Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Κυριακη 11 Νοεμβριου 2018


Την αγορά 300 καινούργιων λεωφορείων εξήγγειλε ο πασόκος Σπίρτζης για τη Θεσσαλονίκη.
Εν τω μεταξύ, από τα 2.200 λεωφορεία της Αθήνας, τα 1.300 σαπίζουν στα αμαξοστάσια λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Θα πέσει πολλή μάσα ενόψει εκλογών. Θα φουσκώσουν κάμποσοι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Ξέρουν οι πασόκοι από τέτοια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ένιωσα έναν κόμπο στον λαιμό, όταν χθες, βλέποντας τον κόσμο στην έξοδό του, Παρασκευή βράδυ στο Αγρίνιο, μου έλεγε ο φίλος πως από την πόλη απουσιάζουν οι νέοι ηλικίας 22-35. Σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν ξενιτευτεί.
Σχολιο.- και στην δραμα τα ιδια ,εχει αδειασει απο νεους
Σχολιο.- εντυπωσιάστηκα, ακριβώς γιατί στην Αθήνα δεν μπορούμε να το εντοπίσουμε επακριβώς, καθώς δεν έχουμε μια άμεση εικόνα όπως συμβαίνει στην επαρχία. Μάλλον πανελλαδικό πρέπει να 'ναι, με εξαίρεση, ίσως, κάποιες περιοχές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Έτσι προκύπτει και ο τεράστιος αριθμός των 750.000 που ξενιτεύτηκαν. Πρόκειται για νέους αυτών των ηλικιών.
Σχολιο.- ακομη κι απο το θιακι (Ιθακη) εχουν φυγει για αυστραλια - αμερικη αρκετοι νεοι ,η επαρχια αδειαζει σιγα-σιγα
Σχολιο.- Λέω πως δεν είναι μόνο η επαρχία. Απλώς, στην Αθήνα δεν φαίνεται η απουσία, λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της αδυναμίας να γνωρίζεις τους ανθρώπους γύρω σου.
Σχολιο.- Στην Αθηνα κατευθυνεται για δουλεια ενα σημαντικο ποσοστο νεων απο την επαρχια που δεν αναγκαζεται να φυγει εξω. Επισης μετα τις σπουδες πολλοι παραμενουν στην Αθηνα για δουλεια και ετσι το προβλημα αυτο χτυπαει πολυ περισσοτερο την επαρχια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΝΩΔΑΛΟ Ο ΤΖΙΦΡΑΣ ΤΟ SPD
Πόσο ξευτιλισμένος πρέπει να 'σαι, για να μιλάς για κοινωνία που "στάθηκε όρθια", όταν 750.000 νέοι άνθρωποι πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν 10ωρα και 6ήμερα για 300 ευρώ, για να μπορέσεις εσύ και η παρέα των άλλων πλουσιόπαιδων που κυβερνάτε, να κάνετε την τάξη σας ακόμη πιο ισχυρή;
Ε. βέβαια! Δεν είναι η οικογένειά σου ούτε ο κοινωνικός σου κύκλος της σαπίλας και της δυσωδίας, που υποφέρει.
Πόσο βουτηγμένος στη γλίτσα και την παλιανθρωπιά πρέπει να 'σαι, για να εμφανίζεις σαν καταστροφική την απεμπλοκή από τον βραχνά της ΕΚΤ και τις αλυσσίδες του ευρώ;
Βέβαια, αν κάποιος πάρει υπόψη ότι αυτά τα είπες στο Συνέδριο ενός μέχρι πρόσφατα κραταιού κόμματος με παράδοση ενάμισι αιώνα, που καταποντίζεται, ακριβώς γιατί αντιμετωπίζει τον φτωχόκοσμο με την αναλγησία που χαρακτηρίζει κι εσένα, όλα εξηγούνται.
Εκεί είναι η θέση σου! Στη σοσιαλδημοκρατία της εποχής της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να κατεδαφίσει όσο περισσότερα μπορούσε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων αυτού του ενάμισι αιώνα. Και που τώρα κατεδαφίζεται και η ίδια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγετης του Κομμουνιστικου Κομματος Ρωσικης Ομοσπονδιας  Ζουγκάνοβ ζητά απ την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν να προσαρτήσει  τις ανεξάρτητες Λ.Δ (της Ανατολικής Ουκρανίας) του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς), όπου σήμερα έχουν εκλογές με αποκλεισμένο, για γραφειοκρατικούς λόγους, το ΚΚ του Ντονέσκ! ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη νύχτα της 9ης προς 10 Νοεμβρίου του 1938, οι Ναζί εξαπολύουν μαζικό πογκρόμ κατά των Εβραίων της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Η νύχτα, που αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος...
Η ναζιστική προπαγάνδα φρόντισε να παρουσιάσει τα αντιεβραϊκά πογκρόμ ως υποτιθέμενη ''αυθόρμητη απάντηση'' του πληθυσμού στο θάνατο του Γερμανού διπλωμάτη και μέλους του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ, Έρνστ φον Ρατ στο Παρίσι δύο ημέρες μετά τον πυροβολισμό του από τον 17χρονο Πολωνοεβραίο Χέρσελ Γκρινσπαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά των γονέων του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρακολουθώντας τίς εξ απαλών ονύχων προεκλογικές τοποθετήσεις, υποψηφίων (εν δυνάμει βουλευτών-δημάρχων-συμβούλων),συμπέρανα οτι στήν Ηπειρο,προβλέπεται καταιγίδα ανάπτυξης.
Σέ μιά περιοχή πού προσδιορίζεται μεταξύ Εθνικού Πάρκου Βίκου -Αώου,Υδροβιότοπου Αμβρακικού καί Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων-Περιστερίου-Χαράδρας Αράχθου,θά χτίσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία ,μέ χίλιες θέσεις πάρκινγκ εκαστο,μέ χώρους αθλησης,γήπεδα γκόλφ καί τά σχετικά.
Εκατομμύρια επισκέπτες από ολο τόν πλανήτη θά συρρέουν γιά εναλλακτικό-πετρελαικό τουρισμό.
Γιά τήν ταμπακιέρα τής υποβάθμισης τής Ηπείρου, αχνα ολοι οί οραματιστές (πλήν φωτεινών εξαιρέσεων)
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΦΟΥ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018
Χιλιάδες Κολομβιανοί στους δρόμους κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Κολομβίας την προηγούμενη Πέμπτη ενάντια στις πολιτικές του Προέδρου Ιβάν Ντούκε, μεταξύ αυτών για τα ελλείμματα των πανεπιστημίων και τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Οι φοιτητές του Εθνικού Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου, του Επαρχιακού Πανεπιστημίου και της Συνδικαλιστικής Ένωσης Εργαζομένων έκαναν πορείες στο Μπογκοτά ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Κολομβίας.

Οι φοιτητές ζητούν από τον πρόεδρο να καθίσει και να συζητήσει μαζί τους και να αναγνωρίσει το οικονομικό έλλειμμα των πανεπιστημίων.
Αναμενόταν την Παρασκευή να συναντηθούν διαφορετικά συνδικάτα για να συμφωνήσουν σε εθνική απεργία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συμμορφωνόταν με τον κατάλογο των αιτημάτων.
Οι διάφορες κοινωνικές ομάδες της Κολομβίας, αγρότες, φοιτητές, εργαζόμενοι, απορρίπτουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ολόκληρο το καλάθι της οικογένειας, καθώς και τον μικρό προϋπολογισμό που προορίζεται για την εκπαίδευση και την υγεία.
Η νέα νομοθεσία προβλέπει τη φορολόγηση των προϊόντων του οικογενειακού καλαθιού με συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 18%, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της αγοραστικής δύναμης για αγορά τροφίμων από τον πληθυσμό λόγω του υψηλού κόστους.
Με τη νέα αυτή νομοθεσία, σχεδόν όλα τα προϊόντα του βασικού οικογενειακού καλαθιού θα υποστούν μια αύξηση του κόστους για τον καταναλωτή.
Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Ομοσπονδίας Πτηνοτρόφων της Κολομβίας (Fenavi), η κατανάλωση τροφίμων όπως τα αυγά ή το κοτόπουλο θα μειωθεί.
Αναλύουν ότι σήμερα ένας μέσος Κολομβιανός καταναλώνει 290 αυγά και 33 κιλά κοτόπουλο ετησίως, τα οποία θα μειωθούν κατά 8,7% και 10% αντίστοιχα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 Χρόνια Μύρτιλλο με τους Encardia
Το Μyrtillo (καφετερεια από παιδια ΑΜΕΑ) και οι Εncardia σε μια μοναδική βραδιά την Κυριακη στις 7.00 μ.μ. (αρχισε με καθυστερηση 40 λεπτων λογω του ότι ειχαν κλεισει οι δρομοι για τον Μαραθωνιο), στο θεατρο του Γηροκομειου Αθηνων,  αρχισε πριν τη συναυλία με μια αναφορά και γνωριμία με το Μυρτιλλο, από την υπευθυνη και τους αντιδημαρχους Αθηνων που ηταν επιφορτισμένοι με την λειτουργια του, ακολουθησαν οι Encardia με τα ελληνικα τραγουδια του τελευταιου δισκου τους, και τελειωσε με το «θεραπευτικό» χορό της tarantella pizzica και συνεχίστηκε με το πάρτι γενεθλίων αμέσως μετά τη συναυλία, στον  πολυχώρο του Μύρτιλλου, που βρίσκεται απέναντι 500 μετρα απ' το Γηροκομείο, στο  πάρκο "Για το Παιδί και τον Πολιτισμό" (Τριφυλίας και Λάμψα).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nasrallah: θα υπάρξουν αναπόφευκτα αντίποινα σε κάθε επίθεση ή βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά του Λιβάνου. Χωρίς την Αντίσταση της Συρίας θα βλέπαμε το Νετανιάχου στη Δαμασκό…..
10/11/2018
Ο ΓΓ της Hezbollah, ο Sayed Hassan Nasrallah προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους:  »Αναφορικά με εμάς δεν έχω κάτι καινούργιο να πω , επαναλαμβάνω κάθε επίθεση και βομβαρδισμός από το Ισραήλ κατά του Λιβάνου θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναπόφευκτα αντίποινα. »
Επίσης τόνισε  »Η Συρία παρά το διεθνή πόλεμο εναντίον της αντιστέκεται πάντα. Η συριακή αντιπολίτευση συντηρεί σχέσεις με τη σιωνιστική οντότητα. Χωρίς την αντίσταση της εξουσίας, του συριακού λαού και των συμμάχων του της Συρίας θα βλέπαμε το Netanyahu στη Δαμασκό ή την ισραηλινή Υπουργό πολιτισμού που προσευχήθηκε μέσα στο τζαμί Zayed στο Abou Dhabi, θα έκοβε βόλτες στο τζαμί των Omeyades στη Δαμασκό. » Kαι πρόσθεσε η Hezbollah είναι πανέτοιμη για να διατηρήσει τις βαλλιστικές της ικανότητες που προστάτευσαν το Λίβανο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βασιλιάς Εδουάρδος Η' του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την διάρκεια επιθεώρησης διμοιρίας των SS με τον Ρόμπερτ Λέι το 1937. Ο Ρόμπερτ Λέι ήταν Ναζί πολιτικός και επικεφαλής του Γερμανικού Εργατικού Μετώπου από το 1933 μέχρι το 1945 όταν αυτοκτόνησε εν αναμονή της δίκης της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου.
Η Βασίλισσα Ελίζαμπεθ ήρθε στην εξουσία, επειδή ο θείος της, Βασιλιάς Εδουάρδος, ήταν υποστηρικτής των Ναζί.
Απόσπασμα από το άρθρο για την Συμφωνία της Χάαβαρα που εξηγεί στην ουσία γιατί η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στο αιματοκύλησμα..

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2014/03/haavara-agreement_16.html?fbclid=IwAR3P6nB2LTRTMv6cO24wFSRl6KRKShfyMeR4DOCiAfTQYZqg_P980aXosME

Η Βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας συνέβαλε στη δημιουργία του ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ. Οι Βρετανοί άρχισαν κρυφά την χρηματοδότηση του Εθνικού Σοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος, μέσω των στενών επαφών μεταξύ του Βρετανού Λόρδου Norman Montagu (Montagu Collet Norman, 1st Baron Norman )και του προέδρου της Τράπεζας του Γερμανικού Ράιχ (Reichsbank) Hjalmar Schacht, ο οποίος είχε την υποστήριξη όλων των μεγάλων βιομηχάνων στη Γερμανία. Τα μέλη της πλουσιότερης τάξης της βρετανικής κοινωνίας που ταυτόχρονα έχαιραν της υποστήριξης του Στέμματος και απολάμβαναν τα προνόμια των βασιλικών τίτλων και τιμών τα οποία ταυτόχρονα τους προστάτευαν, κρυφά υποστήριξαν τον Χίτλερ, συμπεριλαμβανομένων του Βρετανού Πρωθυπουργού Neville Chamberlain, που έμεινε αλησμόνητος κυρίως για την φράση «Ειρήνη για την εποχή μας» στις 30 Σεπτεμβρίου 1938 από την ομιλία του σχετικά με τη συμφωνία του Μονάχου και την αγγλο-γερμανική δήλωση, του Βρετανού μεγιστάνα του Τύπου Lord Beaverbrook , του Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Montagu Norman και κυρίως του βασιλιά Edward VIII.
Το απόλυτο σχέδιο ήταν να εμπλακούν οι Γερμανοί φασίστες σε ένα αιματηρό αδιέξοδο με την κομμουνιστική Ρωσία, ενώ οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί να εδραιώνουν την κυριαρχία τους στο κόσμο, ειδικά στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται το κύριο μέρος των αποθεμάτων του πετρελαίου.
Μόλις ο Χίτλερ πήρε την εξουσία , ο Λόρδος Norman Montagu και η Τράπεζα της Αγγλίας χρηματοδότησαν το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ με άφθονα κεφάλαια και μάλιστα ο Βρετανός τραπεζίτης επισκέφτηκε τον Χίτλερ τον Μάιο του 1934.

Φωτογραφία του Χίτλερ από συνάντηση με τον Βασιλιά Εδουάρδο
Και εδώ η μετέπειτα Βασίλισσα Ελισάβετ που χαιρετάει Ναζιστικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα: στα αζήτητα!

Έγραψα, με αφορμή την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μερικές από τις εκκρεμότητες που αφορούν τις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Σήμερα, με αφορμή την παράδοση εν τέλει της σορού του νεκρού –δολοφονημένου μετά από δέκα (! )μέρες στην οικογένεια του και την κηδεία του στο χωριό του Βουλιαράτες, θα συνεχίσω με ορισμένες επιπλέον επισημάνσεις (τις οποίες άλλωστε, κάνουν και οι Βορειοηπειρώτικοι σύλλογοι):
1. Δικαίωμα ανάρτησης σημαίας
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της χώρας μας, αγνοεί (!) ότι στην Αλβανία υπάρχει  Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αναγνωρισμένη τόσο από το Αλβανικό Σύνταγμα όσο και διεθνώς. Το δικαίωμα να αναρτά ελληνικές σημαίες προστατεύεται από την αλβανική νομοθεσία. Αγνοεί ότι επί χρόνια στους «αναγνωρισμένους» (από το κομμουνιστικό καθεστώς) μειονοτικούς δήμους η ελληνική σημαία αναρτάται ακόμη και σε δημόσια κτήρια.
2. Νότια Αλβανία-Βόρειος Ήπειρος
Όταν πολιτεύεσαι με ιδεοληψίες δεν μπορεί παρά να καταθέτεις ιδεοληπτικές ασυναρτησίες. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος είναι απόλυτα δόκιμος, γεωγραφικός προσδιορισμός αποδεκτός στις δύο πλευρές των συνόρων μέχρι πριν λίγες δεκαετίες. Κανένα αλυτρωτικό στοιχείο δεν περιέχει. Το Βορειοηπειρωτικό ΖΗΤΗΜΑ είναι υπαρκτό, δεν έχει κλείσει με καμία ΔΙΕΘΝΗ ή ΔΙΜΕΡΗ Συμφωνία. Μέχρι το 1945 και την τελευταία φορά που το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου τέθηκε σε διεθνές συνέδριο (Παρίσι), η ορολογία αυτή γινόταν αποδεκτή επισήμως από όλες τις πλευρές. ( Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, υπενθυμίζουν τα Βορειοηπειρώτικα Σωματεία τον Ιούνιο του 1945 είχε δηλώσει πως αν η πλειοψηφία το απεφάσιζε, θα υποστήριζε την «στρατιωτική κατάληψη της Βορείου Ηπείρου» -και όχι της Νότιας Αλβανίας). Η ιδεοληψία σε αυτό το θέμα της παραδοσιακής Αριστεράς είναι αδιανόητη. 3. Σύγκριση με άλλες μειονότητες
Για άλλη μια φορά η σύγκριση ανάμεσα στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα με θρησκευτικές μειονότητες της χώρας μας έρχεται να αναδείξει την παντελή άγνοια για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, κατά πλειονότητα στα εδάφη της Βορείου Ηπείρου. Να το γράψουμε άλλη μία φορά μήπως γίνει κατανοητό, Ελληνική Εθνική μειονότητα ειναι, όχι θρησκευτική, βάσει διεθνών και διμερών συμφωνιών και όχι βάσει απόψεων.
Όταν αγνοείς ή σνομπάρεις κάτι που δεν γουστάρεις, δεν είναι απαραίτητο να ομιλείς. Κάποιες φορές μάλιστα, καλύτερα να βγάζεις το σκασμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ...
Ο Αλβανος δημοσιογραφος Αρτάν Χότζα σε εκπομπη του Report TV δηλωσε ότι αν τα ονοματα των αστυνομικων που πυροβολησαν  τον Κατσίφα γινουν γνωστα, κινδυνευει η ζωη τους.
Αλβανός δημοσιογράφος: «Ελληνικοί κύκλοι ψάχνουν για τα ονόματα αυτών που πυροβόλησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα»
Να μας εμπιστεύεστε στις πληροφορίες που έχουμε.
Δεν γράφουμε στον αέρα.
Το θέμα με τους Αλβανούς θα... κλιμακώνεται διαρκώς...
Οπλιστείτε! Οπλιστείτε ...με υπομονή γιατί έρχονται δύσκολες καταστάσεις... Ακριβώς πότε ο Θεός γνωρίζει αλλά το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.
Υ.Σ. Ο τσαμικής καταγωγής αστυνομικός που προκάλεσε κι απείλησε τον Κατσίφα ...δεν θα πάει καλά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ευρωκόλαση της ντροπής: Έλληνες πολίτες μαζεύουν τρόφιμα από σκουπίδια
Αν γυρίσουμε στη δραχμή δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα. Θα πεθάνουμε από την πείνα, τις αρρώστιες, το κρύο. Αυτό ήταν και είναι ακόμα, αν και με λιγότερη ένταση, το κεντρικό μοτίβο της προπαγάνδας ενάντια στο εθνικό νόμισμα. Η πραγματικότητα είναι φυσικά εντελώς διαφορετική. Τώρα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν επαρκή σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα και παγώνουν από το κρύο γιατί δεν έχουν θέρμανση το χειμώνα.
Στην βόρεια Ελλάδα, πολλοί εξορμούν σε τακτικά διαστήματα στα Σκοπια και στη Βουλγαρια για να αγοράσουν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και κάθε είδους αναγκαία αγαθά για την καθημερινότητά τους, γιατί εκεί είναι πολύ ποιο φτηνά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο όπου Ελληνοκύπριοι επισκέπτονται συχνά την Βόρεια Κύπρο και κάνουν εκεί τα ψώνια τους σε πολύ χαμηλότερο κόστος
Η ζωή στην Ελλάδα του “ευρωπαράδεισου” έχει ακριβύνει πολύ, ενώ οι αμοιβές, οι συντάξεις, τα εισοδήματα έχουν κατρακυλήσει. Όσοι δεν βλέπουν τη διαφορά ανάμεσα στο χθες της δραχμής και στο σήμερα του ευρώ, θα πρέπει να επισκεφτούν οφθαλμίατρο. Και όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι, το βασικό αίτιο της καταστροφής μας είναι η ένταξής μας στην ευρωζώνη, καλό θα είναι να ψάξουν για ψυχίατρο. Εκτός βέβαια από τους Γερμανοτσολιάδες που κάνουν τη δουλειά τους υπηρετώντας την μεταμοντέρνα, γερμανική ευρωκατοχή.
Οι εικόνες που παραθέτουμε εδώ δείχνουν Έλληνες και Ελληνίδες, να μαζεύουν τρόφιμα από τους δρόμους και από σκουπίδια, όταν έχει τελειώσει η λαϊκή αγορά στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για γνωστές εικόνες της καθημερινότητας σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Όσοι δεν ενοχλούνται από το τραγικό αυτό φαινόμενο, δεν κάνουν συγκρίσεις με το χθες και δεν ψάχνουν τα αίτια, αν δεν είναι Γερμανοτσολιάδες, είναι δυστυχώς συνυπεύθυνοι για την σύγχρονη τραγωδία της χώρας. Η αποδοχή του ανελέητου ψεκάσματος των ψεμάτων και του φόβου από τα εξωνημένα ΜΜΕ είναι και αυτή μια μορφή συνευθύνεις και δουλόφρονης υποταγής στους ξένους κατακτητές της πατρίδας μας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H σημαία μας είναι αγέρωχη σαν τα φέρετρα. Η σημαία μας είναι αναμάρτητη σαν τις μητέρες Η σημαία μας είναι σκληρή σαν το Θεό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: «Τίτλος τιμής να με βάζει στο στόχαστρο το διεφθαρμένο καθεστώς Ράμα»
...θα μιλήσει για τη δολοφονία Κατσίφα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα


Persona non grata κήρυξε η Αλβανία την Ελένη Θεοχάρους...

Persona non grata, ανεπιθύμητη δηλαδή για την χώρα, κήρυξε την Κυπρια Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του (δεξιου) Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η Αλβανία.
Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε  πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου,δικτατορικού καθεστώτος, ενώ επιβεβαιώθηκε τόσο από το Λονδίνο όσο και από την Αθήνα για αυτή την εξέλιξη.
«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί  στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε την χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στην περιοχή αλλά και τις "σκηνές αρχαίας τραγωδίας" που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.
Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.


Ελένη Θεοχάρους... Στέλνω το μήνυμα στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου...

ΓΡΑΠΤΉ ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Στέλνω το μήνυμα στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά την φρικτή καταπίεση που υφίστανται, το κλίμα τρομοκρατίας που ασκούν εναντίον τους αλλά και τη συνεχή προσπάθεια του διεφθαρμένου δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας για Εθνικό ξεκαθάρισμα στη Βόρεια Ήπειρο.
Τους διαβεβαιώνω ότι παρά τη
χθεσινή εξέλιξη σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα.
Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή σε οποιαδήποτε έπαλξη στον κόσμο για την υπεράσπιση των δικαίων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το 1924 η εξέγερση των καπνεργατών της Καβάλας “πνίγηκε” στο αίμα...

Δύο νεκρούς, τριάντα τραυματίες και μια στρατοκρατούμενη πόλη, άφησαν πίσω τους τα επεισόδια που οδήγησαν στην δικαίωση του αγώνα των καπνεργατών με την απαγόρευση της εξαγωγής ανεπεξέργαστων καπνών Σαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου του 1924, μία σελίδα της τοπικής ιστορίας σφραγίστηκε με αίμα. Οι καπνεργάτες αντέδρασαν βίαια στις παρασπονδίες ενός καπνεμπόρου που πήγε να ανοίξει την πόρτα ώστε να τους πάρουν την βούκα από το στόμα. Την εποχή εκείνη, στη Μέκκα του Καπνού, λειτουργούν σχεδόν 160 καπνομάγαζα στα οποία δουλεύουν χιλιάδες καπνεργάτες που...
επεξεργάζονται τα χωρικά καπνά πριν αυτά εξαχθούν στο εξωτερικό. Η δουλειά είναι σκληρή, όμως για την Καβάλα, όπου δεν υπάρχουν άλλοι πόροι, είναι η δουλειά από την οποία ζει το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της.
Οι πρόσφυγες δεν έχουν εγκατασταθεί καλά, καλά στην περιοχή και οι τριβές καπνεργατών με καπνεμπόρους είναι καθημερινές. Η ενέργεια του καπνέμπορου Γρηγοριάδη που προσπάθησε να εξάγει καπνά χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι… Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ που κάνει Δεύτερη Έκδοση και με τίτλο «Κομμουνιστικαί Ταραχαί εν Καβάλα» μεταφέρει την είδηση. Γράφει η εφημερίδα:
«Αιματηρά Συμπλοκή Μετά Χωροφυλάκων και Στρατιωτών, Δύο Νεκροί και Τριάκοντα Τραυματίαι, Ιδιαίτερον Τηλεγράφημα του ΕΜΠΡΟΣ.

Θεσσαλονίκη 10 Νοεμβρίου.
Επίσημον τηλεγράφημα εκ Καβάλας αγγέλει ότι κατόπιν αποπείρας του καπνεμπόρου κ. Γρηγοριάδου όπως εξαγάγη ανεπεξέργαστα καπνά και της επεμβάσεως κομμουνιστών καπνεργατών, όπως εμποδίσωσιν την φόρτωσιν, επήλθε συμπλοκή μεταξύ χωροφυλάκων κατά την οποίαν εφονεύθη ο ανθυπομοίραρχος Σκαλιδάκης και ετραυματίσθησαν ο ταγματάρχης Σταυριανός και τρεις στρατιώτες δια λίθων. Ετραυματίσθησαν επίσης πολλοί καπνεργάται εκ των πυροβολισμών των χωροφυλάκων και των στρατιωτών.Επεκράτησε καθ όλην την πόλιν πανικός. Η αγορά τρομοκρατηθείσα έκλεισε και οι πολίται έσπευδον να κλεισθώσιν εντός των οικιών των, κλείοντες τα παράθυρα.Μόλις την εσπέραν αποκατέστη η τάξις και οι κάτοικοι αναθάρρησαν.»
Το τηλεγράφημα που έφτασε στην Θεσσαλονίκη την νύχτα περιλάμβανε τον απολογισμό των επεισοδίων.

 «Νυκτερινόν τηλεγράφημα εκ Καβάλας αναφέρει τα εξής λεπτομερείας: Επί πολλάς ώρας η πόλις παρουσίαζεν όψιν αληθούς στρατοπέδου.Υπάρχουν τριάκοντα τραυματίαι σοβαρώς και τινές ελαφρώς. Μεταξύ δε αυτών ο διευθυντής της αστυνομίας βαρέως και εις υπομοίραρχος ελαφρώς, δύο δε νεκροί εκατέρωθεν. Το Φρουραρχείον εζήτησε επειγόντως ενισχύσεις εκ Πραβίου. Ο στρατός με ένσφαιρα όπλα φρουρεί την πόλιν».
Έτσι περιγράφει τα γεγονότα της μέρας εκείνης ο δημοσιογράφος της εποχής, που παρά τον κομματικό προσανατολισμό, τα παρουσιάζει με γνώμονα την πραγματικότητα. Η συνέχεια βρήκε την πόλη φρουρούμενη από τον Στρατό ενώ λίγες μέρες μετά, δικάστηκαν οι συλληφθέντες από το στρατοδικείο Καβάλας και καταδικάστηκαν. Μεταξύ των καταδικασθέντων, ήταν ο τότε γενικός γραμματέας (το ’24 δεν είχαν προέδρους στα σωματεία) της έκτης καπνεργατικής ένωσης Καβάλας Γεώργιος Σταυρόπουλος, ο Παρασκευάς Μακέδος και ο Δημητράτος. Ο Δημητράτος είχε διατελέσει αργότερα και υπουργός εργασίας επί κυβερνήσεως Ιωάννη Μεταξά. Ακολούθησαν πολλές συλλήψεις, ανδρών και γυναικών. Η αντιπολίτευση έφερε το ζήτημα στην Εθνική Συνέλευση, στη Βουλή δηλαδή και κατηγόρησε τον υπουργό εσωτερικών Κονδύλη ως υπαίτιο των σκηνών λόγω της δημιουργίας στην Καβάλα και στη Δράμα φασιστικών εργατικών οργανώσεων που είχαν εξοπλιστεί από τον στρατό…
Στην Εθνική Συνέλευση
Τα επεισόδια με το επίμαχο ζήτημα των καπνών να έρχεται στη επιφάνεια οξύ όσο ποτέ άλλοτε, έφτασαν στην Εθνική Συνέλευση ως αφορμή για συζητήσεις πολιτικής χροιάς και έντονο εθνικό χαρακτήρα, με πολιτικά φρονήματα να στοχοποιούνται και να αποτελούν τον ουσιαστικό μήλον της έριδος, όπως φάνηκε στη συνέχεια με τη συζήτηση να γενικεύεται και να κρατάει αρκετές μέρες, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση να αναπτύξουν τις απόψεις τους περί κομμουνισμού και φασισμού.

Ο Θάσιος βουλευτής Αύγουστος Θεολογίτης της Δημοκρατικής Ένωσης του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ο οποίος μετά έγινε υπουργός Βορείου Ελλάδος με τον Καραμανλή, παίρνοντας τον λόγο επιτέθηκε εναντίον του Κονδύλη για τα γεγονότα στην Καβάλα, τις εξελίξεις και τη σύσταση του συλλόγου εθνικών δημοκρατικών εργατών στη Δράμα που εξοπλίστηκαν από την εκεί μεραρχία για να επιτεθεί εναντίον των εργατών. Είχε ακόμα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το θέμα των ανεπεξέργαστων καπνών και εξήγγειλε ότι οι καπνέμποροι στα καπνεργοστάσια ήταν στρατιώτες αποσπασμένοι στα γραφεία τους. Αντί να υπηρετείς τον στρατό, υπηρετούσες στα γραφεία τους. Δύο βουλευτές της Δράμας κατήγγειλαν ότι στη Δράμα είχε συσταθεί σώμα ενόπλων εργατών που παρήλαυνε καθημερινώς από τους δρόμους τη πόλης και ότι αυτοί οι ένοπλοι εργάτες μπήκαν σε κατάστημα και συνέλαβαν όλους τους εργάτες που ήταν εκεί, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες. Τους έδειραν ανηλεώς, τους έκλεισαν στο υπόγειο της αστυνομίας και η συνέχεια… ευκόλως εννοούμενη.
Οι πολιτικοί προέταξαν μεν τις δικές τους οπτικές, εκείνη του πρωθυπουργού όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, βάρυνε περισσότερο. Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά και στο ρόλο των σωματείων της Δράμας, στην κομμουνιστοφοβία του μοιράρχου της Δράμας και στο αν οι εργάτες υποκινούνταν από τη Μόσχα ή από τη Σόφια.
Ο βουλευτής Ροδόπουλος έκανε μία ανάλυση για τον κομμουνισμό της Μακεδονίας και υποστήριξε ότι, καθότι προερχόμενος από τη Μακεδονία, εκεί υπήρχε μεγάλος αριθμός εργατών και πολύς πλούτος συγκεντρωμένος σε ορισμένα άτομα.
Παίρνοντας τον λόγο ο Παπαναστασίου σε μία μακρά αγόρευση είπε μεταξύ άλλων ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί στην Ελλάδα το καθεστώς από τους μπολσεβίκους. Αναφέρθηκε δε στην έκθεση του εισαγγελέα εφετών, η οποία έλεγε με αφορμή τα επεισόδια ότι δεν έφταιγαν οι εργάτες αλλά και ο καπνέμπορας Γρηγοριάδης που θέλησε να εξαγάγει λαθραία τα ανεπεξέργαστα καπνά…
Ο αγώνας των καπνεργατών ωστόσο δικαιώθηκε, έστω και εκ των υστέρων, αφού αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής ήταν να δημιουργηθεί Γραφείο Προστασίας Καπνού που επόπτευε την επεξεργασία του και δεν επέτρεπε να εξαχθούν καπνά χωρίς να περάσουν από επεξεργασία στην Ελλάδα…