Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Τεταρτη 19 Σεπτεμβριου 2018


Μόνο ως πράξη βαθειά αντιπατριωτική, ακραίας ανευθυνότητας και ύψιστου τυχοδιωκτισμού, μπορεί να θεωρηθεί η διαρκώς κλιμακούμενη και ποικιλότροπη εμπλοκή της Ελλάδας (και της Κύπρου) στα πολεμοχαρή σχέδια των Δυτικών στη Μέση Ανατολή.
Έχει κηρύξει η Ελλάδα πόλεμο κατά της Ρωσίας, της Συρίας ή του Ιράν; Μας έχουν κηρύξει αυτοί;
Τι γυρεύει η ελληνική φρεγάτα ‘Ελλη στα ανοιχτά της Συρίας, τη στιγμή που κλιμακώνεται όλο και πιο επικίνδυνα η αντιπαράθεση των Δυτικών και των Ισραηλινών με τους Ρώσους, τους Σύρους και τους Ιρανούς στη Μεσόγειο;
Τι κερδίζει η χώρα αναλαμβάνοντας τέτοιους κινδύνους και ασκώντας μια τέτοια αυτοκτονική πολιτική; Ας το εξηγήσει επιτέλους κάποιος στον ελληνικό λαό. Γιατί στόμα έχουν και φωνή δεν έχουν οι διάφοροι αρμόδιοι. Καθηλωμένοι μοιάζουν στην προγλωσσική εποχή του Ανθρώπου.

Φέρτε τώρα την ‘Ελλη πίσω! Διακόψτε άμεσα τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ-Ισραήλ!

«Δεν υπάρχει πιο σίγουρος θάνατος για ένα έθνος, πλην να παραδώσεις την πολιτική στους συμμάχους σου».
Δεν υπάρχει άλλη φράση που να συμπυκνώνει σε μερικές μονάχα λέξεις, τόσο έξοχα, την νεοελληνική τραγωδία, όπως η παραπάνω, από το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Κοτζιά, Πολιορκία, του 1953.
Τώρα είναι που η προφητεία του κινδυνεύει να βγει αληθινή με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο.

Διαβάζουμε ήδη στα αμυντικά σάιτ ότι η ‘Ελλη παρακολουθεί λέει τον ρωσικό στόλο κι ότι αυτός την έχει στοχοποιήσει. Τι θα πράξει η ‘Ελλη αν η αρμάδα του ΝΑΤΟ συγκρουσθεί με τον ρωσικό στόλο; Τι μπορεί να της συμβεί;
‘Η μήπως ξέρει ο Τσίπρας ή ο Αποστολάκης τι θα συμβεί στα ανοιχτά της Συρίας, όπου τώρα σημειώνεται μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αντιπάλων στόλων και όπου τώρα οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ισραηλινούς ότι είναι υπευθυνοι για την κατάρριψη του αεροπλάνου τους; Ας το πουν και σε μας τους αδαείς γιατί, αν το ξέρουν, είναι οι μόνοι στον κόσμο που το ξέρουν.
Νομιμοποιούνται και από ποιόν η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική στρατιωτική ηγεσία να στείλουν στον θάνατο ‘Ελληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους ναύτες για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή;
Επαναλαμβάνουμε ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το περιβάλλον του παρελθόντος, όπως π.χ. στον πόλεμο του Ιράκ, όπου οι πιθανότητες εμπλοκής ήταν απειροελάχιστες. Εδώ μιλάμε για πιθανότητα μεγάλης περιφερειακής ή και παγκόσμιας σύρραξης. Μιλάμε επίσης για σύγκρουση με μεσαίες και μεγάλες δυνάμεις (Ιράν, Ρωσία). Πάμε δηλαδή να πολεμήσουμε με βασικά φιλικές δυνάμεις για λογαριασμό δυνάμεων υποτίθεται συμμαχικών, που έχουν τεράστιες ευθύνες για τα εις βάρος των Ελλήνων εγκλήματα (εμφύλιος, πογκρόμ Ελλήνων Πόλης, Αποστασία και Δικτατορία, Κυπριακό, Δανειακές και Μνημόνια).

Τι κερδίζει η χώρα αναλαμβάνοντας τέτοιους κινδύνους και ασκώντας μια τέτοια αυτοκτονική πολιτική;
Ας το εξηγήσει επιτέλους κάποιος στον ελληνικό λαό. Γιατί στόμα έχουν και φωνή δεν έχουν οι διάφοροι αρμόδιοι. Καθηλωμένοι μοιάζουν στην προγλωσσική εποχή του Ανθρώπου.
Να συζητήσουμε ότι θέλετε, ακόμα και τα τόσο επικίνδυνα πράγματα που κάνουν κι ότι λογιών συμμαχίες θέλει κανείς να προτείνει. Αλλά ας μας παρουσιάσει κάποιος τα κέρδη, ας εξηγήσει τη λογική πίσω από όλα αυτά. Ας πάνε στη Βουλή, ας εξηγήσουν τι κάνουν κι ας πάρουν την έγκρισή της.
Γιατί γεμίζει όλη η ελληνική επικράτεια ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που θυμίζει παραμονές παγκοσμίου πολέμου;
Μήπως έχει κάποιος εξουσιοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση και τους αρχηγούς του στρατεύματος να πάνε σε πόλεμο τη χώρα και δεν το ξέρουμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΝΕ με χαρά ανακοινώνει ότι η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα πάρουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Και προσθέτει:
«Η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ και την οικογένειά της που επέβαλε η κατοχική δύναμη του Ισραήλ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και ύστερα από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018
H ALBA-TCP καταδικάζει τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του ΟΑK Λουίς Αλμάγρο στις οποίες ενθαρρύνει μια επέμβαση στη Βενεζουέλα

Οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας των Λαών της Αμερικής μας – Συνθήκη Εμπορίου των Λαών(ALBA-TCP) καταδικάζουν απερίφραστα τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγρο στις οποίες ενθαρρύνει μια στρατιωτική επέμβαση στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν ακόμη μια νέα απόδειξη της αποσταθεροποιητικής στρατηγικής και των παρεμβατικών σχεδίων που προωθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΚ κατά του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Τα καλέσματα για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου. Οι ατυχείς δηλώσεις του κ. Αλμάγρο αποτελούν σαφή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του που μπορεί να έχει συνέπειες στις δημοκρατίες και την κυριαρχία των λαών μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε από τον ρωσικό στρατό, ότι η προέλευση μερικών από τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν με στόχο την συριακή πόλη Λαττάκεια, ήταν από γαλλική φρεγάτα που βρισκόταν μέσα στον Νατοϊκό στόλο. Την ίδια ώρα η Ισραηλινή αεροπορία με τις ενέργειές της οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού αναγνωριστικού αεροσκάφους και σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της Παλαιστίνης, βομβάρδιζε θέσεις στην Λωρίδα της Γάζας σκορπώντας για άλλη μία φορά τον θάνατο.
Για αυτούς τους λόγους:
Καλούμε σε συγκέντρωση σήμερα έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30μμ ζητώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε επιθετική ενέργεια εις βάρος της Συρίας.
Ζητάμε την άμεση επιστροφή της πολεμικής φρεγάτας «Έλλη» και να σταματήσει άμεσα η παραχώρηση κάθε βοήθειας προς τις Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Νίκη στην Συρία, νίκη στον Άξονα της Αντίστασης!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν για τον ρόλο του Ισραήλ στην κατάρρευση του Il-20: «Φαίνεται τυχαία, όμως είναι αλυσίδα τραγικών περιστάσεων»
19 Σεπ, 2018 07:03
Η κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 μοιάζει με "μια αλυσίδα τραγικών συνθηκών", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν θα μπορούσε να συγκριθεί με την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεριωθούμενου από την Τουρκία το 2015.
« Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν - ειδικά υπό τέτοιες συνθήκες - είναι πάντα μια τραγωδία » , δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στη Μόσχα την Τρίτη.
Απαντώντας σε μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν το περιστατικό στη Λατάκια θα μπορούσε να συγκριθεί με την πτώση του ρωσικού Su-24 από την Τουρκία το 2015, ο Πούτιν είπε ότι οι δύο καταστάσεις ήταν « διαφορετικές».
Η Άγκυρα "σκόπιμα κατέστρεψε " το ρωσικό αεριωθούμενο αεροπλάνο, εξήγησε, ενώ το περιστατικό Il-20 "μοιάζει με μια αλυσίδα τραγικών συνθηκών, επειδή το ισραηλινό αεροπλάνο δεν κατέστρεψε το αεροπλάνο μας".
Το περιστατικό προκάλεσε έντονες πολιτικές εντάσεις, με το ρωσικό στρατό να ριχνει την ευθύνη για το περιστατικό στο Τελ Αβίβ . Είπε ότι η ισραηλινή έφοδος στη Συρία αργά τη Δευτέρα είχε προκαλέσει μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην κατάρρευση του Il-20 από ένα αντιαεροπορικό όπλο S-200 της Συρίας. Η καταρριψη έθεσε σε κίνδυνο τις εύλογα καλές διπλωματικές σχέσεις που απολάμβαναν η Ρωσία και το Ισραήλ, θέτοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να διατηρηθούν.
Η Ρωσία θα διερευνήσει το περιστατικό, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία μετά το περιστατικό. Είπε ότι αυτά θα είναι " τα βήματα που θα παρατηρήσουν όλοι."
Μετά τις παρατηρήσεις του Πούτιν, ο ρωσικός υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι είχε ειδοποιήσει τον ισραηλινό ομόλογό του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ότι η Μόσχα « δεν θα αφήσει αναπάντητες τις δράσεις του Ισραήλ. "Είπε ότι το ρωσικό αεριωθούμενο αεροπλάνο είχε καταρρεύσει από συριακά αμυντικά συστήματα μετά από την απάντησή τους σε μια επίθεση ισραηλινών αεροπλάνων.
Την Τρίτη το βράδυ, ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Κάλεσε το Ισραήλ να αποφύγει τέτοια περιστατικά στο μέλλον και είπε ότι οι στρατιωτικές προσπάθειες του Τελ Αβίβ στη Συρία παραβιάζουν την κυριαρχία της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Για την ήττα και την εκδίωξη της Αυτοκρατορίας από τη Μέση Ανατολή, και την ανατροπή των τοποτηρητών της.
Ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα πολέμου, ενάντια στον άξονα με το σιωνιστικό κράτος, ενάντια στην προσπάθεια γεωστρατηγικής της αναβάθμισης σε βάρος των γειτονικών κρατών.
Όλοι στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εξωτερικών, Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 18:30.
Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση
18 Σεπτέμβρη 2018
https://avantgarde2009.wordpress.com/2018/09/19/yperaspish-syrias-enantia-sthn-ellhnikh-symmetoxh-sto-egkhlma/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19 Σεπτεμβρίου 2018
Η πρέσβης της Κούβας στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
«Κούβα. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών – Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών»
 Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη 2018, στις 6.30 μ.μ.
Θα μιλήσουν:
Η Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα
Η Κατερίνα Γεράκη Α’ αντιπρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης
Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης θα συμμετάσχει και φέτος, στο 3ήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον στις 20-21-22 Σεπτέμβρη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι τόσο "μακεδονομάχοι", ώστε χαμπάρι δεν πήραν που η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει στο σφυρί και τα μνημεία των αρχαίων "προγόνων τους".
Είναι τόσο άνθρωποι του πολιτισμού, που εξακολουθούν να σωπαίνουν ή και να στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα που συμπεριφέρεται ως άλλος Έλγιν.
Κι από κοντά, ένας λαός που δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρεται για παλιόπετρες. Και αριστεροί μαζί...

Αρχαιολόγοι: «Όχι» στη μεταβίβαση των μνημείων στο Υπερταμείο

«Τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής» αναφέρει o Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)», καθώς και «την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤΑΔ ΑΕ», ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την κυβέρνηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής» καταγγέλλοντας «την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ’ άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)», σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β’)».
Όπως σημειώνει ο ΣΕΑ, «το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε γνωστό με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου των μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν περιλαμβάνονται μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων, η τάφρος του Βυζαντινού τείχους, η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, συγκροτήματα ενετικών νεωρίων, ο προμαχώνας Μοnigo, o Ενετικός προμαχώνας Lando, το φρούριο Φιρκά και το τούρκικο χαμάμ (ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης). Περιλαμβάνονται ακόμη και τα Αρχαιολογικά Μουσεία (!), τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα όπως το Εθνικό Μουσείο Ελευθέριος Βενιζέλος ή το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης».
«Η κίνηση αυτή είναι πρωτοφανής για τα έως σήμερα δεδομένα της διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρόκειται δικαιολογημένα να ξεσηκώσει θύελλες αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο» συμπληρώνει ο ΣΕΑ, διευκρινίζοντας ότι «η εξαίρεση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 196, παράγρ. 4 του Ν. 4389/2016, αποτελεί προσχηματική δικαιολογία, δεδομένου ότι αναιρείται από την αμέσως επόμενη παράγραφο, την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία τα εξαιρούμενα ακίνητα παραμένουν στη διαχείριση της ΕΤΑΔ ΑΕ, μάλιστα με την «επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου εκτός του Ελληνικού Δημοσίου». Η νομή, χρήση και διαχείριση λοιπόν των σημαντικότερων μνημείων των Χανίων δεν θα ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, κατά παράβαση του πνεύματος του άρθρου 24 του Συντάγματος».
«Τα μνημεία και οι αρχαιότητες είναι αντικείμενα εκτός συναλλαγής, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα, αναπαλλοτρίωτα», επισημαίνει ο ΣΕΑ, υποστηρίζοντας ότι «κάθε απόπειρα μεταβίβασης αυτών προς διαχείριση από τρίτους μάς βρίσκει αντίθετους», κάτι που «αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσον, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των αρχαιοτήτων ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού».
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων ως εγγύηση δανείου του δημοσίου χρέους για έναν ολόκληρο αιώνα, με άγνωστη εν τέλει έκβαση. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα. Αποτελεί ύστατο σημείο συνταγματικής εκτροπής που μάλιστα λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που θα περιμέναμε συντονισμένες ενέργειες για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων και τις νόμιμες αποζημιώσεις για την καταστροφή τους σε καιρό πολέμου» υπογραμμίζει ο ΣΕΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, έχει και την πλάκα του ο μικροαστούλης του "ρεαλισμού" και της πρόσδεσης πίσω από το άρμα του ισχυρού.
Ευαίσθητος, ως γνωστόν,  κάνει τον Γερμανό, αν του πεις πως η συμμετοχή της Ελλάδας στους βομβαρδισμούς στη Συρία συμβάλλει στον ξεριζωμό κι άλλων ανθρώπων.
Και ανίκανος για έναν σοβαρό πολιτικό συλλογισμό, δεν μπορεί να συλλάβει το γιατί λέμε ότι η εμπλοκή της Ελλάδας μεταφέρει τον πόλεμο στην ίδια.
Ας ευχηθούμε να μη σκάσουν τίποτα βόμβες στην Αθήνα. Κι ας μην καταλάβει ποτέ σε τι έγκλημα συναινεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το έκανα για χάρη της Ελλάδας. Ζήτω η δημοκρατία! Όλοι οι Ιταλοί ας αναφωνήσουν: Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα!", έγραφε στο τελευταίο του σημείωμα, λίγο πριν αυτοπυρποληθεί, στην πλατεία Ματεότι στη Γένοβα, στις 19 Σεπτεμβρίου 1970.
Ο 22χρονος κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης, μέλος της κεντρώας Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ), υπήρξε ένας απ' αυτούς που δεν δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους στον αγώνα κατά της αμερικανόδουλης στρατιωτικής δικτατορίας.
Αθάνατος!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πάνω από 10.000 μνημεία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο
Πάνω από 10 χιλιάδες μνημεία μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Ακόμη και το ίδιο το Μουσείο στα Χανιά πηγαίνει στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τούλα Μαρκέτου.
Επεσήμανε ότι οι εφορίες δεν ήξεραν τίποτα, ενημερώθηκαν από τα δημοσιεύματα και ελέγξανε το ΦΕΚ για να βεβαιωθούν ότι όντως ισχύει η μεταβίβαση.
Μίλησε για συνταγματική εκτροπή και ζήτησε την εξαίρεση και της κυριότητας και της διαχείρισης των μνημείων, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως το ελληνικό δημόσιο θα έχει την κυριότητα ενός μουσείου αλλά οι δανειστές τη διαχείριση. δηλαδή θα μπορούν να αποφασίζουν για ζητήματα όπως π.χ. τα εισιτήρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αγαπημένε μου πατέρα. Συγχώρεσέ μου αυτή την πράξη, χωρίς να κλάψεις. Ο γιος σου δεν είναι ένας ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος, όπως οι άλλοι, ίσως με λίγο φόβο παραπάνω. Φίλησε τη γη μας για μένα. Μετά από τρία χρόνια βίας δεν αντέχω άλλο.
Δε θέλω εσείς να διατρέξετε κανέναν κίνδυνο, εξαιτίας των δικών μου πράξεων. Αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά παρά να σκέπτομαι και να ενεργώ σαν ελεύθερο άτομο. Σου γράφω στα ιταλικά για να προκαλέσω αμέσως το ενδιαφέρον όλων για το πρόβλημά μας. Ζήτω η Δημοκρατία. Κάτω οι τύραννοι. Η γη μας που γέννησε την ελευθερία θα εκμηδενίσει την τυραννία! Εάν μπορείτε, συγχωρέστε με. Ο Κώστας σου»
O Kώστας Γεωργάκης,22 χρονών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Γένοβα, αυτοπυρπολείται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της δικτατορίας στην Eλλάδα,στις 19 Σεπτεμβρίου του 1970.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η εξήγηση για το φαινόμενο με τις αράχνες στο Αιτωλικό!
Ένα περίεργο και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν ντόπιοι και τουρίστες στο Αιτωλικό. Συγκεκριμένα στην ανατολική παραλία της λιμνοθάλασσας, πριν την γέφυρα, υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς που έφτιαξαν αράχνες που έχει καλύψει τα φυτά (φοίνικες, αρμυρίκια και ποώδη βλάστηση) σε μήκος τουλάχιστον 300 μέτρων. Η είδηση αυτή και φυσικά οι εικόνες από την περιοχή έκαναν τον γύρου του διαδικτύου. Το site επικοινώνησε με μια ειδικό προκειμένου να μας εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο και όπως αποκαλύπτει όλο αυτό δεν είναι παρά ένα μεγάλο φαγοπότι αφού το συγκεκριμένο είδος αράχνης είναι «μάστορας» στους ιστούς και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες του δίνει και καταλαβαίνει!
Η Μαρία Χατζάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στην συστηματική και την οικολογία των αραχνών εξηγεί πως προκλήθηκε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.
«Το φαινόμενο που παρατηρήσαμε στο Αιτωλικό  στην Αιτωλοακαρνανια δεν είναι πρωτοφανές. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι ένα εποχικό φαινόμενο το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτή την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του Φθινοπώρου και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha», λέει η κα Χατζάκη.
Και συνεχίζει: «Οι αράχνες αυτές είναι πολύ μικρές σε μέγεθος, όμως είναι ικανές να φτιάχνουν πολύ μεγάλους ιστούς και να κάθονται μέσα σε αυτούς. Το φαινόμενο αυτό έχει προκύψει από μια έκρηξη πληθυσμιακή αυτής της αράχνης. Κάτω από τα νέφη αυτά που βλέπουμε στις εικόνες υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί από αρσενικές και θηλυκές αράχνες οι οποίες ζευγαρώνουν, κάνουν μικρά. Προφανώς προκύπτει από ευνοϊκές συνθήκες οι οποίες έχουν δώσει την δυνατότητα να δημιουργηθεί αυτή η υπεραύξηση του πληθυσμού.  Η αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών σίγουρα δεν είναι άσχετη με το φαινόμενο αυτό».
Η κα Χατζάκη κάνει λόγο για πάρτι από τις αράχνες αφού βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες και όπως λέει χαρακτηριστικά «του δίνουν και καταλαβαίνει».
«Όταν ένα ζώο βρίσκει άφθονη τροφή, θερμοκρασίες υψηλές και υγρασία επαρκή, έχει τις ιδανικές συνθήκες για να μπορέσει να φτιάξει μεγάλους πληθυσμούς. Επομένως θα λέγαμε ότι είναι ένα φαινόμενο οπορτουνισμού στην προκειμένη περίπτωση όπου εκμεταλλευόμενες οι αράχνες όλες αυτές τις συνθήκες «αποφασίζουν» να του δώσουν να καταλάβει και να αυξηθούν, να αναπαραχθούν. Να δώσουν μια επόμενη γενιά. Δεν πρόκειται για αράχνες επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο θα προκαλέσει κάποια ζημιά στην βλάστηση ή οπουδήποτε αλλού».
«Οι αράχνες θα κάνουν το πάρτι τους και θα πεθάνουν σύντομα. Επομένως δεν έχουμε να ανησυχούμε για κάτι και σίγουρα έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο το οποίο το έχουμε ξαναδεί και καταγράψει το 2003 που πήγα στην Ηλεία και το φαινόμενο ήταν ακριβώς το ίδιο. Οι κάτοικοι μου είχαν πει ότι το πράγμα αυτό συμβαίνει κάθε πέντε χρόνια κάθε τρία χρόνια όταν στις αρχές του Φθινοπώρου οι αρχές το επιτρέπουν», καταλήγει η επιστήμονας.

Σχολιο.- Η Μαρία Χατζάκη , ειναι φίλη μου και ειναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο ....μας λέει λοιπόν οτι οι αράχνες αυξήθηκαν γιατι βρήκαν ένα περιβάλλον κατάλληλο .
Επίσης κατλαβαίνουμε ,
οτι οι Έλληνες όχι απλώς δεν γεννάνε ,
αλλα και διακόπτουν εγκυμοσύνες ,
γιατι το περιβάλλον για την ζωή τους ειναι εχθρικό ....
Και ο νοών νοείτο ....Νταξ είπα κι εγω τον πόνο μου ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέγαμε ως αστείο ότι θα πουλήσουν και την Ακρόπολη έτσι; Πάρτε τμήμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου Ελλήνων αρχιολόγων για την παραχώρηση μνημείων προς πώληση στο "υπερταμείο" ! : "Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων ως εγγύηση δανείου του δημοσίου χρέους για έναν ολόκληρο αιώνα, με άγνωστη εν τέλει έκβαση. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα"
ΥΓ_Τις μανάδες σας είπαμε μην ξεχάσετε στο τέλος (που λέει κι ο ποιητής)-αλλά τέτοιοι που είστε καταλαβαίνω και την "ποιότητα" τους….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πέθανε, ο Jimi Hendrix, το 1970, ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Ο καθένας λέει ό,τι νάναι γι αυτόν. Δεν πειράζει! Ούτε πρόκειται να βάλω κάποιο ειδικό βίντεο να αναδείξω τις δεξιότητές του! Βάζω ένα σημαδιακό τραγούδι του Bob Dylan, All Along the Watchtower, που κυριολεκτικά "καταδέχτηκε" να παίξει κ να διασκευάσει ο εν λόγω, δείχνοντας ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο Δ.Σαββόπουλος το σκότωσε, υπό τον τίτλο: "Ο Παλιάτσος κ ο Ληστής"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Συρία δίνοντας στη Ρωσία τα δεδομένα των ραντάρ της 17.9.18 απέδειξε ότι δεν κατέρριψε αυτή το ρωσικό il-20M. Ο Άσαντ δεν επικοινώνησε με Πούτιν μετά το συμβάν. Το ισραηλινό αεροσκάφος κρύφτηκε πίσω από το  il-20M ή πίσω από το συριακό σύστημα αεράμυνας s200 ρωσικής κατασκευής κρύφτηκε ο πραγματικός ένοχος;
19/9/2018 – 15.30
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της ηγεσίας της Συρίας και της Ρωσίας  σχετικά με την συντριβή του ρωσικού il-20M στ΄ανοιχτά της Λατάκια. Ο Άσαντ δεν επικοινώνησε με Πούτιν μετά την πτώση του αεροπλάνου ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας.
Η Συρία παρέδωσε τα δεδομένα των ραντάρ με ημερομηνία 17/10/2018 λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό και απέδειξε ότι η Συρία δεν ήταν υπεύθυνη για την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου. Αντίθετα από την άλλη πλευρά το Ισραήλ σύμφωνα με τον Peskov ως τώρα δεν έδωσε στη Ρωσία τα στοιχεία καταγραφής των ραντάρ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Ωστόσο ο Peskov παρέπεμψε στο Υπ. Άμυνας τον δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Συρία έδωσε δεδομένα του συμβάντος. «Καλύτερα ρωτήστε το Υπ.Άμυνας » είπε.
Την Συρία σίγουρα ξενίζει το γεγονός  γιατί η Ρωσία έσπευσε άρον άρον και με συνοπτικές διαδικασίες να υιοθετήσει την εκτίμηση του CNN που απέδωσε  την ευθύνη στη Συρία.
Eπιπλέον μέχρι στιγμής η διοίκηση του Συριακού Στρατού σε επίπεδο ΓΕΣ ή ως ηγεσία του Υπ. Άμυνας ουδέποτε παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου την μοιραία νύχτα για τις μεσογειακές ακτές της Συρίας όταν δέχθηκε πολυμέτωπη επίθεση από θαλάσσης κι αέρος από βρετανικά, γαλλικά, αμερικανικά μέσα με τη συνδρομή της ισραηλινής αεροπορίας.
Το ισραηλινό αεροσκάφος κρύφτηκε πίσω από το  il-20M ή πίσω από τους συριακό σύστημα αεράμυνας s200 ρωσικής κατασκευής κρύφτηκε ο πραγματικός ένοχος της κατάρριψης; Και σε αυτήν την υπόθεση η στάση της Ρωσίας δικαιολογείται από την μη επιλογή του timing  για μια απευθείας σύγκρουση με τον πραγματικό της αντίπαλο.
O  Vladimir Putin και ο Bashar Assad δεν επικοινώνησαν μετά τη συντριβή του Il-20 , είπε ο Dmitry Peskov την Τετάρτη. Σε σχετική ερώτηση αν ο ‘Ασαντ τηλεφώνησε στον Πούτιν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου ο Peskov δήλωσε « όχι. Πιθανώς άκουσες ένα επίσημο ανακοινωθέν από Δαμασκό  » .
To μοιραίο ll20με συρο-ρωσικό πλήρωμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aνεπιβεβαίωτο: 6 ρωσικά μαχητικά επί 10΄ εισχώρησαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ που δεν αντέδρασε.
19/9/2018 – 00.30
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σήμερα αφορούν την διείσδυση  6 ρωσικών μαχητικών στον εναέριο χώρο του Ισραήλ κατά τη διάρκεια 10΄χωρίς καμιά αντίδραση από μέρους του Ισραήλ.
Nωρίτερα στις 18.9. ο  Sergueï Choïgou αναφορικά με την συντριβή του  Il-20 στη Συρία  είπε «σήμερα γνωστοποιήσαμε στους συναδέλφους μας ισραηλινούς και κυρίως πληροφορήσαμε τον Ισραηλινό Υπ. Άμυνας Avigdor Liberman ότι δεν θ΄αφήσουμε τέτοιες ενέργειες  και μέτρα άνευ απάντησης ». Η Ρωσία καταλογίζει την ευθύνη στην εμπλοκή του Ισραήλ για την κατάρριψη του αεροσκάφους της.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν Ρώσοι αξιωματούχοι που θέτουν ζήτημα επιβολής από τη Μόσχα μιας no-fly zone για τα ισραηλινά μαχητικά όχι μόνο στη Λατάκια αλλά και πάνω από όλη τη Συρία και το Λιβάνο. Το πρόβλημα και την ίδια στιγμή πλεονέκτημα εξαρτάται από το πως θα χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο υπάρχει ισχυρό φιλο-ισραηλινό lobby στη Ρωσία με επιρροή που αντιστέκεται σε αυτού του είδους την προοπτική…
Η Ρωσία δίνει το πράσινο φως στο συριακό στρατό να βομβαρδίσει τ΄αεροδρόμια από όπου επιτίθενται τα ισραηλινά αεροσκάφη και να τα καταστρέφουν πριν την επιστροφή τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ απειλεί να δολοφονήσει τον Άσαντ. Το Υπ. του Άμυνας δημοσιοποιεί δορυφορικές εικόνες του Προεδρικού Μεγάρου της Δαμασκού.
18/9/2018 – 23.30
Δημοσιοποιώντας νέες δορυφορικές εικόνες από ευαίσθητες και στρατηγικές περιοχές της Συρίας εκ των οποίων του Προεδρικού Παλατιού το Ισραήλ απειλεί υπαινισσόμενο το Σύριο πρόεδρο με δολοφονία.
Για να σηματοδοτήσει την 30ή επέτειο από την πρώτη της εκτόξευσή  σε τροχιά, το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τη Δευτέρα 17.9 εικόνες από το νέο του κατασκοπευτικό δορυφόρο δείχνοντας το το συριακό Προεδρικό Μέγαρο , το Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού και  τόπο ανάπτυξης τανκ του συριακού στρατού.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από τον κατασκοπευτικό δορυφόρο του Ισραήλ τον Ofek 11 και διαδόθηκαν από το ισραηλινό Υπ. Άμυνας ως μια επίδειξη δύναμης των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 »Ρωσία εναντίον Ρωσίας » …. ειναι δυνατον ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικός πύραυλος κατέρριψε το ρωσικό Ilyushin; ( Oι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και οι συστοιχίες αεράμυνας εργάζονται μαζί , σε κοινούς θαλάμους επιχειρήσεων και κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.)
18/9/2018 – 22.00
Oι συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις και οι συστοιχίες αεράμυνας εργάζονται μαζί , σε κοινούς θαλάμους επιχειρήσεων και κέντρα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Οι Σύριοι χρησιμοποιούν ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη και πυραύλους. Το Ilyushin θα ήταν εξοπλισμένο με αναμεταδότες IFF (ταυτοποίηση φίλος ή εχθρός) και τα 2 στρατεύματα θα είχαν προβεί σε διαδικασίες πρόληψης συμβάντων  “φίλιων πυρών” .  Ένας συριακός αντιαεροπορικός πύραυλος ρωσικής κατασκευής, δεν θα μπορούσε να καταρρίψει ένα φιλικό ρωσικό αεροσκάφος.
Η διαδικασία «απο-εμπλοκής» μεταξύ Ισραηλινών και Ρώσων αεροπορικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης μιας hotline τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των επιχειρησιακών κέντρων  της Ρωσίας στην αεροπορική βάση Khmeimim και της έδρας του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και τρία χρόνια και όλα πήγαν καλά ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί.
Τη Δευτέρα το βράδυ  στην περιοχή  ρωσικά και (κατά τα φαινόμενα) ισραηλινά και γαλλικά αεροσκάφη και πύραυλοι ήταν στον αέρα. Η Γαλλία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην πτώση του ρωσικού Ilyushin Il-20, αλλά, ενδιαφέρον, δεν αμφισβήτησε την εκτόξευση πυραύλων.haaretz
Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας η γαλλική φρεγάτα Auvergne που ήταν στην Ανατολική Μεσόγειο εκτόξευσε πυρά ενώ με βάση πολλαπλές αναφορές από ποικίλες πηγές ενεργοποιήθηκε χθες το βράδυ κατά την διάρκεια της επίθεσης που προερχόταν εκ θαλάσσης το σύστημα αεράμυνας της ρωσικής βάσης Khmeimim που σημαίνει αντιμετώπισε κίνδυνο δέχθηκε επίθεση η ρωσική βάση και το ερώτημα που αιωρείται είναι από ποιόν;;;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην περιοχή Πριμόριε μετά τα κρούσματα νοθείας
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:31
H Κεντρική Εκλογική Επιτροπής της Ρωσίας συνέστησε τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, μετά την ένταση που πυροδότησε στην περιοχή η ανατροπή την τελευταία στιγμή του εκλογικού αποτελέσματος.
Η επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα δήλωσε σήμερα ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά όλοι όσοι παραποίησαν το εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές στο Πριμόριε. «Το περιστατικό αυτό, όταν αίφνης, έγιναν τέτοιες ατασθαλίες, παραβιάσεις στην τελική φάση του δεύτερου γύρου, της επαναληπτικής ψηφοφορίας είναι φυσικά πράγματα που μας σόκαραν» είπε η Παμφίλοβα.
Η ίδια υποσχέθηκε ότι θα ακυρώσει με τρόπο αποφασιστικό τα αποτελέσματα των εκλογών αν υπάρξουν παρόμοιες παραβιάσεις και σε άλλες περιοχές. «Έχω την υποστήριξη του Ρώσου προέδρου στην άσκηση των κύριων καθηκόντων μου , γι αυτό βρίσκομαι στην θέση αυτή, για να επιβάλλω την τάξη στο εκλογικό σύστημα», κατέληξε η Παμφίλοβα.
Η ανατροπή αυτή είχε ως συνέπεια να αναδειχθεί νικητής στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο υποψήφιος Ίγκορ Ταρασένκο, ενώ προηγείτο ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο.
Οι κομμουνιστές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα καταγγέλλοντας εκτεταμένα περιστατικά νοθείας, Εκατοντάδες υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος διαδήλωσαν στο κέντρο του Βλαδιβοστόκ, ενώ ο υποψήφιός τους Αντρέι Ίσενκο, διαμαρτυρόμενος για το εκλογικό αποτέλεσμα, ανακοίνωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας.
Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ ζήτησε την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, ενώ καταγγελίες εναντίον των κομμουνιστών άρχισαν να γίνονται και εκ μέρους του επιτελείου του υποψηφίου Ίγκορ Ταρασένκο.
Η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα συνέστησε αρχικά και στους δύο υποψηφίους, εάν έχουν στοιχεία περί παραβιάσεων της εκλογικής διαδικασίας, να τα καταγγείλουν. Ωστόσο οι συστάσεις της δεν μείωσαν την ένταση στην περιοχή ούτε το πλήθος των καταγγελιών που κατατέθηκαν τόσο στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή όσο και στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές αρχές.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε να στείλει στην περιοχή ειδική αντιπροσωπεία, η οποία άρχισε να μελετά τις καταγγελίες. Εν συνεχεία συνέστησε στην τοπική εκλογική επιτροπή να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής Εκλογικής Επιτροπής Ναταλία Καμάεβα, «η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο»( 20 Σεπτεμβρίου) καθώς, όπως είπε, «Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μας συνέστησε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση» (να θεωρήσουμε άκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών-σ.σ)
Οι εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη στην περιοχή Πριμόριε έγιναν σε δύο γύρους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, νικητής αναδείχθηκε ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας» υποψήφιος Ίγκορ Ταρασένκο. Μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων συγκέντρωσε το 49,55% (253.200 ψήφους) , ενώ ο αντίπαλος και υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Αντρέι Ίσενκο το 48,06% (244.550 ψήφους) .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε πρώην πολιτικός σχολιαστής επειδή επέκρινε την ηγέτιδα της Μιανμάρ
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 15:32
Ένας πρώην πολιτικός σχολιαστής προσκείμενος στη χούντα της Μιανμάρ καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επέκρινε με ανάρτησή του στο Facebook την ηγέτιδα της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Κι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές.
Ο Νγκαρ Μιν Σουέ κρίθηκε ένοχος για "στάση" επειδή "έγραψε εσφαλμένες αναρτήσεις" στο Facebook εναντίον της Αούνγκ, "παρουσιάζοντας στον κόσμο ψευδείς ιδέες για αυτήν" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χτάι Αούνγκ, ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου.
Ο Νγκαρ ήταν αρθρογράφος στην επίσημη εφημερίδα Global New Light της Μιανμάρ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας και είναι γνωστός εδώ και χρόνια για την κριτική που ασκούσε στη Νομπελίστρια πολιτικό που έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα από το 2016.
Στο κείμενό του στο Facebook διαμαρτυρήθηκε κατά κύριο λόγο για το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν επισκέφθηκε τη Μιανμάρ το 2014 φίλησε την Αούνγκ Σαν Σου Κι, κάτι που ο ίδιος θεωρεί προσβολή για την κουλτούρα της χώρας και τα αυστηρά ήθη της. Στις φωτογραφίες, η Αούνγκ Σαν Σου Κι εμφανίζεται αμήχανη και τότε είχε χυθεί πολύ μελάνι για την ιστορία αυτή.
"Ο Ομπάμα ήρθε δύο φορές. Ο Ντόναλντ Τραμπ όχι ακόμη. Περιμένετε ένα φιλί... Ελάτε πριν από το 2020", γράφει ο Νγκαρ, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τότε. Σύμφωνα με πολιτικούς σχολιαστές, το κόμμα των πρώην ηγετικών στελεχών της χούντας θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη στις εκλογές αυτές.
Η υπόθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η Αούνγκ Σαν Σου Κι βάλλεται με αφορμή τους χειρισμούς της στην κρίση των Ροχίνγκια, την οποία ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει "γενοκτονία" από τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ. Το 2017 περισσότεροι από 700.000 μουσουλμνοφασιστες Ροχίνγκια τσουτσεκια των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων οι οποιοι πουλαγαν ναρκωτικα και εκτελουσαν δολοφονιες κατά παραγγελα, έφυγαν στο γειτονικό Μπαγκλαντές για να γλιτώσουν από τις διώξεις του στρατού και βουδιστών παραστρατιωτικών. Πρόσφατα, δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters καταδικάστηκαν στη Μιανμάρ σε κάθειρξη επτά ετών με αφορμή ένα ρεπορτάζ τους για μια σφαγή των Ροχίνγκια. Την περασμένη εβδομάδα η Αούνγκ Σαν Σου Κι υπερασπίστηκε αυτήν τη δικαστική απόφαση επικαλούμενη το "κράτος δικαίου" στη χώρα της, μολονότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αμφισβητείται από πολλούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντείνεται η ανησυχία για την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 08:51
Η επανέναρξη των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας των σιχαμενων σουνιτοφασιστικων δυνάμεων από την βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη  στρατιωτική συμμαχία υπό την σιχαμενη ουαχαμπιτικοναζιστικη αποικιοκρατικη σαουδαραβική διοίκηση που εχουν παρει εντολη από τους αφεντες τους κωλοαμερικανους επιτείνει τους φόβους περί κλιμάκωσης του ανθρωπιστικού δράματος στη χώρα.
Η νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών γίνεται με στόχο να αποσπαστεί το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην πόλη Χοντάιντα από τα χέρια του Λαου της Υεμενης και των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι.
Την Τρίτη, αληταραδες βρωμιαριδες σουνιτοφασιστες αξιωματικοί των αποικιοκρατικων στρατευμάτων που πρόσκεινται στους αληταρδες αποικιοκρατες αμερικανους  και ιατρικές πηγές, έκαναν λόγο για τον θάνατο 40 πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι μέσα σε 24 ώρες στον δυτικό τομέα στη Χοντάιντα, πόλη που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Το λιμάνι της πόλης των 600.000 κατοίκων, που ελέγχεται από το 2014 από τους Χούτι, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των εμπορευμάτων και της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισάγονται στη χώρα. Στην Υεμένη οι τρεις στους τέσσερις κατοίκους χρειάζονται βοήθεια, κυρίως τρόφιμα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Εκτός από τον πόλεμο, τους αμάχους απειλεί επίσης ένα τρίτο κύμα της επιδημίας χολέρας.
Οι Χούτι κατηγόρησαν τη διεθνή κοινότητα ότι είναι συνένοχη στην «τρομοκρατία» της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της.
«Αποθήκες τροφίμων διεθνών οργανισμών στοχοθετήθηκαν (τη Δευτέρα) στη Χοντάιντα, κάτι που δείχνει καθαρά ότι οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι σύμμαχοί τους έχουν πρόθεση να μετατρέψουν αυτές τις αποθήκες και πυκνοκατοικημένες συνοικίες σε θεμιτούς στόχους στις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις» είπε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, επικεφαλής του Ανώτατου Επαναστατικού Συμβουλίου των ανταρτών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Ένα εκατ. παιδιά επιπλέον κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν μετά την επανέναρξη της επιχείρησης στη Χοντάιντα
 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 03:53
Ένα εκατομμύριο παιδιά επιπλέον κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη εξαιτίας της απογείωσης των τιμών βασικών αγαθών μετά την επανέναρξη της επιχείρησης των δυνάμεων της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της βρωμιαρικης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας, για να ανακαταλάβουν το λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη Χοντάιντα, προειδοποίησε σήμερα η αποικιοκρατικη ξεφτιλισμενη ΜΚΟ «Save the Children».
Αυτό σημαίνει ότι συνολικά 5,2 εκατομμύρια παιδιά απειλούνται από λιμό στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα, όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στους σουνιτοφασιστες που εχουν παρει εντολη από τους κωλοαμερικανους  αναμετρώνται με τον Λαο της Υεμενης και τους πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι, οι οποίοι κατεχουν από  το 2014 και το 2015 μεγάλα τμήματα της χώρας τους, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.
Αν υπάρξουν προβλήματα «στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα», το μεγαλύτερο μέρος των οποίων περνάει από το λιμάνι στη Χοντάιντα, «μπορεί να προκληθεί λιμός εύρους που δεν θα έχει προηγούμενο», κατήγγειλε η βρετανική αποικιοκρατικη ξεφτιλισμενη μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Η Χοντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι η βασική πύλη εισόδου στην Υεμένη των εισαγόμενων αγαθών και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Στη χώρα αυτή οι τρεις στους τέσσερις κατοίκους χρειάζονται βοήθεια, πάνω απ' όλα τρόφιμα, σύμφωνα με τον ξεφτιλισμενο ΟΗΕ.
Η επανέναρξη της ευρείας κλίμακας επιχείρησης για να αποσπαστεί το λιμάνι της πόλης από τον λαο της Υεμενης και τους πατριωτες Χούτι, επιτείνει τους φόβους περί κλιμάκωσης της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη χώρα των 27 εκατομμυρίων κατοίκων.
Οποιαδήποτε διακοπή του εφοδιασμού μέσω του λιμανιού στη Χοντάιντα θα θέσει «αμέσως σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών», επέμεινε η αποικιοκρατικη ΜΚΟ  Σώστε τα Παιδιά, η οποια δεν κανει τιποτε φυσικα και είναι μονο λογια, ριχνοντας την ευθυνη στον Λαο της Υεμενης και όχι στους καριολιδες πουσταραδες βρετανοαμερικανους αποικιοκρατες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ παραβιάζει την κυριαρχία της Συρίας
 Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 22:20
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις παραβιάζοντας την κυριαρχία της Συρίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Πούτιν τόνισε ότι το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συριακά αντιαεροπορικά συστήματα κοντά στην συριακή ακτή, επειδή δεν τηρήθηκαν οι ρωσο-ισραηλινές συμφωνίες για την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών.
Παράλληλα ζήτησε από την ισραηλινή πλευρά την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων στο μέλλον.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικό παράλληλα ανακοίνωσε ότι ανέφερε στο Ισραήλ ότι η Μόσχα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει το στρατιωτικό της προσωπικό στη Συρία.
Αξιωματούχοι του υπουργείου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή πρεσβευτή του Ισραήλ στον Μόσχα σήμερα, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστινη: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ - Δύο ακόμη νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
 Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 21:17
Ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος με μαχαίρι, σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση, ανακοίνωσε η ισραηλινοναζιστική αστυνομία.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε από την πλευρά του ότι ενημερώθηκε για αυτήν την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο Παλαιστίνιος δέχτηκε πυρά.
Λίγο νωρίτερα, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας (που ελέγχεται από τη Χαμάς), οι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της παρανομης σιωναζιστικης μεθοριακής διάβασης του Ερέζ.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου τη μοναδική μεθοριακή διάβαση η οποία είχε παραμείνει κλειστή επί μία εβδομάδα λόγω ταραχών.
Τουλάχιστον 183 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινοναζιστικά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, πριν από 70 χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο δικαστήριο στο πλάι της Μάγδας Φύσσα ο Μανωλης Γλεζος
https://kinisienergoipolites.blogspot.com/2018/09/blog-post_459.html
Να στείλει ένα μήνυμα, ότι δεν μπορεί σε αυτό το δικαστήριο, σε αυτή τη δίκη, να είναι μόνη της κάθε μέρα η μάνα του Παύλου, ήθελε ο Μανώλης Γλέζος, και βρέθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δικαστηρίου στο πλάι της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινοναζιστικά πυρά
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Τεταμένη παρέμενε και χτες η κατάσταση στην κατεχόμενη Ανατ. Ιερουσαλήμ και στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης. Χτες βράδυ οι σιωναζιστικες κατοχικές αρχές σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και επιχείρησε «να εξαπολύσει επίθεση».
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινοναζιστών στρατιωτών στη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της μεθοριακής διάβασης του ισραηλινοναζιστικού περάσματος Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας, έξι μέρες μετά την πρόσφατη επαναλειτουργία του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον…
"Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωνιστές-ναζί... οι σωροί των Ρώσων...
του αεροπλάνου "Il 20" και τα προσωπικά τους αντικείμενα ανακτήθηκαν στη Συρία, 27 χιλιόμετρα δυτικά της Banyas, στα χωρικά ύδατα της Λαττάκειας