γυναίκες σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "ευρωπαϊκή πατρίδα", η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" αποχαιρετάει όσους πίστευαν, ή πιστεύουν πως το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει "πατρίδα" ή παρέχει "δικαιώματα".
Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν κι εργάζονται στη Γερμανία, αν μείνουν άνεργοι και δεν βρουν εργασία μέσα σε έξι (6) μήνες... έρχεται η απέλαση.
Οι σκλάβοι από την Αφρική, η "φιλανθρωπία" για τους μετανάστες, τα "ανοιχτά σύνορα" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" έχουν το δικό τους αντίτιμο, που όμως εισπράττει ο καπιταλισμός.
Για ακόμη μία φορά ο Μαρξ δικαιώνεται... Η εισαγόμενη φθηνή εργασία μεταναστών είναι πολύ συμφέρουσα για το κεφάλαιο...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεύτερο σπίτι του ΣΥΡΙΖΑ η Αμερικανική πρεσβεία..."