Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Σαββατο 29 Σεπτεμβριου 2018


Στα πλαίσια της διεξαγωγής του Resistance Festival στην Αθήνα, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στήριξαν την διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης στον Τζορτζ Ιμπραήμ Αμπντάλα. Η καμπανια αλληλεγγυης γινεται στην Ελλαδα από το  Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Ανάμεσα τους, όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης "Οι παράγοντες του πολέμου στην Μέση Ανατολή" όπως και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.
Λίγα λόγια για τον Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Η 24 Οκτωβρίου του 2018 σηματοδοτεί την 34η επέτειο από τη σύλληψη του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα , του επαναστάτη Λιβανέζου Άραβα Κομμουνιστή, αγωνιστή για την Παλαιστίνη, από τη γαλλική αστυνομία. Ο Τζορτζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.
Ο Τζορτζ Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-θρησκευτικοσεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο…
Ο Αμπντάλα, η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στην αρχική πρόταση του Εισαγγελέα υπήρχε η πρόβλεψη για ποινή 10 ετών ή και λιγότερο.

 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΟΙ 43 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ!
Ήταν και οι δικές τους ψήφοι, και των 43, που επέτρεψαν να περάσει η τροπολογία του εγκάθετου των τραπεζιτών Κοντονή, για ποινική δίωξη όσων εμποδίζουν πλειστηριασμούς ακινήτων.
Τώρα ξαναθυμήθηκαν τη δημοκρατία που τσαλαπάτησαν και διαμαρτύρονται, γιατί η κυβέρνησή τους διώκει τον Λαφαζάνη, εφαρμόζοντας την τροπολογία που οι ίδιοι ψήφισαν!
Πιο μεγάλους απατεώνες από αυτούς στο δούλεμα δεν γνωρίζω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944. ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΥΣΗΣ (ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ) ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Αθήνα, οι Γερμανοί κατακτητές έβαψαν για μια ακόμη φορά τα χέρια τους στο αίμα, με τη μαζική δολοφονία περίπου εκατό κατοίκων της εργατούπολης του Αιγάλεω.
Καθώς ο ΕΛΑΣ Δυτικών Συνοικιών, ήδη από την άνοιξη του 1944, είχε θέσει υπό τον έλεγχό του σχεδόν όλες τις περιοχές που βρίσκονταν πέρα από τον Κηφισό, ενώ ισχυρές δυνάμεις δρούσαν και στις συνοικίες του δήμου της Αθήνας που βρίσκονταν ανατολικά του ποταμού, η κυριαρχία των δυνάμεων κατοχής και των συνεργατών τους εκεί ήταν περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική. Αυτός ήταν και ο λόγος που τις έκανε να οργανώνουν επιθέσεις με τη μορφή «μπλόκων», μετά από τα οποία αποσύρονταν και πάλι εκεί όπου ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το τελευταίο μπλόκο πραγματοποιήθηκε στην προσφυγική συνοικία της Προύσης στο Αιγάλεω, πιο γνωστό τότε ως Μπαρουτάδικο. Η Προύσης, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κεντρική οδό, γνωστή και ως συνοικία του Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται κατά μήκος του Κηφισού, μεταξύ Ιεράς Οδού και λεωφόρου Καβάλας. Αποτελούσε, έτσι, σχετικά εύκολο στόχο για τους ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους, που απέφευγαν να εισχωρήσουν περισσότερο στο Αιγάλεω, το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί, έχοντας εκλέξει και εαμική δημοτική αρχή, μέσα από λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Εσταυρωμένου, με δήμαρχο το στέλεχος του ΚΚΕ Γιάννη Μπατζακίδη.
Με πρόσχημα τις συνηθισμένες και σχεδόν καθημερινές αψιμαχίες με τον ΕΛΑΣ στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τη συνοικία και στις γέφυρες του Κηφισού, οι Γερμανοί και οι ταγματασφαλίτες επιτέθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 1944 και δολοφόνησαν ενενήντα εφτά κατοίκους της συνοικίας, πολλοί από τους οποίους βρήκαν τον θάνατο μέσα στα σπίτια τους που πυρπολήθηκαν από τους φασίστες.
Ήταν η τελευταία φορά που οι ναζί πατούσαν το πόδι τους στο Αιγάλεω. Κι αυτή την τελευταία φορά άφησαν το στίγμα της εγκληματικής τους μανίας κατά του κόσμου της εργασίας και της Αντίστασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν οι Ρότσιλντ βραβεύουν τον Τσίπρα

29/09/201
Τι είναι, τελικά, αυτό το Global Hope Coalition, ο Συνασπισμός Παγκόσμιας Ελπίδας, που βράβευσε αυτές τις μέρες τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, και τι ακριβώς σήμαινε αυτή του η βράβευση, για την οποία τόσο θόρυβο έκανε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν;
Μα, μία ακόμη από εκείνες τις διεθνείς οργανώσεις που έχουν συγκροτηθεί για να δρουν συμπληρωματικά ως προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους!
Αρκεί να πάρει κανείς υπόψη του ότι διακηρυγμένος στόχος της οργάνωσης, από τον Σεπτέμβριο 2016, όταν ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη, είναι η αντιμετώπιση της «εξτρεμιστικής βίας», όπως ακριβώς περιγράφεται από την ηγεσία των ΗΠΑ και από το ΝΑΤΟ. Και για την προώθησή του, η οργάνωση στελεχώνεται και από επιφανείς εκπροσώπους του διεθνούς πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, με τον κατάλογο των κορυφαίων μελών της να μην αφήνει καμιά αμφιβολία ως προς τον χαρακτήρα και τις προθέσεις της.
Ας αναφερθούν κάποιοι απ’ αυτούς:
Ιρίνα Μπόκοβα, επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, υπέρμαχος της ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.
Ντέμπορα Λιρ, ηγετικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής (Middle East Institute), γνωστού για τη στήριξη της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή.
Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, επί προεδρίας του οποίου εντάχθηκε η χώρα στο ΝΑΤΟ, έχοντας συμπαραταχθεί με τη Δύση στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, στην εισβολή στο Ιράκ κ.λπ.
Γουίντι Τσάμπερλαιν, ανώτατη διπλωμάτης των ΗΠΑ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στα 2007-2018.
Εσθήρ Κούπερσμιθ, επίσης ανώτατη διπλωμάτης των ΗΠΑ.
Ρόναλντ Στήβεν Λόουντερ, Αμερικανός επιχειρηματίας και διπλωμάτης, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, στενός συνεργάτης του Ρόναλντ Ρήγκαν και θερμός υποστηρικτής του Βενιαμίν Νετανιάχου.
Τζων Ρότζερς, γραμματέας της Goldman Sachs, ηγετικό στέλεχος του Ronald Reagan Presidential Foundation.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και προσωπικότητες του «κόσμου της φιλανθρωπίας» (ως «φιλάνθρωποι» αναφέρονται από την ίδια την οργάνωση), όπως ο μεγαλοτραπεζίτης βαρόνος Έρικ Ντε Ρότσιλντ, η Ουίντερ Μπαχαμάουι, από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Τυνησίας, οι Αμερικανίδες Φράνσιν Λε Φρανκ και Κάθριν Ρέινολντς, και η δική μας Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Άνθρωποι καλών προθέσεων, όπως διαπιστώνουμε, με την αγωνία της παγκόσμιας ελπίδας, προϋπόθεση της οποίας είναι η καταπολέμηση της «εξτρεμιστικής βίας», η οποία, ως γνωστόν, ταυτίζεται με οποιαδήποτε πολιτική αντιστρατεύεται αυτήν των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Πώς να μη βραβευτεί ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού; Και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή συναινεί, ανεξαρτήτως του ότι είναι αυτοί ακριβώς που προκαλούν την προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, και τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίαςγια τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη γειτονική χώρα υπέγραψε, και την Ελλάδαμετέτρεψε σε χώρα στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, ώστε να μην ενοχλούν με την παρουσία τους χώρες όπως η Γερμανία.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Έπρεπε να βραβευτεί και βραβεύτηκε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, για να λέει ο εκπρόσωπος των αστυνομικών ότι κατά τις συλλήψεις εφαρμόζουν όσα διδάσκονται από τα σχετικά εγχειρίδια, είναι προφανές πως απ' αυτά μαθαίνουν ότι:
- Όταν συλλαμβάνεις τον όποιον ύποπτο κλοπής, αλλά και κάποιον διαδηλωτή ή κάποιον ζητιάνο ή έναν εξαρτημένο φτωχοδιάβολο, με το που τον ρίχνεις στο έδαφος, τον πλακώνεις στις κλοτσιές και στα κεφαλοκλειδώματα. Και έπεται ανάλογη συνέχεια από τους άλλους συναδέλφους στα κρατητήρια.
- Απεναντίας, όταν πιάνεις χρυσαυγίτη, που -ενδεχομένως και μπροστά στα μάτια σου- μαχαιρώνει άνθρωπο, αφού τον χαιρετίσεις και τον διαβεβαιώσεις πως δεν έχει να φοβάται τίποτα και σύντομα θα ξαναπάτε μαζί σ' εκείνο το γνωστό σας μπαρ με τα κορίτσια, τον παραδίδεις στους συναδέλφους στο Τμήμα, όπου όλο και κάποιον άλλο γνωστό θα έχει για να μη νιώσει μοναξιά.
- Το ίδιο ευγενικά φαίρεσαι και όταν σε στέλνουν να συλλάβεις κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία, που βούτηξε τίποτα εκατομμύρια από το δημόσιο ταμείο. Με τη διαφορά ότι μ' αυτόν δεν είστε φιλαράκια και κατά συνέπεια τον αντιμετωπίζεις όπως οποιονδήποτε θαυμάζεις και θα 'θελες να έκανες μαζί του διακοπές στη Μύκονο, όπου πάει με γνωστές του μοντέλες.

Σχολιο.- και να μην ξεχνάμε και τον ομογενή που τον σκότωσαν μέρα μεσημέρι σ' ένα πεζοδρόμιο, τον παράτησαν, πήγαν μετά και μάζεψαν το πτώμα και το δώσανε στον πατέρα του κάτι καιρους μετά αγνώριστο για να πάρει ο διάολος και τη νεκροψία. Και στη δίκη δεν κατέθεσε κανένας (ούτε ο Ιατροδικαστής). Και βγήκαν όλοι αθώοι, άσχετα αν υπήρχαν μάρτυρες και βίντεο του σκηνικού.
Ούτε θες να ξέρεις πόσες αποζημιώσεις έχει πληρώσει η Ελλάδα στας Ευρώπας για αστυνομική βία (πχ ζαρντινιέρα). Αλλά βάλτους τους αλήτες να τα πληρώνουν απ' τον κορβανά τους κι απ' την τσέπη τους και θα σου πω εγώ μετά πως μαζεύονται. Αλλά για την ώρα, και μας σκοτώνουν και πληρώνουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ώστε δεν βρέθηκαν ίχνη του στο "περιπλανώμενο" μαχαίρι. Δεν ένιωθαν να απειλούνται μαγαζατόροι και μπάτσοι δολοφόνοι, από έναν άνθρωπο ανήμπορο, που σφάδαζε από τα χτυπήματά τους.
Θα υπάρξει, άραγε, κάποια συγγνώμη προς τον νεκρό, απ' όσους επί μέρες τώρα ασχημονούσαν, βρίζοντας τον "ένοπλο ληστή" και δικαιολογώντας τους δολοφόνους;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τις ημέρες αυτές τιμούμε την Μνήμη των Ελλήνων, των θυμάτων από τις σφαγές των Βούλγαρων και των Γερμανών στο Δοξάτο και τη Δράμα το 1941, σφαγές οι οποίες στόχευαν στο γίνει αποδεκτή η παράδοση της Μακεδονίας.
Αντί όμως της ανάδειξης και αυτής της Ιστορίας και της Αλήθειας για την Μακεδονία, οι διακομματικοί Γκέμπελς των Αθηνών έβγαλαν ακόμη και τα γαλαζοαίματα φαντάσματα για να μας πουν ότι «η Μακεδονία δεν κινδυνεύει από την Συμφωνία». "
Η  σφαγή στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται.
Η πρώτη σφαγή στο Δοξάτο, με θύματα πάνω από 650 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έγινε την 30η Ιουνίου 1913, όταν στρατιώτες, αφού άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν, κατέκαψαν την κοινότητα και  έσφαξαν  τους κατοίκους της. Η δευτερη το 1917.
Η τρίτη σφαγή έγινε την 29η Σεπτεμβρίου του 1941, όταν το Δοξάτο βρισκόταν, όπως και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην κατοχή των Βουλγάρων, συμμάχων των Γερμανών Ναζί. Με μια πράξη τυφλής βίας εκτελέστηκαν για αντίποινα τουλάχιστον διακόσιοι (200) άνθρωποι.
Συνολικά σε πενήντα οικισμούς του νομού Δράμας, σε τριάντα έξι οικισμούς του νομού Σερρών και σε δεκαπέντε οικισμούς του νομού Καβάλας εκτελέστηκαν περισσότεροι από δύο χιλιάδες εκατόν σαράντα (2.140)  Έλληνες.  Από αυτούς οι χίλιοι εξακόσιοι δέκα τέσσερις (1.614) ήταν από το νομό Δράμας-  στην πόλη τουλάχιστον πεντακόσιοι εξήντα δύο (562) άνθρωποι- οι τετρακόσιοι δεκαέξι (416) από το νομό Σερρών και οι εκατόν δέκα (110) από το νομό Καβάλας.
Εξαιτίας των βουλγαρικών αυτών ωμοτήτων, περίπου 200.000 κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν πρόσφυγες σε μη βουλγαροκρατούμενες περιοχές της χώρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση Μίκη Θεοδωράκη συμπαράστασης στον Παν.Λαφαζάνη: “Και Μανιαδάκης κύριε πρωθυπουργέ;”
Από
 Μίκης Θεοδωράκης
 -
28/09/2018

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;
(Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).
Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.
Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);
Προτρέχω…
Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)!
Αυτό έχω να σας πω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα Γλέζου με αφορμή την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη
28/09/2018
«Αυτές οι κλήσεις-προκλήσεις δεν έχουν όνομα, στοχεύουν σε όλους μας και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας» αναφέρει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος με αφορμή την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνηαναφορικά με τη διαμαρτυρία της ΛΑΕ στους πλειστηριασμούς.
Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:
«Η κλήση σε απολογία – με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς – στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά από εισαγγελική παραγγελία, από την “Διεύθυνση ασφαλείας” της ΕΛΑΣ και από το “τμήμα προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος’! με την επίκληση άρθρων του ποινικού κώδικα όπως αυτός της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, είναι βόλι στη καρδιά των πολιτών και της Δημοκρατίας. Αποκαλύπτει τη λογική της κυβέρνησης, που αποπειράται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες που αντιστέκονται.
Αυτές οι κλήσεις-προκλήσεις δεν έχουν όνομα, στοχεύουν σε όλους μας και πρέπει να απαντηθούν από όλους μας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψάχνω απ το πρωι να βρω ενα μαχαιρι μπουμερανγκ,σαν αυτο που "αφαιρεσε"απο το χερι του Ζακ ο κοσμηματοπωλης, το πεταξε μεσα στο μαγαζί και αυτο εκανε κυκλο, βγηκε εξω,βρεθηκε σε ενα χερι μπατσου σε φωτο και μετα ξαναγυρισε μεσα στο μαγαζι για να το βρει ο ιδιοκτητης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφουμε και μιλάμε πάντα στον εαυτό μας.Ακόμα κ στο fb.Θέλουμε να μας ακούσουμε να τα λέμε έτσι περιεκτικά κ νόστιμα.
Σχολιο.-  Και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Γράφε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστυνομικος για δολοφονια Φυσσα : Δεν βαλαμε χειροπεδες στον Ρουπακια γιατι ηταν ηρεμος.
Για να σταματησουν τους χρυσαυγιτες ανεφερε ότι : φωναζαμε, τι άλλο να καναμε.

Ο Ζακ δεν ηταν απειλή για κανεναν. Ηταν αιμόφυρτος, χτυπημένος και καταφανως ανημπορος και τρομοκρατημένος. Και ομως τον χτυπησαν οι αστυνομικοί και του φορεσαν χειροπεδες λιγα λεπτα πριν ξεψυχήσει. Ο Ζακ δεν ήταν φονιάς. Ο Ρουπακιάς μολις ειχε μαχαιρώσει ανθρωπο. Φαίνεται ομως ότι ειδικά για χρυσαυγίτες, το εγχειρίδιο της αστυνομίας εχει άλλες οδηγίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
28 Σεπτεμβρίου 1941 Οι βούλγαροι με εντολές των γερμανών και επί βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, αρχίζουν ομαδικές σφαγές των Ελλήνων στην Μακεδονία.
Στην Δράμα εκτελέστηκαν πάνω από 1.500, οι δε σφαγείς έκοβαν τα κεφάλια τους και έπαιζαν ποδόσφαιρο στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Εκτελέστηκαν επίσης στο Δοξάτο 397, στην Κύρνα 250, στην Χωριστή 160, στο Κάτω Νευροκόπι 59, στον Μεγαλόκαμπο 38 κλπ.
Οι σφαγές συνεχίσθηκαν μέχρι την 20η Οκτωβρίου, τα δε θύματα της ωμότητας των βουλγάρων σε όλη την διάρκεια της κατοχής, ξεπέρασαν συνολικά τις 15.000.
Εξ αιτίας των ωμοτήτων αυτών, περίπου 200.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν ως πρόσφυγες σε μη βουλγαροκρατούμενες περιοχές της χώρας...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΑΛΙΕΣ
Μια διακεκριμένη οσμή σκατών απουσίαζε απ την υπόθεση του Ζακ ώσπου διάβασα σήμερα ότι κι ο Θόδωρος Πάγκαλος, επειδή έχει πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά νομικής λέει, απεφάνθη ότι ήταν ληστεία η είσοδος του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο και έτσι πρέπει να τον βλέπουμε ήδη ως ληστή κι όχι ως ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αυτά ενώ ήδη δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Ζακ στο φερόμενο ως όργανο απειλής βίας για τη ληστεία, και ούτε προκύπτει κάτι τέτοιο από κάποια δικαστική αρχή. Απλώς τα περί ληστείας τα ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, κατά πάγια αρχή του δικαίου, μπορούν να ισχυριστούν ό,τι ψέμα θέλουν προκειμένου να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και να ελαφρύνουν τη θέση τους.
Καλά μου έλεγε λοιπόν ένας παλιός δικηγόρος ότι ο Θ.Πάγκαλος το λίγο χρονικό διάστημα μεταξύ σπουδών και ενασχόλησής του με την πολιτική που άσκησε την δικηγορία ήταν τόσο άσχετος με το ...σπορ, που ο μοναδικός πελάτης που είχε τον κυνήγησε πέριξ της Ομόνοιας να τον δείρει γιατί του "σκότωσε" την υπόθεση!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στυγερή δολοφονία αστέγου με δέκα μαχαιριές στον Σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα
27/09/2018
Θύμα στυγερού εγκλήματος αποδείχθηκε πως έπεσε τελικά ο αγνώστου ταυτότητας άστεγος άνδρας ο οποίος, το πρωί της προηγούμενης Τρίτης βρέθηκε νεκρός στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα.
Μετά από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψε πως ο άτυχος άνθρωπος είχε δεχτεί σε διάφορα σημεία του σώματός του συνολικά 10 μαχαιριές.
Κάτοικοι αναφέρουν πως ο άστεγος «διέμενε» σε διάφορα σημεία του σταθμού και στους γύρω δρόμους επί σχεδόν πέντε χρόνια.
Η Ασφάλεια επιχειρεί να ταυτοποιήσει το πτώμα με λήψη γενετικού υλικού και δακτυλικά αποτυπώματα.
Πληροφορίες που «διοχετεύονται» στον Τύπο κάνουν λόγο για έγκλημα που έχει να κάνει με «διενέξεις μεταξύ αστέγων», ωστόσο οι δέκα μαχαιριές που υποδηλώνουν βαθύ μίσος περισσότερο παραπέμπουν σε ρατσιστική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στοιχείων, κάτι που σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα είναι απείρως πιο σύνηθες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λωρίδα της Γάζας: Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις με τον ισραηλινοναζιστικό στρατό
 Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 20:03
Στους έξι ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών κοντά στο τείχος του αισχους  και της ασφαλείας των ισραλινοναζι που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακης Λωριδας της Γαζας.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο ανήλικοι, ο 14χρονος Μοχάμεντ αλ Χουμ και άλλο ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών το οποίο δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι κοντά στο χωριό Χαν Γιούνες. Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε επίσης ο 18χρονος Ιγιάντ Αλ Σάαρ.
Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, τα στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, σκοτώθηκαν. Οι δύο από αυτούς δέχτηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι.
Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα θα εγκαταστήσει στη Συρία συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση όπλων υψηλής ακρίβειας
 Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 19:56
Νέες διαστάσεις αποκτά η στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην Συρία, καθώς ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει στην Συρία συστήματα ραδιο-ηλεκτρονικού πολέμου.
Συνολικά το όλο σύστημα ραδιο-ηλεκτρονικού πολέμου θα ενισχυθεί τις προσεχείς εβδομάδες, δήλωσε ο σύμβουλος του πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ομίλου «Radiolektronye technologii» Βλαντίμιρ Μιχέεφ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι οριστική και την έχει λάβει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι τα συστήματα αυτά θα φθάσουν στην Συρία σε διάστημα δύο εβδομάδων, δηλαδή την ίδια περίοδο που θα φθάσουν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.
Τα συστήματα αυτά όπως είπε ο Μιχέεφ θα μπορούν να παρακολουθούν τα αεροδρόμια στην Ευρώπη ή στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως. Θα είναι επίσης σε θέση να αντιμετωπίσουν όπλα υψηλής ακρίβειας, όπως είναι οι τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πύραυλοι, τους οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα ισραηλινοναζιστικο καθεστως το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να πλήττει στόχους στην περιοχή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ, ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΣΙΓΑΝ!
Καλό είναι τα μπατσόνια που άφησαν τον ψυχρό (και μπροστά στα μάτια τους και με την δική τους ανοχή), επικίνδυνο δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και επαγγελματία μαχαιροβγάλτη να πάει χαλαρά χωρίς χειροπέδες (!!;;) και στέλνοντας ταυτόχρονα δεκάδες SMS με το κινητό του (!!;;) στο οικείο Α.Τ, να μην μιλούν για το τι λένε τα εγχειρίδια άσκησης αστυνομικής βίας για τις συλλήψεις ακίνδυνων, αιμόφυρτων και ημιθανών ανθρώπων,διότι προκαλούν βάναυσα την κοινή γνώμη. Συνεννοηθήκαμε;; Και η κοινή γνώμη δεν αποτελείται μόνο από τον 1 στους 3 που δεν θέλει γείτονα gay ή μετανάστη αλλά κι απ τους υπόλοιπους 2, δηλαδή όλους εμάς, που επειδή δεν έχουμε και την καλύτερη γνώμη για την ελληνική δικαιοσύνη δεν θα αφήσουμε την υπόθεση του Ζακ να ξεχαστεί, ώσπου να..."μαγειρευτεί" ως συνήθως!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πολύ σημαντικός φίλος της Παλαιστίνης, Έλληνας σκιτσογράφος Στάθης, συμμετέχει στην καμπάνια διεθνής αλληλεγγύης για τον Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση του Μετώπου Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» για την απόλυση του Στάθη από τον e-nikos και την Real news κατόπιν "άνωθεν εντολών".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το γαμημένο γερμανικο έθνος δεν αλλάζει στο διάβα του χρόνου. Στο DNA του υπάρχει ο φασισός και η καταστροφή. Λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά πιάνει δουλειά. Τρομοκρατεί, βασανιζει, δολοφονεί...
Ημέρα μνήμης αλλά και... παράλληλα υπενθύμισης των φρικών εγκλημάτων που διέπραξαν οι Ναζί είναι η σημερινή. Στις 29 Σεπτεμβρίου 1941 ξεκίνησε η πιο φρικτή σφαγή στην ιστορία. Η σφαγή στο Μπάμπι Γιάρ στο Κιέβο της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την αναφορά του τοπικού τμήματος των SS προς την κεντρική διοίκηση στο Βερολίνο, 33.771 εβραίοι εκτελέστηκαν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλους 60.000 ομοεθνείς τους, αλλά και τσιγγάνους, αντιστασιακούς και αιχμαλώτους, που εκτελέστηκαν λίγες μέρες αργότερα στο ίδιο σημείο. Τη διαταγή είχε δώσει ο ίδιος ο αρχηγός των SS, o διαβόητος Χάινριχ Χίμλερ και την εκτέλεσή της ανέλαβε ο στρατηγός Φρίντριχ Γιέκελν. Όπως αναφέρουν οι ιστορικές πηγές ο Εβραϊκός πληθυσμός οδηγούνταν προς τη χαράδρα σε ομάδες των 100 ατόμων.Εκεί επιτηρούνταν από ομάδες των SS, των SD και Ουκρανικής αστυνομίας. Επιπλέον η χαράδρα είχε περιφραχτεί με συρματόπλεγμα, ενώ υπήρχε και τριπλός κύκλος ασφάλειας από ενόπλους. Μόλις έφθαναν, οι άνθρωποι διατάσσονταν να γδυθούν και να τακτοποιήσουν τα ρούχα και τα υπάρχοντά τους και, στη συνέχεια, σε ομάδες των 10 ατόμων, οδηγούνταν στο άκρο της χαράδρας, όπου και εκτελούνταν με πυρά αυτόματων όπλων και πολυβόλων. Η σφαγή διήρκεσε τέσσερα ολόκληρα εικοσιτετράωρα, μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.
Ποτέ ξανά φασισμός!