Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Παρασκευη 5 Οκτωβριου 2018



NABLUS_Ισραηλινοναζιστες έποικοι κατέστρεψαν ιδιοκτησία Παλαιστινίων και έκλεψαν τη σοδειά από ελαιόδενδρα, την Πέμπτη, στο χωριό Burin στην νότια περιοχή της κατεχόμενης πόλης Nablus.
Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινοναζιστες έποικοι εισέβαλαν σε γεωργικές εκτάσεις του χωριού και εθεάθησαν να κλέβουν ελιές από πολλούς ελαιώνες.
Η γη ανήκει σε παλαιστίνιους κατοίκους του χωριού Burin.
Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει ορίσει την 10η Οκτωβρίου ως την επίσημη μέρα έναρξης της εποχής συγκομιδής της ελιάς στη Δυτική Όχθη.
Για εκατοντάδες παλαιστινιακές οικογένειες, οι ελιές είναι η κύρια πηγή εισοδήματος, ωστόσο όταν πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής, οι ισραηλινοναζιστες έποικοι εισβάλλουν σε παλαιστινιακά εδάφη και προκαλούν σοβαρές οικονομικές ζημίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ!
Την ερχόμενη Τρίτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλείται στον ανακριτή, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του το Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Λιβερία, για ματαίωση πλειστηριασμών ακινήτων.
Κυριολεκτικά "μπάτε σκύλοι, αλέστε!", σε μια χώρα στην οποία λύνουν και δένουν βρόμικα συμφέροντα σκοτεινών εταιριών, με την Κερκόπορτα να 'χει ανοίξει από όλους εκείνους που από το 2010 έχουν εκχωρήσει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, εξευτελίζοντας έναν λαό ολόκληρο.
Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα διαδηλώσουμε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Για την αξιοπρέπειά μας. Αυτοί που θεωρούν πως δεν συμβαίνει και τίποτα, ας συνεχίσουν τις εξυπνάδες για το αν πρέπει να γιορτάζουμε τη 12η ή την 28η Οκτωβρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σκέφτομαι αυτή την υπόθεση με τον καθηγητή που επί χρόνια έκοβε φοιτητές από τα μαθήματα, απαιτώντας χρήματα, καθώς και σεξουαλικές εξυπηρετήσεις από φοιτήτριες.
Επί χρόνια, λοιπόν, δεν βρέθηκε ένας φοιτητής ή ένας γονιός να τον καταγγείλει. Για όλους, όπως φαίνεται, οι απαιτήσεις του ήταν φυσιολογικές, Σε μια χώρα όπου η μίζα και το φακελάκι είναι τα όπλα του έξυπνου και η απόρριψή τους οδηγεί στην αποτυχία.
Και όταν τόσες και τόσες μοντέλες κάνουν εξυπηρετήσεις σε κότερα και Μυκόνους για την κοινωνική τους ανέλιξη, γιατί άλλες που δεν έχουν προσόντα μοντέλας να μην τις κάνουν για το πτυχίο;
Εξάλλου, η ελληνική κοινωνία έχει προχωρήσει. Πέρασαν οι καιροί που κάποιος ή κάποια θα έστελνε τον κ. καθηγητή σακατεμένο στην εντατική ή εκεί που βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα.
Σχολιο.- Τον είχαν καταγγείλει αρκετές φορές φοιτητές, διάβασα εγώ.
Σχολιο.- Αν πράγματι κάποιοι τον είχαν καταγγείλει και παρέμενε στη θέση του, χωρίς να διερευνηθούν οι καταγγελίες και χωρίς να αντιδράσουν οι άλλοι καθηγητές, το φοιτητικό κίνημα και η τοπική κοινωνία, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Συνεργάστηκα με την κυβέρνηση διότι ο κ. Τσίπρας μετατοπίστηκε στο κέντρο. Αυτό που εφαρμόζει τώρα είναι μία κεντροδεξιά πολιτική. Τους έλεγα ότι ο Τσίπρας έρχεται στην δική μας ατζέντα, εφαρμόζει τις δικές μας πολιτικές".
Έτσι μπράβο, κ. Παπακώστα! Γιατί όταν τα λέμε εμείς μας λένε αριστεριστές!
Βέβαια, έτσι δεν πείθονται οι συντηρητικοί ψηφοφόροι. Ο κόσμος έχει την τάση να επιλέγει το πρωτότυπο από το κακέπτυπο. Κι ο κ. Τσίπρας και αυτούς δεν κερδίζει και χάνει και εκείνους που δεν γουστάρουν κεντροδεξιές πολιτικές.
Βουλιάζει το καράβι, κ. Κατερίνα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα συμπαράστασης του Fra Hughes σε Παν. Λαφαζάνη-αγωνιστές κινημάτων κατά πλειστηριασμών
«Η οργάνωση Palestine Aid Belfast (Οργάνωση για την Βοήθεια προς την Παλαιστίνη στο Belfast) καλεί για τον τερματισμό των κατασταλτικών πολιτικών διώξεων ειρηνικών διαδηλωτών και πολιτικών που παλεύουν ενάντια στην λιτότητα από την ελληνική κυβέρνηση και τους παράγοντες των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται στην λιτότητα και να προστατεύει τις κατοικίες από την καταστροφή που απεργάζονται εναντίον του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τρόικα και το ΔΝΤ.
Σταματήστε τις στημένες δίκες!
Επιτρέψτε την ειρηνική έκφραση της διαφωνίας!
Σταματήστε τις διώξεις τώρα!
Εκφράζω την ολόθερμη υποστήριξή μου προς τον Παν. Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους αγωνιστές που διώκονται!»
Fra Hughes, Επικεφαλής Palestine Aid Belfast



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους Έλληνες της Κριμαίας να επισκεφτούν την Ελλάδα γιατί έτσι απαιτεί το ΝΑΤΟ!
Η κυβέρνηση βάζοντας πάνω από τα εθνικά συμφέροντα και την Ομογένεια τα αμερικανικά και ΝΑΤΟϊκά δεν επιτρέπει στου Έλληνες ομογενείς της Κριμαίας να επισκεφτούν την Ελλάδα επειδή δεν μπορούν να θεωρήσουν τις βίζες τους στα ελληνικά προξενικά γραφεία στην Ουκρανία.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ θα πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όλα αυτά και αν μη τι άλλο να μεριμνήσει για τους Έλληνες ομογενείς ακόμα κι αν αυτό δεν αρέσει στου ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους οι οποίοι άλλωστε υποστηρίζουν την με κάθε τρόπο εκχώρηση των κληρονομικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας στα Σκόπια.
O Δρόμος δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο της ομογενούς μας από την Κριμαία Όλγας Κοβιτίδη, μέλους της ρωσικής Άνω Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής της για τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Η Όλγα Κοβιτίδη αναφέρεται, εκτός των άλλων, στην πρωτοφανή κατάσταση που έχει προκύψει με τους Έλληνες της Κριμαίας, στους οποίους το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απαγορεύει να επισκεφθούν την Ελλάδα, προκειμένου να ικανοποιήσει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.
Επικαλούμενες το γεγονός ότι οι Έλληνες της Κριμαίας προέρχονται από την… Κριμαία (την ένωση της οποίας με τη Ρωσία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση), οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία θεωρούν ότι θεωρήσεις για την Ελλάδα πρέπει να δίνουν τα ελληνικά προξενικά γραφεία στην Ουκρανία.
Αυτό όμως δεν είναι διόλου εύκολο να γίνει αφού αφενός η Ρωσία με την Ουκρανία είναι σε σχεδόν εμπόλεμη κατάσταση και αφετέρου οι άνθρωποι είναι αδύνατο να έχουν τα ουκρανικά χαρτιά που απαιτούνται για να πάρουν βίζα από τις ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.
Η διακρατική σύγκρουση Ουκρανίας-ΝΑΤΟ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη αφορά την διπλωματία, τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις, δεν είναι όμως δυνατό να πληρώνουν τη νύφη οι άνθρωποι, οι απλοί πολίτες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους απαγορεύεται να επισκεφθούν τις οικογένειές τους στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την έως τώρα τακτική της σε αυτό το θέμα.
Η φωτογραφία είναι από παλιότερη εκδήλωση στο χωριό Λάκοι στην Κριμαία, με τους συμμετέχοντες να κρατούν μια μεγάλη ελληνική σημαία. Οι ναζί είχαν κάψει ζωντανούς τους Έλληνες κατοίκους του μαρτυρικού χωριού, λόγω των σχέσεων που είχαν με τους αντάρτες.
Τον τελευταίο καιρό η διεθνής προσοχή εστιάζεται σε ό,τι έχει σχέση με την Ρωσία και στα γεγονότα που συνέβησαν στην ηλιόλουστη χερσόνησο της Κριμαίας, ένας από τους αυτόχθονες λαούς της οποίας είναι και οι Έλληνες. Η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία αύξησε τον συνολικό ελληνικό πληθυσμό της Ρωσίας, που υπολογίζεται σήμερα σε 100.000.
Οι Έλληνες παίζουν ενεργό ρόλο ως πολίτες στη ζωή της χώρας. Ανάμεσά μας υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Ο ελληνικός παράγοντας στη ζωή της Ρωσίας είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος και με την ιστορία της Ρωσίας και με την ιστορική πατρίδα των Ελλήνων, την Ελλάδα.
Οι πρώτοι Έλληνες άποικοι έχουν φτάσει στη γη της Ταυρικής Χερσονήσου (την Ταυρίδα) τον 7 αιώνα π.Χ., δηλαδή 27 αιώνες πριν. Λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο (1941-1945), ο αριθμός των Ελλήνων στην Κριμαία υπολογιζόταν γύρο στα 27.000 άτομα. Σήμερα, ο αριθμός αυτός φτάνει περίπου στους 7.000 κατοίκους.
Οι Έλληνες της Κριμαίας υπήρξαν χριστιανοί ορθόδοξοι, υπερασπίστηκαν τα πάτρια εδάφη τους στην Κριμαία από κάθε εισβολέα, περιλαμβανομένων των Οθωμανών, ενώ πήραν δραστήριο μέρος σε όλους τους κριμαϊκούς πολέμους. Στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζί, οι Έλληνες μαζί με όλο τον σοβιετικό λαό πολέμησαν άγρια την λεγόμενη «μαύρη πανούκλα», όπως είχε ονομαστεί ο φασισμός. Στην ευγνώμονα μνήμη του λαού της Κριμαίας παραμένει το ανυπότακτο, μαρτυρικό χωριό Λάκοι, που οι φασίστες έκαψαν ζωντανούς τους κατοίκους του λόγω των σχέσεων που είχαν με τους αντάρτες.
Οι Έλληνες της Κριμαίας, με απερίγραπτο ενθουσιασμό και χαρά αποδέχτηκαν και υποστήριξαν την Άνοιξη της Κριμαίας, όταν θριάμβευσε η ιστορική δικαιοσύνη, και η Κριμαία, που αποτελούσε τμήμα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το 1783 με το σχετικό διάταγμα (Μανιφέστο) της Μεγάλης Αικατερίνης Β’, επέστρεψε στην εστία της τη Ρωσία, αποκτώντας εκ νέου την πραγματική της ταυτότητα.
Ο λαός της Κριμαίας δεν αποδέχτηκε το πραξικόπημα που έγινε στην Ουκρανία, απορρίπτοντας κάθε νομιμότητά του, και δε δέχτηκε ποτέ τον πορτοκαλί ουκρανικό φασισμό.
Οι Έλληνες τις Κριμαίας –όπως και ολόκληρος ο κριμαϊκός λαός– χρησιμοποίησαν και επικαλέστηκαν για την ένωσή τους με τη Ρωσία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε υπέρ της επανένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και τις διατάξεις του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
Από την ουκρανική πλευρά γίνονται σαμποτάζ και προσπάθειες εκφοβισμού του κριμαϊκού λαού. Με τους πολυάριθμους αυτούς αποκλεισμούς, που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους, προσπαθούν να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας εκτός νόμου
Η μεγάλη επιστροφή στο πατρικό σπίτι έχει μετατραπεί για μας, τους κατοίκους της Κριμαίας, σε σωτηρία και έγινε εκείνο το σωσίβιο, που μας διαφύλαξε από τη φρίκη του εμφύλιου πολέμου, που είχαν εξαπολύσει οι ουκρανικές αρχές. Εγώ προσωπικά επισκέφθηκα το Ντονμπάς (σ.σ. περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας κατοικούμενη κατά πλειοψηφία από Ρώσους που κήρυξε και αυτή την ανεξαρτησία της από το Κίεβο μετά το πραξικόπημα του 2014) και διαπίστωσα πως όλη την ευθύνη για το αίμα των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων που χύθηκε δεν την έχει άλλος από το καθεστώς του Ποροσένκο, τα αφεντικά του πέρα από τον Ατλαντικό και το ευρωπαϊκό τους lobby.
Αυτή τη μοίρα, ο λαός της Κριμαίας την απέφυγε και ζει τώρα μια ζωή ειρήνης και ομόνοιας, σαν μέρος του συνόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όμως η Δύση δεν αναγνωρίζει το αυτεξούσιο δικαίωμά μας να ζούμε στα πάτρια εδάφη και όχι μόνο, αλλά όλο και μας επιβάλλει αμέτρητες κυρώσεις σε ζωτικούς κλάδους, όπως της ενέργειας, της παροχής νερού και των προμηθειών.
Εκτός αυτών, από την ουκρανική πλευρά γίνονται σαμποτάζ και προσπάθειες εκφοβισμού του κριμαϊκού λαού. Με τους πολυάριθμους αυτούς αποκλεισμούς, που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ μαζί με τους εταίρους τους, προσπαθούν να θέσουν εμάς και τα παιδιά μας εκτός νόμου!
Ο Θεός είναι μεγάλος, αλλά ήδη καταλαβαίνει όλος ο κόσμος, πως η φανερά αντιρωσική πολιτική που ακολούθησε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις κυρώσεις, έχει αποδειχθεί μεγάλο λάθος και δεν έχει προκαλέσει παρά μεγάλες οικονομικές και πολιτικές απώλειες.
Αλλά το ζήτημα αυτό έχει μεγάλες συνέπειες και για τους Έλληνες της Κριμαίας γιατί το ελληνικό Προξενείο στη Μόσχα δεν τους παρέχει θεωρήσεις για να επισκεφθούν την Ελλάδα και να δουν τους συγγενείς τους!
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την πολιτική που ασκεί και τις ενέργειες που επιχειρεί, όχι μόνο δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και έχει δυσμενές αντίκτυπο, που φτάνει να επηρεάζει αρνητικά τις προαιώνιες φιλικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσίας και την Ελλάδα. Η Ρωσία παρείχε πάντα υποστήριξη και πραγματική βοήθεια στους Έλληνες κατά τα χρόνια των δοκιμασιών τους.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα πρέπει να βασιστούν στις κοινές σελίδες της ιστορίας τους, στις αρχές και τις παραδόσεις της ορθόδοξης θρησκείας, καθώς και στην εμπειρία των σχέσεων που έχουν δοκιμαστεί εδώ και αιώνες. Η πολιτιστική και θρησκευτική συγγένεια των λαών μας αποτελεί θετικό θεμέλιο για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ατζέντας.
Είμαι βέβαιη πως η συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και η Ελλάδας, παρά την αντιρωσική υστερία που εξαπέλυσαν σήμερα οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους, θα συνεχιστεί δυναμικά και συστηματικά, αφού η Ρωσία για την Ελλάδα, δεν είναι μόνο ένας δοκιμασμένος και αξιόπιστος φίλος, αλλά και από πολλές απόψεις ένας πραγματικός ομοϊδεάτης. Αναμφισβήτητα οι ελληνικές αρχές δε μπορούν να απογοητεύσουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά και έχει σχέση με την ειρήνη, τη φιλία και την ευημερία του λαού.
Περιμένουμε από αυτές να μην ξεχνάνε τους πολυάριθμους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό και να τους παράσχουν την ευκαιρία να δουν τους συγγενείς τους και τους φίλους τους, την ιστορική τους πατρίδα.
Αυτό έχει μεγάλη σημασία πρώτα-πρώτα για την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να τρέφει μεγάλο σεβασμό στην πραγματικά μεγάλη της ιστορία και να εκτιμά τις παραδόσεις της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΥΠΗΡΞΕΤΕ ΞΕΧΩΡΗΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΛΑΒΩΝ.
Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.
ΜΕΤΑΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ.
ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣΤΕ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΛΑΒΟΙ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ»
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Μαΐου του 1985 απόγευμα
στην Ηπείρου 4 ...
παρκαρισμένο το οικογενειακό αυτοκίνητο στην είσοδο της μονοκατοικίας με νούμερα Ουγγαρίας
Στην Αγ.Παρασκευη
δηλ. σ´ ένα μικρό-μεσοαστικό Δήμο της Αθήνας .
Η μητέρα μου έχει έρθει δυο μέρες πριν ,
να μας δει ,απο την Αλεξανδρούπολη ήμουν έγκυος ....
το απόγευμα λοιπόν 29-5-1985 μια ομάδα καμία πενηνταριά βλαμμένων νεαρών της ΝΔ ούρλιαζαν έξω απο το σπίτι μου : Κουμούνια θα σας κάνουμε σαπούνια ...
ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙΑ
Η μητέρα μου ταράχτηκε πολύ ,
πάρα πολύ ,
μας ζήτησε να τις βγάλουμε εισιτήριο με το αεροπλάνο
και γύρισε άρον-άρον πίσω για να ψηφίσει .
Γύρισε σπίτι της για ψηφίσει ...
μου είπε έντρομη : οτι "αυτοί" δεν άλλαξαν σε τίποτα απο την αγριότητα της ΕΡΕ της εποχής της....
Όχι οι βλαμμένοι της ΝΔ δεν ούρλιαζαν για την άλωση της Βασιλεύουσας 29-5-1453
ούρλιαζαν εξω απο το σπίτι μιας
οικογένειας που το αυτοκίνητο της είχε νούμερα Ουγγαρίας ηταν 29-5-1985 ....
τότε δεν υπήρχε ΧΑ
την περιείχε μέσα της η ΝΔ ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρση ασυλίας του Κύρτσου για χρέη 627.000 ευρώ στο Δημόσιο
Δίωξη εις βάρος του Κύρτσου θα ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για χρέη προς το Δημόσιο, υπολογιζόμενη στα 627.000 ευρώ, εφόσον η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ομόφωνα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ.
Η ψήφιση της άρσης της ασυλίας από την Ολομέλεια λήγει μερικές ημέρες μετά την έγκριση της απόφασης, από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη για χρέη προς το Δημόσιο.
Ο Κύρτσος κατηγορείται ότι, ως διευθύνων σύμβουλος της «Ελεύθερης Κυριακής Εκδοτικής Α.Ε.», που εκδόθηκε στις εφημερίδες «Δωρεάν Κυριακή» και «City Press» δεν κατέβαλε στο Δημόσιο οφειλόμενο ποσό 627.752 ευρώ !!

Άμα χρωστάς 627.000€ στο Δημόσιο είσαι ευρωβουλευτής.
Άμα χρωστάς 627€, είσαι λαμόγιο που έφερες την κρίση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλήθηκε έναντι 1,9 εκ η ιστορική Αγορά Μοδιάνο στην Θεσσαλονίκη για να γίνει Mall.
Εγκλήματα στο όνομα μιας ανάπτυξης που ποτέ δεν θα έρθει.
Αυτή η κυβερνητική συμμορία είναι ότι χειρότερο πέρασε ποτέ από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.
Αδίστακτοι,και κυρίως ,ικανοί για όλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρε τι σκέφτονται οι ζαίοι κι οργανώνουν εκδηλωση για τον Πλουμπίδη;Ότι θα καθήσουν στο σκαμνί...αλλά...με αληθινές κατηγορίες....όχι κατασκευές του παρακράτους οπως για τον Πλουμπίδη....και θελουν να μπουν στο πνεύμα των συνεπειών...να συντονιστούν;;;;
Σχολιο.-  ο πλουμπιδης ηταν ο πιο συνεπης αγωνιστης κ' ο πιο αδικημενος!τι σχεση εχει με την αφροκρεμα της ξεφτιλας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάνε ΟΑΣΘ-ΟΑΣΑ.
Παραδίδουν απόρρητα φορολογικά στοιχεία σε τράπεζες και funds.
Το πετρέλαιο φέτος 20% επάνω.
Ασφαλίτες παρακολουθούν μέλη κινημάτων και πολιτικούς αρχηγούς κι οι αναφορές τους μπαίνουν σε δικογραφίες.
Ξένα funds μηνύουν πολιτικό αρχηγό.
Χώροι Πολιτισμού παραδίδονται στην λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης διασκέδασης.
Άνθρωποι αυτοκτονούν μέσα στη σιωπή...
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα ενός τριημέρου.
Μα viral έχει γίνει το σήμα της ΝΔ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυση για ψευδορκία κατά Κωνσταντινέα από διωκόμενο για τον ξυλοδαρμό του
 Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 18:50
Για τις 7 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε, η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, καθώς απουσίαζε λόγω προβλημάτων υγείας, συνήγορος υπεράσπισης, ενός εκ των κατηγορουμένων.
Αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας, η δικηγόρος Μαρία Κλείδωνα, έκανε γνωστό στα ΜΜΕ, ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Πέτρου Κωνσταντινέα, για λογαριασμό πελάτη της, που διώκεται για την υπόθεση ξυλοδαρμού του βουλευτή, για ψευδορκία μάρτυρα, για ψευδή καταμήνυση και για συκοφαντική δυσφήμηση. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται καθώς ο πελάτης της εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό αποδεδειγμένα την ημέρα του συμβάντος.
Λίγο αργότερα στο θέμα της μήνυσης που κατατέθηκε εις βάρος του, τοποθετήθηκε και η πλευρά του Πέτρου Κωνσταντινέα. Η δικηγορος του ειπε ότι ολοι οι υπολοιποι είναι ενοχοι, εκτος από τον έναν που ηταν στο εξωτερικο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε γλυπτό ύψους 15 μέτρων στην πλατεία Ομονοίας, ανέβηκε, στις 15.15 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής, άνδρας ελληνικής καταγωγής, αγνώστων λοιπών στοιχείων και απειλούσε να πέσει, χωρίς, να εξηγεί τους λόγους.
Τον άνδρα στις 16.00 παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, με το όνομα Φώτης, προέβη σε αυτή την ενέργεια διότι... υπέστη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Ομόνοιας για προσωπική του υπόθεση, οπότε ανέβηκε στο γλυπτό για διαμαρτυρία!
Ο άνδρας συγκεκριμένα είχε δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του από χθες, όμως σήμερα το πρωί, λόγω φόρτου εργασίας και κάποιων προσαγωγών στο Α.Τ., δεν μπόρεσε κάποιος αστυνομικός να ασχοληθεί με την περίπτωσή του...
Καποιοι ηλιθιοι αριστεριστες και αναρχικοι του Σορος και της αμερικανικης πρεσβειας προσπαθησαν να διαδωσουν ότι είναι λαθρομεταναστης. Και γιαυτο διαφοροι του εβγαζαν φωτογραφιες και φωναζαν «πεσε».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
 Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 23:10
Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους ένα 12χρονο αγόρι, και τραυμάτισαν περισσότερους από 126 στις διαδηλώσεις της Παρασκευής που πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο στα σύνορα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος με τη Γάζα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της παλαιστινιακης Λωριδας της Γαζας.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός υποστήριξε ότι κάποιοι από τους Παλαιστινίους που συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες πορείες κοντά στο φράκτη ασφαλείας «εκτόξευαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, κυλούσαν φλεγόμενα λάστιχα και πέταγαν πέτρες» στους ισραηλινοναζιστες στρατιώτες.
Μερικοί από τους διαδηλωτές πέρασαν το φράκτη για να πετάξουν βομβες μολοτοφ σε ισραηλινοναζιστικό κατεχομενο έδαφος πριν επιστρέψουν στην Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε.
Κατά τις εκτιμήσεις του ισραηλινοναζιστικού στρατού, περίπου 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα σε διάφορες τοποθεσίες κατά μήκος του φράκτης του αισχους και ασφαλείας των σιωναζι που χωρίζει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως εποικων με τη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν στα ρωσικά σύνορα την τελευταία εβδομάδα
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 10:22
Δεκάδες ξένα αεροσκάφη που διενεργούσαν κατασκοπευτικές ενέργειες εντοπίστηκαν στα ρωσικά σύνορα κατά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων «Krasnaya Zvezda».
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα κάνει λόγο για 21 τέτοια αεροσκάφη.
Κατά τις προηγούμενες επτά ημέρες τα ρωσικά μαχητικά κλήθηκαν πέντε φορές να αποτρέψουν την είσοδο ξένων αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρο.
Τον περασμένο Ιανουάριο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι ένα ρωσικό Su-27 είχε παρεμποδίσει ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό Nave EP-3 Aries στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Το Πεντάγωνο είχε τότε καταδικάσει τη συγκεκριμένη παρεμπόδιση, χαρακτηρίζοντάς την «μη ασφαλή», με τη Μόσχα να απαντά ότι είχε λάβει «όλες τις απαραίτητες πρόνοιες» για να μη δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Απαλλαγή από την σημερινη κυβερνηση για τον πρώην πρόεδρο Κάρλος Μένεμ σε μια υπόθεση παράνομης εμπορίας όπλων
 Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, 01:57
Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αργεντινής με εντολη της σημερινης κυβερνησης απάλλαξε την Πέμπτη τον πρώην πρόεδρο της χώρας Κάρλος Μένεμ, ο οποίος είχε καταδικαστεί να εκτίσει επτά χρόνια κάθειρξη για παράνομη εμπορία όπλων με προορισμό την Κροατία και τον Ισημερινό, κατά παραβίαση εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.
Ο πρώην πρόεδρος (1989-1999), που είχε αθωωθεί σε μια πρώτη δίκη το 2011, πριν δικαστεί ξανά και καταδικαστεί το 2013 σε επτά χρόνια κάθειρξη, ωφελήθηκε από την αργοπορία της δικαιοσύνης της Αργεντινής.
Η ετυμηγορία «δεν αποτελεί αυστηρά ανακήρυξη της αθωότητας» του Μένεμ, σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Εξήγησε ότι οι δικαστές δεν εξέτασαν την ουσία της υπόθεσης, αποφάνθηκαν απλά ότι η δικαιοσύνη της Αργεντινής άργησε υπερβολικά να προχωρήσει στην εφαρμογή της ποινής. Όταν εκδίδεται καταδικαστική απόφαση στη χώρα αυτή, η δικαιοσύνη οφείλει κατόπιν να την επικυρώνει και να ορίζει τον τρόπο εφαρμογής της, τις λεπτομέρειες ως προς τη φυλάκιση του προσώπου που καταδικάζεται.
Ο Μένεμ, 88 ετών, επανεξελέγη το 2017 γερουσιαστής στην επαρχία Λα Ριόχα, κάτι που σημαίνει ότι απολαύει κοινοβουλευτικής ασυλίας. Το 2001, του είχε επιβληθεί για σύντομο χρονικό διάστημα κατ' οίκον περιορισμός, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για την υπόθεση.
Οι παράνομες πωλήσεις όπλων είχαν γίνει το 1991 (στην Κροατία) και το 1995 (στον Ισημερινό). Ο Μένεμ ήταν ακόμη τότε ο πρόεδρος της χώρας.
Ο νεοφιλελευθερος ακροδεξιος πρώην πρόεδρος που ξεγελασε το κοσμο και εκλεχτηκε σαν περονιστής, και εκανε την Αργεντινη υποχοιριο των ΗΠΑ, την πτωχευσε και τη βυθισε στη φτωχεια και στην εξαθλιωση, εξάλλου δικάζεται για παρακώλυση της έρευνας σχετικά με την επίθεση του 1994 στο Μπουένος Άιρες με στόχο το κτίριο όπου στεγαζόταν το κέντρο AMIA και άλλες εβραϊκές οργανώσεις της Αργεντινής, κατά την οποία βρήκαν τον θάνατο 85 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΡΑΝ
«Δύσκολες ώρες για το λαό» λέει ο Χαμενεΐ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Ο λαός του Ιράν αντιμετωπίζει δύσκολες ώρες εξαιτίας των πιέσεων από την Αμερική και των οικονομικών προβλημάτων», διαπίστωσε χτες ο Ιρανός ανώτατος Σιίτης ιερωμένος Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Εκτίμησε, επίσης, ότι οι αμερικανικές κυρώσεις και οι απειλές για περαιτέρω επιδείνωσή τους «έχουν σφίξει τον κλοιό για τον ιρανικό λαό», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση του έθνους, της περιοχής και του κόσμου «ευαίσθητη». Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι το Ιράν θα πρέπει να δώσει «χαστούκι στην Αμερική».
Ωρες μετά, στο Πεντάγωνο ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού στρατηγός Τζόζεφ Βοτέλ δήλωσε ότι δεν του έχουν δοθεί «άμεσα στρατιωτικά καθήκοντα» υπό τη μορφή κάποιας εκστρατείας κλιμάκωσης πιέσεων από την κυβέρνηση, προσθέτοντας εντούτοις πως το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας παραμένει προετοιμασμένο να απαντήσει ταχέως και μαζικά εάν το απαιτήσει η κατάσταση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρέος 170 χρόνων με τη δραχμή: 158 δις. Χρέος 16 χρόνων με το ευρώ: 240 δις!
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στα 16 χρόνια της ευρωζώνης (περίπου 240 δις) είναι πολύ μεγαλύτερο μεγαλύτερο από το χρέος που έχει δημιουργηθεί στα 170 προηγούμενα χρόνια της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους (158 δις), μεταξύ των ετών 1832-2002.
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς αλλά και την πολιτική που ακολουθείται με την ηγεμονεύουσα θέση της Γερμανίας, το κούρεμα του χρέους αποκλείεται μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην οποία διογκώθηκε και διευρύνεται με διάφορα χρηματιστηριακά κόλπα, με swaps,τοξικά ομόλογα,επιτόκια κλπ. Το υποχρεωτικό ετήσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό σε επίπεδα άνω του 3,5% του ΑΕΠ απλούστατα σκοτώνει την ελληνική οικονομία.
Το ίδιο γίνεται και με υποχρέωση της χώρας να καταβάλλει ετησίως συνολικά ποσά της τάξης του 15-20% ( 27 – 36 δις ) στους ανελέητους δανειστές με υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, όπως έχει αποφασιστεί Eurogroup της 16ης Ιουνίου 2017. Όλο αυτό το σκηνικό είναι εντελώς παρανοϊκό.
Είναι καιρός να καταλάβουμε επιτέλους ότι, οι δανειστές μας εγκλώβισαν σε μια τεράστια «παγίδα χρέους» από την οποία μόνο με έξοδο από τη γερμανική οικονομική κατοχή, υπάρχει ελπίδα να σωθεί η χώρα μας που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και αυτοκαταδίκη μας μέσα στην ευρωκαταστροφή.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψαριανός: Η επανάσταση του 1821 είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο -
04/10/2018 - 04:01 μ.μ.
Πολλές συζητήσεις στη Βουλή προκαλεί ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίον ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός επέλεξε να επιτεθεί σε όσους υποστηρίζουν πως για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι.
Μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Ψαριανός επιτέθηκε σε όσους τα βάζουν με την τρόικα λέγοντας πως μια τρόικα έφτιαξε αυτό εδώ το κράτος.
Θέλοντας μάλιστα να δείξει ότι η επανάσταση του 1821 απέτυχε δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει ως “παραμύθι”.
“Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κ@@@@@@@@ οι ξένοι” είπε αρχικά ο κ. Ψαριανός.
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Ψαριανός τα έβαλε με όσους θεωρούν ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι: “Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το Κυπριακό, για τη Χούντα, για τη Μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάγους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κ@@@@@@@@ τους ξένους” κατέληξε.


Ψαριανός: Ο γελωτοποιός της αυλής του Σόρος και CIA…
"Ρεσάλτο"
Ένα χαρακτηριστικό των πολιτικών μηδενικών είναι η προκλητική προβοκατόρικη αυθάδεια, προκειμένου να βρίσκονται, πάση θυσία, στην επικαιρότητα, για να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Είναι τέτοια η υστερία της αυτοπροβολής τους που τυφλώνονται εντελώς και δεν αντιλαμβάνονται ούτε την αηδία και τα γέλια που προκαλούν…
Αυτή η νοσηρή, χυδαία και κυνική διαστροφή της προβοκατόρικης αυτοπροβολής των πολιτικών μηδενικών παίρνει... παραληρηματικές μορφές παράνοιας στην πολιτική αλητεία…
Το κράμα πολιτικού μηδενικού-πολιτικής αλητείας είναι το πλέον αποκρουστικό και αχαλίνωτα υστερικό στην πολιτική μας ζωή. Αλλά και το πλέον συνηθισμένο στους κόλπους του κοινοβουλευτικού και κατοχικού δωσιλογισμού…
Ο ψαριανός αποτελεί μία από τις πλέον μοχθηρές γκριμάτσες αυτού του προβοκατόρικου μείγματος: Μηδαμινότητας και πολιτικής αλητείας.
Τώρα, με το γνωστό του ύφος, αυτό της παραληρηματικής αυθάδειας, καταργεί(!!!) την Ιστορία της Ελλάδας, την Επανάσταση του 1821, το ρόλο του διεθνούς ιμπεριαλισμού καθώς και όλους τους ιστορικούς: Ρίχνει στην πυρά και την ιστορική επιστήμη.
Και με απύθμενο, προβοκατόρικο θράσος μας πλασάρει, ως ιστορία, το δικό του παραληρηματικό και διατεταγμένο παραμύθι: Ότι δηλαδή «η Επανάσταση του 1821 είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο» και ότι τα αρπακτικά του διεθνούς ιμπεριαλισμού (οι ληστές και οι δήμιοι της ανθρωπότητας) δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις συμφορές της Ελλάδας!!!
Ούτε στα εργαστήρια του Σόρος και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ δεν έχουν παραχθεί τέτοια προπαγανδιστικά κόπρανα…
Όμως ο Ψαριανός το δικό του νοσηρό και άκρως προβοκατόρικο παραμύθι το εμφανίζει σαν Ιστορία και την ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ την λέει «παραμύθι».
Και τους ιστορικούς «αφηγητές» παραμυθιών!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναρχοσιωνιστης Κλέων Ιωαννίδης ο διαχειριστής της αναρχοσιωνιστικης σελίδας XYZ Contagion και της σελίδας Protocols without Zion.
Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να μπλοκάρει από τις σελίδες του στο Facebook , το 100% των αλληλέγγυων με την Παλαιστίνη που έκαναν το "λάθος" να σχολιάσουν εκεί πέρα.
Το φασιστάκι που μέσα στον πανικό του για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ισραήλ κατά εντολή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα έχει γίνει ο περίγελος του Facebook.
Ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε γραφικότητα τον (εξαφανισμένο) Φριζή και την Νένα Ναλπαντίδου με τα 50 fake profile .
Αυτοί είναι οι Σιωνιστές της Ελλάδας