Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Παρασκευη 27 Δεκεμβριου 2019


Βολιβία: Oι Πόροι της Δικτατορίας
Άρθρο του Aργεντίνου μαρξιστή κοινωνιολόγου, Ατίλιο Μπορόν
25 Δεκεμβρίου 2019
«Σε αντίθεση με το 2008, αυτή τη φορά τίποτε δεν αφέθηκε στην τύχη: οι ΗΠΑ έπαιξαν σκληρή μπάλα και το Σεπτέμβριο έστειλαν την Ιβάνκα Τραμπ στη βορειοαρχεντίνικη επαρχία του Χουχούι, με ένα αεροπλάνο γεμάτο όπλα, προμήθειες που θα έσπερναν ταραχές και λεφτά, πολλά λεφτά, για να προσληφθούν καθάρματα, υπό τις εντολές του Λούις ‘Ματσό‘ Καμάτσο». Άρθρο του Aργεντίνου μαρξιστή κοινωνιολόγου, Ατίλιο Μπορόν.
Η εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση στη Βολιβία, έχει πολλές πλευρές, την καθεμία όλο και πιο προβληματική. Έχουν όλες όμως κοινό παρονομαστή: τη συστηματική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των δημισίων ελευθεριών, των προσωπικών [πολιτικών] δικαιωμάτων και εγγυήσεων. Προφανή αποτελέσματα κάθε δικτατορικού καθεστώτος, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση που έχει καταλάβει τη Βολιβία σήμερα είναι δικτατορία, επιβεβλημένη από ένα παλαιάς κοπής, που απέρριψε τα πιο κομψά εργαλεία του «μαλακού πραξικοπήματος». Εδώ, δεν πρωταγωνίστησαν διεφθαρμένοι δικαστές και νομοθέτες αλλά αστυνομικοί και στρατιωτικοί που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από τις ΗΠΑ επί δεκαετίες. Ήταν οι εκτελεστές του πραξικοπήματος που όχι μόνον έριξε την κυβέρνηση αλλά κατέστρεψε και την Δημοκρατία, που τόσο δύσκολα κερδήθηκε στη Βολιβία.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η επιχείρηση ήταν στα σκαριά πολύ καιρό, από την εποχή της απόπειρας απόσχισης και πραξικοπήματος του 2008.  Αυτά τα σχέδια δε μπήκαν ποτέ στο ράφι, και επικαιροποιήθηκαν πέρισυ, παραμονές των προεδρικών εκλογών, με την πολύτιμη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης – σε συντριπτικό ποσοστό στα χέρια της αντιπολίτευσης- που λειτούργησαν ως η αιχμή του δόρατος, δημιουργώντας το «κλίμα γνώμης» που θα δικαιολογούσε την επίθεση στο [Προεδρικό] μέγαρο Κουεμάδο από τις φασιστικές ορδές.
Αλλά, σε αντίθεση με το 2008, αυτή τη φορά τίποτε δεν αφέθηκε στην τύχη: οι ΗΠΑ έπαιξαν σκληρή μπάλα και το Σεπτέμβριο έστειλαν την Ιβάνκα Τραμπ στη βορειοαρχεντίνικη επαρχία του Χουχούι, με ένα αεροπλάνο γεμάτο όπλα, προμήθειες που θα έσπερναν ταραχές και λεφτά, πολλά λεφτά, για να προσληφθούν καθάρματα, υπό τις εντολές του Λούις «Ματσό» Καμάτσο, ώστε να λεηλατήσουν τις πόλεις και να δημιουργήσουν το κοινωνικό χάος που ήταν απαραίτητο ώστε να δικαιολογήσει το πραξικόπημα και την παρουσία του στο φλεγόμενο Μέγαρο Κουεμάδο, με τη Βίβλο ανά χείρας, να εξορκίσει τον Πατσαμάμα και να προσβάλει την Βιφάλα.
Η «χορηγία» του Λευκού Οίκου απεστάλη στη Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρρα, το κέντρο επιχειρήσεων των Υπερασπιστών της Λευκής Φυλής [supremacistas blancos], ρατσιστών ως το κόκκαλο, και πρακτόρων των ΗΠΑ που δρουν στη Βολιβία. Όμως, το θέμα της Βολιβίας πάει πολύ πιο πέρα από την εκδικητικότητα της Λευκής μειοψηφίας και των αποκιοκρατημένων μουλάτων [mestizos] ενάντια στους Ιθαγενείς που στήριξε ο Έβο. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι αυτή η χώρα αποτελεί πολλαπλώς ενδιαφερουσα λεία για την αυτοκρατορία, και για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή κατέχει τα πιο σημαντικά κοιτάσματα λιθίου στον κόσμο. Αυτός ο [πλουτοπαραγωγικός] πόρος έχει αποκτήσει υψηλότατη αξία λόγω της αυξανόμενης χρήσης του στις νέες στρατιωτικές τεχνολογίες, κάτι που αναγνωρίζουν πλήρως όλες ανεξαιρέτως οι εκθέσεις των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Λάβετε υπ όψιν ότι, αν η τιμή του λιθίου το 2012 ήταν 4.220 δολάρια ο τόνος (αγγίζοντας τα 16.500 δολάρια ο τόνος το 2018), η τράπεζα HSBC προβλέπει ότι τέλη της δεκαετίας θα είναι γύρω στα 10-12 χιλιάδες δολάρια.
Κι εδώ πρέπει να το θυμίσουμε: όλες οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είχαν ως μόνο στόχο τη λεηλασία των τεράστιων πετρελαϊκών αποθεμάτων των κρατών της περιοχής. Η ανάμειξή τους στο πραξικόπημα της Βολιβίας, είχε έναν και μόνο λόγο: το λίθιο. Ένας πόρος που αυτή τη στιγμή έχει στρατηγική σημασία για την στρατιωτικής βιομηχανία των ΗΠΑ, απαιτεί την εγκατάλειψη κάθε νομικού ή ηθικού άλλοθι, όπως ακριβώς έγινε και στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία. Αυτό σημαίνει εφαρμογή του συνήθους ρεπερτορίου της Αυτοκρατορίας και των Λακέδων της (Ανιέζ, Μουρίγιο, Καμάτσο, Μέσα): σφαγιάζουν έναν ανυπεράσπιστο λαό, πυρπολούν τα σπίτια των υποστηρικτών του Έβο, τους εκβιάζουν απαγάγοντας τους συγγενείς τους, απαγάγοντας και εξαφανίζοντας αντιπάλους, τους κυνηγούν σαν να ήταν αγρίμια ζώα, και εξαφανίζουν κάθε πηγή ανεξάρτητης ενημέρωσης. Και αυτές τις πρακτικές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν στο άμεσο μέλλον, εκτός αν μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση δώσει τέλος στο ζοφερό αυτό καθεστώς.
Μεταξύ των πολιτικών που ασκούν, είναι και η επίμονη δίωξη όσων ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης του Έβο ζήτησαν άσυλο στην πρεσβεία του Μεξικού στη Λα Παζ, και στους οποίους αρνούνται την ασφαλή έξοδο από τη χώρα, χωρίς κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Πρόκειται για τα εξής μέλη της κυβέρνησης του Έβο:
Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χουάν Ραμόν Κιντάνα (Juan Ramón Quintana)
Γνωστός διανοούμενος και πρώην υπουργός, Ούγο Μολδίζ (Hugo Moldiz)
Υπουργός Πολιτισμού, Βίλμα Αλανόκα (Wilma Alanoca)
Κυβερνήτης του Ορούρο, Βικτόε Ούγο Βάσκεζ (Victor Hugo Vázquez)
Διευθυντής του τομέα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Νικολάς Λαγούνα (Nicolás Laguna)
Υπουργός Αμύνης, Χαβιέρ Ζαβαλέτα (Javier Zavaleta)
Υπουργός Δικαιοσύνης, Χέκτορ Άρκε (Héctor Arce)
Υπουργός Εξορύξεων, Φέλιξ Σεζάρ Ναβάρρο (Félix César Navarro),
Και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Πέδρο Νταμιάν Ντοράδο (Pedro Damián Dorado).
Η ωμή δικτατορία που επέβαλαν ο Λευκός Οίκος και τα εμμονικά του τσιράκια, δρουν ως μαφίες: κρατούν ομήρους, ώστε να μπορούν να να εγκληματούν ανεμπόδιστοι. Έχει ζωτική σημασία να υπάρξει διεθνής πίεση, ώστε οι σατράπηδες της Λα Παζ να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές. Οργανισμοί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, κρατικές ή πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και όσων ανήκουν στον ΟΗΕ, πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους πραξικοπηματίες ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις και να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για όσους τις χρειάζονται. Και επίσης, να κάνουν σαφές στην Ανιέζ και τη συμμορία της πως δε θα μείνουν ατιμώρητα τα εγκλήματά τους, και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δώσουν λόγο ενώπιον δικαστηρίου. Και η τιμωρία τους, πιστεύω ακράδαντα, θα είναι παραδειγματική.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πόλεμος ενάντια στη Μιλάγρο Σάλα
Οι αρχεντίνικες ελίτ πολεμούν τη Μιλάγρο Σάλα, γιατί τόλμησε να χτίσει ένα κίνημα βάσης για τους Ινδιάνους. Η ακτιβίστρια συνεχίζει, για τέταρτο χρόνο, να βρίσκεται υπό κράτηση, με κατασκευασμένες κατηγορίες από τις εκδικητικές ελίτ. Άρθρο του Vijay Prashad, Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Tricontinental. Το δημοσιεύουμε ενημερωτικά, με την ελπίδα για απόδοση Δικαιοσύνης από τη νέα ηγεσία της Αργεντινής, καθώς η ίδια η Μιλάγρο δήλωσε, την παραμονή των Χριστουγέννων, ότι τα επόμενα Χριστούγεννα τα αναμένει «Χωρίς Πολιτικούς Κρατούμενους».
Πέμπτη 26 Δεκέμβριος 2019 - 21:25
Στα άκρα της βορειοδυτικής Αργεντινής, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή και τη Βολιβία, βρίσκεται η επαρχία Zουζούη. Εδώ, ως πριν λίγα χρόνια, ανδρώθηκε μια μεγάλη πολιτική δύναμη των φτωχών και των ιθαγενών. Το όνομά της, Οργανισμός Γειτονιών Τουπάκ Αμάρου [Organización Barrial Túpac Amaru – OBTA].
Το όνομα, Τουπάκ Αμάρου, από μόνο του είναι λόγος αναστάτωσης στο ημισφαίριο. Τόσο ο Τουπάκ Αμάρου Α’ (1545–1572) όσο και ο Τουπάκ Αμάρου Β’ (1738-1781), πολέμησαν κατά των Ισπανών, ο πρώτος ως ο τελευταίος βασιληάς των Ίνκας και ο δεύτερος ως επαναστάτης εναντια στις αποικιοκρατικές δυνάμεις.  Ο Τουπάκ Αμάρου Β’ συνελήφθη μετά από μια μαζική εξέγερση, δολοφονήθηκε και το σώμα του σκίστηκε στα τέσσερα, με τον πιο φρικτό τρόπο [με άλογα που δέθηκαν στα τέσσερα άκρα του].  Για αυτό, το όνομά του, Τουπάκ Αμάρου, αρκεί από μόνο του για να συναντηθούν η εξέγερση και το μίσος της ολιγαρχίας κατά των φτωχών και των ιθαγενών. Γι αυτό και η  OBTA, που ερχόταν όλο και πιο κοντά στην εξουσία στο Ζουζούη, έπρεπε να συνθλιβεί.
Ηγέτιδα της ΟΒΤΑ είναι η χαρισματική 55χρονη Μιλάγρο Σάλα. Ανήλθε στην ηγεσία μέσα από τη δουλειά της στα εργατικά σωματεία, το Περονιστικό κίνημα και το κίνημα των Ιθαγενών. Την τελευταία δεκαετία, οι πολιτικοί της Ριζοσπαστικής Πολιτικής Ένωσης (ΡΠΕ), που κυβερνά το Zουζούη, προσπάθησε να υποσκάψει και καταστρέψει τη βάση που δημιούργησε η Σάλα και η ομάδα Τουπάκ Αμάρου. Κατηγόρησαν μέλη της οργάνωσης, και τη Σάλα συγκεκριμένα, για διαφθορά και για απόπειρες δολοφονίας. Όταν ο Χεράρδο Μοράλες της ΡΠΕ εξελέγη κυβερνήτης το 2015, κατηγόρησε την οργάνωση [Τουπάκ Αμάρου] για σχεδιασμό βίαιων ενεργειών που προετοίμαζε στην περιοχή διοίκησής του. Η Σάλα αρνήθηκε κατηγορηματικά, η Οργάνωση ξεκίνησε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στη Ζουζούη, και ο Μοράλες έδωσε εντολή να συλληφθεί η Σάλα. Από κει ξεκίνησαν όλα.
Η Δικτατορία του Λευκού Άνδρα
Μια φωτεινή μέρα του Σεπτέμβρη, στο Μπουένος Άυρες, συνάντησα τη δικηγόρο της Μιλάγρο Σάλα, την Ελισαμπέτ Γκόμεζ Αλκότρα, που μου μίλησε για την υπόθεση και τα παρακλάδια της. Οι κρατικές κατηγορίες κατά της Σάλα, κλιμακώθηκαν γρήγορα.  Από την διαδήλωση στην διαφθορά και από κει στην οργάνωση απόπειρας δολοφονίας. Οι κατηγορίες είναι απίστευτες και παρανοϊκές. Το 2018 το ποινικό δικαστήριο της Ζουζούη απέρριψε την κατηγορία ότι η Σάλα είχε διατάξει την (αποτυχημένη) δολοφονία του [πολιτικού της αντιπάλου] Αλμπέρτο Καρντόζο το 2007. Όταν η Μιλάγρο Σάλα άκουσε την απόφαση, έκανε λόγο για μια «μικρή ακτίδα ελπίδας». Η δήλωση της είναι καίρια. Στη φυλακή, αποπειράθηκε πολλές φορές να δώσει τέλος στη ζωή της. Τώρα, χάρη στην διαμεσολάβηση της Δι-αμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Ηνωμένων Εθνών, βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Όμως οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν ενεργές. Τις έχτισαν γύρω της, ολόκληρο βουνό, για να την πνίξουν.
Η Αλκόρτα είναι ευφυής και δυναμική δικηγόρος. Δεν έχει χρόνο για ημίμετρα. Η Αργεντινή, μου είπε, είναι «μια δικτατορία του Λευκού Ανδρα». Κυνηγούν αυτή τη γυναίκα, την ιθαγενή γυναίκα, με οξυμένες τις αισθήσεις τους στην αναζήτηση για εκδίκηση. Και μόνον η βαρβαρότητα της επίθεσης κατά της Σάλα, «πάγωσε» την ίδια της την οργάνωση. Δεν έχουν γίνει διαδηλώσεις εδω και τρία χρόνια στο Ζουζούη, κυρίως λόγω της φυλάκισής της. Η σύλληψη της Σάλα, μου λέει η Γκόμεζ Αλκόρτα, έστειλε σε όλη την Αργεντινή το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές διαδηλώσεις των ιθαγενών.
Είμαστε Όμηροι
Τα τελευταία χρόνια, έχουν κλιμακωθεί οι διαμαρτυρίες διαφόρων ιθαγενών κοινοτήτων σε όλη την Αργεντινή. Στην Παταγωνία, λόγου χάριν, ακτιβιστές της κοινότητας Μαπούτσε πολέμησαν για να υπερασπιστούν και να επανακτήσουν τη Γη τους. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μαουρίσιο Μάκρι [ο οποίος έχασε τις εκλογές του Οκτώβρη 2019], είχαν παρασχεθεί , σε πολυεθνικές, εταιρίες εξορύξεων και αγρο-επιχειρήσεις, υποσχέσεις για εκμετάλλευση των γαιών που διεκδικούν οι Μαπούτσε. Η κυβέρνηση Μάκρι άσκησε βάρβαρη καταστολή κατά των ακτιβιστών. Οι δολοφονίες του Σαντιάγο Μαλδονάδο και του Ραφαέλ Ναχουέλ είναι οι πιο ξεκάθαρες επιιπτώσεις αυτής της καταστολής. Και οι δύο δολοφονήθηκαν ενώ υπερασπίζονταν τη γη των Μαπούτσε, ο πρώτος στην κοινότητα Αντίσταση Που Λόφεν εναντίον του Λουσιάνο Μπένετον, της γνωστής Ιταλικής εταιρίας ρούχων, και ο δεύτερος αγωνιζόμενος για την κοινότητα Βινκούλ Μαπού.
Άνθρωποι σαν το Μάκρι και την υπουργό του της Δημόσιας Τάξης, Πατρίσια Μπούλριχ, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τους Μαπούτσε. «Είναι βίαιες ομάδες» είπε η Μπούλριχ, «που δεν αποδέχονται το Σύνταγμα και τα Εθνικά Σύμβολα». Η γλώσσα των Μαπούτσε γίνεται αντικείμενο χλευασμού, η παράδοσή τους είναι απορριπταία. Η Αργεντινή, υπό τον Μάκρι και τους ομοίους του, έχει εδώ και χρόνια γενοκτονική τακτική απέναντι σε ομάδες όπως οι Μαπούτσε.  H ηγέτις των Μαπούτσε, η Λόνκο [προεστή] Χουάνα Καλφουνάο, είχε πει στο Ματ Γιάνκυ, «είμαστε όμηροι κρατών που δεν αναγνωρίζουν την εθνότητά μας, ως Μαπούτσε».
Για την κυβερνώσα τάξη της Αργεντινής, «η Μαδρίτη είναι πιο κοντά στο Μπούενος Άυρες απ’ ότι η Λα Παζ», λέει η Γκόμεζ Αλκόρτα. Για ανθρώπους σαν το Μάκρι, μου λέει, οι Μαπούτσε «δεν υφίστανται καν». Η επίθεση κατά των ιθαγενών, είτε είναι οι Μαπούτσε στην Παταγωνία είτε η Σάλα στη Ζουζούη, «είναι ένας πόλεμος εναντίον όσων δεν υπάρχουν». 
Ελευθερώστε τη Μιλάγρο
Η Μιλάγρο Σάλα είπε ότι ο Γεράρδο Μοράλες, ο κυβερνήτης της Ζουζούη και βασικός της αντίπαλος, φοβάται να την αντιμετωπίσει σε μια εκλογική διαδικασία. Η Σάλα είναι κοντύτερα στην Κριστίνα Φερνάντεζ ι Κιρσνερ, την πρώην πρόεδρο [και νυν αντιπρόεδρο]. Ο Γεράρδο Μοράλες είναι άνθρωπος του Μάκρι. Η δίωξη της Μιλάγρο Σάλα είναι πολιτική και όχι νομική. Οι κατηγορίες και οι αντιπαραθέσεις έμπροσθεν δικαστηρίων θα συνεχιστούν. Αλλά το θέμα, δεν είναι θέμα δικαστηρίων. Η νίκη της Κριστίνα – όπως την αποκαλούν οι Αρχεντίνοι – θα επαναφέρει το ζήτημα Σάλα στο προσκήνιο.
Είναι τέσσερις οι λόγοι που η Μιλάγρο Σάλα δεν έχει χάσει ακόμη.
Πρώτον, μεταφέρθηκε από την προδικαστική απομόνωση σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Δεύτερον, παραμένει ζωντανή – κατι πολύ σημαντικό, αν σκεφτούμε τις δολοφονίες Μαλδονάδο και Ναχουέλ.
Τρίτον, η κυβέρνηση Μάκρι επετέθη βίαια κατά της οργάνωσης Τουπάκ Αμάρου και των μελών της, καταστρέφοντας οκτώ χιλιάδες (8.000) σπίτια, τρία σχολεία και ένα νοσοκομείο. Αυτό δε λύγισε την κοινότητα στη Ζουζούη, που δεν αρνήθηκε την ηγέτιδά της, Σάλα.
Τέταρτον, δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν την υπόθεση. Αφίσες και ζωγραφιές της Μιλάγρο βρίσκεις σε όλη την Αργεντινή, από άκρη σε άκρη. Ελευθερώστε τη Μιλάγρο [Liberen a Milagro], γράφουν.
«Η υπόθεση Μιλάγρο Σάλα δεν τελείωσε», λέει η Γκόμεζ Αλκόρτα. Οταν αφεθεί ελεύθερη, η Μιλάγρο Σάλα θα είναι και πάλι ηγέτιδα της πατρίδας της και, πια, λόγω της υπόθεσης, σύμβολο του αγώνα κατά του καθεστώτος. Θα είναι μια τεράστια νίκη αν η Μιλάγρο Σάλα, μια ιθαγενής γυναίκα, ανέλθει από το κελί της φυλακής στα ανώτερα κλιμάκια του πολιτικού κόσμου της Αργεντινής.
*Η δικηγόρος της Μιλάγρο, Γκόμεζ Αλκόρτα, ανέλαβε υπουργός Ισότητας στη νέα κυβέρνηση της Αργεντικής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019
Ρεπουπλικάνος γερουσιαστής: Οι ΗΠΑ πρέπει να καταργήσουν τα καταναγκαστικά μέτρα κατά της Βενεζουέλας

Ο Richard Black, αμερικανός γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βιρτζίνια, ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και της Βολιβίας και να καταργήσουν τα καταναγκαστικά μέτρα εναντίον του λαού της Βενεζουέλας.
Ο γερουσιαστής είπε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να άρει τον αποκλεισμό και τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, επειδή προκαλούν "αδιανόητο πόνο", κυρίως με το να εμποδίζουν τη χώρα να εμπορεύεται το πετρέλαιο της.
Δεν μπορούν να θρέψουν το λαό τους επειδή εμείς έχουμε μπλοκάρει κάθε πηγή εσόδων, είπε και τόνισε επίσης ότι "Εμείς (οι Ηνωμένες Πολιτείες) πρέπει να αφήσουμε ήσυχη τη Βενεζουέλα. Αφήστε τους στην ησυχία τους. Ας τα βρούνε εκείνοι με την κυβέρνηση τους. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλο τον κόσμο", είπε.





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019
Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις παρεμβατικές δηλώσεις των Josep Borrell και Michelle Bachelet

Η Mπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις τόσο του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Josep Borrell, όσο και της Εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet, σχετικά με την λειτουργία των θεσμών της Βενεζουέλας.
Η εμμονή που δείχνουν και οι δύο διεθνείς οργανισμοί σε σχέση με τη Βενεζουέλα, αντικατοπτρίζει μια άνευ προηγουμένου μεροληψία και μια προφανή έλλειψη διπλωματικής και επαγγελματικής αυστηρότητας. Μέσω των επεμβατικών θέσεων τους, οι οργανισμοί αυτοί επιδιώκουν να παρέμβουν στις διαδικασίες που προωθεί το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας για τη διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής ειρήνης.
Επιπλέον, οι πολιτικές απόψεις που προωθούν αποτελούν απαράδεκτες εισβολές στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, αντιπροσωπεύουν μια έκκληση για παράβαση των νόμων και της έννομης τάξης της Βενεζουέλας και τελικά μεταφράζονται σε υπόγεια στήριξη στους βίαιους πολιτικούς παράγοντες που έχουν επιχειρήσει κατά της σταθερότητας και της δημοκρατίας της Βενεζουέλας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους 2019.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι συμβαίνει στην Γαλλία και δεν θα το μάθετε ποτέ από τα κανάλια
26.12.2019 | 11:56
Καλές γιορτές και με το καλό κι εδώ γενική απεργία διαρκείας μπας και γίνει κάτι...
Και να υπενθυμίσω τι άλλο γίνεται στη Γαλλία που δεν θα τα δείτε στα κανάλια, εκτός από τις μπαλαρίνες που απεργούν στην Όπερα του Παρισιού και βγαίνουν και χορεύουν πλέον δωρεάν για όλους στο δρόμο... Φτωχοποιημένα Kίτρινα Γιλέκα στη Νότιο Γαλλία μπαίνουν στα σουπερ μάρκετ Carrefour, γεμίζουν καροτσάκια με τρόφιμα και φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, φωνάζοντας «Θέλουμε κι εμείς να κάνουμε Χριστούγεννα», ώσπου να τους σταματήσει η ασφάλεια του καταστήματος και η αστυνομία αλλά όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε...
Άλλα Κίτρινα γιλέκα, ντυμένοι αγιοβασίληδες πάνε στα γραφεία βουλευτών του Μακρόν να πούνε τάχαμους τα κάλαντα και τους τα ψέλνουν για τα καλά από κοντά τραγουδώντας χαρωπά, με ρυθμό και με στιχάκια, ώσπου να τους πετάξουν έξω. Εξοργισμένοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, κατά βάση πολυεθνικές, που απολύουν κόσμο, καταλαμβάνουν τις εν λόγω επιχειρήσεις και καταστρέφουν 1.000 ή 100 ή ανάλογο αριθμό πακέτων εμπορευμάτων, ώστε να έρθουν στα ίσα με τον αριθμό των εργαζομένων που απολύονται ή με τις μέρες ανεργίας που υφίστανται ήδη αυτοί και οι οικογένειές τους...
Κίτρινα γιλέκα στα διόδια, επιβάλουν για όλους το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ώσπου να έρθει η αστυνομία, αλλά συνήθως αργεί...
Κίτρινο γιλέκο ανάπηρη, σε καροτσάκι, ποδοπατήθηκε από τα γαλλικά Ματ, στην Τουλούζ, δικάστηκε και πήγε ήδη στη φυλακή για μήνες, για αντίσταση κατά της αρχής...
Συνδικαλιστές εργαζόμενοι στη γαλλική ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα από πολυεθνικές τη νύχτα και ξαναβάζουν το ρεύμα στις φτωχογειτονιές, στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει...
Καθηγητές απεργούν στα λύκεια από τις 5 Δεκέμβρη, κι έτσι δεν είχαμε ελέγχους με βαθμούς Α τριμήνου. Λεωφορεία με φοιτητές και αλληλέγγυους, θα φύγουν από Παρίσι στις 24 Γενάρη το βράδυ για το Λονδίνο, να πάνε μπροστά στη φυλακή που αργοπεθαίνει ο Τζούλιαν Ασάνζ, για ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, απαιτώντας την απελευθέρωσή του ιδρυτή των Wikileaks που έχουν βαλθεί να τον ξεκάνουν γιατί άνοιξε τα μάτια του κόσμου σχετικά με τα εγκλήματα των ΗΠΑ και άλλων κυβερνήσεων, στο Ιράκ κλπ.
Άντε αυτά προς το παρόν, στην υγειά μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως ο ανυποψίαστος ηλικωμένος στο Μαρούσι είναι ασφαλίτης με ασύρματο
22/12/2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάρλεν Ντήτριχ | Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σώνει και καλά να αλλάξουν τον άντρα & όταν τον αλλάξουν, δεν τους αρέσει πια.
Μία από τις πιο τολμηρές γυναίκες όλων των εποχών, σύμβολο ερωτισμού, ένας Γαλάζιος Άγγελος, γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1901
Φόρεσε φράκο και ημίψηλο καπέλο, χλευάζοντας τις προκαταλήψεις για τη σεξουαλική της ταυτότητα. Ο Αδόλφος Χίτλερ τη λάτρευε. Εκείνη, όμως, τάχθηκε κατά του ναζισμού, “φτύνοντας στα μούτρα”, όπως λέγεται, τους απεσταλμένους του.
Η Μα ρία Μαγκνταλέν Ντίτριχ γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 27 Δεκεμβρίου 1901. Μαζί με την αδελφή της μεγαλώνουν με τις αυστηρές αρχές του αξιωματικού της αστυνομίας πατέρα τους και της συντηρητικής μητέρας τους. Ζει τα παιδικά της χρόνια μαθαίνοντας μουσική, ξένες γλώσσες και διαβάζοντας Γκέτε, Σίλερ και Ρίλκε. Μετά το θάνατο του πατέρα της, ο πατριός της είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται το μουσικό της ταλέντο και τη στέλνει σε ωδείο. Η Μάρλεν επιθυμεί να γίνει βιολονίστα. Δυστυχώς, όμως, ένας  τραυματισμός,  στο χέρι ανακόπτει την πορεία της. Αποφασίζει, λοιπόν, να γίνει ηθοποιός. Το 1923 γυρίζει την πρώτη της ταινία “Μικρός Ναπολέων”. Το 1924 παντρεύεται το νεαρό βοηθό σκηνοθέτη Ρούντολφ Σίμπερ, με τον οποίο αποκτά μια κόρη, και παρόλο που σύντομα χωρίζουν, δεν παίρνουν ποτέ διαζύγιο.
To 1930 γνωρίζει τον μέντορά της, τον Αμερικανό, αυστριακής καταγωγή, σκηνοθέτη Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ. Ζει μαζί του έως το 1935 και ξεκινούν τη συνεργασία τους. Γυρίζει μαζί του την ταινία που της χαρίζει διεθνή φήμη, το “Γαλάζιο Άγγελο”, μαγεύει με το τραγούδι της, αποχαιρετά τη Γερμανία, την καλωσορίζει το Χόλιγουντ, πρωταγωνιστεί στο “Μαρόκο”, στο “Σαγκάη Εξπρές” , στο “Κατάσκοπος Χ-27”,  στην “Τραγική τσαρίνα”.  Γίνεται το πολύτιμο απόκτημα της Paramount,η οποία μπορεί πλέον να αντιπαρατεθεί στη Metro Goldwyn Mayer, που φτιάχνει την περιουσία της χάρη στον άλλο μύθο, την Γκρέτα Γκάρμπο.
Όταν λήγει η συνεργασία της με τον Στέρνεμπεργκ, συνεχίζει να παίζει σε ταινίες, με διαφορετικό ύφος όμως. Ανάμεσά τους: “Σαρξ και διάβολος”, “Φλόγα και πάθος”, “Πονεμένο ρομάντζο”, “Μάρτυρας Κατηγορίας”, “Τα απόρρητα της Νυρεμβέργης”.
Η Μάρλεν Ντήτριχ δε διστάζει να δείξει το “ανδρόγυνο” στιλ της φορόντας ανδρικά κουστούμια και ημίψηλα καπέλα. Και οι Αμερικανοί διαφημιστές φτιάχνουν το σλόγκαν τους:“Η γυναίκα που ακόμα και οι γυναίκες μπορούν να λατρεύουν”.  Όταν ο Χίτλερ έχει κυριεύσει πια την Ευρώπη, η Ντήτριχ κάνει δηλώσεις κατά του ναζιστικού καθεστώτος. Ενισχύει τα θύματα του ναζισμού με δικά της χρήματα και παίρνει την αμερικανική υπηκοότητα. Αφοσιώνεται στην ψυχαγωγία των συμμαχικών δυνάμεων και τιμάται με το Αμερικανικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. “Είναι το μοναδικό σημαντικό πράγμα που έκανα στη ζωή μου” δηλώνει χρόνια αργότερα.
Η Μάρλεν Ντήτριχ είχε πει:
Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σώνει και καλά να αλλάξουν τον άντρα, και όταν το αλλάξουν δεν τους αρέσει πια
Για ποιο λόγο να συζητήσω μαζί σου. Έχω επείγουσα συνάντηση με το αφεντικό σου
  (τα τελευταία της λόγια, προς ιερέα που ήρθε να την εξομολογήσει)
Οι Λατινοαμερικάνοι είναι τρυφερά ενθουσιώδεις. Στη Βραζιλία σου ρίχνουν λουλούδια. Στην Αργεντινή σου ρίχνονται.
 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
πέρασα τα καλοκαίρια του 2006, 2007 και 2008 που ζούσαν σε ένα χωριό στην περιοχή Salfit της Δυτικής Όχθης. Ήμουν εκεί, στο πλαίσιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ειρήνης Γυναικών, για να τεκμηριώσω τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων στα χέρια του ισραηλινού στρατού. Οι Παλαιστίνιοι σε αυτήν την περιοχή μας κάλεσαν να έρθουν μάρτυρες, γνωρίζοντας ότι ένα Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα χρειαζόταν μια απόδειξη για το τι κάνει το Ισραήλ. Αυτή η μέρα είναι τώρα εδώ.
Στις 20 Δεκεμβρίου, ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ ανακοίνωσε ότι υπάρχει «εύλογη βάση για να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου» στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Πρόκειται για ένα ΜΕΓΑΛΟ βήμα προς την κατεύθυνση της κράτησης του Ισραήλ υπόλογου για την εγκληματική μεταχείριση των Παλαιστινίων.
Φυσικά ο Netanyahu ισχυρίζεται ότι αυτό είναι αντισημιτικό. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα αντισημιτικό για την κατοχή μιας κυβέρνησης υπεύθυνης για τις ενέργειές τους. Δεν υπάρχει τίποτα αντισημιτικό για να εξασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι απολαμβάνουν ζωές αξιοπρέπειας και ελευθερίας.
Μην κάνετε λάθος: η δημόσια πίεση ήταν καθοριστική για να πεισθεί ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ να προχωρήσει - και η πίεση από το κοινό θα είναι * κλειδί * για να πιέσει πίσω από τη συντριπτική διπλωματική πίεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να αποφύγει την υπόθεση ... Αυτό είναι όπου εισέρχεται η JVP.
Είναι ΠΟΛΥ χρόνος για να τερματιστεί η ατιμωρησία του Ισραήλ για δεκαετίες εκ προθέσεως, εκτεταμένων και έκδηλων παραβιάσεων των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σαρίφ πυροβολήθηκε από έναν ισραηλινό στρατιώτη ενώ βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος. Ο δολοφόνος του πήρε απλούς μήνες στη φυλακή.
Τέσσερα αγόρια από την οικογένεια Bakr βομβάρδιζαν παίζοντας κρυφτό και αναζητώντας μια παραλία. Ο ΙΜΟ ξεφορτώθηκε.
Σε εκατοντάδες περιπτώσεις όπως αυτές, δεν υπήρχε αξιόπιστο ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης που να μπορούν να στραφούν οι Παλαιστίνιοι - γι 'αυτό το ΔΠΔ είναι τόσο σημαντικό.
Και αυτό δεν αφορά μόνο τις αδικίες του παρελθόντος: το Ισραήλ συνεχίζει να παρακρατεί τακτικά και παράνομα παλαιστινιακά σπίτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΔΠΔ είναι τόσο σημαντικό: η απειλή ότι θα λογοδοτήσουμε για εγκλήματα πολέμου αναγκάζει ισραηλινούς αξιωματούχους να σκεφτούν δύο φορές.
Ήδη μια πιθανή έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) είναι το βασικό πράγμα που εμποδίζει τις μπουλντόζες να καταστρέψουν την παλαιστινιακή πόλη Χαν αλ-Αμάρ.
Πολλές εργασίες στο έδαφος μας έκαναν αυτό να είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε και πρέπει να το διατηρήσουμε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tα πανεπιστήμια του Βελγίου θα βγάζουν ιμάμηδες..Eκπαιδευτική μεταρρύθμιση εγχώριας παραγωγής ιμάμηδων στο Βέλγιο.
27/12/2019
Eκτός της εκπαίδευσης στα ολλανδικά και στην αραβική ξεκινώντας από Φλεβάρη στο Πανεπιστήμιο KULeuven,οι γαλλόφωνοι που θα επιθυμούσαν να γίνουν ιμάμηδες θα μπορ΄σεουν να παρακολουθήσουν ένα cursus από το Σεπτέμβρη στο Καθολικό Πανεπιστήμιο UCLouvain. Επ΄ευκαιρία θα δημιουργηθούν 2 πιστοποιητικά ανωτέρας διδασκαλίας….
Σύμφωνα με τη Le Soir, το α΄πιστοποιητικό «Islam και ζούμε μαζί», θα παρουσιάσει 12 cours καλύπτοντας μαθήματα-ύλη που αγγίζει τη γεωπολιτική, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους θρησκευτικούς λόγους στο internet. «Θρησκείες και κοινωνίες» είναι το όνομα του β πιστοποιητικού που περιλαμβάνει 11 μαθήματα/ύλη που θ΄αγγίζουν περισσότερο τις ανθρωπιστικές επιστήμες μέσω κυρίως παραδόσεις κοινωνικής ψυχολογίας , θρησκευτικής ιστορίας της Ευρώπης και πολιτική αγωγή. Η Académie de recherche et d’enseignement supérieur (Ares), που εγκρίνει όλα τα πανεπιστημιακά προγράμματα κατάρτισης στο γαλλόφωνο Βέλγιο,ήδη επικύρωσε αυτά τα 2 πιστοποιητικά το Μάη του 2019.
Οι 2 τομείς θα φέρουν ο καθένας συνολικά 20 πιστωτικές διδακτικές μονάδες 20 ετησίως.Η θεολογική κατάρτιση θα γίνεται στην Académie de formation et de recherches en études islamiques (Afor) δημιουργημένη από το Εκτελεστικό των Μουσουλμάνων (Exécutif des musulmans) (EMB). Η διδασκαλία στο Afor μπορεί να επιτελεστεί παράλληλα με εκείνα που είναι διαθέσιμα σε πανεπιστήμια KUL και UCL για τουλάχιστον 4 έτη (και όχι 6 όπως ανακοινώθηκε από τον φλαμανδικό τύπο).
Ο Πρόεδρος της Afor ο Salah Echallaoui δήλωσε ικανοποιημένος που βλέπει να τελεσφορεί αυτή η υπόθεση που άρχισε το 2016 : «αυτό εγγράφεται στην θέλησή μας να εφαρμόσουμε ένα islam του Βελγίου. Η επιθυμία μας είναι να μην γίνει κλήση ιμάμηδων από εξωτερικό. Κι αν ακόμη οφείλουμε να το κάνουμε στο μέλλον, θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε μια ισοτιμία διπλωμάτων όπως μια συμπληρωματική εκπαίδευση.»
«Αυτό είναι κάπως σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα »,αναφωνεί χαρούμενος ο ιμάμης Franck Hensch. Σε συνέντευξή του στην L’Avenir, o imam από το Βερβιέ διηγείται: «είδα πολλούς νέους ενδιαφερόμενους για το cursus αλλά φοβούνταν […] ότι έχουν ένα πτυχίο που δεν θα είναι αναγνωρισμένο από Βέλγιο.Εδώ η πανεπιστημιακή πλευρά του cursus είναι τόσο πιο σημαντική που απαντά σε όλες τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων μας».Ο αξιωματούχος μουσουλμάνος βλέπει τη συνεργασία του EMB με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως ένα «πολύ καλό νέο» και μια «μορφή αναγνώρισης της μουσουλμανικής κοινότητας του σήμερα». sudinfo 27/12/19
Το Βέλγιο έχει το δόγμα της ”ανοχής” δηλ. του ουδετερόθρησκου με την έννοια όχι του αποκλεισμού όλων των θρησκειών αλλά της ένταξης όλων των θρησκειών.Το ισλάμ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Βέλγικο Σύνταγμα μεταξύ των 5 αναγνωρισμένων θρησκειών από το 1974 από εδώ απορρέουν προνόμια και γι αυτό όπως η διδασκαλία του στα σχολεία η ανέγερση τζαμιών η χρηματοδότηση ιμάμηδων κλπ
Το Βέλγιο καρδιά της ΕΕ επιχειρεί να μας πείσει με αυτή την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση εγχώριας παραγωγής ιμάμηδων ότι θέλει να δημιουργήσει ένα ισλάμ του Βελγίου όπως προαναφέρεται με την έννοια του πιο ελεγχόμενου. Είναι στη λογική του σοφιστικέ ισλάμ που επιχείρησε για χρόνια η Γαλλία κι απέτυχε παταγωδώς αφού φτάσαμε στα γεγονότα του Charlie hebdo στο Stade de France κλπ.
Επίσης το Βέλγιο είναι η α΄χώρα της Ευρώπης αναλογικά με πληθυσμό της σ’ εξαγωγή τζιχαντιστών σε Συρία, Ιράκ πόσο τελικά το ωφέλησε η πολιτική της ”tolerance” στο να γίνει η πίσω βάση της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας γιατί σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το νέο σχέδιο αυτό.
Tα χτυπήματα σε μετρό Βρυξελλών, σε Ζaventem από καμικάζι τα χτυπήματα στο Παρίσι που έγιναν από καμικάζι των Βρυξελλών του δήμου saint jean molenbeek η ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε διαμέρισμα της πρωτεύουσας της ΕΕ από το χτύπημα στο τρένο στη Μαδρίτη και πολλά ακόμη αποδεικνύουν πως η στρατηγική της απέτυχε παταγωδώς αντί να την ανασκευάσει την επεκτείνει..με δοκιμασμένες στην αποτυχία συνταγές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: ''H Toυρκία εργάζεται σκληρά για να σταματήσει το μακελειό στο Ιντλίμπ όπου Ρωσία, Συρία, Ιράν σκοτώνουν χιλιάδες πολίτες.'' Αποδεικνύεται φιλότουρκος … / Ο Τραμπ προστάτης της Αλ Νούσρα στο Ιντλίμπ…..
26/12/2019
«Η Ρωσία, η Συρία και το Ιράν σκοτώνουν ή είναι καθοδόν να σκοτώσουν χιλιάδες αθώους πολίτες στην επαρχία Ιντλίμπ. Μην το κάνετε αυτό! Η Τουρκία εργάζεται σκληρά για να σταματήσει αυτό το μακελειό», γράφει σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.Αποδεικνύεται μέγας φιλότουρκος.
Αλλά αυτή η θέση Τραμπ πολύ πιο δυστυχώς είναι και η θέση της Ελλάδας της πολιτικής και τύπου της για 7 χρόνια με την Τουρκία κατά της Συρίας..κι όμως ”η Συρία έκανε τόσα πολλά για την Ελλάδα”…
Από την άλλη αποκαλύπτει αυτό που τα ελληνικά ΜΜΕ και η ελληνική πολιτική δεν αποδέχονται ότι δηλ. στη Συρία διαδραματίζεται ένας μεγάλος αποικιοκρατικός πόλεμος 7 χρόνια τωρα στον οποιο νίκησε η Συρία με τους συμμάχους της..
Eπίσης ο Τραμπ υποστηρίζει ωμά το άντρο της τρομοκρατίας της Αλ Κάιντα της συριακής της πτέρυγας που είναι το Ιντλίμπ κι από όπου ως χθες ο Γκολάνι ο αρχηγός της έβγαζε μηνύματα..Προσπαθεί να σώσει τους πληρεξούσιους μισθοφόρους του που μακελάρισαν όλη τη Συρία…Δεν θα υπάρξουν γκρίζες ζώνες στη Συρία όλη η Συρία και η τελευταία σπιθαμή θα απελευθερωθεί..Κλαυθμηρίζει για αμάχους μήπως αυτή δεν ήταν η ρητορική τύπου και ΗΠΑ 7χρόνια μην ελευθερώσετε τη δυτική Δαμασκό γιατί υπάρχουν άμαχοι μην ελευθερώστε Χαλέπι μην ελευθερώστε Χομς μην ελευθερώσετε Β Χάμα, Ντάρα κλπ με αυτή τη λογική θα παρέδιδαν όλη τη χώρα στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και την Αλ Κάιντα..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LNA: 19 Σύριοι τρομοκράτες του FSA σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λιβύη..
26/12/2019
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές ο αριθμός των ”μαχητών” που η Τουρκία από το αεροδρόμιο Κων/πολης μετέφερε στη Λιβύη είναι ως τώρα 200.Μεταφέρθηκαν από το Ιντλίμπ για να πολεμήσουν στις τάξεις του GNA.Υπάρχουν αναφορές ότι αρκετοί Σύριοι μαχητές έχουν ήδη φτάσει στη Λιβύη μέσω του αεροδρομίου της Djerba. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του LNA ανακοίνωσε επίσημα πριν μια εβδομάδα ότι 19 ”μαχητές”, συμπεριλαμβανομένων 11 που είχαν τη συριακή ιθαγένεια, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή καθώς αγωνίζονταν με δυνάμεις GNA δυνάμεις κοντά στην πόλη Σύρτη.
Την περασμένη εβδομάδα, οι λογαριασμοί FB προσκείμενοι στη ”συριακή αντιπολίτευση” τουρκικών συμφερόντων σ΄ανάρτησή τους ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν 2 μαχητές από την συριακή πόλη Harasta κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανήκοντας στις πολιτοφυλακές του GNA στην πόλη Tripoli της Λιβύης. H Toυρκία στρατολογεί από τις φράξιες του FSA τρομοκράτες και τους προωθεί στη Λιβύη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νετανιάχου είσαι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα – Όχι στον Αγωγό Φυσικού Αερίου East Med
Στις 2 Ιανουρίου στς 18:00μμ
Όλοι-ες έξω από το Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος με κατεύθυνση προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.
Ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού Μπένζαμιν Νετανιάχου, επισκέπτεται την χώρα μας μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων για να ολοκληρώσει το έγκλημα της Ανατολικής Μεσογείου.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, απευθύνει έκκληση στο δημοκρατικό λαό της Αθήνας , σε κάθε αγωνιστή , στις μαζικές οργανώσεις της πόλης , στις πολιτικές οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για μαζικό ξεσηκωμό . Η πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου καταδίκης αυτής της επίσκεψης είναι το ελάχιστο χρέος αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού αλλά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα εκ’μέρους του ελληνικού λαού που αρνείται να γίνει μέρος των σιωνιστικών σχεδίων και της υποτέλειας του από το Ισραήλ.
Η επίσκεψή Νετανιάχου στη χώρα μας γίνεται για την υπογραφή του αγωγού East Med. Του αγωγού φυσικού αερίου που έχει ως βάση την κλοπή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Παλαιστίνης και κατ’επέκταση της κλοπής των ορυκτών κοιτασμάτων του κυπριακού και του ελληνικού λαού.
Κάλουμε τον ελληνικό λαό όπως και κάθε φίλο της Παλαιστίνης να συμμετέχει σε αυτή την συγκέντρωση. Να πάρει μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και της Παλαιστίνης ως ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης των δύο λαών.
Μία συμβολική κίνηση που θα κάνει ξεκάθαρο πως ο ελληνικός λαός και εμείς ως μέρος του και ως εκπρόσωποι του, δεν συμφωνούμε με αυτές τις πολιτικές και δεν δεχόμαστε να ζούμε υπό την υποτέλεια του Ισραήλ!
Παράλληλα τονίζουμε πως το συμφέρον του ελληνικού λαού και της χώρας μας βρίσκεται στο πλευρό της Παλαιστίνης , στο πλευρό του άξονα της αντίστασης στη Μέση ανατολή , στις χώρες και τους λαούς που μάχονται τις επεμβάσεις του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού σε όλο το κόσμο .
Στις 2 Ιανουαρίου έχουμε μόνο ένα χρέος . Να νοιώσει ο Νετανιάχου την καυτή ανάσα του λαού της Αθήνας . Να καταλάβει εμπράκτως ότι ο ελληνικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό και είναι αδιάλλακτος εχθρός των καταπιεστών του.
-Απαιτούμε την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ όσο συνεχίζει τα εγκλήματα του εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
-Αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας
-Παλεύουμε ενάντια στην κλοπή της περιουσίας των λαών της Παλαιστίνης, της Κύπρου και της Ελλάδας
-Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή σε οποιαδήποτε πολεμική σύγκρουση για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων
Έξω ο Νετιανάχου απο την Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Λευτεριά στην Ελλάδα!
Μέτωπο Αντίστασης και αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάμπρος Γούλας: Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα καταργήθηκε;
27 Δεκεμβρίου 2019
Σε καταγγελία για την προσπάθεια των υπηρεσιών της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας να αποκομίσουν τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό/βασανισμό του στις 8 Νοεμβρίου από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, καταγγέλλει ο αναρχικός Λάμπρος Γούλας. Για τις απόπειρες, ενημερώθηκε κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού από υπάλληλο.
«Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν;» διερωτάται ο Λάμπρος Γούλας στη δήλωσή του, τονίζοντας ακόμη: «Με ενδιαφέρει όμως πολύ να μάθω ποιες είναι οι υπηρεσίες που ασχολούνται μαζί μου, τον λόγο της απασχόλησης τους με εμένα και πως γίνεται οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας γουστάρει να πηγαίνει και να κάνει αίτηση για να λάβει γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν εμένα και μόνο.»
Ολόκληρη η δήλωση:
Σήμερα βρέθηκα στον ευαγγελισμό να κάνω αίτηση να πάρω τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό/βασανισμό μου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις 8 Νοεμβρίου που μας πέρασε. Συμπληρώνω το χαρτί, το δίνω στην ευγενέστατη κυρία που με περίμενε στο γραφείο και μου λέει:’ Ωχ, είναι γνωστό αυτό το όνομα, νομίζω το έχω ακούσει πρόσφατα πάλι. Κάτσε μισό λεπτό να τσεκάρω.’ Μπαίνει στον υπολογιστή και πατάει το ονοματεπώνυμο μου (έχοντας έναν πολύ όμορφο διάλογο για τον τόπο καταγωγής μου και για το πόσοι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τους βαριά χτυπημένοι από τα ΜΑΤ το τελευταίο διάστημα), και τότε λέει’ Αχ ναι, μπράβο. Έχουν έρθει από δύο-τρεις υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας ακόμα και έχουν κάνει την ίδια αίτηση με εσένα! Θα πάρετε όλοι τα ίδια χαρτιά!’ Ειλικρινά δεν ξέρω από ποιες υπηρεσίες της αστυνομίας ενδιαφέρονται για το πόσο ξύλο έφαγα, αν είχα χτυπήματα σε ένα, δύο ή δέκα σημεία του σώματος μου και δεν με ενδιαφέρει κιόλας και πολύ. Με ενδιαφέρει όμως πολύ να μάθω ποιες είναι οι υπηρεσίες που ασχολούνται μαζί μου, τον λόγο της απασχόλησης τους με εμένα και πως γίνεται οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας γουστάρει να πηγαίνει και να κάνει αίτηση για να λάβει γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν εμένα και μόνο. Και αν πούμε πως η κρατική ασφάλεια έχει το δικαίωμα να το κάνει(που δεν το έχει) καθώς αυτή ασχολείται με την σύλληψη μου, οι υπόλοιπες υπηρεσίες της αστυνομίας, που επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα ποιες είναι, τι δουλειά έχουν να κάνουν παρόμοια αίτηση; Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν; Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα καταργήθηκε; Και αν ναι, πότε; Και τέλος πάντων, ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες;
Λάμπρος Γουλας
27/12/2019



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσω της σελίδας λευτερια στον Julian Ασάνζ
" Μην υποτιμάς την αξία των social media για να βοηθήσεις τον Julian Ασάνζ. Εάν μια μόνο δημοσίευση μοιραστεί μόλις 10 φορές, πολύ περισότερο 500 φορές, φτάνει σε νέα άτομα που μπορεί να έχουν ενημερωθεί ή να μην έχουν ενημερωθεί από τα κεφαλαιοκρατικά μέσα ενημέρωσης.
Δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε ενώ ο Ασάνζ είναι κοντά στο θάνατο, να κρατείται στην απομόνωση περιμένοντας μια δίκη για κατασκοπεία από μια χώρα στην οποία δεν έζησε ποτέ, όλα αυτά επειδή δημοσίευσε στοιχεία εγκλημάτων πολέμου."




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ινδιάνος πολεμιστής Λεόναρντ Πελτιέ μπαίνει στο 44ο χρόνο στις φυλακές των ΗΠΑ
Ήμουν πολεμιστής από την ηλικία των εννέα ετών. Στα 73 μου, ακόμα αισθάνομαι πολεμιστής. Βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Χρειάζομαι σήμερα την υποστήριξή σας. Μια μέρα φυλακής ακόμα, για μένα είναι μια ολόκληρη ζωή αυτών που βρίσκονται έξω από δω, γιατί είμαι απομονωμένος από τον κόσμο».
Φυλακισμένος για 43 χρόνια, έχοντας καταδικαστεί με εξόφθαλμα κατασκευασμένα στοιχεία (που αργότερα οι φυσικοί αυτουργοί το ομολόγησαν), ο ινδιάνος Λεόναρντ Πελτιέ βρίσκεται για 42 ολόκληρα χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ.
Μπαίνοντας στο 43ο έτος κράτησης, απευθύνει ένα γράμμα – κραυγή ελευθερίας από την φυλακή που μεταξύ άλλων αναφέρει:
6 Φεβρουαρίου 2018
Χαιρετίζω την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου
Είμαι συγκλονισμένος, γιατί σήμερα μπαίνω στο 43ο έτος φυλάκισης. Τα τελευταία χρόνια είχα τόσες ελπίδες να μπορέσω να βγω και να γυρίσω με την οικογένειά μου στη Βόρεια Ντακότα. Και όμως, είμαι εδώ, το 2018 εξακολουθώ στα 73 μου χρόνια να αγωνίζομαι για την ελευθερία μου.
Δεν θέλω να φανώ αχάριστος σε όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τους αγαπώ, τους σέβομαι και τους ευχαριστώ για όλη την αγάπη που μου έχουν δείξει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι κουρασμένος, οι αρρώστιες μου μου προκαλούν πόνο, με μικρά διαστήματα ανακούφισης, που πολλές φορές διαρκούν μέρες ολόκληρες. Πρέπει να υποβληθώ σε μία εγχείριση στην καρδιά και έχω και άλλα προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ανεύρυσμα αορτής που μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή, προστάτη και αρθρίτιδα στο ισχίο και τα γόνατα.
Δεν νομίζω ότι έχω άλλα δέκα χρόνια και αυτά που μου μένουν θέλω να τα περάσω με την οικογένειά μου. Τίποτα δεν θα μου έδινε μεγαλύτερη ευτυχία, από το να μπορέσω να αγκαλιάσω τα παιδιά μου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μου.
Δεν ήρθα στη φυλακή για να γίνω πολιτικός κρατούμενος. Εντάχθηκα στην αντίσταση της φυλής μου από την ηλικία των εννέα ετών. Η αδερφή μου, ο ξάδερφος μου και εγώ, απαχθήκαμε και μας έκλεισαν σε ίδρυμα. Αυτό είχε έναν φοβερό αντίκτυπο στη ξαδέρφη μου Παολίν και σε μένα. Αυτό το ίδιο συναίσθημα με βασανίζει όταν σκέφτομαι αυτά τα 42 χρόνια της παράνομης κράτησης.
[…] Ήμουν πολεμιστής από την ηλικία των εννέα ετών. Στα 73 μου, ακόμα αισθάνομαι πολεμιστής. Βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Χρειάζομαι σήμερα την υποστήριξή σας. Μια μέρα φυλακής ακόμα, για μένα είναι μια ολόκληρη ζωή αυτών που βρίσκονται έξω από δω, γιατί είμαι απομονωμένος από τον κόσμο.
Συνεχίζω να νιώθω δυνατός μόνο χάρη στην υποστήριξή σας, μέσω προσευχών ακτιβισμού και δωρεών που κρατούν νομικά ζωντανή την ελπίδα μου.
Στο πνεύμα του Τρελού Αλόγου
Doksha
Λεόναρντ Πελτιέ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κέβιν Σπέισι παει επισκεψη στο κρατος απαρχαιντ και φοραει και το χαρακτηριστικό εβραϊκό καπελάκι ,το κιπά
ξερουμε οτι στο Χόλιγουντ το φιλοισραηλινο λόμπι είναι πολύ ισχυρό
παει να δηλωσει θαυμαστης του κρατους απαρχαιντ ο Σπέισι
τι κριμα,τοσο ταλαντουχος και τοσο καλπικος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 13 εκατομμύρια Γάλλοι (από τα 67 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της χώρας) ζουν σε καθεστώς ενεργειακής ένδειας μην μπορώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Λαϊκό Μέτωπο καλεί την Ελλάδα να συλλάβει τον Νετανιάχου ως "εγκληματία πολέμου"
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ζήτησε από τον ελληνικό λαό και τις προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις να εμποδίσουν την επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ως «εγκληματία πολέμου», κατά την επερχόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, προγραμματισμένη για τις 2 Ιανουαρίου, για να συζητήσουν τα έργα αερίου και τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ.
Ο Πρόεδρος τόνισε σε δήλωσή του την "ανάγκη να αντιμετωπιστεί η επίσκεψη του Νετανιάχου, να αποτραπεί η υποδοχή του και η καθιέρωση σχέσεων με τη φασιστική σιωνιστική οντότητα και να ζητηθεί τη σύλληψή του και τη δίκη του ως εγκληματία πολέμου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου".
Επισημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει είναι μια προσπάθεια της κατοχής με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν την ηγεμονία τους στις μεσογειακές χώρες στο πλαίσιο των σχεδίων τους για τον έλεγχο της περιοχής και την καταστροφή του πλούτου της και για την προστασία της κατοχής και των κακόβουλων σχεδίων επέκτασης στην περιοχή.
Το Λαϊκό Μέτωπο εκτίμησε τις θέσεις των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων και των κινήσεων αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό μας λαό στην Ελλάδα, τονίζοντας την εμπιστοσύνη του στην ανταπόκριση των επαναστατικών δυνάμεων στην έκκληση του παλαιστινιακού λαού να μποϊκοτάρει την κατοχή και να προσπαθήσει να την απομονώσει σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Είπε ότι αυτή η επίσκεψη έρχεται «υπό το φως της καταπάτησης των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού από την κατοχή και του αποκλεισμού του από τη Λωρίδα της Γάζας και της συνεχούς οικοδόμησης οικισμών, της λεηλασίας της γης και του πλούτου και της σύλληψης περισσότερων από 6.000 ανδρών και γυναικών που κρατούνται στις φυλακές».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 Δεκεμβρίου .
Χριστουγεννιάτικο ξέπλυμα της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, λαμβάνει χώρα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης μέσω της εκδήλωσης Το Θαύμα Των Χριστουγέννων, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Ουκρανών στην Ελλάδα- Βορυσθένης ΑΜΚΕ.
Πρόκειται για την ΜΚΟ «Βορυσθένης, Greece-UkraineBusinessHub», η οποία κινείται στην βάση της "προώθησης της ουκρανικής επιχειρηματικότητας και προϊόντων στην Ελλάδα", ενώ συμμετέχει σε κινητοποιήσεις στο πλευρό της ουκρανικής πρεσβείας, καλώντας σε "στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας" και "ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, καθώς και την Μαύρη και Αζοφική Θάλασσα".(βλ. http://borysthenes.gr/…/466-h-diamartiria-ths-oukranikis-ko…)
Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε πως η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, εμφανίζεται ως ένα "συνεργατικό εγχείρημα" του
"παγκόσμιου κινήματος" Impact Hub. Στην ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήματος, ανάμεσα στους χρηματοδότες διακρίνονται η Αμερικάνικη Πρεσβεία, η Κομισιόν(ΕΕ), το Βρετανικό Συμβούλιο και η τράπεζα JP Morgan.