Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τριτη 2 Οκτωβριου 2018


Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018
Ο Χαντάντ αρχίζει να αποκτά προβάδισμα στη Βραζιλία
(*) Ο Εμιρ Σαντέρ είναι βραζιλιάνος κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας λιβανέζικης καταγωγής.

Στη δημοσκόπηση της IBOPE για το δίκτυο Globo αυτής της εβδομάδας, για πρώτη φορά ο Φερνάντο Χαντάντ ξεπερνά τον Μπολσονάρο στο δεύτερο γύρο, με 43% έναντι 37% του υποψηφίου της δεξιάς. Επαληθεύεται επομένως η τάση που διαγραφόταν από τότε που ο Λούλα, πριν λιγότερο από δύο εβδομάδες, ανέδειξε τον Χαντάντ ως υποψήφιό του.
Από τότε το εκλογικό σκηνικό άλλαξε. Ο Χαντάντ έπρεπε να ξεκινήσει από χαμηλά ποσοστά, ενώ ο Μπολσονάρο είχε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Κάθε είδος εικασίας γινόταν στα μέσα ενημέρωσης: από το ότι ο Μπολσονάρο μπορούσε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο μέχρι ότι ο Σίρο Γκόμες θα μπορούσε να είναι ο αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο, αφήνοντας έξω τον υποψήφιο του ΡΤ (Κόμμα Εργατών) και του Λούλα. Η παράξενη απόπειρα κατά του Μπολσονάρο τροφοδοτούσε εικασίες για την τελική του νίκη.

Στο μεταξύ ο Χαντάντ έκανε μια αξιοσημείωτη μαζική καμπάνια, γυρίζοντας ολόκληρη την Βραζιλία πολλές φορές, με λαϊκές συγκεντρώσεις συγκρίσιμες με αυτές του Λούλα, ως αντιπρόσωπος του πρώην προέδρου. Οι εικόνες, που λογοκρίθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, κυκλοφορούσαν γρήγορα από τα εναλλακτικά μέσα. Ο Χαντάντ χρησιμοποίησε μια ρητορική βασισμένη στο πρόγραμμα που επεξεργάστηκε απευθείας μαζί με το Λούλα, με βαθιές και άμεσες μεταρρυθμίσεις – στο τραπεζικό και το φορολογικό σύστημα, στα μέσα ενημέρωσης – προσθέτοντας την ακύρωση των νόμων που πέρασε η κυβέρνηση του Τέμερ, και που παγίδευσαν γρήγορα το λαό.
Ο Χαντάντ ξεπέρασε γρήγορα την εκλογική βάση που είχε στο ΡΤ, με μια άμεμπτη παρουσία στις δημόσιες συνεντεύξεις, στις ομιλίες και στα ντιμπέιτ. Κατέκτησε επίσης τα κοινωνικά κινήματα και τη κοινή γνώμη, με ηπιότητα, σταθερότητα και ικανότητα.
Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Χαντάντ πρωταγωνίστησε στις πιο εντυπωσιακές σκηνές της καμπάνιας, μέχρι τα βορειοανατολικά, ιδιαίτερα στο Περναμπούκο, την επαρχία όπου γεννήθηκε ο Λούλα, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους. Ένα ταξίδι που δεν πρόλαβε ακόμα να αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις, αλλά πρόκειται να εγγυηθεί γι’ αυτόν την ενσωμάτωση ψήφων του ΡΤ στην περιοχή, πάντα άνω του 70% στο δεύτερο γύρο.
Σε όλες τις βορειοανατολικές επαρχίες, οι υποψήφιοι του ΡΤ ή που υποστηρίζονται από το ΡΤ προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, για να κερδίσουν από τον πρώτο γύρο, σιγουρεύοντας την περιοχή σαν την πιο «κόκκινη» στη Βραζιλία. Την περιοχή από όπου αναδύθηκε ο Λούλα και που είναι αυτή που έχει βιώσει τις περισσότερες αλλαγές στις κυβερνήσεις του Κόμματος Εργατών.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες από τον πρώτο γύρο, το εκλογικό σκηνικό ξεκαθαρίζει. Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δίνουν στον Μπολσονάρο το προβάδισμα στον πρώτο γύρο, με τον Χαντάντ κάθε φορά πιο κοντά του και τον Σίρο Γκόμες πιο μακριά, προβάλλοντας έναν δεύτερο γύρο ανάμεσα στον Μπολσονάρο και τον Χαντάντ.
Στο μεταξύ, διαδίδεται σε όλη τη χώρα μια καμπάνια με τίτλο #El No [Αυτός όχι]. Αυτός είναι ο Μπολσονάρο, ο οποίος με τις βάναυσες δηλώσεις του, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους πιο διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, αλλά ιδιαίτερα από τις γυναίκες, στις οποίες έχει ένα υψηλότατο επίπεδο απόρριψης. Μια διακήρυξη από τις γυναίκες γρήγορα έφτασε τα 3 εκατομμύρια υπογραφές, μέχρι που η ίδια η καμπάνια του Μπολσονάρο εισέβαλε στη σελίδα τους, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη κατακραυγή. Το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλης της καμπάνιας, με ενωτικό στοιχείο την απόρριψη του Μπολσονάρο, σε όλη τη Βραζιλία.
Εδώ και καιρό έχω προβλέψει αυτή τη μεταστροφή και τη νίκη του ΡΤ, με τον Λούλα ή με όποιον αυτός υποδείξει. Πολλοί φίλοι μου έγραφαν, παραξενεμένοι από αυτή την πρόβλεψη, με την οποία ταυτίζονταν από την καρδιά τους, αλλά δεν μπορούσαν να πιστέψουν, λογικά, ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Την απέδιδαν στην γνωστή αισιοδοξία μου.
Τώρα αυτό το ευνοϊκό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Βραζιλία μπορεί να ανατρέψει τη μεγάλη ήττα που κατέβασε την Ντίλμα από την προεδρία και φυλάκισε το Λούλα, γίνεται πραγματικότητα. Είναι κοντά η απίστευτη κατάσταση ο Λούλα, κρατούμενος και καταδικασμένος σε μια δίκη χωρίς στοιχεία, αφού προηγούνταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, και χωρίς τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος, υπέδειξε τον πρώην υπουργό του Παιδείας και θα τον εκλέξει πρόεδρο της Βραζιλίας.
Και ο Χαντάντ, παιδί λιβανέζων μεταναστών, που δούλευε για 10 χρόνια στο κατάστημα του πατέρα του, απόφοιτος Νομικής και Οικονομίας, με μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Φιλοσοφία – όπου ήταν μαθητής μου – πλησιάζει να γίνει πρόεδρος της Βραζιλίας. Παραμένει ήρεμος, απόλυτα πιστός στον Λούλα, τον οποίον επισκέπτεται πολλές φορές την εβδομάδα, πιστεύοντας ότι η νίκη του θα είναι επίσης το ορόσημο που θα του επιτρέψει να απελευθερώσει τον Λούλα και να τον έχει στο πλευρό του στην ανοικοδόμηση της Βραζιλίας.

(*) Ο Εμιρ Σαντέρ είναι βραζιλιάνος κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας λιβανέζικης καταγωγής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια 23χρονο στη Λευκιμμη που πήγαινε στη δουλειά του και σε όποιον αρέσει
October 1, 2018
Άγριο και απρόκλητο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ καταγγέλλει 23χρονος κάτοικος της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο 23χρονος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό:
Με περικύκλωσε η διμοιρία και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι, δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.
Χτυπούσαν με γροθιές , σφαλιάρες και κλοτσιές. Εκείνη την στιγμή, τους φώναξα: Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά, έχω πρόβλημα. Με έκαναν σκουπίδι, επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου
Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν.
Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν. Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι, γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός
Ο νεαρός έκανε την καταγγελία σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, μιλώντας από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται μετά τον ξυλοδαρμό του και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, εκείνη τη στιγμή, απλά πήγαινε στη δουλειά του.
Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες, μια νέα καταγγελία ερχόταν από το χωρίο της Κέρκυρας το οποίο “φυλάνε” κάμποσες διμοιρίες των ΜΑΤ, σύμφωναμε την οποία οι κάτοικοι για να μετακινηθούν από και προς το χωριό τους, έπρεπε να υποδείξουν άδεια που έχουν πάρει από την αστυνομία.
Ξέρετε τι συμβαίνει σε ένα χωριό της Ελλάδας; Ξέρετε τι συμβαίνει στη Λευκίμμη της Κέρκυρας; Φυσικά και δεν το ξέρετε γιατί τα ΜΜΕ πνίγουν το ζήτημα . Ένα ολόκληρο χωριό είναι περικυκλωμένο από 500 άνδρες των ΜΑΤ. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία ΧΥΤΑ δίπλα στο χωριό τους. Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που αναρτώ. Κανείς δεν μπορεί να πάει στο χωράφι του ,να ποτίσει τις ντοματιές και να ταισει τις κότες του αν δεν έχει άδεια από την αστυνομία. Ενημερωθείτε, σε ένα χωριό της πατρίδας μας έχει καταληθεί η Δημοκρατία.
Στο νησί βρίσκονται 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΟΠΚΕ, προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.
Τους προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί εκτεταμένα επεισόδια και αρκετές συλλήψεις κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ σε απόσταση 500 μέτρων από σπίτια, στο κέντρο 10 οικισμών και πάνω σε γη που έχει χαρακτηριστεί υψηλής παραγωγικότητας. Η παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ ο δρόμος για τον ΧΥΤΑ που οδηγεί και σε χωράφια, είναι αποκλεισμένος.
Τέτοια επεισόδια, δε συμβαίνουν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο νησί. Το 2008, μια 44χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών υπέκυψε στα τραύματά της, όταν δέχτηκε δολοφονική επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αρχίσει να χτυπούν αδιάκριτα κατοίκους του χωριού. Και τότε οι κάτοικοι, αντιδρούσαν στη μετατροπή της περιοχής τους σε χωματερή.
Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση από την αστυνομία, όμως όπως σημείωνε πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος των αστυνομικών για την αστυνομική βία σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου, αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ Ή "ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ"
Κατά τον Χορκχάιμερ, "όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό, καλά θα κάνει να σωπαίνει και για τον φασισμό". Κατά τον Πουλαντζά, "όποιος δεν θέλει να μιλάει για τον ιμπεριαλισμό, θα έπρεπε να σωπαίνει και για τον φασισμό". Γενικώς, για τους μαρξιστές, το φασιστικό φαινόμενο δεν μπορεί να εξεταστεί ανεξάρτητα από την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική πραγματικότητα που το γεννάει.
Όπως και να 'χει, η θέση αυτή δεν βολεύει και τόσο εκείνους που θα προτιμούσαν, αντί να μιλήσουν για τις ιμπεριαλιστiκές επιδιώξεις του ιταλικού και του γερμανικού καπιταλισμού, που η απρόσκοπτη υλοποίησή τους απαιτούσε και το τσάκισμα του εργατικού κινήματος στις αντίστοιχες χώρες, προτιμούν να μιλάνε για τις ιδιομορφίες της προσωπικότητας του Μουσολίνι και του Χίτλερ, καθώς και για τη "μαζική ψυχολογία" λαών, που ξαφνικά "αποφάσισαν" να υποταχθούν στη θέληση των ηγετών τους, απεμπολώντας τα δικαιώματά τους. Κοινωνικές τάξεις και αντιθέσεις και συμφέροντα πάνε περίπατο!
Η άποψη αυτή οδηγείται ακόμη πιο πέρα, ανακαλύπτοντας τον φασισμό και στην καθημερινότητα της ζωής, με τρόπο ώστε να μπορεί κανείς να πει ότι δεν είναι ένα φαινόμενο της εποχής του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, αλλά υπήρχε πάντα σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία. Αφού πάντα υπήρχαν εξουσιαστικές καταστάσεις, που βαφτίζονται φασιστικές.
Έτσι, ο αντιφασισμός παύει να είναι υπόθεση ενός κινήματος που στρέφεται ενάντια στη φασιστική απειλή, καθώς ο φασισμός υπήρχε και θα υπάρχει ούτως ή άλλως, όσο συμπεριφερόμαστε εξουσιαστικά στην καθημερινότητά μας.
Όλοι φασίστες είμαστε, κατά το "όλοι μαζί τα φάγαμε"! Μαζική ενοχοποίηση και κατά συνέπεια μετατόπιση του στόχου: αντί να πολεμήσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον τρέφει, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε "τον φασίστα που έχουμε μέσα μας".
Μα δεν είναι φασισμός το να χλευάζεις κάποιον εξαιτίας του σωματότυπού του, των χαρακτηριστικών του προσώπου του ή των σεξουαλικών του τάσεων; Δεν είναι φασίστας καθένας που κάνει κάτι τέτοιο;
'Οχι, οπωσδήποτε. Σίγουρα είναι ανόητος, βαθιά συντηρητικός, συμπλεγματικός, ακόμα και εξουσιαστικός απέναντι σε κάποιον άλλον που δεν εντάσσεται στις κυρίαρχες κανονικότητες. Φασίστας θα ήταν αν αυτή του η ανοησία, ο συντηρητισμός του και η επιδίωξη να νιώσει ο ίδιος "σωστός" απέναντι στον "παρεκκλίνοντα", τον οδηγούσαν και στην αποδοχή της άποψης ότι ο παρεκκλίνων δεν έχει και δικαίωμα στη ζωή.
Η διαφορά είναι τεράστια... Άλλο ο θλιβερός τύπος που νομίζει ότι η ετεροφυλοφιλία του τον καθιστά ανώτερο από τον ομοφυλόφιλο, κι άλλο ο φασίστας που νοσταλγεί τον αφανισμό των ομοφυλόφιλων στα ναζιστικά κρεματόρια.
 Ο φασισμός δεν είχε την ελάχιστη σχέση με την Αριστερά, ώστε να πούμε πως "εξώκειλε από τα αριστερά προς τα δεξιά". Συγκροτήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά στον αντίποδα της αριστερής ιδεολογίας, αντιπαραθέτοντας στη θέση της ισότητας των ανθρώπων τη φυσική ανισότητα και στην ταξική πάλη τους εθνικούς ανταγωνισμούς. Ως προς τη σχέση των εγκλημάτων του με εγκλήματα άλλων ιδεολογικών ρευμάτων, η τεράστια διαφορά έγκειται πως χριστιανοί, δημοκράτες, μαρξιστές κ.ά. έχουν κάνει εγκλήματα κατά παράβαση των διακηρυγμένων αρχών τους. Στον φασισμό το έγκλημα είναι τρόπος ζωής και υπέρτατη αξία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 Οκτωβρίου 2017 - 30 Σεπτεμβρίου 2018. Δύο δημοψηφίσματα και κατά την Ε.Ε. το πρώτο στην Καταλονια ήταν άκυρο, γιατί ψήφισε μόνο το 43%. Το δεύτερο έγκυρο στα Σκοπια  μιας και ψήφισε το 37%.
Εντάξει! Από μικρός δεν τα πήγαινα καλά με τα μαθηματικά, αλλά το να συγκρίνω το 43 με το 37 το έμαθα. Άσε που δεν χρειάζεται να 'σαι Αϊνστάιν, για να καταλάβεις ότι για την Ε.Ε. η δημοκρατία είναι έννοια σχετική.

Δημοψήφισμα Σκόπια: Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν το αποτέλεσμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή στην πΓΔΜ, εκτιμώντας ότι αποτελεί «μια ιστορική ευκαιρία» για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
«Είναι μια ιστορική ευκαιρία όχι μόνο για τη συμφιλίωση στην περιοχή, αλλά και για να προχωρήσει με αποφασιστικό τρόπο η χώρα στον δρόμο της ένταξής της στην ΕΕ», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.
«Πλέον εναπόκειται σε όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες να δράσουν στο πλαίσιο των συνταγματικών τους ευθυνών και πέρα από κομματικές γραμμές», προσθέτουν στην ανακοίνωση.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθήσει να προσφέρει την πλήρη στήριξή της (...) στη χώρα, τους θεσμούς της και όλους τους πολίτες της», καταλήγει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Κομισιόν πρότεινε τον Απρίλιο να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την πΓΔΜ, παρά τις έντονες επιφυλάξεις κάποιων χωρών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασύτατος και πολιτικά άκρως επικίνδυνος ο ισχυρισμός του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η αστυνομία δεν έκανε παρακολουθήσεις και τα όσα καταγγέλλει ο Λαφαζάνης λέγονται για την αυτοηρωοποίησή του.
Όταν έχουν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα και πλήθος άλλων στοιχείων, που τεκμηριώνουν την παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Όταν έχουμε ανοιχτή καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, για αστυνομικούς που παριστάνουν τους καμεραμάν και βιντεοσκοπούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όταν τα στοιχεία από την παρακολούθηση χρησιμοποιούνται για τη θεμελίωση κατηγορητηρίου από αστυνομικές και δικαστικές αρχές.
Με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, η κυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημοκρατία.
Συγκαλύπτοντας οφθαλμοφανείς αντισυνταγματικές αστυνομικές πρακτικές. Τσαλαπατώντας, για μια ακόμη φορά, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες σ’ αυτόν τον τόπο.
Και μετά αναρωτιόμαστε, γιατί ούτε ένας αστυνομικός τραμπούκος και βασανιστής δεν έχει αποταχθεί! Και μετά μας παραξενεύει, γιατί πέφτουν βροχή οι καταδίκες της Ελλάδας για την αστυνομική βαρβαρότητα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρατησα τη ζωη μου. Ένα από τα τραγούδια που αγαπούσε ο Τάσος Κατιντσάρος κι ακούστηκε και σήμερα Δευτερα, μαζί με τη "Διεθνή", κατά τον αποχαιρετισμό του από εκατοντάδες συντρόφους και φίλους του, στο νεκροταφείο του Περιστερίου, της εργατούπολης που τον γέννησε και τον ανέθρεψε ως λαϊκό αγωνιστή.
Συγκλονιστική η αναφορά στα λόγια του ίδιου, που μπήκε έφηβος στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο το 1973 και δεν βγήκε ποτέ από τον δρόμο του αγώνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οργανωμενοι γερμανοι νεοναζι 5.000. Οργανωμενοι τουρκοι νεοναζι -γκριζοι λυκοι- στη γερμανια 20.000...
Οι Γερμανοί ναζί και τα σύμβολα τους απαγορεύονται στη Γερμανία, αλλά οι Τούρκοι ναζί μπορούν να κάνουν τα πάντα στη Γερμανία και να συνεχίσουν να στρατολογούν νέα μέλη. Τα σύμβολα τους επιτρέπονται επίσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Για τρομοκρατική οργάνωση που δρα στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόρια και επικαλείται το όνομα του Isis, κάνει λόγο εκτενές ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle παρουσιάζει την εγκληματική δράση μιας οργάνωσης που φέρετε να ελέγχει μια μεγάλη ζώνη του καταυλισμού στη Μόρια και που υποστηρίζει πως λειτουργεί στο όνομα του Isis. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες θυμάτων, τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούν ως δικαστές και τιμωρούν βίαια επικαλούμενοι τη Σαρία, όποιον τολμήσει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά της.
...
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαβεβαιώνουν πως έχουν λάβει πληροφορίες για ύπαρξη χαλιφάτου στη Μόρια. Ένας άλλος μετανάστης αναφέρει στην κάμερα πως “ο καταυλισμός είναι γεμάτος τζιχατζιστές. Πουλούν απαγορευμένες ουσίες, ναρκωτικά, δανείζουν χρήματα με τόκο και εμπορεύονται οτιδήποτε. Κινητά τηλέφωνα, κλέβουν και ληστεύουν”. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάθανε πως για@@στε πλακώσανε και οι ευεργέτες ....θα μας δώσει κάποιος λογαριασμό ??
Ασυμμετρο για την Εθνικη Βιβλιοθηκη
Ας μου πει καποιος τι εγιναν τα βιβλια της Εθνικης Βιβλιοθηκης του νεοκλασσικου κτιριου ,??
Αν οπως εμαθα, μεταφερθηκαν στο Ιδρυμα Νιαρχου ,με ποιο δικαιωμα δημοσια περιουσια ,χαριζεται σε ιδιωτικο ιδρυμα???
Προκειται για ενα μεγαλο πολιτιστικο ριφιφι!!!
σχολιο.- Μαλλον γιατι μετακομοιζει εκει η Εθνικη Βιβλιοθηκη...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια κοινωνια γεννα τον φασισμο
Ανοιχτη εκδηλωση-συζητηση-προβολη ταινιας
Σαββατο 6 Οκτωβριου 2018 στις 19.30
Γυμνασιο Λευκιμμης
Πρωτοβουλια Πολιτων Λευκιμμης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΔΗΘΕΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΜ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ για να μην επανεκλεγεί ο κατά γενική ομολογία (και των ίδιων του των αντιπάλων !!?; - σχιζοφρένεια;;) πιο επιτυχημένος Δήμαρχος!
Πατρα. Συμμαχια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ κατά Πελετιδη στις Δημοτικες εκλογες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Δευτερα αποχαιρετήσαμε με πολιτική κηδεία τον περιστεριώτη,αγωνιστή, άνθρωπο όμορφο Τάσος Κατιντσάρος προσκείμενο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ .
Συλλυπητήρια εκ μέρους μου στους οικείους του, τους συντρόφους του, τους φίλους του, στον ιδεολογικό του χώρο εν γένει .
Εις μνήμην του μια συνέντευξη για τα γεγονότα-εξέγερση του Πολυτεχνείου στα οποία ήταν ενεργός το 73, την οποία έδωσε σε Iassonas Chandrinos και Costis Christodoulou το 2012 .
Επίσης παραθέτω σε σχόλιο την ιστορία που μ είχε συγκινήσει βαθύτατα, το κορίτσι με τις κονσέρβες Σκόμπι , που αφορά ιστορικές εγγραφές του, μιας και πρόκειται περί αφήγησης του πατρός του.
 http://ektosgrammis.gr/website/zeis-oloi-sto-kafeneio-lene-oti-skotothikes-synenteyxi-toy-tasoy-katintsaroy-gia-tin



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018
Έβο Μοράλες: O αγώνας της Βολιβίας για έξοδο στη θάλασσα συνεχίζεται

Λα Παζ, 2 Οκτωβρίου (Prensa Latina) - O πρόεδρος Έβο Μοράλες επανέλαβε σήμερα ότι, παρά την “άδικη” έκθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη ναυτική απαίτηση κατά της Χιλής, “ο αγώνας του λαού της Βολιβίας συνεχίζεται” .
Το σημαντικό αυτή τη στιγμή - έγραψε ο Μοράλες στο λογαριασμό του στο twitter – είναι ότι, ακόμη και αν αυτό το αποτέλεσμα δεν αποδίδει δικαιοσύνη, υπάρχει ένα Διεθνές Δικαστήριο που αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα ζήτημα σε εκκρεμότητα με τη Χιλή.
Ο πρόεδρος επέστρεψε στη Βολιβία την Τρίτη, αφού παρακολούθησε την ανάγνωση της απόφασης για την υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και εκατό χρόνια ( της πρόσβασης της Βολιβίας στη θάλασσα).
Το εν λόγω δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, απέρριψε το αίτημα της Βολιβίας και ζήτησε από τη Χιλή να διαπραγματευτεί με καλή πίστη με την Βολιβία, για μια κυρίαρχη έξοδο στη θάλασσα.
Όταν έγινε γνωστή η ετυμηγορία, ο Μοράλες επεσήμανε το αίτημα του δικαστηρίου να συνεχίσουν οι το χώρες το διάλογο, τη στιγμή που η Χιλή δεν έχει την υποχρέωση να διαπραγματευτεί το θέμα με τη Βολιβία.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες είχε τοποθετηθεί μέσω του επαληθευμένου λογαριασμού του στο Twitter, εκθέτοντας τους ιστορικούς λόγους στους οποίους βασίζονται και ισχυρίστηκε ότι «Η Αντοφαγκάστα ήταν, είναι και θα είναι βολιβιανό έδαφος».
Η Βολιβία ζητησε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η Χιλή να συμμετάσχει σε μια διαπραγμάτευση καλής πίστης και με δεσμευτικό αποτέλεσμα με την προοπτική να ανακτήσει την θαλάσσια κυριαρχία της, χαμένη μετά την στρατιωτική εισβολή αυτής της χώρας το 1879. Αντίθετα, η Χιλή ισχυρίζεται ότι τα σύνορα των δύο χωρών είναι διευθετημένα με μια συμφωνία του 1904 και δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταλονία: Ένας χρόνος μετά το δημοψήφισμα
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 12:00
Περίπου 180.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη, έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Μετά τις διαδηλώσεις προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια από φανατικούς οπαδούς της ανεξαρτησίας.
Προηγουμένως, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν καταλάβει στην πόλη Τζιρόνα ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας και παρεμπόδισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλούς δρόμους.
Ο νέος περιφερειακός πρόεδρος της κυβέρνησης Ζοακίμ Τόρα χαιρέτισε τις ακτιβιστικές δράσεις, θεωρώντας πως πρόκειται «για μέσα που μπορούν να ασκήσουν πίεση».
Λίγο μετά τις 21.00 διαδηλωτές παραβίασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαρκελώνης και κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Στόχος των επικρίσεων των διαδηλωτών έγινε και ο Ζοακίμ Τόρα, στον οποίο οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας επιρρίπτουν κατηγορίες ότι δεν καταβάλλει σθεναρή αντίσταση εναντίον της κεντρικής διοίκησης. Οι διαδηλωτές αντικατέστησαν στο κεντρικό κτήριο της περιφερειακής διοίκησης της Βαρκελώνης σημαίες της Ισπανίας με σημαίες της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Η Επιτροπή για την Υπεράσπιση της Ανεξαρτησίας ήταν αυτή που προέτρεψε στις ακτιβιστικές δράσεις. Ο περιφερειακός υπουργός Εξωτερικών Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο πλήθος υπενθύμισε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας πριν από έναν χρόνο λέγοντας πως: «Όλα ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου και όλα ανάγονται στην 1η Οκτωβρίου». Ο υπουργός στεκόταν μπροστά από ένα μεγάλο μπάνερ, στο οποίο αναγραφόταν «Όχι στη λήθη, όχι στη συγγνώμη».
Εικόνες βίας που έκαναν τον γύρο του κόσμου
Στους δρόμους της Βαρκελώνης χιλιάδες φοιτητές -κι όχι μόνο- ζητούσαν να αναγνωριστούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του περασμένου χρόνου. Επεισόδια σημειώθηκαν και το περασμένο Σάββατο στην Καταλονία μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα 24 άνθρωποι να τραυματιστούν και έξι να συλληφθούν.
Η χρόνια διαμάχη μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης στη Μαδρίτη και της Καταλονίας κορυφώθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν διεξήχθη το δημοψήφισμα. Υπερίσχυσε το «Ναι», αλλά η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη. Οι εικόνες βίας όπου αστυνομικοί χτυπούσαν ψηφοφόρους έκαναν τον γύρο του κόσμου. Η εκπρόσωπος Τύπου της νέας ισπανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε, πάντως, χθες τη στάση της αστυνομίας ως «λανθασμένη» και παράλληλα ζήτησε από την περιφερειακή κυβέρνηση να μετριάσει τους τόνους.
Τον Δεκέμβριο του 2017, έπειτα από εντολή της κεντρικής κυβέρνησης διεξήχθησαν νέες εκλογές στην Καταλονία. Η Μαδρίτη δεν αναγνώρισε την απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης για ανεξαρτησία και ανέλαβε την προσωρινή διοίκηση της περιοχής. Ωστόσο, και ο νέος πρωθυπουργός Ζοακίμ Τόρα, ο οποίος ανέλαβε μετά τις εκλογές, τίθεται υπέρ του «δικαιώματος της αυτοδιάθεσης».
Πολλοί πολιτικοί που είχαν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν, ενώ άλλοι αυτοεξορίστηκαν, όπως ο πρώην περιφερειακός πρόεδρος Κάρλες Πουτζντεμόν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή την είδηση την ξαναποστάρω γιατί είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.
Κάποιος θα μπορούσε να πει, και σωστά, πως είναι μία νέα "Νύχτα των Κρυστάλλων", όμως αυτό που βλέπουμε στο βίντεο δεν γίνεται μόνο μία φορά.
Αυτό συμβαίνει μαζικά μία φορά τον χρόνο στην Κατεχόμενη Ιερουσαλημ στην Παλαιστίνη, όπου χιλιάδες Σιωνιστές έποικοι επιτίθενται στα σπίτια των Παλαιστινίων σκορπώντας την φρίκη και τον τρόμο
Αυτές οι εικόνες δεν είναι από την Ναζιστική Γερμανία, είναι από την Κατεχόμενη Παλαιστίνη και το κράτος που ονόμασαν Ισραήλ

1/10/2018
Αυτή ήταν η σκηνή στους κατεχόμενους δρόμους της Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ: Ισραηλινοί άποικοι πλημμύρισαν τους δρόμους και επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά σπίτια.
Το συμβάν έλαβε χώρα καθώς οι παλαιστίνιοι ξεκίνησαν μια γενική απεργία κατά του κράτους δικαστηριων του Ισραήλ. Η απεργία συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της εβραϊκής γιορτής του "σουκότ". είναι η βία μέρος των Εβραίων στις γιορτές τους?!


4 σχόλια:

e-h είπε...


60 ημερες αναμονης Ελατε μαζι μας στην απαιτηση για την απελευθερωση Ιατρικων εφοδιων για τη Γαζα
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ απο το Ισραήλ να παραδώσει 114 κουτιά ιατρικών προμηθειών από το στόλο της Γάζας στη διέλευση των συνόρων της Γάζας.
Υπογράψτε και παροτρύνετε τους φίλους σας να υπογράψουν, αναφέροντας ότι ο ισραηλινός στρατός απελευθερώνει τα κουτιά των ιατρικών ειδών.
https://diy.rootsaction.org/petitions/israel-military-must-release-medical-supplies-on-gaza-flotilla
3.913

υπογραφές
• Έχουν περάσει 60 μέρες από τότε που ο ισραηλινός στρατός σταμάτησε το πλοίο Al Awda του Συνδέσμου Στολου της Ελευθεριας ( Al Awda ) και ανέλαβε τον έλεγχο των ιατρικών προμηθειών για τη Γάζα ... Για οκτώ εβδομάδες, ο Συνασπισμός του Στολου της Ελευθερίας απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των 114 κιβωτίων και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν καλέσει τις ισραηλινές πρεσβείες και το Υπουργείο Εξωτερικών στις χώρες τους και ζητούν την απελευθέρωση.
Εν τω μεταξύ, η έντονη Παλαιστινιακή Επιστροφής διαμαρτυρίας Μεγάλη Μάρτιος συνεχίζει να συναντά δυσανάλογη βία και καταστολή από τις Ισραηλινές Ομαδικές Δυνάμεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR) της 21ης Σεπτεμβρίου, σκοτώθηκαν 140 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, 2 δημοσιογράφοι, 3 παρα ιατροί και 1 γυναίκα. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν είναι τρία άτομα με αναπηρίες και ένα νεαρό κορίτσι.
7509 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένων 1.303 παιδιών, 216 γυναικών, 87 δημοσιογράφων και 115 παραϊατρικών. Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν, 455 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και 76 άτομα είναι ακρωτηριασμένα κάτω ή άνω άκρα. Στα στατιστικά στοιχεία των τραυματιών περιλαμβάνονται μόνο όσοι πληγούν άμεσα με σφαίρες και κουτιά δακρυγόνων, αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που έχουν υποστεί εισπνοή δακρυϊκού αερίου και παρατεταμένους μώλωπες.

e-h είπε...

Τα ιατρικά εφόδια χρειάζονται απεγνωσμένα στη Γάζα, καθώς οι ισραηλινοί σκοπευτές συνεχίζουν να σκοτώνουν και να τραυματίζουν εκατοντάδες Παλαιστινίους κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 2018 με τη χρήση υπερβολικής βίας κατά των ειρηνικών διαδηλωτών στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας για την 26 ης Παρασκευής στη σειρά για τη Μεγάλη Επιστροφή Μαρτίου, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο πολίτη, τραυματίστηκαν 148 άλλοι, συμπεριλαμβανομένων 32 παιδιών, με ζωντανές σφαίρες και απευθείας δοχεία με δακρυγόνα. Οκτώ από αυτές τις πληγωμένες σοβαρές πληγές.
Ο Συνασπισμός Flotilla Freedom συνεχίζει να απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των 114 κιβωτίων ιατρικών προμηθειών (αποστειρωμένες γάζες και ράμματα, που αγοράστηκαν μέσω της γενναιοδωρίας δωρητών όπως εσείς) που μεταφέρθηκαν στα πλοία Al Awda και Freedom του 2018 Freedom Flotilla για την υγεία τις υπηρεσίες της Γάζας και τις αεροπειρατείες των Ισραηλινών στις 29 Ιουλίου και στις 3 Αυγούστου. Όπως δήλωσε η σουηδή υπουργός Εξωτερικών Margot Wallström , το φορτίο και τα σκάφη πρέπει να απελευθερωθούν, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Υπογράψτε και μοιραστείτε την αναφορά ζητώντας από τους ισραηλινούς στρατιώτες να απελευθερώσουν τα κουτιά των ιατρικών ειδών. Περίπου 3.000 άτομα από όλο τον κόσμο υπέγραψαν την αναφορά, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αυξήσουμε σημαντικά αυτόν τον αριθμό.
• Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να διαδώσουμε τη λέξη για την καμπάνια μας:
• μοιραστείτε τα μηνύματά μας με την οικογένεια, τους φίλους σας και /
• στείλτε ένα μήνυμα επικύρωσης από την ένωση, την ένωση, την εκκλησία ή το πολιτικό κόμμα σας.
• διοργανώνουμε και παρακολουθούμε εκδηλώσεις για την άντληση κεφαλαίων και ευαισθητοποίησης για την εκστρατεία


e-h είπε...


[Freemustapha] Διαμαρτυρία 3 Οκτωβρίου, Βρυξέλλες: Το Βέλγιο πρέπει να δράσει ... ΤΩΡΑ! Λευτερια στον Μουσταφα!
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
15:00 - 16:30
Υπουργείο Εξωτερικών
Rue des Petits Carmes 15
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Facebook: https://www.facebook.com/events/231018637767606/
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ MUSTAPHA: Το Βέλγιο πρέπει να δράσει ... ΤΩΡΑ!
Η Επιτροπή του Free Mustapha αναμένει μια ισχυρή, ουσιαστική δράση από τον Υπουργό Εξωτερικών: μια σαφή δήλωση σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση του Mustapha Awad, μια κλήση από τον πρεσβευτή, μια ενεργητική προσέγγιση για την πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο Mustapha είναι θύμα αυθαίρετης σύλληψης. Απηχθηκε στα σύνορα με την κατεχόμενη Παλαιστίνη με την Ιορδανία και κρατήθηκε σε απομόνωση. ανακριθηκε 20 ώρες την ημέρα.
Αυτό που συμβαίνει σε αυτόν είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο και απειλή για όλους τους Παλαιστινίους με βελγική (ή ευρωπαϊκή) εθνικότητα.
Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, η οποία απειλείται από την υπόθεση του Mustapha.
Στην περίπτωση νεαρής γυναίκας που συνελήφθη πρόσφατα στη Νικαράγουα, ο υπουργός Reynders αντέδρασε αμέσως. Είναι καιρός να κάνει το ίδιο για το Mustapha.
Οι μέρες περνούν, δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Ο Mustapha έχει φυλακιστεί για 71 ημέρες τώρα και κινδυνεύει να καταδικαστεί. Το Βέλγιο πρέπει να ενεργήσει τώρα για να εξασφαλίσει την ελευθερία του.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το Ισραήλ, αποικιακό κράτος, υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου και μόνιμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, έχει τη νομιμότητα να κρίνει έναν Βέλγο πολίτη, καλλιτέχνη και υπερασπιστή των Παλαιστινίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για κατηγορίες σχετικά με την πολιτική έκφραση και την υποτιθέμενη υπαγωγή του με το έμβλημα της "τρομοκρατίας".
Ξεκινήστε έντονα την επόμενη Τετάρτη για να υποστηρίξετε αυτές τις σημαντικές απαιτήσεις!

e-h είπε...

Το όνομά μου είναι Tariq και ζω σε ένα μικρό χωριό κοντά στη Nablus που ονομάζεται Tell. Σας γράφω για να σας πω πώς οι Χάρτες Google ειναι εναντίον μου και με θέτουν σε κίνδυνο απο επιθέσεις από εποίκους.

Δεν είναι αντίθετο με το πώς η ισραηλινή κυβέρνηση με αντιμετωπίζει ως Παλαιστίνιο.

Το ανεπίσημο σύνθημα της Google είναι ότι "μην είσαι κακός" - αλλά σκόπιμα ή αλλιώς, η Google είναι συνεργάτης στη διαγραφή της Ισραηλινής κυβέρνησης στην Παλαιστίνη.

Θα υπογράψετε την αίτησή μου ζητώντας από τη Google να σταματήσει τη διαγραφή της Παλαιστίνης;

Όταν ψάχνω τους χάρτες Google, το χωριό μας δεν εμφανίζεται μέχρι να μεγεθύνετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ - αλλά οι παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί εμφανίζονται νωρίτερα σε πολλά επίπεδα.

Όταν προσπαθώ να ταξιδέψω από το Tell στη Ραμάλα, οι χάρτες Google απλά δεν μπορούν να βρουν μια διαδρομή.
Αντ 'αυτού, πρέπει να χαρτογραφήσω τον δρόμο μου από έναν κοντινό οικισμό (Kdumim). Αλλά όταν το κάνω αυτό, μου δίνει οδηγίες μέσω του δρόμου 6, ενός αυτοκινητοδρόμου στο Ισραήλ, τον οποίο δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω εξαιτίας πολλών σημείων ελέγχου που δεν επιτρέπουν στους Παλαιστινίους.

Είναι μια τραγωδία που οι Google Maps βλέπουν όλους μας ως εποίκους με ελεύθερη κυκλοφορία, όταν αυτό είναι το σπίτι μου.

Όταν πλησιάσω τη Ραμάλα και προσπαθώ να χρησιμοποιήσω και πάλι τους Χάρτες Google, με κατευθύνει σε δρόμους οικισμών που μπορούν να με βάλουν σε φυσικό κίνδυνο, λόγω της πιθανότητας να πάω τυχαία σε εβραϊκό οικισμό και να συναντήσω βίαιους αποίκους.

Θα υποστηρίξετε την αναφορά μου ζητώντας από τη Google να σταματήσει τη διαγραφή της Παλαιστίνης;

Η Google είναι η μεγαλύτερη πηγή ψηφιακών γεωγραφικών δεδομένων στον κόσμο και κατέχει τεράστια δύναμη για να διαμορφώσει και να νομιμοποιήσει ορισμένες ερμηνείες του φυσικού κόσμου και της πολιτικής που τη στηρίζουν - και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί αυτή την εξουσία για να προωθήσει την άποψη της Ισραηλινής κυβέρνησης για τον κόσμο .

Αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Αυτό είναι κυριολεκτικά για το πώς φτάνω από το ένα μέρος στο άλλο - και η τρέχουσα οργάνωση της Google θα μπορούσε να θέσει ακόμη και τη ζωή μου σε κίνδυνο.

Είναι δύσκολο να περιγράψουμε πόσο προσβλητικό είναι να γίνει αόρατο ξανά και ξανά από κοινά πράγματα που όλοι οι άλλοι θεωρούν δεδομένο.

Θα υποστηρίξετε την αναφορά μου ζητώντας από τη Google να σταματήσει τη διαγραφή της Παλαιστίνης;

Η επιδιόρθωση των Χαρτών Google δεν θα αλλάξει τα πάντα - αλλά θα αφαιρέσει μια προσβολή που κανείς δεν πρέπει να ζει.

Ευχαριστώ πολύ,
Tariq, από το Tell - μέσω της εβραϊκής φωνής για την ειρήνη

Περισσότερες πληροφορίες:

Χαρτογράφηση του Διαχωρισμού: Οι Χάρτες Google και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παλαιστινίων (7amleh)
http://www.7amleh.org/ms/