Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Πεμπτη 26 Δεκεμβριου 2019


1944, 26 Δεκέμβρη... Στην Αθήνα βρίσκεται το ανθρωπόμορφο τέρας, ο Τσώρτσιλ, διαμένει στη Μεγάλη Βρετανία, αυτήν τη μέρα είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με το ενεργουμενο του, τον Γ . Παπανδρέου και τους υπουργούς.
Κάτω από το ξενοδοχείο, στους υπονόμους, άντρες του εφεδρικού ΕΛΑΣ έχουν τοποθετήσει εκατοντάδες καλά δυναμίτη. Η εντολή για την επιχείρηση δεν δόθηκε ποτέ, η ηγεσία του ΕΑΜ δεν τόλμησε να κάνει το βήμα που σίγουρα θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες.
Εκ των πραγμάτων, σήμερα, συνήθως λέμε " Γιατί; Γιατί δεν το έκαναν αλλά έκατσαν να τους σφάζουν για πέντε χρόνια οι Εγγλέζοι και τα ντόπια ανθρωποειδή τους;"
Λογική απορία, λογική κι η ερώτηση δύο αντρων του εφεδρικού ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς των εκρηκτικών: "εσεις τι θα αποφασιζατε; ο πόλεμος δεν είχε καν τελειώσει, μετά από 6 μήνες τελείωσε, ο κόσμος περίμενε με λαχτάρα την ειρήνη, οι Άγγλοι θα ισοπεδωναν την Αθήνα... Όχι τώρα, ΤΟΤΕ τι θα αποφασιζατε;"
Οι δύο άντρες δεν ήταν " των γραφείων", τον Νοέμβρη είχαν τιναξει στον αέρα το σπίτι που μαζεύονταν τα καθάρματα της "Χ" στις ανατολικές συνοικίες, το Δεκέμβρη ο ένας είχε, με το πολυβόλο του "κατεβάσει" Σπιτφαιρ στην Ελευσίνα... Κι όμως, δίσταζαν για αυτό!
Η ζωή έδειξε πως έπρεπε! Απλά, η κριτική θέλει τόπο, χρόνο και...τρόπο, από εμάς τους ακαπνους!

Σχολιο.- Κι όμως έπρεπε. ...ήταν προδιαγεγραμμενη η μετέπειτα δεινή πορεία,,,,,όμως ακόμη κ τότε η ηγεσία του ΚΚΕ ...έδειξε ηττοπάθεια ,πιστεύοντας ότι θα υπάρξει ομαλή αποκατάσταση κ ο λαός ελευθέρως θα αποφασίσει για το μέλλον του. ..ανίκανοι κατά εξακολούθηση ....είχε προηγηθεί ο Λίβανος κ η Καζέρτα. ...
Σχολιο.- Το να σκοτώσεις μία απ' τις ηγετικές μορφές των συμμάχων (γιατί αυτό ήταν ο κτηνάνθρωπος Τσώρτσιλ) ενώ ο πόλεμος μαίνονταν, καταλαβαίνουμε τι συνέπειες θα είχε για το πώς θα προσλαμβάνονταν διεθνώς η ενέργεια αυτή - κι όσοι την διέπραξαν? Ας μην γινόντουσαν τα υπόλοιπα εγκληματικά λάθη, κι ας τη γλίτωνε τότε ο Τσώρτσιλ, μικρό το κακό!
Σχολιο.-  Όλα είχαν ήδη κριθεί σε διεθνές επίπεδο και στο εσωτερικό η ντόπια αντίδραση είχε ήδη ανασυγροτηθει, αν γινόταν αυτό μάλλον τότε η επέμβαση θα ήταν μεγαλύτερη και και "δικαιολογημενη" Ακόμα και οι σοβιετικοι θα την εγκρίνουν καταδικαζοντας την προβοκάτσια. Καλώς λοιπόν δεν δόθηκε η εντολή
Σχολιο.- Κ εγένετο η Βάρκιζα ....κ οι εκτελέσεις ,βασανισμοί ,βιασμοί,λεηλασίες ,φυλακίσεις .
Κ εμφύλιος κ εκτοπίσεις ,εξοριες,σφαγές,εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί κ τραυματίες ,,,,,κ Φυγη διασωθέντων ...κ απαλλαγή η' μη δίωξη δωσίλογων ταγματασφαλιτών ...κ οι διώξεις κ φυλακίσεις κ εκτελέσεις μετέπειτα κλπ.κλπ...εφ οδόν δεν ξέρουμε τι θα γινότανε ..εύκολα λέμε καλώς δεν έγινε η ανατίναξη. ..ξέρουμε ότι όσα διαδραματίστηκαν επειδή δεν δόθηκε η εντολή ....εικασίες ..τι χειρότερα θα γινότανε άραγε
Σχολιο.- Ξεχνιέται το πιο βασικό. Οι μάχες μεταξύ ΕΛΑΣ και Άγγλων συνεχίζονταν, με τα άκρα να έχουν ξεπεραστεί! Ο Τσόρτσιλ επισκέφθηκε εμπόλεμη περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν δηλαδή ο Μπους επισκεπτόταν την Καμπούλ και μπορούσαν οι Ταλιμπάν να τον εξοντώσουν, θα κατηγορούσε κανείς τους Ταλιμπάν; Βέβαια η κατάσταση δύσκολα θα άλλαζε γιατί τα συμφέροντα δεν εξαρτώνται από ένα πρόσωπο, όχι όμως ότι οι συνέπειες της ενέργειας θα ήταν πιο εξοντωτικές για το ΚΚΕ.
Σχολιο.-  Εκ των υστέρων κριτικη βεβαίως ....Άλλωστε ειναι αδύνατον να γυρίσουμε πίσω το χρόνο! Πράξη ατομικής τρομοκρατίας αλλά και απόγνωσης...Θα έχανε σημαντικό στελεχος ο Εγγλέζικος ιμπεριαλισμός και η δικιά μας αστικη τάξη , αλλά σίγουρα δεν θα έχαναν τη μάχη γιατί αντικαταστάτες πάντα έχουν.
Οι ταλάντευση όμως της ηγεσίας ηταν φανερή απ τον Λιβανο οπου με αλλη γραμμη πηγε η αντιπροσωπεία και άλλα υπέγραψε....Ελλειψε τότε το θάρος να υπερβούν την γενική γραμμή οπως τον Οκτωβρη του 40 το σύμφωνο Ριμπερντοφ Μολότοφ και να λύσει την νεα αντίθεση που πρόβαλε συνολικά με τον Ιμπεριαλισμό μιας και η αντιθεση με το Φασισμό στη χωρα μας ειχε επιλυθεί! Ετσι τουλάχιστον κατέλειγε το γράμμα του ΝΖ :" Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό."




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ Ο ΤΣΟΡΤΣΙΛ;
Άνοιξε και πάλι η κουβέντα σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να υλοποιηθεί το σχέδιο του ΕΛΑΣ για ανατίναξη του ξενοδοχείου της "Μεγάλης Βρετάνιας", όπου έδρευε το επιτελείο της "Σκομπίας".
Είναι γνωστό ότι παραμονές Χριστουγέννων του 1944, στο αποκορύφωμα των Δεκεμβριανών, ομάδα μαχητών του ΕΛΑΣ είχε υπονομεύσει με εκρηκτικά το κτίριο, σκοπεύοντας να το ανατινάξει.
Εντούτοις, η ενέργεια αυτή ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, με την άφιξη στο ξενοδοχείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ήρθε να συντονίσει άμεσα το αντιεαμικό μέτωπο και να ασκήσει περαιτέρω εκβιασμούς προς το ΚΚΕ και το ΕΑΜ.
Μέσα στα τόσα λάθη της ηγεσίας του ΚΚΕ κατά τη διεξαγωγή της Μάχης του Δεκέμβρη αναφέρεται και η ματαίωση της ανατίναξης που θα επέφερε τον θάνατο και του Βρετανού πρωθυπουργού.
Θεωρώ ότι μια τέτοια ενέργεια θα λειτουργούσε σε βάρος του αγώνα του ΚΚΕ και του ελληνικού λαού.
Καθώς ο πόλεμος με τη ναζιστική Γερμανία συνεχιζόταν, η ενέργεια αυτή θα καταδικαζόταν από το σύνολο όσων πολεμούσαν κατά του Χίτλερ, ακόμη και από την ΕΣΣΔ. Πολύ περισσότερο, που θα αξιοποιούνταν προπαγανδιστικά από τους ναζί.
Όσο κι αν για τον λαό μας θα ήταν μια πράξη απόδοσης δικαιοσύνης σε βάρος του συντονιστή του σφαγιασμού του, το κίνημά μας θα απομονωνόταν και θα δυσφημιζόταν διεθνώς.
Ενώ, συνάμα, θα λειτουργούσε και ως πρόσχημα για την απόβαση ακόμη μεγαλύτερων βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, με την έγκριση αυτή τη φορά και εκείνων από τους Συμμάχους που είχαν δυσφορήσει με τη βρετανική επέμβαση στη χώρα μας.
Δεν ήταν καθόλου εύκολη μια τέτοια απόφαση. Όσο κι αν ήταν δίκαιη.
Σχολιο.-  Παντως ο Τσωρτσιλ φερεται να μην πηγε στο ξενοδοχειο, αλλα κατευθειαν σε πλοιο του αγγλικου ναυτικου στο φαληρο.
Απο την αλλη, ο Τσωρτσιλ ερχομενος στην Ελλαδα ειχε υποσχεθει δικαιη λυση. Αυτο ισως εδωσε ελπιδα στον ΕΑΜ. Ας μην ξεχναμε πως ακομα υπηρχαν οι συμμαχοι και η γερμανια δεν ειχε πληρως χασει. Οποτε ο ΕΑΜ ακομα θεωρουσε την αγγλια συμμαχο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τους φουμαδόρους συντρόφους μου.
Οι κομμουνιστές ειχαν πάντοτε κλίση στο κάπνισμα. Ο Μαρξ ισχυριζόταν ότι από τις πωλήσεις του «Κεφαλαίου» δεν έβγαλε ούτε τα τσιγάρα που κάπνισε όσο το έγραφε. Ο Ένγκελς κάπνιζε σαν τζιμινιέρα. Ο Μάο το ίδιο. Ο Στάλιν σπάνια εθεάτο δίχως την πίπα του κι είναι αδύνατο να σκεφτούμε τον Φιντέλ ή τον Τσε δίχως το πούρο τους.
Αντιθετα οι φασίστες ηταν αντικαπνιστές ο Χιτλερ ήταν φανατικός αντικαπνιστής και ξεκίνησε μια από τις πρώτες καμπάνιες κατά του τσιγάρου. Απαγόρευσε το κάπνισμα σε μέσα μεταφοράς και το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων
Ο Μουσσολίνι θεωρούσε ότι το κάπνισμα δείχνει αδυναμία. Πολέμιος του καπνίσματος, άλλωστε, θα αποδειχθεί λίγα χρόνια αργότερα και ο Φράνκο.
Το κάπνισμα αντιμετωπίζεται σήμερα όπως η πανούκλα τον μεσαίωνα. Τα οιασδήποτε μορφής καθεστώτα προσπαθούν πάντοτε να μας «σώσουν» από τις κακές μας συνήθειες. Κι εμείς αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν ο κόσμος μας δίχως καπνιστές, δίχως πότες, δίχως αμαρτωλούς, γεμάτος μόνο με μουρόχαυλους παρθένους χορτοφάγους θαμώνες γυμναστηρίων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να ‘χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;
Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να ‘ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ’ ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ’ τ’ αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι.
Μπέρτολτ Μπρεχτ «Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φωτογραφίες της Χιλής δεν έχουν τελος στη φρίκη
42 νεκροί, 12 γυναίκες βιασμενες, 121 ανθρωποι αγνοούνται και χιλιάδες βασανισμενοι.
Παναμερικανικη Επιτροπή για τα δικαιώματα.
Δεν βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης και έχουν κλείσει λογαριασμούς στο facebook της Χιλής που διαδιδουν τη βαρύτητα της κατάστασης.
Αν τα δίκτυα εξυπηρετούν κάτι, θα διαδιδουμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Κατεχόμενη Παλαιστίνη
Φωτό ν.1 δείχνει το βασανιστήριο "θέση μπανάνα "όπου ο κρατούμενος δένεται σε αυτή την στάση και δέχεται χτυπήματα στο στήθος και στην κοιλιά ..είναι δεμένος για ώρες σ'αυτην την στάση..
φωτο 2/πριν λίγες μέρες το Ισραηλ επετρεψαν στους γονεις να δουν στις φυλακες  την 20 Χρόνη φοιτήτρια Mais Abu Ghoush για τον πολιτικο της (ειρηνικο)ακτιβισμό ..την κρατανε έναν μήνα...η μητέρα της δήλωσε ότι δεν αναγνώρισε την κόρη της όταν την είδε..ήταν μελανιασμενη παντού ,το πρόσωπο της πρησμένο και το σώμα της πονούσε παντού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ προαναγγέλει νέο πόλεμο κατά Λιβάνου, Συρίας, Παλαιστίνης. Θα γίνει στο πλαίσιο της στρατηγικής Ισραήλ των εναλλάξ χτυπημάτων ή εναλλάξ πολέμων. Η Τουρκία βρισκοντας ευκαιρια θα επιχειρεί σε Κύπρο, Αιγαίο. Ο Λεβιάθαν δεν ήταν παρά το πρόσχημα για την Τουρκια για casus belli.
26/12/2019
Στον επόμενο πόλεμο (1) θα βομβαρδίσουμε αεροπορικώς δυνατά μέσα σε αστικές ζώνες. Είναι ο εχθρός αυτός που επιλέγει τη θέση του εκεί..όταν εμείς λέμε εκεί αυτό δεν είναι ακριβώς ότι ο εχθρός επιλέγει να τοποθετήσει εαυτόν εκεί αλλά ο εχθρός επίσης επιλέγει να εκτοξεύσει χιλιάδες ρουκέτες και πυραύλους σε Ισραηλινούς πολίτες..Αποστολή μας είναι να το σταματήσουμε αυτό. Η διαφορά ανάμεσα σε μας και στον εχθρό μας είναι ότι είμαστε διαφορετικοί από τον εχθρό μας που κάνει οτιδήποτε να επιτεθεί σε πολίτες, εμείς βασιζόμαστε στις καλές μυστικές υπηρεσίες στις καλές ικανότητές μας αεροπορικών βομβαρδισμών στην ποιότητα καθοδήγησης. Θα βομβαρδίσουμε αεροπορικώς στηριζόμενοι στις μυστικές υπηρεσίες κι οι ικανότητες των μυστικών μας υπηρεσιών αναπτύσσονται καθημερινά.(2)
Αυτά αναφέρει ο ΓΕΣ Ισραήλ Aviv Kohavi και προσθέτει:
Αλλά εμείς θα βομβαρδίσουμε αεροπορικώς δυνατά. Θα βομβαρδίσουμε αεροπορικώς δυνατά γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος να σταματήσουμε την πολύ επικίνδυνη απειλή τιθέμενη από το φαινόμενο των ρουκετών και πυραύλων που εκτοξεύονται στο Ισραήλ.Αλλά έρχομαι να πω περισσότερα.Θα προειδοποιήσουμε τον πληθυσμό από την άλλη πλευρά των συνόρων. Θα επιτρέψουμε στους πολίτες να εκκενωθούν κι άμεσα μετά θα βομβαρδίσουμε αεροπορικώς δυνατά κι επίσης θα βομβαρδίσουμε αεροπορικά την υποδομή της χώρας υποδοχής αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων. Oτιδήποτε υποστηρίζει την τρομοκρατία,καθένας που επιτρέπει στην τρομοκρατία να υπάρχει ,να δρα και να μας επιτίθεται εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας,καύσιμα κι υποδομές θα βομβαρδιστούν.Η χώρα υποδοχής/φιλοξενίας τρομοκρατικής οργανώσεων που επιτρέπει τρομοκρατικές οργανώσεις ή που ακόμη και που εμψυχώνει μια τρομοκρατική οργάνωση θα πρέπει να γνωρίζει πως αυτή φέρει την ευθύνη. Η ευθύνη σχετίζεται με τη λιβανέζικη κυβέρνηση..Η ευθύνη σχετίζεται με την Χαμάς.Η ευθύνη συνδέεται με τη Συρία δεν θα επισημάνω άλλες χώρες…
Ποια είναι η στρατηγική των εναλλάξ χτυπημάτων ή εναλλάξ πολέμων που χρησιμοποιούν από κοινού Τουρκία – Ισραήλ…….
1. μιλάει για πόλεμο προσεχή όχι για απλά αντίποινα σε επίπεδο μεμονωμένων χτυπημάτων
2. ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ δεν είναι σαν τους εχθρούς του που τους κατονομάζει πιο κάτω Λίβανος, Συρία, Χαμάς και υπαινίσσεται και Χεζμπολλάχ και ότι το Ισραήλ κάνει χειρουργικά χτυπήματα ποιοτικά που δεν αποφέρουν κόστος σε ζωές αμάχων. Μα Λίβανος, Συρία δεν έριξαν ούτε έναν πύραυλο κατά Ισραήλ ως κράτη αντίθετα το Ισραήλ βομβαρδίζει καθημερινά τη Συρία ως και Δαμασκό σε αστικές ζώνες προσφέροντας ουσιαστικά στήριξη αεροπορίας στις τρομοκρατικές δυνάμεις που πολεμούν 8 χρόνια το συριακό στρατό.όσες ρουκέτες και ήταν συγκριτικά ελάχιστες έφυγαν από συριακό έδαφος κατά Ισραήλ όλο αυτό το διάστημα κατά ομολογία Ισραήλ έπεσαν ατυχώς ως παραπλευρες απώλειες από εμφύλιο και κυρίως ή μόνο από τρομοκρατικές οργανώσεις ισλαμιστικές που πολεμάει ωστόσο η Συρία. Απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο Ισραήλ δεν υπήρξαν ενώ στη Συρία υπάρχουν δεκάδες θύματα από ισραηλινές επιδρομές. Ποιός τελικά υποστηρίζει τη διεθνή ισλαμιστική τρομοκρατία;;;Όσο για Λίβανο είναι το Ισραήλ που παραβιάζει καθημερινά τον εναέριο Λιβάνου και χωρικά του ύδατα είναι το Ισραήλ που με drones επιτέθηκε ως το κέντρο Βηρυτού κι αλλού και σε αυτές τις επιθέσεις τότε και μόνον τότε απάντησε με ρουκέτες η Χεζμπολλά που όμως δεν είχαν θύματα..Όσο για την Παλαιστίνη είναι το Ισραήλ που σφαγίασε από αέρος πολίτες καθώς το καλοκαίρι του 2014 1.653 Παλαιστίνιοι πολίτες είχαν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και 8.900 τραυματίστηκαν, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 70%-80% των νεκρών είναι άμαχοι και περί τα 800 ήταν παιδιά. Για ποιους ποιοτικούς βομβαρδισμούς και χειρουργικά χτυπήματα μιλάει το Ισραήλ είναι μάλλον αυτό κι όχι οι αντίπαλοί που δημιουργεί εκατόμβες νεκρών πολιτών εν αντιθέσεις οι νεκροί Ισραηλινοί πολίτες από το 2104 ως σήμερα θ΄απαριθμούνται στα δάχτυλα της μιας ή των 2 χειρών.όλη η ρητορική πολέμου που αναπτύσσει το Ισραήλ είναι αβάσιμη κι επιχειρεί ν΄αντιστρέψει την πραγματικότητα.
3.το Ισραήλ και η Τουρκία λειτουργούν παράλληλα και σ΄αλληλοκάλυψη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προκαλούν αταξία και προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες κι επεκτατισμό κατά γειτόνων τους.Αυτή η τακτική που ακολουθούν θα ενταθεί..Προδιαγράφεται ότι και οι 2 χώρες αυτές θ’ ανοίξουν νέα μέτωπα πολέμους που θα πραγματοποιηθούν συγχρόνως ή εκ περιτροπής ώστε ο ένας πόλεμος να επικαλύπτεται από τον άλλον στα μάτια της κοινής γνώμης και η αγριότητα των μεν να μετριάζεται από την υπερβαρβαρότητα που θα επιδείξει ο έτερος των 2 ώστε να έχουν λιγότερο κόστος σε επίπεδο κριτικής..Αυτή η τακτική στρατηγική Τουρκίας Ισραήλ των εναλλάξ χτυπημάτων ή εναλλάξ πολέμων θα ενταθεί.Η Τσαχάλ ανακοινώνει πόλεμο κατά Λιβάνου, Συρίας, Παλαιστίνης και αυτός θα γίνει υπό την κάλυψη τουρκικής εισβολής και ωμότητας σε Αιγαίο Κύπρο γεν ελλαδικό χώρο. Το Ισραήλ δεν το ενδιαφέρει τόσο ο Λεβιάθαν αυτός στήθηκε μόνο και μόνο για να δοθεί πρόσχημα και casus beli στην Τουρκία κυρίως έναντι Κύπρου που παρασύρθηκε σ΄ενεργειακές συμπράξεις..Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε από το Ισραήλ άλλωστε το τελευταίο κράτησε ανοιχτό το παράθυρο στην Τουρκία στο ενεργειακό ώστε αν δεν υλοποιηθεί ο Λεβιάθαν να περάσει το αέριο του μέσω τουρκικής επικράτειας. Η Ιταλία στις 2 Γενάρη ήδη δεν υπογράφει…κι αυτό λέει πολλά….Eνώ η Τουρκία ήδη προαναγγέλει αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη σε μια ακόμη κίνηση αντιπερισπασμού στο πλαίσιο των εναλλάξ πολέμων με Ισραήλ…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ένα μετά το άλλο πέφτουν τα τούρκικα παρατηρητήρια στα χέρια Συριακού στρατού. Ο SAA δέσμευσε και 3ο τούρκικο παρατηρητήριο στο Ν Ιντλίμπ.
25/12/2019
To ένα μετά το άλλο πέφτουν τα τούρκικα παρατηρητήρια στα χέρια Συριακού στρατού. Ο SAA δέσμευσε και 3ο τούρκικο παρατηρητήριο στο Ν Ιντλίμπ στην κωμόπολη Httat. Προηγουμένως δέσμευσε τα τούρκικα παρατηρητήρια σε Al-Surman στο ΝΑ Idlib και Morek στο βορρά της επαρχίας Hama. Ο συριακός στρατός δεν βρίσκει αντίσταση στην προέλασή του έχει σπάσει γραμμές άμυνας εχθρού.. Απόσυρση τρομοκρατών από Kafr Yassin, Babolin, Sahyan, και Maaret, Httat στο διεθνή αυτοκινητόδρομο Χαλεπίου Δαμασκού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία: «Δεν συμμετέχουμε σε κανένα συνασπισμό»
 Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, 22:14
Σε ανακοίνωση προέβη αργά το απόγευμα η Προεδρία της Τυνησίας, σχετικά με τα τουρκικα δημοσιεύματα που αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της χώρας με τον Τούρκο ομολογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κξαι ελεγαν ότι δηθεν εχει συμμαχισει η Τυνησια με την Τουρκια για την Λιβυη.
Όπως μεταδόθηκε και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ η ανακοίνωση αναφέρει πως, «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό».
Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.
Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα, ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, μιλώντας στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», αποκάλυψε τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Τυνήσιο ομόλογό του, κατά την επίσκεψη στη χώρα, την παραμονή των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, φέρεται να ζήτησε ένα λιμάνι για τα πολεμικά του πλοία, ώστε να μπορούν –σε περίπτωση που χρειαστεί- να επιχειρούν άμεσα στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λιβύη και την Ελλάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας, Ρωσίας και Ιράν στον Κόλπο του Ομάν
 Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, 15:01
Δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε το Πεκίνο, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Οι ασκήσεις αυτές, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, έχουν ως στόχο «να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας, ο Βου Τσιαν.
Ο Βου δεν διευκρίνισε πόσοι άνδρες και πόσα πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε αυτές τις ασκήσεις. Είπε όμως ότι το κινεζικό πολεμικό ναυτικό θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σκάφος που διαθέτει, το Xining.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των τριών χωρών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι Χούτι κατηγόρησαν τη Γαλλία για εμπλοκή σε πολύνεκρο βομβαρδισμό αγοράς
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019, 04:52
Οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης κατηγόρησαν την αποικιοκρατικη Γαλλία πως ενέχεται στον πρόσφατο πολύνεκρο βομβαρδισμό αγοράς σε πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.
Την Τρίτη, υεμενίτικα μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στους Χούτι μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο σουνιτοφασιστικος αποικιοκρατικος σαουδαραβικός στρατός έπληξε με πυροβολικό αγορά στην βορειοδυτική επαρχία Σαάντα.
«Οι ενέργειες της Γαλλίας οδήγησαν στο να έχουμε νεκρούς και τραυματίες ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού με πυροβολικό εναντίον της αγοράς Αλ Ράκου στην παραμεθόρια περιοχή Μουνάμπι, στην επαρχία Σαάντα. Η χρήση γαλλικών όπλων και τεχνικών στην επίθεση αυτή είναι έγκλημα το οποίο το γαλλικό σύστημα δικαιοσύνης αγνοεί εξαιτίας συμφωνιών πώλησης όπλων», υποστήριξε ο Μοχάμεντ Αλί αλ Χούθι, μέλος του ανώτατου πολιτικού συμβουλίου του πατριωτικου σιιτικού κινήματος, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Την άνοιξη, γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι όπλα που παράγονται στην ευρωπαϊκή χώρα χρησιμοποιούνται από μέρη στον πόλεμο στην Υεμένη. Τα δημοσιεύματα έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη διαβεβαίωση της γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί λίγο καιρό νωρίτερα στο δίκτυο France Inter ότι δεν είναι ενήμερη για τη χρήση γαλλικών όπλων στην Υεμένη.
Ο αποικιοκρατικος πολεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κι έχει φέρει εκατομμύρια αμάχους στα πρόθυρα λιμού. Το 80% του πληθυσμού της χώρας, της φτωχότερης στον αραβικό κόσμο, χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια. Η επανασταση απο τους Χούτι και τον λαο της Υεμενης εναντια την προδοτικη δοσιλογικη «κυβέρνηση» που εγκαθιδρυθηκε με την βοηθεια των δυτικων αποικιοκρατων κλιμακώθηκε το 2014, όταν ο λαος της Υεμενης με τους πατριωτες σιίτες αντάρτες εξεδίωξαν τις προδοτικες κυβερνητικές δυνάμεις από την πρωτεύουσα Σανάα και μεγάλο μέρος της χώρας. Μια σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη στρατιωτική συμμαχία κυρίως αραβων βασιλιαδων και σειχιδων υπό την ηγεσία του βασιλια της Σαουδικής Αραβίας επενέβη με πόλεμο τον Μάρτιο του 2015 εισβαλλοντας αποικιοκρατικα στη χωρα με την στηριξη των δυτικων αποικιοκρατων.
Παρά μια υποκριτικη ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφτεί στη Στοκχόλμη το 2018, οι Υεμενιτες και οι Χουτι δεν επεσαν στην παγιδα, η πιεση από τους σουνιτοφασιστες αποικιοκρατες κλιμακώθηκε εκ νέου στην Υεμένη τους τελευταίους μήνες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μας ταΐζουν άχυρο... θα σταματήσουν την Τουρκία οι ΗΠΑ και σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης...
Ντοναλντ Τραμπ στο twiter
"Η Ρωσία, η Συρία και το Ιράν σκοτώνουν ή προετοιμάζονται να σκοτώσουν χιλιάδες αθώους πολίτες στην Ιντλίμπ. Μην το κάνεις αυτό! Η Τουρκία κάνει πολλά για να σταματήσει αυτή τη σφαγή."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια. Εσύ είσαι Αμερικανός κατακτητής και σύντομα θα φύγεις από τη γη μας!
Ένας στρατιώτης του Αραβικού Στρατού της Συρίας σταματάει κομβόι Αμερικανών και λέει: Εσύ είσαι Αμερικανός κατακτητής και σύντομα θα φύγεις από τη γη μας!
Αρκεί να δοθεί η εντολή από τον Προεδρο της Συρίας και τότε θα τους ξεπαστρέψουν...
Το πότε... θα το αποφασίσουν εκεί, εκείνοι που 9 χρόνια αντιστάθηκαν στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξεχνάμε τον Μεγάλο Τιμονιέρη!
Μάο Τσε Τουνγκ (26 Δεκέμβρη 1893 - 9 Σεπτέμβρη 1976)
Η επανάσταση δεν είναι ένα γεύμα σε μια δεξίωση...
«Η επανάσταση δεν είναι ένα γεύμα σε μια δεξίωση,
δεν είναι ένα...
λογοτεχνικό έργο, ένας πίνακας, ένα κέντημα.
Εξίσου δεν έχει σχέση με την κομψότητα, την ηρεμία και λιχουδιά,
ή εξίσου με την γλυκύτητα, την ευγένεια, το σεβασμό και την μεγαλοπρέπεια.
Η επανάσταση είναι μια εξέγερση, μια βίαια πράξη με την οποία
μια τάξη ανατρέπει άλλη.
Μπορεί ένας κομμουνιστής, ο οποίος ως εκ τούτου είναι διεθνιστής,
να είναι ταυτόχρονα πατριώτης;
Εμείς υποστηρίζουμε ότι όχι μόνο μπορεί να είναι πατριώτης,
αλλά πρέπει να είναι αγώνας για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Μόνον με την πάλη για την υπεράσπιση της πατρίδας μπορούμε
να συντρίψουμε τους επιτιθέμενους και
να κατακτήσουμε την εθνική απελευθέρωση.
Και μόνον με την εθνική απελευθέρωση, το προλεταριάτο
κι οι άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να φτάσουν στη χειραφέτηση.
Στους πολέμους της εθνικής απελευθέρωσης,
ο πατριωτισμός είναι επομένως μια εφαρμογή του διεθνισμού»
Μάο Τσετούνγκ
1η Οκτώβρη 1949... γεννιέται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, που απελευθέρωσε την Κίνα από έναν ολόκληρο αιώνα ταπεινώσεις κι εκμετάλλευσης από ξένες δυνάμεις. Με τον σοσιαλισμό, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν από την πείνα κι εξαθλίωση.
1η Οκτώβρη 1949... ο Μάο ανακοινώνει από το Πεκίνο σ' ολόκληρο τον πλανήτη τη γέννηση ενός νέου κράτους: Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Στην ατελείωτη πλατεία Τιεν Αν Μεν, μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, ο Μάο Τσετούνγκ ανακοινώνει τη γέννηση του νέου κράτους στην καρδιά της Ασίας.
Τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα σ' ολόκληρο τον κόσμο βρίσκουν στην Κίνα του Μάο Τσετούνγκ τη συμπαράσταση που άλλαξε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων σ' ολόκληρη τη γη.
Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση σε ολόκληρη την Κίνα (1966) σηματοδότησε το οριστικό τέλος των ελπίδων της "δύσης" για επιστροφή στη φεουδαρχία, την αποικιοκρατία και χάραξε βαθιά τα κινήματα και κόμματα της αριστεράς στη δύση.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μπορέσει το υπερεθνικό κεφάλαιο να εξαγοράσει και να μεταλλάξει τη δυτική αριστερά σε προδοτικη για το λαο «ευρωκομμουνιστικη» και μετα συνεχεια σε "δικαιωματική αριστερά" στην υπηρεσία του κεφαλαίου («Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...).
Σήμερα οι παρακαταθήκες του Μάο Τσετούνγκ, επίκαιρες όσο ποτέ, σηματοδοτούν τους αγώνες των ανυπότακτων κι αδέσποτων λαών στον κόσμο.