Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευη 28 Σεπτεμβριου 2018


Οι γκεμπελίσκοι της αντιπολίτευσης δεν λένε τίποτα για την Ύπατη Αρμοστεία και βέβαια δεν λένε τίποτα για τα τσιράκια τους στις ΜΚΟ που λυμαίνονται τα χρήματα των προσφύγων που βοηθούν την ¨εισαγωγη¨ τους ...
και βέβαια δεν λένε τίποτα για το Δουβλίνο ΙΙ που υπόγραψαν το 2003 οι πολιτικοί εγκληματίες Σημίτης και ΓΑΠ ,για να γίνει η Ελλάδα μια φυλακή όλων αυτών των δυστυχισμένων ψυχών ....η γερμανική ΕΕ ήξερε τα αποτελέσματα της αραβικής άνοιξης ,την οποία υπηρέτησαν ...
Όπως ήξεραν και ο Σημίτης και ο ΓΑΠ τι υπόγραψαν ....εγκληματίες με λευκά κολάρα....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυο χρόνια πριν καταδικάστηκε μια καθαρίστρια γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού ενώ είχε τελειώσει μόλις την Πέμπτη τάξη. Για δεκαπέντε χρόνια εισέπραττε παράνομα τον υψηλό μισθό που αναλογεί σε καθαρίστριες και όλοι γνωρίζουμε ότι πλησιάζει εκείνον του Αρεοπαγίτη. Πρωτόδικα της έριξαν δεκαπέντε χρόνια, τα διπλά από όσα έμεινε στη φυλακή ο Καλαμπόκας για το φόνο του Τεμπονέρα - μα τι πάω και θυμάμαι πια ο γέρων, όσοι ψηφίζουν του χρόνου δεν είχαν γεννηθεί τότε, τι τους νοιάζουν τέτοιες ιστορίες...
Τελοσπάντων, οι δικαστές έκαναν το χρέος τους γιατί έτσι οφείλουν και επιπλέον αυτές οι καθαρίστριες μπορεί να γίνουν αντικοινωνικά και αναρχικά στοιχεία σαν τον Γιάννη Αγιάννη κάποτε και άμα δεν τις ξεφορτωθείς νωρίς ποιος ξέρει, μπορεί να τις δεις και σε τίποτα οδοφράγματα, αύριο μεθαύριο.
Αντίθετα, η δικαστική υπάλληλος που κατηγoρούνταν για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, ήταν πλαστό, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε οδοφράγματα. Δεν ενήργησε άλλωστε με δόλο ή με πρόθεση να ζημιώσει το κράτος (όπως η πονηρή καθαρίστρια), διότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα όπως μαθαίνουμε.Μας ομολογεί επίσης ότι "τα έκανα όλα λόγω εγωισμού, από την αλαζονεία μου. Ένιωθα μειονεκτικά". Κοίταξαν τον φάκελό της οι δικαστές, την βρήκαν άριστη, επέστρεψε και το ποσό από το επίδομα ευθύνης που εισέπραττε (όχι σαν την καθαρίστρια που τα έφαγε στο Νάμος) και έμαθαν επίσης ότι επειδή δεν κατάφερε να τελειώσει τη Νομική λόγω προβλημάτων υγείας της έμεινε το απωθημένο. Και με τέτοιους όρους, για να θυμηθούμε τον Ηρόδοτο, "ἐς δάκρυά τε ἔπεσε τὸ θέητρον" (το δικαστήριο στην περίπτωσή μας) και αντί να της ρίξουν πρόστιμο όπως έγινε με τον ποιητή Φρύνιχο που θύμισε στους Αθηναίους με την τραγωδία του "οἰκήια κακὰ", την αθώωσαν.
Και η ζωή συνεχίζεται. Και να δεις που θα πουν ότι ο φτωχοδιάβολος ο Ζακ από καρδιά πήγε. Και όσοι τον έδερναν θα αθωωθούν. Το πολύ πολύ να επικαλεστούν και αυτοί αλαζονεία. Την αλαζονεία που νιώθει ο ισχυρός όταν μπορεί να πατήσει τον αδύναμο. Ο φρουρός τον κρατούμενο. Ο βασανιστής το θύμα. Και το δικαστήριο θα τους καταλάβει. Ξέρουν οι δικαστές από ψυχολογία. Υπάρχει ενσυναίσθηση και ευαισθησία. Μόνο καθαρίστρια μην τύχει να είσαι. Ή Ζακ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλοί γέλασαν με τη θέση του Μητσοτάκη ότι «οι νέοι σήμερα δεν έχουν κουλτούρα αποταμίευσης». Τρομερή παρατήρηση, σου λέει, τύφλα να χει ο Στέλιος Ράμφος! Με την ανεργία στις τάξεις τους να κινείται στο 45% και οι μισθοί, όσων τυχερών έχουν εργασία, να μην ξεπερνούν τα 300-400 ευρώ, τι ακριβώς θα αποταμιεύσουν οι νέοι; Τι τους μένει να αποταμιεύσουν. Ο κόσμος σήμερα όχι να βάλει χρήματα στην άκρη δεν μπορεί, αλλά παίρνει και από τα έτοιμα (όποιοι έχουν) για να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες. Να το έλεγε αυτό πριν δέκα χρόνια θα είχε κάποια βάση, τώρα ωστόσο, μόνο ως ειρωνεία ή και προσβολή μπορεί να εκληφθεί.
Πίσω, όμως, από τη φαινομενική άγνοια του προέδρου της ΝΔ για την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία, κρύβεται η πολιτική σκοπιμότητα. Ο Μητσοτάκης έκανε την παραπάνω παρατήρηση προσπαθώντας να «πουλήσει» τις θέσεις του για την ιδιωτική ασφάλιση. Μας είπε ότι η ανάληψη της ασφάλισης από τους ίδιους τους εργαζόμενους θα τους παρακινήσει να αποταμιεύουν. Αναγκαστικά, προφανώς, διότι αλλιώς δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, ούτε θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πέρα από τη στοιχειώδη που θα εξασφαλίζει το κράτος.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την εκτόξευση της επισφάλειας των εργαζομένων στα ύψη ώστε παρά τους εξευτελιστικούς μισθούς και τα ανύπαρκτα εισοδήματα, να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωσή τους και να εξαναγκαστούν να αποταμιεύσουν, μπορούν δεν μπορούν, για να έχουν μια κάποια εξασφάλιση σε περίπτωση αρρώστιας καθώς και για τα γεράματα. Δεν είναι τυχαίο που τα υψηλότερα ποσοστά εθνικής αποταμίευσης απαντώνται σε φτωχές χώρες που δεν έχουν δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας και διακρίνονται από ακραίες ανισότητες. Απλώς ο Μητσοτάκης έχει τη μοναδική «ικανότητα» να γελοιοποιεί μόνος του τις θέσεις του πριν ακόμη φανεί ο ακραία αντιλαϊκός τους χαρακτήρας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε σήμερα απ' τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών, ο Τάσος Κατιντσάρος, αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και της επαναστατικής Αριστεράς.
Ο Τάσος ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Τάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».
Γεννήθηκε και έζησε στο Περιστέρι, την αγαπημένη του «λαϊκή γειτονιά» και, από τα μαθητικά του χρόνια, μέσα στη χούντα, οργανώθηκε στην αντιδικτατορική Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Από τότε, έζησε σαν μαχητής, πάλεψε σαν μαχητής και έφυγε σαν μαχητής, μετά από μακριά μάχη με τον καρκίνο.
Ήταν από τους συνδημιουργούς της συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων και μαθητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ριζοσπαστικής μεταπολίτευσης, μέσα από σχηματισμούς της επαναστατικής Αριστεράς. Δεν εξαργύρωσε τίποτε από όλα αυτά. Αφιερώθηκε στον αγώνα χωρίς να κερδίσει τίποτε υλικό, ούτε θώκους και αξιώματα.
Στα πέτρινα χρόνια της μεγάλης υποχώρησης του ‘90, αρχικά βοήθησε στη συγκρότηση της Εναλλακτικής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης και το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου υπήρξε αδιάλειπτα μέλος της Συντονιστικής και μετέπειτα, Πολιτικής Επιτροπής του, μέχρι το 2017.
Πίστεψε και πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ενότητα της επαναστατικής Αριστεράς. Συνέβαλλε όσο λίγοι στην ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι σύντροφοι, τα μέλη και όλες οι οργανώσεις της, τον αγαπούσαν για το ενωτικό και δημιουργικό πνεύμα του.
Τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχε στην ίδρυση της Πολιτικής Κίνησης Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Τα τελευταία χρόνια της ενσωμάτωσης μεγάλων τμημάτων της Αριστεράς στο αστικό μνημονιακό στρατόπεδο, των πικρών απογοητεύσεων και του κατακερματισμού, δεν το έβαλε κάτω, αγωνίστηκε σταθερά και αισιόδοξα για την προγραμματική και μετωπική ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής και όλης της μαχόμενης Αριστεράς και κυρίως του κομμουνιστικού κινήματος. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, για τον «κομμουνισμό και την ανατροπή», έδωσε και την τελευταία του ικμάδα, ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου.
Αποχαιρετώντάς τον η Πολιτική Κίνηση «Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο» σημειώνει ότι ο Τάσος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Με σπάνια ευρυμάθεια, με ευγένεια σε όλες του τις σχέσεις, ευαίσθητος απέναντι σε κάθε αδικία και οξύς παρατηρητής των κοινωνικών φαινομένων, ήταν ανήσυχος και ανικανοποίητος, «ψαχνόταν» διαρκώς, αλλά με μια αδογμάτιστη σταθερότητα στο μαρξισμό και στο ρόλο του εργατικού κινήματος. Αντιπάλευε τις αδυναμίες του με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είχε πολλούς φίλους και ενέπνεε το σεβασμό σε όλους, ακόμη και με όσους διαφωνούσε.
Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4 μ.μ., στο κοιμητήριο Περιστερίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετάβαση_Κίνηση για μια Μετωπική Ανατρεπτική Αριστερά
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ αποχαιρετούμε με οδύνη τον αγαπημένο σύντροφό μας Τάσο Κατιντσάρο. Ο σύντροφος Τάσος από τα μαθητικά του χρόνια στρατεύτηκε στην υπόθεση της απελευθέρωσης του ανθρώπου μέσα από τις γραμμές της επαναστατικής αριστεράς. Έμεινε ακλόνητος στις ιδέες του μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και τους τελευταίους μήνες που έδινε τη μάχη με τον καρκίνο δεν έλειψε ποτέ από τη συλλογική προσπάθεια.
Ως μέλη της ΜΕΤΆΒΑΣΗΣ υπήρξαμε τυχεροί που από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας μας είχαμε μαζί μας τον σύντροφο Τάσο, παράδειγμα και έμπνευση, πολύτιμη παρουσία και αστείρευτο πλούτο.
Σε αυτόν τον πρώτο, σύντομο αποχαιρετισμό μόνο μια υπόσχεση μπορούμε να του δώσουμε, την αγαπημένη του λέξη:
Venceremos αγαπημένε σύντροφε, με εσένα μαζί, πάντα στην πρώτη αλυσίδα όπως πάντα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έφυγε» ο σύντροφος Τάσος Κατιντσάρος, αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και της επαναστατικής Αριστερά
Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Κίνησης  «Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο»
Σήμερα το πρωί 27 Σεπτεμβρίου 2018, «έφυγε» ο Τάσος Κατιντσάρος για το μεγάλο ταξίδι του μέλλοντος και της μνήμης, σε ηλικία 63 χρονών.
Ο Τάσος ήταν μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και της Πολιτικής Κίνησης «Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ».
Γεννήθηκε και έζησε στο Περιστέρι, την αγαπημένη του «λαϊκή γειτονιά» και, από τα μαθητικά του χρόνια, μέσα στη χούντα, οργανώθηκε στην αντιδικτατορική Κομμουνιστική Οργάνωση «Μαχητής». Από τότε, έζησε σαν μαχητής, πάλεψε σαν μαχητής και έφυγε σαν μαχητής, μετά από μακριά μάχη με τον καρκίνο.
Ήταν από τους συνδημιουργούς της συντονιστικής  επιτροπής εργαζομένων και μαθητών στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Συμμετείχε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ριζοσπαστικής μεταπολίτευσης, μέσα από σχηματισμούς της επαναστατικής Αριστεράς. Δεν εξαργύρωσε τίποτε από όλα αυτά. Αφιερώθηκε στον αγώνα χωρίς να κερδίσει τίποτε υλικό, ούτε θώκους και αξιώματα.
Στα πέτρινα χρόνια της μεγάλης υποχώρησης του ‘90, αρχικά βοήθησε στη συγκρότηση της Εναλλακτικής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης και το 1990 προσχώρησε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου υπήρξε αδιάλειπτα μέλος της Συντονιστικής και μετέπειτα, Πολιτικής Επιτροπής του, μέχρι το 2017.
Πίστεψε και πάλεψε με ανιδιοτέλεια για την ενότητα της επαναστατικής Αριστεράς.  Συνέβαλλε όσο λίγοι στην ίδρυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι σύντροφοι, τα μέλη και όλες οι οργανώσεις της, τον αγαπούσαν για το ενωτικό και δημιουργικό πνεύμα του.
Τον Ιούνιο του 2018 συμμετείχε στην ίδρυση της Πολιτικής Κίνησης Σύγχρονο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Τα τελευταία χρόνια της ενσωμάτωσης μεγάλων τμημάτων της Αριστεράς στο αστικό μνημονιακό στρατόπεδο, των πικρών απογοητεύσεων και του κατακερματισμού,  δεν το έβαλε κάτω, αγωνίστηκε σταθερά και αισιόδοξα για την προγραμματική και μετωπική ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής και όλης της μαχόμενης Αριστεράς και κυρίως του κομμουνιστικού κινήματος. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια έδωσε και την τελευταία του ικμάδα, ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου.
Ο Τάσος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Με σπάνια ευρυμάθεια, με ευγένεια σε όλες του τις σχέσεις, ευαίσθητος απέναντι σε κάθε αδικία και οξύς παρατηρητής των κοινωνικών φαινομένων, ήταν ανήσυχος και ανικανοποίητος, «ψαχνόταν» διαρκώς, αλλά με μια αδογμάτιστη σταθερότητα στο μαρξισμό και στο ρόλο του εργατικού κινήματος. Αντιπάλευε τις αδυναμίες του. Είχε πολλούς φίλους και ενέπνεε το σεβασμό σε όλους, ακόμη και με όσους διαφωνούσε.
«Κυρίως, μας ενώνει αίμα», είπε σε μια από αυτές τις αντιπαραθέσεις για την ιστορία του λαϊκού κινήματος.
Κυρίως, όμως, έβλεπε στο μέλλον.
Στεκόμαστε δίπλα στη σύντροφό του, στην οικογένειά του, στους οικείους του.
Τάσο, καλό ταξίδι.
 Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2018
* Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κατιντσάρου θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 4 μ.μ., στο κοιμητήριο Περιστερίου.

https://www.kommon.gr/politiki/item/2155-efyge-o-tasos-katintsaros-anakoinosi-tou-syntonistikoy-symvouliou-tis-politikis-kinisis-sygxrono-kommounistiko-sxedio



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ερντογάν κόβει τα χειρουργεία στην Τουρκία λόγω δολαρίου
28.09.2018 | 06:00
Ο Ερντογάν σε μια από τις γνωστές κρίσεις αυταρέσκειας και αλαζονείας αποκαλούσε  την Ελλάδα "βουλιαγμένη και τελειωμένη χώρα". Τώρα όμως αναγκάζεται να κόψει τα χειρουργεία.
Η υπάρχουσα οικονομική κρίση επηρέασε και τον τομέα της υγείας. Υπήρξε αύξηση στα υλικά υγείας. Η Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης, αφαίρεσε διάφορα φάρμακα από την λίστα ενώ δυσκόλεψε πια η ανεύρεση φαρμάκων.
Αλλά το περιστατικό που συνέβη στο κρατικό νοσοκομείο του Όρντου (Κοτύωρα) δείχνει το πόσο έχει επηρεάσει η κρίση. Σύμφωνα με την είδηση του Φετχί Γιλμάζ από το OdaTV, ο αρχίατρος του νοσοκομείου με έγγραφο του προς τους γιατρούς του νοσοκομείου, ζητά λόγω της αύξησης στις τιμές των υλικών, να μην γίνονται καρδιαγγειακές επεμβάσεις που χρειάζονται ακριβά υλικά, παρά μόνο οι επείγουσες.
Στο έγγραφο εντολή ο τίτλος είναι Προς χώρους διανομής¨, φέρει την υπογραφή του βοηθού αρχίατρου Τουγτζέ Μουτλού και αναφέρει τα εξής:
¨Σχετικά με υλικά που χρησιμοποιούνται σε εγχειρήσεις (βαλβίδες καρδιάς και μπαταρίες), η μονάδα που νοσοκομείου μας που κάνει τις αγορές, μετά από έρευνα αγοράς που έκανε, εξέτασε τις προτάσεις των προμηθευτών εταιριών και έτσι εντοπίστηκε πως λόγω της αύξησης του συναλλάγματος του τελευταίου διαστήματος, οι τιμές είναι πολύ πάνω από αυτές που δίνουν οι SUT(Ανακοινώσεις Εφαρμογών Υγείας) και το MKYS ( Κεντρικό Σύστημα Διοίκησης Πόρων)¨
Στο τμήμα της εντολής που έχει τίτλο ¨Σχετικά με την προμήθεια υλικών που χρησιμοποιούνται σε εγχειρήσεις¨, αναφέρεται πως οι γιατροί πέραν των επειγόντων περιστατικών θα πρέπει να αποφεύγουν τις εγχειρήσεις.
¨Στο πλαίσιο αυτό ο σχεδιασμός των περιστατικών (πλην των επειγόντων) από τώρα και πέρα, να γίνεται με βάση την σκέψη πως οι αγορές που θα γίνουν με τις παρούσες τιμές θα προκαλέσουν ζημία στην υπηρεσία. Προς ενημέρωση σας, να πράξετε τα δέοντα¨.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ώστε δεν βρέθηκαν ίχνη του στο "περιπλανώμενο" μαχαίρι. Δεν ένιωθαν να απειλούνται μαγαζατόροι και μπάτσοι δολοφόνοι, από έναν άνθρωπο ανήμπορο, που σφάδαζε από τα χτυπήματά τους.
Θα υπάρξει, άραγε, κάποια συγγνώμη προς τον νεκρό, απ' όσους επί μέρες τώρα ασχημονούσαν, βρίζοντας τον "ένοπλο ληστή" και δικαιολογώντας τους δολοφόνους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλές απορίες...
- στο περίφημο μαχαίρι, τα αποτυπώματα δεν είναι του δολοφονημένου. Άρα υπάρχει ερώτημα: ποιος το είχε ή το τοποθέτησε; Έχετε ακούσει ποτέ κουζινομάχαιρο στον πάγκο κοσμηματοπωλείου;
- κακώς εγκαλειται ο αστυνομικός εκπρόσωπος ( αυτό το " συνδικαλιστης" μόνο ως αστείο...). Ήταν ειλικρινής, αυτές είναι οι οδηγίες, αυτά κάνουν πάντα! Άρα υπάρχει ερώτημα: ποιοί έχουν καθορίσει αυτούς τους κανόνες και ποιοι ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ δεν τους έχουν αλλάξει;
Η κοινή λογική οδηγεί στο βαθύ κράτος που μένει άθικτο! Όχι γιατί " δεν πρόλαβαν" η " δεν μπόρεσαν" να το χτυπήσουν... Επέλεξαν να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους!
Υ.γ. προεκλογική περίοδος έρχεται, μπορεί να δείτε και κανέναν τελευταίο αστυνομικό τροχό να " διώκεται". Οι κανόνες όμως με βάση τους οποίους δέρνουν....δεν θ αλλάξουν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Κι επειδή κουράστηκα ν ακούω τα ίδια και τα ίδια.
Παιδάκια δεν είναι "πόλεμος" ενός απλού πολίτη προς πολιτικό σχηματισμό η αντίδρασή του στην συμμετοχή αυτού του σχηματισμού στην καταπάτηση της περιουσίας του, μαζί με στοχευμένο κανιβαλισμό του. Κυρίως όταν ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι την συμμετοχή στην καταστροφή ενός ανθρώπου και την προσβολή προσωπικότητάς του. Και να επιμένουν ότι δεν συμμετέχουν όταν υπάρχουν άπειρες σχετικές δηλώσεις και παρουσίες. Και ταυτόχρονα να με καθυβρίζουν ωσάν το μίασμα επί γης.
Αν δεν έχουν όντως σχέση, δεν έχουν και λόγο για προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Τι έχουν να φοβηθούν από μένα; Ετσι κι αλλιώς ούτε καμμιά επιρροή έχω στην κοινή γνώμη και στα ψηφαλάκια ούτε και κανένα συμφέρον να τους "πολεμάω". Ασε που με χαρακτηρίζουν κι ως "μισητό" άτομο.
Είναι απλό, για να τελειώνουμε. Η βγαίνει συνολική δήλωση του πολιτικού σχηματισμού, απ τα επίσημα όργανά του, ότι στηρίζουν ή δεν στηρίζουν, ή ο "πόλεμος" συνεχίζεται.
Αμυνα είναι, γλυκουλάκια μου, όχι πόλεμος.
Αμυνα του θύματος που είναι κάτω και τον βαράνε αυτοί που συμμετέχουν στο να είναι κάτω.
Σχολιο.- Συμφωνώ απολύτως, το έχω ζητήσει κι εγώ σε φίλο που προσπάθησε να με πείσει στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω ΛΑΈ. Πίστεψε με θα τους ψήφιζα κι εγώ και η οικογένεια μου, όσο όμως ο καθένας διαχωρίζει την θέση του ενώ είναι στο κόμμα και το κόμμα δεν ανταποκρίνετε, με κάνει έξαλλη..,. Κάποιοι μου έχουν πει εγώ διαφωνώ αλλά ο αρχηγός δεν μπορεί να κάνει και πολλά τότε απλά τους ρωτάω δηλαδή άμα βγει θα κάνουν κουμάντο η κόρη και η πρώην σύζυγος του; ;
Πώς μετά να τους έχω εμπιστοσύνη....
Σχολιο.- Σε κόμμα που η κόρη τού αρχηγού είναι στη μασαμπουκα ξένης περιουσίας και ο δήθεν αρχηγός πατέρας κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, τότε περιμένετε ο "επαναστάτης" αρχηγός να σώσει τις περιουσίες μας συνολικά απο τους πλειστηριασμούς??? Το δούλεμα τελείωσε. Εννοώ από όλους. Αφού ο Λαφαζάνης κοιτάζει την πάρτη του και την κονομα τής κόρης του, γιατί είναι κακό να κοιτάμε κι εμείς την πάρτη μας? Εκτός αν ανήκουν οι Λαετζηδες στην Αρια φυλή και πρέπει να υποκλινόμαστε εσαεί σε αυτά τα "δικαιωματικά" τσόλια.
Μαύρο και σε αυτούς μέχρι να λιώσουν οι πάγοι στο βόρειο πόλο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Όταν τρέμω για τον μισθό μου, πώς θα μάθω το παιδί μου να μην σκύβει το κεφάλι;

Είμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας. Και όχι τα λόγια μας, αλλά οι πράξεις μας. Το ξέρω.Από τότε που ο γιος μου άρχισε να καταλαβαίνει τη ζωή ήθελα να είμαι φάρος πράξεων.
Έλεγα πάντα λίγα λόγια, και έκανα πολλά. Και ακόμα το κάνω. Κι εγώ και η μητέρα του. Η ζωή όμως, έρχεται έτσι που συχνά δεν μπορείς να είσαι συνεπής ούτε με τον ίδιο σου τον εαυτό. Μια από τις βασικές μου αρχές, που μου την κληροδότησε κι εμένα ο δικός μου πατέρας ένας καθημερινός άνθρωπος του χωριού με τεράστια σοφία, αυτή την ανεπεξέργαστη, την ατόφια που κουβαλούν οι απλοί άνθρωποι ήταν «μην σκύβεις το κεφάλι». Τι θα πει αυτό; Θα σας πω πως το κατάλαβα και πώς το βίωσα εγώ με δυο λέξεις. Μην γίνεσαι υποχείριο κανενός. Γιατί αν γίνεις, εσύ το έχεις επιτρέψει.
Κάπως έτσι πορεύτηκα στη ζωή μου. Για να είμαι ειλικρινής βοήθησαν και οι συνθήκες. Ναι, βρισκόμουν πάντα αντιμέτωπος με διλήμματα, αλλά τι είναι τα διλήμματα αν όχι επιλογές; Και πάντα επέλεγα σχεδόν αυθόρμητα, άκοπα εντελώς το «μην σκύβεις το κεφάλι» και μέχρι τώρα δεν μου βγήκε σε κακό.
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, η οικονομική κρίση και τα διλήμματα γίνονταν όλο και πιο πολύπλοκα, και οι απαντήσεις με οδηγούσαν πια σε επιλογές των οποίων οι συνέπειες δεν ήταν πια ξεκάθαρες. Τώρα τα ερωτήματα στα οποία καλούμουν να απαντήσω δεν ήταν τα απλά «να σκύψω το κεφάλι ή όχι»; Αλλά «να σκύψω το κεφάλι μέχρι τα γόνατα;» ή μέχρι το πάτωμα; Είχα να επιλέξω πια μεταξύ του ολέθριου και το πιο ολέθριου, χωρίς να ξέρω τι είναι χειρότερο τελικά από τα δύο. Το σκυμμένο κεφάλι από εφιάλτης, από παράδειγμα προς αποφυγή έγινε η νέα μου πραγματικότητα, ο φόβος μου, η κατάρα μου. Και αυτό που φοβάμαι πλέον είναι , να μην γίνει και η παρακαταθήκη μου στο παιδί μου.
Το κεφάλι μου έχει βρει πάτωμα, όταν με βασικό μισθό-χαρτζιλίκι ψιθυρίζω «πάλι καλά». Όταν δεν έχω το θάρρος να πω στον εργοδότη μου ότι με εκμεταλλεύεται γιατί φοβάμαι ότι θα μου δείξει την πόρτα της εξόδου, γιατί έχει περάσει πια στο πετσί μου ότι σήμερα πια «ουδείς αναντικατάστατος» όταν πίσω από την πόρτα που θα κλείσω εγώ με δύναμη περιμένουν δεκάδες άνθρωποι με εξίσου σκυμμένα κεφάλια. Και, ας πούμε ότι την έκλεισα. Έστω ότι ούρλιαξα ένα τεράστιο «φτάνει» και τα παράτησα. Μετά τι; Να αρχίσω να τρέμω τον μήνα που θα μπει και δεν θα έχω πληρωθεί; Να βλέπω τους λογαριασμούς να στοιβάζονται ολοένα και περισσότερο στο τραπεζάκι της εισόδου, να περιμένω μήπως μας κόψουν το ρεύμα, να φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν τα χρήματα για το σούπερ μάρκετ και μπορεί αύριο και το δικό μου παιδί, όπως τόσα άλλα, να λιποθυμά στο σχολείο από την πείνα;
Σου λένε όλοι, εσύ δεν πρέπει να νιώθεις τύψεις που δεν μιλάς. Εσύ έχεις παιδί. Μα το ότι έχω παιδί είναι ακόμα ένας λόγος που ντρέπομαι για αυτή την ισοπέδωση, αυτή την κατάντια. Σου λένε, δεν είσαι ο μόνος, όλοι έτσι είμαστε. Δεν μπορώ να νιώσω καλύτερα επειδή δεν είμαι ο μόνος που «διεκδικώ» ένα κομμάτι από την πίτα της δυστυχίας.
Και τελικά τι σε κάνει να κρατάς το κεφάλι ψηλά; Τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά να μένει στη θέση της και να μπορείς να κοιτάξεις αύριο το παιδί σου στα μάτια; Να παρατήσεις τον μισθό της ξεφτίλας; Να πάρεις τα ρίσκα σου και να επωμιστείς τις συνέπειες όποιες κι αν είναι; Ή να συμβιβαστείς με τον πενιχρό μισθάκο σου, την θλιβερή «ζωούλα» σου γιατί αν δεν το κάνεις σε περιμένουν χειρότερα;
Δεν έχω απάντηση. Πείτε μου εσείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αρχή αναρωτήθηκα πώς ειναι δυνατόν ο ίδιος ο δολοφόνος να πετάει πέτρες στην τζαμαρία του ,να βρίσκεται έξω από το μαγαζί του, και να δηλώνει ότι ένιωσε απειλη από το θύμα.
Μετά αναρωτήθηκα (βλέποντας τα βιντεο) πώς προκύπτει οτι κρατούσε μαχαίρι αφού δε φαίνεται να κρατάει τίποτα.
Και βρέθηκε λένε ένα μαχαίρι 48 ώρες μετά!!
Παράλληλα σκέφτηκα ότι κοσμηματοπωλείο χωρίς κάμερα δε γίνεται.
Αλλά ακόμη δεν έχει ειπωθεί αν είχε κάμερα, κάτι που θα έλυνε πολλές απορίες....
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το θύμα δεν κρατούσε κανενα μαχαίρι, δεν κυνήγησε κανενα, δεν μπήκε με σκοπό να κλέψει και πώς εγκλωβίστηκε μέσα.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κάποιος ψευδώς ισχυρίσητκε όλα τα παραπάνω.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δολοφόνος καθάρισε τα πάντα γιατί είχε πολυ χρόνο.
Κι η αστυνομία (άκουσον άκουσον) δε σφράγισε το χώρο, δεν πήρε φωτογραφίες!!
Αυτόπτες μάρτυρες που όμως ήταν βουβοί την ώρα της επίθεσης.
Κι αντί η αστυνομία να περάσει χειροπέδες στο δολοφόνο τις πέρασε στον ετοιμοθάνατο Ζακ.
Οι γιατροί επίσης είπαν ότι τους έκανε εντυπωση που έφεραν στο νοσοκομείο έναν νεκρό τοσο σακατεμένο με χειροπέδες!!!
Εψαξα σε όλα τα σάιτ για το όνομα του δολοφόνου ή την επωνυμία του καταστήματος. Δεν αναφέρεται πουθενά.
Αντιθέτως μαθαίνουμε συνέχεια λεπτομέρειες για τη ζωή του άτυχου Ζακ, λεπτομέρειες που δε μας ενδιαφέρουν.
Το θύμα διασύρεται κι ο δολοφόνος προστατεύεται με κάθε τρόπο.
Βλέποντας τον δολοφόνο και το συνεργό του να συνθλίβουν με άνεση το κεφάλι ενός ανήμπορου και μετά με ψυχραίμια ο ένας να σκουπίζει τα πειστήρια του εγκλήματός του, μου πέρασε απο το μυαλό ότι αυτός στη χούντα θα μπορούσε να είχε κάνει βασανιστής.
Μετά έμαθα ότι είναι τοκογλύφος.
Μετά είδα φασιστοειδή να τον υποστηρίζουν.
Μετά διάβασα ότι από τους τρεις ιατροδικαστές ο ένας έχει καταθέσει ως υπερασπιστής δολοφόνων χρυσαυγιτών στη δίκη και οι άλλοι δυο αθώωσαν δολοφόνους αστυνομικούς (ΜΑΤατζήδες) παραποιώντας στοιχεία όλοι τους.
Και μετά έπαψα να αναρωτιέμαι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοκρατια ΣΥΡΙΖΑ
Στη Λευκιμμη συλλαβανονται αγροτες γιατι, πανε στα χωραφια τους, χωρις… ταυτοτητα!!!
Πιασανε ζευγαρι ηλικιωμενων, που πηγαιναν σημερα το πρωι στο χωραφι τους, χωρις… ταυτοτητα!!!
Όταν πηγεστο τμημα η κορη τους για να διαμαρτυρηθει, την πιασανε κι αυτην!!!
Η Λευκιμμη ΜΑΤοκρατειται!
ΟΧΙ στον παρανομο ΧΥΤΑ-χωματερη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά την είδηση... οι "δικαστές" αθώωσαν τον πρόεδρο της ΔΕΗ για τη δωροδοκία...

Μανωλης Παναγιωτακης – καταδικη σοκ. Δυο χρονια φυλακη αλλα ακομη παραμενει στη θεση του ο προεδρος της ΔΕΗ. Συγκαλυψε υποθεση εκβιασμου που εκανε το δεξι του χερι στο ΑΔΜΗΕ

Oμόφωνα αθώος κρίθηκε από το Εφετείο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε υπόθεση που σχετίζεται με τον χειρισμό καταγγελίας για δωροδοκία σε βάρος υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ.
Η υπόθεση αφορά το 2013, όταν ο νυν επικεφαλής της ΔΕΗ ήταν στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ. Η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική, ωστόσο το Εφετείο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, αθώωσε ομόφωνα σήμερα τον κ. Παναγιωτάκη.
Σε πρόσφατη δήλωσή του για την υπόθεση, ο κ. Παναγιωτάκης είχε κάνει λόγο για σκοπιμότητα και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΡΟΗ αδικημάτων! ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ καλείται η Δούρου για τις πλημμύρες στην Μάνδρα...

Πάνω από δέκα άτομα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα για μια σειρά από αδικήματα καθώς η δικαστική έρευνα για την υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία.
Οι ύποπτοι καλούνται, με παραγγελία της εποπτεύουσας εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής που διενήργησε και την προανάκριση, για ενδεχόμενη τέλεση Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, Σωματικές βλάβες, Παραβίαση κανόνων οικοδομικής
Μεταξύ των υπόπτων είναι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας.
Τα αδικήματα, για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι, είναι σε βαθμό πλημμελήματος ωστόσο αν ασκηθούν διώξεις η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τις συρροής των αδικημάτων. Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτικής Αττικής στις αρχές Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη.
Τάχιστα η εισαγγελική λειτουργός ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.
Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MEGA CHANNEL και νέο δικαστικό και πολιτικό σκάνδαλο

Με διαδικασίες εξπρές και την αμέριστη συμπαράσταση δικαστών οι τράπεζες και οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού θέλουν να τελειώνουν με το MEGA και τους εργαζομένους του.
Εκ κρυπτώ, οι τράπεζες διόρισαν προσωρινή διοίκηση στο MEGA, με προσωρινή διαταγή, χωρίς δίκη και χωρίς να κληθεί κανείς ενδιαφερόμενος.
Ποιοι είναι οι “ενδιαφερόμενοι”; αυτοί που έχουν έννομο συμφέρον και απαιτήσεις κατά του καναλιού: Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, το ΔΗΜΟΣΙΟ, ο ΕΦΚΑ!!!.
Κανείς, ιδίως ο δικαστής, δεν “σκέφτηκε” να τους καλέσει.
Και βέβαια το πιο ευτράπελο είναι ότι οι πιστώτριες τράπεζες διόρισαν όχι μόνο διόρισαν εν κρυπτώ διοίκηση στο MEGA αλλά και η διοίκηση αυτή δεν έδωσε εντολή σε δικηγόρο να παρασταθεί στα ασφαλιστικά μέτρα των τραπεζών κατά του MEGA για δέσμευση του...
συνόλου της περιουσίας του!!!.
Την σύγκρουση συμφερόντων την γνωρίζει κανείς ως έννοια;
Παραδόξως μάλιστα, οι 3 από τους 5 προταθέντες (και ακρίτως διορισθέντες) ως προσωρινή διοίκηση του MEGA, είναι πρόσωπα της εμπιστοσύνης του κ. Μαρινάκη (!!!), αφού τους έχει προτείνει και έχει πετύχει πάλι με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε χωρίς να κληθεί κανείς να τους τοποθετήσει ως προσωρινή διοίκηση στον ΒΗΜΑ FM. Για τους άλλους δύο διορισθέντες δεν έχουμε στοιχεία. Ίσως να είναι και αυτοί του ιδίου κύκλου προσώπων και συμφερόντων. Μάλιστα, στην περίπτωση του ΒΗΜΑ FM,οι εργαζόμενοι είχαν ασκήσει κύρια παρέμβαση, αλλά δεν κλήθηκαν στις διαδικασίες, ούτε ο δικαστής το ζήτησε, ενώ όφειλε.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σήμερα. Βρέθηκαν δικηγόροι εργαζομένων που ζήτησαν αναβολή για να μελετήσουν την υπόθεση, αφού έμαθαν για την προσωρινή διαταγή από site στο διαδίκτυο. Επικαλέστηκαν μάλιστα ότι πρέπει να κληθούν και οι άλλοι μεγάλοι πιστωτές: το Δημόσιο και το ΕΦΚΑ.
Το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναβολής και έδωσε 1,5 ώρα διορία για να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς και την αίτηση των τραπεζών που δεν την είχαν καν στα χέρια τους. Η μόνη πειστική αιτιολογία, όταν κατά την δικαστηριακή πρακτική συχνά αναβάλλεται η συζήτηση προσωρινών διαταγών και για πραγματικά φλέγοντα θέματα όπως η καταβολή διατροφής, είναι ότι δεν θα έπρεπε να χαθεί το πλεονέκτημα αιφνιδιασμού υπέρ των τραπεζών.
Οι τράπεζες ασκούν την αίτηση τους για υπαγωγή στο ν. 4307/2014 με στοιχεία του 2014 για δάνεια – κακουργήματα και αυτά δεν τα διαβάζει και δεν τα βλέπει κανένας δικαστής στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Η κυβέρνηση κωφεύει ή συναινεί; Γιατί δεν την ακούμε;
Έχουμε και λέμε :
α. Προσωρινή διοίκηση στο MEGA με προσωρινή διαταγή που ζήτησαν και πήραν οι τράπεζες, χωρίς ο δικαστής να φέρει κάποια αντίρρηση ή να ζητήσει να κληθούν οι λοιποί έχοντες έννομο συμφέρον.
β. Προσωρινή διοίκηση που παραπέμπει σε Μαρινάκη
γ. Προσωρινή διοίκηση που δεν έστειλε καν δικηγόρο xθές, όταν οι τράπεζες ζήτησαν την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA.
δ. Δικαστής που ορίστηκε να δικάσει το αίτημα των τραπεζών για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA, ισοπέδωσε (δεν είναι ο πρώτος) και έδωσε στις τράπεζες τα πάντα: Δίκασε μια αίτηση με τόσο σοβαρό περιεχόμενο που ασκήθηκε την προηγούμενη ημέρα, δεν επιδόθηκε σε κανένα ενδιαφερόμενο και έχοντα έννομο συμφέρον πιστωτή (Δημόσιο, ΕΦΚΑ, εργαζόμενους), αλλά μόνο στην διοίκηση μαϊμού που όρισε εν κρυπτώ άλλος δικαστής του ίδιου Πρωτοδικείου, η οποία δεν έστειλε δικηγόρο ούτε για τα προσχήματα. Ετι περαιτέρω, ο τελευταίος αυτός δικαστής, δεν δέχθηκε να δώσει καν αναβολή για να πάρουν και να μελετήσουν την αίτηση οι εργαζόμενοι και οι δικηγόροι τους και τέλος και κυριότερο – αν και του ζητήθηκε – δεν εξαίρεσε από την δέσμευση ούτε τους μισθούς των εργαζομένων και έδωσε τα πάντα στις τράπεζες, παρά τα εγκλήματα που αποτελούν οι απαιτήσεις τους .
Σε αυτή την προκλητική ντροπή, σε αυτή την οσμή αμάρας που ακυρώνει την πραγματική δικαιοσύνη (και όχι αυτή που ασκούν ανάξιοι) έχει κάτι να απαντήσει η Κυβέρνηση και ο Άρειος Πάγος.
Το να ανεχθούμε ένα διαρκές παραδικαστικό παράνομο κύκλωμα της ολιγαρχίας είναι πέρα από το νου και το ήθος μας. Το να το τσακίσουμε είναι το μόνο που σκέφτομαι… .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να λοιπόν που όλοι δεν είναι ίδιοι ΤΙΝΑ κάνουμε; In bocca al lupo Italia! (Καλή τύχη Ιταλία!)

Εδώ και 10 μέρες στη ξεφτίλα ο κάθε πικραμένος έκοβε έραβε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς με απόλυτη συμπέρασμα από καθέδρας την υποτιθέμενη κωλοτούμπα α λα Τσιπράκου της Ιταλικής νεοεκλεγείσας κυβέρνησης και όλοι οι ειδήμονες (που μεταξύ των άλλων δεν σκαμπάζουν γρι της γλώσσας πολύ περισσότερο της σύγχρονης Ιστορίας και του πολιτισμού της γείτονος), κατέληγαν στο ιστορικό συμπέρασμα: μην στεναχωριέστε για την κωλοτούμπα, μην κάνετε σύγκριση, η ΤΙΝΑ [There Is No Alternative] είναι εδώ και ζει και βασιλεύει, το ίδιο κι αυτοί θα κάνουν, για να καταλήξουν, μην το σκέφτεστε καν εμείς ξέρουμε καλύτερα.
Ο έρμος ο Τρία καταλοιδωρήθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ σταμπαρίστηκε ως ο...
έμπιστος των Βρυξελλών που θα διασφαλίσει την λιτότητα “Υπέρμαχος της ακραίας πολιτικής λιτότητας εντός της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία (καθηγητής Οικονομικών, που δεν προέρχεται από κανένα κόμμα), ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα αποτρέψει την άνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος πάνω από το 1,6% του ΑΕΠ”...
Βεβαίως ο Υπουργός Τρία. στο Cernobbio μίλησε για 1,6 για την ακρίβεια για 1,64%. Και είχε πει χαρακτηριστικά: “Αν σας πω 1,64% τι θα μου πείτε; Μόνο που εσείς μιλάτε για συσχετισμό ελλείμματος/ΑΕΠ εγώ όμως αναφέρομαι στον ρυθμό ανάπτυξης του δικού μου προϋπολογισμού” και κάποιοι συνέχισαν να τον κοιτάζουν ως χάνοι.
Αλλά το μήνυμα δεν το πήραν ούτε με τη δήλωση του ότι αυτός “ορκίστηκε ως μέλος της Νέας κυβέρνησης να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ιταλικού λαού στο Σύνταγμα, και όπως λέει το Σύνταγμα και όχι για άλλων συμφέροντα”...
Σε όσους ρωτούσαν ανέφερα συχνά πυκνά να αναμένουν την κατάθεση της Νότας του προϋπολογισμού, μετά αυτού της Γαλλίας, για λόγους αυτονόητης στρατηγικής και φυσικά η ώρα ήρθε κι ο προϋπολογισμός έχει το γνωστό μας συσχετισμό 1,64% ανάπτυξη, συσχετισμό ελλείμματος/ΑΕΠ 2,4 ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που μόνο με τα απολύτως μεταπολεμικά χρονικά συγκρίνεται, το κοινωνικό εισόδημα για 6.000.000 μόνιμους κατοίκους που διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, την μείωση της φορολογίας για μπλοκάκια και μικρούς επαγγελματίες στο 15 %, την υπέρβαση του χαρωπού συνταξιοδοτικού νόμου Φορνέρο (νόμου με τα ίδια χαρακτηριστικά του αντίστοιχου δικού μας πονηρού Κατρούγκαλου).
Αυτό που εμπεδώσαμε -και εδώ βεβαίως οι υψηλοί αναλυτές το έκαναν γαργάρα και τουμπεκί- είναι ότι οι προϋπολογισμοί συνήθως μας έρχονται έτοιμοι από τας Βρυξέλλας που έχουν ήδη φυτέψει στρατιές τεχνικών συμβούλων τους στα Υπ.ΟΙκ (δικά μας τα έξοδα των παχυλών μισθών τους), που μαγειρεύουν αλγόριθμους και νούμερα ώστε ούτε οι πολιτικοί να μπορούν να βγάλουν άκρη... Αλλά ο Τρία, όπως και ο Σαβόνα δεν είναι όποιοι όποιοι και φυσικά μεταξύ τους συνεργάζονται, και τώρα το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον δεδομένου ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι εκλογικές μηχανές για τον Μάη είναι ήδη υπ’ ατμό.
Στους σούπερ ειδικούς ευρωτρομοκράτες αναλυτές ελαιοχρωματιστές (που αποδίδουν και χρωματισμούς κατά το δοκούν) να κεράσω καφεδάκι της παρηγοριάς για την διάψευση της από αυτούς αναμενόμενης κωλοτούμπας, στην Ιταλία να ευχηθώ ολόψυχα: In bocca al lupo Italia! (Καλή τύχη Ιταλία!)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιθύμητος στην Παλαιστίνη ο υπάλληλος των σιωνιστών Αμπάς!

Δεν μας αντιπροσωπεύεις... φύγε...
Ξεσηκώνεται ο Παλαιστινιακός λαός στη μαρτυρική Γάζα εναντίον του προδότη Αμπάς!
Ποιος μπορούσε να φανταστεί ηγέτη της Παλαιστίνης να συνεργάζεται επισήμως με τη Μοσάντ εναντίον του λαού του;
Τέλος η κάθε ανοχή απέναντι στους συνεργάτες των σιωνιστών-ναζί!