Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κυριακη 28 Απριλιου 2024


Οργή της Μαρίας Καρυστιανού απο την ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη!

28/4/2024

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών 2023, με αφορμή ανάρτηση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη που αναφέρεται στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Έγραψε μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook:

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος της πολιτικής, επιμένουν ακόμη να σπιλώνουν τον αγώνα μας και οι άλλοτε κρυμμένοι του συστήματος».

Μεταξύ άλλων, στις αναρτήσεις του ο Ν. Αντωνιάδης ισχυρίζεται ότι έγινε σαμποτάζ, με αλλαγή στις γραμμές που κινούταν η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία, μόλις 1,5 λεπτό πριν από τη σύγκρουση. 

Από την πλευρά της, η κ. Καρυστιανού μιλά για προσπάθεια να επικοινωνήσει πολλούς μήνες νωρίτερα με τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ο οποίος όμως μόλις τώρα προχώρησε στις συγκεκριμένες αναρτήσεις, χωρίς να την ενημερώσει.

«Θυμηθήκατε με 6 μήνες καθυστέρηση( 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ …) , να μου κάνετε 1 τηλέφωνο , να μου στείλετε 1 μήνυμα( σταγόνα μέσα στον όγκο μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά ) και έπειτα ΤΙ; ΥΠΑΙΝΙΣΕΣΤΕ ΤΙ;;;;», σημειώνει η κ. Καρυστιανού και προσθέτει: 

«Δυο πράγματα διακρίνω :

1. Θέλει να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το τέλος του παιδιού μου από εμένα….

2. Για λόγους δημοσιότητας επιδιώκει να παρουσιαστεί ως ο ένας και μοναδικός γνωστής και ο μόνος ακριβοδίκαιος άνθρωπος που αποφάσισε (ένα χρόνο και ένα μήνα μετά) να ασχοληθεί με τα Τέμπη …

Δεν πείθετε πλέον ….. κ. Αντωνιάδη!

Η καλοσύνη και ο αλτρουισμός έχουν και ταπεινότητα και συνεργασία και ΣΕΒΑΣΜΟ! Με σεμνότητα , περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια….πόσο μάλλον ψευτιές… είστε χιλιόμετρα μακριά….Και επειδή επιτίθεστε σε άνθρωπο που βιώνει τον πιο ασύλληπτο πόνο (για να εξυπηρετήσετε ποιόν άραγε;;;), είστε το λιγότερο αχαρακτήριστος….. 

Παρεμπιπτόντως , το βίντεο το είδαν οι πραγματογνώμονες μας. Είναι ένα κάκιστο βίντεο-μοντάζ. Παρουσιάζει το εμπορικό με παράθυρα…. Πως τολμάτε να ισχυρίζεστε ότι δείχνει τι ακριβώς συνέβη στα Τέμπη; Από ποιες γνώσεις ακριβώς αντλείτε αυτή τη σιγουριά; Μοιάζετε με αλαζόνα Πρωθυπουργό, που υποστηρίζει ανεδαφικά και επιπόλαια ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος…Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα βγάζατε κάτι ανούσιο, τελικά, μόνο και μόνο για να παρουσιαστείτε για ακόμη μια φορά σπουδαίος…. Δεν πέτυχε….

‘Άλλη μια σειρήνα παραπλάνησης για τους Έλληνες.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .»


Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Μαρίας Καρυστιανού :

Μου έστειλαν να διαβάσω ένα post… 

Περιγράφεται η στάση μου εκεί αδιάφορη ως προς στοιχεία πολύ σημαντικά για το πως σκότωσαν το παιδί μου και μάλιστα ότι αρνούμαι να τα δω …

Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος της πολιτικής , επιμένουν ακόμη να σπιλώνουν τον αγώνα μας και οι άλλοτε κρυμμένοι του συστήματος. 

Κ. Αντωνιάδη!

Ανεβάσατε ένα μήνυμα που μου στείλατε ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ… 1 κλήση από εσάς και αμέσως μετά 1 μήνυμα. 

Είδα αργά το βράδυ και τα δύο…

Δεν αναφέρατε όμως ότι τελικά ,σας κάλεσα και ΔΕΝ απαντήσατε ΟΥΤΕ με καλέσατε ξανά ΠΟΤΕ.

Δεν επέμενα. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ.

Σκοπίμως ξεχάσατε να πείτε όλη την αλήθεια, όποτε θα το κάνω εγώ.

Η ιστορία είναι παλιά, παραμένει όμως στην μνήμη μου, σαν να ήταν χθες…

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Θυμάμαι όταν ήρθε στο ιατρείο , ο κοινός γνωστός μας Κ. και μου είπε:

«Ο Αντωνιάδης , μου ανέφερε , ότι έχει ένα στικάκι όπου είναι καταγεγραμμένο τι συνέβη στα Τέμπη»…

Αναστατώθηκα!

Ήμασταν στα τυφλά , ακόμη τότε. Κάτι τέτοιο ακουγόταν ως σανίδα σωτηρίας….. 

Πόσο παρακάλεσα και πόσες φορές ευχήθηκα να το πάρω….

Θυμάμαι να λέω στον Κ. : 

«Να τον πάρουμε τηλέφωνο. Δεν τον ενδιαφέρει να μας το δώσει;; Δε θέλει να μας βοηθήσει;;; Θα μας βοηθήσει;;;;…»

Οι μέρες περνούσαν κι εμένα η σκέψη διαρκώς εκεί! Έπαιρνα τηλέφωνο και έστελνα μηνύματα στον Κ.

« Τι έγινε ; Το πήρες; Τι σου είπε;;;….»

Τελικά μου μετέφερε την απάντηση σας : «Επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ ΕΓΩ, με τα Τέμπη… δε δίνω σε κανέναν το στικάκι….»

Κατέρρευσα… Καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, πλέον….

Μου φαινόταν αδιανόητο ένας ΓΟΝΙΟΣ , και μάλιστα υποτίθεται ΜΑΧΗΤΗΣ του δικαίου , να στέκεται τόσο απάνθρωπα, απέναντί μας! 

Θυμηθήκατε με 6 μήνες καθυστέρηση 

( 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ …) ,

να μου κάνετε 1 τηλέφωνο , να μου στείλετε 1 μήνυμα( σταγόνα μέσα στον όγκο μηνυμάτων που δέχομαι καθημερινά) και έπειτα ΤΙ; 

ΥΠΑΙΝΙΣΕΣΤΕ ΤΙ;;;;

Να μάθει ,λοιπόν ,ο κόσμος , και αφού υπήρξε δημόσια τοποθέτηση προς το πρόσωπό μου , ότι ο κ. Αντωνιάδης , δε σκέφτηκε να με ξαναπάρει ( σίγουρα είδε την κλήση μου) , να μιλήσει με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΟΝΙΟ, οποιονδήποτε δικηγόρο που εργάζεται στην υπόθεση , έναν πραγματογνώμονα έστω….

Και ενώ ΓΝΩΡΙΖΕ , όπως και όλη η Ελλάδα, ότι ψάχνουμε για στοιχεία ….. Είχαμε βγάλει ανακοίνωση στη σελίδα του συλλόγου…εδώ και μήνες!!!

Παρόλαυτα, ένα μήνα μετά τη μία και μοναδική προσπάθεια επικοινωνίας του , αποφάσισε να βγάλει αυτό το post !

Δυο πράγματα διακρίνω : 

1. Θέλει να μας πείσει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για το τέλος του παιδιού μου από εμένα….

2. Για λόγους δημοσιότητας επιδιώκει να παρουσιαστεί ως ο ένας και μοναδικός γνωστής και ο μόνος ακριβοδίκαιος άνθρωπος που αποφάσισε (ένα χρόνο και ένα μήνα μετά) να ασχοληθεί με τα Τέμπη …

Δεν πείθετε πλέον ….. 

κ. Αντωνιάδη! Η καλοσύνη και ο αλτρουισμός έχουν και ταπεινότητα και συνεργασία και ΣΕΒΑΣΜΟ! 

Με σεμνότητα , περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια….πόσο μάλλον ψευτιές… είστε χιλιόμετρα μακριά….

Και επειδή επιτίθεστε σε άνθρωπο που βιώνει τον πιο ασύλληπτο πόνο (για να εξυπηρετήσετε ποιόν άραγε;;;), είστε το λιγότερο αχαρακτήριστος…..

Παρεμπιπτόντως , το βίντεο το είδαν οι πραγματογνώμονες μας. Είναι ένα κάκιστο βίντεο-μοντάζ. Παρουσιάζει το εμπορικό με παράθυρα…. 

Πως τολμάτε να ισχυρίζεστε ότι δείχνει τι ακριβώς συνέβη στα Τέμπη; Από ποιες γνώσεις ακριβώς αντλείτε αυτή τη σιγουριά;

Μοιάζετε με αλαζόνα Πρωθυπουργό, που υποστηρίζει ανεδαφικά και επιπόλαια ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος… 

Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα βγάζατε κάτι ανούσιο, τελικά, μόνο και μόνο για να παρουσιαστείτε για ακόμη μια φορά σπουδαίος….

Δεν πέτυχε….

‘Άλλη μια σειρήνα παραπλάνησης για τους Έλληνες.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. 

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πληρώνουμε ετήσιο χαράτσι  υπέρ της Ουκρανίας με σφραγίδα ΝΑΤΟ

10/4/2024

Η πρόταση του γ.γ. του ΝΑΤΟ

Αν η πρόταση του γ.γ. του ΝΑΤΟ εγκριθεί με την παρούσα μορφή της, κατά τη σύνοδο κορυφής της Ουάσινγκτον στις 9 Ιουλίου 2024, οι ελληνικές καταβολές στον κοινό προϋπολογισμό της Συμμαχίας, προς ενίσχυση της Ουκρανίας, θα είναι μεγαλύτερες από 200.000.000 € κάθε χρόνο ή, συνολικά, 1 δισ. € κατά την περίοδο 2025-2030. Κύριος σκοπός του πενταετούς πακέτου βοηθείας είναι η αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, ώστε -ανεξαρτήτως του χρόνου λήξης του πολέμου και της ένταξης ή μη στο ΝΑΤΟ- τα συστήματα των ενόπλων δυνάμεών της να αποκτήσουν «διαλειτουργικότητα» με τα αντίστοιχα συμμαχικά.

Τα ποσά αυτά ειναι απαγορευτικά για την εθνική οικονομία.

Γεννάτε ομως και το ερώτημα ....γιατι πρέπει να πεινάνε Έλληνες και να ταίζουν τους Ναζι του Μπαντέρα ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφίγγει ο κλοιός για την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ στα Τέμπη: Στο πλευρό της ευρωπαίας εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι η Επιτροπή Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

28/4/2024

Στο πλευρό της ευρωπαίας εισαγγελέα Λάουρας Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτική λογοδοσία στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών τάσσεται δημόσια η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητεί να συνεχιστεί η έρευνα στην υπόθεση και για την περίπτωση «κυβερνητικών αξιωματούχων».

Με απαντητική επιστολή προς σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της LIBE Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή «χαιρετίζει την έρευνα που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) σχετικά με το κατά πόσον η χρήση των κονδυλίων της ΕΕ από τις ελληνικές αρχές έχουν προκαλέσει πιθανή ζημία στα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ και αναμένει τα τελικά της αποτελέσματα».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην παρέμβει στην υπόθεση για τον εντοπισμό των υπευθύνων συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Η LIBE επιμένει στην επείγουσα ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προς την κατεύθυνση τη διεξαγωγή μιας ενδελεχούς και αποτελεσματικής έρευνας για το σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών χωρίς καμία παρέμβαση της κυβέρνησης, και να προσαχθούν οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων κυβερνητικών αξιωματούχων, στη δικαιοσύνη χωρίς καθυστέρηση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της LIBE.

Αίτημα προανακριτικής κατά Τριαντόπουλου για το μπάζωμα

Επισημαίνεται, ότι οι εκκλήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πολιτική λογοδοσία διεξάγονται στον απόηχο της απόφασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας (ΝΔ) να μην παραπέμψει στη δικαιοσύνη των πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο δυστύχημα.

Εώς και σήμερα, ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το μπάζωμα «θεωρία συνωμοσίας» ενώ ο κ. Τριαντόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε ο ίδιος την εντολή για τη διενέργειά του. Μέχρι στιγμής, βέβαια, κανένας εκ των αρμοδίων δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίμαχη ενέργεια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το προοδευτικό κίνημα δυστυχώς.....θα το αφήσει και αυτό να περάσει! Ή έχει ήδη περάσει; Θα αφήσουμε τους εργάτες μόνους τους για άλλη μια φορά;

Ποιος το ξέρει; Γιουροβίζιον να περάσουμε ημιτελικό , και η Μπεκατώρου να πάρει ψήφους , είναι κάποιων οι μόνες έγνοιες.....

Εξαήμερη εργασία – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται από την 1η Ιουλίου

Σε καθεστώς εξαήμερης εργασίας θα μπορούν να ενταχθούν χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιουλίου, λαμβάνοντας προσαύξηση ημερομισθίου κατά 40%. Η κύρια διαφορά είναι πως πλέον οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιβάλουν το καθεστώς σύμβασης εξαήμερης απασχόλησης και όχι όπως μέχρι σήμερα την «σύμβαση πενθήμερης απασχόλησης με προσθήκη της 6ης ημέρας».

Η εφαρμογή της εξαήμερης απασχόλησης θα συνδυαστεί με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και την λειτουργία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Ποιους κλάδους αφορά

Στο καθεστώς της 6ήμερης εργασίας ανήκουν οι φορείς του Δημοσίου, οι ΔΕΚΟ, η βιομηχανία και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό που η 6ημερη εργασία ίσχυε.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται και την 6η μέρα, θα λαμβάνουν προσαύξηση 40% του ημερομισθίου τους και 115% αν η 6η ημέρα εργασίας είναι αργία.

Μέχρι στιγμής, η εξαήμερη απασχόληση προβλέπεται κυρίως σε κλαδικές συμβάσεις, όπως στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού.

Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ότι εάν οι μισθωτοί στον επισιτισμό εργαστούν σε ημέρες ανάπαυσής τους, λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή και συγκεκριμένα αποζημίωση ίση με ένα ημερομίσθιο για κάθε ημέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης λάβει χώρα την Κυριακή ή σε ημέρα θεσμοθετημένης από την εργατική νομοθεσία αργίας.

Τι ορίζει ο νόμος 5053/23

Σύμφωνα με το άρθρο 25 του νόμου 5053/23 η έναρξη της 6ήμερης εργασίας για όσους εργάζονται με πενθήμερο, θα ξεκινούσε ήδη από τον Μάρτιο του 2024, όταν θα εντάσσονταν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας οι βιομηχανικές επιχειρήσεις. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα ένταξής τους πήρε παράταση για τον Ιούλιο, διάστημα κατά το οποίο θα ξεκινήσει και το σύστημα της 6ήμερης εργασίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάληψη σε πολλά αμερικάνικα πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη

Εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόνο στην Ελλάδα έχουν επιβιώσει πρωτόγονες κινηματικές πρακτικές, όπως οι Καταλήψεις! Και ότι πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τα διεθνή στάνταρ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι χώρες των BRICS επιδιώκουν να αποκλείσουν το δολάριο ΗΠΑ από όλο το παγκόσμιο εμπόριο και τις συναλλαγές, μέχρι το 2024. Ο σκοπός του μπλοκ είναι να θέσει τα εθνικά νομίσματα πάνω από το δολάριο ΗΠΑ, για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και των επιχειρήσεων τους. Η Συμμαχία πείθει επίσης άλλες αναπτυσσόμενες χώρες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να κάνουν πληρωμές διασταυρούμενων συναλλαγών, σε εθνικά τους νομίσματα.

Η αποδολαριοποίηση είναι σε πλήρη εξέλιξη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας προχώρησε σε δίωξη, κατά του Κοινοβουλίου της χώρας με την κατηγορία ότι αδράνησε όταν δεν προκηρύχθηκαν οι Προεδρικές εκλογές.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι προγραμματισμένες, για την Ανοιξη του 2024, εκλογές, σε καιρό πολέμου, ενώ το κόστος είναι μεγάλο και αυτά τα χρήματα τα χρειάζεται η χώρα για τον πόλεμο.

Κάλεσε τα κόμματα της Ράντας να μείνουν ενωμένα.

Ωστόσο και η Ρωσία σε καιρό πολέμου έκανε κανονικά, τις εκλογές, για τον νέο Πρόεδρο.

Πριν την ακύρωση των εκλογών, είχε προηγηθεί η αποτυχημένη "αντεπίθεση" του καλοκαιριού και ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Ουσιαστικά, η θητεία του Ζελένσκι έχει λήξει, από την στιγμή, που δεν προκηρύχθηκαν εκλογές. Επισήμως, λήγει στις 21 Μαϊου.

Η χώρα κυβερνάται με στρατιωτικό νόμο, προς το παρόν και πολλοί Ουκρανοί αμφισβητούν την συνταγματική εγκυρότητα των αποφάσεων ενός έκπτωτου Προέδρου.

ΗΠΑ, ΕΕ, χώρες της Δύσης, που εξάγουν Δημοκρατία, επιβραβεύουν και σιωπούν.

Σχολιο.- Άλλο ένα θεσμικό πραξικόπημα στην πολύπαθη χώρα. Αυτό που αναφέρω  δεν είναι κυνισμός αλλά η αλήθεια. Μόνο η Ρωσία μπορεί να σώσει τους αδελφούς της, ουκρανους και να τους δώσει πίσω την αξιοπρέπειά τους, που τους την καταπατησε η Δύση...

Σχολιο.- Η Τουρκία αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αποχωρήσει από τα Συριακά εδάφη, που παράνομα κατέχει. ΤΩΡΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την γυναίκα-τρόπος του βλέπειν-του Μακρόν σας την έδειξα.

Τώρα σας δείχνω την γυναίκα του Σολτς και υποθέτω ότι θ΄αγκαλιάσετε αμέσως την γυναίκα σας.

Σχολιο.- Και πολύ του είναι …

Σχολιο.- Και έλεγα και γω πώς του μελάνιασε το μάτι!

Σχολιο.- Πάω στοίχημα ότι τον δέρνει

Σχολιο.- Η Αρια φυλή!

Σχολιο.- Τώρα τον καταλαβαίνω τον φουκαρά τόν Σόλτς! Θέλει κάπου να ξεσπάσει κι αυτός.

Σχολιο.- Είναι όντως γυναίκα; Όπως κ να χει μάλλον αξίζει ο ένας στον άλλον

Σχολιο.- Ίδια ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Σχολιο.- Τι αμαρτίες να πληρώνει άραγε?

Σχολιο.- ΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΗ "ΓΥΝΑΙΚΑ" ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΝΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ!!!

Σχολιο.- Έλα βρε ... Μια αντρογυνσικα είναι και χαρακτηριστική Γερμανις. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσική Ομοσπονδία ετοιμάζεται, για να γιορτάσει την 79η "Ημέρα Νίκης" και συντριβής του Γερμανικού ναζισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, περιλαμβάνεται και έκθεση όλων των ΝΑΤΟϊκών όπλων, που δόθηκαν, από τις ΝΑΤΟϊκές χώρες στην Ουκρανία και που δεν καταστράφηκαν από τα Ρωσικά πυρά, στα μέτωπα του πολέμου, αλλά φοβήθηκαν οι ουκρανοναζί τα εγκατέλειψαν άθικτα.

Η έκθεση, που θα ανοίξει, την Πρωτομαγιά, έκανε έξαλλο τον αρχηγό του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολτεμπεργκ, που την χαρακτήρισε "υβριδική επίθεση", στην συμμαχία.

"Ολοι γνωρίζουν ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία δεν θεωρείται μέρος της σύγκρουσης, αλλά η επίδειξη του τεχνικού εξοπλισμού δημιουργεί την εντύπωση, όχι μόνο της συμμετοχής του ΝΑΤΟ, σ΄αυτήν την σύγκρουση, αλλά και την ήττα της συμμαχίας, σ΄αυτήν. Η Ρωσία δεν πρέπει να επιδεικνύει αυτόν τον εξοπλισμό, σαν τάχα μου να έχει ήδη, νικήσει".

Στην έκθεση θα υπάρχουν τα περιβόητα και "ανίκητα" Αμπραμς, τα Γερμανικά Λέοπαρντ και πολλά άλλα και οι Ρώσοι θα μπορούν να φωτογραφηθούν σ΄αυτά.

Οσο για τον Γιενς, μας έπεισε! Στην Ουκρανία δεν συμμετέχει το ΝΑΤΟ! Μόνο τα όπλα του! Και φυσικά κερδάμε!!! Ζήτω!

Κανα Ελληνικό άρμα θα ήθελα να δω παρατημένο και να φωτογραφηθώ, για να στείλω την φωτό στον Κούλη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ήταν 58 τα κατειλημμένα Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ για την Παλαιστίνη. Σήμερα είναι 75 και συνεχίζουν να προστίθενται κι άλλα. Με σταθερή την παρουσία Αμερικανοεβραίων, που σέβονται τις μνήμες του Ολοκαυτώματος και αντιμάχονται τα εγκλήματα του σιωνισμού. 

Ούτε φίδι στον κόρφο τους οι ρατσιστές εγκληματίες του Τελ Αβίβ και οι δολοφόνοι των λαών στην Ουάσιγκτον που τους στηρίζουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έξω γίνονται αγώνες για την Παλαιστίνη. Εδώ δεν κουνιέται φύλλο", διαπιστώνει κάποιος κόσμος. Ο οποίος, με τον τρόπο αυτό, δείχνει, απλώς, ότι δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το τι γίνεται και δεν ψάχνει αν γίνεται κάτι για να συμμετάσχει κι ο ίδιος.

Γιατί, αν πράγματι ενδιαφερόταν, όλο και κάτι θα είχε πάρει τ' αυτί του για τις περισσότερες από είκοσι πορείες που 'χουν γίνει αυτούς τους μήνες στην ισραηλινή Πρεσβεία, για τις σταθερές, ανά Σάββατο, συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, για τις σχεδόν καθημερινές κινητοποιήσεις, πορείες και εκδηλώσεις σε μια σειρά πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας.

Οι φωτογραφίες από τη μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία, την Παρασκευή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ευθύνεται ο Πούτιν για τον θάνατο του Ναβάλνι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται τα πορίσματα της CIA και άλλων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Στο αναμεταξύ, ετοιμάζεται στο Βερολίνο μεγάλη συναυλία για τις 4 Ιουνίου, επέτειο της γέννησης του ακροδεξιού ρατσιστή. Γιατί η Γερμανία δεν στηρίζει μόνο το ισραηλινό απαρτχάιντ. 

Στη φωτογραφία ο ακροδεξιός ναζιστής ρατσιστής, επικεφαλής μιας από τις διαβόητες ναζιστικές "Ρωσικές Πορείες", που απαιτούσαν "να καθαρίσει η Ρωσία από μελαψούς και σχιστομάτηδες". Τότε που χαρακτήριζε "κατσαρίδες" τους λαούς του Καυκάσου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



It's time to boycott psychotic Germany

https://www.youtube.com/watch?v=b9igmQuIUkA

Η Γερμανία απαγόρευσε την συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης του τοπικού παραρτήματος της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη, απαγόρευσε την πρόσβαση στο λογαριασμό της οργάνωσης στην τράπεζα, και η γερμανική τράπεζα ζητούσε τα ονόματα  και τις διευθύνσεις των μελών της οργάνωσης για να τα δώσει στην αστυνομία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος - αντι να βαρεσει το κεφάλι στον τοίχο για αυτά που ψηφιζε - από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά τον θάνατο του πατέρα του, εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενάντια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ». 

«Δεν έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό για την υπόθεση του πατέρα βουλευτή της ΝΔ από σεβασμό στον ασθενή» γράφουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Αττικόν μιλώντας για την υπόθεση του Γιάννη Καλλιάνου.

«Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο περιβάλλον του θανόντα, ήρθε η ώρα όμως να το κάνουμε γιατί παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την εκμετάλλευση -σε δημόσια θέα- της απώλειας ενός ακόμα συνανθρώπου μας».

Το Σωματείο Εργαζομένων συνεχίζει λέγοντας πως «ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά τον θάνατο του πατέρα του, εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενάντια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και ιδιαίτερα στην Αγγειοχειρουργική κλινική.

»Ενώ έχει ψηφίσει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας απειλεί ευθέως γιατρούς και νοσηλευτές ("δεν έχουν φανταστεί τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου"), καλώντας εμμέσως ακόμα και σε βιαιοπραγίες (σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, στρέφοντας την οργή του κόσμου για τη δυσλειτουργία του ΕΣΥ απέναντι στους υγειονομικούς και όχι στην πολιτική των κυβερνήσεων που το οδήγησαν εδώ. Έσπευσε άλλωστε να δηλώσει ότι δεν έχει τίποτα με τον "φίλο" Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης γι' αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!

Για να εξηγούμαστε: Στο Αττικό νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία υπάρχουν 70-80 άρρωστοι σε ράντζα και φορεία και δεν μπορεί να υπάρχει "ιδιαίτερη" νοσηλευτική φροντίδα όταν σε πτέρυγα 40 ασθενών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια.

»Όταν διεκδικούσαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ-ΜΑΦ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καταγγέλλαμε πως σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας (όχι στο Αττικό -κατ' εξαίρεση) υπάρχουν δεκάδες ασθενείς καθημερινά που περιμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο αναζητώντας κλίνη ΜΕΘ ανά τη χώρα ο ίδιος ο βουλευτής Καλλιάνος μας απαντούσαν πως "δεν υπάρχει ασθενής που να μένει εκτός ΜΕΘ". Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου το κόμματος που ανήκει ο κ. Καλλιάνος που έλεγε επισήμως στη Βουλή πως «Δεν έχουμε ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής".

»Η ευαισθησία των υγειονομικών δεν αρχίζει και τελειώνει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο. Δεν είναι αυτός ο δικός μας κόσμος. Οι υγειονομικοί και το κίνημα τους είναι μαζί με το λαό στον αγώνα για δωρεάν υγεία. Εχθρούς έχουν μόνο την πολιτική που θέλει να τα διαλύσει και να τα κάνει αγορά για "πελάτες"»...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

18ο Σάββατο!

Σταθερά για την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα!

Όχι γενοκτονία στη Γάζα - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μεγαλύτερο πλήθος και εντονότερο παλμό είχε η Σαββατιάτικη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη Εργατικών Σωματείων (ανάμεσά τους η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων), Συλλογικοτητων και αριστερών οργανώσεων.

Στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή, ήταν μέλη της ΠΕΝΕΝ, του σωματείου Εργαζομένων στο ΤΕΕ, του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου, από το BDS, μέλη του ΕΕΚ (ανάμεσά τους ο Σάββας Μιχαήλ, γενικός γραμματέας), της ΟΡΜΑ, ανένταχτοι σύντροφοι και συντροφισσες και αρκετοί Παλαιστίνιοι. 

"Free - free PALESTINE, free - free Gaza", Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Όχι γενοκτονία στη Γάζα, φώναζαν με πάθος. 

Η έκρηξη στα αμερικανικά πανεπιστήμια των φιλοΠαλαιστινιακων διαδηλώσεων, οι καταλήψεις και οι κατασκηνωσεις στα campus, πυροδοτεί με νέα καύσιμη ύλη τις διαμαρτυρίες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. 

ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στο έγκλημα του σιωνιστικου κράτους και της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και των φασιστών συμμάχων-υπουργών του. 

Επόμενο ραντεβού την Πρωτομαγιά, στα Προπύλαια, Τετάρτη 1 Μάη, 11 π.μ., με το μπλοκ των Πρωτοβάθμιων σωματείων και αριστερών οργανώσεων. Φέτος η παγκόσμια εργατική Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στον μαχομενο και δοκιμαζομενο λαό της Παλαιστίνης. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! Κάτω ο σιωνισμος και ο Ιμπεριαλισμός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το αρχιδι τον σκαλουμπακα (βασανιστης της μακρονησου) τον ειχε γκομενο καποτε αυτη η βρωμιαρα η καιτη γκρευ...την ειχε χωρισει ο καζαντζιδης γιατι την πηρε χαμπαρι τι βρωμομουνο και αθλιο υποκειμενο ηταν και εστελνε τον σκαλουμπαγκα και κυνηγανε τον καζαντζιδη...η τσουλαρα η γκρευ.......και μη χειροτερα...

σχολιο.- μεγαλη χαμουρα η καιτουλα, αυτη κατεστρεψε και τον μπαρκουλη!

Σχολιο.- 100 χρονων ειναι κακο σκυλι ψωφο δεν εχει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ομάδα της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας λέει ότι τα στοιχεία από τους ομαδικούς τάφους στους χώρους του νοσοκομείου Nasser στο Khan Younis, δείχνουν ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε συνοπτικές εκτελέσεις.

392 πτώματα έχουν ανασυρθεί από ομαδικούς τάφους, αλλά δεν έχει γίνει δυνατόν να ταυτοποιηθούν 267 από αυτά.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι μπορεί να έχουν θαφτεί ζωντανοί στο ιατρικό συγκρότημα. Ανάμεσα στα πτώματα που ανασύρθηκαν ήταν και παιδιά. Η ομάδα κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Εν τω μεταξύ, η διεθνής πίεση αυξάνεται στο Ισραήλ μετά την ανακάλυψη των ομαδικών τάφων. Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν λέει ότι η Ουάσινγκτον θέλει απαντήσεις. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι οι αναφορές για ομαδικούς τάφους στη Γάζα είναι «βαθιά ανησυχητικές».

Η ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ήδη ζητήσει μια ανεξάρτητη έρευνα. Μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa στην πόλη της Γάζας καθώς και στο νοσοκομείο Nasser στο νότο.

Ο Δρ Mohammed al-Moghier είναι ο Επικεφαλής της Μονάδας Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης στο Τμήμα Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα. Μοιράζεται τα στοιχεία που έχουν βρει από την αποκάλυψη των ομαδικών τάφων στο Khan Younis.

Ο διεθνής δικηγόρος Τζέφρι Ρόμπερτσον λέει ότι πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη έρευνα μετά την ανακάλυψη εκατοντάδων σορών θαμμένων σε ομαδικούς τάφους στο Νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας εκ 'των υπευθύνων για το έγκλημα στο Μάτι, ο Ηλίας Ψινάκης, πάει να γίνει ήρωας γιατί χάλασε την σούπα του κάθε woke σουργελου όπως είναι η Συνατσάκη, που τον κάλεσε για έναν χαβαλέ που έκανε πριν δύο χρόνια με την Λιόλιου.

Σιχάματα εναντίον σιχαμάτων στον κόσμο της σοουζ μπιζ που είναι ο καθρέφτης μίας λοβοτομημένης κοινωνίας.

Και όλα αυτά μέσα από την εκπομπή του αρχιλαμόγιου Κοκλώνη που έχει τις μισές εκπομπές life style (της Κατίνας) στην ελληνική τηλεόραση αντί να σαπίζει στην φυλακή.

Σχολιο.- Ρε φίλε πόσο συμφωνώ με αυτό που έγραψες.... Το είδα που το συζητάνε και καλά ότι ο Ψινάκης είναι σωστός και έτσι επειδή κράζει ένα σουργελο που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της.. και όλοι επευφημούν Ψινάκη που κανονικά αν είχε λίγο τσίπα ο Ψινάκης έπρεπε μόνος του να είχε φύγει απ'αυτό τον μάταιο κόσμο...αλλά στην εποχή του καπιταλισμού αυτά θα ζούμε....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ κάποιοι θα σου γράψουν...εεεε πήγαινε τότε να ζήσεις στους μισθούς της ανατολικής Γερμανίας ή της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου ή στη μαγευτική κομουνιστικη Ρωσία των μισθών της πεινας και διάφορα άλλα... έχοντας γνωρίσει άτομο στον στρατό ο οποίος ήταν γεννημένος το 81 στη Ρωσία και είχε έρθει στην Ελλάδα το 92 μου διηγήθηκε ότι τα πράγματα στη Ρωσία δεν ήταν όπως τα μεταφέρετε εδώ στην Ελλάδα, εντάξει δεν είχαν πολυτέλειες αλλά πάντα είχαν ένα μέτριο ζήν χωρίς να τους λείπει η θέρμανση ή τροφή και η εκπαίδευση πάντως είδους αθλητικής μορφωτικής και οτιδήποτε άλλης εκπαίδευσης... Μου είχε πει και αλλά πολλά ωραία και διαφορετικά που διδάσκονταν στο σχολεία τότε που είχαν κινήσει την περιέργεια... ειλικρινά ωραία πράγματα και τρόπους εκπαίδευσης διαφορετικούς απ'αυτούς που ξέρουμε κάνοντας το σχολείο ένα προσιτό και αρεστό μέρος για τα παιδιά παρά αυτό που είχαμε πχ στην Ελλάδα το βαρετό και κατ'αναγκη... Βέβαια η Ελλάδα προτίμησε τους δυτικούς τρόπους ζωής με τον καπιταλισμό πλέον να είναι ο δήμιος μας... Με τον καπιταλισμό έχουμε μισθούς χειρότερους απ' αυτών των κομμουνιστικών κρατών και τα προϊόντα να παραμένουν σε καπιταλιστικές τιμές...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυστυχώς και φέτος το Μαυσωλείο του Λένιν καλύπτεται πίσω από πλακάτ. 

Κάποιοι στη Μόσχα φοβούνται την ΕΣΣΔ.

Ο πόλεμος εναντίον του ναζισμού είναι πόλεμος και ενάντια στον καπιταλισμό, άλλωστε είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 27 Απριλίου 2024, στο Torgau, Γερμανοί κομμουνιστές πραγματοποίησαν μια δράση αφιερωμένη στην 79η επέτειο της «Συνάντησης στον Έλβα». Στις 25 Απριλίου 1945, στρατεύματα του 1ου Ουκρανικού Μετώπου του Κόκκινου Στρατού συναντήθηκαν με στρατεύματα του 1ου Στρατού των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Torgau στον ποταμό Έλβα. Με μια συμβολική χειραψία οι αγωνιστές σημείωσαν το τέλος του πολέμου που πλησιάζει και την επικείμενη καταστροφή του φασισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ:Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ  (JOSEPH PILSDOULSKI) ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  (ADOLPH HITLER-JOSEPH GEBELS) : 1934. 

ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. 

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ(ΚΡΙΜΑΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 1917. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΊΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΖΗΤΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ!!!

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ(ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΥΡΩ ΕΝΩΣΗ).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Γερμανοί μπορούν να είναι περήφανοι: το τανκ Leopard επιτέλους έφτασε στη Μόσχα!

Όχι βέβαια υπό τις συνθήκες που ήθελαν αυτοί, αλλα...σημασία εχει πως έφτασε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Le Parisien: Σύμφωνα με πολλές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της CIA, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν διέταξε τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι "τη συγκεκριμένη στιγμή", ιδίως λόγω της "χρονικής συγκυρίας" πριν από τις ρωσικές εκλογές



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο ότι όποιες ξένες δυνάμεις αναπτυχθούν στη Γάζα, συγκεκριμένα βρετανικά στρατεύματα, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι για την παλαιστινιακή αντίσταση.

Αυτό έρχεται μετά την αναφορά του BBC το Σάββατο ότι βρετανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στη Λωρίδα της Γάζας για να βοηθήσουν στις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της αμερικανικής προβλήτας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ για την υπεράσπιση του Ισραήλ, αλλά για τη 

ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί ευρέως ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα εκδώσει πολύ σύντομα εντάλματα σύλληψης κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και του αρχηγού του επιτελείου των IDF Χέρζι Χάλεβι για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. 

Γράφεται, επίσης, ότι υπάρχει ανησυχία στους κύκλους του Νετανιάχου ότι πρόκειται για εκβιασμό του Μπάιντεν: επίθεση στη Ράφα ή ένταλμα σύλληψης. 

Απεναντίας, άλλοι (π.χ. Haaretz) ισχυρίζονται ότι ΗΠΑ και δυτικές κυβερνήσεις ασκούν πιέσεις στον εισαγγελέα του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, να αναβάλλει τη δίωξη.

ΥΓ. Άλλο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ, International Criminal Court - ICC) και άλλο το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ, International Court of Justice - ICJ). 

Το μεν ΔΠΔ είναι αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για εγκλήματα πολέμου, το δε ΔΔΧ εκδικάζει διαφορές μεταξύ των κρατών.

Το ΔΠΔ δίκασε τον Μιλόσεβιτς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο συγκλονιστικό κύμα φοιτητικών κινητοποιήσεων που σαρώνει τα πανεπιστήμια σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ δεν ζητά μόνο τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων και της παροχής αμερικανικών οπλικών συστημάτων. 

Στον πυρήνα των αιτημάτων βρίσκεται η διακοπή κάθε συνεργασίας με ισραηλινά πανεπιστήμια που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν έμπρακτα τη στρατιωτική κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ 

Πρόκειται για τα ίδια πανεπιστήμια που συνεργάζονται και με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς, μέχρι στιγμής, ανάλογες αντιδράσεις.

Kατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1948 η σιωνιστική, παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκάνα είχε μια φαεινή ιδέα. Δημιούργησε ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των τριών μεγαλύτερων πανεπιστημίων της περιοχής: του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, του Technion και του Ινστιτούτου Βάιζμαν. 

Τα τρία ιδρύματα έπαιξαν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και στρατηγικών που χρησιμοποιήθηκαν για τον μεγάλο διωγμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους.

Την ιστορία αυτή διηγείται η ανθρωπολόγος Μάγια Γουίντ στο εξαιρετικό βιβλίο της «Towers of Ivory» (εκδόσεις Verso) στο οποίο ανατρέπει τον μύθο των «φιλελεύθερων» ισραηλινών πανεπιστημίων και εξηγεί πώς τα περισσότερα από αυτά τα ιδρύματα «αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του καθεστώτος απαρτχάιντ στο Ισραήλ». 

Χτισμένα, συχνά, σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και το ανθρώπινο δυναμικό τους για να στηρίζουν κάθε στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων.

Κάθε ίδρυμα μάλιστα έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένα «επιτεύγματα».

Στις ΗΠΑ οι φοιτητές κατάλαβαν τους κανόνες του παιχνιδιού και είπαν «Ως εδώ». 

Στην Ελλάδα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθηγήτρια στο USC ακυρώνει τις εξετάσεις και τους περνάει όλους με καλό βαθμό – «Όχι στην καταστολή»

Το κίνημα αλληλεγγύης στη Γάζα φουντώνει στα αμερικανικά πανεπιστήμια παρά την καταστολή και τις εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών

28 Απριλίου 2024 | 15:25

Η καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών που έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις σε αλληλεγγύη προς τη Γάζα, κάθε άλλο παρά έχει σταματήσει την εξάπλωση του «μικροβίου».

Οι εικόνες με αστυνομικούς να χτυπούν και να συλλαμβάνουν φοιτητές και καθηγητές προκαλούν μεγαλύτερη οργή και όλο και περισσότερες σχολές προσχωρούν σε αυτό που έχει ονομαστεί «Κατασκηνώσεις για την Παλαιστίνη».

Πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που τάσσονται στο πλευρό των φοιτητών τους και διαμαρτύρονται για την άγρια καταστολή κατηγορώντας τα ιδρύματα των πανεπιστημίων και την κυβέρνηση.

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), έγιναν επίσης 93 συλλήψεις ενώ η αστυνομία είναι παρούσα εντός και εκτός του κάμπους.

Η επίκουρη καθηγήτρια Αγγλικών Sarah Kessler συνέταξε μια επιστολή προς τους φοιτητές της καταδικάζοντας την αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της Τετάρτης, σημειώνοντας πως το πλαίσιο καταστολής και ποινικοποίησης ιδεών και δράσεων που έχει διαμορφωθεί ακυρώνει επί της ουσία την εκπαιδευτική λειτουργία.

Θα έχετε χωρίς αμφιβολία ακούσει – ακόμα κι αν δεν ήσασταν παρόντες – ότι την Τετάρτη η διοίκηση του πανεπιστημίου μας αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία στο κάμπους αντί να ανεχτεί τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στη γενοκτονία, πολλοί από τους οποίους έχουν αναλάβει χρέη προκειμένου να σπουδάσουν στο USC. 93 άτομα συνελήφθησαν, η πλειοψηφία των οποίων είναι φοιτητές και μέλη του προσωπικού.

Τις επόμενες ημέρες(…) η μετακίνηση εντός και εκτός της πανεπιστημιούπολης αστυνομεύτηκε όλο και περισσότερο.

Αυτό δεν είναι το πανεπιστήμιο του οποίου θέλω να είμαι μέρος, και δεν φαντάζομαι ότι αρέσει ούτε σε εσας.

Μπήκα σε αυτή τη δουλειά γιατί νοιάζομαι ουσιαστικά για την εκπαίδευση , αλλά βρίσκω τη λειτουργία του USC αφιλόξενη για την κριτική σκέψη και δράση αυτή τη στιγμή».

Πώς υποτίθεται ότι θα αφοσιωθούμε «κανονικά» στις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εξετάσεις ενώ το πανεπιστήμιο ποινικοποιεί τους φοιτητές του επειδή αντιστέκονται στον πόλεμο και τους μαζικούς θανάτους και διαδηλώνουν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας;

Ακυρώνω τις τελικές εξετάσεις. Δεν χρειάζεται να δώσετε. Όλοι θα πάρουν έναν καλό βαθμό. Σας έχω πει από την αρχή εξάλλου ότι δεν με ενδιαφέρουν οι βαθμοί.

Σας παρακαλώ να διαβάσετε όσο περισσότερο μπορείτε για το τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια και στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Εάν θέλετε επισκεφτείτε το Founders Park στο κάμπους, όπου φοιτητές και εκπαιδευτικοί παρέχουν εκπαίδευση στον καθένα με έναν οργανικό τρόπο που δεν περιλαμβάνει εξετάσεις και βαθμούς.

Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι η εκπαίδευση είναι ουσιαστικά το να ακούς, το να μαθαίνεις και το να συνεργάζεσαι- όχι για αριθμούς, ούτε για να σας λέει κάποιος με εξουσία (ο οποίος παρεμπιπτόντως πληρώνεται με τα δικά σας δίδακτρα) τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να λέτε.

Αλληλεγγύη, και ελπίζω να σας δω εκεί έξω».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής και απελευθερωμένος κρατούμενος Omar Assaf από τη Ραμάλα, ο οποίος ήταν φυλακισμένος από το Ισραήλ για έξι μήνες, δήλωσε στο Al-Jazeera ότι οι συνθήκες στο κελί του ήταν τόσο βαριές και οι μερίδες φαγητού τόσο ανεπαρκείς που έχασε 29 κιλά κατά τη διάρκεια της φυλακής του.

Είπε ότι η ποσότητα φαγητού που παρέχουν στους κρατούμενους δεν ήταν αρκετή, αλλά "αρκεί για να μην πεθάνουμε. Σύμφωνα με τον Ασάφ, οι δεσμοφύλακες  έδιναν στους κρατούμενους δύο κομμάτια ντομάτας για 10 άτομα. "

"Αυτοί οι έξι μήνες έμοιαζαν σαν έξι χρόνια. Οι συμπατριώτες μου Παλαιστίνιοι και εγώ δεν ήμασταν κρατούμενοι ή πολιτικοί κρατούμενοι. Ήμασταν όμηροι. ”

Το Ισραήλ έχει συλλάβει τουλάχιστον 8.480 Παλαιστίνιους μόνο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με 3.660 να κρατούνται χωρίς κατηγορία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση της υποψήφιας για πρόεδρος των ΗΠΑ ,Τζιλ Στάιν (Jill Stein) η οποία τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών που διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη γενοκτονία της Παλαιστίνης και την σιωνιστικη κατοχή ..Λίγο αργότερα ,η ίδια συνελήφθη από την αστυνομία 

Η Τζιλ Στάιν είναι ρωσο-εβραϊκής καταγωγής, γιατρός, οικολόγος και πολύ ενεργή ακτιβίστρια.

Μάλιστα προέρχεται από τους κόλπους των Δημοκρατικών τους οποίους εγκατέλειψε το 1998 όταν το Κονγκρέσο – με πλειοψηφία τότε τους Δημοκρατικούς – κατήργησε το νόμο για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών. 

Η Τζιλ Στάιν υπόσχεται δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη για όλους και επιθετική πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Προτείνει επίσης ένα New Deal για ένα επείγον πρόγραμμα εργασίας ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Υπόσχεται να ακυρώσει τα φοιτητικά χρέη και υποστηρίζει ότι αυτό θα γίνει μέσω ποσοτικής χαλάρωσης και αγορά των χρεών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. 

Επίσης υπόσχεται να αναστείλει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στους πολέμους που «χρεοκοπούν τη χώρα» και να επικεντρωθεί στην εσωτερική ασφάλεια. 

Προτείνει φυσικά την περικοπή των στρατιωτικών δαπανών που αυτή τη στιγμή φτάνει το 50% του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.


Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Τζιλ Στάιν δήλωσε ότι οι φοιτητές «κακοποιούνται» σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα από Αμερικανούς αστυνομικούς που είναι εκπαιδευμένοι σε τεχνικές ελέγχου πλήθους από τον ισραηλινό στρατό, σε μια πράξη που λέει ότι αποτελεί «επίθεση στη δημοκρατία».

Μιλώντας έξω από το Πανεπιστήμιο Columbia, επαίνεσε τους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν και «όρθωσαν» για όλους τους Αμερικανούς και το δικαίωμά τους στην ελευθερία Είπε ότι οι μαθητές υπερασπίζονται "το δικαίωμά μας να διαμαρτυρηθούμε για αυτή τη γενοκτονία που διαπράττεται στο όνομά μας

Η Στάιν επέκρινε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και την άνευ όρων στρατιωτική χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς το Ισραήλ. «Πρέπει να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια», είπε, επαναλαμβάνοντας τα πορίσματα του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι υπάρχει μια εύλογη υπόθεση γενοκτονίας στη Γάζα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά της Γάζας στέλνουν μήνυμα Αλληλεγγύης στους Αμερικανούς φοιτητές .. και τους ευχαριστούν για τον όμορφο αγώνα που δίνουν για την απελευθέρωση της Γάζας και της Παλαιστίνης ..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28/4/2024

Γερμανία 

"Τα πράγματα έχουν αγριέψει στη Γερμανία. 

Ο Joe Chialo, γερουσιαστής πολιτισμού του Βερολίνου και χριστιανοδημοκράτης (CDU), εισήγαγε μία ρήτρα στις 21 Δεκεμβρίου 2023 με την οποία απαιτούσε από τους ανθρώπους των τεχνών που αιτούνταν για χρηματοδότηση ενός καλλιτεχνικού project, ατομικά ή συλλογικά, ή μέσα από πολιτιστικά ιδρύματα, να υπογράψουν μία δήλωση, πως δεν προτίθενται να προβούν σε «καμία μορφή αντισημιτισμού σύμφωνα με τον ορισμό του αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος [IHRA]». 

Η IHRA αναφέρει ότι «ο αντισημιτισμός είναι μια ορισμένη αντίληψη για τους Εβραίους, η οποία μπορεί να εκφραστεί ως μίσος προς αυτούς.

Οι ρητορικές και φυσικές εκδηλώσεις του αντισημιτισμού στρέφονται προς Εβραίους ή μη Εβραίους ή/και την περιουσία τους, προς θεσμούς και θρησκευτικές εγκαταστάσεις της εβραϊκής κοινότητας». 

Aναφέρει και παραδείγματα αντισημιτισμού, η IHRA για να μην υπάρχει καμία ασάφεια: «Οι εκδηλώσεις (αντισημιτισμού) μπορεί να περιλαμβάνουν τη στόχευση του κράτους του Ισραήλ, που θεωρείται ως εβραϊκή συλλογικότητα.»

Η αντίδραση ήταν ακαριαία. 

Σχεδόν 6.000 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή «για τη διατήρηση της ελευθερίας της τέχνης και της ελευθερίας της έκφρασης».

Στην επιστολή διαμαρτυρίας τους, οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού του Βερολίνου δήλωσαν ότι φοβούνται πως η απαίτηση να υπογράψουν μια τέτοια δήλωση «θα χρησιμεύσει μόνο για την απαγόρευση και την ακύρωση εκδηλώσεων που ασκούν κριτική στο Ισραήλ». 

«Αυτό επηρεάζει επίσης τους Εβραίους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στη Γερμανία που δείχνουν αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, που υποστηρίζουν τον διάλογο και τις ειρηνευτικές λύσεις και που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αντισημιτισμό, από μη Εβραίους Γερμανούς». 

Κάτω από τη γενική και συντονισμένη κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης, ο γερουσιαστής αρμόδιος για τον πολιτισμό, αναγκάστηκε να πάρει πίσω την ντροπιαστική ρήτρα, δηλώνοντας πως σχεδιάζει να επανέλθει με μια πιο ανεκτή απόφαση.

Στο Βερολίνο συζητιέται πολύ πως λόγω της απόλυτης ταύτισης της γερμανικής πολιτικής με το κράτος του Ισραήλ, θα επαναφέρει με κάποιο τρόπο την ίδια ρήτρα. 

Εν τω μεταξύ, εν μέσω κατηγοριών για αντισημιτισμό, η Γερουσία απέσυρε τη χρηματοδότηση για το Oyoun, ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή Neukölln της πόλης, και ζήτησε από την οργάνωση να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις της στα τέλη του περασμένου έτους.

Ακυρώθηκαν επίσης εικαστικές εκθέσεις, πχ του Μπράιτζ στο Saarlandmuseum, καθώς και μεγάλη έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Mannheim, το Ludwigshafen και τη Χαϊδελβέργη τον Μάρτιο του 2024. 

Η έκθεση ακυρώθηκε αφού ένας από τους επιμελητές δημοσίευσε περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι αρχές χαρακτήρισαν αντισημιτικό.(!)

Πώς εξηγείται το γεγονός πως αυτός ο λαός υποστηρίζει σήμερα μια γενοκτονία και πως τα όπλα που κρατούν οι γενοκτόνοι στην «ούγια» γράφουν: hergestellt in Deutschland.

Πόσο δίκιο είχε ο Μπρεχτ όταν έλεγε πως «μια διακήρυξη ενάντια στον φασισμό δε μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας, όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα.» 

Ps: Χθες βράδυ στο Βερολίνο στην καρδιά της πόλης, στο πολυσύχναστο Neukölln έξω από το σταθμό του μετρό πέντε – έξι άτομα βγάζουν μια σημαία της Παλαιστίνης και αρχίζουν να φωνάζουν συνθήματα κατά της γενοκτονίας. 

Ως που να πεις κίμινο έχουν περικυκλωθεί από μία ολόκληρη διμοιρία της αστυνομίας. 

Κόσμος που βγαίνει από το μετρό αντιλαμβάνεται τι ακριβώς γίνεται και κάποιοι θαρραλέοι σπεύδουν προς υποστήριξη, κάποιοι άλλοι παρακολουθούν από περιέργεια ή από κρυφό ενδιαφέρον. 

Η αστυνομία απωθεί βίαια τον συγκεντρωμένο κόσμο, δέρνει και συλλαμβάνει. 

Το να υποστηρίζεις την Παλαιστίνη στη Γερμανία σήμερα απαιτεί γενναιότητα."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως το 2010, το 2011, το 2012... έτσι και το 2024 έπεσαν λυτοί και δεμένοι να μην αποπλεύσει ο νέος Συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition-FFC), για να σπάσει τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας, που διαρκεί 17 ολόκληρα χρόνια! Αυτό για να προστατευτεί το γενοκτόνο Ισραήλ. 

Πέρα από τις ισχυρές πολιτικές πιέσεις από Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες προς την Τουρκία, να μην επιτρέψει να αποπλεύσουν από τη Κωνσταντινούπολη, το εμπορικό πλοίο με 5.500 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και τα δύο επιβατηγά, που είχαν βέβαια δηλώσει δημόσια ότι δεν θα δεχτούν έλεγχο τους από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, χρησιμοποιήθηκε πολιτική πίεση στη Γουινέα-Μπισάου, της οποία την σημαία έφεραν τα δύο από τα τρία πλοία (το εμπορικό ήδη φορτωμένο και το κύριο επιβατηγό), ώστε να τα αφαιρέσει από το νηολόγιο της. Πράγμα και το οποίο έγινε. 

Έτσι η αναχώρηση του Freedom Flotilla αναβάλλεται επ' αόριστον. 

Να σημειωθεί ότι οι ελληνοαμερικάνοι βουλευτές Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη μαζί με άλλους τρεις, διακομματικά, πρωτοστάτησαν με επιστολή τους στον Μπάιντεν να πιέσει την Τουρκία ώστε να μην αποπλεύσει ο Στόλος της Ελευθερίας, στηρίζοντας στη πράξη τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ και με τον επιβαλλόμενο λιμό στη Γάζα. Η επιστολή τους έλαβε την υποστήριξη του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (AHI), της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) και του FDD Action.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ λοιπόν στις δυο παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε τη λογική "ούτε ΝΑΤΟ – ούτε Ρωσία" εκφραζόμενη από δύο εκ διαμέτρου αντίθετους πολιτικούς χώρους, τους Αναρχικούς και τους Φασίστες. Ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πολιτικών χώρων που σχεδόν "απαγορεύεται" να έχει το ένα κοινή επιχειρηματολογία με το άλλο. ΔΕΝ ισχύει όμως αυτό για ότι αφορά τις ΗΠΑ μάλλον

Για να είμαστε δίκαιοι όμως το "ούτε ΝΑΤΟ – ούτε Ρωσία' ανήκει στην αριστερά στη χώρα, από παλιά. Ήταν κεντρικό σύνθημα του παλιού ΚΚΕ εσ. και των μαοϊκών αριστεριστών στην παραλλαγή του "Ούτε ΝΑΤΟ ούτε Βαρσοβία, εμπρός για εθνική ανεξαρτησία". Στο διαταύτα λοιπόν όλα καταλήγουν και κατέληγαν.... ΝΑΤΟ. Σαφώς ο κάθε δρων διατυπώνει την άποψη αυτή με διαφορετικό σκεπτικό, με διαφορετικά κίνητρα και σκοπούς. Καταλήγουν όμως στο ίδιο αποτέλεσμα. Στο βαθμό που δεν τίθεται θέμα αλλαγής της καθεστηκυίας τάξης εσωτερικά, η εξίσωση με τον αντίπαλο της, ισοδυναμεί με ένα πολιτικό "μη μου τους κύκλους τάραττε"...

Έχει μεγαλύτερη αξία εάν η άποψη αυτή εκφράζεται από κομμάτια που επιδιώκουν την πολιτική αλλαγή της υφιστάμενης "κεντρικής σκηνής" χωρίς όμως την καταστροφή του συστήματος αναπαραγωγής της. Ιδίως κομμάτια που αδυνατούν, αντικειμενικά, να αναμετρηθούν σε επίπεδο τελικής μάχης με το σύστημα του οποίου επιδιώκουν την ανατροπή, να έχουν ενδοιασμούς για το πεδίο στο οποίο το σύστημα αυτό συνθλίβεται, ηττάται. Επιταχύνοντας την παρακμή και τελικά ολική σήψη του. Εγείρουν έτσι ερωτήματα εάν όντως θέλουν την ήττα και ανατροπή του. Γιατί φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι ως μη ηττημένο, κάπου, δεν μπορεί να ανατραπεί.

Αποτελούνται κατά βάση από νεολαία άπειρη πολιτικά αλλά δυστυχώς και κοινωνικά πλέον. Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι από τους πιο μεγάλους πολιτικούς χώρους μέχρι τους πιο μικρούς και όλου του φάσματος - τόξου, υπάρχει ένα έντονο άγχος να μην ταυτιστούμε ως κοινωνία όχι με τις πολιτικές των επικυρίαρχων μας αλλά πολύ περισσότερο με των αντιπάλων τους. Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια "σιωπηλή συμφωνία" στο πολιτικό σκηνικό, λες και όλοι είναι σύμφωνοι, κάθησαν σε ένα τραπέζι και τα βρήκαν, για το κυρίαρχο αντικειμενικά πολιτικό ζήτημα. Ή μήπως όχι τελικά;

Η περίοδο σαν αυτήν που παρουσιάζεται παραπάνω είναι που πολλές φορές η αποκάλυψη είναι πιο αναγκαία για μας και πιο επικίνδυνη για τον εχθρό ακόμα και από την ίδια την εξέγερση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



700 νεκροί σε έναν ομαδικό τάφο στην Γάζα έξω από ένα Νοσοκομείο;;;

Φαντασθείτε το μέγεθος της γενοκτονίας...

Και έχουν το θράσος οι σιωνιστές ναζί να μιλούν για δημοκρατία κι άλλες αρλούμπες...

Κοινοί εγκληματίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



HARVARD

COLUMBIA 

YALE 

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ 

ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

Ε Χ Α Σ Ε !

ΜΕ ΤΗΝ ΠAΛAIΣTINH ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέμβαση του συγγραφέα και πολιτικού ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κοινοβουλευτικού κόμματος Δίκαιη Ρωσία Ζαχάρ Πριλέπιν και του δημοφιλούς στρατιωτικού ανταποκριτή και ποιητή Γκέρμαν Σαντουλάγιεφ, στις συζητήσεις για το μέλλον της Στρατιωτικής επιχείρησης στη Ουκρανία:

“Η στρατηγική ενός μακροχρόνιου πολέμου φθοράς είναι λανθασμένη και ασύμφορη για τη Ρωσία. 

Οι υποστηρικτές αυτής της στρατηγικής λένε ότι «η Ουκρανία θα εξαντλήσει το ανθρώπινο δυναμικό της και θα χάσει. Δεν θα υπάρχει κανείς να πολεμήσει.»

Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Πάντα θα υπάρχει κάποιος να πολεμήσει.Για τους παρακάτω λόγους:

1) δεν βρίσκονται όλα τα ουκρανικά στρατεύματα στο ανατολικό μέτωπο. 

Το Κίεβο έχει ακόμα μεγάλα αποθέματα στο πίσω μέρος. Αυτά τα αποθέματα θα αποδεσμευτούν εάν, για παράδειγμα, η Γαλλία στείλει το στρατό της στα μετόπισθεν. Και αυτό είναι πολύ πιθανό .

2) το καθεστώς του Κιέβου έχει ακόμη δυνατότητες κινητοποίησης και είναι αρκετά μεγάλες. Εκτός από τους άνδρες, μπορεί να αρχίσουν να στρατολογούνται και γυναίκες. Θα κληθούν επίσης πρόσφυγες που θα επιστραφούν αναγκαστικά από την Ευρώπη.

3) Η Δύση αναπληρώνει τις απώλειες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσω των μισθοφόρων με συμβόλαιο, εδώ και πολύ καιρό. Και αυτός είναι ένας απεριόριστος πόρος (αρκεί μόνο να υπάρχουν χρήματα). 

Θα πρέπει να πολεμήσουμε όχι μόνο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, αλλά και μέχρι τον τελευταίο μισθοφόρο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα όπλα, 

η Δύση θα δώσει όσα χρειάζονται και αυτή η ροή δεν θα στερέψει ποτέ.

Πώς να κάνουμε τη Δύση να σταματήσει να βοηθά το καθεστώς του Κιέβου; 

-Υπάρχει μόνο μία λύση: 

Είναι απαραίτητο να εξαφανιστεί το καθεστώς του Κιέβου. Τότε δεν θα υπάρχει κανείς να τον βοηθήσουν.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένας πόλεμος φθοράς (ποιανού τελικά), αλλά μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη και έλεγχος των εδαφών.”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Wall Street Journal: «Η εμμονή με την κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή»

Οι υποχόνδριοι του κλίματος αξίζουν να αντιμετωπίζονται με συμπόνια, όπως οποιοσδήποτε πάσχει από ψυχική ασθένεια. Δεν πρέπει, ωστόσο, να περιμένουν από όλους τους άλλους να ενεργοποιήσουν τις νευρώσεις τους

Το βιτριολικό άρθρο της Αllysia Finley στην ιστορική εφημερίδα των ΗΠΑ έχει τίτλο: Η εμμονή με την αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή

Τα μέσα ενημέρωσης θέλουν να ξέρετε ότι έξω κάνει ζέστη. «Επείγουσα ανάγκη για την υγεία λόγω θερμότητας»: Σχεδόν οι μισές ΗΠΑ κινδυνεύουν», ανέφερε το CNN την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από τους 33 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αν τα κύματα καύσωνα ήταν τόσο θανατηφόρα όσο διακηρύσσει ο Τύπος, ο Homo sapiens δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χιλιάδες χρόνια χωρίς κλιματισμό. Ωστόσο, εδώ είναι. Οι άνθρωποι έχουν δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και προσαρμογή — τουλάχιστον μέχρι τη σύγχρονη εποχή, όταν η μισή κοινωνία έχασε την ψυχραιμία της λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Οι ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την ψυχική μας υγεία», προειδοποιεί πρόσφατος τίτλος του Bloomberg. Προφανώς κάθε κοινωνικό πρόβλημα κάτω από τον ήλιο αποδίδεται πλέον στην κλιματική αλλαγή. Αλλά είναι οι ανησυχητικές ιστορίες για κακές καιρικές συνθήκες που τροφοδοτούν ψυχικές διαταραχές αντάξιες του DSM-5 (Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών)– όχι ο ίδιος ο ζεστός αέρας του καλοκαιριού.

Το άρθρο του Bloomberg παραθέτει μια μετα-ανάλυση του Ιουλίου στο ιατρικό περιοδικό Lancet, η οποία βρήκε μια αδύναμη σχέση μεταξύ υψηλότερων θερμοκρασιών και αυτοκτονιών και ψυχικών ασθενειών. Ωστόσο, η μελέτη θεωρεί τα συλλογικά στοιχεία «χαμηλής βεβαιότητας» λόγω ασυνεπών ευρημάτων, μεθοδολογιών, μετρούμενων μεταβλητών και ορισμών. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι «η κλιματική αλλαγή μπορεί να μην αυξάνει απαραίτητα προβλήματα ψυχικής υγείας, επειδή οι άνθρωποι μπορεί να προσαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να γίνουν φυσιολογικές και να μην θεωρηθούν ανώμαλες ή ακραίες».

Λοιπόν ναι. Προτού τα μέσα ενημέρωσης αρχίσουν να αναφέρουν υποτιθέμενες καταγραφές θερμοκρασίας – τα επιστημονικά στοιχεία για τα οποία είναι επίσης αδύναμα – τα κύματα καύσωνα αντιμετωπίζονταν ως φυσιολογικό μέρος του καλοκαιριού. Άβολο, αλλά μεταφορικά τίποτα να ιδρώνεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πέρυσι, η ίδια η «συνειδητοποίηση της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους» μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των τεταμένων κοινωνικών σχέσεων, άγχους, κατάθλιψης, βίας από στενούς συντρόφους, αβοηθησίας. αυτοκτονική συμπεριφορά και κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών.

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι οι σημερινές νιφάδες χιονιού θεωρούν τον ζεστό καιρό ανώμαλο, παρόμοιο με το πώς αντιλαμβάνονται τα φυσιολογικά συναισθήματα όπως το άγχος ή τη λύπη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό για το άγχος του κλίματος, παρά τους ισχυρισμούς των φιλελευθέρων για το αντίθετο.

Οι προοδευτικοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την κλιματική αλλαγή για να εκτοπίσουν τα άλλα άγχη τους – για παράδειγμα, σχετικά με την απόκτηση παιδιών. Ένας ρεπόρτερ ψυχικής υγείας για το Vox έγραψε πρόσφατα για το κλιματικό στρες και πώς «μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη και το υπαρξιακό ερώτημα εάν θα κάνουν παιδιά λόγω του ανθρώπινου φόρου στους πόρους του πλανήτη».

Η μετατόπιση είναι ένας μη προσαρμοστικός μηχανισμός με τον οποίο οι άνθρωποι ανακατευθύνουν αρνητικά συναισθήματα από το ένα πράγμα στο άλλο.

Οι υποχόνδριοι του κλίματος αξίζουν να αντιμετωπίζονται με συμπόνια, όπως οποιοσδήποτε πάσχει από ψυχική ασθένεια. Δεν πρέπει, ωστόσο, να περιμένουν από όλους τους άλλους να ενεργοποιήσουν τις νευρώσεις τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ιστορικες στιγμές!

-Τα γερμανικά άρματα Leopard, βρετανικά Challenger, αμερικανικά Abrams μπαίνουν στη Μόσχα!

-Όχι ακριβώς όπως θα ήθελαν στο Βερολίνο, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, αλλά … μπαίνουν! 

Σαν … λάφυρα στην Έκθεση στο Πάρκο της Νίκης που θα εγκαινιαστεί την Πρωτομαγιά! 

Φρέσκα-φρέσκα κι άθικτα, αφού βέβαια τά είχαν … σκαλίσει δεόντως οι Ρώσοι μηχανικοί!

Στη Δύση, δεν τους άρεσε…

-“Ληστεία!”, τσιρίζουν πρωτοσέλιδα η γερμανική Bild και η βρετανική Express!

“Ο Πούτιν κλέβει τα άρματά μας από το πεδίο της μάχης και τα βάζει στα … πανηγύρια”

-Ε, τι να κάνουμε; Πονάει λίγο, αλλά θα συνηθίσουν…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άφωνοι παρακολουθούμε το ένα σκάνδαλο και κουκούλωμα μετά το άλλο:

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον χρόνο που συνέβη, την ημέρα δηλαδή που παραδόθηκε στις Αρχές το πόρισμα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό λιγότερες από 50 μέρες από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου προκαλεί η διάρρηξη στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον χρόνο που συνέβη, την ημέρα δηλαδή που παραδόθηκε στις Αρχές το πόρισμα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, το λεγόμενο email gate.

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε με χαρακτηριστική αργοπορία, χαρακτηρίζει τη διάρρηξη ως φερόμενη ενώ επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Απριλίου άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει στην οδό Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, διέρρευσαν στον αμερικανικό κι ευρωπαϊκό τύπο, το πόρισμα της έρευνάς τους σύμφωνα με το οποίο “ο Πούτιν ΔΕΝ είχε κάποια ανάμιξη στο θάνατο του Ναβάλνι τον Φλεβάρη”!

-Και τώρα;

- Θα πάρουν πίσω τις …πρόσθετες κυρώσεις που είχαν ανακοινώσει για το θέμα;

- Και η … χήρα; Που την μαζέψαν από τις βίζιτες και την προετοίμαζαν για …διάδοχο του Πούτιν;

Σχολιο.- Να συνεχίσει της βίζιτες γνώμη μου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήδη το Politico (“όργανο” της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη, όπως είπαμε) αποκαλύπτει:

“Ο Ζελένσκι είχε θέσει όριο Μάρτη-Απρίλη για να πάρει τη βοήθεια σε χρήμα και όπλα!”

Αλλιώς εκβίαζε κι απειλούσε ότι … 

“η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει και θα παραδοθεί”

Μ´αυτά τσίμπησε 61 δις, ελπίζει κι αυτός κι ο Μπάιντεν ότι θα κερδίσουν χρόνο μέχρι τις εκλογές (στις ΗΠΑ γιατί στην Ουκρανία τις … κατάργησαν!)

-Τώρα άν αυτός ο χρόνος σημαίνει κάπου 100 χιλιάδες επιπλέον νεκρούς Ουκρανούς, τι να κάνουν;

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί βέβαια δεν έχουν καμιά διάθεση να οδηγηθούν στη σφαγή για να … κερδίσει χρόνο η συμμορία του Ζελένσκι και τις εκλογές ο Μπάιντεν!

-Οι Ουκρανικές προξενικές αρχές στην Ευρώπη ανακοίνωσαν ότι ΔΕΝ θα εξυπηρετούν άνδρες πρόσφυγες! Ούτε διαβατήρια, ούτε άδειες παραμονής, ούτε ταξίδια με επιστροφή στη χώρα τους! 

ΜΟΝΟ κατευθείαν στο μέτωπο!

-Οι Αμερικάνοι και η ΕΕ, πιέζουν τις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν Ουκρανούς πρόσφυγες, να … κάνουν τον μπόγια και να μαζέψουν τους άντρες να τους στείλουν πακέτο στην κρεατομηχανή !

-Ο νέος αυστηρός νόμος για την επιστράτευση στην Ουκρανία υιοθετήθηκε υπό την πίεση των ΗΠΑ, γράφουν οι New York Times, σαν όρος για τα 61 δις σε όπλα και χρήμα!

Η Ουάσιγκτον ζήτησε από το Κίεβο να επιλύσει το ζήτημα της κινητοποίησης, γιατί το μέτωπο δεν χρειαζόταν μόνο εξοπλισμό, αλλά και ανθρώπους.

-Έτσι άρχισαν διάφορα ευτράπελα: 

-Με τα στοιχεία της Booking, υπάρχει μια έκρηξη κρατήσεων εισιτηρίων από Ουκρανούς στην Ευρώπη προς χώρες σαν την Ινδία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, τα Εμιράτα, την Τουρκία κλπ - οπουδήποτε δηλαδή που μπορεί να κρυφτούν μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος!

-Έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των Ουκρανών στην Ευρώπη που αναζητούν επαφές με συγγενείς και φίλους στη Ρωσία, αναζητώντας τρόπο να … καταφύγουν εκεί: 

-Είναι ο πιο σίγουρος προορισμός ότι … δεν θα σταλούν στον πόλεμο! 

-Όπως σχολίαζε κάποιος, όλοι αυτοί, είτε από την Ευρώπη - είτε από τρίτες χώρες, 

δεν πρόκειται να επιστρέψουν ΠΟΤΕ στην Ουκρανία, μόνο στη Ρωσία! 

-Γιατί όταν τελειώσει ο πόλεμος όλη η Ουκρανία, Ρωσία θα είναι !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Οι Κινέζοι, έχουν τον δικό τους … τρόπο για να δείχνουν τη δυσαρέσκεια για τους ενοχλητικούς “μουσαφιραίους”!

-Δείτε το πάνω βίντεο που “διέρρευσαν” - όχι βέβαια τυχαία! - με τον Σι Τζιπίγκ να περιμένει να τον δει ο Αμερικανός Υπουργός Άντονυ Μπλίνκεν: 

• Δείχνει τόσο φανερά την αίσθηση … αγγαρείας, βαδίζοντας πάνω - κάτω βαριεστημένα…

• Το πιο ωραίο είναι ο διάλογος που κατέγραψαν και δημοσιοποίησαν:

Σι: “Και, πότε φεύγει αυτός;” (Σημ. ο Μπλίνκεν)

Βοηθός του: “Απόψε το απόγευμα.”

Σι: “Α…”

-Ενώ στην αναχώρηση Μπλίνκεν, σε αντίθεση με κάθε πρωτόκολλο, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Κινέζος επίσημος δεν πήγε στο Αεροδρόμιο να τον ξεπροβοδίσει! 

Μόνο ο Αμερικάνος Πρέσβης στο Πεκίνο Μπέρνς! (Για όσους θυμούνται παλιότερα είχε υπηρετήσει και στην Αθήνα!)


Να “βάλει μέσον” για να παρακαλέσει για … καθυστέρηση πήγε ο Μπλίνκεν στο Πεκίνο!

-Στην επιστροφή του από την Κίνα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, έκανε τον “καμπόσο” και τον …παλληκαρά εκ του ασφαλούς, δηλώνοντας ότι … “απαίτησε από την Κίνα να σταματήσει τη συνεργασία με τη Ρωσία” κι ότι …φοβέρισε με “κυρώσεις” τους Κινέζους! (Ο … Μπλίνκεν! Τους Κινέζους!)

- Τρίχες!

Όπως λένε οι Κινέζοι, ο μόνος σκοπός του ταξιδιού του, ήταν να εκλιπαρήσει τους Κινέζους να μεσολαβήσουν στη Μόσχα ώστε

να … καθυστερήσει την τελική έφοδο που θα οδηγήσει σε κατάρρευση την Ουκρανία μέχρι τον Νοέμβρη που έχουν Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σαν κλείσιμο του ματιού, άφηνε να εννοηθεί ότι “θα τα βρούμε μετά!”

Οι Κινέζοι, λένε ότι ο “εφιάλτης” των Αμερικάνων είναι να πάει ο Μπάιντεν σε εκλογές με μια τεράστια στρατηγική ήττα στην πλάτη του!

-Τώρα, αν θα τσιμπήσει η Μόσχα;

Θα φανεί μετά την επιστροφή του Πούτιν από το Πεκίνο, στις 9 Μάη κι αν επιχειρήσουν τις επόμενες βδομάδες τον “τελικό γύρο για το νοκ άουτ” ή θα συνεχίζουν το … σημειωτόν!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρη - το … δημοσιεύσιμο τμήμα της εννοείται- την τελευταία (Ιούνης 2022) Έκθεση του Αμερικανικού Στέητ Ντηπάρτμεντ με θέμα την “Όλοκληρωμένη Στρατηγική για την Ελλάδα” (Integrated Country Strategy - Greece):

https://www.state.gov/wp-content/uploads/2022/06/ICS_EUR_Greece_Public.pdf?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1c6EsF94p4YKKTOUg0BIBEC97IIq1AxxQjQMgBk6V0bTCdC3hTUb3qR4M_aem_ASbXlwm92mNC8lQp0Dyp9v1nK0wt_cNpdEH3N-PQFPjXDcnoTzJSTG14j7EW-9dMQgN2FmDxeL8w7UnwJD6xYPza

Για να μην κουράζεστε, η κεντρική ιδέα των 23 σελίδων, με απλά λόγια είναι:

“Δεν μας νοιάζει αν οι Έλληνες θεωρούν τους εαυτούς τους δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, μαύρους, μπλε, πράσινους, ροζ, κόκκινους, Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, Αεκτζήδες, Παοκτσήδες, Αρειανούς κλπ κλπ ότι θέλουν τέλος πάντων, αρκεί να μην αντιδρούν 

στην «καλλιέργεια θετικής άποψης των αμερικανοελληνικών σχέσεων» και «την κατανόηση από τους Ελληνες πολίτες των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ στην περιοχή», ώστε «να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή».

Και καλά:

- Ο Μητσοτάκης τέτοιος υποτελής από γεννησιμιού του ήταν, 

- ο Τσίπρας λένε έγινε … αμερικανοτσολιάς με τις συμφωνίες που είχε κάνει ακόμα από το 2012, 

- τον … Κασελάκη τον φέραν από την Αμερική “εξεπιτούτου” που λένε στο χωριό μου,

- για κείνον τον Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω πως και πότε και δεν έχει σημασία…

- ο Κουτσούμπας και η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ όμως ΠΟΥ στηρίζει και ΓΙΑΤΙ την πλήρη αναθεώρηση της πολιτικής του; 

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η υστερία για … “ψήφους-ψήφους-ψήφους” είναι το μόνο κίνητρο κι αιτία. 

-τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ όμως;

-όλοι εμείς;

Θα επιτρέψουμε στους Αμερικάνους και τους κολαούζους τους μια “στρατηγική νίκη” στην Ελλάδα - μια καταθλιπτική νύχτα ήττας και σιωπής για όλους μας;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασαν μέσα στο βράδυ τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών στα νοσοκομεία

Λειτουργώντας ως συνήθως στο σκότος της νύχτας, η Κυβέρνηση κατέθεσε χθες το βράδυ την τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία.

Η τροπολογία κατατέθηκε σαν τσόντα μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Δευτέρα.

Στη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων,

στη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων, πέραν του τακτικού ωραρίου, και

να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο νοσοκομείο, πέραν της ημερήσιας νοσηλείας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ιδιώτες ιατροί κατά τη συνεργασία τους με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ υποχρεούνται:

να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από τη συνεργασία τους με αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μεγαλύτερες οικονομίες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αποσύρουν τα αποθέματα χρυσού τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο χρυσός από πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αποθηκεύεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, όλο και περισσότερες χώρες εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και αποφασίζουν να αποσύρουν τα αποθέματα χρυσού τους.

Από το 2024, η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, η Γκάνα, το Καμερούν, η Σενεγάλη, η Αλγερία και η Σαουδική Αραβία αποφάσισαν να αποσύρουν τα αποθέματα χρυσού τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και η Νιγηρία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες στην Αφρική.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1 στα 4 παιδιά μας βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά για να στηρίζει το ΝΑΤΟ έναν νεοναζί μακελάρη...

Ζητείται ορθολογισμός.

Και ένα καλό ΞΥΠΝΗΜΑ σε όλους μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Πολιορκημένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη Γάζα γιόρτασαν την Κυριακή των Βαίων με φόντο τα ερείπια της μονής του Αγίου Πορφυρίου όπου μαρτύρησαν δεκάδες Ορθόδοξοι από τη Σιωνιστική Κατοχή! 

28/04/2024

Οι Πολιορκημένοι Ελληνορθόδοξοι στη Γάζα γιόρτασαν την Κυριακή των Βαίων με φόντο τα ερείπια της μονής του Αγίου Πορφυρίου από το μένος των Ισραηλινών δυνάμεων που σκότωσαν με βμβαρδισμό εντός της Ελληνορθόδοξης μονής 18 Ορθοδόξους ενώ αγνοούμενοι δηλώθηκαν 15 . Ο δεσπότης πρώτης γραμμής αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδας Αλέξιος που αρνήθηκε στα κελεύσματα της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει τη Γάζα και τον Άγιο Πορφύριο καθώς του εγγυήθηκαν ασφαλή διέλευση διαφυγή μετά το λουτρό αίματος χοροστατεί στον εορτασμό με πομπή γύρω από την Εκκλησία και έξω στην αυλή.

Το έγκλημα αυτό είναι απαράγραπτο.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία ανέδειξε 33 Μάρτυρες από τη Σιωνιστική Κατοχή

που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ και απρόκλητα εντός του περιβόλου της Μονής.

33 νεκροί από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά του Ελληνορθόδοξου ναού Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα στις 19/10/2023! 18 νεκροί και 15 αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια..8 παιδιά σκοτώθηκαν! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 18 ΝΕΚΡΩΝ! ΜΕ ΕΥΛΟΓΗΤΑΡΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΗΔΕΥΘΗΚΑΝ. 33 ΜΑΡΤΥΡΕΣ. «Θάψτε με μαζί τους.» Μια Παλαιστίνια Ορθόδοξη Χριστιανή θρηνεί τα 3 εγγόνια της.

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 33 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!

Και στη Ραμάλα πρωτεύουσα της μαρτυρικής Δυτικής όχθης στην Παλαιστίνη γιορτάστηκε η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα! ..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ κοντά σ΄εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων για Γάζα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση του Ισραήλ. Ένα βήμα πριν την πτώση ο Νετανιάχου δέχεται εκβιασμούς για παραιτήσεις υπουργών!

28/04/2024

Πολύ κοντά σ΄εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων για Γάζα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Χαμάς δείχνει ν΄αποδέχεται την πρόταση του Ισραήλ.

Χαμάς στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες με το περίγραμμα της συμφωνίας του Ισραήλ» Ένα βήμα πριν την πτώση ο Νετανιάχου δέχεται εκατέρωθεν εκβιασμούς για παραιτήσεις υπουργών!

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή, «Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες με τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων που πρότεινε το Ισραήλ» αναφέρει η JP. Oδεύουμε προς την πολυπόθητη εκεχειρία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα;

Η ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη το AFP μεταδίδει ότι σύμφωνα με τη Χαμάς: δεν υπάρχει μεγάλο (ανυπέρβλητο) εμπόδιο στην ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας”

Στη προσέγγιση των 2 αντιμαχόμενων πλευρών και ειδικά στη διαλλακτικότητα του Ισραήλ διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο

–το επαπειλούμενο διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που αναμένεται να εκδοθεί κατά Νετανιάχου και υψηλόβαθμων του ισραηλινού καθεστώτος για γενοκτονία

-αλλά και οι πιέσεις κοινής γνώμης τόσο στο εσωτερικό Ισραήλ που με διαδηλώσεις απαιτείται ανταλλαγή ομήρων

όσο και οι κινητοποιήσεις σε πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό ιδίως στις ΗΠΑ κατά γενοκτονίας στη Γάζα.

-ο Νετανιάχου δέεται πιέσεις και από Λευκό Οίκο που με τη σειρά του απειλέιται από φοιτητική εξέγερση για τη Γάζα. Πηγή με γνώση της συνομιλίας Μπάιντεν-Νετανιάχου είπε ότι ήταν «εποικοδομητική» και περίπου το 75% της επικεντρώθηκε στη συμφωνία ομήρων. Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου συζήτησαν επίσης τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες με δύο Αμερικανούς που κρατούνται όμηροι στη Γάζα

-Υπάρχουν τριβές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Νετανιάχου..

Το δίλημμα του Νετανιάχου

Ο Υπ. Άμυνας Γκαντζ λέει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν ο Νετανιάχου αρνηθεί τη συμφωνία ομηρίας μόνο λόγω πολιτικών απειλών..

που ενσαρκώνουν οι Smotrich και ο Ben Gvir που απειλούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εάν εγκριθεί η τρέχουσα πρόταση συμφωνίας για τους ομήρους

Είτε έτσι είτε αλλιώς η κυβέρνηση Νετανιάχου κυβέρνηση συνασπισμού κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να τιναχθεί στον αέρα ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους τη Μεγάλη Εβδομάδα!

28/04/2024

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ισραηλινό Channel 12: “Το κατεστημένο του στρατού και της ασφάλειας αναμένει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά των Benjamin Netanyahu, Yoav Gallant και Herzi Halevy αυτή την εβδομάδα.”

Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα: Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) θα εκδώσει αυτή την εβδομάδα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά κορυφαίων πολιτικών αξιωματούχων και αξιωματούχων ασφαλείας.

Αυτό είναι πιθανό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Yoav Galant και του αρχηγού του Γενικού επιτελείου (ΓΕΣ) Herzi Halevi – in.

Τα αναμενόμενα εντάλματα θα δοθούν στο πλαίσιο της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, πέραν των δηλώσεων από διάφορες χώρες σχετικά με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, όπου το Ισραήλ διέπραξε μια αόρατη γενοκτονία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία σφαγίασε περισσότερους από 37.000 αμάχους εκ των οποίων πάνω από 13.000 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Επαγγελματίες και δικηγόροι που ήταν παρόντες στην περιορισμένη έκτακτη ακρόαση προσπάθησαν να μπλοκάρουν την απόφαση με κάποιες επείγουσες ενέργειες της τελευταίας στιγμής ενώπιον του ίδιου του Μπιν Ντιν και ενώπιον πολιτικών κομμάτων με επιρροή – αλλά αυτές οι προσπάθειες προφανώς δεν απέδωσαν καρπούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



J2US: Πυρά Ηλία Ψινάκη για τη Συνατσάκη – «Εκμεταλλεύονται το metoo για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια»

28|04|2024 19:03

Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος του Νίκου Κοκλώνη στο χθεσινό επεισόδιο του J2US, ο οποίος πήρε για λίγο τη θέση της Δέσποινας Βανδή, που βρίσκεται σε περιοδεία στο εξωτερικό.

Ο Ηλίας Ψινάκης ως γνωστόν δεν μασάει τα λόγια του και έτσι δεν έλειψε να ανάψουν τα αίματα, μετά την εμφάνιση του Ίαν Στρατή και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου με αφορμή το Me Too.

Όλα ξεκίνησαν όταν o Ηλίας Ψινάκης την ώρα που έκανε κριτική στο ζευγάρι είπε ότι συμπαθεί τον Ίαν Στρατή αλλά όχι τη γυναίκα του, δηλαδή τη Μαίρη Συνατσάκη για όσα λέει για το Me Too. Η φράση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου ενώ ο Ίαν Στρατής δεν πήρε θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαίρη Συνατσάκη στο πλαίσιο του Me Too είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Ηλία Ψινάκη όταν στο X Factor κατέβασε το φόρεμα της Κατερίνας Λιόλιου.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Είναι ξεκάθαρα τα συναισθήματά μου και είναι πολύ άσχημο να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το metoo ως επιχείρημα για να μη συμπαθούμε κάποιον. Οι γυναίκες που έχουν παλέψει για το metoo αξίζουν αγάπη κι όχι αντιπάθεια. Η βαθμολογία δεν έπρεπε να είναι 6 αλλά 0 γιατί είναι μεσοβέζικο, εφόσον υπάρχει πιο ξεκάθαρη λύση

Ηλίας Ψινάκης: Η σύζυγος του κυρίου Στρατή άρχισε ένα metoo που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι με έλεγαν βιαστή. Η κ. Λιόλιου με την επέμβαση της κυρίας αυτής -δεν χρειάζεται να λέμε κι ονόματα- και έχοντας το metoo ως σημαία… Η κ. Λιόλιου για μία εβδομάδα έκλαιγε γιατί όλοι της την είχαν πέσει. Το metoo είναι πολύ καλό και σωστό, απλά ευτελίζεται με μερικούς ανθρώπους που το εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν δύο ρουχαλάκια.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Αν έχουμε διαφορά με έναν άνθρωπο, το λύνουμε επί προσωπικού και όχι στη τηλεόραση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ σε ελβετική τράπεζα! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο (Ουκρανός) δήμαρχος του Χαρκόβου...

Ο Ουκρανός δήμαρχος του Χαρκόβου συνελήφθη με λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα όπου έχουν σταλεί εκατομμύρια δολάρια στην οικογένειά του με το πρόσχημα του «ιατρικού εξοπλισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύλληψη έρχεται μια εβδομάδα αφότου οι ΗΠΑ πέρασαν το νέο πακέτο βοήθειας 61 δισ. δολαρίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΑΝΤΕΡΣ στον Νετανιάχου! "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντισημιτισμός να λέμε πως έχεις σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνους σε 6 μήνες..."

28/4/2024      -     16.30

Ηχηρή απάντηση στους ισχυρισμούς του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η κριτική στις πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης στη Γάζα είναι αντισημιτική, έδωσε ο Μπέρνι Σάντερς.

Συγκεκριμένα, σε βίντεό του αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός γερουσιαστής απευθυνόμενος προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όχι, κ. Νετανιάχου. Δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Χαμάς να επισημαίνεις ότι σε κάτι περισσότερο από έξι μήνες η εξτρεμιστική κυβέρνησή σου έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000 – το εβδομήντα τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά».

Παράλληλα, σημειώνει με νόημα ότι «Ο αντισημιτισμός είναι μια άθλια και αηδιαστική μορφή φανατισμού που έχει προκαλέσει ανείπωτη ζημιά σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους» και παρακάλεσε τον Νετανιάχου να μην προσβάλει «τη νοημοσύνη του αμερικανικού λαού προσπαθώντας να μας αποσπάσετε την προσοχή από τις ανήθικες και παράνομες πολεμικές πολιτικές της εξτρεμιστικής και ρατσιστικής κυβέρνησής σας». Μάλιστα, τον κάλεσε να μην χρησιμοποιεί τον αντισημιτισμό για να «αποσπάσετε την προσοχή από το ποινικό κατηγορητήριο που αντιμετωπίζετε στα ισραηλινά δικαστήρια». «Δεν είναι αντισημιτικό να σας θεωρούμε υπεύθυνους για τις πράξεις σας» καταλήγει ο Μπέρνι Σάντερς.

«Όχι, κ. Νετανιάχου. Δεν είναι αντισημιτικό ή υπέρ της Χαμάς να επισημάνουμε ότι σε λίγο περισσότερο από έξι μήνες η εξτρεμιστική κυβέρνησή σας έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους και έχει τραυματίσει περισσότερους από 77.000 – το εβδομήντα τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Δεν είναι αντισημιτικό να επισημάνουμε ότι οι βομβαρδισμοί σας έχουν καταστρέψει πλήρως περισσότερες από 221.000 κατοικίες στη Γάζα, αφήνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άστεγους – σχεδόν το μισό πληθυσμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! Oι φοιτητές (στις ΗΠΑ) αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη...

28/4/2024    -  9.30

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγώνα με τις καταλήψεις τους αποφάσισαν οι φοιτητές στις ΗΠΑ, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα, καταδικάζοντας τις οικονομικές και επενδυτικές σχέσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης και κάποιων εκ των πανεπιστημίων τους με την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Αρκετές σχολές επίσης καταδίκασαν τους προέδρους πανεπιστημίων που ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες τη βίαιη απομάκρυνση των φοιτητών. Το πανεπιστήμιο Κολούμπια συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους φοιτητές που μετέχουν στην κατάληψη της πανεπιστημιούπολης στη Νέα Υόρκη, αναστέλλοντας τη διορία που είχε δώσει στους φοιτητές για να εκκενώσουν την σχολή, που έληγε την Παρασκευή.

Παρότι η αστυνομία, μετά τις συλλήψεις, απομάκρυνε τις σκηνές από τον κεντρικό χλοοτάπητα της πανεπιστημιούπολης του Μανχάταν, οι διαδηλωτές επέστρεψαν γρήγορα και έστησαν ξανά σκηνές, περιορίζοντας τις επιλογές του Κολούμπια σχετικά με τη διάλυση του καταυλισμο

Έκτοτε, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε πανεπιστημιακές σχολές από την Καλιφόρνια έως τη Βοστώνη, καθώς φοιτητές έστησαν κατασκηνώσεις παρόμοιες με αυτή του Κολούμπια, απαιτώντας από τα σχολές τους να ακυρώσουν επενδύσεις σε εταιρείες που εμπλέκονται με τον στρατό του Ισραήλ.

Την Παρασκευή τουλάχιστον 40 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Ντένβερ στην πανεπιστημιούπολη Auraria, ένα ίδρυμα που μοιράζονται το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Ντένβερ, το Μητροπολιτικό Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και το Κοινοτικό Κολέγιο του Ντένβερ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της σχολής.

Λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο, περίπου 200 διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο George Washington παρέμειναν συγκεντρωμένοι για δεύτερη ημέρα την Παρασκευή. Η σχολή δήλωσε ότι οι φοιτητές δεν ακολούθησαν τις οδηγίες να αποχωρήσουν και τους απαγορεύτηκε προσωρινά η είσοδος στην πανεπιστημιούπολη.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν, Τζέι Χάρτσελ, αντιμετώπισε παρόμοια αντίδραση από τη σχολή την Παρασκευή, δύο ημέρες αφότου μαζί με τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ κάλεσε την αστυνομία να διαλύσει μια διαδήλωση. Δεκάδες διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση, αλλά οι κατηγορίες αποσύρθηκαν επειδή οι αρχές δεν είχαν εύλογη αιτία για να προβούν στις συλλήψεις, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Τράβις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κινεζική διείσδυση στην Αφρική: Το 50% των υποσαχάριων κρατών εξαρτώνται από τις επενδύσεις του Πεκίνου

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν δισεκατομμύρια δολάρια για τη διαιώνιση των πολέμων η Κίνα είναι απασχολημένη με «αθόρυβες» επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Αφρική

28.04.2024 | 23:34