Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Κυριακη 21 Απριλιου 2024


Ο γνωστότατος γενοκτόνος της ανθρωπότητας και καταστροφέας της φύσεως, Μπιλ Γκέιτς, μας λέει ότι μία αγελάδα μολύνει το περιβάλλον περισσότερο από ένα αυτοκίνητο.

Λοιπόν ψυχοπαθέστατε, εγώ θα διανυκτερεύσω σε ένα γκαράζ παρέα με μια αγελάδα που θα έχει τροφή και θα μπορεί ελεύθερα να αφοδεύει και να κλάνει.

Εσύ θα διανυκτερεύσεις σε ένα γκαράζ με ένα αυτοκίνητο που θα έχει αναμμένη την μηχανή. 

Το πρωί ας συναντηθούμε για πρωινό και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.... 

Τι; Όχι; Δεν παίζεις; 

Εεε βέβαια... κορόιδο δεν είσαι! Ψυχοπαθής είσαι. Ασυνείδητος κερδοσκόπος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε , οι ΗΠΑ είχαν επενδύσει τόσα πολλά στον πόλεμο του Βιετνάμ που δεν μπορούσαν να αποσυρθούν.

Έχαναν τον πόλεμο, χρήματα και άνδρες, αλλά συνέχιζαν να στέλνουν περισσότερα.

Αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία. Λογικά θα ήταν καλύτερα να αποσυρθείς από το παιχνίδι, αλλά αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει πάρα πολλά για να αποσυρθείς και έτσι συνεχίζεις - ο ίδιος μηχανισμός που βρίσκεται πίσω από πολλές αποτυχημένες παρτίδες πόκερ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ έκλεινε τις Συμφωνίες του Αβρααμ, μέρος της ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ για το στρίμωγμα της Κίνας στη Μέση Ανατολή. Στο G20 στην Ινδία, στην ημερήσια διάταξη ήταν ο δρόμος του Βαμβακιού που θεωρούσε δεδομένη την προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας-Ισραήλ (όλες υγιείς δημοκρατίες, χώρες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και σαφώς φίλοι της Δύσης, sic!).

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση έκανε θρύψαλλα αυτή τη στρατηγική περικύκλωση, με τη βοήθεια μιας διεθνούς αλλαγής των ισορροπιών (Ουκρανία και BRICS).

Το Ισραήλ επιτίθεται και αρχίζει να χτυπά παντού: στο Λίβανο, στη Συρία και στη Δυτική Όχθη.

Πληθαίνουν οι ιστορίες για παιδιά που συνθλίβονται από τον ισραηλινό στρατό (και ακούμε τα τελευταία τους λόγια στο τηλέφωνο με τους γονείς τους) για σπίτια που πυρπολούνται στη Δυτική Όχθη ή πανηγυρισμούς για τη δολοφονία της κόρης ενός ηγέτη της Χαμάς ή εκείνους τους καλούς ισραηλινούς στρατιώτες που δημοσιεύουν στο Tinder φωτογραφίες από κατεστραμμένα υπνοδωμάτια παιδιών στη Γάζα.

Και ας μη μιλήσουμε για τους διάφορους ιστότοπους που επιτρέπουν στους χρήστες να συνομιλούν με τυχαία άτομα, όπου νεαροί Ισραηλινοί τρυπώνουν και λένε στους Άραβες συνομηλίκους τους ότι θα τους σκοτώσουν όλους και ότι χαίρονται που θα τους δουν να πεθαίνουν, ή τα ξυπόλυτα παιδιά 5 και 7 χρονών με τα χέρια στο κεφάλι που τρέχουν να ξεφύγουν κάτω από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών (αναγκάζονται να τρέξουν μέσα στα χαλάσματα, σκεφτείτε τον πόνο).

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ φέρνει πίσω βαγόνια με νεκρούς στρατιώτες, σωματικά ανάπηρους ή με ψυχιατρικές διαταραχές (α ναι, αν συμπεριφέρεσαι σαν τέρας, τότε τα τέρατα θα μείνουν στο πλευρό σου).

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει η μεγάλη φυγή, όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα αρχίζουν να φεύγουν, μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, πραγματική έξοδος.

Η ισραηλινή κυβέρνηση βομβαρδίζει μια ιρανική πρεσβεία στη Συρία, για την ειρήνη και την ασφάλεια φυσικά, μην το πάρετε άσχημα.

Το Ιράν αντιδρά με μια συμβολική χειρονομία, προειδοποιεί για την επίθεση, αλλά μερικοί πύραυλοι πέφτουν στο έδαφος και αυτό σημαίνει το τέλος του υποτιθέμενου hi-tech απαραβίαστου του Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, οι υπερορθόδοξοι (που εξαιρούνται για θρησκευτικούς λόγους από τη στράτευση) ζητείτε από διαδηλωτές να πάνε στο στρατό, το σπίτι του Νετανιάχου πολιορκείται, ακροδεξιοί επιτίθενται λεκτικά σε ακροδεξιούς ηγέτες επειδή είναι "πολύ μετριοπαθείς", ακροδεξιά μέλη της κυβέρνησης επικρίνουν την απάντηση στο Ιράν ως πολύ αδύναμη, ως "αστεία".

Χθες το πρωί νέοι πύραυλοι χτύπησαν τον Λίβανο και τη Συρία και στη συνέχεια φυσικά το Ιράκ.

Η κατάσταση είναι τέτοια που ακόμη και οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις.

Το Ισραήλ δεν έχει λύση, απλά είναι στριμωγμένο με την πλάτη στον τοίχο.

Συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη του ρίσκου γιατί έχει επενδύσει πάρα πολλά, η μοίρα του όμως είναι προδιαγεγραμμένη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά...αίνιγμα. Η μπιστήμη σηκώνει τα χέρια τώρα. Να τους εμβολιάσει όλους, ήξερε.

"Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ Ντ. Ψαλτοπούλου: «Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες – Ειδικά στο γαστρεντερικό»"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύψωσαν την σημαία της χούντας στην Σπερχειάδα οι αγρότες και από κάτω πεντακόσια εκατόν τριανταπέντε λάικ

Λοιπόν ανιστόρητα εν αγνοία σούπερ ταγάρια νοσταλγοί της χούντας.

Για να ξαναγίνει η λατρευτή σας χούντα, πρέπει να δώσουν το ΟΚ οι φίλοι σας τα Αμερικανά,κάτι που δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει,αφού και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις που σας βάζουν, ακριβώς την ίδια δουλειά σας κάνουν.Σας γαμάνε και θα σας γαμάνε εις τον αιώνα τον άπαντα, οπότε καλό θα ήταν να το συνηθίσετε γιατί είστε και απολύτως άχρηστοι να κάνετε και οτιδήποτε άλλο.

Σχολιο.- Με Ντάρθβάϊντερ στον Πόλεμο των Άστρων κοιμόμαστε με τα παράθυρα ανοιχτά

Σχολιο.- Με την Αυτοκρατορία αν δεν τη πείραζες δεν σε πείραζε

Σχολιο.- Σήμερα είναι Πανελλήνια ημέρα γιορτής, δρόμων και ανοιχτών παράθυρων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Απριλίου.

-Παγκόσμια Ημέρα Τσίρκου.

-Ημέρα γέννησης του Χίτλερ και 

-Ημέρα βοήθειας των ΗΠΑ, στο ΟυκροΡάιχ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε πάλι μ' εκείνους που θεωρούν πως δεν έγινε και τίποτα σημαντικό στις 21 Απριλίου 1967, καθώς, όπως λένε, και πριν τη χούντα και μετά τη χούντα, πάλι χούντα είχαμε και έχουμε.

Θα διαφωνούσαν, βέβαια, μαζί τους οι χιλιάδες που πιάστηκαν εκείνη τη μέρα και στάλθηκαν στα ξερονήσια. Και οι άλλοι που πέρασαν στην παρανομία και άρχισαν τον αντιδικτατορικό αγώνα. Χωρίς ούτε ένας απ' αυτούς να πει, "έλα, καημένε! Και τι έγινε; Σιγά μην άλλαξε τίποτα!". 

Όπως θα διαφωνούσαν κι εκείνοι που ήρθαν από τη Γυάρο μετά τις 23 Ιουλίου 1974, και οι μέχρι τότε παράνομοι, που μπορούσαν, επιτέλους, να κυκλοφορούν χωρίς να φοβούνται μη βρεθούν στη Μπουμπουλίνας ή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. 

Ας μη μειώνουμε το μεγαλείο των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, με το "και τι έγινε, καημένε; Πάντα τα ίδια ζούμε".

Η φωτογραφία από την υποδοχή στο Πόρτο Ράφτη των εξόριστων της Γυάρου, αμέσως μετά την πτώση της χούντας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και για να φανεί η ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου με την εισαγωγή νέων ηθών, να σου και το ξαδερφάκι του προέδρου στο ευρωψηφοδέλτιο! 

Άσχετος μέχρι χτες με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κασσελάκης είναι γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιου και το 2023, Γιάννη Κασσελάκη.

Σχολιο.- Κάτι ξέρει!!! Θα τραβήξει ψήφους από την κεντροδεξιά της ΝΔ όπως ο Αντώναρος στη κεντροδεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως μοιάζουν. Ίδια μαγουλάκια.

Σχολιο.- Τα ξαδέρφια των προέδρων προάγονται αριστείνδην.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμή στους αγωνιστές.

Απολύσεις, εξορίες, εκτοπισμοί. Μα και βασανιστήρια.

Και εθνικές προδοσίες : Κύπρου

Η χούντα των συνταγματαρχών.

Ποτέ πια. – 

Σχολιο.- Όταν ο σκοπός τους που ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου έγινε, έφυγαν από την εξουσία



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την τελευταία βδομάδα πριν τη δικτατορία, θυμάμαι οτι η Αυγή είχε δημοσίευση άρθρο, συνέχεια προηγούμενων, που μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος έλεγε γιατί δεν θα γίνει δικτατορία.!!!

Ίσως ήταν άρθρο του Διαμαντόπουλου που αναφέρετε ή κάποιου άλλου επώνυμου στελέχους της ΕΔΑ...δεν θυμάμαι ποιος.

Επισης ήταν έντονη η απουσία απάντησης εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΔΑ και της Δ.Ν.Λ., τι κάνουμε σε περίπτωση δικτατορίας.!!

Δυστυχώς και ανεξάρτητα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε να την αποτρέψουμε...τουλάχιστον κάποια μέτρα προφύλαξης για να μη μας έπιαναν κυριολεκτικά στον ύπνο το πρωί της 21 Απρίλη!!

Σχολιο.- Γενικώς, όχι μόνο τότε αλλά από καιρό πριν η ΕΔΑ, ενώ μιλούσε, όπως αναφέρω, για χούντα στον στρατό και απειλή δικτατορίας, συνάμα διακήρυττε ότι θα υπήρχε αντίσταση και δεν θα τολμούσαν κ.λπ. Ήταν χαρακτηριστικό το σύνθημα "το 1966 δεν είναι '36". 

Σχολιο.- Δυστυχώς, ανάλογη ήταν η συμπεριφορά και των άλλων τάσεων της Αριστεράς. Τόσο της "Αναγέννησης" (του μ-λ ρεύματος) που συγκρότησε και εκλογικό σχήμα, τη ΣΠΑΚ, όσο και των τροτσκιστών (ΚΔΚΕ, ΕΔΕ και ΕΠΕ) που καλούσαν σε στήριξη της ΕΔΑ. Αλλά και των ΦΝΧ κ.λπ.

Και για να μη νομίζουμε ότι μόνο στην Αριστερά δεν έβλεπαν το επικείμενο πραξικόπημα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ακριβώς τα ίδια έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στις 19 Απριλίου 1967 δημοσιεύονταν στις εφημερίδες δηλώσεις του για τον βέβαιο εκλογικό θρίαμβο της Ένωσης Κέντρου, που καμιά δύναμη δεν θα μπορούσε να ανακόψει. Καταγγέλλοντας σαν... προβοκάτορες όσους έλεγαν πως υπάρχει κίνδυνος δικτατορίας! 

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, του κλίματος που επικρατούσε ήταν και άρθρο των "New York Times", την ίδια μέρα, σύμφωνα με το οποίο δεν θα γινόταν ανεκτό από τις ΗΠΑ ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Σχολιο.- η ΣΠΑΚ δεν ήταν εκλογικό σχήμα ήταν η πρώτη πολιτική συγκρότηση που έγινε από τον κύκλο της Αναγέννησης και μέλη της τοτε ΠΠΣΠ. Οι μαρτυρίες όπως και κείμενα των υπευθυνων του περιοδικου της Αναγέννησης τοτε εκτιμούσαν τον κίνδυνο πραξικοπηματος άσχετα αν δεν προετοιμαστηκαν η στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να προετοιμαστουν.Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Γιάννης Χοντζεας όχι μόνο δεν πιάστηκε στον ύπνο από τη χούντα αλλά πολυ γρήγορα συνέβαλε στη δημιουργία παράνομου μηχανισμού δημιουργίας εντύπου υλικού...Αυτά έως τότε που πιάστηκε στα τέλη του 1968

Σχολιο.- Αυτή η πρώτη συγκρότηση, έγινε ενόψει των εκλογών, αρχές Απριλίου. Όλοι μιλούσαν για χούντα στον στρατό και κίνδυνο δικτατορίας. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν πρόβλεπαν ότι επίκειται τον Απρίλιο 1967. Και βέβαια όλοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι και κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν από τις πρώτες συλλήψεις. Η μόνη εξαίρεση ήταν το τροτσκιστικό ΚΔΚΕ, που ήδη ήταν συγκροτημένο με δομές παράνομης οργάνωσης. Με το που έγινε το πραξικόπημα είχε έτοιμο μηχανισμό και τεχνικές δυνατότητες, και ίδρυσε τις Δημοκρατικές Επιτροπές Αντίστασης (ΔΕΑ). Παράλληλα, από τις πρώτες μέρες μετά το πραξικόπημα, ιδρύθηκε το ΠΑΜ από στελέχη της ΕΔΑ και των Λαμπράκηδων, αλλά είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε αργότερα ο Δρακόπουλος, ότι αρχικά δεν διέθεταν ούτε μία γραφομηχανή!

Σχολιο.- η ΣΠΑΚ δεν ήταν εκλογικό σχήμα γιατί πέρα από τις πολιτικές κατευθύνσεις της δεν το επέτρεπε κα η τότε δύναμη της.Επισης το γνωρίζεις πως η μετέπειτα ΟΜΛΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές του 74 ενώ είχε την δύναμη

Σχολιο.- Η ίδρυση της ΣΠΑΚ αναγγέλθηκε με το που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, με ξεκάθαρη πρόθεση τη συμμετοχή σ' αυτές. Δεν έχω δυνατότητα πρόσβασης στα φύλλα του "Λαϊκού Δρόμου" εκείνης της περιόδου, αλλά αυτή ακριβώς την εκλογική κάθοδο προπαγάνδιζαν. Η αποχή από τις εκλογές του '74 ήταν άσχετη με το τι συνέβη το '67. Η ΟΜΛΕ απείχε, εκτιμώντας (λανθασμένα) ότι οι εκλογές ήταν στημένες και δεν ήθελε τη νομιμοποίησή τους. Και βέβαια, δεν είχε και καμιά πρόθεση να υπογράψει πως αποκηρύσσει τη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος όπως απαιτούσε ο νόμος 59 του Καραμανλή. Υπέγραψε η Ενωμένη Αριστερά, ενώ αρνήθηκε το ΕΚΚΕ, το οποίο, εντούτοις, συμμετείχε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν του το απαγόρευσαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχόμενη Παλαιστίνη - Γάζα & Δυτική Όχθη

21.4.2024

Μαζικών τάφων συνέχεια: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 50 νεκρούς στο ιατρικό συγκρότημα Nasser στο Khan Younis, δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή..

Μια έγκυος γυναίκα και έξι παιδιά είναι μεταξύ των 16 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε κύμα ισραηλινών επιθέσεων στη νότια Ράφα. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το αγέννητο παιδί της γυναίκας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκότωσαν 14 ανθρώπους κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ Ισραηλινοί έποικοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν οδηγό ασθενοφόρου που προσπαθούσε να φτάσει Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν νότια της Ναμπλούς.

Τουλάχιστον 469 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς κατοχικούς στρατιώτες και εποίκους στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Από τις 17 Απριλίου, περισσότεροι από 8.000 Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη κρατούνταν σε ισραηλινή αιχμαλωσία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της οργάνωσης δικαιωμάτων Addameer Prisoner Support & Human Rights Association.

Συνολικά, τουλάχιστον 34.049 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.901 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από αρχές Οκτωβρίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς που έρχονται εκλογές μαύρο πίσσα κατράμι στους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΆΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Σχολιο.- Ενώ είναι επικίνδυνος ο Βαρουφάκης που ψήφισε το καλό το 70% μνημόνιο. Τα πιστεύεις τώρα αυτά που λες γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικοτητα;

Σχολιο.- εσύ κάνε καμπάνια για τα μικροπολιτικά συμφέροντα του Βαρουφάκη και ασε το ΚΚΕ το οποίο είναι κόμμα και όχι αποκομμμα. Αρχίσατε εν όψη εκλογών τους λαϊκισμούς να μαζέψετε καμία ψήφο να βάλετε τον νάρκισσο ψηφοφόρο μνημονίων στην ευρωβουλή. Κάνει τον αντάρτη δήθεν. Απ το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρετε ψήφους γιατί ο κόσμος δεν ξεχνά το παρελθόν του εν λόγω.

Σχολιο.- ευτυχως υπαρχει ο ανταρτης Βαρουφακης!!!που δεν λεει λεξη για το ΝΑΤΟ..

Σχολιο.- Όσο για τον Βαρουφάκη, όπως ξέρεις, δεν ήταν ο μόνος που του απαγορεύτηκε η είσοδος και συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Όποιος και να ήταν το ίδιο θα γινόταν. Τους αγκιτάτορες  δεν τους θέλουν.Περιμένω την ρεαλιστική ανυπακοή!

Σχολιο.- Δεν ξέραμε να είμαστε πολιτικά σταθεροί σαν τον Βαρουφάκη που αφού ήρθε με την «πρώτη φορά αριστερά» και συνέταξε το τρίτο και πιο επονείδιστο μνημόνιο και αφού το ψήφισε μετά την κοπάνησε για να το παίξει αριστερός και έστρωσε ωραιότατα τον δρόμο για αυτά που ακολούθησαν. Ο κόσμος πιστεύεις ότι είναι ηλίθιος;

Σχολιο.- Πάντως κι ο Βαρουφάκης αρχικά, με τον πόλεμο της Ουκρανίας ίσες αποστάσεις κράτησε με την Ρωσία.

εάν δεν θυμάσαι να ανατρέξεις στις δηλώσεις που έκανε τότε εναντίον της Ρωσίας 

σχολιο.- Η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεχνητό κατασκεύασμα που χρησιμεύει στην αναπαραγωγή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, ειδικότερα του κυρίαρχου Γερμανικού . Αυτά για ευρώπη των λαών είναι φυσικά αστειότητες. Σχεδόν μονότονα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θεωρούν ότι η συμμετοχή μας σε αυτή την οργάνωση είναι αυτονόητη. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν αρκεί σαν στόχος η αποχώρηση από την ΕΕ, στρατηγικός στόχος είναι η αντικαπιταλιστική διάλυση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, της λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου. Τώρα ποιον φοβάται και ποιόν όχι η αστική τάξη ?

σχολιο.- ποιες ίσες αποστάσεις;

ποιο ΚΚΕ;

ποιοι πότε και πού

συμπαραστάθηκαν

στην νεοΝΑΖΙστική γκετοποίησή μου ;

ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΕΣ;

ΠΟΙΟΙ;...

πού είναι στα συμβολαιογραφεία της ντροπής;..

ΣΕ ΤΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΖΕΙΤΕ;

ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΕΞΙΑ;

ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ.ΝΕΑΝΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ..

ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ;...

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ;

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...

συνεχίστε το τραγούδι στην αυταπάτη της φυλακής..

μήπως στους δεσμοφύλακες

έχουν παραχωρηθεί προνόμια;

ένας φόρος αίματος ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/4/2024     -      18.30

- Από τα χτεσινά γεγονότα «εκτός μαχών» αναμφίβολα ξεχωρίζει η ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Κογκρέσο) των ΗΠΑ ενός πλέγματος 4 νομοσχεδίων, τα οποία αφενός δίνουν 95 δισεκ. USD «βοήθειας» (στρατιωτικής και μη) στη λεγόμενη «Ουκρανία», στο Ισραήλ και την Ταϊβάν, ενώ ταυτόχρονα καθιερώνουν την πλήρη απαγόρευση της λειτουργίας του γνωστού Tik Tok στην επικράτεια των ΗΠΑ (Στγ: σύμφωνα με όλους τους κανόνες της αστικής… «δημοκρατίας»), ενώ επίσης διευκολύνει το «ξεπάγωμα» των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και την ληστρική τους απόδοση στη χούντα του Κιέβου (Στγ: εδώ, βεβαίως, θα υπάρξουν κάποιες… «τεχνικές δυσκολίες» μέχρι να ολοκληρωθεί – αν ολοκληρωθεί – το εγχείρημα, αλλά η δήλωση προθέσεων εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ).

- Από τα 95, συνολικά, δισεκατομμύρια USD που προβλέπονται στο πακέτο «βοήθειας», για τη λεγόμενη «Ουκρανία» προορίζονται, θεωρητικά τουλάχιστον τα 60,84. Ωστόσο, μια προσεκτική ματιά στην κατανομή των πόρων θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα καταστήσει σαφές τι ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής διένεξης ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα:

* 23,2 δισεκ. USD θα πάνε στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ίδιων των ΗΠΑ, για να καλύψουν κενά που δημιουργήθηκαν από τα όπλα πού έχουν ΉΔΗ παραδοθεί στο Κίεβο,

* 13,8 δισεκ. USD θα πάνε ΚΑΙ ΠΆΛΙ στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ για να παραγάγει ΣΤΟ ΜΈΛΛΟΝ όπλα που ΘΑ πάνε στους χουνταίους του Κιέβου,

* 11,3 δισεκ. USD θα πάνε στη χρηματοδότηση των τρεχουσών στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πενταγώνου ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ (Στγ: δεν δίνονται λεπτομέρειες περί αυτού, αν και μπορεί κάποιος/-α να καταλάβει τι εννοεί ο ποιητής),

* 7,8 δισεκ. USD θα πάνε στους χουνταίους του Κιέβου ως «οικονομική βοήθεια» υπό τη μορφή ΔΑΝΕΊΩΝ και

* Τα υπόλοιπα 4,7 δισεκ. USD θα πάνε στα λεγόμενα… «λοιπά έξοδα» (Στγ: βλέπε… μίζες και λοιπά «δωράκια» στον Ζελένσκι και την κλίκα του).

- Κοινώς, από το «πομπώδες» πακέτο των σχεδόν 61 δισεκ. USD σε οπλικά συστήματα που θα δοθούν άμεσα στο καθεστώς Ζελένσκι δίνονται, ουσιαστικά, ΨΊΧΟΥΛΑ. Ωστόσο δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει με αυτή τη διαπίστωση, αφού η ροή οπλικών συστημάτων (κατά κανόνα ευρισκόμενων ένα βήμα πριν από το… «νεκροταφείο») προς τη χούντα του Κιέβου θα συνεχιστεί και εκτός ανακοινωθέντων πακέτων «βοήθειας». Οι ΗΠΑ (και εννοώ συνολικά το ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΌ πολιτικό τους κατεστημένο) έχουν την τρελή επιθυμία να δουν την «Ουκρανία» να νικά στον πόλεμο με τη Ρωσία, ξέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αλλά, θέλουν όμως δύο πράγματα: 1) την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδυνάμωση της Ρωσίας, ενόψει της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης μαζί της, όπως και συνολικά με τον πόλο δυνάμεων που εκπροσωπεί, πλέον, στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα και 2) την όσο το δυνατότερο μεγαλύτερη χρονικά συνέχιση της επικερδέστατης, για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό κεφάλαιο, «μπίζνας», με το «ξεσκαρτάρισμα» όλης της οπλικής «σαβούρας» που είχε συσσωρευτεί στα οπλοστάσια της χώρας και η αποφυγή του δυσβάσταχτου κόστους συντήρησής της, με ταυτόχρονη τόνωση της παραγωγής νεότερης γενιάς οπλικών συστημάτων.

- Ούτε «του πεταματού» είναι, λοιπόν, το συγκεκριμένο πακέτο, ούτε όμως και κάτι που θα αλλάξει ριζικά υπέρ της χώρας-Error των ουκρανοναζί τη ροή των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο φόβος του κατεστημένου των ΗΠΑ είναι, μήπως επιταχυνθεί στο εγγύς μέλλον η νικηφόρα προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα μέτωπα, κάτι που θα επιταχύνει την πτώση του ναζιστικού χουντικού καθεστώτος του Κιέβου και, φυσικά, θα επισημοποιήσει την ήττα των ίδιων των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, οι οποίες ως «πρόθυμοι» και «χρήσιμοι ηλίθιοι» υπέκυψαν στις επιταγές της Ουάσιγκτον και κατέστρεψαν όχι μόνο την εθνική τους άμυνα και τις οικονομίες τους, αλλά και τον κοινωνικό τους ιστό.

- 50 ουκρανικά drones «αεροπορικού» τύπου καταρρίφθηκαν κατά τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο (19-20/04) σε 8 διαφορετικές Περιφέρειες της Ρωσίας. Η «μερίδα του λέοντος», 26 «τεμάχια», καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ. 10 ακόμη καταρρίφθηκαν στην Περιφέρεια Μπριανσκ, 8 στην Περιφέρεια Κουρσκ, 2 στην Περιφέρεια Τούλας και από 1 στις Περιφέρειες Σμολένσκ, Ριαζάν, Σμολένσκ και Μόσχας. Αργότερα υπήρξαν ανακοινώσεις του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για αρκετές ακόμη μεμονωμένες καταρρίψεις αντίστοιχων πτητικών μηχανών, αλλά και την αναχαίτιση βλημάτων πυραύλων διαφόρων ειδών (κατά κύριο λόγο από συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων).

- Δυστυχώς και τα χτεσινά πλήγματα των VSU σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας δεν πέρασαν αναίμακτα. Στο συνοριακό χωριό Νόβαγια Ταβολζάνκα της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ σκοτώθηκε 1 έγκυος γυναίκα από ευθεία πτώση drone μέσα στην οικία της. Από το ίδιο πλήγμα υπήρξαν και 3 τραυματίες άμαχοι πολίτες.

- Σήμερα, λίγη ώρα μετά το μεσημέρι, ξεκίνησε άλλος ένας μαζικός ρωσικός βομβαρδισμός της Οδησσού και των γύρω περιοχών, με το λιμάνι του Γιούζνι να γίνεται για 3η συνεχόμενη μέρα στόχος των ρωσικών πυρών και τις φλόγες να έχουν τυλίξει τις λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης ή, μάλλον, ότι έχει απομείνει από αυτές, αφού κατά τα φαινόμενα έχουν υποστεί σχεδόν ολοσχερή καταστροφή από τα αλλεπάλληλα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων ημερών. Τα βίντεο που ανεβάζουν στα ΜΚΔ άφοβα, πλέον, οι πολίτες της Οδησσού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του μεγέθους των ζημιών…

- Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ, έφτασε στη Μόσχα η ηγέτιδα της Αυτόνομης Περιοχής της Γκαγκαουζίας (Στγ: ανήκει στη Μολδαβία) Γεβγκένια Γκούτσουλ, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση-σύσκεψη Μολδαβών πολιτικών που τάσσονται υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, αντί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Γκούτσουλ, παρόλο που είχε συλληφθεί αρχικά με εντολή της Προέδρου της Μολδαβίας (και γνωστού «πιονιού» της Δύσης) Μάγιας Σάντου, τελικά αφέθηκε ελεύθερη υπό τη γενική λαϊκή κατακραυγή για την αρχική απόφαση, η οποία δεν είχε απολύτως καμία νομική βάση.

- Στην Περιφέρεια της Βίνιτσας (δυτική Ουκρανία), 2 Ουκρανοί αστυνομικοί γύρω στις 2 το βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο σταμάτησαν στο δρόμο αυτοκίνητο για τυπικό έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 2 άτομα, πατέρας και γιος, αμφότεροι ενεργοί στρατιωτικοί των VSU. Όταν μετά τον έλεγχο των στοιχείων των 2 στρατιωτικών οι αστυνομικοί ζήτησαν να ελέγξουν το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, ένας εκ των 2 στρατιωτικών άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν (Στγ: 20 ετών ήταν ο «μαύρος»...) και τραυματίζοντας τον άλλον. Μέχρι τώρα οι 2 Ουκρανοί στρατιωτικοί (των οποίων οι ταυτότητες έγιναν γρήγορα γνωστές στις αρχές της χώρας) διαφεύγουν της σύλληψης. Το πιο πιθανό σενάριο είναι, ότι οι 2 άνδρες ασχολούνται ενεργά με το λαθρεμπόριο όπλων και γι’ αυτό το λόγο το «μυστικό» τους ήταν «θανάσιμο» για όποιον άλλον το μάθαινε (πολλώ μάλλον για τις αρχές της χώρας των ουκρανοναζί). Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται μέχρι τώρα...

Ακολουθεί μια φωτογραφία με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αναφορικά με τη χορήγηση στρατιωτικής «βοήθειας» στην «Ουκρανία», το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Προσέξτε καλά την αναλογία ψήφων ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς: είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους/-ες τρέφουν πιθανόν αυταπάτες, ότι με την ενδεχόμενη έλευση των Ρεπουμπλικάνων (και του Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά) στην προεδρική εξουσία μετά τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, θ’ αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για τον υπόλοιπο κόσμο στην πολιτική τους. Προς γνώση και συμμόρφωση, που λένε...

Δημοκρατικοί 176 υπέρ, 31 κατά 6 λευκά, Ρεπουμπλικάνοι 182 υπέρ, 24 κατά 12 λευκά.

Σχολιο.- Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη....

Σχολιο.- Ότι οι Ρεπουμπλικανοι με ή χωρίς τον Τραμπ είναι φιλειρηνιστες και κλείνουν τους πολέμους που ανοίγουν οι Δημοκρατικοι είναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες των ΗΠΑ. Τα πάντα καθοδηγουνται από το βαθύ κράτος της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο "κύριος" Τζίφρας  το 2014 έφτασε στο σημείο να φορέσει την παλαιστινιακή μαντήλα για να πάρει αντιιμπεριαλιστικά παράσημα για να κλέψει την ψήφο των φίλων της Παλαιστίνης, προχωρώντας στην συνέχεια στις πιο εχθρικές πολιτικές που έχει πάρει ποτέ μία κυβέρνηση της Ελλάδας κατά της Παλαιστίνης.

Αυτός ο "κύριος" μας λέει σήμερα πως η παλαιστινιακή αντίσταση είναι τρομοκράτες και πως ο δίκαιος αγώνας για απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι κατακριτέος. 

Ίσως για κάτι "κύριους" σαν και αυτόν και όσους τον υπερασπίζονται, η Παλαιστίνη μπορεί να απελευθερωθεί από την παρασιτική δράση των ΜΚΟ και από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού που παριστάνουν τους φίλους της Παλαιστίνης και έχουν παγιδεύσει το ίδιο τόσο τον παλαιστινιακό αλλά και τον ελληνικό λαό.

Το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν πρόκειται να γίνει ξανά η ευκαιρία του κάθε στημένου λακέ του Συστήματος, για να φέρει εις πέρας την βρώμικη αποστολή του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ μόλις ψήφισαν νομοσχέδιο βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ταϊβάν, το Ισραήλ(30δις) και την Ουκρανία(64 δις!)

Αυτή είναι η δύναμη του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο, οι ΗΠΑ μπορούν απλά να εκτυπώσουν αυτά τα χρήματα.

Σχολιο.- Τύπωσαν χαρτοπετσέτες..του πολέμου.Αει στον αγύριστο!

Σχολιο.- Και καλπάζει ο πληθωρισμός με ταχύτητα μαχητικού. Και έφτασε ο χρυσός κοντά στα 2300 ευρώ η ουγγια. Τα κρυπτονομισματα επίσης στον Θεό. Γελάει ο κόσμος με τους αστείους δυτικούς που κόβουν χρήμα και πόσες αγορές προχωρούν σε αποδολαριοποιηση. Κάποτε μπορούσαν κ τυπωναν και ανάγκαζαν τους πάντες να τα παίρνουν. Τώρα τους πιστεύουν μόνο κάτι μαλακες φιλελε Έλληνες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Θ. Αυγερινός σήμερα στις ειδήσεις είπε ότι - σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές - τα 61 δις δολάρια που θα στείλουν στην Ουκρανία έχουν στόχο να καθυστερήσουν την κατάρρευση της μαριονέτας των ΗΠΑ στο Κίεβο μέχρι τον Νοέμβριο, δηλαδή μέχρι τις εκλογές τους. Προσωπικά συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή του Αυγερινού. Στην πραγματικότητα οι G7 είναι αφόρητα στριμωγμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου στρατιωτικής βοήθειας, θα μπορέσουν να προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό με πυρομαχικά και όπλα από αμερικανικές αποθήκες στη Γερμανία σε λίγες μόνο ημέρες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά !Το θυμάμαι σαν τώρα..: Όλο το βράδυ προσπαθούσαμε , πολύ χαμηλά , να πιάσουμε στο ραδιόφωνο , κανέναν ξένο σταθμό, να μάθουμε τι ακριβώς έγινε : Την άλλη μέρα , στις 22 Απρίλη του 1967 , ο Ραδιοφωνικός σταθμός του ΚΚΕ [ Η φωνή της Αλήθειας ] που τότε μετέδιδε στα βραχέα από το Βουκουρέστι, άρχισε την πρωινή του εκπομπή με την εξής κραυγή : ‘’- Πατριώτες και Πατριώτισσες , Δημοκράτες και Δημοκράτισσες, απώτερος σκοπός του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών είναι ο διαμελισμός της Κύπρου. ‘’. Κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και απορήσαμε . -Τι λένε μωρέ τούτοι , λέει η μάνα μας , που ήταν όσο λίγες γυναίκες ,καμένη από τον εμφύλιο.

Τότε ο σταθμός μετέδιδε 4-5 φορές την ημέρα . Την επόμενη εκπομπή τα ίδια , πάλι με την ίδια κραυγή : [Πατριώτες και Πατριώτισσες …], την μεθεπόμενη το ίδιο. Τρεις συνεχόμενες μέρες συνέχεια τα ίδια. Την τέταρτη μέρα, τίποτα , ( δεν έμαθα από τότε γιατί ) απολύτως τίποτα για την Κύπρο, το ξεχάσαμε και μεις... 

Έπρεπε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια, για να το ξαναθυμηθούμε.. Μόλις διαμελίστηκε η Κύπρος, οι χουντικοί έπρεπε να φύγουν , είχε τελειώσει η βρώμικη αποστολή τους. 

Υ.Γ. Αφιερωμένο στα φασιστοειδή , στους νοσταλγούς της Χούντας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι όγκοι ναυπήγησης της Κίνας είναι μεγαλύτεροι από όλες τις άλλες χώρες στον κόσμο μαζί

Η Κίνα έχει το 51% της παγκόσμιας ναυπήγησης, η Νότια Κορέα το 26%, η Ιαπωνία το 14%, η Ευρώπη το 5% και οι ΗΠΑ το 1%.

Η Κίνα είναι επίσης τώρα ένας σοβαρός ανταγωνιστής μεταξύ των κρουαζιερόπλοιων και των μεταφορέων LNG υψηλής τεχνολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας, η κινεζική ναυπηγική έχει και ποιοτικό πλεονέκτημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο η αριστερά θα φοβάται να ψελλίσει την λέξη πατρίδα και την αφήνει βορρά στην άκρα δεξιά, όσο η αριστερά έχει στις τάξεις της Νατοϊκά σκουλήκια υποστηριχτές του woke δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει κεφάλι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα τα ΜΜΕ που εξαγοράστηκαν στα Βαλκάνια από τον βρετανικό όμιλο United. Για να καταλάβουμε ποιος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου πληροφοριών στις χώρες των Βαλκανίων και γιατί είναι τόσο αντίθετοι με το RT και το Sputnik.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τόσα χρόνια εδώ μέσα,έχω δει τόση ψεύτικη πολεμική προπαγανδα ,για το Ιράκ ,για την Συρία ,για την Λιβύη ,για την Ουκρανία ,για την Παλαιστίνη κτλ

Δεν δημιουργήθηκε ένα αντιπολεμικό κίνημα ...

Πώς γίνεται να μην δημιουργήσεις ένα αντιπολεμικό κίνημα ?

Ένα αντί νατοϊκό κίνημα μετά από τόσα εκατομμύρια νεκρούς ?

Και φτάσαμε το 2024 μέσα σε ένα απίστευτο τοπιο ψεύδους και μίσους και πολεμικής προγαγανδας ,από την Ουκρανία μέχρι την Γάζα ,να βλέπουμε μια γενοκτονια μπροστά στα μάτια μας και μια απίστευτη λογοκρισια και ποινικοποίηση της διαφορετικης γνώμης (έναν καινούργιο κύμα μακαρθισμού σαρώνει τα πάντα )

Σχολιο.- Και η ΕΕΔΥΕ τι είναι? 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

"ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου, τέσσερις Αμερικανο-Εβραίες καθηγήτριες του Κολούμπια δημοσιεύουν ένα κείμενο στον Guardian  στο οποίο σχολιάζουν την ακρόαση την προηγουμένη στο Κογκρέσο της προέδρου του πανεπιστημίου, Minouche Shafik: 

(α) Η επιτροπή, στην οποία πρωτοστατούν δύο γνωστοί σκοταδιστές, τραμπικοί βουλευτές, επιτίθεται, επιδιώκοντας να αποδείξει ότι στο πανεπιστήμιο επικρατεί αχαλίνωτος αντισημιτισμός με προφανή στόχο να προωθήσει μιαν ανελεύθερη ατζέντα. 

(β) Η Shafik συνθηκολογεί με τα ψεύδη και αποτυγχάνει να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις ακαδημαϊκές αρχές της έντιμης πνευματικής έρευνας και της ελεύθερης έκφρασης. 

Το άρθρο κλείνει ως εξής: "Καθώς γράφουμε, τα φώτα των περιπολικών που αναβοσβήνουν διασχίζουν την πανεπιστημιούπολη. 

Η Πρόεδρος Shafik εκτελεί ήδη την υπόσχεσή της στην επιτροπή, διακινδυνεύοντας τα ίδια τα θεμέλια του πανεπιστημίου μας". 

Η Shafik κάλεσε την αστυνομία, η οποία συλλαμβάνει πάνω από 100 φοιτητές, από τους πολλούς που είχαν κατασκηνώσει από το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου στην πανεπιστημιούπολη για να δημιουργήσουν έναν «Καταυλισμό Αλληλεγγύης στη Γάζα».

"Οι διαδηλωτές καταλάμβαναν αρκετό χώρο και έκαναν αρκετό θόρυβο..... Αλλά δεν φάνηκε να στοχεύουν, πολύ περισσότερο να βλάπτουν, κάποιον από τους συμφοιτητές τους", ωστόσο η πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Shafik, διατάσσει τη σύλληψή τους ούτως ή άλλως. (ΝΥΤ, 19.04.2024).

Οι φοιτητές δεν πτοούνται και συγκεντρώνονται πολλοί περισσότεροι. "

*Αύριο θα γράψω για τις αντιδράσεις καθηγητών και άλλων. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ 

Μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε δίπλα στο νοσοκομείο Νάσερ,στο Αλ Κούνις,210 πτώματα μέσα σε πλαστικούς σάκους με εβραϊκα γράμματα..ηλικιωμένοι ,γυναίκες ,παιδιά και νεαροι άντρες ..κάποια πτωματα βρέθηκαν με δεμένα τα χέρια που σημαίνει ότι μάλλον εκτελέστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ουκρανία από την άλλη, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα:

-Απαραίτητος όρος από την Ουάσιγκτον για την παροχή νέου πακέτου οπλισμού, ήταν το καθεστώς του Κιέβου να αυστηροποιήσει και να εφαρμόσει τη νομοθεσία για αναγκαστική επιστράτευση: -Τουλάχιστον 500.000 νέοι επίστρατοι είναι ο “νέος λογαριασμός” για το … “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”!

-Έλα όμως, που δεν γίνεται έτσι εύκολα:

-Μόνο από χτες:

- Γυναίκες, αριστερά, αντιδρούν κι απελευθερώνουν -με ξύλο κιόλας- άνδρα που είχε συλλάβει η στρατολογία,

- Ενώ δεξιά, κάτοικοι ενός χωριού μπλοκάρουν κι εμποδίζουν τον “μπόγια” στο δρόμο για το χωριό. Τις τρώει κιόλας, κι αναγκάζεται να πυροβολήσει για να γλιτώσει τα χειρότερα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος 

153 ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν στα βουνά της Δυτικής Λέσβου.

Αυτή είναι μια βάση ανεμογεννήτριας

Βουνά θα λέτε και θα κλαίτε!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα:

“Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει την παγκόσμια κρίση: 

◦ η στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου είναι άμεση χορηγία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, 

◦ στην Ταϊβάν - ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, 

◦ στο Ισραήλ - μια άμεση πορεία προς την κλιμάκωση μιας άνευ προηγουμένου επιδείνωσης στην περιοχή.”

**

"Ο συγγραφέας και πολιτικός ηγέτης Ζαχάρ Πριλέπιν:

“Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ουκρανία. 

Στο βίντεο, οι Αμερικανοί χαίρονται που θα πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη άνθρωποι. 

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις. 

Είναι χαρούμενοι. Αυτοί χαίρονται. 

Και επιπλέον: 

-Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει σε ένα μήνα, ούτε σε έξι μήνες δεν θα τελειώσει. 

• Χρειαζόμαστε νέους μαχητές και ποιοτικά διαφορετικές μορφές επιρροής και πίεσης στον εχθρό και τους εταίρους του.

• Χρειαζόμαστε ποιοτικά νέες σχέσεις με την Αφρική και με φιλικές χώρες στη Λατινική Αμερική.

• Χρειαζόμαστε διαφορετικά μετώπισθεν σε μας

• Χρειαζόμαστε μια διαφορετική κουλτούρα.

• Χρειαζόμαστε μια ανανεωμένη Ρωσία. 

Δεν μας αφήνουν καμία ευκαιρία για άλλο δρόμο. 

Φώτισε, Κύριε, την αστική τάξη μας και τις ελίτ μας, να το καταλάβουν αυτό!”



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με τις περισσότερες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο. 

Την ίδια ώρα βρίσκεται ουραγός στην λίστα με το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Σ' αυτή την δεύτερη κατάταξη, πρωτοπορούν χώρες που εφαρμόζουν το 35ωρο και την τετραήμερη εργασία.

Εμείς πάλι, απο 1η Ιουλίου εφαρμόζουμε την 6ημερη εργασία μη τυχόν και φτωχυνει ο Λάτσης κι ο Βαρδινογιάννης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λόγια μεγάλων Χουντικών όπως του  Άδωνι Γεωργιάδη.

Που σιτίζονται και ζουν βασιλικά απο τη δημοκρατία την οποια κατέλυσαν οι Συνταγματαρχες και τα σταγονίδια τους επανεφεραν την Χούντα της τηλεόρασης που την βάφτισαν Δημοκρατία !!

Σχολιο.- Η χούντα του "αποστάτη" στην 7 ετια, η χούντα του υιού του σήμερα... Αφόπλισαν την Κύπρο τότε παραδίδοντας της βάσεις στους Άγγλους , αφοπλίζουν τα νησιά σήμερα. Αυτοί είναι, τα παιδιά του Κίσινγκερ !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελλάδα παίζει να είναι η μόνη χώρα που κατουράει ένα καγκουρό στην Αυστραλία και ανεβαίνει η τιμή της γραβιέρας Νάξου



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Τα δυτικά μέσα άρχισαν σιγά-σιγά, να προετοιμάζουν το κοινό τους, για το “πως θα πιάσουν τόπο” τα 61 δις $ που θα στείλουν οι ΗΠΑ - και μην ξεχνάμε κι άλλα 85 δις $ που “χρέωσαν” να στείλει η ΕΕ - στον πόλεμο κατά της Ρωσίας:

1.Το Politico “αποκαλύπτει” ότι σχεδιάζεται μαζική αποστολή Αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, με την κάλυψη των “συμβούλων”. 

Επιπλέον, υπενθυμίζει, θα αυξηθούν οι πιέσεις για μαζική αποστολή ΚΑΙ νέων τέτοιων “συμβούλων” από την Ευρώπη, πέραν των “προθύμων Γάλλων” του Μακρόν που δήλωσαν ήδη “παρόντες”. 

Παράλληλα, ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων, αλωνίζουν όλη την οικουμένη, αναζητώντας νέους “μελλοθάνατους με συμβόλαιο”!

2.Το Fox News αποκαλύπτει ότι τώρα θα επιταχυνθεί η παραγωγή - που έχει ξεκινήσει - νέων “φονικών” drones, ικανών να μεταφέρουν 1 τόνο εκρηκτικών και με ταχύτητες 100χλμ/ώρα με πρώτο στόχο την καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας (και όχι μόνο, βέβαια). Αλλά η Γέφυρα έχει επιλεγεί, σαν στόχος με την καθοδήγηση και υποστήριξη Νατοϊκών δορυφόρων και αεροσκαφών, κυρίως για … ψυχολογικούς λόγους κι αντίστροφη του κλίματος ηττοπάθειας στην Ουκρανία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρουμε αν “κοιμόταν ο κόσμος με ανοιχτές τις πόρτες”, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Ελληνισμός υπέστη μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές επί ημερών των “πατριωτών” χουντικών. Το ξεπούλημα της Κύπρου και η εισβολή του Αττίλα είναι έγκλημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι χουντικοί που σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια έβγαλαν τα άρματα μάχης στους δρόμους. Η χούντα έγινε για να ξεπουληθεί η Κύπρος.

Το επιβεβαιώνει κι ένας Αξιωματικός που πολέμησε στην Κύπρο τιμώντας τα γαλόνια του και σώζωντας -μαζί με πολλούς άλλους- τη τιμή των ΕΔ. Όλα τ΄ άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες απ΄ όσους θα σπεύσουν να ρίξουν τη ψήφο τους στη Χρυσή Αυγή. Αυτό  λέει ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος ,διοικητής του 336 Τάγματος που πολέμησε ηρωϊκά στη μάχη της Λευκωσίας.[...]

Σχολιο.- " Μέρα που είναι θα ακούσουμε οπωσδήποτε για το …οικονομικό “θαύμα” της χούντας!!! Υπάρχουν κάποιοι λίγοι που ίσως να πέρασαν καλα επί χούντας κι έχουν κάθε λόγο να την νοσταλγούν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να μας τρελαίνουν κάθε χρόνο…στο παραμύθι της …επιτυχημένης… “επανάστασης”. Χούντα ήταν από ένα τσούρμο επικίνδυνων που τους πληρώσαμε ακριβά. Διέλυσαν τα πάντα και στο …φινάλε τους έχασαν και την Κύπρο."

Σχολιο.- Για να μην ανοίγει ποτε ο φάκελος της Κύπρου σημαίνει πολλά και σίγουρα ευθύνη έχει η Αγγλία και η Αμερική να μάθουμε την προδοσία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι  μόνο η αρχή της «Επιχείρησης Barbarossa 2.0» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με στόχο την Ρωσία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο ένα στάδιο της πολυπλόκαμης στρατιωτικής και πολιτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με τη Ρωσία στο στόχαστρο 

Για περισσότερα από 30 χρόνια το ΝΑΤΟ διεξάγει μεθοδικά μία πραγματική εισβολή στην Ευρώπη.

Αφού πέρασε σχεδόν μια 10ετία διεξάγοντας έναν επιθετικό πόλεμο στη Σερβία/Γιουγκοσλαβία, που ουσιαστικά λειτούργησε ως το πεδίο δοκιμής για τη στρατηγική πολιορκία της Ρωσίας που μοιάζει με την Επιχείρηση Barbarossa των Γερμανών στην ΕΣΣΔ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, το ΝΑΤΟ πέρασε στην ενεργό φάση αυτού του σχεδίου.

Μετά από δεκαετίες μάταιων προσπαθειών να οικοδομηθεί μια αμοιβαία επωφελής σχέση βασισμένη στην ειρήνη και τον σεβασμό, η Μόσχα απάντησε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία (SMO) για να απωθήσει το ΝΑΤΟ, εξηγεί ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnic.

Επιπλέον, το πρώτο στάδιο της επιχείρησης στην Ουκρανία έμοιαζε περισσότερο με μια διευρυμένη αστυνομική δράση της Ρωσίας που υποστηρίχθηκε από ορισμένα στρατηγικά στοιχεία.

Και σχεδόν τελείωσε σε λίγες εβδομάδες, όπως αναμενόταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους στρατιωτικούς διοικητές.

Ωστόσο η συλλογική Δύση είχε άλλα σχέδια, έτσι σαμπόταρε την ήδη υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας.

Δυστυχώς, η Δύση είχε άλλα σχέδια, έτσι σαμπόταρε την ήδη υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία.

-«Επιχείρηση Barbarossa 2.0»

Έκτοτε, το ΝΑΤΟ συνέχισε να κλιμακώνει την «Επιχείρηση Barbarossa 2.0» κυρίως με την παράδοση όλο και πιο περισσότερων όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας.

Σύντομα ακολούθησε σημαντική αύξηση της άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής, κυρίως με τη μορφή των λεγόμενων συμβούλων στο πεδίο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ενώ αυτό το προσωπικό δεν ανήκε επίσημα σε επιχειρησιακές μονάδες του ΝΑΤΟ, διάφορα στρατηγικά οπλικά συστήματα πολλών κρατών -μελών εμπλέκονται περισσότερο από ποτέ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

-Δολιοφθορά και τρομοκρατία

Ξεκίνησε έτσι με έναν συνδυασμό επιθέσεων drones και δολιοφθοράς σε αεροπορικές βάσεις που στεγάζουν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Τέτοια χτυπήματα είχαν ελάχιστο έως καθόλου πραγματικό αντίκτυπο, αλλά εξυπηρετούσαν τον σκοπό της έρευνας για την αντίδραση του ρωσικού στρατού.

Ωστόσο, η Μόσχα διατήρησε την ψυχραιμία της και απλώς συνέχισε την επιχείρηση στην Ουκρανία με τον δικό της ρυθμό, αρνούμενη να υποκύψει σε οποιεσδήποτε συναισθηματικές αντιδράσεις που θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει σε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένο να εμπεδώσει το μίσος υποδαυλίζοντας συνεχώς το θάνατο και την καταστροφή, έτσι ώθησε το καθεστώς του Κιέβου να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας, με μια τέτοια τερατώδη πράξη στο Crocus City Hall της Μόσχας, που είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 150 θανάτους και πάνω από 550 τραυματισμούς.

Η Δύση κατασκοπεύει και άλλους στην Ευρώπη, ιδιαίτερα τη Σερβία, καθώς κλιμακώνει την επιθετικότητά της με δύο μέτωπα στην παραδοσιακά φιλορωσική χώρα.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η στρατηγική πίεση στη Μόσχα και τους εταίρους της θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να πολεμήσει άμεσα τη Ρωσία, ούτε σε συμβατική ούτε σε θερμοπυρηνική σύγκρουση.

Ωστόσο, θα συνεχίσει να κλιμακώνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την έμμεση στρατιωτική εμπλοκή, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της «Επιχείρησης Barbarossa 2.0».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμφτωχος Αμερικανός Βετεράνος Ξεσπάει Αγανακτισμένος Για Τα 95$Δις Σε Ουκρανία, Ισραήλ Και Ταϊβάν

21/4/2024

-Τίποτα δεν έγινε για τα σύνορα

-95 δις για Ταϊβάν Ισραήλ και Ουκρανία

Δισεκατομμύρια για την Ουκρανία, δισεκατομμύρια για το Ισραήλ, δισεκατομμύρια για την Ταϊβάν, εκατομμύρια εδώ, εκατομμύρια εκεί, ενώ οι Αμερικανοί υποφέρουν.

Μισώ απολύτως να δίνω προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό μου γιατί είναι απλώς πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται εναντίον μου αργότερα, αλλά πρέπει να καταλάβετε σε ποιο βαθμό οι Αμερικανοί γαμούνται, οπότε ορίστε, ώρα ιστορίας.

Ήμουν μηχανικός μάχης στο Ιράκ, με παράσυρε σε αυτό το MOS από τον στρατολόγο μου. Ήθελα να συμμετάσχω, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ήμουν κάπως φλώρος. Το ήσυχο παιδί που μεγάλωνε, δεν του άρεσε να τσακώνεται, απέφευγε την αντιπαράθεση κ.λπ.

Όλοι οι άλλοι συμμετείχαν μετά τις 9-11, οπότε ήθελα κι εγώ ΑΛΛΑ ήθελα να κάνω κάτι, “ασφαλές”. Αηδιαστικό το ξέρω αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής. Έτσι, ο συνεργάτης μου μού έδειξε, «μηχανικό», του Mos’s. Το έκανε να ακούγεται ότι θα ήμουν μηχανικός, ξέρετε, του είδους που βγάζει πολλά χρήματα στον κόσμο των πολιτών. Σκέφτηκα, “cool, μπορώ να υπηρετήσω, να είμαι ασφαλής και να βγω έξω και να βγάλω τόνους λεφτά στον κόσμο των πολιτών ως υψηλά αμειβόμενος μηχανικός!”

Θα φανταζόσασταν το σοκ μου όταν ήμουν στο Ft Leonard Wood MO που μάθαινα να δένω κόμπους, να σκουπίζω και να καθαρίζω τα ναρκοπέδια. Λοιπόν, με στέλνουν στο Ιράκ, προωθώ γρήγορα ένα σωρό μαλακίες πολέμου που όλοι έχετε ακούσει και δει στο παρελθόν και λαμβάνω ένα μήνυμα από τον ερυθρό σταυρό από το σπίτι που λέει ότι η μητέρα μου αυτοκτόνησε.

Με πηγαίνουν σπίτι για επείγουσα άδεια 10 ημερών για να θάψω τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου επιδεινώνεται και χάνω τον θείο και τον παππού και τη γιαγιά μου σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τελειώνω τις περιοδείες μου, το χρόνο στην υπηρεσία και απολύομαι τιμητικά. Δεν με καλωσορίζουν, δεν με περιμένει κανείς, η οικογένειά μου είναι όλη νεκρή και είμαι ο τελευταίος της γραμμής μου βασικά.

Έτσι, αυτό σε συνδυασμό με το τραύμα από την υπηρεσία δημιουργεί μια τέλεια καταιγίδα, PTSD που την ονόμασαν. Πηδούσα από δουλειά σε δουλειά για τόσο καιρό που έχασα το μέτρημα, ήταν πάντα το ίδιο. Απολύθηκα, άφησα να φύγει, ξέσπασμα θυμού, καμία εστίαση, μανιοκατάθλιψη, ποτό, ναρκωτικά κ.λπ. Απλώς δεν μπορούσα να τα καταφέρω, οπότε έχασα το διαμέρισμά μου και τα λίγα που είχα.

(Προφανώς υπάρχει τόσο, πολύ περισσότερα για το πλαίσιο, αλλά για λόγους διαστήματος δίνω ακραίες υποσημειώσεις.)

Κάνω ό,τι κάνουμε όλοι μας σε αυτή την κατάσταση, προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Καταλήγω στο νοσοκομείο VA για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφέθηκα και μετά έχω την ευλογία να ζω στην Αμερική γιατί τώρα δεν έχω σπίτι. Η VA έχει κουπόνια στέγασης για βετεράνους, αλλά η γραφειοκρατία είναι η γραφειοκρατία είναι πολύ δύσκολο να το κάνω εν κινήσει. Ευτυχώς ένα κορίτσι με το οποίο μιλούσα στο τηλέφωνο μου δίνει ένα μέρος για να μείνω, οπότε ζω με μετατροπή του γκαράζ της. (Ήταν ωραίο, μη με λυπάσαι πολύ, ήταν καταπληκτικός άνθρωπος.)

Προσπάθησα να πάρω κουπόνια που μου τα έδιναν, 28 δολάρια το μήνα, 28… Το πήρα με χαρά. Είμαι καλά τώρα, με τη χάρη του Θεού, δεν έχω ιδέα πώς επέζησα ή γιατί είμαι ακόμα εδώ όταν όλοι οι άλλοι έχουν φύγει, νιώθω σαν ένα λείψανο, ένα φάντασμα, κάτι που ο θάνατος ξέχασε ή άφησε πίσω, αλλά εγώ Είμαι εδώ. Οπότε μιλώ ανοιχτά για βλακώδεις πολέμους, πολέμους στους οποίους δεν χρειάζεται να είμαστε, πολέμους στους οποίους ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να μην είμαστε αν οι ηγέτες μας το είχαν κάνει με τον τρόπο τους γιατί εδώ είναι ο πραγματικός σκοπός, είμαι μια από τις τυχερές ιστορίες!

Ω, ναι, όσο άσχημο κι αν ακούγεται το δικό μου βίωμα, το θεωρώ επιτυχημένο, υπάρχουν βετεράνοι που δεν έφτασαν ποτέ στο σπίτι, έχασαν κομμάτια, σκότωσαν τον εαυτό τους, είναι ΑΚΟΜΑ άστεγοι, εξακολουθούν να παίρνουν ναρκωτικά και αν το μπορούσαν οι ηγέτες μας θα ήταν περισσότερα!

Αυτή είναι απλώς η δική μου οπτική, ένα μικρό παράθυρο, αυτή η δόση καλύπτει ακόμη και την πολιτική πλευρά των θεμάτων μας! Ανοιχτά σύνορα, κρίση ναρκωτικών, οικονομική κρίση, οι νέοι δεν έχουν καμία ελπίδα να έχουν σπίτι σε πραγματικό αριθμό, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε, να ζήσουν, να μην κάνουν παιδιά γιατί δεν μπορούμε να τα φροντίσουνε οικονομικά κ.λπ. .

Λοιπόν, ναι, όταν βλέπω αυτές τις μαλακίες, γαμώντας δισεκατομμύρια σε αυτές τις άλλες μαλακισμένες χώρες όταν ΕΜΕΙΣ πονάμε, θυμώνω, εξοργίζομαι γιατί γιατί; Γιατί το έκανα, γιατί υπηρετήσαμε αυτό το γαμημένο κράτος όταν οι ηγέτες μας νοιάζονται για όλους τους άλλους ΕΚΤΟΣ από εμάς! Γιατί να υπηρετήσει κανείς; Είμαστε απλώς σκλάβοι σε κάποια μαλακία, παιδόφιλη, φορολογική φυτεία. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραβίνος Elyahu Kin: “Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι απαραίτητος για να τιμωρηθούν οι γκοΐμ ( οι μη Εβραίοι).. Πριν από τον ερχομό του Μεσσία (Αντίχριστου), θα συμβούν πολλοί πόλεμοι, που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της ανθρωπότητας! »

21/04/2024

Ραβίνος Elyahu Kin: “Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι απαραίτητος για να τιμωρηθούν οι γκοΐμ!. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες των ραβίνων, πριν από τον ερχομό του ”Μεσσία” (Αντίχριστου), θα συμβούν πολλοί πόλεμοι, που θα οδηγήσουν τελικά στην κατάρρευση της ανθρωπότητας. ” Σύμφωνα με τον Ραβίνο Κιν, αυτές οι συγκρούσεις όχι μόνο θα καταστρέψουν την οικονομία, αλλά θα προκαλέσουν και πολλές ανθρώπινες απώλειες…

Ο Ραβίνος Eliyahu Kin προβλέπει την κατάρρευση της Ευρώπης και μελλοντικούς πολέμους.

Ο Elyahu Kin συνέκρινε τους μελλοντικούς πολέμους με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υποδηλώνοντας ότι τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης θα ωχριούν σε σύγκριση με αυτά ενός μελλοντικού Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Δήλωσε επίσης ότι οι goyim (μη Εβραίοι) που έχουν προκαλέσει τόσο πόνο και βάσανα στον εβραϊκό λαό θα τιμωρηθούν και θα καταστραφούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έδωσαν 83 δις δώρο για Εβραϊκό Πάσχα σε Ουκρανία Εβραίου Ζελένκσι και Ισραήλ. Πριν ο Ζελένσκι συνάντησε κονκλάβιο ραβίνων. 

21/04/2024

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εβραικής Κοινότητας πολλούς ραβίνους της Ουκρανίας λίγο πριν οι ΗΠΑ του κάνουν το δώρο για το Εβραϊκό Πάσχα το δώρο μαμούθ των 61 δις δολάρια. Αντίστοιχο δώρο για Εβραϊκό Πάσχα ο Μπάιντεν έκανε και στο Ισραήλ ύψους 26 δις δολάρια για να συνεχίσει τη Γενοκτονία όπου 15.000 παιδιά σκοτώθηκαν ως τώρα.

Μετά από αυτή τη συνάντηση με το κονκλάβιο των ραβίνων ο Εβραίος Ζελένσκι πήρε τον πασχαλινό μπουναμά από Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βράζει η Κύπρος κατά της Ντόρας! Ό,τι άρχισε η Χούντα των Αθηνών σύμφωνα με τον Μακάριο το τελειώνει η Ντ. Μητσοτάκη δηλ. την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! 

21/04/2024

Βράζει η Κύπρος κατά της Ντόρας! Ό,τι άρχισε η Χούντα των Αθηνών σύμφωνα με τον Μακάριο το τελειώνει η Μητσοτάκη δηλ. την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Ανάστατη η Κύπρος από την Προδοσία της Ντόρας Μητσοτάκη (Μπακογιάννη) για τη στάση της υπέρ του ψευδοκράτους του Κοσόβου στο PACE που επιφέρει αναγνώριση τόσο αυτού όσο και του ψευδοκράτους των Κατεχομένων στην Κύπρο. Ομοβροντία απαξιωτικών δημοσιευμάτων και εκπομπών εναντίον της.

ό,τι άρχισε η Χούντα των Αθηνών σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο το τελειώνει η Μητσοτάκη..

”Πλάτες της Μπακογιάννη στο ψευδοκράτος και η ατιμία… σε βάρος των Σέρβων”(sigma)

«Ντροπή σου» άθλια Ντόρα Μπακογιάννη! (Φιλελεύθερος)

Ελένη Θεοχάρους υποψήφια για Ευρωβουλή:Η ντόρα άνοιξε την θύρα για αναγνώριση της τδβκ.

«Ντόρα, ντροπή σου!» (Φιλελεύθερος)

Κι ένα ιστορικό παράλληλο: Όταν ζήτησαν από τo Βενιζέλο στον Α Βαλκανικό Πόλεμο να πουλήσει τους Σέρβους και να μην συνάψει μαζί τους συμμαχία αυτός απάντησε ” η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να διαπράξει μια τόσο μεγάλη ατιμία”! Να που τώρα την διαπράττει.

Φιλελεύθερος: ”Αυτό το «Ντόρα, ντροπή σου», δεν το είπαμε εμείς, το είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Θα έπρεπε να το πει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος μόλις προ δεκαημέρου πήγε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και φρόντισε να τονίσει πόσο σπουδαίο είναι που στην Ιδρυτική της Διακήρυξη γράφει ότι στα «πάγια συμφέροντα του Ελληνισμού περιλαμβάνεται και η μοίρα της Κύπρου». Τι τραγική ειρωνεία! …. η Ντόρα Μπακογιάννη πέτυχε το ανοσιούργημα  σε βάρος της Κύπρου, προωθώντας την ένταξη του ψευδοκράτους του Κοσόβου (που δεν αναγνωρίζει η Κύπρος και η Ελλάδα) στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν θα πω τίποτε άλλο, τα λέει όλα η εκπρόσωπος της Σερβίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια (και πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου), σε μια ομιλία – χείμαρρο, που απευθυνόταν στην Ντόρα Μπακογιάννη. Διαβάστε:

«Θα μείνετε στην ιστορία ως κάποια που με τον πιο βάναυσο τρόπο παραβίασε όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε αυτή η οργάνωση. Έχετε αποδείξει ότι σας λείπει η ακεραιότητα, προκαλείς και είστε υποκρίτρια.…..

Αυτό που κάνετε είναι άνευ προηγουμένου που θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Έχετε εξασφαλίσει αυτή την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία και δεν σημαίνει τίποτα για σένα, και ίσως ακριβώς ένα από τα κράτη σας είναι το επόμενο και θα ακολουθήσει αυτό το τετελεσμένο που δημιουργήσατε (σ.σ. εννοεί φυσικά την Κύπρο) στη σερβική υπόθεση.

Μπορεί να είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά σε αντίθεση με εσάς έχουμε ακεραιότητα και ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθούμε και να υποκύψουμε».

Η Μητσοτάκη( Μπακογιάννη) κατέθεσε ως εισηγήτρια μια θετική έκθεση που αξιολογεί το συνταγματικό καθεστώς που υπάρχει στο Κόσοβο και επί τη βάση αυτή της αξιολόγησης η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης εισηγείται προς την Ολομέλεια και εν συνεχεία με 2/3 πρέπει ν΄αποφασίσουν οι Υπουργοί την αποδοχή του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Και έτσι τίθεται θέμα αναγνώρισης του ψευδοκράτους του Κοσόβου και ανοίγει με δεδικασμένο προηγούμενο την πολυπόθητη κερκόπορτα σε Τούρκους να διαβούν …. προς αναγνώριση ψευδοκράτους.

Φρέντι Μπελέρη….

Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη για να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν κοντράρει το Αλβανικό καθεστώς την ώρα που από την πίσω πόρτα του σερβίρει ό,τι πολυτιμότερο γι αυτό την αναγνώριση του Κοσόβου ενάντια σε εθνικά συμφέροντα…Ο υπερπατριωτισμός και πάλι ως δούρειος ίππος του ξεπουλήματος..

” Είμαι ο Μακάριος …..είμαι εκείνος τον οποίον εσύ εξέλεξες για να είναι ηγέτης σου. Δεν είμαι νεκρός όπως η Χούντα των Αθηνών και οι εδώ εκπρόσωποί της θα ήθελαν. Είμαι ζωντανός. Και είμαι μαζί σου……. , συναγωνιστής και σημαιοφόρος εις τον κοινόν αγώνα”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα δυσφορίας από την Μακεδονία σύμφωνα με πραγματική δημοσκόπηση

ΝΔ 20,8%

ΠΑΣΟΚ 19,7%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 18,8%

ΚΚΕ  15,6%

ΝΙΚΗ 8,8%

ΣΥΡΙΖΑ  5,1%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1%

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1,4%

ΑΛΛΟ 4,7%

ΔΑ 3%



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακίζεται η ΝΔ, ανεβαίνει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ, εξαϋλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Stefanos ξαναβαφτίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Από το ¨θαύμα» στην κολυμπήθρα μέχρι την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ και τη στήριξη του Ισραήλ οριοθετεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροδεξιά.

Μόνο ηλίθιοι/ες και κρετίνοι πλέον δηλώνουν «αριστεροί» στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν φύγει όλα τα μέλη. Πλέον έχει μόνο ηλίθιους οπαδούς, και καθυστερημένες metooδες γυναίκες που δεν ξέρουν να μιλήσουν όπως και ο αρχηγός τους, απολιτίκ ατομάκια, και πλούσιους που νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί επειδή είναι της woke ιδεοκατάστασης

Η ΝΔ χάνει από όλες τις μεριές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ(;) ΛΥΣΣΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY – ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

21|04|2024 21:44

Σε ομοφυλόφιλους-συζύγους που υιοθετούν παιδιά θα δίνει η κυβέρνηση επίδομα… μητρότητας όπως έγινε γνωστό μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την κατάθεση αιτήσεων.

Η τροπολογία για το επίδομα που περιλαμβάνεται στο ν/σ του ΥΠΟΙΚ “Χρόνος άσκησης του δικαιώματος για το επίδομα μητρότητας – Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας” και αφορά τις μη μισθωτές μητέρες περιλαμβάνει και ομοφυλόφιλους συζύγους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΙΣΑΙ και ο ίδιος βδέλυγμα!» ΤΑ “ΕΨΑΛΕ” ΑΓΡΙΑ στον Γεωργιάδη αρχιμανδρίτης (στο Αμύνταιο) για το γάμο των ομοφύλων...

21/4/2024   -    22.47

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός κατακεραύνωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Αμύνταιο, όπου πήγε με τον φωτογράφο του να βγάλει φωτογραφία με τίτλο «στον Ακάθιστο Ύμνο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου».

Ο ιερέας είπε στον υπουργό Υγείας αναφερόμενος στο "επαίσχυντο", όπως το χαρακτήρισε, νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών: «Τι ήρθες να κάνεις στην εκκλησία εσύ που ψήφισες αυτό το βδέλυγμα, και είσαι πλέον και ο ίδιος βδέλυγμα». Το ποίμνιο καταχειροκρότησε φωνάζοντας δυνατά "Αξιος"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ από ιερέα (και) στην υφυπουργό Χρ. Αλεξοπούλου...

21/4/2024    -     20.31

Λεκτική επίθεση δέχθηκε σήμερα η Αχαιή Υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, από τον πατέρα Αθανάσιο του Απόστολου Παύλου, κατά το τρισάγιο στη Λιτανευτική πορεία στη μνήμη των πατρινών θυμάτων της Τουρκικής βαρβαρότητας.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό, αφού το πρωί της Κυριακής η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, Αγγελική Δεληκάρη, δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα, πρώην υποψήφια της ΝΙΚΗΣ, μέσα σε ιερό ναό.

Όπως αναφέρει το dete.gr ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, μετά την ομιλία του δεσπότη, ο ιερέας προσπάθησε να προκαλέσει ένταση με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και άλλα πρόσωπα, μικρής ηλικίας με την Χ. Αλεξοπούλου να αποχωρεί, από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη που την πήρε από το χέρι, χωρίς να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και η ίδια η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ! ΓΥΝΑΙΚΑ χαστούκισε βουλευτή της ΝΔ μέσα σε εκκλησία...

21/4/2024    -    15.44

Επίθεση δέχθηκε το πρωί της Κυριακής η Αγγελική Δεληκάρη, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο Γηροκομείο, άγνωστη γυναίκα την πλησίασε, την έβρισε και την χαστούκισε.

Σύμφωνα με το proininews.gr, η βουλευτής αντέδρασε πολύ ψύχραιμα ενώ οι παρόντες αποδοκίμασαν την γυναίκα για την πράξη της. Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στην εκκλησία της κυρίας Δεληκάρη. Τότε, η γυναίκα άρχισε να φωνάζει με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και χαστούκισε την βουλευτή της ΝΔ. Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, η δράστις φέρεται να έχει σχέση με την «Νίκη» και να ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα αυτό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ΝΙΚΗ» διαγράφει την γυναίκα που χαστούκισε την βουλευτή της ΝΔ...

21/4/2024   -    21.06

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη εξέδωσε η ΝΙΚΗ με πρωτοβουλία του Δημήτρη Νατσιού.

Η δράστις ήταν υποψήφια με το συγκεκριμένο κόμμα, το οποίο ανέστειλε την κομματική της ιδιότητα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΙΚΗΣ αναφέρει: “Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη.

Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό. Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής.

Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ.”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ! Απέτυχε το δημοψήφισμα-φάρσα στο Κόσοβο. Πήγαν να ψηφίσουν μόλις ...253 πολίτες

Το δημοψήφισμα για την αποπομπή τεσσάρων δημάρχων στο βόρειο Κόσοβο απέτυχε εξαιτίας της μικρής συμμετοχής, ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν στους δήμους Βόρεια Μιτρόβιτσα, Ζβέτσαν, Ζούμπιν Πότοκ και Λεποσάβιτς προσήλθαν συνολικά για να ψηφίσουν 253 πολίτες από τους 46.556 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Για την επιτυχία του δημοψηφίσματος έπρεπε να προσέλθει στις κάλπες ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των εγγεγραμμένων. Η αποτυχία του δημοψηφίσματος οφείλεται στην αποχή του σερβικού πληθυσμού. Το μεγαλύτερο σερβικό κόμμα «Σερβική Λίστα» το οποίο ελέγχεται από το Βελιγράδι είχε καλέσει σε αποχή τους Σέρβους επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα ήταν μία φάρσα και είχε ήδη αποτύχει πριν ακόμη προκηρυχτεί. Οι Σέρβοι υποστηρίζουν ότι οι εκλογικοί κατάλογοι δεν εκφράζουν την πραγματική κατάσταση και ότι η Πρίστινα αύξησε τον αριθμό των εγγεγραμμένων για να αποτύχει το δημοψήφισμα.

Με δεδομένο ότι το δημοψήφισμα που θα επικύρωνε τον διορισμό των Αλβανών δημάρχων από το καθεστώς κρίθηκε ανεπιτυχές, οι Αλβανοί δήμαρχοι παραμένουν στις θέσεις τους και σύμφωνα με την νομοθεσία μια νέα πρωτοβουλία για την αποπομπή τους μπορεί να ξεκινήσει μετά από ένα χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ του Ιράκ! ΡΟΥΚΕΤΕΣ χτύπησαν αμερικανική βάση στη Συρία...

Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες από το έδαφος του Ιράκ εκτοξεύτηκαν σε βάση των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.Ιρακινές πηγές μίλησαν στο πρακτορείο και δήλωσαν πως η επίθεση έγινε από την πόλη Ζούμαρ.

Η είδηση της επίθεσης έρχεται μετά τους φόβους ότι η βία μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ ενός κορυφαίου Ιρανού στρατηγού στο προξενείο της Τεχεράνης στη Συρία, μια άμεση ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ και αναφορές για ισραηλινή επίθεση στο σιιτικό Ιράκ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ! Εξουδετερώθηκε ΝΑΤΟϊκή βόμβα ενός τόνου μετά από 25 χρόνια...

21/4/2024    -   18.32

Οι αρχές τις Σερβίας προχώρησαν σε επιχείρηση εξουδετέρωσης μίας γιγαντιαίας βόμβας η οποία είχε απομείνει στο σημείο που βρέθηκε χωρίς να πυροδοτηθεί εδώ και 25 χρόνια.

Βόμβα ενός τόνου η οποία είχε μείνει από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999, μεταφέρθηκε με ασφάλεια εκτός της πόλης Νις. Η βόμβα εντοπίστηκε σε εργοτάξιο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στη Νις κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και σήμερα το πρωί εκκενώθηκε όλος ο πληθυσμός γύρω από το πάρκο. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε με φορτηγό έξω από την πόλη. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας, πρόκειται για βόμβα 1.000 κιλών, με 430 κιλά εκρηκτική γόμωση. Η βόμβα θα καταστραφεί με υπόγεια τεχνητή έκρηξη, σε ελεγχόμενο χώρο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ταυτόχρονα καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βόμβες που έχουμε απενεργοποιήσει μέχρι σήμερα. Είναι ένα ισχυρό φονικό όπλο», δήλωσε ο Λούκα Τσάουσιτς, βοηθός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του Τμήματος αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ! Το Ιράν παραλαμβάνει την πρώτη παρτίδα ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35...

21/4/2024    -   14.30

Το Ιράν θα παραλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα της τελευταίας γενιάς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Το Ιράν είχε αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Etemad. Η πρώτη παράδοση πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με αναφορές, το Ιράν θα παραλάβει συνολικά 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη. Το υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πέρυσι ότι η χώρα απέκτησε μαχητικά ελικόπτερα Mi-28H και Yak-130 από τη Ρωσία εκτός από τα SU-35.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΚΗ δήλωση του υφυπουργού Σπανάκη! «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 6ήμερο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 6 ημέρες...»

21/4/2024    -    8.30

H κυβέρνηση  προωθεί τον Νόμο Χατζηδάκη που προβλέπει 6ήμερη εργασία τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει εξαήμερο (εργασίας)» απλά θα δουλεύει ...έξι ημέρες «εφόσον το δεχτεί ο εργαζόμενος» καθώς ...."το μέτρο «προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτήν την στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις». Βέβαια αν η επιχείρηση αποφασίσει 6ημερη εργασία, αν τολμήσει κάποιος εργαζόμενος να πει όχι, την άλλη κιόλας ώρα θα είναι απολυμένος!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάος στο Παρίσι από διαδήλωση Αφγανών: Κτύπησαν πολίτες έσπασαν καταστήματα και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία

Πεδίο μάχης το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας

21.04.2024 | 23:12

Αφγανοί τα έκαναν γυαλιά καρφιά σήμερα στο Παρίσι σε διαδήλωση που πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο τριών άλλων Αφγανών που σύμφωνα με πληροφορίες αυτοκτόνησαν ή δολοφονήθηκαν κατηγορώντας την γαλλική κυβέρνηση.

Οι Αφγανοί επιτέθηκαν σε πολίτες, έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν από δύο ξεχωριστές ομάδες.

Η πρώτη, και η μεγαλύτερη ξεκίνησε τη διαδήλωση στις 14:00 με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στο σταθμό Barbes του μετρό πριν περάσουν από το 10ο διαμέρισμα της πόλης στην Place de la Republique.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπός της διαδήλωσης ήταν “η καταδίκη του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας”.

Η Αστυνομία του Παρισιού είχε αρχικά απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, η εντολή αυτή ακυρώθηκε στη συνέχεια από διοικητικό δικαστήριο.

Μια δεύτερη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε με έκκληση για αλληλεγγύη με τον λαό της Αϊτής έγινε στην Place de la Bastille από τις 14:30. Παραμένει ασαφές πόσους συμμετέχοντες είχε η συγκεκριμένη εκδήλωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση στο απελευθερωμένο από τους ουκρανοναζί Ντονμπάς: Κινέζοι εθελοντές πολεμούν με τον ρωσικό Στρατό, ενω οι Δυτικοί μισθοφόροι του ΝΑΤΟ πολεμούν από την αρχή με τους ουκρανοναζί

Αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απο τις μάχες

21.04.2024 | 21:47

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση στο απελευθερωμένο από τους ουκρανοναζί Ντονμπάς, καθώς σύμφωνα με νέα βίντεο μεγάλος αριθμός Κινέζων εθελοντών σπεύδουν να πολεμήσουν με τις τάξεις του ρωσικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Πάβελ Κουκούσκιν δεν υφίσταται πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ Κινέζων και Ρώσων καθώς και οι δύο χρησιμοποιούν φωνητικό ηλεκτρονικό μεταφραστή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να δέχεται αυξανόμενες πιέσεις να υιοθετήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας και να εισαγάγει μια πλήρους κλίμακας κινητοποίηση στη χώρα για να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της, ιδιαίτερα μετά την έγκριση του εξοπλιστικού πακέτου των 61 δισ.$ απο τις ΗΠΑ για την ναζιστική Ουκρανία, και τους ΝΑΤΟικούς μισθοφόρους που πολεμάνε στο πλάϊ των ουκρανοναζί από την αρχή.