Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Δευτερα 22 Απριλιου 2024


"Έγγραφο βόμβα του υπουργείου εσωτερικών δείχνει ως πολιτικά υπεύθυνο για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων ψηφοφόρων, τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο! 

Στις αρμοδιότητες που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός, η διεύθυνση εκλογών και η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων με επιστολική ψήφο!"

Γίνεται όλο και χειρότερο. Ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη των εκλογών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι και ο υπεύθυνος της διαρροής.... 

Κάποιοι ισχυρίζονται πως θα έχουμε αδιάβλητες εκλογές. 

Τα δέντρα που θα ψηφίζουν αυτή την φορά θα είναι ηλεκτρονικά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει η Ιαπωνία: Τεράστια αύξηση επιθετικών μορφών turbo καρκίνων από την εισαγωγή των εμβολίων mRNA και μετά!

Σύμφωνα με επίσημη ιαπωνική μελέτη , έχουν σημειωθεί «στατιστικά» τεράστιες αυξήσεις στις επιθετικές μορφές turbo καρκίνου στη χώρα την περίοδο 2020-2022 από την εισαγωγή των εμβολίων mRNA και μετά.

Αυτοί οι turbo καρκίνοι περιλαμβάνουν τον καρκίνο των ωοθηκών, τη λευχαιμία, τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο του παγκρέατος και τον καρκίνο του μαστού.

«Δεν παρατηρήθηκε σημαντική υπερβολική θνησιμότητα κατά το πρώτο έτος της πανδημίας (2020). Ωστόσο, πατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα από καρκίνο το 2021 μετά τον μαζικό εμβολιασμό με την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου και ακόμα πιο σημαντική υπερβολική θνησιμότητα παρατηρήθηκε για όλους τους καρκίνους και ορισμένους τύπους καρκίνου (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των ωοθηκών, της λευχαιμίας, του καρκίνου του προστάτη, των χειλιών/στοματικών/ καρκίνος του φάρυγγα, καρκίνος παγκρέατος και καρκίνος του μαστού) μετά από το μαζικό εμβολιασμό με την τρίτη δόση το 2022», εξηγεί η περίληψη.

Ο καθηγητής Angus Dalgleish, ένας διάσημος ειδικός στον καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε το 2022 ότι οι εμβολιασμοί φαινόταν να «ενισχύουν» τους καρκίνους και να ξαναφουντώνουν τους εξαφανισμένους καρκίνους.

Έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στο British Medical Journal στα τέλη εκείνου του έτους, στην οποία υποστήριξε ότι το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού έπρεπε να σταματήσει και να εξεταστούν οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις των εμβολίων mRNA.

«Η σχέση με θρόμβους, μυοκαρδίτιδα, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά είναι πλέον αποδεκτή, όπως και η σχέση με τη μυελίτιδα και τη νευροπάθεια…

«Ωστόσο, υπάρχει τώρα ένας ακόμα λόγος για να σταματήσουμε τα προγράμματα εμβολίων. Ως ασκούμενος ογκολόγος, βλέπω άτομα με σταθερή τη νόσο να κάνουν γρήγορες μεταστάσεις αφού αναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο, συνήθως για να μπορούν να ταξιδέψουν.

«Ακόμη και μέσα στις προσωπικές μου επαφές, βλέπω ασθένεια που βασίζεται στα Β κύτταρα μετά τα αναμνηστικά. Ένας εμφάνιζε λευχαιμία, δύο συνάδελφοι του λέμφωμα Non-Hodgkin και ένας παλιός φίλος μου ένιωθε ότι είχε long Covid από τότε που έλαβε το αναμνηστικό του και ο οποίος, μετά από σοβαρό πόνο, διαγνώστηκε με πολλαπλές μεταστάσεις από μια σπάνια διαταραχή των Β κυττάρων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πείραμα μαζικής υπακοής τα μέτρα του Covid» λένε Γάλλοι επιστήμονες, ειδικά για Ελλάδα κι ευρωπαϊκό Νότο…

H Γαλλία είναι μία από τις χώρες που υιοθέτησαν τους αυστηρότερους κανόνες περιορισμού τον Μάρτιο του 2020 για την καταπολέμηση της “πανδημίας” Covid-19. Σε αυτές τις χώρες ανήκει και η Ελλάδα. Ο ιστορικός και κοινωνιολόγος, Nicolas Mariot αναρωτήθηκε για αυτήν την εμπειρία της μαζικής υπακοής.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό σε συνέντευξη.

Ο ιστορικός και κοινωνιολόγος, Nicola Mariot, λέει μεταξύ άλλων:

«Πράγματι, την άνοιξη του 2020, όλες οι κυβερνήσεις βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση την ίδια στιγμή: το 100% των αποφάσεων έπρεπε να ληφθούν με 50% πληροφορίες. Ωστόσο, τα κράτη υιοθέτησαν ριζικά διαφορετικές πολιτικές. Πέντε χώρες του Νότου –Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρος– υιοθέτησαν μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα, υποβάλλοντας όλες τις μετακινήσεις του πληθυσμού τους σε αυστηρούς κανόνες, ελεγχόμενους από την αστυνομία. Ταυτόχρονα, οι σκανδιναβικές χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, αλλά και η Ελβετία και η Βουλγαρία υιοθέτησαν υγειονομικά μέτρα (μάσκα, απαγόρευση συγκεντρώσεων, πλύσιμο χεριών κ.λπ.). Ως αποτέλεσμα, στη Γαλλία, η προσέλευση στους χώρους πρασίνου την άνοιξη του 2020 μειώθηκε στο μισό, ενώ στη Δανία, την ίδια περίοδο, διπλασιάστηκε».

Το lockdown και καταστολή από την αστυνομία -«Ο φόβος του ιού δεν αρκεί, από μόνος του»

Όπως λέει ο Mariot:

«Πράγματι, με διάταγμα της 23ης Μαρτίου, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι ενθαρρύνθηκαν να «χρησιμοποιήσουν όλες τις αστυνομικές τους εξουσίες» και «να υιοθετήσουν πιο περιοριστικά μέτρα – από αυτά που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο – όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη. Δεκαεπτά νομοί θέσπισαν απαγόρευση κυκλοφορίας για πολίτες, τριάντα για επιχειρήσεις, εννέα και τα δύο. Περισσότεροι από διακόσιοι δήμοι καθιέρωσαν επίσης τα δικά τους απαγορευτικά μέτρα. Τα διάφορα συμπληρωματικά μέτρα έχουν συχνά οδηγήσει σε ρήξη με μία από τις θεμελιώδεις αρχές που νομιμοποιούν τον περιορισμό: η ισότητα όλων απέναντι στις απαγορεύσεις.»

Σε ερώτημα για το πώς μπορούμε να εξηγήσουμε ότι ο πληθυσμός υπάκουσε σε μεγάλο βαθμό στους πολύ περιοριστικούς κανόνες, ο ίδιος απαντά:

«Είχαμε δύο υποθέσεις για να εξηγήσουμε γιατί το 80% του πληθυσμού συμφώνησε να μείνει κλεισμένο στο σπίτι: φόβος για τον ιό και φόβος για την αστυνομία. Η έρευνα της Vico μάς έδειξε ότι σε όλη αυτή την περίοδο, ποτέ δεν ήταν πάνω από το 50% των ανθρώπων που σεβάστηκαν τις συστάσεις για την υγεία. Επομένως, ο φόβος του ιού δεν αρκεί, από μόνος του, για να εξηγήσει τη μαζική υπακοή στους κανόνες».

Σε ερώτημα αν στη Γαλλία, οι τοπικές αρχές αυστηροποίησαν τα εθνικά μέτρα, ο Mariot απαντάει:

Πράγματι, με διάταγμα της 23ης Μαρτίου, οι νομάρχες και οι δήμαρχοι ενθαρρύνθηκαν να «χρησιμοποιήσουν πλήρως τις αστυνομικές τους εξουσίες» και «να υιοθετήσουν πιο περιοριστικά μέτρα – από αυτά που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο – όταν το απαιτούν οι νομικές συνθήκες». Και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη! Δεκαεπτά νομοί έχουν θεσπίσει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους, τριάντα για επιχειρήσεις, εννέα τμήματα που έχουν επιλέξει και τα δύο. Περισσότεροι από διακόσιοι δήμοι καθιέρωσαν επίσης τα δικά τους απαγορευτικά μέτρα που επικαλύπτονταν –ή όχι– με εκείνα των νομών.

Ο περιορισμός στις εξόδους είχε επίσης αυστηροποιηθεί: ογδόντα-τρία τμήματα έχουν θέσει περιορισμούς για την πρόσβαση σε μέρη της φύσης και της χαλάρωσης, μερικές φορές με μια αταίριαστη αιτιολόγηση, όπως «Ο περιορισμός δεν είναι διακοπές! “. Ή με παράλογες αναφορές, όπως «η απαγόρευση αγοράς μιας μπαγκέτας ή μιας εφημερίδας κάθε φορά», ή ακόμα και «την απαγόρευση καθίσματος σε δημόσιους πάγκους». Αυτά τα διάφορα συμπληρωματικά μέτρα οδήγησαν συχνά σε ρήξη με μία από τις θεμελιώδεις αρχές που νομιμοποιούν τον περιορισμό: την ισότητα όλων απέναντι στις απαγορεύσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά ΣΑΣ για να βγάλουμε το The TRUST FALL: JULIAN ASSANGE- Ντοκιμαντέρ στους κινηματογράφους 

-Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον τοπικό σας κινηματογράφο και ζητήστε τους να προβάλουν αυτή την ταινία. Στείλτε τους στο www.thetrustfall.org για πληροφορίες, το τρέιλερ και για να κάνετε κράτηση. Ευχαριστώ που βοηθήσατε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο με αυτή την ταινία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε μλκς....αλήθεια τώρα πραγματικά........οι παππούδες μας σκοτωνοντουσαν επί έναν αιώνα για να δουλεύεις εσύ οχτάωρο πενθήμερο και να έχεις παιδεία και υγεία και εμάς μας γάμησε μια επενδυτική βαθμίδα και κοιτάμε σαν χάνοι;

Και θεωρουμαστε τώρα εμείς έξυπνη γενιά γαμωτο μας;

Σχολιο.- Μια ηλιθια ηλιθια και ευνουχισμένη γενιά, με ελάχιστες εξαιρέσεις

Σχολιο.- με μια διόρθωση δεν είναι μια γενιά είναι τρεις.Τους αποβλακωσαν όλους

Σχολιο.- για τη δική μας μιλάω.

στη γενιά μας έχουμε, τζιγγερ, μαλακατε, μαρινακη, κουλή, αδωνη, τσιπρα...all star λέμε... ταυτόχρονα, από καλλιτεχνική, επιστημονική άποψη, δεν έχουμε τίποτα

σχολιο.- είναι ένα εκ των αποτελεσμάτων του καψίματος του εγκεφάλου που έλεγα παραπάνω.Γιατι αν είχες εγκέφαλο δεν θα επέτρεπες ποτε να σε κυβερνάνε και να σε εξουσιάζουνε τετοια ελεεινά λαμόγια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θέλω να σας πανικοβαλλω αλλά μόλις ενημερώθηκα ότι:

Στα 2.40 η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας 

Μπήκε επιθετικά φέτος η κογενια

Αν ξεκίνησαν από τα 2.40 το Πάσχα που θα το έχουν φτάσει;

Πάει η αύξηση του κατώτατου ταγαρια μου,σας την έφαγε πάλι η κογενια μπουχαχαχαχα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα ολοι ψεματα λενε.Τον πολεμάνε τον Κυριάκο μας. Η πουτάνα η Eurostat εβγαλε στοιχεία ότι έχουμε τον δευτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη. Οταν βγαινει η γαμημένη η ΕΛΣΤΑΤ και λεει οτι οπληθωρισμός τροφίμων είναι υπερτετραπλάσιος στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη και βγαίνει η Πρωθυπουργάρα μου και λεει οι τιμές πέφτουν.Ποιον να πιστέψω, Ειναι δυνατόν να μας λεει ψέματα μέσα στα μουτρα ο Κυριάκος;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλίψη και προβληματισμός  για την Ελεονώρα Μελέτη : Έχασα 3.000 followers επειδή «κατέβηκα» με την Νέα Δημοκρατία

Σχολιο.- Δεν πειράζει, θα σου δώσει η σινγκιουλαρ 6000 ψήφους.

Σχολιο.- Θα ξεχάσει τον πόνο της με τα 22.000€ που θα μπαίνουν στην τσέπη κάθε μήνα.

Σχολιο.- Καλά να πάθεις μωρή φλομπα. Αντί να συνεχίσεις να δείχνεις τα βυζια σου και να λες τις βλακειες σου ήθελες μετονΚεριακο. ΧΩΡΙΣ ΦΟΛΛΟΟΥΕΡΣ ΜΩΡΗ!

Σχολιο.- πρέπει να αποκατασταθούν τα σκουπίδια των πρωινάδικων... δούλεψαν σκληρά για τα κουλόπαιδα... τόσα χρόνια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν βγεί τα μύρια όσα για τα Τέμπη και την συγκάλυψη του αιώνα, και εντωμεταξύ οι σύγχρονοι Πήλιοι Γούσηδες τον χαβά τους

Σαρανταενατακατος : Η Καρυστιανού τα κάνει όλα αυτά για να γίνει πολιτικός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σ' ευχαριστώ, Αμερική!", ο ένας, ο ναζί χαφιές κοκαϊνάκιας Ζελέ, "σας ευχαριστώ, φίλοι, ευχαριστώ Αμερική!", ο άλλος, ο σιωναζί ψυχάκιας Νετανιάχου, μετά την έγκριση της αμερικάνικης πολεμικής βοήθειας.

Ο πρώτος γιατί ελπίζει να συνεχίσει τον βρόμικο πόλεμο που άρχισε η Ουκρανία το 2014 για τον αφανισμό του λαού του Ντονμπάς και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Ο δεύτερος γιατί ελπίζει να ολοκληρώσει τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. 

Η Δύση, βασικό στήριγμα των σύγχρονων εγκληματιών πολέμου, σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της. Συνέχεια της αποικιοκρατικής της παράδοσης, των πολέμων και του αφανισμού λαών ολόκληρων, της δουλοκτησίας, της ιδεολογίας και πρακτικής που της επέτρεψε να γεννήσει τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα. 

Υπ' αριθμό ένα καθήκον κάθε ανθρώπου που αγαπάει την ειρήνη αναδεικνύεται το ανοιχτό μέτωπο κατά των πολεμοκάπηλων εγκληματιών Ζελένσκι και Νετανιάχου, και η επιδίωξη συνολικής ήττας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σ' ολόκληρο τον πλανήτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Οι ΗΠΑ στην ουσία, κήρυξαν τον πόλεμο σε Ρωσία, Παλαιστίνη και Κίνα - η Ευρώπη μαζί τους!”

“Το Κογκρέσο των ΗΠΑ κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία - αυτό είναι πολύ κακό.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε (το τεράστιο ποσό των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. 

Δισεκατομμύρια για πόλεμο κατά της Ρωσίας, της Παλαιστίνης και της Κίνας.

◦ Οι Ουκρανοί επιτίθενται σε ρωσικό έδαφος. Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια σημαίνει μόνο ένα πράγμα - οι Αμερικανοί επιτίθενται στο ρωσικό έδαφος. Και αυτό απέχει ένα χιλιοστό από τον πυρηνικό πόλεμο.

◦ Το Ισραήλ εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες τους στέλνουν δισεκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους σκοπούς. Σαν να θέλουν να συμμετάσχουν άμεσα στη γενοκτονία…

◦ Τα δισεκατομμύρια για την Ταϊβάν είναι δισεκατομμύρια έναντι μιας ολοένα και πιο ισχυρής Κίνας. Και η Κίνα το ξέρει αυτό. Και η συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και του υπόλοιπου κόσμου θα ενισχυθεί.

Η Αμερική κάνει ένα τρομερό λάθος. 

-Μετά από αυτό που έκανε το Κογκρέσο, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν τον πόλεμο στη Ρωσία. 

Και πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια - απορρίπτουμε τον πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας!

-Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν τον πόλεμο στην Κίνα.

Ένας τρομερός πόλεμος πλησιάζει, και εξακολουθεί να κάνει κανείς λάθος με το γεγονός ότι η Δύση είναι ο εγγυητής της ειρήνης. Όχι, αυτό είναι εγγύηση πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν την ηθική μάχη. Και χάνουν το ιστορικό ματς. 

Ο Μεγάλος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ. Και αν η Ευρώπη συνεχίσει να ποντάρει στην αμερικανική πατημασιά, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.”

Λούμπος Μπλάχα, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Σλοβακίας 21/04/2024

Σχολιο.- Πριν 4 χρόνια το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως ο κύριος εχθρός είναι η Ρωσία και ακολουθεί η Κίνα! Έχουν παρακάμψει τους πολιτικούς και τη « δημοκρατία»και μας οδηγούν στην ανάπτυξη του τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για κανίβαλους ισραηλινοναζιστές

Φρίκη!

Γάζα: Σχεδόν 200 άτομα βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους στο νοσοκομείο Νάσερ – Σοροί με δεμένα χέρια και χωρίς κεφάλια

Στους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στη Χαν Γιούνις στη Γάζα, βρέθηκαν σοροί ηλικιωμένων γυναικών, παιδιών και νεαρών ανδρών

21 Απριλίου 2024 | 17:45

«Βρήκαμε πτώματα χωρίς κεφάλια, σώματα χωρίς δέρματα και σε ορισμένα είχαν κλαπεί τα όργανά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του κυβερνητικού γραφείου Τύπου στη Γάζα αναφερόμενος στους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακαλύφθηκε ένας ομαδικός τάφος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα μετά από πολιορκία δύο εβδομάδων. Ήταν ένας από τους πολλούς ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στο Αλ Σίφα, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση στη Γάζα.

Σχολιο.- Αυτοί θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολεμου

Σχολιο.- Αυτός είναι ο σύγχρονος σιωνιστικός ναζισμός, συνεχιστής του παλιού. Και ο παλιός του Χίτλερ τον ίδιο στόχο είχε. Σκότωσε 6 εκατομμύρια Εβραίους που δεν είχαν καμία όρεξη να πάνε στην Παλαιστίνη, για να πάνε μετά το  1945 ναζιστικά μισθοφορικά γουρούνια από τις ΗΠΑ να παριστάνουν τους Εβραίους.

Σχολιο.-  Φυσικά... Πού είναι οι αυστηροτατες κυρώσεις που έπρεπε να  επιβληθούν  στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ;;; Οι "κυρώσεις" είναι η επιβράβευση των εκατομμυρίων... Αίσχος στους Αμερικανούς και στα τσιράκια τους την ΕΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάση ποιού νόμου..με ποιό δικαίωμα οι τράπεζες απαιτούν για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα χρήματά μας τα -υποτίθεται απόρρητα-προσωπικά μας φορολογικά στοιχεία; Ιδιωτικές-θυμίζω-επιχειρήσεις είναι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος τάφηκε επι κυβερνήσεως Σημίτη (ΠΑΣΟΚ), στον τάφο του πραξικοπηματία γράφει "πρόεδρος Ελληνικής δημοκρατίας»!

Ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτή τη αθλιότητα που εξακολουθεί να προκαλεί μεχρι σήμερα;

Σχολιο.- Και δίπλα έπρεπε μια φωτό με τις εξορίες τις φυλακίσεις τα βασανιστήρια τις ανακρίσεις στης Μπουμπουλίνας την Κύπρο .... Έτσι ρε αδερφέ για να έχουμε την γενική εικόνα

Σχολιο.- ΣΗΜΙΤΗΣ, Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Σχολιο.- Α ρε Σημίτη ,τρισαθλιο πλασμα.παντα εξυπηρετούσες αυτούς κ έφερες τον λαό στον όλεθρο,ο χειροτερος των χειροτέρων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασική προϋπόθεση για το επίδομα μητρότητας...το γκάστρωμα. 

Σχολιο.- Επιδοτείτε κ' το ανεμογκάστρι ?

Σχολιο.- Σ' αυτήν την περίπτωση προβλέπεται και "ανεμομάζωμα-διαολοσκόρπισμα"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Χιλής εμποδίστηκε να ταξιδέψει στη Βενεζουέλα για την Παγκόσμια Συνάθροιση

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της κοινότητας Ρεκολετα, της Χιλής, Ντανιέλ Χαδουέ, καταγγέλλει την Εισαγγελία της χώρας του, ότι τον εμπόδισε να ταξιδεύσει στη Βενεζουέλα, όπου θα συμμετείχε στη Παγκόσμια Συνάθροιση για μια Εναλλακτική Κοινωνική Ατζέντα, που διοργανώνεται απότη Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της δικής μας Αμερικής – Συνθήκη για το Εμπόριο των Λαών (ALBA-TCP) και το Ινστιτούτο «Simon Bolivar» (ISB).

O Ντανιέλ Χαδουέ, παλαιστινιακής καταγωγής και πρώην πρόεδρος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής και τη δήμαρχος μιας κοινότητας στη Μητροπολιτική Περιφέρεια του Σαντιάγο, της Ρεκολέτα. Υπήρξε προεδρικός υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του πολιτικού μετώπου «Apruebo Dignidad», το 2021, όπου έχασε από τον σημερινό πρόεδρο της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς. Πρόσφατα κατηγορήθηκε από το σιωνιστικό λόμπι της χώρας του για «αντισημιτισμό», λόγω της αλληλεγγύης του στην Παλαιστίνη.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η εισαγγελέας Τζιοβάνα Ερέρα επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για να τον απειλήσει με τη σύλληψη του Χαδουέ, εάν επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο που επρόκειτο να τον μεταφέρει στο Καράκας για τη Παγκόσμια Συνάθροιση για μια Εναλλακτική Κοινωνική Ατζέντα. Η εισαγγελέας ισχυριστηκε πως ο κομμουνιστής δήμαρχος επρόκειτο να ζητήσει άσυλο στη Βενεζουέλα ενόψει της ακρόρασής του στις 29 Μαΐου, για την εισαγγελική έρευνα που η ίδια ξεκίνησε το 2021 – κατά την προεκλογική περίοδο – για δωροδοκία , απάτη του δημοσίου, απάτη και αθέμιτη διαχείριση σε αγοραπωλησίες προμηθειών από τον Χιλιανό Σύλλογο Δήμων με Λαϊκά Φαρμακεία (Achifarp), για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Η συνέχεια στο

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2024/04/blog-post_17.html?spref=fb&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0txmVLtzoFnqK_jVKuODVV2Q8dUUTahSguEtZayhNzQ59qd5CmFtTx5b4_aem_AWVCAndGwanfb539-jhQUTE1YEiKcCb8dupLd8jBp5_GKdPrXrGjjk-J1a9oSwVdY0U3HyDqnTNByREO67w2bMQ6



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22/4/2024      -     6.00

- Ειδήσεις που ξεχωρίζουν κατά τη γνώμη μου : η είδηση έρχεται από τη Μόσχα, όπου συσκέφθηκαν (όπως έγραψα στο απογευματινό μου σημείωμα) εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης της Μολδαβίας, με σκοπό της ίδρυσης μιας πολιτικής και εκλογικής συμμαχίας ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη χώρα. Στο πρόγραμμα της νέας συμμαχίας με την ονομασία Pobeda («Νίκη»), συμπεριλαμβάνονται θέσεις όπως αποτροπή της ένταξης της Μολδαβίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων με τη Ρωσία και την ΕΑΟΕ (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση).

- Στο συμμαχικό αυτό σχήμα συμμετέχουν: το απαγορευμένο από το καθεστώς Σάντου κόμμα Σορ και τα νόμιμα πολιτικά κόμματα «Αναγέννηση», «Ευκαιρία», VICTORIE («Νίκη» στα Μολδαβικά) και «Εναλλακτική Δύναμη Σωτηρίας της Μολδαβίας». Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και η Πρόεδρος της Αυτόνομης Περιοχής της Γκαγκαουζίας Γεβγκένια Γκούτσουλ, η οποία προτάθηκε για την προεδρία του σχήματος, η οποία ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα ήθελε η ίδια να είναι υποψήφια για Πρόεδρος της χώρας.

- Πέρα από τις αναμενόμενες κινήσεις της μολδαβικής αντιπολίτευσης (η οποία στο λαό είναι πλειοψηφία και ελέω σειράς εκλογικών «πραξικοπημάτων» από τη Σάντου και το κόμμα της έχει βρεθεί με μειοψηφία στη Βουλή), γίνεται πλέον ολοφάνερη και η εμπλοκή του επίσημου ρωσικού κράτους σε περιοχές τις οποίες θεωρεί ζωτικές για τα εθνικά του συμφέροντα (και δε μιλάμε, βεβαίως, για περιοχές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά για περιοχές που μέχρι σχετικά πρόσφατα ανήκαν στο ίδιο κράτος με τη σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία). Οι προσπάθειες της «συλλογικής Δύσης» για περικύκλωση της Ρωσίας από μη φιλικές χώρες (όπως πχ οι χώρες της Βαλτικής, η «Ουκρανία» και οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης) βρίσκει σταδιακά αντίδραση και αντίσταση. Μεσομακροπρόθεσμος στόχος της Ρωσίας είναι, ασφαλώς, η απομάκρυνση των χωρών αυτών από την επιρροή της Δύσης, ωστόσο στην παρούσα φάση βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα. Εάν η Μολδαβία κερδηθεί εκλογικά από τις δυνάμεις εκείνες που θ’ αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της χώρας σε «αντιδυτική» κατεύθυνση, είναι βέβαιο ότι θ’ αλλάξουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες και μια τέτοια αλλαγή ίσως δρομολογήσει ανάλογες εξελίξεις και σε άλλες χώρες στην περιοχή.

- Βεβαίως, εκεί όπου έχει επικρατήσει η ρωσοφοβία ως επίσημη κρατική πολιτική, για ν’ αλλάξει η κατάσταση απαιτούνται σημαντικές, «τεκτονικές» αλλαγές ευρύτερης κλίμακας. Κλασικό παράδειγμα η Λετονία, όπου το 40 με 45% του πληθυσμού της χώρας έχει ως μητρική γλώσσα τα Ρωσικά, όμως η ξενόδουλη κυβέρνηση της χώρας όχι μόνο δεν την έχει καθιερώσει ως 2η κρατική γλώσσα μετά τα Λετονικά (Στγ: στην κοντινή Φινλανδία, η σουηδική μειονότητα αποτελεί μόλις το 2% του πληθυσμού της χώρας, όμως η σουηδική γλώσσα αναγνωρίζεται επίσημα ως 2η κρατική), αλλά σταδιακά καταργεί τη διδασκαλία της και από τα σχολεία όπου διδάσκεται ως… 2η ξένη γλώσσα (ούτε καν 1η, λόγω της πληθυσμιακής σύνθεσης της χώρας!!!).

- Αλλά και στο θεωρητικά «φιλικό» Ουζμπεκιστάν, όπου η τοπική κυβέρνηση ψήφισε νόμο για τη δημιουργία ειδικών σχολών, όπου θα διδάσκονται οι πιο «χρήσιμες» και «έχουσες ζήτηση» ξένες γλώσσες για όσους Ουζμπέκους πολίτες θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό, όλως παραδόξως η ρωσική γλώσσα ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε σε αυτές!!! Προφανώς οι Ουζμπέκοι κυβερνώντες θεωρούν, ότι οι συμπατριώτες τους επίδοξοι οικονομικοί μετανάστες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση… στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία ή τη Νότια Κορέα… Σημειωτέον, ότι στη Ρωσία βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 3 εκατομμύρια νόμιμοι μετανάστες από το Ουζμπεκιστάν και άγνωστος αριθμός «παράτυπων»… 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Χάος επικράτησε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή την δίκη των Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για την πρόκληση επεισοδίων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2017.

-...Ακολούθησε η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου της έδρας ενώπιον της εισαγγελέα και της αστυνομικής αρχής, γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης.....

-...Στο μεταξύ, η κ.Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της προέδρου


Χάος στα δικαστήρια του Βόλου – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μήνυσε την πρόεδρο της έδρας

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2024 - 12:53

Χάος επικράτησε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή την δίκη των Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για την πρόκληση επεισοδίων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2017.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή της δίκης, η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ακολούθησε έντονος διάλογος της κ. Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, επειδή της έδωσε μόνο δύο λεπτά για να καταθέσει την δήλωση της. Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την πρόεδρο πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ο Αρ. Φραγκουδακης. «Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», είπε και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

«Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και ζήτησε να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του κ. Φραγκουδάκη. Επίσης, κάλεσε την πρόεδρο να δηλώσει την σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα που ξυλοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ και ζήτησε να απέχει από το δικαστήριο γιατί, όπως είπε, έχει μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. «Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική αρχή», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη πάντα στην πρόεδρο της έδρας.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε αίτημα διακοπής για διαταραχή υγείας του Αρ. Φραγκουδακη, όπως επίσης απορρίφθηκε το αίτημα να επανεξεταστούν οι πέντε μάρτυρες.

Ακολούθησε η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου της έδρας ενώπιον της εισαγγελέα και της αστυνομικής αρχής, γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης.

Απανωτά αιτήματα για εξαίρεση προέδρου και εισαγγελέα

Με την επανέναρξη της δίκης, η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της και η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί την διαδικασία. Η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου. Την κατήγγειλε επίσης για το γεγονός ότι κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης και της εισαγγελέα της έδρας και δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την πρόεδρο ως δικαστή. Ακολούθησε νέα διακοπή της επεισοδιακής δίκης.

Όταν ξεκίνησε εκ νέου η δίκη, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης που κατέθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου και κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Λιβογιάννης, ο οποίος ήταν εκείνος που υπέβαλε μήνυση στους κ.κ. Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, γεγονός που εξόργισε την συνήγορο υπεράσπισης. Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως, εφόσον δεν εξετάστηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης, δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία. Η πρόεδρος της αφαίρεσε τον λόγο και ξεκίνησε να εξετάζει τον μάρτυρα. Ο κ. Λιβογιάννης, παρότι μήνυσε τους κατηγορουμένους γιατί υποτίθεται έκλεισαν την πόρτα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε ώρα έντασης, κατέθεσε πώς ουδέποτε τους είδε να το πράττουν. Παραδέχτηκε, δηλαδή, σαφώς, όπως και οι προηγούμενοι μάρτυρες κατηγορίας, πως με την μήνυση τους συκοφάντησαν. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε στην κ. Κωνσταντοπούλου να εξετάσει τον μάρτυρα και κάλεσε τον έτερο μηνυτή Α. Ζέρβα. Η Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης καταγγέλλοντας πως ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την πρόεδρο, γεγονός που όπως κατήγγειλε το έχουν αποκρύψει.

Νέο αίτημα εξαίρεσης κατατέθηκε και εναντίον της εισαγγελέα, γιατί δεν επέτρεψε την εξέταση μαρτύρων, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επαναλαμβάνει ότι το δικαστήριο σέρνεται πίσω από τον Αχ. Μπεο. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν και συνέχισε να καταθέτει ο μηνυτής Αν. Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται καν αν έκλεισε κάποιος την πόρτα του δημοτικού συμβουλίου στην επίμαχη επεισοδιακή συνεδρίαση. Και ο ίδιος, παρότι μήνυσε τους Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, αρνήθηκε πως τους είδε να πράττουν οποιαδήποτε ενέργεια παρακώλυσης της συνεδρίασης του συμβουλίου ή βιαιοπραγία. Μάλιστα, δήλωσε πως ούτε καν θυμάται τι είχε γίνει μέσα στον χαμό. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις στον μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, με την συνήγορο να φωνάζει …”ντροπή”. Ερωτήσεις στον κ. Ζέρβα έγιναν από τον κ. Κλημοπουλο, αλλά η πρόεδρος απαγόρευσε να δοθούν απαντήσεις. Επίσης, ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία  οι μάρτυρες που μήνυσαν τους κατηγορουμένους.

Ομαδική “αμνησία” των μαρτύρων

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και η κατάθεση του Αρ. Σαββάκη, ο οποίος δεν θυμόταν καν ότι είχε καταθέσει εναντίον των κατηγορουμένων στην προανάκριση. Σε κάθε ερώτηση που έγινε στον μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, η πρόεδρος απαγόρευε τις απαντήσεις. Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κατάθεση νέας μήνυσης εναντίον της προέδρου. Στο μεταξύ, ζήτησε να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα ο κ. Κλημοπουλος και η πρόεδρος, μόλις έγινε η πρώτη ερώτηση που αφορούσε την αιτία της επεισοδιακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το 2017, ζήτησε να μην υπάρξει απάντηση. Σε δεύτερη ερώτηση για το εάν απαγόρευσαν στον κ. Σαββάκη οι κατηγορούμενοι να βγει από την αίθουσα, ο τελευταίος απάντησε προκλητικά πως δεν τους θυμόταν παρότι τους μήνυσε.

Η δίκη συνεχίστηκε με εξέταση της κ. Δέσποινας Κότογλου, η οποία επίσης δήλωσε πως δεν θυμόταν τι έγινε το 2017, αλλά εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ όλοι οι μάρτυρες δήλωναν “αμνησία” και ευτέλιζαν την διαδικασία, δεν ρωτήθηκε κανείς για ποιον λόγο μήνυσαν τους κατηγορουμένους. Απορία για την διαδικασία που ακολουθήθηκε εξέφρασε ο κατηγορούμενος κ. Κλημοπουλος, καθώς δεν λάμβανε καμία απάντηση για ποιον λόγο τελικά μηνύθηκε. “Για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ κυρία Πρόεδρε; Γιατί δεν με αφήνετε να ρωτήσω” αναρωτήθηκε ο κ. Κλημόπουλος.

Στο μεταξύ, η κ.Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της προέδρου, ενώ η πρόεδρος εξέταζε τον κ. Στ. Παπαευσταθίου, με την εικόνα να παραπέμπει σε παρωδία.

Νέα επίθεση στην πρόεδρο με σοβαρό υπονοούμενο

Τα πρώην μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σ. Χαλαρη και Ν. Μορφογιάννη παραδέχτηκαν ότι μήνυσαν τους Κλημόπουλο και Φραγκουδάκη χωρίς αιτία. Δεν κατέγραψε η μνήμη τους εάν άσκησαν βία οι κατηγορούμενοι εναντίον τους. Στην Νατάσα Μορφογιάννη απαγορεύθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει εάν θυμόταν πως κατέθεσε υπόμνημα κατά των κατηγορουμένων. Η αίθουσα πάγωσε όταν εκείνη την ώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο την ρώτησε αν είναι πολλά τα λεφτά… υπονοώντας πως έχει χρηματισθεί.

Όταν ο Θ. Κλημοπουλος ρώτησε την Νατάσα Μορφογιαννη εάν συνδυάζει το πρόσωπο του με την βία που καταγγέλλει ότι της ασκήθηκε, εκείνη απάντησε …πως δεν ξέρει τον Κλημόπουλο. “Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν σας ξέρω”, του είπε. Ακολούθησε η κατάθεση του Χρ. Στεφόπουλου που επίσης δεν θυμόταν τι συνέβη και είπε πως δεν είδε τους κατηγορουμένους να ασκούν βία και να κρατούν κλειστή την πόρτα της αίθουσας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην εξέλθουν τα μέλη της πλειοψηφίας, σε συνεδρίαση για το νερό το 2017. Η πρόεδρος ζήτησε από τον μάρτυρα να μην απαντά στις ερωτήσεις. Ο ίδιος απαντούσε σε όλα πως δεν θυμόταν τίποτα και ειρωνευόταν την συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Όταν τον ρώτησε ο κ. Κλημοπουλος γιατί 22 μέλη της πλειοψηφίας τον μήνυσαν για βία κατά συρροή, ενώ κανείς δεν θυμάται τι συνέβη, η πρόεδρος ζήτησε να μην απαντηθεί η ερώτηση. Ακολούθησε ο Απ. Μαλαματινης που είχε επίσης “αμνησία” και στην συνήγορο αφαιρέθηκε ο λόγος.

Η κ.Κωνσταντοπουλου επέμεινε να ρωτάει την πρόεδρο ..εάν είναι πολλά τα λεφτά και εκείνη η μαφιόζα που παρίστανε τη δικαστικό δεν απαντούσε. Επόμενη μάρτυρας κατέθεσε η κ. Καντολα που είπε πως στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν κλειστή η πόρτα εξόδου της αίθουσας του συμβουλίου. Είπε επίσης πως η ίδια σε καμία κατάθεση της δεν ονόμασε τους κ.κ.Φραγκουδακη και Κλημόπουλο για άσκηση βίας, αλλά υιοθέτησε το υπόμνημα κατά των Κλημόπουλου και Φραγκουδάκη που συνέταξε η γραμματέας της. Ακολούθησε ο κ. Γανωτής, στον οποίο επίσης ποτέ κανείς δεν του άσκησε προσωπικά βία – όπως είπε – και δεν τον εμπόδισε κανείς να βγει από την αίθουσα του συμβουλίου. “Απλά ήταν κόσμος συγκεντρωμένος στην πόρτα…”, είπε, όμως τα βίντεο δείχνουν όλους στο συμβούλιο να βγαίνουν ανεμπόδιστα από όλες τις πόρτες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Financial Times: Η Ελλάδα και η Ισπανία δέχονται έντονες πιέσεις από τους συμμάχους τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να παράσχουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, καθώς το Κίεβο ετοιμάζεται να ζητήσει περισσότερη βοήθεια σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ τη Δευτέρα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν τη ναζιστική φωλιά του Αταμάν Κράσνοφ

Στο Don της Ρωσίας, ο αγώνας ενάντια στο μνημείο των προδοτών έχει εισέλθει σε οξεία φάση

Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FCB) εισέβαλαν και διενήργησαν έρευνες στο μουσείο και το συγκρότημα μνημείων στο χωριό Elanskaya, στην περιοχή Sholokhovsky. Κατέσχεσαν τα συγκεντρωμένα έργα του φασίστα στρατηγού Pyotr Krasnov, μεταναστευτική λογοτεχνία, δημοσιεύσεις για τους συνεργάτες του Χίτλερ, πορτρέτα των ναζί εγκληματιών των SS Gruppenführer Helmut von Pannwitz και του στρατηγού της Wehrmacht Sergei Pavlov.

Ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος, Vladimir Melikhov, εμφανίστηκε στο έδαφος του Ντον το 2006, αγοράζοντας οικόπεδα ενός εκταρίου στο χωριό με στόχο να «επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη γεωργία της περιοχής, χτίζοντας ένα μουσείο Κοζάκων για την «πατριωτική» εκπαίδευση των νέων. ” Ένα χρόνο αργότερα, προς έκπληξη και αγανάκτηση των Ροστοβιτών, άνοιξε στο χωριό ένα μουσείο «Οι Κοζάκοι του Δον στον αγώνα κατά των Μπολσεβίκων» με τραγούδια και χορούς. Σε πολλές αίθουσες του κτιρίου υπάρχουν εκθέσεις αφιερωμένες στους λευκούς Κοζάκους, «που ηρωικά πολέμησαν τους κόκκινους δήμιους», αντισοβιετικές αφίσες από τον Εμφύλιο Πόλεμο, καρικατούρες ηγετών των Μπολσεβίκων, πίνακες και λογοτεχνία που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για τον «αδίστακτο κόκκινο κανόνα », βιβλία και έγγραφα για τα «κατορθώματα των «Κοζάκων αταμάν που ορκίστηκαν πίστη στον Φύρερ.

Βετεράνοι Vlasov του Ρωσικού Απελευθερωτικού Στρατού του 1942, εκπρόσωποι των Λευκών μεταναστών Κοζάκων του 1918  και του κλήρου της ξένης Ορθόδοξης Εκκλησίας, που συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στην «ευγενή» υπόθεση της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, ήρθαν στα εγκαίνια από τον Καναδά , ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες. Στο κέντρο αυτής της φασιστικής πανδαισίας στεκόταν μια χάλκινη φιγούρα τεσσάρων μέτρων του Αταμάν Κράσνοφ, ο οποίος χαιρόταν στις 22 Ιουνίου 1941: «Ο Θεός να βοηθήσει τα γερμανικά όπλα και τον Χίτλερ!».

Την άνοιξη του 1918, ο στρατηγός ηγήθηκε του Μεγάλου Στρατού του Ντον, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός κράτους των Κοζάκων στο Ντον, ανεξάρτητου από τη Ρωσία. Ο αρχηγός ορκίστηκε πίστη στον Γερμανό Κάιζερ και ζήτησε να τον βοηθήσει να διαμελίσει τη νεαρή σοσιαλιστική χώρα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης υπέγραψε νομοσχέδιο που θα απαιτεί διαλέξεις για τους «κίνδυνους» του κομμουνισμού στα κρατικά σχολεία.

Σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του DeSantis, ο νόμος στοχεύει να «προετοιμάσει τους φοιτητές να αντισταθούν στην κατήχηση του κομμουνισμού στα κολέγια και τα πανεπιστήμια». Οι δάσκαλοι θα πρέπει να συζητήσουν την εξάπλωση του κομμουνισμού στη Λατινική Αμερική, τις κομμουνιστικές πολιτικές στην Κούβα και πώς η κομμουνιστική ιδεολογία συγκρούεται με τις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Φλόριντα έχει συμπεριλάβει υλικό για τον κομμουνισμό στα σχολικά της προγράμματα στο παρελθόν. Το 2022, ο κυβερνήτης ανακήρυξε την 7η Νοεμβρίου «Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Κομμουνισμού». Αυτή η σχολική χρονιά ήταν η πρώτη κατά την οποία όλοι οι μαθητές γυμνασίου που φοιτούσαν σε δημόσια σχολεία έπρεπε να ακούσουν 45 λεπτά διαλέξεων «για τις φρικαλεότητες του κομμουνισμού σε όλο τον κόσμο - από τη Ρωσική Επανάσταση του 1917 και την άνοδο του Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα έως το τρέχον καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα και των προκατόχων του». Ο Κρατικός Επίτροπος Παιδείας Μάνι Ντίαζ είπε ότι αντικομμουνιστικό υλικό θα διδάσκεται στα παιδιά σε όλο το πρόγραμμα σπουδών από το νηπιαγωγείο έως την αποφοίτηση της 12ης τάξης.

Ένας πιθανός λόγος για τον κλιμακούμενο αντικομμουνισμό του κυβερνήτη της Φλόριντα ήταν μια πρόσφατη δημοσκόπηση , σύμφωνα με την οποία όλο και περισσότεροι νέοι Αμερικανοί υποστηρίζουν τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία με αυτοκίνητα υπέρ της Παλαιστίνης στην Οτάβα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Folke Bernadotte 

σουηδός ευγενής και διπλωμάτης 

στη διάρκεια του Β΄ΠΠ πέτυχε την απελευθέρωση από τους Ναζί 31.000 αιχμαλώτων μεταξύ των οποίων και 350 Δανών Εβραίων

Το 1948 ορίστηκε από τον ΟΗΕ ειδικός μεσολαβητής για την Παλαιστίνη 

στους λίγους μήνες που έμεινε στη θέση αυτή έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της UNRWA

θεωρήθηκε απειλή για το αναδυόμενο ισραηλινό κράτος καθώς καταδίκαζε τα πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων

δολοφονήθηκε στα 53 του τον Σεπτέμβρη του 1948 από τη σιωνιστική στρατιωτική συμμορία Lehi με την εντολή για την εξόντωσή του να δίνεται από την 4μελή ηγεσία της Lehi στην οποία μετείχαν δύο μελλοντικοί πρωθυπουργοί του Ισραήλ, ο David Ben Gurion και ο Yitzhak Shamir."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ανοησίες, ήμουν εκεί κάθε Σάββατο με το κιπά μου [*] . Δέχθηκα μόνο αγάπη και καλωσήλθατε".

Σε αντίθεση με όσα διέδιδαν φιλοσιωνιστικές ομάδες, οι Εβραίοι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Λονδίνο το Σάββατο δήλωσαν ότι ένιωσαν ασφαλείς και ευπρόσδεκτοι από όλους.

[ *] Κιπά (Εβραϊκά:כִּיפָּה) ονομάζεται το σκουφάκι χωρίς γείσο, συνήθως κατασκευασμένο από ύφασμα, το οποίο φορούν παραδοσιακά οι Ιουδαίοι κατά την εκπλήρωση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, όπως η προσευχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου αρέσει που συνεχίζουν να αναβάλλουν την ημερομηνία της Ημέρας της Κρίσης όταν οι προηγούμενες προβλέψεις τους αποτυγχάνουν να υλοποιηθούν!

Οι πάγοι είναι ακόμα εκεί

Οι πολικές αρκούδες ευδοκιμούν

Η στάθμη της θάλασσας δεν έχει ανέβει

Ο μόνιμος πάγος δεν έχει ξεπαγώσει

Τα νησιά δεν έχουν βυθιστεί.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Kanye West εξηγεί γιατί οι διασημότητες δε στηρίζουν τη Παλαιστίνη. Όλοι γνωρίζουν λέει, πως είτε είναι διάσημοι από σπορ, είτε στη μουσική, είτε ηθοποιοί, πως πάντα μέσα στην παραγωγή υπάρχει  κάποιος Εβραίος, και εάν πεις κάτι που δεν θέλουν να ακουστεί, κάτι εκτός της αντζέντας τους, η καριέρα σου έχει τελειώσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα - έκπληξη για το 2023, στο 1,9% του ΑΕΠ όταν ο στόχος αφορούσε σε πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ.

Greek Statistics ...! ένα (παρα)κράτος που χρωστάει και της Μιχαλούς μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα !?

Σχολιο.- Το καλάθι του νονού. Έτσι ονομάζουν οι κυβερνητικοί μαφιόζοι το καλάθι της φτώχειας στο σουπερ μαρκετ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παιδεία ιδιωτική

Η υγεία ιδιωτική

Η ενέργεια ιδιωτική

Τα αεροδρόμια ιδιωτικά

Τα λιμάνια ιδιωτικά

Τα ΜΜΜεταφοράς ιδιωτικά 

Οι Εθνικοί δρόμοι ιδιωτικοί

Οι τράπεζες ιδιωτικές... 

Το Χρέος παραμένει Δημόσιο και μεγαλώνει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναταραχη επικρατεί από το πρωί στον τέταρτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Λάρισας .

Από το πρωί περνάνε την πόρτα του ανακριτή και της εισαγγελέως μεγαλοστελέχη και γραμματείς της ΕΡΓΟΣΕ .

Μαζί τους σχεδόν ο μισος δικηγορικός σύλλογος Αθηνών ..

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο για τα μπάζα . Εντοπίστηκε δείγμα ανθρώπινου υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες Το οποίο έχει σταλεί για ταυτοποίηση DNA Οικογένειες που περιμένουν πάλι από τα τηλέφωνα τους για να ακούσουν αν είναι από συγγενή τους. Μάνες θα ξαναπεράσουν την εφιάλτη για δεύτερη φορά . Τάφοι θα ανοίξουν για να εναποθέσουν μέσα . Τελέτες πάλι Ο γολγοθάς ατελείωτος ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ Απορώ πως κοιμούνται και συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα όλοι οι υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος !


Ραγδαίες εξελίξεις! Ανθρώπινο το DNA από τα οστά που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο που μεταφέρθηκε χώμα από τα Τέμπη! Όπως διαπιστώθηκε τελικά, πρόκειται για ανθρώπινο γενετικό υλικό!

Τα ευρήματα επιβεβαιώνει ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με σημερινή του ανάρτηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη γιατί τεκμηριώνεται πως η κυβέρνηση απέσυρε στοιχεία από το τόπο του εγκλήματος! Μετά από αυτό, πρέπει σίγουρα να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο μετά την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ "Οι ουκρανοί είναι απλώς οι αναλώσιμοι ενός πολέμου που διαξάγει η δύση εναντίων της Ρωσίας.."

Το fb με τιμώρησε γιατι ανέβασα ενα βιντεο ( απόσπασμα του οποιου διχνει το OPEN ) για την βίαιη επιστράτευση απο στρατονόμους που ανεβαίνουν σε ενα λεωφορείο .

Οι New York Times έδωσαν οδηγία στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο στη Γάζα να περιορίσουν τη χρήση των όρων «γενοκτονία» κ «εθνοκάθαρση» και να «αποφύγουν» τη χρήση του όρου «κατεχόμενα εδάφη!»

Δυτική "δημοκρατία"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δεύτερο μεγάλο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, καταλήφθηκε από φοιτητές για την Παλαιστίνη!

Μετά το Columbia στη Νέα Υόρκη, φοιτητές του M.I.T (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης) κατασκήνωσαν στον κεντρικό χώρο του Πανεπιστήμιου, διαδηλώνοντας κατά της γενοκτονίας στη Γάζα, κι απαιτώντας διακοπή κάθε ερευνητικής κι ακαδημαϊκής σχέσης ή συνεργασίας με το Ισραήλ ή εταιρείες που δουλεύουν μαζί του.

Οι κινητοποιήσεις στο ΜΙΤ, οργανώνονται από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Επιστήμονες κατά της Γενοκτονίας” και φοιτητικές οργανώσεις.

Η διοίκηση του Πανεπιστήμιου και οι αρχές της Βοστώνης, κατηγόρησαν, φυσικά, τη δράση σαν … αντισημιτική, παρόλο που μεταξύ των οργανωτών είναι και η Ένωση Εβραίων Σπουδαστών του ΜΙΤ!

Ο καθεστωτικός τύπος και τα κατευθυνόμενα media, στις ΗΠΑ, άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους με συκοφαντίες και ψεύτικες ειδήσεις λάσπης στο Columbia και το ΜΙΤ, ανησυχώντας ότι ο πυρετός των καταλήψεων θα εξαπλωθεί άμεσα, σε μια κατάσταση που θα θυμίζει εποχές Βιετνάμ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 1000 ακτιβιστές από περισσότερες από 40 χώρες προετοιμάζονται στην Κωνσταντινούπολη για τον Στόλο της Ελευθερίας για να σπάσουν τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ με τρία πλοία βοήθειας.

Τα πλοία θα αποπλεύσουν σήμερα ή αύριο φορτωμένα με 5.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και εκατοντάδες διεθνείς παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατροί, διασώστες κι εθελοντές.

Η θεαματική προσπάθεια αμφισβήτησης του αποκλεισμού του Ισραήλ και η προετοιμασία της στα βίντεο.

Στο πρώτο αριστερά, η συγκέντρωση σήμερα όσων αναχωρούν, που εξελίχθηκε σε διαδήλωση χιλιάδων για συμπαράσταση στη Γάζα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Tucker Carlson έκανε μια συγκλονιστική δήλωση τις προάλλες 

Είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ μέλη του Κογκρέσου με παιδικό πορνό.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα σας το πουν αυτό.

«Ανησυχούν μήπως κάποιος βάλει παιδικό πορνό στον υπολογιστή τους. Τα μέλη του Κογκρέσου είναι τρομοκρατημένα από τις υπηρεσίες πληροφοριών. 

Δεν το μαντεύω. 

Μου το έχουν πει αυτό – συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων στην επιτροπή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που διευθύνουν την επιτροπή πληροφοριών», δήλωσε ο Tucker Carlson.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε όσους καταλαβαίνουν τα πράγματα περισσότερο. 

Η CIA και η Moσάντ διευθύνουν την παράσταση στις HΠA, όποιοι δεν συνεργάζονται θα εξαλειφθούν με απλό τρόπο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναυλία στις 23/4 στα Προπύλαια, ενάντια στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί, την Τρίτη 23/4 στις 19:00 στα Προπύλαια, ενάντια στην αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία στην Ουκρανία αυξάνει το ενδεχόμενο να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη!

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Σεργκεί Λαβρόφ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν εμμονή με την ιδέα να καταφέρουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και πρόσθεσε ότι αυτή η αντιπαράθεση θα οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο πυρηνικού κινδύνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείτε τι αναφέρει ο γνωστός Σκωτσέζος δημοσιογράφος Neil Oliver: 

Η κλιματική κρίση και όλα όσα λένε είναι ψέματα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντολή προς Ελλάδα και Ισπανία:

“Ότι αμερικανικά συστήματα Patriot κι ότι Ρώσικα S-300, έχετε να σταλούν σαν δωρεά στην Ουκρανία!”

Οι Financial Times, αποκαλύπτουν ότι ΑΥΤΗ είναι η καθαρή οδηγία προς Μητσοτάκη και Sanchez από ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Επιχείρημα; “Εσείς, δεν τα έχετε ανάγκη!”

- Για τον Sanchez δεν ξέρω, αλλά για τον Μητσοτάκη ποιος αμφιβάλλει ΤΙ θα κάνει;

- Όσο για “αν τα χρειαζόμαστε;” - Ε, θα αγοράσουμε άλλα, αμερικάνικα και πολύ πιο ακριβά!

Βάζουμε στοίχημα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-ΑΣΣΑΝΤ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

-Από την νέα συνέντευξη του Σύρου Προέδρου Aσσάντ στο ρωσικό Κανάλι-1 (Rossiya-1) χθές:

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρη η Δύση επωφελούνται από τον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας προμηθεύοντας όπλα και όπλα στο κατοχικό καθεστώς για να παρατείνει την επιθετικότητά του εναντίον των πολιορκημένων παλαιστινιακών εδαφών.

Ο Άσαντ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Channel One την Κυριακή, ενώ ανέπτυξε τον ρόλο της Ουάσινγκτον στη δεκαετή σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστινίων και της παράνομης οντότητας.

«Όταν λέμε 'Αμερική', εννοούμε ολόκληρη τη Δύση επειδή ελέγχεται πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμερική εκμεταλλεύεται οποιαδήποτε σύγκρουση και στη συνέχεια κάνει στην άκρη για να παρακολουθήσει τον αυξανόμενο όλεθρο, περιμένοντας μια στιγμή για να καταφέρει ένα χτύπημα νοκ-άουτ», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας.

«Κεφαλαιοποιούν οποιαδήποτε σύγκρουση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ βασίζεται στην αρχή του διαίρει και βασίλευε.

«Αυτή είναι η μέθοδος ελέγχου τους, ένα είδος εκβιασμού», δήλωσε ο Άσαντ. «Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ανήθικη. Η Αμερική μετατρέπει οποιαδήποτε σύγκρουση σε μια επικίνδυνη χρόνια ασθένεια, κάποιο είδος διαβήτη ή καρκίνου. Ενώ οι αντιμαχόμενες πλευρές αντιμετωπίζουν τις συνέπειες».

Ο Σύριος ηγέτης υπογράμμισε επίσης τον κύριο ρόλο της Ουάσιγκτον στον πολύμηνο ισραηλινό πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν τον κύριο ρόλο στον γενοκτονικό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας υποστηρίζοντας αναντίρρητα το σιωνιστικό καθεστώς και στέλνοντας όπλα σε αυτό», δήλωσε ο Άσαντ.

«Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αμαυρωμένη εικόνα της μπροστά στα μάτια του κόσμου, αυτή η χώρα επιμένει στην ανάγκη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά στην πράξη, τροφοδοτεί τη διάδοση τέτοιων εγκλημάτων ασκώντας βέτο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπέρ του καθεστώτος κατοχής».

Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει σε πολλές περιπτώσεις ασκήσει βέτο σε ψηφίσματα του ΟΗΕ που απαιτούν από το ισραηλινό καθεστώς να σταματήσει τη βάναυση επίθεσή του στη Γάζα.

Την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν το βέτο τους ενάντια στην προσπάθεια της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη ως πλήρες μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

Το τελευταίο βέτο της Ουάσιγκτον ήρθε εν μέσω του πολέμου του ισραηλινού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας που έχει αυξήσει τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους και τις διεθνείς εκκλήσεις για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Το Ισραήλ διεξήγαγε τον γενοκτονικό πόλεμο στην πολιορκημένη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, αφού παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης πραγματοποίησαν μια ιστορική επιχείρηση εναντίον της κατοχικής οντότητας σε αντίποινα για τις εντεινόμενες θηριωδίες του καθεστώτος εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Το καθεστώς του Τελ Αβίβ έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει τουλάχιστον 34.049 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και έχει τραυματίσει άλλους 76.901.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση ενάντια στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πραγματοποιείται κοντά στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, μετά τη μαραθώνια πορεία ειρήνης που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 21/4. Οργανωμένη από την ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη).

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ξεκίνησε από τη πόλη του Μαραθώνα, όπου συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε σε χιλιάδες μέχρι να φτάσουν στο χώρο.

«Ούτε γη ούτε νερό για δολοφόνους εθνών. Δώστε χρήματα για την υγεία και την εκπαίδευση, όχι για την έδρα του ΝΑΤΟ», φωνάζει ο λαός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωεκλογές...ριάλιτι για την Ελλάδα δυστυχώς, με ευρωβουλευτές αμόρφωτους απολίτικους τηλεμαϊντανους:

Γιώργος Αυτιας, Ελεονόρα Μελέτη, Αγγελική Ηλιάδη, Βέφα Αλεξιάδου, Εύη Βατίδου

Εκλογικό τσίρκο το ευρωψηφοδέλτιο!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σάρον Ροφέ Οφίρ, πρώην ισραηλινή βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Ισραελ Μπεϊτένιου, καλεσμένη του σιωνιστικού τηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι 14":

«Γιατί δεν λέμε στους ανθρώπους την αλήθεια;

Χάσαμε το βόρειο Ισραήλ. Η ζημιά που μας έχει προκαλέσει η Χεζμπολάχ είναι έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή του πολέμου με τον Λίβανο.

Θέλω να κλάψω! Ποιος θα το φανταζόταν ότι το Ισραήλ θα έφτανε εδώ σήμερα!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί για περισσότερο από έξι μήνες. Σ' αυτή την περίοδο, πόσα κρούσματα διαζυγίων, εγκλημάτων, βιασμών και βίας έχουν αυξηθεί!»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοχάμαντ Μαραντί, καθηγητής Πανεπιστημίου,

Σύμβουλος της 

ομάδας διαπραγματεύσεων

για τα πυρηνικά της ιρανικής κυβέρνησης

Ισραήλ Κατς, υπουργός Εξωτερικών της σιωνιστικής οντότητας, του ναζιστικού καθεστώτος που κατέχει παράνομα την Παλαιστίνη επί 76 χρόνια :

«Το πυραυλικό έργο του Ιράν θέτει σε κίνδυνο τον κόσμο.

Καλώ τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν κυρώσεις στο ιρανικό πυραυλικό έργο: πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν τώρα πριν είναι πολύ αργά»

Ο καθηγητής Μοχάμαντ Μαραντί, σχολίασε τις σιωνιστικές κραυγές πανικού φωνές με τρεις λέξεις:

«Είναι πολύ αργά»!

Τι δεν καταλαβαίνουμε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ! Φτωχότερες γίνονται οι φτωχές χώρες και διευρύνονται οι ανισότητες...

22/4/2024     -    21.30

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Παγκόσμια Τράπεζα για την πορεία των φτωχότερων κρατών του κόσμου, στην τελευταία της έκθεση. Οι ανισότητες με τον πιο πλούσιο κόσμο διευρύνονται, όπως διαπιστώνει ο διεθνής οργανισμός.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από τις μισές από τις 75 πιο φτωχές χώρες στον πλανήτη εμφάνισαν πολύ χαμηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Πρόκειται για μια ιστορική μεταστροφή, όπως επισημαίνεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς είναι η πρώτη φορά μέσα στον αιώνα που διανύουμε, που το χάσμα με τις πιο ευημερούσες οικονομίες μεγαλώνει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού, η διαφορά στον ρυθμό ανάπτυξης στο κατά κεφαλήν εισόδημα έχει διευρυνθεί κι άλλο στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Όπως τόνισε ο ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης, ο Ayhan Kose, είναι η πρώτη φορά που δεν σημειώνεται σύγκλιση και γίνονται φτωχότερα αυτά τα κράτη.

Ακραία φτώχεια

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για μια δομική παλινδρόμηση και γι’ αυτό σημαίνει συναγερμό η Παγκόσμια Τράπεζα. Να σημειωθεί ότι αυτό συμβαίνει παρά τον νεαρής ηλικίας πληθυσμό και τις άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των κρατών.

Σε ορισμένες χώρες η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με το μέσο ποσοστό ακραίας φτώχειας να ανέρχεται στο οκταπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου.

Σχεδόν το 25% του πληθυσμού διαβιεί στις φτωχές αυτές χώρες με λιγότερα από 2,15 δολάρια την ημέρα και το 90% των ανθρώπων που είναι αντιμέτωποι με λιμό ή υποσιτισμό, συγκεντρώνονται σε αυτές τις χώρες, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς και στην νοτιοανατολική Ασία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες!»

22/4/2024    -    20.22

«Χτύπησε» πάλι ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος της «Νίκης». Ειδικότερα, ο ίδιος κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων έσπευσε να υποστηρίξει πως «οι πιστοί χριστιανοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες».

«To είδαμε στο τελευταίο νομοσχέδιο που επιβλήθηκε η άποψη του 10% του πληθυσμού στο θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Δώσαμε παιδιά και δικαιώματα τεκνοθεσίας στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, τις προάγετε αυτές, δεν ξέρω πως θα λύσετε το δημογραφικό με αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι διχάζετε για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. Να γίνονται επεισόδια μεταξύ των νεαρών γιατί έχει θιγεί το κοινό αίσθημα έπρεπε να τα σκεφτείτε αυτά», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακόμη ισχυρίστηκε πως «όταν παραβιάζεται και φιμώνεται η συντηρητική πλειοψηφία θα έχουμε τέτοια πράγματα. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία πιστοί αρχίζουν να μοιράζουν σφαλιάρες. Συγκεντρωθείτε θα δούμε και χειρότερα με αυτά που κάνετε».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος καταδικάζει τη βία απάντησε: «Βεβαίως την καταδικάζουμε την βία αλλά ποιος την προκαλεί τη βία; Δεν είναι αρρωστημένο να λέτε εδώ ότι υπάρχουν 5-10 φύλα και να μπορεί με μια δήλωση να αλλάζει ο καθένας το φύλο του και μετά να τα ξαναγυρίζει; Αυτά είναι τρελά πράγματα ποια επιστήμη σας τα δίδαξε αυτά; Αυτά πρέπει να είσαι νοσηρός εγκέφαλος να τα σκεφτείς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝΥΜΑ του 112 για εκκένωση οικισμού! ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ στην Πάρο...

22/4/2024     -     19.00

Συναγερμός έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στην Πάρο και συγκεκριμένα στην Παροικιά καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά!

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων 8 μποφόρ οι φλόγες έχουν επεκταθεί αρκετά! Μάλιστα, η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον οικισμό Πυργάκι, γι’αυτό έχει αποσταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους προκειμένου να απομακρυνθούν προς την παραλία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 19 πυροσβέστες, με έξι οχήματα. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Κώστα Μπίζα πλησιάζουν και δύο ελικόπτερα προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ επιθέσεις εναντίον των αντίχριστων ομοφυλόφιλων ανώμαλων βουλευτών της ΝΔ στις εκκλησίες! ΤΡΕΜΟΥΝ ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας...

22/4/2024     -    9.30

Τρία κρούσματα επιθέσεων κατά εκπροσώπων της κυβέρνησης εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Αμύνταιο της  Φλώρινας, στην Πάτρα, και στην Καβάλα, από ιερείς αλλά και στην περίπτωση της Καβάλας βουλευτού, χειροδικίας από πιστή πρώην υποψήφια βουλευτή της “Νίκης”, γεγονός που ανεβάζει την ανησυχία ότι ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ακολουθίας της Αναστάσεως ενδεχομένως να υπάρξει μπαράζ παρόμοιων περιστατικών, με αφορμή την  οργή για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία σε Πολωνία: «Αφού θέλετε πυρηνικά όπλα μπορούμε να… σας τα ρίξουμε»!

«Προκλητική η δήλωση του Αντρέι Ντούντα» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα - «Αν εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στο έδαφός σας θα γίνετε νόμιμος στόχος των όπλων της Ρωσίας»

22.04.2024 | 21:30

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, μετά τις δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο πλαίσιο του προγράμματος πυρηνικού διαμοιρασμού του ΝΑΤΟ, τόνισε πως «μόλις εμφανιστούν οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων».

Παράλληλα ανέφερε πως «οι αρχές της Πολωνίας δεν κρύβουν την προσπάθειά τους να στηριχθούν περισσότερο στα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν ενεργά αυτές τις φιλοδοξίες στην εχθρική τους ρωσική πολιτική».

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία θα λάβει υπόψη της στον στρατιωτικό της σχεδιασμό την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Πολωνία.

«Φαίνεται ότι η Βαρσοβία επιδιώκει σκόπιμα να προσελκύσει μεγαλύτερη προσοχή από όσους ασχολούνται με τον στρατιωτικό σχεδιασμό στο ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι μόλις εμφανιστούν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, οι σχετικές εγκαταστάσεις θα μπουν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων σε περίπτωση άμεσης ένοπλης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ» , είπε.

Η ίδια χαρακτήρισε τη δήλωση του Α.Ντούντα ως «προκλητική».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολική ψήφος: «Πολύ κακό για το τίποτα» – Μόλις το 4% των ψηφοφόρων θα τη χρησιμοποιήσουν

22.04.2024 | 18:52

Μέχρι σήμερα, περίπου 114.200 ψηφοφόροι έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν μέσω επιστολής στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου φτάνουν τους 80.908, δείχνοντας χαμηλό ενδιαφέρον για την επιστολική ψήφο, όσο η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή της και στις μελλοντικές γενικές εκλογές.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι εκτός Ελλάδας ξεπερνούν τους 33.350, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από τις 17.365 ψήφους που καταμετρήθηκαν στο εξωτερικό τον περασμένο Ιούνιο.

Το 85% των εγγραφών από το εξωτερικό προέρχεται από την Ευρώπη, με 28.177 πολίτες να έχουν ζητήσει τον ειδικό φάκελο για τις εκλογές. Σχεδόν 3.500 έχουν εγγραφεί από τη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική, πάνω από 700 από την Ασία, και περισσότεροι από 600 από την Ωκεανία.

Στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί Έλληνες από χώρες όπως η Καμπότζη, η Παπούα – Νέα Γουινέα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Καζακστάν, και η Ακτή Ελεφαντοστού, όπου δεν υπήρχαν εκλογικά τμήματα το 2023 λόγω περιορισμών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι ΗΠΑ κατάσχεσαν ρωσικά κεφάλαια και τα δίνουν στην Ουκρανία –  Νέα δεδομένα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Οι ΗΠΑ μπορούν να κατάσχουν τους πόρους ενός κράτους από τις τράπεζες τους. Τίναξαν στον αέρα την τραπεζιτική τους αξιοπιστία. Μετά από αυτό θα είναι ηλίθιος όποιος έχει λεφτά σε αμερικάνικη τράπεζα.

22.04.2024 | 12:47

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θα προκληθεί έλλειψη εμπιστοσύνης στα παγκόσμια χρηματοδοτικά εργαλεία.

Κανείς δεν θα έχει εμπιστοσύνη να μεταφέρει τα κεφάλαιά του, ή τους πόρους του σε άλλες χώρες

Και αυτό γιατί η Ρωσία σήμερα διαμέσου του προέδρου της ρωσικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ανακοίνωσε την πρόθεση της ότι μπορεί πλέον να κατασχέσει δυτικά περιουσιακά στοιχεία αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε τέτοιο νόμο που θα επιτρέπει την μεταβίβαση κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία.

«Η Ουάσινγκτον υιοθέτησε νόμο για την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να προκαλέσει την ΕΕ να κάνει το ίδιο βήμα, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό για την ευρωπαϊκή οικονομία», σημείωσε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Η χώρα μας έχει τώρα κάθε λόγο να λάβει συμμετρικές αποφάσεις σε σχέση με τα ξένα περιουσιακά στοιχεία», σημείωσε ο Βολόντιν.

Από τα ύψους 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει» στο εξωτερικό, μόνον αυτά ύψους 5 ως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται στις ΗΠΑ και στοιχεία ύψους περίπου 210 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε ο ίδιος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΕ ετοιμάζεται να απαγορεύσει το TikTok Lite – «Είναι τόσο εθιστικό όσο και τα τσιγάρα»

Η Επιτροπή έδωσε προθεσμία στην TikTok έως την Τετάρτη για να «προβάλει επιχειρήματα προς υπεράσπισή της»

22.04.2024 | 23:00

Την ώρα που το TikTok βρίσκεται αντιμέτωπο με ολική ακατονόητη απαγόρευση στις ΗΠΑ, η Ευρω Ένωση, ετοιμάζεται να «μπλοκάρει» μια νέα υπηρεσία που εγκαινίασε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Ευρώπη, καθώς όπως αναφέρει μπορεί να προκαλέσει «εθισμό όπως τα τσιγάρα».

Εάν η απαγόρευση προχωρήσει, θα είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τις εξουσίες της για την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος-ορόσημο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), τον περασμένο Αύγουστο.