Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Σαββατο 10 Νοεμβριου 2018


Αυτό πάλι τι είναι ??? διεθνισμός ???
Και η Ολλανδία (που ανήκει στο ίδιο Ράιχ με εμάς ) ΠΩΣ το επιτρέπει ???
Υπάρχουν και διαβατήρια , αν και δεν κατάλαβα σε ποιά κράτη ισχύει .

https://www.republicofchameria.org/uncategorized/president-festim-lato-meets-federica-mogherini/

https://www.republicofchameria.org/?fbclid=IwAR0G-QSYJww4v4CLr71eMZgFFWTqKEypKC4rvI8O9kZTPvwCym5etji7N-Y



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φασίστες επιστρέφονται… προς μεγάλη λύπη του ANT1 και του ΣΚΑΙ
09/11/2018
Έντονη δυσφορία εξέφρασαν δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 για το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε άτομο, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γεμίσει το στήθος του με αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα φασιστικά σύμβολα.
Στο σχετικό βίντεο, από το δελτίο του ANT1, που ανέβασε στο λογαριασμό του ο @dromografos εμφανίζεται ο «διαμαρτυρόμενος» πολίτης κρατώντας το σχετικό έγγραφο με την απαγόρευση εισόδου.
Για άγνωστο λόγο δεν θέλει να δείξει το πρόσωπό του ενώ ούτε ο δημοσιογράφος του ζητά να δείξει τα τατουάζ για τα οποία του απαγορεύθηκε η είσοδος.
Σύμφωνα με τον @dromografo αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέβασαν στη συνέχεια φωτογραφίες με τα τατουάζ, όπου διακρίνονται τουλάχιστον δυο σβάστικες, η φράση ΑΙΜΑ – ΤΙΜΗ και ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα του ναζιστικού κόμματο του Χίτλερ (Wolfsangel).
Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες και κυρίως τη ζώνη, το παντελόνι και το βραχιόλι, φαίνεται ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.
Ο απεσταλμένος του ANT1 στην Κακαβία πάντως χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα σύμβολα σαν «αρχαιοελληνικά», αναπαράγοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια πρακτική ακολούθησε αμέσως και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μας λέει ότι ο ασφαλίτης μπήκε για να κατουρήσει και να χέσει στο Συνέδριο των εργαζόμενων.
οκ,ρε μαλάκες,αγγίξατε την τελειότητα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ το άρθρο του κ. ‘Αγγελου Μ. Καππά (*) που φέρει  τον τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ» και το ακριβές κείμενο του οποίου έχει ως εξής.
«Κύριε Πρόεδρε,
Πριν διερωτηθείτε ποιος είμαι και από πού βρίσκω το θάρρος να απευθύνομαι σε σας σε πρώτο πρόσωπο, σπεύδω να σας θυμίσω κάποια πτυχή της νεότερης ιστορίας της χώρας σας, δηλαδή της «Αλβανικής κρίσης» γνωστής ως «Κρίσης των πυραμίδων». Την περίοδο εκείνη, σωρεία πολυτραυματιών από πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά διακομίζονταν από την χώρα σας κατ’ αποκλειστικότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Την ίδια περίοδο είχα τη μεγάλη τιμή να διευθύνω την Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο αείμνηστος Πρύτανης Δημ. Γλάρος με είχε προειδοποιήσει πριν ξεσπάσει το τσουνάμι των ενόπλων συγκρούσεων: «Η Αλβανία έχει προβλήματα, πρέπει να την βοηθήσουμε». Του απάντησα τότε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, γιατί προέβλεπα ότι η κατάσταση και θα διαρκέσει και πιθανά θα επιδεινωθεί. Του ζήτησα να μου διατεθούν από το Πανεπιστήμιο μια ή δυο θέσεις χειρουργών για να ενισχύσουμε το δυναμικό μας, αλλά μου κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα. Ο Γλάρος κατανοούσε πλήρως ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν δυσχερέστατη και έθεσε το ερώτημα να ενεργήσει έγκαιρα για την διοχέτευση των περιστατικών εξ Αλβανίας από άλλο ανατολικότερο συνοριακό σταθμό προς τη Θεσσαλονίκη. Την πρόταση αυτή δεν την υποστήριξα και θυμάμαι ότι του είπα: «Εμείς είμαστε κοντά, Βορειοηπειρώτες ζουν στην Αλβανία, εμείς θα αναλάβουμε αυτή την υπόθεση». Και το τσουνάμι ξεχύθηκε σε λίγο. Τα βαριά περιστατικά άρχισαν να καταφθάνουν το ένα πίσω από το άλλο. Και στα χειρουργεία να χειρουργούνται νυχθημερόν ομοεθνείς σας. Και οι προγραμματισμένοι για χειρουργείο Έλληνες αναβάλλονταν, αφού οι δικοί σας ήταν βαριά τραυματισμένοι και έπρεπε να χειρουργηθούν επειγόντως. Σκεφθείτε, κύριε Πρόεδρε, αναβάλλονταν οι Έλληνες ασθενείς για να χειρουργηθούν οι Αλβανοί, δηλαδή αναβάλλονταν εκείνοι που στην ουσία χρηματοδοτούσαν από το υστέρημά τους τις επεμβάσεις και τη νοσηλεία των δικών σας ασθενών. Και το δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα και συνειδητά, γιατί συμμετείχαν και αυτοί με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση των δικών σας δεινών.
Το έργο αυτό το έφερε σε αίσιο πέρας γενικότερα η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ειδικότερα η Χειρουργική Κλινική, χωρίς καμιά επιπλέον ενίσχυση, δουλεύοντας αθόρυβα αλλά συνειδητά και μεθοδικά. Και μπορεί η Χειρουργική Κλινική να μην άκουσε ούτε ένα «ευχαριστώ» από το επίσημο Αλβανικό κράτος για τις υπηρεσίες που προσέφερε τότε, εμείς όμως που στελεχώναμε την Χειρουργική Κλινική «διαβάσαμε» την ευγνωμοσύνη στα μάτια των αρρώστων που νοσηλεύσαμε. Στα μάτια του κακοποιημένου και τρομοκρατημένου δημοσιογράφου Μπάρτοκ Λάλα, στα μάτια του πατέρα της νεαρής τότε φοιτήτριας Κλαουντιάνας Πόση, για την οποία έπεσε πάνω μας όλη η μειονότητα να την προσέξουμε ιδιαίτερα.
Την ίδια περίοδο αλλά και στο διάστημα που ακολούθησε, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συζητήσω με εξέχοντες συμπατριώτες σας όπως ο Τσένη Τιράνα, ο Αγγιμ Ισάκου, ο Αγγίμ Νέσιο, ο διακεκριμένος συνάδελφός μου Καντερέ και άλλοι. Στο πρόσωπο αυτών είδα μια νέα αναδυόμενη Αλβανία μέσα από τις δύσκολες εκείνες ημέρες, μια Αλβανία που σκέφτηκα ότι άξιζε τις θυσίες που κάναμε για να την βοηθήσουμε τότε. Και πιστέψτε με, κύριε Πρόεδρε, αυτό ήταν για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Με την ίδια ειλικρίνεια όμως, δεν μπορώ να σας κρύψω, κύριε Πρόεδρε, την ανησυχία και την απογοήτευση που μου προκάλεσαν τα πρόσφατα γεγονότα. Άρχισα να διερωτώμαι, εγώ που έδωσα το μέγιστο των δυνάμεών μου για τους ομοεθνείς σας τότε, αν η Αλβανία των τελευταίων ημερών είναι αυτή που είχα στο μυαλό μου από παλιότερα. Η εικόνα που εκπέμπει η Αλβανία των τελευταίων ημερών στον έξω κόσμο, κυριαρχείται από τους σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων, τους ανεγκέφαλους των γηπέδων και τους ανάλγητους γραφειοκράτες που μηχανορραφούν πάνω στο άψυχο σώμα ενός άτυχου νέου άντρα… Εσείς τον είπατε τρελό, αλλά και αν ήταν, σας διαβεβαιώνω ως ιατρός, ότι στην Ευρώπη ανέκαθεν τους τρελούς δεν τους σκοτώνανε, τους περιθάλπανε…
Κύριε Πρόεδρε,
Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε γείτονες και για να είμαστε καλοί γείτονες θα πρέπει ο καθένας απ’ την πλευρά του να σφυρηλατήσει με έργα τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Εμείς με όσα χειροπιαστά σας ανέφερα προηγουμένως το κάναμε με το παραπάνω… Τώρα είναι η σειρά σας…
Με κάθε ειλικρίνεια και τα καλύτερα αισθήματα για το φίλο Αλβανικό λαό.
Άγγελος Μ. Καππάς, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»
(*) Ο Άγγελος Καππάς είναι Απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (1958)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Νοεμβρίου 2018
Οκτώ ελληνικές εταιρείες στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση της Αβάνας FIHAV 2018

Οκτώ ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν φέτος στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση της Αβάνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην κουβανική πρωτεύουσα.
Οι εταιρείες αυτές είναι: BIOANAPLASIS - CASSANDRA MOUGIAKOU AND CO LP μαζί με τη γερμανική Regumed με ιατρικό εξοπλισμό, TERRA CRETA και BIOOLIVES με ελαιόλαδο και τρόφιμα, TSAPROUNIS ABOGADOS, ΔΕΗ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ναυτιλιακή εταιρεία SEA JETS και η εταιρεία εκτυπώσεωνGENESIS DIRECT.
Για άλλη μια φορά, στο ελληνικό περίπτερο καταδικάστηκε ο άδικος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοδοτικός αποκλεισμός (εμπάργκο) των ΗΠΑ κατά της Κούβας, ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο τον κουβανικό λαό, αλλά και τους Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν εμπορικά συμφέροντα στο νησί.
Η FIHAV (Διεθνής Έκθεση της Αβάνας) είναι στην Κούβα ένα γεγονός βαρύνουσας σημασίας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων και έχει καθιερωθεί σαν το σημαντικότερο εμπορικό γεγονός στο νησί και σε όλη την Καραϊβική. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Εμπορικό Κέντρο Expocuba και φέτος έγινε από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου.
Η παρουσία στην FIHAV άνω των τριών χιλιάδων επιχειρηματιών από 60 χώρες σε έναν εκθεσιακό χώρο πάνω από 24.000 τετραγωνικά μέτρα καθώς και η συμμετοχή 20 αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου και εκπροσώπων οργανισμών προώθησης του εμπορίου, κατέδειξε το ενδιαφέρον που προκαλεί η κουβανική αγορά σε διεθνές επίπεδο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


8 Νοεμβρίου 2018
Κουβανική συναυλία και Έκθεση Φωτογραφίας στις γυναικείες φυλακές της Θήβας

Κουβανοί καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, ήταν οι πρωταγωνιστές σε μια αξέχαστη βραδιά στις γυναικείες φυλακές της Θήβας, στη  δεύτερη συναυλία που έδωσαν εδώ φέτος.
Παρουσίασαν ένα πρόγραμμα δύο ωρών, και αυτό που το χαρακτήρισε από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν η ενθουσιώδης συμμετοχή και οι χορογραφίες που ετοίμασαν οι ίδιες οι κρατούμενες για αυτή την περίσταση, παρουσία του προσωπικού και του διευθυντή της φυλακής.
Από την πρώτη νότα, το τραγούδι της Κούβας, το τραγούδι της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, ακούστηκε και τραγουδήθηκε σε ένα κατάμεστο θέατρο, σε μια χειρονομία αλληλεγγύης και χαράς που πλημμύριζε από αμοιβαία αλληλεγγύη και χαρά. Ήταν μια συνάντηση γεμάτη συναισθήματα, πολύ έντονα συναισθήματα.
Λίγη ώρα πριν, παρουσία των κρατουμένων, της διοίκησης της φυλακής, Κουβανών που ζουν στην Ελλάδα, φίλων της Κούβας και της Πρεσβείας της Κούβας , εγκαινιάστηκε η  Έκθεση Φωτογραφίας "Με την Κούβα στην καρδιά", που θα παραμείνει για 15 μέρες στη φυλακή. Είναι η πέμπτη φορά που αυτή η έκθεση παρουσιάζεται και η πρώτη που παρουσιάζεται σε μία φυλακή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το εργατικό / υπαλληλικό κίνημα όπως γνωρίζει και η τελευταία πέτρα σ΄αυτή τη χώρα είναι υποταγμένο και ξεπουλημένο στην αστική τάξη της χώρας και στον καιρό των μνημονίων στους ιμπεριαλιστές επικυρίαρχους. Δεν έχει υπάρξει εργατική / υπαλληλική / συνταξιουχική κινητοποίηση που να μην την έχει σαμποτάρει η ΓΣΕΕ, κυρίαρχα, αλλά και η ΑΔΕΔΥ. Μετά από πάρα πολύ καιρό απραξίας οι ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάτω από την πίεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος υποχρεώθηκαν να κηρύξουν γενική απεργία στις 14 του τρέχοντος μήνα. Όταν το ΠΑΜΕ, που είχε οργανώσει πανελλαδική  κινητοποίηση των σωματείων που συσπειρώνει, στις 8 του μηνός, μετέθεσε, πολύ σωστά, την ημερομηνία κινητοποίησης στις 14, για να συμπέσει με την ημερομηνία που είχαν εξαγγείλει οι ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ, ακριβώς για τον αντίθετο λόγο, την αποσυσπείρωση και τη διάσπαση δηλαδή της απεργίας, μετέθεσε την ημερομηνία της απεργίας, που η ίδια είχε προκηρύξει, στις 28 του μήνα. Έτσι καταλήξαμε σε δύο απεργιακές ημερομηνίες, στις 14 οι δημόσιοι υπάλληλοι και στις 28 οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
  Αυτά για τον προβοκατόρικο ρόλο της ΓΣΕΕ.
  Πρέπει επίσης να καταγγείλουμε την κατάπτυστη συναίνεση των εκπροσώπων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην μετάθεση της απεργίας της ΓΣΕΕ από τις 14 στις 28 Νοέμβρη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι αδιαμφισβήτητες σχέσεις Βαρουφάκη με Τζόρτζ Σόρος και η σημασία τους
09/11/2018
Είναι γνωστό ότι οι υπηρέτες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων επιδιώκουν να έχουν σε κάθε στιγμή τις απαραίτητες πολιτικές εφεδρείες, οι οποίες να βρίσκονται σε θέση να αντικαταστήσουν τις επικεφαλής κυβερνητικές δυνάμεις διατηρώντας, ωστόσο, ανέγγιχτες τις πολιτικές που επιβάλλει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών από κάθε εμπόδιο κοινωνικού ελέγχου. Με άλλα λόγια, η παραπάνω περιγραφή αποτελεί την εφαρμογή του ρητού ότι «τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν για να παραμείνουν ίδια». Έτσι,  κατά τα πρώτα μνημονιακά χρόνια γίναμε μάρτυρες της σταδιακής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποτίθεται πρέσβευε την απάντηση στην εξοντωτική λιτότητα (που είναι απλώς το σύμπτωμα του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών που επιβάλλει η ΕΕ), χωρίς παρόλα αυτά να διαφοροποιείται ούτε στο ελάχιστο από τις βασικές πολιτικές επιλογές που υιοθετούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή την ουσιαστική αποδοχή όλων των συνθηκών της ΕΕ που διαμορφώνουν το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει οδηγήσει στη σημερινή καταστροφή. Συνεπώς, είχαμε το αναπόφευκτο αποτέλεσμα που είχαμε προβλέψει από τότε: τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών που αποτελούν μονόδρομο για τις ντόπιες και τις υπερεθνικές ελίτ και μάλιστα αυτή τη φορά με «αριστερό» προσωπείο, αφοπλίζοντας τις όποιες λαϊκές αντιστάσεις.
Αντίστοιχα, στη ΣΥΡΙΖΑ εποχή δημιουργούνται, από το 2015 και μετά, οι νέες εφεδρείες οι οποίες είναι έτοιμες κάνοντας απλώς τη δουλειά τους να προσφέρουν νέες αυταπάτες «αντίστασης» στο πόπολο, εγκλωβίζοντας τα λαϊκά στρώματα σε ψευδο-επιλογές εντός του πλαισίου που ορίζει η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Ίσως η πιο τρανή εφεδρεία που προβάλλεται άγρια από κατεστημένα και εναλλακτικά μίντια της Ελλάδας αλλά, κυρίως, του εξωτερικού και η οποία, δυστυχώς, καταφέρνει να εξαπατά ένα κομμάτι κόσμου, είναι αυτή του DIEM25 ή στα παρ’ ημίν, του MέΡΑ 25 του Βαρουφάκη.
Σκοπός αυτού του σύντομου σημειώματος είναι να αναδείξει τις σχέσεις που διατηρεί αυτός ο διεθνούς βεληνεκούς πολιτικός απατεώνας με τον γνωστό κερδοσκόπο και χρηματοδότη ποικίλων ΜΚΟ που σκοπεύουν έμμεσα ή άμεσα στην υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και στην επιβολή της Νέας Διεθνούς Τάξης, τον Τζόρτζ Σόρος, με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια Βαρουφάκη περί υποτιθέμενου τηλεφωνήματος Σόρος στον Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015 για την αποπομπή του τότε Υπουργού Οικονομικών. Και αυτό γιατί η απόδειξη των σχέσεων αυτών αποτελεί μία ακόμα αναίρεση της δήθεν αντισυστημικότητας του καθ’ όλα παγκοσμιοποιητή και βγαλμένου από τα σπλάχνα του συστήματος Βαρουφάκη, που έχει στηρίξει κάθε πολιτική της Υπερεθνικής Ελίτ τα τελευταία χρόνια κατασυκοφαντώντας τα κινήματα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία που έχουν γιγαντωθεί σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, αυτό το όργανο της ελεγχόμενης αντιπολίτευσης που έχει δημιουργήσει η Υπερεθνική Ελίτ, έχει ταχθεί από «προοδευτική» σκοπιά ενάντια σε κάθε άτυπο λαϊκό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη κατά της ΕΕ. Από το Brexit που το στήριξε ο Βρετανικός λαός ενάντια στην ασύστολη προπαγάνδα και τρομοκρατία των παγκοσμιοποιητικών μίντια, μέχρι την εκλογή Σαλβίνι στην Ιταλία και τις αποφάσεις του Ορμπάν στην Ουγγαρία έως υποστηρίζοντας με ιδιαίτερο ζήλο τον Μακρόν ενάντια στο δήθεν φασισμό που πρέσβευε η Λεπέν.
Παρ’ όλες τις δηλώσεις Βαρουφάκη, τα στοιχεία που δημοσιεύουμε εδώ αναιρούν πλήρως τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του MέΡΑ 25 και καταδεικνύουν τις άμεσες σχέσεις που διατηρεί με τον Σόρος, ιδιαίτερα μετά το 2015. Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Μαΐου 2016 ο πρώην Υπουργός Οικονομικών συμμετείχε (για δεύτερη φορά) σε συνέδριο του think tank «Ινστιτούτο Νέας Οικονομικής Σκέψης»  (Institute for New Economic Thinking – INET) με τίτλο «Το Μέλλον της Εργασίας». Το επιλήψιμο της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ιδρυτής του εν λόγω think tank είναι ο ίδιος ο Σόρος, ο οποίος με δωρεά 50 εκ. δολαρίων επέτρεψε στο Ινστιτούτο να εκκινήσει το 2009 τις εργασίες του.
Επιπλέον, τον Φλεβάρη του 2017 είδαμε τον Βαρουφάκη να παρελαύνει μαζί με άλλα αστέρια του διεθνούς «εναλλακτικού» κατεστημένου στο σποτ προώθησης του δημοσιογραφικού Open Democracy, γνωστού για τις ιδεολογικές πλάτες που έχει προσφέρει στους «εξεγερμένους» της Λιβύης και της Συρίας με σκοπό την ανατροπή των εθνικοαπελευθερωτικών καθεστώτων του Καντάφι και του Άσσαντ αντίστοιχα. Βεβαίως, και αυτό το ίδρυμα έχει ως πρωταρχικό χρηματοδότη τον Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος μέσω του Open Society Foundation αποτελεί τον βασικό του σπόνσορα.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε τη δημοσίευση πληθώρας άρθρων του Βαρουφάκη και, ιδιαίτερα, του μανιφέστου για μία «Προοδευτική Διεθνή» στην ιστοσελίδα “Project Syndicate”, η οποία όχι μόνο χρηματοδοτείται άμεσα από τον Σόρος αλλά, όπως τονίζει ο αναλυτής Andrew Korybko στο άρθρο του με τίτλο «Βαρουφάκης: Η αποκάλυψη του αντι-δούρειου ίππου»,  αποτελεί τη βασική πλατφόρμα δημοσίευσης των άρθρων του δισεκατομμυριούχου κερδοσκόπου.
Βεβαίως, όπως έχει εκτενώς αναλύσει [εδώ] ο Τάκης Φωτόπουλος στο «Η Νέα Διεθνή Τάξη εν Δράσει», το Μανιφέστο του DiEM25 αποτελεί την επιτομή της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», καθώς «(…) δεν υπάρχει ούτε λέξη για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις (…), ομοίως δεν γίνεται καμία αναφορά στους διεθνείς οικονομικούς θεσμούς, οι οποίου ελέγχονται από την Υπερεθνική Ελίτ, ούτε βέβαια στον – παρασκηνιακό – ρόλο τους στον καθορισμό των αποφάσεων της ΕΕ (οικονομικών, πολιτικών αλλά και πολιτιστικών). Προφανώς, η «παράλειψη» αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, ιδιαίτερα όταν σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ευγενείς χορηγοί (όχι μόνο επικοινωνίας!) της σεμνής αυτής προσπάθειας…». Και φυσικά ο Eλληνικός λαός δεν θα πρέπει να ξεχνάει (όσο κι αν προσπαθούν τα «εναλλακτικά» μίντια της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς») ότι ήταν ο Βαρουφάκης αυτός ο οποίος υπέγραψε με την τρόικα τον Φεβρουάριο του 2015 τη συμφωνία-παράταση που ήταν το προπαρασκευαστικό στάδιο για το καταστροφικό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφτηκε το καλοκαίρι το υ ίδιου έτους.
Επομένως, οι στενές σχέσεις του Βαρουφάκη με «προσωπικότητες» τύπου Σόρος, που έχουν αναλάβει τη μαζική προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης και των «αξιών» της ενώ συγχρόνως κάνουν το παν για την προώθηση των στόχων της Υ/Ε που διαχειρίζεται τη ΝΔΤ (όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση ΜΚΟ που «διευκολύνουν» τη μαζική μετανάστευση από το Νότο στο Βορρά ώστε να συμπιέσουν το κόστος παραγωγής των Πολυεθνικών συμβάλλοντας στην καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων), δικαιολογούνται και από το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν αγγίζουν επ’ ουδενί τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης, αλλά αντίθετα επιδιώκουν να τη μασκαρέψουν με έναν «προοδευτικό» μανδύα ενάντια στα ανερχόμενα κινήματα για την εθνική και οικονομική κυριαρχία που ανεβαίνουν μαζικά σε όλη την Ευρώπη.
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2018/11/09/oi-adiamfisvitites-scheseis-varoufaki-tzortz-soros-kai-simasia-tous/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, θυμήθηκα αυτό που λένε Γερμανοί που είχαν ζήσει στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία:
Όλα όσα μας έλεγαν τότε για τον σοσιαλισμό ήταν ψέματα.
Τώρα ξέρουμε και πως όλα όσα μας έλεγαν για την καταπιεση και τη φτωχεια στον καπιταλισμό ήταν αλήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ποιο βαθμό μπορούν τα παιδιά στην υεμένη να υποφέρουν χειρότερα πριν κινηθεί ο κόσμος; - 11 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. - 400 χιλιάδες #παιδιά υποφέρουν από σοβαρή οξεία υποσιτισμό και, ως εκ τούτου, υπόκεινται σε θάνατο.
Έτσι αυτές είναι οι αναφορές αλλά ποιος νοιάζεται για τα παιδιά της #υεμένης
Σχολιο.- Τα γειτονικα κρατη στην χλιδη και ο κοσμος της Υεμενης στην απολυτη εξαθλιωση!Ο φακος της δημοσιοποιησης στρεφεται εκειπου υπαρχουν συμφεροντα....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, γόνος ενός Ναζί, μαζί με άλλους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, υποστηρίζει τον IDF και συμμετέχει σε γκαλά ενίσχυσης του Σιωνιστικού Απαρτχάιντ.
Δεν είναι να απορείς για τίποτα. Όλα είναι απολύτως λογικά

Στο Φεστιβάλ των Καννών φετος η πολωνεζα-Γαλλιδα ηθοποιος Monika Ekiert προμοταρε το κρατος απαρχαιντ ,το Ισραηλ. Φορωντας μπλουζα με την σημαια των σιωναζι.
(Φαινεται οτι δεν ειναι μονο το Χολυγουντ που στηριζει το εγκληματικο κρατος με γκαλα 60 εκατομμυριων για τον στρατο κατοχης)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΜΕΤΑ και το Συνδικατο Οικοδομων αποφασισαν απεργια στις 14 Νοεμβρη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ:  Έθνος vs Νάτιο
Σε ότι αφορά το ουσιαστικό "έθνος", λέμε εθνισμός και τις ιδιότητες εθνισμικές, ενώ, σε ότι αφορά το επίθετο ή το ουσιατικοποιημένο επίθετο "εθνικός", λέμε εθνικισμός και τις ιδιότητες εθνικιστικές.
Η βάση πάντα είναι η εν Ελλάδι (αλλά και αλλαχού) εξέλιξη:
έθος - ήθος - έθνος
Δηλαδή, η συνήθεια, το έθος, που επαναλαμβανόμενο σταθεροποιείται στην κοινωνία συν τω χρόνω και μετατρέπεται σε ήθος, διεπόμενο από δεοντολογικούς κανόνες (η παραβίαση των οποίων δεν συνεπάγεται παρά μόνον κοινωνική χλεύη) και από εκεί εμπεδώνεται διαχρονικώς ως έθνος, διεπόμενο από θετό δίκαιο (η παραβίαση του οποίου επισύρει ποινή). Αυτή είναι η ελληνική εκδοχή όπου η έννοια έθνος και έχει καθαρώς κοινωνικό χαρακτήρα (να τονιστεί το κοινωνικό). Ας σημειωθεί ότι για, σχεδόν, καμιά εικοσαριά αιώνες η λέξη Εθνικός ήταν συνώνυμη της λέξεως Ελλην.
Τα ζωάκια, οι νεοέλληνες φιλόλογοι και ιστορικοί, μετέφρασαν στην Ελληνική τον Δυτικό όρο νασιοναλισμός ως εθνικισμός, δηλαδή σε κάτι όχι απλώς άσχετο αλλά εντελώς αντίθετο, μία σχέση αίματος την απέδωσαν ως σχέση κοινωνικοπολιτική!
Στην Δύση το ουσιαστικό "νάτιo" σημαίνει γένος-φυλή (σχέση εξ αίματος), δηλαδή ορίζεται φυλετικώς και ουδόλως κοινωνικώς. Ετσι νασιοναλισμός σημαίνει φυλετισμός και μία εκδοχή του είναι ο διαβόητος ναζιστικός νασιοναλισμός.
Από πού κι ως πού λοιπόν δικαιούστε να δωρίσετε την λέξη εθνικισμός στους νασιοναλιστές;
Οι όροι εθνιστής και εθνικιστής είναι απολύτως κοινωνικοί όροι και ουδόλως φυλετικοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους πτωχοποιήσουμαι και να τους χαρίσουμε στους νατιοναλιστές ή ακόμη χειρότερα στα δεξιά φασιταριά.
Εφεξής, δεν θα πρέπει κανείς Ελλην να ντρέπεται να λέει ότι είναι εθνικιστής, ενώ ταυτοχρόνως να αποκαλεί τους Δυτικούς ως νασιοναλιστές όπως άλλωστε οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους.
Η Δύση χρησιμοποιεί σωστά την έννοια ethnic και την έννοια nationalist. Οι αγράμματοι νεοέλληνες τις χρησιμοποιούν λανθασμένα απεμπολώντας ή ποινικοποιόντας απολύτως δόκιμες λέξεις του λεξιλογίου τους (γλώσσα μας )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



60 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν σε γκαλά στις ΗΠΑ υπέρ του ισραηλινού στρατού ενώ το Ισραήλ είναι η χώρα που έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη -με διαφορά - στρατιωτική ενίσχυση από τις ΗΠΑ μετά τον Β΄Π.Π. ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. την ίδια στιγμή η UNRWA, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες - οι αξιωματούχοι της οποίας μέχρι στιγμής έχουν σταθεί στο ύψος τους αρνούμενοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Τραμπ για αναθεώρηση του ορισμού του παλαιστίνιου πρόσφυγα και μείωση του αριθμού των αναγνωρισμένων ως προσφύγων από 5.300.000 σε μόλις 40.000 - αγκομαχεί να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών των παλαιστινίων προσφύγων σε Γάζα, Δ. Όχθη, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο για το τρέχον έτος μετά τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ. κατά τα άλλα σε διάφορες σελίδες φίλων και υποστηρικτών του ισραηλινού στρατού είδα να πέφτει πολλή κλάψα για το ''μικρό ποσό'' που μαζεύτηκε για τους...αναξιοπαθούντες ισραηλινούς στρατιώτες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απολύτως φυσιολογικές γραμμές στον ουρανό οι ψεκασμοι;;;
Γιατί σε μερικά κράτη ΔΕΝ συμβαίνει;;;
#10_χρονια_μνημόνια_και_κατοχή_Μούγκα_οι_εξυπνάκηδες_



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ,οτι είναι αληθινό .Διον.Σολωμός

Η αποδοχή της πραγματικής ιστορίας χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες , μπορεί να συμφιλιώσει ακόμα και τους πιο ορκισμένους εχθρούς.
Κουριτζαλή Κοτσού ή Κοτζί Μουσταφά μπέης ( Αλβανός ιστορικός)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: O Abdel Fatah Al-Sissi με 2 αξιωματικούς της ισραηλινής Mossad. Άνθρωπος της Mossad o Sisi;
10/11/2018 – 17.00
Μια ακόμη φωτογραφία έρχεται στο προσκήνιο που ουσιαστικά καταγγέλει τις σχέσεις του Abdel Fatah Al-Sissi με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τη Mossad. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Αιγύπτου σε νεαρότερη ηλικία ανάμεσα σε 2 αξιωματικούς της Mossad.
https://dimpenews.com/2018/11/10/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF-o-abdel-fatah-al-sissi-%CE%BC%CE%B5-2-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάλλος δημοσιογράφος του TF1  »στον αέρα » για Τραμπ που πήγε Γαλλία: «Αντε γ@μ…, δεν είσαι ευπρόσδεκτος σε αυτή τη χώρα. / Go fuck yourself! You are not welcome in this country!
10/11/2018 – 16.00
O Γάλλος δημοσιογράφος  Yann Barthès  του τηλεοπτικού δικτύου TF1 στο TMC στην εκπομπή του Quotidien  δεν δίστασε να βρίσει τον Τραμπ που σήμερα είχε συνάντηση με Μακρόν και πήγε στη Γαλλία για  τους εορτασμούς για την 100η επέτειο από το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου : « One last thing: Go fuck yourself! You are not welcome in this country! » είπε ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ κι ενώ προηγουμένως τον είχε στολίσει με βιντεάκια διασκεδαστικά ως προς την πολεμοχαρή προσωπικότητά του….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Jamil Hassan ο Αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας που η Γαλλία εξέδωσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης επισκέφθηκε για α΄φορά τη Deraa μετά την απελευθέρωση.
9/11/2018 – 23.00
Σπάνια επίσκεψη πραγματοποίησε σε πόλεις του Κυβερνείου της Deraa στο συριακό νότο ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας  στο πόστο αυτό μετά το Μάη του 2011, ο Jamil Hassan. Σημειωτέον ότι πριν λίγες μόνο μέρες η Γαλλία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του όπως και κατά άλλων 2 υψηλόβαθμων Σύριων στρατιωτικών αξιωματούχων.
Ο  Jamil Hassan στην επίσκεψή του στο Κυβερνείο της Daraa την πρώτη μετά την εκδήλωση του πολέμου συνοδευόταν από αξιωματικούς. Αρκετά sites μετέφεραν ότι ο Hassan μίλησε με τις τοπικές αρχές και τους τ. αρχηγούς του FSA  στην περιοχή και όλα αυτά στην εδραίωση του κλίματος της συμφιλίωσης στην περιοχή…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία αρχίζει να παράγει μαζικά τα άρματα μάχης τύπου Altay
 Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, 20:33
Σε συμφωνία προχώρησε η Τουρκία με την κατασκευαστική εταιρεία στρατιωτικών οχημάτων BMC για τη μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης Αltay, ως μέρος της προσπάθειας της χώρας να επεκτείνει την αμυντική της βιομηχανία.
Η Τουρκία εργάζεται για να δημιουργήσει τα δικά της άρματα μάχης, ελικόπτερα καθώς και τα άλλα στρατιωτικά μέσα που χρειάζεται για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της εν μέσω στρατιωτικών απειλών και συγκρούσεων στα νότια σύνορά της.
Μόνο το πρόγραμμα για την κατασκευή των Altay έχει προϋπολογισμό επτά δισ. ευρώ αριθμός που επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Αναφορικά με τη συμφωνία με την BMC, η εταιρεία θα παράγει αρχικά 40 άρματα μάχης Altay, με τα πρώτα από αυτά να παραδίδονται στον στρατό σε 18 μήνες σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση της αρμόδιας Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας.
Μετά την παράδοση της αρχικής παρτίδας, θα κατασκευαστούν και άλλα 210 άρματα μάχης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών που επισκεφθήκαμε προσωπικά, η Κορέα είναι η πιο σπουδαία (...)
Όλα όσα σας λένε για τη Βόρειο Κορέα είναι ένα ψέμα. Για παράδειγμα δείχνουν φωτογραφίες πολιτών με μίσος στα μάτια τους. Αυτό το μίσος πηγάζει από τις σπηλιές όπου έκρυβαν 200, 300, 400 παιδάκια 3 ή 4 ετών για να τα διασώσουν. Κι εκεί τα δολοφονούσαν οι βορειοαμερικανοί με φλογοβόλα και με τις ξιφολόγχες άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών για να βγάλουν τα έμβρυα, που έκαιγαν με τα φλογοβόλα (...)"
Ernesto Che Guevara



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "ξενόφοβος δεξιός" Matteo Salvini μειώνει τα έξοδα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών...
Κέντρα φιλοξενίας στην Ιταλία, που πληρώνει ο ιταλικός λαός που ζει τη δική του εξαθλίωση από την "κρίση"... και διαχειρίζονται οι γνωστές ΜΚΟ Σόρος... Το Plaza στη φωτογραφία δεν έχει σχέση με το δικό μας City Plaza, την "κοινωνική κατάληψη" με αρχηγό τη θυγατέρα του Λαφαζάνη και τις ΜΚΟ Σόρος...
...από τα 35 euro την ημέρα -όπως καθορίζει η δημοκρατική Ευρώπη- σε 19 euro για κάθε παράνομο μετανάστη
Ο Ιταλικός λαός, όπως κι ο Ελληνικός λαός συνεισφέρουν 35 ευρώπουλα την ημέρα για κάθε παράνομο μετανάστη (περίπου 1.400 ευρώ το μήνα μαζί με το...
pocket money -γαμώ την ορολογία που εφεύραν τα επιτελεία Σόρος- των 2,5 euro ημερησίως). Δεν συμπεριλαμβάνονται: τα ξενοδοχεία, κατοικίες, επίδομα κινητού κ.α.π.
Ο εκπρόσωπος της "ανόδου του φασισμού" στην Ευρώπη λέει πως τα 280 ευρώ επίδομα το μήνα στις οικογένειες που έχουν στο σπίτι άτομα με ειδικές δεξιότητες (ακούς εκεί ο φασίστας να λέει τους ανάπηρους άτομα με δεξιότητες... τι κατάντια), είναι ντροπή και θα πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον τα ίδια με τους παράνομους μετανάστες. Όπως κι οι οικογένειες με παιδιά...
Στους φιλοξενούμενους στα "Κέντρα φιλοξενίας" (hot spot) θα είναι εγγυημένα: ύπνος, φαγητό, υπηρεσίες καθαριότητας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφραστής και κοινωνικός λειτουργός, προσωπική αμοιβή για καθημερινά έξοδα και τηλεφωνική κάρτα με 5 ευρώ κι όχι 25, μιας κι ο φασίστας Σαλβίνι είπε "5 ευρώ αρκούν να τηλεφωνήσεις στην οικογένειά σου από τη χώρα προέλευσης  για ένα 'μαμά είμαι καλά'".
Στα κέντρα φιλοξενίας σε μικρές πόλεις τα 35 ευρώ δεν θα γίνουν 19 ευρώ, αλλά  26 ευρώ και φυσικά αμετάβλητα τα 2,5 ευρώ για σίτιση.
Φυσικά οι πρόσφυγες, όπως καθορίζονται από τον ΟΗΕ θα τυγχάνουν της άριστης φιλοξενίας και σύμφωνα με όλες τις διεθνείς συμβάσεις προστασίας προσφύγων...
Φυσικά όλα αυτά τα μέτρα έχουν προκαλέσει τη μετωπική επίθεση των ΜΚΟ και των "κεντροαριστερών αλληλέγγυων" γιατί ενισχύουν τον φασισμό στην Ευρώπη.
Βέβαια κανένας δεν μας λέει ποιος είναι αυτός ο φασισμός το 2018. Μήπως φασισμός είναι να φέρνεις φρέσκο ανθρώπινο κρέας σκλάβων για φθηνά μεροκάματα;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να υπενθυμίσω πως από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το υπουργείο Παππά έχω γράψει ότι ο σκοπός του δεν είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά ο περιορισμός της ελευθερίας.

- Διακόπτεται η πρόσβαση στο The Pirate Bay και άλλες 37 ιστοσελίδες στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε η πρώτη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ).
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή, με την οποία εισάγεται μία καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία προστασίας πνευματικών έργων και συγγενικών δικαιωμάτων από διαδικτυακές προσβολές, ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με την απόφασή της η ΕΔΠΠΙ διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 συνολικά ονόματα χώρου (domain names), μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο Thepiratebay και άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και συναφές περιεχόμενο.
Η Επιτροπή έθεσε μάλιστα διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (σ.σ. εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου) για να συμμορφωθούν, απειλώντας τους παρόχους με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.
Οι συγκεκριμένοι δε ιστότοποι δια των ως άνω ονομάτων χώρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες του διαδικτύου.
Τα ονόματα χώρου στα οποία θα πρέπει να διακοπεί η πρόσβαση είναι τα εξής:
1. xrysoi. online
2. xrysoi. se
3. xrysoi. eu
4. gamatotv. me
5. thegmtv. org
6. gamatotv. to
7. onlinemoviestar. xyz
8. onlinemoviestar. com
9. tainies.online
10. tenies. online
11. tenies-online. com
12. teniesonline.ucoz. com
13. oipeirates. οnline
14. oipeirates. eu
15. oipeirates. se
16. tainio-mania. com
17. tainiomania.ucoz. com
18. liomenoi. com
19. moviecinema. gr
20. moviecinematv. online
21. tainiesonline. tv
22. magico. info
23. subs4free. com
24. small-industry. com
25. medium-industry. com
26. subztv. club
27. reeksubtitles. info
28. subtitles. gr
29. thepiratebay. org
30. thepiratebay. se
31. thepiratebay. me
32. thepiratebay3. org
33. yts. am
34. 1337x. tο
35. 1337x. st
36. 1337x. ws
37. 1337x. eu
38. 1337x. se

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Η δουλειά μας μετά από τις εκλογές είναι πολύ καλή.

Και οι τελευταίες 24 ώρες επιβεβαίωσαν πόσο σημαντικό είναι το Ισραήλ / Παλαιστίνη στην αμερικανική πολιτική αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα - τι ανακοινώνει χθες ο Rick DeSantis στη Φλώριδα, πιθανώς την πιο σημαντική ημέρα της πολιτικής ζωής του;

Ότι το πρώτο του ταξίδι ως κυβερνήτης της Φλόριντα θα ειναι στο Ισραήλ.

Γνωρίζω ότι το Ισραήλ / Παλαιστίνη δεν είναι το μοναδικό θέμα που αντιμετωπίζει το Κογκρέσο. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αμερικανική πολιτική και για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται τη χώρα μας.

Αυτό μας κάνει πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή.

Πρέπει λοιπόν να διπλασιάσουμε τη δουλειά μας για να πλαισιώσουμε αυτές τις συνομιλίες γύρω από τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες για να προωθήσουμε συγκεκριμένα την πολιτική.




Εδώ είναι ένας άλλος τόπος που βλέπω αυτή τη δυναμική:

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, τρείς γυναίκες χρώματος που έκαναν ενεργό εκστρατεία για την υποστήριξη της Παλαιστινιακής ελευθερίας κέρδισαν έδρες στη Βουλή. Και ναι, αυτός είναι ένας μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο. Αλλά ποιες είναι αυτες;

Rashida Tlaib. Αλεξάνδρια Ocasio-Cortez. Ilhan Omar.

Οι πιο δημοφιλείς, πιο ορατές και κατά συνέπεια με πολλούς πολύ σημαντικούς τρόπους, οι ισχυρότερες Δημοκρατικές προσωπικότητες δουλεύουν ενεργά μαζί μας. Αυτή είναι μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε την επιρροή όπως δεν είχαμε ποτέ.

Ένα ακόμα παράδειγμα. Ο Peter Roskam, ο επικεφαλής χορηγός του αντισυνταγματικού νόμου κατά του μποϊκοτάζ του Ισραήλ, έχασε την έδρα του την Τρίτη, όπως συνέβη και με περίπου δώδεκα άλλες Δημοκρατίες που εκπροσωπούν προαστιακές, περιφέρειες. Η προάσπιση της δραστικής νομοθεσίας υπέρ της κατοχής που επιτίθεται στα παλαιστινιακά δικαιώματα δεν έσωσε τον Ρόσκαμ - και τώρα έχει φύγει. Οι παλίρροιες στρέφονται!