Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Κυριακη 7 Οκτωβριου 2018



Βουλή των Αντιπροσώπων: Νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο
17 υπογραφές

https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyli_ton_Antiprosopon_Nomimopoiisi_tis_farmakeytikis_kannavis_stin_Kypro/?fHaOxnb&fbogname=%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC+%CE%9C.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-495610-Voyli_ton_Antiprosopon_Nomimopoiisi_tis_farmakeytikis_kannavis_stin_Kypro&utm_term=HaOxnb%2Bel

Πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν από διάφορες ασθένειες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες το εκμεταλλεύονται αυτό για να θησαυριζουν. Σύμφωνα με έρευνες ασθενείς που έπαιρναν φαρμακευτική κάνναβη παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους. Ψήφισε κι εσύ για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο. Η κυπριακή κοινωνία πρέπει επιτέλους να βγει από τον πουριτανισμό και το δογματισμό που τη διακατέχει και να κάνει πολλα βήματα μπροστά! Υπογράψτε κ εσείς για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και βοηθήστε πολλούς συνανθρώπους σας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018
Ο αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ είναι εγκληματικός, δηλώνει μητέρα παιδιού με καρκίνο

Ο οικονομικός αποκλεισμός των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας είναι εγκληματικός γιατί εμποδίζει την πρόσβαση σε φάρμακα και απαραίτητους πόρους για να σωθούν ζωές, κατήγγειλε η Μαγιελίν Χιμένες, μητέρα παιδιού οκτώ ετών που πάσχει από καρκίνο.
Σε συνέντευξη στο πρακτορείο Prensa Latina, εξήγησε ότι ο ισχύον αποκλεισμός επί έξι σχεδόν δεκαετίες υποχρεώνει το νησί να αναζητεί σε τρίτες χώρες και από άλλες οδούς φάρμακα, αντιδραστήρια και απαραίτητο εξοπλισμό για την περίθαλψη ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες.

«Εδώ και ένα χρόνο και τέσσερις μήνες βρίσκομαι στο Ινστιτούτο Ογκολογίας και Ραδιολογίας της Αβάνας με το παιδί μου, όπου έχω δει πως εξασφαλίζουν τα φάρμακα που θέλει η θεραπεία του, όλα αυτά παρά τον εγκληματικό αποκλεισμό», δήλωσε.
Για την Χιμένες, είναι ακατανόητο και άδικο οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε μια χώρα δημοκρατική αναγνωρισμένη για τη δέσμευσή της με την υγεία του πληθυσμού.
«Δεν έχω λόγια για να ευχαριστήσω την Επανάσταση και τους γιατρούς και ειδικούς της υγείας, το παιδί μου έχει ανεπαρκές ανοσοποιητικό και απαιτεί εξετάσεις και θεραπείες και δυσχεραίνονται εξαιτίας αυτού του αποκλεισμού», υπογράμμισε.
Η μητέρα, κάτοικος στην κεντρικής επαρχίας του Σιέγο ντε Άβιλα, λυπάται που η κατάσταση του μικρού της είναι μια από πολλές άλλες που παλεύουν με τον καρκίνο στο νησί.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας, ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοοικονομικός αποκλεισμός αθροίζει ζημιές στον τομέα περισσότερων από 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λαμβάνοντας υπόψη την υποτίμηση του νομίσματος έναντι της αξίας του χρυσού στην διεθνή αγορά.
Στις 31 Οκτώβρη, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ψηφίσει για 27η συνεχόμενη φορά από το 1992 ένα σχέδιο απόφασης που ζητεί τον τερματισμό του αποκλεισμού, πρωτοβουλία παρόμοια από την υποστηριζόμενη πάντα με κατηγορηματικό τρόπο, τα τρία τελευταία χρόνια από 191 εκ των 193 κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερασπιση : «Γιατι  αρνειστε το διαλογο με  τη ΧΑ;»
Δ. Ψαρρας : «Ισως υπαρχει και κατι προσωπικο. Τον Νοεμβριο το 1973 εγω ημουν στη Συντονιστικη Επιτροπη του Πολυτεχνειου, όταν ο Μιχαλολιακος ηταν μαζι με τον Ηλια Τσιαπουρη που δολοφονουσε από την ταρατσα του υπουργειου Δημοσιας Ταξης αοπλους διαδηλωτες. Δεν μπορω να κανω διαλογο με αυτους.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδωνις Γεωργιαδης
Και αυτόγραφα από τον Παττακό έπαιρνε,
Και τα βιβλία του Πλεύρη δόξαζε,
Και Έλληνας Γεννιέσαι Δεν Γίνεσαι με χρυσαυγίτες τσίριζε,
Και συνθήματα του Γκέμπελς φώναζε,
Και ναζιστικές θεωρίες φυλετικής ανωτερότητας δίδασκε,
Αλλά στην ΝΔ δεν υπάρχουν ακροδεξιοί…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλείο της γυναικείας ευαισθησίας.....
Στο Πάνθεον Κινέζων Ηρώων ανήκει το μνημείο "Κόκκινη αδερφή " (红 嫂)! Η Ming Dein (明德 英). Όταν ήταν δυο χρονών εξαιτίας μιας ασθένειας έχασε τη φωνή της. Σε ηλικία 25 ετών παντρεύτηκε και το 1941 την περίοδο πολέμου της Κίνας με τον κατακτητή Ιαπωνία γέννησε ένα από τα παιδιά της. Κατά τη διάρκεια μαχών με τον κατακτητή κοντά στο χωριό της Mamuchi, Yina περιοχή , επαρχία Shandong, ενάμιση μήνα μετά τη γέννα, βρήκε σε μια σπηλιά βαριά πληγωμένο και εξασθενημένο Κινέζο στρατιώτη! Καθώς δεν υπήρχε νερό κοντά η 30χρονη τότε Dein ξεγύμνωσε το στήθος της και του έδωσε να πιει από το μητρικό της γάλα σώζοντας έτσι τη ζωή του!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού στις 11 Οκτώβρη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση για τους εργαζόμενους με μόνιμη & ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σχέση εργασίας σε Υπηρεσίες του Υπουργείου στα Μουσεία & τους Αρχαιολογικούς Χώρους για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου του 2018.
Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρηση - παράδοση κτιρίων Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της Χώρας.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ανακοίνωση με τίτλο «Κλειστοί όλοι οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία. Συμμετοχή των Αρχαιοφυλάκων στην Απεργία 11/10/2018 ημέρα Πέμπτη», δημοσίευσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Με την ανακοίνωση η Ένωση γνωστοποιεί ότι «μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή και στήριξη των Αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.)».
«Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην Υπουργική απόφαση Αριθμ.0004586 ΕΞ 2018 σύμφωνα με τον Νόμο 196 παρ.6 και 209 του ν.4389/2016, ακόμα δεν έχουμε δει καμία τέτοια πρωτοβουλία», συνεχίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ, που καλεί κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:
«Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων, να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση και να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας».

Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΟΑ. :
α) Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων
β) Να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση.
γ) Να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας.
Κύριοι Υπουργοί,
Δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να διαπραγματεύεστε και να εκχωρείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά σε οποιονδήποτε και με οτιδήποτε αντάλλαγμα, διότι δεν σας ανήκουν, δεν είναι περιουσία σας.
Η ΠΕΥΦΑ θα κλιμακώσει  στον υπέρτατο βαθμό τον αγώνα για την προστασία της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί όπως την προστάτευσαν και την διαφύλαξαν οι προηγούμενες γενεές έτσι έχουμε χρέος και ευθύνη να την παραδώσουμε και εμείς στις επόμενες .
Για αυτό σας καλούμε άμεσα να καταργήσετε τις σχετικές Νομοθετικές ρυθμίσεις, που θίγουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των Μνημείων και των Μουσείων της Χώρας μας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαμπινιώτης για "μακεδονική γλώσσα"
Το λάθος με το «Βόρεια» Μακεδονία Η «Μακεδονία» δεν είναι μόνο λέξη, είναι και έννοια. Και η παραχάραξη της σημασίας της λέξης συνιστά παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας. Σε όλα αυτά ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών που επιδεινώνει τη σύγχυση. Υπό αυτό το πρίσμα θα ήταν προτιμότερη μια σύνθετη μονολεκτική ονομασία, όμως...

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης είναι καθηγητής της Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
 Ο Γ. Μπαμπινιωτης για το Σκοπιανο και την «Μακεδονικη γλωσσα». Λεει στην εκμπομπη του Γ. Παπαδακη στον ΑΝΤ1 λεει ότι η γλωσσα είναι ένα Βουλγαρικο ιδιωμα, μπορουμε να την ονομασουμε Βουλγαροσερβικη γλωσσα, η υποχωρώντας να δεχτουμε να την ονομασουμε Σλαυομακεδονική, τονιζοντας το σλαυικη. Παντως σε καμια περιπτωση «Μακεδονικη γλωσσα». Προσπαθησε να δικαιολογηθει για την αναγνωριση στη  Διασκεψη των Ηνωμενων Εθνων το 1977 της «Μακεδονικης Γλωσσας», οπου είναι και επιχειρημα των Σκοπιανων, ότι από τοτε η Ελλαδα εχει αναγνωρισει την «Μακεδονικη γλωσσα».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάθομαι και διαβάζω ένα παλιό άρθρο από το μπλογκ τής Καμπάνιας (https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/05/08/fasistikos_skotadismos/)   που αναφέρει διάφορες απίστευτες απόψεις που έχουν διατυπώσει δημόσια υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τού σιχαμένου ναζιστικου ουκρανικού καθεστώτος. Πχ:
"Ο ουκρανικός πολιτισμός διαμόρφωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό το 6,000-8,000 π.Χ.
Στο έδαφος της αρχαίας Ουκρανίας υπήρχαν τέσσερις πολιτισμοί από τους οποίους εξελίχθηκαν οι Σουμέριοι, οι Τρώες, οι Αιγύπτιοι και οι Έλληνες.
Οι Ουκρανοί ήταν οι πρώτοι που ήρθαν σε επαφή με το Θεό, που επινόησαν τη γραφή και που έβαλαν τις βάσεις για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Ο Ιησούς Χριστός ήταν Αιγύπτιος ιερέας που υπηρετούσε έναν Ουκρανό Φαραώ.
Ο Βούδας, όπως και οι ιδρυτές της Ρώμης και της Αιγύπτου αλλά και οι δημιουργοί της μουσικής και της τέχνης ήταν αρχαίοι Ουκρανοί που πήραν τις γνώσεις τους απευθείας από το Θεό."
Ε λοιπόν αυτές οι απόψεις μοιάζουν απολύτως νορμάλ και λογικές στο φως των πρόσφατων μαθημάτων τού άδωνι...

Σχολιο.-  "Ο Όλεγκ (Олег Вещий, 855 - 912) ήταν Βάραγγος πρίγκιπας, ο οποίος κυβέρνησε το σύνολο ή μέρος του λαού των Ρως κατά τις αρχές του 10ου αιώνα. Θεωρείται ιδρυτής του Κράτους των Ρως και είναι ο πρώτος ρουρικίδας πρίγκιπας, για τον οποίο η ιστορική έρευνα βεβαιώνει πως υπήρξε πραγματικά. Το όνομά του προέρχεται από τον εκσλαβισμό του αρχαίου σκανδιναβικού «Χέλγκι» (Helgi).Αδιευκρίνιστες είναι και οι συνθήκες θανάτου του. Η σκανδιναβική σάγκα «Όρβαρ - Οντ» περιγράφει ότι σύμφωνα με μία προφητεία, ο Όλεγκ (ο οποίος επίσης χαρακτηριζόταν προφήτης, πιθανά λόγω του σκανδιναβικού ονόματός του που σήμαινε «διαλεγμένος από τους θεούς») θα πέθαινε από το άλογό του. Για το λόγο αυτό το άφησε ελεύθερο να φύγει μακριά. Μετά από πολλά χρόνια έμαθε ότι πέθανε και σίγουρος ότι ο χρησμός δεν εκπληρώθηκε, έψαξε το σκελετό του. Όταν τον βρήκε, ένα φίδι ξεπήδησε από το κρανίο και τον σκότωσε. Κατά το Πρώτο Χρονικό πέθανε το χειμώνα 912 - 913 και τάφηκε στο Κίεβο.

Σχολιο.- Σύμφωνα με το Πρώτο Χρονικό, την πρώτη γραπτή ρωσική ιστορία όπου όμως είναι δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ αλήθειας και μύθου:
"Οι Βάραγγοι ήταν σκληροί πολεμιστές, που το έτος 6367 (859 μΧ) εισέπραξαν φόρο υποτέλειας από τα φιννικά και σλαβικά φύλα της σημερινής βορειοδυτικής Ρωσίας. Το 862 οι υποτελείς εξεγέρθηκαν και τους εξεδίωξαν, αλλά αμέσως μετά άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους! Τότε κάλεσαν το βασιλιά Ρούρικ και τους αδελφούς του Τρούβορ και Σινέα, αρχηγούς της βαραγγικής φυλής Ρως - τους προσέφεραν γη και ύδωρ, υπό τον όρο ότι θα έπαιζαν το ρόλο του επιδιαιτητή στις διαφορές τους και θα διασφάλιζαν την ειρήνη. Οι Ρως δέχθηκαν την πρόταση, και δημιούργησαν τους πρώτους οικισμούς τους στη Λάντογκα και στην περιοχή γύρω από το Νόβγκοροντ."
Σχολιο.-  Μια μικρή ομάδα εμπειροπόλεμων ξένων έβαλε σε τάξη έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμητικά σλαβικό πληθυσμό. Αυτό έκαναν οι Ρως στη Βαλτική, αυτό έκαναν και οι Βούλγαροι στα Βαλκάνια. (Άλλη ομοιότητα: Οι εμπειροπόλεμοι ξένοι έδωσαν το όνομά τους στους Σλάβους, που είχαν υπό την εξουσία τους, υιοθέτησαν ωστόσο τη σλαβική γλώσσα.)

Σχολιο.- Οι πολεμικές μέθοδοι αλλά και οι καθημερινές συνήθειες των μελών της Βαραγγικής Φρουράς είχαν γίνει πολλές φορές αντικείμενο σαρκασμού. Ο απλός λαός τους αποκαλούσε πελεκοφόρους βαρβάρους και βασιλικές κρασοσακούλες για τη ροπή που έδειχναν προς το αλκοόλ.
Το ίδιο χρονικό αναφέρει ότι αν και οι λαοί της σημερινής Ουκρανίας πλήρωναν φόρο υποτελείας στους Βαράγγους, τελικά κατάφεραν να τους εκδιώξουν και να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους. Σύντομα όμως, το 6370 από κτίσεως κόσμου (δηλαδή το 862 μ.Χ.), οι έριδες μεταξύ των τοπικών φυλών ήταν τόσο μεγάλες ώστε αποφάσισαν να καλέσουν και πάλι τους ισχυρούς Βαράγγους για να τους κυβερνήσουν:
«Πέρασαν λοιπόν τη θάλασσα, και πήγαν να βρουν τους Βαράγγους Ρως. Αυτούς τους συγκεκριμένους Βαράγγους τους ονόμαζαν Ρως (Ρώσους) όπως κάποιοι άλλοι ονομάζονται Σουηδοί, και άλλοι Νορμανδοί, Άγγλοι και Γκοτλάνδιοι…
Ύστερα είπαν στους Ρως: ‘Η χώρα μας είναι μεγάλη και πλούσια, αλλά δεν υπάρχει τάξη εκεί. Ελάτε να την κυβερνήσετε και να βασιλέψετε’. Επέλεξαν τρεις αδελφούς με τις οικογένειές τους και αυτοί πήραν μαζί τους όλους του Ρως και μετανάστευσαν. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία, ο Ρούρικ, εγκαταστάθηκε στο Νόβγκοροντ, ο δεύτερος, ο Σίνεους, στο Μπελουζέρο, και ο τρίτος , ο Τρουβόρ, στο Ίζμπορσκς. Εξαιτίας αυτών των Βαράγγων, η περιοχή του Νόβγκοροντ έγινε γνωστή ως χώρα των Ρως (Ρώσων)».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία γράφουν οι Λαπαβίτσας και Κουβελάκης και υπάρχει κόσμος δημοκρατικός που δυσφορεί με το άρθρο τους.
Ενδεχομένως, σκηνές όπως αυτές ή η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου από την κλοτσοπατινάδα των μπάτσων ή η επιβολή παρατεταμένου καθεστώτος κατοχής στη Λευκίμμη και οι άγριοι ξυλοδαρμοί των κατοίκων της κ.λπ. κ.λπ., να μην έχουν πέσει στην αντίληψή τους, Ίσως ούτε και οι δηλώσεις Τσίπρα για την ταύτιση των απόψεών του για τη δημοκρατία μ' αυτές του Τραμπ.
Τους τα υπενθυμίζω. Και τους καλώ στα δικαστήρια την Τρίτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δίωξη του Λαφαζάνη. Του πρώτου επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού που διώκεται για την πολιτική του δράση, μετά την κατάργηση του 509 το 1974.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής”, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην έναρξη της στρατιωτικής άσκησης “Παρμενίων 2018”, σε μια απροσχημάτιστη εκδήλωση αμερικανοδουλείας, που θα τη ζήλευε ακόμη και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Χωρίς να διστάζει να αναφερθεί και στις συμμαχίες που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με καθεστώτα όπως αυτά του Ισραήλ, της Αιγύπτου, των Αραβικών Εμιράτων κ.ά.
Χωρίς να επιχειρεί, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να αποκρύψει την εμπλοκή της Ελλάδας σε βρόμικα και επικίνδυνα παιχνίδια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς αναφέρθηκε και στην ανάληψη ευθύνης για την “αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής”. Χρησιμοποιώντας τον όρο με τον οποίο αναφέρονται οι ευρωατλαντικοί ιμπεριαλιστές στους εθνικοαπελευθερωτικούς και αντιμπεριαλιστικούς αγώνες των λαών της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριήμερη πορεία από το Λαύριο στην Αθήνα !
Με την ευκαιρία της επετείου της διεθνούς συνωμοσίας κατά της ηγεσίας τους και κατά της δυνατότητας του αυτοπροσδιορισμού τους, στις 7 Οκτωβρίου 2018 στις 3:00μ.μ. οι Κούρδοι θα μεταβούν με πορεία από το Λαύριο στην Αθήνα. Θα φτάσουν στις 9 Οκτωβρίου 2018 στις 3:00μ.μ στην πλατεία Συντάγματος. Από εκεί, θα πάνε πρώτα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μετά στο τουρκικό προξενείο. Όποια/ος θέλει να συμμετέχει, μπορεί να ξεκινήσει μαζί τους από τον καταυλισμό του Λαυρίου ή να έρθει απευθείας στις 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου η μαζική πορεία των 3 ημερών θα ολοκληρωθεί με διαμαρτυρία.
Περιμένουν τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη όλων των δημοκρατικών ανθρώπων κι επαναστατημένων συντρόφων .
Υ.Γ:Το τουρκικό κράτος πριν λίγες μέρες κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 65 χωριά του Ντιγιάρμπακιρ . Ετοιμάζουν επίθεση όχι μόνο στο PKK, αλλά στον κουρδικό λαό. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό δολοφονούνται άμαχοι , παιδιά ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ' έχει απασχολήσει κι άλλες φορές και δεν θα πάψει να μ' ενοχλεί. Ίσως γιατί κάθε που γίνεται πλακίτσα με την ανορθογραφία, την εισπράττω ως χλευασμό τόσων και τόσων δικών μου αγαπημένων ανθρώπων, που η ζωή δεν τους επέτρεψε να μάθουν να γράφουν ορθογραφημένα.
Λαϊκών ανθρώπων, που έχουν κάθε λόγο να εκλαμβάνουν τον χλευασμό και το καλαμπουράκι, ως απευθυνόμενα και προς τους ίδιους.
Πόσο μάλλον, όταν προέρχονται από αριστερούς. Που θα έσπαγαν άγρια πλάκα με την παρέα στο μπαράκι, αν τύχαινε να πέσουν στα χέρια τους τίποτα γραπτές εισηγήσεις εργατών συνδικαλιστών. Ανάλογη μ' αυτήν που σπάνε, διαβάζοντας εδώ μέσα δημοσιεύσεις ανθρώπων που δεν είχαν την τύχη να κάνουν τις δικές τους σπουδές.
Ανυποψίαστοι, ενίοτε, για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που κάνουν οι ίδιοι, ακόμη και σε σχολιασμούς της ανορθογραφίας της πλέμπας.
Σχολιο.- Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ορθογραφία θα ξέρουν να εγκαταστήσουν τον αυτόματο διορθωτή; έλεος δηλαδή! Δεν έχουν όλοι,ες πάθος με το φεισμπουκ, κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία (ή και μικρότεροι) μπαίνουν που και που να ξεσκάσουν και να γράψουν κάτι... και μ' αυτούς θα τα βάλουμε; Τόσο τέλειοι,ες είμαστε "εμείς";



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 χρόνια φυλακή σε όποιον ασκεί κριτική στο ΝΑΤΟ!
Απίστευτο Σχέδιο Νόμου του υπουργού Δικαιοσύνης της Δανίας!
Ναζιστικό και όμως αληθινό!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ....ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΡΕΜΑΛΙΑ !
Την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγή και την απόφαση της Ιταλίας να κάνει τα πάντα για να μην γίνει Ελλάδα και θύμα των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων, διακήρυξε χθες η Ρώμη δηλώνοντας αμετακίνητη στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού απέναντι στις Βρυξέλλες, οι οποίες χθες απέρριψαν το σχέδιο.

Ρώμη προς Βρυξέλλες: «Εάν πάτε να μας κάνετε Ελλάδα θα τινάξουμε στον αέρα την οικονομία του πλανήτη»!
06/10/2018 - 18:20
Την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας ως παράδειγμα προς αποφυγή και την απόφαση της Ιταλίας να κάνει τα πάντα για να μην  γίνει Ελλάδα και θύμα των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων, διακήρυξε σήμερα η Ρώμη δηλώνοντας αμετακίνητη στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού απέναντι στις Βρυξέλλες, οι οποίες χθες απέρριψαν το σχέδιο.
Πέρα από τα γεγονότα αυτά καθαυτά, είναι τρομακτικό και επώδυνο για την Ελλάδα και τους Ελληνες ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καταστροφής η χώρα και περισσότερο επώδυνο είναι ότι αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της (η οποία θα συνεχιστεί χωρίς κανείς να μπορεί να αλλάξει την μοίρα της) ουδέποτε πλήρωσαν και ουδέποτε θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους.
Μετά μάλιστα και την απόρριψη του τελεσιγράφου απο τις Βρυξέλλες το οποίο έδινε στη Ρώμη  καιρό μέχρι τοις 15 Οκτωβρίου για να προβει σε "διορθωτικές κινήσεις" στον προϋπολογισμό, νέες δηλώσεις απο τη Λέγκα κάνουν λόγο για επερχόμενη "παγκόσμια οικονομική καταστροφή", εάν επιμείνουν οι γραφειοκράτες στην απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού συσχετίζοντας την κατάσταση με την Ελλάδα:
«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» προειδοποίησε ο βουλευτής και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, και υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Λέγκας.
Ο Μπόργκι χρησιμοποίησε την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας για να προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες με παγκόσμια οικονομικό «ολοκαύτωμα», λέγοντας ότι «Κάθε απόπειρα να κάνετε το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια κρίση».
Ο Ιταλός βουλευτής δήλωσε ότι το  χάος που θα προκύψει θα είναι «χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε όταν «τα αφεντικά της Ευρώπης κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα το 2010 επιβάλλοντας το Μνημόνιο και τις δήθεν μεταρρυθμίσεις».
Μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».
«Οι προβλέψεις δεν γίνονται υποθετικά. Είμαστε βέβαιοι ότι με την ανάπτυξή μας θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το χρέος και να μειώσουμε το έλλειμμα», τόνισε νωρίτερα από το Μιλάνο ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.
Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι συνέχισε τον «πόλεμο λέξεων» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τον για την «καταστροφή της Ευρώπης».
Την Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλντις Ντομπρόβσκις απέστειλαν επιστολή στον ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, με την οποία εξέφρασαν φόβους για την αύξηση του δημοσίου ελλείμματος της χώρας.
Την ιδία ώρα, σε συνέντευξή του σε αυστριακές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος μιας δεύτερης Ελλάδας για την Ευρώπη τόνισε ότι«αν έλεγα κάτι τέτοιο οι Ιταλοί θα αναστατώνονταν ξανά… Δεν συγκρίνω την Ελλάδα με την Ιταλία, πρόσθεσε, πάρα τα υψηλή επίπεδα χρέους και το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.
Ο «αλκοολοκός» Ζ.Κ.Γιούνκερ, όπως τον χαρακτήρισε ο Μ.Σαλβίνι εμμέσως πλην σσαφώς, επισήμανε ότι «έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων».
Πού ποντάρει η ιταλική κυβέρνηση;
Βασικά σε τρεις παράγοντες:
-Στην τεράστια δημοφιλία της και την εκλογική της βάση. Η πρώτη ξεπερνά το 75% και η δεύτερη το 65% βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων του Μαρτίου. Είναι η κυβέρνηση με την μεγαλύτερη εκλογική βάση στην Ε.Ε.
- Στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Κόντι στο πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ουάσιγκτον ότι «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ιταλία για να σπάσουν τα δεσμά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών»
-Στο ότι σε επτά μήνες έχει ευρωεκλογές: Αυτή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τελειώσει. Δεν θα ρισκάρει τίποτα για να μην υποστεί τις συνέπειες μετά την αλλαγή εξουσίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάντε εικόνες στο μυαλό σας, όσα θα διαβάσετε...
Γεννημένος Ήρωας. Απίστευτο !!
Σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 1976.
Ο Σοβιετικός παγκόσμιος πρωταθλητής τεχνικής κολύμβησης Σαβάρς Καραπετιάν σώζει από σίγουρο πνιγμό, ένα προς ένα, είκοσι άτομα.
Μόλις είχε τελειώσει την καθημερινή του προπόνηση των 20 Km στην λίμνη Γερεβάν όταν είδε ένα τρόλεϊ, με 92 επιβάτες, να πέφτει στην λίμνη. Κολύμπησε μέχρι εκείνο το σημείο και βούτηξε στα δέκα μέτρα που ήταν βυθισμένο και σχεδόν αόρατο από την λάσπη που είχε σηκωθεί. Έσπασε το πίσω παρμπρίζ με τα πόδια και μέσα από αυτό, άρχισε να βγάζει ανθρώπους να τους ανεβάζει στην επιφάνεια (περίπου 30 με 35 δευτερόλεπτα για κάθε άτομο που ανέβαζε) όπου τους παραλάμβανε ο αδελφός του, που προπονούνταν μαζί του, ο οποίος τους άφηνε στην ξηρά που απείχε 25 μέτρα. Έκανε το ίδιο πολλές φορές, σχεδόν 30 αλλά δεν επέζησαν όλοι. Δεν θυμάται πόσες γιατί άρχισε σταδιακά να χάνει τις αισθήσεις του από την κόπωση, την υποθερμία και τις πληγές που δεχόταν από το σπασμένο παρμπρίζ.
Έμεινε σε κώμα 46 μέρες και όταν συνήλθε η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που τα 10 παγκόσμια ρεκόρ και τα χρυσά μετάλλια των παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ήταν πλέον η τελική συγκομιδή του από το άθλημα, δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά.
Ο ίδιος όταν τον ρώτησαν για το πιο τρομακτικό μέρος αυτού του περιστατικού απάντησε : "Ηξερα ότι δεν μπορούσα να τους σώσω όλους. Φοβόμουν μήπως κάνω κάποιο λάθος. Ήταν τόσο σκοτεινά εκεί κάτω που δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα. Σε μία από τις καταδύσεις μου κατά λάθος άρπαξα ένα κάθισμα. Θα μπορούσα αντ' αυτού να είχα σώσει μία ακόμη ζωή. Αυτό με στοιχειώνει ακόμα και στα όνειρά μου".
Ο ηρωισμός, το θάρρος και η αυταπάρνησή του, δεν έγιναν αμέσως γνωστά. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν έμειναν στο δικηγορικό συρτάρι και δημοσιεύτηκαν μετά δυο χρόνια. Τότε, του απονεμήθηκε το μετάλλιο «Για τη σωτηρία του πνιγμού» και το μετάλλιο του «Τάγματος της Τιμής».
Το 1982 η εφημερίδα "Komsomolskaya Pravda" δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το κατόρθωμά του, με τίτλο "Η υποβρύχια μάχη του πρωταθλητή". Αυτή η δημοσίευση αποκάλυψε ότι ήταν ο διασώστης και έλαβε περίπου 60.000 επιστολές από αγνώστους.
Τον Φεβρουάριο του 1985 περνώντας τυχαία κοντά από ένα κτίριο που φλεγόταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν σ΄ αυτό παγιδευμένοι άνθρωποι. Χωρίς δεύτερη σκέψη όρμησε μέσα στις φλόγες και έβγαλε έξω έναν-έναν τους ανθρώπους εξασφαλίζοντας μια πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο από σοβαρά εγκαύματα και προβλήματα αναπνοής λόγω των αερίων.
Το 2014 στους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες που έγιναν στο Σότσι της Ρωσίας ένας άνδρας που με δυσκολία κατάφερε να τρέχει, μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα για το Κρεμλίνο. Όμως η Φλόγα έσβησε και ο κόσμος ανησύχησε. Κάποιος από την επιτροπή που τον ακολουθούσε, την άναψε.
Την επόμενη ημέρα το διαδίκτυο πήρε φωτιά, έγραφαν : Ντροπή, γιατί έβαλαν αυτόν; ντροπή που δεν κατάφερε να φροντίσει την Φλόγα.
Αργότερα έμαθαν ότι ήταν ο Shavarsh Karapetyan που έκτοτε έχει αναπνευστικά και άλλα προβλήματα. Τότε άλλαξαν οι δημοσιεύσεις και έγραψαν : Ήταν κάποιο σημάδι, ήθελε να δείξει ότι ακόμη και η Φλόγα έσβησε μπροστά στο θάρρος και το μεγαλείο της ψυχής του !
Ο Σαβάρς Καραπετιάν-Shavarsh Karapetyan, γεννήθηκε το 1953, είναι Αρμενικής καταγωγής, Ρώσος αθλητής.
Κάτοχος 11 παγκοσμίων ρεκόρ, είναι 17 φορές πρωταθλητής κόσμου, 13 φορές πρωταθλητής Ευρώπης και 7 φορές πρωταθλητής Σοβιετικής Ένωσης, στην κολύμβηση.
Σήμερα ζει μια απλή ζωή, είναι ιδιοκτήτης ενός εμπορικού καταστήματος παπουτσιών στη Μόσχα το οποίο έχει ονομάσει «Δεύτερη Αναπνοή».
Ο Karapetyan βραβεύθηκε με το βραβείο " Fair Play " της UNESCO για τον ηρωισμό του.
Το 1986 ένα αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πήρε το όνομά του, 3027 Shavarsh.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Forensic Architecture: Ο Ρουπακιάς πέρασε ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς και δολοφόνησε μπροστά τους τον Παύλο Φύσσα
http://www.topontiki.gr/article/291921/forensic-architecture-o-roypakias-perase-anamesa-se-dyo-astynomikoys-kai-dolofonise#.W7fQfUGXXbM.twitter



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αssad: η συμφωνία του Ιdlib είναι προσωρινό μέτρο. Το Idlib θα επανέλθει στη συριακή διοίκηση. Τα γεγονότα της Συρίας σχετίζονται με το  »deal του αιώνα ».
7/10/2018 – 19.00
H Kεντρική Επιτροπή του Κόμματος Baath συγκλήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Bachar al-Assad. Ο πρόεδρος al-Assad τοποθετήθηκε επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων όσο και αυτών στα πεδία των μαχών και διαβεβαίωσε ότι αυτό που διαδραματίζεται στη Συρία συνδέεται  άρρηκτα  με αυτό που τελευταία αποκαλείται το deal του αιώνα. « Αυτό το θέμα είναι τόσο παλιό όσο το παλαιστινιακό αλλά τελευταία επιταχύνθηκε για να ευνοήσει την απεμπλοκή ενός αριθμού κρατών από τη σύγκρουση με τον ισραηλινό εχθρό », γνωστοποίησε ο Σύριος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος al-Assad αναφέρθηκε στην υστερία που χτυπάει τη Δύση πριν τη μάχη του Idleb που προέρχεται από το ότι η νίκη των Συρίων σημαίνει την αποτυχία της συνωμοσίας της κατά της Συρίας  που θα επανέλθει πιο επικίνδυνη απ΄ότι στο παρελθόν και θ΄αντιμετωπίσει τη συνωμοσία της εναντίον της περιοχής , είτε υπό τη μορφή του deal του αιώνα είτε υπό άλλες μορφές και θα δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα για τις χώρες της περιοχής και του κόσμου.
Αναφορικά με την συμφωνία του Idleb, ο πρόεδρος  al-Assad ανέφερε ότι η θέση του συριακού κράτους είναι καθαρή  και ότι κι αυτό το κυβερνείο όπως και τα άλλα συριακά εδάφη θα επανέλθουν στους κόλπους του συριακού κράτους διευκρινίζοντας ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα προσωρινό μέτρο από την οποία το συριακό κράτος πραγματοποίησε πρόοδο στο πεδίο της μάχης ,εκ των οποίων η διακοπή της αιματοχυσίας.
Ο πρόεδρος  al-Assad πρόσθεσε : « κάθε φορά που προελαύνουμε προς τη νίκη οι εχθροί της Συρίας εντατικοποιούν τις απόπειρές τους να την αποδυναμώσουν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε εσωτερικές προκλήσεις όχι λιγότερο επικίνδυνες από τον πόλεμο ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ που κάνουν αναγνωριστικές αποστολές σε ρωσικές βάσεις στη Συρία επιχειρούν από την Πρέβεζα.
7/10/2018 – 12.00
Ένα αεροσκάφος AWACS του ΝΑΤΟ καταγράφηκε και δεσμεύθηκε από τη συριακή αεράμυνα καθώς διεξήγαγε μια αναγνωριστική αποστολή πάνω από ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία  όπου έκτοτε έχουν αναπτυχθεί τα συστήματα αεράμυνας S-300.
Η συριακή DCA  δέσμευσε ένα αεροσκάφος ανίχνευσης και εντολής του ΝΑΤΟ, ένα Boeing E-3A Sentry, γνωστό ομοίως υπό την ονομασία AWACS, που προερχόμενο από τη Γερμανία , πέταξε κατά τη διάρκεια 3 ωρών πάνω από τα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου  πλησίον του Λιβάνου προκειμένου να χαρτογραφήσει τη ρωσική αεροπορική βάση της  Hmeimim κοντά στη Λατάκια μετέφερε το Sputnik.
Mετά την παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300  στο συριακό στρατό τα κατασκοπευτικά αμερικάνικα αεροσκάφη  κάνουν κανονικά γύρους πλησίον των συριακών ακτών  όπου βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.
Tην ίδια στιγμή αναφέρεται ότι παρόμοιες αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιούν αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ που επιστρέφουν και προσγειώνονται στην Πρέβεζα στην Ελλάδα. Στις 6.10.18  επέστρεψε από αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο ένα Boeing E-3A « Sentry » (LX-N90446) του ΝΑΤΟ και προσγειώθηκε στην Πρέβεζα.
Nέο βίντεο από την παράδοση των S-300PM2 στη Συρία μέσω του ρώσικου An-124s



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μετά τα λιμάνια κλείνουμε και τα αεροδρόμια"
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 16:49
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου βάσει των οποίων η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στην Ιταλία λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ περνώντας από το ιταλικό έδαφος.
«Δεν θα δεχτούμε πτήσεις τσάρτερ οι οποίες δεν έχουν λάβει άδεια, αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια όπως κάναμε ήδη και με τα λιμάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Σαλβίνι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη πρώτη πτήση επιστροφής λαθρομεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία, που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με χώρα εισόδου την Ιταλία.
Σ' αυτή την πτήση θα βρίσκονται 40 λαθρομετανάστες που «απορρίφθηκαν» από τη Γερμανία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί να επιστρέψει άλλη μια ομάδα λαθρομεταναστών.  Με τις πρωινές του δηλώσεις, ο Σαλβίνι ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο για τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δήλωση με ανάλογο περιεχόμενο όμως, έκανε και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.
«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να έδωσε άδεια για αυτή την επιστροφή λαθρομεταναστών στην Ιταλία με πτήση τσάρτερ. Για τις λεγόμενες δευτερογενείς μετακινήσεις λαθρομεταναστων που ζητούσε η Γερμανία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει υπογραφεί καμία συμφωνία», τόνισε ο Ντι Μάιο. «Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά εγώ θεωρώ ότι για γίνουν τέτοια πράγματα, χρειάζονται συμφωνίες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica 40.000 λαθρομετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD ιδρύει εβραϊκό τμήμα
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 22:13
Tο ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ηγετικά στελέχη του οποίου έχουν υποβαθμίσει την σημασία των Ναζί στην ιστορία και έχουν λοιδορήσει το μνημείο του Ολοκαυτώματος, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση «εβραϊκού» τμήματος προκαλώντας κατακραυγή.
Η ίδρυση του εβραϊκού τμήματος ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιζμπάντεν, ονομάσθηκε «οι Εβραίοι του AfD» και εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης της υποστήριξης προς το ακροδεξιό κόμμα που θεωρεί ότι το ισλάμ δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα. Μέχρι στιγμής αποτελείται από 19 μέλη.
«Δεν είμαστε θρησκευτική οργάνωση, είμαστε μία πολιτική οργάνωση», δήλωσε ο επικεφαλή του εβραϊκού τμήματος Βόλφγκανγκ Φουλ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διευκρινίζοντας ότι δύο είναι οι προϋποθέσεις για την ένταξη στους «Εβραίους του AfD»: συμμετοχή ως μέλος στο κόμμα και εθνική ή θρησκευτική σχέση με την εβραϊκή πίστη.

Ο Βόλφγκανγκ Φουλ εξήγησε σήμερα στο Βιζμπάντεν ότι το AfD είναι το πλέον φιλοϊσραηλινό κόμμα στην γερμανική βουλή και όχι μόνο διότι υποστηρίζει το δικαίωμά του να έχει ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του.

Στην Γερμανία κατοικούν 200.000 Εβραίοι και η χώρα είχε καλλιεργήσει τις τελευταίες δεκαετίες την εικόνα του ανεκτικού και ασφαλούς για τους εβραίους τόπου. Η άνοδος του AfD ανησύχησε την εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας.
Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Γερμανία που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία αυξήθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017 κατά 4% στις 681, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων συνδέεται με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουίτζι Ντι Μάιο: Θέλουμε τον διάλογο, αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 12:09
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην δεξια εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρεται και πάλι, σήμερα, στην στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον επόμενο προϋπολογισμό της χώρας.
«Ξέραμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα μας δεν θα αρέσαν. Αλλά σε έξι μήνες αυτή η Ευρώπη θα έχει τελειώσει», τονίζει. Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β» και ότι «δεν τίθεται υπό συζήτηση η συμμετοχή της Ιταλίας στην Ευρώπη και στο ευρώ».
Παράλληλα, ο Ντι Μάιο επιμένει ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και κατηγορεί τους επιτρόπους της Ένωσης ότι στηρίζουν την ιταλική αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, με τις Ευρωεκλογές τις ερχόμενης άνοιξης θα γίνει «σεισμός κατά της λιτότητας» και «οι κανόνες θα αλλάξουν αμέσως, την επόμενη ημέρα».
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των αγορών, ο αρχηγός των «Πέντε Αστέρων» δηλώνει, ότι «η μόνη λύση, για να ηρεμήσουν «θα ήταν η παραίτηση της κυβέρνησης της Ρώμης». Αλλά αυτό-τονίζει- «δεν το επιθυμούν οι ιταλοί πολίτες».
Τέλος, ο Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει βέβαιος ότι το «εισόδημα του πολίτη» για τους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους θα βοηθήσει έξι εκατομμύρια φτωχούς και να στηρίξει καθοριστικά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λετονία: Το φιλορωσικό κόμμα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 08:31
Το φιλορωσικό αριστερο κόμμα Αρμονία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στη Λετονία υπερτερώντας των αντιευρωενωσιτες δεξιους, ορισμένοι από τους οποίους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν μαζί του κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το αριστερο κόμμα Αρμονία ήρθε πρώτο με 19,8% των ψήφων και 23 εδρες στις 100. Ακολουθούν οι πρωτοεμφανιζομενοι αντιευρωενωσιτες δεξιοι του KPV LV (Ποιος είναι ιδιοκτητης του κρατους) (14,25% και 16 εδρες) --οι οποίοι δηλώνουν πως μπορούν να συνεργασθούν με όλους τους σχηματισμούς χωρίς «κόκκινες γραμμές»-- και αυτοί του πρωτοεμφανιζομενου Νέου Συντηρητικού Κόμματος (13,6% και 16 εδρες). Το πρωτοεμφανιζομενο κομμα Αναπτυξη με 12% και 13 εδρες, και ακολουθουν τα κομματα του πρωην πλεον κυβερνητικου συνασπισμου. Η Εθνικη Συμμαχια με 11% και 13 εδρες, η Ενωση Πρασινων και Αγροτων με 9,91% και 11 εδρες, και η Νεα Ενοτητα με 6,69% και 8 εδρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Βραζιλία-προεδρικές εκλογές: Δεν θα επιτραπεί στον Λούλα να ψηφίσει
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 07:47
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή 12 ετών κι ενός μήνα κάθειρξης μετά την καταδίκη του για διαφθορά, δεν θα μπορέσει να ψηφίσει σήμερα, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, καθώς ο αριθμός των εγκλείστων που απαιτείτο να υπάρχει για να εγκατασταθεί κάλπη στο σωφρονιστικό κατάστημα στην Κουριτσίμπα (νότια) δεν καλύπτεται.
Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος (2003-2010), που συγκέντρωνε σχεδόν το 40% των προθέσεων ψήφου ενόψει του σημερινού πρώτου γύρου ωσότου το ανώτατο εκλογοδικείο απέκλεισε οριστικά τη συμμετοχή του στη διαδικασία, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, έχει καταδικαστεί για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Φυλακισμένος εδώ και έξι μήνες, ο πρώην αρχηγός του Κράτους δεν θα μπορέσει να στηρίξει με την ψήφο του τον Φερνάντου Αντάτζι, τον πρώην υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής του και πρώην δήμαρχο του Σαν Πάουλου που τον αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT) τέσσερις εβδομάδες πριν ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα.
Με βάσει τους κανονισμούς για τη διεξαγωγή των εκλογών στη Βραζιλία, οι κρατούμενοι που δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα, όπως ο Λούλα, μπορούν να ψηφίζουν, αλλά πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 20 ώστε να εγκατασταθεί κάλπη μέσα στη φυλακή, εξήγησε το εκλογοδικείο της Πολιτείας Παρανά, απορρίπτοντας την περασμένη εβδομάδα το αίτημα του Λούλα να του επιτραπεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία-προεδρικές εκλογές: Ο Λούλα προτρέπει τους συμπολίτες του να ψηφίσουν τον Αντάτζι
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 05:46
Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προέτρεψε τους Bραζιλιάνους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τον Φερνάντο Αντάτζι, τον πολιτικό που τον αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων (PT) και διεκδικεί την προεδρία στις σημερινές εκλογές.
«Από όλα τα κόμματα, το PT είναι αυτό με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην επιτυχημένη διακυβέρνηση της Βραζιλίας», ανέφερε ο Λούλα σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.
«Η κάλπη δεν είναι χώρος μίσους, αλλά ελπίδας. Εκλέξτε πρόεδρο τον Αντάτζι. Ο Λούλα είναι ο Αντάτζι», πρόσθεσε, βάλλοντας εμμέσως εναντίον του Ζαΐχ Μπολσονάρου, του ακροδεξιού υποψηφίου που με πλαστες δημοσκοπησεις τα πληρωμενα δημοσιογρραφικα παπαγαλακια προσπαθουν  να είναι το φαβορί της αναμέτρησης.
Στον Λούλα, τον πολιτικό με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στη Βραζιλία, απαγορεύθηκε η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά.
Ο Αντάτζι, μέχρι τότε υποψήφιος αντιπρόεδρος του Λούλα, τον διαδέχθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες, αφού το Ανώτατο Εκλογοδικείο ακύρωσε την υποψηφιότητα του φυλακισμένου πρώην προέδρου.
Ο πρώην δήμαρχος του Σαν Πάουλου βρίσκεται πολύ πίσω από τον ακροδεξιό Μπολσονάρου, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, αλλά αναμένεται να περάσει στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την 28η Οκτωβρίου αν δεν αναδειχθεί νικητής ήδη από σήμερα. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτή την περίπτωση, στην προεδρία θα αναδειχθεί ο Αντάτζι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικο καθεστως : Ο σιωναζι υπουργός Άμυνας διέταξε να περισταλεί η ζώνη αλιείας στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας
 Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 04:11
Ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν διέταξε το Σάββατο να συρρικνωθεί η ζώνη όπου επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους στα ανοιχτά της Γάζας, σε αντίποινα για τα επεισόδια κατά μήκος του Τείχους που χωρίζει τη Λωριδα από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Η περιοχή όπου θα επιτρέπεται η αλιεία στους Παλαιστίνιους της Γάζας θα μειωθεί στα 6 ναυτικά μίλια (11 χιλιόμετρα) από τα 9 το τρέχον διάστημα (16,5 χλμ.), ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το σιωναζιστικο γραφείο του αληταρα σιωναζι Λίμπερμαν, χωρίς να διευκρινίσει από πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση αυτή.
Ο περιορισμός της περιοχής όπου επιτρέπεται η αλιεία στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί μέρος του οικονομικού αποκλεισμού που επιβάλλει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως στην παλαιστινιακη Λωριδα της Γαζας επί μια δεκαετία και πλέον.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο υπουργος Παιδειας Γαβρογλου, μετα τα Αρχαια και την Ιστορια, ξηλωνει και τα Θρησκευτικα. Μετα την αντιδραση του Ελληνικου Λαου και της Πανελληνιας  Ενωσης Φιλολογων, απεναντι στον γλειωδη ανθελληνα προδοτη Γαβρογλου, τωρα αντιδρα ξανα ο Ελληνικος λαος και η Πανελληνια Ενωση Θεολογων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δημήτρης Ψαρράς, ο επίλεκτος της Σιωνιστικής Πρεσβείας
Ο Δημήτρης Ψαρράς, για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι ένας εκ'των συντακτών της ομάδας του Ιού. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Ισραήλ, μέσα και από την Εφημερίδα των Σιωνιστών, να διεκπεραιώσει την Σιωνιστική ατζέντα και να συμβάλλει έτσι στην επιβολή των Σιωνιστικών συμφερόντων στην χώρα μας.
Άνθρωποι σαν τον Ψαρρά, χρησιμοποιούν τον Αντιφασισμό, για την ακρίβεια τον όψιμο αντιφασισμό όπως προωθείται από τα Ισραηλινά κέντρα. Αυτός ο "Αντιφασισμός" μένει μόνο στην καταδίκη των Ναζί της Χρυσής Αυγής και χρησιμοποιείται σαν βιτρίνα για να εξυπηρετήσει και να καλύψει τα εγκλήματα του μεγαλύτερου φασίστικου μορφώματος που υπάρχει στον κόσμο, το κράτος του Ισραήλ.
Αυτός ο όψιμος αντιφασισμός, χρησιμοποιείται και για έναν ακόμα λόγο. Για να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τα βλέμματα αλλού, όταν τα συμφέροντα των εξουσιαστών βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο. Πάντα, στο στημένο και συστημικό παιχνίδι ανάμεσα σε αυτά τα κέντρα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που έχει σαν κύριο στόχο, την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα.
Ο ίδιος άνθρωπος, έχει αναλάβει να οργανώσει και κατευθύνει, διάφορες ομάδες όπως τους XYZ Contagion, οι οποίες μέσα από την ευρύτερη Αριστερά, κάνουν συστηματική προπαγάνδα για τα συμφέροντα του Israhell αναμασώντας την Ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση του Μετώπου Καναφάνι για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Παλαιστινιακή Αλ Νάκμπα
Με αφορμή τα 70 χρόνια από τη Νάκμπα δεν ξεχνάμε τί οδήγησε στην Κατοχή της Παλαιστίνης και τη μαζική έξοδο χιλιάδων Παλαιστινίων Αράβων από τη γη τους.
Στις 15 Μαΐου του 2018 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή (Αλ Νάκμπα) των Παλαιστινίων. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των όσων διαδραματίστηκαν από τη γέννηση του Σιωνιστικού Κινήματος μέχρι και τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ.
Σύντομο ιστορικό

-Το 1896 ο Αυστριακός Τέοντορ Χερτσλ ιδρύει το Σιωνιστικό Κίνημα, το οποίο «θέλει να μετατρέψει την Παλαιστίνη σε Εβραϊκό κράτος και, διακριτικά, να εκδιώξει τον αυτόχθονα πληθυσμό εκτός συνόρων». Το κίνημα αυτό οικοδομείται μέσα από τακτικά Σιωνιστικά συνέδρια.
-Το 1899 εμφανίζεται στο Λονδίνο μια Εβραϊκή Αποικιακή Τράπεζα που θα μετονομαστεί σε «Jewish Colonial Trust». Λειτουργεί ως εθνική τράπεζα σε όφελος του Σιωνιστικού Κινήματος. Εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα ως Bank Leumi Le-Yisrael και είναι η σημερινή εθνική τράπεζα του Ισραήλ. Το 1901 ιδρύεται στο Μπαλ το Εθνικό Εβραϊκό Ταμείο και το 1920 το Ταμείο Ανοικοδόμησης. Το πρώτο εξειδικεύεται στην αγορά ακινήτων και το δεύτερο στη χρηματοδότηση έργων υποδομής. Και αυτά τα δύο Ταμεία εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα και να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους σε όφελος του Σιωνιστικού κράτους.
-Το 1917 οι Βρετανοί αποικιοκράτες αποφασίζουν να παραχωρήσουν αυθαίρετα τη γη της Παλαιστίνης με μια δημόσια επιστολή (τη «Διακήρυξη Μπάλφουρ») στον ηγέτη της Εβραϊκής κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Γουόλτερ Ρότσιλντ, με την οποία τάσσονταν υπέρ της ίδρυσης μιας «Εβραϊκής Εθνικής Εστίας» απ’ τους Σιωνιστές στη γη της Παλαιστίνης. Από το 1920 οι Βρετανοί μετατρέπουν την Παλαιστίνη σε αποικία.
-Την 1η Μάη 1921 ξεσπάει μια σημαντική εξέγερση κατά της Βρετανικής διοίκησης, αλλά και κατά του Σιωνιστικού εποικισμού. Στις μάχες της Χάιφα και της Γιάφα που επακολουθούν έχουμε 95 νεκρούς και 219 τραυματίες.
-Το 1929 οι Εβραίοι έποικοι προσπαθούν για πρώτη φορά να καταλάβουν τους Αγίους Τόπους γύρω από το τζαμί Αλ Ακσά. Η γενική εξέγερση που ακολουθεί σε όλην την Παλαιστίνη έχει βαριές αιματηρές συνέπειες: 249 νεκρούς και 572 τραυματίες. Οι Σιωνιστές δεν κατορθώνουν ν’ αποκτήσουν τον έλεγχο των Αγίων Τόπων.
-Το 1936 οι Παλαιστίνιοι καλούν σε γενική απεργία ενάντια στην αποικιοκρατία. Πρόκειται για την πιο μακρόχρονη απεργία στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Διαρκεί έξι μήνες και καταλήγει σε ανταρτοπόλεμο. Οι Παλαιστίνιοι κατορθώνουν ν’ αποκτήσουν τον έλεγχο της υπαίθρου (εκτός των Εβραϊκών εποικισμών) και καταλαμβάνουν τις σημαντικότερες πόλεις, ανάμεσα τους τη Χάιφα, τη Γιάφα και το αρχαίο τμήμα της Ιερουσαλήμ. Η πάλη αυτή δεν στρέφεται μόνο κατά της αποικιοκρατίας, αλλά αποκτά και κοινωνικό περιεχόμενο. Υιοθετείται το σύνθημα «Η γη σ’ αυτούς που τη δουλεύουν και τα σπίτια σ’ αυτούς που τα κατοικούν».Οι Βρετανοί στέλνουν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις για να δαμάσουν την εξέγερση και εξοπλίζουν τους Εβραίους εποίκους, δημιουργώντας έτσι τις βάσεις για τον μελλοντικό ισραηλινό στρατό. Ιδρύεται η Χαγκανά και οι Μοσέ Νταγιάν και Γιγκάλ Αλόν (αργότερα στρατηγοί και υπουργοί) παίρνουν τα πρώτα τους μαθήματα ως στρατιωτικοί. Οι Εβραίοι έποικοι ιδρύουν παραστρατιωτικές μονάδες (Ιργκούν) που σαν στόχο έχουν τους Παλαιστίνιους πολίτες. Το 1939 η εξέγερση υποκύπτει. Υπάρχουν 15.000 νεκροί και τραυματίες. Ο πόλεμος της ανεξαρτησίας των Παλαιστινίων αποτυγχάνει .
Οι Σιωνιστές αξιοποιούν την αποτυχία της Παλαιστινιακής εξέγερσης για να ετοιμάσουν την ανακήρυξη του δικού τους κράτους. Δεν παραμελούν καμιά λεπτομέρεια. Η ίδρυση του κράτους τους γίνεται πάνω σε πτώματα.
-Το 1933 φτάνουν ακόμα και σε συμφωνίες με τους Ναζί (βλ. «Συμφωνία της Χάαβαρα»). Παίρνουν την εξουσιοδότηση να οργανώσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στην ίδια τη Γερμανία. Εκεί προετοιμάζουν τους Γερμανοεβραίους για να μεταναστεύσουν στην Παλαιστίνη. Μέσω της συμφωνίας της Χάαβαρα, οι πλούσιοι Γερμανοεβραίοι παίρνουν την άδεια να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στην Παλαιστίνη. Τότε μπαίνουν οι πρώτες βάσεις της μελλοντικής Εβραϊκής βιομηχανίας.
-Το σχέδιο για τη δημιουργία του Σιωνιστικού σχεδίου δεν χωράει καθυστερήσεις κι έτσι το 1940 έχουμε τη δημιουργία της Λεχί. Η Λεχί χωρίστηκε από τη Σιωνιστική τρομοκρατική ομάδα της Ιργκούν για να συνεχίσει να πολεμάει τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ζέεβ Γιαμποτίνσκυ, τότε ανώτερος διοικητής της Ιργκούν, είχε αποφασίσει ότι η διπλωματία και η συνεργασία με τη Βρετανία θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τον Σιωνιστικό σκοπό. Ο Στερν υποστήριξε ότι ο χρόνος για τη Σιωνιστική διπλωματία είχε τελειώσει και ότι είχε έρθει η ώρα για ένοπλο αγώνα ενάντια στους Βρετανούς. Όπως και άλλοι Σιωνιστές, αντιτάχθηκε στη Λευκή Βίβλο του 1939 , η οποία περιόριζε τόσο την Εβραϊκή μετανάστευση όσο και την Εβραϊκή αγορά γης στην Παλαιστίνη. Για τον Στερν, «δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του Χίτλερ και του Τσάμπερλεϊν». Ο Στερν και οι οπαδοί του έβλεπαν τους Βρετανούς σαν εχθρούς, οι οποίοι παρεμπόδιζαν τη δημιουργία της γης του Ισραήλ, και τους Ναζί σαν τους εχθρούς των εχθρών τους. Ο Στερν ήθελε να ανοίξει την Παλαιστίνη σε όλους τους Εβραίους πρόσφυγες από την Ευρώπη και το θεωρούσε ως το πιο σημαντικό ζήτημα για τη δημιουργία του Ισραήλ. Ήξερε όμως πως η Βρετανία δεν θα το επέτρεπε ποτέ αυτό. Ως εκ τούτου, κατέληξε πως οι Γισούβ (οι Εβραίοι που ζούσαν στην Παλαιστίνη) έπρεπε να πολεμήσουν τους Βρετανούς αντί να τους υποστηρίξουν στον πόλεμο.
-Στις 9 Απρίλη του 1948 περίπου 120 παραστρατιωτικοί των σιωνιστικών ομάδων της Ιργκούν και της Λεχί (Συμμορία του Στερν) εισβάλλουν στο Παλαιστινιακό χωριό Ντέιρ Γιασίν και δολοφονούν πάνω από 200 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Ένοπλοι της ακροδεξιάς Σιωνιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ιργκούν μαζί με το φασίστικο τάγμα της Λεχί, έκαναν επιδρομή στο χωριό και τους κατακρεούργησαν. Οι Σιωνιστές τρομοκράτες ήταν και οι ίδιοι που παρουσίασαν στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω του τύπου, τις σορούς των θυμάτων. Μια τακτική κίνηση των κατακτητών στο πλαίσιο της πρόθεσης που είχαν εξαρχής, που εν ήταν άλλη από την κατάκτηση της Παλαιστίνης. Τη σκυτάλη παρέλαβε η τρομοκρατική «προειδοποίηση» στη Γιάφα και άλλες Αραβικές κοινότητες. Με μεγάφωνα τοποθετημένα σε φορτηγά διαλαλούσαν ότι ο πληθυσμός είχε δύο επιλογές: είτε να εγκαταλείψει την περιοχή, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, είτε να έχει το τέλος των κατοίκων του Ντέιρ Γιασίν.
Κάπως έτσι ο Αραβικός πληθυσμός οδηγήθηκε και υπό την Σιωνιστική τρομοκρατία προς τον μεγάλο διωγμό και την εγκατάλειψη της γης του και των σπιτιών του.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»
http://www.kanafani.gr/%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%84%CE%B1_%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CF%80%CE%B1/