Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Τριτη 4 Σεπτεμβριου 2018


Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018
Η Κούβα καταγγέλλει τον αποκλεισμό του Λούλα και επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της στον Βραζιλιάνο ηγέτη

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας καταγγέλλει τον αποκλεισμό του Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, που του στερεί την δυνατότητα να παρουσιαστεί ως υποψήφιος του Κόμματος Εργατών για την Προεδρία της Βραζιλίας και παρεμποδίζει τον λαό της Βραζιλίας να ψηφίσει τον πιο δημοφιλή υποψήφιο για αυτό το υψηλό αξίωμα.
Φέτος τον Απρίλιο, ο Λούλα φυλακίστηκε για πολιτικούς λόγους και εμποδίστηκε η πρόσβασή του στα Μέσα Ενημέρωσης, στα πλαίσια των ελιγμών για να αποτραπούν να επιστρέψουν στην κυβέρνηση της χώρας, οι δυνάμεις που ανέλαβαν την διαδικασία κοινωνικών μετασχηματισμών στη Βραζιλίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της Κούβας στο σύντροφο Λούλα, το Κόμμα των Εργατών και τον λαό της Βραζιλίας.
Αβάνα, 1 Σεπτεμβρίου 2018



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δελτίο Τύπου

Διαμαρτυρία της Λαϊκής Ενότητας την Τρίτη 4/9/2018 12:00 μμ. Στα γραφεία
της ΔΕΗ Αριστείδου 5
Ενάντια στην διακοπή ρεύματος σε βάρος φτωχών καταναλωτών

Παρέμβαση διαμαρτυρία της Λαϊκής  Ενότητας την Τρίτη 4/9/2018 και ώρα
12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΗ Αριστείδου ενάντια στην διακοπή
ρεύματος από την ΔΕΗ σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και μικρές
επιχειρήσεις, λόγω του ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τους τεραστίους
λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε περίπτωση ρύθμισης, που αδυνατεί ο
καταναλωτής να πληρώσει δόση παράλληλα με τον τρέχοντα λογαριασμό, η ΔΕΗ
προχωρά σε διακοπή ρεύματος.
Το πιο  εξωφρενικό είναι ότι απειλούνται η έχουν ήδη διακοπή ρεύματος
και χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν προστατευτεί
καθώς είναι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου.
Χιλιάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας όχι μόνο
έχουν διακοπή ρεύματος αλλά κινδυνεύουν να πάνε και στα δικαστήρια για
οφειλές.
Δεν θα το επιτρέψουμε
Ενάντια στην «μεταμνημονιακή» λεηλασία της κυβέρνησης απαντάμε με
αγώνες.
Την Τρίτη 4/9/2018 12:00μμ., στα γραφεία της ΔΕΗ Αριστείδου.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
4/9/2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως στην εποχή της παραδοσιοκρατίας προοδευτικό ήταν το να την αντιμάχεσαι, έτσι, στην εποχή της τεχνοκρατικής βαρβαρότητας, προτεραιότητα έχει ο αγώνας για την υπεράσπιση του πανανθρώπινου πολιτιστικού και πολιτισμικού πλούτου.
Δεν ξέρω με ποια μέθοδο θα μπορούσαν να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά ή τα λατινικά. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι πως ο εξοβελισμός τους από το εκπαιδευτικό σύστημα συνιστά ένα ακόμη βήμα προς τη βαρβαρότητα.
Στο ερώτημα, "βγαίνουν κέρδη με τα λατινικά;", απαντάω: "Πίσω, βάρβαροι!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη στιγμή στην εποποιία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η έναρξη του Πολέμου του Οπίου, στις 4 Σεπτεμβρίου 1839. Τότε που τα βρετανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Κίνα, για να την εξαναγκάσουν να άρει την απαγόρευση εισαγωγής οπίου. Κάτι που επιβλήθηκε με τη λήξη του πολέμου το 1842, ενώ, επιπλέον, οι Βρετανοί κατέλαβαν και το Χονγκ Κονγκ.
Ο πόλεμος επαναλήφθηκε στα 1856-60. Αυτή τη φορά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός εκπροσωπήθηκε και από στρατεύματα γαλλικά.
Η υποχρεωτική αποχαύνωση του κινέζικου λαού συνέβαλε κι αυτή στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. Ο δε καπιταλισμός συνέχισε τη ραγδαία επέκτασή του, στηριγμένος στις κανονιοφόρους.
Είπε κανείς τίποτα για βία και αίμα και τρόμο; Μα, για την ελεύθερη αγορά συζητάμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος χθες της ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ
3η Σεπτέμβρη.
Το ΠΑΣΟΚ  ως Λαϊκό κίνημα το 1974 είχε τελείως διαφορετικά κινηματικά χαρακτηριστικά και αναφορές.
Και μια πολύ πιο σημαντική ιστορία απο αυτην της Εποχή του Σημίτη.
 Το ΠΑΣΟΚ-ΠΑΚ του Ανδρεα Παπανδρεου δημιουργήθηκε για να μην υπεραναπτυχθει ή Αριστερά... Πήρε κόσμο ολίγον τι αριστερής ιδεολογίας και δημιούργησε την Ελλαδα που ξέρουμε..
Σχολιο.- Για μενα το ΠΑΣΟΚ αναπτύχθηκε και υπερκαλυψε την παραδοσιακή Αριστερά γιατι την κρίσιμη περίοδο έβγαλε καλύτερη και ριζοσπαστική αποφασιστικότητα, είχε αριστερές θέσεις και τόλμη, στην πορεία βέβαια άλλαξε.
Σχολιο,- Εσκεμενα αλλαξε. Στοχος του ηταν από την αρχη  με αριστεριστικους πολιτικαντισμους να παρασυρει  προς το μερος του, κοσμο της αριστερας. Και το καταφερε.
Σχολιο.- Έχοντας μια τεράστια διαφορά μ' αυτούς του ΤΣΥΡΙΖΑ  και σ' εκείνη την πρωτη τετραετία διακυβερνησης του ΠΑΣΟΚ. Εκδημοκρατισμός, μέτρα κοινωνικής πρόνοιας, ανάπτυξη σχέσεων με χώρες αντιιμπεριαλιστικές κ.λπ. Γι' αυτό και διαμορφώθηκαν αυτές οι ισχυρές σχέσεις με ευρύτερα λαϊκά στρώματα παρά την απεμπόληση του σοσιαλιστικού οράματος. Ετούτοι του ΤΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: θωράκιση αστυνομικού κράτους, εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων, πιστοί σύμμαχοι ΗΠΑ-Ισραήλ.
Σχολιο.-  Εκεί που έχει δεχθεί δριμεία κριτική το ΚΚΕ, είναι στο θέμα του νομίσματος, όταν και πάλι είπε ότι δεν αρκεί απλά η έξοδος απ' την ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο στα πλαίσια του καπιταλισμού, θα ήταν  καταστροφικό για τον λαό!
Σχολιο.- Η ΕΣΣΔ, από την ίδρυσή της, μέχρι την διάλυσή της, αρνήθηκε να πληρώσει τα δάνεια της τσαρικής Ρωσίας! "Το διάταγμα για την ειρήνη προέβλεπε ακόμη τη δημοσίευση όλων των μυστικών συμφωνιών που είχαν υπογράψει ή επικυρώσει οι αστικές κυβερνήσεις μετά την Επανάσταση του Φεβρουαρίου 1917 και τονιζόταν ότι όλες αυτές οι συμφωνίες κηρύσσονταν χωρίς όρους και αμέσως άκυρες. ( Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ , «Παγκόσμια Ιστορία» τόμος VIII, σελ. 52,86 , «Μέλισσα», Αθήνα 1962). Ακολούθησε τον Ιανουάριο του 1918 η ακύρωση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών δανείων που είχαν συνάψει η τσαρική και η Προσωρινή (αστική) κυβέρνηση (Ριζοσπάστης , 9/1/1918). Έτσι και σε συνδυασμό με την εθνικοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών των μεταφορών και του εξωτερικού εμπορίου απελευθερώθηκε η Ρωσία από την δημοσιονομική υποτέλεια."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνέδριο αναβίωσης της φιλίας μεταξύ Σπάρτης και Ισραήλ!
Καθώς, όσο κι αν ψάξεις στην ιστορία, δεν θα βρεις σε τι συνίστατο αυτή η φιλία που αναβιώνει, σκέφτομαι ότι το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι ο Καιάδας. Για τα ανάπηρα παιδιά οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Για τους Παλαιστίνιους σήμερα οι Ισραηλινοί.

Ανακοίνωση για το Διεθνές Συνέδριο «Σπάρτη-Ισραήλ. Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»
Στις 2 και 3 Σεπτέμβρη 2018 πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο με θέμα «Σπάρτη-Ισραήλ. Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας», που θα λάβει χώρα στον Μυστρά στην Σπάρτη.
Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση «B’nai B’rith» και το «Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας» και θα πραγματοποιηθεί στο «Mystras Grand Palace Resort & Spa το οποίο εγκαινιάστηκε πριν λίγους μήνες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια «Ισραήλ στην Ελλάδα» η οποία έχει ξεκινήσει από το Ισραήλ σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο χωρών που ως βάση έχει τον Αγωγό Φυσικού Αερίου East Med και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς
Ο Δήμος Σπάρτης και ο Δήμαρχος της, Βαγγέλης Βαλιώτης, γίνονται έτσι μέρος στην προσπάθεια που κάνει το Ισραήλ μέσω του δρόμου του πολιτισμού, να δημιουργήσει μία φιλική εικόνα προς τον ελληνικό λαό και να περάσει όσο πιο ανεμπόδιστα γίνεται τους σχεδιασμούς του, που μέρος του είναι και η διέλευση του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med από τις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου που θα έχει εκτός των άλλων σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο Αγωγός East Med έχει σαν βάση το κοίτασμα Λεβιάθαν και ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό. Το Ισραήλ με τον υπό κατασκευή Αγωγό και την βοήθεια της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και την χρηματοδότηση της ΕΕ, θέλει να να εξάγει στην ευρωπαϊκή αγορά τους κλεμμένους παλαιστινιακούς πόρους και παράλληλα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα και είναι περιουσία του ελληνικού και κυπριακού λαού αντίστοιχα.
Την ίδια ώρα οι σφαγές αμάχων συνεχίζονται στην Λωρίδα της Γάζας με τις αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις και το πρόσφατα θεσμοθετημένο καθεστώς Απαρτχάιντ στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, έχει δημιουργήσει τραγικές συνθήκες διαβίωσης για τον Παλαιστινιακό λαό.
Οι περιορισμοί στη μετακίνηση λόγω των δεκάδων σημείων ελέγχου και του τείχους διαχωρισμού της Δ. Όχθης, τα πογκρόμ συλλήψεων και οι εν ψυχρώ εκτελέσεις από το στρατό κατοχής, η συνεχιζόμενη κλοπή της γης και των φυσικών πόρων των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών, οι επιθέσεις εποίκων ακόμη και εναντίον μικρών παιδιών, η στέρηση βασικών αγαθών από τα 2.000.000 των κατοίκων της Γάζας που θεωρείται ότι μέχρι το 2020 θα έχει μετατραπεί σε περιοχή εντελώς ακατάλληλη για διαβίωση. Είναι κάποια από τα ζητήματα που συμπληρώνουν την μεγάλη εικόνα για τα όσα βιώνει επί καθημερινής βάσης ο Παλαιστινιακός λαός εκεί.
Ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου. Επίσης καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Σπάρτης, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο αθωώνει όλα τα εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, προβάλλοντας μία εικόνα αδερφοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς που περνάει μέσα από την ωραιοποίηση των εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων και την υποτιθέμενη κανονικότητα του Ισραήλ.
Ταυτόχρονα καλούμε τους Σπαρτιάτες και κατ’επέκταση όλο τον ελληνικό λαό, κάθε άνθρωπο που αντιτάσσεται στο ιμπεριαλιστικό και αποικιοκρατικό έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, κάθε προοδευτικό πολίτη που πιστεύει ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών στον αγώνα για έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την εκδήλωση και  να σταθεί εμπόδιο σε όλες τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα να δυναμώσει με κάθε τρόπο το Κίνημα μποϊκοτάζ του Ισραήλ και όλων των εταιρειών που το ενισχύουν.
 Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»

Σχολιο.- Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση B’nai B’rith και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας.
σχολιο.- Υπόψιν, πρώην ΚΚΕ ο δήμαρχός της Σπαρτης.
σχολιο.- Πρώην ΚΚΕ ήταν και ο Δραγασάκης, Κοτζιάς κ.ά. Δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία αυτά τα "πρώην".
Σχολιο.-  Από την αρχαιότητα υπάρχουν μύθοι για συγγένεια Λακεδαιμονίων και Εβραίων. Κάτι πρέπει να λέει και ο Πλούταρχος
Σχολιο.- Από τους μύθους μέχρι του ότι ήταν απίθανο να 'χε πάει Σπαρτιάτης στην Παλαιστίνη ή Εβραίος στη Λακωνία, μεσολαβεί χάος.
Εδώ μιλάνε για αναβίωση φιλίας, που όλως τυχαίως κανένας ιστορικός μέχρι σήμερα δεν ήξερε και δεν ανέφερε!
Πραγματικα αστεια υποθεση . Απο τη φυση τους αυτες οι δυο κοινωνιες δεν θα μπορουσαν να εχουν επαφη ωστε να αναπτυξουν φιλια.

Σχολιο.- Όχι, υπάρχει η επιστολή του Αρέα προς τον αρχιερέα Ονία, που λέει ότι οι Σπαρτιάτες κατάγονται από τον Αβραάμ, την παραδίδει ο Ιώσηπος. Αυτό περί της κοινής καταγωγής είναι μύθος μάλλον, αλλά το πίστευαν τότε.
Και υπάρχουν ιστορικές αναφορές, στους Μακκαβαίους, για επισκέψεις αρχιερέων στη Σπάρτη. Και υπάρχει και η αντίληψη στη Μάνη ότι συγκεκριμένα χωριά είναι εβρέικα, και συγκεκριμένες οικογένειες πχ του Δαβάκη (του ήρωα) ότι έχουν εβραϊκές ρίζες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά χημικά στους κατοίκους της Λευκίμμης και σύλληψη στελεχών του ΚΚΕ για αφισοκόλληση στη Λάρισα. Ορδή ασφαλιτών και ΔΙΑΣ εναντίον τους, κράτηση όλη νύχτα και το πρωί με χειροπέδες στον εισαγγελέα, που τους απήγγειλε κατηγορία για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας.
Έργα Όλγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα. Έργα Τσίπρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ,  ΚΑΙ Η ΗΓΕΜΟΝΕΥΟΜΕΝΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ"
Συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ηγέτη της αντιφασιστικής Αντίστασης και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανήσυχος από το μέγεθος της πρόκλησης των νεοφασιστών του Κιέβου και των συμμάχων τους (με την Ελλάδα να είναι μία απ' αυτούς), και από τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις, με την απειλή εκτεταμένης πολεμικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, εκπλήσσομαι από το πόσο λίγοι, έως και ελάχιστοι, είναι οι αριστεροί που αναφέρθηκαν εδώ μέσα σ' αυτό το ζήτημα.
Ο αντιφασισμός και ο διεθνισμός δεν είναι μόνο υπόθεση αναφοράς στα ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος ή γενικόλογων συνθημάτων, και σε καμιά περίπτωση εκτόξευσης του χαρακτηρισμού "φασίστας" και "εθνίκι" σε όποιον τυχαίνει να διαφωνεί σε κάποιο σημείο της εξ αποκαλύψεως αλήθειας που κατέχουμε.
Ο αντιφασισμός και ο διεθνισμός κρίνονται σήμερα και από τη θέση που παίρνει κάποιος απέναντι στο πρώτο νεοφασιστικό καθεστώς του 21ου αιώνα και στην Αντίσταση εναντίον του.
Δεν θα 'λεγα πως πάμε καλά. Και δεν τα βάζω με τον κόσμο που αποφεύγει να χρησιμοποιεί το μέσο αυτό κυρίως για λόγους πολιτικούς. Η "πολιτικοποίηση" που αγνοεί όλα όσα δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά της επικαιρότητας των μεγάλων ΜΜΕ μ' απασχολεί.
Γιατί και η επιλογή των κάθε φορά κρίσιμων θεμάτων ζήτημα ιδεολογικής ηγεμονίας είναι. Άρα, επίδικο της πάλης των τάξεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Προμηθέας είναι ο σπουδαιότερος άγιος και μάρτυρας στο φιλοσοφικό ημερολόγιο.
Καρλ Μαρξ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιαννης Ραχιωτης.- Αρθρο μου σε τοπικό site της Λακωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης ως συνδιοργανωτή, με οργανώσεις προώθησης της Ισραηλινής πολιτικής σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα αυτή την εποχή για διαμόρφωση φιλοισραηλινού κλίματος και δημιουργία εχθρότητας στην ελληνική κοινωνία προς τους αντιπάλους της Δύσης.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 1948, διεξάγει ένα αμείλικτο πόλεμο εξόντωσης του λαού που κατέκτησε και υποδούλωσε. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Ότι είναι μία από τις τρείς χώρες στον κόσμο που δεν έχουν Σύνταγμα (γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει ανθρώπινα και πολύ περισσότερο πολιτικά δικαιώματα στους υπόδουλους ), δεν έχει επίσημα καθορισμένα σύνορα ( γιατί θα έπρεπε να προσδιορίσει τι είναι οι περιοχές που κατέκτησε στους διάφορους πολέμους, επικράτειά του ; κατεχόμενα; έδαφος άλλου κράτους ; και να εξηγήσει τι έρεισμα έχουν στο διεθνές δίκαιο οι διαρκείς βομβαρδισμοί , αποκλεισμοί και επιχειρήσεις εξόντωσης όσων ζουν σε αυτές) . Με πρόσφατο νόμο, έγινε το πρώτο κράτος που στον 21ο αιώνα μ.Χ. θεσμοθέτησε επίσημα απαρτχάιντ. Είναι το μόνο κράτος στον πλανήτη που είναι επισήμως θεοκρατικό: Με νόμο απονέμει ιδιότητα πολίτη μόνο σε πιστούς συγκεκριμένης θρησκείας. Θεωρεί δικαίωμά του εκτελεί πολίτες άλλων κρατών ακόμη και επιστημόνων και να βομβαρδίζει κατά βούληση γειτονικές του χώρες . Κοντολογίς πρόκειται για μια διαρκή προσβολή όχι μόνο του διεθνούς δικαίου αλλά της ίδιας της έννοιας του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ψευδεπίγραφη η «αρχαία φιλία» Σπάρτης – Ισραήλ
“ Αυτό που επιτρέπει αυτή τη θρασύτητα στο κράτος του Ισραήλ είναι ο ανατεθειμένος ρόλος του προκεχωρημένου φυλακίου των συνολικών δυτικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, του εργαλείου που κάνει τη βρώμικη δουλειά, αυτή που στην εποχή μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ευθέως οι δυτικές δυνάμεις. ”

Γράφει ο Γιάννης Ραχιώτης*

«Δεν μπορώ να υποθέσω ότι Δήμαρχος κος Βαλιώτης δεν έχει τίποτα υπ’ όψη του γι’ αυτά  και για την τεράστια καμπάνια που τα τελευταία χρόνια κάνει στην Ελλάδα το Ισραήλ…»

Με λύπη διαβάσαμε ότι ο Δήμος Σπάρτης διοργανώνει σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μυστρά , μαζί με δυο οργανώσεις προπαγάνδισης της Ισραηλινής πολιτικής “συνέδριο  για την αναβίωση της ...αρχαίας φιλίας  μεταξύ Σπάρτης και Ισραήλ”. Ο τίτλος είναι προφανώς ψευδεπίγραφος και αποσκοπεί στη δημιουργία παραπλανητικών συνειρμών, αφού το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε μόλις το 1948, σαν διάδοχος της βρετανικής κατοχής, από πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων και προελεύσεων  με μόνο συνδετικό  μεταξύ τους το θρήσκευμα και τη σιωνιστική ιδεολογία . Στο ενημερωτικό δελτίο [ στην ιστοσελίδα  www.sparta-israel.org] αναφέρεται ότι το ... πανάρχαιον της σπαρτιάτικο - ισραηλινής φιλίας  προκύπτει από ... επιστολή του βασιλιά της Σπάρτης “Areus “ (πιθανώς εννοούν τον Αρύ) προς τους Εβραίους αρχιερείς περί το 300 π.Χ. που – κατά δήλωσή τους- αναφέρεται  στο ... βιβλίο των Μακκαβαίων.  Οι δυο, πλην του Δήμου, συνδιοργανωτές  αυτοσυστήνονται στην παραπάνω ιστοσελίδα τους  ως προμηθευτές «ισχυρών» ομιλητών και πάνελ εν γένει , δηλαδή –σε απλά ελληνικά- ως προωθητές  φιλοϊσραηλινής προπαγάνδας . Οι «ισχυροί» ομιλητές και τα θέματα των ομιλιών τους μέχρι την έναρξη του « συνέδριου» δεν είχαν αναρτηθεί . Είναι προφανές ότι  το ενδιαφέρον τους δεν βρίσκεται στους ομιλητές και στις …αποδείξεις που θα φέρουν για την υποτιθέμενη επιστολή  βασιλιά της Σπάρτης σε κάποιο ραβίνο πριν 2.300 χρόνια, αλλά στο  να σύρουν το  Δήμο Σπάρτης σε μια επικοινωνιακή επιχείρηση καλλιέργειας φιλικών αισθημάτων  προς την πιο ρατσιστική και εγκληματική  κρατική υπόσταση  της εποχής μας .
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 1948, διεξάγει ένα αμείλικτο πόλεμο εξόντωσης του λαού που κατέκτησε και υποδούλωσε. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Ότι είναι μία από τις τρείς χώρες στον κόσμο που δεν έχουν Σύνταγμα  (γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει  ανθρώπινα και πολύ περισσότερο πολιτικά δικαιώματα στους υπόδουλους ), δεν έχει επίσημα καθορισμένα σύνορα ( γιατί θα έπρεπε να προσδιορίσει τι είναι οι περιοχές που κατέκτησε στους διάφορους πολέμους, επικράτειά του ; κατεχόμενα; έδαφος άλλου κράτους ; και να εξηγήσει τι έρεισμα έχουν στο διεθνές δίκαιο οι διαρκείς βομβαρδισμοί , αποκλεισμοί και  επιχειρήσεις εξόντωσης όσων ζουν σε αυτές)  . Με πρόσφατο νόμο, έγινε το πρώτο κράτος που στον 21ο αιώνα  μ.Χ. θεσμοθέτησε επίσημα απαρτχάιντ. Είναι το μόνο κράτος στον πλανήτη που είναι επισήμως θεοκρατικό: Με νόμο απονέμει ιδιότητα πολίτη μόνο σε πιστούς συγκεκριμένης θρησκείας.  Θεωρεί δικαίωμά του εκτελεί πολίτες άλλων κρατών  ακόμη και επιστημόνων  και να βομβαρδίζει κατά βούληση γειτονικές του χώρες . Κοντολογίς πρόκειται για μια διαρκή προσβολή  όχι μόνο του διεθνούς δικαίου αλλά της ίδιας της έννοιας του ανθρώπινου πολιτισμού.
Το κράτος του Ισραήλ προφανώς δεν αντλεί τη θρασύτητα για μια τόσο επιθετική πολιτική στο εσωτερικό και το εξωτερικό του, από τα λίγα εκατομμύρια  του εβραϊκού πληθυσμού του, που παραμένει ανομοιογενής και σε μεγάλο ποσοστό προσωρινός, ή από το -σχετικά μικρό- έδαφος που έχει κατακτήσει , ούτε βέβαια από τη δοτή οικονομική και στρατιωτική ισχύ του. Αυτό που του επιτρέπει αυτή τη συμπεριφορά είναι ο ανατεθειμένος ρόλος του προκεχωρημένου φυλακίου των συνολικών δυτικών συμφερόντων στη  Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, του εργαλείου που κάνει τη βρώμικη δουλειά , αυτή που στην εποχή μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν ευθέως οι δυτικές δυνάμεις. Η αξία του δεν είναι συγκρίσιμη με άλλα προτεκτοράτα της δύσης στην περιοχή, γιατί δεν αποτελείται από ιθαγενείς, αλλά από δυτικούς, κυρίως αγγλοσαξωνικής προέλευσης και παιδείας.  Είναι μια  βάση του δυτικού κόσμου σε μια θάλασσα επικίνδυνων  ιθαγενών . Σ’ αυτό έγκειται η ανυπέρβλητη στρατηγική σημασία του για τη Δύση.
Δεν μπορώ να υποθέσω ότι Δήμαρχος κος Βαλιώτης δεν έχει τίποτα υπ’ όψη του γι’ αυτά  και για την τεράστια καμπάνια που τα τελευταία χρόνια κάνει στην Ελλάδα το Ισραήλ με την αποφασιστική στήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ, ξοδεύοντας άπειρα χρήματα, για τη συσκότιση  των εγκλημάτων του και τον εξωραίσμό του με επικλήσεις των αρχαίων εβραίων, άσχετων φυσικά με  το σημερινό ρατσιστικό κρατικό μόρφωμα, του ευρωπαϊκού αντισημιτισμού και με την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της συστηματικής εξόντωσης  εβραίων – όπως και πολλών άλλων- από τους Ναζί. Το  -έστω και πριν δεκαετίες- πέρασμά του κ. Δημάρχου από τις τάξεις της ελληνικής αριστεράς αποκλείει το ενδεχόμενο άγνοιας. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοτικούς του συμβούλους που αδιαμαρτύρητα δέχονται τη συμμετοχή του δήμου που διοικούν σε τέτοιες προσβλητικές για την περιοχή μας καμπάνιες.
Δυστυχώς, οι δημοτικοί μας άρχοντες, ευθυγραμμίζονται με τη  μεταστροφή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας που επέβαλαν οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς, σε βάρος των κρατικών μας συμφερόντων. Η σημερινή κυβέρνηση, σε βαθμό που ούτε ή χούντα είχε τολμήσει, μας έχει μετατρέψει  σε απλό προωθητή των αμερικανικών επιδιώξεων στην περιοχή  με κίνδυνο  να υποστούμε διάφορα αντίποινα ή και εμπλοκής σε πολεμικές περιπέτειες. Το χειρότερο αυτής της επικίνδυνης μεταστροφής είναι  ότι έχουμε μετατραπεί σε στρατιωτική  ενδοχώρα του Ισραήλ και σύμμαχος κάθε δικτάτορα ή μαριονέτας που έχουν εγκαταστήσει  οι ΗΠΑ στη περιοχή ( π.χ. του στρατηγού Αλ Σίσι στην Αίγυπτο , του   Ποροσένκο στην Ουκρανία κοκ.). Οι όποιες υποσχέσεις για «επενδύσεις» ή για χρηματοδοτήσεις από τους προωθητές της Ισραηλινής πολιτικής δεν μπορούν να γίνονται πρόσχημα για την καταστροφή των παραδοσιακών μας δεσμών με λαούς και κράτη και συμμετοχή σε νεοαποικιοκρατικά εγκλήματα  που είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν άδοξα και θα μας συμπαρασύρουν στην κατάρρευσή τους. Γι' αυτό  οι δήμοι πρέπει τουλάχιστον να μείνουν μακριά από τις επικοινωνιακές επιχειρήσεις στήριξης πολιτικών όχι απλά πολύ άδικων αλλά και επικίνδυνων για τον Ελληνικό λαό.
*Γιαννης Ραχιωτης, Δημότης Σπάρτης, Δικηγόρος Αθηνών



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Αυγουστου
Καταστροφή κούρδικων και ασσυρίακων μνημείων στην Μαρντίν στην Τουρκία
Μετά το diyar μπακρ ο ερντογάν κατέστρεψε ιστορικά μνημεία στην Μαρντίν για να διαγράψει κάθε ιστορικό ίχνος των Κούρδων στην περιοχή.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Πρεμιέρα για την αριστερή κίνηση Βάγκενκνεχτ
 Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 16:26
Η Σάρα Βάγκενκνεχτ, ηγετικό στέλεχος του Κόμματος της Αριστεράς, εγκαινίασε σήμερα νέα πολιτική κίνηση.  Στόχος της: Η Αριστερή πλειοψηφία και η αλλαγή διακυβέρνησης στη Γερμανία.
«Ένα θαύμα κάθε αρχή την κατοικεί» έγραφε κάποτε ο γερμανός συγγραφέας Έρμαν Έσσε.
Τη δική της νέα αρχή έκανε η Σάρα Βάγκενκνεχτ η οποία στις αρχές Αυγούστου δημιούργησε την ιστοσελίδα Aufstehen.de. «Ξεσηκωθείτε!» θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά το σύνθημα, που γρήγορα έγινε δημοφιλές hashtag.
Σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας, πολυσυλλογικής πολιτικής κίνησης.
Με το νέο εγχείρημα η επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς στο γερμανικό κοινοβούλιο απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν είναι οργανωμένοι σε κόμματα, αλλά θέλουν να συνεργαστούν σε μία κατεύθυνση αριστερής πλειοψηφίας.
Ο Γκρέγκορ Γύζι, το «είδωλο» της Αριστεράς στη Γερμανία, μάλλον δεν περιλαμβάνεται στους υποστηρικτές της ιδέας. Μιλώντας στην Deutsche Welle, λέει ότι αυτή η κίνηση δεν μπορεί να οργανωθεί «άνωθεν», αλλά πρέπει να προέλθει από τον ίδιο τον κόσμο «και μετά εσύ μπορείς να του δώσεις την συγκεκριμένη οργανωτική μορφή».

Πίεση στα καθιερωμένα πολιτικά κόμματα
Η Σάρα Βάγκενκνεχτ λέει ότι η κίνηση «Ξεσηκωθείτε!» δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε ένα ακόμη πολιτικό κόμμα, αλλά θα ασκήσει πιέσεις στα ήδη υπάρχοντα κόμματα, ώστε να υλοποιήσουν τους φιλολαϊκούς στόχους που έχουν διακηρύξει, δηλαδή: Μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερες συντάξεις, δίκαιη φορολόγηση, αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, αφοπλισμός και πολιτική αποκλιμάκωσης στις διεθνείς σχέσεις. Αυτοί οι στόχοι περιέχονται στο πολιτικό πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς.
Ωστόσο αυτά τα τρία κόμματα δεν έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν αξιόπιστη συμμαχία και ένα πολιτικό σκηνικό που θα επέτρεπε πολιτική στροφή και αλλαγή διακυβέρνησης στη Γερμανία.
Ενώ οι διαχωριστικές γραμμές από τα υπόλοιπα γερμανικά κόμματα είναι ξεκάθαρες με τη νέα κίνησή της η Βάγκενκνεχτ θεωρεί ότι η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ξιφουλκεί κατά των κοινωνικά αδύναμων. Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελα Μέρκελ, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) «κάνουν πολιτική για τους πλούσιους και τις πολυεθνικές».
Με τη Βάγκενκνεχτ συστρατεύονται ο σύζυγός της Όσκαρ Λαφοντέν, πρώην στέλεχος του SPD αλλά και πρώην πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς, η βουλευτής της Αριστεράς Σεβίμ Νταγκντελέν, ο σοσιαλδημοκράτης Μάρκο Μπίλοφ και η Άντγε Φόλμαρ, μέχρι πρότινος στέλεχος των Πρασίνων.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τη νέα αριστερή κίνηση υποστηρίζουν επίσης διανοούμενοι και καλλιτέχνες, όπως ο συγγραφέας Όιγκεν Ρούγκε και ο ηθοποιός Σεμπάστιαν Σβαρτς.

Εγγραφές online στο νέο εγχείρημα
Ως τα τέλη Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Twitter περί τους 12.000 followers.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή online, επιλέγοντας τα πεδία που τους ενδιαφέρουν, όπως για παράδειγμα «Σίγουροι μισθοί και θέσεις εργασίας», «Αυθεντική Δημοκρατία» και «Παγκόσμια Δικαιοσύνη».
Οι εμπνευστές της νέας αριστερής κίνησης δηλώνουν: «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Ίντερνετ και τους δρόμους.

Θέλουμε να ταρακουνήσουμε την πολιτική σκηνή».
Τα μέλη της νέας κίνησης παροτρύνονται να μιλήσουν με γείτονες, συναδέλφους, συγγενείς και να διατυπώσουν πρωτότυπες ή ακόμη και αστείες ιδέες για πολιτική δράση.
Πάντως ο κοινωνιολόγος και ερευνητής πολιτικών κινημάτων Ντίτερ Ρουχτ πιστεύει ότι το νέο εγχείρημα δεν έχει μακρύ ορίζοντα: «Βραχυπρόθεσμα μπορεί να πάει καλά, επειδή θα προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και επιπλέον θα έχει ευρεία δημοσιότητα», λέει.
«Μακροπρόθεσμα ωστόσο είτε θα υποχωρήσει, είτε θα επιχειρήσει να μετασχηματιστεί σε ένα ακόμη πολιτικό κόμμα».

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερώτημα, καταλήγει ο Ντίτερ Ρουχτ, είναι το πώς η Σάρα Βάγκενκνεχτ θα διαφοροποιηθεί από τους εθνολαϊκιστές, καθώς και η ίδια δηλώνει αντίθετη με την «πολιτική των ανοιχτών συνόρων», γεγονός που την έχει φέρει άλλωστε σε σύγκρουση με την πλειοψηφία στο κόμμα της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι αμετάκλητη, δηλώνει ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε
 Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 04:04
Η απόφαση της Κολομβίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη είναι αμετάκλητη, διαβεβαίωσε ο ακροδεξιος πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε, παρότι η κίνηση αυτή του δεξιου προκατόχου του, Χουάν Μανουέλ Σάντος, είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του όταν αποκαλύφθηκε.
Η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Σάντος, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό της Ριάντ αλ Μάλικι με επιστολή της την 3η Αυγούστου για την απόφαση. Ωστόσο, η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε αφότου ο Ντούκε ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας, την 7η Αυγούστου.
Ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Ντούκε, Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, δήλωσε τότε ότι η νέα κυβέρνηση θα μελετούσε «προσεκτικά» τις «επιπτώσεις» της απόφασης αυτής, δίνοντας τροφή για σενάρια περί ακύρωσής της.
Όμως ο Ντούκε διαβεβαίωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο Σάντος ενήργησε εντός των ορίων του Συντάγματος, αν και σημείωσε πως ο ίδιος θα προτιμούσε το θέμα να εξεταστεί πολύ πιο διεξοδικά.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας πρόσθεσε ότι πάντα τασσόταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, παρότι το ζήτημα «περιπλέκει η παρουσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς σχόλιο το γκάλοπ από Ιταλία, η κυβερνηση περνάει πάνω από το 60%
Ιταλία: Η Λέγκα πρώτο κόμμα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
 Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 12:58
Το δεξιό, αντιλαθρομεταναστευτικό κόμμα Λέγκα του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι είναι το πιο δημοφιλές στη χώρα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στις αρχές της εβδομάδας έδειξαν ότι η Λέγκα βρίσκεται μπροστά από τον κυβερνητικό της εταίρο, το εθνικοανεξαρτησιακό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S).
Ειδικότερα, το ινστιτούτο SWG εμφανίζει τη Λέγκα με ποσοστό 32,2% έναντι 28,3% για το M5S, ενώ το ινστιτούτο Lorien δίνει ποσοστό 31,7% στη Λέγκα και 26,8% στο M5S.
Στις εκλογές της 4ης Μαρτίου το Κίνημα 5 Αστέρων συγκέντρωσε το 32% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 17,4% της Λέγκα.
Όμως η δημοτικότητα του δεξιού κόμματος έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με τον επικεφαλής του Σαλβίνι να είναι πανταχού παρών στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προάγοντας μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον της Ε.Ε.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 16 και 17% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Η Φορτσα Ιταλια συμφωνα με την δημσκοπηση παιρνει 6,9%, και τα Αδερφια της Ιταλιας 4,1%.

..η κυβερνηση της Ιταλιας περνάει πάνω από το 60%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη - Επίκαιρη όσο ποτέ! Οι Γ. Παπανδρέου, Σημίτης, Βενιζέλος, Φώφη, Λαλιώτης και Σια (τώρα και το φρούτο Τσίπρας-Levy) -αν την έχουν διαβάσει- με όσα έπραξαν και συνεχίζουν να πράττουν... αν είχαν τιμή, θα έπρεπε ν' αυτοκτονήσουν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φτάνει πια με τα ψέματα στην Υγεία»
Η ΕΙΝΑΠ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ανεβαίνει στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει πάλι το έργο “Τέλος των Μνημονίων”»
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), κατηγορώντας την ότι «η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια που εξαγγέλθηκε πανηγυρικά είναι μια απάτη. Κατάργηση των Μνημονίων σημαίνει στην πράξη ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, παροχές υγείας - πρόνοιας».
Η ΕΙΝΑΠ χρησιμοποιεί άλλη μια φορά την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, αποδεικνύοντας ότι οι προβλέψεις για την Υγεία είναι δυσοίωνες, και τονίζει: «Η συγκυβέρνηση, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού, ανεβαίνει ξανά στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει το ίδιο έργο με τίτλο “Τέλος των Μνημονίων”. Φτάνει πια με τα ψέματα!».
Ειδικότερα, τα κονδύλια του Κρατικού Προϋπολογισμού για την Υγεία από το 2010 έως το 2018 μειώθηκαν προοδευτικά σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%, ενώ το ίδιο προμηνύεται και για το 2019.
Μειώθηκε δραματικά το μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων όλων των κλάδων από τους 104.000 εργαζομένους στους περίπου 78.000. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα έγινε περαιτέρω μείωση κατά 1.700.
Επιπλέον, έκλεισαν ψυχιατρικά και γενικά νοσοκομεία, έκλεισε ή υπολειτουργεί η πλειονότητα των 360 πρώην πολυϊατρείων του ΙΚΑ και αντικαθίστανται από τις ελλιπείς ΤΟΜΥ.
Ταυτόχρονα, ο αριθμός των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας διαρκώς αυξάνεται, με συνέπεια να έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό το 20% του συνόλου. «Αυτοί οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα έσοδα του νοσοκομείου και όχι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.
Ταυτόχρονα με τις μειώσεις προσωπικού υπάρχει αύξηση της προσέλευσης των ασθενών στα νοσοκομεία κατά 25%. Η μέση φαρμακευτική δαπάνη που χρεώνεται ο ασθενής από το 9% το 2010 έφτασε σχεδόν το 30% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης το 2018.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμπάνα» 384.000 € στη Μινέρβα για χειραγώγηση τιμών!
«Καμπάνα» ύψους 384.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρία Μινέρβα.
Επειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για τον κλάδο παραγωγής και εμπορίας μαργαρίνης και βουτύρου, η επιτροπή διαπίστωσε παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, όπως καθορισμό τιμών μεταπώλησης, γεωγραφική κατανομή των αγορών ανάμεσα στους διανομείς, καθώς και ρήτρες απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών.
Η γνωστή εταιρία απειλείται επίσης με χρηματική ποινή/πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μέρα τυχόν καθυστέρησης συμμόρφωσής της προς την απόφαση. Η Ολομέλεια της επιτροπής απέρριψε τις δεσμεύσεις που κατέθεσε η Μινέρβα Ανώνυμος Εταιρία Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, αποφασίζοντας ότι η εταιρία παραβιάζει τις διατάξεις του νόμου με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη και στον καθορισμό, για τα χρονικά διαστήματα από 1/3/1997 έως 31/3/1998 και από 1/6/2003 έως 31/5/2010, τιμών μεταπώλησης στους συνεργαζόμενους με αυτήν χονδρεμπόρους/διανομείς.
Η εταιρία αμφισβητεί τη διαπίστωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για εισαγωγή περιορισμών στην αγορά μαργαρίνης-βουτύρου και τη θεωρεί προδήλως εσφαλμένη, προαναγγέλλοντας ότι θα κινηθεί νομικά για την ακύρωση της απόφασης.
Στην ανακοίνωσή της η Μινέρβα τονίζει πως, παρά την ουσιαστική και τυπική πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές των διατάξεων της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και την πλήρη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η τελευταία προέβη στη διαπίστωση της ανωτέρω παράβασης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τις... ευλογίες Κίσινγκερ η εισβολή του Αττίλα!

Ο «βρόμικος» ρόλος που διαδραμάτισε ο Χένρι Κίσινγκερ (φωτό) κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά μέσα από προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ο Αμερικανός τότε υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται σε αυτά όχι μόνο να τάσσεται ανερυθρίαστα υπέρ της κατοχής του ενός τρίτου της Κύπρου από τους Τούρκους, αλλά και να ισχυρίζεται πως, αν Ελλάδα και Τουρκία καταλήξουν σε πόλεμο, τότε οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη γείτονα.
Σύμφωνα με «καυτό» έγγραφο της συνομιλίας Κίσινγκερ - Φορντ (δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου), ο πρώτος φέρεται ότι λέει, απευθυνόμενος στον πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ:
«Οι Τούρκοι έχουν δίκιο. Ας πάρουν αυτό που θέλουν και μετά ας διαπραγματευτούν με βάση την κατοχή», ενώ σε άλλο σημείο της μεταξύ τους συνομιλίας, ο ίδιος λέει απροκάλυπτα: «Εμείς φυσικά δεν θέλουμε έναν πόλεμο μεταξύ των δύο, αλλά, εάν φθάσουμε σε αυτόν, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς και οι Τούρκοι έχουν μια πολιτική δομή η οποία μπορεί να παράξει έναν Καντάφι»!
Η παραπάνω συζήτηση -της οποίας τα πρακτικά ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό απόρρητα- έλαβε χώρα στο οβάλ γραφείο, στις 13 Αυγούστου 1974. Την επομένη, στις 14 Αυγούστου, ξεκινά η δεύτερη εισβολή στην Κύπρο, που θα μείνει στην Ιστορία ως «Αττίλας 2», κατά την οποία η Τουρκία κατέλαβε το 36,2% του νησιού, σκοτώνοντας 3.000 και εκτοπίζοντας 150.000 Κυπρίους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτεθειμένη και η Ντόρα, που είχε αποδεχθεί το «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008

Ακρως απόρρητα έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό την περίοδο 2008-2009, που γίνονταν ανάμεσα στον Μάθιου Νίμιτς και στη διαπραγματευτική ομάδα του υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη...
...αποδεικνύουν πως η τελευταία, πριν και μετά το βέτο στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου (που, όπως επισημαίνεται σε ένα εκ των εγγράφων, «ήταν μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη» τόσο για την κυβέρνηση των Σκοπίων όσο και για τις ΗΠΑ), είχε αποδεχθεί και συζητούσε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» κατόπιν προτάσεως του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ!
Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου των WikiLeaks πυροδοτήθηκε μια νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Εγγραφα  εκθέτουν τη Ν.Δ. επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη, που, παρότι δεν έβαλε την υπογραφή της σε μία συμφωνία με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και στην παράδοση γλώσσας και ιθαγένειας, κάτι που κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα, είχε προετοιμάσει το έδαφος για να συμβεί κάτι τέτοιο στις διαπραγματεύσεις με τον Μάθιου Νίμιτς, αποδεχόμενη όλο το «πακέτο», χωρίς να διασφαλίζεται, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, το erga omnes. Να σημειωθεί πως η κυρία Μπακογιάννη δεν έχει αρνηθεί τη στάση της αυτή, δηλώνοντας ακόμη και σήμερα σύμφωνη σε μία σύνθετη ονομασία.
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2008 η Αθήνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της τότε υπουργού Εξωτερικών προς τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα (26/6/2008), ήταν υπέρ του όρου «Βόρεια Μακεδονία». Σε έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη συνάντηση Μπακογιάννη - Νίμιτς που συντάχθηκε στις 27/06/2008 αναφέρεται: «Oσον αφορά τα κείμενα εργασίας που προετοίμασε ο κ. Μ. Νίμιτς, η κυρία υπουργός είπε ότι η προτίμησή μας για την ονομασία είναι Republic of North Macedonia διότι πληροί το γεωγραφικό κριτήριο».
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την ίδια θέση τον Ιούλιο του 2009, σε νέα συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί τα Σκόπια. Στην τότε έκθεση αναφέρεται: «Ο κ. Γκρουέφσκι, βέβαια, μη επιθυμώντας την επίλυση του θέματος, ζήτησε ο όρος “Βόρεια” να μπει πριν από το “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Κάτι που ήταν αντίθετο στις ελληνικές θέσεις. Ωστόσο, δεν είπε το οριστικό “όχι”. Τότε, ο κ. Νίμιτς, προκειμένου να συνεχίσει τις όποιες προσπάθειές του, ρώτησε την κυρία Ντ. Μπακογιάννη αν επιμένει στην προηγούμενή της θέση υπέρ της ονομασίας “Βόρεια Μακεδονία”.
Ρώτησε χαρακτηριστικά: “Θέλω να σας ρωτήσω: Αξίζει να συνεχίσω τις προσπάθειές μου για το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας;” Και η απάντηση της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη ήταν: “Ναι, αξίζει”».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτύπησαν και στο Μουσειο Μπενάκη οι γυναίκες που «λαδώνουν» έργα
Οι γυναίκες που «ραντίζουν» με λάδι τα έργα τέχνης ξαναχτύπησαν!

Ενα νέο κρούσμα βανδαλισμού, μετά το πρόσφατο συμβάν στο Βυζαντινό Μουσείο, σημειώθηκε προ ημερών, αυτή τη φορά στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη.
Στις 26 Αυγούστου δύο γυναίκες άρχισαν να αγγίζουν τα εκθέματα έχοντας πάνω στα δάχτυλά τους λάδι. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν ζημιές, ενώ όλα τα αντικείμενα στα οποία «επιτέθηκαν» καθαρίστηκαν άμεσα.
Το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από τον φύλακα, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο, καταγράφηκε όμως από τις κάμερες ασφαλείας και το ίδιο βράδυ ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ερευνά το περιστατικό.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι άνθρωποι του μουσείου, οι δύο γυναίκες, αφού άπλωσαν τη λιπαρή ουσία στα δάχτυλά τους διέσχισαν τις αίθουσες, αφήνοντας τα ίχνη τους πάνω στα αντικείμενα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του μουσείου: «Την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας. Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας χωρίς να έχει προκληθεί φθορά».
Να θυμίσουμε πως στα τέλη Ιουλίου δύο γυναίκες, ακολουθώντας την ίδια πρακτική, έριξαν λιπαρή ουσία σε έργα και κειμήλια της Ορθοδοξίας που εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πληρώνουν 300 € στους γείτονες κάθε φορά που κάνουν φασαρία τα παιδιά τους
Απίστευτη απόφαση δικαστηρίου για πολύτεκνη οικογένεια της Θεσσαλονίκη

Απίστευτο και ανάλγητο! Πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, θα πρέπει να δίνει 300 ευρώ στους γείτονές της κάθε φορά που τα τέσσερα παιδιά της κάνουν... φασαρία και επιπλέον να γίνεται προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 μέρες!
Η οικογένεια ζει εδώ και χρόνια σε ιδιόκτητο διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου, σε εξαώροφη οικοδομή στο Φάληρο, και τα παιδιά είναι ηλικίας 12, 10 και δίδυμα 5 ετών. «Τα παιδιά λείπουν ουσιαστικά όλη μέρα από το σπίτι, αφού τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, ενώ και τα μικρά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό και όλα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τις 4» λέει ο πατέρας των παιδιών, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
Οπως προσθέτει, τα παιδιά λείπουν από το σπίτι και τα απογεύματα, αφού καθημερινά έχουν δραστηριότητες, ξένες γλώσσες, αθλήματα κ.ά. «Επομένως τα παιδιά βρίσκονται λίγες ώρες στο σπίτι. Οταν επιστρέφουν είναι κουρασμένα, τρώνε και γύρω στις 9-9.30 πέφτουν για ύπνο» περιγράφει ο πατέρας.
Η περιπέτεια άρχισε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν ζευγάρι μέσης ηλικίας, χωρίς παιδιά, το οποίο μένει έναν όροφο κάτω, κατέθεσε εναντίον της οικογένειας αγωγή, με αιτιολογικό ότι παράγει θόρυβο και ενοχλεί.
«Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο και η απόφαση βγήκε τον Μάιο. Σύμφωνα με αυτή, καταδικαστήκαμε κάθε φορά που θα βεβαιώνεται ότι τα παιδιά κάνουν φασαρία να καταβάλλουμε 300 ευρώ στους γείτονες και να μου γίνεται προσωποκράτηση 30 ημέρες!» περιγράφει ο πατέρας, ο οποίος άσκησε έφεση που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο, τονίζοντας ότι όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια, με τα παιδιά να ακούν συνέχεια ένα «μη», κάτι που τους δημιουργεί νευρικότητα.
Για πρωτοφανή απόφαση, η οποία τιμωρεί τις οικογένειες με παιδιά, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Αγιοι Πάντες» Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας στην έφεση την οποία άσκησε. «Είναι δυνατόν ελληνικό δικαστήριο να έβγαλε τέτοια τιμωρητική απόφαση για οικογένεια με παιδιά;» διερωτάται ο κ. Θεοτοκάτος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Eκρήξεις στο Masyaf στη Hama. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία. Χτυπήθηκε και το Banyas στην Ταρτούς…
4/9/2018 – 19.00
Eκρήξεις στην περιφέρεια του Masyaf στην επαρχία της Χάμα. Η συριακή άμυνα αντιμετωπίζει επίθεση εχθρικών αεροσκαφών σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ισραηλινών που χτυπούν με πυραύλους από χαμηλό ύψος από το λιβανέζικο εναέριο χώρο κατά του επιστημονικού κέντρου και λοιπών στόχων στην πολύπαθη περιοχή. Oι πύραυλοι εθεάθησαν ως και από κατοίκους στην περιφέρεια Safita καθώς προέρχονταν από το γειτονικό Λίβανο. Oι κάτοικοι του χωριού Idrikish (Tartus περιοχή) είδαν τους πυραύλους να περνούν κι άκουσαν τον ήχο των εκρήξεων από το γειτονικό Massyaf. Χωρίς προσχήματα αυτή τη φορά το Ισραήλ βομβαρδίζει το προσφιλείς του στόχους στη Συρία.
….Στρατιωτική πηγή συριακή χαρακτηρίζει άγρια επίθεση αυτή του Ισραήλ στις συριακές θέσεις. Xτυπήθηκε το χωριό Ηabnamrah στην Ταρτούς.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες αρκετές εκρήξεις συγκλονίζουν και την κοιλάδα  Al Ayouin, στην περιφέρεια της Χάμα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα ισραηλινά μαχητικά πέταξαν πάνω από τις περιοχές Keserwan–Jbeil στο Λίβανο και αφού ακούστηκαν στόχευσαν ακούστηκαν οι εκρήξεις στη Χάμα και έφυγαν προς τη θάλασσα. Αναφορές ότι 5 Ισραηλινοί πύραυλοι έπεσαν στην Wadi Al-Ayoun περιοχή στην Χάμα.
Αναφορές ότι χτυπήθηκε το ερευνητικό κέντρο στην Harf Nmerah κοντά στην Hraison Banyas στ΄ανατολικά Χομς  Homs πλησίον Hadideh. Στο παραθαλάσσιο Banyas στην Ταρτούς έπεσαν 2 ισραηλινοί πύραυλοι.
Σύμφωνα με SANA  που επικαλείται κατοίκους έπεσαν συντρίμμια ισραηλινών πυραύλων που χτυπήθηκαν από συριακή αεράμυνα κοντά στο χωριό  Nazareth και στο χωριό Dahr στο  δυτικό τμήμα της επαρχίας της Χομς. Πρώτος απολογισμός 1 νεκρός 4 τραυματίες στο Masyaf.
Iσραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν « ιρανικές θέσεις » στη Δ Συρία σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο OSDH.
Το Sana ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα χτύπησε πολλούς πυραύλους που εκτόξευσαν τα ισραηλινά αεροπλάνα κατά τα δυτικά της χώρας. Προηγουμένως το πρακτορείο του Λιβάνου (ANI, κρατικό) μετέφερε ότι η ισραηλινή αεροπορία πέταξε πάνω από Kesrouan, στα βόρεια της Βηρυτού πριν να κατευθυνθεί προς Συρία.
1 νεκρός 12 τραυματίες δίνεται τώρα ως απολογισμός. Τα 4 ισραηλινά μαχητικά έριξαν 15 πυραυλους ταυτόχρονα. 5 πύραυλοι καταρρίφθηκαν 2 έπεσαν κοντά στη ρωσική βάση και οι άλλοι χτύπησαν 2 συριακούς στρατιωτικούς στόχους.
Η αποικιοκρατικη  ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο OSDH, αναφέρει ότι οι ισραηλινοί πύραυλοι στόχευσαν την περιοχή Banias, στην επαρχία Tartous, και τον τομέα Wadi al-Ouyoun,στο δυτικό άκρο της γειτονικής επαρχίας της Hama.
Το  Sana ως αρχικό απολογισμό των ισραηλινών επιθέσεων είχε δώσει 1 νεκρό και 4 τραυματίες κι επικαλούμενο στρατιωτική πηγή είπε ότι οι ισραηλινοί στόχευσαν θέσεις σε  Tartous και Hama.
To sana αργότερα μετέφερε επικαλούμενο τη διοίκηση του νοσοκομείου στο Masyaf, ότι υπάρχει εκεί 1 νεκρός και 12 τραυματίες.
8 οι τραυματίες στο  Banyas,στα βόρεια της Tartous, σύμφωνα με το νοσoκομείο όπως λέει το sana.
Βίντεο δείχνει ισραηλινά μαχητικά στον εναέριο Λιβάνου λίγο πριν το χτύπημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε από βάση της Ταρτούς κι έκανε αναγκαστική προσγείωση στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.
4/9/2018 – 22.00
Πηγές αναφέρουν πως ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από μια βάση στην πόλη της Ταρτούς κατά τους μαζικούς βομβαρδισμούς που επιτέλεσαν τα ισραηλινά μαχητικά σε στόχους σε Masyaf στη Hama και Banyas στην Tartus. Το ισραηλινό μαχητικό έκανε αναγκαστική προσγείωση στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΡΙΣΑ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Συλλήψεις, ολονύχτια κράτηση και παραπομπή σε δίκη για αφισοκόλληση που προπαγάνδιζε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Υπόλογη η κυβέρνηση για το νέο κρούσμα
Αλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος του λαού, που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είχαμε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτέμβρη στη Λάρισα, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και ολονύχτια κράτηση τεσσάρων στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, επειδή αφισοκολλούσαν και έγραφαν συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από πολυμελείς δυνάμεις της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Στη διάρκεια της κράτησής τους, πάρθηκαν από τους συλληφθέντες δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία, ενώ χτες το πρωί τα συλληφθέντα στελέχη του ΚΚΕ προσήχθησαν στην Εισαγγελία Λάρισας με χειροπέδες, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας!
Μάλιστα, τους μετέφεραν στα δικαστήρια με καθυστέρηση και με «καταδρομικό» τρόπο, για να μην «πετύχουν» στο δρόμο τους τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης που είχε οργανώσει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έξω από τα δικαστήρια.
Τελικά, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 5/6/2019 με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς.
Από την ώρα που έγινε γνωστή η σύλληψη των τεσσάρων συντρόφων, στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε χτες το πρωί με τη διαδήλωση διαμαρτυρίας, με πανό και συνθήματα που οργάνωσε η ΚΟ Λάρισας του Κόμματος, στην οποία καταγγέλθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, παρά τα παχιά λόγια περί «δημοκρατίας», ενισχύει ολοένα και περισσότερο τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους της σε βάρος των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, με στόχο την καλλιέργεια του φόβου και την τρομοκρατία.
Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ σε καταγγελία της σημειώνει: «Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στη συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια».
«Αφισοκυνηγητό» και στην Καρδίτσα
«Η απόπειρα πολιτικής φίμωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα περάσει! Ούτε οι εκβιασμοί ούτε οι απειλές δεν μπορούν να σταματήσουν τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συνεχίσουν με κάθε τρόπο να προβάλλουν τις θέσεις του Κόμματος, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.
Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι σε «αφισοκυνηγητό» για το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ έχει επιδοθεί και ο δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος. Σημειώνουν ότι «η εντολή ήταν στοχευμένη, μιας και όλο αυτό το διάστημα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης αφίσες και πανό για άλλες δραστηριότητες», αλλά «αυτές δεν ενόχλησαν τη δημοτική αρχή» και τονίζουν: «Ο δήμαρχος Φ. Αλεξάκος, για άλλη μια φορά, δίνει διαπιστευτήρια πιστού υπηρέτη της κυβέρνησης, προσβλέποντας σε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αποδεικνύει ότι είναι η φωνή της στην Τοπική Διοίκηση, ενοχλείται από το κάλεσμα αγώνα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνονται δέκτες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας του συνθήματος του φετινού Φεστιβάλ "Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος". Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής είναι ακόμη μία απόδειξη του αντιλαϊκού ρόλου και χαρακτήρα της».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόντρα και με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας
Σχετική με τη νέα επιδείνωση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία είναι και η αντιπαράθεση που διευρύνεται ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο της Ρωσίας, με αφορμή το αίτημα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας - Πατριαρχείο Κιέβου (που θεωρείται σχισματική από τη Ρωσία) να γίνει αυτοκέφαλη εκκλησία. Η κίνηση αυτή, που όπως όλα δείχνουν ενθαρρύνεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για ευνόητους λόγους, έχει οξύνει τα πράγματα. Ετσι χωρίς συμφωνία κατέληξε η συνάντηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη. Το Πατριαρχείο Μόσχας αναγνωρίζει μόνο την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που είναι υπό τη δικαιοδοσία του, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο εμφανίζεται θετικό στο αίτημα της Ουκρανίας αλλά προς το παρόν δεν δίνει την «αυτοκεφαλία». Φυσικά η αντιπαράθεση Οικουμενικού Πατριαρχείου και αυτού της Ρωσίας κρατάει από παλιά και αφορά στη λεγόμενη πρωτοκαθεδρία στην Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, που αποτελεί θεσμό  με σημαντική επιρροή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Διαδηλώσεις ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Λαϊκές αντιδράσεις προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης της Ρωσίας να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που υπάρχουν σήμερα και προέρχονται από τις κατακτήσεις που έχουν απομείνει από την περίοδο του σοσιαλισμού (60 χρόνια για άνδρες και 55 για γυναίκες). Ετσι, την Κυριακή διοργανώθηκαν στη Μόσχα και πολλές πόλεις της χώρας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των ορίων στα 65 και 60 ή 63 χρόνια για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Ειδικά για τις γυναίκες, γίνεται προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι θα επιδιώξει να μην υπάρξει υπερβολική αύξηση. Πάντως χαρακτήρισε τις αλλαγές «αναγκαίες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση».
Στις διαδηλώσεις πρωταγωνιστούσαν μέλη και στελέχη του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Από τη Μόσχα ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ χαρακτήρισε τη «μεταρρύθμιση κανιβαλιστική» και κάλεσε σε ενίσχυση των διαμαρτυριών. Αντίστοιχα, στελέχη του ΚΕΚΡ τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστούν πιο αποφασιστικά οι διαμαρτυρίες, για να σταματήσουν το κυβερνητικό σχέδιο.