Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Τεταρτη 3 Οκτωβριου 2018


Η Λιβύη σήμερα μετά την "αραβική άνοιξη "
Μαυρη στιβαζονται σε σιλο ο ενας πανω στον αλλο, κατω απο τα  μαστιγια των ισλαμοφασιστων.
Παρόμοια ειναι απο όπου πέρασε
η "αραβική άνοιξη "
Σχολιο.-  Η λέξη μαύρος και η λέξη δούλος είναι ταυτόσημες στο Κοράνι. Αλλά δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί κανείς για αυτά τα πρωτόγονα αίσχη των ημερών μας γιατί δεν είναι Ευρωπαίοι ούτε χριστιανοί οι Λίβυοι.
Σχολιο.-  Ο χιτλερ πάντως είπε οτι κατακτώντας την Ρωσία θα είχε ολόκληρο τον λαό της Δούλο ....και ηταν και ευρωπαίος και χριστιανός ...μην ξεράσω…
Σχολιο.- Δεν είναι στην κουλτούρα μας η δουλεία ούτε όταν καταρρέουν οι θεσμοί έρχονται οι αρχέγονες αυτές ιδέες στην επιφάνεια. Συμβαίνει σήμερα γιατί όλοι δεν περιμένουμε πολιτισμένες συμπεριφορές εκ μέρους τους. Είναι ρατσιστές ορισμένοι τάχατε προοδευτικοί; Μάλλον. Είναι αυτό που λένε στο διαδίκτυο ''racism of lower expectations''. ''Τι περιμένεις απ' αυτούς τους άγριους;'' σαν ενδόμυχη σκέψη. Αν γινόταν κάτι το ελάχιστα παρεμφερές στην Ευρώπη θα πέρναγε στα ψιλά;. Δεν νομίζω αγαπητή μου. Αυτό είπα. Είμαι από τους ελάχιστους που κάνω αναρτήσεις για απάνθρωπες συμπεριφορές στους μη Ευρωπαίους γιατί πιστεύω ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παγκόσμια και ότι έχουν δικαιώματα και οι μειονότητες αυτών των χωρών. Είναι ο αγώνας και το παράπονο πολλών άθεων, σαν και μένα, πρώην μουσουλμάνων, που είναι διαδυκτιακοί φίλοι μου, και που όχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά καταδιώκονται στην Ευρώπη. Θεωρούν την κριτική στη φασιστική αυτή ιδεολογία, παραθέτοντας μόνο τα ιερά κείμενα και τα στατιστικά δεδομένα ως hate speech. Ο όρος regressive left έχει επινοηθεί από τον Maajid Nawaz, αναθεωρητής του Ισλάμ, ελπίζοντας να την κάνει μια πιο σύγχρονη ανθρώπινη θρησκεία. Ε, λοιπόν βρήκε απέναντί του τους ανθρώπους που έλεγαν ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά.
Σχολιο.- Για την «πρόοδο» αυτή, αλλά και οικονομική κατοχή σκοτώσανε τον Καντάφι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Donbass- οι εξελίξεις στον Αντιφασιστικό Αγώνα
Αυριο Πεμπτη 4 Οκτωβριου 2018 στις 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.
Αίθουσα Γκινη - Πολυτεχνείο

Η δολοφονία του Επικεφαλής της ΛΔ Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, ήρθε σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι επιθέσεις στις Λαϊκές Δημοκρατίες. Συνέχεια αποτέλεσε η βομβιστική επίθεση στο συνέδριο του ΚΚ Ντονιέτσκ. Για όλα αυτά θέλουμε να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις.
Στη συζήτηση, θα παρέμβουν μέσω εικόνας οι: Eduard Bashurin, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της ΛΔ Ντονέτσκ και Andrei Kochetov, επικεφαλής των Συνδικάτων της ΛΔ Λουγκάνσκ

Αναμέτρηση-ομάδα κομμουνιστών/τριών
ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
Επανεκκίνηση-Restart
ΚΕΔ-avantgarde
Κίνηση για την απελευθέρωση του λαού
Κόκκινη Γραμμή
Κ- σχέδιο (Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο)
ΛΑΕ
ΝΑΡ
SAVE DONBASS



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία αλληλεγγύης στο Συριακό λαό! Παρασκευή 12/10 στις 19.00 στα Προπυλαια

 Διοργανωτές: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός

Η απροκάλυπτη εμπλοκή του Ισραήλ στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και η μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του εναντίον της συριακής επικράτειας, όπως και προσπάθεια να υπονομευτεί κάθε ειρηνευτική διαδικασία. Οι προηγούμενοι τυχοδιωκτισμοί και τώρα ο ανοιχτός πόλεμος που ανοίγουν κατά της Συρίας, αποτελεί επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας και έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα χιλιάδες νεκρούς στο συριακό λαό, που βιώνει μια πολεμική λαίλαπα χωρίς τελειωμό. Η επίθεση αυτή ενορχηστρώνεται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό σε συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου και αξιοποιώντας τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Δίχως αμφιβολία η παράταση του πολέμου τους θα επιφέρει νέο κύμα προσφύγων, νέους πνιγμούς στο Αιγαίο, νέα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της επιλέγει πρόσδεση στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ-ΕΕ και του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αποσταθεροποίησης και πολεμικών τυχοδιωκτισμών στη Μέση Ανατολή. Εμπλέκει δε, τη χώρα στον πολεμικό μέτωπο με τις φρεγάτες ‘Έλλη’, ‘Νικηφόρος Φωκάς’ και ‘Λήμνος’, τέσσερα αεροπλάνα F-16, ένα C-130, τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζεται μετατροπή της Σκύρου σε «φρούριο» υποστήριξης των αμερικάνικων drones, αναβαθμίζεται η βάση στην Αλεξανδρούπολη και συζητιέται ανοιχτά η δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Με τον τρόπο αυτό, το εθελόδουλο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο εντάσσει τα συμφέροντα του σε αυτή την κατεύθυνση και δρομολογεί τη μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό εφαλτήριο και συνένοχης στο έγκλημα κατά του συριακού λαού.
Οι ίδιοι που επιβάλλουν την επιτροπεία και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού, χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ένα υποτελές ενεργούμενο των στρατηγικών επιδιώξεων για την επιβολή της μονοκρατορίας τους. Ο ελληνικός λαός, ταπεινωμένος και ο ίδιος πολλάκις από τον ιμπεριαλισμό, οφείλει να σταθεί στο πλευρό του συριακού και κάθε λαού που βάλλεται από την συμμαχία του πολέμου. Ο πόλεμος που έχουν ανοίξει στην Συρία και αλλού, οι αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και η κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή αποτελούν έναν ασκό ανοιγμένο που είναι επικίνδυνος για τους λαούς της περιοχής.
O Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης για το σταμάτημα του πολέμου και καλεί σε αντιπολεμική πορεία την Παρασκευή 12/10 στις 19.00 στα Προπύλαια, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας:
Κάτω τα χέρια από την Συρία! Να σταματήσει η επέμβαση του ιμπεριαλισμού στην Συρία και κάθε σχέδιο διαμελισμού της
Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας
Την επιστροφή των ελληνικών πλοίων και κάθε εκτός συνόρων στρατιωτικής δύναμης
Το κλείσιμο των ξένων βάσεων στη χώρα
Την έξοδο από το ΝΑΤΟ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ(ΠΑΚΣ)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί πιλότοι εκπαιδεύτηκαν με το σύστημα S-300 της Κρήτης
 Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 19:15
To επεισόδιο που προκάλεσε τον θάνατο 15 Ρώσων στρατιωτικών - που επέβαιναν στο καταρριφθέν από φίλια πυρά Ιλιούσιν- έχει προκαλέσει δραματικές εξελίξεις στη Συρία.
Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πληροφόρησε τους συμμάχους και αντιπάλους πως η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, εγκρίθηκε ήδη από τον πρόεδρο Πούτιν. Η παράδοσή τους όμως καθυστερεί λόγω της πίεσης που έχει ασκηθεί για το ζήτημα από το Ισραήλ, από το 2013, λενε αυτογελοιοποιουμενοι οι σιωναζι, ξεροντας οτι ηδη εχουν αραδοθει στη Συρια. Όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάου είχε πει στον Ρώσο πρόεδρο: «Θα πλήξουμε τους πυραύλους σας εάν τους παραδώσετε στον Άσαντ», σύμφωνα με την εφημερίδα Maariv.  Τότε ο Πούτιν είχε πει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό. «Γιατί δεν τους αγοράζετε κι εσείς;».
Όπως είχε μεταδώσει πριν τρία χρόνια το Reuters, «το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μυστικές δοκιμές εναντίον ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων - παρόμοια με εκείνα που η Ρωσία έχει αποστείλει στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συριακές και ιρανικές δυνάμεις».
Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το τηλεγράφημα εκείνο ανέφερε πως «ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, που είχαν πωληθεί στην Κύπρο πριν 18 χρόνια, αλλά τώρα βρίσκονται εγκατεστημένα στην Κρήτη (μετά από τουρκική παρέμβαση), είχαν ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια κοινών ελληνο-ισραηλινών αεροπορικών γυμνασίων τον Απρίλιο και Μάιο του 2015».
Οι S-300 είχαν αγορασθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία το 1997, προκαλώντας έντονη αντίδραση από την Τουρκία. Μετά από πίεση Βρετανών και Αμερικανών, ο τότε πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης είχε συμφωνήσει «να αποθηκευθούν» οι ρωσικοί πύραυλοι στην Κρήτη.
Η ενεργοποίηση των S-300, στα γυμνάσια εκείνα, επέτρεψε στα ισραηλινά αεροπλάνα να δοκιμάσουν πώς λειτουργεί το σύστημα εμπλοκής και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το πώς θα παραπλανήσουν το ραντάρ τους.
Αμυντική πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την παράκληση των ΗΠΑ για τον βασικό σύμμαχό τους στη Μέση Ανατολή, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν το Ισραήλ έχει μοιρασθεί τα συμπεράσματά του με άλλους συμμάχους.
Τόσο ελληνικές στρατιωτικές πηγές όσο και ισραηλινές αρνούνται να επιβεβαιώσουν αλλά και να αρνηθούν αν ενεργοποιήθηκαν οι S-300 στα γυμνάσια εκείνα που είχαν πραγματοποιηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, ούτε σε ανάλογες περιπτώσεις προηγουμένων γυμνασίων στα 2012 και 2010.
Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, όταν είχε ερωτηθεί για το ζήτημα είχε δηλώσει: «Αυτόν τον καιρό οι S-300 δεν βρίσκονται σε επιχειρησιακή κατάσταση», προσθέτοντας πως πολιτική των Αθηνών είναι να μην επιτρέπει σε άλλες χώρες να δοκιμάζουν τις ικανότητες των ελληνικών αμυντικών συστημάτων».
Οι S-300, για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου το 1979 με δυνατότητα να πλήττουν στόχους στα 300 χιλιόμετρα.
Το Ισραήλ είχε για πρώτη φορά εκφράσει ανησυχίες για την απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει με το οπλικό αυτό σύστημα το Ιράν.
Αμερικανικές ανησυχίες
Αμερικανοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη παράδοση των αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών S-300 ανησυχεί περισσότερο τις ΗΠΑ παρά το Ισραήλ.
Και αυτό επειδή οι S-300 διαθέτουν νέα συστήματα ελέγχου και επικοινωνίας (C3) με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένα τα ισραηλινά F-35, τα οποία περιστασιακά χρησιμοποιεί η ισραηλινή αεροπορία για να βομβαρδίζει για να πλήττει τους ιρανικούς ανεφοδιασμούς με όπλα στους Χεσμπολά του Λιβάνου.
Για τους λόγους αυτούς οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν αν το Ισραήλ είναι σε θέση να επηρεάσει τις εξελίξεις στη Συρία.
Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν πως οι S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, είναι πεπαλαιωμένοι και βρίσκονται εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχουν επικαιροποιηθεί τα ηλεκτρονικά τους συστήματα.
Παρόμοια σύγχρονα και πολύπλοκα συστήματα όπως οι S-300 και οι S-400, απαιτούν συνεχή συντήρηση και αναβάθμιση και αντικατάσταση ορισμένων ανταλλακτικών.
Όλα αυτά δεν συμβαίνουν στους πυραύλους αυτούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επιπλέον θεωρείται πως δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το ρωσικό σύστημα C3.
Ανησυχία έχει προκαλέσει και η δήλωση Ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου πριν δύο χρόνια κατά τις επιχειρήσεις να απελευθερωθεί το Χαλέπι, πως «τα πέμπτης γενιάς ''αόρατα'' μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F-35 και τα F-22 θα αντιμετωπίσουν ''εκπλήξεις'' δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iσραηλινοί στρατιώτες κάνουν επιδρομή σε 2 σπίτια στη Βηθλεέμ και χρησιμοποιούν ένα σκύλο για να επιτεθεί σε 2 Παλαιστίνιους.
Την Τρίτη, 24 Ιουλίου του 2018, στις 4:30 το πρωί, 2 ισραηλινοί στατιώτες εισέβαλαν με έναν σκύλο στο σπίτι της οικογένειας Αλ-Χαρίμι. Η 14χρονη Νούρχαν έτρεξε στην μητέρα της, την Μανάλ. Ο σκύλος την κυνήγησε και επιτέθηκε στην Μανάλ, την δάγκωσε και δεν την άφηνε για 10 λεπτά μέχρι να τον απομακρύνουν οι στρατιώτες.
Σε ένα άλλο σπίτι, ο σκύλος πήδηξε πάνω στον Ουσάμα Αλ-Χαρίμι ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Φώναζε και ζητούσε απ'τους στρατιώτες να απομακρύνουν τον σκύλο, αλλά τον αγνοούσαν. Ένας αξιωματικός τον πλησίασε και χωρίς να τον βοηθήσει άρχισε να τον ρωτάει σχετικά με τον 19χρονο γιό του, τον Μουχάναντ. Οι τρεις κόρες του βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο. Οι στρατιώτες έφυγαν παίρνοντας τον Μουχάναντ μαζί τους. Από εκείνη τη μέρα βρίσκεται υπό κράτηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Λιντσάρισαν έναν ετοιμοθάνατο και τον έφεραν με χειροπέδες"
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 09:39
Σε δηλώσεις-φωτιά σχετικά με τις τραγικές στιγμές λίγο πριν και μετά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου προέβη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Επί της ουσίας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κα Αφροδίτη Ρέτζιου, έκανε λόγο για περιύβριση νεκρού, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού».
Η κα Ρέτζιου κατήγγειλε συγκάλυψη εκ μέρους της αστυνομίας και κατά την εκτίμησή της «δεν είναι αυτό ένα μεμονωμένο περιστατικό, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το παρουσιάσει ως πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών».
«Είδαμε λιντσάρισμα ενός ανθρώπου αβοήθητου, σχεδόν ετοιμοθάνατου» σημείωσε.
«Ο Ζακ Κωστόπουλος μεταφέρθηκε νεκρός με χειροπέδες, αυτό το διαπιστώσαμε. Η ανακοίνωσή μας βάζει κι άλλα θέματα που εμείς ως νοσοκομειακοί δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Είδαμε το λιντσάρισμα ενός ανθρώπου αβοήθητου, σχεδόν ετοιμοθάνατου, από πολίτες και από αστυνομικούς. Για εμένα δεν είναι αυτό ένα μεμονωμένο περιστατικό, παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το παρουσιάσει ως πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών, αλλά δεν είναι έτσι» δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας στο News 24/7.
Η κα Ρέτζιου αποκάλυψε ακόμη πως οι γιατροί έχουν βρεθεί μπροστά σε πολλαπλά παρόμοια περιστατικά.
«Μιλάμε για κάτι πολύ βαθύτερο. Ακριβώς αυτή είναι η αποστολή της αστυνομίας, η καταστολή, κάτι που δικαιολόγησε και στη συνέντευξή της η κα Γεροβασίλη. Ως νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε βρεθεί ενώπιον πολλαπλών περιστατικών που έχουν να κάνουν με αστυνομική καταστολή. Όταν ρίχνουν χημικά σε παππούδες και γιαγιάδες, όταν καταστέλλουν πολίτες που προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, είναι και αυτό μια μορφή της βίας. Ξέρετε, ένα από τα πιο αποκρουστικά πρόσωπα της βίας και της καταστολής είναι να διεκδικεί κάποιος τα δικαιώματά του στη δουλειά του και να απολύεται. Αλλά εν προκειμένω, είχαμε έναν άνθρωπο εδώ αιμόφυρτο, αβοήθητο, ημιθανή, κάτι που είναι οφθαλμοφανές. Εμείς ως γιατροί και άνθρωποι εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για μια πράξη βαρβαρότητας» είπε.
«Έχουμε μια επιχείρηση νομιμοποίησης στη συνείδηση των περισσοτέρων από εμάς τέτοιων πρακτικών, στο όνομα μιας δήθεν αυτοάμυνας, που καλλιεργούνται από φασιστοειδή. Είναι ίδια η κλοπή με την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής; Αυτό είναι ο νόμος της ζούγκλας» πρόσθεσε.
«Ακόμη κι αν δεν ήταν νεκρός, δεν έπρεπε να μεταφερθεί με χειροπέδες. Είναι ένας άνθρωπος που δεν αποτέλεσε απειλή» ανέφερε η πρόεδρος για να συμπληρώσει πως:
«Εμείς ως Ομοσπονδία εξετάζουμε ανθρώπους, κρατούμενους ή συλληφθέντες και κάθε φορά πρέπει να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, ότι δεν μπορούμε να εξετάζουμε έναν άνθρωπο σωματικά ή ψυχικά -και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως ψυχίατρος - είτε φέροντας χειροπέδες είτε παρουσία αστυνομικών. Είναι προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ξεγυμνώνεται ένας άνθρωπος σωματικά και ψυχικά. Είναι ένα φαινόμενο επίσης που διαπιστώνουμε συχνά και για τοξικοεξαρτημένους ανθρώπους».
Σχετικά με τον Ζακ Κωστόπουλο δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ήταν τοξικοεξαρτημένος. Το ίδιο το σύστημα, το σάπιο, το εκμεταλλευτικό, έχει στείλει κάποιους ανθρώπους στο περιθώριο. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε κάποια διαφοροποίηση με την υπάρχουσα κυβέρνηση, δεν μπορεί να δικαιολογεί την αστυνομική βία και να μιλά για μεμονωμένο περιστατικό».
«Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν αβοήθητος, εγκλωβισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο, πριν καν δεχθεί την επίθεση… Πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για τα βαθύτερα αίτια και σχετίζονται και με τα όσα έχουμε δει και ακούσει τις μέρες που έχουν ακολουθήσει» πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για το αν ο Ζακ Κωστόπουλος μεταφέρθηκε με χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών, είπε:
«Δεν γνωρίζω αν υπήρξε συνοδεία αστυνομίας κατά τη μεταφορά του νεκρού. Γνωρίζω πως φορούσε χειροπέδες. Θα ερευνήσουμε όλες τις ευθύνες και για το ΕΚΑΒ και ζητάμε τιμωρία όλων των υπευθύνων. Ψάχνουμε ακόμη να δούμε πώς έδρασε το ΕΚΑΒ, όταν έφτασε στο σημείο. Έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα των πολιτών και των αστυνομικών. Πρέπει, όμως, να δούμε πώς αντιμετωπίστηκε το ίδιο το περιστατικό από τους διασώστες, τι συνέβη επακριβώς. Ο άνθρωπος ήταν ανήμπορος από την ώρα που ήταν κλεισμένος μέσα στο κοσμηματοπωλείο».
«Είναι πρόκληση να μιλάει η υπουργός για μεμονωμένα περιστατικά και ότι η δουλειά της ομάδας ΔΙΑΣ είναι η καταστολή. Τι κάνουμε εδώ, νομιμοποιούμε την καταστολή; Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του κόσμου που υποφέρει μια δήθεν αυτοάμυνα. Εμείς ως Ομοσπονδία έπρεπε βάσει καταγγελιών που είχαμε από τα επείγοντα να στείλουμε αυτήν την ανακοίνωση. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε» κατέληξε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση του Ζακ
«Εδώ και αρκετές ημέρες, παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την επιχείρηση συγκάλυψης των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε θύμα άγριας επίθεσης, τόσο από πολίτες όσο και από αστυνομικούς, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος και κατέληξε πριν καν οδηγηθεί στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'.
»Είναι επικίνδυνη η προσπάθεια αθώωσης και ενθάρρυνσης τέτοιων απαράδεκτων πρακτικών στο όνομα δήθεν της 'αυτοάμυνας', που προέρχεται κυρίως από διάφορα φασιστοειδή.
»Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη, είναι απολύτως εμβληματική της αντίληψης που χαρακτηρίζει τις κρατικές πολιτικές για τους τοξικοεξαρτημένους, τους οροθετικούς, όλους αυτούς που το ίδιο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα περιθωριοποιεί. Ακόμα χειρότερα, η απίστευτη βιαιότητα με την οποία συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί σε έναν άνθρωπο ημιθανή, ίσως ήδη νεκρό, όχι μόνο αποτελεί πράξη βαρβαρότητας αλλά αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της Αστυνομίας στην καταστολή. Δεν πρόκειται απλώς ''για πρακτικές μεμονωμένων αστυνομικών'', όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί.
»Αλήθεια, ποιο κράτος 'δικαίου' ανέχεται τέτοια βαρβαρότητα;
»H διακομιδή του νεκρού πλέον Ζακ Κωστόπουλου δεμένου με χειροπέδες στο Νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός' συνιστά χωρίς αμφιβολία περιύβριση νεκρού.
»Ως Νοσοκομειακοί Γιατροί, αφιερωμένοι στην καθημερινή μάχη για τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ασθενών μας, απαιτούμε την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία όλων των υπευθύνων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χυδαία ανάρτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου για την ανταποκρίτρια των FT
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 18:55
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ΠΓΔΜ η ανατριχιαστική απειλή που διατύπωσε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ εναντίον της ανταποκρίτριας των Financial Times.
Η Βαλερί Χόπκινς- ανταποκρίτρια της εφημερίδας στα Βαλκάνια- βρέθηκε στα Σκόπια τα προηγούμενα 24ωρα, προκειμένου να καλύψει το δημοψήφισμα. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσβέτιν Τσιλιμάνοφ, γνωστός στη χώρα του για τις απόψεις του κατά της Δύσης, έγραψε «Προς όλους τους ταξιτζήδες που με ακολουθούν, αν αυτή μπει στο αυτοκίνητό σας, είναι ώρα για τον θείο Κάμπλανγκ», κάνοντας αναφορά σε χαρακτήρα ταινίας της δεκαετίας του ‘90, για έναν ταξιτζή που χτυπούσε και βίαζε γυναίκες! Η δημοσιογράφος του απάντησε με νηφαλιότητα. «Αγαπητέ, παρότι μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, ποτέ δεν θα αμφισβητούσα την ικανότητά σου να μεταδώσεις αυτά που σου λένε, ή να καλέσω άλλους να είναι βίαιοι μαζί σου», του έγραψε.
Η ανάρτηση του Σκοπιανού δημοσιογράφου αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις και το θέμα πήρε διαστάσεις. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καταδίκασε τις «ντροπιαστικές και απαράδεκτες» απειλές εναντίον της Χόπκινς και κάλεσε τις δημοσιογραφικές ενώσεις, τους θεσμούς και ιδιαίτερα τον εισαγγελέα να ενεργήσουν αμέσως και επαγγελματικά για τις περιπτώσεις απόπειρας επιθέσεων ή απειλών εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Από την πλευρά του, ο Νικολά Ντιμιτρόφ έσπευσε να απολογηθεί στη δημοσιογράφο, μέσω Twitter. «Αγαπητή Βαλερί Χόπκινς, παρακαλώ δέξου τη συγγνώμη μου εκ μέρους όλης της χώρας. Συγγνώμη ιδιαίτερα εκ μέρους των ανδρών στη χώρα μου», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, σχολίασε στο Twitter «Η προτροπή σε βία εναντίον δημοσιογράφων είναι απαράδεκτη, θα έπρεπε να ντρέπεται».
Το πρακτορείο ΜΙΑ πήρε αποστάσεις από τον δημοσιογράφο και σε ανακοίνωση αναφέρει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. «Το tweet του Τσιλιμάνοφ που απειλεί την Βαλερί Χόπκινς είναι ντροπιαστικό και απαράδεκτο. Ολες οι απειλές εναντίον δημοσιογράφους, ιδιαίτερα η πρόκληση σε βία εναντίον γυναικών, είναι ανεύθυνες. Πρέπει να διαγράψει αμέσως την ανάρτησή του», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε τραμπουκισμό λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 17:57
Ένα νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό.
Αδίκως όμως. Δεν τα καταφέρνει. Και αυτό διότι ένα άτομο όχι μόνο του κλείνει την είσοδο στο κατάστημα αλλά στην κυριολεξία τον απωθεί, όπως φαίνεται στο βίντεο με ένταση, επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουν υποστηρίξει δυο μάρτυρες στις καταθέσεις τους αλλά και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ο οποίος δήλωσε ότι ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ώστε να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.
Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 6 δευτερολέπτων που έφερε στο φως το News 24/7, φαίνεται μια καθημερινή και ήρεμη προς στιγμή κίνηση στο ταχυφαγείο, μέχρι του σημείου που φαίνεται ένας πελάτης να βγαίνει από το κατάστημα.
Εκείνη την ώρα φτάνει στην είσοδο ο Ζακ Κωστόπουλος. Η ώρα στο βίντεο γράφει 14.54.02. Ο Ζακ μάταια προσπαθεί να μπει στο κατάστημα. Πρώτος τον εμποδίζει ένας άντρας με κίτρινο μπλουζάκι. Ο υπάλληλος και ένας πελάτης καρφώνουν τα βλέμματά τους στην είσοδο του καταστήματος προφανώς από την φασαρία και τις φωνές.
Ο Ζακ εμποδίζεται έντονα από τον άνδρα που φοράει κίτρινο μπλουζάκι και φαίνεται ξεκάθαρα να κάνει αρκετά βήματα στο πλάι εξαιτίας της απώθησης που δέχεται.
Στο σημείο φτάνουν αμέσως και άλλοι δυο. Ο ένας εκ των δύο, του δίνει νερό. Ο Ζακ αποχωρεί και ο άνδρας με το κίτρινο ρούχο σηκώνει το χέρι του προς τον 33χρονο.
Το βίντεο συμφωνεί με την κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου ότι ο Ζακ προσπάθησε να μπει στο κατάστημα και κάποιος τον απώθησε. Υπάρχει ακόμη μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει «βοήθεια». Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το σενάριο απόπειρας ληστείας ή κλοπής έχει απομακρυνθεί, γιατί με δεδομένο ότι έμεινε αρκετά λεπτά έξω από το ταχυφαγείο, δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του, παρά μόνο ένα μπουκάλι νερό.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ζακ εγκλωβίζεται στο κοσμηματοπωλείο και δέχεται την αιμοβόρα επίθεση από δυο άτομα αρχικα, τον κοσμηματοπωλη και τον φασιστα μεσιτη φιλο του που τον κλωτσούν στο κεφαλι για να τον λιντσαρουν. Και τη συνεχεια από μπατσους  της ΔΙΑΣ που τον χτυπουν για να τον λιντσαρουν γιατι ετσι τους αρεσει όπως ειπε το καθαρμα μπατσοσυνδικαλιστης. Θελουν και συνδικαλισμο τα μπατσογουρουνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nτι Μάιο: Επενδύουμε στα χαμόγελα των Ιταλών
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 18:53
Στους στόχους του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος, αναφέρθηκε ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Επενδύουμε στα χαμόγελα των Ιταλών. Επενδύουμε στην χαρά των πολιτών, στην βούλησή τους να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», τόνισε ο Ντι Μάιο.
Πρόσθεσε, δε, ότι «αν επιστρέψει το χαμόγελο, θα πάρει μπρος και η οικονομία», ενώ «αν η κυβέρνηση συνεχίσει να ζητά θυσίες, η οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση».
Σε σχέση με το «εισόδημα του πολίτη» για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι το ποσό (το οποίο υπολογίζεται στα 780 ευρώ τον μήνα), θα κατατίθεται σε ηλεκτρονική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να γίνονται αγορές μόνον ειδών πρώτης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, «θα αποφεύγεται κάθε είδος φοροδιαφυγής και θα στηρίζεται η πραγματική οικονομία, με δέκα δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της περικοπής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 11:47
Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για την ενδεχόμενη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και θα κινηθεί στις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου, ενώ θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.
Για το θέμα, απεργία έχουν κηρύξει σήμερα οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων ΟΤΑ, Υπουργείων Πολιτισμού και Εθνικής Άμυνας, Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην Εξωτερική Φρούρηση, Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Υπουργείου Παιδείας, Γεωτεχνικοί, Υπουργείου Γεωργίας. Ακόμα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας - Φούρνων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν "τύφλωσε" Αμερικάνους και Ισραηλινούς
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 21:40
Το Ιράν εξαπέλυσε ένα σμήνος από 11 «αόρατα» πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία διέσχισαν ολόκληρο το Ιράκ, έφτασαν στη Συρία, χτύπησαν τους στόχους τους, δεν εντοπίστηκαν – ή δεν ενοχλήθηκαν- από τα ραντάρ και τις δυνάμεις των Αμερικάνων και των Ισραηλινών και επέστρεψαν στη βάση τους.
Η ενέργεια αυτή, που αποκαλύπτεται εκ των υστέρων από τις ισραηλινοναζιστικές μυστικές υπηρεσίες, αποτελεί το δεύτερο κύμα επίθεσης κατά στόχων του Ισλαμοφασιστικού Κράτους που παραμένουν σε εδάφη της Ανατολικής Συρίας μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, έπειτα από την εκτόξευση 8 πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εδάφους-εδάφους την 1η Οκτωβρίου. Το Ιράν άλλωστε είχε προαναγγείλει σκληρά αντίποινα για την πολύνεκρη επίθεση τζιχαντοφασιστών κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης, στις 8 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ την άδεια της Ουασινγκτον και του Τελ Αβιβ  για αυτή την «αθόρυβη» επίθεση…
Η επίθεση αυτή, είχε σαφώς διπλό στόχο: Αφενός να τιμωρήσει το σουνιτικο καθυστερημενο Ισλαμοφασιστικό Κράτος (οι Ιρανοί άλλωστε είναι Σιίτες) και ταυτόχρονα να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς, ότι το Ιράν είναι σε θέση να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, εφόσον το αποφασίσει. Και μάλιστα, επιφέροντας σημαντικά πλήγματα στους εχθρούς, και χωρίς να έχει απώλειες…
Φαίνεται πως η συμμαχία της Συρίας με το Ιράν μεταφράζεται πλέον και στη δημιουργία δυνάμεων άμυνας αλλά και κρούσης, προκειμένου να ανασχεθούν, σε πρώτη φάση, οι πολλές –και αναπάντητες- αεροπορικές επιθέσεις του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος κατά ιρανικών στόχων στη Συρία τους τελευταίους μήνες, που είχαν ως αποτέλεσμα και την κατά λάθος ρίψη του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους Ιl-20.
Η Τεχεράνη άλλωστε έχει ενεργοποιήσει προ καιρού τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ, δημιουργώντας ομάδες ταχείας επέμβασης ώστε να επιχειρούν άμεσα από τη μία χώρα στην άλλη. Και η Συρία μόλις παρέλαβε το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 από τους Ρώσους...
Το νέο «αόρατο» όπλο του Ιράν
Ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τα συγκεκριμένα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεχνολογίας stealth. Πρόκειται για τα «Saeqehs» («Thunderbolts» - «Κεραυνοί»), που κατασκευάστηκαν κατά τα πρότυπα του αμερικάνικου κατασκοπευτικού drone «RQ-170 Sentinel», το οποίο κατέρριψαν οι Ιρανοί πριν από επτά χρόνια. Προφανώς, η αμερικάνικη τεχνογνωσία αξιοποιήθηκε από τα συντρίμμια του και οι Ιρανοί, με τη βοήθεια Κινέζων μηχανικών, κατάφεραν να το εξελίξουν.
Πριν από εννέα μήνες, η ισραηλινοναζιστική αντιαεροπορία κατέρριψε ένα οπλισμένο drone παρόμοιου τύπου στο αέρα της Ιορδανίας, πριν προλάβει να εισέλθει στη Συρία. Όμως, το γεγονός ότι αυτή τη φορά ολοκλήρωσαν την αποστολή τους 11 τέτοια drone, «καταδεικνύει το μέγεθος της απειλής που ελοχεύει για τα αμερικάνικα αποικιακα συμφέροντα στη Συρία και το Ιράκ», όπως σχολιάζουν οι δυτικοι αναλυτές των αποικιοκρατων...
Η πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι πύραυλοι έπληξαν τα «κέντρα τρομοκρατών» ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι ζει ο αληταρας αρχηγός του αμερικανοιδρυμενου ισλαμοφασιστικου ISIS, καθυστερημενος σιχαμενος Abu Bakr al-Baghdadi. Η Δημοκρατια της Συριας δεν σχολίασε το παραμικρό για την επίθεση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, οι 2 από τους 8 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εξερράγησαν στον αέρα και δεν βρήκαν τον στόχο τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι; Πως; Ξύλο ανελέητο;; `Αιντε βρε! Θα μιλήσουν τα συντεταγμένα θεσμικά όργανα κ η δικαιοσύνη! Τι; όχι;

Αυτός είναι ο χουντικος Κλεάνθης Κωνσταντινούδης.
Είναι ο καθηγητής των ΤΕΙ Σερρών που δεν έδινε πτυχίο στους φοιτητές αν δεν λάμβανε το σχετικό "φακελάκι" ή -αν ήσουν φοιτήτρια και δεν είχες λεφτά- αν δεν έβγαινες τετ-α-τετ μαζί του για ρομαντικό ποτάκι κι ό,τι προκύψει.
Τον έπιασαν επ' αυτοφόρω με προσημειωμένα νομίσματα κι οδηγήθηκε χθες στη δικαιοσύνη.
Αμέτρητες και οι καταγγελίες από φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση μετά την σύλληψή του.
Σε όλα τα δελτία ειδήσεων τον παρουσίαζαν στις οθόνες με "μωζαΐκ" στο προσωπό μην τυχόν και θιχθούν τα προσωπικά δεδομένα του εν λόγω αποβράσματος.
Όπως βλέπετε όμως ο Κλεάνθης είναι χουντοφασισταριό κι έχει δικαιώματα, δεν είναι κανένας επικίνδυνος αναρχικός, κομμουνιστής ή γκέι πρεζόνι για να τον διασύρουν το ΜΜΕ και να μας πληροφορήσουν ακόμα και για την στάση που παίρνει πάνω στην χέστρα την ώρα που πάει για το χοντρό του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδάραβας δημοσιογράφος «αγνοείται στην Τουρκία»
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 14:23
Ένας Σαουδάραβας δημοσιογράφος, ο οποίος έχει επικρίνει την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, εξαφανίστηκε χθες μετά την είσοδό του στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τη «Washington Post».
Ο Τζαμάλ Χασόγκι, ο οποίος γράφει άρθρα γνώμης για την αμερικανική εφημερίδα, δεν εθεάθη μετά την είσοδό του στο προξενείο το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τη μνηστή του, η οποία τον συνόδευε και τον περίμενε έξω από το προξενείο έως ότου έκλεισε, σημειώνει η «Washington Post».
Ο Χασόγκι, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν και τη στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.
«Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σήμερα με τον Τζαμάλ και ανησυχούμε πάρα πολύ, καθώς δεν ξέρουμε πού βρίσκεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Έλι Λόπες, επικεφαλής του τμήματος άρθρων γνώμης της «Washington Post».
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες. Θα ήταν άδικο και σκανδαλώδες να κρατηθεί λόγω της δουλειάς του ως δημοσιογράφος και σχολιαστής» δήλωσε.
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε από τη μεριά του ότι προσπαθεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον δημοσιογράφο.
Σε άρθρο που έγραψε η «Washington Post» τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Χασόγκι ανέφερε: «Όταν μιλάω για φόβο, εκφοβισμό, συλλήψεις και δημόσιες καταγγελίες διανοουμένων και θρησκευτικών ηγετών που τολμούν να πουν τη γνώμη τους και σας λέω ότι είμαι από τη Σαουδική Αραβία, εκπλήσσεστε;».
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην 169η θέση στην παγκόσμια κατάταξη 180 χωρών για την ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF). Το Ριάντ δεσμεύτηκε για μια εκστρατεία εκσυγχρονισμού από τότε που ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν ορίστηκε διάδοχος του θρόνου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: Οι γονείς μιας 38χρονης δεν της επέτρεψαν να παντρευτεί επειδή ο γαμπρός... παίζει μουσική
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, 02:43
Μια 38χρονη από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη δικαστική μάχη, που διήρκησε δύο χρόνια, με την οικογένειά της, η οποία δεν της επέτρεπε να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της με το επιχείρημα ότι δεν έχει καλή φήμη, διότι παίζει… μουσική, έγραψε την Τρίτη  η εφημερίδα «Okaz».
Πτυχιούχος και στέλεχος τράπεζας έχοντας υπό τις εντολές της 300 υπαλλήλους, η 38χρονη, που κατάγεται από το Κασίμ, μια περιοχή που θεωρείται υπερσυντηρητική στα βόρεια του Ριάντ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει σε υψηλόβαθμα δικαστήρια για να ακυρώσει την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πριν από δύο χρόνια, ένας Σαουδάραβας έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, όμως η οικογένειά της την απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος «δεν βρίσκεται στο ίδιο θρησκευτικό επίπεδο με εκείνη», καθώς παίζει ούτι.
Στους συντηρητικούς κύκλους, το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ενδέχεται να θεωρηθεί κακό για τη φήμη του άνδρα. Ορισμένες οικογένειες αρνούνται να δώσουν τις κόρες τους σε άνδρες που θεωρούνται ότι είναι κατώτερου στάτους ή έχουν κακή φήμη.
Καθώς η 38χρονη δεν ήθελε να συγκρουστεί με την οικογένειά της, επέλεξε τη δικαστική οδό.
Ωστόσο, πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε την οικογένειά της. Εκείνη εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση αμφισβητώντας τις καταθέσεις μαρτύρων που έλεγαν ότι ο υποψήφιος γαμπρός έπαιζε ούτι. Εντούτοις, το εφετείο την επικύρωσε, περιέγραψε η «Okaz».
H 38χρονη δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα όνειρα για κοινή ζωή με τον αγαπημένο της, έναν καθηγητή, όπως λέει, με «καλή φήμη κι ευσεβή», που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια νεαρούς Σαουδάραβες.
Θεωρεί, επίσης, «αφύσικο», σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία της σχετικά με την προσωπική ζωή της, αν και επαγγελματικά κατέχει θέση ευθύνης. Επιπλέον, φοβάται ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ καθώς σήμερα είναι 38 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα: «Επικίνδυνες» οι δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας Χάτσισον
 Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 21:38
Η Ρωσία θεωρεί «επικίνδυνη» τη δήλωση της εκπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ η οποία δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να σταματήσει την ανάπτυξη ενός απαγορευμένου πυραυλικού συστήματος γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ουάσινγκτον θα προσπαθήσει να το καταστρέψει πριν να καταστεί λειτουργικό.
Η Κέι Μπέιλι Χάτσισον, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, είπε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στην εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης. Πρόσθεσε όμως ότι η χώρα της είναι προετοιμασμένη να εξετάσει ένα στρατιωτικό πλήγμα αν συνεχιστεί η ανάπτυξη του ρωσικού συστήματος πυραύλων μέσου βεληνεκούς.
«Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις δεν αντιλαμβάνονται το επίπεδο της ευθύνης τους και τον κίνδυνο της επιθετικής ρητορικής» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των S-300 στη Συρία
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018, 21:16
Η Ρωσία ολοκλήρωσε την παράδωση του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 στη Συρία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.
«Η δουλειά τελείωσε πριν από μία ημέρα» είπε ο Σοϊγκού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΣΑΝΤ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ / Assad: Έγινε de facto o ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή σε συνεργασία με Κίνα, Ινδία, φιλικές χώρες και η διεθνής ισορροπία δυνάμεων θα είναι καλύτερη κυρίως στη Μέση Ανατολή. Η Συρία θα εξαπλώσει τον έλεγχό της σε κάθε εσχατιά της, σ’ όλα τα σύνορα της.
3/10/2018 – 23.00
Ο Sheihk Sabah Al-Mohamad, Πρόεδρος του Al-Dar Media Group του Κουβέιτ, συναντήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Δαμασκό με τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad και δημοσίευσε στα αραβικά κάποια αποσπάσματα του Προέδρου Assad καθώς και τις δικές του παρατηρήσεις και εντυπώσεις σχετικά με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Assad.
Είχε την τιμή όπως λέει να συναντήσει τον τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad στην οικία του στη Δαμασκό και να μιλήσει μιάμιση ώρα μαζί του. Αφού τον ευχαρίστησε για τον ειλικρινή και καθαρό ρόλο που διαδραμάτισε μιντιακά στο συριακό κατήγγειλε ότι  » τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς, ακολουθούν τα Σιωνιστικά και αμερικανικά θεσμικά όργανα τα οποία απεργάζονται τη διαστρέβλωση της εικόνας των χωρών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Συρίας. Ο πόλεμος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν πολύ άγριος με ψεύδη και κατασκευασμένες ειδήσεις που παραπλανούν τους ανθρώπους. Ωστόσο, ο συνειδητοποιημένος λαός της Συρίας ήταν σε επαγρύπνηση δια των μέσων κοινωνικών δικτύωσης », δήλωσε ο Πρόεδρος Assad.
 » Ο ρόλος που διαδραμάτισε το κράτος του Κουβέιτ ήταν έντιμος μέσω των μέσων ενημέρωσης και αυτό είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξης μιας βαθιά ριζωμένης δημοκρατίας, ελευθερίας της έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων « , πρόσθεσε ο πρόεδρος Assad.
«Ευχαριστούμε τον Θεό που με την εύνοιά του, αποκαταστήσαμε την πλειοψηφία των συριακών εδαφών από τους εγκληματίες τρομοκράτες, προστατεύσαμε τους πολίτες μας από την τρομοκρατία που διαπράττεται εναντίον τους και έχουμε ήδη αρχίσει την ανασυγκρότηση των περιοχών. Θεού θέλοντος πολύ σύντομα το Συριακό Κράτος πρόκειται να εξαπλώσει τον έλεγχό του και το κράτος δικαίου σε κάθε εσχατιά της Συρίας σε όλα τα σύνορα της και καμία σπιθαμή της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να παραμείνει εκτός εθνικής κυριαρχίας », επανέλαβε ο Πρόεδρος Assad.
«Υπάρχουν δυτικές χώρες οι οποίες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν και να προετοιμάζονται να ανοίξουν τις πρεσβείες τους και υπάρχουν αραβικές και δυτικές αντιπροσωπείες που πράγματι άρχισαν να έρχονται στη Συρία για προετοιμασία για την επιστροφή τους, είτε πρόκειται για διπλωματική, οικονομική είτε βιομηχανική « , πρόσθεσε ο πρόεδρος Assad.
«Η Συρία πολύ σύντομα θ’ ανακτήσει τον κεντρικό αραβικό της ρόλο για την υποστήριξη του αραβικού έθνους όπως άλλοτε και ο πόλεμος της τρομοκρατίας θα τελειώσει και το πολιτικό παιχνίδι θα αλλάξει. Και όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις και τα χωριά τους », υπογράμμισε ο Πρόεδρος Assad με πλήρη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.
Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή έγινε de facto (είναι μια πραγματικότητα) σε συνεργασία με την Κίνα, την Ινδία και μια ομάδα φιλικών χωρών και η διεθνής ισορροπία δυνάμεων θα είναι καλύτερη στην επόμενη φάση, ειδικά για τη Μέση Ανατολή, τόνισε ο πρόεδρος Assad.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν: Oι ξένοι στρατοί πρέπει να φύγουν από τη Συρία ακόμη κι ο δικός μας αν το κρίνει η συριακή κυβέρνηση.
3/10/2018 – 20.00
Ο Πούτιν σήμερα δήλωσε πως «οφείλουμε να εργαστούμε για να μην υπάρχουν στρατοί ξένων χωρών στο συριακό έδαφος συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών δυνάμεων αν το αποφασίσει η συριακή κυβέρνηση ».
Σύμφωνα με τον ίδιο τίποτα δεν θα δικαιολογεί πλέον την παρουσία των ξένων δυνάμεων στη Συρία μετά την εξαφάνιση των τρομοκρατών της  Daech στη Συρία.
Ο Πούτιν εκτίμησε ότι η Washington, που παραβίασε τη Διεθνή Χάρτα του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο δεν έχει πια παρά μόνο δύο μέσα για να διατηρήσει την παρουσία της στη Συρία, είτε ν΄αποκτήσει το πράσινο φως της Δαμασκού ή μια εντολή του ΟΗΕ.
«Υπάρχουν 2 πιθανότητες για τη θεραπεία της κατάστασης. Οι ΗΠΑ οφείλουν ν΄αποκτήσουν μια εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξουσιοδοτώντας την παρουσία του στρατού τους στο έδαφος τρίτης χώρας είτε να δεχθούν μια πρόσκληση από τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη στρατού στη Συρία. Το Διεθνές Δίκαιο δεν προβλέπει κανένα άλλο μέσο», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Πάτρα γιορτάζουν τα 74 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης τους από τη Γερμανική Κατοχή.
Στην Περιφέρεια Αττικής η υπόδουλη και παραδομένη Δύναμη Ζωής καλεί σε εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής γιατί έτσι απαιτεί η Γερμανική Πρεσβεία, να μιλούν για ναζιστές και όχι για Γερμανούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι για Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν»

Juncker: "Σκληροί με την Ιταλία ή το τέλος του ευρώ... Η Ρώμη απομακρύνεται από τους στόχους, καμία ιδιαίτερη μεταχείριση... Αν η Ιταλία επιθυμεί ιδιαίτερη επιπρόσθετη μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί"!
Σαλβίνι για Γιούνκερ: «Μιλάω μόνον με άτομα που δεν πίνουν»
Ο άνθρωπος διαθέτει αρχίδια!
Κι εκεί γράφει τον κάθε υπάλληλο των τραπεζιτών, τον κάθε Γιούνκερ!
Λέει αυτά που θα μπορούσε να πει ο Τσίπρας μετά το συγκλονιστικό 62% ΟΧΙ!
Τελικά ποιος είναι "ακροδεξιός";
Ο Τσίπρας ή ο Σαλβίνι;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΑΕ: Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Μπουτάρης
Αναστέλλεται από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E.",  μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναστολή ισχύει έως ότου η εταιρία καταρτίσει και δημοσιοποιήσει την εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της περιόδου 1.1. - 30.06.2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007, γεγονός που να προκύπτει και από την έκθεση επισκόπησης του ορκωτού ελεγκτή λογιστή της. Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι, σε συνέχεια της από 1 Οκτωβρίου 2018 ανακοίνωσης της εταιρίας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν κατέστη δυνατή η δημοσιοποίηση της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της ανωτέρω εταιρίας.