Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριακη 2 Σεπτεμβριου 2018



Η γλυκειά Μήτση Χατζηγιαννακη σύντροφος του Στ Παππά που διορίστηκε στα γεράματα στον ΟΑΣΘ εξασφαλίζοντας εισητηρισ σπίτι και έξοδα παράστασης.Η κυρία είναι μητέρα της καςΝοτοπουλου που διορίστηκε υπουργός Μακεδονίας Θράκης .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαρτυρια απο την Σουηδεζα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα,για την βιαια κακομεταχειριση της απο τις ισραηλινες δυναμεις .Τον Αυγουστο το Ισραήλ εμπόδισε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα συνελαβε και χτυπησε τους ακτιβιστες .Στο πλοίο επέβαιναν 22 Ευρωπαίοι ακτιβιστές, οι οποίοι καταγγέλλουν τον χερσαίο και θαλάσσιο αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα. Το ισραηλινό ναυτικό οδήγησε το πλοίο, το οποίο έφερε νορβηγική σημαία, στο λιμάνι του Ασντόντ, στο νότιο Ισραήλ.

Σουηδη ακτιβιστής του Στολου της Ελευθεριας μιλάει για την τραυματική ισραηλινή εμπειρια στην φυλακή: Ισραηλινοί στρατιώτες μας χτύπησαν, μας απογυμνώσαν, μας έκλεψαν
Η Σουηδη ακτιβιστής αλληλεγγύης, ένας από τους πολυάριθμους διεθνείς ακτιβιστές, στους  οποίους επιτέθηκαν και κρατήθηκαν από ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις στο πλοίο του  Freedom Flotilla τον Αύγουστο, μίλησε για την ισραηλινή μεταχείριση των διεθνών ακτιβιστών μέσα στις ισραηλινές φυλακές Givon (al-Ramla).
Η Λερρίνι δήλωσε ότι όταν το πλοίο ήταν σε 42 ναυτικά μίλια από τις ακτες τηςΓαζας στα διεθνή ύδατα, στο πλοίο επιβιβάστηκε  το ισραηλινό ναυτικό και «είχαν μιλήσει με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα μας, ο οποίος επανειλημμένα τους είπε ότι ήμασταν σε διεθνή ύδατα και δεν είχαμε πρόθεση να περάσουμε τα σύνορα με το Ισραήλ, ότι είναι νομιμο και δίκαιο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να ταξιδεύει κανείς σε διεθνή ύδατα ».
"Χτυπησαν με taser πολλούς από τους ακτιβιστές, μερικοί χτυπηθηκαν στο στόμα και στο κεφάλι και στο λαιμό, κάτι που θα μπορούσε να είναι θανατηφόρο", δήλωσε η Λερρίνι.
"Ο καπετάνιος μας έλαβε απειλή θανάτου και εγώ τον είδαμε να τον χτυπαει βίαια από έναν Ισραηλινό στρατιώτη, πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και εμού, χτυπήθηκαν, μερικοί ρίχτηκαν κάτω από μια ράμπα και μπορούσαν να έχουν σπάσει τους λαιμούς τους, ένας τραυματίστηκε στα πόδια του και υπήρχαν πολλη αίμα, είχε επίσης χτυπηθει στο στομάχι του και στο στήθος του. "
Μετά την κράτηση τους, οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Ashdod, όπου ανακριθήκαν με το πρόσχημα ότι "προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στο Ισραήλ".
Η Λερρίνι δήλωσε ότι οι ακτιβιστές αρνήθηκαν να μιλήσουν πριν μιλήσουν στους δικηγόρους τους.
"Ήμασταν γυμνοι και ερευνηθηκαμε αρκετές φορές και όλα τα αντικείμενα μας κλαπήκαν", δήλωσε η Λερρίνι.
"Μετά από λίγο, με έσπρωξαν έξω και βρήκα όλα τα ρούχα, τις τσάντες και τα πράγματα μου στο έδαφος, τα ρούχα σκίστηκαν από τις τσάντες και όλα ήταν ανακατωμένα, με χτυπησε ένας στρατιώτης ενώ άλλοι στέκονταν και γέλαζαν Φώναξα να συλλέξω τα πράγματά μου και πήρα 20 δευτερόλεπτα για να πάρω το δικό μου. Βρήκα δύο κενές τσάντες και την κιθάρα μου, ίσως κάποιο μπλουζάκι ή άλλο ρούχο που δεν θελω να θυμάμαι γιατί εξακολουθώ να τραυματίζομαι για όλα αυτά."
Η Levrini πρόσθεσε ότι οι ακτιβιστές "βασανίστηκαν" με διάφορους τρόπους, ενώ ηταν στη φυλακή Givon. "Ήμασταν έξι γυναίκες σε ένα βρώμικο κελί με μια τρύπα στο έδαφος."
Η Σουηδη ακτιβιστής είπε ότι οι φυλακες στις ισραηλινές φυλακές " έμπαιναν και θα φώναζαν κάθε μία έως δύο ώρες" και θα έπλητταν τους τοίχους με σπίρτα.
"Τα παιχνίδια μυαλού ήταν πραγματικά απαίσια, μου έδιναν τσιγάρα αλλά όχι αναπτήρες, είπα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω τα τηλέφωνα έξω όποτε θέλω αλλά δεν μου δίνουν τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω".
Η Λερρίνι είπε ότι οι ακτιβιστές χωρίστηκαν ο ένας από τον άλλο σε κάποιο σημείο, αφού διαμαρτυρήθηκαν όταν ένας από τους ακτιβιστές, που ορίστηκε ως Larry, ζήτησε έναν γιατρό καθώς τραυματίστηκε στο πόδι.
"Ένα πράγμα ήταν σίγουρο, και αυτό ήταν ότι όταν ελεγαν κάτι, 9 φορές από το 10 ήταν ψέματα."
Η Λερρίνι δήλωσε ότι οι Ισραηλινές δυνάμεις χτυπησαν μία από τις γυναικείες ακτιβιστές, 75 ετών, που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου τέσσερις μήνες πριν
"Δεν μας χτύπησαν ποτέ πριν ή μετά από αυτό στη φυλακή κι έτσι πιστεύαμε ότι είναι τόσο συνηθισμένοι να δερνουν Παλαιστινίους που ξεχνούν ότι οι πρεσβείες μας είναι έτοιμες να δράσουν, αν κάτι τέτοιο θα συνέβαινε".
Οι ακτιβιστές ζήτησαν αργότερα από έναν γιατρό να ελέγξει τη γυναίκα, οι Ισραηλινοί είχαν τότε "κάποιες συνθήκες" που οι ακτιβιστές αρνήθηκαν και στη συνέχεια τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να δουν τον γιατρό εάν δεν συμφωνούν με τους όρους.
Πρόσθεσε ότι κατάφεραν να δουν το γιατρό αρκετές ώρες αργότερα, αλλά τοποθετήθηκαν σε μια "μικρή εξωτερική κελι στην καυτή ζέστη με σκληρά επένδυση όπου δεν μπορούσε να καθίσει".
Ο Λερρίνι είπε ότι μετά από λίγη ώρα πριν βλέπει τελικά το γιατρό, ο γιατρός της είπε «σε τέλεια αγγλική γλώσσα» ότι δεν καταλαβαίνει αγγλικά. Η 75χρονη γυναικεία ακτιβιστής "έπρεπε να εξηγήσει στα εβραϊκά, δεν πήρε καμία βοήθεια".
Η Levrini στερήθηκε από τα συνταγογραφούμενα φάρμακά της για 36 ώρες. Στη συνέχεια έλαβε μισή δόση από το μόνο "σημαντικό" φάρμακό της μετά την παρέμβαση της σουηδικής πρεσβείας. "Η πρεσβεία φώναξε σε έναν φρουρό για να μου δώσει τα φάρμακά μου και μου είπε ότι θα πάρω ραντεβού με τον γιατρό, αλλά μου είπε σε τέλεια αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνει αγγλικά και πρέπει να μιλήσω στα αραβικά", είπε .
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέσχεσαν τις άδειες οδήγησης των ακτιβιστών, τα φάρμακα, τα τηλέφωνα, τα χρήματα και τις πιστωτικές κάρτες. "οι περισσότερες από τις αποσκευές μας χαθηκαν, ήρθα σπίτι με μόνο μια μικρή τσάντα με τυχαία ρούχα που βρήκα, ήμουν στη θάλασσα για δυόμισι μήνες και έτσι είχα πολύ περισσότερα μαζί μου".
Η Λερρίνι μαζί με αρκετούς άλλους ακτιβιστές, οι οποίοι κρατήθηκαν από ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις, άρχισαν απεργία πείνας μέσα στην ισραηλινη φυλακη μέχρι να λάβουν πληροφορίες ότι άλλοι ακτιβιστές, οι οποίοι απελάθηκαν νωρίτερα από αυτούς, είχαν φτάσει με ασφάλεια στις χώρες τους.
Η Λερρίνι δήλωσε ότι οι περισσότεροι ειρηνικοί ακτιβιστές δεν ήξεραν ότι απελάθηκαν μέχρι στιγμής πριν από την άφιξή τους.
Η Λερρίνι δήλωσε ότι το μήνυμα των ακτιβιστών στον κόσμο είναι ότι η αποστολή τους δεν ήταν ποτέ για μας ή για τη εμπειρία που έλαβε από την ισραηλινή κυβέρνηση. "αυτό που περνούν οι Παλαιστίνιοι είναι πολύ χειρότερο".
Υπογράμμισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέσχεσαν επίσης ένα φορτίο γεμάτο ιατρικά εφόδια που βρισκόταν στο πλοίο, και τα τέσσερα πλοία, τα οποία προορίζονταν να είναι δώρο για τους κατοικους της Γαζας. "φυσικά υπάρχουν δύο εκατομμύρια ψυχές που ζουν στη Γάζα και μόνο τέσσερα πλοία, αλλά η συμβολική πράξη είναι σημαντική επειδή οι ψαράδες πυροβολούνται στα δικά τους νερά και τα πολύ αναγκαία τα ιατρικά εφόδια που δεν φθάνουν ποτέ στη Γάζα".
"Υπάρχει μια γενοκτονία που διεξάγεται από ένα καθεστώς απαρτχάιντ και ο κόσμος πρέπει να δράσει, ακόμα και αν συμβαίνει σε μικρές πράξεις όπως αυτές".
Η Λερρίνι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ήταν και ειναι πάντα με την ευαισθητοποίηση, για να δρασουν οι πολιτικοί και να ενεργούν και να διασφαλίσουν ότι οι Παλαιστίνιοι να γνωρίζουν ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.» Τα πλοία θα συνεχίσουν να πλέουν έως ότου η Γάζα να είναι ελεύθερη ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό εδώ πέρα, που κάποιους τους κάνει και χαίρονται, ονομάζεται πολιτική εκμετάλλευση των προσφύγων και αλλαγή της ατζέντας που τους αφορά.
Η φωτογραφία είναι από κάποια συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα και μάλλον, αν κατάλαβα καλά από αυτούς που την τρέχουν, έχει γίνει από την κατάληψη του City Plaza, η οποία υπενθυμίζω πως ενισχύεται από το Γερμανικό κράτος.
Συγκεκριμένα φαίνεται να είναι συγκέντρωση υποστήριξης των δουλέμπορων, από κάποιες ΜΚΟ που έχουν κοινά συμφέροντα.
Η συγκεκριμένη μετανάστρια, κραταει μια πικετα που γραφει «Τσακιστε τους φασιστες», η οποία πάρα την θέληση της, παραμένει φυλακισμένη στην χώρα μας, γίνεται έρμαιο των συμφερόντων που την εκμεταλλεύονται και βρίσκεται στους δρόμους να διαδηλώνει για άσχετα πράγματα από αυτά που την αφορούν πραγματικά.
Άλλες πικετες γραφουν.
Η θαλάσσια διάσωση δεν είναι έγκλημα.
Να χτίσουμε γέφυρες και όχι τοίχους.
Ασφαλή λιμάνια και ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες
Σύνταγμα 1-9-18
Ζητήματα όπως ο απεγκλωβισμός της από την χώρα μας, το τέλος του πολέμου στην χώρα της, το αίτημα για μία ασφαλή μετακίνηση που περνάει και μέσα από την επαναλειτουργία του ανοίγματος της Πρεσβείας της Συρίας.
Αντίθετα, την βλέπουμε να διαδηλώνει για ανοιχτά σύνορα (των Καπιταλιστών και των νέων σκλάβων τους).
Το καλό όλης αυτής της υπόθεσης είναι πως μιλάμε για ελάχιστους πλέον, αφού έχουν αποδυναμωθεί



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγο, στις 4 το πρωι της Κυριακης, βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Δαμασκό
 το Ισραήλ βομβαρδίζει τη δαμασκό, την περιοχή mezzeh.
Τα αμυντικά συστήματα της Συρίας πυροβολούν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας στους τέσσερις κρατούμενους του πλανήτη είναι Βορειοαμερικανός (η πλειοψηφια τους Αφροαμερικανοι) και το 60% από αυτούς εργάζονται σε αυτά τα κέντρα και σε κάποιες Πολιτείες της χώρας, κάποιοι δεν έχουν άλλη επιλογή (είναι αναγκαστική εργασία από το σωφρονιστικό σύστημα ) ενώ σε άλλες, είναι απόλυτα εξαναγκασμένοι να το κάνουν, γιατί οι συνθήκες διαβίωσης είναι στα όρια της επιβίωσης (πρακτικά δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε). Εαν υπολογίσουμε το σύνολο του έργου που παράγεται σε όλες τις φυλακές των ΗΠΑ σαν να ήταν μια επιχείρηση, οι φυλακές θα βγουν ο τρίτος εργοδότης της χώρας, πίσω από την General Motors και την WallMart. Μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάλογα με τη φυλακή και τη θέση, οι κρατούμενοι-εργαζόμενοι κερδίζουν από 23 σεντς έως 1,41 δολάριο την ώρα. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται εδώ και δεκαετίας για τις απάνθρωπες συνθήκες τους, θεωρώντας τους εαυτούς τους δούλους του 21ου αιώνα, και αυτές τις μέρες συντονίζονται για να ξεκινήσουν απεργία σε 17 πολιτείες.

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
Μεγάλη απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζουν τη μεγαλύτερη απεργία κρατουμένων στην ιστορία τους. Η απεργία έχει προκηρυχτεί από τον περασμένο Απρίλιο και για να γίνει αντιληπτή η έκτασή της αρκεί να δει κανείς το εξής στοιχείο: Καλείται να απεργήσει ένας πληθυσμός 2-3 εκατομμυρίων ανθρώπων και αναμένεται η ενεργητική συμμετοχή σε 17 Πολιτείες των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο με 716 έγκλειστους ανά 100.000 κατοίκους. Ο  πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί το 4%  του παγκόσμιου πληθυσμού, όμως ο πληθυσμός των φυλακών τους, αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού των φυλακών όλου του πλανήτη.
Πρόκειται για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάλογα με τη φυλακή και τη θέση, οι εργάτες-κρατούμενοι, κερδίζουν από 23 σεντς έως 1,41 δολάριο την ώρα. Για δεκαετίες, οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες τους, θεωρώντας τους εαυτούς τους δούλους του 21ου αιώνα.
Ένας στους τέσσερις κρατούμενους του πλανήτη είναι Βορειοαμερικανός και το 60% από αυτούς εργάζονται σε αυτά τα κέντρα και σε κάποιες Πολιτείες της χώρας, κάποιοι δεν έχουν άλλη επιλογή (είναι αναγκαστική εργασία από το σωφρονιστικό σύστημα ) ενώ σε άλλες, είναι απόλυτα εξαναγκασμένοι να το κάνουν, γιατί οι συνθήκες διαβίωσης είναι στα όρια της επιβίωσης (πρακτικά δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε). Εαν υπολογίσουμε το σύνολο του έργου που παράγεται σε όλες τις φυλακές των ΗΠΑ σαν να ήταν μια επιχείρηση, οι φυλακές θα βγουν ο τρίτος εργοδότης της χώρας, πίσω από την General Motors και την WallMart. Μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανάλογα με τη φυλακή και τη θέση, οι κρατούμενοι-εργαζόμενοι κερδίζουν από 23 σεντς έως 1,41 δολάριο την ώρα. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται εδώ και δεκαετίας για τις απάνθρωπες συνθήκες τους, θεωρώντας τους εαυτούς τους δούλους του 21ου αιώνα, και αυτές τις μέρες συντονίζονται για να ξεκινήσουν απεργία σε 17 πολιτείες.
Μια συνταγματική τροπολογία: Η 13η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος απαγόρευσε τη "δουλεία και την υποχρεωτική εργασία" εκτός από μια περίπτωση, "ως τιμωρία για ένα έγκλημα για το οποίο ο πολίτης καταδικάστηκε δεόντως".
Αθέμιτος ανταγωνισμός: To προπαγανδιστικό ατού στο οποίο υπολογίζουν είναι ότι ένας κρατούμενος, ακόμα και αν πρόκειται για κάποιον ο οποίος έχει καταδικαστεί με τη μέγιστη ποινή για κατοχή ναρκωτικών, δεν προκαλεί και μεγάλη συμπάθεια στο γενικό πληθυσμό της χώρας. Εξηγώντας όμως την σύγκρουση που προκαλείται στην ελεύθερη αγορά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, μπορούν να κερδίσουν το κοινό. Επιχειρήσεις που με κίνητρο την αύξηση της κερδοφορίας τους μισθώνουν φυλακισμένους με μισθούς πολύ πιο χαμηλούς από τον βασικό μισθό μειώνουν το κόστος, ενώ επιχειρήσεις που δεν έχουν κερδίσει σύμβαση με τα σωφρονιστικά ιδρύματα, έχουν ένα σαφές μειονέκτημα στον ανταγωνισμό. Αυτοί οι εργοδότες δημιουργούν επιπλέον ένα κοινωνικό dumping και πιέζουν προς τα κάτω το βασικό μισθό των υπόλοιπων εργαζομένων.
Φαύλος κύκλος: Mεγάλο μέρος της εργασίας τους αφορά τη συντήρηση των εγκαταστάσεων των ίδιων των φυλακών (κουζίνα, πλυντήρια), όμως πολλοί εργοδότες προχωρούν πολύ πιο πέρα από αυτό. Κάποιοι κρατούμενοι εργάζονται στον καθαρισμό κρατικών οδών, στην κατασκευή πολεμικού υλικού και σε εργασίες που δεν έχουν σχέση με το δημόσιο, όπως στις εταιρείες Microsoft, Starbucks και McDonalds. Στην Καλιφόρνια 2.οοο κρατούμενοι εργάζονται ως πυροσβέστες. Το πρόβλημα έρχεται όταν οι κρατούμενοι ολοκληρώσουν την ποινή τους και επιστρέψουν στους δρόμους. Εκεί θα ανακαλύψουν ότι η εμπειρία τους σε εργασίες υψηλής ειδίκευσης, όπως πυροσβέστες, πρακτικά δεν χρησιμεύει σε τίποτα, αφού κανένας τους δεν μπορεί να βρει δουλειά σε αυτές τις ειδικότητες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εκατοντάδες χιλιάδες νικαραγουανοί συμμετέχουν στην πορεια για ειρήνη και ζωή! Με κοκκινες σημαιες. Δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους!
#NicaraguaQuierePaz



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναμενόμενο και θεμιτό είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να εκφράσουν έναν ευρύτερο χώρο και να επιδιώκουν να είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ. Εμάς των αριστερών δεν μας πέφτει λόγος.
Σκέφτομαι μόνο πόσο απεγνωσμένη είναι η προσπάθειά τους. Ξεχνάνε ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα διαμόρφωσε σχέσεις εκπροσώπησης με μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού μέσα από σημαντικές τομές στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού και της βελτίωσης των συνθηκών ζωής. Και μπόρεσε να τις διατηρήσει επί δεκαετίες κατόπιν παρά τα πισωγυρίσματά του. Για να καταρρεύσουν με την πολιτική των μνημονίων.
Ετούτοι τι σχέσεις εκπροσώπησης και με ποια κοινωνικά στρώματα έχουν διαμορφώσει; Μνημόνια ψήφισαν και μνημόνια εφαρμόζουν.
Τη μόνη σχέση που έχουν με το ΠΑΣΟΚ είναι το πλήθος των στελεχών της εποχής Σημίτη και ΓΑΠ, που συνωστίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αύριο θα συνωστισθεί σε οποιοδήποτε μόρφωμα συγκροτηθεί μετά το πέρασμά του ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 οι γερμανοί κατακτητές και οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους πραγματοποίησαν ένα από τα πιο φρικιαστικά τους εγκλήματα, σκοτώνοντας ή καίγοντας ζωντανούς μέσα στον φούρνο του χωριού 149 κατοίκους του Χορτιάτη. Οι 109 ήταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια.
Η σφαγή του Χορτιάτη έγινε με αφορμή επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ ενάντια σε διερχόμενους Γερμανούς και συνεργάτες τους. Προβλέποντας την εκδίκηση των ναζί, στη βάση της "συλλογικής ευθύνης", οι ελασίτες έπεισαν τη μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του χωριού να κρυφτεί στο βουνό. Όσοι έμειναν στο χωριό σκοτώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ελάχιστων επιζησάντων, η δολοφονική μανία των ταγματασφαλιτών ξεπερνούσε κατά πολύ την αγριότητα των Γερμανών.
Το βέβαιο είναι ότι, με εξαίρεση τον επικεφαλής τους, τον διαβόητο Φριτς Σούμπερτ, που εκτελέστηκε το 1948, και κάποιους που σκοτώθηκαν κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ του επόμενου δίμηνου, οι περισσότεροι στελέχωσαν αργότερα το κράτος των "εθνικοφρόνων" και ανταμείφθηκαν με τιμητικές συντάξεις, ενώ ορισμένοι από τους απογόνους τους ονειρεύονται νέες μέρες "δόξας", ενταγμένοι στη συμμορία της Χρυσής Αυγής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





To αλητικο πειρατικο ισραηλινοναζιστικο καθεστως βομβάρδισε αεροδρόμιο της Δαμασκού
 Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018, 01:08
Σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν αργά το Σάββατο το βράδυ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Μεζέχ κοντά στη Δαμασκό.
Ένας αξιωματούχος οργάνωσης που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα την  αναχαίτισαν.
Πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.
Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις.
Η εφημερίδα Times of Israel, των σιωναζι, επικαλούμενη πηγές, τόνισε ότι τις επιδρομές πραγματοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια επίσης ανέφερε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τους ισραηλινοναζιστικούς βομβαρδισμούς και είχαν αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες.
Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έκρηξη σε χωματερή πυρομαχικών εξαιτίας ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος και ότι δεν έγιναν ισραηλινές επιδρομές.
Μια πηγή του συριακού στρατού, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, τόνισε ότι «η αεροπορική βάση Μεζέχ δεν εκτέθηκε σε καμία ισραηλινοναζιστική επιθετική ενέργεια».
Οι εκρήξεις που  ακούγονται σε βίντεο από τη Δαμασκό δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποκαλυψη Wikileaks. Οι Σκοπιανοι εδώ και 10 χρονια ηθελαν «Βορεια Μακεδονια» γλωσσα και εθνικοτητα. Τα πηραν όλα και με το παραπανω από τον Κοτζια. Εμπιστευτικο εγγραφο της αμερικανικης πρεσβειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εγκαταλειπουν το Ματι. Πουλανε οσο-οσο τα σπιτια τους. Στο 30% της αξιας τους εχουν ριξει τις τιμες των κατοικιων τους οι πυροπληκτοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σε αποσυρση από το 1997 το μοιραιο εκπαιδευτικο αεροσκαφος.  Θυμα των περικοπων από τους ευρωενωσιτες τοκογλυφους και τις κατοχικες κυβερνησεις στην Ελλαδα  ο αδικοχαμενος επισμηναγος Νικολαος Βασιλειου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτο ειναι..... οταν η εκπορνευση γινεται τροπος ζωης, στον ομορφο καπιταλιστικο συστημα μας....
Περί αναπτυγμένου καπιταλισμού Σουηδίας. Την Δευτέρα ξεκινούν οι φοιτητές το χειμερινό εξάμηνο.
Το αναπτυγμένο Σουηδικό σύστημα χορηγεί φοιτητικά δάνεια κάθε εξάμηνο αρκεί να περάσεις το 75% των μαθημάτων.
Αν δεν τα έχεις περάσει και άρα δεν θα πάρεις δάνειο η γιγαντοαφίσα έχει την λύση στο κέντρο της Στοκχόλμης!
"Μηδέν δάνειο; Βγες ραντεβού με έναν Sugar Daddy".
Βάζει και την διεύθυνση που θα απευθυνθείς! Δηλαδή ένα γέρο να σου τα δίνει έναντι των "υπηρεσιών" που θα του παρέχεις. Στο Κέντρο της πόλης! Την κοινωνία σας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΝ ΕΡΤ 3!
Για το έγκλημα του Χορτιάτη φταίνε
οι αντάρτες του ΕΛΑΣ ????
Τους γερμανούς Ναζιστές τους αποκάλεσε ''κατοχικές '' δυνάμεις και τους Γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων . Ένας άχρωμος ''δημοσιο''γράφος ΔΕΝ τόλμησε να ψελλίσει ούτε καν τη λέξη ΓΕΡΜΑΝΟΊ ΝΑΖΙΣΤΕΣ και τους αποκάλεσε κατοχικές δυνάμεις .Και το χειρότερο οι χορτιανοί έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της ενέδρας που έστησαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ στους Γερμανούς στρατιώτες !?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αρης Πορτοσαλτε. Με συζυγο στο ΑΠΕ αποσπασμενη στη ΝΔ και "αγιογραφο" της Μαρεβας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τα καταφεραμε! Γιναμε οι πιο φτωχοι της Ευρωπης. Εχουμε και άλλη πρωτια! Ειμαστε πρωταθλητες στους φορους. Γιναμε και η πιο ακριβη χωρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ανιψιος Μητσοτακη συνεταιρος του Φλωρου. Offshore της Energa εστησε το δεξι χερι του Κυριακου . Ο γιος της Κατερινας Μητσοτακη σχετιζοταν με τις επιχειρησεις της οικογενειας  Φλωρου , ενώ ηταν και ιδιοκτητης εταιρειας με τον Αριστειδη




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΝΑΤΟικο AntinaziZone.gr μέσα από την αναπαραγωγή της ανακοίνωσης, της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του από το ΝΑΤΟικο ΚΕΕΡΦΑ και η οποία καταλήγει ως εξής:
"Τέλος, να επισημάνουμε ότι με κανένα τρόπο δεν συνδεόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ και τις εκδηλώσεις της, και ειδικότερα τη συναυλία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15/9, παρότι αυτή επιχειρεί για ακόμα μία χρονιά να παραπλανήσει ως προς τη δήθεν συμμετοχή μας στις δράσεις της, τόσο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, όσο και το αντιφασιστικό κίνημα και τον κόσμο που θέλει να μας στηρίξει."
Θα πρέπει να υπενθυμίσω πως το AntinaziZone.gr ανήκει στην Οργάνωση "Ξεκίνημα", η οποία επίσης ελέγχεται για τις σχέσεις της με το Ίδρυμα Τζορτζ Σόρρος και σίγουρα αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι της λεγόμενης Νατοϊκής "Αριστεράς" με τις γνωστές θέσεις που είναι εναρμονισμένες με τα συμφέροντα των Ιμπεριαλιστών.
Επίσης με την ευκαιρία, νομίζω πως αυτό που συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο με αφορμή την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με οργανωτή το κόμμα του Γκαργκάνα θα πρέπει να τελειώνει.
Ο Αντιφασισμός δεν είναι ούτε πανηγύρι αλλά ούτε ευκαιρία για την ενίσχυση όλων των παρακρατικών Οργανώσεων που έχουν μολύνει τα πολιτικά Κινήματα και τον κοινό μας αγώνα όλα αυτά τα χρόνια
Σχολιο.- Να σε ενημερωσω  οτι το antinazi zone εχει σχεσεις συνεργασίας με την χρηματοδοτουμενη από την γερμανικη κυβερνηση κατάληψη city plazza . Και στη συναυλια την πρωτη θεση την ειχαν ατομα της καταληψης και της ανταρcia με μπροσταρη ενα κωνσταντινου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία ΛΔ Ντόνετσκ- Representative Office DNR
Ο υπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Τιμοφέγιεφ, ο οποίος ήταν μαζί με τον δολοφονημένο ηγέτη Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο αλλά επέζησε, όρθιος στηνκηδεία του σήμερα. Μετά την έκρηξη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλά τραύματα από θραύσματα και εγκαύματα, αλλά χάρη στις προσπάθειες των γιατρών διέφυγε τον κίνδυνο.
Σήμερα, στην κηδεία του ηγέτη της ΛΔΝ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο παρευρίσκονται περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι του Ντονέτσκ, καθώς και αντιπροσωπεία από την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ.
Фашизм не пройдет!!
NO PASARAN!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/2/2017, Του Γιάννη Ραχιώτη στο Δρομο της Αριστερας : Αυτό που κυρίως χρειάζεται δεν είναι να σχολιάζουμε τη διαφθορά που αναπόδραστα προκαλεί η αδιαφάνεια και ο χορός εκατομμυρίων στις ΜΚΟ. Το ζητούμενο είναι να αποκαλύψουμε τις πολιτικές που υλοποιούν, τους πραγματικούς χειριστές τους, ακολουθώντας τις ροές του χρήματος, καθώς και τον βρώμικο ρόλο τους στην υπονόμευση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας των χωρών-θυμάτων του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Στο σύγχρονο τοπίο των ελληνικών ΜΚΟ, κομβικό ρόλο παίζει πλέον το ίδρυμα του Σόρος, για τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι απλά ένας διεθνής τοκογλύφος αλλά η ισχυρότερη ίσως, μη θεσμική προσωπικότητα του τμήματος του αμερικανικού κατεστημένου που στηρίζει την παγκοσμιοποίηση. Στην Ελλάδα έχει ιδρύσει το Solidarity now με πρόεδρο ένα Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία-κουμπάρο του. Στο Διοικητικό του Συμβούλιο συμμετέχουν κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής αστικής τάξης και νεοφιλελεύθεροι πανεπιστημιακοί. Μέσω αυτής της ΜΚΟ αλλά και θυγατρικών του OSF έλεγξε σειρά ελληνικών ΜΚΟ μέσω χρηματοδότησης προγραμμάτων, προσλήψεων, παροχής στέγης κ.λπ. Μερικές απ’ αυτές έφτασαν σήμερα να απασχολούν εκατοντάδες νεαρούς επιστήμονες κυρίως από το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και πολυάριθμο βοηθητικό προσωπικό.
....
Η πείρα από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπου οι δυτικές ΜΚΟ δρουν εδώ και 25 χρόνια, δείχνει ότι διαμόρφωσαν μια μεγάλη ομάδα νέων επιστημόνων, μορφωμένων, πολύγλωσσων, με διεθνή εμπειρία και βιοτικό επίπεδο σχετικά υψηλότερο από την τάξη τους, διαπαιδαγωγημένων στις δυτικές «αξίες», που στήριξαν μαχητικά τα διάφορα φιλοδυτικά πραξικοπήματα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν σαν δεξαμενή στελεχών των καθεστώτων που επιβλήθηκαν. Είμαστε μάρτυρες της διόγκωσης ενός ανάλογου μηχανισμού κα στην Ελλάδα...."




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Vaticangate: Απολογητής της al Nusra ο πάπας Φραγκίσκος. Εκφράστηκε κατά της επιχείρησης απελευθέρωσης του Ιντλίμπ. Ευλογεί τ΄ »ανθρωπιστικά » χτυπήματα ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας.
Ο πάπας Φραγκίσκος για 2η φορά ευλογεί τα επικείμενα χτυπήματα της τρόικας πολέμου στη Συρία. Κάνει ταυτόσημη δήλωση με αυτήν που έκανε για Douma/Ghouta λίγο πρινν χτυπήσει η τριμερής του πολέμου ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία. Ο πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε την Κυριακή για τους κινδύνους μιας « ανθρωπιστικής καταστροφής » στην επαρχία του Idleb άντρο της αλ Νούσρα, που σχεδιάζει να επιτεθεί ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του. Στο απυρόβλητο τους τρομοκράτες θέλει το Βατικανό και κατεχόμενα επιθυμεί από Τουρκία τρομοκράτες τα συριακά εδάφη.
« Ο άνεμος του πολέμου πνέει ακόμη και νέα ανησυχητικά μας έρχονται για τους κινδύνους μιας πιθανής ανθρωπιστικής καταστροφής  στην αγαπητή της καρδιάς μας τη Συρία  στην επαρχία του Ιντλίμπ « , προειδοποίησε ο πάπας στην πλατεία του Αγ Πέτρου στην κυριακάτικη ομιλία του κατά την προσευχή του Angelus.
Ο Jorge Bergoglio μίλησε για διάλογο διαπραγμάτευση κλπ.
Οπότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα χτυπήματα της τρόικας του πολέμου ακολουθείται το ίδιο τελετουργικό με Γούτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαντάμ Σουσού, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου σε περιοδεία
H Μαντάμ Σουσού, η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κοινό, ξεκινά από τον Ιούλιο, ανανεωμένη, τη μεγάλη της καλοκαιρινή περιοδεία.
Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Μαντάμ Σουσού, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.
Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 sold out παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η Μαντάμ Σουσού σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.
Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν.
Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα;
Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η αγαπημένη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επέστρεψε στη σκηνή μετά από καιρό αποχής, για να ενσαρκώσει τη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά και ενθουσίασε το κοινό!
Την ηρωίδα έρχεται να σαγηνεύσει ο γοητευτικός Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του σταθερού, ευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς. Και οι δύο ηθοποιοί συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και η χημεία τους είναι εκρηκτική. Μαζί τους 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.
Η Μαντάμ Σουσού ξεκίνησε σαν ευθυμογράφημα στο περιοδικό Οικογενειακός Θησαυρός το 1939, έγινε βιβλίο, νούμερο επιθεωρήσεων, θεατρικό έργο, κινηματογραφική ταινία, εκπομπή στο ραδιόφωνο και δύο φορές τηλεοπτικό σήριαλ, πάντα με τεράστια επιτυχία.
Συντελεστές:
Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης – Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σιάμπος
Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Teaser: Στάθης Ναυπλιώτης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση Επικοινωνίας – Δημόσιές σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα
Οργάνωση Περιοδείας: Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς
Παίζουν (αλφαβητικά): Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός
Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
Η παράσταση άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών (αντί στις 9, στις 9.40), με έναν πραγματικό αγώνα δρόμου των συντελεστών, γιατί το προηγούμενο βράδυ κλέφτες είχαν κλέψει τα πάντα. Φωτισμό, ηχεία, κοστούμια. Μόνο τα σκηνικά δεν πήραν όπως μας είπαν οι ηθοποιοί. Αν και φυσικά οι ηθοποιοί δεν κατηγόρησαν κανένα, άποψη όλου του κόσμου ήταν ότι την ευθύνη την είχε η φύλαξη του Δήμου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χο Τσι Μινχ: "Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο, από την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία"!
Στις 2 Σεπτέμβρη του 1969 έφυγε από τη ζωή ο Νγκουγέν Τατ Θανχ, περισσότερο γνωστός ως Χο Τσι Μινχ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια της δολοφονίας του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ
1 Σεπτεμβρίου 2018
Δαμασκός, SANA- Η Συρία καταδίκασε με τον ισχυρότερο τρόπο την τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στη δολοφονία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι μια πράξη δειλή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα αυτής της περιοχής.
"Το υπουργείο Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας καταδικάζει με ισχυρότερο τρόπο την τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στη δολοφονία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο σε μια σαφή προσπάθεια να υπονομευθεί η διαδικασία ειρηνικής πολιτικής διευθέτησης στην περιοχή του Donbass και η εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ, "Δήλωσε επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του το Σάββατο.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η δολοφονία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, που είναι ένας από τους υπογράφοντες του εγγράφου του Μινσκ για μέτρα επίλυσης της σύγκρουσης στο Donbass, είναι μια δειλή πράξη που απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα.
Σύμφωνα με την πηγή, το υπουργείο Εξωτερικών  εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου Ζαχαρτσένκο και ζητεί επίσης τη διεξαγωγή επειγουσών ερευνών για το έγκλημα και την τιμωρία εκείνων που την διέπραξαν και των κομμάτων που βρίσκονται πίσω από αυτά.
Κατέληξε λέγοντας ότι η υιοθέτηση τρομοκρατικών μεθόδων για την επίτευξη πολιτικών στόχων είναι ένα καταδικασμένο ζήτημα και δεν γίνεται δεκτό σε ηθικό και νομικό επίπεδο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή ψηφίσματα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι αυτές οι μέθοδοι πρέπει να σταματήσουν αμέσως.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακρόν... ποινή φυλάκισης για όποιον λαθρομετανάστη μπαίνει Γαλλία... Να πάνε Ιταλία, Ελλάδα, αλλά η λούγκρα το παίζει αντιρατσιστής... "Musulmanes 'refugiados' en Francia destruyendo Francia"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιστορικός λόγος του στη Λαμία... μοναδικό ιδεολογικό ντοκουμέντο για μια σημερινή διέξοδο!
Ξημερώνοντας 3η του Σεπτέμβρη… η απάντηση μπορεί να έρθει μόνον βασισμένη σ' αυτό το ιστορικό κείμενο της ομιλίας στη Λαμία του ΠρωτοΚαπετάνιου!
Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παρακάτω λόγο.
Γιατί αγωνίστηκα.
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:
Η αθάνατη ελληνική φυλή.
Η συνεχεια στο
https://www.marxists.org/ellinika/archive/velouhiotis/1944/10/22.htm



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι για να ξέρετε...
Η υφυργοποίηση της Νοτοπούλου, δεν ήταν καθόλου τυχαία και δεν έχει να κάνει με το αν γαμεί ο 44χρονος ή όχι.
Ξέρανε, αν δεν το επιδιώξανε, ότι, κάποια στιγμή θα βγεί ότι η μάνα της "γηροκομεί" τον Στέλιο τον Παππά τον δρακογενημένο και θα πάρει φωτιά το διαδίκτυο.
Η φωτιά αυτή, όμως, κάλυψε τις φωτιές στο Μάτι, βοήθησε να ξεχαστούν οι περίπου 100 τσουρουφλισμένοι, συνέβαλλε να πάει πίσω η εκχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" στους γυφτοσκοπιανούς, η επικείμενη αλλαγή συνόρων με την Αλβανία και στα σχέδια των αμερικάνων, να γεμίσουν με βάσεις την Ελλάδα.
Μία ακόμη "επίδειξη δύναμης" από την γαμημένη-μεταλλαγμένη συριζορουφιανοκωλόφαρα, προς το ηλίθιο πόπολο που την λατρεύει και ελπίζει, οι κόρες του ή οι γιοί του, να έχουν την τύχη της λεζαντής Κατερίνας Νοτοπούλου και του ερμαφρόδιτου Καρανίκα.
Νάχετε το νού σας, γιατί έρχονται κι' άλλα λάϊφ στάϊλ σενάρια, made in Usa.