Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμπτη 20 Σεπτεμβριου 2018


20/9/2018 – 10.30
μεσάνυχτα έτρεχαν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται...
Μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων πως έκχωρούν στο Υπερταμείο ξεπουλήματος μέχρι και την... Κνωσό, μέσα στη μαύρη νύχτα τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών έτρεχαν να διορθώσουν, "λαθος με τους κωδικούς βρε παιδια...".
Δύο απλα συμπεράσματα:
- 'Ενας μαχητικός επιστημονικός Σύλλογος ξεσηκωσε (όσο μπορούσε, λιγες εκατονταδες ανθρωποι είναι...) φασαρία και έτρεχαν πανικόβλητοι. ΜΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν...
- Την Κνωσό ή τον Αρχαιολογικό χώρο Σπάρτης δεν θα τα ξεπουλήσουν (μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον...). Θα ξεπουλήσουν όμως ότι άλλο υπάρχει, δεν ειναι μονο τα αρχαια, ειναι και τα ...νεα! Είναι ανάγκη σε καθε πόλη, σε κάθε περιοχή να υπάρξει κινητοποίηση, να γίνει γνωστό τι πάνε να ξεπουλήσουν και, κυρίως, να υπάρξει αντίσταση...
υ.γ. καιρό έχουμε ν ακουσουμε εκεινο το ωραιο αστείο ¨βγηκαμε από τα μνημόνια". Αντε μωρε να χαμογελασουμε λίγο, τωρα που φθινοπωριαζει...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε λέγαμε σαρκαστικά για τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικους,
ότι "θα πουλήσουν & την Ακρόπολη"!
Ο τσιπρας υλοποιει αυτό που σαρκαζαμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες παλαιστίνιοι μαθητές πνίγηκαν από δακρυγόνα που εξαπολύθηκαν από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στη Χεβρώνα σήμερα το πρωί της Τεταρτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πουλάνε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Κυβέρνηση Τσίπρα: Λέτε ψέματα!
Ε, ναι! Να μην αποκαλύψει τους ανέκαθεν γνωστούς ψεύτες αρχαιολόγους η κυβέρνηση, που θα μείνει στην ιστορία για τη φιλαλήθειά της;
Δεν τα πουλάνε! Το λέει ο Τσίπρας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διοικητής της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, Ευριπίδης Μπακιρτζής. Γνωστός και ως «Κόκκινος Συνταγματάρχης» !



Ο Ευριπίδης Μπακιρτζής (Κοζάνη ή Σέρρες, 16 Ιανουαρίου 1895 – Φούρνοι Ικαρίας, 9 Μαΐου 1947) ήταν Έλληνας στρατιωτικός, και ηγετικό στέλεχος της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος (πρωθυπουργός) της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ, γνωστής και ως «Κυβέρνηση του Βουνού») κατά το διάστημα 10 Μαρτίου έως 18 Απριλίου 1944. Ήταν στρατιωτικός εγνωσμένης ευφυΐας και κύρους, στιβαρή προσωπικότητα, ικανότατος επιτελικός και οργανωτής, με εξαιρετικά προσόντα. Κατείχε δε πόστα που βοήθησαν να είναι γνώστης πολλών και σημαντικών λεπτομερειών των πολιτικών πραγμάτων της εποχής του και ένας άνθρωπος με ευρύτατα δίκτυα πληροφόρησης.
Ήταν γιος του γραμματέα του ελληνικού προξενείου Σερρών (το 1895 οι Σέρρεςανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) Χρίστου Μπακιρτζή και της δασκάλας Ευθαλίας Ζάκα, της γνωστής οικογένειας των Γρεβενών, με πολεμική παράδοση στην Επανάσταση του 1821. Εκτός από την αδελφή του Μαρίκα, είχε δύο ετεροθαλείς αδελφούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν διακριθείς Μακεδονομάχος με το ψευδώνυμο "Νίκος ο Σερραίος", και ο άλλος εκτελέσθηκε από τους Βούλγαρους στις Σέρρες το 1916.
Το 1911, ο Μπακιρτζής εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και συμμετείχε στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο του 1912, ως δευτεροετής της σχολής μαζί με τους άλλους Ευέλπιδες (μεταξύ των οποίων και ο δευτερότοκος γιος του Ελευθερίου Βενιζέλου, Σοφοκλής, με τον οποίο υπήρξαν προσωπικοί φίλοι) και συγκεκριμένα στη Στρατιά της Ηπείρου με το Ανεξάρτητο Σύνταγμα Κρητών, ως λοχίας. Η κήρυξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου βρίσκει το Μακεδόνα στρατιωτικό, τριτοετή εύελπη, με το βαθμό του ανθυπασπιστή, διακριθέντα στο μέτωπο των επιχειρήσεων με το 19ο Σύνταγμα Πεζικού. Ο Αύγουστος του 1914, το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η ακόλουθη εκδήλωση του Εθνικού Διχασμού, που επήλθε λόγω της διαφωνίας επί της ασκηθείσας εξωτερικής πολιτικής μεταξύ Ελευθερίου Βενιζέλου και Βασιλιά Κωνσταντίνου, βρίσκουν τον Μπακιρτζή να υπηρετεί στην Καβάλα με το βαθμό του ανθυπολοχαγού του Πυροβολικού.
Από τις αρχές του 1916 έως την κατάληψη των περισσότερων οχυρών της ανατολικής Μακεδονίας το ίδιο έτος από τους Γερμανοβουλγάρους, με την ταυτόχρονη εκκένωση των περιοχών της υπαίθρου από τους ελληνικούς πληθυσμούς, ο Μπακιρτζής, μη ανεχόμενος την επερχόμενη παράδοση του Δ' Σώματος Στρατού, αποφασίζει ν' αγωνιστεί για τη διατήρηση της Μακεδονίας στον ελληνικό εθνικό κορμό, με τους βενιζελικούς αξιωματικούς της Εθνικής Άμυνας, αναλαμβάνοντας διοικητής πυροβολαρχίας και κατόπιν διοικητής μοίρας πυροβολικού. Ήταν από τους πρώτους Αμυνίτες και διακρίθηκε στη μάχη του Σκρα κερδίζοντας το βρετανικό στρατιωτικό παράσημο "Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας" (Distinguished Service Order). Αργότερα, το 1919 μεταβαίνει με υποτροφία για τρία χρόνια στη Γαλλία, όπου και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου, πρωτεύοντας ανάμεσα σε 380 διακεκριμένους αξιωματικούς απ΄ όλα τα συμμαχικά κράτη.
Αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα με την κήρυξη του πολέμου με τους Τούρκους και πολέμησε στη Μικρά Ασία. Στη μάχη του Σαγγάριου παρασημοφορήθηκε, ενώ μετά την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου το 1922, όντας πλέον στο βαθμό του ταγματάρχη, συμμετείχε στην Επαναστατική Επιτροπή του Πλαστήρα που ανέτρεψε τον βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄ μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με την είσοδο των επαναστατικών δυνάμεων στην Αθήνα πήγε στον Έβρο, συνέπραξε στην αμυντική γραμμή του Μετώπου και υπήρξε ο εκπαιδευτής της περίφημης Στρατιάς Έβρου. Αργότερα, με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, ως Αρχηγός του Πυροβολικού στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης ασχολήθηκε με την επανασύσταση και αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Τον Οκτώβριο του 1923, όταν και ξέσπασε το φασιστικο μεταξικο φιλοβασιλικο Κίνημα Λεοναρδόπουλου-Γαργαλίδη, ο Μπακιρτζής, μαζί με άλλους πιστούς στην κυβέρνηση αξιωματικούς, όπως οι Γεώργιος Κονδύλης, Στέφανος Σαράφης, Δημήτριος Ψαρρός κ.ά., πληροφορήθηκαν έγκαιρα τις κινήσεις των συνωμοτών και πρόλαβαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, πριν την εκδήλωση του κινήματος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, αντιμετώπισαν τις στρατιωτικές δυνάμεις που οδηγούσε εναντίον της πόλης ο συνταγματάρχης Γεώργιος Ζήρας και τις ανάγκασαν να παραδοθούν.
Το 1926, όντας αντισυνταγματάρχης, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο, ως εκ των πρωτεργατών του στρατιωτικού κινήματος Τζαβέλα–Μπακιρτζή, αλλά δεν εκτελέσθηκε. Το 1928 επανήλθε στο στράτευμα και το 1930-31 με το βαθμό του συνταγματάρχη υπηρέτησε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Σόφια και το Βουκουρέστι, όπου τιμήθηκε με τους ανώτερους Ταξιάρχες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε τη διεύθυνση του 2ου Επιτελικού Γραφείου (Πληροφοριών) του ΓΕΣ. Επίσης, υπηρέτησε ως επιτελάρχης του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Το 1935, συνταγματάρχης πλέον, έλαβε μέρος στο φιλο-βενιζελικο Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935 των Σαραφη-Τσιγαντε. Συνελήφθη και καταδικάστηκε για δεύτερη φορά σε θάνατο, αλλά η ποινή του μετατράπηκε τελικώς σε απόταξη από το στράτευμα και εξορία στον Άγιο Ευστράτιο (25 Ιουνίου 1935), όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια υποβιβάστηκε στο βαθμό του απλού στρατιώτη και εξορίστηκε στα Αντικύθηρα, όπου οι συνθήκες κράτησής του ήταν πολύ άσχημες και επικίνδυνες για την υγεία του.
Το 1937 μετάγεται στην Αθήνα και η κυβέρνηση Μεταξά τού ζητά να συνεργαστεί με τη δικτατορία και του προσφέρει υψηλή θέση στο ΓΕΣ. Αρνείται και του επιτρέπουν να φύγει αμέσως στο Βουκουρέστι, δίχως να έχει το δικαίωμα να μετακινηθεί από εκεί. Μάλιστα, του στερούν το μισθό και τα χρήματα του Μετοχικού Ταμείου και ευτυχώς είχε συμπαραστάτη τον γαμπρό του ιατρό Αλέξανδρο Δημητριάδη. Στο Βουκουρέστι έγραψε τρεις εξαιρετικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο βιβλίο Ευριπίδης Μπακιρτζής, από τις εκδόσεις Επικαιρότητα, με επιμέλεια του συγκρατούμενού του στην εξορία Νίκου Μάργαρη: Η στρατιωτική αξία της Ελλάδος, Οι χώρες του κάτω Δούναβη, και Η νέα Τουρκία. Ειδικότερα για την τελευταία αυτή μελέτη ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Βουκουρέστι τού διαβίβασε τα συγχαρητήρια της κυβέρνησής του.
Με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου το 1940, ο Μπακιρτζής επέστρεψε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στο Στρατολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης για να ενταχθεί στο στρατό με το βαθμό του απλού στρατιώτη, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά.
Έκτοτε, εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Ανακατεύθηκε σε όλες τις αντιστασιακές ζυμώσεις, συμμετέσχε ή ήρθε σ’ επαφή με όλες σχεδόν τις αντιστασιακές οργανώσεις και κλιμάκια κατασκοπείας. Αποτέλεσε επίσης τον πρώτο στρατιωτικό σύνδεσμο μεταξύ Άγγλων και Ελλήνων την περίοδο της Κατοχής, με την κωδική ονομασία Προμηθέας Ι. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της αντιστασιακής πολιτικής οργάνωσης ΕΚΚΑ, μαζί με το φίλο και συμμαθητή του συνταγματάρχη, επίσης απότακτο, Δημήτριο Ψαρρό. Λίγο καιρό αργότερα εγκατέλειψε την ΕΚΚΑ και προσχώρησε στην οργάνωση ΑΑΑ (Αγών – Ανόρθωσις – Ανεξαρτησία) του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, και από εκεί στις τάξεις του ΕΑΜ–ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ. Υπήρξε διοικητής της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛΑΣ. Όταν ιδρύθηκε η ΠΕΕΑ στις 10 Μαρτίου του 1944, ανέλαβε προσωρινός της πρόεδρος (πρωθυπουργός). Στις 18 Απριλίου του ίδιου έτους, παραχώρησε τη θέση του στον Αλέξανδρο Σβώλο και ο ίδιος ανέλαβε αντιπρόεδρος και γραμματέας Επισιτισμού μέχρι τη διάλυση της ΠΕΕΑ στις 2 Σεπτεμβρίου 1944.
Στις 30 Οκτωβρίου 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τους Μάρκο Βαφειάδη και Ευριπίδη Μπακιρτζή απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 30 Οκτωβρίου του 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές, αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση διότι, παρά τη Συμφωνία της Καζέρτας να παραδοθεί η εξουσία στους Άγγλους και τον Βρετανό αρχιστράτηγο Ρόναλντ Σκόμπι, όπως πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, εδώ η παράδοση έγινε στον ελληνικό στρατό της εποχής. Έτσι παρά την εντολή του Σκόμπι, αλλά και του διοικητή του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, να παραμείνουν οι αντάρτικες δυνάμεις στις παρυφές της πόλης και να περιμένουν την απόβαση των Βρετανών, οι ηγέτες της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας, Μάρκος Βαφειάδης και Ευριπίδης Μπακιρτζής, δεν τήρησαν τη συμφωνία. Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου επέτρεψαν την είσοδο στην πόλη στρατιωτικών τμημάτων του ΕΛΑΣ, που είχαν καταλάβει ήδη από τις 26 Οκτωβρίου περιφερειακές συνοικίες της πόλης, περισφίγγοντας τον κλοιό των Γερμανών. Το πρωί, η διοίκηση των ανταρτικών ομάδων εγκαταστάθηκε στη βίλα Μοσκώφ, στην Άνω Πόλη (ή Παλαιά Πόλη) της Θεσσαλονίκης. Η αποχώρηση και των τελευταίων Γερμανών στρατιωτικών ολοκληρώθηκε το απόγευμα χωρίς να κινδυνεύσει η πόλη, πέρα από την ανατίναξη μιας προβλήτας του λιμανιού. Από το μεσημέρι, μόλις εξαφανίστηκε ο κίνδυνος από τους υποχωρούντες Γερμανούς, ο κόσμος ξεχύθηκε στην πόλη και υποδεχόταν με ενθουσιασμό τους παρελαύνοντες της 11ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.
Ο Ευριπίδης Μπακιρτζής παρέμεινε στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την παράδοση των όπλων και για ένα χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Οι μόνιμοι αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στον ΕΛΑΣ κρατήθηκαν μακριά από το νέο μεταπολεμικό στρατό. Το καλοκαίρι του 1946, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, όλοι σχεδόν οι μόνιμοι αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στον ΕΛΑΣ και αποκλείστηκαν από το νέο μεταπολεμικό στρατό εκτοπίστηκαν στα νησιά του Αιγαίου. Το Σεπτέμβριο του 1946, ο Μπακιρτζής συνελήφθη ως αριστερός μαζί με άλλα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΣ (Στέφανος Σαράφης, Γιάννης Μουστεράκης) και εξορίστηκε στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα της Ικαρίας. Ενώ ήταν εξόριστος, ο νομάρχης Αττικής τον έκρινε επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διατάχθηκε η μεταφορά του στους Φούρνους Ικαρίας. Το Φεβρουάριο του 1947, η ελληνική κυβέρνηση τού επέτρεψε να καταθέσει σε επιτροπή του ΟΗΕ, κλιμάκιο του οποίου ερευνούσε στην Ελλάδα την κατάσταση της εμφυλιοπολεμικής περιόδου. Λίγο μετά την επίσκεψη που δέχθηκε βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στους Φούρνους Ικαρίας, στις 9 Μαΐου 1947 με μία σφαίρα στην καρδιά και ετάφη εκεί. Τα διαβήματα που έγιναν από την οικογένειά του και τους συνεξορίστους για να μεταφερθεί η σορός του στην Αθήνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου και να ταφεί κοντά στους δικούς του δεν καρποφόρησαν. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ανεξιχνίαστα. Επισήμως, ο θάνατός του καταγράφηκε ως αυτοκτονία.
Ο Μπακιρτζής ήταν γνωστός και ως «Κόκκινος Συνταγματάρχης», επειδή αρθρογραφούσε στο Ριζοσπάστη μ' αυτό το ψευδώνυμο. Μελέτες, λόγοι και σημειώσεις του Μπακιρτζή δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο Ευριπίδης Μπακιρτζής, που κυκλοφόρησε το 1981 με επιμέλεια του συγκρατούμενού του στην εξορία, Νίκου Μάργαρη.
Τιμήθηκε με πολλά ελληνικά και διεθνή παράσημα, όπως το ελληνικό του Σωτήρος, το αγγλικό "Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας", το γαλλικό μετάλλιο της "Λεγεώνας της Τιμής" (Legion d’Honneur), καθώς και το αντίστοιχο σερβικό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σημερα. Η ανατίναξη του κτιρίου της ΕΣΠΟ

Μία από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις κατά των Γερμανών κατακτητών και των Ελλήνων συνεργατών τους ήταν η πολύνεκρη ανατίναξη του κτιρίου της ναζιστικής «Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης» (ΕΣΠΟ) στη γωνία των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος. Το εγχείρημα έφερε σε πέρας στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 μια ομάδα αποφασισμένων ανδρών και γυναικών της αντιστασιακής οργάνωσης «Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων» (ΠΕΑΝ).
Την εποχή εκείνη η ΕΣΠΟ, με αρχηγό τον γιατρό Σπύρο Στεροδήμο, προκαλούσε τους υπόδουλους Έλληνες, επειδή προσπαθούσε να στρατολογήσει νέους για να συγκροτήσουν την «Ελληνική Λεγεώνα», που θα πολεμούσε στο πλευρό της Βέρμαχτ στο ανατολικό μέτωπο. Η ΠΕΑΝ ήταν μια μικρή αντιστασιακή οργάνωση με αρχηγό τον δημοκρατικό αξιωματικό της Αεροπορίας Κώστα Περρίκο, που είχε αποταχθεί τον Απρίλιο του 1935 από την κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη.
Πολλά από τα μέλη της οργάνωσης συμπαθούσαν πολιτικά τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο και βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή μαζί του. Ιδεολογικά κινούνταν μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλδημοκρατίας. Η ΠΕΑΝ προέτρεπε τους Έλληνες σε αντίσταση με κάθε μέσο, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταπολεμική θέση της χώρας και οι εθνικές διεκδικήσεις και καλούσε σε ενότητα όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις. Ήταν δημοφιλής στη μορφωμένη νεολαία των αστικών κέντρων, αλλά οι σχέσεις της με το ΕΑΜ ήταν ψυχρές.
Το χτύπημα εναντίον της ΕΣΠΟ προετοιμάστηκε προσεκτικά και αποφασίστηκε να γίνει το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Στην επιχείρηση πήραν μέρος τέσσερα άτομα: Ο Περρίκος, ο τεχνικός τηλεπικοινωνιών Αντώνης Μυτιληναίος, ο φοιτητής Νομικής Σπύρος Γαλάτης και η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα. Η βόμβα συναρμολογήθηκε στο σπίτι της Μπίμπα και μεταφέρθηκε από την ίδια και τον Μυτιληναίο με μεγάλη προσοχή έξω από τα γραφεία της ΕΣΠΟ.
Ο Μυτιληναίος και ο Γαλάτης εισχώρησαν στο κτίριο από μια αφύλαχτη πόρτα της οδού Γλάδστωνος και τοποθέτησαν τη βόμβα σ' ένα άδειο γραφείο στον ημιώροφο. Στον πρώτο όροφο στεγάζονταν τα γραφεία της ΕΣΠΟ και στους υπόλοιπους γερμανικές υπηρεσίες. Ο Γαλάτης άναψε το φιτίλι και αμέσως μαζί με τον Μυτιληναίο απομακρύνθηκαν. Ο Περρίκος και η Μπίμπα παρακολουθούσαν την επιχείρηση από κοντινό ζαχαροπλαστείο, έτοιμοι για κάθε βοήθεια.
Ήταν ακριβώς 12:03 το μεσημέρι, όταν ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη και πυκνός μαύρος καπνός σκέπασε την Πατησίων. Επικράτησε μεγάλη σύγχυση και πανικός, ώστε οι Γερμανοί σήμαναν συναγερμό, νομίζοντας ότι επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή. Το εσωτερικό του κτιρίου κατέρρευσε και πήρε φωτιά. Η πυροσβεστική ξέθαβε νεκρούς από τα ερείπια: 29 μέλη της ΕΣΠΟ και 48 Γερμανοί αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους. Ο αρχηγός της ΕΣΠΟ Σπύρος Στεροδήμος ανασύρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος και εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα. Η ναζιστική οργάνωση, μετά το πλήγμα, διαλύθηκε.
Σχεδόν αμέσως, η Γκεστάπο εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης. Χρειάστηκαν τη συνδρομή ενός προδότη υπαξιωματικού της Χωροφυλακής, του Πολύκαρπου Νταλιάνη, για να εξαρθρώσουν στις 11 Νοεμβρίου 1942 τον επιχειρησιακό πυρήνα της ΠΕΑΝ. Περρίκος, Μπίμπα, Μυτιληναίος και Γαλάτης συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στα ανακριτικά γραφεία της Γκεστάπο στον Πειραιά. Παρότι υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, δεν λύγισαν και δεν μίλησαν. Μάλιστα, ο Αντώνης Μυτιληναίος κατόρθωσε να δραπετεύσει και να διαφύγει στη Μέση Ανατολή.
Τα υπόλοιπα τρία μέλη της οργάνωσης πέρασαν από γερμανικό στρατοδικείο και καταδικάσθηκαν στην εσχάτη των ποινών. Ο αρχηγός της ΠΕΑΝ Κώστας Περρίκος τρις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά και η δασκάλα Ιουλία Μπίμπα δις εις θάνατον και 15 χρόνια δεσμά. Ο Γαλάτης καταδικάσθηκε σε θάνατο και 5 χρόνια δεσμά, αλλά τελικά του δόθηκε χάρη, αφού η οικογένειά του πλήρωσε 1.000 λίρες και μεταφέρθηκε σε φυλακές στη Γερμανία. Στις 4 Φεβρουαρίου 1943, ο 37χρονος υποσμηναγός Κώστας Περρίκος εκτελέστηκε στην Καισαριανή, παρά τις μεγάλες προσπάθειες του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Η Ιουλία Μπίμπα μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία και καρατομήθηκε δια πελέκεως. Ο προδότης Νταλιάνης σκοτώθηκε αργότερα από αντιστασιακούς.
Η είδηση της ανατίναξης του κτιρίου της ΕΣΠΟ πέρασε γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λονδίνου και Μόσχας μίλησαν με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη. Το ΕΑΜ, είτε από επίξειξη μικρότητας είτε από κακή εκτίμηση, καταδίκασε το εγχείρημα κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη και πρόωρη ατομική τρομοκρατία» και το χαρακτήρισε «προβοκάτσια», ενώ εκτίμησε ότι ο Περρίκος ήταν άνθρωπος της Γκεστάπο και ότι σύντομα επρόκειτο να αφεθεί ελεύθερος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αmilacre Cipriani (1844-1918) γεννήθηκε στο Άντσιο της Ιταλίας, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Ρίμινι. Το 1862, με το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Όθωνα, βρισκόταν στην Αθήνα, καταδιωκόμενος από την αυστριακή αστυνομία, λόγω της συμμετοχής του με τα γαριβαλδινά σώματα στις συγκρούσεις με τα αυστριακά στρατεύματα---

Amilcare Cipriani (Instrumental) - B.D Foxmoor

Από τον δίσκο του B.D Foxmoor, ''Dublaz44'' (2011-Imantas)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Nasrallah επιφυλακτικός στην ρωσο-τουρκική συμφωνία για Ιντλίμπ.  » Θα κριθεί από τις συνέπειές της. Θα δούμε… »
20/9/2018 – 00.30
Σε μήνυμά του σήμερα το no1 της Hezbollah  ο Nasrallah εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με την πρόσφατη ρωσο-τουρκική συμφωνία για τη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ. « Πάντα προτιμούσαμε το πολιτικό συμβισβασμό από τις στρατιωτικές διαδικασίες… αλλά τα αποτελέσματα αυτών των συμφωνιών θα όφειλαν ν’ αξιολογηθούν υπό το φως των συνεπειών τους. Θα δούμε », είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή χρονιά θα σημάνει το τέλος της Daech στην περιοχή. Eίπε ακόμη ότι οι δυνάμεις της Hezbollah  θα παραμείνουν στη Συρία όσο η Συρία το κρίνει απαραίτητο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρώσοι "έκλεισαν" την ανατολική Μεσόγειο
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 11:10
Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Πέμπτη το πρωί το ανώτατο γενικό επιτελείο των δυνάμεων της Ρωσίας «έκλεισε» τον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου καθώς και την πρόσβαση από θαλάσσης για κάθε εμπορική και μη εμπορική πτήση ή πλόες σκαφών.
Η Μόσχα παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη μη προγραμματισμένων στρατιωτικών γυμνασίων σε αυτήν την περιοχή, η οποία οριοθετείται από τις βόρειες ακτές της Συρίας
έως τις νότιες ακτές του Λιβάνου και δυτικά μέχρι την Κύπρο. Επί του πρακτέου, αυτό σημαίνει πως για άγνωστο χρονικό διάστημα, δηλαδή για όσο διαρκέσουν τα γυμνάσια, κανένα εμπορικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος ή πλοίο δεν θα μπορεί να κινηθεί στην περιοχή παρά μόνο αυτά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με έκτακτες ενημερώσεις των ισραηλινών ΜΜΕ, αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση της Μόσχας πρακτικά σημαίνει πως τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη καθώς και τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ δεν θα μπορούν για άγνωστο χρονικό διάστημα να επιχειρούν εναντίον στόχων της Συρίας μέσω της ανατολικής Μεσογείου.
Ο μόνος επιχειρησιακός δρόμος για τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα είναι ο εναέριος χώρος της Ιορδανίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κίνηση της Μόσχας έρχεται λίγα 24ωρα μετά την κατάρριψη από φίλια πυρά του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Ilyushin-Il20 πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο.
Σύμφωνα με αμερικανικές υπηρεσίες, η κίνηση αυτή της Μόσχας εμποδίζει πλέον και την επιχειρησιακή δυνατότητα του αεροπλανοφόρου Harry Truman, το οποίο σπεύδει στην περιοχή και βρίσκεται πλησίον της Κύπρου.
Το αεροπλανοφόρο εστάλη επειγόντως στην ανατολική Μεσόγειο ως απάντηση στα 25 πολεμικά σκάφη που έχει συγκεντρώσει η Ρωσία έξω από τις ακτές της Συρίας. Επιπροσθέτως, η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του ρωσικού επιτελείου και ως εκ τούτου το κλείσιμο του εναέριου και θαλασσίου χώρου μεταξύ Συρίας και Κύπρου απαγορεύει σε πολεμικά σκάφη και μαχητικά τρίτων δυνάμεων, όπως της Γαλλίας και της Βρετανίας, να επιχειρούν στην περιοχή. Περιορίζεται, δηλαδή, η δραστηριότητα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο καθώς και οι επιχειρησιακές δυνατότητες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, μονάδες του οποίου, όπως η φρεγάτα Auvernge, επιχειρούν ανοικτά της Κύπρου.
Συμπερασματικά, είναι προφανές πως στην ανατολική Μεσόγειο έχει συγκεντρωθεί μία εξαιρετικά μεγάλη δύναμη πυρός με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με εμπλοκή όλων των μεγάλων δυνάμεων αλλά και περιφερειακών δυνάμεων με επίκεντρο τις στρατιωτικές εξελίξεις στη Συρία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δικαστική εντολή θα υποστεί ψυχιατρική εξέταση η Μαρίν Λεπέν εξέταση επειδή τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 13:53
Η επικεφαλής της γαλλικής άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν εξανέστη σήμερα για την απόφαση γαλλίδας δικαστή να της επιβάλει να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση επειδή τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
«Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN) δημοσιοποιώντας τη δικαστική απόφαση γι' αυτή την εξέταση.
Η δικαστική απόφαση φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων». Με την απόφαση αυτή, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».
«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η 'δικαιοσύνη' με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε ακόμη στο Twitter η φιναλίστ των προεδρικών εκλογών του 2017.
Η εξέταση αυτή έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λεπέν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».
Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 η Μαρίν Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, τον οποίο κατηγορούσε ότι «έκανε έναν παραλληλισμό» ανάμεσα στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο (FN).
Η Λεπέν έκανε λόγο για «απαράδεκτη παρεκτροπή» και για «αποτρόπαιες δηλώσεις» και, αναφέροντας τον δημοσιογράφο, ανήρτησε στον λογαριασμό της τρεις φωτογραφίες με το κείμενο «Αυτό είναι το Νταές!».
Οι φωτογραφίες εικόνιζαν έναν σύρο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός μέσα σ' ένα κλουβί και μια φωτογραφία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.
Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές προκάλεσαν αμέσως κατακραυγή μεταξύ των πολιτικών, αλλά και πέραν αυτών.
Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων» αφού ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Di Maio (Ιταλία): Θα αυξήσουμε το έλλειμμα για την ανάπτυξη της χώρας
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 14:15
Η ιταλική εθνικοκυριαρχική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ελλείμματος της χώρας προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ζωή των Ιταλών, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Luigi Di Maio.
«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι σημαίνει να αυξηθεί το έλλειμμα και τι μπορεί να συμβεί στις αγορές και για αυτό δεν θα αυξήσουμε το έλλειμμα για να δώσουμε bonus, αλλά για να χρηματοδοτήσουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις ράγες της Γερμανίας τρέχει το πρώτο στον κόσμο γαλλικό τρένο που κινείται με υδρογόνο
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 09:59
Δύο τρένα κατασκευασμένα στη Γαλλία, τα οποία άρχισαν από τη Δευτέρα να κυκλοφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της βόρειας Γερμανίας, είναι τα πρώτα στον κόσμο που κινούνται με υδρογόνο.
Τα τρένα Coradia iLint, φωτεινού μπλε χρώματος, είναι δημιούργημα της γαλλικής εταιρείας Alstom, που φτιάχνει και τα γρήγορα γαλλικά τρένα TGV. Ήδη κινούνται σε μια διαδρομή περίπου 100 χιλιομέτρων ανάμεσα σε γερμανικές πόλεις, οι οποίες έως τώρα συνδέονταν με ντιζελοκίνητα τρένα. Ο σταθμός ανεφοδιασμού τους με υδρογόνο βρίσκεται στο Μπρεμερβέρντε.
Η νέα τεχνολογία στα τρένα είναι πιο ακριβή, αλλά και πιο φιλική στο περιβάλλον, καθώς επίσης πιο ήσυχη από πλευράς θορύβου, κάτι πολύ σημαντικό για τις πόλεις που θέλουν να μειώσουν τόσο τη ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα (λόγω κλιματικής αλλαγής) όσο και την ηχορρύπανση.
Η Alstom θα παραδώσει άλλα 14 υδρογονοκίνητα τρένα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έως το 2021. Ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει κι άλλα γερμανικά κρατίδια.
Τα τρένα είναι εφοδιασμένα με κυψέλες καυσίμου, οι οποίες παράγουν ηλεκτρισμό μέσω ενός συνδυασμού υδρογόνου και οξυγόνου, μια διαδικασία που αφήνει ως υποπροϊόντα στο περιβάλλον μόνο ατμό και νερό. Η έξτρα παραγόμενη ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες λιθίου, που επίσης διαθέτει το τρένο.
Το τρένο Coradia iLint μπορεί να διανύσει περίπου 1.000 χιλιόμετρα χωρίς να ανεφοδιασθεί με υδρογόνο, μια απόσταση περίπου ίδια με εκείνη των ντιζελοκίνητων τρένων.
Άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ιταλία και ο Καναδάς, ενδιαφέρονται επίσης για τα τρένα υδρογόνου, έκανε γνωστό η Alstom, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Στη Γαλλία η κυβέρνηση θέλει το πρώτο τρένο υδρογόνου να τρέξει στο δίκτυο της χώρας έως το 2022.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο έλαβε τηλεγράφημα από τον Άσαντ σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 12:40
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε τηλεγράφημα από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, στο οποίο ο σύρος πρόεδρος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροπλάνου αυτή την εβδομάδα κοντά στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο Il-20 με πλήρωμα 15 Ρώσους καταρρίφθηκε τη Δευτέρα από «φίλια πυρά» της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, όμως κατηγόρησε για το επεισόδιο το Ισραήλ.
Σύμφωνα με το Interfax, ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως το Κρεμλίνο έλαβε τηλεγράφημα από τον Άσαντ σχετικά με το επεισόδιο.
Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χθες Τετάρτη πως ο Άσαντ έστειλε τηλεγράφημα στη Μόσχα στο οποίο εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο των ρώσων στρατιωτικών, αλλά κατηγορεί το Ισραήλ για την κατάρριψη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι η παρουσία και η ομιλία της Αχέντ Ταμίμι, είναι μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Εγώ, παρότι έχω χρόνια να πάω σε Φεστιβάλ της ΚΝΕ, θα είμαι εκεί να την ακούσω το Σαββατο. Και δεν θα με εμποδίσει σε αυτό, όχι η παρουσία του Νταλάρα, αλλά ακόμη και αν είχανε κεντρικούς ομιλητές τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη. Θα είμαι εκεί σαν φίλος του αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, για την Ταμίμι, και για όλους τους Παλαιστίνιους, που επιμένουν να δίνουν αγώνα ζωής και θανάτου, για την Λευτεριά τους από τον ισραηλινοναζιστικό ζυγό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γάζα: Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινοναζιστικά πυρά
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 02:45
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινοναζιστικά πυρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της Λωριδας της Γαζας.
Ο Μουμίν Αμπού Αγέντα, 15 ετών, σκοτώθηκε κατά μήκος των αυστηρά φρουρούμενων συνόρων με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως ανατολικά της Ράφας, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο έφηβος έπαιρνε μέρος αφού έπεσε η νύχτα σε διαδήλωση στο πλαίσιο της «Πορείας της Επιστροφής».
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός δεν επιβεβαίωσε αμέσως τον θάνατο αυτό, ψελιζοντας τα γνωστα του περι βίαιο χαρακτήρα της διαδήλωσης και κάνοντας λόγο για ταραχές.
Τουλάχιστον 184 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής».
Οι διαδηλώσεις έχουν γίνει λιγότερο μαζικές τους τελευταίους μήνες, όμως συνεχίζονται.
Την Τρίτη, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων σε διαδήλωση κοντά στο Ερέζ.
Οι Παλαιστίνιοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν τον αποκλεισμό που επιβάλλει η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση στην Γαζα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διατρανώνουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.
Οι αρχές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος κατηγορούν το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, το οποίο ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και με το οποίο οι ισραηλινοναζιστικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008, ότι οργανώνει τις διαδηλώσεις για να τις χρησιμοποιεί ως προπέτασμα για να εξαπολύει επιθέσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Βερολίνο εγκρίνει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
 Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, 00:14
Το Βερολίνο ενέκρινε την παράδοση όπλων στη Σαουδική Αραβία, όπως φανερώνει κυβερνητικό έγγραφο, παρά τις εν αντιθέτω δεσμεύσεις του Βερολίνου για διακοπή εξαγωγών όπλων σε χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο της Υεμένης.
Η γερμανική κυβέρνηση υπέγραψε την αποστολή τεσσάρων συστημάτων εντοπισμού πυροβολικού, έγραψε ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ σε επιστολή προς τους βουλευτές, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.
Τα μηχανοκίνητα συστήματα μπορούν να εντοπίζουν εχθρικά πυρά, επιτρέποντας ακριβείς αντεπιθέσεις.
Η παράδοση όπλων στο Ριάντ είναι η πρώτη καταγεγραμμένη έπειτα από τον Μάρτιο, όταν ο συνασπισμός της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ συμφώνησε σε αυτή τη διακοπή εξαγωγών όπλων για την εμπόλεμη Υεμένη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μαυρη τρυπα όλα τα αρχαια μνημεια. Το υπ. Πολιτισμου τα «χαρισε» στο Υπερταμειο. Η πιεση για να κλεισουν τα προπαιτουμενα της αξιολογησης ειχε ως αποτελεσμα να διαμορφωθει μια αρον αρον λιστα με τα ακινητα του υπουργειο Πολιτισμου, στην οποια περιεληφθησαν αρχαιολογικοι χωροι και μνημεια. Και τωρα τρεχουν για να εντοπισουν τον ακριβη αριθμο τους, ώστε να τα απενταξουν από την Εταιρεια Ακινητων Δημοσιου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φιασκο! Το τραινο υψηλης ταχυτητας «Ασημενιο Βελος» της διαδρομης Αθηνα-Θεσσαλονικη επιστρεφει στην Ιταλια λογω ελλειψης υποδομων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει απαντήσεις για το «Ασημένιο Βέλος» – Ποιες αλλαγές θα γίνουν
Απαντήσεις για το τρένο "Ασημένιο Βέλος" και τα χαρακτηριστικά του, δίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που περιέχουν "έντονα στοιχεία παραπληροφόρησης", όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση.
«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξ αρχής ανακοίνωσε ότι το τρένο που χρησιμοποιήθηκε για την εκδήλωση στην ΔΕΘ ήρθε στην Ελλάδα προσωρινά και για δοκιμές. Προφανώς, οποιοδήποτε τρένο με τα χαρακτηριστικά του «Ασημένιου Βέλους» δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μία μη ηλεκτροδοτούμενη σε όλο το μήκος της γραμμή, όπως είναι επί του παρόντος αυτή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης», τονίζει.
Και συνεχίζει:
Επιχείρημα 1
Το μήκος της αμαξοστοιχίας δεν “χωράει” σε πολλές από τις πλατφόρμες.
Απάντηση
Το “Ασημένιο Βέλος” είναι ένα block train, όπως όλα τα σύγχρονα τραίνα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Όμως το μήκος του μπορεί να τροποποιηθεί και θα τροποποιηθεί ώστε να μην υπάρχει θέμα με τις υπάρχουσες αποβάθρες των Σταθμών.
Επιχείρημα 2
Το ΕΤR 485 δεν χωράει στο αμαξοστάσιο με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσλειτουργίες όσον αφορά τη συντήρησή του.
Απάντηση
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνεται ότι το τρένο, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, παρέμεινε (ολόκληρο) εντός του αμαξοστασίου. Επιπλέον, οι τροποποιήσεις (όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω) θα λύσουν τα όποια προβλήματα (αν) υπάρχουν σε κάποια αμαξοστάσια της χώρας μας. Το τρένο θα συντηρείται κανονικά όπως προβλέπεται από τον κατασκευαστή του.
Επιχείρημα 3
Το ΕΤR 485 διαθέτει δύο κεραίες (παντογράφους) σε κάθε συρμό για την ηλεκτροδότησή του. Το ελληνικό δίκτυο ακόμη δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Ακόμα και στο παρθενικό του δρομολόγιο κινήθηκε με μία μόνο κεραία (η άλλη αφαιρέθηκε).
Απάντηση
Τα τρένα υψηλών ταχυτήτων χρησιμοποιούν ένα παντογράφο. ΤΟ ETR 485 διαθέτει τέσσερις (4) παντογράφους σε κάθε συρμό για την ηλεκτροδότησή του: ένα σε κάθε άκρο (κοντά στην καμπίνα μηχανοδήγησης) και δύο (2) προς το κέντρο. Οι παντογράφοι των άκρων χρησιμοποιούνται σε δίκτυο με τάση 3 kvolts, ενώ εκείνοι στο μέσο (του τρένου) σε δίκτυο με τάση 25 kVolts (διότι στην Ιταλία, όπου εκτελεί δρομολόγια, υπάρχουν και οι δύο τάσεις). Αναλόγως της κατεύθυνσής του και της τάσης δικτύου (στη χώρα μας η τάση του σιδηροδρομικού δικτύου είναι μόνο 25 kVolts) χρησιμοποιείται ένας παντογράφoς. Σε κάθε περίπτωση, κατεγράφη ταχύτητα 217 χλμ/ώρα, γεγονός που καταρρίπτει (και αυτό) τον ισχυρισμό περί σχέσης παντογράφου και ταχύτητας.
Επιχείρημα 4
Το συγκεκριμένο τρένο είναι ακατάλληλο για το ελληνικό δίκτυο.
Απάντηση
Η κυκλοφορία του τραίνου στο τμήμα του δικτύου που επετράπη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εκτελέσει τις δοκιμές αποδεικνύει ότι – άπαξ ολοκληρωμένο – το δίκτυο είναι κατάλληλο.
Επιχείρημα 5
Γιατί επέστρεψε στην Ιταλία το νέο τρένο;
Απάντηση
Ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο να επιστρέψει το τρένο στην Ιταλία, δοθέντος ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση και τα υπόλοιπα έργα του δικτύου που θα επέτρεπαν σήμερα τη δρομολόγησή του. Για να εισαχθεί ένας νέος τύπος τροχαίου υλικού σε ένα δίκτυο χρειάζεται χρόνος για τις δοκιμές, προσαρμογές, κλπ. Το τραίνο ήρθε για δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να επιταχυνθεί η ένταξή των τραίνων αυτού του τύπου στο στόλο μας.
Επιχείρημα 6
Στην Ελλάδα δεν θα έρθει ο τύπος τρένου που παρουσιάστηκε. Ο συγκεκριμένος τύπος τρένου έχει αποσυρθεί από την Ιταλία.
Απάντηση
Η κυκλοφορία του τρένου ξεκινά με το τέλος των έργων της υποδομής – ηλεκτροκίνηση και ETCS. Το τρένο που θα δρομολογηθεί είναι το “Ασημένιο Βέλος”, προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα τραίνα αυτού του τύπου εκτελούν καθημερινά 48 δρομολόγια στην Ιταλία με αφετηρία την Ρώμη: προς Βορρά (Venezia, Verona, Udine, Trieste, Bolzano, Genoa) και προς Νότο (Calabria, Lecce, Napoli). Το συγκεκριμένο τρένο αποσύρθηκε από την προγραμματισμένη του κυκλοφορία προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει τις δοκιμές το συντομότερο δυνατό και ευχαριστούμε την Trenitalia για τη διευκόλυνση αυτή.
Επιχείρημα 7
Πότε θα λειτουργήσει η νέα γραμμή; Σε ποια δρομολόγια θα λειτουργήσει το νέο τρένο;
Απάντηση
Το τρένο θα εκτελεί δρομολόγια στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Θα ξεκινήσει να εκτελεί δρομολόγια με την ολοκλήρωση των έργων και την παράδοση του δικτύου από τον Διαχειριστή της Υποδομής, ΟΣΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ξέρει επακριβώς ποιος είναι ο ένοχος και αυτός ο ένοχος γνωρίζει ότι η Ρωσία το ξέρει. H κατάρριψη του ρωσικού Il-20 αποτελεί ένα casus belli αν αυτή οφειλόταν σ΄ άλλον κι όχι σε σύμμαχο. Οι Ρώσοι το απέδωσαν στη Συρία για να μην πέσουν στην παγίδα του ΝΑΤΟ και να τους δοθεί η δυνατότητα ν΄απαντήσουν με ασύμμετρο τρόπο.
20/9/2018 – 18.00
H καταστροφή του ρωσικού Il-20 αποτελεί ένα έκδηλο casus belli αν αυτή οφειλόταν από έναν άλλον παρά από έναν σύμμαχο.Υποθέτουμε ότι είναι η Γαλλία, Ισραήλ ή ένα εντελώς άλλο σκανδαλώδες trio  (κουαρτέτο;) παγιδευμένο πίσω από τους δύο πρώτους. Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να προβεί σ΄αντίποινα  κάνοντας να ξεσπάσει  έτσι αυτό που τ΄αφεντικά του ΝΑΤΟ περίμεναν από το  2015. Η σύγχρονη πραγματικότητα είναι ότι από τη μια πλευρά αυτά τ΄αφεντικά του ΝΑΤΟ βλέπουν τον κόσμο τους ν΄αργοπεθαίνει ,και τις επιλογές τους να περιορίζονται ολοένα και περισσότερο  στη λύση ενός γενικευμένου χάους  από τον οποίο θα εκπορευθεί, ελπίζουν ένας νέος κόσμος που θα μπορούν να κηδεμονεύσουν. Έχουν απέναντί τους αυτό που αποκαλούν εκπορευόμενο κόσμο , δηλ. το υπόλοιπο της ανθρωπότητας οδηγημένο στρατηγικά από Ρωσία, Κίνα. Αυτές οι 2 χώρες μοιάζουν αποφασισμένες να τελειώσουν με τον κόσμο του πριν και να το κατορθώσουν προγράφοντας  οριστικά κάθε πιθανότητα μεγαλειώδους ανάφλεξης…….
Αυτό σημαίνει ότι Ρωσία και Κίνα θα εργαστούν για την εξουδέτερωση όλων των  προκλήσεων , που είναι όλο και πιο πολυάριθμες κι έγιναν σχεδόν καθημερινές. Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που πρέπει να ανα-τοποθετηθεί  η καταστροφή του ρωσικού Il-20 κατά την ισραηλινο-γαλλική επίθεση εναντίον της Συρίας. Η επίσημη εξήγηση από την πλευρά της Ρωσίας είναι η καλή αλλά αυτή δεν είναι ολοκληρωτικά ικανοποιητική. Αυτή επιτρέπει σε κάθε περίπτωση στη Ρωσία να μην πέσει στην παγίδα μιας προβοκάτσιας από μια τακτική  εκτόνωσης, και να προετοιμάσει μια ασύμμετρη απάντηση που αυτή δεν θα μπορούσε να θέσει σ΄εφαρμογή ως τώρα. Παρ΄όλα αυτά προκύπτουν πολλά ερωτηματικά.
Πράγματι γνωρίζουμε , ότι το αεροσκάφος Il-20 δεν είναι ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο. Αυτό είναι έναν αναγνωριστικό αεροσκάφος που « βλέπει » επομένως καθαρά τα ισραηλινά F-16 για τα οποία η επίσημη εκδοχή μας λέει ότι κρύφτηκαν πίσω του για ν΄αποφύγουν την ανίχνευση της συριακής αεράμυνας.  όλα τα δεδομένα αναφορικά με τις θέσεις τους , τον αριθμό τους και την κατεύθυνση της πτήσης όφειλαν να έχουν συλλεχθεί από το Il-20  και μεταβιβαστεί ακαριαία στο κέντρο διοίκησης του ρωσικού contingent στη Συρία. Πολύ πριν τα F-16 εκτοξεύσουν τα πυρά τους, οι Ρώσοι γνώριζαν ήδη ότι αυτοί ήταν εκεί. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Ρώσοι όφειλαν να προειδοποιήσουν τους χειριστές του συριακού αντιαεροπορικού συστήματος για την παρουσία του Il-20, ή ίσως αυτοί ήδη διέθεταν τα δεδομένα αν αυτά επικοινωνήθηκαν στο ρωσικό κέντρο διοίκησης . Από την άλλη πλευρά οι εναέριοι στόχοι διαθέτουν μια ταυτοποίηση  friend or foe (IFF) (φίλος ή εχθρός). Αν τα  F-16 κρύβονταν πίσω από το Il-20, αυτό έγινε για να επωφεληθούν από την κάλυψη της ταυτοποίησης του ως φίλου. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο γιατί οι Σύριοι θα έριχναν κατά ενός αεροσκάφους που κατ΄ισχυρισμόν κρύφτηκε πίσω από ένα φιλικό αεροπλάνο διακινδυνεύοντας να χτυπήσει αυτό το δεύτερο.
Ανακοινώνοντας ότι το Il-20 καταρρίφθηκε κατά λάθος από τη συριακή αεράμυνα με την εμπλοκή της Δαμασκού η Ρωσία εξουδετερώνει την πρόκληση και εκμηδενίζει τα σχέδια των Ατλαντιστών , όπως το έκανε το 2015 με την Τουρκία γνωρίζοντας ότι ούτε το Ισραήλ ούτε η Γαλλία ούτε οι καιροφυλακτούντες λύκοι δεν θα τολμούσαν να ομολογήσουν ανοιχτά ότι είναι οι δράστες. Βέβαια είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ρωσία ξέρει επακριβώς ποιος είναι ο ένοχος και αυτός ο ένοχος γνωρίζει ότι η Ρωσία το ξέρει.
Η ίδια η φύση της επίθεσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια προβοκάτσια καθαρή και απλή. Κάποιοι πύραυλοι γαλλικοί και ισραηλινοί που στάλθηκαν στην Λατάκια είναι άνευ νοήματος είτε στρατιωτικό ή γεωπολιτικό και δεν θα έδινε κανένα ειδικότερο avantage σε Israël, και στη Γαλλία ή σε έναν  ή σ΄έναν από τους άλλους μαφιόζους που είναι από πίσω.. Αν αυτή η επίθεση δεν ήταν παρά μια καθαρή προβοκάτσια τότε η πιθανότητα ότι ένας από τους 4 επιτιθέμενους κατέρριψε το ρωσικό Il-20 γίνεται τεράστια……



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδιαφέρον προκάλεσε χτες βράδυ και η παρέμβαση του αρχηγού της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», Χασάν Νασράλα. Είπε ότι το Ισραήλ επιτίθεται συχνά στη Συρία «υπό διάφορα προσχήματα». Χαρακτήρισε «τελείως αβάσιμους» τους ισχυρισμούς του Ισραήλ πως η «Χεζμπολάχ» εξοπλίζεται από το Ιράν στο συριακό έδαφος. Τόνιζε ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την οργάνωσή του να αποχωρήσει από τη Συρία και πως οι μαχητές της «Χεζμπολάχ» θα μείνουν εκεί «όσο τους χρειάζεται η συριακή κυβέρνηση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν το Ισραήλ ξεκινήσει πόλεμο εναντίον του Λιβάνου, θα υποστεί κάτι που ποτέ δεν θα περίμενε"
Nasrallah



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Υεμένες θρηνούν τον ιμάμη  Χουσεΐν μαρτυρα με απογευματινή πομπή στην πρωτεύουσα Σαναά



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ΑΝΤΑΡCia, τα σούργελα του Σόρος, πουλάνε τρέλα; Τώρα φταίνε οι ιμπεριαλιστές για τη Συρία;
Αίτημα της ανταρCia... να φύγει η πρέσβης... Ήταν δίκιο έγινε πράξη!
Μετά σου λένε πως φασισμός είναι ο καραγκιόζης Μιχαλολιάκος, υπάλληλος στο ίδιο μαγαζί με την ανταρCia...
Βλέπω από την ΑΝΤΑΡCIΑ αναρτήσεις με τις οποίες εκφράζεται η αγανάκτηση κ.λ.π για τις "ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ" .Μα "ανταποκρίθηκαν" απλώς στην ...έγκαιρη έκκληση, πριν από χρόνια, του Π.Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ -ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡCIΑ), που, αφού έκανε λόγο για ''τους λαούς που...
ξεσηκώνονται (;;;;;) ενάντια στους δικτάτορες Μπουμπάρακ και Άσσαντ που πρέπει να είναι παρελθόν'',καλούσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ (!!!!!) να διακόψουν τις σχέσεις μαζί τους και απηύθυνε πρόσκληση ''να στηρίξουμε την Συριακή ισλαμοφασιστικη αντιπολίτευση"...,που φιγουράρει σε πάμπολλες "αντιρατσιστικές", "αντιφασιστικές" εκδηλώσεις, με την ίδια σημαία ,που ύψωσαν οι ισλαμοφασιστες αποκεφαλιστες φονιάδες των πολιτών στο ΑΡΦΙΝ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aνακοίνωση της βουλευτή Αφροδίτης Θεοπεφτάτου για τα δημόσια ακίνητα στην Κεφαλονιά
Η συζήτησησχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε (ΕΕΣΥΠ) αναφορικά με τα δεκαοκτώακίνητα της Κεφαλονιάς και η δημιουργία εντυπώσεων που επιχειρείται,  απαιτεί κάποιες διευκρινήσεις για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας.
Με τον Ν. 4389/2016 συστάθηκε η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο. Βασικός σκοπός της ΕΕΣΥΠ είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και η απόδοση εσόδων σ’ αυτό, με διάφορες μορφές όπως η ενοικίαση, η μακροχρόνια παραχώρηση, οι επενδύσεις και η εκποίηση κλασικών εμπορικών ακινήτων. Είναι ξεκάθαρο ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Ιουνίου και του ιδρυτικού νόμου της ΕΕΣΥΠ, δε θα μεταβιβαστούν όσα ακίνητα εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016, όπως οι αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι, δασικές εκτάσεις, καθώς και όλα τα κοινόχρηστα,  που εξυπηρετούν δημόσιους, δημοτικούς, κοινοτικούς και θρησκευτικούς σκοπούς.
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται το «ξεπούλημα» που προγραμμάτιζε το ΤΑΙΠΕΔ και προωθείται η μακροπρόθεσμη διαχείριση της περιουσίας του δημοσίου, ενώ η  αποστολή της ΕΕΣΥΠ είναι να προσθέσει αξία στην περιουσία και στις επιχειρήσεις του δημοσίου με τις αρχές της διαφάνειας, της υπεύθυνης διοίκησης και της κοινωνικής ευθύνης.

Η ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ
«Ενώ σου λέει ότι έχεις την κυριότητα, γιατί βάσει του νόμου είναι παράνομο να μην την έχεις, αλλά δίνει το παραθυράκι αμέσως από κάτω, ότι μπορεί να τα διαχειρίζεται αυτός που θα τα πάρει, θα τα «νοικιάσει» για 99 χρόνια». Αυτό υπογράμμισε η Σταματία Μαρκέτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε συνέντευξή της.
----
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
Στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας τα 3/5 των μελών επιλέγει η ελληνική πλευρά ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), ενώ τα δύο μέλη, μεταξύ των οποίων Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, επιλέγονται από τους θεσμούς. Μάλιστα για τα δύο μέλη των θεσμών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών.
---
ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
Με αυτή τη λογοτεχνική κάλυψη ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ τελεί υπό την έγκριση των "θεσμών" και φυσικά δεν φτιάχτηκε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού.
----
ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ...
Γάλλος θα είναι ο επικεφαλής του Υπερταμείου καθώς στη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας θα αναλάβει ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ, πολύπειρο στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και πρώην στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν εκείνη ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
---
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ "ΘΕΣΜΟΙ" ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε να επισκεφθεί τη Βουλή και συνελήφθη για υπόθεση που έχει παραγραφεί
Μία μεγάλη περιπέτεια περίμενε πολίτη που θέλησε να επισκεφθεί τη Βουλή, αλλά θα παραμείνει μέχρι αύριο Πέμπτη κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το 2015.
Τι κι αν νομοθετήθηκε το 2015 η παύση των διώξεων και η παραγραφή των αδικημάτων για ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κλπ, το υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει εγκατασταθεί στη Βουλή, δεν ήταν ενημερωμένο με συνέπεια την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου πολίτη που αύριο θα οδηγηθεί στην Σήμανση για δαχτυλικά αποτυπώματα και ύστερα στην Εισαγγελία για να διαπιστωθεί ότι έχει παύσει το αξιόποινο από το 2015.
Στον έλεγχο των στοιχείων κατά την είσοδο του στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για εισφορές στο πρώην ΤΕΒΕ από το 2010. Παρά το γεγονός ωστόσο, ότι δεν προβλέπεται δίωξη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο Πέμπτη, καθώς δεν προβλέπεται μετά το μεσημέρι θέση εισαγγελέα βάρδιας για την εκτέλεση ποινών, ώστε να δώσει την εντολή για να αφεθεί ελεύθερος.
Ο νόμος 4321/15 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Βαλαβάνη προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθώς και το νόμο 4331/15 που προέβλεπε την μη εκτέλεση εκκρεμών αποφάσεων για το θέμα αυτό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ο κύριος Βασίλης Μακρίδης, λοιπόν, μεγαλοστέλεχος της ΛΑΕ και διαχειριστής του ISKRA, της λαετζίδικης ιστοσελίδας, γράφει ένα δακρύβεχτο άρθρο λέγοντάς μας πόσο αδικημένη είναι η ΛΑΕ γιατί τους την πέσαν οι πάντες κατηγορώντας τους για πολλά και διάφορα στην στάση τους, με αφορμή μια παπαριά που ανέβασαν ως άρθρο κι αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν. Φυσικά μας περιγράφει όλα για τα οποία κατηγορείται η ΛΑΕ χωρίς να δίνει πουθενά απαντήσεις. Αλλά δεν θ ασχοληθώ με όλα αυτά κι ούτε μ ενδιαφέρει να κατηγορήσω ή να υπερασπιστώ τον "χώρο".
Θα σταθώ μόνο στο θέμα που με αφορά και αναφέρεται ξεκάθαρα...
στο άρθρο του.
Και φυσικά πρόκειται για την παράνομη καταπάτηση City Plaza, στην οποία ξεκάθαρα κι εμφανώς συμμετέχει/στηρίζει η ΛΑΕ, αλλά ούτε παραδέχεται, ούτε αρνείται.
Βαρέθηκα την υποκρισία, το ψέμα και την κοροϊδία τους.
Απ την πρώτη στιγμή στην καταπάτηση είναι ο Παναγιώτης Σωτήρης και η Μάνια Μπαρζέφσκυ. Και αυτό το ήξερα απ την πρώτη μέρα. Μου δόθηκε μάλιστα το τηλέφωνό της να επικοινωνήσω μαζί της εκείνη την πρώτη μέρα, μήπως λυθεί "αναίμακτα" το θέμα, αλλά μου μίλησε από αισχρά έως αηδιαστικά και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Οσο για τον Παναγιώτη Σωτήρη μου το είπε η ίδια η σύζυγός του Δέσποινα Κουτσούμπα όταν ήρθε σπίτι μου, υποτίθεται για να "λυθεί το θέμα". (Συνάμα παραδεχόμενη ότι έγινε λάθος γιατί ο βοηθός της Κούρτοβικ που έστειλαν να "ψάξει" περί City Plaza μπέρδεψε την δική μου ιδιοκτήτρια εταιρεία με την πτωχευμένη εταιρεία του ενοικιαστή ξενοδόχου.)
Για τους υπόλοιπους, στελέχη της ΛΑΕ που συμμετέχουν και στηρίζουν δεν θα αναφερθώ, δεν υπάρχει λόγος.
Επειδή πολλοί απ τους προσωπικούς μου φίλους ανήκαν την περίοδο της καταπάτησης ( κάποιοι εξακολουθούν ακόμα ) στην ΛΑΕ, επικοινώνησα μαζί τους και με την σειρά τους επκοινώνησαν με την ηγεσία, κυρίως με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, του οποίου η κόρη Ολγα προϊσταται στην καταπάτηση του δικού μου ξενοδοχείου και χειρίζεται τους λογαριασμούς. Η μόνιμη απάντηση του κυρίου Λαφαζάνη, όσοι κι αν τον καλούσαν, ήταν "δεν γνωρίζω το θέμα, θα ενημερωθώ και θα σας πω". (Μόνο τώρα τελευταία απαντάει "έχει αυτή, δεν πειράζει"!)
Εκτοτε και ως σήμερα, με έχουν ενημερώσει ότι έχουν γίνει πάμπολλες εσωτερικές διεργασίες για το θέμα, μέχρι καυγάδες. Κάποιοι αποχώρησαν απ την ΛΑΕ γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Τα Χριστούγεννα 2016-2017 επίσημη αντιπροσωπεία της ΛΑΕ επισκέφθηκε το City Plaza για να δηλώσει συμπαράσταση και συμπόρευση, αποτελούμενη απ τους Στρατούλη, Σπανού, Λεωτσάκου, Σωτήρη, Μπαρζέφσκυ. Εγώ τότε κατήγγειλα την στάση της ΛΑΕ κι εκτός του ότι προσπαθούσαν να με διαψεύσουν και να με πείσουν ότι η αντιπροσωπεία πήγε εκεί για να πεί στους καταπατητές να φύγουν (εδώ γελάνε βροντερά μιας κι η ανακοίνωση λέει ξεκάθαρα περί συμπαράστασης) αρνήθηκαν το απλό που τους ζητούσα, να βγάλουν δλδ μια επίσημη ανακοίνωση ότι ούτε συμπαρίστανται ούτε συμμετέχουν. Πράγμα που όχι μόνο δεν έγινε αλλά μετά από ένα διάστημα (νομίζω ήταν την περίοδο της δεύτερης εισαγγελικής εντολής εκκένωσης που οι καταπατητές έκαναν μεγάλη καμπάνια για την μη εκκένωση) το τμήμα δικαιωμάτων βγάζει κι άλλη ανακοίνωση συμπαράστασης και απαίτησης να μην εκκενωθεί το City Plaza.
Πάλι μου άρχισαν τα "δεν είναι αυτό που νομίζεις" και "μόνη της η Μπαρζέφσκυ το έκανε" και διάφορα άλλα γελοία, και μετά τον χαμό που έγινε κατέβασαν την ανακοίνωση.
Την ίδια περίοδο επικοινωνώ και με τον κύριο Μακρίδη, που γνωρίζω πολλά χρόνια πριν απ όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και ζητώ τα ίδια. Επίσημη ανακοίνωση μη εμπλοκής της ΛΑΕ στην καταπάτηση. Μου λέει μια απ τα ίδια, ότι έχω δίκιο, ότι έχει τεθεί το θέμα κεντρικά, γίνονται διεργασίες κλπ κλπ. Και φυσικά καμμιά αντίδραση πάλι αλλά σπεύδουν να κάνουν την Μπαρζέφσκυ υπεύθυνη του τμήματος δικαιωμάτων.
Περίπου λίγο μετά εγώ γράφω ένα κείμενο καταγγελία για το τι πραγματικά γίνεται στο City Plaza, που όλοι γνωρίζουν, αλλά αποκρύπτουν, μεταξύ των οποίων και περί human trafficking μέσω του καταπατημένου ξενοδοχείου μου.
Και πέφτουν να με φάνε οι ΛΑΕτζήδες, με αρχηγό τον εκλεκτό τους Γιώργο Αλεξάτο που γράφει έναν λίβελο εναντίον μου, με απόλυτη στοχοποίηση στο πρόσωπό μου, χαρακτηρίζοντάς με και "φασιστάκι". Του κάνει λάϊκ η μισή ΛΑΕ, μεταξύ των οποίων και ο κύριος Μακρίδης. Οπως ήταν φυσικό διεγράφησαν από μένα όλοι όσοι συμφώνησαν με τον κύριο Αλεξάτο.
Ως σήμερα οι ΛΑΕτζήδες με κατηγορούν ότι "χέστηκα για το ξενοδοχείο, το μόνο που μ ενδιαφέρει είναι να πολεμήσω την ΛΑΕ και συγκεκριμένα τον κύριο Λαφαζάνη"! Φαντάζομαι ότι κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει πόσο ανεδαφικό είναι αυτό.
Επίσης αυτό που μου λένε είναι ότι γίνονται εσωτερικές διεργασίες αλλά δεν θέλουν να χάσουν Μπαρζέφσκυ και Σωτήρη γι αυτό κάνουν μόκο!
Θα μπορούσα αυτό το σεντόνι να το κάνω άλλο τόσο με χιλιάδες ακόμα περιστατικά και πληροφορίες αλλά δεν έχει νόημα.
Η ουσία είναι ότι η μισή ΛΑΕ είναι με την καταπάτηση και προφανώς έχει συμφέροντα απ αυτήν, οικονομικά ή πολιτικά λίγο μ απασχολεί, κι η άλλη μισή κάνει μόκο μην "χαλάσει το κίνημα".
Το να κάνουν τις πάπιες και να στοχοποιούν εμένα δεν τους προσφέρει παρά αφερεγγυότητα, κι ας νομίζουν ότι όλοι είμαστε τυφλοί, κουφοί, χαζοί.
Κωλόμπαρα σας πήραν είδηση!
Το ποστ γίνεται δημόσιο εξεπιτηδιαυτουκαιεπιτούτου και στοχοποιήστε με πάλι και βρίστε με όσο θέλετε!
Όλο το άρθρο του κυρίου Μακρίδη εδώ: sioualtec.blogspot. (η Σφιγγα)
Σημ. Να τι πόνεσε τον "διανοούμενο" του Λαφαζάνη κι αναγκάστηκε να δώσει "απαντήσεις", όχι μέσω της "iskra" όπου εργάζεται, αλλά ελεγχόμενου ιστολογοφόρου από τον ίδιο: sioualtec.blogspot.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ψιτ!
Τα ΑΤΜ που θα βγάλετε απ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να τα βάλετε στο City Plaza.
Σχολιο.- ΔΙάβασες, ασφαλώς, τις προτάσεις Παρασκευόπουλου για τις καταλήψεις! Θα σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Πρέπει λέει τα καταληφθέντα να αποδοθούν στους καταληψίες για να λήξει αυτό το πρόβλημα. Υπέρ ποίου; ΔΗλαδή έχουν κάνει κατάληψη τόσα χρόνια στο ξενοδοχείο σου και για να λήξει τό πρόβλημα θα τους το παραχωρήσει.Πόσο έξυπνο!!!!!!!!!!Πόσο δίκαιο!!!!!!!!!!!! Τραβάω τις κοτσίδες μου από τότε που το άκουσα.
Aliki Papachela Εξ ου και το ποστ!