Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Παρασκευη 12 Απριλιου 2024

 

Η Φάιζερ ζητάει συγγνώμη μετά τη βρετανική ρυθμιστική αρχή που αντιδρά στην απάτη με τις πειραματικές ενέσεις για τον κοβιντ 

Σχόλιο: Η ψοφάιζερ ζητά συγγνώμη για την εξαπάτηση του κοινού (συγνώμη για τους εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο, παιδιών, νέων, ηλικιωμένων, αγαπημένων μας. Συγνώμη για τους καθημερινούς ξαφνικούς θανάτους,τις στειρώσεις, τον καρκίνο, τις χιλιάδες βαριές παρενέργειες που κατέστρεψαν την υγεία ολής της ανθρωπότητας ) Έτσι απλά; 

Μια ρυθμιστική αρχή της βρετανικής κυβέρνησης – η Αρχή Κώδικα Πρακτικής για τα Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (PMCPA) – αντιμετώπισε την ψοφάιζερ σχετικά με τις δόλιες επιβλαβής πειραματικές ενέσεις της

Η ρυθμιστική αρχή έκρινε ότι η η εταιρεία προωθούσε ένα “μη εγκεκριμένο πειραματικό φάρμακο” που “δυσφήμισε” τη φαρμακοβιομηχανία.

Η PMCPA, η οποία ιδρύθηκε από την Ένωση της Βρετανικής Φαρμακοβιομηχανίας, διαπίστωσε ότι η ψοφάιζερ παραβίασε πέντε αρχές του Κώδικα Πρακτικής για τη διαφήμιση. 

Η PMCPA έθεσε θέμα με την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια και τις παρενέργειες για τις πειραματικές ενώσεις μένα της ψοφάιζερ και καταδίκασε την ίδια την αναγκαιότητα του πειραματικού σκευάσματος, χαρακτηρίζοντας τη χρησιμότητά του “περιορισμένη”.

Η ομάδα παρακολούθησης φαρμακευτικών προϊόντων και η βρετανική ρυθμιστική αρχή θέτουν την Ψοφάιζερ προ των ευθυνών της. 

Οι εν λόγω καταγγελίες για ψευδή διαφήμιση υποβλήθηκαν αρχικά τον Φεβρουάριο του 2023 από μια βρετανική ομάδα παρακολούθησης της φαρμακοβιομηχανίας με την ονομασία UsForThem. 

Η ομάδα παρακολούθησης, και τώρα η βρετανική ρυθμιστική αρχή, κατηγορούν κορυφαία στελέχη της ψοφάζερ για “παραπλανητική και παράνομη προώθηση των πειραματικών ανέσεων της για τον κοβιντ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη.

Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα.»

Να μας πει η κ. Αδειλίνη πως βρέθηκε από την 17η θέση ιεραρχίας στην πρώτη...

Η Μαρία Καρυστιανού, (για την συνέντευξη της, ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού στην Ελλάδα, Γεωργίας Αδειλίνη στην Ιωάννα Μάνδρου) :

«Θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, γιατί δεν ήμασταν μόνοι μας υπήρχαν μάρτυρες, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κα Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. 

Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς

Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; 

Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο;

Δεν υπάρχει το κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; 

Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; 

Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη.

Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. 

Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα -μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως- τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. 

Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ' την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. 

Λίγο αργά δεν ήταν; »

«Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει. Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; 

Και μήπως γι' αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; 

Πληρούσε τα κριτήρια; 

Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; Να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; 

Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. 

Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

«Αν έλειπε η εικόνα και οι ονομασίες, θα έλεγα ότι άκουγα δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους… Ήταν δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι που μας έλεγαν το ίδιο αφήγημα, του “ανθρώπινου λάθους” και ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη και μπάζωμα. Αυτά πλέον δεν γίνονται πιστευτά και κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν αυτό».

«Εμένα μου έκανε εντύπωση πως είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της. Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, δεν έχουμε τα ηχητικά, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών; Δεν ξέρουμε τίποτα και βαίνει προς το τέλος; Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος; Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, το τέλος θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά...».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίθεση της βέλγικης αστυνομίας στους οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Μπριζ,θα πρέπει να γίνει ένα καλό μάθημα για όποιους έχουν και δημιουργούν αυταπάτες πως μπορούν να βρουν δικαιοσύνη από ένα όργανο του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήταν μία ξεκάθαρη τιμωρητική επίθεση επειδή τόλμησαν να κάνουν συγκέντρωση έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την μαριονέτα που έχουν τοποθετήσει στην Ελλάδα για πρωθυπουργό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα 40, με καρκίνο στους λεμφαδένες. Είχαν πει πως θεραπεύτηκε οριστικά.

Η μητέρα του είπε πως έκανε 3 δόσεις. Τον χάσαμε χθες 51.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από πέντε μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Ισραήλ κατέστρεψε τη Γάζα. Πάνω από 30.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 13.000 παιδιών. Πάνω από 12.000 (αγνοούμενοι) θεωρούνται νεκροί και 71.000 τραυματίες, πολλοί με ακρωτηριασμούς που αλλάζουν τη ζωή τους. Το 70% των κατοικημένων περιοχών έχει καταστραφεί. 

Το 80% του συνολικού πληθυσμού έχει εκτοπιστεί βίαια. Χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή έχουν αφανιστεί. Πολλοί δεν μπόρεσαν να θάψουν και να θρηνήσουν τους συγγενείς τους, αναγκασμένοι να αφήσουν τα σώματά τους να αποσυντίθενται στα σπίτια, στο δρόμο ή κάτω από τα χαλάσματα. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί και έχουν υποστεί συστηματικά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Το ανυπολόγιστο συλλογικό τραύμα θα βιώνεται για τις επόμενες γενιές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα έχουν ασφάλεια λοιπόν όσοι χρωστάνε πάνω από 100 ευρώ μας λέει η Δομνάρα και πετάγεται ο Άδωνης και την καπελώνει λέγοντας ότι και όσοι δεν χρωστάνε θα πληρώνουν από την τσέπη τους για να χειρουργούνται


Το κόμμα της ΝΔ που χρωστάει 400 μύρια αποφάσισε να μην έχουν ασφάλιση όσοι χρωστάνε πάνω από 100 ευρώ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αυτη η Βίκη Φλέσσα κατεβαινει με Ν.Δ ως υποψηφια ευρωβουλευτης..

δηλωση της......

''ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΛΑΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΟΥΤΗ Η ΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΣΑ ΘΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ''

θα πεσει πολυ γελιο στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ οπως αλλωστε πεφτει σε ολες τις εκλογικες αναμετρησεις

ρε την ΒΙΚΑΡΑ τι λεει...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Κούβα μπορεί να βοηθήσει τόσους πολλούς σε αυτόν τον κόσμο και όμως να είναι το συνεχιζόμενο θύμα ενός αποκλεισμού άνω των 60 ετών, αλλά χειρότερο από αυτό ο χαρακτηρισμός ως κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας είναι λάθος, λάθος, λάθος... »

Μία Μότλεϊ, η Πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος στον ΟΗΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το στοίχημα του Che Guevara :

Ο Γκεβάρα δεν ήταν ούτε φτωχός ούτε πεινασμένος, είχε τα λεφτά να σπουδάσει ιατρική και είχε αξιοπρεπή διαβίωση

Αλλά καλά κατάλαβε, όπως πολλοί δεν κατάλαβαν την μιζέρια αυτών που δεν έχουν τίποτα, ούτε καν τα προς το ζην

Ο Γκεβάρα μπορεί να είχε αυτή την επίγνωση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Λατινική Αμερική, γεγονός που βάθυναν αυτό το συναίσθημα παρακολουθώντας τις τραγωδίες της πείνας, της φτώχειας και της

Το μήνυμά του και ο σκοπός της ζωής του έγινε ξεκάθαρο από εκείνη τη στιγμή «βοηθήστε αυτούς τους φτωχούς και πει

Χρειαζόταν αυτό το συναίσθημα όλη του τη ζωή και ήταν ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που τον ξεχώριζαν

Δεν προκαλεί έκπληξη αν βλέπουμε μέχρι σήμερα ότι το παράδειγμα του Γκεβάρα και του αγώνα του είναι πάντα παρόντες στον αγώνα των φτωχών, των εργατών και των αγροτών παρά όλες τις προσπάθειες σαμποτάζ και διαστρέβλωσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαστε ίδιοι - η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Μπορεί να μας χωρίζει η απόσταση, αλλά γενιά με γενιά αγωνιστήκαμε μαζί για κοινές ελπίδες και κοινές αξίες " είπε ο Μίστερ Αλτσχάιμερ, στον στενό του φίλο, εραστή του σούσι Ιάπωνα πρωθυπουργό.

Ετσι μάθαμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία για πολλές γενιές αγωνίστηκαν μαζί για τα ίδια ιδανικά.

Προφανώς, ο κακός Πούτιν βομβάρδισε το Περλ Χάρμπορ και στη συνέχεια έριξε δύο πυρηνικές βόμβες στις ιαπωνικές πόλεις.

ΤΙ ΖΟΥΜΕ!!!!

Σχολιο.- Μα, τέτοιο θεατριλίκι ποτέ δεν ζήσαμε!!!! Φαίνεται, πως ζούμε σε μια περιοδο όπου οι κλόουν, οι τρανσγκέντερ, ασθενείς με άνοια κυβερνούν τον κόσμο.

Σχολιο.- Και ο άλλος, ο χάχας, ο ιάπωνας πρωθυπουργός, στέκεται από δίπλα σαν σερβιτόρος!

Σχολιο.- Οι ίδιοι οι Ιάπωνες υποστηρίζουν, σήμερα, ότι οι ατομικές βόμβες ήταν αναγκαίες, για να έρθει η Ειρήνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 21,7% των Γερμανών «έπεσε» κάτω από το όριο της φτώχειας – Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας συντρίβουν την γερμανική οικονομία

Ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου

12.04.2024 | 07:21. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ένα υψηλό ποσοστό του γερμανικού πληθυσμού, το 21,7%, κινδυνεύει από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό το 2023. Αυτό αντιστοιχεί σε 17,7 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 14,3% του πληθυσμού διέτρεχε άμεσο κίνδυνο φτώχειας. Το 6,9% «επηρεάστηκαν από σημαντική υλική και κοινωνική στέρηση» το 2023. Το ποσοστό όσων επλήγησαν από σημαντική υλική στέρηση αυξήθηκε κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες από 6,2% μόνο το 2022. Σημαντική υλική στέρηση σημαίνει, για παράδειγμα, αδυναμία πληρωμής του ενοικίου.  Οι Γερμανοί έχουν χάσει την αγοραστική τους δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο πέφτει. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την ΕΕ, τις οποίες η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση υποστηρίζει άνευ όρων.

Σε αυτό προστίθεται η αποτυχημένη ενεργειακή πολιτική που επιβάλλει υψηλό κόστος και μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα στους Γερμανούς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανέρχεται η Ρωσία, στην κατάκτηση του διαστήματος, μετά την σημερινή επιτυχημένη εκτόξευση, στο διάστημα, του πυραύλου-μεταφορέα "Ανγκαρα Α5Μ".

Ο πύραυλος είναι εντελώς νέας κατασκευής, που αναπτύχθηκε, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Φέρει το όνομα ενός ποταμού της Σιβηρίας και μπορεί να μεταφέρει, στο διάστημα ρουκέτες βάρους 24,5 τόνων, σε τροχιά υποστήριξης. (εννοείται και πυρηνικές). Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα φτάσει να μεταφέρει 37 τόνους.

Επιπλέον, η πρώτη του πτήση έγινε από το Ρωσικό κοσμοδρόμιο "Βαστότσνιι"(Ανατολικό) και όχι από το κοσμοδρόμιο του Καζαχστάν "Μπαϊκονούρ", όπως επί ΕΣΣΔ.

Ετσι, δόθηκε η έναρξη, για την υλοποίηση νέων ρωσικών διαστημικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης και της κατάκτησης του φεγγαριού, καθώς και των πτήσεων στο μακρινό σύμπαν.

Επίσης, θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη τομέων υψηλής τεχνολογίας, για την οικονομία της χώρας.

Τι να πούμε; Συγχαίρουμε το επίτευγμα και τους ανθρώπους, που το δημιούργησαν! 

Να είναι περήφανοι, γιατί εμείς δεν μπορούμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ η Νικαράγουα παραπέμπει τη Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη στήριξή της στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα, κάπου 2.500 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν μπλοκάρει στο Βερολίνο τον χώρο όπου θα γινόταν Συνέδριο κατά της γενοκτονίας. 

Το Συνέδριο οργανώνεται από παλαιστινιακές, γερμανικές και εβραϊκές οργανώσεις.

Κάτι παθαίνει η Γερμανία όταν ακούει για γενοκτονία. Νοσταλγεί το παρελθόν της και σπεύδει να το τιμήσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάγη: Η Γερμανία κατηγορούμενη και το άγχος του Βερολίνου

11/4/2024

Η μήνυση της Νικαράγουας ενάντια στη Γερμανία για υποβοήθηση της γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα δημιουργεί ήδη προβλήματα στο Βερολίνο.

Είναι το επόμενο βήμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης της Νικαράγουας να βάλει φρένο στην εξελισσόμενη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων της Γάζας. Η Γερμανία αφού μηνύθηκε από την κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κινήματος των Σαντινίστας, που κυβερνά την κεντροαμερικανική χώρα κάθεται πλέον στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Χάγη της Ολλανδίας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι η υποβοήθηση της γενοκτονίας τόσο με την παροχή όπλων προς τον ισραηλινό στρατό όσο και ότι διέκοψε τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας UNRWA του ΟΗΕ που φρόντιζε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους έγκλειστους της «μεγαλύτερης φυλακής στον κόσμο».

Ο πρέσβης στη Νικαράγουα, Κάρλος Χοσέ Αργκέγιο Γκόμες, εξήγησε τι είναι αυτό που διέπραξε η Γερμανία. Το Ισραήλ, λέει ο πρέσβης, με την επίθεσή του στη Γάζα πέρασε το όριο μεταξύ της νόμιμης αυτοάμυνας και της γενοκτονίας. Η Μανάγουα διαπίστωσε «με έκπληξη» πως αυτό η Γερμανία δεν το λαμβάνει υπόψη της. Ο πρέσβης είναι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Αναφέρει την «έκπληξη» θέλοντας αφ’ ενός να δείξει ότι θα περίμενε κανείς από τη Γερμανία μια άλλη στάση, τόσο λόγω της στάσης της Γερμανίας σε θέματα διεθνούς δικαίου προφανώς τα οποία έδειχνε ή όφειλε να τηρεί με ευλάβεια λόγω της ειδικής της θέσης στο παγκόσμιο στερέωμα αλλά – και ίσως κυρίως – λόγω της ιστορίας της στα χρόνια που διέπραττε τα εγκλήματα κάτω από την ηγεσία των Ναζί.

Αφ’ ετέρου ο πρέσβης προχωρά σε μία ακόμη παραδοχή που τελικά επιβαρύνει την πολιτική – ίσως και τη νομική – θέση του Βερολίνου. Ο Γκόμες αναγνωρίζει πως η Γερμανία, λόγω της ιστορίας του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί, και η κυβέρνησή της έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στο Ισραήλ. Αυτό ο πρέσβης το βρίσκει «κατανοητό». Το Βερολίνο όμως «δεν επιτρέπεται να συγχέει τον εβραϊκό λαό με την κυβέρνηση του Ισραήλ». Έτσι, η γερμανική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αναστείλει κάθε παροχή υποστήριξης προς το Ισραήλ.

Πρώτα ήρθε η απόφανση του διεθνούς Δικαστηρίου πως στη Γάζα υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας από πλευράς Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, κάτι που αποτέλεσε αποτέλεσμα των νομικών ενεργειών της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Ενισχυτικά δημοσιοποιήθηκε η γνωμοδότηση του διακεκριμένου Γάλλου νομικού, Αλέ Πελέ, πως η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ διευκολύνει την τέλεση της γενοκτονίας και πως κανείς, ο,τιδήποτε κι αν διακυβεύεται, δεν επιτρέπεται να κινείται εκτός των ορίων του διεθνούς δικαίου. Έτσι, πάντα σύμφωνα με τη Νικαράγουα διά στόματος Γκόμες,  η Γερμανία θα όφειλε να παύσει την αποστολή τέτοιου εξοπλισμού. Τέλος, η Γερμανία οφείλει να επαναλάβει τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Γάζας, καθώς αυτή  η αναστολή χρηματοδότησης επιτείνει τη γενοκτονία.

Αντιδράσεις, έκθετη η Γερμανία

Ήδη η Ολλανδία έχει αναστείλει την παράδοση F-16 στο Ισραήλ μετά από την απόφανση του διεθνούς Δικαστηρίου και την απόφαση εθνικού δικαστηρίου της σχετικά. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της Γερμανίας προκαλείται προβληματισμός σε διάφορα επίπεδα, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως άγχος. Σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων οι ηγεσίες στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ. Παρόλο που γίνεται αναφορά γενικόλογα για τήρηση του δικαίου του πολέμου, αυτό δεν αποτελεί λόγο για αναθεώρηση της άνευ όρων υποστήριξης της δράσης του ισραηλινού στρατού και της ακροδεξιάς σιωναζιστικής κυβέρνησης Νετανιάχου.

Μόνο το αριστερό κόμμα της Ζάρα Βάγκενκνεχτ έχει πάρει σαφώς θέση για διακοπή της υποστήριξης του Τελ Αβίβ και καλεί σε εμπάργκο πωλήσεων όπλων προς το Ισραήλ. Και σε αυτήν περίπτωση βέβαια με την ειδική φρασεολογία που αρμόζει σε Γερμανούς όταν μιλούν για το κράτος αυτό και καταδικάζοντας τις ενέργειες της Χαμάς. Πιο στρογγυλό λόγο διατυπώνει το αριστερό κόμμα DieLinke το οποίο επίσης καταδικάζει τη βία γενικά και κάνει λόγο για τις συνέπειες της δράσης των Ισραηλινών χωρίς να ξεχνά να αναφερθεί στη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, της ακροδεξιάς AfD συμπεριλαμβανομένης, στέκονται αναφανδόν στο πλευρό – τελικά – του Νετανιάχου.

Όσον αφορά στα ΜΜΕ, το θέμα απασχολεί πολύ η κίνηση της Νικαράγουας έχει δημιουργήσει το εξής σκηνικό: σύσσωμος ο τύπος, με εξαίρεση μερικά αριστερά μέσα, στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και απορρίπτει τις κατηγορίες. Κοινός τόπος είναι επίσης ο χαρακτηρισμός της Νικαράγουα ως μία χώρα που κυβερνάται αυταρχικά από τους Σαντινίστας. Στην προσπάθειά τους όμως να επιχειρηματολογήσουν αναγκάζονται να αναφερθούν στις κατηγορίες και να δώσουν πληροφορίες σχετικά τόσο με το ύψος και το είδος της στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ όσο και για την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η εικόνα μιας χώρας, της Γερμανίας, η οποία επί της ουσίας παραδέχεται τις κατηγορίες και στη συνέχεια υποστηρίζει πως πράττει σωστά γιατί η υποστήριξη του Ισραήλ αποτελεί επίσημα κρατική υπόθεση της Γερμανίας, λόγω των ευθυνών από το Ολοκαύτωμα.

Με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία εκτίθεται διπλά: στο εσωτερικό δημιουργείται το ερώτημα του μέχρι που μπορεί να φτάσει η υποστήριξη προς το Ισραήλ το οποίο δρα με τον τρόπο του παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Στο διεθνές πεδίο χάνει η Γερμανία την όποια έξωθεν καλή μαρτυρία. Η ανάγνωση των τοποθετήσεων τόσο των πολιτικών εκπροσώπων όσων και των πληροφοριών ή του σχολιασμού στα ΜΜΕ εύκολα οδηγεί στο συμπέρασμα πως το Ισραήλ κάνει κάτι, το λιγότερο, λάθος κι η Γερμανία το υποστηρίζει. Έτσι όμως μειώνεται η πολιτική της επιρροή, κάτι που σε τελική ανάλυση θα παίξει το ρόλο του και σε διεθνείς οικονομικές και άλλες σχέσεις. Σε αυτό το σημείο πίεσης ποντάρει η Νικαράγουα, ακόμα και αν δεν κερδίσει τον δικαστικό αγώνα. Κι αυτό το αναγνωρίζουν και οι Γερμανοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεύγουν κατά χιλιάδες οι Ουκρανοί νέοι, για να αποφύγουν τη στράτευση και τη συμμετοχή στον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ. 

Δίνουν μέχρι και 6.000 δολάρια σε διακινητές, για να τους βγάλουν από τη χώρα, αν και συχνά συλλαμβάνονται στα σύνορα από τα φασιστικά σώματα που επιδίδονται σε άγριους ξυλοδαρμούς. Ταυτόχρονα, χιλιάδες άλλοι συλλαμβάνονται στα σπίτια τους και κακοποιούνται, γιατί θεωρούνται ύποπτοι για άρνηση στράτευσης. 

Τσιμουδιά στη δημοκρατική Δύση για όλ' αυτά!

Παγερή αδιαφορία από εκείνους που τάχα νοιάζονται για την ειρήνη και υψώνουν τις σημαίες της ναζιστικής Ουκρανίας. 

Μπορείτε να δείτε σχετικό ανατριχιαστικό βίντεο από τη σαδιστική βία των Ουκρανών φασιστών στους λιποτάκτες που συλλαμβάνονται.

https://www.youtube.com/watch?v=KXhC8WREVKM&t=2s

σχολιο.- Στα βαπόρια που έχω κάνει τα τελευταία 2 χρονια οι Ουκρανοί ναυτικοί που έχω πετύχει είναι όλοι σε γειτονικές χώρες πχ Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία κλπ. Έχουν πάρει τις οικογένειες τους μαζί στην ξενιτιά και δεν τολμούν να πάνε στην Ουκρανία γιατί τους περιμένουν στα σύνορα. Και κανείς απο αυτούς δεν μιλάει ουκρανικα, μόνο ρώσικα. Τους έχουν αλλάξει και τα ονόματα τους στα διαβατήρια, πχ το Βλαντιμίρ έγινε αυτόματα βολοντιμιρ.

Σχολιο.- Την δουλειά επίσης την κάνει η Γερμανική αστυνομία στα σύνορα της Μολδαβίας, η οποία επιστρέφει τους αρνητές στρατεύσης στην χώρα τους, περιοχή που θα αποτελέσει την επόμενη εστία ανάφλεξης όπως δείχνουν τα πράγματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η βρομιάρα είναι η Γεωργία Αδειλίνη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που έφτασε να βρίζει τους γονείς των παιδιών που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών, μέχρι και στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών. 

Συνεχίστε να ψάχνετε τα αίτια της βίας των εφήβων, σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη βρίσκεται στα χέρια της Αδειλίνη, η δημόσια τάξη στα χέρια του Χρυσοχουντίδη, των μπάτσων των Αγίων Αναργύρων και των ΜΑΤ, όπου επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης είναι ο χουντικός με το τσεκούρι, όπου λύνει και δένει ο πλοιοκτήτης του Noor 1 κ.λπ. κ.λπ.

Μα τι έχουν πάθει τα παιδιά; Γιατί όποια θέλουν να κυριαρχήσουν επιτίθενται στα πιο αδύναμα; Ποιους αντιγράφουν, τέλος πάντων;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ /ΝΑΤΟ - Ναζιστική Γερμανία: ακατάλυτοι δεσμοί αίματος

Το μεγάλο ψέμα για τη δήθεν ειρηνική συμμαχία του ΝΑΤΟ διαιωνίζεται μέχρι και σήμερα, για να πειστούν οι άνθρωποι ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ανάμεσα στους «καλούς» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απ’ τη μια πλευρά και στους «κακούς» με τη Ρωσία απ’ την άλλη… 

Η επάνδρωση του ΝΑΤΟ απ’ τις ΗΠΑ με Ναζί εγκληματίες πολέμου (απ’ τους 800.000 που αμνηστεύθηκαν μέχρι το 1951 στη Γερμανία), αρκεί για να αντιληφθεί κανείς -ακόμη και χωρίς να λάβει υπόψη του τη μακρά ιστορία των αμερικανονατοϊκών εγκλημάτων,- τη φύση της συμμαχίας.

Μερικά μόνο ονόματα μιας λίστας δίχως τέλος…

Adolf Heusinger

Ο στρατηγός Adolf Heusinger -μέλος του Γερμανικού Αρχηγείου,- συμμετείχε στο σχεδιασμό της ναζιστικής εισβολής στην Πολωνία, στη Δανία, στη Νορβηγία, στη Γαλλία και στις Κάτω Χώρες. Το 1944 διορίστηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Αδόλφου Χίτλερ.

Διετέλεσε Αρχηγός του Επιτελείου του ΝΑΤΟ (1963-1964).

Ηans Speidel

Ο στρατηγός Hans Speidel ο οποίος συμμετείχε στην εισβολή στην Πολωνία, στη Γαλλία και στη Σοβιετική Ένωση, διετέλεσε Ανώτατος Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη (1957-1963). Είχε καθοριστικό ρόλο στον επανεξοπλισμό και την ένταξη της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. 

Johannes Steinhoff

Ο στρατηγός Johannes Steinhoff, (πιλότος της Luftwaffe) διετέλεσε -μεταξύ άλλων ΝΑΤΟϊκών θέσεων που κατείχε,- Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (1971-1974). 

Johann von Kielmansegg

Ο αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου στην Ανώτατη Διοίκηση της Βέρμαχτ (1942-1944) Johann von Kielmansegg, διετέλεσε Αρχηγός των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη (1967-1968).

Ernst Ferber

Ο Αρχηγός του οργανωτικού τμήματος της Ανώτατης Διοίκησης Στρατού /της Βέρμαχτ (1943-1945) Ernst Ferber, διετέλεσε Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη (1973-1975).

Karl Schnell

Ο Πρώτος Αξιωματικός Γενικού Επιτελείου του LXXVI Panzer Corps, Karl Schnell, διετέλεσε Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη (1975-1977).

Franz Joseph Schulze

Ο Αρχηγός της Τρίτης Αντιαεροπορικής Πυροβολαρχίας του Flak 241 Συντάγματος Franz Joseph Schulze, διετέλεσε Αρχηγός των Συμμαχικών Δυνάμεων Κεντρικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ (1977-1979).

Ferdinand von Senger und Etterlin

Ο υπολοχαγός της 24ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων Panzer της 6ης Γερμανικής Στρατιάς Ferdinand von Senger und Etterlin, διετέλεσε Αρχηγός των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη (1979-1983).

Έτσι επανδρώθηκε η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία και η πιο φονική μετά τη Γερμανία του Χίτλερ που απειλεί στις μέρες μας ολόκληρη την ανθρωπότητα…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ειμαι πολιτικά ενεργός μη με ξεχνάτε»

Ρε αληταμπουρα καί να θέλεις εσυ να σε ξεχάσουμε αυτό αποκλείεται αφού ξέπλυνες τον κουλη,μας δέσμευσες μέχρι το 2059 μέ μνημονιακή επιτήρηση, & ως το 2117 με υποθήκη της Δημόσιας Περιουσίας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εργατικό δυστύχημα» η δολοφονία Καραϊβάζ για τον ΕΦΚΑ: «Κόβουν» τη σύνταξη χηρείας της συζύγου του

Ορίστε παρακαλώ...οι πραιτοριανοί του ΕΦΚΑ.. εντολοδόχοι της κυβερνητικής συμμορίας που ψηφίσανε οι αλήτες προδότες δεξιοί θεωρούν την δολοφονία "εργατικό δυστύχημα"...

Σχολιο.- Ξεφτίλα . Η ΕΣΗΕΑ εδώ και τώρα να πάρει θέση ... πουλημένοι

Σχολιο.- Συνέβη κι αυτό...η δολοφονία του Καραϊβάζ θεωρείται απ' την κυβερνητική συμμορία "εργατικό ατύχημα"...και κόβουν την σύνταξη χηρείας της χήρας του. Δηλαδή..οι εκτελέσεις στον δρόμο από φονιάδες θεωρούνται εργασία να υποθέσουμε. Αυτοί εξαπολύουν πυροβολώντας βολίδες-αφού είναι η δουλειά τους- κι αν σε πετύχουν δεν θεωρείσαι δολοφονημένος αλλά "εργατικού ατυχήματος" θύμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογαριασμός ρεύματος μηνός Μαρτίου από την Φιλανδία με πολύ αγάπη...

18,14€ για έναν ολόκληρο μήνα σε μια χώρα που έχει χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τον Ιούνιο μήνα και ο βασικός μισθός είναι στα 3500€...

Αυτοί βέβαια δεν έχουν κατά φαντασία 400.000.000€ το χρόνο ρευματοκλοπες... ούτε κατά φαντασία πόλεμο με την Ρωσία... 400εκατομμύρια χρωστάει η αλήτικη συμμορία της ΝΔ βέβαια…

Δουλέψτε ιθαγενείς για να τρέφεται το πολιτικό σύστημα και οι ολιγαρχες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαμηλές ταχύτητες 100 Χλμ. Αντί γιά 160 χλμ πού ήταν πρίν.. δύο μηχανοδηγοι.,ό ένας παρατηρητής &' ένα τρένο διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη 5μισυ-ώρες.!! Αντίο 4 ώρες πού ήταν πρίν.. #Αυτά_είναι_μέτρα..!!! Καί ύστερα από τόσο καιρό,«Βγήκε νά μάς κάνει #μάθημα_ηθικής, δικαιοσύνης καί κράτους δικαίου ή Κα.#Αδειλίνη.!! 

-Χθές,-λοιπόν,εγώ θεωρώ ό,τι ήταν ακόμα μιά #Ντροπιαστική ημέρα γιά τήν #Δικαιοσύνη καί γιά τήν Ελλάδα.».!!!

Σχολιο.- Για μεγαλύτερη ασφάλεια ας το κάνουν 10 ώρες...

Σχολιο.- Είναι η ανάπτυξη που πηγαίνει προς τα πίσω...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε μέρα επεισόδιο εφηβικής βίας. Κι όλοι οι παιδοψυχολόγοι,μπροστά στην ευκαιρία να βγάλουν λεφτά αμολάνε πως "πρώτα φταίει η οικογένεια". Λοιπόν όχι..το φαινόμενο είναι διεθνές,επεκτεινόμενο συστηματικά μέσω των διαδικτυακών καναλιών...με τα λαμόγια του συστήματος να προωθούν τέτοιες αντιλήψεις...τα βίαια χωρίς έλεγχο βιντεοπαιχνίδια κι όλα τα συναφή.Με παράλληλη επίδραση των ναρκεμπορικών καθαρμάτων που για να φτιάξουν πελατεία ανοίγουν μπαρ -κλάμπ σε παραλίες,νησιά,κοντά σε σχολεία κλπ..πάντα συνεργαζόμενοι με διεφθαρμένους μπάτσους και δικηγόρους. Η οικογένεια έχει-μέσω της οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας-χάσει πρό πολλού τον έλεγχο των παιδιών της. Άλλωστε κι οι σημερινοί γονείς είναι παιδιά αυτού του συστήματος..γεννημένα το 1995 κι έπειτα ..εκεί γύρω που ογκώθηκε αυτή η κατάσταση του.."τηλεοπτικού δάσκαλου εκμαυλισμού συνειδήσεων".Τίποτα δεν είναι τυχαίο... Ψηφίστε εσείς το τρικέφαλο τρικομματικό τέρας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το καλημέρα...το κόμμα της ακυβέρνητης χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά...η ακυβέρνητη αποφάσισε πως όποιος χρωστάει 100 ευρώ και πάνω(με ευθύνη ΟΛΩΝ των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που σακάτεψαν τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων)δεν θά 'χει ασφαλιστική ενημερότητα ..δηλαδή περίθαλψη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στ.Κασσελάκης : «Το ΝΑΤΟ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Να στηριχθεί η Ουκρανία.

Νατα μας τα μπιστικά ΝΑΤΟικά φερέφωνα της…«ουκρανο»λαγνικης,

«ριζοσπαστικής δικαιωματιστικής αριστερας»…απ’το forum των αΔελφών…!!!

Μερακλίδικα κωλομπαριλικια,με τζιναβωτή,λούμπεν μπινελακωτή εσάνς…!!!

Σχολιο.- Τό μουνι τής πουτανας μάνας σου αλήτη μουνοπανο εσύ καί τό ΝΑΤΟ φυτευτε πουστη

Σχολιο.- Ο κράτος της Ολλανδίας πάντως θα στείλει ένα δις

Γιατί,,,,,

Λεφτά υπάρχουν και σαν καλό σκυλάκι του Αμερικάνου όταν του λες κάτσε,,,,,

Κάθεται

Και το αφήγημα της λουγκρας

Γιατί και πως να μη συνάδει με τα λοιπά πολιτικά ξεπουλημένα σκουπίδια της Ευρώπης;;;

Σχολιο.- Ο Τσίπρας όσο και χαφιές δικός τους ήταν στραίητ με κανονική οικογένεια και παρότι ήταν χαπακωμένο, αμόρφωτο και προδότης δεν απέπνεε το meta. Οι αμερικάνοι τον παρέτισαν και μας φύτεψαν το τέλειο μοντέλο πρωθυπουργού για τις αμερικάνικες αποικίες: Λοατκι παντρεμένος "οικογενειάρχης", πορωμένος με το νατο, ορκισμένος ρωσοφάγος.

Σχολιο.- Σαράντος Καργάκος: «Ζούμε την εποχή της εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του Έθνους»

Αν υπάρχεο έστω και ΕΝΑΣ Έλληνας μη πούστης που θα τον ψηφίσει , δεν θα φταίει αυτός για την εκπούστευση...Κατέχει ΑΥΤΗ ακομα τωρα την αλήθεια το ΣΥΡΙΖΑ? Και το δέχονται παθητικά αυτό εκέι μέσα ? Για τη μάσσα ?

Σχολιο.- αφου ειναι αμερικλανακι. αλλη μια πορδη που υπουστηρίζει τις αμερικάνικες πυρηνικες βομβες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12/4/2023     -    15.00

- Η χτεσινή μέρα χαρακτηρίστηκε από τα μαζικά (ίσως τα μαζικότερα από την έναρξη της ΕΣΕ) πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ενεργειακές υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί. Επλήγησαν εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στις Περιφέρειες Κιέβου, Χαρκόβου, Σούμι, Ντνιεπροπετρόφσκ, Ζαπορόζιε, Οδησσού, Νικολάγεφ, Ζιτόμιρ, Λβοφ κ.ά. Το πιο εντυπωσιακό, αλλά και επιδραστικό από πλευράς συνεπειών πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων ήταν αυτό στον ΘΗΣ Τριπόλσκαγια, στην πόλη Όμπουχοφ της Περιφέρειας Κιέβου, ισχύος 1,8 GW – ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη αυτού του είδους. Η πρώτη φορά που επλήγη από τα πυρά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν και η «μοιραία», αφού ο σταθμός καταστράφηκε ολοσχερώς και δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να επισκευαστεί πριν την παρέλευση αρκετών δεκαετιών (ή… την πλήρη επικράτηση της Ρωσίας στα εδάφη της λεγόμενης «Ουκρανίας»)…

- Στα «βόρεια» μέτωπα,  (Κουπιάνσκ και Κράσνι Λιμάν), τα ρωσικά στρατεύματα κινούνται προς την πλευρά της Βίγεμκα και του Βερχνιεκάμενσκογε, ενώ σκληρές μάχες γίνονται και στη Μπελογκόροφκα, με την πρωτοβουλία των κινήσεων ν’ ανήκει στη ρωσική πλευρά. Στην περιοχή αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και η εξουδετέρωση ομάδας μαχητών των VSU, οι οποίοι έφεραν στις στολές τους σύμβολα που παραπέμπουν στον ISIS.

- Στην περιοχή της Χερσώνας η κατάσταση στα Κρίνκι και τη γέφυρα Αντόνοφσκι δεν υπέστη κάποιες αλλαγές. Ωστόσο, μια σημαντική επιχειρησιακή είδηση μας ήλθε από τις εκβολές του Δνείπερου και συγκεκριμένα από τη «γλώσσα» Τεντρόφσκαγια, όπου ομάδα 50 Ουκρανών πεζοναυτών της 73ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων των VSU, με την καθοδήγηση Βρετανών «ινστρουχτόρων» επιχείρησαν απόβαση χτες τα χαράματα. Στην περιοχή, ωστόσο, τους περίμεναν 6 μέλη της ρωσικής «Θαλάσσιας Αντικατασκοπείας», οι οποίοι, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το σύνολο των Ουκρανών στρατιωτικών έχοντας στις τάξεις τους μόλις 1 τραυματία.

- Στο Ντονιέτσκ εξαρθρώθηκε ομάδα 6 φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες στην περιοχή. Λίγες ώρες αργότερα, άλλο 1 μέλος της ίδιας ομάδας εξουδετερώθηκε από μονάδα της FSB στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης. Όλοι οι συλληφθέντες και ο εξουδετερωμένος τρομοκράτης έχουν καταγωγή από χώρες της Μέσης Ασίας, πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ.

- Στη Βίλνιους βρίσκεται από χτες ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος στη λεγόμενη «Πρωτοβουλία των τριών θαλασσών», μια άτυπη συνδιάσκεψη 13 χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, με θέμα δήθεν την «επίλυση» του Ουκρανικού. Κατά βάση ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Ζελένσκι στη Βίλνιους είναι η υπογραφή διμερούς συμφωνίας με τη Λιθουανία περί δήθεν «εγγύησης της ασφάλειας» της χώρας των ουκρανοναζί από τη χώρα της Βαλτικής (Στγ: σαν να βάζουμε έναν σκίουρο να φυλάξει έναν… ελέφαντα, ας πούμε)…

- Τρομερή «νίλα» έστησαν στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ και στον «δικό» μας αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά οι δύο γνωστοί, πλέον, διαδικτυακοί φαρσέρ Βοβάν και Λέξους, οι οποίοι με τον τρόπο τους «υποχρέωσαν» τους δύο «χαρτογιακάδες» να… προσευχηθούν, ώστε να αποτύχουν οι Αγώνες Φιλίας που διοργανώνει η Ρωσία ως αντίβαρο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους έχει απαγορευτεί στους αθλητές/-τριές της (και σε αυτούς/-ες της Λευκορωσίας) να αγωνιστούν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται πάνω στα αυτοκίνητα μας μετά από τις τοξικές βροχές ΔΕΝ είναι "αφρικάνικη σκόνη" αλλά το αποτέλεσμα των χημικών αεροψεκασμών που γίνονται δήθεν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι μία διαρκής δολοφονία τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την φύση. Αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας κάνουν ευάλωτους σε όλες τις αρρώστιες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΨΙΝΑΚΗ…

ΜΑΤΙ 103 ΝΕΚΡΟΙ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

-Ἡ Σοβιετικὴ Ἔνωση ἦταν ἡ κινητήριος δύναμη γιὰ τὰ ἀποφασιστικὰ βήματα τῆς ἀνθρωπότητος στὸ διάστημα. 

-Ἐκτόξευσε τὸν πρῶτο δορυφόρο σε τροχιά, 

-ἔστειλε τὸ πρῶτο ζῶο στὸ διάστημα (ἡ σκυλίτσα Λάικα), 

-ἔστειλε τὸν πρῶτο ἄνθρωπο στὸ διάστημα,

-πραγματοποίησε τὸν πρῶτο διαστημικό περίπατο, 

-ἔστειλε τὴν πρώτη γυναῖκα σὲ τροχιά, τὴν Βαλεντίνα Τερέσκοβα, 

-ἔστειλε τὸ πρώτο τριμελές πλήρωμα στὸ διάστημα, 

-ἦταν ἡ πρώτη χώρα ποὺ εἶχε δύο διαστημόπλοια ταυτόχρονα σὲ τροχιά, 

-πραγματοποίησε τὸν πρῶτο μή ἐπανδρωμένο ἐλιγμὸ πρόσδεσης στὸ διάστημα 

και προσγείωσε τὸ πρῶτο μὴ ἐπανδρωμένο σκάφος στὴν Σελήνη.

-Ἔστειλε τὶς πρῶτες φωτογραφίες ἀπὸ τὴν ἐπιφάνεια ἄλλου πλανήτη — τῆς Ἀφροδίτης, μὲ τὴν ἀποστολὴ Βενέρα-9.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 2002, δεξιές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ επιχείρησαν να ανατρέψουν με πραξικόπημα τον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, πέφτοντας τελικά ενάντια στη λαϊκή αντίσταση. 

Στις 11 Απριλίου 2002, η ελίτ της Βενεζουέλας, η Εκκλησία και ορισμένα στρατιωτικά μέλη οργάνωσαν πραξικόπημα κατά του τότε προέδρου Μπολιβαριανού επαναστάτη Ούγκο Τσάβες που συσπειρώνει χιλιάδες κατά του ιμπεριαλισμού . 

Ωστόσο, ο λαός της Βενεζουέλας ξεχύθηκε στους δρόμους για να προστατεύσει τη μπολιβαριανή επανάσταση και νίκησε το δεξιό πραξικόπημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Ο πραξικοπηματίας είχε ως στόχο να σχηματίσει μια de facto κυβέρνηση με επικεφαλής τον Pedro Carmona, μεγιστάνα των επιχειρήσεων και πρώην πρόεδρο των εμπορικών επιμελητηρίων, η οποία θα διέλυε όλες τις άλλες κρατικές εξουσίες και τις τοπικές αρχές.

Ο στρατός πιστός στη Δημοκρατία επανέφερε τον Ούγκο Τσάβες στην εξουσία σε μόλις 47 ώρες. 

Η αντεπαναστατική επίθεση απέτυχε, καθώς η μαζική κινητοποίηση πολιτικοποίησε πρόσθετα τμήματα του πληθυσμού, τα οποία επίσης οργανώθηκαν σε μπολιβαριανές συλλογικότητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια πολλά σε σένα, Καπετάνιε.

Σαν σήμερα 18.02.1968 Γεννιέται το έτος Marinos Ritsoudis Ο Μαρίνος Ριτσούδης είναι πρώην μέλος του ελληνικού ναυτικού ο οποίος τον Απρίλιο του 1999, όταν το ΝΑΤΟ άρχισε να βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία, αρνήθηκε την εντολή να βοηθήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Αδριατική Θάλασσα με το πλοίο. Αν και η Ελλάδα είναι και στέλεχος του ΝΑΤΟ, δεν συμμετείχε σε αεροπορικές επιδρομές στην ΟΔΓ, αλλά έστειλε το πλοίο του Ριτσούδη στην Αδριατική. Το πλήρωμα απογοητεύτηκε από μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης, και ο Μαρίνος Ριτσούδης αντί να κυνηγήσει τον λαό μας, αρνήθηκε την εντολή να συμμετέχει στον βομβαρδισμό και επέστρεψε το πλοίο του πίσω στο λιμάνι. Πολλοί Έλληνες ναυτικοί στάθηκαν στο πλευρό του καπετάνιου τους, είχε την υποστήριξη του λαού, αλλά εξακολουθούσε να τον φλερτάρει στρατιωτικό δικαστήριο το 1999. καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια φυλάκισης, με αναστολή τριών ετών. Η κράτηση δεν έβαλε τέλος στη μιζέρια του - δικάστηκε ενώπιον εννέα δικαστηρίων και αποβλήθηκε από την υπηρεσία. Η απάντησή του στο δικαστήριο ήταν: «Ως Ορθόδοξος δεν μπορώ να συμμετάσχω σε επίθεση εναντίον αδελφικού έθνους. "Και μετά από τόσο χρόνο και αντιξοότητες που του έφερε μια γενναία χειρονομία το 1999. ένας χρόνος, που διέλυσε τη ζωή του και κατέστρεψε την καριέρα του, συνεχίζει να μιλάει για την χώρα μας με πολύ αγάπη και συμπάθεια και θαυμάζει το θάρρος του λαού μας.

Σε τελετή στο κτίριο του Πατριαρχείου Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βελιγράδι, στις 23 του μηνός. Ιανουάριος 2018. φέτος, του απονεμήθηκε το Τάγμα του Αγίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου. Πολλά πράγματα στη Σερβία έχουν πάρει το όνομά του. Υπάρχει μια τοιχογραφία στην οδό Dunavska στο Dor ćol, υπάρχει ένα πάρκο στη Ruma, ένας δρόμος στη Ni š, και υπάρχει επίσης ένας σύλλογος μπάσκετ "Μαρίνος Ριτσούδης" από τη Νις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γεννημένος στις ΗΠΑ πολεμικός ανταποκριτής και τακτικός συνεργάτης του Sputnik, Ράσελ Μπέντλεϊ, που εργάζεται στο Ντονμπάς, χάθηκε στο Ντόνετσκ, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών της ΛΔΝτόνετσκ.

Στις 8 Απριλίου, ο Bentley «έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται», ανέφερε το υπουργείο στο τηλεγράφημά του.

Η Bentley φαίνεται να είναι περίπου 60-65 ετών, έχει ύψος 180-185 εκατοστά, χοντρή κατασκευή, με γκρίζα μάτια και κοντά γκρίζα μαλλιά. Εθεάθη να φορά μαύρο μπλουζάκι, παντελόνι παραλλαγής «βρύα», μπότες παραλλαγής και είχε μαζί του μια πράσινη τσάντα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο γεννημένος στο Τέξας Αμερικανός Russell Bonner Bentley, το διακριτικό «Texas», εργαζόταν στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ως πολεμικός ανταποκριτής.

Ο 64χρονος Bentley εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) το 2014 και από τότε υπερασπίζεται την ελευθερία της περιοχής ενάντια στις ουκρανικές νεοναζιστικές δυνάμεις, πρώτα ως στρατιώτης και μετά ως πολεμικός ανταποκριτής.

Μεταξύ του 2014 και του 2017 η Bentley υπηρέτησε στη μονάδα μάχης Sut Vremeni (στο εξής "Essence of Time"), στο τάγμα Vostok και στο τάγμα XAH Spetsnaz. Δίπλα με τους εθελοντές του Donbass πολέμησε σε hot spots όπως το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, το Spartak, το Avdeyevka και το Yasinovataya.

Ο πολεμικός ανταποκριτής βαφτίστηκε ως Ορθόδοξος Χριστιανός κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και έχει συγκεντρώσει κεφάλαια και έχει παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε πολίτες του Ντονμπάς.

Ο Bentley είπε προηγουμένως στο Sputnik ότι αποφασισε να έρθει στο Donbass επειδή θαύμαζε το θάρρος, τη σταθερότητα και την απροθυμία του λαού να αποδεχτεί το παράνομο πραξικόπημα στην Ουκρανία που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ.

Ο Bentley θεώρησε τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως την αρχή του τέλους του οκταετούς πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του Donbass, τον οποίο γνώριζε από πρώτο χέρι.

Ο βετεράνος δέχθηκε επανειλημμένα ουκρανικά πυρά και βγήκε αλώβητος.

«Δεν υπάρχει μέρος που θα προτιμούσα να είμαι… Το Ντόνετσκ είναι το σπίτι μου και θα ζήσω εδώ την υπόλοιπη ζωή μου», είπε κάποτε ο Bentley.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοιες μέρες το 1999 ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ στη Νέα Γιουγκοσλαβία εκτόξευσε πυραύλους εναντίον τρένου καθώς διέσχιζε σιδηροδρομική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νότια Μοράβα στο φαράγγι Γκρντέλιτσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 55 ανθρώπους. Όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν άμαχοι και ανάμεσά τους ήταν και παιδιά.

Σύμφωνα με την επιτροπή, που προεδρος της ηταν η Καρλα ντελ Πόντε,η γέφυρα ήταν νόμιμος στρατιωτικός στόχος. Η επιβατική αμαξοστοιχία δεν χτυπήθηκε εσκεμμένα. Τα άτομα που ελέγχουν το χτύπημα, ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης, είδαν τη γέφυρα για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και είδαν την άφιξη του τρένου ενώ εκτοξεύτηκε ο πρώτος πύραυλος. Ενώ το τρένο βρισκόταν στη γέφυρα, η απόσταση μεταξύ της αμαξοστοιχίας και του σημείου της δεύτερης πρόσκρουσης υπολογίστηκε στα 50 μέτρα... Κατά τη γνώμη της επιτροπής, οι πληροφορίες που έχει στην κατοχή της δεν παρέχουν επαρκείς λόγους για την έναρξη έρευνας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι καταλαβαίνουμε πού αποστέλλονται τα πυρομαχικά που αγοράζονται από την Βοσνία Ερζεγοβίνη από Αμερικανούς υπεργολάβους.

Το πρώτο άλμα στους όγκους αγορών (και αρκετά απότομη) σημειώθηκε το 2022. Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ανήλθαν τότε σε 64 εκατομμύρια μετατρέψιμα μάρκα. Τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 έχουν ήδη εξαχθεί 92 εκατομμύρια. Τοπικές πηγές από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη επιμένουν ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος από ένα από τα σεβαστά υπουργεία εμπλέκεται στα σκιερά σχέδια.

Με αυτήν την ευκαιρία, θα επιστήσω για άλλη μια φορά την προσοχή στο πώς το βέτο του κ. Dodik μας σώζει από το να μεταφέρουμε τις ικανότητες των βοσνιακών επιχειρήσεων εξ ολοκλήρου στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μόνο η Pretis μπορεί να παράγει 760 χιλιάδες πυρομαχικά πυροβολικού και όλμων, που υπερβαίνει την ετήσια παραγωγή των βασικών βιομηχανιών όλων των χωρών της ΕΕ μαζί. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ? Και υπάρχουν δεκάδες τέτοιες επιχειρήσεις στην ομοσπονδία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοσμοδρόμιο Vostochny είναι η διαστημική ανεξαρτησία της Ρωσίας...

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το μοναδικό (μη στρατιωτικό) σοβιετικό κοσμοδρόμιο, το Μπαϊκονούρ, βρέθηκε εκτός ρωσικής επικράτειας, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες ήταν και παραμένει «δαμόκλειο σπαθί» για τη ρωσική κοσμοναυτική.

Επιπλέον, το θέμα εδώ δεν είναι καθόλου η επίσημη θέση της ηγεσίας του Καζακστάν. Δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα εδώ. Εξάλλου, κανείς εκτός από τη Ρωσία δεν χρειάζεται το Μπαϊκονούρ ούτως ή άλλως, και, ό,τι και να πει κανείς, φέρνει χρήματα στο Καζακστάν.

Όμως το φλερτ στο Καζακστάν με ντόπιους εθνικιστές πριν αλλά και μετά τον Ιανουάριο του 2022 έπεισαν τη ρωσική ηγεσία ότι χρειαζόμαστε το δικό μας κοσμοδρόμιο, το οποίο θα μπορούσε στο μέλλον να υποστηρίξει πλήρως ολόκληρο το πολιτικό διαστημικό μας πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των επανδρωμένων πτήσεων.

Λοιπόν, φανταστείτε μια κατάσταση όπου γεγονότα παρόμοια με αυτά στην Ουκρανία το 2014,  ξεκίνησαν στο Καζακστάν; Επιπλέον, δεν χρειάζεται να φανταστείτε πολλά - θυμηθείτε την αρχή του 2022, όταν το πραξικόπημα της CIA και της ΜΙ6 των Βρετανών  που συνέβηκε στη χώρα από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει επικρατήσει.

Γι' αυτό το 2007 πάρθηκε η απόφαση να κατασκευαστεί το κοσμοδρόμιο Vostochny στην Άπω Ανατολή. Είναι ξεκάθαρο γιατί εκεί. Όσο πιο κοντά βρίσκεται το κοσμοδρόμιο στον ισημερινό, τόσο περισσότερο η περιστροφή της Γης βοηθά τον πύραυλο να αναπτύξει την απαιτούμενη ταχύτητα και τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο που μπορεί να βάλει σε τροχιά. Και τα νοτιότερα εδάφη της Ρωσίας, τα οποία είναι επίσης ακατοίκητα (για λόγους ασφαλείας), είναι ακριβώς η Άπω Ανατολή.

Αν και, φυσικά, δεν είναι τόσο βολικό όσο το Μπαϊκονούρ.

Στο Vostochny έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο εξέδρες εκτόξευσης. Το πρώτο για το όχημα εκτόξευσης Soyuz και για το όχημα εκτόξευσης της οικογένειας Angara.

Παρεμπιπτόντως, η σημερινή παρουσίαση ήταν η πρώτη σε αυτό το τραπέζι. Στην πραγματικότητα, αυτές ήταν οι βασικές τελικές δοκιμές του. Εξ ου και ο ενθουσιασμός και οι αναβολές της εκκίνησης.

Η σημασία της σημερινής εκτόξευσης είναι ότι έχουμε τώρα έναν αντικαταστάτη για το βαρύ όχημα εκτόξευσης Proton.

Επιπλέον, είναι ήδη προφανές ότι στο μέλλον θα κατασκευαστούν εδώ όλες οι νέες βάσεις εκτόξευσης για ρωσικούς διαστημικούς πυραύλους και σταδιακά για τον Roscosmos θα είναι το Vostochny και όχι το Baikonur που θα γίνει το κύριο κοσμοδρόμιο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" του ΚΙΕΒΟΥ: Ο Ρώσος ηγέτης αστειεύεται ότι ο Ζελένσκι αρνείται να προσκαλέσει τη Μόσχα στη σύνοδο κορυφής του στην Ελβετία και μετά παραπονιέται ότι η Ρωσία δεν θέλει να διαπραγματευτεί.

Ο Πούτιν προσθέτει ότι το καθεστώς του Κιέβου μπήκε στη γωνία, αλλά η Ρωσία εξακολουθεί να είναι πρόθυμη να το συζητήσει:

Στόχος μας να μην φέρουμε όλους σε δύσκολη θέση. Αντιθέτως, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε εποικοδομητικά. Αλλά φυσικά, δεν μπορεί να μας επιβληθεί καμία θέση που δεν βασίζεται στην πραγματικότητα - Πούτιν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τη σοκαριστική ομιλία του Ουκρανού στρατηγού στο κοινοβούλιο -ειπε ότι οι Ρώσοι έχουν 7-10 φορές περισσότερα στρατεύματα και οπλα- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το ΝΑΤΟ θα έχει καταρρεύσει.

Λέμε μονότονα το ΝΑΤΟ, διότι αυτό πολεμάει στο μέτωπο. Η άποψη ότι πολεμάει η Ουκρανία με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και των 23ών δορυφόρων του είναι παραπειστική και θολώνει την όραση ως προς το τι συμβαίνει και που πάνε τα πράγματα.

Το καθοριστικό γεγονός του πολέμου ήταν η μεγάλη αντεπίθεση πέρυσι την Άνοιξη. 25 ταξιαρχίες Ουκρανών εκπαιδευμένες από τους Αμερικάνους μαζί με μεγάλες δυνάμεις Νατοϊκών υπό τον μανδύα των "μισθοφόρων", με Νατοϊκή Διοίκηση και σχεδιασμό, με τα καλύτερα οπλικά συστήματα της Δύσης και τη διαστημική ομπρέλα της ηττήθηκαν. Οι Ρώσοι όχι μόνο όρθωσαν αδιαπέραστο τείχος στη γραμμή Σουροβίνκιν, αλλά βγήκαν στην αντεπίθεση και απελευθέρωσαν τα δύο μεγαλύτερα Νατοϊκά οχυρά, το Μπάχμουτ και την Αβντέεφκα. Οι Νατοϊκές απώλειες μόνο από την αντεπίθεση μέχρι και σήμερα εκτιμώνται στις 300.000 νεκροί και τραυματίες. Σήμερα, οι Ρώσοι, κατά την εκτίμησή μου έχουν καταλάβει 1000 τχ εδάφη δυτικά του προ της εαρινής αντεπίθεσης μετώπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κάνει μήνυση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διότι "χρηματοδοτούν την τρομοκρατία "(αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία με Ουκρανούς να έχουν ετοιμάσει το χτύπημα )



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμένα ο Νικ Κεηβ ήταν από τους αγαπημενους καλλιτέχνες ,και με επηρέασε για χρόνια 

Μέχρι που τα έβαλε νε τον Ρότζερ Γουότερς και όχι μόνο πήγε και έπαιξε στο Ισραήλ αγνοώντας το κάλεσμα για καλλιτεχνικό μποϋκοτάζ του κράτους ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ αλλά τα έβαλε και με το κίνημα BDS που είναι μια ειρηνική συμπαρασταση στους Παλαιστίνιους (βασικά είναι η μόνη ενεργή συμπαράσταση που έχουν )

Από τότε ,μου φάνηκε παντελώς μούφα και ψεύτικος ,πολύ "εστέτ "εγωκεντρικός και δήθεν 

Ακολούθησαν οι Radiohead που ήταν πολύ αγαπημένοι ως μουσικοί αλλά και αυτοί απεδείχθησαν λίγοι και δήθεν 

Γενικά όλη η δήθεν κουλτούρα και τέχνη της Δύσης για μένα ,ειδικά μετά τον εναγκαλισμό τους από κάτι ιδρύματα , Ωνάση,Νιάρχος κτλ θεωρώ ότι πέθαναν , είναι μέρος του κατεστημένου και μάλιστα πουλάνε και δήθεν αμφισβήτηση , ακόμη χειρότερα 

Για να μην πω για το πλυντήριο βρώμικου χρήματος από κάτι τέτοια "ιδρύματα "

Τέχνη και τουρισμός τα μεγάλα πλυντήρια της διεθνούς μαφίας που ενίοτε λέγεται και νεοταχνοφεουδαρχικός καπιταλισμός

Σχολιο.- James tindersticks nick cave πυξ λαξ Coldplay scorpions κάτι τέτοια βλέπουμε και μας έρχεται εμετός…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα για την στήριξη του ακροδεξιού Άδωνι Γεωργιάδη στο κράτος του Ισραήλ 

Οι ακροδεξιοί στηρίζουν τον σιωνισμό αν και είναι αντισημίτες 

Διότι ο λευκός εθνικισμός είναι πιο σημαντικός για αυτούς 

Βέβαια και ο "δημοκρατικός "Μπάιντεν αυτό δήλωσε 

Την ευκαρία να εκφράσει για μια ακόμα φορά την ακλόνητη στήριξη του στο Ισραήλ είχε ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση που έγινε στον Λευκό Οίκο με αφορμή την εβραϊκή γιορτή Χανουκά.

«Βρέθηκα σε μπελάδες και επικρίσεις όταν είπα πριν από μερικά χρόνια ότι δεν χρειάζεται να είσαι Εβραίος για να είσαι Σιωνιστής, και εγώ είμαι Σιωνιστής».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Apple: «Βροχή» απολύσεων των υπαλλήλων που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη

04/04 / 2024 18:39

Η Apple απολύει και τιμωρεί υπαλλήλους που υποστηρίζουν την Παλαιστίνης τονίζοντας πως «παραβιάζουν την επιχειρηματική συμπεριφορά».

Η επιστολή, η οποία υπεγράφη από 299 εργαζομένους της Apple, λέει ότι τα ανώτατα στελέχη έχουν δώσει οδηγία στους προϊσταμένους να ειδοποιήσουν τους υπαλλήλους πως οποιοσδήποτε εκφράζει υποστήριξη υπέρ της Παλαιστίνης με τη μορφή «της παλαιστινιακής μαντίλας, καρφιτσών, βραχιολιών ή ρούχων» «παραβιάζει την επιχειρηματική συμπεριφορά» και δημιουργεί ένα «επιβλαβές περιβάλλον».

Δήλωσαν ότι ο Κουκ είχε ασχοληθεί με την «απώλεια αθώων Ισραηλινών ζωών» μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, αλλά ότι η ηγεσία της Apple δεν αναγνώρισε τη βία κατά των Παλαιστινίων τις ημέρες και τους μήνες που ακολούθησαν.

«Τα μέλη της ομάδας απολύθηκαν άδικα για αυτή τη μικρή επίδειξη αλληλεγγύης, ενώ η ηγεσία μας αγνοεί τον πόνο και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους στη Γάζα», ανέφερε η επιστολή, σύμφωνα με το περιοδικό Wired.

Στη συνέχεια, η επιστολή καλεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, να αναγνωρίσει τους θανάτους Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Ζητούμε ταπεινά από τον κ. Κουκ και την υπόλοιπη εκτελεστική ομάδα να σταματήσουν τη σιωπή τους για αυτό το κρίσιμο θέμα και να καταστήσουν σαφές ότι οι ζωές των Παλαιστινίων έχουν σημασία», ανέφερε η επιστολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβουν κατά 50% τη σύνταξη χηρείας από τη σύζυγό Καραιβάζ

Ο ΕΦΚΑ θεωρεί ότι η δολοφονία του ήταν εργατικό ατύχημα

Σκόνταψε πάνω σε κάτι σφαίρες συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H εικονιζομένη είναι η εξωκοινοβουλευτική, δηλαδή διορισμένη, υφυπουργός εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Πρώην επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, άρα εξ απορρήτων του.

Είναι το άτομο που λύνει και δένει στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι το άτομο που οργάνωσε προχτές την τελετή στο ΥΠΕΞ για την προώθηση της ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι το άτομο, πίσω από τα ανοίγματα στο Κόσοβο,

Είναι το άτομο που υπερασπίζεται την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για αυτό και καταπίνουμε αδιαμαρτύρητα όλες τις προκλήσεις των Σκοπιανών.

Είναι το άτομο που δεν θέλει την υποψηφιότητα του φυλακισμένου Δημάρχου της Χειμμάρας Φ. Μπελέρη για να μη ...διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την ...Αλβανία (εν τω μεταξύ η Αλβανία μας φτύνει πατόκορφα)

Είναι το άτομο που προωθεί την Αμερικανική ατζέντα στην περιοχή αδιαφορώντας για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Είναι το άτομο που προωθεί το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία (μαζί με τον οσφυοκάμπτη τον Γεραπετρίτη), ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και τις θρασύτατες διεκδικήσεις. Και εκμεταλλεύεται το...πιστοποιητικό καλής ...διαγωγής που της δώσαμε για να βελτιώσει θεαματικά τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ (αναβάθμιση F-16, πρόσκληση Ερντογάν στο Λευκό Οίκο...)

Με άλλα λόγια είναι ένα άτομο επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας.

Σχολιο.- Ηγείται των Νενέκων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βερολίνο: Εισβολή της αστυνομίας στο Παλαιστινιακό Συνέδριο- Προχώρησαν σε προσαγωγές

12/4/2024   -   18.20

Οι αστυνομικοί έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο που διεξαγόταν η εκδήλωση.

Η γερμανική αστυνομία διέκοψε σήμερα το Παλαιστινιακό Συνέδριο στο Βερολίνο, εισβάλλοντας στον χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το DiEM25, οι αστυνομικοί, αφού άρπαξαν το μικρόφωνο από τα χέρια του ομιλητή, έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο.

Η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στον χώρο που διεξάγεται σήμερα το Παλαιστινιακό Συνέδριο στο Βερολίνο για να το διακόψει!

Αφού άρπαξαν το μικρόφωνο από τον ομιλητή, έκοψαν την παροχή ρεύματος στο κτίριο!

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικό της γερμανικής αστυνομίας φαίνεται να προχωρά στη σύλληψη συμμετεχόντων, μεταξύ τους και μέλος της οργάνωσης «Jewish Voice for Peace».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ελβετία, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, το πανεπιστήμιο στο οποίο ο Albert Einstein ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τις ιστοσελίδες κατάταξης και δεν θα υποβάλει εργασίες για κατάταξη για το επόμενο έτος. 

Κατά την άποψή τους, η συμμετοχή σε αυτές τις κατατάξεις ασκεί πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν άχρηστες έρευνες (βασισμένες στην ποσότητα και όχι την ποιότητα) γεγονός που αντιβαίνει στις αρχές της επιστημονικής έρευνας. 

Διαπίστωσαν ότι το προσωπικό των πανεπιστημίων μετατράπηκε σε μηχανή δημοσίευσης που κάνει περιττές, αμφίβολες δημοσιεύσεις μόνο και μόνο για να αποκτήσει όνομα και φήμη και μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε ένα κερδοσκοπικό ίδρυμα που έχει ως στόχο την προσέλκυση πελατών. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Αυτιάς / Πάμε στην Ευρώπη με το σύνθημα «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»... Πατρις ( Μακεδονικο-Νησιά Ανατολικού Αιγαίου-αποστρατικοποίηση) Θρησκεία ( Μεταναστευτικο με Ισλαμιστές ) Οικογένεια (ΛΟΑΤΚΙ +).......

Ο Ιωάννης Τριανταφύλλου, γνωστότερος ως Ιωάννης Μακρυγιάννης ( Γεννηθηκε στην Φωκίδα, 1797 - Αθήνα, 27 Απριλίου 1864), ήταν Έλληνας οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στρατιωτικός, πολιτικός και συγγραφέας. Είχε πει. «Πολλοί βάζουνε την πατρίδα και τη θρησκεία μπροστά, είτε για να μας κλέψουνε είτε για να μας προδώσουνε. Από αυτούς πρέπει να φυλαγόμαστε».  Ο στρατηγός Μακρυγιάννης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε θανάσιμο κίνδυνο η Ελλάδα με την ακραία πολεμική εμπλοκή, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία από τις  3 Απριλίου με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει δεκάδες χιλιάδες απαγορευμένα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου στην Τσεχία με σκοπό να παραδοθούν στην Ουκρανία.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον ρωσικό Τύπο ενώ η Μόσχα έχει διαμηνύσει ότι τα απαγορευμένα από όλες τις Διεθνείς Συνθήκες πυρομαχικά λευκού φωσφόρου θα επιφέρουν σκληρά αντίποινα κατά της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή επέλεξε τη λάθος πλευρά της ιστορίας, εμβαθύνει την πολεμική εμπλοκή της, εκθέτοντας την Ελλάδα σε θανάσιμο κίνδυνο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλεύση Ανωμαλίας.. θα συνεχίσω να το λέω ..Άριστα στην ..ανάγνωση !!!

Λέει ο πούστης ο Μπιμπίλας στη βουλή. «Τα πρόστιμα για τα εμβόλια δεν  πρέπει να ακυρωθούν γιατί όσοι τα πλήρωσαν θα αισθάνονται κορόϊδα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "ΕΛΒΕΤΙΚΉ ΔΙΑΣΚΕΨΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΏΝ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΎ ΚΎΚΛΟΥ 

Η φόρμουλα να μετριαστεί η ήττα της συλλογικής Δύσης βρήκε νέα πειραματική βάση εφαρμογής. 

Οι προσπάθειες να «αναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη» κερδίζουν δυναμική - και θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους στα μέσα Ιουνίου. 

Ανακοινώθηκε ότι η διάσκεψη για την Ουκρανία - γνωστή και ως «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» - θα διεξαχθεί στην Ελβετία στις 16-17 Ιουνίου στο πολυτελές θέρετρο Bürgenstock σε μια λίμνη κοντά στη Λουκέρνη.

Σ αυτήν την διάσκεψη ο Ουκρανός πρόεδρος του ολέθρου Ζελενσκι φιλοδοξεί, παρότι ηττημένος, να σπρώξει την Ρωσία σε διαπραγμάτευση, με τις πλάτες των Δυτικών συμμάχων του και ελπίζοντας ότι στο σχέδιο Ειρήνης - το διαμορφωμένο από την ηττημένη στο Ουκρανικό μέτωπο στην ουσία Δύση - θα παγιδεύσει χώρες του Παγκόσμιου Νότου, εν δυνάμει συμμάχους των BRICS, ώστε να πιεστεί σε συμφωνία η Ρωσία. 

Η σύνοδος κορυφής σχεδιάζεται από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία - σαν εξαρτημένη από την πολιτικοστρατιωτική ήττα της συλλογικής Δύσης - ως το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που είχε εκκίνηση το 2023, όταν η Δύση προσπάθησε να εμπλέξει τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου ώστε να πιέσουν την Ρωσία να συζητήσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο που προφανώς μόνο την Ρωσία δεν θα οφελουσε. 

Να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες της διάσκεψης δεν επιλέχθηκαν τυχαία. 

Μόλις μια μέρα πριν, στις 15, θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της G7 στη Ρώμη.

Δηλαδή, όλη η ηγεσία των βασικών χωρών της συλλογικής Δύσης θα έχει ήδη συγκεντρωθεί και θα πρέπει περνώντας τις Άλπεις, να ενωθούν με τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για περίπου 35 χώρες - 32 ΝΑΤΟ συν Ιαπωνία και Ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΝΑΤΟ όπως για παράδειγμα η Αυστρία.

Ο σκοπός όμως αυτής της διάσκεψης δεν είναι η προσέλευση των ηττημένων αυτού του ιστορικού κύκλου. 

Είναι να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του Παγκοσμίου Νότου, ώστε το κείμενο που μελετάται, ως περίπου τελεσίγραφο, να υποχρεώσει την Ρωσία, πιεζόμενη από τους εν δυνάμει συμμάχους της στον Νότο του κόσμου, να προχωρήσει σε μια εκεχειρία. 

Το "Μετερνιχικό" σχέδιο επιχειρεί να βάλει τους όρους μιας Ειρήνης, που στην ουσία θα αποτελεί σύμφωνο υποχώρησης και ουσιαστικής πολιτικής ήττας της Ρωσίας, που σήμερα κατέχει τουλάχιστον το 25% των άλλοτε εδαφών της Ουκρανίας, σαν αποτέλεσμα της σαρωτικής νίκης της στα πεδία των μαχών του Ουκρανικού μετώπου. 

Στην ουσία επιχειρείται η πολιτική απομόνωση της Ρωσίας και η ανάδειξη της Ρωσίας, από μέρους της συλλογικής Δύσης, σαν "κράτους παγκόσμια απειλή για την ειρήνη στον πλανήτη". 

Μπορεί ένα τέτοιο σχέδιο να έχει ελπίδες επιτυχίας; 

Η προφανής πολιτική απάντηση είναι όχι. 

Η προσπάθεια αυτής της συνόδου - προπαγάνδας της Δύσης θα καταρρεύσει, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να δοθεί τελεσίγραφο στην Ρωσία. 

Το μεγάλο μέρος του Παγκοσμίου Νότου και βεβαίως οι πέντε των BRICS (Κίνα Ινδία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Νότια Αφρική) δεν θα αποδεχτούν ποτέ ένα τελεσίγραφο αγγλοσαξονικής έμπνευσης για την απομόνωση της Ρωσικης υπερδύναμης, που αποτελεί βασική δύναμη του αντιαγγλοσαξονικού μπλοκ, που διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στην ιστορική εξέλιξη του 21ου αιώνα. 

Το "Ελβετικό εγχείρημα" αυτής της συνόδου, που θα έχει έδρα μια χώρα καθόλου ουδέτερη στα σύγχρονα ζητήματα του παγκόσμιου ανταγωνισμού, είναι ένα καθαρό αγγλοσαξονικό έργο, με το οποίο καμία από τις βασικές χώρες των BRICS και της SCO δεν πρόκειται να παίξουν τον ρόλο του" χρήσιμου ηλίθιου".

Οι χώρες των BRICS θέλουν να οικοδομήσουν μια συλλογική εναλλακτική απέναντι στην παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης και όχι να συμμετάσχουν στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η κατάσταση είναι ιστορικά θεμελιακά διαφορετική σήμερα. 

Η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έμμεσου πολέμου με τη συλλογική Δύση, ένας πόλεμος που διεξάγεται στα δικά της ιστορικά εδάφη. 

Κανένα τελεσίγραφο ή απόπειρες "επιβολής της ειρήνης" από την πλευρά της Δύσης δεν έχουν την παραμικρή σημασία για την Ρωσία και οι Αγγλοσάξονες δεν έχουν πλέον τη δύναμη και την ικανότητα να οργανώσουν την παγκόσμια απομόνωση της Ρωσίας.

Η επανάληψη της διάσκεψης του Βερολίνου στα 1878, με το τέλος του Ρωσοτουρκικου πολέμου, δεν πρόκειται να επαναληφθεί γιατί τώρα η Ρωσία δεν είναι η τότε αυτοκρατορία. 

Είναι μια υπερδύναμη σε πόρους και αυτάρκεια που πρωταγωνιστεί στην αλλαγή των ιστορικών δεδομένων με αξιώσεις και επιτυχία. 

Ο κόσμος έχει αλλάξει - και η Ρωσία απέδειξε πως μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. 

Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα καθοριστεί στην "Ελβετική διάσκεψη" , αλλά θα επιβληθεί από τη Ρωσία, που απορρίπτει τα τελεσίγραφα του ΝΑΤΟ και της προ πολλού ηττημένης Δύσης. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13.4.2024     -     14.00

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Εκατοντάδες Γερμανοί αστυνομικοί μπλοκάρουν το Παλαιστινιακό Συνέδριο στο Βερολίνο πριν καν ξεκινήσει.

Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα γύρω από τον χώρο του συνεδρίου στη συνοικία Tempelhof και εμποδίζει την είσοδο του κόσμου. 

Το συνέδριο έχει διοργανωθεί από μια σειρά ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παλαιστινιακών και εβραϊκών ομάδων, και το σύνθημά του είναι "Κατηγορούμε". 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της Γερμανίας στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα. Εδώ και μια εβδομάδα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί απαιτούν την απαγόρευσή του.

2.500 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για το συνέδριο, 900 για να περικυκλώσουν τον ίδιο τον χώρο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Α.Γκρουσκό:

Η Ρωσία επανειλημμένα έθετε στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και τις χώρες-μέλη το ζήτημα της δημιουργίας στέρεων θεμελίων για τις σχέσεις βάσει της αρχής της αδιαίρετης ασφάλειας. Η τελευταία μας προσπάθεια έγινε τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε παραδώσαμε στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τα προσχέδια των συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφάλειας της Ρωσίας. Τα απορρίφθηκαν.

Τόσο πολιτικά όσο και στον τομέα της στρατιωτικής ανάπτυξης, η δραστηριότητα της συμμαχίας στοχεύει στην αντιπαράθεση με τη χώρα μας.


Ο ΥΦΥΠΕΞ Α.Γκρουσκό:

Όταν στα δογματικά έγγραφα του ΝΑΤΟ η Ρωσία καθορίζεται ως "η πιο σημαντική και άμεση απειλή", δεν έχει νόημα να μιλάμε για κάποιους συγκεκριμένους τρόπους υποθετικών συμφωνιών με τη Δύση.

Αλλά εάν και όταν οι δυτικές πρωτεύουσες θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα καταφέρουν να υπαγορεύσουν τη θέλησή τους στη χώρα μας, όπως και δεν θα καταφέρουν να οικοδομήσουν ασφάλεια χωρίς τη Ρωσία και ακόμα πολύ περισσότερο εναντίον της, τότε πιθανόν θα ανοίξει μια ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Το σημείο της αρχής για εμάς είναι να ανταποκρίνεται η αρχιτεκτονική στα συμφέροντα της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 80% των συστημάτων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ουκρανία έχει καταρρεύσει, οι ρώσοι με 82 πυραύλους και drones διέλυσαν τις υποδομές ενέργειας, το σύστημα έχει καταρρεύσει…

Και ενώ συμβαίνουν αυτά μια εντυπωσιακή προέλαση βρίσκεται σε εξέλιξη, κάθε ημέρα οι Ρώσοι προελαύνουν 1,5 χιλιόμετρο δυτικά της Avdiivka ενώ δυτικά του Bakhmut θα μπουν στο Chasiv Yar.

Και ενώ η Δύση ετοιμάζεται για την σύνοδο κορυφής που θα αφορά την συνθήκη ειρήνης στις 16 και 17 Ιουνίου στην Ελβετία… ο Putin ο Ρώσος πρόεδρος είναι ξεκάθαρος… μόνο μια συνθήκη συζητούμε της Κωνσταντινούπολης…

Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί που καταρρέουν, η κινητοποίηση έχει αποτύχει… ζητούν στήριξη από την Γαλλία για να αντέξουν το 2024 ώστε να προετοιμάσουν νέα αντεπίθεση το 2025…

Όνειρα θερινής νυκτός για τους Ουκρανούς και τους ανήμπορους Γάλλους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (CIJ) προσέφυγε η κυβέρνηση του Μεξικού με καταγγελία εναντίον του Ισημερινού για την αστυνομική έφοδο κατά της πρεσβείας του στο Κίτο, προκειμένου να συλλάβει τον πρώην αντιπρόεδρο του Ισημερινού Χόρχε Γκλας που είχε βρει καταφύγιο εκεί. Η έφοδος αυτή, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών, προκάλεσε τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Μεξικό ζητάει την αναστολή της ιδιότητας του Ισημερινού από μέλους του ΟΗΕ «έως ότου ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναγνωρίζοντας τις παραβιάσεις των θεμελιωδών αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ZELENSKY ΣΕ Ε.Ε. ΚΑΙ… ΕΛΛΑΔΑ: ‘Η ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ‘Η ΣΑΣ ΟΔΗΓΩ ΣΕ ΝΕΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ, ΑΛΛΑ 35 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΜΕΛΟΝΙ – “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ” – ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΝΘΕΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Η Τζόρτζια Μελόνι αποδοκίμασε την παρένθετη μητρότητα με σκληρούς όρους, υποστηρίζοντας νομοσχέδιο που θα την καταστήσει «οικουμενικό αδίκημα», απηχώντας και τις θέσεις του Βατικανού για το θέμα.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια απάνθρωπη πρακτική. Τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο. «Υποστηρίζω το νομοσχέδιο που την κάνει οικουμενικό έγκλημα. Ελπίζω να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Η παρένθετη μητρότητα είναι ήδη παράνομη στην Ιταλία. Όμως, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, θα είναι δυνατό να ασκηθούν διώξεις εναντίον Ιταλών οι οποίοι βρίσκουν παρένθετες μητέρες σε άλλες χώρες, όπου είναι νόμιμη αυτή η πρακτική.

Το νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Γερουσία, προβλέπει πρόστιμα έως ένα εκατομμύριο ευρώ και διετή ποινή φυλάκισης για όσους εμπλέκονται σε υπόθεση παρένθετης μητρότητας, σύμφωνα με το ANSA.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επικρίνει επανειλημμένα την παρένθετη μητρότητα και σε νέο έγγραφο που εξέδωσε το Βατικανό πριν από λίγες ημέρες καλούσε η πρακτική αυτή να αναγνωριστεί ως «οικουμενικό έγκλημα».

Το συνέδριο στο οποίο μίλησε η Τζόρτζια Μελόνια επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας κάτι που, τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, είναι «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνησή της. «Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία», υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε στην πηγή της τη δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας», συμπλήρωσε.

Καμία παρέμβαση, συνέχισε, δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε για χρόνια «η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση «ΒΟΜΒΑ» της Ελβετίας: Έτσι θα περιορίσει τον πληθυσμό της για να μην αυξηθεί

Με αφορμή τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης

Το κυβερνόν Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα ξεκίνησε την λαϊκή πρωτοβουλία “Όχι 10 εκατομμύρια στην Ελβετία!” Με σχεδόν 115.000 υπογραφές, η πρωτοβουλία απαιτεί να περιοριστεί ο πληθυσμός μόνιμων κατοίκων της Ελβετίας σε δέκα εκατομμύρια κατ’ ανώτατο όριο μέχρι το 2050. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα όταν ο πληθυσμός φτάσει τα 9,5 εκατομμύρια – όπως ο περιορισμός των αδειών παραμονής.

Η Ελβετία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τον περιορισμό του πληθυσμού της χώρας στα δέκα εκατομμύρια έως το 2050.

Η ψηφοφορία θα σήμαινε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η Ελβετία θα πρέπει να τερματίσει τη διμερή συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελεύθερη κυκλοφορία και να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση. Το SVP απαιτεί να ληφθούν μέτρα μετά την εισροή περισσότερων από 180.000 ανθρώπων μέσα σε έναν μόνο χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Γερμανία διευκολύνει τη νομική αλλαγή φύλου – Με μια απλή δήλωση στο ληξιαρχείο η διαδικασία – Τι ισχύει για τους ανηλίκους

Στην περίπτωση των παιδιών κάτω των 14 ετών, οι γονείς θα πρέπει να υποβάλουν την απαραίτητη δήλωση στο ληξιαρχείο

Οι Γερμανοί βουλευτές ψήφισαν την Παρασκευή 12/4 υπέρ του νόμου περί αυτοδιάθεσης του σώματος, καθιστώντας ευκολότερο για τα τρανσέξουαλ, τα ιντερσεξ και τα μη δυαδικά άτομα να αλλάξουν το φύλο τους στο ληξιαρχείο της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν καταδίκασαν καν τον ισραηλινό βομβαρδισμό της ιρανικής πρεσβείας που σκότωσε διπλωμάτες και στρατηγούς στη Δαμασκό, καταδικάζουν και οι δύο το Ιράν ότι προετοιμάζεται να απαντήσει. Αυτή είναι πραγματικά η "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"»

Τζορτζ Γκαλογουέι, ο σοσιαλιστής (χωρίς εισαγωγικά) βρετανός συγγραφέας & βουλευτής

Το εγχώριο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Νατοϊκής κεντροαριστεράς & δεξιάς, είναι με το "διεθνές δίκαιο" της "σωστής πλευράς της ιστορίας"... δηλαδή με τους βρεφοκτόνους σιωναζί...

Άλλωστε τώρα έχουν αναλάβει πολλές υποχρεώσεις: αναγνώριση του ψευδοκράτους Κόσοβο (οσονούπω της "Τουρκικής Βόρειας Κύπρου" με "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία"), τη σφαγή του λαού της Υεμένης, την αντιμετώπιση της Ρωσίας και την τροφοδοσία με όπλα και χρήματα του ελληνικού λαού, του κοκαϊνομανή μικρού φύρερ των ουκρανοναζί, το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων σε γάμο και τεκνοθεσία, την κλιματική αλλαγή, την πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, τα "θεϊκά" φάρμακα των πολυεθνικών Big Pharma... κι όσα απαιτεί ο θείος Σαμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά του Χανίγια, ζουν πλουσιοπάροχα σε 5στερα ξενοδοχεία στην Τουρκία λέγαν οι γαμημένοι κωλοδεξιοί νεοταξίτες του Κούλη...

Τα τρία από τα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια,

δολοφονήθηκαν στη Γάζα από το βρεφοκτόνο σιωναζιστικό καθεστώς στις 10 Απριλίου 2024...

Η Malak (Άγγελος, Αγγελάκι... στην αραβική γλώσσα), η 4χρονη εγγονή του ηγέτη της Χαμάς, χαροπαλεύει σε κρίσιμη κατάσταση, σ' ότι απέμεινε ως μονάδα υγείας στη Γάζα, μετά το κτύπημα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της, που δολοφόνησε τον πατέρα της Μοχάμεντ, τους θείους της και τα ξαδελφάκια της...

Αφιερωμένο σ' όλους όλους αυτούς «Οι ηγέτες της αντίστασης κι οι οικογένειές τους κάθονται ήσυχα στο εξωτερικό, ενώ οι Παλαιστίνιοι πεθαίνουν»...

«Ο πληθυσμός βρίσκεται κάτω από βόμβες και πυραύλους, ενώ τα παιδιά του Χανίγια, ασφαλή και ζουν πλουσιοπάροχα σε 5στερα ξενοδοχεία στην Τουρκία»...

«Στη Γάζα πεθαίνουν ενώ ο Ισμαήλ Χανίγια ζει σε ευημερία και άνεση και μάλιστα παντρεύτηκε μια νεαρή 16χρονη κοπέλα εν μέσω πολέμου»...

Ο Avichay Adraee, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για την αραβική γλώσσα, για παράδειγμα, παρουσίαζε "έγγραφα ντοκουμέντα" σχετικά με την οικονομική διαφθορά ενός από τους γιους του Χανίγια...

Τα ίδια από τη διεφθαρμένη "παλαιστινιακή αρχή" της Φατάχ του Αμπάς κι όχι την Φατάχ... με ηγέτη τον φυλακισμένο Αρχηγό, Μαρουάν Μπαργκούτι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ 1,3 εκατ. ευρώ σε δύο κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ...

Δύο ακόμη κατηγορούμενοι για τη σύμβαση «717» η οποία συνδέεται με την τραγωδία των Τεμπών απολογήθηκαν στην Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα.

Αμέσως μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτρια και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυοδοσία 800.000 και 500.000 ευρώ αντίστοιχα. Ακόμη τους επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν μηχανικοί της ΕΡΓΟΣΕ.

Πρόκειται για τον 10ο και τον 11ο κατηγορούμενους που απολογούνται για την υπόθεση ενώ υπολείπονται ακόμα οι απολογίες 12 εμπλεκομένων, από την Ελληνική Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), την ΕΡΓΟΣΕ και την ανάδοχο κοινοπραξία του έργου.