Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Σαββατο 12 Ιανουαριου 2019



Οι "αριστεροί" αδιαφορούν για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των Πρεσπών. Ετσι θα αδιαφορούμε τώρα για τους "αγώνες" των αριστερών... ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!
Σχολιο.- Καλά όλα αυτά αλλά οι δεξιοί γιατί δεν βγαίνουν στους δρόμους;
Σχολιο.- Δεν μιλάω για τα εθνικά που και εγώ και άλλοι αριστεροί βγήκαμε στο δρόμο. Μιλάω για τα οικονομικά και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας όσον αφορά τα μνημόνια. Γιατί δεν βγαίνουν να απεργήσουν να διαμαρτυρηθούν κτλ
Σχολιο.- Μα τι λες, Μενουμευρώπηδες μιλάμε...
Σχολιο.- Και πως βγηκε το 60% ΟΧΙ στο δημοψηφισμα ?
Σχολιο.- και από δεξιούς , συμφωνώ. Αυτό που σε ρωτάω είναι γιατί δεν βγήκαν και δεν βγαίνουν στους δρόμους; Και τώρα θα ψηφίσουν και τον Κούλη που τους κοροϊδεύει για την συμφωνία των Πρεσπών . Πιστεύεις ότι αν έλεγαν οι Αμερικανογερμανοί στον Κούλη αν ήταν πρωθυπουργός να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία δεν θα την υπέγραφε;
Σχολιο.- Το κηρύσσεις παράνομο, καταχρηστικό, αποικιοκρατική σύμβαση, χώνεις ισόβια όσους το εισηγήθηκαν και το στήριξαν (και όσους ψήφισαν τον σχετικό νόμο) κι εξασκείς εθνική κυριαρχία. Παίρνεις πίσω όσα δώσανε, απειλείς με φυλακή τους "επενδυτές" ως άρπαγες της χώρας (οπότε φεύγουν τρέχοντας, στην προθεσμία που τους έχεις δώσει). Σε χαρακτηρίζει "δικτάτορα" όλη η Δύση, αλλά τη δουλειά σου την κάνεις. Λες ο Κάστρο να τίμησε οποιαδήποτε αποικιοκρατική συμφωνία είχε υπογράψει ο Μπατίστα;
Σχολιο.- Χρέος μας είναι να τους καταδείξουμε ως τέτοιους. Πρέπει όμως κάποτε να συγκροτηθούμε ως κίνημα και να μας βρουν μπροστά τους. Μέχρι τότε, εκτονονωνόμαστε στο φμπ...
Σχολιο.- Ε καλα απο ενα σημειο και μετα θα σταματησουμε να ασχολουμαστε μαζι τους. Θα τους μεινει μονο η ρετσινια του Γερμανοτσολια...
Σχολιο.- Για το τώρα, τα κοινοβουλευτικά αυτοαποκαλούμενα ως αριστερά κόμματα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταντήσει δεξιότερος της δεξιάς και το ΚΚΕ το οποίο βρίσκεται υπό κατοχή φράξιας τροτσκιστών. Αυτά όμως τα γεγονότα δεν σημαίνουν πως μπορούμε να λέμε αυτό που είπες διότι εσύ είπες ότι αδιαφορείς για τους αγώνες των αριστερών.
Σχολιο.- ειτε τους την κανουμε εμεις τη χαρη ειτε οχι, να τους αποκαλουμε αριστερους, για τον λαο ειναι οι αριστεροι. Και πιανει μεσα απο ΚΚΕ και ΛΑΕ, μεχρι SIRIZA και ΑνταρCIA... Ολοι αυτοι συμβατικα καλουνται αριστεροι... Ας προσεχαν !
Σχολιο.- Να μην είναι! Αφού δεν είναι αριστεροί, θα το κάνουμε όπως οι Σκοπιανοί; Ότι δηλώσεις είσαι κιόλας;
Σχολιο.- αν δεν είναι αριστεροί, δεν τους λέμε αριστερούς. Αν είναι φασίστες, τους λέμε φασίστες.
Σχολιο.- Καλά αντε και δεχόμαστε πως τα αριστερά κόμματα ειναι πουλημένα (ή ιδεοληπτικά)
Τα δεξιά και πατριωτικά τί είναι ακριβώς;
Σχολιο.- Προσωπικα, ποτε δεν μιλησα για πατριωτικα κωματα ουτε για πατριωτικη ιδεολογια. Δεν ειναι ιδεολογια ο πατριωτισμος. Ειναι ιδιοτητα. Η εισαι πατριωτης η δεν εισαι. Και αυτοι που πουλησαν τη μακεδονια ειναι εθνοπροδοτες. Τους αξιζει η εσχατη των ποινων.
Σχολιο.- ακριβώς. Γι'αυτό και λέμε τόσο καιρό ότι πρόκειται για κοινοβούλιο προτεκτοράτου
Σχολιο.-  Ειναι. Οι πειρατες σε τρομοκρατουν, σε εξαθλιωνουν, σου αρπαζουν το σπιτι, και τελικα αμφισβητουν την ταυτοτητα σου. Ετσι δεν σου ανηκει πλεον τιποτα γιατι εισαι ενα τιποτα. Προκειται για το ακρον αωτον του εξευτελισμου σου. Ειναι η ακυρωση σου ως Προσωπου. Αυτο ειναι το ξεπουλημα της Μακεδονιας. Η στοχευμενη αλλοιωση της εθνικης μας ταυτοτητας. Η ολοκληρωτικη ακυρωση μας ως Εθνος. Γιαυτο χαιρονται οι Εθνοπροδοτες σημερα. Γιαυτο θα τους μισουμε οσο ζουμε μεχρι να τους εκτελεσουμε στο γουδι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Ιανουαρίου στις 8:41 μ.μ.
Ο κύριος της φωτογραφίας (κύριος -τρόπος του λέγειν) πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε θέση για ΑΜΕΑ. Εγώ μόλις είχα τελειώσει τα ψώνια του σούπερ μάρκετ κ έσερνα το βαρύ καρότσι.. Τον ρώτησα λοιπόν -με το που βγήκε απο το αυτοκίνητο κ βεβαιώθηκα πως δεν ειναι ανάπηρος- γιατί, ενώ υπάρχει πληθώρα θέσεων, παρκάρει σε εκεινη τη θεση. Η απάντηση αναμενόμενη: 1. Εχω αφήσει χώρο 2. Τι σας νοιάζει; Του εξηγησα (όχι ότι κατάλαβε) οτι χρειάζεται τόσο μεγάλο πλάτος σε αυτές τις θέσεις γιατι κατεβαίνει ραμπίτσα απο το αυτοκίνητο για να μπει το καροτσάκι. Δεν πτοήθηκε. Τελοσπάντων, εβγαλα (μπροστα του εννοείται) το κινητό κ του είπα πως θα βγαλω φωτο το αυτοκίνητό του. Μου είπε πως μου απαγορεύει, μου εξήγησε -με γνωστή χειρονομία- τί θα μου κάνει αν το κάνω. Του απάντησα πως γιαυτο φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ως χώρα. Πάλι δεν το κατάλαβε. Μάλιστα θύμωσε που πιστεύω πως εκείνος μπορεί να επηρεάζει ολη τη χώρα. Του είπα επίσης πως κρίμα για τα παιδιά του που έχουν τέτοιο παράδειγμα. Κ όταν άρχισε να φωνάζει πως μπορει να είναι κ ανάπηρος κ ναχει συνταξη αναπηρίας «οπότε θα δεις τι θα πάθεις», δεν παρέλειψα να τον ενημερώσω πως τώρα όντως κατάλαβα γιατί πάρκαρε σε θέση αναπήρων. Μόνο που η δική του αναπηρία δεν φαινόταν από την αρχή.
Με αυτά και με αυτά, ζητώ την βοήθειά σας να τον μάθει όλη η Αττικη -τουλάχιστον.
Το αυτοκινητο εχει αριθμο ΙΤΕ-1997.
Πάμε λοιπόν! Κοινοποιούμε!!!
ΠιΕς: Τον ίδιο έλεγα να τον κάνω crop αλλά μιας κ με απείλησε αρκετά, αν με βρείτε τεμαχισμένη, να ξέρετε ποιός το έκανε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι απολογητές του City Plaza και ταυτόχρονα απολογητές του Ιμπεριαλισμού με συνεχή φιλονατοϊκή παρουσία στο Facebook με συνεχή σχολιασμό.
Ένας και ένας όλοι τους, γνωστοί σε όλους μας

ΤΙ λένε οι απολογητές του City Plaza για την απάτη του εράνου (που δήθεν ήταν για ΔΕΗ / νερό)….
Posted on May 1, 2018 by Omadeon
Αν δεν ξέρετε το θέμα δείτε αυτό και (από μένα) αυτό. Εν ολίγοις, είναι η καταπάτηση ενός ξενοδοχείου με οικονομική στήριξη από την δυσώδη ΜΚΟ Medico International, η οποία χρηματοδοτείται από το γερμανικό κράτος κατά το 50% και (π.χ.) στηρίζει τους μισθοφόρους τζιχαντιστές “αντάρτες” στη Συρία. Το project αυτό της Medico πλασάρεται (καιδιεθνώς) σαν “πρότυπη κατάληψη” για στέγαση προσφύγων, αλλά αποτελεί μια ιδιότυπη, εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση… προσφυγο-πατερισμού.
Η καταπάτηση ξεκίνησε Απρίλιο του 2016. Λίγο αργότερα, η Medico ανέβασε ιστοσελίδα προώθησης του Πλάζα με διεθνήέκκληση για χρήματα, ώστε να πληρωθούν λογαριασμοί νερού και ηλεκτρικού, 1000 γεύματα την ημέρα κ.ά. έξοδα προσφύγων. Στη συνέχεια όμως… κανένας λογαριασμός δεν πληρώθηκε. Απλήρωτοι στάλθηκαν στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, χωρίς εξήγηση. Ε, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο (και αρκετό… κράξιμο στο facebook) Η Medico έσβησε κάθε αναφορά σε πληρωμή λογαριασμών, μέσα στις ιστοσελίδες της!
Τώρα… Χάρις στο “Μουσείο του διαδικτύου” archive.org (και άλλα εργαλεία) κατάφερα να ανακτήσω τη (σβησμένη σήμερα) αρχική σελίδα για το Πλάζα (15/6/2016) που ζητάει λεφτά για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού. Ένα χρόνο αργότερα, στις 24/6/2017, η ίδια ιστοσελίδα δεν αναφέρει τέτοιους λογαριασμούς:
https://0madeon.wordpress.com/2018/05/01/city-plaza-bill-fraud/?fbclid=IwAR2F6QuDRpVMpsfSiP7sOWdb31GO2ZiPMSKQu8EiWyxm0-RaFHqrXB_zMPM




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



”Ποτέ δεν με έχει μηνύσει πολίτης. Μόνο μπάτσοι, ο Νταλάρας και οι Ισραηλινοί”
Ένας χρόνος κλείνει αύριο χωρίς τον Τζίμη Πανούση...
http://www.kanafani.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B6%CE%AF%CE%BC%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7/?fbclid=IwAR1KCdWNz3S3Yk02qHXyRU1BwLG86_RNRDu9_M_JO4EKSX5Qnv8HvYdhcgs




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μουσική κουλτούρα του κράτους του Ισραήλ είναι χτισμένη πάνω στα ποτάμια αίματος του παλαιστινιακού λαού
Σε αυτούς τους ρυθμούς "κουνιούνται" οι Ισραηλινοί όταν δολοφονούν μικρούς Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας και στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Μπράβο στην Panic Records που προβάλει την Σιωνιστική κουλτούρα και την προσάρτησε στα ελληνικά δεδομένα, χαρίζοντας την επιτυχία στην Ελένη Φουρέιρα.
Μπράβο και στην Φουρέιρα που πήγε στο κράτος κατοχής της Παλαιστίνης και με την σειρά της λέρωσε με αίματα τα χέρια της, στηρίζοντας το Σιωνιστικό Απαρτχάιντ.

Μετά από την σαρωτική της πορεία στην Eurovision, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό single! Το τραγούδι της ονομάζεται “Καραμέλα” και σίγουρα θα μας ξεσηκώσει!
H εκρηκτική performer συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Doron Medalie και μια ακόμη επιτυχία έρχεται! O σπουδαίος παραγωγός είναι αυτός που έγραψε το Toy μαζί με τον Stav Beger και την Netta!
 “Η Ελένη Φουρέιρα και εγώ είμαστε καλοί φίλοι και πραγματικά χαίρομαι που δουλεύουμε μαζί. Ήθελε πραγματικά να έρθει στο Gay Pride στο Τελ Αβίβ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω αυστηρού προγράμματος. Η Ελένη γνωρίζει την αγάπη του κοινού από το Ισραήλ και της στέλνω τόσα πολλά βίντεο από ανθρώπους που χορεύουν το “Fuego”. Τώρα που εμείς (το Ισραήλ) έχουμε κερδίσει την Eurovision και η κυπριακή “απειλή” έχει φύγει, πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει μια συναρπαστική επανένωση μεταξύ της Ελένης και του ισραηλινού κοινού ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΑΚΗΣ
Αδούλωτος απ' την αρχή έως το τέλος
«Ολα τα πλάνα της ανθρώπινης αντοχής, οι αγωνιστές τα ξεπερνάνε, όταν πιστεύουν και θέλουν. Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!».
Μ' αυτή τη φράση πέρασε στην Ιστορία ένας από τους ξεχωριστούς αγωνιστές του επαναστατικού κινήματος, ο καπετάνιος Δημήτρης (Μήτσος) Τατάκης.
Δολοφονήθηκε τη νύχτα 9 προς 10 Γενάρη του 1949, στη Μακρόνησο, πριν καν συμπληρώσει τα 36 χρόνια του, έχοντας, όμως, διανύσει ιστορικά μια εξαιρετικά μεγάλη διαδρομή.

Συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης, δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με τους ναυτεργάτες, κατέκτησε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους, αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή. Ατσαλώθηκε στις δυσκολίες, στα βασανιστήρια, έφτασε μέχρι του σημείου να διαθέτει την ίδια του τη ζωή για το δίκιο της τάξης του, για τα κομμουνιστικά ιδανικά, για το κόμμα του, το ΚΚΕ.
Ο Δημήτρης Τατάκης γεννήθηκε το 1913 στην Ανδρο. Μετά το σχολείο μπάρκαρε αρχικά σαν δόκιμος και στη συνέχεια σαν αξιωματικός καταστρώματος. Εκείνη την περίοδο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μετρούσε ήδη πλούσια πείρα και αγώνες. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε στο εξωτερικό, όπου μετείχε ενεργά στις προσπάθειες για την καλύτερη οργάνωση του αντιφασιστικού, εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, αλλά και την πιο αποτελεσματική οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών στα καράβια. Αρχικά σαν στέλεχος της Ενωσης Ναυτίλων Αξιωματικών και μετά το 1943 σαν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕNO). Πρωτοστάτησε στην υλοποίηση του συνθήματος της ΟΕΝΟ «τα πλοία εν κινήσει», προσφέρθηκε ως εθελοντής και είχε συμβολή στην οργάνωση της απόβασης στη Νορμανδία. Μαζί με τους άλλους συντρόφους έδωσαν τη μάχη και κατέκτησαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΟΕΝΟ, η οποία προέβλεπε πολύ σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες ζωής, δουλειάς, αμοιβής στα καράβια. Με το τέλος του πολέμου η ΟΕΝΟ βρέθηκε στο στόχαστρο της αστικής βίας και καταστολής, αφού, μεταξύ πολλών άλλων, θεωρούνταν υπεύθυνη από το εφοπλιστικό κεφάλαιο για το ότι, όπως έλεγαν, «το ελληνικόν πλοίον απώλεσε το μοναδικόν του πλεονέκτημα, το χαμηλόν κόστος εκμεταλλεύσεως, που του επέτρεπε να συναγωνίζεται επιτυχώς τας ξένας ναυτιλίας». Οι αγωνιστές της ΟΕΝΟ, εκείνοι που προσέφεραν τα πάντα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, άρχισαν τώρα να φυλακίζονται, να βασανίζονται, να εξορίζονται και να στήνονται στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Το 1945 ο Τατάκης γύρισε στην Ελλάδα με το πλοίο «ΕΛΛΑΣ» για να απολυθεί άμεσα από τις αρχές με τη δικαιολογία ότι δήθεν είχε οργανώσει στάση στο καράβι! Στη συνέχεια, από τη στιγμή που απολύθηκε μέχρι και τη στιγμή που πιάστηκε, σε καθεστώς ημιπαρανομίας, θα αφιερωθεί με συνέπεια και με όλες του τις δυνάμεις στην υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα των ναυτίλων αξιωματικών και γενικότερα όλων των ναυτεργατών.
Στις 8 Γενάρη του 1948 το ΚΚΕ τέθηκε και τυπικά εκτός νόμου, με το νόμο 509, ενώ η Ασφάλεια, στις 14 του ίδιου μήνα, έκανε επιδρομή στα γραφεία της ΟΕΝΟ, διαλύοντας ουσιαστικά την οργάνωση και απαγορεύοντας την έκδοση της εφημερίδας της, της «Ναυτεργατικής Φωνής». Πολλά κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη συνελήφθησαν. Δρομολογήθηκε η δίκη της ΟΕΝΟ.
Στο εδώλιο του έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών οδηγήθηκαν τελικά 36 κατηγορούμενοι. Για τους απόντες, γύρω στους 40 - μεταξύ αυτών και ο Τατάκης - η δίκη διαχωρίστηκε. Ολοι κατηγορούνταν πως επιδίωκαν την απόσπαση μέρους της ελληνικής επικράτειας σε όφελος τρίτης χώρας! Ομως, οι Αμπατιέλος, Τιμογιαννάκης, Μπεκάκος, Κολιαράκης, Ορφανός και οι άλλοι σύντροφοι συγκατηγορούμενοι δεν πτοήθηκαν, δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία της έδρας του στρατοδίκη. Αντίθετα, μετέφεραν το αγωνιστικό ήθος του κομμουνιστή και στη δικαστική αίθουσα, μετατρέποντας το εδώλιο του κατηγορουμένου σε κατηγορητήριο κατά της αστικής εξουσίας, υπερασπίζοντας αταλάντευτα το δίκιο των ναυτεργατών και συνολικά της εργατικής τάξης.
Η δίκη - παρωδία κατέληξε με την καταδίκη 10 κομμουνιστών - στελεχών της ΟΕΝΟ σε θάνατο, 8 σε ισόβια και άλλες μικρότερες ποινές.
Την ίδια χρονιά, το 1948, ο Τατάκης πιάστηκε και στάλθηκε εξορία, αρχικά στην Ικαρία και από κει, στις 5 Νοέμβρη 1948, στάλθηκε στις Στρατιωτικές Φυλακές Αθηνών, την περιβόητη ΣΦΑ στο Μακρονήσι.
Με το που πάτησε το πόδι του στη ΣΦΑ δέχτηκε τον πρώτο, συνήθη, κύκλο βασανιστηρίων υποδοχής των νέων κρατουμένων. Ρίχτηκε στον κλωβό της απομόνωσης και μαζί με τους υπόλοιπους «αδήλωτους» συγκρατούμενούς του, πέρασε μια σειρά βασανιστηρίων, δίχως όμως να υποκύψει στη βία και στον εκβιασμό της δήλωσης.
Στις 14 Μάη 1949 μεταφέρθηκε στη Γενική Ασφάλεια της Αθήνας για ανάκριση. Σύντομα, όμως, οι ανακριτές - βασανιστές του αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για «αμετανόητο» κομμουνιστή και ότι δεν επρόκειτο να λυγίσει μπροστά στην ανάκριση. Ετσι αποφάσισαν να τον στείλουν και πάλι στη Μακρόνησο για περαιτέρω ...«αναμόρφωση».
Τριάντα τρία μερόνυχτα!!!
Οταν στις 8 του Ιούνη 1949 έφτασε ξανά στη ΣΦΑ, οι δεσμοφύλακες του επιφύλασσαν ένα ιδιαίτερο μαρτύριο, σχεδιασμένο να τον εξοντώσει, είτε ψυχικά είτε σωματικά: Την ορθοστασία μέχρι θανάτου!
Επρόκειτο για ένα ιδιότυπο και ταυτόχρονα διεστραμμένα απάνθρωπο βασανιστήριο: Ο κρατούμενος ριχνόταν αρχικά στη θάλασσα φορτωμένος με όλα τα πράγματα ως το λαιμό. Κατόπιν, και αφού μουσκευόταν μέχρι το μεδούλι, στηνόταν όρθιος, ακίνητος και αμίλητος, με δύο φρουρούς να τον επιτηρούν μέρα - νύχτα, μην επιτρέποντάς του να καθίσει ούτε στιγμή ή να μιλήσει με κανέναν. Μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού του επιτρεπόταν να καθίσει, και αυτό μόλις 5 λεπτά, αυστηρά, με το ρολόι.
Ταυτόχρονα με τη σωματική κόπωση, ο κρατούμενος έπρεπε να δέχεται βουβά και όλες τις προκλήσεις, τους εξευτελισμούς, τις ύβρεις των δεσμοφυλάκων - βασανιστών του.
Το όλο μαρτύριο λάμβανε χώρα πάνω σε έναν βράχο, στην παραλιακή ακτή της ΣΦΑ, μπροστά στις σκηνές των χιλιάδων κρατουμένων της Μακρονήσου. Και αυτό, γιατί το «σπάσιμο» του αγωνιστή έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε κοινή θέα, «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν» όλων. Κάθε ατομικό «σπάσιμο» στόχευε στο να αποτελέσει χτύπημα, να προκαλέσει ρήγμα στην αγωνιστική διάθεση και ηθικό του συνόλου.
Ο χρόνος περνούσε, αλλά ο «καπετάνιος» δε λύγιζε. Οι κρατούμενοι αντλούσαν κουράγιο και οι βασανιστές του Μακρονησιού έχαναν την υπομονή τους.
Βάζεις στοίχημα, Τατάκη, πως θα υπογράψεις δήλωση; τον ρώτησε ο βασανιστής Κοθράς μετά από μια βδομάδα μαρτυρίου.
Οχι, Κοθρά, του απαντάει. Δεν βάζω στοίχημα. Γιατί είσαι φτωχός και σε λυπάμαι, θα χάσεις το στοίχημα.
Και οι μέρες έρχονται και παρέρχονται η μία μετά την άλλη, οι πόνοι γίνονται αβάσταχτοι, οι παραισθήσεις μόνιμος σύντροφος, γύρω από τους αστραγάλους σχηματίζονται δακτύλιοι από αίμα. Ο Τατάκης τραβούσε πια για το 20ήμερο. Η ψυχή παλεύει με το σώμα, τους πόνους και την κόπωση του μαρτυρίου. 30ή, 31η, 32η, 33η μέρα. Η επίσημη γνώμη των γιατρών της ΣΦΑ ήταν πως κανείς δεν μπορούσε να υπερβεί εκ φύσεως τις 12-15 μέρες ενός τέτοιου μαρτυρίου. Και όμως, ο Τατάκης έμεινε όρθιος 33 ολόκληρες μέρες και νύχτες. Δεν έσπασε. Δεν υπέγραψε.
Οταν οι δήμιοί του τον ρώτησαν «γιατί το έκανες αυτό, Τατάκη;» εκείνος απάντησε:
«Το έκαμα για να αποδείξω πως όλα τα πλάνα της ανθρώπινης αντοχής, οι αγωνιστές τα ξεπερνάνε, όταν πιστεύουν και θέλουν. Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!».
Αφού ο ταξικός εχθρός δεν κατάφερε να τον εξοντώσει ηθικά, ψυχικά και ιδεολογικά, έπρεπε να τον εξοντώσει βιολογικά. Ο «καπετάνιος» οδηγήθηκε στον κλωβό της απομόνωσης με άλλους 20 συντρόφους του. Εκεί, στις 9 Γενάρη 1949, οι αλφαμίτες επιχείρησαν σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, οπλισμένοι με μπαμπού, λοστούς και σίδερα. Και αφού βασάνισαν άγρια τον Τατάκη επί ώρες, τον άφησαν μισοπεθαμένο να τον αποτελειώσουν τα τραύματά του. Το ξημέρωμα τον βρήκε νεκρό.
Μια πελώρια δρυς
«Η απουσία του Μήτσου (σ.σ. του Δ. Τατάκη) κράτησε τη βραδιά εκείνη αρκετή ώρα. Από μια σχισμή του αντίσκηνου, κοιτάζω προς το φυλάκιο και αφουγκράζομαι. Το ούρλιασμα των βασανιστών, σα να ξεχωρίζει μέσα από το βουνό, τον αγέρα και το βογκητό της θάλασσας, που ξέσπαγε στο βράχο της απομόνωσης.
Σε μια στιγμή φάνηκαν να κινούνται δύο σκιές από το φυλάκιο προς την απομόνωση. Οσο πλησιάζουν, ξεχωρίζουν καλύτερα. Ο Μήτσος μπροστά ξυπόλυτος, κρατούσε τη μέση του και δύσκολα περπατούσε. Από κοντά ο αλφαμίτης, που συνέχεια τον κτυπούσε με την κάννη του όπλου.
Μπήκαν στον κλωβό. Τώρα δε διακρίνω τίποτα. Ενας βόγκος σαν να 'ρχεται από πολύ βαθιά. Περασμένα μεσάνυχτα, ο βόγκος σβήνει σιγά - σιγά. Υστερα από λίγο ακούγονται ποδοβολητά προς το μέρος της σκηνής του.
Τον παίρνουν, ο Μήτσος ήταν νεκρός. Αφησε την τελευταία του πνοή με το ΟΧΙ στα χείλη, το ΟΧΙ που μας είχε απομείνει, το μοναδικό όπλο πάλης, ενάντια στην κτηνωδία και τις φρικαλεότητες του φασισμού. Υψώθηκε ο Τατάκης σαν μια πελώρια δρυς και σκέπασε το νησί μας.
Πρωί - πρωί κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα: ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΣτΕ αποφάσισε να σου κλείσει το μαγαζί!
January 12, 2019
Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα:
Συμβούλιο της επικρατείας και διοικητική δικαιοσύνη.
Αντιγράφω από την Βικιπαίδεια:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. H (σημερινή ως έχει) λειτουργία του ξεκίνησε στις 17 Μαΐου του 1929. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού συστήματος δικαστικού ελέγχου της διοικητικής δράσης. Είναι το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και έχει καταξιωθεί ως ο ισχυρός προστάτης τόσο του πολίτη όσο και του Δημοσίου.
Να γελάσει ή να κλάψει κανείς;
Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου κύριος Κασιμάτης, είχε δηλώσει δημόσια, πως όταν είδε τον πρώτο όρο της δανειακής σύμβασης, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, δεν πίστευε στα μάτια του.
Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως αυτός ο όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.
Το ΣτΕ απόν.
Παραχώρηση κυριαρχίας, εδαφών, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, κούρεμα ομολογιούχων, παράνομες ενισχύσεις τραπεζών, παράνομες διοικητικές πράξεις και παραλείψεις, διάλυση παιδείας, διάλυση υγείας, διάλυση παραγωγικού ιστού, καταστροφή περιβάλλοντος, γενοκτονία.
Το ΣτΕ απόν.
Τώρα αποφάσισε να διαλύσει τον κορμό της οικονομίας κάθε κράτους, την μικρή επιχείρηση.
Όσα μικρομάγαζα άντεξαν με κόπο και βάσανα, απασχολώντας έναν δύο ή περισσότερους υπαλλήλους ή ολόκληρη την οικογένεια με την μορφή των οικογενειακών επιχειρήσεων, πρέπει να γίνουν βορρά στο στόμα των λύκων της αγοράς.
Τι και αν οι μικρές επιχειρήσεις απασχολούσαν, πλήρωναν ρεύμα, εφορία, συντηρούσαν μέσω των ταμείων τους συνταξιούχους και την μικροοικονομία κάθε γειτονιάς.
Τι κι αν γέμισε ο τόπος off shore, λίστες, μαύρο χρήμα, παράνομες συναλλαγές.
Ψιλά γράμματα.
Θα πληρώσει ο καστανάς, ο κουλουράς, η γιαγιά στην λαϊκή, η μικρή επιχείρηση.
Η μόνη περίπτωση στην οποία το ΣτΕ έκανε αισθητή την παρουσία του, ήταν η διεκδίκηση αναδρομικών των δικαστικών.
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει ο σοφός λαός.
Συνοδοιπόρος των κατακτητών.
Ό,τι δεν μπορούν να περάσουν οι προδοτικές κυβερνήσεις και τα λοιπά ανδρείκελα της βουλής, αναλαμβάνει να διευθετήσει το ΣτΕ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 ΓΕΝΑΡΗ 2019 .... ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ,.. ..............ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ........ εναντια σε καθε συμφωνια  των ΠΡΕΣΠΩΝ .................ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣΔΕΞΙΟΥΣΝΕΟΝΑΖΙ . Ζητω  το εθνος ,....των ελληνων




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019
Συγκίνηση προκαλεί στην Κολομβία η άγρια δολοφονία νεαρής γυναίκας

Η ανακάλυψη της σορού της Λέιντι Χοάνα Μοράλες Ουρτάδο, μιας 25χρονης γυναίκας που ήταν αγνοούμενη από τις 28 Δεκέμβρη, συγκίνησε την πόλη Κάλι στο κολομβιανό διαμέρισμα Βάγιε ντε Κάουκα.
Το σώμα της Μοράλες βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Κάουκα, στον οικισμό Ναβάρο, στην αγροτική περιοχή του Κάλι, στις 2 Γενάρη, με σημάδια βασανισμού, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El País.

Το σώμα της νεαρής γυναίκας, που θα γινόταν 26 στα μέσα Ιανουαρίου, βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης και η αναγνώρισή της επιτεύχθηκε χάρη σε δεδομένα οδοντοστοιχίας, σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo.
Η νέα εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις 28 Δεκέμβρη, όταν βοήθησε τον πατέρα της σε κατάστημα στο κέντρο του Κάλι, όπου πουλούσαν παιχνίδια, μπαλόνια και άλλα αντικείμενα για το τέλος της χρονιάς.
Ο πατέρας του Λέιντι, Χεσούς Μόραλες, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι στις 11:00 τη νύχτα [τοπική ώρα] εκείνη τη μέρα, η νεαρή γυναίκα πήγε στο σπίτι της, που βρίσκεται στο προάστιο Ντεσεπάς του Κάλι, και ένας άνδρας, αγνώστου ταυτότητας, εισήλθε στο οίκημα και την πήρε μαζί του.

Προσφορά αποζημίωσης
Η κυβερνήτρια της Βάγιε ντε Κάουκα, Ντίλιαν Φρανσίσκα Τόρο, καταδίκασε το έγκλημα και ανέφερε ότι η κυβέρνησή της προσφέρει 15 εκατομμύρια κολομβιανά πέσος [περίπου 4.800 δολάρια] σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.
Η δήμαρχος του Κάλι, Λίνα Σινιστέρα, περιέγραψε το γεγονός ως «προσβολή σε όλες τις γυναίκες».
Ο Αντρές Βιγιαμίσαρ, Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης του Κάλι, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν θα αναπαυθούν «μέχρι να διαλευκανθεί αυτή και όλες οι γυναικοκτονίες». Πρόσθεσε επίσης ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται «για τη βελτίωση της πρόληψης».
Από το γραφείο του δημάρχου του Κάλι ανέφεραν ότι «οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε ζητήματα ασφάλειας, δικαιοσύνης, ειρήνης και ισότητας των φύλων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές να συλλάβουν τους υπαίτιους».
Το 2018 έκλεισε με 30 περιστατικά γυναικοκτονίας στο διαμέρισμα Βάγιε ντε Κάουκα, από τα οποία 20 στο Κάλι. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων -14- έγινε χρήση αιχμηρών ή πυροβόλων όπλων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλαβάνος: «Έχουμε έναν Πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι σίτερ – Μια από τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την επάνασταση του 1821 – Είναι ντροπή!» (βίντεο)
11 Ιανουαρίου 2019
Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσιπρά άσκησε ο Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή τη στάση του απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι σίτερ».
Ο κ. Αλαβάνος εμφανίστηκε σκληρός και για τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενος «ποιος βρίσκεται πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ; (Ο ΣΥΡΙΖΑ) Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά παρά μόνο ότι την πρόσβαλε και την απαξίωσε. Έχει πάρει μέτρα χειρότερα από τη ΝΔ όπως η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους».
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού «η κυρία Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας. Έρχεται σε μια χώρα που αμφισβητείται η δυνατότητα πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει εκλογική περιόδος».
«Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε απο τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επάνασταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν» συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος.
Επιμένοντας στην κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «ήρθε η καγκελάριος της Γερμανίας που είναι η αρχιτέκτοντας των σχεδίων της Τρόικας που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι να μιλάει ένας πρωθυπουργός και να λέει ότι “μέχρι εδώ είναι το όριό μας”».
Στην ερώτηση που του έγινε κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για το τι ήταν αυτό που άλλαξε τον Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε «η γοητεία της εξουσίας ». Υπενθύμισε, δε, ότι «λίγους μήνες μετά την προεδρία του είχα φύγει από τον Συνασπισμό προειδοποιώντας για την πορεία που έγινε χειρότερη από αυτή που προέβλεπα».
Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη, επίσης, ότι «είναι τόσο εκφυλισμένο το κοινοβούλιο και
δεν αποκλείεται είτε από το Ποτάμι είτε από τους ΑΝΕΛ να υπάρξει πλειοψηφία είτε στη Συμφωνία των Πρεσπών είτε στην ψήφο εμπιστοσύνης».
«Το θέμα είναι ότι οι εκλογές έρχονται, μπορεί να τις πάει μέχρι τον Οκτώβριο. Να βρούμε μια λύση που ένας πρωθυπουργός θα λέει καλωσήλθατε κυρία Μέρκελ αλλά θέλουμε 1-2-3 πράγματα» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιωματικούληδες έμμισθους τύπου κάποιας κυρίας Πέλας Καλογήρου, με επάγγελμα "activist" απ την Πρέβεζα, που πετάνε ένα "είναι χυδαιότητα αυτά που γράφετε για το City Plaza και ανυπόστατα ψέματα" στον Xristoforos Triantafillos II χωρίς όμως να μας λένε ποιά είναι με αποδείξεις η αλήθεια, και τύπου του άλλου γλίτσα σιτιζόμενου απ το City Plaza Νίκου Βασιλόπουλου που βάζουν και χέρι σ όποιον πεί για το ξύλο, τα χημικά και τις ευθείες βολές κρότου λάμψης που έπεσαν χθες και σήμερα απ τα ΜΑΤ που έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να τους παίρνουμε με το καλό.
Ο γιατρός είπε να μην τους φέρνουμε αντιρρήσεις!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ρωτάει ο Χριστόφορος, ρωτάω κι εγώ. Ε;
Xristoforos Triantafillos II
10 Ιανουαρίου στις 2:50 μ.μ.
Ερώτηση
Όσοι τρέχουν το City Plaza, θα πάνε να υποδεχθούν την ευεργέτη τους;
Υπενθυμίζω πως το City Plaza παίρνει άμεση οικονομική ενίσχυση από το γερμανικό κράτος αφού εντάσσεται μέσα στο μεταναστευτικό πρόγραμμα της Γερμανίας, που θέλει του πρόσφυγες και τους μετανάστες, εγκλωβισμένους μέσα στην χώρα μας.
Αυτή η πολιτική βέβαια είναι στα πλαίσια της δημιουργίας των σκλάβων της επόμενης εποχής




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 To Iσραήλ βομβαρδίζει και πάλι τη Δαμασκό.
11/1/2019
Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες η Δαμασκός για μια ακόμη φορά δέχεται επίθεση από το γνωστό εχθρό το Ισραήλ και η συριακή αεράμυνα πλήττει αντίπαλους στόχους πλησίον της πρωτεύουσας Δαμασκού. Ακούγονται δυνατές εκρήξεις στα νότια …O εχθρός στόχευσε την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Δαμασκού.
Sana εκρήξεις ακούγονται στον ουρανό της Δαμασκού.Η αεράμυνα μας στοχεύει αντίπαλους στόχους και καταρρίπτει κάποιους από αυτούς.Tα ισραηλινά μέσα μεταφέρουν αυτούσια τις αναφορές αυτές του συριακού πρακτορείου όπως και το γεγονός πως το συριακό Υπ. Μεταφορών ανακοίνωσε ότι « η δραστηριότητα του αεροδρομίου είναι κανονική και δεν επηρεάστηκε από την επίθεση ». Το δυτικών συμφερόντων (OSDH) αναφέρει ότι οι « 2 τομείς που στοχεύθηκαν δέχονται στρατιωτικές θέσεις ιρανικών δυνάμεων και της Hezbollah ».
Η συριακή αεράμυνα εκτόξευσε πολλούς πυραύλους εδάφους αέρος…Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μαχητικά στόχευσαν με πυραύλους θέσεις στην πόλη Al-Kisweh στα ΝΔ της Δαμασκού…Aναφέρεται πως 4 ισραηλινά μαχητικά έκαναν την επίθεση από Λίβανο και από κατεχόμενα Παλαιστίνης…
Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο SOHR ο βομβαρδισμός της Δαμασκού  προκαλείται από τις ισραηλινές επιδρομές που στόχευσαν τα περίχωρα αεροδρομίου Δαμασκού και Al-Kisweh.SANA: 8 αντίπαλοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από τη Δαμασκό…Mόνο μια αποθήκη στο αεροδρόμιο Δαμασκού επλήγη…
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο μια στρατιωτική πηγή ανέφερε στις 23h15, ότι ισραηλινά μαχητικά προερχόμενα από Isba’ al-Jalil, εκτόξευσαν πυραύλους στην περιφέρεια της Δαμασκού διαβεβαιώνοντας πως τα συριακά αντιαεροπορικά άμεσα δέσμευσαν τους αντίπαλους πυραύλους και κατέρριψαν την πλειοψηφία τους. Η πηγή αναφέρει πως τοπ αποτέλεσμα της επίθεσης είχε περιοριστεί στη στόχευση μιας αποθήκης στο διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο τέλος θα παραιτηθεί ο Τσίπρας και ο Καμμένος ακόμη θα αναβάλει την παραίτηση του..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέοι ισραηλινοναζιστικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Συριας
 Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 10:57
Οι συριακές αμυντικές δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν εναντίον αριθμού εχθρικών στόχων», όπως μετέδωσαν συριακά Μέσα, αναφερόμενα σε ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή εναντίον του αεροδρομίου της Δαμασκού.
  Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι ζημίες που προκλήθηκαν ήταν ελάχιστες επειδή οι περισσότεροι (ισραηλινοναζιστικοί) πύραυλοι είχαν εξουδετερωθεί» αναμεταδίδει το RT.com.
Αποθήκη στα περίχωρα του αεροδρομίου της Δαμασκού καταστράφηκε μετά την ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, υποστηρίζοντας πως τα επιτιθέμενα αεροσκάφη έβαλαν με αρκετούς πυραύλους, προερχόμενα από το βόρειο τομεα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος. «Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε αμέσως και κατόρθωσε μα εξουδετερώσει τους περισσότερους από τους πυραύλους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες ισραηλινοναζιστικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας, με πρόφαση ότι «πλήττονται ιρανικοί στόχοι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα «Κίτρινα Γιλέκα» ξανά στους δρόμους - Χημικά και ξύλο στην Αψίδα του Θριάμβου
 Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 16:55
Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα και ενώ πραγματοποιούν ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν το Σάββατο με τους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας.
84.000 άτομα στους δρόμους
Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περί τις 84.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη την Γαλλία στο πλαίσιο της 9ης κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων, έναντι 50.000 την προηγούμενη εβδομάδα,  κάνοντας λόγο για 244 προσαγωγές στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, στο Παρίσι, όπου 8.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ειρηνικά και χωρίς σοβαρά επεισόδια, «η υπευθυνότητα επικράτησε της τάσης για σύγκρουση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Τουρκία: Ο Οτσαλάν συναντήθηκε με τον αδελφό του στη φυλακή
 Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 23:12
Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν έλαβε άδεια να συναντηθεί σήμερα με τον αδελφό του στο νησί-φυλακή Ίμραλι κοντά στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησής του από φυλακισμένη βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
Ο Οτσαλάν συνάντησε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τον αδελφό του Μεμέτ, ανακοίνωσε στο Twitter η Περβίν Μπολντάν, συμπροεδρεύουσα του HDP.
Ο ιστορικός ηγέτης του PKK βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε η ίδια.
Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον ανιψιό του Οτσαλάν Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτή, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο θείος του παραμένει σε απομόνωση στη φυλακή του Ίμραλι.
«Ως οικογένεια, ζητούμε ο Οτσαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατούμενους...έχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα», είπε.
Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν, που κρατείται από τον Ιανούαριο 2018, άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν. Η Γκιουβέν συνελήφθη επειδή κατήγγειλε την τουρκική επίθεση κατά του θύλακα του Αφρίν στην βόρεια Συρία , που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη.
Το HDP είχε ανακοινώσει τότε ότι η κατάσταση της υγείας του Οτσαλάν είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο σημείο «που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».
Περισσότεροι από 150 πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή στην απομόνωση του Οτσαλάν, σύμφωνα με το HDP.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισημερινός: Οι συνθήκες διαβίωσης του Ασάνζ στην πρεσβεια στη Βρετανια δεν είναι καλές
 Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 11:24
Τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση του Ισημερινού είχε θέσει κανόνες για τις επισκέψεις, τις επικοινωνίες και την υγιεινή του Ασάνζ στο εσωτερικό της πρεσβείας.
Εφετείο απέρριψε τον Δεκέμβριο έφεση του Αυστραλού ιδρυτή των WikiLeaks κατά των κανόνων αυτών.
Του έχουν κόψει τη θέρμανση και του έχουν πάρει τα έπιπλα.
Την Παρασκευή, το Κίτο «απέσυρε τη δέσμευσή του να φροντίζει και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Ασάνζ».
Το αμερικανικό ίδρυμα Courage, που προασπίζει τα δικαιώματα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, απηύθυνε την Πέμπτη έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ, λέγοντας πως η κατάστασή του στην πρεσβεία του Ισημερινού «είναι όλο και πιο επισφαλής, σε σημείο ώστε η απέλαση και η σύλληψή του να είναι ενδεχομένως άμεσες».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Νεκρή Παλαιστίνια από ισραηλινοναζιστικά πυρά
 Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, 05:27
Μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε από πυρά αληταραδων ισραηλινοναζιστών στρατιωτών χθες Παρασκευή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γαζας.
Πρόκειται για μια από τις λιγοστές γυναίκες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, τον Μάρτιο του 2018, των διαδηλώσεων που γίνονται κάθε Παρασκευή με τη συμμετοχή χιλιάδων Παλαιστίνιων κατά μήκος του Τείχους του αισχους, το οποίο φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό.
Η Άμαλ ατ Ταράμσι, 43 ετών, τραυματίστηκε στο κεφάλι, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, ο Άσραφ αλ Κούντρα.
Άλλοι τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ανέφερε ακόμη μέσω Twitter.
Ο αλητικος ισραηλινοναζιστικός στρατός δεν έχει εκφραστεί για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε η Ταράμσι.
Η ένταση της κινητοποίησης που αποκαλείται «Πορεία της Επιστροφής» συνεχιζεται  παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη τον Νοέμβριο ανάμεσα στο ισραηλινοναζιστικο καθεστως και στο Παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο ασκεί την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας.
Από τον Μάρτιο του 2018, τουλάχιστον 241 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινοναζιστικά πυρά, στη μεγάλη πλειονότητά τους κατά μήκος των τεχνιτων συνόρων του σιωναζιστικου καθεστωτος, άλλοι σε πλήγματα αρμάτων μάχης ή αεροσκαφών του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος.
Η κινητοποίηση ανέκτησε την ορμή της χθες. Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός υπολόγισε ότι 13.000 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και βίαια επεισόδια σε διάφορα σημεία στα σύνορα.
Οι στρατιώτες αντέδρασαν ειπαν οι αληταραδες σιωναζι, κάνοντας χρήση «μέσων καταστολής ταραχών» και άνοιξαν «πυρ βάσει των κανόνων εμπλοκής που ισχύουν», ανέφερε εκπρόσωπος του πειρατικου σιωναζιστικου στρατού. Εξάλλου, ισραηλινοναζιστικό αεροσκάφος έπληξε δύο στρατιωτικές θέσεις της Χαμάς στον θύλακα, ανέφερε το επιτελείο.
Πέραν του τερματισμού του ισραηλινοναζιστικού αποκλεισμού που επιβάλλεται στη Γαζα εδώ και πάνω από 10 χρόνια, η κινητοποίηση έχει ταυτόχρονα σκοπό να διατρανωθεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων κατοικων και τωρινων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος και το ξέσπασμα του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου το 1948.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Γραικύλους εξ επαγγέλματος και αθύρματα εξ επιλογής»...

«Εφημερίδα των Συνταχτών»: Η Ιστορία τιμωρεί τους χλευαστές της…
Δεν μπορεί να ξεγελάσεις, για πολλά χρόνια, την Ιστορία. Οι «ομάδες κρούσης» του Σόρος, όταν κυριαρχούσε ο «εκσυγχρονιστικός νεοφιλελευθερισμός», εμφανίζονταν με αριστερά προσωπεία και τρομοκρατούσαν κάθε έναν που αμφισβητούσε τις νέες «ιδεολογίες» του πλανητικού ιμπεριαλισμού…
Αυτά τα «αριστερά» μορφώματα έπαιζαν τον πιο ύπουλο ρόλο στα ΜΜΕ:
Στρατιές πρώην αριστερών, «ανανεωτών», «εκσυγχρονιστών» σοσιαλδημοκρατών και κάποιων «αριστεριστών» μαζί με τους ακραίους νεοφιλελεύθερους και ταυτοχρόνως, «γραικύλους εξ επαγγέλματος και αθύρματα εξ επιλογής», σχημάτιζαν ένα ευρύ φάσμα που εξωράιζε τη βαρβαρότητα του πλανητικού ιμπεριαλισμού και παρείχε εμμέσως, ακόμα και ευθέως, «προοδευτικές» ιδεολογικές υπηρεσίες στη Νέα Τάξη.
Στην εμπροσθοφυλακή αυτών των «στρατιών» του Σόρος βρισκόντουσαν οι διαβόητοι «Ιοί της Ελευθεροτυπίας».
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτήν την «Φαιά Πανούκλα» του Σόρος.
Παλιά, κάθε αποκάλυψη ή κριτική εναντίον των «Ιών» στιγματιζόταν σαν «εθνικιστική», «φασιστική» ή «συνωμοσιολογική».
Τότε, στην εποχή του επελαύνοντος «εκσυγχρονιστικού νεοφιλελευθερισμού», αυτή η «ομάδα κρούσης» του Σόρος («Ιοί») μπορούσε να ξεγελάσει την Ιστορία…
Εδώ και πολλά χρόνια ο ρόλος των «Ιών» έχει αποκαλυφτεί τελείως. Συνωμοσιολόγοι αποδείχτηκαν οι «Ιοί» (και τα παρόμοια φυράματα του Σόρος) που κατηγορούσαν και στιγμάτιζαν την ΑΛΗΘΕΙΑ και τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ως «συνωμοσιολογία»…
Σήμερα η Ιστορία παίρνει την εκδίκησή της. Οι διαβόητοι «Ιοί» στη νέα έκδοσή τους (Εφημερίδα των Συνταχτών) αποτελούν το Γραφείο Προπαγάνδας των «αριστερών» κυβερνητικών ανδρεικέλων: Της κατοχικής κυβέρνησης του 4ου Ράιχ…
Αυτή η τρομοκρατική «ομάδα κρούσης» του Σόρος που πελέκιζε κάθε αντίθετη (στη Νέα Τάξη) άποψη και στιγμάτιζε συκοφαντικά κάθε αγωνιστή, σήμερα η ιστορική πραγματικότητα την ξεγύμνωσε, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό της ρόλο: Το ρόλο της προπαγανδιστικής Φαιάς Πανούκλας του 4ου Ράιχ και της εγχώριας πολιτικής αλητείας του: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…
Η ΕΡΤ και η «Εφημερίδα των Συνταχτών» αποτελούν, σήμερα, τους «γκαίμπελς» της κατοχικής «αριστερής» κυβέρνησης και των μεγάλων αφεντικών της (4ο Ράιχ), προπαγανδιστικές μηχανές που ξεπερνούν σε δημοσιογραφική πορνεία το ίδιο το ΓΕΝΙΚΟ καθεστώς των ΜΜΕ, το δικτατορικό καθεστώς της ψευτιάς, της αμάθειας και της δολιότητας…
Η ιστορία αποκατέστησε την Αλήθεια και εκδικήθηκε σκληρά τους «Ιούς» που την χλεύασαν και εξαπάτησαν…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό το αφήγημα πως "απειλούν" όσους νενέκους ψηφίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, αλλά λείπει ο δράκος και πρέπει να φτιάξετε κι έναν άλλο "Ρουβίκωνα" για να...
...τσιμπήσει ο κόσμος το παραμύθι σας
Καθυστερείτε... ακόμη κάποιο γκαζάκι, κανένας βολευτής που τ' άρπαξε από το Σόρος να καταγγείελι ότι τον "απειλούν";
Κοτζιά μην τους αφήνεις χωρίς "επικοινωνιακή" κάλυψη... ξέρεις εσύ... να πουν ότι τους ταχυδρομούν σφαίρες, εντόσθια ζώων... κάτι θα προτείνουν οι "σύμβουλοι", τζάμπα τρώνε τα μισθά;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι οι χρυσαυγήτες σε διατεταγμένη υπηρεσία -ίδια αφεντικά με τον Τσίπρα- πουλάνε Παπαδόπουλο και στοές...
Τά ἄλλα τά χαϊβάνια τα ναζιστικα χρυσαυγιτικα ἀναπολοῦν τόν Παπαδόπουλο τόν "πατριώτη". Λουστεῖτε τον κι αὐτόν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ο Λαφαζάνης θα μείνει με τον Βαρουφάκη και τη θυγατέρα του στην "κατάληψη" του City Plaza και των λαθρομεταναστών του Σόρος...
- Η Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, πρωην Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της παρέας του Λαφαζάνη.
Άλλος/η για την επιστροφή στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλος/η για την Ανταρcia, άλλος/η για τον Βαρουφάκη (επίσημος εκπρόσωπος του Σόρος) κι οι πιο συνειδητοί και πολιτικοποιημένοι για το ΚΚΕ...
Ας παρακαλέσει από τώρα ο Λαφαζάνης και η παρέα των πρώην υπουργών του Τσίπρα για καμία θέση στο ψηφοδέλτιο του Βαρουφάκη και της Κωνσταντοπούλου, γιατί κι αν προσχωρήσουν στην...
Ανταρcia των "ανοιχτών συνόρων", της "αραβικής άνοιξης" και των κοινωνικών καταλήψεων-Σόρος (City Plaza), δεν θα τους θυμάται κανένας σ' αυτόν τον τόπο, παρά ως υπουργούς του Αλέξη που ανέμεναν το μνημόνιο -το είχαν βαπτίσει "καλή συμφωνία"- και στο υπουργικό συμβούλιο που στρογγυλοκαθόταν τους έκανε μαθήματα "επικοινωνίας" η Παναρίτη με τον Βαρουφάκη: "Η τρόικα θα είναι θεσμοί... το νέο μνημόνιο θα είναι συμφωνία...", η "αραβική άνοιξη" θα είναι από κάτω σοσιαλιστική επανάσταση κι άλλα φαιδρά, ενώ τα μισθά έπεφταν κανονικά και τα στασίδια στα κανάλια καλά κρατούσαν, μαζί με το άχυρο που τάιζαν τους οπαδούς!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί στη Βενεζουελα οι κομμουνιστές ματώνουν για το Λαό και την Πατρίδα! Ενώ στη δύση η ιμπεριαλιστική "αριστερά" είναι υποταγμένη στο κεφάλαιο & την παγκοσμιοποίηση!
Στο κλείσιμο της 14ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του KK Bενεζουέλας, μιλησε ο Μαδουρο, στις 28 Φεβρουαριου 2018, "εκείνης της Βενεζουέλας που ματώνει ώστε να πρωταγωνιστήσει ο εργαζόμενος λαός, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Τσίπρας... εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, και εκείνον που του εκπλειστηριάζουν το σπίτι και εκείνους που του το αρπάζουν
ΣΤΑΘΗΣ
Ήταν η παρέλαση των κλισέ. Με επικεφαλής το αναθεματισμένο εκείνο: «η Ελλάδα ήταν μέρος του προβλήματος κι έγινε μέρος της λύσης». Περίσσεψαν επίσης τα στερεότυπα ότι «δεν ωφελείται μόνον η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη», «δεν ωφελείται μόνον η Ευρώπη αλλά και τα Σκόπια», γενικώς όλοι ωφελούμε ο ένας τον άλλον ακαταπαύστως – μόνον ο Μήτσος έχει χάσει τη δουλειά του και το 25% του ΑΕΠ της χώρας του, μόνον τα παιδιά του Μήτσου θα είναι χρεωμένα έως τας ειδούς του Μαρτίου του 2115 και η χώρα τους υποθηκευμένη έως το Ε’ Ράιχ.
  Σε αυτήν την παρέλαση των κλισέ (στα οποία απέδωσαν τιμές ακόμα και τα αγήματα) προεξάρχων φανφάρας ποιος άλλος; οΤσίπρας. Όστις εν τη ρύμη του λόγου του δήλωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί και «τους Έλληνες και τους Γερμανούς».
  Βεβαίως, το τοιούτον τι το είπε με την «καλή έννοια», τη φιλοευρωπαϊκή. Διότι όπως είπαμε στην Ευρώπη ωφελούμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί τη Γερμανία. Ε, είναι δυνατόν ύστερα απ’ αυτό να μην εκπροσωπεί και μιαν ολίγην από Γερμανούς ο Τσίπρας;
  Όστις, σε ένα αποκορύφωμα της κρίσης μεγαλείου που διέρχεται λόγωΤζανακόπουλου, διατράνωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί «όλους τους Έλληνες» υπερβαίνοντας ακόμα κι εκείνον τον μακαρίτηΛάσκαρη που ως υπουργός Εργασίας της Δεξιάς κάποτε «κατήργησε» την πάλη των τάξεων! Έτσι και
  ο Τσίπρας! Εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, και εκείνον που του εκπλειστηριάζουν το σπίτι και εκείνους που του το αρπάζουν.
  Η στήλη σήμερα θα είναι σύντομη διότι τα κυκλοφοριακά μέτρα που έλαβε το Προτεκτοράτο για να κυκλοφορήσει στην πόλη η Καγκελάριος και η κουστωδία της θύμιζαν μπλόκα της Κατοχής – άπαγε η κακία μου, ακόμα και η αφεντιά μου δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιους συνειρμούς – άλλωστε στους δρόμους των Αθηνών δεν κυκλοφορούσαν χθες πάντσερ και κιουμπελβάγκεν αλλά μερσεντές και άουντι.
  Πάντως, και κλείνω με αυτό, ο Άγνωστος Στρατιώτης επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, όταν η κλέφτρα των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων του κατέθετε στεφάνι, κατ’ αντιστοιχίαν με τονστέφανο εξ ακάνθων που κατέθεταν οι ναζιστές στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
  Ευγενής ο Άγνωστος Στρατιώτης, ούτε βόγκηξε, ούτε έβρισε, ούτε καταράσθηκε κι ας τον έπνιγε η οσμή από το αρχαίο θειάφι των θηρίων.
  «Επέσατε θύματα, αδέρφια μου εσείς, σε άνιση πάλη κι αγώνα» που θα λάμπει στους αιώνες κάθε φορά που θα αστράφτουν οι ψυχές των ανθρώπων. Και όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μας εκπροσωπεί όλους ο Τσίπρας – άλλο φέρ’ ειπείν η «Εφ.Συν.» που διαπιστώνει με δουλοφροσύνη: «Εμπιστοσύνη στον Αλέξη (σ.σ.: η Μέρκελ), μομφή στον Κυριάκο» κι άλλο η τραγωδία που ζει το 80% του λαού στη μια ή την άλλη της εκδοχή.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υποστηρίζουμε τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας
Στηρίζουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας
Σχολιο.- Ακόμη μιά φορά η "Ευρώπη των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας" πετάει τη μάσκα της και αποκαλύπτεται ως πιστή υποτακτικός του αμερικανοσιωνισμού. Πλήρης ευθυγράμμιση και πάλι ,οπως για Ουκρανία,Συρία,Παλαιστίνη,"παρα το πλευρόν" και πάλι του αμερικανοσιωνιστικού Αξονα,στην ευρύτερη επίθεσή του. Αλλη μιά ξεφτίλα της "ευρωπαικής αριστεράς",που ετοιμάζεται και πάλι να συμμετάσχει στο καρναβάλι των δηθεν "εκλογων" για την "ευρωβουλη",δηλαδη να καλύψει για πολλοστή φορά το αριστερό πλευρό της επίθεσης του Αξονα κατα κάθε ανεξάρτητης χώρας,λαού και κινήματος. Η πολλοστή απόδειξη της πλήρους αφομοίωσης της "αριστεράς" απο τον αμερικανοσιωνισμό,με "πρωτοπόρους",απο μιά δεκαετία και πλέον την "αριστερή" ψευδοιντελλιγκέντσια - πόρνη του σιωνισμού, με εμβληματικες της μορφές εξωνημενα ρεμάλια τυπου Τσόμσκι,Νέγκρι,Μπαλιμπάρ και άλλους τραβεστί ψευτοδιανοούμενους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε ο Ελεύθερος Κόσμος επί Χούντας τέτοια κατάντια με την 'ανεξάρτητη' «Εφημεριδα των Συνταχτων»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο! Η αυτοκινητοβιομηχανία της Συρίας παράγει 40 οχήματα την ημέρα...
Η Συρία μετά από 8 χρόνια πολέμου, μιας χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης δεν κέρδισε μόνον τη μεγαλύτερη μάχη στην παγκόσμια ιστορία.
Στην 'Adra, τη βιομηχανική πόλη 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία η αυτοκινητοβιομηχανία "Siamco". Μια Ιρανική-Συριακή συμπαραγωγή αυτοκινήτων [Syrian Iranian Car Manufacturing Company LLC (SIAMCO)], που παράγει νέα υπερσύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίωνPeugeot 207, με κινέζικη συνεργασία Shaba και Shamra, αλλά επίσης Geely και Brilliance, Lada και Oka.
Το εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης κι η απαγόρευση εισαγωγής αυτοκινήτων έδωσε πνοή στην εθνική αυτοκινητοβιομηχανία της Συρίας με μοντέλα όπως το ‘Syrians’, πέρα από τις συμπαραγωγές στη Συρία με το Ιράν.
Σήμερα η ικανότητα παραγωγής του εργοστασίου στην 'Adra είναι 40 υπερσύγχρονα αυτοκίνητα την ημέρα, πάντα με αυξανόμενους ρυθμούς παραγωγής σε εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Μια αυτοκινητοβιομηχανία με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που σύντομα θα παράγει 70.000 οχήματα το χρόνο και θα κατακλύσει ακόμη και τις αγορές πολλών χωρών του κόσμου.
Στη βιομηχανική πόλη 'Adra ακριβώς λόγω του φονικού εμπάργκο σε απαραίτητα εξειδικευμένα φάρμακα -κυρίως την καταπολέμηση του καρκίνου στα μικρά παιδιά- αναπτύχθηκε ραγδαία Εθνική Φαρμακοβιομηχανία με τη συνδρομή της μεγάλης Κουβανέζικης Επανάστασης.
Ακόμη και στο γεωργικό τομέα, που απαγορεύονται τα μεταλλαγμένα κι η χρήση ζιζανιοκτόνων φαρμάκων και χημικών λιπασμάτων, ένα "μπουμ" εξαγωγών εσπεριδοειδών προς τη Ρωσία, που κι εκεί η δύση επιβάλει "εμπάργκο' και δεν επιτρέπει εξαγωγές προϊόντων. 
Το “Made in Syria” είναι η παγκόσμια πρόκληση ενός λαού που οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια δέχεται τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική επίθεση της παγκόσμιας ιστορία και σήμερα είναι λαός Νικητής!
Η Συρία του Προεδρου Άσαντ που πλήρωσε την ιμπεριαλιστική επίθεση 8 χρόνων με περισσότερους από 250.000 νεκρούς Μάρτυρες Πατρίδας κι Ανεξαρτησίας κι έχει αυτή της ανάπτυξη, διαθέτει μια απλή "συνταγή": "εθνικό νόμισμα" για δημόσιες επενδύσεις, "εθνικό τραπεζικό σύστημα" χωρίς καμία σχέση κι εξάρτηση από ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΚΤ, Ρότσιλντ και σια
Με τα παραπάνω ένας "άξονας Αντίστασης" που δεν γονάτισε, αλλά τελείωσε τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δωσίλογος εθνικός καταστροφεας Κοτζιας, ο φασίστας αμερικανοτσόγλανος προκαλεί: Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας...
Nikos Kotzias @NikosKotzias
Μίλησα με Ζόραν και Νικόλα.Θυμηθήκαμε τις δυσκολίες, την κουραση, τις εντάσεις, την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες που περάσαμε δουλεύοντας τη Συμφωνία.Ονειρευτήκαμε το κοινό μέλλον των 2 λαών. Βόρεια Μακεδονια καλώς ήρθες στη ζωή μας.Η ιστορία πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Angela Davis
Πραγματικά πιστεύω ότι αξίζει το χρόνο σας για να πάρετε ένα λεπτό και mail του JVP για να συμπαρασταθεί με πολεμική κοινωνική δικαιοσύνη στην Angela Davis.
Εν ολίγοις, το Ινστιτούτο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ της χορήγησε ένα βραβείο για τη ζωή του για τα δικαιώματα του πολίτη για όλα τα άτομα και στη συνέχεια το πήρε πισω επειδή η Angela Davis πιστεύει στα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.
Είναι μια απίστευτη και δυστυχώς κλασική επίθεση στην Μαύρη-Παλαιστινιακή αλληλεγγύη. Αλλά νομίζω επίσης ότι είναι επαναληπτικό - το οποίο είναι τεράστιο.
400 ακαδημαϊκοί και 7500 υποστηρικτές έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή της JVP.
Θα τους συναντήσετε σήμερα και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε σε 12.000 από τον Shabbat;
https://secure.everyaction.com/c0YRI_GdQEWHIyKnEKxalg2
Το Ινστιτούτο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ μόλις απέρριψε το σχέδιό του να τιμήσει την Angela Davis με το περίφημο βραβείο Fred Shuttlesworth για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και ενώ αρνούνται να το πω, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι επειδή υποστηρίζει τη δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους.
Για να υποστηρίξει ότι η Angela Davis είναι ανάξια ενός βραβείου πολιτικών δικαιωμάτων είναι πέρα από επαίσχυντο. Και για να χορέψει το γεγονός ότι οφείλεται στην ειλικρινή υποστήριξή της στα παλαιστινιακά δικαιώματα το κάνει εξωφρενικό.
Κυριότεροι ηγέτες πολιτικών δικαιωμάτων, ακτιβιστές και εκατοντάδες ακαδημαϊκοί, όπως η Bettina Aptheker, η Judith Butler και ο Marc Lamont Hill, συσπειρώνονται πίσω από την Angela και η πίεση πιέζεται - θα προσχωρήσετε στην υποστήριξη της Angela Davis;
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΝΤΖΕΛΑ ΝΑΒΙΣ
Η επίθεση είναι πολύ περισσότερο από μια επίθεση εναντίον ενός ατόμου: αφορά την δεκαετή αλληλεγγύη της με τους Παλαιστινίους και την ακλόνητη πίστη στο «αδιαίρετο της δικαιοσύνης». Αλλά οι συνέπειες είναι σκόπιμα και οδυνηρά προσωπικές.
Η Angela γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέρμιγχαμ, στο "Dynamite Hill" - η περιοχή που χτυπηθηκε επανειλημμένα από την Kου Kλουξ Kλαν για να τρομάξει μαύρες οικογένειες μεσαίας τάξης. Πήγε στο σχολείο με την οικογένεια που πήρε το βραβείο πολιτικών δικαιωμάτων. Η καθηγήτρια της Κυριακής Σχολής ήταν η κινητήρια δύναμη που δημιούργησε το Ινστιτούτο που το απονέμει.
Όπως και ο Marc Lamont Hill, προσπαθούν να καταστήσουν τους Μαύρους ηγέτες να πληρώσουν ένα τεράστιο προσωπικό κόστος για την υποστήριξη των Παλαιστινίων. Πρέπει να αντισταθούμε.
Η ακτιβιστική και ακαδημαϊκή ζωή της Καθηγητριας Davis αποτελεί το επίτευγμα αυτού του βραβείου. Δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος να την αρνηθεί - και τώρα το Ινστιτούτο έρχεται κάτω από τεράστια πίεση για να αλλάξει πορεία. Μόλις χθες τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Birmingham Civil Rights Institute παραιτήθηκαν σε διαμαρτυρία! Βοήθεια συμβουλή για το υπόλοιπο:
Συμμετέχετε στην αυξανόμενη πρόσκληση προς το Ινστιτούτο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ προς τιμή του Καθηγητή Davis.
Αυτό που συμβαίνει με την Angela Davis είναι εξωφρενικό και απαξιωμένο στις δεκαετίες της κρίσιμης εργασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας το κάνουμε αυτό σωστά!