Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Τεταρτη 10 Απριλιου 2024


Ράφια σε σουπερμαρκετ.

Η εκδίκηση του καταναλωτή! Ο Μπάρμπα Στάθης κάθεται κι "αναπαύεται" στο ράφι, όταν ο Αίνος έχει από νωρίς ξεπουλήσει!


ΈΠΙΑΣΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΜΠΆΡΜΠΑ ΣΤΆΘΗ..ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΙΝΟΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ευρωπαία εισαγγελέας ξαναχτυπά: «Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;»

10/4/2024

Η Ευρωπαία εισαγγελέας εκτόξευσε νέα πυρά  κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της.

Στην εισήγησή της, συνέδεσε ευθέως την υπόθεση των Τεμπών με τη διαφθορά, ενώ άφησε αιχμές για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» και συμπλήρωσε ότι έτσι δημιουργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

Η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη και επεσήμανε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη».

Η Λάουρα Κοβέσι κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ έκανε αναφορές με αφορμή τα Τέμπη στο Κράτος Δικαίου αναφέροντας ότι είναι η εγγύηση της ασφάλειας των ανθρώπων, η βάση ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή Είναι κάτι που κάνει τη Δικαιοσύνη να προσφέρει κάτι το απτό».

«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφι ιντ Βέλτ η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717. Επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης αναφερόμενη στην ελληνική νομοθεσία.

Για μια ακόμα φορά η Ευρωπαία εισαγγελέας ανέφερε στο Ε.Κ. ότι λόγω της εθνικής νομοθεσίας δεν κατέστη δυνατό να ερευνήσει όλες τις πτυχές της τραγωδίας στα Τέμπη. 

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό», ανέφερε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-“Μήπως σας βρίσκεται κανένας …Patriot;”

-Ο Ζελένσκι πριν τρεις μέρες απευθύνθηκε στη Δύση, απαιτώντας

“25 συστήματα Patriot με 6-8 εκτοξευτές (όπως στην εικόνα) το καθένα. Και μαζί φυσικά και πυραύλους σε επάρκεια!” 

Όπως είπε (βίντεο 1) είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μέσα στο μήνα, για να “επιβιώσει” το καθεστώς του ( όχι για να … νικήσει όπως έταζε παλιότερα στα αφεντικά του)

-Το Politico, βγήκε να υποστηρίξει το αίτημα με … δραματικό πρωτοσέλιδο: “Δώστε τους γαμ… Patriot”

-“Η Γερμανία δυστυχώς ξέμεινε από Patriots - Ότι είχαμε* το δώσαμε στην Ουκρανία!” βγήκε χτες επίσημα η ΥΠΕΞ Baerbock. (*Σημ: ΟΤΙ 

έχει δώσει η Γερμανία και Δύση έχει πλέον γίνει παλιοσίδερα…)

-Ο επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Borrell μετά έβγαλε … δίσκο: “Με κάθε τρόπο πρέπει να βρούμε επειγόντως 7 συστήματα Patriots να πάνε στην Ουκρανία! Όποιος έχει πρέπει να δώσει”!

-Για να καταλάβετε για τι μιλάμε:

• Ο Ζελένσκι ζητάει πραχτικά 150-200 Patriots με τους πυραύλους τους…

• Σε όλο τον κόσμο, υπολογίζονται (ο Borrel το είπε) περίπου 100 εγκατεστημένα - τα 65 στις ΗΠΑ…

• ΚΑΘΕ Patriot κοστίζει (μαζί με τα … αναλώσιμα) 1 δις Δολλάρια ενώ η δυνατότητα παραγωγής νέων ΔΕΝ ξεπερνά τα 3-4 τον ΧΡΟΝΟ!

-Πρακτικά τώρα: Για να αντέξει ο Ζελένσκι ΠΑΝΩ από μήνα (ο ίδιος το είπε) χρειάζονται:

- 200 δις $ μόνο για την αεράμυνα, και 

- 50 … χρόνια (!!!)

Αυτά ΜΟΝΟ για τους … Patriots! 

+ Προσθέστε και τα πυρομαχικά που ΔΕΝ έχουν ούτε το Κίεβο - ούτε η Δύση! 

+ Και το κυριώτερο: ΟΥΤΕ στρατός έμεινε με 500 χιλ απώλειες και κανένα να μη θέλει να πολεμήσει για πάρτη του ΝΑΤΟ και των Ουκροναζί !

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ; 

-Χρόνο ψάχνουν να βρούν !



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Δίκη Λαφαζάνη(13/4)-Αν “δολοφονήσεις” 57-νέους, εκλέγεσαι βουλευτής-Αν “σώσεις” κατοικίες “τρώς” 18μήνες-φυλακή

Αν “δολοφονήσεις” 57 νέους και νέες, εκλέγεσαι πανηγυρικά βουλευτής και κηρύσσεσαι αθώος-Αν σώσεις πρώτες κατοικίες φτωχών οικογενειών από πλειστηριασμούς, καταδικάζεσαι 18 μήνες φυλακή και εφ’ όσον έχεις, πού έχεις, και άλλες δίκες στην πλάτη σου, τότε κινδυνεύεις να “φας” 5 έως 6 χρόνια φυλακή!!!

Την Πέμπτη 13/4 στο κτίριο 7 και ώρα 9πμ στη Σχολή Ευελπίδων εκδικάζεται, μετά από 7 χρόνια συνεχών αναβολών, η δίκη Λαφαζάνη και 12 συναγωνιστριών και συναγωνιστών του με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα.

Οι κατηγορίες κατασκευάστηκαν με αφορμή την προάσπιση από τους κατηγορούμενους πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών φτωχών οικογενειών. Τις κατηγορίες σκηνοθέτησε, για να απορριφθεί η καθαρή πολιτική δίωξη, η κυβέρνηση Τσίπρα, δια μέσου του αμαρτωλού και στην ουσία “παρακρατικού“, “Τμήματος“, άκουσον-άκουσον, “Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” της Γενικής Ασφάλειας!!!

Και ενώ ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυε δια αυτού του παρακρατικού τμήματος ανωμαλίας, το οποίο παρακολουθεί τους πάντες που κινητοποιούνται για πραγματικά δικαιώματα ζωής και δημοκρατίας (και όχι για “παρένθετες μητέρες”), πρωτοφανείς πολιτικές διώξεις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα,-τέσσερις έχει στην πλάτη του ο Παν.Λαφαζάνης, τις δίκες αυτές συνενετικά συνεχίζει επάξια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έφτασε στο σημείο να καταδικάσει τον Παν.Λαφαζάνη, σε προηγούμενη ανάλογη δίκη, 18 μήνες φυλακή!!!

Το κωμικοτραγικό είναι ότι κανένα από τα κατεστημένα μέσα μαζικής αποβλάκωσης όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την καταδίκη Λαφαζάνη αλλά ούτε καν ανέφεραν ως είδηση την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του!!! Φυσικά, κανένα κατεστημένο κόμα αλλά και τα περισσότερα των λεγόμενων μη κατεστημένων κομμάτων ούτε καν μνημόνευσαν την είδηση του πρώτου πολιτικού προσώπου που καταδικάζεται στην μεταπολίτευση για καθαρά πολιτικούς λόγους σε φυλακή, ενώ και οι νέες “ευαίσθητες” ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της “Νέας Αριστεράς” μόνο που δεν πανηγύρισαν για την καταδικαστική απόφαση.

Η μεγαλύτερη ίσως πληγή για τη χώρα είναι η χειραγωγούμενη και κατευθυνόμενη από πολιτικά, οικονομικά και ξένα συμφέροντα δικαιοσύνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο έξυπνος τρόπος για να κρατάς τους ανθρώπους παθητικούς και υπάκουους είναι να περιορίζεις αυστηρά το φάσμα της αποδεκτής γνώμης, αλλά να επιτρέπεις μια πολύ ζωντανή συζήτηση μέσα σε αυτό το φάσμα.

Noam Chomsky



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απολογία ο Παναιτωλικός για το 

«ΜΑΡΙΑ ΟΡΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΙΝΗ»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και με αυτήν την λιτή αναφορά η Astra Zeneca ΑΠΟΣΥΡΕΙ την ΑΙΤΗΣΗ αδειοδότησης κυκλοφορίας του εμβολίου της (Vaxzervia) για το COVID-19. 

Τι σημαίνει αυτό;;;

Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν αυτό που σηματοδότησε την ΑΠΑΤΗ με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και χορηγήθηκε άκριτα στη νεολαία της Ελλάδας, δεν τελειώνει τις μελέτες ή χειρότερα οι μελέτες δεν θα έδειχναν Αποτελεσματικότητα και κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ και επομένως σταματάει η διαδικασία αδειοδότησης, αφού ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ το προϊόν αυτοί, και τις συνειδήσεις και τους λαούς τους οι «Ειδικοί», που έκαναν τις τηλεπωλήσεις!!!

Το κομμάτι, της παράνομης χρήσης, και όχι οι ανοησίες που ακούστηκαν κατά κόρον, είναι αυτό που σήμερα μπορεί να αποτελέσει το Βατερλώ των τρομοκρατών μας!!!

Ελπίζω οι νομικοί, να καταλάβουν επιτέλους και να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποινική δίωξη, εναντίον της Ουκρανικής εταιρίας φυσικού αερίου "Μπουρίσμα Χόλντινγκς" (Burisma Holdings), άσκησε η Ρωσική Εισαγγελία, με την κατηγορία της χρηματοδότησης της τρομοκρατικής επίθεσης, στον πολυχώρο "Κρόκους Σίτι Χωλ", που κόστισε την ζωή 144 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις ανακριτικές, εξεταστικές και οικονομικές κρατικές δομές της Ρωσίας, η κύρια πηγή τροφοδότησης των τρομοκρατών με χρήμα και όπλα ήταν η αμαρτωλή εταιρία Μπουρίσμα, κέντρο διαφθοράς και ατασθαλιών με διευθύνοντα σύμβουλο τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, που ερευνάται από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Μέσω αυτής της εταιρίας και των παραρτημάτων της το χρήμα, που ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια, έφτασε στις τσέπες των τρομοκρατών, για χτυπήματα όχι μόνο στον πολυχώρο, αλλά και σε άλλες κοινωνικές και οικονομικές δομές στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπως και εναντίον προσώπων κοινωνικής αποδοχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντεύει βδομάδα από τις δηλώσεις του πρώην τσάτσου της Goldman Sachs και διαπλεκόμενου με την εφοπλιστική σαπίλα πουστάρας Ψαροκασέλα, υπέρ της "ιερής αμυντικής συμμαχίας" του ΝΑΤΟ και της συμμετοχής της χώρας μας στους βρόμικους πολέμους της ναζιστικής Ουκρανίας και του σιωναζιστικού Ισραήλ.

Ο μπούλης, ούτως ή άλλως, δεν θα πάει αυτός να σκοτωθεί. Τα δικά μας τα παιδιά κινδυνεύουν. 

Πάντως, με εξαίρεση το ΚΚΕ, δεν έτυχε να δω άλλη αποδοκιμασία των δηλώσεων του πολεμοκάπηλου λίγδα πούστη Ψαροκασέλα.

Ούτε από κανένα στέλεχος του ΤΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται όλοι εκεί συμφωνούν με τον πολεμοχαρή χλιμίτζουρα. Ούτε κι απ' τη Νέα Κεντροαριστερά. 

Έλα, καημένε, τώρα! Σιγά μην τα χαλάσουμε με τους Αμερικάνους! Εξάλλου, τι πάθαμε όταν στηρίζαμε το ΝΑΤΟ με όλα τα μέσα, τότε που κυβερνούσαμε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O λακές των Αμερικανών

«Η Ρωσία απειλεί την Ευρώπη» (!) και πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό πόλεμο (!), δήλωσε ο επικεφαλής διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ (Financial Times 9/04/24).

«Ένας υψηλής έντασης, συμβατικός πόλεμος στην Ευρώπη δεν είναι πλέον φαντασίωση» (!) «Διαφαίνεται σίγουρα γύρω μας» (!) 

Ο λακές των Αμερικανών πιθανόν γνωρίζει ότι μόνο οι ηλίθιοι (και οι άσχετοι) πιστεύουν πως η Ρωσία σκοπεύει να εισβάλει στην Ευρώπη (!) 

Γνωρίζει όμως αναμφίβολα -αυτό μαρτυρούν και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του,- ότι το συμφέρον των αφεντικών του είναι ο ΠΟΛΕΜΟΣ (!)

Σχολιο.- Το ίδιο παραμύθι πουλάει και ο τύπος στην Γερμανία εάν χάσει η Ουκρανία σειρά έχει η Πολωνία και μετά η Γερμανία

Σχολιο.- Στοχος ειναι ο εκφοβισμος και η παραπλανηση απο τα μεγαλα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζει η Ευρωπη και η αναξιοπιστη πολιτικα Ε.Ε.

Σχολιο.- Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ρωσία τους απειλεί, το πρόβλημα είναι ότι δεν τους απειλεί.

Σχολιο.- Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είχε πει πολλές δεκαετίες πριν "Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το τέρας, η σκύλα Μάνα που το γέννησε,ΖΕΙ και βρίσκετε σε οργασμό"

Τα ζούμε δυστυχώς.

Σχολιο.- Ξέρουν ότι το τέλος τους είναι αναπόφευκτο,για αυτό και "σκούζουν".... Ο κόσμος άλλαξε,και σύντομα ΌΛΟΙ θα αντιληφθούμε το βρόμικο ρόλο τους.

Σχολιο.- Διακόσια χρόνια τώρα η Ρωσία έχει τσακίσει τις εισβολές της Ευρώπης στο ρωσικό έδαφος... 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε η ΔΕΗ για την αποθήκη στο χωριό. "Υψηλή" κατανάλωση -0-κιλοβατώρες και 26 ευρώ..δηλαδή στην τετραμηνία πάνω από 100 ευρώ ,δηλαδή 300 € τον χρόνο με μηδέν κατανάλωση...

Σχολιο.- Πληρώνουμε τα κερατιατικα από τις ψήφους των εβδομηενατακατων....

Σχολιο.- Μολις ακούω οτι ειμαστε 4η ακριβότερη χώρα στα τρόφιμα παγκόσμια !!!!!! Οι πλούσιοι πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροιιιιιιι !!!

Σχολιο.- Ας είναι καλά η singular logic με το εβδομηνταενατακατό…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η χτεσινή μεγάλη πολιτική είδηση ήταν, ασφαλώς, η επίσημη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Κίνα και οι συναντήσεις του τόσο με τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, όσο και με τον ίδιο τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Η επίσκεψη αυτή υπογραμμίζει για πολλοστή φορά την αγαστή συνεργασία Ρωσίας και Κίνας σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ έστειλε και ηχηρά μηνύματα προς τη «συλλογική Δύση», που καθένας μπορεί να καταλάβει ποια ήταν ακριβώς…

- Συνεχίστηκαν τα συστηματικά ρωσικά πλήγματα από αέρος σε στρατιωτικές και άλλες, στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 08 προς τις 09 και από τις 09 προς τις 10 του μήνα. Χρησιμοποιήθηκε και πάλι συνδυασμός όπλων, κυρίως επιθετικών drones, τακτικών-επιχειρησιακών πυραύλων και πυραύλων cruise (Iskander-M, Tsirkon, Kinzhal κοκ) και αεροπορικών τηλεκατευθυνόμενων βομβών (X-101, FAB 500 και 1500). Επλήγησαν περιοχές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας της χώρας των ουκρανοναζί, από τον Περιφέρεια Λβοφ (όπου στο στόχαστρο τέθηκε και πάλι η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην πόλη Στρίι) μέχρι την Περιφέρεια Πολτάβας και από την Περιφέρεια Σούμι μέχρι αυτές της Οδησσού και του Νικολάγεφ.

- Μερικοί ακόμη στόχοι που έγινε γνωστό / ταυτοποιήθηκε ότι επλήγησαν:

* Στο Κίεβο και στο αεροδρόμιο Ζουλιάνι καταστράφηκαν 2 ακόμη αντιαεροπορικά συστήματα Patriot (παραγωγής ΗΠΑ), ενώ επλήγη και διοικητικό κτήριο «λήψης αποφάσεων» της διαβόητης SBU (Υπηρεσίας Ασφάλειας της «Ουκρανίας»).

* Στο Χάρκοβο, βιομηχανική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης, επιταγμένη για τις ανάγκες των VSU,

* Στο Ζαπορόζιε, μονάδα κατασκευής και συναρμολόγησης ιπτάμενων drones και το εργοστάσιο KranKompleks, το οποίο χρησιμοποιείται για την επισκευή τεθωρακισμένων οχημάτων,

* Στο Οτσάκοφ (Περιφέρεια Νικολάγεφ), η εκεί ευρισκόμενη αεροναυτική βάση (η οποία έχει φτιαχτεί με χρήματα της Βρετανίας και, ουσιαστικά, είναι καθαρά ΝΑΤΟϊκή),

* Στην Οδησσό, θέσεις προσωρινής διαμονής ξένων μισθοφόρων και 3 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο χωριό Αβανγκάρντ, κοντά στην ίδια την πόλη – 1 γερμανικής κατασκευής IRIS-T και 2 άγνωστης, προς το παρόν, ταυτοποίησης.

- Και από τα στοχευμένα με χειρουργική ακρίβεια πλήγματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αμιγώς στρατιωτικούς στόχους, περνάμε τώρα στα στοχευμένα κατά του ρωσικού άμαχου πληθυσμού πλήγματα των VSU και του ναζιστικού χουντικού καθεστώτος του Κιέβου. Από τα πολλά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση, ξεχώρισα τα σημαντικότερα, από πλευράς συνεπειών:

- Στην Περιφέρεια Κουρσκ και στο χωριό Κλίμοβο, από βλήματα όλμων σκοτώθηκαν 1 άμαχη γυναίκα και ένα 12χρονο παιδί που κινούταν με το ποδήλατό του, ενώ βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο άλλος 1 άμαχος πολίτης,

- Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ ουκρανικό drone έπληξε εν κινήσει βυτιοφόρο που μετέφερε γάλα.

- Στη ΛΔ Ντονιέτσκ, 2 τραυματίες στην Γκόρλοφκα και τη Γιασινοβάταγια, πάλι από πλήγματα drones.

- Στην Περιφέρεια Κουρσκ και την πόλη Μπορισογκλιέμπσκ στόχος έγινε το κτήριο της τοπικής Σχολής της ρωσικής Αεροπορίας – υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου, χωρίς ανθρώπινα θύματα,

- Και στην Περιφέρεια Χερσώνας, σε 2 διαφορετικά περιστατικά στην Καχόφκα, επλήγησαν αντίστοιχες πολυκατοικίες. Στο πρώτο περιστατικό υπήρξαν 2 νεκροί και 1 τραυματίας άμαχοι, ενώ στο δεύτερο 1 νεκρός (το κτήριο τυλίχτηκε στις φωτιές).

Σχολιο.- χτυπηθηκε ενα παρκιγκ με 32 D-20 στοιχεια πυροβολικου.Τα ειχαν εκτεθειμενα οι Ουκροναζι και τα τακτοποιησηαν οι Ρωσοι με μια βολη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10/4/2024     -      15.00

-Republika Srpska vs Christian Schmidt: Η Μπάνια Λούκα αντεπιτίθεται

Συντάκτης του καναλιού Serbsky Vestnik ειδικά για το RT στα Βαλκάνια 

Αφού ο παράνομος Ύπατος Εκπρόσωπος Κρίστιαν Σμιτ άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ, η Μπάνια Λούκα ζήτησε να καταργηθεί η θέση και να ελεγχθεί η νομιμότητα της παρουσίας του Σμιτ στη Β-Ε.

-Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αλλοδαπών, ο Christian Schmidt εισήλθε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ως Γερμανός διπλωμάτης και όχι ως διπλωμάτης του ΟΗΕ, επομένως όλες οι αποφάσεις του είναι παράνομες. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπορεί επίσης να παράσχει έγγραφο που να επιβεβαιώνει τον διορισμό του Σμιτ στη θέση, καθώς η Ρωσία και η Κίνα δεν τον ενέκριναν.

Από την άποψη αυτή, ο υπουργός Ασφαλείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, Nenad Nesic, αναμένει ότι η εισαγγελία θα ερευνήσει την παράνομη παραμονή του Schmidt στη Β-Ε και επίσης ειρωνικά σημείωσε ότι «ο Schmidt μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βοσνία».

-Η Μπάνια Λούκα σκοπεύει να μηνύσει τον Christian Schmidt λόγω των παράνομων αποφάσεών του. Επικεφαλής της νομικής ομάδας θα είναι ο Ιταλός δικηγόρος Angelo Tartaglia, ο οποίος βοηθά επίσης Σέρβους από τη Σερβία και τη Δημοκρατία Σέρπσκα στην προετοιμασία αγωγής κατά του ΝΑΤΟ σχετικά με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τους βομβαρδισμούς του 1995 και του 1999.

«Σχεδιάζουμε να καταθέσουμε αγωγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Christian Schmidt, αλλά ο λόγος που εμπλέκομαι σε όλα αυτά είναι επειδή ό,τι κάνει ο κ. Schmidt το κάνει παράνομα», λέει ο Tartaglia.

-Και αν η Μπάνια Λούκα είναι έτοιμη να αγνοήσει την ποινική υπόθεση εναντίον του Μίλοραντ Ντόντικ, τότε ο νόμος περί ιδιοκτησίας που θέλει να περάσει ο Σμιτ θα ωθήσει τη Δημοκρατία Σέρπσκα να αποσχιστεί από τη Β-Ε.

Η Δημοκρατία Σέρπσκα συνεχίζει να πιέζει για την κατάργηση της θέσης του Ύπατου Εκπροσώπου λόγω των αντισερβικών πολιτικών της, που εμποδίζουν την ανάπτυξη ολόκληρης της Βοσνίας. Εάν ο Christian Schmidt καταπατήσει τη συνταγματική τάξη της σερβικής οντότητας, τότε ένα νέο κράτος ενδέχεται να εμφανιστεί στον κόσμο στο εγγύς μέλλον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 80 χρόνια, στις 10 Απριλίου 1944, η Οδησσός απελευθερώθηκε από τα στρατεύματα του 3ου Ουκρανικού Μετώπου.

Τη νύχτα της 10ης Απριλίου, στρατεύματα της 8ης Φρουράς, της 6ης και της 5ης Στρατιάς Σοκ, με τη βοήθεια παρτιζάνων, μετά από σύντομη προετοιμασία πυροβολικού, επιτέθηκαν στον εχθρό στην Οδησσό. Τα στρατεύματα της 8ης Στρατιάς Φρουρών εισέβαλαν στο δυτικό τμήμα της πόλης και σχηματισμοί της 6ης και 5ης Στρατιάς Σοκ ώθησαν τον εχθρό από τα βόρεια και τα βορειοδυτικά. Στις 10 το πρωί της 10ης Απριλίου, η Οδησσός απελευθερώθηκε πλήρως από τα σοβιετικά στρατεύματα. Το σύμβολο της απελευθέρωσης της πόλης από τη ναζιστική κατοχή ήταν το κόκκινο πανό που υψώθηκε εκείνη την ημέρα πάνω από την Όπερα.

27 σχηματισμοί και μονάδες που διακρίθηκαν περισσότερο κατά την απελευθέρωση της πόλης έλαβαν το τιμητικό όνομα «Οδησσός». Για τον ηρωισμό και το θάρρος που επιδείχθηκε στις μάχες για την πόλη, σε 14 άτομα απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης, σε περισσότερα από 2 χιλιάδες 150 άτομα απονεμήθηκαν παραγγελίες και μετάλλια της ΕΣΣΔ.

Την 1η Μαΐου 1945, με διαταγή του Ανώτατου Αρχηγού Ι.Β. Ο Στάλιν Οδησσός ανακηρύχθηκε πόλη ήρωας.

Με διάταγμα του Προεδρείου του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ της 8ης Μαΐου 1965, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες προς την πατρίδα, το θάρρος και τον ηρωισμό που επέδειξαν οι εργαζόμενοι της πόλης στον αγώνα κατά των ναζιστικών εισβολέων, της ήρωας πόλης της Οδησσού. τιμήθηκε με το παράσημο του Λένιν και το μετάλλιο Χρυσό Αστέρι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνατος στον κάθε εγκληματία Ναζί 

Σαν σήμερα το 1957, ο Blagoje Jovović, ένας αξιωματικός του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού, πυροβόλησε τον εγκληματία πολέμου Ante Pavelic, τον ιδρυτή του ανδρείκελου Φασιστικού Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας, κατά τη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης που οργάνωσε ο αδελφός του Jakov Jović.

 Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πάβελιτς κατέφυγε στην Αργεντινή, όπου και παρέμεινε πολιτικά δραστήριος. Τραυματίστηκε το 1957 σε μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από άγνωστο, ενώ στη συνέχεια κατέφυγε στην Ισπανία, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του το 1959.

Ο Άντε Πάβελιτς το 1957 επέζησε, αλλά δεν συνήλθε από τις συνέπειες της σοβαρής πληγής του και πέθανε σιγά σιγά με αγωνία για δυόμισι χρόνια. Στην επιχείρηση εξόντωσης του Πάβελιτς, εκτός από τον Μπλαγκόγιε, συμμετείχε και ο συνάδελφός του Μίλο Κριβοκάπιτς.

Ο ίδιος ο Jovovich περιέγραψε αυτή τη στιγμή, η οποία συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο "Two Bullets for Pavelic":

«Τον ακολουθώ. Γρήγορα. Σχεδόν τρέχω. Και τώρα είμαι ήδη επτά ή οκτώ μέτρα μακριά. Ο Πάβελιτς υποψιάστηκε και άρχισε να φωνάζει: «Γάμησα τη μάνα σου, μια Σερβοεβραία κομμουνίστρια!» Ακούω έναν πυροβολισμό, αλλά δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται. Δεν σταματάω. Τρέχω κατευθείαν προς το Πάβελιτς. Κάνω μερικά βήματα ακόμα και πυροβολώ. Τον πυροβολώ στην πλάτη γιατί τρέχει. Δύο σφαίρες φτάνουν στο στόχο τους. Πέφτει. Δεν πιστεύω ότι είναι νεκρός.

Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα: είναι καλύτερα να μείνει ζωντανός, μετά θα τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, θα τον δουν οι άνθρωποι και θα τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη!

Να τον τελειώσω; Παίρνω την τσάντα του, παρατημένη εκεί κοντά. Τι περιέχει? Τεκμηρίωση? Κι αν υπάρχουν χρήματα; Αν με πιάσουν θα με δηλώσουν κλέφτη. Θα πουν ότι σκότωσα για χρήματα. Κάποιος φωνάζει: «Γιούρε, Γιούρε». Και με πυροβολεί. Γυρίζω και πυροβολώ κι εγώ. Ο κόσμος βγαίνει στο δρόμο. Ρωτούν τι είδους πυροβολισμούς. «Είναι τρελός ή μεθυσμένος. Οι ανόητοι μέθυσαν και πυροβολούν σε κάθε ζωντανό» τους φωνάζω. Το περίστροφο είναι στην τσέπη μου. Για κάθε ενδεχόμενο, άφησα ένα φυσίγγιο...»

Το ποιος πυροβόλησε τον Πάβελιτς έγινε γνωστό μόλις το 1999, όταν ο Γιόβοβιτς επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο για πρώτη φορά μετά τη μετανάστευση και είπε στον Μητροπολίτη Αμφιλοχιέ για τα πάντα. Πρόσφατα, η κόρη του Blagoje Jovovich έλαβε σερβικό διαβατήριο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ ΣΡΠΣΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΣΝΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΝΌΜΟ. 

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΗΡΎΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΈΙΤΟΝ. 

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΆΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΆΝΙΑ. 

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΞΕΚΙΝΆΝΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΌΠΛΑ. 

Η ΜΠΆΝΙΑ ΛΟΥΚΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΝΌΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΈΝΟΥΣ ΠΡΆΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΌΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΤΉΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΕΠΙΚΡΆΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ. 


Και εγένετο η Republika Srpska. 

Το όνειρο χιλιάδων Σέρβων σήμερα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ παίρνει σάρκα και οστά. 

Η Δημοκρατία Σέρπσκα θα διεξαγάγει εκλογές χωρίς τη συμμετοχή της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Β-Ε

 Όλα τα Σέρβικα μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Β-Ε παραιτούνται επειδή ο παράνομος ύπατος εκπρόσωπος Christian Schmidt παρενέβη στον εκλογικό νόμο της Β-Ε.

«Υποβάλλω την παραίτησή μου και την υποβάλλω στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας Σέρπσκα για περαιτέρω εξέταση και απόφαση. Το πώς θα ενεργήσουν τα υπόλοιπα μέλη της Ρεπουμπλικανικής Εκλογικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη», δήλωσε ο πρόεδρος της CEC Όλιβερ Μπλαγκόγιεβιτς.

 Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της δημοκρατίας θα παραιτηθεί την Πέμπτη. Μαζί με τον Όλιβερ Μπλαγκόγιεβιτς, θα παραιτηθεί και ένα άλλο μέλος της επιτροπής, ο Αλεξάντερ Ραντέτα.

 Ουσιαστικά, αυτό είναι το σημείο χωρίς επιστροφή. Η Δημοκρατία Σέρπσκα θα υιοθετήσει σύντομα τον δικό της εκλογικό νόμο και δεν θα εξαρτάται από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Β-Ε.

 Επιπλέον, η Μπάνια Λούκα ετοιμάζεται να υιοθετήσει το Νόμο για τους ξένους πράκτορες και επίσης απειλεί να φυλακίσει τον Christian Schmidt και τον Αμερικανό πρεσβευτή Michael Murphy (τέτοια παιχνίδια μπορούν να παίζονται μαζί). Η Μπάνια Λούκα γνωρίζει επίσης ότι οποιαδήποτε παραχώρηση θα εκληφθεί ως αδυναμία για περαιτέρω πίεση, γι' αυτό και η RS εισάγει τέτοια σκληρά μέτρα .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μιλούν για την αποτυχία του σοσιαλισμού. Ας δείξουν πρώτα την επιτυχία του καπιταλισμού στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική"

Φιντέλ Κάστρο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΤΕΪΡ ΓΙΑΣΙΝ

Στις 9 Απριλίου 1948, σχεδόν 120 καθάρματα από δύο παραστρατιωτικές ομάδες των ισραηλινοναζιστών επιτέθηκαν σε ένα παλαιστινιακό χωριό εξακοσίων ανθρώπων κοντά στην Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα περισσότεροι από 107 Παλαιστίνιοι άμαχοι να δολοφονηθούν μέσα σε μια νύχτα, με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι δύο ομάδες επιτέθηκαν στο χωριό προκειμένου να “καθαρίσουν” τον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ από τους Παλαιστίνιους κατοίκους του, καθώς και για να στείλουν ένα μήνυμα στους υπόλοιπους Παλαιστίνιους της περιοχής.

Οι παραστρατιωτικοί ισραηλινοναζιστές αποικιοκράτες μπήκαν στο χωριό, πυροβολώντας όσους βρίσκονταν στο δρόμο και πετώντας χειροβομβίδες σε σπίτια, καταστρέφοντας τα και σκοτώνοντας τους κατοίκους που κρύβονταν μέσα. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν στρατεύματα να λεηλατούν σπίτια και πτώματα, να κλέβουν χρήματα και κοσμήματα από τους επιζώντες και να καίνε πτώματα.

Υπήρχαν επίσης πολλές αναφορές για βιασμούς και διαμελισμούς σωμάτων, ενώ ξεχώριζε και μια μαρτυρία ότι κάμποσοι χωρικοί δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια “νικητήριας παρέλασης” στις ισραηλιτικοναζιστικές γειτονιές της Δυτικής Ιερουσαλήμ.

Επικεφαλής της σιωνιστοναζιστικής Ιργκούν, της μίας από τις δύο παραστρατιωτικές ομάδες ήταν ο Μεναχέμ Μπέγκιν, μετέπειτα «πρωθυπουργός» του ισραηλινοναζιστικού αποικιακού καθεστώτος και ιδρυτής του σιωνιστικοναζιστικού κόμματος “Λικούντ”, δηλαδή του κόμματος του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"- Η Astra Zeneca ΑΠΟΣΥΡΕΙ την ΑΙΤΗΣΗ αδειοδότησης κυκλοφορίας του εμβολίου της (Vaxzervia) για το COVID-19. Με αυτόν τον λιτό και απέριττο τρόπο, σαν να μην τρέχει τίποτα 

-Τι σημαίνει λοιπόν αυτό ???

-Το "προϊόν" αυτό δεν ολοκληρώνει τις μελέτες ή χειρότερα οι μελέτες δεν θα ολοκληρωθούν, μιας και ΔΕΝ θα έδειχναν αποτελεσματικότητα και κυρίως ΑΣΦΑΛΕΙΑ και επομένως σταματάει η διαδικασία αδειοδότησης, αφού ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ το προϊόν όμως που υποχρεωτικά επέβαλαν εις βάρος μας

-Τι λέγατε για τους ψέκες ???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό ειναι επιτυχία ..φοβαται ένας από τους πιο ισχυρούς στρατους του κόσμου τους ξυπόλητους αντάρτες που μάχονται σαν λιοντάρια 

"Ο στρατός του Ισραήλ γνωστοποίησε νωρίς το πρωί της Τρίτης 9/4 πως χρησιμοποίησε, για πρώτη φορά, το νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «C-Dome», τη ναυτική εκδοχή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Σιδηρούς Θόλος», για να αντιμετωπιστεί «ύποπτο» εναέριο αντικείμενο που παραβίασε τον εναέριο χώρο του.

Το βράδυ χθες Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για συναγερμό στον τομέα της Εϊλάτ, πόλης στο νότιο άκρο της ισραηλινής επικράτειας, που είχε γίνει στόχος τον Φεβρουάριο βαλλιστικών πυραύλων -αναχαιτίστηκαν- των υεμενιτών ανταρτών Χούθι, συμμάχων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασικά σημεία από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Κινέζου ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι στο Πεκίνο:

-Και οι δύο χώρες θεωρούν ότι οι συζητήσεις ή επιχειρούμενες διασκέψεις για την Ουκρανία, είναι αναποτελεσματικές εάν δεν ληφθεί υπόψη η θέση της Ρωσίας. 

-θεωρούν τις μονομερείς κυρώσεις ως εκφοβιστικές ενέργειες που όλα τα έθνη πρέπει να καταπολεμήσουν συλλογικά. 

-Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια στην Ευρασία, με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με κυρώσεις στο πλαίσιο των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. 

-Τονίζουν τη σημασία της διατήρησης της μη αντιπαράθεσης και της αποφυγής στοχοποίησης τρίτων μερών.

-Επιπλέον, σκοπεύουν να διατηρήσουν τις κοινές τους προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αξιοποιώντας πολυμερή πλαίσια μετά το τρομοκρατικό περιστατικό στη Μόσχα.

-Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ήταν “σκληρός” απαντώντας στις προειδοποιήσεις κι απειλές της Υπουργού Οικονομικών Γέλλεν περί “κυρώσεων σε εταιρείες και τράπεζες της Κίνας” που συνεργάζονται με τη Ρωσία: “Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να παρεμβεί και να ανατρέψει την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας” τόνισε.

-Ο Λαβρόφ από την πλευρά του, αφού σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών “είναι στο ψηλότερο και στενότερο επίπεδο από ποτέ λόγω και της σχέσης Σι -Πούτιν”, στάθηκε στο ότι όποιες συζητήσεις ή πρωτοβουλίες για την Ουκρανία, ξεκινούν με βάση τη λεγόμενη “φόρμουλα Ζελένσκι” ή παραλλαγές της , είναι “κενές και χωρίς νόημα”

-Συνάντηση Λαβρόφ και του Προέδρου της Λ.Δ. της Κίνας Σι Τζιπίγκ, σήμερα.

-Ανακοινώθηκε νέα επίσημη επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα το επόμενο διάστημα με πρόσκληση Σι.

-Ο Bloomberg, πλήρως απογοητευμένος: “Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι δεν κάνει κανένα χατήρι στη Δύση” 

-Ε, τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή…

**


-Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν: 

"Η Δύση προκάλεσε συγκρούσεις στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές του κόσμου και συνεχίζει να λέει ψέματα. Τώρα χωρίς καμία ντροπή δηλώνουν ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε, ότι απλώς είναι πράσινα άλογα.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας, επιλέγοντας τα πιο αποτελεσματικά, όπως νομίζουν, μέσα καταστροφής. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Θυμόμαστε όμως τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ από το twitter ο Misrahi

Σημειωτέον ότι είναι ισραηλινός εβραίος με αραβική καταγωγή (Μιζράχι) αυτός που το έγραψε

«Αυτό που γίνεται πιο ξεκάθαρο αυτή τη μοναδική στιγμή, είναι ότι η Χαμάς, μια μικρή

Παλαιστινιακό κίνημα, νίκησε όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη τη Δύση.

Όλα.

Κέρδισε στο πεδίο της μάχης και κέρδισε στην κοινή γνώμη. Κατάφερε να αξιοποιήσει θεαματικά την ανάγνωση της ισραηλινής νοοτροπίας, και χρησιμοποίησε κάθε περιουσιακό στοιχείο που είχε με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Κέρδισε καρδιές για τον παλαιστινιακό σκοπό σε όλο τον κόσμο.

Δεν έχει καταστραφεί ή διαλυθεί. Κράτησε σχεδόν κάθε αιχμάλωτο που πήρε πριν από 6 μήνες. Δεν υπέκυψε σε καμία πίεση. Παραμένει λειτουργικό και θανατηφόρο, σε μια πολιορκημένη και βομβαρδισμένη μέχρι τη λήθη μικροσκοπική λωρίδα αν γη

Η ιστορία θα κρίνει τους τελευταίους έξι μήνες ως ένα από τα πιο ιδιοφυή και απίστευτα επιτεύγματα σε όλη τη στρατιωτική ιστορία. Αυτό είναι πέρα από το ακατανόητο.

Διεξάγοντας αυτόν τον πόλεμο με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να σκέφτεται ή να νιώθει, το Ισραήλ έκανε τη Χαμάς έναν θρύλο αντίστασης που θα ζει στην πολιτιστική μνήμη για αιώνες.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να το καταφέρει. Αλλά το έκαναν. Και άλλαξαν την ιστορία για πάντα. Η Παλαιστίνη δεν επιστρέφει ποτέ ξανά στις σκιές. Η Χαμάς κέρδισε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημη δήλωση από Κίνα για την Παλαιστίνη 

Το δικαίωμα της αυτοάμυνας και της ένοπλης αντίστασης κατά του κατακτητή δεν είναι τρομοκρατία αλλά αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού .

Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους επίσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σιωΝαζί δολοφόνησαν τα παιδιά κι εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια... 

10/4/2024     -    22.40

Οι μάρτυρες είναι:

- Hazem Haniyeh και η κόρη του Amal

- Amir Haniyeh, ο γιος του Khaled και η κόρη του Razan

- Mohammed Haniyeh...

Τρία από τα παιδιά του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τρία από τα εγγόνια του δολοφονήθηκαν σε μια δειλή σιωνιστική αεροπορική επιδρομή, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, δυτικά της Γάζας. Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο το όχημά τους στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati

Τραγική στιγμή... Κατά την επίσκεψή του σε ορισμένους Παλαιστίνιους τραυματίες, που νοσηλεύονται στη Ντόχα του Κατάρ, ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του κινήματος της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, έλαβε είδηση για τη δολοφονία τριών γιων του, Χαζάμ, Αμίρ και Μοχάμεντ, και τριών εγγονών του, Αμάλ, Χάλεντ και Ραζάν...

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, πατέρας και παππούς των δολοφονημένων, σχολίασε την είδηση ως εξής:

«Ευχαριστώ τον Θεό γι' αυτή την τιμή που μας έκανε με το μαρτύριο των τριών παιδιών και των εγγονιών μου. Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι σκοτώνοντας τα παιδιά μου θα αλλάξουμε θέση. Το αίμα των παιδιών μου δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα του αγαπημένου μας λαού που μαρτύρησε στη Γάζα, γιατί είναι όλα παιδιά μου»

Ο Τζαμίλ Μεζχέρ, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τα είπε όλα:

«Ο ηγέτης Ισμαήλ Χανίγιε αποτελεί παράδειγμα μιας ζωντανής υποδειγματικής Παλαιστινιακής ηγεσίας, που θυσιάζει τους γιους του στο βωμό της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας.

Οι γιοι του ηγέτη συγχωνεύτηκαν με τους γιους του Παλαιστινιακού λαού, επιβεβαιώνοντας με το αγνό τους αίμα ότι η Νίκη είναι σύμμαχος της Παλαιστίνης και του λαού της.

Το αίμα των γιων των ηγετών δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα του Παλαιστινιακού μας λαού. Όλοι μας είμαστε ενωμένοι σ' αυτή τη μάχη, για να επιβεβαιώσουμε στον εχθρό ότι η Γάζα δεν θα γονατίσει κι ότι η Νίκη θα είναι αναπόφευκτα του Παλαιστινιακού λαού, της ηγεσίας του και της γενναίας του Αντίστασης»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υγεία ιδιωτική

Η παιδεία ιδιωτική

Η ενέργεια ιδιωτική 

Αλλά το χρέος είναι δημόσιο και το πληρώνουμε όλοι μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα αφέθηκε ελεύθερος και ο ένατος κατηγορούμενος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και με εγγύηση 900.000€ από το γραφειο της Ευρωπαίας Ανακρίτριας

Θα ήθελα να ξέρετε ότι κανένας ακόμα δεν έχει καταβάλει την εγγύηση του

Έχει διορία 10 εργάσιμες συν άλλες 10 που ζητάει ο δικηγόρος του

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τις εγγυήσεις μπορεί να τις καταβάλει και τρίτο πρόσωπο

Οι δικηγόροι μας περιμένουν τις εξελίξεις και αν καταβληθούν αυτά τα ποσα να ζητήσουν άμεσα οικονομικό έλεγχο από την αρμόδια εισαγγελέα

Το ίδιο θα κάνουμε και εάν τα ποσα καταβληθούν από τρίτους .

Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τα ονόματα τους και να ζητήσουμε και σε αυτούς οικονομικό έλεγχο και πόθεν εσχες

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!

Προσωπική μου άποψη :θα προτιμήσουν την φυλακή ,με τάξιμο από τους από πάνω ότι πολύ γρήγορα θα είναι έξω ,δηλαδή εντός εξάμηνου,μιας και τα δικαστήρια θα ξεκινήσουν Οκτώβριο ,και κατά την διάρκεια αυτών να είναι έξω ,όποτε εάν είναι χρονοβόρα τα δικαστήρια να έχουν όλο τον χρόνο με το μέρος τους

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ !!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κατρούγκαλος : Σε θέση στον ΟΗΕ με στήριξη της κυβέρνησης.

Συμπέρασμα: ο Κυριάκος ανταμείβει όποιον τον στηρίζει .

Ήρθε η ώρα να λάβει την αμοιβή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Μην ξεχνάμε και τις περικοπές στις συντάξεις εκτος απ τα ψέματα τρεις μέρες πριν τις εκλογές για να προωθήσει την ΝΔ.

Την προδοσία αγάπησαν πολλοι τον προδότη κανεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι αυτοί οι πολιτικαντιδες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που για πολλοστή φορά προσπαθουν να μας σώσουν κ να μας πείσουν ότι ζούμε ένα..οικονομικό θαύμα,

πάντα πίστευαν ότι ο δρόμος για τη"σωτηρία"περνάει μέσα από το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας, της δικής μας περιουσίας.

Θα τους αφήσουμε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ κλήθηκε σε απολογία από το πειθαρχικό της S. League για το πανό που είχαν αναρτησει οι οπαδοί της ομάδας, όπου είχαν δείξει έμπρακτα την συμπαράσταση προς το πρόσωπο της κ.Μαρίας Καρυστιανού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί ξεμένουν από όπλα – Χρησιμοποιούν πολυβόλα Maxim κατασκευής του 1884!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λιγες μερες ειχα αποκαλεσει «οχια» την Ντορα Μπακογιαννη κι ορισμενοι φιλοι δεν καταλαβαν τι ακριβως συνεβη.Θα προσπαθησω οσο πιο περιεκτικα γινεται να εξηγησω.

Η Ντορα Μπακογιαννη εισηγηθηκε την ενταξη του Κοσσυφοπεδιου στο Ευρωπαικο Συμβουλιο με μιαν εισηγητικη εκθεση .Ως εδω ολα καλα.Για να ενταχθει ομως το Κοσσυφοπεδιο στο Συμβουλιο της Ευρωπης θα επρεπε να αποδεχθει τρεις ορους

1)Την ιδρυση Ενωσης Σερβικων Δημων εντος του Κοσσυφοπεδιου στις περιοχες οπου υπερτερει πληθυσμιακα το Σερβικο στοιχειο (αποτελει σχεδον το 100%) 

2)Την επιστροφη των κλαπεντων περιουσιακων στοιχειων απο τα Σερβικα Μοναστηρια 

2) Την αρση του νομου περι απαλλοτριωσεων κι επιστροφη των περιουσιακων στοιχειων στους Σερβους του Κοσσυφοπεδιου

Ειδικα ο πρωτος ορος αποτελει ορο επιβιωσης του Σερβικου στοιχειου εντος Κοσσυφοπεδιου

Η Μπακογιαννη κι ενω ειχε συμφωνησει στην εισηγητικη εκθεση να εχει αυτους τους ορους ,αιφνιδιαστικα ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.Γι αυτο και πανηγυρισε ο κοσοβαρος πρωθυπουργος Κουρτι.

Αυτο προκαλεσε την απολυτως δικαιολογημενη αντιδραση του Σερβου Προεδρου Βουτσιτς ,ο οποιος επιτεθηκε δημοσια στην Μπακογιαννη λεγοντας 

«Ντροπη σου κ Μπακογιαννη, εριξες τις αρχες σου και συμπεριφερθηκες ετσι. Μονον ορισμενοι ανθρωποι εχουν ραχοκοκαλια στη διεθνη σκηνη κι αλλοι δεν εχουν τιποτα» κατηγορωντας την ευθεως για προδοσια και υπουλο πισωπλατο μαχαιρωμα διοτι αλλα υποσχεθηκε κι αλλα επραξε .Και μαλιστα ο κ Βουτσιτς τονισε ξεκαθαρα για το ποιοι τηλεφωνησαν στη Μπακογιαννη να αλλαξει την εκθεση ,δηλ οι Γερμανοι.

Αυτο επραξε η Μπακογιαννη η οποια δεν πουλησε μονον τους Σερβους αλλα και τους Ελληνες της Κυπρου διοτι αυτες οι περιπτωσεις ειναι παρομοιες,γι αυτο στην προηγουμενη αναρτηση ειχα γραψει πως η Μπακογιαννη ως οχια δαγκωσε και το κορμι της Ελλαδας.

Μολις χθες κι ο κ Καλεντεριδης σε βιντεο κατηγορησε ευθεως την Μπακογιαννη για προδοσια του κυπριακου με αυτα που εκανε.

Επισης κανενα ΜΜΕ δεν παρουσιασε την αθλιοτητα της Μπακογιαννη ,ουτε κυβερνητικο αλλα ουτε της δηθεν αντιπολιτευσης που τηρησε σιγην ιχθυος,στηριζοντας ουσιαστικα την αθλια ενεργεια. 

Μονον η εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προς τιμην της εχει καθημερινα δημοσιευματα κι ο δημοσιογραφος Χαρβαλιας σε ολοσελιδη δημοσιευση στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πριν λιγες μερες αναρωτιεται «με αυτην την ενεργεια κερδισε κατι η χωρα ,η μηπως υπηρξε προσωπικο οφελος?» θετοντας ουσιαστικα ενα ρητορικο ερωτημα διοτι ολοι ξερουν πως η χωρα δεν κερδισε τιποτα.

Η οχια Μπακογιαννη μετα απο μερες δηλωσε πως «πιεσθηκε» δηθεν κι αλλαξε την εισηγητικη εκθεση.

Σωωωωπα Κ Μπακογιαννη ,αυτα να τα πειτε στους τυφλους οπαδους σας και στα στελεχη της δηθεν ελληνικης κυβερνησης που κυβερνα αυτη τη χωρα .Οι σκεπτομενοι ανθρωποι ξερουν τι κανατε.Ακολουθωντας εντολες ξενων θελετε να δημιουργησετε εχθρικες σχεσεις με τη Σερβια αυτα θελετε ,στηριζοντας ποιους? 

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ? ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΑΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ.ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ.

Εγω δεν θα πω «ντροπη σου Μπακογιαννη» διοτι ξερω πως δεν εχει ντροπη αυτο το ανθρωπακι ,απλα θα πω εισαι οχια φαρμακερη Ντορα Μπακογιαννη οπως η οχια της φωτογραφιας.

ΥΓ...Η Μπακογιαννη οσον αφορα το ζητημα των Σκοπιων παντοτε στηριζε λυσεις διπλης ονομασιας ,δειχνοντας με τη σταση της πως δεν την ενδιεφερε εαν υπηρχε ο ορος «Μακεδονια» στην ονομασια...Ετσι για να μην ξεχναμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 ελληνικές παροιμίες, σε ένα βιντεάκι από τους Δελφούς!

-Το ότι κάλεσαν -ξανά- τον Ζελένσκι να μιλήσει στο … Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεν προκαλεί εντύπωση! 

“Ότι τα σκατά, και το φτυάρι” που λένε!

-Αυτά που τους είπε ο Ζελένσκι, επίσης είναι τα γνωστά: “Δώστε μου λεφτά! Πολλά λεφτά ! Και όπλα! Πολλά όπλα! Αλλιώς θα χάσω!”

“Μάθαμε που πηδιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι”, άλλη παροιμία!

-Αυτό που όμως είναι όχι για γέλια, αλλά για … σίχαμα, είναι ΠΩΣ τον “κοιτούν και λειώνουν” από κάτω στα πλάνα, από την κυρία που διόρισαν οι Τσιπρομητσοτάκηδες σαν “Πρόεδρο Δημοκρατίας”, τη μισή κυβέρνηση και -υποτίθεται- “σοβαρούς” επιχειρηματίες και … παράγοντες! 

“Κολιός και κολιός, 

απ’ το ίδιο βαρέλι” που λένε ξανά…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εφιάλτης της … νιτροκυτταρίνης*!

(* Κύριο υλικό για παραγωγή πυρίτιδας και εκρηκτικών)

-Χτες οι Financial Times αποκάλυψαν την εφιαλτική (για τη … Δύση) πρόβλεψη της έλλειψης νιτροκυτταρίνης (nitrocellulose).

Η νιτροκυτταρίνη, γνωστή και ως guncotton, είναι βασικό συστατικό για την κατασκευή πυρίτιδας και νιτρογλυκερίνης. Το 74% της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στην Κίνα ενώ το 50% των παγκόσμιων προμηθειών είναι Κινέζικης προέλευσης - άλλο 10% προέρχεται από το … Ουζμπεκιστάν!

-Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του επίτροπου εσωτερικής αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν στους δημοσιογράφους στο Παρίσι την Παρασκευή ότι το μπλοκ των κατασκευαστών πυρομαχικών αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην εξεύρεση πρώτων υλών για την πυρίτιδα.

"Για να φτιάξεις μπαρούτι, χρειάζεσαι ένα συγκεκριμένο είδος βαμβακιού, το οποίο προέρχεται κυρίως από την Κίνα", δήλωσε.

"Θα το γνωρίζετε, οι παραδόσεις αυτού του βαμβακιού από την Κίνα σταμάτησαν πριν από μερικούς μήνες", πρόσθεσε ο Μπρετόν.

-Ναι, η Κίνα φταίει...

• Η ΕΕ και η Δύση επέβαλαν … κυρώσεις στην Κίνα κι απαγόρευσαν τις εισαγωγές τέτοιας πρώτης ύλης πριν μήνες γιατί παραδίδει νιτροκυτταρίνη στη Ρωσία. 

• Τώρα, που τους έσφιξαν οι … ανάγκες, η Κίνα αρνείται να παραδόσει νέες παραγγελίες γιατί, λέει, η παραγωγή νιτροκυτταρίνης έχει κλείσει με συμβόλαια για τα επόμενα χρόνια σε άλλους αγοραστές! (Ρωσία, Ιράν, Λ.Δ. Κορέας κυρίως)

Καταλάβατε τώρα, γιατί ο Μητσοτάκης άδειασε ότι αποθήκη, ντουλάπι και ράφι για να στείλει οβίδες και σφαίρες στην Ουκρανία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-“Μήπως σας βρίσκεται κανένας …Patriot;”

-Ο Ζελένσκι πριν τρεις μέρες απευθύνθηκε στη Δύση, απαιτώντας

“25 συστήματα Patriot με 6-8 εκτοξευτές (όπως στην εικόνα) το καθένα. Και μαζί φυσικά και πυραύλους σε επάρκεια!” 

Όπως είπε (βίντεο 1) είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μέσα στο μήνα, για να “επιβιώσει” το καθεστώς του ( όχι για να … νικήσει όπως έταζε παλιότερα στα αφεντικά του)

Το Politico, βγήκε να υποστηρίξει το αίτημα με … δραματικό πρωτοσέλιδο: “Δώστε τους γαμ… Patriot”

-“Η Γερμανία δυστυχώς ξέμεινε από Patriots - Ότι είχαμε* το δώσαμε στην Ουκρανία!” βγήκε χτες επίσημα η ΥΠΕΞ Baerbock. (*Σημ: ΟΤΙ 

έχει δώσει η Γερμανία και Δύση έχει πλέον γίνει παλιοσίδερα…)

-Ο επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Borrell μετά έβγαλε … δίσκο: “Με κάθε τρόπο πρέπει να βρούμε επειγόντως 7 συστήματα Patriots να πάνε στην Ουκρανία! Όποιος έχει πρέπει να δώσει”!

-Για να καταλάβετε για τι μιλάμε:

• Ο Ζελένσκι ζητάει πραχτικά 150-200 Patriots με τους πυραύλους τους…

• Σε όλο τον κόσμο, υπολογίζονται (ο Borrel το είπε) περίπου 100 εγκατεστημένα - τα 65 στις ΗΠΑ…

• ΚΑΘΕ Patriot κοστίζει (μαζί με τα … αναλώσιμα) 1 δις Δολλάρια ενώ η δυνατότητα παραγωγής νέων ΔΕΝ ξεπερνά τα 3-4 τον ΧΡΟΝΟ!

-Πρακτικά τώρα: Για να αντέξει ο Ζελένσκι ΠΑΝΩ από μήνα (ο ίδιος το είπε) χρειάζονται:

- 200 δις $ μόνο για την αεράμυνα, και 

- 50 … χρόνια (!!!)

Αυτά ΜΟΝΟ για τους … Patriots! 

+ Προσθέστε και τα πυρομαχικά που ΔΕΝ έχουν ούτε το Κίεβο - ούτε η Δύση! 

+ Και το κυριώτερο: ΟΥΤΕ στρατός έμεινε με 500 χιλ απώλειες και κανένα να μη θέλει να πολεμήσει για πάρτη του ΝΑΤΟ και των Ουκροναζί !

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ; 

-Χρόνο ψάχνουν να βρούν !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε συγκέντρωση ενάντια στο ΝΑΤΟ στη Νάπολη (Ιταλία)

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ενάντια σε συναυλία εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, οι αντιιμπεριαλιστές προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό έξω από το θέατρο San Carlo, την μεγαλύτερη όπερα του κόσμου, όπου είχε προγραμματιστεί συναυλία για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. 

Ως αποτέλεσμα, 8 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών κατά του ΝΑΤΟ και αστυνομικών δυνάμεων. 

Πλάνα δείχνουν την αστυνομία να χρησιμοποιεί γκλομπ και δακρυγόνα για να καταστείλει βίαια τους διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι τρεις από τους οκτώ τραυματίες είχαν τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή, τοπικές εφημερίδες ανέφεραν επίσης ότι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νάπολης Federico II, απαιτώντας από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου εξόντωσης κατά της Γάζας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΣΥΜΦΩΝΟ… ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

10|04|2024 22:45

Η ΕΕ ενέκρινε ένα σύμφωνο μετανάστευσης που το οποίο θα ήταν δυνατό να λάβει το όνομα «σύμφωνο αυτοκτονίας της Ευρώπης»

Η ΕΕ ενέκρινε σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο θα ήταν δυνατό να λάβει το όνομα «σύμφωνο αυτοκτονίας της Ευρώπης»… καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει στην εισβολή έως και 75 εκατομμυρίων νέων μεταναστών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 Φεβρουαρίου ενέκρινε Σύμφωνο, που επισημοποιεί την κατανομή των μεταναστών στα κράτη μέλη και τιμωρεί όσους αρνούνται να τους αποδεχθούν.

Η ψηφοφορία ήταν σχεδόν οριακή, με τους ευρωβουλευτές να εκφράζουν σκεπτικισμό.

Κάποιοι μάλιστα παραδέχθηκαν ότι ψήφισαν με «βαριά καρδιά» και με γνώμονα ότι δεν θα παρουσιαστεί εκ νέου σύντομα άλλη σχετική ευκαιρία συνολικής επίλυσης του μεταναστευτικού από πλευράς Ε.Ε.

Με αρκετές αναφορές στις κρίσεις και το δυσανάλογο «βάρος», που σήκωσαν τα τελευταία χρόνια ως χώρες υποδοχής η Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, ευρωβουλευτές από τις τρεις μεγαλύτερες ευρωομάδες αναφέρθηκαν στον μηχανισμό «αλληλεγγύης», που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά και στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού δικαίου και των δικαιωμάτων των αιτούντων ασύλου μέσω πλέον κοινού ευρωπαϊκού συστήματος καθώς και του αποτελεσματικού ελέγχου των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων.

Από την πλευρά τους, ευρωβουλευτές της Αριστεράς και των Πρασίνων ισχυρίστηκαν ότι η εν λόγω συμφωνία δεν επιλύει κανένα από τα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει όπως τους πνιγμούς στη Μεσόγειο ή ότι οι χώρες άφιξης παραμένουν υπεύθυνες.

Εκπρόσωποι της ευρωομάδας (ID) καταφέρθηκαν εναντίον του Συμφώνου λέγοντας ότι θέλουν αποχώρηση όλων των μεταναστών και ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν να αντικατασταθούν από άλλες εθνικότητες.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή ο… πολιτιστικός εμπλουτισμός και η ποικιλομορφία/πολυπολιτισμικότητα είναι η «μεγαλύτερη δύναμή μας», οι χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα χωρίς να υποδέχονται μετανάστες θα πληγούν με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

Τα κράτη μέλη θα αναγκαστούν να δεχτούν μετανάστες ή να πληρώσουν ένα τεράστιο οικονομικό πρόστιμο 25.000 ευρώ ανά μετανάστη.Ποιοι διαφώνησαν με το Νέο ΣύμφωνοΤην αντίθεσή τους στο Νέο Σύμφωνο έχουν εκφράσει γνωστές περιπτώσεις, όπως οι νομοθέτες του ουγγρικού κόμματος του Βίκτορ Orban Fidesz, όπως και η ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) που στους κόλπους της περιλαμβάνει τη Λέγκα της Ιταλίας, τον Εθνικό Συναγερμό της Γαλλίας και τη γερμανική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Παράλληλα, αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των κυρίαρχων ευρωομάδων, με πιο ισχυρό μπλοκ αυτό των 16 Ιταλών ευρωβουλευτών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«Όχι» στο νέο Σύμφωνο και από το λαϊκίστικο Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας, που θεωρεί ότι είναι άχρηστο για τη χώρα του αλλά και επιζήμιο για τα δικαιώματα των μεταναστών, ενώ οι ευρωβουλευτές του κόμματος της Georgia Melon «Τα Αδέρφια της Ιταλίας», που συγκατοικεί με τους Ευρωπαϊκούς Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές (ECR), με κυρίαρχης την πολωνική αντιπροσωπεία του Νόμου και της Δικαιοσύνης που αντιτίθεται στις αλλαγές, είχαν προαναγγείλει ότι «θα εξετάσουν κάθε φάκελο ξεχωριστά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΔΕΙΛΙΝΗ – «ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ» – ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΝΑ!

10|04|2024 21:10

Η κυρία Αδειλινή διέψευσε κατηγορηματικά την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που αναζητούν να πέσει φως στην υπόθεση

Μετά τις δηλώσεις της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ότι διαψεύδει τις αποκαλύψεις πως παρέπεμψε συγγενή θύματος των Τεμπών για παρηγοριά στην Εκκλησία, η Μαρία Καρυστιανού επανήλθε με δική της απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αδειλινή διέψευσε κατηγορηματικά την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που αναζητούν να πέσει φως στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ουδέποτε έστειλε στην εκκλησία συγγενείς των θυμάτων για να βρουν «δικαίωση».

Μιλώντας στο Open, η κυρία Καρυστιανού, θέλησε να απαντήσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη.Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Παράλληλα, η κυρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες και ότι δεν ήταν μόνη της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο Μοντέρ Θανάτου!

Στο φως τα κρυμμένα email που προκαλούν σοκ

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία τέους κορυφαίου στελέχους των σιδηροδρόμων, υποδεικνύει τον «γαλάζιο» διευθύνοντα σύμβουλο Π. Τερεζάκη ως επικεφαλή της μαφιόζικης σπείρας που έκανε την κοπτοραπτική των ηχητικών ντοκουμέντων

«Έβαλαν τον Διευθυντή να τα κόψει και μετά τον σκότωσαν στο Λαγονήσι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ένταση στο Αιγαίο! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών μας...

Ο Ερντογάν «ξαναχτυπά» θέτοντας θέμα κυριαρχίας των νησιών μας, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να γυρίζει γύρω από την ουρά του αντί να δώσει ευθεία και σκληρή απάντηση στην Τουρκία.

Ο Σουλτάνος επαναφέρει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο με αφορμή τη δημιουργία δύο θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη για το «Our Ocean Conference». Το πρώτο θα εκτείνεται από τη Μήλο μέχρι τη Νίσυρο και στο οποίο θα περιλαμβάνονται νησίδες, βραχονησίδες και οι θαλάσσιες περιοχές τους, οι οποίες θα αποτελέσουν καταφύγιο για τα θαλάσσια θηλαστικά και τα θαλασσοπούλια.

Με προκλητική ανακοίνωση οι Τούρκοι αμφισβήτησαν για μια ακόμα φορά την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας εκμεταλλεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα!

Η προκλητική αντίδραση της Τουρκίας

Στην εξοργιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εδώ και καιρό προσπαθεί να επωφεληθεί σχεδόν από κάθε πλατφόρμα στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου. Παρά την πρόσφατη άμβλυνση των σχέσεών μας, φαίνεται ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα αυτή τη φορά.

Συνιστούμε στην Ελλάδα να μη χρησιμοποιήσει τα προβλήματα του Αιγαίου και τα ζητήματα που αφορούν το καθεστώς ορισμένων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες.

Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε., να μη γίνουν εργαλείο για τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σχετικά με τα περιβαλλοντικά της προγράμματα.

Η χλιαρή απάντηση της Αθήνας

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό ΥΠΕΞ  απάντησε  στην Τουρκία: «Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πολιτικοποιεί ένα αμιγώς περιβαλλοντικό ζήτημα. Η οικουμενική πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος θα έπρεπε να ευαισθητοποιεί τις κυβερνήσεις και όχι να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει απαρέγκλιτα την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής αρχών. Με έρεισμα στο διεθνές δίκαιο και, ιδίως, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, της οποίας η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος. Η πρακτική της συναλλακτικής διπλωματίας και της χρήσης υβριδικών μέσων για γεωπολιτικά οφέλη δεν προσιδιάζουν στην ελληνική εξωτερική πολιτική».

«Πυρά» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιδρά στις δηλώσεις της Τουρκίας άσκησαν, από τη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκη , Δημήτρης Νατσιός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, είπε ότι «ο Τούρκος δεν παίρνει από λόγια αλλά από έργα». «Σταματήστε να μιλάτε και επιτέλους επιλέξτε την οδό των έργων και όχι των λόγων» είπε χαρακτηρίζοντας χλιαρή την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ. Από την πλευρά του, ο κ. Νατσιός μίλησε για εθνική ημέρα ντροπής: «Οι Τούρκοι αμφισβητούν κυριαρχία νησιών κι εσείς, με συγχωρείτε, κατεβάζετε παντελόνια» είπε ο κ. Νατσιός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς, πριν 80 χρόνια, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωνε την Οδησσό, από τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους ναζί.

Δεν πρόφτασαν να μπουν μαζί με τα Σοβιετικά στρατεύματα και οι άνδρες της εσωτερικής Ασφάλειας με αποτέλεσμα να βρουν κρεμασμένους όλους τους συνεργάτες των ναζί. Δεν βρέθηκε, ούτε ένας δωσίλογος, για να δικαστεί.

Σ΄ εμάς έγιναν κυβερνήτες, από παππού σε εγγονό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: «Οι δηλώσεις της Χαμάς δεν είναι ενθαρρυντικές για εκεχειρία...»

Απαισιoδοξία στις ΗΠΑ για την εκεχειρία στη Γάζα: «Όχι πολύ ενθαρρυντικές» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις της Χαμάς ο Λευκός Οίκος...

Σημερινή "ειδησιογραφία": Η γραμμή για τις δεξιές κι κεντροαριστερές Νατοϊκές αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες είναι σαφής!

Τι απαντάει ο φίλος Αλεσάντρο Ορσίνι;

«Το Ισραήλ γυρίζει στη Χαμάς και της λέει: "Ακούστε, σας προσφέρουμε μια ανακωχή. Ελευθερώνετε τους κρατούμενους και στη συνέχεια αρχίζουμε να σφάζουμε όλους τους Παλαιστίνιους. Τι θέλετε σε αντάλλαγμα για την εξόντωση που σας προσφέρουμε;"

- Χαμάς: "Με ποια έννοια, συγγνώμη, δεν καταλαβαίνουμε, δηλαδή, δεχόμαστε ένα διάλειμμα μερικών εβδομάδων, απελευθερώνουμε τους ομήρους και στη συνέχεια συνεχίζετε να βομβαρδίζετε τους Παλαιστίνιους ενάντια σε όλους τους κανόνες και νόμους του πολέμου;"

- Ισραήλ: "Αυτό είναι σωστό, το πράγμα λειτουργεί έτσι: Εσείς, η Χαμάς, δώστε μας τους ομήρους και στη συνέχεια σας σκοτώνουμε όλους και σας πυροβολούμε ακόμη και όταν συλλέγετε τα τρόφιμα του ΟΗΕ και μετά με τα τανκ περνάμε πάνω από τους νεκρούς κι εκείνους που τραυματίσαμε"

- Χαμάς: "Α, εντάξει, καταλαβαίνουμε. Εδώ, είμαστε λίγο αμήχανοι, δεν θέλουμε να φανούμε αχάριστοι, αλλά έτσι, με μια ματιά δεν μας φαίνεται πολύ βολικό. Αλλά, είναι η δυτική λογική της ειρήνης στην Ουκρανία;"

- Ισραήλ: "Ακριβώς, είναι η ίδια δυτική λογική. Εμείς οι δυτικές δημοκρατίες χτίζουμε ειρήνη με πολέμους. Για παράδειγμα, για να κάνουμε ειρήνη στην Ουκρανία, απενοχοποιούμε, εγκαταλείπουμε τη διπλωματία και επενδύουμε μόνον στον πόλεμο. Ομοίως, θα οικοδομήσουμε ειρήνη στην Παλαιστίνη με γενοκτονία"

- Χαμάς: "Α, εντάξει, μας φαίνεται λογικό"

- Ισραήλ: "Εν ολίγοις, τι θέλετε σε αντάλλαγμα για τη σφαγή σας;"

- Χαμάς: "Τίποτα, δεν θέλουμε τίποτα, δεν μας ενδιαφέρει μια διαπραγμάτευση για την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού".

Και τότε οι τίτλοι των δυτικών μέσων ενημέρωσης: "Η Χαμάς απορρίπτει την εκεχειρία που προτείνεται από το Ισραήλ»

Αλεσάντρο Ορσίνι, Καθηγητής "Κοινωνιολογίας της Τρομοκρατίας" στο "LUISS University"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ!" ΒΟΜΒΑ (από το «Newsweek») για αποστολή και "32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία"...

Για αποστολή και ελληνικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, κάνει λόγο το διεθνές δίκτυο «Newsweek».   Μετά τις συζητήσεις για παραχώρηση των ελληνικών S-300, όπως και των αντιαεροπορικών TOR-M1 και OSA-AK, αλλά και των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων RM-70 στην Ουκρανία, το  «Newsweek» αναφέρει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έλεγε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας θα πουλήσει ελληνικά μαχητικά F-16 Block 30 και Mirage 2000.

Ενδεικτική πάντως είναι και η ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία αναφέρει ότι «η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι Δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», φιλοξενώντας εικόνα με τον Ρώσο Πρόεδρο και τα λόγια του ότι «θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! Το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό  καθεστώς εξαπέλυσε βομβαρδισμό εναντίον της Χεζμπολά του Λιβάνου στη Συρία...

10/4/2024    -    6.30

Οι ισραηλινοναζιστικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν τη νύχτα της Τρίτης την ευθύνη για αεροπορικό πλήγμα εναντίον «υποδομών» της Χεζμπολά του Λιβάνου στη Συρία, επαναλαμβάνοντας πως εννοούν να αποτρέψουν την εδραίωση του αντιστασιακού ένοπλου σιιτικού κινήματος στην περιοχή.

«Ο ισραηλινοναζιστικός αποικιακός στρατός βομβάρδισε στρατιωτικές υποδομές οι οποίες, με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες, χρησιμοποιούνταν από την λαϊκή αντιστασιακή οργάνωση Χεζμπολά στο συριακό μέτωπο», ανέφεραν οι αλήτικες ισραηλινοναζιστικές αποικιακές  ένοπλες δυνάμεις μέσω X.

Ο ισραηλινοναζιστικός αποικιακός στρατός «καθιστά υπεύθυνο την Συριακή Αραβική Δημοκρατία  για όλες τις δραστηριότητές στην επικράτειά της και δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολά να πάρει θέσεις στο συριακό μέτωπο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα χθες, τα σιωνιστοναζιστικά γουρούνια ανέφεραν πως έπληξαν συριακή στρατιωτική θέση, ανταποδίδοντας την εκτόξευση ρουκέτας από τη νότια Συρία εναντίον του υψιπέδου του Γκολάν, τμήμα του οποίου έχει κυριεύσει και προσαρτήσει το Ισραηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς.

Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Βρετανικών Αποικιακών Δικαιωμάτων στη Συρία, μια χαφιέδικη ισλαμοφασιστική μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που έστησαν οι μυστικές υπηρεσίες των γουρουνοεγγλέζων  έκανε λόγο για δυο ισραηλινοναζιστικά πλήγματα, ένα χθες Τρίτη το πρωί, το άλλο το βράδυ της Δευτέρας.

Αυτό που έγινε το πρωί της Τρίτης στον νομό Ντεράα (νότια) είχε στόχο αποθήκες «με όπλα και πυρομαχικά» τόσο των στρατιωτικών δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας όσο και «λαϊκών αντιστασιακών οργανώσεων» και κατέστρεψε τους στόχους, σύμφωνα με τους Χαφιέδες Ισλαμοφασίστες από το αποικιακό παρατηρητήριο.

Τη Δευτέρα το βράδυ, το Ισρηλινοναζιστικό αποικιακό καθεστώς έπληξε στρατιωτική εγκατάσταση στη νότια Συρία «ανταποδίδοντας εναντίον λαϊκών αντιστασιακών οργανώσεων και τη λιβανική Χεζμπολά, που εκτόξευσαν ρουκέτα από τη συριακή επικράτεια προς την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν», κατά τη Χαφιέδικη Γουρουνοαγγλική Ισλαμοφασιστικη μκο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία: «Είστε συνεργοί του Ισραήλ στην γενοκτονία των Παλαιστινίων»

Η Νικαράγουα κλείνει την πρεσβεία της στo Βερολίνο

10.04.2024 | 23:55

Η Νικαράγουα διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία καθώς κλείνει την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της χώρας, μετά την προσφυγή της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον του γερμανικού κράτους για συνέργεια σε γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, από τους Ισραηλινούς.

Η διπλωματική αποστολή της Νικαράγουας στην Αυστρία θα αναλάβει τον χειρισμό των υποθέσεων εκείνης στη Γερμανία προσεχώς, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εργαζόμενος της νικαραγουανής πρεσβείας στη Βιένη. Οι προξενικές υπηρεσίες θα παρέχονται επίσης από την πρεσβεία της Βιένης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα ανακοίνωσε η πως η πρεσβεύτρια της Νικαράγουας στη Βιένη, η Σάβρα Μουρίγιο, θα αναλάβει ταυτόχρονα πρεσβεύτρια στη Γερμανία, με δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν έκλεισε τον εναέριο χώρο της Τεχεράνης – Αναμένει ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε συνεργασία με τις ΗΠΑ 

Οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού - Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε τα κράτη του Κόλπου που φιλοξενούν αμερικανικές αεροπορικές βάσεις

10.04.2024 | 23:55

Το Ιράν διέκοψε την πάσης φύσεως αεροπορική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Τεχεράνης πριν λίγο, τουλάχιστον για απόψε τη νύχτα.

Πηγές από την Τεχεράνη αναφέρουν ότι αυτό έγινε για λόγους «εθνικής ασφάλειας», δηλαδή διότι αναμένουν πιθανή επίθεση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ απόψε.

Τα μαχητικά F-35 των δύο σιωναζιστών ιμπεριαλιστών συμμάχων συχνά «κρύβονται» σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών και μπερδεύουν τα συστήματα αεράμυνας, όπως έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από τις επιδρομές στην Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γουρούνι Πιερρακάκης: «Αν ο γονιός δεν υπογράψει το νέο αντιανθρώπινο κανονισμό το παιδί δεν θα πηγαίνει σχολείο»!

Η χουντικιά κυβέρνηση του Μητσοδράκουλα με πολιτική τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επιδιώκει την παράδοση άνευ όρων των γονέων-πολιτών!

10.04.2024 | 10:19

ΟΤο Γουρούνι  υπουργός παιδείας Γουρούνι Κυριάκος Πιερρακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης δήλωσε αναφερόμενος για το νέο αντιανθρώπινο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων που θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, ότι «αν δεν τον υπογράψει ο γονιός, το παιδί δεν θα εγγράφεται στο σχολείο»!

Με λίγα λόγια αυτό που λέει είναι πως οι γονείς υποχρεωτικά θα συμφωνήσουν με το νέο αντιανθρώπινο κανονισμό, υποχρεωτικά θα τον αποδεχτούν και υποχρεωτικά θα τον εφαρμόσουν αλλιώς το παιδί τους δε θα πηγαίνει σχολείο!

Δεν αρκεί στην κυβέρνηση το ότι θα επιβάλει τον κανονισμό στους γονείς και θα τον εφαρμόσουν με το έτσι θέλω, θέλει επίσης με το έτσι θέλω να τον αποδεχτούν συνειδησιακά βάζοντας την υπογραφή τους!

Δηλαδή ζητούν την πλήρη υποταγή των πολιτών με πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Παράλληλα το φασιστογούρουνο πιερρακάκη είπε ότι «δεν βάζουμε εμείς απoβολές αλλά δίνουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να αποφασίσουν τις ποινές».