Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Τριτη 18 Σεπτεμβριου 2018


Χάθηκε από τα ραντάρ ρωσικό αεροσκάφος IL-20 με 14 στρατιώτες κοντά στη βάση Hmeimim στη Συρία κατά τη διάρκεια της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης. Η τύχη του είναι άγνωστη…
18/9/2018 – 2.00
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικό αεροσκάφος IL-20 χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Συρία κατά τη διάρκεια της επίθεσης 4 ισραηλινών μαχητικών F-16. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το αεροπλάνο μετέφερε 14 στρατιώτες και ότι η μοίρα τους είναι άγνωστη.Στις 17 Σεπτέμβρη το βράδυ στις 11μμ. η βάση Hmeimim  έχασε την επαφή με το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους Il-20, αναφέρει το Υπουργείο. Μια αποστολή έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το sputnik ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως «τα ρωσικά radar ελέγχου του εναέριου χώρου κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne ευρισκόμενη σε αυτή τη ζώνη».
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην βάση της  Khmeimim έχασαν την επαφή με το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 πάνω από τη Μεσόγειο, 35 χλμ από τη συριακή ακτή όταν αυτό επέστρεφε στη βάση της Khmeimim τη στιγμή που τέσσερα F-16 ισραηλινά επιχειρούσαν κατά της Λατάκια.
2:28 – Το Ισραήλ αποφεύγει να σχολιάσει το περιστατικό: « Δεν σχολιάζουμε τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό, χρειάζομαι χρόνο για να το συζητήσω με τους υφισταμένους » (Ισραηλινή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας είπε στο Novosti).
Kαι ενώ οι Ρώσοι φωτογραφίζουν το αυτονόητο Γαλλική φρεγάτα ή ισραηλινά μαχητικά οι Αμερικανοί δια του CNN επιχειρούν να θολώσουν τα νερά και έχοντας βγάλει πόρισμα στην κυριολεξία στο πόδι αναφέρουν το άκρον άωτο της επιστημονικής φαντασίας ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν το κατέρριψε εχθρικό ΝΑΤΟ-ικό όπλο π.χ η γαλλική φρεγάτα αλλά κατά λάθος καταρρίφθηκε από τα συριακά αντιαεροπορικά που αμύνονταν στην επιδρομή….όσο για το λιβανέζικο shamtimes αυτό είναι σίγουρο ότι το κατέρριψαν τα ισραηλινά F16.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αργά το πρωί της Τρίτης το ρωσικό επιτελείο ανακοίνωσε επίσημα πως το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιlyushin IL-20 κατερρίφθη από το συριακό σύστημα αεράμυνας με πύραυλο S-200.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23.00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας» δήλωσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».
«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή» ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπον για να τα πουμε απλα
το ΝΑΤΟ και το Ισραηλ κανουν επιθεση στην Συρια.Προκειται για διεθνες εγκλημα κατα της ανθρωποτητας.O ΟΗΕ ειναι σιωπηλος και οι ευρωπαιοι πολιτες το ανεχονται .
Τωρα ετοιμαζεται ΝΑΤΟικη επιθεση και η Ελλαδα παιρνει μερος με την φρεγατα Ελλη ..
επισης ετοιμαζεται επιθεση κατα του Ιραν
ακομη και ενα 10χρονο τα βλεπει αυτα αν καθησει λιγο και σκεφτει και διαβασει τονους απο αρθρα,στοιχεια και αναλυσεις που κυκλοφορουν
Υ.Γ Για την Υεμενη και την Παλαιστινη τι να πω,κοιταμε παγκοσμιως ,σαν χανοι τα σκελετωμενα παιδια να πεθαινουν απο την πεινα λογω εμπαργκο (οταν δεν διαλυονται απο τις Σαουδαραβικες βομβες με σπονσορα ΗΠΑ και ΕΕ)..η μετραμε νεκρους απο ελευθερους σκοπευτες στην Γαζα σαν να κοιταμε ταινια του Χολυγουντ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση με πυραυλους δέχτηκε εχτές η ΣΥΡΊΑ. Οι πύραυλοι εκτοξευτηκαν απο τη Μεσόγειο, στην περιοχη υπάρχει πρωτοφανης συγκέντρωση πολεμικών πλοίων όλων των δυνάμεων. Στην επίθεση απάντησαν ρωσικά αντιεροπορικά από τη Λαοδικεία...Την ίδια στιγμή Πουτιν - Ερντογάν είχαν έκτακτη συναντηση και συμφωνία...
Στην περιοχή είναι ήδη μια από τις βασικές μονάδες του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού, η φρεγατα Ελλη, η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εμπλεκει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την Ελλαδα!
Το πρωι παρουσιαστηκε στις ειδησεις η μετατροπη της Σκυρου σε "φρουριο". Για ποιο λόγο; "Για να υποστηριζονται οι επιχειρησεις των αμερικανικων αεροπλάνων, αναγνωριστικών σε πρωτη φαση, από τη Λάρισα"! Καθαρα και ξάστερα
Όταν ο Παιατ έλεγε πως η "Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τους σχεδιασμούς της Αμερικής", κάποια κυβερνητικά φερεφωνα χασκογελαγαν στη ΔΕΘ... Δυστυχώς δεν ήταν οι μόνοι.
καποιοι μονότονα φωνάζουν πως αυτη η εξέλιξη θα οδηγησει σε τραγωδιες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/9/2018 – 3.30.  Επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινά αεροσκάφη, δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18/9/2018 – 2.30
Πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε νέα επίθεση του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ σε διάφορες πόλεις της Συρίας. Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν στην επίθεση δυστυχώς βρίσκεται και το ελληνικό πολεμικό πλοίο "Έλλη".
Ευχόμαστε ο λαός της Συρίας να βγει αλώβητος και από αυτή την επίθεση και να συνεχίσει την σθεναρή του αντίσταση μέχρι την νίκη.
Νίκη στον Συριακό Στρατό
Νίκη στον Άξονα της Αντίστασης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλειστά τα σχολεία στην Κυπρο λόγω 48ωρης απεργίας εκπαιδευτικών
Ανέφεραν ακόμα ότι σήμερα θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, υπόμνημα για το αδιέξοδο στην Παιδεία, ενώ το ίδιο υπόμνημα θα επιδώσουν αύριο σε εκπροσώπους των κομμάτων.
Την ίδια ώρα, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και καλεί όλους να αντιληφθούν ότι επίκεντρο πρέπει να είναι οι μαθητές.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη χθες το απόγευμα, οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι τους εξανάγκασε να λάβουν το έσχατο μέτρο της απεργίας.
Σε χθεσινή σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής με τον Γενικό Εισαγγελέα εξετάστηκαν νομικά εργαλεία για αντιμετώπιση της απεργίας ενώ συζητήθηκαν και τρόποι αντίδρασης σε ενδεχόμενες νέες κινητοποιήσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσική οργή για την κατάρριψη του Ilyushin
 Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 13:10
Τουλάχιστον τέσσερα ισραηλινοναζιστικά F-16, τα οποία ήταν οπλισμένα με πυραύλους ακριβείας αέρος-εδάφους και πετούσαν σχεδόν πάνω από τα κύματα ανατολικά της Κύπρου, βομβάρδισαν βάσεις Ιρανών πλησίον των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Λαττάκεια της Συρίας.
Η επίθεση εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και τόσο τα ρωσικά ραντάρ όσο και η συριακή αεράμυνα αντελήφθησαν πολύ αργά τα ισραηλινοναζιστικά μαχητικά. Το ρωσικό επιτελείο, όπως πάντα και κατόπιν συμφωνίας, είχε ειδοποιηθεί από τους ισραηλινοναζιστες για την επικείμενη επίθεση τουλάχιστον ένα λεπτό πριν αυτή εκδηλωθεί, όπως παραδέχονται και οι Ρώσοι επιτελάρχες.
Εκείνη την ώρα, ένα γιγαντιαίο ρωσικό Ilyushin-20 βρισκόταν σε πορεία προσγείωσης προς το αεροδρόμιο της Λαττάκειας και το στίγμα του στα ραντάρ αποτύπωσε τη θέση του 35 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών της Συρίας. Το ρωσικό αεροσκάφος, για άγνωστο λόγο, την ώρα της προσγείωσής του εβλήθη από συριακό πύραυλο των συριακών δυνάμεων, τύπου S-200 (παλαιάς τεχνολογίας), και κατερρίφθη.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Russian Today, το ρωσικό αεροσκάφος παρακολουθούσε τις κινήσεις της φρεγάτας Auvergne, η οποία φέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τύπου Κρουζ, γαλλικής τεχνολογίας.
Σχεδόν αμέσως το αμερικανικό πεντάγωνο ανέφερε πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος. Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Το ρωσικό επιτελείο παραδέχθηκε την κατάρριψη, για να αναφέρει πολύ αργότερα το πρωί της Τρίτης πως το Ilyushin αναγκάστηκε από τα τέσσερα ισραηλινοναζιστικά F-16 να εισέλθει στον χώρο της συριακής αεράμυνας και ως εκ τούτου να καταστεί στόχος. Το ρωσικό ΥΕΘΑ  εξηγεί πώς αναγκάστηκε το Ilyushin-20 να προβεί σε αλλαγή πορείας από τα τέσσερα ισραηλινά F-16, ενώ εξέφρασε την οργή του για το συμβάν και απείλησε με αντίποινα το Ισραήλ. Αυτές οι απειλες των Ρωσων βεβαια είναι στα λογια, γιατι στην πραξη βλεπεον ολοι τι συμβαινει.
Στην ίδια ρωσική ανακοίνωση επισημαίνεται και η εξής λεπτομέρεια: πως τη στιγμή της ισραηλινοναζιστικής επίθεσης η ιμπεριαλιστικη αποικιοκρατικη γαλλική φρεγάτα Auvergne είχε εξαπολύσει πυραύλους κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας. Από στρατιωτικές αναφορές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  πληροφορούμεθα ότι τελικά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις κατά των περιοχών της Δαμασκού, της Χάμα, της Χομς αλλά και της Λαττάκειας, αλλά σε ιρανικούς στόχους, δηλαδή σε βάσεις που έχει τον τελευταίο καιρό κατασκευάσει οι Ιρανικες δυναμεις σε αυτές τις περιοχές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό Υπ. Άμυνας: To Il-20 καταρρίφθηκε από τους Σύρους κατά τη διάρκεια ισραηλινοναζιστικής επιδρομής
 Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 11:43
Η Ρωσία «διατηρεί το δικαίωμα απάντησης» επειδή η ισραηλινοναζιστική δράση προκάλεσε την κατάρριψη του Il-20 από τους Σύρους, αναφέρει το στρατιωτικό ανακοινωθέν της Μόσχας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τους ισραηλινοναζιστες ότι προκάλεσαν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τις συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις την ώρα της ισραηλινοναζιστικής αεροπορικής επιδρομής εναντίον της Λαττάκειας.
Η Μόσχα «διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αντίστοιχα», αναφέρεται στο ρωσικό στρατιωτικό ανακοινωθέν.
Το βράδυ της Δευτέρας, τέσσερα ισραηλινοναζιστικά F-16 επιτέθηκαν εναντίον στόχων στην Λαττάκεια, πετώντας από τη Μεσόγειο, ανέφερε το ρωσικό στρατιωτικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Τα ισραηλινοναζιστικά μαχητικά, πετώντας σε χαμηλό ύψος «δημιούργησαν επικίνδυνη κατάσταση για τα άλλα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή, επειδή χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος ως κάλυψη ώστε να γίνει στόχος από τις συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις», αναφέρει το ανακοινωθέν.
Διευκρινίσθηκε ότι το ίχνος του ρωσικού αεροσκάφους Il-20, ήταν μεγαλύτερο στα συριακά ραντάρ από των ισραηλινοναζιστικών F-16 και έτσι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο S-200.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου τονίζεται πως «οι ισραηλινοναζιστες  έπρεπε να γνωρίζουν την παρουσία του ρωσικού αεροσκάφους στην περιοχή αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από την προκλητική ενέργεια».
Οι ισραηλινοναζιστες επίσης άργησαν να ειδοποιήσουν τους Ρώσους για την σχεδιαζόμενη επιχείρησή τους εκ των προτέρων αλλά μόλις ένα λεπτό πριν αρχίσει. «Έτσι δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί το ρωσικό αεροσκάφος να απομακρυνθεί σε ασφαλέστερη περιοχή» καταλήγει το ανακοινωθέν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση
 Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 04:28
Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο τείχος που χωρίζει την Παλαιστινιακη Γαζα από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.
Τραυματιοφορείς της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου ανέφεραν ότι βρήκαν τα πτώματα δύο νεαρών Παλαιστινίων, οι οποίοι διευκρίνισαν πως ονομάζονταν Ιμπραήμ αλ Νάτζαρ και Μοχάμεντ Χαντέρ, κοντά στο τείχος.
Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, είπε σε δημοσιογράφους ότι ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου μετέφερε τα πτώματα στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιούνες.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι στοχοθέτησε τρεις Παλαιστινίους που προσπαθούσαν να κόψουν το συρματόπλεγμα στο Τείχος ώστε να μπορέσουν να παρεισφρήσουν στο κατηλημενο έδαφος του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος. Κατά τους ιδιους σιωναζι αλητες, δύο χτυπήθηκαν και ένας διέφυγε.
Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, 95 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και ισραηλινοναζιστες σιχαματα κωλοστρατιώτες στα σύνορα της βόρειας Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ανέφεραν τραυματιοφορείς. Από αυτούς, οι 26 τραυματίστηκαν από σφαίρες αληταραδων των ισραηλινοναζιστικών ενόπλων δυνάμεων και οι υπόλοιποι χρειάστηκαν περίθαλψη διότι εισέπνευσαν δακρυγόνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαραδεκτες ποινές κάθειρξης 20 ετών αντιμετωπίζουν οι δύο πυροσβέστες που χλεύαζαν τον Μαδούρο
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 21:32
Με απαραδεκτες για πολιτισμενο και δημοκρατικο κρατος ποινές κάθειρξης έως και 20 ετών απειλούνται δύο πυροσβέστες οι οποίοι κατηγορούνται για "υποκίνηση μίσους" επειδή χλεύασαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, γυρίζοντας ένα βίντεο στο οποίο ένας... γάιδαρος επιθεωρεί τον πυροσβεστικό σταθμό τους.
Δικαστήριο διέταξε σήμερα την προφυλάκιση του Ρικάρντο Πριέτο, 41 ετών και του Κάρλος Βαρόν, 45 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Μερίδα της δυτικής Βενεζουέλας, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φερνάντο Σερμένιο, ο εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Foro Penal ("Νομικό Φόρουμ").
Οι δύο πυροσβέστες είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, με πρωταγωνιστή έναν γάιδαρο, που παρωδεί τις επίσημες επιθεωρήσεις του προέδρου της χώρας στις δημόσιες υπηρεσίες.
"Δεχόμαστε την επίσκεψη του προέδρου Μαδούρο" και "πρόεδρε Μαδούρο, περάστε από εδώ, παρακαλώ", ακούγεται να λέει ένας από αυτούς ενώ ο άλλος τραβάει τον γάιδαρο από το σχοινί και τον "ξεναγεί" στους χώρους του πυροσβεστικού σταθμού.
Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα, το κατηγορητήριο βασίζεται στον Νόμο κατά του Μίσους που υιοθετήθηκε το 2017 από τη Συντακτική Συνέλευση. Η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει τότε ότι ο νόμος αυτός δεν ήταν παρά ένα όργανο για την "ποινικοποίηση της διαφωνίας".
"Μια ποινή κάθειρξης για να τιμωρήσεις την ελευθερία της έκφρασης είναι δυσανάλογη και αχρείαστη, είναι αντίθετη με τις διεθνείς συνθήκες περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" τόνισε από την πλευρά της η μκο "Espace public".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Επέστρεψαν στις δουλειές τους οι εργάτες στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά τις κινητοποιήσεις
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 20:44
Οι οικοδόμοι στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επέστρεψαν στα πόστα εργασίας τους τη Δευτέρα υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας και της χωροφυλακής, ανέφεραν δύο συνδικάτα στο πρακτορείο Reuters μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας για τις συνθήκες εργασίας.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επί καιρό για τις συνθήκες σίτισης, στέγασης και εργασιακής ασφάλειας στο εργοτάξιο, το οποίο συνδικάτα παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Τον Φεβρουάριο το τουρκικό υπουργείο Εργασίας τόνισε ότι 27 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εργασιών το 2015, κυρίως από ατυχήματα ή από προβλήματα υγείας. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή μετά από ένα ατύχημα ενός λεωφορείου μεταφοράς των εργαζομένων που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 εξ αυτών.
«Ο λόγος που η πλειονότητα των φίλων μας επανήλθαν στις θέσεις εργασίας τους δεν είναι επειδή ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας από την εταιρεία», δήλωσε ο Αλί Οζτουτάν, πρόεδρος του συνδικάτου IYI-SEN.
Ο ίδιος είπε ότι είναι έντονη η παρουσία δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο, που αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα, και ότι ασκήθηκαν πιέσεις στους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους υπό απειλές ότι δεν θα πληρωθούν, θα απολυθούν, ή ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Ο Οζγκούρ Καραμπουλούτ, γενικός διευθυντής του συνδικάτου Dev Yapi-Is τόνισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
«Η περιοχή των χώρων στέγασης είναι γεμάτη από αστυνομικούς και χωροφύλακες, δεν αφήνουν τους εργαζόμενους ούτε να αναπνεύσουν», κατήγγειλε, προσθέτοντας ότι 162 εργαζόμενοι εξακολουθούν να τελούν υπό κράτηση.
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν δήλωσε την Κυριακή ότι 401 εργαζόμενοι κρατούνται επειδή έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις.
Ο φορέας διαχείρισης του αερολιμένα IGA ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των καταλυμάτων στέγασης, τα οποία οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι είναι γεμάτα από κοριούς.
Ο Βελί Αγκμπάμπα, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε ότι οι αρχές δεν επέτρεψαν σήμερα στον ίδιο και σε άλλους να πλησιάσει το εργοτάξιο.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να λυθεί από τα αιτήματα των εργαζομένων του τρίτου αεροδρομίου», είπε, ζητώντας από το υπουργείο Εργασίας να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για τις κακές συνθήκες εργασιακής ασφάλειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως: Ένας 24χρονος Παλαιστίνιος πέθανε έπειτα από τη σύλληψή του από τον σιωναζιστικο στρατό
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 13:50
Ένας 24χρονος Παλαιστίνιος πέθανε αφού συνελήφθη στη διάρκεια επιδρομής του σιωναζιστικου στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινοναζιστικός στρατός, με την οικογένειά του να κατηγορεί τους στρατιώτες ότι τον σκότωσαν.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μοχάμεντ αλ Χάτιμπ, όμως δήλωσε ότι ο άνδρας δεν αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του και συνελήφθη «χωρίς τη χρήση βίας».
Ο Γιάζαν Ριμάουι, επικεφαλής της κοινότητας Μπέιτ Ρίμα στη Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι ο ισραηλινοναζιστικός στρατός εισέβαλε στο σπίτι του 24χρονου και του επιτέθηκε την ώρα που αυτός κοιμόταν. Στη συνέχεια στρατιώτες τον πήραν ενώ αυτός είχε χάσει τις αισθήσεις του, πρόσθεσε μιλώντας στο Wafa, το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ανάλογη ήταν και η μαρτυρία του Μπασίρ αλ Χάτιμπ, του αδελφού του θύματος, ο οποίος δήλωσε στο AFP ότι ο κατοχικος σιωναζιστικος στρατός εισέβαλε στο σπίτι τους νωρίς σήμερα το πρωί.
«Μπήκαν στο δωμάτιο του Μοχάμεντ την ώρα που κοιμόταν και τον χτύπησαν βίαια. Ακούσαμε τις φωνές», πρόσθεσε. «Μετά από λίγο σταμάτησε και ένας σιωναζι στρατιώτης τον κουβάλησε στην πλάτη του».
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο που δηθεν «φέρεται να επιδόθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε εχθρικές ενέργειες στην Μπέιτ Ρίμα».
«Συνελήφθη χωρίς τη χρήση βίας, ενώ ούτε ο ίδιος αντιστάθηκε. Έχασε τις αισθήσεις του και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους ισραηλινοναζιστες στρατιώτες επί τόπου», επεσήμανε ο σιωναζιστικος στρατος, ενώ πρόσθεσε ότι πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.
Η ένωση Παλαιστίνιων κρατούμενων ανακοίνωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Χάτιμπ κατηγόρησαν τον ισραηλινοναζιστικό στρατό ότι τον σκότωσε και τόνισε ότι και εκείνη θεωρεί το ισραηλινοναζιστικο καθεστως υπεύθυνο για τον θάνατό του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν σκοτώθηκε από ισραηλινοναζιστικά πυρά το αγόρι που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γάζα
 Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 18:33
Ιατρική πηγή στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας απέσυρε τη Δευτέρα τον ισχυρισμό ότι ένα 11χρονο αγόρι που σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την Παρασκευή στα σύνορα με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως πυροβολήθηκε από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες.
«Το αγόρι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι», δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω και αποφεύγοντας να αποδώσει τον θάνατο σε ισραηλινοναζιστικά πυρά.
Την Παρασκευή, ο Άσραφ αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε πως ο νεαρός, ο Σάντι Αμπντέλ-Αλ, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες.
Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης από ισραηλινοναζιστικά πραγματικά πυρά, δήλωσαν την Παρασκευή τοπικές ιατρικές πηγές.
Ισραηλινοναζιστης στρατιωτικός εκπρόσωπος , που ρωτήθηκε τη Δευτέρα για τις συνθήκες θανάτου του αγοριού και τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι σκοτώθηκε από πέτρα στη διάρκεια της διαδήλωσης, παρέπεμψε το Reuters σε σχόλια που έγραψε στο Twitter ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του σιωναζιστικου στρατού.
Ο σιωναζι εκπρόσωπος έγραψε σε ένα τουίτ πως υπάρχουν «αυξανόμενοι δείκτες από τη Γάζα που αμφισβητούν την αξιοπιστία» της αρχικής δήλωσης του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας σχετικά με τον θάνατο του αγοριού.
«Σύμφωνα με τους δείκτες και τις μαρτυρίες, το αγόρι σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενός τραύματος από πέτρες που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια των βίαιων ταραχών», έγραψε ο σιωναζι εκπρόσωπος.
Από τις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ίδρυσης του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή διαδηλώσεις εκτοξεύοντας πέτρες και επιχειρώντας μερικές φορές να περάσουν το ισραηλινοναζιστικό τείχος του αισχους στη Γάζα, που διοικείται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την άμεση συμμετοχή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτικούς πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη Συρία αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες σε βάρος της ειρήνης και της ασφάλειας του ελληνικού λαού.
Ήδη η φρεγάτα “Έλλη” καταπλέει προς τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, για να ενταχθεί στην αρμάδα SNMG2 του ΝΑΤΟ, η οποία παρακολουθεί τη ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας. Η φρεγάτα θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ γι’ αυτόν ακριβώς τον καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν επίθεση κατά της Συρίας.
Εν τω μεταξύ, στις ακτές του Λιβάνου έχει καταπλεύσει και άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η «Νικηφόρος Φωκάς», ενταγμένη στην αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL», επισήμως με σκοπό το εμπάργκο όπλων σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατικές», όπως η Χεζμπολάχ.
Μία ακόμη άλλη φρεγάτα, η «Λήμνος», βρίσκεται 50 με 60 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται , μετέχοντας, μαζί και με άλλα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων (τέσσερα αεροσκάφη «F-16» και ένα «C-130», τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού), στην καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς άσκηση «Bright Star 2018». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.
Επιπλέον, τις επόμενες μέρες, μονάδες της SNMG2 θα κληθούν να συμμετάσχουν και στην άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ναϊάς».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συμετοχή της Ελλάδας, στον ΝΑΤΟικό Βομβαρδισμό της Συρίας είναι Ιμπεριαλισμός από έμμισθα τσιράκια .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάλεσμα σε συγκέντρωση κατά της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Συρίας

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», στα πλαίσια της ξεκάθαρης στήριξης του στους λαούς που αντιστέκονται στην Μέση Ανατολή και ως μέρος της γενικότερης αντιιμπεριαλιστικής δράσης του καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30μμ

Λίγο πριν ο Συριακός Αραβικός Στρατός νικήσει και την τελευταία μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την Αλ Κάιντα και τους μισθοφόρους του FSA, η Δύση διάλεξε για μία ακόμη φορά να υπερασπιστεί τους φυτευτούς τρομοκράτες εναντίων των δυνάμεων που υπερασπίζονται την Συρία.
ΗΠΑ, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία με έναν ΝΑΤΟϊκό στόλο κοντά στις ακτές της εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο διάφορες πόλεις της Συρίας.
Σε αυτή την επίθεση, η συμμετοχή της χώρας μας είναι καίρια, με την ελληνική φρεγάτα «Έλλη» να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής του ΝΑΤΟ . Η Ελλάδα που πριν λίγες εβδομάδες είχε λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση στο Ισραήλ και περιλάμβανε την εκπαίδευση στην επιθετικότητα από τους Ισραηλινούς στο πλήρωμα ενός άλλου ελληνικού στρατιωτικού πλοίου, του «Προμηθέας»

Αυτό είναι ένα ακόμα έγκλημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι πλήρως υποταγμένη στον Ιμπεριαλιστικό άξονα και εξυπηρετεί στο απόλυτο τα συμφέροντα των δυνάμεων της Δύσης και στρέφει την χώρα μας απέναντι σε αδερφούς λαούς και βάζει τον ελληνικό λαό σε πολύ σοβαρές περιπέτειες.

Από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε από τον ρωσικό στρατό, ότι η προέλευση μερικών από τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν με στόχο την συριακή πόλη Λαττάκεια, ήταν από γαλλική φρεγάτα που βρισκόταν μέσα στον Νατοϊκό στόλο. Την ίδια ώρα η Ισραηλινή αεροπορία με τις ενέργειές της οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού αναγνωριστικού αεροσκάφους και σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της Παλαιστίνης, βομβάρδιζε θέσεις στην Λωρίδα της Γάζας σκορπώντας για άλλη μία φορά τον θάνατο.
Για αυτούς τους λόγους:
Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:30μμ ζητώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε επιθετική ενέργεια εις βάρος της Συρίας.
Ζητάμε την άμεση επιστροφή της πολεμικής φρεγάτας «Έλλη» και να σταματήσει άμεσα η παραχώρηση κάθε βοήθειας προς τις Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Νίκη στην Συρία, νίκη στον Άξονα της Αντίστασης!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Σε κινεζική εταιρεία η διαχείριση του λιμανιού της Χάιφα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Η Κίνα ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλαμβάνοντας στρατηγικές θέσεις σε καίρια εμπορικά λιμάνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη - Ενας Δρόμος». Την Παρασκευή υπεγράφη συμφωνία της κινεζικής εταιρίας SIPG με την ισραηλινή κυβέρνηση, για τη λειτουργία του εμπορικού τερματικού σταθμού του λιμανιού της Χάιφα για 25 χρόνια.
Ο εμπορικός τερματικός σταθμός κατασκευάζεται εδώ και λίγα χρόνια από τις ισραηλινές εταιρίες «Shapir Engineering» και «Ashtrom», με στόχο να είναι έτοιμος πριν το 2021. Η SIPG αναλαμβάνει τη διαχείριση του νέου εμπορικού λιμανιού της Χάιφα από το 2021 έως το 2046. Ο Ισραηλινός υπουργός Μεταφορών Ισραέλ Κατζ χαρακτήρισε τη μέρα υπογραφής της συμφωνίας «ιστορική για το Ισραήλ», εκτιμώντας ότι η κινεζική εταιρεία «θα αυξήσει τον ανταγωνισμό» στον τομέα διαχείρισης λιμανιών, θα συμβάλει στη δημιουργία «χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας» και στη «μείωση του κόστους ζωής». Ο ίδιος τόνισε πως η ανάθεση διαχείρισης της λειτουργίας του λιμανιού «είναι μία έκφραση εμπιστοσύνης του ισραηλινού κράτους σε μία υπερδύναμη που έχει αποφασίσει να επενδύσει δισεκατομμύρια σέκελ (σ.σ. ισραηλινό νόμισμα) και να το μετατρέψει σε διεθνές κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων για όλο τον κόσμο»!
Τα τελευταία χρόνια, ο πρώην αρχηγός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών («Mossad»), Εφραίμ Χαλεβί, προειδοποιεί συχνά για τον «κίνδυνο» που θέτει «στην εθνική ασφάλεια» η αύξηση της ανάμειξης κινεζικών εταιρειών στο Ισραήλ. Παράλληλα, πριν από λίγες μέρες, τέσσερις βουλευτές από το νέο κεντροδεξιό κόμμα «Γες Ατίντ» ζήτησαν από την Επιτροπή Ξένων Υποθέσεων και Ασφαλείας να εξετάσει «την είσοδο κινεζικών εταιρειών σε στρατηγικές σφαίρες του Ισραήλ».
Η SIPG είναι η δεύτερη κινεζική εταιρεία που αναλαμβάνει έργο το οποίο σχετίζεται με ισραηλινά λιμάνια, μετά την «China Harbor Engineering», που ανέλαβε το 2014 την κατασκευή του νέου λιμανιού της πόλης Ασντότ.
Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία κινεζικές κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες δείχνουν εντεινόμενα ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους 25 δισ. δολαρίων στην ισραηλινή αγορά, είτε ως εργολάβοι είτε ως προμηθευτές, στους τομείς της μεταφοράς εμπορευμάτων, των υποδομών, της αγροτικής βιομηχανίας και της μεταποίησης τροφίμων, αποκτώντας πριν από τέσσερα χρόνια το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «ναυαρχίδας» της ισραηλινής γαλακτοκομικής βιομηχανίας, «Tnuva». Επιπλέον, κινεζικές εταιρείες έχουν αγοράσει δύο σταθμούς αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, ενώ άλλες είναι ενεργές στην κατασκευή των σηράγγων του όρους Κάρμελ, στη σιδηροδρομική γραμμή «Acre - Carmiel» και στη γραμμή τραμ σύνδεσης των πόλεων Τελ Αβίβ - Ιερουσαλήμ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΝΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας
ΠΕΚΙΝΟ.--
Τετραήμερη επίσκεψη, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο, στην Κίνα, όπου είχε σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της χώρας, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι ήδη ισχυρές διμερείς σχέσεις. Ο Ν. Μαδούρο συνέδεσε την επίσκεψη με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνησή του να ξεπεράσει τα προβλήματα της οικονομίας, αποτέλεσμα τόσο των εξωτερικών κυρώσεων όσο και της εσωτερικής οικονομικής κρίσης, που οξύνεται αφού οι διεθνεις καπιταλιστες εχουν επιβαλλει αποκλυσμο και κυρωσεις της οικονομίας της Βενεζουελας.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, διαβεβαίωσε τον Βενεζουελανό Πρόεδρο ότι η Κίνα θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της χώρας του να αναπτύξει την οικονομία της. Ακόμα συστάθηκε διμερής επιχειρηματική επιτροπή και έγινε συνάντηση επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. Οπως ανακοινώθηκε και μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, υπογράφτηκαν 28 συμφωνίες στους τομείς της Ενέργειας, της βιομηχανικής παραγωγής, των ορυχείων, της Παιδείας, των τηλεπικοινωνιών και του Πολιτισμού, δίνοντας συνέχεια σε συνεργασίες που εγκαινιάστηκαν από την άνοδο του Ούγκο Τσάβες στην πολιτική εξουσία (όπως και με τη Ρωσία), προκαλώντας την αντίδραση τμήματος της ντοπιας κεφαλαιοκρατικής τάξης, αλλά και των ΗΠΑ και ΕΕ.