Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Δευτερα 3 Σεπτεμβριου 2018


Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
Το εκλογικό δικαστήριο απορρίπτει την υποψηφιότητα Λούλα

Το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE) της Βραζιλίας αποφάσισε προχθές (31/8) να αναστείλει την προεκλογική καμπάνια του Κόμματος Εργατών (ΡΤ), βάζοντας βέτο στην προεδρική υποψηφιότητα του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Σε αυτά τα πλαίσια, το ΠΤ μπορεί να κάνει προεκλογική καμπάνια μέσω τηλεόρασης αλλά χωρίς να προωθήσει την υποψηφιότητα του Λούλα, ενώ θα πρέπει να οριστικοποιήσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ποιος θα αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο ως υποψήφιος.

Παρά την απόφαση του TSE, το ΡΤ επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διατηρήσει την υποψηφιότητα του Λούλα, καθώς και για να συνεχίσει τον αγώνα στους δρόμους μαζί με το λαό για να απαιτήσει την απελευθέρωσή του.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ΡΤ, η απόφαση του TSE εμποδίζει μόνο την παρουσίαση του Λούλα ως υποψηφίου, αλλά όχι την εμφάνισή του για να υποστηρίξει τον σύντροφό του στον συνδυασμό, πρώην δήμαρχο του Σάο Πάουλο, Φερνάντο Χαντάντ.
Ο Λούλα κρατείται από τις 7 Απρίλη, εκτίοντας ποινή φυλάκισης 12 ετών και 1 μηνός, αφού συνελήφθη χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύουν το υποτιθέμενο αδίκημα της διαφθοράς.
Αν και κρατούμενος, ο πρώην πρόεδρος προηγείται στις δημοσκοπήσεις ως προτιμώμενος υποψήφιος με περισσότερο από 30%.
Στις 31 Αυγούστου, 4 από τους 5 δικαστές του TSE απέρριψαν την υποψηφιότητα του Λούλα παρά την απόφαση της Επιτροπής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην αποχαιρετιστήρια τελετή για τον Ζαχαρτσένκο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι
15:08 - 02/09/2018
Στο Ντόνετσκ, η τελετή αποχώρησης με τον ηγέτη της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο. Το φέρετρο με το σώμα του μεταφέρθηκε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης.
Στις πλευρές του δρόμου ευθυγραμμίστηκαν οι κάτοικοι του Donbass. Έριξαν λουλούδια και ευχαρίστησαν τον αρχηγό της δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις στρατιωτικές παραδόσεις το φέρετρο τοποθετήθηκε σε φορείο όπλο, και πριν από το από το φορτηγο ήταν μια τιμητική φρουρά, σαν να φέρει ανταμοιβη στον Zakharchenko. Η πομπή προχώρησε στην οικοδομη της τοπικής διοίκησης.
Zakharchenko θα ταφεί στο νεκροταφείο «Ντόνετσκ θάλασσα» κοντά στον Αρσέν Pavlov και Μιχαήλ Τολστόι, περισσότερο γνωστους ως  Motorola και  Givi σκοτώθηκαν επίσης σε επίθεση.
Περισσότεροι από 200 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην αποχαιρετιστήρια τελετή.
Νωρίτερα, στο κέντρο του Ντόνετσκ έκρηξη, η οποία σκότωσε τον αρχηγό του DNR Αλέξανδρος Zakharchenko . Περίπου η έκρηξη έγινε στο εστιατόριο σε μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κατοικία του. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε τη δολοφονία του επικεφαλής της DNR Αλεξάνδρου Zakharchenko άθλια απόδειξη για την απροθυμία των εκτελεστών της να οδηγήσει ένα ειρηνικό διάλογο με τους κατοίκους της νοτιο-ανατολικης  Ουκρανίας .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλήθεια για τη Συρία: ένας κατασκευασμένος πόλεμος εναντίον μιας ανεξάρτητης χώρας
Οι άνθρωποι του κόσμου πρέπει να ζητήσουν από τους δυτικούς ηγέτες και τους συμμάχους τους: Γιατί παρατείνετε αυτόν τον πόλεμο; Γιατί συνεχίζετε να χρηματοδοτείτε και να επιτρέπετε στους τρομοκράτες; Δεν επαρκούν πέντε χρόνια πολέμου; Η ανατροπή της συριακής κυβέρνησης αξίζει πραγματικά τόσο πολύ ταλαιπωρία και θάνατο;
26 Μαΐου 2016
WASHINGTON - (Ανάλυση) Στα τέλη Απριλίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι 250 στρατεύματα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ αναπτύσσονται στη Συρία. Σε αντίθεση με τις ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις που βοηθούν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες στη χώρα, το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ εισήλθε στη Συρία ενάντια στις επιθυμίες της διεθνούς αναγνώρισης.
Από πλευράς διεθνούς δικαίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εισβάλει στη Συρία, μια κυρίαρχη χώρα και το κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά όμως - ο γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον Μακέιν πέρασε στη Συρία χωρίς βίζα για να συναντηθεί με ισλαμοφασιστες μαχητές το 2013.
Ενώ οι νέες μπότες των ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι επίσημα αποσταλεί με σκοπό την καταπολέμηση της Daesh (ένα αραβικό αρκτικόλεξο για την οργάνωση που είναι γνωστή στη Δύση ως ISIS ή ISIL), που πιθανότατα θα εργάζεται για την επίτευξη ενός από μακροχρόνια εξωτερική πολιτική του Πενταγώνου στόχους: να ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση βίαια.
Καθώς η τρομοκρατία της Daesh και άλλων εξτρεμιστών γίνεται όλο και πιο έντονη και καθώς εκατομμύρια συρίων έχουν γίνει πρόσφυγες, πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μεγάλο κόστος της επιχείρησης "αλλαγής καθεστώτος" της αμερικανικής κυβέρνησης στη Συρία.

Εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και εθνική αναγέννηση
Η ανεξάρτητη εθνική κυβέρνηση της Συρίας, που τώρα έχει στόχο η δυτική εξωτερική πολιτική, γεννήθηκε στον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Χρειάστηκαν δεκαετίες μεγάλης θυσιάς από το λαό της Συρίας για να κάνει τη χώρα χωρίς ξένη κυριαρχία - πρώτα από τη γαλλική αυτοκρατορία και αργότερα από τους ηγέτες μαριονέτας. Για τις τελευταίες δεκαετίες, η Συρία υπήρξε μια ισχυρή, αυτοδύναμη χώρα στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ήταν επίσης σχετικά ειρηνικη.
Από τη στιγμή που κέρδισε την ανεξαρτησία της, η ηγεσία Baathist της Συρίας έχει κάνει πολλά για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού. Μεταξύ του 1970 και του 2009, το προσδόκιμο ζωής στη Συρία αυξήθηκε κατά 17 έτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου η βρεφική θνησιμότητα μειώθηκε δραματικά από 132 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις σε μόλις 17.9. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το περιοδικό Avicenna Journal of Medicine , αυτές οι αξιοσημείωτες αλλαγές στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία προήλθαν από τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να φέρει ιατρική περίθαλψη στις αγροτικές περιοχές της χώρας.
Μια κρατική μελέτη της Συρίας του 1987 ,  που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, περιγράφει τεράστια επιτεύγματα στον τομέα της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, για πρώτη φορά στην ιστορία της Συρίας, η χώρα πέτυχε «πλήρη ένταξη των αντρών στο δημοτικό σχολείο» με το 85% των γυναικών που έχουν εγγραφεί στο δημοτικό σχολείο. Το 1981, το 42% του ενήλικου πληθυσμού της Συρίας ήταν αναλφάβητος. Μέχρι το 1991, ο αναλφαβητισμός στη Συρία είχε εξαλειφθεί από μια εκστρατεία μαζικής παιδείας υπό την ηγεσία της κυβέρνησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλινοί σιωναζι άποικοι σε νέες τελετουργίες καίνε τα αρχαία ελαιόδενδρα των ντόπιων Παλαιστίνιων με την υποστήριξη των ισραηλινών Αρχών.
Από τον Udi Aloni*
O Udi Aloni είναι αμερικανο-ισραηλινός σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης. Είναι ο ένας από τους τρεις γιους της εκλιπούσας ισραηλινής πολιτικού Shulamit Aloni.
Αποικιοκρατες Ισραηλινοί-Σιωνιστες σε νέες τελετές για την καύση των αρχαίων ελιων των αυτοχθόνων Παλαιστινίων με την υποστήριξη των ισραηλινών αρχών.
Σχολιο.- Καλά έκανε ο Χιτλερ με τους απλούς εβραίους λες;;;; γιατί με τους σιωνιστές έκλεινε δουλειές!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιφασιστική Καμπάνια Αλληλεγγύης για Ουκρανία-Ντονμπάς - Antifaukraine GR
Κηδεύτηκε σήμερα Κυριακη 2/9 ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, που δολοφονήθηκε την 31η Αυγούστου από έκρηξη βόμβας σε μέρος απ' όπου διερχόταν στην πόλη του Ντονιέτσκ.
Ο Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο ήταν γέννημα θρέμα της περιοχής του Ντονμπάς. Γεννήθηκε στις 26 Ιούνη 1976 στο Ντονιέτσκ, από οικογένεια ανθρακωρύχων (πατέρα Ουκρανό και μητέρα Ρωσίδα). Σπούδασε στο Ντονιέτσκ και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος-τεχνικός σε ορυχεία της περιοχής. Από το 2010 συμμετέχει στην οργάνωση "Oplot" που έχει ως βασικούς στόχους την πάλη ενάντια στο νεο-ναζισμό και την προστασία των συμφερόντων των ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας. Το 2013 τίθεται επικεφαλής της "Oplot" στην πόλη Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας. Τον Απρίλιο του '14, μετά το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς, είναι ανάμεσα σε μια ολιγομελή ένοπλη ομάδα που καταλαμβάνει το δημαρχείο του Ντονιέτσκ ζητώντας δημοψήφισμα. Στη συνέχεια τίθεται επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ και των στρατιωτικών της δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς του Κιέβου. Τραυματίζεται στο χέρι στις μάχες του καλοκαιριού του '14.
Η πρώτη απόπειρα εναντίον της ζωής του γίνεται μόλις στις 30 Αυγούστου 2014. Ο ίδιος γλιτώνει αλλά τραυματίζεται ο οδηγός του αυτοκινήτου του. Στις εκλογές του Νοέμβρη του '14 εκλέγεται επικεφαλής της ΛΔ Ντονιέτσκ λαμβάνοντας 765.000 ψήφους ή το 75%.
Στη 2η φάση του πολέμου παίρνει μέρος στις μάχες που καταλήγουν στην απελευθέρωση της πόλης Ντεμπάλτσεβο. Εκεί τραυματίζεται για 2η φορά στο πόδι.
Τον Απρίλιο του '16, το Υπουργείο Άμυνας της ΛΔ Ντονιέτσκ ανακοινώνει ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Ζαχάρτσενκο με εκρηκτικό μηχανισμό ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους κινδύνευσε και πάλι η ζωή του, όταν βρέθηκε κοντά σε πυρά πυροβολικού από την ουκρανική πλευρά.
Τελικά στις 31 Αυγούστου 2018 ο Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο δολοφονήθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός καθώς έβγαινε από καφετέρια στην πόλη του Ντονιέτσκ. Η ΛΔ Ντονιέτσκ κι η ΛΔ Λουγκάνσκ καθώς κι η ρωσική κυβέρνηση απέδωσαν τη δολοφονία στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτή την ώρα πάνω από 120.000 πολίτες του Ντονιέτσκ αποχαιρετούν τον Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο.
Τον αποχαιρετούμε κι εμείς ως αγωνιστή ενάντια στο νεο-ναζισμό και τον ουκρανικό εθνικισμό και τον τιμούμε για την προσφορά του στην υπεράσπιση του λαού του Ντονμπάς και της Ανατολικής Ουκρανίας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ
1/9/18
Γεν.Γραμματέας Κ.Κ. Ουγγαρίας: Στηρίζω την πολιτική Όρμπαν στο μεταναστευτικό!
Gyula Thürmer, Γεν.Γραμματέας Κ.Κ. Ουγγαρίας:
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Κάποιοι στην Ελλάδα πρέπει να προβληματιστούν για το τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικό ανέκδοτο:
ένας κρατούμενος ζητάει ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη της φυλακής. Δεν το έχουμε, του απαντάνε, αλλά αν θες έχουμε εδώ την συγγραφέα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διακηρυξη της 3ης Σεπτεμβρη 1974. Μια μερα που αλλαξε την Ελλαδα. Δεν ηταν μονο η διακηρυξη , η ουσία, αλλα και η προσωπικοτητα, του Ανδρέα Παπανδρέου, που ενέπνευσε και ανέτρεψε πολλά. Αναμφισβητητα υπηρξε ο ηγετης που αλλαξε την Ελλαδα. Η Ελλαδα μεταμορφωθηκε σε μια σύγχρονη αστικη δημοκρατικη χώρα. Μια χωρα με ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη, με σεβασμο στον πολιτη, με προνοια για τον αδυναμο. Αναγνωριση Εθνικης Αντιστασης, τετραπλασιασμος του βασικου μισθου. Και ολα αυτα σε δυσκολες εποχες. Το Πασοκ, αν και κεντρώο κομμα, κατα την αποψη μου, απετέλεσε το πιο προωθημενο κεντροαριστερο κομμα της Ευρώπης πολιτικά. Η χωρα επισης ενδυναμωθηκε εναντι γειτονικων χωρων. Καλο είναι να εμπνεομαστε απο αυτον. Η συστηματικη προσπάθεια καποιων να σπιλωσουν τα επιτεύγματα εκεινης της περιοδου ειναι υβρις οχι μονο στην μνημη του αλλα και την κριση μας. Μακαρι οι συγχρονοι ηγετες να φτασουν στο υψος εκείνου, οχι μονο του ηγετη, αλλα και των στελεχων του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάψατε τους νεκρούς σας, άντε γαμηθείτε τώρα! ΝΤΡΟΠΗ! ΚΟΒΟΥΝ το συσσίτιο από τους πυρόπληκτους...

Ο Δήμος Μαραθώνα... ξέρετε ποιον δήμαρχο έχει... ενημέρωσε κάποιους πονεμένους ανθρώπους που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα, ότι θα πρέπει να πληρώνουν το συσσίτιο  που μέχρι τώρα ελάμβαναν δωρεάν. 6 ευρω το γευμα!
Μετά από ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και οικονομικών δωρεών, ποιος είναι αυτός που ένα μήνα μετά σκέφτηκε κάτι... τέτοιο;;
Ντροπή.... αυτό μόνο
Ντροπή.

Ζητάνε από σήμερα στους πυροπληκτους που στεγάζονται στις κατασκηνώσεις στο Μάτι, να πληρώνουν το φαγητό τους!!!!!!

Περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, με τις φρικτές μνήμες να είναι ακόμα νωπές στους πυρόπληκτους.
Ο δήμος Μαραθώνα έρχεται να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τους πληγέντες, καθώς όσοι πυρόπληκτοι φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι, καλούνται από σήμερα να πληρώνουν το φαγητό τους, καθώς η αεροπορία είχε ενημερώσει τους αρμόδιους δήμους ότι η παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους θα ήταν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Στο σημείο φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα και η δαπάνη για το φαγητό ανέρχεται για τον κάθε πυρόπληκτο στα 6 ευρώ. Ο δήμος Ραφήνας ανταποκρίθηκε άμεσα στην συνέχιση παροχής δωρεάν γευμάτων για τις είκοσι οικογένειες που μένουν στις εγκαταστάσεις, όμως ο δήμος Μαραθώνα κράτησε σιγή ιχθύος για τις 52 οικογένειες, δημότες του, που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Τελικά η πολεμική αεροπορία έδωσε παράταση για ακόμα μια εβδομάδα στην παροχή δωρεάν συσσιτίου στις οικογένειες που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Χεβρώνα
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 21:15
Ενας κάτοικος της Χεβρώνας, ο Άμπεντ αλ Μάουτι αλ Καουάσμι, αποκάλυψε ότι ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε από έναν ισραηλινοναζιστη σιωναζι αποικο ο οποίος «σταμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε». Ο Αλ Καουάσμι είπε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς και ότι το θύμα δεν κρατούσε «ούτε μαχαίρια, ούτε τίποτα».
Ο Τζααμπάρι είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από τον στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον περασμένο Ιούλιο.
Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις ισχυρίστηκαν παλι τα γνωστα τους ψεματα οτι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που κρατούσε μαχαίρι και βρισκόταν κοντά σε έναν ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη, ειπε μια καριολα σιωναζι εκπρόσωπος του σιωναζιστικου στρατού.
Η καριολα σιωναζι, ειπε ακομα ότι το επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στον σιωναζιστικό οικισμό Κίριατ Άρμπα, στη νότια Δυτική Όχθη. «Ένας Παλαιστίνιος πλησίασε ένα φυλάκιο ελέγχου των Ισραηλινναζιστικών Δυνάμεων Δολοφονιας κοντά στο Κίριατ Άρμπα, δηθεν με ένα μαχαίρι στο χέρι. Οι σιωναζιστες στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο δράστης εξουδετερώθηκε», ανέφερε η σιωναζιστικη ανακοίνωση. Η παλαιστινιακή αστυνομία ανέφερε ότι το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.
Το παρανομος σιωναζιστικος οικισμος Κίριατ Άρμπα βρίσκεται κοντά στη Χεβρώνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Το παρανομο πραξικοπηματικο Ανώτατο εκλογοδικείο απαγόρευσε τις προεκλογικές διαφημίσεις για τον Λούλα
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 21:02
Το παρανομο πραξικοπηματικο Ανώτατο Εκλογοδικείο της Βραζιλίας (TSE), εκτελοντας εντολες της χουντας απαγόρευσε προεκλογικές πολιτικές διαφημίσεις που προβάλλουν τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ως υποψήφιο των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε την Κυριακή, έπειτα από καταγγελία του κόμματος Novo.
Το Novo έκανε την καταγγελία αυτή αφότου ο Λούλα παρουσιάστηκε ως υποψήφιος σε ραδιοφωνική διαφήμιση το Σάββατο, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου που έκρινε ότι ο Λούλα, ο οποίος εκτίει 12ετή ποινή φυλάκισης, δεν μπορεί να μετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία και να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία.
Το TSE, όπως είναι γνωστό, επέβαλε πρόστιμο 500.000 ρεάλ (123.000 δολάρια) στην περίπτωση που παραβιαστεί η απόφασή του να αφαιρεθεί ο Λούλα από τις προεκλογικές διαφημίσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλιππίνες: Επίσημη επίσκεψη του προέδρου Ντουτέρτε στο Ισραήλ
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 22:25
Στάθηκε ακίνητος μαζί με την κόρη του στην Αίθουσα Μνήμης στο μνημείο του ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ, στην Ιερουσαλήμ. Κατέθεσε στεφάνι και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Ποτέ Ξανά». Χαρακτήρισε «τρελό» τον Χίτλερ και σε ομιλία του ζήτησε συγγνώμη από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για το προσβλητικά του σχόλια.
Πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει ότι «Αν η Γερμανία είχε Χίτλερ, οι Φιλιππίνες έχουν εμένα», ότι «θα ήμουν χαρούμενος να σφάξω τρία εκατομμύρια τοξικομανείς στις Φιλιππίνες με τον τρόπο που ο Χίτλερ έσφαξε έξι εκατομμύρια Εβραίους» και αποκάλεσε εκτός από τον πάπα και τον Ομπάμα «π....γιους».
Από χθες Κυριακή, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε πραγματοποιεί τετραήμερη επίσημη επίσκεψή στο Ισραήλ. Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπέγραψαν συμφωνίες στους τομείς τουρισμού, εργασίας και άμυνας.
Το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψης Ντουτέρτε θα παρακολουθείται στενά από τα μέσα ενημέρωσης, σε ένα προφανές μέτρο προφύλαξης ενάντια σε πιθανά ατοπήματα ενός προέδρου, οι πολιτικές πάταξης του εγκλήματος στη χώρα και η ρητορική του έχουν προκαλέσει ανατριχίλα στο εσωτερικό και εξωτερικό.
«Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για ειρήνη. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τους ανθρώπους. Αλλά επίσης μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος να μην επιτρέπουμε σε μια οικογένεια να διαλύεται από εκείνους που έχουν ανήθικες ιδεολογίες», δήλωσε ο Ντουτέρτε, σε μια προφανή αναφορά του σε διακινητές ναρκωτικών.
«Υπάρχει πάντα ένα μάθημα από το οποίο μπορεί να διδαχτούμε. Οι δεσπότες και οι ηγέτες που δείχνουν παραφροσύνη θα πρέπει να τους ξεφορτωνόμαστε», είπε ο 73χρονος ηγέτης.
Ο Φιλιππινέζος ηγέτης ζήτησε συγγνώμη για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που είχε κάνει το 2016 στον Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Μανίλας βελτιώθηκαν από τότε που ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα ο «καλός φίλος» Ντόναλντ Τραμπ, όπως τον αποκάλεσε, με τον οποίο «βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος», όπως είπε.
«Θα ήταν πρέπον σήμερα να πω στον κύριο Ομπάμα που τώρα είναι ένας πολίτης ότι ζητώ συγγνώμη για εκείνα τα λόγια», τόνισε σε μια ομιλία του σε μια κοινότητα Φιλιππινέζων στη Χεβρώνα.
Πριν αφιχθεί την Κυριακή στο Ισραήλ ο Ντουτέρτε, σε ερώτηση για τον μεγάλο αριθμό βιασμών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, πόλη Νταβάο, απάντησε: «Λένε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα βιασμού στο Νταβάο. Όσο υπάρχουν τόσες πολλές ωραίες γυναίκες, τότε θα υπάρχουν και πολλά κρούσματα βιασμού».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδία: Στα πρόθυρα κρίσης τα νοσοκομεία λόγω της έλλειψης νοσηλευτών
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 15:52
Πλούσια χώρα της βόρειας Ευρώπης, περήφανη για την απονομή κάθε χρόνο του Βραβείου Νόμπελ Ιατρικής, η Σουηδία απολαμβάνει ένα από τα πιο επιτυχημένα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Ωστόσο... μερικές φορές χρειάζονται μήνες, ακόμα και χρόνια για ένα ραντεβού με έναν ειδικό. Οι 10 εκατομμύρια Σουηδοί έχουν το προνόμιο της καλύτερης περίθαλψης στον κόσμο απαριθμώντας εκατοντάδες αιωνόβιους, ενώ το ποσοστό επιβίωσης των καρκινοπαθών είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Ωστόσο, η απογοήτευση είναι τέτοια, που η επιδείνωση του δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των νοσοκομείων εξαιτίας κυρίως της μεγάλης έλλειψης νοσοκόμων αποτελεί το κύριο μέλημα των Σουηδών εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου. Ενώ καταβάλλουν φόρο εισοδήματος 50% κατά μέσο όρο, «είναι ορατός ο κίνδυνος οι πολίτες να χάσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στο κράτος πρόνοιας», εκτιμούν οι ειδικοί της ερευνητικής εταιρείας Arena Idé. Ορισμένες δημοσκοπήσεις καθιστούν τη μετανάστευση ως την πρώτη προτεραιότητα για τους Σουηδούς, όμως τα δύο αυτά θέματα σχετίζονται.
Για αρκετούς Σουηδούς η άφιξη 400.000 αιτούντων άσυλο από το 2012 επιτείνει τα προβλήματα των νοσοκομείων που σχετίζονται με την έλλειψη νοσηλευτών και ειδικών. Για άλλους, ανταποκρίνεται στη δημογραφική πρόκληση μιας γηράσκουσας χώρας που θα χρειαστεί ολοένα και περισσότερα «νέα χέρια» για να φροντίσει τους ηλικιωμένους της.
«Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, ο πληθυσμός άνω των 75 ετών θα αυξηθεί κατά 70.000 άτομα (...), γεγονός που σημαίνει περισσότερες ασθένειες» προειδοποιεί ο απερχόμενος Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.
Στη Σουηδία, ο νόμος προβλέπει ανώτατη περίοδο 90 ημερών για μια επέμβαση ή μία διαβούλευση με έναν ειδικό. Παρ' όλα αυτά, το ένα τρίτο των ασθενών περιμένει περισσότερο. Η Άσια Ναντέρ είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Διαγνωσμένη με δυσμορφία της καρδιάς αναγκάστηκε να περιμένει έναν χρόνο προκειμένου να χειρουργηθεί.
Κουρασμένοι από τις υπερωρίες έναντι εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών, δεκάδες χιλιάδες νοσηλευτές «κρέμασαν τις ποδιές τους» από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Υγείας. Και όπως και αλλού στην Ευρώπη, η Σουηδία βλέπει τη μείωση των ιατρικών δαπανών εξαιτίας δημοσιονομικών λόγων.
Στη Solleftea, τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, το μοναδικό μαιευτήριο έκλεισε το 2017. Το πλησιέστερο μαιευτήριο βρίσκεται τώρα σε απόσταση 200 χλμ. και οι μαίες χρειάστηκε να ξεκινήσουν να δίνουν μαθήματα στις μέλλουσες μητέρες προκειμένου να τους μάθουν να γεννάνε... μέσα στο αυτοκίνητο, κάτι που αρκετές εγκυμονούσες αναγκάσθηκαν να κάνουν.
Η συζήτηση, ωστόσο, αφορά λιγότερο στην έλλειψη οικονομικών πόρων και περισσότερο στην κακή χρήση τους.
Έτσι στη Στοκχόλμη, η περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νέας Καρολίνσκα προκάλεσε σκάνδαλο: ενώ ο φορολογούμενος έχει καταβάλει 61,4 δισεκατομμύρια κορώνες (5,8 δισ. ευρώ) για το πιο ακριβό νοσοκομείο του κόσμου, οι ασθενείς χρειάστηκε να διακομισθούν σε άλλες δομές, καθώς ορισμένες υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να τους δεχθούν.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεργάτης του Τζουλιαν Ασάνζ εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς από τη Νορβηγία
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 15:16
Η αστυνομία της Νορβηγίας ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Arjen Kamphuis, Ολλανδού πολίτη που είχε στενές σχέσεις με τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
Η τύχη του Kamphuis αγνοείται από τις 20 Αυγούστου. Τότε είχε εγκαταλείψει το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πόλη Bodø στη βόρεια Νορβηγία.
Ήταν ειδικός σε θέματα ασφάλειας των ιστοχώρων και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Information Security for Journalists», με οδηγίες για ερευνητές δημοσιογράφους σχετικά με το πώς να προστατεύουν την εργασία τους από την κυβερνητική κατασκοπεία.
Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί πρώτα στο Twitter από την Ancilla Van De Leest, από τα μαχητικά στελέχη του κόμματος των Πειρατών, την περασμένη Παρασκευή. Όπως έγραψε η De Leest, ο Kamphuis επρόκειτο να επιβιβαστεί σε τρένο για το Trondheim, διαδρομή που διαρκεί περί τις 10 ώρες, και από εκεί στις 22 Αυγούστου να πετάξει με αεροπλάνο (με εισιτήριο που είχε προμηθευτεί) στο Άμστερνταμ.
Ουδείς όμως γνωρίζει τι απέγινε αφού εγκατέλειψε το ξενοδοχείο του στην Bodø.
Ο λογαριασμός του WikiLeaks στο Twitter ανέφερε την εξαφάνισή του το Σάββατο.
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ερευνά την εξαφάνιση του 47χρονου Ολλανδού και ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο σκοτάδι».
Σε λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα συμπαθούντων του έργου του Kamphuis και του Wikileaks υποστηρίζεται η άποψη ότι «έχει πέσει θύμα συγκεκαλυμμένης επιχείρησης της CIA».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Νέα μέτρα λιτότητας πριν το κρίσιμο ραντεβού στην έδρα του ΔΝΤ
 Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, 07:53
Η κυβέρνηση της Αργεντινής θα ανακοινώσει σήμερα ένα πακέτο μέτρων λιτότητας, με το οποίο λεει ότι θελει να διορθώσει τη δημοσιονομική ανισορροπία που το ΔΝΤ οι Γιανκιδες η Παγκοσμια Τραπεζα και ο κάθε αποικιοκρατης και τοκογλυφος διαδιδει  πως πυροδότησε τη νομισματική κρίση, την ελεύθερη πτώση του πέσο, την παραμονή ενός κρίσιμου ραντεβού στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στις 09:45 (17:45 ώρα Ελλάδας), ο αληταρας προδοτης ακροδεξιος νεοφιλελε αργεντινός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νικολάς Ντουχόβνε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκειά της, αναμένεται να ανακοινώσει νέους φόρους στους τομείς των μεταλλείων, των ορυχείων, στις εξαγωγές σόγιας, αλλά και αρκετά ακόμη οδυνηρά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η ακροδεξια νεοφιλελε κυβέρνηση θελει λεει τη μείωση του χρόνιου δημοσίου ελλείμματος, που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό — ο δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό που θα ξεπεράσει το 30% το 2018 — και καθιστά ευάλωτη την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Clarín, πριν από τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα ο ακροδεξιός νεοφιλελε προδοτης πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι, για να ανακοινώσει ευρύ ανασχηματισμό. Από τα 22 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους τα 10.
Ο Ντουχόβνε θα ταξιδέψει το βράδυ της Δευτέρας στην Ουάσινγκτον. Αύριο Τρίτη, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να διαπραγματευθεί την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης που υπεγράφη τον Ιούνιο ανάμεσα στα δύο μέρη.
Η υποτίμηση του πέσο — πλέον κατά 50% φέτος έναντι του αμερικανικού δολαρίου — αναστατώνει και φοβίζει τους πολίτες στην Αργεντινή. Εξοικειωμένοι με τις οικονομικές κρίσεις, οι πολίτες της χώρας γνωρίζουν καλά πως όταν το πέσο πέφτει, ο πληθωρισμός απογειώνεται. Παράλληλα, η οικονομία επιβραδύνει. Η κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 1% το 2018, έπειτα από την ανάπτυξη με ρυθμό που πλησίασε το 3% το 2017.
Η πτώση της αγοραστικής δυνατότητας είναι γενικευμένη στη χώρα των 41 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι αυξήσεις των μισθών στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων αργούν και αδυνατούν να αντισταθμίσουν την άνοδο του πληθωρισμού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη επειδή μετέδωσε ένα έργο του Ρίχαρντ Βάγκνερ
 Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 22:09
Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη σήμερα επειδή έσπασε ένα "ταμπού" παίζοντας ένα απόσπασμα έργου του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, τον οποίον μποϊκοτάρουν οι Ισραηλινοί λόγω των αντισημιτικών απόψεών του.
Μια εκπρόσωπος του ραδιοφώνουν χαρακτήρισε "λάθος" τη μετάδοση, την Παρασκευή, από έναν σταθμό κλασικής μουσικής, του έργου "Το λυκόφως των Θεών".
Τα έργα του Γερμανού ρομαντικού συνθέτη (1813-1883) ήταν εμποτισμένα με εθνικιστικά ιδεώδη και υιοθετήθηκαν τον 20ό αιώνα από το Γ΄Ράιχ. Ο Βάγκνερ ήταν ένας από τους αγαπημένους συνθέτες του Αδόλφου Χίτλερ.
Στο Ισραήλ δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη μουσική του Βάγκνερ, ωστόσο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και τα μουσικά σύνολα αποφεύγουν να παίζουν έργα του.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε σήμερα ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο ραδιόφωνο παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια: δεν πρέπει να μεταδίδει μουσική του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Στην ανακοίνωσή της σημειώσε επίσης ότι ένα τέτοιο άκουσμα "μπορεί να προκαλέσει οδύνη" στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
"Ζητούμε συγγνώμη από τους ακροατές", πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο μουσικός παραγωγός της εκπομπής έκανε λάθος επιλογή.
Παρά την άτυπη απαγόρευση, τον Ιούλιο του 2001 ο Αργεντινο-ισραηλινός μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ τόλμησε να παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το έργο "Τριστάνος και Ιζόλδη", διευθύνοντας τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου στην Ιερουσαλήμ.
Ο Τζόναθαν Λίβνι, ο επικεφαλής της Ισραηλινής Εταιρείας Βάγκνερ, χαιρέτισε πάντως τη μετάδοση της μουσικής του Γερμανού συνθέτη από το ραδιόφωνο. "Δεν μεταδίδουμε την άποψη του συνθέτη αλλά την ωραία μουσική που έγραψε", είπε ο Λίβνι, ο πατέρας του οποίου επέζησε στο Ολοκαύτωμα. "Όποιος δεν θέλει να ακούει αυτή τη μουσική, μπορεί να κλείσει το ραδιόφωνο", πρόσθεσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Πολίτες διαδηλώνουν κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
 Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 17:51
Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Ρωσία συμμετείχαν σήμερα σε διαμαρτυρίες κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, παρά τις πρόσφατες υποσχέσεις του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα μετριάσει αυτό το διόλου δημοφιλές μέτρο.
Οι σημερινές διαμαρτυρίες δείχνουν πως αυτή η προτεινόμενη μεταρρύθμιση παραμένει ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα για την κυβέρνηση παρά τις παραχωρήσεις που προσφέρθηκαν από τον Πούτιν σε τηλεοπτική ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη.
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πούτιν ανέλαβε για πρώτη φορά προσωπικά την ευθύνη για τη μεταρρύθμιση και την περιέγραψε ως οικονομική αναγκαιότητα. Τελείωσε την ομιλία του ζητώντας από τον ρωσικό λαό την κατανόησή του.
Περίπου 9.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μόλις δύο χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση White Counter που καταμετρά τους συμμετέχοντες σε συγκεντρώσεις, όμως η αστυνομία της Μόσχας έκανε λόγο για 6.000 διαδηλωτές.
Πολλοί κρατούσαν κόκκινες σημαίες και πανό του κύριου οργανωτή της διαδήλωσης, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (KPRF).
Ένα μεγάλο πανό έγραφε «Δεν εμπιστευόμαστε την Ενωμένη Ρωσία», το κυβερνών κόμμα του Πούτιν, και περιλάμβανε ένα σκίτσο που εικόνιζε μια κόκκινη γροθιά να χτυπάει τη λευκή πολική αρκούδα που είναι το λογότυπο του κόμματος του Πούτιν.
«Σήμερα πραγματοποιούμε μια πανρωσική διαμαρτυρία εναντίον αυτής της κανιβαλιστικής μεταρρύθμισης», δήλωσε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές ο βετεράνος ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.
Συνέχισε απαριθμώντας τις προτάσεις του κόμματός του για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίες είναι επικεντρωμένες στη φορολόγηση των αποκαλούμενων ολιγαρχών της Ρωσίας, αντί της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ομιλητές εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους προς τον υποψήφιο του κόμματος στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου.
Μια χωριστή συγκέντρωση στην πόλη, οργανωμένη από το κόμμα Δίκαιη Ρωσία, προσήλκυσε άλλους 1.500 ανθρώπους που διαμαρτύρονταν κατά της μεταρρύθμισης στις συντάξεις, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μόσχας.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη Ρωσία.
Στην Αγία Πετρούπολη, η εφημερίδα Fontanka ανέφερε ότι περίπου 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε πως 1.200 συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Νοβοσιμπίρσκ και 250 στο Βλαδιβοστόκ.
Στη Γεκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια, περίπου 450 άνθρωποι πήραν μέρος σε διαδήλωση με την ονομασία «Τάγμα Ντροπής», στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές κρατούσαν πορτρέτα πολιτικών που εξέφρασαν υποστήριξη στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Nasha Gazeta.
Στον ρωσικό νότο, διαδηλώσεις έγιναν στο λιμάνι Νοβοροσιίσκ της Μαύρης Θάλασσας, στο Αστραχάν, στο Ροστόβ επί του Ντον και στις πρωτεύουσες των δημοκρατιών του Καυκάσου Καρατσάι-Τσερκεσία και Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
Κόσμος βγήκε επίσης στους δρόμους στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, της χερσονήσου στη Μαύρη Θάλασσα που ειχε προσαρτηθεί στην Ουκρανία το 1956 επι Ουκρανου Χρουτσοφ και το 2014 επανενωθηκε με τη Ρωσία, μετέδωσε επίσης το Ιντερφάξ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 καλούμε όλους τους Έλληνες έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης για να εκφράσουμε ειρηνικά και αποφασιστικά την έντονη αντίδραση μας στην συμφωνία των Πρεσπών που πλήττει ανεπανόρθωτα τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού.
Όλοι με την Ελληνική σημαία στο χέρι ελάτε να πλημμυρίσουμε την Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων γιατί δεν πρέπει να επιτραπεί η σλαβοποίηση του Μακεδονικού Ελληνισμού που οδηγεί σε παραχώριση Ελληνικών εδαφών.
Χωρίς εξέδρες και ομιλητές. Θα μιλήσει ο Ελληνικό λαός.
Θεσσαλονίκη 31 Αυγούστου 2018
Οι Διοργανωτές
Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία
*Προσυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την ευκολότερη πρόσβαση στην περιοχή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπίθεση με drones των τρομοκρατών σκοτώθηκαν 3 Σύριοι στρατιώτες στη Λατάκια.
3/9/2-10 – 22.30
Mια επίθεση με drones σε θέσεις συριακού στη Λατάκια έγινε κατά σύριων στρατιωτών και προκάλεσε το θάνατο τριών από αυτού.  3 σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κι 9 άλλοι τραυματίστηκαν  από επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών με drones κατά θέσεων κυβερνητικών δυνάμεων στη Λατάκια ανακοίνωσε αυτή τη Δευτέρα στον τύπο ο στρατηγός Vladimir Savtchenko, επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης.