Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τριτη 9 Απριλιου 2024


Δήμος Ικαρίας

-Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής του Δήμου Ικαρίας και 17 φορέων της Ικαρίας κατά της ΡΑΕ, για την εγκατάσταση 110 ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του νησιού

Καλούμε τους Ικαριώτες και τις Ικαριώτισσες, τους φορείς του νησιού, αλλά και τους συλλόγους των Ικαριωτών της Αττικής να πάρουν απόφαση και να δώσουν μαζικά το παρόν, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών το πρωί της 19ης Απριλίου για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον του νησιού μας.

-Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που υλοποιώντας όσα ορίζει η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», το μόνο που εξασφαλίζουν είναι η κερδοφορία των ποικιλώνυμων επιχειρηματικών ομίλων.

-Λέμε όχι στα "δάση" ανεμογεννητριών που ετοιμάζονται να πνίξουν τα βουνά μας , σε βάρος ουσιαστικά του φυσικού περιβάλλοντος.

-Διεκδικούμε η ηλεκτρική ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα - Κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

-Την Παρασκευή 19 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στο

Διοικητικό Εφετείο (Λουΐζης Ριανκούρ 85-87)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Λαϊκατζίδες των λαϊκών αγορών καταγγέλλουν  ότι το 30% έχει κλείσει τους πάγκους γιατί πλέον δεν τους συμφέρει οικονομικα με τα POS που τους υποχρέωσε η κυβέρνηση να βάλουν για να κονομάνε οι τράπεζες της. Επίσης λένε ότι θα εγκαταλείψουν και τα χωράφια, γιατί η κυβέρνηση έβαλε ΕΝΦΙΑ και στα χωράφια τους. 

Μιλάμε για την κυβέρνηση Μητσοδράκουλα που είναι πιο προδοτική κυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα, που της έχουν αναθέσει οι ξένοι την αποστολή να καταστρέψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν άφησε αναπάντητο η Μαρία Καρυστιανού το γεγονός, ότι λυκειάρχης απέβαλε μαθητές που τραγούδησαν σε σχολική εορτή για τα Τέμπη

9/4/2024

Μετά την είδηση ότι λυκειάρχης του 15ου Λυκείου Αθηνών απέβαλε δύο μαθητές της χορωδίας του σχολείου, επειδή αψήφησαν την απαγόρευσή να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η Μαρία Καρυστιανού μητέρα ενός από τα θύματα σχολίασε την κίνηση αυτή του λυκειάρχη να απαγορεύσει το τραγούδι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Μέσα από ανάρτησή της στο Facebook γράφει «έτσι, δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία. Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι απειλές». Παράλληλα ζήτησε απο τους μαθητές, να «μην σιωπήσουν ποτέ!».

Στην ανάρτησή της γράφει χαρακτηριστικά.

Με ένα τραγούδι και ένα μήνυμα μαθητές Λυκείου Αθηνών, ήθελαν να εκφράσουν την λύπη και την απογοήτευση τους για τους αδικοχαμένους επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο, στο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή η πρωτοβουλία όμως εξόργισε τη Λυκειάρχη.

Φώναζε και έσκισε το μήνυμα, απειλώντας τους νεαρούς μαθητές για την ιδέα, για την πρόθεση, για την κίνηση να ομολογήσουν της ψυχής τους την ανάγκη…

Τιμώρησε μάλιστα κάποιους με αποβολή…

Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία…

Όταν λείπουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι απειλές.

Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε, σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν.

Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους.

Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά!

Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα σας. Η άποψη σας, δύναμη.

Η αλήθεια πάντα στο φως.

Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας.

Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας.

Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας…».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/4/2013 πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η δήλωση του Κεν Λόουτς για τον θάνατο της (όπως την μετέδωσε ο Guardian):

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής. Μαζική ανεργία, κλεισμένα εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες, αυτή είναι η κληρονομία της. Ήταν μια μαχήτρια και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη.

Στις νίκες της αυτές την βοήθησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και πολλών Συνδικάτων. Η σημερινή άθλια κατάσταση οφείλεται στις πολιτικές που αυτή άρχισε. Το βηματισμό της τον ακολούθησαν κι άλλοι πρωθυπουργοί, με πρώτο τον Τόνι Μπλερ. Εκείνη ήταν ο οργανοπαίχτης κι αυτός ήταν η μαϊμού που χόρευε.

Θυμηθείτε τότε που αποκαλούσε τον Μαντέλα τρομοκράτη κι έπινε το τσάι της με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοτσέτ.

Πώς να την τιμήσουμε, όπως της αξίζει; Να ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στη φθηνότερο μειοδότη. Αυτό θα ήθελε και η ίδια».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H ''Mάγισσα'' Μάγκι και ο μεγαλύτερός της θαυμαστής ,ο κατα συρροήν παιδεραστής Τζίμι.Σκατά στο τάφο τους.Πίσσα στα κόκκαλά τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 2013 πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ,διχάζοντας ακόμα και την ύστατη στιγμή την εργατική τάξη της χώρας της:Οι μισοί ήπιαν μπύρες, οι άλλοι μισοί ουίσκι για να το γιορτάσουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Karystianou

Με ένα τραγούδι και ένα μήνυμα 

μαθητές Λυκείου Αθηνών , ήθελαν να εκφράσουν την λύπη και την απογοήτευση τους για τους αδικοχαμένους επιβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο , στο έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή η πρωτοβουλία όμως εξόργισε τη Λυκειάρχη.

Φώναζε και έσκισε το μήνυμα, απειλώντας τους νεαρούς μαθητές για την ιδέα , για την πρόθεση , για την κίνηση να ομολογήσουν της ψυχής τους την ανάγκη …

Τιμώρησε μάλιστα κάποιους με αποβολή….

Έτσι δυστυχώς λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία …

Όταν λείπουν τα επιχειρήματα , αρχίζουν οι απειλές .

Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε , σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν.

Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους.

Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά!

Μην σιωπήσετε ποτε! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα σας. Η άποψη σας, δύναμη.

Η αλήθεια πάντα στο φως. 

Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. 

Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας.

Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπολιτιζμένη Δύση.

-Σιγά σιγά αλλάζουμε εποχή. 

Αργά και σταθερά βυθιζόμαστε στην επερχόμενη δυστοπία, που οι περισσότεροι πλέον αντιλαμβάνονται και είτε δεν θέλουν να αποδεχτούν το μοιραίο, είτε ξέμαθαν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματα και τις υπηρεσίες που καθημερινά καταργούνται, είτε απλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή πραγματικά δεν καταλαβαίνουν. 

-Σήμερα πήγα στο ταχυδρομείο της γειτονιάς, για να εξυπηρετήσω μια φίλη που ζει στην Ελλάδα και συγγενικό της πρόσωπο σπουδάζει σε υπερπόντια κτήση της Γαλλίας. Έχοντας απέχθεια για οτιδήποτε στερεί την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία κατευθύνθηκα στο γκισέ για την αποστολή ενός πακέτου. 

Όμως δυστυχώς ατύχησα.

-Η υπάλληλος, που μάλλον είναι μια από εκείνους που είτε δεν έχουν καταλάβει τι τους επιφυλάσσει η μοίρα, είτε ασυνείδητα το αγνοούν, μου είπε πως όλες οι συναλλαγές πλέον γίνονται στο αυτόματο μηχάνημα. Από την απλή αποστολή της αλληλογραφίας, την αγορά γραμματοσήμων που εδώ και καιρό έχουν γίνει ψηφιακά, μέχρι την αποστολή ενός πακέτου. Όταν της είπα πως δεν επιθυμώ την ταλαιπωρία του αυτόματου, μου απάντησε πως δεν υπάρχει εναλλακτική και μου διευκρίνισε -σαν να μην συμβαίνει τίποτα- πως το μηχάνημα, δέχεται μόνο ψηφιακό χρήμα!

-Της απαντώ καταλαβαίνετε τι μου λέτε; Εκτός του ότι μου ζητάτε να κάνω τη δουλειά σας στον αυτόματο, μου επιβάλλεται και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πληρώσω! 

Έκανε πως δεν κατάλαβε. Έδωσα τόπο στην οργή! 

-Αφού αναμετρήθηκα πάνω από ένα μισάωρο με το αυτόματο τέρας, που παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, η διαδικασία που επιβάλλουν στον πολίτη και πελάτη των γαλλικών ταχυδρομείων είναι μια αγανάκτηση, μια ταλαιπωρία, αντιλήφθηκα μετά την ψηφιακή πληρωμή, πως είχε γίνει λάθος στην επιλογή αποστολής και απευθύνθηκα πάλι στην υπάλληλο. 

-Με ύφος δέκα κουρασμένων Καρδιναλίων, παρόλο που το μόνο που έκανε ήταν να επιβλέπει το θέαμα των πελατών να χτυπιούνται στα αυτόματα δύσχρηστα μηχανήματα, μου ανακοινώνει πως θα ακυρώσει τη συναλλαγή, θα μου επιστρέψει τα χρήματα και πως θα πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή! 

-Συγκρατιέμαι. Της δίνω την τραπεζική κάρτα για να πιστώσει το ποσό της ακύρωσης για να λάβω τη σουρεαλιστική απάντηση: «Δεν δέχομαστε κάρτες. Η επιστροφή των χρημάτων γίνεται μόνο με μετρητά!» 

Ε δεν άντεξα!

-To κακό έχει παραγίνει! Καλείς την τράπεζα σου βγάζει τη ψυχή η αυτόματη αηδία. Θέλεις να βγάλεις ένα εισιτήριο, του μετρό, αεροπορικό ή για το τρένο πρέπει να βγάζεις τα μάτια σου στο ίντερνετ, είτε στα αυτόματα μηχανήματα εάν αυτά λειτουργούν! Καλείς για ένα ραντεβού σε νοσοκομείο, παθαίνεις…εγκεφαλικά από την αυτοματοποίηση. Το ίδιο συμβαίνει με όλες σχεδόν τις υπηρεσίες.

-Κι από την άλλη με ποιο δικαίωμα μου στερούν την επιλογή του να πληρώσω ή να με πληρώσουν όπως επιθυμώ, με ποια ψευτοδικαιολογία; Ποιος και πότε το αποφάσισε; Ποιους ρωτήσανε; Ποιος μας ρώτησε αν επιθυμία μας είναι η κατάργηση των μετρητών και η κατάργηση των υπηρεσιών για τις οποίες πληρώνουμε για να έχουμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση; Είτε αφορά την εξυπηρέτηση σε ένα ταχυδρομείο, είτε σε ένα νοσοκομείο, είτε οπουδήποτε αλλού; 

-Κι επίσης από τη στιγμή που τα κάνουμε όλα πλέον ολομόναχοι μας, ποιος ο λόγος να πληρώνουμε αβάσταχτους φόρους; 

Δεν είναι όλα χρέος! Σαν πολίτες δεν έχουμε μόνο χρέη! 

Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις! 

Έχουμε και απαιτήσεις και δικαιώματα! Κι από τη στιγμή που τα καταργούν με συνοπτικές διαδικασίες κι από τη στιγμή που επιβάλλουν με το έτσι θέλω, τρόπους συναλλαγής, εξυπηρέτησης, ταυτοποίησης κι όχι μόνο, αυτό λέγεται ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ! 

Τελεία και παύλα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αναμνήσεις του πρωθυπουργού από τα μαθητικά του χρόνια όταν και ο ίδιος είχε βιώσει περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, τα οποία χαρακτήρισε «μέρος της σχολικής ζωής»

 Μητσοτάκης : «Και μένα μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο»

Aυτό να γίνει μάθημα σε όλους όσους κάνουν μπούλινγκ.

Κοιτάχτε τι μπορεί να συμβεί σε μία ολόκληρη χώρα επειδή κάτι μαλακισμένα κάποτε πέταγαν την τσάντα του Κυριάκου μας από το παράθυρο και του δημιούργησαν ψυχολογικά κόμπλεξ που τώρα τα βγάζει σε μας.

Σχολιο.- αντί να πετάξουν αυτόν πετάξανε την τσάντα του τα βλήματα

Θέλω να μάθω ποιοι μαλακες είναι να τους τσακισουμε γιατί εμείς την πληρώσαμε τελικά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Για την Κούβα, η νέα έκθεση για υποτιθέμενες ηχητικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ θεωρείται «πολιτική επιχείρηση».

Σήμερα, δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να πιστεύει αληθινά, με πληροφορίες και λεπτομερή μελέτη των στοιχείων που παρουσιάζονται, ότι υπήρχε κάτι όπως το σύνδρομο της Αβάνας. Είναι ένα σύνδρομο που πρέπει να το αναζητήσουμε στο γραφείο του γερουσιαστή Marco Rubio, ο οποίος ήταν αυτός που το διέρρευσε αρχικά, όταν το FBI, - παρέλειψα να αναφέρω αυτήν την έκθεση -, όταν το FBI είχε ήδη ολοκληρώσει την έκθεσή του λέγοντας ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο.

Η λέξη «επίθεση» ήταν μάλιστα μια λέξη που επινόησε ο Τίλερσον, ο τότε υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δεν διήρκεσε πολύ αφού ο Τραμπ τον απέλυσε. Και αυτό του συνδρόμου της Αβάνας, γνωρίζουμε ότι ήταν επίσης μια εφεύρεση ενός όχι πολύ σοβαρού ειδησεογραφικού ιστότοπου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωσε η κυβερνητική συμμορία την επιχορήγηση για την μετατροπή της αγροτικής γής σε φωτοβολταϊκά πάρκα.Με άμεσο αποτέλεσμα την εξαφάνιση της όποιας ελάχιστης πρωτογενούς παραγωγής και τεχνητή δημιουργία επισιτιστικής κρίσης με ολική εισαγωγή και εκτίναξη πολλαπλάσια της σημερινής στάθμης τιμών καταναλωτή,ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής. Το επόμενο άμεσο βήμα η επίταξη καλλιεργητικών γαιών των συνταξιούχων και ετεροεπαγγελματιών με απόδοσή της στα πολυεθνικά εταιρικά σαγόνια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιστεύει κανείς πως οι υπαίτιοι της "εγκληματικής αλλαγής( βιομήχανοι και πολεμοκάπηλοι) με τις υπηρέτριες κυβερνήσεις του καπιταλισμού νοιάζονται για το κλίμα κι όχι τα κέρδη με κάθε τρόπο και λόγο;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνητική συμμορία dealers, εντείνει την τρομολαγνεία(απόλυτα συμμορφωνόμενη με τις εντολές του πολυεθνικού διευθυντηρίου)μέσω των βοθροκάναλων στο σενάριο περί "εγκληματικής αλλαγής" μιλώντας για πτώση στάθμης των ποτάμιων υδάτων και επερχόμενη ξηρασία ώστε η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ να αποφέρει μέγιστα κέρδη μέσω εκτίναξης της τιμής του νερού.Και όχι μόνον αυτό...αλλά ετοιμάζει πλήρες φορομπηχτικό πακέτο με "τέλος ρύπανσης" στα νοικοκυριά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολόκληρη η Β. Ελλάδα έχει μόνο 8 κρεβάτια παιδιατρικής ΜΕΘ κι αυτά στην Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και πολλά παιδιά από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη κι από τα νησιά του Β. Αιγαίου δεν προλαβαίνουν να φτάσουν...

Την υπογραφή σας! 234 υπογραφές.

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/periphereia_anatolikes_makedonias_thrakes_demiourgia_paidiatrikes_meth_sten_periphereia_anatolikes_makedonias_thrakes/?fmjUKhb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1726332-demiourgia_paidiatrikes_meth_sten_periphereia_anatolikes_makedonias_thrakes&utm_term=fmjUKhb%2Bel&fbclid=IwAR2LFktx1OOey5LQZ794nDLrxiwywuRe5ni3pLh2X08dloOWMkNfnymcUUY_aem_AfYGZz3JgXlETkE7VIP8kMjaXtSLS7o9qFEWCib-hN5JOyH2KqlSOkKstJcTCoS1bxC2RuK6bVoNuEosKPAbGu8O



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΗΛΙΑΚΑ ΠΑΝΕΛ έχουν στην καλύτερη περίπτωση περίπου 20% ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. Μετατρέπουν σχεδόν το 0% της υπεριώδους ακτινοβολίας που προσπίπτει.

Καθόλου από το ορατό φάσμα και μόνο ένα μέρος του φάσματος του υπέρυθρου. 

Την ίδια στιγμή που απορροφούν το φως απορροφούν θερμότητα από τον ήλιο. 

Αυτή η απορροφούμενη ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ γειτονική ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.

Θα πρέπει να είναι προφανές τι θα συμβεί στη συνέχεια. Όταν ο αέρας θερμαίνεται ανεβαίνει. Ακόμη και μικρές διαφορές στις συνηθισμένες επιφάνειες της γης είναι ικανές να δημιουργήσουν ισχυρές καιρικές δυνάμεις όπως καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι.

Αυτά τα καιρικά φαινόμενα ξεκινούν και ενισχύονται από χαρακτηριστικά της ξηράς καθώς πνέουν κατάντι.

Είναι πολύ προφανές για μένα τι θα συμβεί με τη θερμότητα που παράγεται από ένα ολόκληρο ηλιακό πάρκο.... τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα γίνονται μαγνήτες καταιγίδων και ανεμοστρόβιλων!

Τα ηλιακά πάνελ είναι μαύρες επιφάνειες και εκπέμπουν ενέργεια στον χώρο από πάνω τους όταν δεν ακτινοβολούνται. Αυτό είναι γνωστό ως ακτινοβολία μαύρου σώματος. Οι δορυφόροι που πετούν στο διάστημα χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο για να ψύχουν εσωτερικά εξαρτήματα. Αν δεν το έκαναν αυτό θα τηγανιζονταν μόνοι τους.

Έτσι, τα ηλιακά πάρκα όχι μόνο παράγουν περισσότερη θερμότητα το καλοκαίρι από την εδαφική έκταση στην οποία έχουν εγκατασταθεί, αλλά παράγουν επίσης περισσότερη ψύξη το χειμώνα, επιδεινώνοντας έτσι τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οπότε ολοκληρώνω με αυτό. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ εκτός από τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που ρέουν σε διεφθαρμένες τσέπες.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως πράσινη ενέργεια. 

Η επιστήμη δεν υπάρχει.

Η τεχνολογία δεν υπάρχει. 

Η μηχανική δεν υπάρχει. 

Μας πιέζουν να σώσουμε τον πλανήτη με λύσεις που είναι χειρότερες από τα προβλήματα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/4/2024    -     15.00

- Συνεχίστηκαν οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί σε κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας, κυρίως πάλι στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ και στη ΛΔ Ντονιέτσκ. Επίσης για 3η τουλάχιστον μέρα επιχειρήθηκε να χτυπηθεί ο ΑΗΣ του Ζαπορόζιε στο Ενεργκοντάρ. Παρά το γεγονός ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα λειτουργεί αποτελεσματικά στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ και έχει αποτρέψει μέχρι τώρα κάποιον μεγάλο οικολογικό κίνδυνο, τα συνεχή πλήγματα σε μια τέτοια εγκατάσταση από την πλευρά του ναζιστικού χουντικού καθεστώτος Ζελένσκι δείχνουν ότι αυτό αδιαφορεί παντελώς για τις όποιες περιβαλλοντικές συνέπειες, αρκεί, κατά τη στενοκέφαλη λογική του, να υποστεί πλήγμα η Ρωσία. Όπως έχω ξαναγράψει, τα Ουκρανοναζί καθάρματα μαζεύουν πόντους για τη μελλοντική «Νυρεμβέργη-2»…

- Από τις χτεσινές επιθέσεις του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου στη ΛΔ Ντονιέτσκ σκοτώθηκε στη Μακέγεφκα 1 γυναίκα 67 ετών, ενώ τραυματίστηκαν στο Ντονιέτσκ, τη Γκόρλοφκα και τη Σταρομιχάηλοφκα συνολικά 6 άτομα, μεταξύ αυτών 1 κοριτσάκι 7 ετών. Στην Περιφέρεια Μπέλγκοροντ, όπου είχαμε να χρησιμοποιούνται από ουκρανικής πλευράς για πρώτη φορά στην περιοχή drones-«καμικάζι» τύπου Banshee Jet 80 (βρετανικής κατασκευής). Παρόλο που η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 12 από αυτά, δυστυχώς 1 από αυτά που κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους ήταν αρκετό για να σκοτωθεί μέσα στο αυτοκίνητο της μια νεαρή άμαχη γυναίκα και να τραυματιστούν ο σύζυγός της και τα 2 ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, μόνο σε 1 μέρα (χτες) από τα ουκρανικά πλήγματα υπέστησαν ζημίες 242 διαμερίσματα σε 37 πολυκατοικίες, 19 εργασιακοί χώροι, 4 σημαντικές κοινωνικές υποδομές και 46 αυτοκίνητα. Όπως καθένας καταλαβαίνει, η ρωσική αεράμυνα μόνο αποτελεσματικά δεν λειτουργεί. Γιατί δεν είναι δυνατόν από ένα μόνο drone να καταστρέφονται 37 πολυκατοικίες και 19 εργοστάσια….

- Στον αντίποδα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολούθησαν να «σφυροκοπούν» τις ουκρανικές στρατηγικές υποδομές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας της χώρας των ουκρανοναζί. Ιδιαίτερα επλήγησαν χτες οι Περιφέρειες της Δυτικής Ουκρανίας (Λβοφ, Ζιτόμιρ, Τερνόπολ, Χμελνίτσκι κοκ), αλλά και αυτές της Οδησσού, του Ζαπορόζιε (κατεχόμενο τμήμα), Ντνιεπροπετρόφσκ, Πολτάβας, Σούμι και Χαρκόβου. Εκτός από τον μόνιμο στόχο των τελευταίων εβδομάδων, δηλαδή τις ενεργειακές υποδομές της χώρας των ουκρανοναζί, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν και πολλούς χώρους αποθήκευσης οπλισμού (μεταξύ αυτών και μια μεγάλη αποθήκη με drones στο Ζαπορόζιε), καυσίμων και πυρομαχικών, καθώς και διοικητήρια και κέντρα επιχειρησιακού ελέγχου μονάδων των VSU και χώρους προσωρινής διαμονής Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών.

- Έγινε χτες γνωστό, ότι σε κάποιο από τα τμήματα του μετώπου (πιθανολογείται δυτικά της Αβντέγεφκα) εξουδετερώθηκε ένας ακόμη από τους απεχθέστερους Ουκροναζί στρατιωτικούς, με το ψευδώνυμο Hammer. Ο εν λόγω είχε γίνει «γνωστός» ήδη από το 2014, όταν είχε δολοφονήσει νεαρή γυναίκα από το Ντονιέτσκ. Ο Hammer ήταν, μέχρι τη συνάντησή του με τον Μπαντέρα, διοικητής λόχου του νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα». Οι γνωστές… «ευχές» της στήλης σκατά στο λάκκο του ας τον συνοδέψουν κι αυτόν…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκοινωνούντα δοχεία νυκτός… (καθήκια)

Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης…

Σχολιο.- Μαριονέτες των ΗΠΑ... Γνωστό anadan babadan ( τουρκική φράση: από μητέρα σε πατέρα)

Σχολιο.- THREE CLOWNS.....

Σχολιο.- Διακλαδώσεις αποχετεύσεων, με πατο σύμφωνο περισυλλογής όλο το συστημα

Σχολιο.- Οι τρεις μονομάχοι σκατών εναντίων απόσκατων…

Σχολιο.- Νισάφι με τις «επιλογες» του λιγότερο κακού και των σκατών απ’τ’αποσκατα…!!!

Σχολιο.- Το τρίο Μπελκάντο......η κατάντια της Ελλάδας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Stephane Sejourne γάλλος ΥΠΕΞ γκόμενος του "γάλλου" πρωθυπουργού Gabriel Attal ( Τυνισοεβραίος ) μας λέει ότι η Γαλλία πρέπει να κόψει κάθε σχέση με Ρωσία

ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ????? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ 

Το Παρίσι κόβει  κάθε συζήτηση με τη Μόσχα : Στα δελτία Τύπου που βγαίνουν ,οι αναφορές που γίνονται είναι ψευδής, λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Σχολιο. Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τη διάλυση του Εβραϊκού Πρακτορείου.

ΤΥΧΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΕΞ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Δανοί μετάνιωσαν βαθιά για την προμήθεια πυροβολικού στην Ουκρανία, γράφει το πολωνικό έντυπο Wirtualna Polska. Η Δανία, η οποία αποφάσισε να δώσει στην Ουκρανία όλα τα αυτοκινούμενα όπλα της CAESAR, αντιμετωπίζει τώρα σοβαρά προβλήματα και η ίδια η αγορά και η ενασχόληση με τα ισραηλινά συστήματα ATMOS 2000 και PULS αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη και ακριβή από ό,τι αναμενόταν, αναφέρει το WP. .

Τώρα, για παράδειγμα, θα πρέπει να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων πληροφοριών του ισραηλινού και του δανικού στρατού (για παράδειγμα, στους τομείς της στόχευσης και των επικοινωνιών). Επίσης, κανείς δεν έλαβε υπόψη του το κόστος των πυρομαχικών και του προσωπικού στη σύμβαση.

Ως αποτέλεσμα, η αξία των συμβολαίων ανήλθε στα 252 εκατομμύρια δολάρια. Και το πρόσθετο κόστος θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ATMOS 2000 και το PULS δεν θα φτάσουν στον στρατό της Δανίας μέχρι το 2026 στην καλύτερη περίπτωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια από τις φονικότερες μάχες με τη συμμετοχή και Ρώσων αδερφών εθελοντών 

Τη Μεγάλη Παρασκευή 1999 (09.04.), στο συνοριακό σημείο Koshare, ξεκίνησε μια από τις πιο αιματηρές μάχες στον πόλεμο με τους Αλβανούς και Δυτικούς επιτιθέμενους στο Κοσσυφοπέδιο, που αργότερα ονομάστηκε «Hell of Koshare».

Στις 3:00 τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου άρχισαν μαζικά πυρά πυροβολικού στο έδαφος της Σερβίας από την Αλβανία, καθώς και βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ. Στον βομβαρδισμό του συνοριακού σημείου Koshare συμμετείχαν απλός αλβανικός στρατός (περίπου 1.500 στρατιώτες), τρομοκράτες από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου, η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, οι βρετανικές SAS (ειδικές δυνάμεις), Ιταλοί και Γερμανοί εκπαιδευτές.

Αυτή η άθλια επιχείρηση ονομαζόταν «Βέλος», στόχος της οποίας ήταν η διάσπαση και η κατάληψη του συνοριακού σημείου για την περαιτέρω κατάληψη του εδάφους των Μετόχια και την επίγεια επιχείρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.

Τους εναντιώθηκε το 53ο Συνοριακό Σύνταγμα Στρατού της Γιουγκοσλαβίας με ενισχύσεις που έφτασαν από την 125η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων. Σε μια άνιση μάχη, οι Σέρβοι ήρωες όχι μόνο απέκρουσαν την επίθεση του εχθρού, αλλά τους προκάλεσαν και ένα σοβαρό πλήγμα:

- περισσότεροι από 200 Αλβανοί μαχητές σκοτώθηκαν

- περισσότεροι από 300 τραυματίες

- Καταστράφηκαν 5 τανκς

- Καταστράφηκαν δύο βομβαρδιστικά A-10 Thunderbolt II

- αρκετές δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν

- δύο εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος Arnord Pierre και ο Ιταλός Francesco Giuseppe Bider, σκοτώθηκαν

- σκοτώθηκαν μισθοφόροι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Αλγερινού Murad Mohammed Alia.

Πάνω από δύο μήνες μαχών, 108 Σέρβοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 18 ήταν αξιωματικοί, 53 στρατιώτες τακτικού στρατού, 13 κινητοποιήθηκαν και 24 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένου ενός εθελοντή από τη Ρωσία, του Vitaly Glebovich Bulakh. Οι τρομοκράτες χλεύασαν ιδιαίτερα το σώμα του Ρώσου εθελοντή.

Παρά τις απώλειες, οι Σέρβοι στρατιώτες δεν επέτρεψαν μια διάβαση στα σύνορα και μια περαιτέρω χερσαία επιχείρηση του επιτιθέμενου στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρις σε Νετανιάχου: «Μας αηδιάζουν οι πράξεις σας. Παύσατε πυρ τώρα και αφήστε τη βοήθεια να ρέει με ασφάλεια".

"Φίλοι μου, χρειαζόμαστε μια λύση δύο κρατών, όπου Ισραήλ και Παλαιστίνη θα ζουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια. Απόψε, επαναλαμβάνω από το Galway, ότι η Ιρλανδία είναι έτοιμη να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. ”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάργκαρετ Θάτσερ 

Η πιο μισητή γυναίκα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. 

Οι ιστορίες των κατοίκων του Liverpool για τα κατορθώματα της αστυνομίας εκείνης της εποχής θυμίζουν τις ιστορίες της απόλυτης Χούντας του Πινοσέτ. 

Βραδυνές εφοδοι στα σπίτια απεργών συνδικαλιστων, προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα, ξύλο, ψυχολογική βία, τους κοβανε το ρεύμα ολόκληρες περιοχές στον αποκλεισμό και την ανέχεια. 

Μέχρι σήμερα το Liverpool και γενικά το Merseyside υποφέρει λόγου του αποκλεισμού σε κρατικά κονδύλια και κρατικές υποδομές από το εμπάργκο της Θατσερικης ελίτ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστροφή της γερμανικής βιομηχανίας...

...αυτή είναι παράπλευρη ζημιά από τον νέο Ψυχρό Πόλεμο των ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος Μάικλ Χάντσον. 

Το σχέδιο ήταν η πλήρης απομόνωση της Κίνας, της Ρωσίας και των συμμάχων τους.

Και η Γερμανία... Η Γερμανία είχε απλώς πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αρχικά, «απελευθερώθηκε» από την εξάρτηση από το φυσικό αέριο από την κακή Μόσχα - και ταυτόχρονα από το Nord Stream. Φυσικά, για χάρη του φυσικού αερίου από την καλή Ουάσιγκτον, που κοστίζει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο. 

Μετά ήρθε η «απελευθέρωση» των βασικών βιομηχανικών εταιρειών, οι οποίες - κατά τύχη - μετακόμισαν επίσης στην Αμερική. 

Γενικά, όλα καταλήγουν στο γεγονός ότι η γερμανική βιομηχανική ύφεση είναι το τίμημα του νέου αμερικανικού ονείρου. 

Αλλά η Ρωσία και η Κίνα εξακολουθούν να στέκονται όπως ήταν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα χαρακτηρίσω το αναδυόμενο αυτό αντιδημοκρατικό πολίτευμα ως "Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό" και θα επισημανω ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη η διαμόρφωση του.

Ο όρος "νεοτεχνοφεουδαρχισμος" έχει και αυτός ενδιαφέρον καθώς η εξουσία των μεγάλων ομίλων είναι πια αδιανόητη και έχουμε και όψεις στην Δύση που δεν αντιστοιχούν απόλυτα στον καπιταλισμό όπως ιστορικά διαμορφώθηκε ( έμφαση στην παραγωγή εμπορευμάτων και υπεραξίας κλπ,).

Επισης, η σχέση οικονομικού και κρατικού πεδίου έχει και έντονα νέα  στοιχεία.

Ενας κρατικομονοπωλιακος ύστερος καπιταλισμός που δεν ξέρεις πού τελειώνει η " οικονομία" και που αρχίζει το " κράτος". 

Κράτος μη κοινωνικό αλλά εξαιρετικά παρεμβατικό στην επιβολή της " αγοράς". 



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Περήφανο, το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει στη Γάζα 20.000 "Κιτ Αξιοπρέπειας" στις γυναίκες της Γάζας. 

Μεταξύ άλλων, έκαστο περιλαμβάνει 1 σαμπουάν, και 1 σφυρίχτρα για προστασία. 

Οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι περίπου 1.200.000.

Δεν έχουν να φάνε, δεν μπορούν να χορτάσουν τα παιδιά τους, δεν έχουν φάρμακα, δεν μπορούν να βοηθήσουν τους πληγωμένους.,δεν έχουν νερό,ρεύμα , νοσοκομεία

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπλένει τη συνείδησή του για τη στήριξη της ανθρωπιστικής καταστροφής. Με αξιοπρέπεια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ναζί του 21αιωνα ,οι σιωναζι 

Ο θάνατος του Walid Daqqah, ενός 62χρονου Παλαιστίνιου συγγραφέα που ήταν ο μακροβιότερος Παλαιστίνιος κρατούμενος στις ισραηλινές φυλακές, αφού πέρασε 38 χρόνια φυλακισμένος

Ο Walid Daqqah πέθανε υπό ισραηλινή κράτηση, παρά τις πολλές διεθνείς εκκλήσεις για την επείγουσα απελευθέρωσή του για ανθρωπιστικούς λόγους μετά τη διάγνωσή του το 2022 με καρκίνο του μυελού των οστών και το γεγονός ότι είχε ήδη ολοκληρώσει την αρχική του ποινή».

Ο Παλαιστίνιος συγγραφέας πεθανε από καρκίνο σε φριχτους πόνους αφού του αρνήθηκαν όχι μόνο θεραπεία αλλά και παυσίπονα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δυτικός κόσμος, ΗΠΑ, Αγγλία, Καναδάς, ΕΕ και λοιποί, έχουν σαν εναλλακτικό σχέδιο να καταργήσουν το ρευστό χρήμα και να επιβάλλουν το ηλεκτρονικό, για όλες μας τις συναλλαγές. Μιλάμε για τον απόλυτο ψηφιακό τραπεζικό φασισμό. Ο Τριντό του Καναδά που πρόσφατα επισκέφθηκε ο Μητσοτάκουλας, είναι ένας από τους φανατικούς θιασώτες αυτού του σχεδίου. 

Πάνε να μας κάνουν σκλάβους με ηλεκτρονική αλυσίδα. Ούτε η παραδοσιακή αριστερά ούτε κανένας δεν εστιάζουν στις κοσμογονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον πλανήτη μας, εν μέσω δύο πολέμων και μιας ΕΕ πολύ μικρής των περιστάσεων, με επικίνδυνους ηγέτες, που είναι πολύ επικίνδυνο να μας φέρουν τον πόλεμο και οι ΗΠΑ να ζουν στο ψέμα τους, ότι είναι μακρυά και μπορούν πλέον να στήνουν πολέμους για να κερδοφορούν μέσω των πωλήσεων όπλων, δίχως ο πόλεμος να θίξει το έδαφός τους... μόνο που τώρα έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και είναι βαθειά νυχτωμένο. Παρ' όλα αυτά είναι επικίνδυνοι, γιατί η πτώση της αυτοκρατορίας τους δεν θα δεχτούν να είναι αναίμακτο, γιατί είναι εγωιστικά καθάρματα και βαθειά άρρωστοι οι κυβερνώντες των.

Σχολιο.- Η Ευρώπη έχει τελειώσει,δεν έχει καμία αξία ο λόγος της. Πάντα ήταν σκυλάκι των Αμερικάνων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 2021, το WEF πραγματοποίησε προσομοίωση κυβερνοεπιθέσεων που περιλαμβάνει σενάριο παράλυσης της τροφοδοσίας, των επικοινωνιών, των μεταφορών και του διαδικτύου.

Ο Klaus Schwab υπαινίχθηκε με αβέβαιους όρους βασισμένος σε "ένα σενάριο προσομοίωσης" ότι μια κυβερνοεπίθεση:

"Θα μπορούσε να σταματήσει πλήρως την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τις μεταφορές, τις νοσοκομειακές υπηρεσίες, την κοινωνία μας στο σύνολό της... Η κρίση του COVID-19 θα θεωρηθεί ως μια μικρή διαταραχή σε σύγκριση με μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση. ”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας είναι πολλαπλά σημαντική, λένε οι του Διεθνούς Δικαίου, γιατί δεν αφορά μόνο στη σημερινή εμπλοκή κρατών στον εξοπλισμό του γενοκτόνου Ισραήλ αλλά και γενικότερα την ερμηνεία των υπαρχόντων νόμων, σε σχέση με το τι αποτελεί συνεργια σε γενοκτονία. 

Στα 30 χρόνια από τη γενοκτονία της Ρουάντας, για την οποία οι γάλλοι -σκουπίζοντας πρόχειρα τα ματοβαμμένα τους χεράκια- είπαν μετά «συγγνώμη, δεν πράξαμε ότι έπρεπε», και δεν έτρεξε και τίποτε, οπότε είχαμε κοντά ενα εκατομμύριο νεκρούς, το συγκεκριμένο δίκαιο δεν έχει ερμηνευτεί."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυρία με τα μαύρα και το αποκαλυπτικό γδύσιμο και το κώλο έξω είναι η βαρυπενθούσα χήρα του Ναβάλνι, του πρόσφατα αποβιώσαντος ναζιστικού καθάρματος που πληρώναν οι αμερικάνοι σε ακόμα πιο πρόσφατη εμφάνισή της σε δεξίωση του Ουκρανού πρέσβη στις ΗΠΑ.

Το ντύσιμό της είναι καταφανώς συμβολικό... θέλει να δείξει πώς θα καταντήσει η Ρωσία αν επικρατήσουν τύποι σαν τον Ναβάλνι!

Η Ελλάδα έχει ήδη καταντήσει έτσι και χειρότερα και οι εβδομηενατακατοί το απολαμβάνουν κιόλας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 21 Μαΐου του 2024 ο Volodymyr Zelensky θα πάψει να είναι νόμιμα πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς τότε λήγει η προεδρική του θητεία .Αυτό λέει το Σύνταγμα, το οποίο δεν προβλέπει την ακύρωση των προεδρικών εκλογών ως αποτέλεσμα της εισαγωγής του στρατιωτικού νόμου.

Από τότε που ακύρωσε τις εκλογές και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πλέον είναι και επίσημα δικτάτορας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χρονική στιγμή που σύσσωμη η Δύση αναγνωρίζει πως η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη Ρωσία και να ανακαταλάβει τα εδάφη της, τη στιγμή που αυξάνονται οι φωνές παγκοσμίως που ζητούν να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων και τη στιγμή που περίπου 6 στους 10 Έλληνες έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky και τους χειρισμούς του, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται πως είναι έτοιμη να κάνει ένα… τραγικό λάθος....Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει 108 παλιά μαχητικά της αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται και είναι λειτουργικά, ανάμεσα στα οποία και 32 F-16C/-D Block 30, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μεταφορά στην Ουκρανία των 32 αυτών μαχητικών, τα οποία φέρονται, αν και έχουν αναβαθμιστεί δύο φορές, να έχουν ήδη δαπανήσει το 60% της «ζωής» τους.

Εφόσον, η Ελλάδα πράγματι αποφασίσει να μεταφέρει τα μαχητικά αυτά στην Ουκρανία, θα πρόκειται πέρα από μια παντελώς λανθασμένη κίνηση, και για μια εξολοκλήρου επικίνδυνη απόφαση τόσο για τα εθνικά τη συμφέροντα σε γεωπολιτικούς όρους όσο και σε όρους άμυνας.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιναν στην Ελλάδα παλαιότερα πλεονάζοντα όπλα με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα δωρίσει μερικά από τα πλεονάζοντα όπλα της στην Ουκρανία.

Σε επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εξέφρασε ενδιαφέρον για τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την Ουκρανία, ανάλογα με το συμφέρον της Ουκρανίας και σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας ΗΠΑ Ελλάδος.....


Ξεκίνησαν τα «παζάρια» οι Ουκρανοί για τα 32 ελληνικά! Τους φαίνεται ακριβή η τιμή της Ελλάδας

Πουλάμε 108 μαχητικά όπως αναφέρει δημοσιευμα του Κιέβου, για να πάρουμε 30.... μπράβο φοβερή μπισνα ,και η χαρά των τούρκων δεν περιγράφεται.... ειμαστε για τα πανηγύρια......ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ !!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ | Ο Πούτιν κρατικοποιεί τις ολλανδικές επιχειρήσεις στη Ρωσία... - (9.4.2024)....Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι, επιλέγουν, να σταματούν την συνεργασία, από το να συνεχίζουν και να προσπαθούν να πιέσουν την Ρωσια .Τα ίδια έκανε και η Γερμανία και έχασε το φθηνό αέριο. Αναρωτιεμαι ,είναι έξυπνοι αυτοί οι άνθρωποι που χωρίς σκέψη χάνουν τις συνεργασίες τους;

Σχολιο.- Είναι μεγάλα κοπρόσκυλα , οι Δυτικοί και ΗΠΑ

Μπράβο στον Πούτιν !!!

Σχολιο.- 200. 000 εκτάρια της ολλανδικής εταιρίας Αγγλοτέρα δεν είναι λίγα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι που δεν είναι τόσο γνωστό στο ευρύτερο κοινό, είναι πως οι Ναζί εγκληματίες πολέμου πρώην στρατηγοί του Χίτλερ υπηρέτησαν στα υψηλότερα κλιμάκια του ΝΑΤΟ. Οι περισσότεροι από αυτούς υπηρέτησαν παράλληλα σε κορυφαίες θέσεις στον δυτικό γερμανικό στρατό και αργότερα προήχθησαν για να υπηρετήσουν ως Διοικητές και Αρχηγοί όλων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σχολιο.- όπως και οι Ναζί σχεδιαστές και πρωταγωνιστές της ΕΕ....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ;

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι συνταξιούχοι, ενάντια στην ακρίβεια και την κατάρρευση της δημόσιας υγείας. Πληρώσαμε και πληρώνουμε μια ζωή για όλα αυτά, για να τα έχουμε δωρεάν Υγεία και φάρμακα....

Με ανακοίνωσή τους, κάνουν γνωστό πως θα συγκεντρωθούν σήμερα Τρίτη στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασικά σημεία από την κοινή συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του Κινέζου ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι στο Πεκίνο:

-Και οι δύο χώρες θεωρούν ότι οι συζητήσεις ή επιχειρούμενες διασκέψεις για την Ουκρανία, είναι αναποτελεσματικές εάν δεν ληφθεί υπόψη η θέση της Ρωσίας. 

-θεωρούν τις μονομερείς κυρώσεις ως εκφοβιστικές ενέργειες που όλα τα έθνη πρέπει να καταπολεμήσουν συλλογικά. 

-Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια στην Ευρασία, με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με κυρώσεις στο πλαίσιο των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. 

-Τονίζουν τη σημασία της διατήρησης της μη αντιπαράθεσης και της αποφυγής στοχοποίησης τρίτων μερών.

-Επιπλέον, σκοπεύουν να διατηρήσουν τις κοινές τους προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αξιοποιώντας πολυμερή πλαίσια μετά το τρομοκρατικό περιστατικό στη Μόσχα.

-Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ήταν “σκληρός” απαντώντας στις προειδοποιήσεις κι απειλές της Υπουργού Οικονομικών Γέλλεν περί “κυρώσεων σε εταιρείες και τράπεζες της Κίνας” που συνεργάζονται με τη Ρωσία: “Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να παρεμβεί και να ανατρέψει την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας” τόνισε.

-Ο Λαβρόφ από την πλευρά του, αφού σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών “είναι στο ψηλότερο και στενότερο επίπεδο από ποτέ λόγω και της σχέσης Σι -Πούτιν”, στάθηκε στο ότι όποιες συζητήσεις ή πρωτοβουλίες για την Ουκρανία, ξεκινούν με βάση τη λεγόμενη “φόρμουλα Ζελένσκι” ή παραλλαγές της , είναι “κενές και χωρίς νόημα”



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί αναφορές για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με αντάλλαγμα το Ιράν να μην στοχεύει το Ισραήλ, πράγμα που σημαίνει ότι τα ιρανικά αντίποινα εναντίον του Ισραήλ είναι πλέον αναπόφευκτα.

Οι συνομιλίες στο Κάιρο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατέρρευσαν παρά την ισχυρή πίεση από τις ΗΠΑ. 

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα στη Γάζα, όπου στεγάζονται 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα από τη Δαμασκό ότι θα υπάρξει απάντηση στο Ισραήλ για την επίθεση στην πρεσβεία.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης στην ομιλία του σήμερα ότι θα υπάρξει ιρανική απάντηση με βεβαιότητα.

Σχολιο.- Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε:

Η απάντηση στο «Ισραήλ» έχει καθοριστεί και θα φανεί στο πεδίο.

Πώς θα αντιδρούσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε μια επίθεση εναντίον αμερικανικής ή ευρωπαϊκής πρεσβείας στην Ουκρανία; Γιατί οι ΗΠΑ δεν καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση που παραβίασε το διεθνές δίκαιο; Φαίνεται ότι ο Νετανιάχου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση χωρίς το πράσινο φως των ΗΠΑ. Η μη καταδίκη είναι το πράσινο φως σε αυτό.

Τις τελευταίες ημέρες στην Τεχεράνη φιλοξενήσαμε τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) Ziyad Al-Nakhalah. Πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες υψηλού επιπέδου και σημαντικές διαβουλεύσεις. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες για το Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο τέσσερις χώρες συμμετέχουν στην ναυτική δύναμη κατά  της Υεμένης

Την είδηση-βόμβα, που πέρασε στα ψιλά των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος γνωστοποίησε πως μόλις τέσσερις χώρες (εκ των οποίων μία είναι η Ελλάδα) απέστειλαν φρεγάτες, όταν 19 χώρες αρκέστηκαν στην αποστολή προσωπικού και υλικών. 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδράσεις για τις αποβολές μαθητών που ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη

Καταγγελία της Ενωσης Γονέων 6ου Διαμερίσματος

Διαστάσεις έχει πάρει η προσπάθεια των παιδιών της χορωδίας του 15ου ΓΕΛ Αθηνών να τραγουδήσουν ένα τραγούδι για τα Τέμπη στο τέλος της σχολικής γιορτής τους της 25ης Μάρτη, που εμποδίστηκε από τη διεύθυνση, ενώ επιπλέον δόθηκαν και ημερήσιες αποβολές σε δυο από τους μαθητές.

Αντιπροσωπεία της Ενωσης Γονέων του 6ου Διαμερίσματος παρευρέθηκε στη συνέλευση διδασκόντων του σχολείου, για να τοποθετηθεί επί του θέματος και να ζητήσει να μην επιβληθούν ποινές στους μαθητές και δημοσιοποίησε τη θέση της, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Ως Ενωση θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών την ελεύθερη έκφρασή τους στον χώρο του σχολείου, κάτι το οποίο πρέπει οι καθηγητές, η σχολική κοινότητα και η ίδια η λειτουργία του σχολείου να ενθαρρύνει και να στηρίζει και όχι να βάζει εμπόδια. Στηρίζαμε και θα στηρίζουμε την πρωτόβουλη και συλλογική δράση των μαθητών, τον δίκαιο αγώνα τους και τις μορφές πάλης και μέσα διεκδίκησης που εκείνοι συλλογικά επιλέγουν για όλα τα ζητήματα, που αφορούν τη ζωή και το μέλλον τους, είτε αυτό αφορά τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης είτε το αίτημα να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών είτε το αίτημα για ολόπλευρη προστασία από το κράτος γυναικών και παιδιών από τη βία».

Η Ενωση καταγγέλλει «την απόφαση της συνέλευσης διδασκόντων να επιβληθεί τελικά η ποινή της μονοήμερης αποβολής σε δύο πρωτοπόρους αγωνιστές μαθητές, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής. Η ποινή αυτή ταυτίζεται στις συνειδήσεις μαθητών και γονιών ως καταστολή και τιμωρία για κάτι που ήταν δίκαιο και θεμιτό από μεριάς τους και για το οποίο θα έπρεπε κατά την άποψή μας να τους είχε δοθεί το δικαίωμα να πράξουν.

Στηρίζουμε τον αγώνα για ελεύθερη έκφραση στον χώρο του σχολείου. Αποτελεί κοινό στόχο πάλης μαθητών και καθηγητών και καλούμε τους γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να στηρίζουν και να διεκδικούν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας».

-Για το θέμα έκανε επίσης ανάρτηση η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, και απευθυνόμενη στους μαθητές για την πρωτοβουλία τους σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής σας...».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ

Καταστολή ενάντια σε αντιΝΑΤΟική διαδήλωση

Αντιμέτωποι με την επίθεση της αστυνομίας ήρθαν χτες διαδηλωτές κατά του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ANSA, οι διαδηλωτές - στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας - προσπάθησαν να πλησιάσουν το Θέατρο «Σαν Κάρλο» για να καταγγείλουν συναυλία που είχε προγραμματιστεί με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της λυκοσυμμαχίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης, καταγγέλλοντας την επιδρομή της αστυνομίας του Ισημερινού στη μεξικανική πρεσβεία στο Κίτο την περασμένη Παρασκευή, που προκάλεσε τη διακοπή των διμερών διπλωματικών σχέσεων, αλλά και αντιδράσεις από τον γγ του ΟΗΕ, κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, την Ισπανία και την ΕΕ. Αφορμή για την επέμβαση ήταν η σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου του Εκουαδόρ Χόρχε Γκλας (στη αριστερή σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ρ. Κορέα το 2013 - '17) που είχε βρει καταφύγιο στη μεξικανική πρεσβεία από την κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου Ντ. Νομπόα τον οποίο καταδιώκουν με πλαστές κατηγορίες  για υποτιθέμενο σκάνδαλο διαφθοράς. Η εισβολή της αστυνομίας σε διπλωματική εγκατάσταση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Η υπουργός Περιβάλλοντος της Νότιας Αφρικής παρουσίασε σχέδιο για να επιβάλει σταδιακά την απαγόρευση της εκτροφής λιονταριών που προορίζονται για το κυνήγι, καθώς η χώρα προσπαθεί να ενισχύσει την προστασία των άγριων ζώων. Το «κυνήγι για τρόπαια» είναι από καιρό αμφιλεγόμενο στη Νότια Αφρική και εκστρατείες στο εξωτερικό για να απαγορευθεί η εισαγωγή των τροπαίων αυτών έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια αυξανόμενη υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία και χώρες της Ευρώπης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι νόμοι για την άμβλωση θα πρέπει να καθορίζονται από τις πολιτείες των ΗΠΑ, ανέφερε χτες με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοέμβρη. Ο ίδιος απέφυγε να προτείνει καθολική ομοσπονδιακή απαγόρευση, ενώ σε μια προσπάθεια να μη χάσει γυναίκες και άνδρες ψηφοφόρους διαβεβαίωσε πως υποστηρίζει την προσβασιμότητα στην εξωσωματική γονιμοποίηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ

Εκατομμύρια δυσκολεύονται για στεγαστικά και νοίκι

Οι μισοί Αμερικανοί παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα πανάκριβα κόστη στέγασης (ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο) και ορισμένοι αναγκάζονται να παραλείψουν ένα από τα πέντε καθημερινά γεύματα για να αντεπεξέλθουν, αναφέρει έρευνα της μεσιτικής εταιρείας «Redfin», από το Σιάτλ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με αυτή, το 50% των ιδιοκτητών σπιτιών με στεγαστικό δάνειο και των ενοικιαστών στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να τακτοποιήσουν τα μηνιαία κόστη σε δάνεια ή ενοίκια.

Το 22% είπε ότι παραλείπει γεύματα, το 21% ότι πούλησε κάποια από τα υπάρχοντά του, το 26% ότι δουλεύει υπερωρίες ή ότι αναγκάστηκε να βρει έξτρα απασχόληση. Επίσης, το 35% των ερωτηθέντων κάνουν ελάχιστες ή καθόλου διακοπές για να πληρώσουν στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο, το 18% αναγκάζονται να δανειστούν από συγγενείς ή φίλους, ή να βάλουν χέρι στις αποταμιεύσεις ετών, ενώ το 16% καθυστερούν ή παραλείπουν την ιατρική περίθαλψη, λόγω φτώχειας.

Οι τιμές σπιτιών και ενοικίων σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και τα επιτόκια στεγαστικών δανείων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβρη σημειώνεται ρεκόρ 23ετίας. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούνη του 2022 σημείωσε ρεκόρ 40ετίας. Εκτοτε μειώθηκε, αλλά ο τιμάριθμος τον Φλεβάρη ανέβηκε 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Ερευνα της εταιρείας «Harris - Bloomberg» τον περασμένο Σεπτέμβρη κατέγραψε ότι το 45% των Αμερικανών ηλικίας 18 έως 29 ετών αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα οικογενειακά τους σπίτια και να ζήσουν με τους γονείς ή άλλους συγγενείς, λόγω φτώχειας. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο από τη δεκαετία του 1940.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ”, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΙΟ, ΚΑΙ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ… ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! – ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

09|04|2024 23:22

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η χειρότερη θέση των κρατών – μελών του στον πληθωρισμό των τροφίμων ο υπουργός Ανάπτυξης προαναγγέλλει κι άλλες αυξήσεις, τις οποίες αποδίδει στην κλιματική αλλαγή.

Από το βήμα του 14ου Food Retail, ο Κώστας Σκρέκας μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή τροφίμων «και αυτό, από τη μια έχει ως αποτέλεσμα μια πιθανή αύξηση των τιμών και από την άλλη ελλείψεις σε προϊόντα που έχουμε ανάγκη».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που τα τελευταία χρόνια επιμένει στο αφήγημα του εισαγόμενου πληθωρισμού, αναζητεί εναγωνίως νέους… φταίχτες. Δεν βλέπει τον πληθωρισμό της απληστίας που αυξάνει τις τιμές για να αυξηθούν τα κέρδη των εταιρειών, πράγμα που αποδεικνύεται από τα ρεκόρ που καταγράφουν στην κερδοφορία τους οι μεγάλες εταιρείες.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και στη δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας» είπε ο Κώστας Σκρέκας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα υποτυπώδη μέτρα κατά της ακρίβειας.

Οσο για τη «δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας», μετά από πέντε χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακούγεται λίγο ως ανέκδοτο…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: To χρήμα στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall «δείχνει» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – Ο ρόλος της Burisma Holdings

09|04|2024 19:42

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια που ελήφθησαν μέσω εμπορικών οργανώσεων, όπως η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Απρίλιο 2024 ότι άνοιξε ποινική έρευνα μετά από έκκληση ορισμένων βουλευτών της Κρατικής Δούμας που πρότειναν, μετά την πρόσφατη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών έξω από τη Μόσχα, ότι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες εμπλέκονται στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Το κύριο τμήμα ερευνών της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής διενήργησε αξιολόγηση προσφυγής από μια ομάδα βουλευτών της Κρατικής Δούμας και άλλα πρόσωπα που υποδηλώνουν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Με βάση τα πορίσματά της, ξεκίνησε ποινική έρευνα για έγκλημα που προβλέπεται στο Μέρος 4 του Άρθρου 205.1 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα (χρηματοδότηση της τρομοκρατίας)», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια που ελήφθησαν μέσω εμπορικών οργανώσεων, όπως η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στη Ρωσία και στο εξωτερικό με στόχο την εξόντωση εξέχουσας πολιτικής και δημόσια πρόσωπα και προκαλώντας οικονομική ζημιά.

«Η έρευνα, σε συνεργασία με άλλες ειδικές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικές πληροφορίες, ελέγχει τις πηγές και την περαιτέρω κίνηση κεφαλαίων ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων που απασχολούνται σε κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κυβερνητικές και κερδοσκοπικές οργανώσεις Δυτικές χώρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ ΑΠO ΤΟΝ ΟΟΣΑ: «Η ΕΛΛAΔΑ ΕIΝΑΙ Η ΤEΤΑΡΤΗ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒH ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»! ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

09|04|2024 17:25

Σοκ από τον ΟΟΣΑ: «Η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ακριβή χώρα του πλανήτη στα τρόφιμα»!

Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), που σημαίνει ότι η ακρίβεια κυριολεκτικά «τσακίζει» τους Έλληνες.

Η Ελλάδα έχει την 4η χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών που ελέγχει ο οργανισμός.

Εάν συνυπολογιστεί ότι η Ελλάδα έχει και από τους πιο χαμηλούς μισθούς στην ΕΕ τότε η ακρίβεια των τροφίμων καθίσταται απαγορευτική για την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών!

Πρόκειται για στοιχεία ενός ακόμα διεθνούς οργανισμού που γκρεμίζουν το αφήγημα της κυβέρνησης περί μείωσης τιμών και ότι αποδίδουν τα μέτρα που έχει ενεργοποιήσει για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας κυρίως στα τρόφιμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΣΚ@ΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: ΤΟ ΥΕΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ F-16 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ… Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

09|04|2024 22:19



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MHNYMA ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! “ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ – ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ!”

09|04|2024 21:25

Μήνυμα Πούτιν με προειδοποίηση παρουσίασε στα ελληνικά η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα

Ενα μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Ευρωπαίους αναμετέδωσε -μεταφρασμένο στα ελληνικά- η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, μέσω του λογαριασμού της στο Χ. Μάλιστα το μήνυμα του Ρώσου προέδρου περιέχει ευθεία απειλή σε όποιους στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Θυμόμαστε εκείνους που κάποτε έστειλαν στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέβηλο ντοκιμαντέρ για «Το Αβατον» του Αγ. Ορους

9|04|2024 | 10:38

Με στόχο να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, γυναίκες με ποικίλες θρησκευτικές πεποιθήσεις μάς ξεναγούν με τον νου τους σ’ έναν τόπο που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ

Απίστευτο θράσος έχουν ορισμένοι άνθρωποι, προφανώς σατανιστές και αντίχριστοι, οι οποίοι κατά διαστήματα παίρνουν διάφορες πρωτοβουλίες μόνο και μόνο για να πλήξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και το Αγιον Ορος. Ενα «περίεργο» ντοκιμαντέρ, λοιπόν, για το άβατο του Αγίου Ορους αναμένεται να προβληθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαΐου και ήδη προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις.

«Το Αβατον», ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ γύρω από το άβατο του Αγίου Ορους, φιλοξενεί γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και με ποικίλες θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι οποίες μας ξεναγούν, με τον νου τους, σ’ έναν τόπο που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ. Από αυτή την αναπάντεχη και κάπως αντίξοη κινηματογραφική συνθήκη οι γυναίκες επανεξετάζουν με ώριμη σκέψη και νηφαλιότητα τον αυστηρό κανόνα του άβατου, μόνο που, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Από το 539 μ.Χ. το Αγιον Ορος αποτελεί άβατο, δηλαδή έναν τόπος όπου απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες. Ο σκοπός του περιορισμού αυτού έχει την πνευματική του βάση στην παρθενία των μοναχών και την αφιέρωση του Ορους στη Θεοτόκο. Ονομάζεται άβατο και ισχύει από την αρχή της σύστασης της Αθωνικής Πολιτείας.

Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν μέχρι τα λιμάνια που οδηγούν στην ιερή περιοχή, ενώ αν βρίσκονται σε κάποιο πλοίο, αυτό πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτές. Μάλιστα, σε δημοσίευμα του BBC αναφέρεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση στον κόσμο όπου ισχύει μια τέτοια απαγόρευση. Το στοιχείο όμως που κάνει το Αγιον Ορος να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η περιοχή θεωρείται μοναστήρι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΙΣΜΟΣ! ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ τη "μονταζιέρα" για τα Τέμπη ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ...

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, παραδέχθηκε ότι ήταν παραποιημένο το ηχητικό με τις συνομιλίες σταθμάρχη και μηχανοδηγών τη μοιραία νύχτα της σφαγής στα Τέμπη.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο κ. Τερεζάκης παραδέχθηκε ότι «κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί».Pause

«Μοντάζ, από ό,τι έχω εγώ καταλάβει, και μπορεί να έχω καταλάβει και λάθος, ότι κάποιο κομμάτι της συνομιλίας κόπηκε από το σύνολο των συνομιλιών που έχουν γραφτεί. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε… Εγώ έχω πει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τόσο όσοι έχουμε εμπλακεί στον Οργανισμό, σε αυτήν τη διαδικασία που έχουμε πάρει, έχουμε δώσει ηχητικά κατά καιρούς, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα κινητά μας, τα emails μας είναι στη διάθεση των ανακριτικών Αρχών, όποτε θέλουν μπορούν να τα ανοίξουν, να διαπιστώσουν τι διακινήθηκε, πώς διακινήθηκε, πού διακινήθηκε», σημείωσε ο ίδιος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΧΕΙ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ΟΤΙ..." Η Καρυστιανού "τελείωσε" την Σακελλαροπούλου!

9/4/2024     -    21.30

Η κ. Μαρία Καρυστιανού είπε για την Σακελλαροπούλου:

“Έχει λησμονήσει ότι κατοικεί στο Προεδρικό Μέγαρο και όχι στο Μαξίμου!”

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί μαζί με τις 57 ψυχές να θάψει και το όλο θέμα των Τεμπών - που λυσσαλέα προσπαθεί να κουκουλώσει – είναι γελασμένη.

Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.

Κυρίως δεν θα ξεχάσουμε την συμπεριφορά τους, τα ψέματα τους και την υποκρισία τους.

Πέρα από την επιχειρούμενη συγκάλυψη και προστασία των ενόχων στο ομαδικό έγκλημα, απαξιωτικές δηλώσεις και επιτιμητικά σχόλια ενισχύουν το κακό θέατρο που παίζουν.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως αποκάλυψε η κ. Μαρία Καρυστιανού, ουδέποτε επικοινώνησε με τους συγγενείς των θυμάτων, γεγονός που προκαλεί ντροπή σε όλους τους Έλληνες που συμπάσχουν με τον πόνο τόσων οικογενειών..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! Μας χρωστάνε 300 δις ευρώ, μας επέστρεψαν μια ...κανάτα

9/4/2024    -    15.30

Αυτό κι αν είναι ...τρολάρισμα από τους Γερμανούς σε βάρος της χώρας μας και μάλιστα εντελώς προσβλητικό και απαράδεκτο...

Ως γνωστόν, η Γερμανία μας χρωστάει αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για επανορθώσεις, αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο τα οποία ούτε να “συζητήσει” δεν δέχεται. Αντ΄ αυτού τι νομίζετε ότι δέχτηκε να κάνει; Να επιστρέφει μετά από 80 χρόνια στην Ελλάδα μια ...κανάτα από τα λάφυρα πολέμου της Βέρμαχτ.

Ακριβώς! Η είδηση “έρχεται” από την Κάτω Σαξωνία και αναφέρει ότι η πρωτεύουσα του κρατιδίου, το Ανόβερο, “επιστρέφει τελετουργικά” ένα πολύτιμο κομμάτι κεραμικής στην Ελλάδα....

Πρόκειται για μια πρώιμη κορινθιακή κανάτα ηλικίας περίπου 2.600 ετών την οποία είχε πάρει ως πολεμικό λάφυρο ένας Γερμανός γεωλόγος από τη Βέρμαχτ στην διάρκεια της κατοχής.

Η ανακάλυψή της έγινε από ερευνητές και όπως έγινε γνωστό η πόλη του Ανόβερου αποφάσισε να επιστρέψει επίσημα το αρχαίο αγγείο στην Ελλάδα με εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο χθες Δευτέρα. Την παράδοση έκανε ο δήμαρχος Belit Onay και την παραλαβή ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Ιωάννης Βικελίδης...

Στην όλη ιστορία υπάρχει άλλη μια ειρωνεία. Ο 43χρονος δήμαρχος της πόλης είναι ένας ...Τούρκος: Ο Belit Nejat Onay είναι για την ακρίβεια τουρκικής καταγωγής, υψηλόβαθμο στέλεχος των Πρασίνων έχοντας συμμετάσχει και στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του Κόμματος των Πρασίνων και του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος σε εθνικό επίπεδο μετά τις εκλογές του 2021.

Κατά τα λοιπά, κάθε φορά που τίθεται (όταν τίθεται) το γενικότερο θέμα των επανορθώσεων οι ...φίλοι μας οι Γερμανοί περί άλλα τυρβάζουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η συνολική απαίτηση της χώρας μας έναντι της Γερμανίας σύμφωνα με το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ανέρχεται στα 269 δις ευρώ (269.547.995.854) και μαζί με τους τόκους το ποσό φτάνει πάνω από 300 δις ευρώ. Αφορά δε το κατοχικό δάνειο, οικονομικές αποζημιώσεις ιδιωτών, την εβραϊκή κοινότητα, τις πολιτιστικές καταστροφές και σειρά άλλων θεμάτων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ μαρτυρίες! ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι αγνοούμενοι στην Γάζα...

9/4/2024      -        22.30

Έξι μήνες μετά την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου στην Γάζα, δεκάδες χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι και παραμένει άγνωστο για τους συγγενείς και τους φίλους τους το που μπορεί να βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει καταγράψει περισσότερες από 7.000 κλήσεις για αγνοούμενους από την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά το σύνολο είναι σίγουρα πολλαπλάσιο αυτού του αριθμού.

«Έχασα τον πιο στενό μου φίλο και τη μητέρα των παιδιών μου»

Περισσότεροι από 33.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μέχρι στιγμής στη σύγκρουση, σύμφωνα με τους υπουργούς Υγείας της Χαμάς. Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού και οι αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει πολυκατοικίες ολοσχερώς ή τις έχουν αφήσει ως ερείπια, θάβοντας πολλά άτομα που οι θάνατοι τους δεν έχουν καταγραφεί. Επιπλέον, μερικοί από τους νεκρούς έχουν τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιους τάφους από άγνωστους.

Όπως αναφέρει και ο Ραζί Καμάλ Καλίλ, 36 ετών, ο ίδιος εξακολουθεί να ελπίζει σε κάποια νέα για τη σύζυγό του και τη δίχρονη κόρη του, την οποία είδε για τελευταία φορά τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ισραηλινών βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών στην πόλη της Γάζας.

Επιπλέον, η μητέρα του Φαντί Ταμπόρα είδε για τελευταία φορά τον 35χρονο γιο της όταν έφυγε από ένα καταφύγιο στη βόρεια Γάζα για να βρει τη σύζυγό του, η οποία είχε καταφύγει με την οικογένειά της στα νότια της επικράτειας. Ωστόσο, δεν έχει κανένα νέο του.

«Πιστεύουμε ότι περίπου 1.000 είναι φυλακισμένοι χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι συγγενείς»

Πολλοί που ψάχνουν για συγγενείς και φίλους τους διατηρούν ακόμη τις ελπίδες τους, με την προοπτική ότι μπορεί να βρίσκονται υπό κράτηση από τον ισραηλινό στρατό, πράγμα που όμως τους δημιουργεί και φόβο,

«Πιστεύουμε ότι περίπου 1.000 άτομα εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί οι συγγενείς, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι δεχόμαστε πολλές κλήσεις», είπε ο Τάλα Νασιρ δικηγόρος μιας ΜΚΟ που βοηθάει Παλαιστίνιους που βρίσκονται υπό κράτηση στο Ισραήλ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ! ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ όλες οι εργασίες του flyover στην Θεσσαλονίκη...

9/4/2024   -    18.59

Aναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του flyover περιφερειακού δρόμου στη Θεσσαλονίκη, μετά από προσωρινή διαταγή που του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη, με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν άμεσα όλες οι εργασίες που εκτελούνταν στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Την επόμενη Τετάρτη, στις 17 Απριλίου, είναι προσδιορισμένο να συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης που έκανε ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, όπως και η άλλη αίτηση που έχει τεθεί για την ακύρωση του έργου. Εμείς δεν θα ζητήσουμε αναβολή. Ο υπάρχον περιφερειακός είναι επικίνδυνος». Οι φορείς στην αίτησή τους κατήγγειλαν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου με κίνδυνο πρόκλησης ανεπανόρθωτης βλάβης στο δάσος. Όπως επισημαίνεται, «μεταξύ των λόγων αναστολής είναι η δημιουργία ανεπανόρθωτης βλάβης στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων».

Στην αίτηση για αναστολή των έργων γίνεται επίσης αναφορά στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κ.λπ.), με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και να αποκλείονται οι κάτοικοι από το περιαστικό δάσος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! «Καταργείται η “χρυσή βίζα” για να πολεμηθεί η κερδοσκοπία», ανακοίνωσε ο Σάντσεθ...

9/4/2024     -    14.30

Η Ισπανία καταργεί τη «χρυσή βίζα» που χορηγείται στους αλλοδαπούς, οι οποίοι επενδύουν σε ακίνητα, προκειμένου να σταματήσει την κερδοσκοπία, η οποία όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, πλήττει νέους και οικογένειες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η κατάργηση της χρυσής βίζας θα επικυρωθεί αύριο Τρίτη (9/4) από το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας και θα δώσει τη δυνατότητα όπως αναφέρεται να καταπολεμηθούν οι «κερδοσκοπικές επενδύσεις» από τις οποίες πλήττονται «πολλοί νέοι και οικογένειες» καθώς αδυνατούν να βρουν κατάλυμα, όπως είπε ο Σάντσεθ.

Σημειώνεται ότι η χρυσή βίζα δίνει τη δυνατότητα σε μη Ευρωπαίους να αποκτούν τριετή άδεια παραμονής και εργασίας εφόσον επενδύουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ σε κάποια εταιρεία ή σε ακίνητα στην Ισπανία.

Το μέτρο εισήχθη το 2013 από τη συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που ήθελε τότε να δώσει ώθηση στις επενδύσεις, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

«Σήμερα, 94 στις 100 χρυσές βίζες συνδέονται με επένδυση σε ακίνητα» και όχι σε εταιρείες, εξήγησε ο Σάντσεθ. Οι επενδύσεις αυτές επικεντρώνονται σε μεγάλες πόλεις, όπως είναι η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Μάλαγα, το Αλικάντε, η Βαλένθια και οι Βαλεαρίδες, επενδύσεις όπου η κτηματαγορά είναι πολύ πιεσμένη, πρόσθεσε.

Η κατάργηση της χρυσής βίζας καταργείται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που την είχαν υιοθετήσει κατά την οικονομική κρίση , όπως η Πορτογαλία.

«Οι χρυσές βίζες είναι όνειδος για την Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο να δίνεται άδεια παραμονής σε κάποιον απλώς και μόνο επειδή είναι πολυεκατομμυριούχος», είπε σήμερα ο Έρνεστ Ουρτασούν, ο υπουργός Πολιτισμού και εκπρόσωπος του κόμματος Sumar, του συμμάχου των Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση.

Οι Βρυξέλλες είχαν εκφράσει ανησυχίες το 2019 για αυτήν την πρακτική θεωρώντας ότι συνιστούσε κίνδυνο για την ΕΕ, «ιδίως για την ασφάλεια, το ξέπλυμα κεφαλαίων και τη φοροδιαφυγή».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ την απόφαση του ΣτΕ για τις παρακολουθήσεις...

9/4/2024     -    13.30

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική την νομοθετική διάταξη με την οποία παρακολουθούμενος πολίτης δεν δικαιούται ενημέρωσης από τις αρχές για τους λόγους της παρακολούθησης του. 

Μετά από αυτή την απόφαση, ο -μεταξύ άλλων και πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π.- Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς αμφιβολία γνώστης όλων των πτυχών της υπόθεσης, οφείλει να συγκαλέσει, το ταχύτερο, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με δυο θέματα:

την ενημέρωσή τους για τους λόγους της παρακολούθησης αντιπάλου του πολιτικού αρχηγού

καιτην τροποποίηση της αντισυνταγματικής διάταξης ως προς την ουσία και την διαδικασία της.

Αυτός είναι ο μόνος ευθύς και έντιμος τρόπος να επιβεβαιωθεί ότι οι συνταγματικές εγγυήσεις του κράτους δικαίου δεν έχουν περιπέσει σε επιλεκτική αναστολή στην υπηρεσία ιδιοτελών συμφερόντων. 

Σε αντίθετη περίπτωση, είναι αναγκαία η επίκληση του άρθρου 120, παράγραφος 4 του Συντάγματος, με το οποίο «η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



900 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ! Με εγγύηση-ρεκόρ ελεύθερος ο ένατος κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ...

9/4/2024     -     12.30



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πού βρίσκουν τα λεφτά; – Ελεύθερος με εγγύηση 900.000 ευρώ ακόμα ένα στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ για Τέμπη – 75% των πολιτών: «Υπάρχει συγκάλυψη»

Είναι ο ένατος κατηγορούμενος ο οποίος καταβάλει μεγάλο ποσό και αφήνεται ελεύθερος

09.04.2024 | 11:41