Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Σαββατο 22 Σεπτεμβριου 2018



#syriza__xeftiles: Δήλωσε σήμερα Παρασκευη ο γενίτσαρος της Βαρντάρσκας Ζαεφ που πανηγυρίζει μαζί με τον Εθνοπροδότη Τσιπρα: «Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκηνοθετημένο βίντεο «χημικής επίθεσης» δημοσίευσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (Βίντεο)
 21.09.2018 – 23:17
To συριακό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε σκηνοθετημένο βίντεο «χημικής επίθεσης», το οποίο φέρεται να δημιούργησε η οργάνωση Λευκά Κράνη για να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός.
Σκηνοθετημένο βίντεο μιας χημικής επίθεσης στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας δημοσίευσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το βίντεο έχει ετοιμάσει η οργάνωση Λευκά Κράνη με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει τον συριακό στρατό για την επίθεση.
Το βίντεο φέρεται να δείχνει το στήσιμο ενός βίντεο χημικής επίθεσης. Το πρακτορείο SANA υποστηρίζει ότι στο βίντεο εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» να σκηνοθετούν την επίθεση προκειμένου να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις για τη χρήση χημικών όπλων.
Λίγο μετά την ανάρτηση του βίντεο στο διαδίκτυο, το Youtube το διέγραψε για παραβίαση των όρων χρήσης. Ωστόσο αναρτήθηκε από πολλούς άλλους χρήστες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=224&v=Gy-akgzvVZY




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2.600 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα
2.600 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα. Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος εκτελούσε γυναίκες και παιδιά.
Το Ισλαμοφασιστικο Κρατος διέπραξε ομαδικές εκτελέσεις ανθρώπων που ανήκαν στη θρησκεία των αλαουιτών, ως υπόπτους υποστηρικτές του Μπασάρ Αλ Άσαντ που είναι αλαουίτης στο θρήσκευμα, κατέστρεψε τα σιιτικά τζαμιά της πόλης και τις χριστιανικές εκκλησίες.
Οι πάμπολλοι χριστιανοί της πόλης, που αποτελούσαν το 10% του πληθυσμού της, την εγκατέλειψαν τρομοκρατημένοι.
20/09/2018
 Χιλιάδες είναι τα θύματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Ράκα της Συρίας. Την πόλη απελευθέρωσαν στις 20 Οκτωβρίου 2017 οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και από τότε μέχρι σήμερα 2.600 νεκροί ανασύρθηκαν από τους λάκκους όπου τους πέταξε το Ισλαμικό Κράτος.
Οι Αρχές των SDF επέστρεψαν στους συγγενείς τους νεκρούς που αναγνωρίστηκαν, για να ταφούν με τον σωστό τρόπο, ενώ όσα πτώματα δεν αναγνώρισε κανείς τάφησαν εκ νέου σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε μετατρέψει σε ομαδικούς τάφους το γήπεδο «Αλ Ρασέιντ» της Ράκα, τον Ζωολογικό Κήπο, το Παλιό Τζαμί και τέσσερα αραβικά σπίτια στη συνοικία των Βεδουΐνων.
Τα πτώματα μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τα 2.600 και το πιο φρικιαστικό είναι ότι πάμπολλα είναι γυναίκες και παιδιά.
Μόνο στο παλιό τζαμί βρέθηκαν 94 πτώματα. Από αυτά τα 68 αναγνωρίστηκαν.
Τον Μάρτιο του 2013 η πόλη Ράκα, μια από τις πιο φιλελεύθερες της Συρίας, «ξακουστή» στη χώρα για τις χειραφετημένες γυναίκες της, καταλήφθηκε από τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, η οποία τότε ονομαζόταν Μέτωπο Αλ Νούσρα και από άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.
Το πρώτο πράγμα που έκανε η Αλ Νούσρα στην πόλη ήταν να εγκαταστήσει ένα ιεροδικαστήριο της Σαρία στο αθλητικό κέντρο της πόλης, για να επιβάλλει τον μουσουλμανικό «θεόπνευστο νόμο».
Στις αρχές του Ιουνίου 2013 άνοιξε και το Ισλαμικό Κράτος γραφεία στη Ράκα και άρχισε να στρατολογεί.
Το Ισλαμικό Κράτος δυνάμωσε γρήγορα και έξι μήνες μετά, στις 13 Ιανουαρίου 2014, έθεσε τη Ράκα υπό τον πλήρη έλεγχό του.
Την ανακήρυξε «πρωτεύουσά» του στη Συρία και εξαπέλυσε διωγμούς αντιφρονούντων, φιλοκυβερνητικών και αλλόθρησκων.
Διέπραξε ομαδικές εκτελέσεις ανθρώπων που ανήκαν στη θρησκεία των αλαουιτών, ως υπόπτους υποστηρικτές του Μπασάρ Αλ Άσαντ που είναι αλαουίτης στο θρήσκευμα, κατέστρεψε τα σιιτικά τζαμιά της πόλης και τις χριστιανικές εκκλησίες.
Οι πάμπολλοι χριστιανοί της πόλης, που αποτελούσαν το 10% του πληθυσμού της, την εγκατέλειψαν τρομοκρατημένοι.
Μεταξύ 5 και 7 Μαρτίου 2016 ξέσπασε εξέγερση στην πόλη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία η εξτρεμιστική οργάνωση κατέστειλε.
Στις 26 Οκτωβρίου 2016 αναγγέλθηκε η εκστρατεία των κουρδικών δυνάμεων να απελευθερώσουν τη Ράκα με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.
Το Ισλαμικό Κράτος οχυρώθηκε σε αυτή και πολέμησε σπίτι με σπίτι. Αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης να ισοπεδωθεί από τις μάχες και τους βομβαρδισμούς.
Η πόλη απελευθερώθηκε μετά από σκληρή πολιορκία στις 17 Οκτωβρίου 2017.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαφωνεί ή συμφωνεί καποιος με την ΛΑΕ ειναι δεδομενη η στηριξη στον Παναγιωτη τον Λαφαζανη στην Χουντικης υφης διωξη ,που υφισταται..Ειναι θεμα στοιχειωδους αξιοπρεπειας.
Ρε αλητες συριζαιοι Μακρονησια ποτε ανοιγετε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αλβανος σας γειτονας,που τον μεγαλωσε εθρεψε η Ελλαδα!
Που σας λεει καλημερα,καθημερινα,σας λεει οτι ειναι κ βορειοηπειρωτης,γιατι δεν ξερει κανεις την πραγματικη του ταυτοτητα η διαβατηριο,γιατι το πραγματικο του ονομα μονο αυτος το ξερει!
Γιατι πλουτισε μ την πωληση καλασνικοφ,οποιος ηθελε οπλο το εφερνε ο γειτονας!
Γιατι εκλεψε εφερε χασις κρυφα!
Γιατι εδιωξε ελληνες απο την εργασια του!
Αυτος που σας γελα καθημερινα,σας λεει καλημερα!
Οταν πηγαινει στην πατριδα του βγαζει τον πραγματικο του εαυτο κ το ονομα του.
Μετα την Μακεδονια που οι σκοπιανοι επισημα πλεον ουτε τυπεις τον ορο Βορεια δεν βαζουν μπροστα,ο Αλεξης Τσιπρας κ Κοτζιας ετοιμαζουν  νεα προδοσια ν επιστρεψουν κ την τσαμουρια στην Αλβανια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι θα τα καταφέρουμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Δηλαδή να αλλάξουμε να φύγουμε από το ατομικό (τη μάστιγα του πολιτισμού μας) και να αναπτύξουμε το συλλογικό. Να μάθουμε να ακούμε ό ένας τον άλλο και κυρίως – ανάγκη πάσα – να αναπτύξουμε την ενσυναίσθηση μας, να γίνουμε περισσότεροι ευαίσθητοι, περισσότερο ποιητές, οραματιζόμενοι μια άλλη ζωή από αυτήν που λυσσαλέα προσπαθεί να μας πείσει, ως de facto, ότι υπάρχει ο τεχνολογικός πολιτισμός και η καρτεσιανή, η μαθηματική σκέψη. Υπάρχει και ένας άλλος κόσμος από αυτόν που βλέπουμε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι διώξεις αγωνιστών δεν θα περάσουν. Όλοι/ες Τρίτη 25/09-09:00 Σχολή Ευελπίδων
21/9/2018
Η ΛΑ.Ε. καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, την Τρίτη 25/09 στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ενάντια στις διώξεις τριών μελών του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών: Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου, Αλέξανδρου – Ρωμανού  Αγγελή και Θωμά Καρρά.
Οι αγωνιστές διώκονται με τις κατηγορίες «Αντίσταση κατά της Αρχής», «Διατάραξη κοινωνικής ειρήνης» και «Απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης, κατά Αστυνομικού» διότι συμμετείχαν σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία, έξω από Συμβολαιογραφείο, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να καταγγείλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο, απαιτώντας την αθώωση όσων υπερασπίζονται την λαϊκή περιουσία.
Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους διωκόμενους, την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Τρίτη 25/09 στις 9 π.μ.) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Οι διώξεις και η καταστολή δεν μας φοβίζουν.
            Όχι στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας καθηγητής σε αλβανική εκπομπή: «Ξέρετε πόσους Αλβανούς σκότωσε ο Κολοκοτρώνης;»
Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2018 | 04:36
Παίρνοντας «αέρα» από τις θεωρίες του Φαλμεράυερ αλλά και των υποτιθέμενων «προοδευτικών» «διανοούμενων» στην Ελλάδα, Αλβανοί ανιστόρητοι, βάζοντας στην μέση Έλληνα καθηγητή από την Βόρειο Ήπειρο, ανέφεραν πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο και όσοι πολέμησαν τους Τούρκους το 1821 ήταν Αλβανοί.
Υπήρξε ένταση και παρ’ ολίγον ξύλο, καθώς δεν δίστασαν να πουν στον Έλληνα ιστορικό να «πάψει».
Ο Βορειοηπειρώτης καθηγητής προσπάθησε να υποστηρίξει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας. Στο τέλος τον ανάγκασαν να πετάξει τα ακουστικά και να φύγει από το στούντιο.
Ο καθηγητής Κώστας Μπάρκας πήγε ως καλεσμένος σε αλβανική εκπομπή και τελικά κατέληξε  να κάνει μάθημα ιστορίας στο πάνελ.
Είπε την αλήθεια αλλά κανείς δεν τον άκουσαν. Τόνιζε με θάρρος πως η Ελλάδα είναι η μητέρα του πολιτισμού.
Έβριζαν τους Έλληνες, ενώ αποκαλούσαν τους Αρβανίτες, Αλβανούς, μπερδεύοντας το ελληνικό φύλο από τον Βορρά  με τους Αλβανούς του Καυκάσου που ήρθαν λόγω συγκυριών στην περιοχή των αρχαίων ελληνογενών Ιλλυρίων.
Ο καθηγητής τους κοιτά απορημένος και γελά. Χαρά στο κουράγιο του! Αναρωτιέται αν έχει μπει σε τηλεοπτικό στούντιο ή σε τάξη δημοτικού.
«Ξέρετε πόσους Αλβανούς σκότωσε ο Κολοκοτρώνης; Αν ήταν Αλβανός πως θα σκότωνε το δικό του αίμα;», τους απαντούσε.
Η επόμενη ατάκα του Αλβανού πολιτικού όμως τον βγάζει κυριολεκτικά από τα ρούχα του:
«Δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στην Βόρειο Ήπειρο. Είναι μερικά κολοκύθια».
«Τα αλβανικά κράτη είναι υπό κατάληψη. Η Ελλάδα απαγορεύει στους χιλιάδες Αλβανούς να μιλούν τη γλώσσα τους».
Ο Κώστας Μπάρκας πετάει ακουστικά και εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια. Εκείνος αποχωρεί και οι ανιστόρητοι επιμένουν στα ψέματα. Μάλιστα ένας αναφέρει πως τα Αλβανικά είναι η «γλώσσα του Θεού».
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως το ανθελληνικό κλίμα στην Αλβανία δεν οφείλεται απλά σε ορισμένους ακραίους.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=xe2Q0dVkh5k
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=I5ajdtCaZ-c



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιο είναι αυτό το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, που καλεί τον Λαφαζάνη σε απολογία;
Μα, αυτό που έχει ως έργο την παρακολούθηση και ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας. Που οι αρμοδιότητές του ορίστηκαν από τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο, για να αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις.
Διαβάζουμε στο Προεδρικό Διάταγμα 42/2011, άρθρο 19, στο ΦΕΚ 108/Α/10-5-2011:
“Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο είναι αρμόδιο για την πρόληψη και καταστολή κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει ιδίως στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για τη δράση ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος ή πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων, καθώς και στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων αυτών, συνεργαζόμενο άμεσα προς τούτο με το ΚΕ.ΣΥ.Δ.Ε.Π. καθώς και με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας”.
Και καθώς το δημοκρατικό πολίτευμα απειλείται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι από την εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στα ξένα κέντρα αποφάσεων, γιατί να μην ξαναζωντανέψει η εμφυλιοπολεμική και μετεμφυλιακή εποχή των διώξεων σε βάρος εκείνων που αντιστέκονται στον εθνικό εξευτελισμό και το τσαλαπάτημα του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ
Και για το ΕΑΜ συνεχίζει να μιλάει και τον Μπελογιάννη και τον Λαμπράκη και το Πολυτεχνείο τιμά, και την εμπλοκή στον πόλεμο της Κορέας καταδικάζει, και τη δολοφονία του Κουμή και της Κανελλοπούλου από τα ΜΑΤ θυμάται, άμα λάχει. Και φυσικά, ως άνθρωπος με κουλτούρα, δεν τον πάει με τίποτα τον Σεφερλή.
Εντούτοις, δεν θα τον ακούσεις να βγάζει τσιμουδιά για τον μετά τιμών ελλιμενισμό της ναυαρχίδας του 6ου αμερικανικού στόλου στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών πλοίων στον πόλεμο της Συρίας, για τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών και διαδηλωτών, ενώ θα σπεύσει να βγάλει ψεύτες και όσους καταδικάζουν το ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων.
Ε! Δεν θέλει και πολλά για να καταλάβεις πως ήδη έχει μπλέξει σε πάρε-δώσε με πελατειακές σχέσεις με το κυβερνητικό κόμμα.
Γιατί κι αυτός λεει ότι είναι είναι αριστερός, αλλά όχι και κορόιδο σαν κι εσένα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ναυαρχίδα του 6ου αμερικάνικου στόλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ελληνικές φρεγάτες στην Κορέα (συγγνώμη, στη Συρία, ήθελα να πω), επικεφαλής αριστερού κόμματος διώκεται για πολιτική δραστηριότητα.
Ποιο μετεμφυλιακό καθεστώς; ΣΥΡΙΖΑ λέμε, κυρίες και κύριοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ
Ξεσάλωσαν οι αμερικανόδουλοι κοινωνικοί δολοφόνοι και εκτελούν με προσήλωση τις εντολές των τραπεζών. Για παραβάσεις 16 άρθρων του Ποινικού Κώδικα διώκεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, και οι κατηγορίες λες κι είναι ξεπατικωμένες από εμφυλιοπολεμικές διώξεις.
Αντίσταση κατά της αρχής, σωματικές βλάβες, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση, απειλή, ακόμη και για κατοχή όπλων και πυρομαχικών!
Βρυκολάκιασαν οι χωροφύλακες του παρελθόντος στο πρόσωπο του Τσίπρα, του Σκουρλέτη, του Τσακαλώτου και των άλλων οργάνων των τραπεζικών συμφερόντων και των συνολικών συμφερόντων της κοινωνικής τάξης από την οποία προέρχονται και την οποία εξυπηρετούν.
Η δίωξη του Λαφαζάνη από το "Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", της Κρατικής Ασφάλειας, θυμίζοντας ανατριχιαστικά το μαύρο παρελθόν αυτού του τόπου που χρειάστηκε να χυθούν ποτάμια αίματος για να ξεπεραστεί, μας αφορά όλους.
Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες!
Κάτω η κυβέρνηση των αμερικανόδουλων κοινωνικών δολοφόνων!
Η υπόθεση της δημοκρατίας γίνεται για μια ακόμη φορά υπόθεση του λαού και της Αριστεράς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν σαλταροι ολοι και μιλανε για φονικο στο κεντρο της Αθηνας επειδη δυο ανθρωποι κλωτσουσαν ένα πρεζονι που προσπαθησε να ληστεψει ένα κοσμιματοπωλειο στο κεντρο της Αθηνας. Και επειδη το πρεζονι ειπε η τηλεοραση ότι πεθανε από το ξυλο, καποιοι ηλιθιοι εχουν ξεσπαθωσει και μιλανε για λιντσαρισμα και φονιαδες.  Όταν αργοτερα βγει η αληθεια ότι το πρεζονι πεθανε από υπερβολικη δοση και όχι από τις δυο-τρεις κλωτσιες στο προσωπο που εφαγε, να δω τι θα λενε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ονομασία Βόρεια Μακεδονία για την Βαρντάρσκα αποτελεί Ντροπή για τον Ανθρώπινο Πολιτισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν το εκτεταμένο κατασκοπευτικό δίκτυο της τουρκο-ισλαμιστικής Ενωσης Ditib, που ελέγχεται από το βαθύ τουρκικό κράτος και την θρησκευτική του υπηρεσία Diyanet. Με όργανο τους τούρκους Ιμάμηδες το δίκτυο Ditib κάνει ισλαμοφασιστική προπαγάνδα στα μουσουλμανικά τεμένη και τα τζαμιά της Γερμανίας(συνολικά είναι πάνω απο 900)...
Ο Ισλαμοφασισμός εξαπλώνεται και έχει πολιτική και παρακρατική δράση όχι μόνο στη Συρία και την Μ. Ανατολή, αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παλιά τα χρόνια,οι ηλικιωμένοι ήταν η ζωντανή μνήμη της φυλής.
Ήταν αυτοί που είχαν ζήσει τα γεγονότα και τα μετέφεραν στις επόμενες γενιές με τις διηγήσεις τους.
Ήταν η γενιά που χωρίς αυτήν δε θα υπήρχε επόμενη.
Και μετά,ο παππούς δεν ανήκε στο σπίτι,κατουριότανε,βρωμούσε,να τον πάμε σε ένα ίδρυμα,η άποψη της γενιάς του "έχουμε φράγκα,πέτα τον παραπέρα".
Και σήμερα οι ηλικιωμένοι άνθρωποι μετριούνται με τη σύνταξη.
Παίρνουν λεφτά,να ψοφησουν για το κράτος,παίρνει τη σύνταξη ο παππούς,να ζήσει για την άνεργη οικογένεια.
Συγγνώμη από ολους αλλά ο παππούς και η γιαγια ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ,έχουν παλεψει οι πιο πολλοί με πολέμους,πείνες,χουντες,ποιος είσαι συ που θα πατήσεις ένα ντηλητ,και θα διαγράψεις δεκάδες ιστορίες για να κάνουν ισοζύγιο πληρωμών;
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε τη ζωή και το θάνατο βρωμιάρηδες συριζαίοι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλαίει ο Τράμπ, κλαίει ο Νεντανιάχου, κλαίει ο Ερντογάν, κλαίνε και στο ΝΑΡ
Άντε και περαστικά σας βρε

«Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις στη περιοχή του Ιντλιπ στη Συρία και τις ευρύτερες ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, όπου μαίνεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και των υπόλοιπων δυνάμεων που παρεμβαίνουν οργανώνεται συζήτηση όπου θα υπάρξουν διάφορες προσεγγίσεις και παρεμβάσεις για το θέμα: «Ιντλίπ: Η κορύφωση της συριακής τραγωδίας!» στην Εργατική Λέσχη τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.»

Σχολιο.- Το τέλος της Ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην Συρία από την Δύση θέλετε να πείτε;
Σχολιο.- Και εκεί που νόμιζαν ότι έφτασαν στον πάτο, ένας σύντροφος από το ΣΕΚ τους έδωσε ένα φτιάρι.
Σχολιο.- Όλοι φαίνεται πως θέλουν να προστατέψουν τους τζιχαντιστές και την Αλ-Κάιντα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον Ράχα Εγμπαριέχ! Τον ηγέτη του Κινήματος «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ» που διώκεται από το Ισραήλ
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Ράχα Εγμπαριέχ, επί σειράς ετών ηγέτης του αριστερού Παλαιστινιακού κινήματος «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ» στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις στο σπίτι του στο Ουμ Ελφαμ το πρωί της Τρίτης της 11ης Σεπτεμβρίου.
September 22, 2018
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων SAMIDOUN εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Ράχα Εγμπαριέχ και ζητάει την άμεση απελευθέρωση, του παλαιστινιακού εθνικού ηγέτη.
Η φυλάκισή του φανερώνει και την πραγματικότητα: Πως όλοι οι Παλαιστίνιοι στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη αντιμετωπίζουν ένα αποικιακό σύστημα ρατσιστικής καταπίεσης, πολιτικής δίωξης και φυλάκισης.
Καλούμε τους φίλους και τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την απελευθέρωση του Ράχα Εγμπαριέχ!
Η Ισραηλινή αστυνομία “δίωξης εγκλήματος” εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας του στο Ουμ Αλ Φαμ, ενώ η σύζυγος του Εγμπαριέχ, Ιλάμ Οντέχ, και η κόρη του Ανάτ φορούσαν ακόμη πιτζάμες. Η αστυνομία κατάσχεσε τρεις υπολογιστές από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκαν στις Ανάτ και Ιλάμ. Το μέρος κράτησής του, δεν ανακοινώθηκε μέχρι την επόμενη μέρα μετά τη σύλληψή του.
Μετά τη σύλληψή του, ανακρίθηκε για επτά ώρες στη φυλακή Μεγγίντο πριν μεταφερθεί στην απομόνωση. Ο 67χρονος Εγμπαριέχ, δεν είχε τη δυνατότητα να λάβει τα φάρμακά του για να αντιμετωπίσει προβλήματα αναπνοής που αντιμετωπίζει. Την τρίτη μέρα της απομόνωσης του, οι δικηγόροι του κατέθεσαν ένσταση κατά της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης στην οποία υποβλήθηκε. Του έχουν αρνηθεί επισκέψεις από την οικογένειά του μέχρι και σήμερα.
Η ισραηλινή κατοχή κατηγορεί τον Εγμπαριέχ  για «προτροπή σε τρομοκρατία και βία» για δημόσιες πολιτικές ομιλίες και κείμενα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση. Η εφημερίδα «Al-Akhbar» ανέφερε ότι η ανάκριση του Εγμπαριέχ από τις ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώθηκε στις πολιτικές του δραστηριότητες, στο πολιτικό του έργο στο «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ» και της θέσης του μέσα στο κίνημα. Ο ιδρυτικός γενικός γραμματέας του κινήματος που εκλέχτηκε στην εθνική του διάσκεψη το 1990, υπηρετεί σήμερα ως μέλος του πολιτικού γραφείου του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται. Αυτός και άλλοι 10 ηγέτες του κινήματος «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ» προσήχθησαν χωρίς κατηγορία ή δίκη υπό διοικητική κράτηση το 1987, αφού διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο σε μια γενική απεργία στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη ως τμήμα της πρώτης Ιντιφάντα. Έχει συλληφθεί επανειλημμένα από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των αγώνων του.
Ισραηλινοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τον στοχοποιούν ως «κίνδυνο για το κράτος» για τους αγωνιστικούς λόγους υπέρ της δικαιοσύνης για την Παλαιστίνη, αποδεικνύοντας την πραγματικότητα ότι ο αποικιστής- το αποικιακό σιωνιστικό κράτος που χτίστηκε με την εκδίωξη του ιθαγενούς λαού της γης «απειλείται» από την παλαιστινιακή αλήθεια και πραγματικότητα.
Παλαιστίνιοι πολιτικοί ηγέτες σημείωσαν επίσης ότι η σύλληψη του Εγμπαριέχ έρχεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συζητήσεων σε όλο το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται μέσα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, σχετικά με τα νέα βήματα ενότητας και αντιπαράθεσης στο σιωνιστικό κράτος. Αυτές οι συζητήσεις κλιμακώθηκαν μετά τη μετάβαση του “νόμου Έθνους-Κράτους” και την αυξανόμενη απογοήτευση από τη συμμετοχή στην Κνεσέτ ως μέσο για την υπεράσπιση των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.
Στο «Al-Akhbar», σημείωσαν ότι η σύλληψη του Εγμπαριέχ φαίνεται να είναι μια άλλη προσπάθεια να εμποδιστεί ένα ελπιδοφόρο παλαιστινιακό πολιτικό σχέδιο από το να φτάσει σε επιτυχία.
“Η Σιωνιστική κατοχή διαταράσσεται από κάθε πολιτική ή εθνική δραστηριότητα που διεξάγεται από οποιονδήποτε Παλαιστίνιο επί τόπου. Ο νόμος ‘Εθνους-Κράτους’ δεν μας εξέπληξε, η ιδεολογία και ο ρατσισμός του κράτους δεν χρειάζονται τη θέσπιση νέων νόμων, αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η πολιτική μας ενότητα “, δήλωσε η Ιλχάμ Οντέχ, σύζυγος και σύντροφος του Εγμπαριέχ.  “Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές δεν μας εκφοβίζουν με τις συλλήψεις τους ή τις αποτυχημένες προσπάθειές τους να καταστρέψουν το κίνημα «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ».  Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος της πολιτικής δίωξης του κινήματος, των ηγετών του και της παλαιστινιακής ηγεσίας μέσα την κατεχόμενη πατρίδα », δήλωσε.
Υποστηρικτές του Εγμπαριέχ, του κινήματος «Αμπνάα Ελ Μπαλάντ» και της παλαιστινιακής απελευθέρωσης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δικαστήριο Χαντέρα στις 16 Σεπτεμβρίου καθώς η κράτηση του Εγμπαριέχ επεκτάθηκε και πάλι. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι δικηγόροι του συνέχισαν να επιμένουν ότι τα λόγια του είναι δημόσια και τα στηρίζει τους με υπερηφάνεια και αφοσίωση στον αγώνα για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Εντούτοις, η ισραηλινή εισαγγελία αναγνώρισε καταλόγους ονομάτων ανθρώπων – όλοι Παλαιστίνιοι Άραβες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη – που διώχθηκαν για δημοσιεύσεις σχετικά με την πολιτική στο Facebook. Το ιστολόγιο «Free Haifa» σημείωσε επίσης ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι ο Εγμπαριέχ “γράφει πολλές θέσεις και λαμβάνει πολλά like και share (κοινοποιήσεις) ” ως δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη κράτηση του.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο τύπου της οικογένειας του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ
Η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ζητα την αποπομπή και δίκη του πρέσβη της Παλαιστίνης στη Βουλγαρία, Ahmed AlMathbouh, και επιπλέον το «πάγωμα όλων των εργασιών όσων εμπλέκονται στη δολοφονία και την αφαίρεση κάθε επίσημης ιδιότητας από αυτούς, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών».
September 22, 2018
Δελτίο τύπου της οικογένειας του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ:
Παρακολουθήσαμε με οδύνη και μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες που έγιναν από τον μπλόγκερ Ahmed Al-Bayqawi, σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας του γιου μας, Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, στην πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Σόφια, όπου αναζήτησε καταφύγιο από τις διώξεις των Ισραηλινών. [Στις έρευνες αυτές] παρουσιάστηκαν στοιχεία και διασταυρωμένες μαρτυρίες για τις 70 μέρες του μάρτυρα, από τη στιγμή της άφιξής του  στην πρεσβεία μέχρι το πρωί της δολοφονίας του, καθώς και στοιχεία για τις ημέρες που ακολούθησαν [αυτό το γεγονός].
Επιβεβαιώνουμε ότι πολλά από αυτά που ανακάλυψε ο Ahmed Al-Bayqawi ταιριάζουν με στοιχεία και μαρτυρίες που είχε η οικογένεια και προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές.
Συνεπώς, ζητούμε από την Παλαιστινιακή Αρχή να απολύσει τον Παλαιστίνιο πρέσβη στη Σόφια, Ahmed AlMathbouh, και να τον παραπέμψει σε δίκη, ως την κορυφή της πυραμίδας και ως τον πρώτο και άμεσα υπέυθυνο για την τεράστια σύγχυση που ακολούθησε το μαρτύριο του γιου μας, Ομάρ, βασιζόμενοι σε σειρά στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην έρευνα:
Πρώτον: Παρενόχληση και πίεση που ασκήθηκε στον μάρτυρα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρεσβεία, ώστε να τον αναγκάσει να φύγει από τον χώρο, αντί να φροντίσει να τον προστατεύσει μέσα σε αυτόν.
Δεύτερον: Έδωσε εντολές για την μετακίνηση του μάρτυρα, παρότι τα τραύματά του φανερά δεν το επέτρεπαν, χωρίς να δώσει προτεραιότητα ή προσοχή στο να φροντίσει ή να σώσει τη ζωή του.
Τρίτον: Η εσκεμμένη αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος από τη στιγμή της μετακίνησης του μάρτυρα και μετά. Η σκηνή του εγκλήματος παρέμεινε ανοιχτή για ώρες προτού αρχίσουν τις εργασίες τους οι αστυνομικοί επιθεωρητές, με αποτέλεσμα το σβήσιμο και την αλλοίωση αποδείξεων και έκανε δύσκολη τη δουλειά των ερευνητικών επιτροπών.
Τέταρτον: Η παραπλάνηση των ερευνητών και ο επηρεασμός των μαρτύρων, με την υποστήριξη τη εκδοχής της αυτοκτονίας από τις πρώτες στιγμές της δολοφονίας.
Απαιτούμε ο πρέσβης να αποπεμφθεί και να οδηγηθεί σε δίκη. Απαιτούμε επίσης, το πάγωμα των εργασιών όσων εμπλέκονται στο έγκλημα και την αφαίρεση κάθε επίσημης ιδιότητας από αυτούς, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.
Έχει έρθει ο καιρός να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε σοβαρά μέτρα, που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τους πραγματικούς δολοφόνους, να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστήσουμε υπόλογους όσους απέτυχαν να αποκαλύψουν τη δολοφονία του μάρτυρα γιου μας μέσα στο κτίριο της πρεσβείας.
Είμαστε η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ, υποφέρουμε και πονάμε για την παρενόχληση και την πίεση την οποία υπέστη από τη στιγμή που πήγε στην πρεσβεία, μέχρι τη μέρα του θανάτου του. Ζητούμε από τις υπεύθυνες και ικανές Αρχές να ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ελπίζοντας ότι θα υποστηρίξουν τις τιμημένες, εθνικές και Ισλαμικές δυνάμεις.
Δόξα στον μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ
Η οικογένεια του μάρτυρα Ομάρ Ναγέφ Ζαγέντ
21 Σεπτεμβρίου 2018
Μετάφραση για το PFLP
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια διαφορετική διάσταση πήρε η υπόθεση με τον άνδρα που επιχείρησε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, στην οδό Γλάδστωνος.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έκανε γνωστή μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook, την ταυτότητά του: Πρόκειται για τον γνωστό ομοφιλοφυλλο ακτιβιστή  Ζακ Κωστόπουλο.

Gregory Vallianatos
Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου

Auguste Corteau
Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν αυτό που στα αγγλικά αποκαλείται 'intense': παθιαζόταν με ό,τι τον άγγιζε, είτε αυτό ήταν οι δικαιωματικοί αγώνες της κοινότητας, είτε η εξασφάλιση της αποδοχής και της ορατότητας συνανθρώπων του που είχαν ταλαιπωρηθεί για να κερδίσουν την ελευθερία τους όσο κι ο ίδιος. Παρ' ότι είχαμε πλακωθεί κάμποσες φορές (πράγμα που δεν έχει καμία απολύτως σημασία, πέρα απ' το γεγονός ότι, από πείσμα και μόνο, έπαψα να τον συναναστρέφομαι), πάντα θαύμαζα το τσαγανό του, τον τσαμπουκά του, το ότι διατράνωνε το δικαίωμα της ελεύθερης ζωής με σθένος που ελάχιστοι διαθέτουν.
Η απώλειά του - κι η τραγωδία που τη σημάδεψε, και για την οποία το κράτος πρέπει να ταράξει τους υπαίτιους στη νομιμότητα - είναι βαρύ πλήγμα, πρωτίστως για τους δικούς του και τους ανθρώπους της καρδιάς του, μα και για όλη την κοινότητα.
Καλή αντάμωση, μικρέ. Και μη μασάς όπου κι αν πας.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου συνελήφθη μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλωτσούν τον επίδοξο ληστή, όταν εκείνος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο.
Ο επίδοξος ληστής προσπάθησε να περάσει μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε βαρύτατα. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
Με την κακουργηματική κατηγορία της θανατηφορας σωματικής βλάβης και την πλημμεληματική της επικινδυνης σωματικης βλαβης βρίσκεται αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλειου.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζητησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.
Ο δικηγόρος του Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμος αυτος δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού.»
Ο Ζακ Κωστόπουλος γεννήθηκε στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Ελλάδα.Ήταν ακτιβιστής της LBGT κοινότητας. Εργάστηκε σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αγανάκτησα»: Τα πρώτα λόγια του κοσμηματοπώλη μετά τη σύλληψή του
22 Σεπτεμβρίου 2018 15:06
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, όταν ο ληστής μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να φύγει για να μην συλληφθεί - καθώς είχε εγκλωβιστεί στο κατάστημα - πέρασε μέσα από τη τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγο αργότερα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη
«…Με έχουν ξανακλέψει και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Αγανάκτησα. Την ώρα εκείνη ήμουν αγανακτισμένος. Επανειλημμένα γίνομαι θύμα ληστών…». Αυτά έλεγε χθες στους αστυνομικούς, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο κοσμηματοπώλης, που φαίνεται να «πρωταγωνιστεί» στον ξυλοδαρμό του ληστή ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει στο κατάστημά του.
Αν και σύμφωνα με τη διαδικασία θα απολογηθεί και θα δώσει επίσημες εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές, αυτό που επαναλάμβανε χθες στο αστυνομικό τμήμα, όπου μεταφέρθηκε, ήταν ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βρει τον θάνατο ο ληστής και ότι δεν περίμενε ποτέ αυτή την τραγική εξέλιξη.
Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν γνωρίζει ποιο είναι το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο, επίσης να ξυλοκοπεί τον ληστή, όμως ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε ότι δεν τον είχε δει ξανά και δεν γνωρίζει τα στοιχεία του.
Πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κάποιον από τους ιδιοκτήτες διπλανών καταστημάτων ή εάν πρόκειται για κάποιον διερχόμενο.
Ποινική δίωξη
Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, όπου βρήκε το θάνατο ο επίδοξος ληστής.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (25/09/2018).
Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθειά του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαστε η τελευταία γενιά πολιτών που ζει ελεύθερα»
 Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, 20:57
Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ παραχώρησε συνέντευξη σε ανεξάρτητο οργανισμό (World Ethical Data Forum) που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό δίκτυο RT.
Ο Ασάνζ «φιλοξενείται» στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012 οπότε και του παρασχέθηκε άσυλο, ενώ εκκρεμούν δυτικες διώξεις εις βάρος του (ΗΠΑ, Βρετανια, Σουηδια). Πρόσφατα, αποφασίστηκε η διακοπή των επικοινωνιών του με τον έξω κόσμο, παρά μόνο με τους δικηγόρους του, και αυτή του η εμφάνιση αποτελεί εξαίρεση.
Ο ιδρυτής του Wikileaks στη συνέντευξη αναφέρθηκε στο πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλάζουν το «ανθρώπινο είδος», υπογραμμίζοντας ότι σύντομα η «παγκόσμια παρακολουθήση» θα είναι καθεστώς, από το οποίο δεν θα μπορεί να διαφύγει κανείς.
«Σύντομα θα είναι αδύνατο για οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη να μην περιλαμβάνεται στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που δημιουργούνται από κυβερνήσεις και άλλου τύπου οργανώσεις. Η γενιά που γεννιέται τώρα είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά. Γεννιέσαι, και είτε αμέσως είτε μέσα σε έναν χρόνο γίνεσαι γνωστός παγκοσμίως. Η ταυτότητά σου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, γίνεται γνωστή σε όλες τις παγκόσμιες «δυνάμεις», είτε ως αποτέλεσμα της επιλογής των γονιών σου που ανεβάζουν το όνομά σου και τις φωτογραφίες σου στο Facebook, είτε ως αποτέλεσμα των αιτήσεων σου για ασφαλιστική κάλυψη ή διαβατήριο.
«Ένα μικρό παιδί σήμερα, κατά μία έννοια, θα πρέπει να διαπραγματευτεί τη σχέση του με τις βασικές παγκόσμιες δυνάμεις. Αυτό μας τοποθετεί σε πολύ διαφορετική θέση. Ελάχιστοι είναι οι τεχνικά ικανοί που μπορούν να επιλέξουν μια διαφορετική ζωή, μακριά από όλα αυτά, που να μπορούν να ζήσουν δηλαδή με τον δικό τους αποκλειστικά τρόπο. Μου μυρίζεται… ολοκληρωτισμός», υποστηρίζει στη συνέντευξή του.
Αυτό συμβαίνει, κατά τον 47χρονο Αυστραλό, διότι «η δυνατότητα της συγκέντρωσης και επεξεργασίας πληροφοριών έχει εξελιχθεί ραγδαία, και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο».
«Το επόμενο βήμα έρχεται… Από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις μεγάλες βάσεις δεδομένων», εκτιμά.
«Προσέξτε τι κάνουν η Google, το Baidu, η Amazon και το Facebook. Εκμαιεύουν τη γνώση της ανθρωπότητας, όπως την εκφράζουμε όταν επικοινωνούμε μεταξύ μας. Το κλασικό μοντέλο, αυτό που οι ακαδημαϊκοί αποκαλούν «καπιταλισμός παρακολούθησης», έχει αλλάξει πλέον».
»Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ραγδαία οικονομική αλλαγή που μεταβάλλει το κλασικό μοντέλο του «καπιταλισμού παρακολούθησης» σε αυτό που, δεν έχει ακόμα χαρακτηριστεί, ως το μοντέλο «Παρακολούθησης Τεχνητής Νοημοσύνης», εκτιμά.
«Αυτό θα αντικαταστήσει όχι μόνο τους ενδιάμεσους τομείς -τα περισσότερα πράγματα που κάνει ο χρήστης στο διαδίκτυο είναι κατά μία έννοια μια πιο αποτελεσματική διαμεσολάβηση -αλλά θα καταλάβει επίσης τον τομέα των μεταφορών ή θα δημιουργήσει εντελώς νέους τομείς».
Ο Τζούλιαν Ασάνζ προβλέπει ότι οι εχθροπραξίες στον κυβερνοχώρο «θα φτάσουν σε ένα σημείο καμπής, από τη στιγμή που η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελιχθεί τόσο ώστε να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά (και αυτόματα) τις επιθέσεις των χάκερ».
«Δεν υπάρχουν σύνορα στο διαδίκτυο. Η απόσταση μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Ναϊρόμπι είναι 220 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Θα υπήρχε ποτέ ειρήνη σε ένα τέτοιο σενάριο;», αναρωτιέται.
»Οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν βέβαια να δημιουργήσουν τα δικά τους «σύνορα», χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία, αλλά κι αυτά δεν μπορούν να μείνουν αλώβητα, ακόμα και από μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
»Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αρκετά ισχυρά (διαδικτυακά) «σύνορα», που να μπορούν να διασφαλίσουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις. Έτσι, θα έχουμε πιο πολλές συγκρούσεις», καταλήγει o ιδρυτής των Wikileaks.
Ποιος είναι ο Τζούλιαν Ασάντζ
Ο Τζούλιαν Πολ Ασάνζ, με καταγωγή από την Αυστραλία ακτιβιστής θεωρείται ως ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks το 2006, που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο με τις αποκαλύψεις της.
Τo 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ έχει βραβευθεί και από το βρετανικό περιοδικό Εconomist με το βραβείο Index on Censorship το 2008. Το 2010 σε ψηφοφορία του Βρετανικού περιοδικού New Statesman ψηφίστηκε στο νούμερο 23 ανάμεσα στα «50 πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον Κόσμο το 2010». Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Σαμ Ανταμς, από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης. Επίσης ψηφίστηκε από το περιοδικό Utne Reader ως ένας από τους «25 Οραματιστές που Αλλάζουν τον Κόσμο σας», ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde τον ανακήρυξε «άνδρα της χρονιάς» για το 2010.
Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010. To 2011 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ειρήνης του Σίδνεϊ και το Δημοσιογραφικό βραβείο Μάρθα Γκέλχορν.
Τον Αύγουστο του 2010 ξεκίνησε έρευνα εναντίον του στη Σουηδία με εντολη των ΗΠΑ, με την στημενη κατηγορία πως είχε δηθεν βιάσει μια γυναίκα στο Ένκοπινγκ. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για βιασμό, ενώ οι υποστηρικτές του θεωρούσαν πως υπήρξε θύμα συκοφάντησης λόγω του έργου των Wikileaks. Παράλληλα με την στημενη υπόθεση βιασμού, μετά την δημοσίευση  από το WikiLeaks περισσοτέρων των 251.000 διπλωματικών εγγράφων, 15.000 περίπου από τα οποία έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», ο Γενικός Εισαγγελέας της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ρόμπερτ ΜακΚλέλαντ ξεκίνησε έρευνες για τις δραστηριότητες του Ασάνζ στο διαδίκτυο.
Ύστερα από την έκδοση του εντάλματος από την Interpol για την υπόθεση βιασμού, o Ασάνζ παραδόθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2010 στην Αστυνομία του Λονδίνου, ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους, απορρίπτοντας την έφεση.
Στις 19 Ιουνίου του 2012 ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο υποβάλλοντας αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως η απόπειρα του να ζητήσει άσυλο σε ξένη πρεσβεία αποτελούσε παραβίαση των όρων της εγγύησής του και μπορούσε να επιφέρει σύλληψη. Στις 16 Αυγούστου 2012 ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να παραχωρήσει τελικά πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, ο οποίος παρέμενε στους χώρους της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο, υπό την απειλή της σύλληψής του.
Το περασμένο καλοκαίρι αναπτύχθηκε η φημολογία ότι η κυβερνηση του Ισημερινού του σακατη δεξιου αληταρα προεδρου της σκοπεύουν να άρουν το άσυλο στον Ασάνζ, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Στο πλευρό του Λούλα ντα Σίλβα ο Νόαμ Τσόμσκι
 Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 06:53
Στη Βραζιλία βρίσκεται ο φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ένδειξη συμπαράστασης στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο της χώρας Λούλα Ντα Σίλβα
Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ζητούν την αποφυλάκιση του Λούλα που εκτίει 12ετή ποινή κάθειρξης, κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας ο Τσόμσκι ανέφερε ότι ο Λούλα συνεχίζει να κάνει σχέδια για το μέλλον και είναι αισιόδοξος.
«Δεν συναντάς κάθε μέρα μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 21ου αιώνα και τον άνθρωπο που δικαιωματικά θα έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας» δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι.
Το στημενο Ανώτατο Εκλογοδικείο της χουντας της Βραζιλίας απεφάνθη ότι ο 72χρονος πρώην αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη προεδρική θητεία, στις προεδρικές εκλογές για τις οποίες ήταν το φαβορί παρά τον εγκλεισμό του.
Ο Λούλα Ντα Σίλβα απέσυρε την υποψηφιότητά του και υποψήφιος του Κόμματος των Εργατών για την προεδρία είναι ο Φερνάντο Χαντάντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Νεκρός 25χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινοναζιστικά πυρά - Περισσότεροι από 300 τραυματίες
 Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 03:24
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Παρασκευή από σφαίρες ισραηλινοναζιστών στρατιωτών σε νέες συγκρούσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακης Λωριδας της Γαζας.
Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Παλαιστίνιος, που διευκρίνισε πως ονομαζόταν Καρίμ Μοχάμεντ Καλάμπ και ήταν 25 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα ανατολικά της πόλης της Γάζας.
Περισσότεροι από 300 άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν την Παρασκευή, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που κάλυψαν τη διαδήλωση, ξέσπασαν τα σφοδρότερα επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «πάνω από 10.000 διαδηλωτές και ταραχοποιοί συγκεντρώθηκαν σε πολλές τοποθεσίες στον φράκτη ασφαλείας μεταξύ του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και της Λωρίδας της Γάζας».
«Οι ταραχοποιοί πέταξαν  εκρηκτικούς μηχανισμούς, ελαστικά στα οποία είχαν βάλει φωτιά και πέτρες εναντίον των σιωναζι στρατιωτών και του φράκτη ασφαλείας», συμπλήρωσε.
Σε αντίποινα, ο ισραηλινναζιστικός στρατός εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανέφερε.
Τουλάχιστον 185 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής».
Οι Παλαιστίνιοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν τον αποκλεισμό που επιβάλλει η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση στον θύλακα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διατρανώνουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως το 1948.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Ο πρόεδρος Ομπραδόρ «σνομπάρει» το προεδρικό τζετ και περιμένει για ώρες εμπορική πτήση
 Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, 02:59
Προσηλωμένος στην υπόσχεσή του να «ξεφορτωθεί» το προεδρικό αεροπλάνο παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ. Μάλιστα, τήρησε τη δέσμευσή του, ακόμη και παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για την απογείωση εμπορικής πτήσης.
Όπως μεταδίδει η Guardian, περιμένοντας για την απογείωση του αεροπλάνου, σε πτήση από το Χουατούλκο με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, ο ίδιος δήλωσε ότι θα «πέθαινε από ντροπή» εάν χρησιμοποιούσε «ένα πολυτελές αεροπλάνο σε μια χώρα, όπου υπάρχει τόση φτώχεια».
«Δεν θα αλλάξω γνώμη για αυτό», είπε, αναφερόμενος στην καθυστέρηση στην πτήση του, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. «Οποιοσδήποτε πολιτικός που ενεργεί αλαζονικά δεν θα έχει διάρκεια», παρατήρησε.
Ο 65χρονος Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα για μια 5ετή θητεία τον Δεκέμβριο.
Προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι θα πουλήσει το προεδρικό αεροπλάνο και ότι θα μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε κέντρο τεχνών, όπως επίσης υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Άσαντ ήταν ο στόχος της επίθεσης στη Λατάκια. / Το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη το ΝΑΤΟ με τη σύμπραξη του Ισραήλ επιχείρησε να δολοφονήσει τον Assad που θα πήγαινε μέσω του αεροδρομίου της Λατάκια να συναντήσει τον Πούτιν στη Ρωσία.
23/9/2018 – 1.35
Η ανάμειξη-σύμπραξη Γαλλίας-Ισραήλ σε απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Assad. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της επιδρομής Γαλλίας και Ισραήλ, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα τα ισραηλινά αεροπλάνα περιφέρονταν στη Μεσόγειο μεταξύ Λιβάνου και Συρίας.
Της κοινής επιδρομής προηγήθηκε η πτήση ενός βρετανικού αεροσκάφους Tornado που διέσχισε τον τουρκικό εναέριο χώρο προς την κατεύθυνση της Lattakia. Το αεροπλάνο είναι γνωστό για την ικανότητά του να σαρώνει με λέιζερ τις πιο ακριβείς λεπτομέρειες στο έδαφος.
Μετά από τα 10′  πτήσης του βρετανικού αεροσκάφους, η γαλλική φρεγάτα άρχισε να βομβαρδίζει συγκεκριμένες περιοχές στη Λατάκια με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, κι ακολούθησε πτήση ισραηλινών αεροσκαφών σε διεξοδική αναζήτηση και στη συνέχεια βομβαρδίζοντας αυτούς που ονομάζονται «επιστημονικοί στόχοι».
Ποιος ήταν ο σημαντικός στόχος των ΝΑΤΟικών;
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΝΑΤΟ γνώριζε για μια επίσκεψη του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ αυτή τη νύχτα στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν μετά την υπογραφή της συμφωνίας Idleb. Θα πέταγε για Ρωσία μέσω του συριακού αεροδρομίου της Λατάκια.
Το ΝΑΤΟ πήρε πράσινο φως για να εκτελέσει τη δολοφονία του Προέδρου Assad, βομβαρδίζοντας τη συνοδεία του πριν φτάσει στο αεροδρόμιο της Λατάκια. Ωστόσο, η επιχείρηση απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της εκείνη τη  νύχτα ..!
Αυτό οδήγησε έναν Ρώσο στρατηγό να δηλώσει υπό την ανωνυμία στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης:
« Στην τελευταία επιχείρηση υπήρξε προδοσία ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου στις ρωσικές βάσεις στη Συρία και θα ξεκινήσει μια μυστική έρευνα ».
Πριν από δύο ημέρες, το Ισραήλ δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες του Προεδρικού Μεγάρου της Δαμασκού και αυτό ερμηνεύθηκε ως άμεση απειλή για τη ζωή του Μπασάρ αλ Ασάντ.
Επιπλέον, πολλά άρθρα δημοσιεύθηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πρόθυμο να δολοφονήσει τον Assad, μέσω βομβαρδισμού. Όλες οι λεπτομέρειες αυτού του θέματος της πολιτικής δολοφονίας περιέχονται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε πρόσφατα και δημοσιεύθηκε από έναν από τους πρώην συμβούλους του Trump.
Αυτό οδήγησε τον Sayyed Hassan Nasrallah στην πρόσφατη ομιλία του ν΄ αυξήσει το ανώτατο όριο της απειλής για το Ισραήλ και να θεωρήσει την αλαζονεία του Ισραήλ μη «πλέον ανεκτή» που πρέπει να απαντηθεί από ολόκληρο τον άξονα αντίστασης.
Μετά την υπογραφή της Ρωσοτουρκικής συμφωνίας στο Σότσι, ο Ερντογάν επέμεινε στην υπογραφή του Πούτιν στη συμφωνία και σε πολλά άλλα υπογεγραμμένα έγγραφα. Ο Πρόεδρος Πούτιν υποσχέθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Assad το συντομότερο δυνατόν για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να λάβει την επίσημη υπογραφή του. Ωστόσο, ο Πούτιν έχει αμφιβολίες για την αξιοπιστία του αιτήματος του Ερντογάν να υπογράψει ο Assad, καθώς η ρωσική πλευρά είναι εγγυητής της συμφωνίας και βεβαίως με τη συγκατάθεση της Συρίας.
Ως εκ τούτου, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, σε συντονισμό με τη Μονάδα Προεδρικής Προστασίας, αποφάσισαν ότι ο Πρόεδρος της Συρίας θα πάει στο αεροδρόμιο της Lattakia όπου είναι οι ρωσικές βάσεις και τ΄αεροδρόμια παρέχουν καλύτερη προστασία για τα ταξίδια, ειδικά μετά τον βομβαρδισμό του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, μόλις δύο ημέρες πριν . Διαδόθηκε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού επειδή είχε πληροφορίες για ένα ύποπτο αεροσκάφος της Boeing το οποίο μετέφερε όπλα στον άξονα της Αντίστασης!
Μετά τα γεγονότα της Lattakia, ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν σίγουρος ότι ο Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία του Idlib, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Assad στη Lattakia, ιδιαίτερα μετά την άφιξη του Tornado από τον τουρκικό εναέριο χώρο προς τη Συρία.
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν επίσης την παρουσία ενός Ρώσου αξιωματικού στις ρωσικές βάσεις που ήταν συντονισμένος με το ΝΑΤΟ.
Η εγγραφή του Assad στη λίστα των δυτικών δολοφονιών είχε γίνει πραγματικότητα. Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει επίσης να προστατεύεται καλά, τόσο από την πολιτική όσο και στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ανακοίνωσε νέες στρατιωτικές ασκήσεις στην Α Μεσόγειο από τις 26 Σεπτέμβρη κοντά στα χωρικά ύδατα Ισραήλ, Παλαιστίνης, Συρίας. Θα καταρρίπτει όποιο αεροσκάφος διασχίσει τη ζώνη που 175 τ.χλμ που δέσμευσε.
22/9/2018 – 23.00
H Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά νέες στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκινούν στις 26 Σεπτέμβρη και θα γίνουν κοντά στα χωρικά ύδατα Ισραήλ, Παλαιστίνης, Συρίας. Δεσμεύει μια περιοχή 175 τ. χλμ και απειλεί να καταρρίψει κάθε αεροσκάφος που θα παραβιάζει αυτή τη ζώνη. Το Ισραήλ ενημερώθηκε για τις ασκήσεις οι οποίες μπορεί ν’ αποτελέσουν πρόβλημα για τ΄αμερικανικό αεροπλανοφόρο που ηγείται μιας επιθετικής ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oμαδικός τάφος 96 πολιτών που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς της δυτικης αποικιοκρατικης  συμμαχίας των ΗΠΑ ανακαλύφθηκε στη Raqqa.
22/9/2018 – 16.00
Ομαδικός τάφος που περιέχει σωρούς και λείψανα 96 ατόμων ανακαλύφθηκε στην πλατεία τζαμιού στην πόλη της Raqqa. Πρόκειται για πολίτες θύματα των βομβαρδισμών της δυτικης αποικιοκρατικης συμμαχίας που διευθύνουν οι ΗΠΑ όταν η πόλη ήταν ακόμη υπό τον έλεγχο της ISIS…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε Ιρανοί, είμαστε Σύροι, είμαστε Παλαιστίνιοι, είμαστε Υεμενίτες, είμαστε Κουβανοί, είμαστε Βενεζουελάνοι, είμαστε Βολιβιανοί, είμαστε Βορειοκορεάτες, είμαστε Χεζμπολάχ...
Είμαστε με τα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα που παλεύουν τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
* Κάτω τα χέρια από το Ιράν! Ρουβίκωνες της Cia δεν φοβίζουν το λαό του Ιράν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΑΣΕ πάλι πάτο η ΕΡΤ! "Οι νεκροί στην πυρκαγια στο Ματι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ..."