Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευη 21 Σεπτεμβριου 2018


Ένωση των Παλαιστινιακών Κοινοτήτων στην Ευρώπη απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Raja Eghbarieh

Η Ένωση Παλαιστινιακών Κοινοτήτων και Οργανισμών στην Ευρώπη ζήτησε την έναρξη ευρείας εκστρατείας αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με τον παλαιστίνιο ακτιβιστή Raja Eghbarieh, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος Abnaa el-Balad στην κατεχόμενη Παλαιστίνη48. Συνελήφθη από τις δυνάμεις κατοχής στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς εισέβαλαν στο σπίτι του στο Umm el-Fahm.
Ο Δρ Fawzi Ismail, πρόεδρος της Γενικής Γραμματείας της Ένωσης, δήλωσε: "Δεν πρόκειται για την πρώτη κράτηση του αγωνιστή Raja Eghbarieh. Εντούτοις, έρχεται σήμερα εν μέσω του χτυπήματος των Σιωνιστών εναντίον του λαού μας και του απελευθερωτικού τους κινήματος σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, ειδικά μετά τη δέσμη ρατσιστικών μέτρων και νόμων που εγκρίθηκαν πρόσφατα στο λεγόμενο «νόμο κράτους-κράτους», παρόλο που αυτές ήταν η συνεχής και συνεχής πολιτική του Σιωνισμού από την ίδρυση της κατοχής το 1948 μέχρι σήμερα ".
Ο Ισμαήλ επεσήμανε ότι «αυτές οι αυθαίρετες συλλήψεις που απευθύνονται στους ηγέτες του Παλαιστινιακού κινήματος στην κατεχόμενη Παλστίνα υπάγονται σε ψευδή προσχήματα που αποσκοπούν στη σιωπή των φωνών και στην επιβολή πολιορκίας σε όλες εκείνες τις δυνάμεις και φιγούρες που εκφράζουν σαφώς την παλαιστινιακή συνείδηση και ζητούν την ενοποίηση το Παλαιστινιακό Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα ». Σημείωσε ότι η κατοχή αποτυγχάνει επανειλημμένα να επιτύχει τους στόχους της, επισημαίνοντας ότι« συμβαίνει το αντίθετο. υπάρχει αυξανόμενη αλληλεγγύη και κινητοποίηση του λαού για την υποστήριξη του κινήματος Abnaa el-Balad και του ριζοσπαστικού, απελευθερωτικού του οράματος. Αυτό θα κλιμακωθεί μόνο στην προσεχή περίοδο, όχι μόνο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη αλλά και στη Διασπορά ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος»
Μένγκελε; Πινοσέτ; Όχι! Τσακαλώτος Ευκλείδης.
Ο θείος Θρασύβουλος, τουλάχιστον, σκότωνε εκείνους που πήραν τα όπλα για να ξεπλύνουν τη χώρα από κάτι ρυπαρά ανθρωπάκια όπως ο ιδιος και ο Ευκλείδης. Δεν έσφαζε συνταξιούχους.
Σχολιο.-  και αν φύγουν κιόλας αλλοι 500.000 άνεργοι εξω θα κατεβάσουν και τα ποσοστά της ανεργίας, κέρδος δημοσιονομικο και αυτό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεμιστήρας οροφής έπεσε, τραυματίζοντας δύο μικρές μαθήτριες. Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από τα έργα του μετρό και το μισό έχει εγκαταλειφθεί ήδη από το 2010.
Αλλεπάλληλες οι εκκλήσεις των γονέων για παρέμβαση των αρμοδίων πριν η αδιαφορία πληρωθεί με ζωές.
Αλλά σιγά μην ιδρώσει τ' αυτί του κατά Τσίπρα πετυχημένου δημάρχου και του υπαλλήλου του Λάτση υπουργού Παιδείας! Αν κινδυνεύουν τα παιδιά, ας τα πάνε οι γονείς σε ιδιωτικά.
Μαλάκες είναι οι Τσίπρες, οι Μπουτάρηδες και οι Γαβρόγλου, που ούτε για πλάκα δεν θα έστελναν δικό τους παιδί σε σχολείο της πλέμπας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκύλιασε η αληταμπουρία των χορτάτων αμερικανόδουλων που γλείφουν τις σόλες του κάθε Λάτση, γιατί το ΚΚΕ αρνήθηκε να ψηφίσει έναν νόμο που ορίζει ότι ο κατώτερος μισθός θα ακολουθεί τις διακυμάνσεις τις αγοράς.
Και ψευδολογούν αυτοί από την αληταμπουρία που ξέρουν. Και βρίζουν το ΚΚΕ τα άλλα χαμερπή ανθρωπάκια που μπορεί και να μην έχουν καταλάβει τι συνέβη, αλλά προκειμένου να βουτάνε οι ίδιοι ή τα παιδιά τους και τ' ανίψια τους, τον μισθό της αναξιοπρέπειας, μέχρι και την πλήρη κατάργηση κάθε μισθού για τους άλλους θα ενέκριναν. Μαζί με έναν νέο 509.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τα πουλάνε, τελικά, τα αρχαία. Για αξιοποίηση επί 99 χρόνια τα δίνουν.
Πώς είχαν δώσει οι Κινέζοι παλιά το Χονγκ Κονγκ, για 99 χρόνια στους Εγγλέζους; Πέρασαν τα 99 χρόνια και τώρα πάλι κινέζικο είναι.
Άσχημα είναι να γεμίσει η Ελλάδα μικρά Χονγκ Κονγκ;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απολογία ο Λαφαζάνης – Οπλοφορία και οπλοχρησία μεταξύ των κατηγοριών – «Πρόκειται για πολιτική δίωξη»
21.09.2018 | 16:36
Σε απολογία για τις κινητοποιήσεις του κατά των πλειστηριασμών κλήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα,από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κατηγορείται μεταξύ άλλων για οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Μιλώντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «δεν έχω καν άδεια οπλοφορίας. Είμαι αντίθετος στην οπλοκατοχή. Πρόκειται για πολιτική δίωξη», καθώς και πως «ήμουν πάντοτε ειρηνικός στη διαμαρτυρία μου. Ουδέποτε άπλωσα χέρι».

«Μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το καθεστώς του Ερντογάν»
Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του κ. Λαφαζάνη,  Σαράντος Θεοδωρόπουλος, αναφέρει: «Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης και πραγματικής κατάπληξης έλαβα γνώση της κωμικοτραγικής Κλήσης Παροχής Εξηγήσεων με την οποία για πρώτη φορά μετά την εποχή του Στυλιανού Παττακού καλείται στη χώρα μας ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του δράση.
Με μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων. Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.
Ευτυχώς που στις 7 Μαρτίου του 2018, 21 Μαρτίου του 2018 και 28 Μαρτίου του 2018 ο φακός των δημοσιογράφων απαθανάτισε το όργιο της ασφυξιογόνου καταστολής του κινήματος και η κοινή γνώμη έχει άποψη για τις έωλες κατηγορίες που απαγγέλλονται κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εκδικητική τιμωρία του για τη συνεπή πολιτική του πορεία.
Πρέπει να σας ενημερώσω ότι το μόνο αναλόγου γελιότητος κείμενο απαγγελίας ποινικής κατηγορίας το οποίο έχω υπόψιν μου ,είναι το σημείωμα παροχής εξηγήσεων προς τον συνδικαλιστή Διαμαντή Μαυριδόγλου διότι πέταγε χαρταετό με την οικογένειά του την Καθαρά Δευτέρα του 1960 στους πρόποδες του Υμηττού
Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στους αγώνες του διότι στην Πατρίδα μας πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες του Πατακού και δεν πρόκειται να έρθουν οι μέρες Ερντογάν».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά δεν θα πάω αύριο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μου είπανε ότι η Αχέντ Ταμίμι δεν θα μιλήσει. Απλώς θα παρευρίσκεται. Και το επιβεβαίωσα κι εγώ από το Ριζοσπάστη. Αυριο μιλάει μόνο ο Κουτσούμπας και ο Αμπατιέλος. Την Αχέντ απλώς τη χρησιμοποίησαν για να τραβήξουν κόσμο με το όνομα της. Την περιφέρουν σαν αρκούδι. Ξενέρωσα τελειως. Άλλη μια ξεφτίλα του ΚΚΕ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να ψηφίσουν λελέδες τους Τσιπριστές, μικρό το κακό... Το να βρεθούν όμως αριστεροί να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είναι προκλητικό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίκαιρες σκέψεις του Ηλία Ηλιού για την μετανάστευση(περιοδικό Εποχές, τεύχος 22, Φεβρουάριος 1965,σελ. 37,38):
" η άποψη μου απόλυτη και απερίφραστη, είναι πως δεν μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη συμφορά για τον τόπο από την μετανάστευση. Πλεονεκτήματα από τη μετανάστευση δεν υπάρχουν. Όσα, αντίθετα, προβάλλονται δεν είναι παρά μια προσπάθεια της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας να δικαιολογηθεί για τις ευθύνες της σε πράξεις και παραλείψεις που εξωθούν το ζωντανό και πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας έξω από τα σύνορα... Από άποψη ποιότητας η μετανάστευση αποδεκατίζει το έθνος από τις ακμαιότερες ηλικίες (από το 1959-1964 έφυγαν άνω των 300 χιλ. νέοι ηλικίας 18-30 ετών, πάνω σε σύνολο 430 χιλ. μεταναστών). Είναι ακόμα βεβαιωμένο ότι οι πιο δραστήριοι, ανήσυχοι, και ευεργετικοί ανάμεσα στα στρώματα του πληθυσμού, που βρίσκονται κάτω από τις ίδιες ανάγκες, είναι κείνοι που κατά προτεραιότητα και υψηλότερο ποσοστό μεταναστεύουν. Τελικά η μετανάστευση παρόμοιου ύψους με τη σύγχρονη ελληνική οδηγεί σε γεροντική σύνθεση του πληθυσμού, ερήμωση περιοχών, πτώση της γεννητικότητας (ανάμεσα 1840 και 1914 η Ιρλανδία έχασε το μισό πληθυσμό της. Ακόμα δεν μπόρεσε να συνέλθει). Συμπερασματικά η μετανάστευση σημαίνει πτώχευση και παρακμή για τον τόπο. Η παρηγοριά ότι πρόκειται για πρόσκαιρη μετανάστευση παραγνωρίζει ότι συχνά μονιμοποιείται η απομάκρυνση από τη χώρα τους και κείνων ακόμη που μεταναστεύουν εποχιακά και πάντως ότι έτσι πάντοτε ανοίγει ο δρόμος για τη μόνιμη αποξένωση".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Χολερικός«Ευκλείδης Τσακαλώτος» μιλωντας χθες στο Λονδίνο σε 130 "επενδυτες"...
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ..
Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι: “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις φρεγατες του ελληνικου ναυτικου επιχειρουν στις θαλασσες της Συριας, της Λιβυης και της Αιγυπτου προστατευοντας την την ακεραιοτητα του ελληνικου κρατους για να μπορει αυτο αφοβα να βγαζει στο σφυρι μνημεια, μουσεια και αρχαιολογικους χωρους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επίδοξοι ή κατά φαντασίαν ''αντιφασίστες'' πρέπει να γνωρίζουν ότι στην μάχη εναντίον του φασισμού χρησιμοποιήθηκε οτιδήποτε τον εχθρευόταν χωρίς πολλά πολλά λόγια και ιδεοληψίες. Στην Ελλάδα η Εθνική Αντίσταση ύψωσε την Ελληνική σημαία με τον Άγιο Γεώργιο με επικεφαλής τον πρώτο της, τον Άρη Βελουχιώτη. Στην Σοβιετική Ένωση ο Στάλιν άνοιξε τις εκκλησιές, ύψωσε τον Σταυρό δίπλα στο σφυροδρέπανο και ανέδειξε τον Αλέξανδρο Νέφσκι και τον αγώνα του για να παραδειγματιστεί ο λαός και να αποκτήσει ηθικό.
Τώρα τι ελπίδα έχουνε ένα μάτσο κομπλεξικά και ιδεοληπτικά άτομα που δηλώνουν απατρίδες, άθεοι, και γενικά α-, ότι θα ενωθεί κάτω από την δικιά τους σημαία ένας λαός που στο 95% εχθρεύεται τις απόψεις τους είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει η ψυχιατρική.
Οι μέρες της ιδεοληψίας σας(και όχι ιδεολογία), που τελικά το μόνο που έκανε ήτανε να βγάζεις σέντρες για τα κεφάλια των φασιστών, μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγες. Είναι τόσες όσες οι μέρες της κυβέρνησης Σύριζα. Κοιτάξτε μην σας δούμε στο τέλος να διακοπάρετε μαζί με φασίστες όπως ο σύντροφός σας ο Τρότσκι.
Ο ιδεοληπτικός ψευτοαντιφασισμός της ''αναρχοαριστερούλας'' πνέει τα λοίσθια. Οι μέρες της αφθονίας σας τελειώσανε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειπαμε, ξεπουλουν τα παντα. Τους ξεφτυλισε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και τρεχουν να μαζεψουν τα αμαζευτα. όμως, Μερικες αποριες:
- Αν οι κυβερνητικοι εκπρόσωποι αισθανονται "αδικημενοι", αν δεν ισχύουν οι καταγγελίες, ευκολα μπορούν να βρουν το δικιο τους: Ας δωσουν στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού που ξεπουλιούνται στο Υπερταμείο. Τοσο απλά, γιατι δεν τη δινουν;
- Στα δικά μας: Οκ για τα μνημεια, ξεσηκωθηκε σαλος, κάτι θα σωθεί; Για τα ... νεα, θα ασχοληθούμε; Ξεπουλιέται ότι υπάρχει, θα μιλήσουμε; πρώτο βημα η απαιτηση σε καθε δημο, σε καθε νομο να μαθουμε τι ξεπουλουν.
υ.γ. "τυχαίο" πρωτοσελιδο του Σαββίδη, μια μερα μετα τη στημενη "δημοσκόπηση" υπερ του ΣΥΡΙΖΑ, μια στο καρφι και μια στο πεταλο, που ελεγαν εχτες καποιοι... Αυτα κανει ο Ιβαν, να σου και μια "τυχαια" διαρροή σημερα για "επικειμενη συλληψη" του... Τι θα δουν τα ματια μας μεχρι τις εκλογες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρώμικες αποστολές από το κυβερνητικό ΑΠΕ - ΜΠΕ
Με «πηγή» ένα τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, που εντελώς παραπλανητικά ανέφερε στον τίτλο του ότι το ΚΚΕ καταψήφισε δήθεν την τροπολογία για αύξηση του κατώτατου μισθού, η συγκεκριμένη συκοφαντική «είδηση» αναπαράχθηκε χτες από διάφορα Μέσα. Είναι αισχροί και αδίστακτοι.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), τον οποίο μάλιστα είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2013.
Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος. Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή του ΚΚΕ, για την άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οπως φαίνεται, όμως, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για το κυβερνητικό ΑΠΕ - ΜΠΕ, το οποίο πριν από λίγες μέρες προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπλέξει το ΚΚΕ στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για το δανεισμό των κομμάτων, τσουβαλιάζοντάς το σκόπιμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Αν νομίζουν ότι με τέτοιες κουτοπονηριές θα δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζόμενους για τις πεντακάθαρες θέσεις του ΚΚΕ, ή ότι θα καταφέρουν να κρύψουν από το λαό τις βρωμοδουλειές τους με τη ΝΔ για τη θωράκιση της μνημονιακής νομοθεσίας, είναι βαθιά γελασμένοι, τόσο το κυβερνητικό «υποβολείο» όσο και η διορισμένη διοίκηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nέα δεδομένα : το ρωσικό Ilyushin Il-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος AIM-9 που εκτόξευσε το F16 του διοικητή της ισραηλινής μοίρας γιατί μετέδιδε δεδομένα της επίθεσής τους….
21/9/2018 – 18.30
Ευρωπαϊκή πηγή μυστικών στρατιωτικών πληροφοριών, αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή: Μετά την ανάλυση όλων των πληροφοριών και των δορυφορικών εικόνων σχετικών με τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους UAV 20 / IL 20, το οποίο ανήκει στην ομάδα των αποκαλούμενων « μυστικών ηλεκτρονικών αεροσκαφών » (ELECTINT electronic intelligence) βεβαιώνουμε :
1) Το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος που έπληξε το στόχο του ενώ βρίσκονταν στην ακριβή απόσταση των 35,6 χλμ. από την αεροπορική βάση του στη Hameimem της Λατάκια.
2) Το αεροπλάνο χτυπήθηκε στις 22: 56 ώρα Δαμασκού.
3) Το αεροσκάφος που εξαπέλυσε τον πύραυλο είναι τύπου F / 16D / F 16D κατηγορίας 16.
4) Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από αυτό το αεροσκάφος είναι μικρού βεληνεκούς πλευρικός βραχίονας , AIM-9.
5) Εκτοξεύθηκε κατά του ρωσικού αεροσκάφους από απόσταση 6 χιλιομέτρων και διακοσίων μέτρων (6200 μέτρα).
6) Το Ρωσικό αεροσκάφος είχε αποστολή να διαδραματίσει έναν αποτελεσματικό ρόλο στην αντιμετώπιση των πυραύλων του ισραηλινού αεροσκάφους μεταφέροντας ακριβείς πληροφορίες για τις ισραηλινές επιχειρήσεις από αέρος σε άμεσο χρόνο στο κέντρο διοίκησης και τις μονάδες της Συριακής αεράμυνας .
7) Ο άνωθεν ρόλος του ήταν και ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να συντριβεί.
7) Χτυπήθηκε από τον ίδιο το διοικητή της ισραηλινής αεροπορικής μοίρας, η οποία συμμετείχε στο τελευταίο κύμα των αεροπορικών επιθέσεων κατά της Συρίας…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Γερμανοι της Fraport αρχισαν τις αυξησεις των τιμων στα αεροδρομια. 5 ευρω ανα επιβατη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τελος οι ενισχυσεις στους αγροτες για το ρωσικο εμπαργκο. Με αποφαση του ΕπιτροπουΓεωργιας της Ευρωπαικης Ενωσης Φιλ Χογκαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α! Είναι και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ κι έτσι. Νταλάρας κτλ. Αυτός που έτρωγε τα αντιμνημονιακά γιαυρτώματα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΙΣΙ.-- Γαλλικό δικαστήριο παραπέμπει την πρόεδρο του εθνικιστικού «Εθνικού Συναγερμού» (πρώην Εθνικό Μέτωπο) Μαρίν Λεπέν σε ψυχιατρική εξέταση, όπως προβλέπει ο νόμος για τη «διανομή βίαιων εικόνων» που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2015, ένα μήνα μετά τις ισλαμιστικές επιθέσεις στην Γαλλία, και οι οποίες αφορούσαν τις φρικαλεότητες του «Ισλαμικού Κράτους». Η αστή πολιτικός είπε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει για εξέταση και δήλωσε ότι «περιμένω να δω πώς ο δικαστής σκοπεύει να με υποχρεώσει να την κάνω».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συνεχίζει να δολοφονεί ο κατοχικός ισραηλινοναζιστικός στρατός
ΡΑΜΑΛΑ.--
Ακόμη ένας Παλαιστίνιος έφηβος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας. Ο 15χρονος Μουμίν Αμπού Αγέντα σκοτώθηκε κοντά στα σύνορα με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  διαδηλώνοντας μαζί με πλήθος κόσμου για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Ενα 24ωρο νωρίτερα, ακόμη δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των σιωναζιστικων κατοχικών δυνάμεων σε διαδήλωση κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Ερέζ στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Από τον περασμένο Μάρτη, οπότε ξεκίνησαν στη Γάζα οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, έως σήμερα, ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινοναζιστικού στρατού έχουν δολοφονήσει πάνω από 200 άτομα κάθε ηλικίας και έχουν τραυματίσει χιλιάδες.
Επιπλέον, χτες, οι ισραηλινοναζιστικές αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη μετά από επτά μήνες κράτησης την νεαρή Παλαιστίνια Ολα Μαρσούντ,φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Νατζάχ της Ναμπλούς στη Βόρεια Δυτική Οχθη. Η κοπέλα απήχθη από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της Ναμπλούς και συνελήφθη τον περασμένο Μάρτη για να ανακριθεί από τις ισραηλινοναζιστικές μυστικές υπηρεσίες στο στρατοδικείο της Χουβάρα. Από εκεί μεταφέρθηκε στο κέντρο ανάκρισης Πέταχ Τίβκα, όπου κρατήθηκε επί επτά μήνες, δίχως απαγγελία κατηγοριών!
Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και κατοχής που συντηρεί καθημερινά η κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστη πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, συνεχίστηκαν οι κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων που συμμετείχαν σε πράξεις αντίστασης ή ανυπακοής στις σιωναζιστικες κατοχικές αρχές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την είχαν ονομάσει "νεκρή πόλη"...
όταν οι μισθοφόροι ισλαμοφασιστες φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης την είχαν υπό κατοχή!
Κι ήρθε η απελευθέρωση από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ".
Και σήμερα στο Χαλέπι πορεία Ειρήνης, είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



NEKΡH από την επαρατη νοσο η γυναίκα του φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας!
Σοκ και θλίψη έχει σκορπίσει στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας η είδηση του θανάτου της συζύγου του ειδικού φρουρού που εκτελούσε χρέη σκοπού την ημέρα που η αναρχική συλλογικότητας Ρουβίκωνας επιτέθηκε κατά της πρεσβείας του Ιράν στο Νέο Ψυχικό.
Η άτυχη γυναίκα, ηλικίας μόλις 37 ετών κατέληξε μετά από... άνιση μάχη που έδινε με την επάρατο νόσο. Την ημέρα της επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν, ο αστυνομικός είχε πληροφορηθεί από τους γιατρούς, πως η γυναίκα του είχε πέσει σε κώμα. Δυστυχώς η γυναίκα κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα. Ο αστυνομικός κράτησε αξιοπρεπή στάση και παρά τις «βολές» που δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν αποκάλυψε τον προσωπικό «Γολγοθά» που περνούσε.
Στο πλευρό του όλοι οι συνάδελφοί του με τον πρόεδρο του σωματείου ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλη Ντούμα, να εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια και να διερωτάται, «γιατί η υπηρεσία του δεν γνώριζε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που είχε ο συνάδελφός μας, προκειμένου να του σταθεί αναλόγως». Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει την Δευτέρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας!
Ο Πρωθυπουργός των Σλάβων στα Σκόπια, στο MKD δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ τόνισε:
«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία επέβαλε "NO FLO ZONE" για ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη γύρω από τη Συρία.
Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη θα καταρριφθουν εάν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας (ρωσικός στρατός)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι δεν θα πουν ΠΟΤΕ τα ΜΜΕ & φυσικά ο "Ρουβίκωνας" των Υπηρεσιών...
Για ποιους "εργάζονται" οι "Ρουβίκωνες" της "επανάστασης";
Mariam Rajavi... αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης "MKO", γνωστή ως mojahedin-e-khalq, ενώ την τιμούν στη "δημοκρατική" Σαουδική Αραβία για τους αγώνες της προς μια σοσιαλιστική κοινωνία στο Ιράν.
Μια τρομοκρατική οργάνωση που φιλοδοξεί ν' ανατρέψει την Ιρανική Επανάσταση, με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, Ισραήλ και των βασιλικων δικτατορικών καθεστώτων των εμιριδων της Μέσης Ανατολής.
Τώρα κατάλαβες για ποιους δουλεύει ο Ρουβίκωνας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
21/9/2018 - 08:00 π.μ.
Την ισχυρή του υποστήριξη στην Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά την διάρκεια της συνάντησης του στον Λευκό Οίκο με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ με τον οποίο συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του επερχόμενου δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου.
H ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την συνάντηση Πενς-Ζάεφ έχει ως εξής:
“Ο αντιπρόεδρος Mάικ Πενς συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Zόραν Ζάεφ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για να τον συγχαρεί για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα για να επιλύσει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών και για να τον ευχαριστήσει για την ηγεσία του στη διασφάλιση της συμφωνίας. Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την ισχυρή του υποστήριξη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, μόλις εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία για ολόκληρη την περιοχή. Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου και της σημασίας που έχουν όλοι οι πολίτες να ψηφίσουν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας. Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη χώρα καθώς προχωράει στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ”.
Κατά τα αλλα. Δεν είναι αμερικανοτσολιάδες οι κυβερνητικοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 ρωσικά μαχητικά Sukhoi 35 πέταξαν κατά μήκος της ισραηλινής ακτής σπάζοντας το φράγμα του ήχου…..
21/9/2018 – 23.00
12 ρωσικά μαχητικά Sukhoi 35 παραβίασαν τον ισραηλινό εναέριο χώρο κατά μήκος της ακτής. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν  έδωσε εντολή να πετάξουν και να διεισδύσουν στην ισραηλινή ακτή και να πετάξουν με υπερηχητικές ταχύτητες σπάζοντας το φράγμα το ήχου. Πέταξαν κατά μήκος ολόκληρης της ισραηλινής ακτής από τα σύνορα του Λιβάνου μέχρι το Σινά.
Τα αεροσκάφη μετέφεραν τους πολύ σύγχρονους πυραύλους…. Στη συνέχεια επέστρεψαν πετώντας πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα στη βάση τους στη Συρία ενώ δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από πλευράς ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που παρέμεινε καθηλωμένη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ΜΙΤ θέλει να αιχμαλωτίσει πράκτορες των συριακών μυστικών υπηρεσιών (Muhaberat) στο Idlib. Τους συμπεριλαμβάνει σε λίστα με 400 τρομοκράτες μεταξύ αυτών και της Daesh. Ο πόλεμος τώρα αρχίζει στη Συρία δεν τελειώνει…
21/9/2018 – 23.55
Η MIT  προετοιμάζει κατάλογο εντάλματος σύλληψης για 400 τρομοκράτες στο Idlib της Συρίας αναφέρει η yenisafak. Μεταξύ αυτών πρόκειται να αιχμαλωτίσει κι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας των al-Muhaberat.  »Μονάδες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συνέταξαν μια λίστα υπόπτων τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων κάποιους που είναι στην οργάνωση των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας των al-Muhaberat…. » αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα.
Οι τουρκικές μονάδες πληροφοριών σε συνεργασία με τους  »τοπικούς αξιωματικούς ασφαλείας » εννοεί τους επίσης τρομοκράτες του FSA προετοιμάζονται για να καθαρίσουν το Idlib από την τρομοκρατία διατείνεται το άρθρο.
Στον ίδιο κατάλογο οι τουρκικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν  »τρομοκράτες του (PKK) και της Daesh » αναφέρει το μέσο.
Οι τουρκικές μονάδες ασφαλείας σκοπεύουν επίσης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον ξένων μαχητών σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η περιοχή θα απαλλαγεί επίσης από τρομοκράτες από το Tahrir al-Sham (HTS), συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, γνωστής ως al Nusra στο Idlib.
Με την εκκένωση ξένων  »μαχητών » προβλέπεται ότι θα επιλυθεί το ζήτημα του HTS.
Ο αριθμός των ξένων  »μαχητών » από την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) φέρεται να υπερβαίνει τα 4.000 κατά τους μετριοπαθέστατους υπολογισμούς της yenisafak.
Ο πόλεμος στη Συρία δεν τελειώνει τώρα αρχίζει ….