Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Κυριακη 7 Απριλιου 2024


 Τον Φεβρουάριο ο Άρειος Πάγος χαρακτήρισε το ψήφισμα του Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων. Με την ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, απαντά στον Άρειο Πάγο τονίζοντας ότι ο Κράτος Δικαίου δεν υπηρετεί με αξιωματικούς τύπους διακηρύξεις και τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο έναντι της πάσης κριτικής.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου

Το Κράτος Δικαίου δεν υπηρετείται με αξιωματικού τύπου διακηρύξεις, τονίζει. Αιχμές για την τοποθέτηση συνταξιοδοτημένων δικαστικών σε κρατικές θέσεις και Ανεξάρτητες Αρχές.

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του απαντά στις θέσεις που διατύπωσε η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το κράτος δικαίου στην χώρα μας.

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (πρακτικό 2 /2024) χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην χώρα μας σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, επικαλούμενο μάλιστα αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις.

Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία 49 και 13 κατά, αποφάσισε ότι τα αναφερόμενα στο επίμαχο ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η μειοψηφία των 13 αρεοπαγιτών είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ απαντά στον Αρειο Πάγο, η οποία αναφέρει τα εξής:

Η δικαστική ανεξαρτησία δεν αποτελεί δικαστικό προνόμιο, αλλά εγγύηση υπέρ των πολιτών και πυλώνα του Κράτους Δικαίου. Η συνταγματική πρόβλεψη του διορισμού της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας από την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία δημιουργεί εύλογους δικαιοπολιτικούς προβληματισμούς, καθώς δίνει την αίσθηση δημιουργίας σχέσης εξάρτησης ανάμεσα στις δύο εξουσίες και έτσι δημιουργεί σκιές στην εντύπωση της κοινωνίας για την πραγματική ισχύ της δικαστικής ανεξαρτησίας.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, η αδικαιολόγητη σύμφυση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας μέσω του πρόσφατα εκδηλωθέντος φαινομένου αθρόας τοποθέτησης σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις του Δημόσιου χώρου και των Ανεξάρτητων Αρχών αφυπηρετούντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών και μάλιστα αμέσως μετά την αφυπηρέτησή τους, υπονομεύει de facto και απροκάλυπτα τη δικαστική ανεξαρτησία. Κατ’ αρχάς, οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν και πρέπει να κρίνονται ως προς την επάρκεια και την τεκμηρίωσή τους.

Εξίσου θεμιτή είναι και η κριτική, πολλώ δε μάλλον όταν εκφράζεται από θεσμικά όργανα, που εστιάζει στο οργανωτικό πλαίσιο και στους συστημικούς όρους απονομής της Δικαιοσύνης (αναγκαία επιτάχυνση, οργανωτικός εξορθολογισμός, διασφάλιση των απαραίτητων ανθρώπινων και υλικών πόρων κοκ), σύμφωνα και με την πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ (βλ. απόφ. Tavares de Almeida Fernandes and Almeida Fernandes κατά Πορτογαλίας, 29-5-2017, σκ. 63).

Στο πλαίσιο του συστήματος θεσμικών ελέγχων και εξισορροπήσεων σε ενωσιακό επίπεδο (άρθρα 2 & 7 ΣυνθΕΕ) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει όχι μόνον δικαίωμα θεσμικής κριτικής εντός των ορίων που εκτέθηκαν ανωτέρω, αλλά και ειδική αρμοδιότητα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και την ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης στα κράτη μέλη, υπό τον αυτονόητο όρο ότι δεν θίγεται η δικαστική ανεξαρτησία, με υποδείξεις και παρεμβάσεις επί της ουσίας των υποθέσεων που έχουν αχθεί και εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2024 σχετικά με το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα εστιάζει ιδίως σε θεσμικές αδυναμίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης (καθυστερήσεις, θεσμική εξάρτηση από την Κυβέρνηση, λόγω της επιλογής της ηγεσίας από αυτήν κλπ), ενώ, όπου γίνεται μνεία συγκεκριμένων υποθέσεων, η κριτική εντοπίζεται σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και στην στασιμότητα των δικαστικών ερευνών, που συντείνουν στη διολίσθηση του Κράτους Δικαίου.

Εντύπωση προκαλεί δε, ο πρωτοφανής τρόπος αντίδρασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία εξέδωσε απόφαση, για να «απαντήσει» στο Ψήφισμα του Ε.Κ., προβαίνοντας σε εξαιρετικά διευρυμένη ερμηνεία των αρμοδιοτήτων της και επιδεικνύοντας έναν παράδοξο και επιλεκτικό δικαστικό ακτιβισμό.

Μάλιστα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Πολιτικό Δικαστήριο έσπευσε να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου πριν καν την δημοσίευση του σκεπτικού της απόφασης, την ώρα που τέτοια σπουδή ουδέποτε έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο σε ζητήματα που πράγματι ανήκουν στην δικαιοδοτική αρμοδιότητά του εξαιρουμένης της πολύκροτης πρόσφατης υπόθεσης των Τραπεζών / Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων.

Το δικηγορικό σώμα θα ανέμενε από την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιδείξει τα αναγκαία θεσμικά αντανακλαστικά για την υπέρβαση των αδυναμιών, όπου αυτές πράγματι εντοπίζονται, και να λάβει επιβεβλημένα μέτρα ώστε η ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης να μην μένει γράμμα κενό και να μην αποφλοιώνεται το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών.

Το Κράτος Δικαίου δεν υπηρετείται με αξιωματικού τύπου διακηρύξεις ότι δεν αυτό δεν πάσχει. Υπηρετείται με διαρκή εγρήγορση και ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπέρβαση των παθογενειών, όπου και αν εντοπίζονται και όχι με επικοινωνιακού τύπου κινήσεις, που προφανώς φιλοδοξούν να μείνει η Δικαιοσύνη στο απυρόβλητο έναντι πάσης κριτικής.

Ο Δ.Σ.Α. πιστός στο θεσμικό του ρόλο επαναλαμβάνει την ακλόνητη τοποθέτησή του ότι θα συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ασκώντας θεμιτή κριτική και αναλαμβάνοντας όποτε απαιτείται ενεργό δράση, για την διασφάλιση και προαγωγή του Κράτους Δικαίου, των δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Υπέρ ψήφισαν: ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Κακλαμάνης, ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Καρέτσος, και οι Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Αβαρκιώτης, Ευστάθιος Αναλυτής, Ευάγγελος Αυγουλάς, Γεώργιος Βλάχος, Φώτιος Γιαννούλας, Μαρινέττα Γούναρη, Άννα Ζουρνατζή, Μιχαήλ Καλαντζόπουλος, Θωμάς Καμενόπουλος, Ευγενία Κουνιάκη, Δημήτριος Λυρίτσης, Θεόδωρος Μαντάς, Χρυσούλα Μαρινάκη, Χριστίνα Τσαγκλή.

Παρών δήλωσαν: οι Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Σωτήρης Διαμαντόπουλος, Στυλιανός Λεριός, Ζώης Σταυρόπουλος και ο Σύμβουλος κ. Αντώνης Αντανασιώτης, ο οποίος κατέθεσε αντιπαραθετική πρόταση.

Απών: Ιωάννης Κάπος

5 Απριλίου 2024



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Νικαράγουας ανακοίνωσε το Σάββατο τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Εκουαδόρ, μετά την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κίτο (πρωτεύουσα) στην πρεσβεία του Μεξικού, όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και απήγαγαν τον πρώην αντιπρόεδρο του Ισημερινού Χόρχε Γκλας, ο οποίος είχε πολιτικό άσυλο στη διπλωματική έδρα του Μεξικού.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Η Νικαράγουα ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Εκουαδόρ

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής καταδίκασε και απέρριψε "αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται από διεφθαρμένους και δουλικούς στην αυτοκρατορία κυβερνήτες".

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας ανακοίνωσε το Σάββατο τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Εκουαδόρ, μετά την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κίτο (πρωτεύουσα) στην πρεσβεία του Μεξικού, όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και απήγαγαν τον πρώην αντιπρόεδρο του Ισημερινού Χόρχε Γκλας, ο οποίος είχε πολιτικό άσυλο στη διπλωματική έδρα.

"Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή και αποκρουστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίτο, από δυνάμεις που θα έπρεπε να προστατεύουν την τάξη ,την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών του Εκουαδόρ, εκφράζουμε τη δυναμική, κατηγορηματική και αμετάκλητη καταδίκη , την οποία μετατρέπουμε σε κυρίαρχη απόφασή μας να διακόψουμε κάθε διπλωματική σχέση με την κυβέρνηση του Εκουαδόρ", ανέφερε η χώρα της Κεντρικής Αμερικής σε ανακοίνωσή της.

Δήλωσε επίσης την "απόλυτη απόρριψη και καταδίκη της νεοφασιστικής πολιτικής βαρβαρότητας της κυβέρνησης του Εκουαδόρ, του οποίου ο αξιοθαύμαστος λαός αξίζει, όπως πάντα, όλη τη αγάπη,  υποστήριξη και αλληλεγγύη μας".

Με αυτή την έννοια, καταδίκασε και απέρριψε "αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται από διεφθαρμένους και δουλικούς στην αυτοκρατορία κυβερνήτες ".

Το κείμενο αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, η κυβέρνηση της Νικαράγουας είχε αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Κίτο (πρωτεύουσα) και μέσω του ανακοινωθέντος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τον Ισημερινό τέθηκε σε ισχύ.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξέφρασε την "αλληλεγγύη και τη ενεργή υποστήριξή της, σε κάθε νομική ενέργεια που μπορεί να προκύψει από αυτό, προς τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ".

Από τον Μάιο του 2020, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ, υπό την τότε προεδρία του Λενίν Μορένο, είχε ανακοινώσει ότι, λόγω οικονομικών μέτρων, δέκα πρεσβευτές θα επέστρεφαν στη χώρα και πέντε πρεσβείες και διπλωματικά γραφεία θα έκλειναν, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας στη Νικαράγουα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την χρήση των όψιμα κατασκευασμένων λέξεων "εμ-φυλος":

Το πρόθεμα "εμ" στις λέξεις στην ελληνική γλώσσα, προέρχεται από το "εν" και αυτό προέρχεται από το "εντός" ("εμπεριέχει"=περιέχει εντός, "έμψυχος"=εντός του έχει ψυχή, "εμβάθυνση"=πηγαίνω ακόμα πιο βαθιά εντός του εκάστοτε θέματος, ή της σκέψης , ή της ψυχής κάποιου κτλ)

Το πρόθεμα λοιπόν "εμ" (δηλαδή το "εντός" ΔΕΝ επιτρέπει η Ελληνική μας Γλώσσα να το προσθέσουμε μπροστά από λέξεις οι οποίες δεν έχουν νόημα όταν τις τοποθετούμε μαζί με το "εντός":

Εδώ δηλαδή, ΤΟ ΝΟΗΜΑ του "εντός" δεν κολλάει με το νόημα του "Φύλλου", διότι βγαίνει ως αποτέλεσμα το εξής:

"Έμφυλος"=αυτός που εντός του...έχει γενετικό φύλο!

Όμως όλων μας τα κύτταρα έχουν ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ (δηλαδή ΕΜ-ΠΕΡΙ-ΕΧΟΥΝ) τα χρωματοσώματα, δηλαδή το φύλο!

Όταν φτιάξουμε μια τέτοια λέξη ("εμφυλος") είναι ωσάν να υπάρχουν και κάποιοι "άφυλοι" (γενετικά αφού το φύλο δηλαδή τα χρωματοσώματα, είναι γενετικά εντός των κυττάρων μας και όχι "κοινωνική προτίμηση/συμπεριφορά" όπως το εάν κάποιοι προτιμούν να κάνουν σεx με zwα, αυτό δεν τους αλλάζει ούτε το φύλο ...ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ τους, αφού αυτά είναι γραμμένα μέσα στο DNA τους) 

Η λέξη ΕΜ-ΦΥΛΙΟΣ νοηματοδοτεί την σύγκρουση όταν αυτή προκύπτει ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ

Διότι "ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ" μπορούν να προκύπτουν διάφορα

Ενώ "ΜΕΣΑ ΣΤΟ..ΦΥΛΟ" ("εντός των χρωματοχρωμάτων", "εντός των γονιδίων") ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤ-ΑΧΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ΕΛ.ΑΣ:107 αστυνομικοί υπηρετούν στο σώμα, ενώ έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα!

7/4/2024



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην υπουργός Υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντσα δεν μπορεί να πάει πουθενά στην Ιταλία χωρίς αστυνομική προστασία γιατί οι άνθρωποι του φωνάζουν παντού «Δολοφόνος!»

Το όνομά του σημαίνει «ελπίδα» – όπως στο «Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο πράγμα συμβαίνει, ή θα συμβεί σύντομα, σε όλους τους Υπουργούς Θανάτου σε όλο τον κόσμο.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΩΘΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ. Και στα δικά μας!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντύθηκε μασκοφόρος δημοτικός σύμβουλος του Μπέου στο Βόλο και «μπούκαρε» στη ΔΕΥΑΜΒ- Επίθεση με γροθιές του μασκοφόρου Β. Ζαχείλα του Μπέου στον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κ.Γαργάλα!

5/4/2024   -     10.10

Επίθεση με γροθιές δέχτηκε πριν από λίγη ώρα ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστας Γαργάλας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Γαργάλας δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπέου. Αυτή τη στιγμή ο κ. Γαργάλας μεταβαίνει στο Νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Βόλο κ. Στέλιος Λημνιός όλα έγιναν σήμερα νωρίς το πρωί όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης ΔΕΥΑΜΒ εισήλθε στο χώρο μασκοφόρος που χτύπησε τον Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ στο πρόσωπο.

Δημοτικοί σύμβουλοι κυνήγησαν τον μασκοφόρο στις σκάλες και του έβγαλαν τη μάσκα. Με έκπληξη είδαν ότι ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Βασίλης Ζαχείλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατηγούς έχουμε, μπάτσους έχουμε, αστυνομικούς δεν έχουμε.

Την περίοδο του κοκονοιού είχαμε και έναν μπάτσο σε κάθε σταυροδρόμι....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χολαργός : «Με ξυλοκόπησαν μπροστά στο σκοπό και οι Αρχές δεν έκαναν τίποτα. Σοκάρει η καταγγελία γυναίκας»

Μια 45χρονη γυναίκα καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην σύζυγο της και τον πεθερό της μπροστά στα μάτια των αστυνομικών αρχών στο ΑΤ Χολαργού

Πεθερός - πρώην αστυνομικός.

«Ο πατέρας του πρώην συζύγου μου ήρθε με αστυνομία προκειμένου να σημειώσει την παραβίαση από μεριάς μου με σκοπό να χάσω την επιμέλεια την οποία δεν έχασα. Είπε στον αστυνομικό συλλάβετε την κυρία διότι έχει κάνει παραβίαση. Με συνέλαβαν, μόλις μπήκα στο αστυνομικό τμήμα ζήτησα να με βάλουν σε άλλο χώρο διότι ήταν ερειστικός. Ήρθε από πίσω ο πρώην πεθερός μου και από μπροστά ο πρώην σύζυγός μου και άρχισαν να με χτυπούν μπροστά στο σκοπό».

Και πρόσθεσε: 

«Μας χώρισαν, μας πήγαν στο τμήμα Αγίας Παρασκευής και έγιναν όλα τα προβλεπόμενα. Όταν πήγα με άρση να ζητήσω το υλικό από τις κάμερες μου είπαν ότι δεν λειτουργούσαν. Στη συνέχεια είπαν ότι η κάμερα δεν κατέγραψε τον ξυλοδαρμό. Το περιστατικό αυτό έγινε το 2022 και η δικάσιμος είναι τώρα το 2024».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Καταδίκη της εισβολής στην πρεσβεία του Μεξικού στο Εκουαδόρ σε όλη την Λατινική Αμερική

Η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων του Εκουαδόρ στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο το βράδυ της Παρασκευής για την απαγωγή του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας, στον οποίο είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, καταδικάστηκε από όλα τα κράτη, διάφορους πολιτικούς και οργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε: "Πρόκειται για μια βάρβαρη πράξη, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη Λατινική Αμερική, η δεξιά φιλο-  yanqui κυβέρνηση του Εκουαδόρ  παραβίασε βάναυσα το διεθνές δίκαιο, εισβάλλοντας στην πρεσβεία του Μεξικού στο Εκουαδόρ  και απαγάγοντας ένα πρόσωπο που είχε λάβει  πολιτικό άσυλο από τη μεξικανική κυβέρνηση".

"Η Βενεζουέλα υψώνει δυναμικά τη φωνή της για να απορρίψει αυτή τη φασιστική πράξη κατά του διεθνούς δικαίου και εκφράζει την πλήρη και απόλυτη αλληλεγγύη της προς τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ   και τον λαό του Μεξικού", δήλωσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο, δήλωσε το Σάββατο ότι ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και η Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC) θα πρέπει να συνεδριάσουν "επειγόντως" για να εξετάσουν την παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης από ένα κράτος μέλος.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Κολομβία θα προωθήσει προσφυγή στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ) για την έκδοση "προληπτικών μέτρων" υπέρ του Γκλας, "του οποίου το δικαίωμα στο άσυλο παραβιάστηκε με βάρβαρο τρόπο".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τη μεξικανική κυβέρνηση για την έφοδο της αστυνομίας του Εκουαδόρ στην πρεσβεία της βορειοαμερικανικής χώρας στο Κίτο για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου του Ισημερινού Χόρχε Γκλας.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρτσε, από την πλευρά του, εξέφρασε την απόρριψη της απαγωγής του Γκλας κατά τη βίαιη επιδρομή στη διπλωματική έδρα του Μεξικού, κατά σαφή παραβίαση της Συμφωνίας της Βιέννης.

  Η κυβέρνηση της Βραζιλίας καταδίκασε επίσης με τον πιο έντονο τρόπο τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων του Εκουαδόρ στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Νικαράγουας εξέφρασε την "απόλυτη απόρριψή" της και καταδίκασε τη "νεοφασιστική πολιτική βαρβαρότητα της κυβέρνησης του Ισημερινού".

Την απόρριψη της παραβίασης της κυριαρχίας του Μεξικού επανέλαβε και η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής  Κριστίνα Φερνάντες, η οποία δήλωσε ότι "πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε αμερικανικό έδαφος που παραβιάζει τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και την ιστορική παράδοση της Δημοκρατίας του Μεξικού όσον αφορά το πολιτικό άσυλο". 

Σε κοινό ανακοινωθέν, τα υπουργεία Εξωτερικών της Κόστα Ρίκα, του Παναμά και της Δομινικανής Δημοκρατίας, ως ιδρυτικά έθνη της Συμμαχίας για την Ανάπτυξη στη Δημοκρατία (ADD), απέρριψαν την ασυγχώρητη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της μεξικανικής πρεσβείας από την κυβέρνηση Νομπόα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παραγουάης κατήγγειλε την επίθεση κατά της διπλωματικής έδρας και υπενθύμισε την αρχή του απαραβίαστου της, όπως κατοχυρώνεται στη Σύμβαση της Βιέννης. Υπενθύμισε ότι σε περίπτωση παραβίασης της αρχής αυτής, η χώρα είναι υποχρεωμένη να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων και τη διαφύλαξή τους από κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπρέπειά τους.

Ο Παμπέλ Μουνιός  , δήμαρχος του Κίτο, της πρωτεύουσας του Ισημερινού, χαρακτήρισε τη διάρρηξη στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Μεξικού "απαράδεκτη, παγκόσμια ντροπή".

"Αυτό που μόλις συνέβη στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο δημιουργεί μια περίπλοκη κατάσταση για το Εκουαδόρ ενώπιον (του) διεθνούς συστήματος και του διεθνούς δικαίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Χόρχε Γκλας είναι θύμα μιας τρομερής δίωξης; Το γεγονός είναι ακόμη πιο σοβαρό, δεδομένου ότι του έχει ήδη χορηγηθεί πολιτικό άσυλο", ανέφερε ο αξιωματούχος του Εκουαδόρ σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X.

Η Συνομοσπονδία Αυτοχθόνων Εθνοτήτων του Εκουαδόρ (CONAIE) εξέδωσε επίσης ανακοίνωση μέσω του δικτύου Χ στην οποία χαρακτήρισε τις ενέργειες της κυβέρνησης Νομπόα ως "εξαιρετικά σοβαρές".

Ο διπλωμάτης της Βενεζουέλας και πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Alba-TCP, Σάχα Γιορέντι  i, ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ "απήγαγε τον πρώην αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλας . Η διπλωματική έδρα είναι απαραβίαστη. Πρόκειται για μια τρομερή πράξη, τόσο λόγω της παραβίασης της κυριαρχίας του Μεξικού όσο και λόγω του κινδύνου για τη ζωή του Χόρχε".

Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ , Ραφαέλ Κορέα, μέσω της ίδιας πλατφόρμας, έστειλε μήνυμα στους συμπατριώτες του: "Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Νομπόα είναι πρωτοφανές στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Ούτε καν στις χειρότερες δικτατορίες δεν έχει παραβιαστεί η πρεσβεία μιας χώρας".

Η πρόεδρος της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, δημοσίευσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ότι "η επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ, με στόχο την απαγωγή του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλάς  , αποτελεί απαράδεκτη πράξη για τη διεθνή κοινότητα, δεδομένου ότι αγνοεί το ιστορικό και θεμελιώδες δικαίωμα στο άσυλο".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πούστης Ψαροκασέλας με τον Τάιλερ ρεμβάζουν στην ξαπλώστρα στη παραλία το ηλιοβασίλεμα.

Οι μόνες διαφορές που τους επιτρέπονται από το καθεστώς είναι στην εικόνα μάρκετινγκ της "ταυτότητας" των σεξουαλικών τους προτιμήσεων! Τσουτσέκια του άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε όλο το φάσμα πολιτικής εκπροσώπησης του καθεστώτος!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιεράπετρα πριν λίγο 

Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Κρήτη Όπου δυστυχώς οι άνεμοι πνέουν εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και πι ριπές φτάνουν και τα 9-10μποφορ 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διδάγματα από τον Απρίλη του 2014:

• Η επαναστατική κατάσταση,

• η εξέγερση για αυτοδιάθεση και λαϊκή εξουσία,

• ο πόλεμος σήμερα…

-Τέτοιες μέρες, 10 χρόνια πριν, οι εξεγερμένοι του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, με νικηφόρα έφοδο στα κυβερνητικά κτίρια και με την προστασία της ένοπλης Λαϊκής Πολιτοφυλακής τα κατέλαβαν και ανακήρυξαν τις Λαϊκές Δημοκρατίες στο Ντονμπάς, αντικαθιστώντας τις παλιές ουκρανικές διοικητικές δομές με ένα σύστημα λαϊκών συμβουλίων (σοβιέτ). Είχε προηγηθεί ο ξεσηκωμός από τα μέσα Μάρτη του 2014, μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν στο Κίεβο.

-Τις ίδιες μέρες, ηττήθηκαν οι μαζικές εξεγέρσεις στην Οδησσό, το Νικολάεβ, το Χάρκοβο, τη Χερσώνα, το Ζαπαρόζιε και “πέθαναν” στη γέννησή τους οι Λαϊκές Δημοκρατίες που και εκεί είχαν ανακηρυχθεί.

-Στα ίδια μέρη είχαν ξεσπάσει επαναστάσεις το 1917 ενάντια στην Τσαρική εξουσία, και τάχθηκαν με τους μπολσεβίκους. Γιατί; Γιατί σε αυτά τα μέρη κατοικούσαν κυρίως Ρώσοι και οι Ουκρανοί ήταν ασήμαντη μειοψηφία! Μετά από 3 χρόνια όταν τα είπαν αυτά στην  Λένιν, οι υπόλοιποι μπολσεβίκοι, αυτός αποφάσισε ότι επειδή αυτές οι περιοχές ήταν ανεπτυγμένες βιομηχανικά ενώ η Ουκρανία ήταν καθυστερημένη με φεουδαρχικέ σχέσεις, να ενώσει αυτές τις περιοχές με την Ουκρανία ώστε αυτές οι περιοχές να την βοηθήσουν να προοδεύσει.

-Παράλληλα στην Κριμαία .το 2014, με δημοψήφισμα και συντριπτικό αποτέλεσμα, οι κάτοικοι αποφάσισαν την επιστροφή στη Ρωσία, που επίσημα δέχτηκε κι ενσωμάτωσε την περιοχή.

Για όσους έχουμε ασχοληθεί τότε και μετά το 2015 έγινε ξεκάθαρο, είναι φανερό ότι: 

1. Αυτό που συνέβη στην νότια κι ανατολική Ουκρανία τότε είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας “επαναστατικής κατάστασης” με τον κλασσικό ορισμό του Λένιν*, ότι οι μαζικές εξεγέρσεις που ακολούθησαν ΔΕΝ ήταν κυρίως “εθνικές” ή “γλωσσικές” ΑΛΛΑ καθαρά περισσότερο αντιολιγαρχικές κι αντιφασιστικές, με την οργή ΟΧΙ μόνο για την εθνική καταπίεση αλλά κυρίως για την ζωή τους, 23 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την επικράτηση στην Ουκρανία του πιο ληστρικού, μαφιόζικου και διεφθαρμένου καπιταλισμού!

2. Είναι επίσης καθαρό, ότι τότε το Κρεμλίνο, οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι ελίτ (που συμμετείχαν στο ξεζούμισμα της Ουκρανίας, δεν ήταν μόνο οι Ουκρανοί ολιγάρχες ο στόχος των εξεγέρσεων!) όχι μόνο ενοχλήθηκαν αλλά αντιτάχτηκαν στην ανακήρυξη των Λαϊκών Δημοκρατιών! 

Το … επιχείρημα ήταν ότι … “προέχει η Κριμαία που είναι η βάση του στόλου στη Μαύρη Θάλασσα - τα υπόλοιπα θα τα παζαρέψουμε με τη Δύση, τους υπόλοιπους τους παράτησαν στην τύχη τους!” Η επίδραση τέτοιας “γραμμής” δεν ήταν αμελητέα στους εξεγερμένους πληθυσμούς: Δεν ήταν μόνο οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι ρώσικες τράπεζες αλλά η επιρροή της θέλησης της Μόσχας περνούσε και μέσα από τις διοικητικές δομές, πιστές ακόμα στον παραιτημένο Γιανουκοβιτς αλλά και τις υπηρεσίες, την εκκλησία, τις σχέσεις με το “εθνικό κέντρο” κλπ (έτσι κι αλλιώς Ρώσοι ήταν με άλλο ή και διπλό πολλοί διαβατήριο)

3. Η διαφορά του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που απέμειναν, αντιμετώπισαν στρατιωτικά την εισβολή των ουκροναζί, μπήκαν στον πόλεμο που ξεσήκωσε το αίσθημα αλληλεγγύης από τον απλό λαό στη Ρωσία, ήταν μια και σημαντική από τις άλλες περιοχές: 

- Η ύπαρξη τη συγκεκριμένη στιγμή ΗΓΕΣΙΑΣ που αποδείχτηκε ιστορικά ότι ΔΕΝ ήταν εξαρτημένη ή υπαλληλική.

Πολλοί από την πρώτη ηγεσία του “ανυπότακτου” Ντονμπάς, του Ντονμπάς των προλεταρίων 3ης και 4ης γενιάς, ΔΕΝ ζουν σήμερα (Ζαχαρτσένκο, “Μοτορόλα” κλπ) - όμως η επιλογή τους να οδηγήσουν τις εξεγερμένες κοινωνίες σε δρόμο πέρα από γραμμές και συμβιβασμούς,  - στη λογική της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό!

-Η ηγεσία της Ρωσίας άφησε τις … σημαίες των Λαϊκών Δημοκρατιών σαν ενθύμιο και μαζικές διαδηλώσεις στη συνέχεια όπως αυτή στην Οδησσό και στο Χάρκοβο απαιτώντας “Δημοψήφισμα”… Ειρηνικά, μέχρι που έφτασαν οι πληρωμένοι Ναζί με τραίνα να καίνε, να σκοτώνουν, να λεηλατούν…

-Άφησε η ηγεσία της Ρωσίας πρώτα να σκοτωθούν αυτοί που ήθελαν Λαϊκή Δημοκρατία, και μετά έκανε την επέμβαση.

-Το τραγικό και ηθελημένο λάθος της ηγεσίας της Ρωσίας όμως κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει 100δες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους και τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου!

Γιατί στο μεταξύ η εξοπλισμένη Ουκρανία του 2022, ΔΕΝ ήταν πια η Ουκρανία του 2014!

-Μια νέα συνθήκη με την ναζιστική Ουκρανία μπορεί να κοστίσει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, γιατί ΚΑΙ το 2034 για παράδειγμα, η Ουκρανία αν παραμείνει, έστω κολοβή, ΔΕΝ θα είναι η ίδια του 2024! 

Εκτός των άλλων θα είναι ΚΑΙ αλυτρωτική!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έκανε και αυτο ο Κασσελάκης! 

Πήγε σε κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης και...δοκίμασε καλλυντικά... Εκπληκτοι όσοι... αντίκρυσαν το "θέαμα"!

Σχολιο.- Αυτο που πρεπει να κανει ειναι πολιτικη, οχι να βαφεται..

Σχολιο.- Πονάν ωρέ τα παλικάρια;

Σχολιο.- Για μένα ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες που ψάχνουν γοα πολιτικούς που Έχουν έφεση στην lifestyle ..Ρητορική .Μην ξεχνάτε με τις φωτογραφίες ,τα ποδήλατα και με το Κυριάκος ( παρότι ήταν βαρύ το επώνυμο ) έγινε αρχικά ΠΘ ο Μητσοτάκης .Από ποτέ ο Έλληνας έχασε την ψυχή του ;....

Σχολιο.- Ο Τσίπρας είναι εγκληματίας. Για να γλυτώσει τα ειδικά δικαστήρια, πούλησε τις εκλογές στον Μητσοτάκη κ τον ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελακη ώστε να μην υπάρχει αντιπολίτευση. Μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας κ από τον Μητσοτάκη.

Σχολιο.- Προφανώς & το φαινόμενο Κασσελάκης μυρίζει άσχημα, πολιτικά μιλώντας.

Σχολιο.- H πολιτική για τους καθεστωτικούς κυβερνητικούς πρώην και νυν πλέων είναι show. Αυτός που έχει τα περισσότερα like στο τικ τοκ και στο Instagram είναι χαρούμενος. Χαμαμ να είχαμε στη χώρα και να βλέπαμε σκηνές σε σαπουνάδες φαντάζεστε ε ;

Σχολιο.- Λεύκανση τρύπας είχε κάνει να υποθέσω..?

Σχολιο.- "Καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ" αλλά σε άλλη απόχρωση.

Σχολιο.- Να τόν χαίρεστε.. τέτοιο παιδί απ'την μάνα πατρίδα προερχόμενο

Σχολιο.- Αφού είναι αδερφή να μην δοκιμάσει τα νέα προϊόντα να παρει ιδεα τι χρωμα ρουζ η κραγιόν η ΧΡΩΜΑ για τα νυχάκια θα κυριαρχήσει το καλοκαιρι ε

Σχολιο.- Εμετός !!

Σχολιο.- Παλικαρατσιιιιιιι το Κασσελατσιιιι !

Σχολιο.- Max Factor no 8....

Σχολιο.- ωρε γλέντια αντε να δούμε και τον Τέιλορ πρώτη κυρία και αι σιχτιρ από δω



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Respect στους παίκτες του Παναιτωλικού

* Περιγραφή φωτογραφιών  

Οι παίκτες του Παναιτωλικού κρατάνε χαρτόνια που γράφουν: 

«Επειδή του έθιξε τον ανδρισμό» απούσα

«Επειδή του είπε όχι» απούσα

«Επειδή χάλασε η φάση» απούσα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πως γεμίζουν ακριβά μαγαζιά, χιονοδρομικά, ξενοδοχεία κλπ από Ελληνάρες?

Ναι, υπάρχει μια μερίδα του πληθυσμού που πλούτισε αυτά τα χρόνια της λιτότητας και της ακραίας φτώχειας για τους πολλούς.

Κάποιοι "νεόπλουτοι" μπήκαν στο κόλπο από την αρχή.

Η "ανάπτυξη" στηρίχτηκε στις προσόδους από το ξεπούλημα της περιουσίας των φτωχών, ιδιωτικής και δημόσιας. Συνήθως με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης ώστε οι πρόσοδοι να ρέουν ασταμάτητα, συμπιέζοντας το εισόδημα των φτωχών.

Μια δημόσια επιχείρηση πχ τεμαχίζεται σε υποδομές και λειτουργία, ιδιωτικοποιούνται και τα δύο και ο ένας (ο κατέχων τη λειτουργία) παρέχει μίσθωμα στον άλλον και με την απειλή της "χρεωκοπίας" συμπιέζει τα δικαιώματα και τις απολαβές των εργαζομένων.

Βλέπε "ενοικιαζόμενους εργαζόμενους" πχ.

Οι τράπεζες πουλούν κοψοχρονιά τα δάνεια σε funds, μετοχές των οποίων αγοράζουν οι διάφοροι επιτήδειοι και θησαυρίζουν.

Τα δημόσια ακίνητα πωλούνται κοψοχρονιά σε funds και εταιρίες, που με τη σειρά τους, αντί να επενδύσουν, τεμαχίζουν και ξαναπουλάνε ή συνάπτουν μακροχρόνιες συμβάσεις. Ακόμη και αυτοί οι εκμισθωτές, υπεκμισθώνουν ξανά και ξανά.....και στο μεταξύ χιλιάδες "συμβουλάτορες" ανά τη χώρα, τάχουν αρπάξει χοντρά πάνω ή κάτω από το τραπέζι και επένδυση ΚΑΜΙΑ.

Τα ΣΔΙΤ στηρίζονται στη μακροχρόνια παροχή ρευστότητας προς τις εταιρίες και φυσικά τα "έργα" μένουν στα χαρτιά.

Η ενέργεια τιμολογείται βάσει του περιβόητου χρηματιστηρίου ενέργειας, ώστε ο λαός να πληρώνει υπέρογκα ποσά στους μεσάζοντες "παρόχους", με τους εκατοντάδες "συμβούλους", που πουλάνε αέρα κοπανιστό.

Η άνθηση του περίφημου REAL ESTATE, δεν είναι παρά η εκποίηση της στέγης για τη μακροχρόνια μίσθωσή της, κυρίως μέσω airbnb.

ΑΥΤΑ είναι τα νούμερα της περίφημης "ανάπτυξης".

Παραγωγική επένδυση ΚΑΜΙΑ. Κλείσιμο, αντιθέτως, παραγωγικών μονάδων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Υπερκέρδη για την ολιγαρχία, ντόπια και ξένη, δημιουργία κάστας σύγχρονων νεόπλουτων, παρασιτισμός, εξαθλίωση, έλλειψη στέγης, περίθαλψης, παιδείας... για τους πολλούς."

Το μόνο που άλλαξε από πέρσυ, είναι ότι αδειάσαμε τις αποθήκες πυρομαχικών της χώρας, για να τα στείλουμε στην Ουκρανία. Στείλαμε και φρεγάτες στο Ισραήλ. Και φυσικά αγοράσαμε υπερκοστολογημένα κατά 40% τα F-35. Με τα λεφτά των φτωχών.

Σχολιο.- Σωστες διαπιστωσεις Τα εχει πει και τα λεει επισης και Δημ. Καζακης απο το 2010 Ο Καζακης εχει κανει μια προταση περα απο τις διαπιστωσεις Γιατι δεν ερχονται σε επαφη οι  Βαρουφάκης Λαπαβίτσας Στρατούλης;;

Σχολιο.- γιατι ο Βαρουφ ειναι ευρωλαγνος by his way κι ο Καζακης ακεραια αντιευρωπαιος by his way.

Σχολιο.- Ο Βαρουφάκης ειναι φιλο-ομοσπονδιακος άρα ειναι και ευρωλαγνος by his way....γνωστο αυτο.

Οσον αφορα τον Καζακη που τον αποκαλείς εθνικιστή  Μαλλον πρεπει να επαναπροσδιορισουμε και να ξεκαθαρισουμε και εν τελει να συμφωνησουμε για το πατριωτικο,το εθνικιστικο,το εθνικο και πολλες αλλες εννοιες.

Δυστυχως, οι αριστεροι ερμηνευουν διαφορετικα την καθε εννοια.

Εξ ου και η πολυδιασπαση.

Σχολιο.- Στα 10 εκατομύρια των Ελλήνων πάντα υπήρχε ένα 5-10% που δεν το αγγίζει καμία κρίση και δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, αυτό το 5-10% φθάνει και περισσεύει να γεμίσει τα τριήμερα και τα μαγαζιά τα Σ.Κ. Το υπόλοιπο 90% έχει σημασία τι κάνει και πως τα βγάζει πέρα.

Σχολιο.- Καλά, εκτός από αυτό το 5% των πλουσίων, υπάρχει και ένα 45%, (αστυνομικοί, δημοσιοι υπαλληλοι, μαγαζάτορες, κτλ) , που χωρίς να είναι πλούσιοι, δεν τους αγγίζει η κρίση. Η στατιστικές λένε πως το 50% των Ελλήνων υποφέρει, και ο μισθός τους φτάνει μέχρι τις 15 του μηνός.

Σχολιο.- Περισσότερο ήθελα να τονίσω αυτήν την μπαρούφα που ακούμε χρόνια από δημοσιογράφους και αρκετός κόσμος το πιστεύει, ότι επειδή γεμίζουν κάποια ξενοδοχεία τα τριήμερα ή κάποια μαγαζιά τα Σ.Κ. αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν λεφτά. Πόσος κόσμος χρειάζεται για να γεμίσουν όλα ένα τριήμερο 20.000,50.000,100.000 άτομα. Στα 10 εκατομύρια που είμαστε ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός. Η συντριπτική πλειοψηφία υποφέρει οικονομικά και τα βγάζει πέρα δύσκολα.

Σχολιο.- υπάρχει νέα κάστα ωφελημένων πχ πάροχοι ενέργειας (δεν είναι όλοι παλιά τζάκια) εις βάρος των πολλών.

Σχολιο.- Για να γίνουν όμως όλα αυτά που λέει ο Βαρουφάκης (και Λαπαβίτσας, Στρατούλης), παραγωγικές επενδύσεις σε πρωτογενή και δευτερογενή τομέα , πρέπει να αλλάξει ο γεωστρατηγικός προσανατολισμός της χώρας , αλλιώς δε γίνεται !!! Αυτοί τη στιγμή είμαστε αιχμάλωτοι της ΕΕ ( οι δανειστές μας ) και του ΝΑΤΟ ( οι προστάτες μας ) , όχι απλά ως προτεκτοράτο , αλλά ως ΧΡΕΩΜΕΝΟ προτεκτοράτο , ΚΑΙ φτωχοί ΚΑΙ χρεωμένοι !!! Οπότε , καιρός να πάρουν θέση ως προς αυτό τα παιδιά του Μερα25 επιτέλους !!! Να μας πουν πχ τι βλέπουν για μια πιθανή συνεργασία με τους BRICS , ας πούμε !!! Πως θα τους φαίνονταν μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας απ το ΝΑΤΟ - να πούμε - και τι εναλλακτικό σχέδιο υπάρχει επ αυτού.......Έτσι όπως είμαστε πάντως τώρα στο τομέα της οικονομίας , δεν γίνεται τίποτα , οι επικυρίαρχοι θέλουν να έχουμε αυτήν ακριβώς την οικονομία που έχουμε τώρα και καμιά πιο παραγωγική.......



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μέλλον που έχουν σχεδιάσει οι βρικόλακες των Βρυξελλών για τη νότια Ευρώπη. Ηλιακοί συλλεκτες στα χωράφια, ανεμοφουρφούρια στα βουνά. Τη φωτογραφία την πήρα από Ισπανό αγρότη.

Στο 37% η ετήσια αύξηση εισαγωγών φρούτων και λαχανικών το Μάρτιο του 2024!!!...

Στη χώρα με 320 μέρες ήλιο!..

Η χώρα που πριν λίγες δεκαετίες ήταν αυτάρκης σε φρούτα και λαχανικά και μάλιστα έκανε και εξαγωγές!

Ούτε σκόρδα δεν καλλιεργούμε πλέον..Τα φέρνουν από Τουρκία και Ισραήλ. Λεμόνια από Αργεντινή. Κρεμμύδια από Κίνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα είναι δυνατόν να μην υποστηρίζετε τη Δύση; Που και καλύτερο βιοτικό επίπεδο εξασφαλίζει στους λαούς της και περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες. 

Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και στα χρόνια της αποικιοκρατίας. Ακριβώς τα ίδια! Και εξαπέλυαν πολέμους και μακέλευαν κόσμο και... εκπολιτίζανε την Ανθρωπότητα. Καταληστεύοντας την Οικουμένη!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ!

Με 53,2% εκλέχτηκε πρόεδρος της Σλοβακίας ο αριστερός ("λαϊκιστής", κατά τα βρόμικα δυτικά ΜΜΕ της διαπλοκής και των κορμοράνων) Πέτερ Πελεγκρίνι, που έθεσε ως κύριο στόχο να κρατηθεί η χώρα στην πλευρά της ειρήνης. Να μην εμπλακεί στον βρόμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και να σταματήσει κάθε βοήθεια προς τους πολεμοκάπηλους του Κιέβου. 

“Κάθε προσπάθεια εφοδιασμού της Ουκρανίας με όπλα οδηγεί στην καταστροφή", δήλωσε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος. 

"Θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω ότι η Σλοβακία είναι πάντα στο πλευρό της ειρήνης και όχι του πολέμου”.

Σχολιο.- Ας δεσμευτεί η εγκληματική συμμαχία του ΝΑΤΟ πως θα σταματήσει την επέκτασή της μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, όπως είχε συμφωνηθεί στα 1989-91, και η κυβέρνηση του Κιέβου πως δεν θα στείλει και πάλι ναζιστικά στρατιωτικά σώματα όπως το "Αζόφ" στο Ντονμπάς για να σφάξουν άμαχους ρωσόφωνους και αντιφασίστες. Ας εξαλειφθούν, δηλαδή, οι αιτίες της ρωσικής επέμβασης και μετά όλα θα είναι εύκολα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.

Αντίδραση υπήρξε από την Ελληνική Λύση, η οποία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «την ώρα που το εμπορικό έλλειμμα εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ το δημόσιο χρέος έχει τεθεί εκτός ελέγχου, το καθ’ επίφαση “Οικονομικό” Φόρουμ των Δελφών, αντί να ασχοληθεί με την καταρρέουσα οικονομία, προκαλεί το πανελλήνιο προσκαλώντας τον Ουκρανό Ζελένσκι! Τον σύμμαχο των Τούρκων, που ως πρόεδρος απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία και εξαφάνισε την ελληνική εθνική κοινότητα από τις πατρογονικές της εστίες έπειτα από χιλιάδες χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας!», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Καταλήγοντας, το κόμμα σημειώνει, πως «όσοι λοιπόν επιθυμούν να προκαλέσουν τον Ζελένσκι στην Ελλάδα, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ρωσία, ας κάνουν την εκδήλωση σπίτι τους και ας μην καπηλεύονται τον ιερό συμβολισμό των Δελφών».

Αντίδραση όμως υπήρξε και από το ΚΚΕ, που γνωστοποιεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών του επικεφαλής του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, καθώς και της διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στην οποία προφανώς θα συζητηθεί και η ένταξη της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο πως ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ πρόκειται να συμμετάσχει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μαρία Καρυστινού, όρμα τους! Καμιά ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη". 

Πανό στην εξέδρα των οπαδών του Παναιτωλικού. Για μια ακόμα φορά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανίβαλοι

Μπήκαν δεύτερη φορά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας σκότωσαν 400, κατέστρεψαν όλες τις προμήθειες και τα μηχανήματα. Παράλληλα ΞΕΘΑΨΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.

Να τους πεις σιωνιστές, νεοναζί, κ.λπ. είναι ευφημισμοί. Είναι κανίβαλοι.

Σχολιο.- Είναι ένα μίγμα, από αυτά που ανέφερες.

Σχολιο.- Μερικες φορες δεν υπαρχουν λεξεις ν αποδωσουν την φρικη της πραγματικοτητας.

Σχολιο.- Οι Ναζι μπροστα τους , ειναι παιδακια του κατηχητικου !!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έγινε τυχαία η συρρίκνωση τού 30%, σάν αγροτική τάξη, στο 8%, σήμερα, και σέ λίγα χρόνια θά πάμε στο 4%, και η Γη και παραγωγή, θά πάει στα χέρια ντόπιων τσιφλικάδων επιχειρηματιών και ξένων......

Δικαιώθηκε το ΚΚΕ, που έλεγε από το 1986, θά γίνουμε γκαρσονια τών βόρειων Ευρωπαίων κλπ...

Και γίναμε......

Σχολιο.- Το ΚΚΕ δεν δικαιώθηκε ακριβώς, γιατί δεν γίναμε γκαρσόνια των βόρειων Ευρωπαίων, αλλά μετανάστες-πρόσφυγες πραγματικοί. Φεύγουμε από τον τόπο μας για να μπορέσουμε να βρούμε καμιά δουλειά και να ζήσουμε. Και φέρνουν στη θέση μας λαθρομετανάστες από την Αφρική και την Κεντρική Ασία με αλλα ήθη, θρησκεία και συνήθειες. Και αυτοί που φεύγουν, όπως τη δεκαετία του 1960, τώρα δεν πρόκειται να γυρίσουν…

Σχολιο.-  Αυτά τη δεκαετία του 1980 που μπήκαμε στην ΕΟΚ είχαν ήδη σχεδιαστεί !!!!!.....

Σχολιο.- μεγαλωσα σε αγροτική οικογένεια είναι στο πετσί μου η φύση η αγροτιά θλυβομαι αφάνταστα όταν βλέπω τετοιε εικόνες θεωρώ καθήκον μου να διαμαρτυρηθώ αλλά με ποιους μπροστάρηδες να ξεσηκωθει το σύμπαν σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να φάμε οι περισοτεροι προς το παρών είναι βολεμενοι αν οι Έλληνες δεν γινουμε μια γροθια θα πεθαίνουμε κάθε μερα

Σχολιο.- Μια ζωή ζούμε με ζητιανιά χωρίς παραγωγή και έχουμε τα καλύτερα προϊόντα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6/4/2024      -     15.00

- Επειδή υπήρξαν φίλοι που ρωτούσαν τον τελευταίο καιρό γιατί δεν έχω γράψει κάτι σχετικά με την παρουσία των μαχητών από την Τσετσενία στα πεδία των μαχών της ΕΣΕ, να αναφέρω κι εδώ ότι τον τελευταίο καιρό οι μονάδες των «Αχμάτ» είναι συγκεκριμένες κυρίως στο μέτωπο της Αβντέγεφκα και σε αυτό του Αρτιόμοφσκ – Τσάσοφ Γιαρ, δηλαδή στα πιο «καυτά», τον τελευταίο καιρό, τμήματα της γραμμής κρούσης. Σημαντικότατη επίσης ήταν η συνεισφορά των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων των «Αχμάτ» στη συντριβή των μονάδων των VSU και της GUR κατά την πρόσφατη απόπειρα εισβολής τους σε ρωσικό έδαφος στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

- Χτες, ωστόσο, μας ήλθε και μία ακόμη είδηση, η οποία σίγουρα θα σας «ιντριγκάρει», με την καλή έννοια του όρου: σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, περίπου 3.000 πρώην μαχητές της Ομάδας Wagner θα γίνουν άμεσα αποδεκτοί στις τάξεις των «Αχμάτ» και θα μπουν στη «φωτιά» των μαχών του μετώπου. Σύμφωνα με τον Καντίροφ, όλες οι απαραίτητες συμφωνίες με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχουν ήδη γίνει, ενώ έχει συμφωνηθεί και η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση. Έτσι λοιπόν, το σύνθημα «Akhmat – Sila!» («Αχμάτ – Δύναμη») συμπληρώνεται με ένα δεύτερο συνθετικό: «Wagner – Sila». Όπως καταλαβαίνετε, ετοιμαζόμαστε για… «γλέντια τρικούβερτα» στο εγγύς μέλλον!…

- Επιστρέφοντας για λίγο στο θέμα των επιθέσεων από αέρος, να μην παραλείψω να αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας το Χάρκοβο έγινε 4 φορές στόχος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι επιθέσεις αυτές (συνδυαστικά με επιθετικά drones και τακτικούς-επιχειρησιακούς πυραύλους) είχαν ως στόχους τις ενεργειακές υποδομές της περιοχής, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και επιταγμένες από τις VSU επιχειρήσεις, καθώς και σημεία συγκέντρωσης και προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών. Αργά μετά τα μεσάνυχτα αντίστοιχα πλήγματα δέχθηκε και το Κριβόι Ρογκ (Περιφέρεια Ντνιεπροπετρόφσκ), όπου υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο των VSU. Νωρίτερα είχαν δεχθεί ρωσικά πλήγματα το Ζαπορόζιε (με βασικό στόχο το εργοστάσιο Motor Sich) και η Οδησσός (όπου χτυπήθηκε υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης 330 ΜW και είχε ως συνέπεια την πολύωρη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο τμήμα της πόλης και των γύρω περιοχών).

- Ακολουθεί η εβδομαδιαία αναφορά του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τις ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων και τις απώλειες των VSU. Η αναφορά γίνεται για το διάστημα 30/03 – 05/04/2024.

- Στο προαναφερόμενο διάστημα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 39 ομαδικές επιθέσεις με όπλα από αέρος, θαλάσσης και εδάφους, συμπεριλαμβανομένων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Βασικοί στόχοι, όπως έγραψα και νωρίτερα, ήταν οι ενεργειακές υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί, αλλά και αμιγώς στρατιωτικές εγκαταστάσεις (αεροδρόμια, αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών και καυσίμων, χώροι προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών κλπ).

- Από συνδυασμένα πλήγματα Αεροπορίας και Πυροβολικού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκαν κατά την περασμένη εβδομάδα 3 πολεμικά αεροσκάφη Su-25 των VSU στο χώρο στάθμευσής τους, καθώς και 5 εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στη θέση μάχης τους.

- Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατά την προηγούμενη εβδομάδα κατέρριψε 2 ουκρανικά καταδιωκτικά Su-27 και 1 μαχητικό MiG-29, αλλά και 1.119 ουκρανικά drones. Επίσης αναχαίτισαν 5 αεροπορικές τηλεκατευθυνόμενες βόμβες JDAM και 91 βλήματα πυραύλων HIMARS, RM-70 Vampire και Uragan.

- Τέλος, κατά την προηγούμενη εβδομάδα 7 Ουκρανοί στρατιωτικοί παραδόθηκαν αιχμάλωτοι.

Σχολιο.- Ο διάσημος διοικητής του Wagner Ratibor θα ενταχθεί στις ειδικές δυνάμεις του Akhmat με 3000 από τους πιστούς του Wagner:

"Φίλοι, θέλω να σας πω σπουδαία νέα. Βάσει των αποτελεσμάτων επιτυχημένων διαπραγματεύσεων μεταξύ του αγαπητού ΑΔΕΡΦΟΥ, διοικητή των ειδικών δυνάμεων ΑΧΜΑΤ, υποδιοικητή του 2ου Σώματος Στρατού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Apta Alaudinov με την ηγεσία του Wagner PMC, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εντολής μου, αποφασίστηκε ότι ένας από τους οι διοικητές του Wagner με το σήμα κλήσης «Ratibor» θα ενταχθούν στις θρυλικές ειδικές δυνάμεις «AKHMAT». Μαζί του, τρεις χιλιάδες πρώην μαχητές του Wagner PMC θα ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη κατανεμήσει τον απαιτούμενο αριθμό κενών θέσεων εντός της μονάδας. Στο εγγύς μέλλον, όλα τα οργανωτικά θέματα θα επιλυθούν και οι στρατιώτες θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν να εκτελούν επιχειρησιακές αποστολές μάχης. Ο ίδιος ο "Ratibor" υποβλήθηκε σε θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμών που δέχθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του πυροβολικού. Μόλις στάθηκε στα πόδια του, αποφάσισε να επιστρέψει στη ζώνη μάχης ως μέρος της ΑΧΜΑΤ. Αξίζει σεβασμό.

Δεν είναι μυστικό ότι οι μαχητές του Wagner PMC είναι γνωστοί για την υψηλή αποδοτικότητά τους. Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποδείχθηκαν ότι είναι πολύ έτοιμοι για μάχη πολεμιστές, ικανοί να εκτελέσουν επιτυχώς τα πιο σύνθετα καθήκοντα σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου. Η ανδρεία και το θάρρος τους δεν αμφισβητούνται.

Λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια εμπειρία των μαχητών PMC και τις λαμπρές δεξιότητες, είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και να δικαιολογήσουν πλήρως το όνομα μιας από τις πιο αποτελεσματικές στρατιωτικές μονάδες στη Ρωσία.

Η απόφαση ένταξης πρώην μαχητών της ΠΜΚ στις ειδικές δυνάμεις της ΑΧΜΑΤ αποτελεί στρατηγικά σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της μονάδας μας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους πήραν αυτή την ευγενή απόφαση. Παρ' όλα αυτά, μας ενώνει ένας στόχος - η προστασία της Πατρίδας και των συμφερόντων της. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση αυτή θα έχει πολύ σύντομα σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία του SVO. "

Σχολιο.- 1) Η Ουκρανία έφερε δύο πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων στην κατοικημένη περιοχή του Χάρκοβο για να βομβαρδίσει το Μπέλγκοροντ!

2) Η Ρωσία χτύπησε αυτά τα συστήματα με χειρουργικό χτύπημα.

3) Όλοι οι αξιωματούχοι άρχισαν να λένε ότι οι πολίτες δέχθηκαν επίθεση.

4) Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο που αποδεικνύουν το στρατιωτικό χτύπημα, τότε ένας γενναίος Ουκρανός δημοσίευσε βίντεο από τη σκηνή!

Αποδεικνύοντας μέχρι τον τελευταίο αμφισβητούμενο, ότι ήταν ένας στρατιωτικός στόχος δειλά κρυμμένος ανάμεσα στους πολίτες.

- Η Ουκρανία βομβαρδίζει Ρώσους αμάχους από κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο και Αμερικανοί αξιωματούχοι το καλύπτουν με τα ψέματά τους.

Σχολιο.- Πάντως ο DIMA έδειξε ότι οι Ρώσοι επανέλαβαν στο Τσερνι το λάθος που είχαν κάνει προ έτους, να επιτεθούν με κομβόι τεθωρακισμένων ακάλυπτοι και χωρίς προηγούμενη καταστολή των Ουκρανικών θέσεων και αποχώρησαν με βαρύτατες απώλειες και σε οπλισμό και σε άντρες.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν κάποιοι αξιωματικοί δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο πόλεμος άλλαξε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην κεντρική πλατεία του Μονάχου στην Γερμανία είναι αναρτημένες οι σημαίες της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Η υποκρισία της Δύσης που κλείνει τα μάτια στην γενοκτονία στην Λωρίδα της Γάζας και από την άλλη ενισχύει με κάθε τρόπο την Ιμπεριαλιστική περικύκλωση της Ρωσίας ενισχύοντας την Ναζιστική Ουκρανία, (που δολοφονεί τους Ουκρανούς), με κάθε τρόπο, δεν είναι μία κακή στιγμή αλλά μέρος του σχεδιασμού για παγκόσμια κυριαρχία και κάμψη κάθε αντίστασης στους δυνάστες της ανθρωπότητας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1957, 10.000 Γάλλοι στρατιώτες αποβιβάστηκαν στην πρωτεύουσα της επαναστατικής Αλγερίας. 

Ο στρατηγός Marcel Bigeard διοικεί τα στρατεύματα. 

Το όνομά του έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο του γαλλικού αποικιακού φασισμού. 

Στις δικές του αυτοβιογραφίες αποκαλεί αυτή την επιχείρηση «μάχη του Αλγερίου». 

Αλλά οι σύγχρονοι Γάλλοι ιστορικοί μιλούν για σφαγή, ακόμη και γενοκτονία. 

Τα γαλλικά στρατεύματα είχαν λευκή κάρτα για τις πιο βίαιες ενέργειες. 

Συλλήψεις, βασανιστήρια και δολοφονίες πολιτικών ακτιβιστών, ενόχων και αθώων, όλων εκείνων που αντιπροσώπευαν απειλή στα μάτια των τρελών αποικιστών. 

Αυτό συνέβαινε τότε στην Αλγερία.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, Γάλλοι ακτιβιστές αντιτίθενται στην ανέγερση μνημείου στη μνήμη του εκτελεστή Bigeard στην γενέτειρά του, Τουλ. 

Αντιμετωπίζουν τους δεξιούς ριζοσπάστες, οι οποίοι υποστηρίζονται από την τοπική Καθολική Εκκλησία. 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τους Αφρικανούς ως ίσους. 

Και υπάρχουν εκείνοι που έχουν ένα αποικιστικό όραμα για την Αφρική. 

Και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια αποικιοκρατική νοοτροπία, η οποία είναι καταδικασμένη σε εξαφάνιση και που οδηγεί σε υποβάθμιση και παρακμή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μνημείο για τους Σέρβους στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στους πολέμους της δεκαετίας του '90 αποκαλύφθηκαν στην πόλη Backa Topola

Η Σερβία σηκώνει κεφάλι σιγά σιγά μετά την επικείμενη νίκη των Ρώσων εναντίων του ΝΑΤΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είναι ακριβώς αυτή η ανώριμη προσέγγιση που δεν καταλαβαίνω», είπε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο έχει γίνει όμηρος της εκλογικής διαδικασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτήρισε «ανώριμη» την προσέγγιση των μελών του Κογκρέσου στην απόφαση για την κατανομή της βοήθειας

Αν καταλάβαινες κοκαϊνάκια Ζελέ δεν θα έσπρωχνες την Ουκρανία σε έναν εμφύλιο πόλεμο.

Οι Ουκρανοί πρέπει να σε δικασουν, κάνεις άλλος, μόνο οι ίδιοι οι Ουκρανοί

Σχολιο.- Να τον εκτελέσουν...και αυτόν καί ολα τα κοπρόσκυλα μαζί..

Σχολιο.- Εμ βέβαια, αφού αυτός τις κατάργησε τις εκλογές



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ŠΑΠΗ Š ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) καταδικάζει έντονα την επαίσχυντη δήλωση του Προέδρου του Προσωρινού Φορέα της Πόλης του Βελιγραδίου Aleksandar Šapi ć ότι θα ξεκινήσει την πρωτοβουλία για τη μεταφορά των λειψάνων του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο από το Σπίτι των Λουλουδιών στο Kumrovec επιδεικνύοντας το πρωτόγονος και άγονος αντικομμουνισμός.

Υποστηρίζοντας ότι το Σπίτι των Λουλουδιών πρέπει να είναι ο τόπος όπου «οι άνθρωποι που πραγματικά μας υπερασπίστηκαν» υποστηρίζουν τον προδότη του σερβικού λαού και ηγέτη του συνεργαζόμενου κινήματος Τσέτνικ Dra ža Mihailovi ć, ο Šapi ć έδειξε όχι μόνο την θρασύτατη υποκρισία του αλλά και τη στοιχειώδη άγνοιά του όταν έρχεται στην ιστορία.

Ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο ήταν ο διοικητής του Παρτιζάνικου Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και ως τέτοιος πολέμησε και έφερε την ελευθερία τόσο στα Σερβικά όσο και σε όλα τα άλλα Γιουγκοσλαβικά έθνη από τον Ναζί-φασιστικό κατακτητή, με φυσικά την τεράστια συνεισφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού. Ο Τίτο μέχρι το θάνατό του ήταν πρόεδρος της ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας στην οποία όλοι οι Σέρβοι ήταν σε ένα κράτος και απολάμβαναν υψηλό βαθμό κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που δεν συμβαίνει στην καπιταλιστική Σερβία όπου ο Šapi ć είναι αξιωματούχος στην κυβερνητική δομή.

Ο Šapi ć, ο οποίος καυχιέται για τον πατριωτισμό του χωρίς λόγο, δείχνει ότι δεν γνωρίζει τα έθιμα του σερβικού λαού στα οποία η διάθεση των λειψάνων χωρίς τη συγκατάθεση των απογόνων θεωρείται σφετεριστική πράξη και βεβήλωση.

Λόγω της συνεισφοράς του στα συμφέροντα του Σερβικού λαού, ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο αναπαύεται επάξια στον Οίκο των Λουλουδιών και ο άχρηστος Aleksandar Šapi ć δεν είναι άξιος ή σχετικός για να βγάλει την κρίση του γι' αυτόν.

Οι κομμουνιστές έχουν την υποχρέωση να εξετάσουν κριτικά τον ρόλο του Josip Broz Tito στην εποχή που έζησε και εργάστηκε και το κάνουν. Ωστόσο, έχουν και ηθική υποχρέωση να υπερασπιστούν τον χαρακτήρα του όταν αποτελεί αντικείμενο τυφλών συκοφαντιών όπως αυτές που έγιναν από τον Šapi ć.

Ως εκ τούτου, η SKOJ καλεί το προοδευτικό κοινό της Σερβίας να υψώσει τη φωνή του ενάντια στην επαίσχυντη και προσβλητική πρωτοβουλία του Aleksandar Šapi ć και να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τις ατιμωτικές προθέσεις του. Με την ευκαιρία αυτή, η οργάνωσή μας θα διοργανώσει συλλαλητήριο μπροστά από το House of Flowers 25. Μακάρι το 2024 η χρονιά που θα καλέσει όλες τις αληθινές αριστερές, αντιφασιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, πατριωτικές και πατριωτικές οργανώσεις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα χαθούμε πολλοί στο πεδίο των μαχών. Αλλά η στιγμή που θα ξαναγκρεμίσουμε τη φασιστική ιδεολογία σας και τα σύμβολά σας, είναι πλέον πολύ κοντά. 

Αιωνία η μνήμη στον κόκκινο στρατό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εξελίξεις τρέχουν, ο χρόνος συμπυκνώνεται. 

Ζούμε ιστορικές ημέρες. Βρισκόμαστε ως ανθρωπότητα σε εκείνο το σημείο που πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Με αυτό εννοώ πως δεν υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης ειρηνικής λύσης στις μάχες της εποχής μας. Ή θα νικήσει η μία πλευρά, ή η άλλη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η γενοκτoνία συντελέστηκε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει να κατακαίει ό,τι βρίσκει, μπροστά στα μάτια του πλανήτη, ο οποίος, σε γενικές γραμμές, παρακολούθησε χωρίς να μπορεί ή να θέλει να κάνει κάτι ριζοσπαστικό. Παρά τις πολυπληθείς διαδηλώσεις σε αρκετές μητροπόλεις της Δύσης, η αδυναμία των πολιτών να κατανοήσουν τις αιτίες και τα διακυβεύματα της σύγκρουσης, αλλά, κυρίως, ο τρόμος τους μπροστά στο ενδεχόμενο να χαρακτηριστούν "αντισημίτες", μιας και ο ρόλος του θύματος για όποιον τον φέρει είναι δύσκολο να αποδομηθεί, ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχει εξαιρετική υποκριτική ικανότητα και ταλέντο ανακατεμένα με ιστορικές ενοχές, συνετέλεσαν στην παραπάνω κατάσταση.

Σήμερα, οι εξελίξεις προχωρούν με τεράστια ταχύτητα και μπορούμε να δούμε καθαρότερα τι συμβαίνει λόγω αυτής της πύκνωσης του χρόνου.

Τα σημαντικότερα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ήταν:

1) Ο βομβαρδισμός από το Iσραήλ της πρεσβείας του Iράν στη Δαμασκό και οι επακόλουθες απειλές του τελευταίου για δυναμική πολεμική απάντηση.

2) Η απόφαση της Pωσίας να εμπλακεί ανοιχτά στη σύγκρουση με την αποστολή στρατευμάτων στα υψίπεδα του Γκολάν.

3) Οι ογκώδεις διαμαρτυρίες στο Iσραήλ από πολίτες που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Nετανιάχου.

Η γνώμη μου για τα τρία αυτά συμβάντα είναι η εξής:

1) Το Iράν θα πάρει την εκδίκησή του είτε έτσι, είτε αλλιώς. Σήμερα ή αύριο, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία άλλωστε. Πιστεύω ακράδαντα πως πίσω από την καθυστέρηση του Ιράν να απαντήσει με ισχυρά στρατιωτικά πλήγματα εναντίον του δoλoφoνικού κράτους είναι η Pωσία και η έξυπνη στρατηγική που τηρεί. Το Iσραήλ επιθυμεί διακαώς μια γενικευμένη σύγκρουση. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την επιτύχει στο εδώ-και-τώρα και γι' αυτό προβαίνει σε τέτοιες αψυχολόγητες και εξωφρενικά φαιδρές κινήσεις. Η Pωσία γνωρίζει πολύ καλά το πλάνο του και δεν προτίθεται να παίξει το παιχνίδι αυτό, τουλάχιστον όχι σε χρόνο που δε θα επιλέξει η ίδια. Το Iράν, που, απ' όσο καταλαβαίνω, εμπιστεύεται πλήρως τη pωσική φιλοσοφία για την εξωτερική του πολιτική, κρατάει προς το παρόν στάση αναμονής. Δε θα αντέξει πολύ -ήδη συμφώνησε με τις ΗΠA τη μη εμπλοκή τους, πράγμα που σημαίνει πως όλα είναι έτοιμα- σύντομα θα εκραγεί και θα είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε εκ νέου.

2) Το δεύτερο γεγονός έχει άμεση συνάφεια με όσα ετέθησαν πιο πάνω. Η περιοχή γύρω από τα υψίπεδα του Γκολάν θα αποτελέσει το βασικότερο -ίσως- πεδίο των μαχών και οι στρατοί αρχίζουν να παίρνουν τις θέσεις τους. 

3) Ο Nετανιάχου παίζει το τελευταίο του χαρτί. Του έχουν μείνει ελάχιστοι σύμμαχοι στο εσωτερικό, ως επί το πλείστον διαταραγμένοι φονταμενταλιστές σιωνιστές και γνωρίζει πολύ καλά πως αν ο πόλεμος χαθεί ή σταματήσει για χάρη της ειρήνης, θα καταλήξει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του. Οπότε, αναγκαστικά πρέπει να πάει σε τελική λύση, ακόμη κι αν αυτή στοιχίσει μια παγκόσμια σύρραξη με εκατομμύρια νεκρούς. 

Το έχω επαναλάβει κάποιες φορές, επιτρέψτε μου μία ακόμη. Είναι αδύνατον -πιστεύω- να ΜΗΝ κορυφωθεί ο πόλεμος. Δε μπορώ να βρω κανέναν δυνατό τρόπο για να γίνει κάτι τέτοιο. Κι αν ακόμη υπήρχε διάθεση συμφιλίωσης από τα σύγχρονα νεοφιλελεύθερα κράτη, θα έπρεπε να κηρύξουν έναν, αν ήθελαν να επιβιώσουν οικονομικά. Αυτό συμβαίνει καθώς το παρόν κοσμοσύστημα είναι παρασιτικό και αδιαφορεί για την υπέρμετρη παραγωγή χρέους. Είναι μια τεράστια φούσκα που νομοτελειακά θα σκάσει. Ο πόλεμος απλά θα καθυστερήσει για λίγο αυτήν την έκρηξη.

Παράλληλα, εξίσου αδύνατο είναι το να εντοπίσω κάποια δυνατότητα νίκης του Iσραήλ ενώ, στο ίδιο μοτίβο, το αυτό ισχύει και για μια ενδεχόμενη νίκη των δυτικών στην Oυκρανία, για να πάμε και στην άλλη μεγάλη μάχη της εποχής μας. 

Ο κόσμος θα υποφέρει για ένα διάστημα και οι ιαχές του πολέμου θα είναι φρικτές, ωστόσο στο τέλος οι σιωνιστές θα ηττηθούν και θα πληρώσουν για κάθε ρανίδα αίματος που έχυσαν με τις κτηνωδίες τους. Η αντίσταση θα νικήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά καιρούς κυκλοφορεί αυτό το κείμενο στο φ/β. Επειδή με είχε εκπλήξει όταν το πρωτοδιάβασα, το έψαξα. Εννοείται οτι ο Πικάσο ποτέ δεν είπε σε συνέντευξή του αυτά τα πράγματα. Δεν είναι του Πικάσο αλλά του φασίστα ακαδημαικού Τζιοβάνι Παπίνι, αυτά τα λόγια:

'' Στην τέχνη, ο λαός δεν αναζητά πλέον ανακούφιση και εξύψωση. 

Αλλά οι λεπτεπίλεπτοι, οι πλούσιοι, οι αργόσχολοι, αναζητούν το καινούργιο, το παράδοξο, το πρωτότυπο, το ασυνήθιστο, το σκανδαλώδες. 

Και εγώ, από τον κυβισμό και έπειτα, ικανοποίησα τους σοφούς και τους κριτικούς με όλες τις ευμετάβλητες σαχλαμάρες που μου έρχονταν στο κεφάλι, και όσο λιγότερο με καταλάβαιναν τόσο περισσότερο με θαύμαζαν. 

Με το να διασκεδάζω με αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις κουταμάρες, αυτές τις σπαζοκεφαλιές, έγινα διάσημος και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Και η διασημότης για ένα ζωγράφο σημαίνει πωλήσεις, κέρδη, περιουσία, πλούτη.

Και σήμερα ¬ όπως ξέρεις ¬ είμαι διάσημος, είμαι πλούσιος.

Αλλά όταν βρίσκομαι μόνος με τον εαυτό μου, δεν έχω το κουράγιο να θεωρούμαι καλλιτέχνης με τη μεγάλη και την παλιά σημασία της λέξεως.

Αυτοί ήσαν μεγάλοι ζωγράφοι, ο Τζιότο, ο Ρέμπραντ, ο Τισιανός, ο Γκόγια. 

Δεν είμαι παρά ένας κοινός σαλτιμπάγκος, που κατάλαβε το πνεύμα των καιρών του και εξήντλησε όσο καλύτερα μπορούσε τη βλακεία, τη ματαιοδοξία, τη φιλοχρηματία των συγχρόνων του. 

Είναι πικρή η εξομολόγησή μου, πιο θλιβερή απ' όσο φαίνεται, αλλά έχει τη χάρη να είναι ειλικρινής.''

Πάμπλο Πικάσο.

(Aπόσπασμα από συνέντευξη του προς τον φασίστα συγγραφέα Τζιοβάνι Παπίνι)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερουσία του Τενεσί ψήφισε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των «chemtrails» και των πρακτικών γεωμηχανικής.

Δεν είναι «θεωρία συνωμοσίας» όταν «απαγορεύουν» την αντιανθρώπινη πρακτική διά νόμου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/5/2024     -     17.00

Πανωλεθρία!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Οι Ισραηλινές εφημερίδες βγήκαν με έκτακτες εκδόσεις, το ίδιο και ραδιόφωνα/τηλεόραση, μεταδίδοντας ότι οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Γάζα!

ΑΝ αληθεύει θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταπεινωτική ήττα έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι έχουν εκπαιδευτεί μόνο για γενοκτονίες και πλήγματα κατά αμάχων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις χωρίς να έχουν πετύχει απολύτως κανέναν στόχο αποχωρούν από τη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω μεγάλων απωλειών στις συγκρούσεις με τη Hamas και ενώ το εσωτερικό μέτωπο στο Τελ Αβίβ με τις τεράστιες διαδηλώσεις κλονίζει την πολεμική κυβέρνηση Netanyahu.


Νομίζω το πουλόβερ ξηλώνεται 

The Times Of Israel

"Ο IDF τερματίζει την ενεργό χερσαία εισβολή, αποσύρεται πλήρως από τη νότια Γάζα

Η απόφαση ελήφθη λιγότερο από δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα Erez και το λιμάνι Ashdod για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το IDF ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ολοκλήρωσε το στάδιο της ενεργού εισβολής του πολέμου προς το παρόν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής νέας εισβολής στη Ράφα στη βαθιά νότια Γάζα.

Όσον αφορά τους στρατιώτες των IDF, αυτό σημαίνει ότι ο IDF έχει αποσύρει όλη τη Μεραρχία 98 από το Khan Yunis στη νότια Γάζα, διατηρώντας παράλληλα μία ταξιαρχία συν - την ταξιαρχία Nahal και τμήματα της Ταξιαρχίας 401 - στη βόρεια και κεντρική Γάζα.

Αν και ανώτατος αξιωματούχος του IDF είπε ότι αυτή η αλλαγή δεν είχε καμία σχέση με την πίεση των ΗΠΑ, η χρονική στιγμή ήταν αναμφισβήτητη μετά την καταστροφική κατά λάθος δολοφονία επτά εργαζομένων ανθρωπιστικής βοήθειας από τους IDF την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση ήρθε επίσης λιγότερο από δύο ημέρες αφότου το Ισραήλ άνοιξε το πέρασμα Erez και το λιμάνι Ashdod για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφάσεις που ελήφθησαν υπό την απειλή των ΗΠΑ για πιθανή απώλεια της υποστήριξης όπλων αφού η Ιερουσαλήμ είχε αρνηθεί αυτά τα αιτήματα από την Ουάσιγκτον για μήνες.

Κρίσιμα, αυτό σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι μπορούν, αφενός, να κυκλοφορούν ελεύθερα στη νότια Γάζα και στο Khan Yunis και ότι υπάρχει πλήρες κενό για να αποτραπεί η επιστροφή της διακυβέρνησης της Χαμάς, αλλά ο Ισραηλινός Στρατός κρατά τη βόρεια και την κεντρική Γάζα αποκομμένη από το νότο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν από νότο προς βορρά και ότι πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους είναι κάτοικοι της βόρειας Γάζας, παραμένουν χωρισμένοι από τις κοινότητές τους, με περίπου 150.000-300.000 Παλαιστίνιους να παραμένουν στη βόρεια Γάζα, οι οποίοι δεν έφυγαν ποτέ.

Κάποια στιγμή, ο Ισραηλινός Στρατός είχε πέντε μεραρχίες, μεταξύ 30.000 και 40.000 χερσαίων δυνάμεων, βαθιά στη Γάζα, καθώς και ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις που περιέβαλλαν τη Λωρίδα.

Αυτές οι δυνάμεις μειώθηκαν σημαντικά στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι είχε επιτύχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της βόρειας Γάζας και απελευθέρωσε τη Μεραρχία 63 για να επιστρέψει στα τυπικά καθήκοντα Fits στα βόρεια σύνορα απέναντι στη Χεζμπολάχ.

Αλλά από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα, η Μεραρχία 98 κατέστρεφε τις δυνάμεις της Χαμάς μέσα και γύρω από το Χαν Γιούνις, σε ένα σημείο με περίπου επτά ταξιαρχίες.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Μεραρχία 98 είχε επιτύχει το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής της, αλλά συνέχισε πιο μικρές επιχειρήσεις σε περιοχές όπως οι γειτονιές Hamed του Khan Yunis.

Είχε γίνει αποδεκτή η συμβατική σοφία από κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι ένας σημαντικός λόγος για τη διατήρηση της Μεραρχίας 98 στο Khan Yunis ήταν η επίτευξη παραχωρήσεων από τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων.

Η Χαμάς κήρυξε αμέσως την απόσυρση των Ισραηλινών Στρατών, έστω και μερική, νίκη για την τήρηση της θέσης της να απαιτεί αποσύρσεις των Ισραηλινών Στρατών, συμπεριλαμβανομένων των στρατευμάτων στη βόρεια Γάζα.

Η προσοχή του κόσμου πιθανότατα θα στραφεί τώρα στο αν οι Ισραηλινοί Στρατοί θα εισβάλουν πρώτα στη Ράφα, εάν η Χαμάς θα συνάψει συμφωνία για τους ομήρους για να αποφύγει μια τέτοια εισβολή ή αν το Ισραήλ θα παραχωρήσει περαιτέρω τις απαιτήσεις της Χαμάς για επιστροφή περισσότερων Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα.

Ένας αξιωματούχος του Ισραηλινού Στρατού προσπάθησε να χαρακτηρίσει την αποχώρηση από τον Χαν Γιούνις ως μια ισχυρότερη πιθανότητα να ανοίξει τη Ράφα, επειδή τώρα εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μπορεί να επιστρέψουν εκεί.

Ο αξιωματούχος είπε ότι εάν περισσότεροι Παλαιστίνιοι εγκαταλείψουν τη Ράφα, η απομάκρυνση των εναπομεινάντων αμάχων θα είναι ευκολότερη χωρίς να χρειάζεται να ληφθούν ενεργά, επιθετικά μέτρα για τη μετακίνησή τους.

Επιπλέον, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι η επιχείρηση που αναλαμβάνει το νοσοκομείο Σίφα για δεύτερη φορά δείχνει ότι μπορεί γρήγορα να διεισδύσει και να καταστρέψει τη Χαμάς εάν προσπαθήσει να μεταρρυθμίσει τις στρατιωτικές μονάδες.

Πολιτικοί και οικογένειες ομήρων αντιδρούν στην είδηση

Ο ηγέτης του Κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς, Γκίντεον Σαάρ, σχολίασε την κίνηση σε μια ανάρτηση στο Χ. «Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί αργότερα στον πόλεμο, η συνεχής μείωση του μεγέθους των δυνάμεων και η ένταση της στρατιωτικής πίεσης τους τελευταίους μήνες - έχει μας κράτησε μακριά από την επίτευξη των πολεμικών στόχων».

«Αυτό συνδέεται άμεσα με την απομάκρυνσή μας από τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας για ομήρους», πρόσθεσε.

*Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση στον Τύπο:

Υπό το φως των ειδήσεων σχετικά με την απόσυρση των δυνάμεων ελιγμών από τη Γάζα, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων μας υπενθυμίζει ότι ο Ισραηλινός Στρατός εισήλθε στη Γάζα μετά τις 7 Οκτωβρίου για να επιφέρει μια πλήρη νίκη για το κράτος του Ισραήλ

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τις δυνάμεις ελιγμών από τη Γάζα και να στραφεί σε συνεχή άμυνα αποδεικνύει ότι ο Ισραηλινός Στρατός μπόρεσε να φέρει στο Ισραήλ πολλά επιτεύγματα και νίκες στον στρατιωτικό στίβο και να υπονομεύσει τις δυνατότητες της Χαμάς.

Ο Πρωθυπουργός και το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο - ήρθε η ώρα να φέρουμε το κράτος του Ισραήλ στην απόλυτη νίκη! 

Η αποχώρηση των δυνάμεων ελιγμών θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα στη συμφωνία. 

Τώρα, οι όμηροι στη Γάζα δεν πρέπει να μείνουν πίσω!"

Σχολιο.- Δεν τολμώ να το ελπίζω / πιστέψω .Χτυποκάρδι ,ταχυπαλμια και περιμένω ....

Σχολιο.- μάλλον δέχονται πιέσεις από ΗΠΑ η απλώς ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση γενοκτονίας και εκτοπισμού πληθυσμού

Σχολιο.-  κ πανε για το 2ο... ..τους έχω ικανούς για ότι χειρότερο

Ποιος ξέρει τι συμφωνίες γινονται η λύνονται αυτή την στιγμή και μεις τα πιόνια δεν ξέρουμε τίποτα

Πάντως μετά την σφαγή ο κόσμος δεν τα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος

ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ,Γερμανία ,Ιταλία,Μ.Βρετανια ,Γαλλία είναι οι χώρες που προμηθεύουν το γενοκτονικο κράτος των ισραηλινοναζί με όπλα,αεροπλάνα ,συστήματα ελέγχου και δισεκατομύρια δολάρια και ευρώ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Έχουν και άλλες βλέψεις για Κρήτη,Ρόδο, Κύπρο, Θεσσαλονίκη κτλ "Οι πόλεις "αναπλάθονται", οι ντόπιοι εκτοπίζονται"

"Η ισραηλινών συμφερόντων εταιρία Belvedere με την συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας και την παράνομη εκχώρηση το 2017 του δεξιού πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκκένωσε την εμβληματική κατάληψη της Rosa Nera στο λόφο Καστέλι Χανίων, για να το μετατρέψει σε 5αστερο ξενοδοχείο, που με τα κέρδη του θα χρηματοδοτεί και αυτό τον ισραηλινό στρατό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ : Ο Λάρρυ Χέμπερτ εν ενεργεία ανώτερος αξιωματικός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας κάνει απεργία πείνας από το(καθολικό ) Πάσχα μπροστα από τον Λευκό Οίκο σε διαμαρτυρία για την γενοκτονία της Παλαιστίνης και τον ενεργό ρόλο των ΗΠΑ σε αυτήν ..

Ο Χέμπερτ δηλώνει ότι εμπνεύστηκε από τον Άαρον Μπούσνελ,τον 24χρονο Αμερικανό που υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία και αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη 

*Άαρον Μπούσνελ

Ο.24χρονος Άαρον Μπουσνελ, που υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορία και στις 25 Φεβρουαρίου 2024 περπάτησε μέχρι την πύλη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον και δήλωσε 

«Με λένε Άαρον Μπούσνελ, υπηρετώ στην Αεροπορία των ΗΠΑ και δεν μπορώ να είμαι άλλο συνένοχος σε μια γενοκτονία. 

Πρόκειται να προβώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας, αλλά εάν τη συγκρίνουμε με αυτά που υφίστανται οι άνθρωποι στην Παλαιστίνη, στα χέρια των αποικιοκρατών τους, δεν είναι καθόλου ακραία. 

Είναι αυτό που η κυρίαρχη τάξη μας έχει αποφασίσει ότι θα είναι το κανονικό».

Για να ρίξει μετά εύφλεκτο υλικό επάνω του και να βάλει φωτιά.

Οι τελευταίες του λέξεις, τις οποίες επανέλαβε πριν καταρρεύσει, ήταν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Χούθι, μια αντιστασιακή οργάνωση της Υεμένης, επιτίθενται σε πλοία που συνδέονται με το “Ισραήλ” που διασχίζουν την Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση. 

Σε στρατηγική τοποθεσία στο βροχερό, νότιο άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, με ένα λιμάνι βαθέων υδάτων στο Άντεν, η Υεμένη ελέγχει το Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας. 

Αυτό το στενό πέρασμα από την Ερυθρά Θάλασσα προς τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα είναι ένα σημαντικό θαλάσσιο μονοπάτι που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Αραβική Θάλασσα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, την Μεγάλη Τετάρτη 7 Απριλίου 2004, ο μεγάλος Τάσσος Παπαδόπουλος είπε το μεγάλο ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μοναδικό νοσοκομείο που λειτουργεί υποτυπωδώς στη βόρεια Γάζα, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Αλ Σίφα, είναι το νοσοκομείο των Βαπτιστών, για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 350.000 κατοίκων που έχουν απομείνει εκεί. 

Αυτή ήταν η κατάσταση σήμερα στο νοσοκομείο..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου!

Προκαταρκτική εξέταση για Βασιλακόπουλο και Καπράβελο σχετικά με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τους θανάτους από τον κορονοϊό διέταξε η  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Ρε καλώς τα παιδιά της πιάτσας......!

Τότε λαλούσαν με γεμάτες τσέπες.

Τώρα όμως θα κάνουμε ταμείο !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έδωσε αύξηση τώρα, τέλος τα επιδόματα!!! Τι γιατί αύξησε τον κατώτατο μισθό ...ακόμη δεν κατάλαβες;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζαγοράκης : Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024

Όταν εγω σας λέω ότι μας κυβερνά το τρικέφαλο τρικομματικό τέρας και ότι ένα ειναι το κομμα και έχει και χρώμα. Το χρωμα της καρέκλας του χρήματος της λαμογιάς.

Η ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε αφού η μαμά της πουτάνας της καριόλας της Δόμνας στα 72 θέλει να δουλέψει αλλάξτε ρε και τα όρια συνταξιοδότησης και κάντε τα στα 90 αφού άλλαξε και το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιεράπετρα την νύχτα. Στάχτη 2.000 στρέμματα. Κυβέρνηση Μητσοτάκη του 2ου του βλαμμένου !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΠΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (Destroy Greece…)

• Το σοκαριστικό έγκλημα, άλλη μία γυναικοκτονία, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγ. Αναργύρους, και ο τρόπος που αυτή εξελίχθηκε,

• Οι εισαγγελικές αρχές που 14 μήνες μετά(!) το έγκλημα στα Τέμπη θυμήθηκαν να πάνε στα γραφεία του ΟΣΕ και να παραλάβουν τις ηχογραφημένες συνομιλίες,

• Η αποστολή βομβών φωσφόρου από την ελληνική κυβέρνηση προς τις ουκρανικές αρχές μέσω Τσεχίας (δηλαδή όπλων που έχει απαγορευτεί η χρήση τους από τη δεκαετία του 1980, αλλά χρησιμοποιήθηκαν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και τώρα στη Μέση Ανατολή),

• Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της διεθνούς φαρμακοβιομηχανίας (με επικεφαλής τον κ. Μπουρλά) τη στιγμή που οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν τις μυστικές συμφωνίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την Pfizer,

• Η νέα έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ που κάνει λόγο για 2.658.400 άτομα (26,1% του πληθυσμού) σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού,

• Η σιωπή της ελληνικής πλευράς για την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν (πράξη πολέμου), και πολλά άλλα…

…δείχνουν περίτρανα μια αδιανόητη παρακμή της «κεφαλής» της χώρας (πολιτικής, θεσμικής, πνευματικής κ.λπ.) αλλά και ένα μεγάλο σάπισμα τμήματος της κοινωνίας.

Αυτά και άλλα πολλά φέρνουν στην επιφάνεια το τι έγινε και τι γίνεται εδώ και 15 χρόνια στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα. Και ενώ κάποια παρασιτικά στρώματα πλουτίζουν, ενώ ρέει άφθονο μαύρο χρήμα, μίζες και μπαζώματα κάθε είδους με ατιμωρησία και ακαταδίωκτο, σε πιο μοριακό επίπεδο και στο πιο φτωχό κομμάτι της κοινωνίας συντελείται μια ευρεία λουμπενοποίηση και αναπτύσσονται αντικοινωνικές συμπεριφορές. Δεν πρόκειται για τη δήλωση του αστυνομικού, ότι «το 100 δεν είναι ταξί». Πιο σημαντική είναι η διαπίστωση ότι «το κράτος δεν είναι κράτος», ότι η Πολιτεία δεν λειτουργεί, ότι οι υποδομές διαλύονται, ότι ο Πολιτισμός υποχωρεί .

Το κράτος των «από πάνω» λειτουργεί εντελώς αντικοινωνικά. Αδιαφορεί για την κοινωνική συνοχή, για τους όρους επιβίωσης εκτεταμένων τμημάτων της κοινωνίας σε όλη τη χώρα. «Λειτουργεί» εντελώς διαστροφικά και με διαβρωμένους όλους τους θεσμούς του. Και μάλιστα σε συνθήκες που δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο υπουργοί που έχουν σχέση με την Προστασία του Πολίτη και τη Δικαιοσύνη (Χρυσοχοΐδης και Φλωρίδης, γνήσια παιδιά του σημιτισμού και τώρα υπάλληλοι του μητσοτακισμού) όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα (π.χ. να παραιτηθούν άμεσα) αλλά, αντίθετα, βγάζουν και γλώσσα. Ναι, ο κ. Φλωρίδης είπε πως «όσοι μιλούν για μπαζώματα είναι για τα μπάζα». Λόγος υπουργού Δικαιοσύνης! Θεωρεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι για τα μπάζα…

Όταν μία ολόκληρη κυβέρνηση πιάνεται στα πράσα ότι είναι συνώνυμο της διαπλοκής και εντελώς βουτηγμένη στη ΝΑΤΟφροσύνη, και όταν παράλληλα ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα συμμετέχει στο διαχρονικό έγκλημα που πραγματοποιείται από το 2010 μέχρι σήμερα σε βάρος της κοινωνίας και της χώρας, είναι λίγο σόλοικο, όλοι μαζί, να καμώνονται τους κατήγορους, και τους υπερασπιστές μιας κανονικότητας που τη διαταράσσει η αντικοινωνική συμπεριφορά κάποιων παραβατικών στοιχείων. 

Πρώτα απ’ όλα επειδή ΑΥΤΟΙ είναι οι άμεσοι υπεύθυνοι, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που γίνεται ενάντια στη χώρα και την κοινωνία. Κι από πάνω θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες στις λουμπενοποιημένες, κακοποιητικές, αντικοινωνικές βίαιες αντιδράσεις που αναπτύσσονται πάνω στο έδαφος της εξαθλίωσης, του αποκλεισμού, του εξανδραποδισμού, της προβολής της μαγκιάς, πάνω στη διαφήμιση της βίας και του γενικευμένου τραμπουκισμού.

Οι ελίτ (ή μάλλον, αλήτ-ελίτ) της χώρας χαίρονται και πλουτίζουν με το «Destroy Greece». Για παράδειγμα, την τρίτη μέρα της πυρκαγιάς στα Πιέρια όρη εμφανίστηκε ένα Καναντέρ… ενώ ήδη είναι έτοιμα τα σχέδια και οι άδειες για επέκταση των ανεμογεννητριών!

Μόνο μια Κοινωνία σε συνοχή, μόνο η αγάπη για τον Τόπο και η υποστήριξη της Ζωής μπορούν να εγγυηθούν την ίδια την ύπαρξη της Χώρας, και να εμποδίσουν τη βύθισή της, τη διάλυσή της.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Απριλίου.

Αντίδραση υπήρξε από την Ελληνική Λύση, η οποία σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «την ώρα που το εμπορικό έλλειμμα εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ το δημόσιο χρέος έχει τεθεί εκτός ελέγχου, το καθ’ επίφαση “Οικονομικό” Φόρουμ των Δελφών, αντί να ασχοληθεί με την καταρρέουσα οικονομία, προκαλεί το πανελλήνιο προσκαλώντας τον Ουκρανό Ζελένσκι! Τον σύμμαχο των Τούρκων, που ως πρόεδρος απαγόρευσε την ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία και εξαφάνισε την ελληνική εθνική κοινότητα από τις πατρογονικές της εστίες έπειτα από χιλιάδες χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας!», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Καταλήγοντας, το κόμμα σημειώνει, πως «όσοι λοιπόν επιθυμούν να προκαλέσουν τον Ζελένσκι στην Ελλάδα, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ρωσία, ας κάνουν την εκδήλωση σπίτι τους και ας μην καπηλεύονται τον ιερό συμβολισμό των Δελφών».

Αντίδραση όμως υπήρξε και από το ΚΚΕ, που γνωστοποιεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών του επικεφαλής του αντιδραστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, καθώς και της διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στην οποία προφανώς θα συζητηθεί και η ένταξη της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο πως ούτε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ούτε κάποιο άλλο στέλεχος του ΚΚΕ πρόκειται να συμμετάσχει», σημειώνεται στην ανακοίνωση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλιματική κρίση λέει ο Κασσελάκης, κλείνοντας το μάτι στον Μητσοτάκη να κάψει φέτος όλη την Ελλάδα επικαλούμενος την κλιματική κρίση. Η αναφορά και μόνο σε κλιματική κρίση, που παραπέμπει σε ακραία φαινόμενα, ακυρώνει κρατικούς σχεδιασμούς και υποδομές και απελευθερώνει τον Μητσοτάκη από το άγχος της ευθύνης. Ποιο κράτος μπορεί να αντιμετωπίσει ακραία φυσικά φαινόμενα; Άρα εστιάζουμε επικοινωνιακά στις εκκενώσεις και είμαστε ωραίοι.

Σχολιο.- Μια από τα ίδια με τον Κούλη, αμερικανάκια και οι δύο.

Σχολιο.- 70 φωτιές εχθές σε όλη την Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα, αν η κυρα Ούρσουλα ήρθε στην Αθήνα για υποστήριξη του Μητσοτάκη;

ήρθε για να συναντήσει κρυφά τον επικεφαλής της Pfizer Αλμπέρτο Μπουρλά που κι αυτός βρέθηκε … τυχαία στην Αθήνα;

τα συνδύασε;

τι να σας πω; 

Πάντως αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι η Ευρωπαϊκή εισαγγελία σκαλίζει την αλληλογραφία και τις μίζες Μπουρλά/Ούρσουλας για τα υπερτιμολογημένα και σε τεράστιες ποσότητες με … απευθείας παραγγελία, εμβόλια για τον Covid!

Την κυρα Ούρσουλα ο αρχιPfizer δεν μπορώ να αποδείξω ότι την είδε / αλλά συναντήθηκε με τον … Τσίπρα σίγουρα! 

Είναι βλέπετε που κι ο πρώην αρχηγός και πρώην εμφανιζόμενος “αριστερός”, θέλει να κάνει κι αυτός … ευρωπαϊκή καρριέρα! 

Νοίκιασε κι εταιρείες για … rebranding…

Τι να λέμε τώρα; 

Έξοδα…

Σχολιο.- Ο αδελφός της Μαρέβα είναι στην Pfizer από την αρχή του κορωνοϊου.. Τυχαίο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γουιάνα σηκώνει το κεφάλι: ο Πρόεδρος της Γουιάνα βάζει στην θέση του "αγρίως" ένα Βρετανό δημοσιογράφο!

https://twitter.com/i/status/1777076890081104347

σχολιο.- Σωστός!

Σχολιο.- Βρωμισαμε όλο τον πλανήτη Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στην διαφημιζόμενη και αναγκαία βιομηχανική μας επανάσταση και τώρα λέμε σε αναδυόμενες οικονομίες να αυτοκτονησουν διότι λέει ρυπαίνουν. 

Κάτι μου θυμίζει αυτό. Αμερικανική κουτοπονηριά.

Σχολιο.- Η Γουιάνα είναι στη Λατινική Αμερική βέβαια, ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα.

Σχολιο.- Αλλά και όλοι οι άλλοι λαοί που έχουν υπό κατοχή οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες

Σχολιο.- Τάπωσε το μαλακισμένο φλεγματικό βρετανικό υπεροπτικό ύφος του Hard Talk.

Σχολιο.- Αυτός ο ψευτομαγκας νόμιζε πώς τούς έχει όλους τού χεριού του όταν τον βλέπω στο BBC !!!

Σχολιο.- Βρετανία ο καρκίνος της γης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7/4/2024     -    19.00

Πανωλεθρία!

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Οι Ισραηλινές εφημερίδες βγήκαν με έκτακτες εκδόσεις, το ίδιο και ραδιόφωνα/τηλεόραση, μεταδίδοντας ότι οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρούν από τη Γάζα!

ΑΝ αληθεύει θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταπεινωτική ήττα έχουν υποστεί οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι έχουν εκπαιδευτεί μόνο για γενοκτονίες και πλήγματα κατά αμάχων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις χωρίς να έχουν πετύχει απολύτως κανέναν στόχο αποχωρούν από τη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω μεγάλων απωλειών στις συγκρούσεις με τη Hamas και ενώ το εσωτερικό μέτωπο στο Τελ Αβίβ με τις τεράστιες διαδηλώσεις κλονίζει την πολεμική κυβέρνηση Netanyahu.

Σχολιο.- από την Χανιουνες εφυγαν Ετσι και αλλιως δεν υπαρχει τιποτα αλλο εκει να καταστρεψουν......και μην ξεχναμε οτι η παλαιστινιακη αντισταση εχει κανει αυτες τις μερες δυο μεγαλα κτυπηματα εναντια του στρατου κατοχης με πολλους τραυματιες και θυματα . Εχουν μεινει ισραηλινοι λιγοι εκει αλλα οι περισσοτεροι εφυγαν.Αλλοι λενε οτι θα κτυπησουν οι ισραηλινοι την Ραφα.....

Σχολιο.- Αλλού γράφει ότι αποχωρούν μόνο από το νότιο τμήμα της Γάζας και αυτό επειδή "πέτυχαν τους στόχους τους και δεν χρειάζεται να παραμείνουν άλλο εκεί." Τι να πιστέψεις τώρα;;

Σχολιο.- Δεν υπαρχει πανωλεθρια....εφυγαν για προετοιμασια για Ραφα, εκαναν σφαγες και σημερα...δυστυχως...περιμενουμε απαντηση ...

Σχολιο.- Αποσυρθηκαν για να δωσουν την εικονα "διαπραγματευσης-ανακωχης" στην Αιγυπτο, τους εβαλαν το μαχαιρι στο λαιμο οι Αμερικανοι γιατι οι ιδιοι χανουν παντου , και ειδικα μετα την επιθεση των Ναζισιωνιστων στην πρεσβεια του Ιραν, που πηγαν να βαλουν τις ΗΠΑ σε πολεμο με το Ιραν, πραγμα που δεν θελει κανεις



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το Πεκίνο πετάει απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov για συνομιλίες με την ηγεσία της Λ.Δ. της Κίνας στις 8-9 Απρίλη.

-Όλα αυτά σε μια αυξανόμενη υστερία στη Δύση για την στενότερη συνεργασία του … “άξονα του Κακού”, Κίνας/Ρωσίας/Ιράν, προειδοποιήσεις του … Μπλίνκεν για τη … βοήθεια της Κίνας στη Ρωσία κι άλλα τέτοια!

Ωστόσο, την ίδια ώρα:

-Ακόμα γελάνε στο Πεκίνο με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν που έστειλε ο Μπάιντεν μέχρι την Κίνα για να τους παρακαλέσει να … μειώσουν την "υπερπαραγωγή" προϊόντων και τη "βιομηχανική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα" γιατί … κάνει ζημιά στην οικονομία της Δύσης (πάνε αυτά περί της … ιερότητας του “ανταγωνισμού”!)

Α, και για να ζητήσει την … κατανόηση του Πεκίνου, σαν μεγάλου πιστωτή των ΗΠΑ, για την κρίση χρέους της χώρας της που έφτασε ήδη τα 35 Τρις και ανεβαίνει ανεξέλεγκτα!

-Τις επόμενες μέρες -κι αφού αναχωρήσει ο Λαβρόφ- θα φτάσει στο Πεκίνο κι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, που θα κουβαλήσει μαζί του και τους επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών εταιρειών (Siemens, BASF, Merck, Mercedes Benz, BMW, Bayer, Thyssen -Krupp κλπ) για … συνεργασία με την Κίνα!

-Ναι, είναι ο ίδιος Σόλτς που πριν ένα χρόνο είχε περάσει στη Bundestag, ολόκληρο πρόγραμμα μέτρων για την … απεξάρτηση από την Κίνα και τον … ανταγωνισμό μαζί της!

-Πως το λέγαν οι αρχαίοι; 

“Πενία, τέχνας κατεργάζεται” - Δηλαδή η φτώχεια* σε αναγκάζει να βρείς νέα κόλπα…

* Θα μπορούσες να το πεις και για την “κρίση”- αλλά οι αρχαίοι δεν είχαν ακόμα τέτοια!

Σχολιο.- Η Κίνα ΔΕΝ είναι ο μεγαλύτερος ΞΕΝΟΣ πιστωτής των ΗΠΑ. Η Ιαπωνία είναι.

Οι ξένοι πιστωτές συνολικά κατέχουν μόνο το 22,9% του χρέους των ΗΠΑ. Και το 10,2% αυτού του χρέους (δηλαδή από το 22,9%, που είναι περίπου 780 δισ $) το κατέχει η Κίνα.

Μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής με 40,4% είναι τα διάφορα ιδιωτικά funds.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aυτό που δεν μπορούν να καταπιούν στη Δύση -αλλά θα … συνηθίσουν- είναι οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του, παρουσία του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Robert Fico, του νέου Προέδρου της χώρας Peter Pellegrini αλλά και του προέδρου του Κοινοβούλιου Ľuboš Blaha:

Pellegrini:

“Κάθε προσπάθεια εφοδιασμού όπλων προς την Ουκρανία, οδηγεί στην καταστροφή!

Η Σλοβακία πάντα θα είναι στην αντίθετη πλευρά του πολέμου και σταθερά υπέρ της Ειρήνης.

Θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω ότι η Σλοβακία είναι πάντα στο πλευρό της ειρήνης και όχι του πολέμου. 

Και ας με κατακρίνει οποιοσδήποτε για αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Έθεσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Σλοβακίας μόνο και μόνο επειδή ένιωσα τη στήριξη αξιοπρεπών ανθρώπων που ζουν και εργάζονται τίμια.”

Ενώ ο Ľuboš Blaha, θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος:

“Τα δυτικά σχέδια για πόλεμο κατά της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν πάση θυσία. 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε αδιέξοδο. 

Πάλι ρατσιστικό μίσος για τους Ρώσους, πάλι περιφρόνηση για τους Σλάβους, πάλι μόνο μια αλήθεια επιτρέπεται, και πάλι η Δύση θέλει να υποδουλώσει την Ανατολή, πάλι όλοι μιλούν για πόλεμο και σπαθί. 

Πώς μπορείς να το πεις αυτό εκτός από φασισμό;

Η νίκη επί του φασισμού είναι το μεγαλύτερο ορόσημο στην ιστορία μας και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες του Κόκκινου Στρατού και του ρωσικού λαού. 

Η νεότερη γενιά δέχεται πυρά από την αμερικανική προπαγάνδα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ιστορική αλήθεια.

Σήμερα έδωσα με σεβασμό το χέρι στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είπα μόνο ένα πράγμα - ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. 

Εκτιμούμε τη θυσία του Κόκκινου Στρατού και σε σχέση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σας ευχαριστούμε - για την ελευθερία, για την ειρήνη, για τη ζωή.”

-Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η “τρόικα” (Fico, Pellegrini, Blaha) που κυβερνάει τη Σλοβακία!

-Και … κερδίζουν 

κιόλας, ανεβάζοντας τα ποσοστά στις εκλογές και την υποστήριξη του λαού στην πολιτική τους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O “αριστερός, λαϊκιστής, εθνικιστής, φιλορώσος, αντιΟυκρανός κι αντιδυτικός*” Peter Pellegrini, εξελέγη χτες Πρόεδρος της Σλοβακίας με 54%!

* Έτσι ακριβώς τον χαρακτηρίζουν τα δυτικά μέσα που … έριξαν μαύρες πλερέζες, γιατί στην προεκλογική περίοδο, τα είχαν δώσει όλα, υπέρ του αντιπάλου του Ivan Korčok, πρώην υπουργού εξωτερικών, που ψήφιζε με … χέρια και με πόδια τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κι έστελνε όπλα στο καθεστώς του Κιέβου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα παρέμβουν εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ

Μέσω μιας σειράς μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν μέσω τρίτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία. 

Το Ιράν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι δεν θα στοχεύσει αμερικανικές εγκαταστάσεις και με τη σειρά του οι ΗΠΑ λένε ότι δεν θα εμπλακούν εάν το Ιράν προβεί σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, χωρίς να συμβουλευτεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία από τις πηγές είναι ο πολιτικός αναπληρωτής του προέδρου του Ιράν, Mohammad Jamshid

Σχολιο.- "Η κύρια ευθύνη για την επίθεση στο  προξενείο της Δαμασκού ανήκει στις ΗΠΑ" - Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν Mohammad Baqeri.

Σχολιο.- δεν ειναι κουλα ολα αυτα?

Σχολιο.- εντελώς κουλά ειδικά όταν γνωρίζουμε οτι αυτοί εξοπλίζουν το Ισραήλ...Υποκρισία και φόβος των HΠA για το Ιράν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα πρόθυρα εμφυλίου ο Λίβανος μετά από απαγωγή αξιωματούχου του Κόμματος (LF) των Φαλαγγιτών! Προβοκάτσια εν όψει χτυπήματος από τους Ισραηλινοναζί στο Ιράν και επίθεσης Ισραηλινοναζί σε Λίβανο.

07/04/2024

Στα πρόθυρα εμφυλίου ο Λίβανος μετά από απαγωγή αξιωματούχου του Κόμματος (LF) των Φαλαγγιτών! Προβοκάτσια εν όψει χτυπήματος από τους Ισραηλινοναζί στο Ιράν και επίθεσης Ισραηλινοναζιστών σε Λίβανο.

Ανησυχητικές αναφορές από τον Λίβανο για εξαφάνιση/απαγωγή αξιωματούχου των Λιβανέζικων Δυνάμεων/Lebanese Forces (LF) Pascale Sleiman και υπεύθυνου στο Jbeil ( Βύβλος) , που αγνοείται εδώ και 5 ώρες. Το LF είναι σθεναρά κατά της Χεζμπολάχ. Πάνε να ρίξουν το Λίβανο σε εμφύλιο παραμονές χτυπήματος των Ισραηλινοναζί στο Ιράν και επίθεσης Ισρηλινοναζιστών κατά Λιβάνου-Χεζμπολά.

Ένταση στο Jbeil ( Βύβλος) όπου εξαφανίσθηκε, φόβοι για εσωτερική αστάθεια πέρα από τις αυξανόμενες εντάσεις Χεζμπολάχ-Ισραηλινοναζιστών.

Γιατί αυτό είναι επικίνδυνο:

-Ο Λίβανος κρέμεται από μια κλωστή, πολιτικά, οικονομικά, ασφάλεια

-Θα μπορούσε να πυροδοτήσει εσωτερική έκρηξη εάν ο αξιωματούχος της LF δεν βρεθεί ή ακόμη χειρότερα βρεθεί νεκρός

-Η κατάσταση είναι ήδη κλονισμένη, το Ισραηλινοναζιστικό καθεστώς χτύπησε βαθιά σήμερα, η Χεζμπολάχ πυροβόλησε χθες ισραηλινοναζιστικό drone

-Οι LF είναι Καθολικοί Φαλαγγίτες (Φασίστες δηλαδή, αυτό σημαίνει Φαλαγγίτες) Μαρωνίτες του Λιβάνου που στον προηγηθέντα εμφύλιο (1975–1990) με σύμμαχο τους ισραηλινοναζί είχαν πολεμήσει κατά Χεζμπολά και Ορθοδόξων και πραγματοποίησαν σφαγές Παλαιστινίων οι πιο αποτρόπαιες σε Σάμπρα και στη Σατίλα.

-H εξέλιξη αυτή επέρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή εν αναμονή ιρανικού χτυπήματος κατά Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος και ενώ σύμφωνα με το Κανάλι 13 του Ισραηλινοναζιστικού καθεστώτος: Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

-Υπήρξαν κάποιες αναφορές ότι βρέθηκε νεκρός αλλά διαψεύσθηκαν..

-Η υπόθεση θυμίζει την υπόθεση Χαρίρι που άλλαξε όλη την πολιτικο-στρατιωτική γεωγραφία της περιοχής.

-Oι Φαλαγγίτες δημιουργούν κλίμα στα γραφεία του Κόμματος στη Βύβλος έφθασε και ο επικεφαλής του σχηματισμού των Lebanese Forces, ο Samir Geagea.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ… A LA CARTE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ! 25 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ 4 ΟΧΗΜΑΤΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ “ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΟΙ… “ΕΥΠΑΘΕΙΣ” ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την ώρα που σφαγιάζονται Έλληνες πολίτες ακόμη και έξω από αστυνομικά τμήματα κι ενώ σύμφωνα με στοιχεία της «Εurostat», η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους» διατίθενται καθημερινά ΔΕΚΑΔΕΣ αστυνομικοί (ένστολοι και μη) για την προστασία μιας αισχρής και βλάσφημης ταινίας («Αδέσποτα Κορμιά» που προβάλλεται στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ) ενώ τα αστυνομικά τμήματα μένουν αφύλακτα!

Σύμφωνα με τη Εurostat, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους». Που βρίσκονται όλοι αυτοί οι Αστυνομικοί; Με τι ασχολούνται; Με προληπτικές παρακολουθήσεις πολιτών; Ευλαβών ιερέων και μοναστηριών; Ανθρώπων και κινημάτων που εναντιώθηκαν στα επιβαλλόμενα «μπόλια» και στο κλείσιμο των εκκλησιών μας; Ακτιβιστών που εναντιώνονται στις νεοταξικές επιταγές;

Όπως σχολιάζει το opaidagogos.blogspot.com, από ποιους τελικά μας προστατεύουν οι ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες αστυνομικοί; από τον «παλαιοχριστιανό» στον οποίο επέδραμαν με ΔΕΚΑΔΕΣ άντρες! και σε απευθείας μετάδοση;  Είναι ή όχι όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο;;;

Πάντως η ταινία «Αδέσποτα κορμιά» προωθεί την έκτρωση (άμβλωση την αποκαλεί), την εξωσωματική γονιμοποίηση και την ευθανασία! Μάλλον ετοιμάζει 2η έκδοση για το δικαίωμα ανήλικων 15χρονών να αλλάζουν φύλο που επίσης ψηφίστηκε από το «Ελληνικό« Κοινοβούλιο !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη,  συνεχίζει να κλιμακώνει είτε απειλώντας την Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζοντάς την ως εμπλεκόμενη στην επίθεση της 1ης Απριλίου, είτε καλώντας τον Λευκό Οίκο να μην παρέμβει στα αντίποινα.Τα αναπόφευκτα αντίποιναΜε μια λέξη, η ανταπόδοση από τα χείλη των ιρανικών αρχών μοιάζει με κάτι αυτονόητο, αναπόφευκτο.