Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Σαββατο 6 Οκτωβριου 2018


Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018
Αγρότες χωρίς γη: H νίκη μας στη Βραζιλία αντιπροσωπεύει τη νίκη των προοδευτικών όλου του κόσμου (+video στα βραζιλιανικα)

Αλέιδα Γκεβάρα: "Δεν θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν ξανά τον Che".
O Ζιλμάρ Μάουρο, μέλος της εθνικής ηγεσίας της οργάνωσης “Αγρότες χωρίς γη” (MST), σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εξηγεί τη θέση του κινήματος για τις εκλογές στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η εκλογική μάχη στη Βραζιλία θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, μεταξύ του ακροδεξιού υποψήφιου Ζαϊρ Μπολσονάρο του Φιλελεύθερου Κοινωνικού Κόμματος (PSL) και του Φερνάντο Χαντάντ, υποψηφίου του Κόμματος των Εργατών (PT), ο οποίος αντικαθιστά τον Λούλα, που ως πολιτικός κρατούμενος, εμποδίστηκε να είναι υποψήφιος από το Εκλογικό Δικαστήριο της Βραζιλίας.

Με δεδομένο αυτό το σενάριο, το Κίνημα Αγροτών χωρίς Γη (MST), έδωσε την περασμένη Τετάρτη στη δημοσιότητα ένα βίντεο που διατυπώνει τη θέση του για τις προσεχείς εκλογές, των οποίων ο πρώτος γύρος διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 7 Οκτωβριου, όπου 147,3 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι καλούνται να εκλέξουν τα κοινοβουλευτικά σώματα, τους κυβερνήτες και τον Πρόεδρο. Ο δεύτερος γύρος που θα διεξαχθεί μόνο για τι περιπτώσεις των κυβερνητών και του Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου.
Στο βίντεο, ο Ζιλμάρ Μάουρο, από την εθνική ηγεσία του MST, αναλύει τι ακριβώς διακυβεύεται στην εκλογική μάχη - “Από τη μία πλευρά, ένα φασιστικό έργο και την άλλη,ένα προοδευτικό έργο” - τις επιπτώσεις για τη χώρα και για τη Λατινική Αμερική, την υπεράσπιση της ελευθερίας του Λούλα και την υποστήριξη του Φερνάντο Χαντάντ.
Αναφέρθηκε επίσης στην κινητοποίηση γυναικών κατά του Μπολσονάρο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (29/9) και στην επίσκεψη της Αλέιδα Γκεβάρα στη Βραζιλία, η οποία σε μια συζήτηση των λαϊκών κινημάτων στο Σάο Πάολο δήλωσε: "Στις 7 αυτού του μήνα είναι οι εκλογές στη Βραζιλία, στις 8 είναι η επέτειος του θανάτου του πατέρα μου. Δεν θα τους αφήσουμε να σκοτώσουν ξανά τον Che".

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=vmxN8QxMPH4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά που δεν...
Η ιστορία με τον "εκπαιδευτικό" του ΤΕΙ Σερρών κορυφαίο θέμα από το πρωί στα ραδιόφωνα... Και φυσικά ο κοινός παρονομαστής: " τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης"(!!!)
Προφανώς στον υπέροχο κόσμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης τέτοια φαινόμενα δεν υφίστανται...
- Άκουσε ποτέ κανείς για εκπαιδευτικούς που απολύονται γιατί δεν έκαναν τα γούστα του εργοδότη; ( Γούστα ποικίλα, από την κάλυψη του γιου ενός πρωθυπουργού μέχρι την κάλυψη... Θου φυλακην μην λέμε πρωινιατικα)
- άκουσε ποτέ κανείς εργοδότη να κραυγάζει σε καθηγήτρια " και ποιον ρώτησες να μείνεις έγκυος; Έναν μήνα πριν τις πανελλήνιες; Είσαι επαγγελματίας εσύ;"
- γενικότερα, είναι γνωστό πως στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν αθεμιτες συναλλαγές! Για σεξουαλική παρενόχληση ή και βία, δεν το συζητώ, ποτέ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μιλόσεβιτς κατέστρεψε τον λαό του.
Ο Σαντάμ ψέκαζε με θανατηφόρα αέρια τον λαό του.
Ο Καντάφι πυροβολούσε τον λαό του.
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν σκότωσε τον θείο του κι άλλους αξιωματικούς και
ο Άσαντ δεν μπορεί να σταματήσει να σκοτώνει τον λαό του.
Μόνο όσες χώρες έχουν ΚΡΑΤΙΚΕΣ Κεντρικές Τράπεζες ...υποφέρουν από δικτάτορες που ξαφνικά τους τσιμπάει μία μύγα τσε-τσε κι αρχίζουν να σκοτώνουν τους λαούς τους
Και τότε οι «φιλάνθρωποι» Δυτικοί παρεμβαίνουν δυναμικά και «σώζουν» τους λαούς από τους «κακούς δικτάτορες».
Μόνο στο ΙΡΑΚ οι «καλοί» φρόντισαν να πεθάνουν μαζί με τον «δικτάτορα ...και καμιά 1.500.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 576000 παιδάκια.
Κι όπως είπε και η ύαινα του σιωνισμού Madeleine Albright ...«Άξιζε να πεθάνουν μισό εκατομμύριο παιδάκια...»
Μάλιστα στην περίπτωση που ο ίδιος ο Obama, ο κλόουν της Goldman Sachs ...σκοτώσει Αμερικανούς πολίτες ... τότε δεν είναι και πολύ τραγικό ...Δεν γίνεται καν πρώτη είδηση.
Στην περίπτωση των Δυνάμεων του «Καλού» ...οι κυβερνήσεις μπορούν ΝΟΜΙΜΑ να σκοτώσουν τους δικούς τους πολίτες αν και πάντα προτιμούν να εξολοθρεύουν μαζικά άμαχους χωρών που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ , τη ΕΕ και στο Σύστημα ιδιωτικών Κεντρικών Τραπεζών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν πουλήσουν τα πάντα... Τότε για ΄σένα θα είναι πια πολύ αργά...

Όταν χάσεις το χρεωμένο στην Αγροτική χωραφάκι σου για χρέη στο κράτος και δεις τους ξένους να το κάνουν ηλιακό πάρκο...
Όταν θα δεις τις ορδές των λαθρομεταναστών να επιβιώνουν δουλεύοντας για 200 ευρώ σαν σκλάβοι στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θα θα ιδρύσουν σε κάθε πλούσια περιοχή της Ελλάδας ενώ εσύ θα ψάχνεις στα σκουπίδια τους γιατί δεν θα γνωρίζεις Τουρκικά...
Όταν θα λες κι ευχαριστώ για το αμφιβόλου ποιότητας νερό που θα σου δίνουν οι ιδιώτες στους οποίους θα ανήκει....
Όταν ακόμη και η συλλογή βρόχινου νερού θα αποτελεί αδίκημα για να πρέπει να πληρώσεις για τον μικρό σου μπαχτσέ...
Όταν δεν θα μπορείς ούτε ντοματιά να φυτεύσεις αν δεν αγοράσεις τους σπόρους μιας χρήσης που μόνο οι πολυεθνικές τους θα σου πουλάνε....
Όταν θα τρως φρούτα χωρίς βιταμίνες γιατί θα θεωρούνται τοξικές από τον Κώδικα Alimentarious και αν δεν έχεις φράγκα να αγοράσεις τα συμπληρώματα διατροφής που θα σου πουλάνε χρυσάφι, το σώμα σου και το μυαλό σου θα υπολειτουργούν...

Όταν, όσο υπάκουος κι αν είσαι στις προσταγές τους δεν θα ξέρεις αν την επόμενη μέρα σου επιτρέψουν να συνεχίσεις να υπάρχεις...
Όταν θα αντιληφθείς πως με το να μην αντιδράσεις ΕΠΕΛΕΞΕΣ να περιφέρεσαι ζωντανός-νεκρός....
Τότε ΙΣΩΣ να καταλάβεις το ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξες ΕΣΥ που ψήφισες τους δωσίλογους κι ΕΣΥ που αδιαφόρησες...
Γιατί θα προλάβεις να τα βιώσεις όλα αυτά...
Τόσο κοντά είναι !!!!
Μόνο που τότε θα είναι αργά, καθώς θα φωνάζεις με την ψυχή σου να αργοπεθαίνει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Και μέσ' στην αναμπουμπούλα, να σου τον και τον Δημήτρη Δανίκα! Που εξοργίζεται γιατί "ο Λαφαζάνης και η παρέα του" προκαλούν "φθορές σε οτιδήποτε έχει αγοραστεί από την Αστυνομία. Δηλαδή από τον κρατικό κορβανά".
Σ' αυτά που "πληρώνουν οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες. Οχι οι ζάπλουτοι, οι πλουτοκράτες και ολιγάρχες. Τα πληρώνουν, με τους φόρους, οι άνθρωποι του μόχθου, του ιδρώτα, της παραγωγής, οι προλετάριοι, Οι απλοί και «ανώνυμοι» εργαζόμενοι".
Σαν να διαβάζεις "Ακρόπολη" του Ιούλη 1965, για τους "λαμπράκηδες με τα κόκκινα πουκάμισα". Ή "Ελεύθερο Κόσμο" του Νοέμβρη 1973, για τους "έμμισθους πράκτορες της Μόσχας". Που κι αυτοί προκαλούσαν φθορές της δημόσιας περιουσίας. Της περιουσίας των φτωχών.
Κατάντια ενός ανθρώπου που εξαργύρωσε ακριβά την αποκήρυξη του κομμουνισμού. Ενός καλλιτέχνη που πονάει κάθε που αντικρίζει μια κλούβα των ΜΑΤ με αυτοκόλλητα κατά των πλειστηριασμών. Ενός θλιβερού απολογητή της αστυνομικής βίας και των διώξεων κατά του κόσμου που αρνείται να εξαργυρώσει. Για να μην καταντήσει σαν τα μούτρα του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-Λέγεται....
-Καλημερα σας, από την ειπρακτική τηλεφωνώ για...
-Κλείστε λίγο και ξαναπάρτε με, μη κάνω πάλι την ίδια μαλακία.
-Τι μαλακία κάνατε;
-Το σήκωσα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να δεις που αυτοί στη Νέα Δημοκρατία δεν πλήρωσαν ούτε το γραφίστα και τους άφησε το σήμα στη μέση...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άνδρας που επιχείρησε να αυτοκτονήσει τελικά είναι Έλληνας εν ονόματι Φώτης
Που πας και εσύ με μαυρισμένο δέρμα ρε φίλε,δε ξέρεις ότι προκαλεί παρεξηγήσεις;
Και σε περάσαμε για μετανάστη όπως το 9χρονο και σου ευχόμασταν ψόφους να πούμε..
Και λέει ο Φώτης:
«…Δύο ημέρες τώρα πηγαινοέρχομαι στο τμήμα της Ομόνοιας για να τους πω ότι μου έκλεψαν το πορτοφόλι με όλα μου τα χαρτιά. Κανένας, όμως, δεν μου έδινε σημασία. Αγανάκτησα με την αδιαφορία και ανέβηκα εδώ πάνω μήπως και μου δώσει κάποιος λίγη σημασία».
αυτό συνέβη στον άνθρωπο που φώναζαν πήδα,ψοφα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η σχεδία» και το λουρί
 Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, διαβάζαμε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων για τον τσακωμό του δημοσιογράφου Παντελή Καψή με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τον πρωινό τους περίπατο στον Λυκαβηττό. Αφορμή στάθηκε ο... ατίθασος σκύλος του τελευταίου, που, κατά τον Παντελή Καψή, όταν εκείνος έκανε το πρωινό του τζόγκινγκ, έτρεξε με φόρα προς το μέρος του μέρος του κι έπεσε πάνω του. Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι ο σκύλος έπρεπε να είναι δεμένος, η απάντηση του κ. Βαρουφάκη ήταν ότι «το λόφο τον μοιραζόμαστε». Ακριβώς την υποχρέωση των φιλόζωων να έχουν τα σκυλάκια τους σε λουρί (που προβλέπεται και από το νόμο), κατά τους περιπάτους τους, ώστε να σεβαστούν τον διπλανό, το κοινωνικό σύνολο είχαμε αναδείξει στα «Λόγια της πλώρης» του τεύχους #48 (Μάιος 2017) της «σχεδίας» με τίτλο «Φταίει ο αρνητισμός μου».
«Διακόσια μέτρα πιο κάτω, γύρω από ένα ξύλινο τραπέζι, πέντε έξι ενήλικες, με σκυλιά όλοι, κουβέντιαζαν αμέριμνοι. Μόλις με αντιλήφθηκαν, δύο από τα σκυλιά της παρέας άρχισαν να γαβγίζουν με πάθος, χωρίς οι συνοδοί τους να δώσουν την παραμικρή σημασία, όπως δεν ασχολήθηκαν καθόλου όταν τα τετράποδα άρχισαν να τρέχουν προς το μέρος μου. Προσπάθησα να τα αγνοήσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι περπατούσα πλέον όλο και πιο προσποιητά ψύχραιμος. Μέχρι που με έφτασαν. Ένα αριστερά, ένα δεξιά μου, εξακολουθούσαν να γαβγίζουν έξαλλα, κομπάζοντας για τα αφρόντιστα δόντια τους. Μόνο τότε στράφηκα προς την αενάως αδιάφορη παρέα», περιέγραφε στο κείμενο ο Χρήστος Αλεφάντης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τό νά είσαι σήμερα,Νεοδημοκράτης-Πασόκος &' Ζαίος.,δέν είναι-ιδεολογία.!! Είναι επαγγελματικός-προσανατολισμός.!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανεπιστημιακός και υπέρμαχος της γραμμης του 19ου συνέδριου του ΚΚΕ δηλώνει:
Christos Kountzakis Ο μαρξισμός δεν είναι επιστήμη
και όταν τον "κράζει" κάποιος σ/φος απαντά:
Christos Kountzakis χαχαχαχ, πες μου στατιστικά λοιπόν αφού είναι ο μαρξισμός επιστήμη σε πόσα χρόνια θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα;
Christos Kountzakis Ο μαρξισμός είναι σύστημα φιλοσοφικών πεποιθήσεων, δεν είναι επιστήμη...Κατ'αρχήν η ίδια η εργατική τάξη ΣΗΜΕΡΑ είναι αντικείμενο μελέτης σαφέστατα επιστημονικής, που ενδέχεται να ανατρέψει ορισμένες πεποιθήσεις μας για τα όσα ''είχε πει ο Μαρξ''...
Και δεν βγηκε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους επίσημους υποστηρικτες της γραμμης του 19ου συνεδριου να τον αμφισβητήσει!!.
(Υ.Γ στο ποστ του Γιώργου Ρούσση)

Σχολιο.-  μιλαμε για το "επιστημονικό" στάδιο του ταλιμπανισμού!
Σχολιο.- Παιδιά λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλά όντως ο μαρξισμός συλλήβδην δεν είναι επιστήμη. Δεν πληροί τους όρους της επιστήμης, δηλαδή υλικό, πείραμα & επαλήθευση (που ισχύει και για τις ανθρωπιστικές, π.χ. την αρχαιολογία ή τη νομική).
Λέει π.χ. ο Ένγκελς στο Αντι-Ντύρινγκ (σελ. 296 στην έκδοση Αναγνωσατίδη που έχω) ότι ...κάποτε δεν θα υπάρχουν ούτε χειραμαξάδες ούτε αρχιτέκτονες εξ επαγγέλματος (sic!!!!) και ότι, κάποτε ο άνθρωπος, που επί μισή ώρα π.χ. θα δίνει οδηγίες σαν αρχιτέκτονας, θα σπρώχνει κι αυτός, και για κάμποση ώρα το καρότσι (ως χειραμαξάς), έως ότου τον ξανακαλέσουν να προσφέρει τις οδηγίες του σαν αρχιτέκτονας.
Sorry σύντροφε Ένγκελς, μπορεί στα χρόνια σου αυτό να φαινόταν λογικό αλλά σήμερα γελάνε κι οι ρέγγες. Δηλαδή η κοινωνία θα εκπαιδεύσει έναν αρχιτέκτονα για να κάνει το χειραμαξά, μόνο και μόνο για να καταργήσει τον καταμερισμό εργασίας? Αυτό κι αν είναι ιδεαλισμός. Αλλού είναι η λύση του ζητήματος αλλά δεν έχω χρόνο να το εκθέσω τώρα γιατί πιέζομαι.

Σχολιο.- Μη πιέζεσαι πολύ γιατί θα χεστείς. Αυτό με τον χειράμαξα και τον αρχιτέκτονα το έκανε πράξη ο Τσε Γκουεβάρα! Που όταν ήταν υπουργός δούλευε κάθε μέρα 2-3 ώρες σαν εργάτης. Και δεν έγινε σαν και σένα "τέρας ιερό να κυνηγά τον παραβάτη", χαρτογιακάς ατελείωτος σα και σένα, να γράφει ώρες ατέλειωτες βλακείες, και να έχει την απαίτηση να πληρωθεί κιόλας για τη μαλακία που τον δέρνει!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Κοινό μυστικό" η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών: Κατηγορούμενος και το 2004 - Τι δήλωνε τότε
Για τον συλληφθέντα εκπαιδευτικό είχαν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις και πριν 14 χρόνια, τότε που είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό ενώ πριν τρία χρόνια φοιτητές τον αποδοκίμασαν κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας.
03 Οκτωβρίου 2018 - 22:30
"Κοινό μυστικό" φαίνεται πως ήταν στους γονείς και τους φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνελήφθη, καθώς ζητούσε φακελάκι ή ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα.
Ο εν λόγω εκπαιδευτικός φέρεται να ήταν εδώ και χρόνια γνωστός για τις μεθόδους του, καθώς είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό και το 2004. Τότε μάλιστα είχαν γίνει έντονες διαμαρτυρίες έξω από το ΤΕΙ με τους φοιτητές να αποκλείσουν την είσοδο και να ζητούν από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά του καθηγητή. Εκείνη την περίοδο, ο συλληφθείς είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες.
Οι αντιδράσεις για την εν λόγω καθηγητή είχαν γίνει αισθητές στην τοπική κοινωνία και πριν τρία χρόνια. Σε βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φαίνονται φοιτητές να τον αποδοκιμάζουν έντονα κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.
"Μου είπε να πάμε για ποτό και βλέπουμε για τα μαθήματα"
"Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ / Σάλος στη Συρία με το νέο θρησκευτικό νομοθετικό διάταγμα Νο 16. Διακυβεύεται ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους και οδηγούμαστε σε ισλαμοποίηση της κοινωνίας καταγγέλουν οι επικριτές του.
6/10/2018 – 13.30
Σάλος στη Συρία με το νέο θρησκευτικό νομοθετικό διάταγμα.
Το νέο θρησκευτικό νομοσχέδιο της Συρίας προκαλεί πολεμική από τους οπαδούς του Assad. Προκαλεί φόβους και έντονες ανησυχίες ιδίως στους κόλπους των Αλαουιτών που εκφράζονται δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι σηματοδοτεί  το κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Πρόκειται για ένα διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασάντ στις 20 Σεπτεμβρίου και προκάλεσε τις αντιδράσεις των οπαδών του Assad αφού θεωρείται ότι ενισχύει την επιρροή του συντηρητικού Ισλάμ στη συριακή κοινωνία.
Το διάταγμα των 37 σελίδων, γνωστό ως αριθ. 16, το οποίο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αναθεωρεί τις αρμοδιότητες και την εσωτερική δομή του Υπουργείου Θρησκευτικών Ιδρυμάτων (Awqaf / Βακουφίων), το οποίο ιδρύθηκε το 1961 για να διαχειριστεί το θρησκευτικό πλαίσιο που σχετίζονται κυρίως με το σουνίτικο Ισλάμ.
Οι αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπλώθηκαν όπως η πυρκαγιά, καθώς πολλοί συσχέτισαν το διάταγμα με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και το τέλος του κοσμικού κράτους στη Συρία.
«Σκοπός του είναι ο εξισλαμισμός των θεσμών και διακυβεύεται η θρησκευτική ποικιλομορφία», γράφει ο επικεφαλής των επικριτών του ο Nabil Saleh, μέλος του κοινοβουλίου της Συρίας, στη σελίδα του στο Facebook. Ο κ. Saleh προέρχεται από τη Λατάκια, παραδοσιακό οχυρό των Aλαουιτών. Σε καμία περίπτωση δεν επικρίνει άμεσα τον Bashar Al Assad, ο οποίος είναι επίσης Αλαουίτης.
Εικόνες αναρτημένες σε μια σελίδα που ονομάζεται « Όχι στο νομοθετικό διάταγμα του Υπουργού Awqaf αριθ. 16 », που δημιουργήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, απεικονίζουν έναν γενειοφόρο άνδρα που διαβάζει ένα Κοράνι ανάποδα σαν ένα μαύρο πουλί με γράμματα « ISIS » πάνω του.
Ένας άλλος έδειξε δύο ευτυχείς νεαρές γυναίκες που κάθονταν μαζί σε ένα πεδίο, διαβάζοντας το Κοράνι και τη Γραφή μαζί, με το σλόγκαν « η θρησκεία είναι για τον Θεό και το έθνος είναι για όλους » .
Φήμες έχουν εξαπλωθεί ότι το διάταγμα ορίζει ότι όλοι οι Σύριοι πρέπει να πληρώσουν « Zakat », ένα θρησκευτικό φόρο για τους πλούσιους. Αλλά το διάταγμα αναφέρει το Zakat μόνο σε μια σύντομη παράγραφο, λέγοντας ότι θα πρέπει να « ενθαρρυνθεί ».
Αντιμέτωπος με την έντονη κριτική, ο υπουργός Βακουφίων , ο Abdul Sattar Al Sayyed, απάντησε σ’ ερωτήσεις σχετικά με το διάταγμα στη συριακή τηλεόραση. Σ’ ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, διαβάζει μια παράγραφο από το διάταγμα που ορίζει ότι ένας από τους στόχους του υπουργείου είναι να «καταπολεμήσει το σκεπτικό του Ουαχαμπιτισμού  και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας». Το διάταγμα κάνει κάλεσμα για θρησκευτική « μετριοπάθεια ».
Ο Thomas Pierret, ανώτερος ερευνητής στο CNRS, Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας και συγγραφέας αναφέρει ότι το διάταγμα έχει έναν βασικό στόχο: να ενισχύσει τον ρόλο του υπουργείου εις βάρος του Μεγάλου Μουφτή.
Δύο γραμμές που βρίσκονται στη μέση του διατάγματος μειώνουν δραστικά τη δύναμή του: πρόκειται να διοριστεί από τον πρόεδρο μόνο για τρία χρόνια, ενώ προηγουμένως κατείχε το αξίωμα  ισοβίως. Τα ονόματα των υποψηφίων θα προταθούν από τον υπουργό Βακουφίων που επίσης είναι μια καινοτομία. Δεν αναφέρεται η μοίρα του σημερινού Μεγάλου Μουφτή, Αχμάντ Μπαντρέντ Χασούν.
« Είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα εξουσίας μέσα στο θρησκευτικό σύστημα. Η επιρροή του Μουφτή και του υπουργού ήταν σχετικά παρόμοια « , λέει ο κ. Pierret. « Αυτό που διακυβεύεται εδώ είναι ο έλεγχος των οικονομικών δωρεών σε θρησκευτικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. »
Σε μια νεποτιστική κίνηση, ο γιος του υπουργού επωφελείται από το διάταγμα. Το νεανικό του κίνημα, που δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες, αναφέρεται, λαμβάνοντας έτσι την επίσημη αναγνώριση.
Στο Facebook, ο Nabil Saleh παρομοίασε το κίνημα με τις πρώτες ημέρες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και κατήγγειλε ότι «παραβιάζει το σύνταγμα». Η Συρία έχει ένα επιβαρυμένο παρελθόν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη δεκαετία του 1980.
« Οι άνθρωποι άρχισαν να φαντάζονται  ότι ήταν ένα ισλαμικό κίνημα που πατρονάρει το υπουργείο, αλλά βασικά είναι λίγες δωδεκάδες νέοι εθελοντές που διοργανώνουν συνέδρια σε τζαμιά για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ιδεών », λέει ο κ. Pierret.
Το διάταγμα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες, είπε ένας βουλευτής της Συρίας και θα είναι μια δοκιμή  για τη μελλοντική συνύπαρξη διαφόρων θρησκευτικών ομάδων στη μεταπολεμική Συρία.
Aν τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζουν οι επικριτές το θέμα ίσως σχετίζεται με πιέσεις που ασκούνται έξωθεν για πολιτική μετάβαση που έχουν να κάνουν με Συνταγματική Αναθεώρηση κατ΄ουσίαν Νέο Σύνταγμα που έχει ψηφισθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θεσπιστεί με απόφασή του κι ενδεχομένως ο Άσαντ επιχειρεί βελούδινη μετάβαση χωρίς να φανεί σε πρώτο πλάνο ότι προβαίνει σε παραχωρήσεις που θέτουν ως προϋπόθεση οι Διεθνείς Οργανισμοί και Φόρουμ όπως ΟΗΕ, Γενεύη , Άστανα.
EΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
– Το  Zakat γίνεται φόρος:
Άρθρο 2: Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της υποχρέωσης καταβολής του zakat και να αναπτυχθούν τα μέσα και οι μηχανισμοί συλλογής.
Αυτή η παράγραφος καθιστά το zakat περισσότερο σαν έναν υποχρεωτικό φόρο αντί για μια φιλανθρωπική πράξη ενός μουσουλμάνου οικειοθελώς.
-Σε άρθρο του το νομοθετικό διάταγμα προβλέπει τα προνόμια που παραχωρεί το Υπουργείο Βακουφίων στους νέους που θ΄ασχολούνται με θρησκευτικές εργασίες:
Εργατικό εισόδημα και πρόσθετο εισόδημα για θρησκευτικές εργασίες – κοινωνική ασφάλιση – απαλλαγή από επιστημονική υπηρεσία και την υπηρεσία εφεδρείας – και παροχή την ίδια στιγμή τίτλου ισότιμου με το κρατικό πιστοποιητικό.
Αυτά είναι προνόμια για όσους ανήκουν στις  θρησκευτικές ομάδες νεότητας. Έτσι, διευκολύνεται προάγεται και προκρίνεται ο εξισλαμισμός της κοινωνίας και η μετατροπή της πλειοψηφίας της συριακής νεολαίας σε νέους ανθρώπους που θ΄ασχολούνται με θρησκευτικό έργο καταγγέλουν οι επικριτές.
– Εγγραφή στα σχολεία της Σαρία -Άρθρο 49:
Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα σχολεία της Σαρία επιτρέπεται να εισπράττουν τους μισθούς τους από το Υπουργείο Παιδείας εκτός από τους επιπλέον μισθούς τους για το θρησκευτικό τους έργο. Θα πληρώνονται με διπλούς μισθούς οπότε δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν ένα σημαντικό κίνητρο ν’ αποφεύγουν τα δημόσια σχολεία και να διδάσκουν στα θρησκευτικά σχολεία για περισσότερα εισοδήματα.
– Η Επιτροπή για την Προαγωγή της Αρετής και την Πρόληψη των Αντιμέσων:
Κεφάλαιο ΙΙΙ – Άρθρο 100:
Ο υπουργός Βακουφίων, μετά από πρόταση του Διευθυντή της Awqaf, σχηματίζει μια επιτροπή που ονομάζεται  »Επιτροπή Βακουφίων » στις γειτονιές και τα χωριά.
– Από το Υπουργείο Awqaf σε μια εμπορική εταιρεία:
Το άρθρο (89) επιτρέπει στο «Συμβούλιο Awqaf» με επικεφαλής τον Υπουργό να εγκαθιδρύσει εμπορικές εταιρείες που ανήκουν σε αυτό το είδος εταιρειών που λειτουργούν στο πλαίσιο του εμπορικού δικαίου και των εταιρειών.
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Βακουφίων είναι από τα πλουσιότερα υπουργεία με την επέκταση και υποχρεωτικό χαρακτήρα της Zakat και τη θέσπιση επιχειρήσεων που θα ελέγχει θα έχει επιπλέον πόρους και θ΄απασχολεί  χιλιάδες εργαζομένους σε αυτές συμβάλλοντας στην περαιτέρω ισλαμοποίηση της κοινωνίας επιχειρήσεις σύμφωνα με τους επικριτές.
Οι αλλαγές που θα επιφέρει στη συριακή κοινωνία θα φανούν σταδιακά καταγγέλουν οι επικριτές και καταγγέλουν ότι ως τώρα  το Υπουργείο Awqaf ήλεγχε ακίνητα, τζαμιά και σχολεία.
Τώρα θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στις γειτονιές, τους δρόμους, τα θέατρα, τις καφετέριες, τα τυπογραφεία, τις οθόνες ως και την προσωπική ζωή στα σπίτια.
Με το διάταγμα αυτό εν κατακλείδι διακυβεύεται η πιο σημαντική αρχή του σύγχρονου κράτους αυτή της κοσμικής Συρίας, και ο διαχωρισμός της θρησκείας από το κράτος αναφέρουν.
Οι πιο σημαντικές εξελίξεις στη Συρία δεν είναι πλέον στα μέτωπα του πολέμου που έχουν συρρικνωθεί έως εκμηδενισθεί αλλά στο εσωτερικό της συριακής κοινωνίας όπου επιχειρείται η αποκαλούμενη κι επιβαλλόμενη έξωθεν  »πολιτική μετάβαση »…Οι νέες μάχες που θα δοθούν θα είναι σε πολιτικοκοινωνικό  επίπεδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Π. Λαφαζάνη
 Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 23:05
«Όλες και όλοι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 11:30 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) ,που έχει κληθεί να απολογηθεί ο Παν. Λαφαζάνης
Οι διώξεις εναντίον του Παναγ. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών μας αφορούν όλους» αναφέρει η ΛΑΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρουσιάστηκε η τεχνική έκθεση για το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
 Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 00:34
Η τεχνική έκθεση του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που αποτυπώνει το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία της οικογένειας του δολοφονημένου καλλιτέχνη και πλήθους κόσμου στον πολυχώρο «Κρεμλίνο» στον Πειραιά.
Πρόκειται για το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν έναν μήνα κατά τη διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η οικογένεια του άτυχου νέου, αλλά και οι συνήγοροι της, θεώρησαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη δημοσιοποίησης του υλικού, καθώς μέσα από αυτό, αποδεικνύεται κατά την πολιτική αγωγή, η οργανωμένη επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά και άλλα μέλη της ΧΑ, που επί της ουσίας ήθελαν να προκαλέσουν θύματα, αλλά και τα «τεράστια κενά και λάθη που έκαναν οι διωκτικές αρχές».

Παρούσα ήταν από νωρίς η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, που λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του υλικού, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το πώς έχει «εξαφανιστεί» η υπόθεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Είναι μια μεγάλη δίκη, και λογικό είναι να καθυστερήσει. Όσον αφορά το ποιοι είναι έξω, αυτή είναι η δικονομία της χώρας. Δυστυχώς, είναι έξω, κάποια στιγμή όμως δεν θα είναι έξω, θα μπούνε μέσα. Γι' αυτό και γίνεται αυτός ο αγώνας. Σήμερα παρουσιάζεται η έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα, ότι οι αστυνομικοί ήταν εκεί την ώρα που έγινε, αλλά επί της ουσίας ότι δεν κάνανε τίποτε».
Η ίδια μάλιστα υποστήριξε πως δεν έχει δει το υλικό, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή αδυνατεί να αντέξει την ψυχολογική πίεση.
«Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε, είναι ότι η δίκη αυτή δεν είναι μια μικρή δίκη. Δεν κατηγορείται ένας, οπότε έχει να κάνει μόνο με την οικογένεια και το δολοφόνο. Εδώ πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και πρέπει να το κατανοήσει ο ελληνικός λαός. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια, με όλους αυτούς που θα μπορούσανε να μας βοηθήσουν, αυτή η δίκη δυστυχώς δεν ακούγεται, πάει να θαφτεί, δεν ακούγεται. Αυτή η πρωτοβουλία είναι δική μας, εμείς το κάνουμε. Για να θυμίσουμε και να ξυπνήσουμε συνειδήσεις εάν υπάρχουν. Για εμάς δεν υπάρχει δικαίωση. Εδώ, σε αυτή τη ζωή, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε δικαίωση. Θα γυρίσει ο Παύλος; Αυτό θέλουμε. Όμως δεν γυρίζει. Έστω και ένα παιδί να σώσεις είναι πολύ σημαντικό, το έχω πει χιλιάδες φορές και πιστεύω ότι θα το σώσουμε τελικά, με το να είμαστε στο δρόμο, να είμαστε η οικογένεια εκεί» κατέληξε η κα Φύσσα.

Το οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας 43 λεπτών, αποτυπώνει ξεκάθαρα, σύμφωνα με την οικογένεια, το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα αρκετά πριν την δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα, τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στην περιοχή πριν το φονικό, αλλά και τις ενέργειες του κατηγορούμενου δολοφόνου και των συνεργών του.
Μιλώντας εκ μέρους του ερευνητικού κέντρου που πραγματοποίησε την έκθεση, ο Στέφανος Λεβίδης αναφέρθηκε με λίγα λόγια στη δράση της ερευνητικής ομάδας: «Αποτελούμαστε από αρχιτέκτονες, παρόλα αυτά η ομάδα στελεχώνεται και από άλλους επιστήμονες. Ασχολούμαστε με υποθέσεις που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς, και ερευνούμε αυτές τις υποθέσεις μέσα από εργαλεία χωρικού και πολυμεσικού σχεδιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβίδης.
Όπως διευκρινίστηκε, η μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας ανατέθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα στο ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture που εδρεύει στο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με σκοπό την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στην δικογραφία και επιδίδεται στην χωρική και χρονική ανάλυση των γεγονότων που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στόχος ήταν να αποδειχθεί και να αποκαλυφθεί η πραγματική θέση των εμπλεκομένων, σε χρόνο και τόπο, ώστε να βρεθεί η αλήθεια.

Η συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου ανέφερε κατά την ομιλία της: «Όλα όσα διαδραματίζονται στο δικαστήριο τα τελευταία 3,5 χρόνια, λόγω του ότι η δίκη δεν καλύπτεται από τα μμε, σήμερα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, όχι μόνο να σας φέρουμε στο κλίμα τι ακριβώς αποδεικνύεται μέσα στην αίθουσα, αλλά να αντιληφθείτε αυτό που και εμείς πλέον πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση».
Στην τοποθέτησή της, η Χρύσα Παπαδοπούλου, μία ακόμη συνήγορος της οικογένειας, επεσήμανε πως από τον συνδυασμό των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, «ήταν σαφές ότι ανέκυπτε ένα θέμα, όπως η παρουσία, η αντίδραση ή αδράνεια μάλλον των αστυνομικών που ήταν εκεί».
«Δύο ήταν τα βασικά ζητήματα: πρώτον γιατί οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν και άλλους χρυσαυγίτες εκτός από τον Ρουπακιά, και δεύτερον, εάν μπορούσαν να αποτρέψουν την δολοφονία, δεδομένου ότι ήταν στο σημείο αρκετά λεπτά πριν», σημείωσε η κα Παπαδοπούλου.
Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκάκης της Εφημερίδας των Συντακτών. Ο πολυχώρος «Κρεμλίνο» ήταν κατάμεστος από συγγενείς, φίλους και κόσμο που ήθελε να ενημερωθεί για τις δικαστικές εξελίξεις.

https://vimeo.com/293615713?ref=fb-share&1
Εξαιρετική έρευνα που παρουσιάστηκε στη δίκη της ΧΑ και αποδεικνύει την συνέργεια δια παραλείψεως των μπάτσων στη δολοφονία του Π.Φύσσα. Συγκρίνετε τη στάση αυτή με τη στάση τους στη δολοφονία του Ζακ. `Οποιος βαριέται ας δει μόνο τα τελευταία 10 λεπτά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφοδος αγνώστων με μπογιές σε κοσμηματοπωλείο στο Χαλάνδρι
 Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 13:25
Έφοδο σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι έκανε στις 12.20 το μεσημέρι ομάδα περίπου πενήντα νεαρών.
Πέταξαν μπογιές στη βιτρίνα του καταστήματος και τρικάκια και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοσμηματοπωλείο ανήκει σε συγγενή του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτικές εκλογές στη Λετονία: Προβάδισμα του φιλορωσικού κόμματος δείχνουν δημοσκοπήσεις
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 11:58
Οι Λετονοί, οι οποίοι άρχισαν σήμερα το πρωί να ψηφίζουν για να εκλέξουν τους βουλευτές τους, ενδέχεται να φέρουν στην εξουσία ένα φιλορωσικό κόμμα την ώρα που γιορτάζουν την εκατονταετηρίδα της ανεξαρτησίας τους.
Ο απερχόμενος νεοφιλελε δεξιός συνασπισμός κατάφερε να ανορθώσει τον καπιταλισμο μετά την κρίση πτωχευσης του 2009, όμως το εκλογικό σώμα, κουρασμένο από τις προσπάθειες που χρειάσθηκαν, την φτωχεια την εξαθλιωση και την ανεργια που τους εχει επιβληθει, βρίσκεται σε αναζήτηση νέων προσώπων.
«Ελπίζω πως το κόμμα “Νέα Ενότητα” και άλλα φιλοδυτικά κόμματα θα συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να έχουν την πλειοψηφία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δεξιος Γιάνις Παρστράουτς, ένας μεταλλουργός και πατέρας δίδυμων παιδιών.
«Διαφορετικά θα έχουμε έναν λαϊκό συνασπισμό που τάσσεται υπέρ του λαου και του Κρεμλίνου και την βάψαμε» προσθέτει. Η προοπτική αυτή προκαλεί φόβο σε αρκετούς σ' αυτή τη Βαλτική χώρα του 1,9 εκατομμυρίου κατοίκων, η ιστορία της οποίας χαρακτηρίζεται από τις δύσκολες σχέσεις με τον μεγάλο ρώσο γείτονα.
Η Λετονία, όπως και οι γειτονικές Λιθουανία και Εσθονία, απέκτησαν την ανεξαρτησία τους το 1918, μετα την Μεγαλη Οκτωβριανη Επανασταση, μετά την πτώση της αυτοκρατορίας των τσάρων.
Όμως οι τρεις βαλτικές χώρες κατελήφθησαν στη συνέχεια από τη ναζιστική Γερμανία απελευθερωθηκαν από τους Σοβιετικους, προσχωρησαν στη Σοβιετικη Ενωση για μισό αιώνα, και εγιναν ανεξαρτητες μετα την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης το 1990, με εντολη των αμερικανων .
Το κεντροαριστερό κόμμα Αρμονία, που τάσσεται υπέρ του Κρεμλίνου, «υπόσχεται να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες στο 1% του ΑΕΠ», υπογραμμίζει ο δεξιος πολιτικός αναλυτής Μάρκις Μπέντικς.
«Πρόκειται για μια ρήξη στη συνεννόησή μας με το ΝΑΤΟ», μέλος του οποίου είναι από το 2004 η Λετονία, προσθέτει. Η χώρα, μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης, αγγίζει αυτή τη στιγμή στις αμυντικές δαπάνες της το όριο του 2% του ΑΕΠ, που επιθυμεί η Ατλαντική συμμαχία.

«Φρέσκα πρόσωπα»
Το κόμμα Αρμονία, το οποίο στο παρελθόν συνδεόταν με μια συμφωνία με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι δημοφιλές στη ρωσόφωνη μειονότητα που αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2014, είχε έρθει πρώτο σε ψήφους, με 23%, όμως δεν μπόρεσε να πάρει την εξουσία, καθώς όλα τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν να κάνουν συνασπισμό μαζί του.
Δημιουργήθηκε κατά συνέπεια μια τριμερής κυβέρνηση από την δεξιά Ένωση Πρασίνων και Αγροτών, τη δεξιά Εθνική συμμαχία και την δεξιά Ενότητα.
Η ομάδα αυτή προχώρησε στην ανάκαμψη του καπιταλισμου και επανέφερε την ανάπτυξη του. Με αυξηση της ανεργιας και της μεταναστευσης. Όμως στις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως χάνει υποστήριξη.
Οι ψηφοφόροι «θέλουν φρέσκα πρόσωπα. Οι σημερινοί υπουργοί δεν έχουν τίποτε ελκυστικό να τους προτείνουν. Εκεί είναι που βρίσκει έδαφος η φιλολαϊκη πολιτικη», εξηγεί ο δεξιος πολιτειολόγος Φίλιπς Ραζέφσκις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι δεξιοι Πράσινοι και Αγρότες, επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης, δεν θα κερδίσουν στις σημερινές εκλογές παρά  15 έδρες στο 100μελές κοινοβούλιο, από 21 που ειχανε από το 2014. Η δεξια Εθνική Συμμαχία αναμένεται να κερδίσει 13 (από 17) και η Ενότητα, που έχει αναβαπτισθεί σε Νέα Ενότητα, ενδέχεται να μην περάσει το όριο του 5% και να μην εκλέξει κανεναν απο τους 23 βουλευτές που ειχε.
Η Αρμονία, η οποία στρατολόγησε μερικές λετονικής καταγωγής προσωπικότητες επικεφαλής των ψηφοδελτίων της, αναμένεται να επαναλάβει την επιτυχία της και να εκλέξει τουλάχιστον 28 βουλευτές, από 24  βουλευτες που ειχε .
Έπειτα από μια δεκαετία αποτυχιών, το κόμμα αυτό μπορεί τελικά να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχώντας με τους αντιευρωενωσιτες του KPV LV.

Νηπιαγωγεία
Αυτός ο εν δυνάμει εταίρος, το δεξιο κόμμα KPV LV, (Ποιος είναι ο ιδιοκτητης του κρατους) με επικεφαλής τον πρώην ηθοποιό Άρτους Καΐμινς, θα καταλάβει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις που του πιστώνουν 15 έδρες.
Ο σχηματισμός αυτός δεν έχει ακριβές πρόγραμμα, αλλά υπόσχεται για παράδειγμα να πολλαπλασιάσει τα νηπιαγωγεία και να ενισχύσει τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο υποψήφιος του κόμματος αυτού για την πρωθυπουργία, ο νομικός Άλντις Γκόμπζεμς, έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα απέκλειε μια συμμαχία με την Αρμονία.
«Το KPV LV θέλει να εργασθεί με όλους, δεν έχουμε καμιά κόκκινη γραμμή αναφορικά με άλλη πολιτική δύναμη», δήλωσε ο Γκόμπζεμς στη διάρκεια πολιτικής τηλεμαχίας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV24.
Δεκάξι κόμματα παίρνουν μέρος στις εκλογές. Τα εκλογικά τμήματα κλείνουν στις 20.00 (ώρα Ελλάδας). Λίγο αργότερα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αύριο Κυριακή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σιωναζι δήμος της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε σχέδιο απομάκρυνσης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες
 Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 06:21
Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) εξέφρασε την Παρασκευή την «ανησυχία» του για το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ισραηλινοναζιστης δήμαρχος της Ιερουσαλήμ να εκδιώξει την υπηρεσία του ΟΗΕ εκτός της πόλης όπου δραστηριοποιείται στο ανατολικό τμήμα της που έχει προσαρτήσει.
Με ανακοίνωσή της η UNRWA εξήγησε ότι λειτουργεί «σε συμφωνία» με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με βάση μια συμφωνία με το καθεστως του ισραηλινοναζισμου που «παραμένει σε ισχύ».
Δηλώνοντας «αποφασισμένη» να συνεχίσει το έργο της που αναγνωρίζεται ως «σημαντικό» η υπηρεσία ανέφερε ότι έχει μια συγκεκριμένη εντολή του ΟΗΕ «να παρέχει προστασία και βοήθεια σε Παλαιστίνιους πρόσφυγες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».
Την Πέμπτη, ο σιωναζιστικος δήμος της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι έχει καταρτίσει ένα «λεπτομερές σχέδιο» για την απομάκρυνση της UNRWA, και αντικατάσταση των υπηρεσιών του Γραφείου Αρωγής με σιωναζιστικες δημοτικές υπηρεσίες, είτε αφορά σχολεία, κλινικές, ή ακόμη και συλλογή αποβλήτων.
Οι Φασιστικες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διέκοψαν το Σεπτέμβριο κάθε χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ξεφτιλοΟΗΕ, σε μια απόφαση που όξυνε περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ της παλαιστινιακής ηγεσίας και της κυβέρνησης του ακροδεξιου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο σιωναζιστης δήμαρχος Νιρ Μπαρκάτ τόνισε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να περικόψει τη χρηματοδότηση στην UNRWA και να αμφισβητήσει την ίδια της την ύπαρξη«δημιουργεί μια σπάνια ευκαιρία».
«Βάζουμε ένα τέλος στο ψέμα του 'προβλήματος των Παλαιστινίων προσφύγων' και τις προσπάθειες για την εδραίωση μιας ψεύτικης κυριαρχίας μέσα σε μια άλλη κυριαρχία», δήλωσε ο σιωναζιστης δήμαρχος.
Αναφερόταν στην κυριαρχία που διεκδικεί το ισραηλινοναζιστικο καθεστως  σε όλη την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης του ανατολικού τμήματος της.
Το τελικό καθεστώς της ιερής πόλης συγκαταλέγεται στα πιο ακανθώδη ζητήματα της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης, καθώς οι Παλαιστίνιοι θέλουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει η πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους που οραματίζονται.
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως χαρακτηρίζει την πόλη «αιώνια και αδιαίρετη» πρωτεύουσά του αφότου την κατέλαβε το 1967 και την προσάρτησε. Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ισραηλινοναζιστική κυριαρχία σε ολόκληρη την πόλη.
Η UNRWA προσφέρει υπηρεσίες σε εκατομμύρια Παλαιστινίους σε Παλαιστινιακά Εδάφη και στην περιοχή. Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, λειτουργεί σχολεία και ιατρικά κέντρα, ιδιαίτερα στο προσφυγικό κέντρο Χουαφάτ , όπου σύμφωνα με το Γραφείο, ζουν περίπου 24.000 άνθρωποι.
Η UNRWA απασχολεί περισσότερους από 600 ανθρώπους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπηρεσία των ΗΕ.
Τα σχολεία και τα ιατρικά κέντρα της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ δεν έχουν ισραηλινοναζιστικές άδειες και είναι «παράνομα», αναφέρει η σιωναζιστικη δημαρχία. Οι υπηρεσίες τους «συχνά προωθούν» το μίσος, ιδιαίτερα στα σχολεία, τόνισε.
Οι οργανώσεις υπέρ των Παλαιστινίων καταδικάζουν την άνιση μεταχείριση της Δυτικής Ιερουσαλήμ και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τη σιωναζιστικη δημαρχία.
Όλα τα σχολεία της Unrwa στην Ανατολική Ιερουσαλήμ θα κλείσουν στο τέλος του σχολικού έτους το καλοκαίρι του 2019 και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα δημοτικά σχολεία από το νέο σχολικό έτος, σύμφωνα με τη σιωναζιστικη δημαρχία.
Ο σιωναζιστικος δήμος σκοπεύει να συνεχίσει με απαλλοτριώσεις, μισθώσεις ακινήτων και μεταφορές δραστηριοτήτων σε άλλες σιωναζιστικες υποδομές.
Το UNRWA, που ιδρύθηκε το 1949, προσφέρει βοήθεια σε εκατομμύρια Παλαιστίνιους που έχουν καταγραφεί στους καταλόγους των προσφύγων στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στη Συρία, επιζήσαντες ή απόγονους των Παλαιστίνιων που έφυγαν για να σωθούν όταν ξέσπασε ο πρώτος ισραηλινοαραβικός πόλεμος (1948), που ακολούθησε την εγκαθίδρυση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ καταδικάζει τις «ρατσιστικές» δηλώσεις του προέδρου του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, 03:20
Η Τεχεράνη καταδίκασε την Παρασκευή την έκκληση του προέδρου του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος  Ρεουβέν Ρίβλιν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μιμηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να επιβάλλει ξανά κυρώσεις στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας την «αναίσχυντη» και «ρατσιστική».
«Οι σιωνιστές για άλλη μια φορά επέδειξαν την εχθρότητά τους και το απέραντο μίσος τους για το Ιράν και τους Ιρανούς με αυτά τα αναίσχυντα σχόλια», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Μπαχράμ Γιασεμί αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Άλαμ.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που έκανε στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Ρίβλιν επέκρινε την ΕΕ διότι συνεχίζει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν.
«Το ιρανικό τέρας πρέπει να λιμοκτονήσει, όχι να ταΐζεται», υποστήριξε ο σιωναζιστης Ρίβλιν.
Ο Γιασεμί διαβεβαίωσε ότι το Ιράν συνεχίζει να κάνει διάκριση ανάμεσα στους ισραηλινούς πολίτες και τη «ρατσιστική, φασιστική και απολίτιστη μειονότητα» στην κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δανία: 12 χρόνια φυλακή σε όποιον κάνει κριτική στο ΝΑΤΟ!!! – Ναζιστικό και όμως αληθινό
Οκτ 6, 2018
Απίστευτο Σχέδιο Νόμου του υπουργού δικαιοσύνης της Δανίας. Όποιος αναπαράγει ειδήσεις που σκοπό έχουν να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη ενάντια στο ΝΑΤΟ κινδυνεύει με φυλάκιση έως και 12 χρόνια!!
Την είδηση αναφέρει η εφημερίδα Arbejderen του κομμουνιστικού κόμματος Δανίας και την αναπαράγουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το νομοσχέδιο συμπληρώνει « με την προϋπόθεση ότι η αρνητική είδηση προέρχεται από μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών», μια συμπλήρωση που θα την ζήλευαν ο Γκέμπελς, ο Μακάρθι, οι εμπνευστές του «Ιδιώνυμου» (Ελ. Βενιζέλος) και όλοι οι συντάκτες των μετεμφυλιακών νόμων.
Ιδιαίτερα αυστηρή θα είναι η τιμωρία όταν η κριτική θα εμφανίζεται σε προεκλογική περίοδο.
Η επιρροή της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης αρνητικά για το ΝΑΤΟ, περιλαμβάνει το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebok, twiter κλπ) την τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και τα υπόλοιπα μέσα.
Το νομοσχέδιο είναι μέρος του σχεδίου δράσης κατά της λεγόμενης εξωτερικής απειλής που δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση αυτό το μήνα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι προερχόμενες από το εξωτερικό εκστρατείες, ιδιαίτερα από τη Ρωσία, είναι μια αυξανόμενη απειλή κατά της Δανίας.
Πώς θα αποδεικνύει η Εισαγγελία της Δανίας ότι η αρνητική είδηση ή κρίση ή εκτίμηση προέρχεται από ξένη δύναμη «εννοώντας πάντα την Ρωσία» κανείς από το περιβάλλον του υπουργού δεν μπορεί να το απαντήσει. Δε σημαίνει ότι δε θα βρουν τρόπο. Το νόημα του Νομοσχεδίου είναι πως όποιος είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ, βοηθάει μια ξένη δύναμη και είναι υπέρ της Ρωσίας, επιχείρημα που θυμίζει την Ναζιστική επιχειρηματολογία του Χίτλερ. Το Νομοσχέδιο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. «Ένας τέτοιος νόμος δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια δικαίου και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί» δηλώνει στην εφημερίδα ο Jom Vestergaard, καθηγητής του ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.
Τα επιχειρήματα της Δεξιάς κυβέρνησης της Δανίας, που στηρίζεται από το Λαϊκό Ακροδεξιό κόμμα, για τους εξωτερικούς κινδύνους, η εισαγωγή του «ψυχρού» πολέμου και της επιθετικότητας στις διεθνείς σχέσεις δείχνει πως δεν υπάρχει τέλος στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του καπιταλισμού. Η ελευθερία της έκφρασης που συνήθως ευαγγελίζονται οι αστοί δημοκράτες πάει περίπατο μπροστά στα συμφέροντα και στους ανταγωνισμούς του Ιμπεριαλισμού!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Κάλπες για προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.--
Στο «κάδρο» της οξυμένης ενδοϊμπεριαλιστικής κόντρας των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και της αναμόχλευσης «σεναρίων» και κινήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων αλλαγές συνόρων και νέες συγκρούσεις, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη καλούνται την Κυριακή 7/10 στις κάλπες περίπου 3.500.000 ψηφοφόροι.Συμμετέχουν στις ομοσπονδιακές, περιφερειακές, προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, όπως έχουν θεσπιστεί εδώ και 23 χρόνια με τη συνθήκη του Ντέιτον, με την οποία έληξε τυπικά τον Οκτώβρη του 1995 ο πόλεμος που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι τρεις βασικές κοινότητες της χώρας (Βόσνιοι Μουσουλμάνοι, Κροάτες και Σέρβοι) στενάζουν κάτω από τη φενάκη της «ειρήνης» που έστησαν οι Δυτικοί ιμπεριαλιστές. Οι οποίοι - μέσω του διοικητηρίου της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», που έχουν φτιάξει, και των μονοπωλίων τους - εντείνουν την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και του πλούτου της χώρας, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αυξημένη γεωπολιτική επιρροή της Ρωσίας, κυρίως στο έδαφος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.
Ειδικότερα, σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν νέα τριμερή προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, το νέο κοινοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, το νέο κοινοβούλιο της κροατο-μουσουλμανικής ομοσπονδίας και 11 μικρότερα τοπικά «κοινοβούλια» σε ισάριθμα καντόνια.
Ο 59χρονος Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, που έχει την οικονομική και πολιτική υποστήριξη από τη Ρωσία, έχει καταγγείλει και σε αυτές τις εκλογές την «έντονη ανάμειξη» Δυτικών αξιωματούχων, κατηγορώντας ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τη Βρετανία πως χρηματοδότησαν τις πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες αντιπάλων του «ώστε να αποδυναμώσουν τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».
Οι εξελίξεις στη χώρα έχουν σχέση και μ' αυτές στο Κοσσυφοπέδιο, και αξίζει να θυμίσουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου και ανεξαρτητοποίηση του δεύτερου, θα υποστηρίξει αντίστοιχη διαδικασία για τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οργάνωση της Cia με την επωνυμία "Διεθνής Αμνηστία" συντονίστηκε στον "αγώνα" εναντίον του Ιράν...
Όλες οι ελεγχόμενες από την αμερικάνικη Cia μπήκαν στο "παιχνίδι"... το ιταλικό παράρτημα καλεί για τους "χριστιανούς" που διώκονται στο Ιράν!
Μόνο που στο Ιράν οι χριστιανοί, αλλά κι όλες οι θρησκείες -ακόμη κι η εβραίκή- προστατεύονται κι απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ την παραλιακή σε τεράστιο πάρκινγκ για το Ίδρυμα Νιάρχος...
Διαβάζοντας σήμερα σε τοπικό σαιτ ,δηλώσεις του αντιπεριφερειαρχη για την παραλία του Μοσχατου ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η περιβαλοντικη και οικολογική καταστροφή της περιοχής, τόσο του Μοσχατου οσο και των Τζιτζιφιων Αλλά πάνω απολλα από ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΌΤΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΎΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (Δεν μου κάνει εντύπωση καμιά η συμπεριφορά των τοπικών συριζαιων Χαίρονται σήμερα γιαυτα που κατειγγελναν πριν μερικά χρόνια )