Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Δευτερα 30 Δεκεμβριου 2019


Chapeau, σύντροφε Πελετίδη
της Έλενα Ακρίτα
29 Δεκεμβρίου 2019
Μπορεί ο τίτλος να μη δένει αρμονικά με το ΚΚΕ (μα «chapeau σύντροφε», σοβαρά τώρα;) αλλά εμείς των βορείων προαστίων έτσι μιλάμε σε σας τους αιμοσταγείς κομμουνιστάς, κύριε δήμαρχε. Της καρδιάς μας.
Γιατί δήμαρχο της καρδιάς μας ανέδειξε τον Κώστα Πελετίδη η εκπνοή του 2019. Φέτος ειδικά που συνδέει το όνομά του με ένα μεγαλόπνοο έργο. Τη δημιουργία ενός μεγάλου ξενώνα που θα στεγάζει 100 άστεγους συνανθρώπους μας. Θα τους προσφέρει στέγη, τροφή, σιγουριά και πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια.
Μεγάλη ιστορία τι να λέμε. Μεγάλη υπόθεση. Καλά κι άγια τα έλατα και τα λαμπάκια – όλα χρειάζονται – όμως εδώ ένας κομμουνιστής δήμαρχος με όραμα αποδεικνύει πως η αγάπη δεν είναι καλά και ντε «χριστιανική». Ούτε έχει να κάνει απαρεγκλίτως με το «πνεύμα των Χριστουγέννων». Η αγάπη είναι αγάπη, τελεία. Οχι αυτό το σίχαμα που δίνουμε φιλοδώρημα στα κάλαντα και νομίζουμε πως είμαστε η αγία Τερέζα. Ή που δωρίζουμε στον «φτωχό» το πουλόβερ το παλιό και τη σκισμένη φούστα.
Τα χρόνια τα παλιά, οι κυρίες της Φιλοπτώχου επισκέπτονταν τους φτωχομαχαλάδες κι έδιναν στους ταπεινούς και καταφρονεμένους – με την άκρη του κόκκινου νυχιού γιατί τους σιχαίνονταν – καλάθια με αποφάγια. Να φάνε κι αυτοί οι κατακαημένοι μια φορά τον χρόνο. Κάπως έτσι εννοούμε – ακόμα – την αγάπη προς τον πλησίον.
Ο Πελετίδης ξέρει τι εστί επί της ουσίας προσφορά. Ξέρει πως άλλο φιλανθρωπία κι άλλο αλληλεγγύη. Το ξέρει στη θεωρία και το εφαρμόζει στην πράξη. Ηδη οι περισσότεροι άστεγοι του Δήμου Πάτρας φιλοξενούνταν σε πανσιόν με έξοδα της τοπικής κοινότητας. Τώρα, επιτέλους, υλοποιείται ένα έργο που θα προσφέρει μια μονιμότερη λύση στη χαίνουσα πληγή των άστεγων συνανθρώπων μας.
Φέτος στην Πάτρα, οι αιτήσεις για το σχετικό επίδομα πλησιάζουν τις 800, ενώ έχουν εγκριθεί κάτι λιγότερο από τις μισές. Γι’ αυτό ο ξενώνας στο κτίριο Γούναρη και Μπουκαούρη δίνει σχήμα και μορφή στην έννοια της αλληλεγγύης. Ηδη ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έχουν δημιουργήσει μια τράπεζα τροφίμων και διαθέτουν βαν ζεστού φαγητού και διανομής σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς σε 13 σημεία σε ολόκληρη την πόλη. Γι’ αυτό και εύλογα διεκδικούν χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για μόνιμο προσωπικό που να εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες, που έχουν την ανάγκη των υπηρεσιών τους.
Θυμάμαι πριν από κάνα δίμηνο περίπου, την παρέμβαση του δημάρχου για να αναβληθεί η έξωση μιας μάνας με τέσσερα παιδιά από το σπίτι τους που η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό. Η γυναίκα αυτή έδωσε αγώνα για να ενταχθεί το σπίτι στον νόμο περί προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την υπόθεση, όμως η ευαισθησία της δημοτικής αρχής ήταν παρούσα και οι δημότες της Πάτρας στάθηκαν στο πλευρό της άτυχης γυναίκας.
Ο Κώστας Πελετίδης είναι κομμουνιστής και λογικά τον ελεύθερο χρόνο του ξεσκίζει αστούς με το κονσερβοκούτι. Κι αν δεν το κάνει, οφείλει να ασχοληθεί άμεσα με το σπορ: μόνον έτσι ώστε θα δικαιώσει  τους φαντασιακούς μύθους «νομοταγών και νομιμοφρόνων». Αυτών που συγχέουν τη φιλανθρωπία με την αλληλεγγύη. Αυτών που πιστεύουν πως υπάρχει ένα και μοναδικό πρόσωπο της αγάπης: αυτό που συναντούμε σε ναούς και θρησκευτικά σωματεία.
Δεν ξέρω αν ο Πελετίδης σπίτι του στολίζει δέντρο, καραβάκι ή τίποτα απολύτως. Στο δικό μου το δέντρο, όμως, φέτος τον έβαλα ψηλά στην κορφή σαν το πιο λαμπρό αστέρι. Κι ας είναι λίγο άβολα εκεί πάνω, δεν πειράζει, άλλωστε μασάνε τα κομμούνια ταραμά;
ΥΓ: Καλή χρονιά να έχουμε. Ή έστω καλύτερη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα λεφτα της ελληνικης UNISEF «φαγωθηκαν» σε κλαμπ, μπουζουκια και άλλες «χλιδες»
Δεκ 22, 2018
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διασπάθισης χρήματος με εμπλεκόμενη την Unicef Ελλάδος καθώς τόσο το πόρισμα της έκθεσης της Deloitte, όσο και οι περιγραφές υπαλλήλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef είναι αποκαλυπτικά.
Προκαταρκτική εξέταση για την οικονομική διαχείριση στο ελληνικό παράρτημα της Unicef
Όπως έγινε γνωστό, στο ελληνικό τμήμα της UNICEF το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που συγκεντρώνονταν πήγαινε τελικά στις τσέπες μερίδας προϊσταμένων, οι οποίοι για δεκαετίες απομυζούσαν τα χρήματα της οργάνωσης για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι στενοί συγγενείς τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, υπάλληλος που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του σκανδάλου με την υφαρπαγή τουλάχιστον 2.000. 000 ευρώ κάθε χρόνο από τα ταμεία του φιλανθρωπικού οργανισμού εξηγεί:
«Μέχρι και για ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε γάμους».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος, άλλα χρήματα πήγαιναν σε πολυτελή ταξίδια, εξόδους σε ταβέρνες και αγορές οικιακού εξοπλισμού για τα σπίτια υπαλλήλων του ελληνικού γραφείου της Unicef. Τεράστια ποσά φέρεται να δίνονταν για να αγοραστούν πλακάκια μπάνιου και άλλα είδη ανακαίνισης, που αφορούσαν βεβαίως κατοικίες υπηρεσιακών παραγόντων.
«Εξαφανίστηκαν χορηγίες της τάξης των 340.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών και υπέκρυπταν την απάτη με την βοήθεια συνεννοημένων λογιστών. Όταν ξεκίνησε ο έλεγχος και ήταν προφανές ότι τίποτα δεν μπορούσε να αποκρύβει, άρχισαν απειλές κατά της οικονομικής ελέγκτριας που αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Μάλιστα υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός της σε μία σύσκεψη. Στη συνέχεια επιχείρησαν να αμφισβητήσουν το πτυχίο της και άρχισαν, υποτίθεται, να ρωτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς του δημοσίου για να επαληθεύσουν, χωρίς επιτυχία, την πλαστότητά του» σημειώνει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στο Βήμα.
Σε κάθε περίπτωση οι ατασθαλίες προέκυψαν και από πόρισμα της εταιρείας Deloitte που διενήργησε τον έλεγχο για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς και ύστερα από εντολή των κεντρικών γραφείων της Γενεύης. Η άκρη του νήματος βρέθηκε με την προκήρυξη της θέσης του οικονομικού διευθυντή, το καλοκαίρι του 2016. Η γυναίκα που επελέγη για τη θέση ανάμεσα σε 90 υποψηφίους και μετά από πολλές συνεντεύξεις που έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Γενεύη, ξεκίνησε να ερευνά τα οικονομικά του ελληνικού τμήματος.
Η Unicef στην Ελλάδα συγκέντρωνε περίπου 4.5-5 εκατ. ευρώ ετησίως, τα περισσότερα από δωρεές. Κύρια διαπίστωση ήταν ότι ενώ όλες οι εθνικές επιτροπές είχαν την υποχρέωση να αποδίδουν το 70% στη Γενεύη και στην βοήθεια για εκατομμύρια παιδιά και το 30% να πηγαίνει στα λειτουργικά τους έξοδα, στην Ελλάδα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
«Όταν άρχισα να εργάζομαι δέχθηκα προσκλήσεις από παλαιούς υπαλλήλους της εταιρείας για να φάμε μαζί και να γνωρισθούμε. Στην πορεία, μου έκαναν διάφορες προτάσεις για παράνομα οικονομικά οφέλη ή να μου δώσουν και ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ για να κατοχυρώσω την οικογένειά μου. Όμως οι έλεγχοι που άρχισαν να γίνονται αποδείκνυαν το εύρος των απατών. Όλοι ήταν υψηλόμισθοι ενώ υπήρχαν άτομα στις οικονομικές υπηρεσίες που έπαιρναν επίδομα ανθυγιεινού επαγγέλματος και ειδικών συνθηκών.
Μας είχε εντυπωσιάσει ότι παντού εμφανίζονταν να τοποθετούνται μεγάλες ποσότητες με πλακάκια, δείγμα ότι και εκεί υπήρχε κόλπο διασπάθισης χρημάτων.
Επιπλέον, δεν φαίνεται να είχαν καταχωρισθεί χρήματα παλιότερης χορηγίας του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία παρελάμβαναν, τμηματικά, υπάλληλοι της ελληνικής Επιτροπής. Ακόμη έκλεβαν χρήματα από τα ποσά που δίνονταν για τα καύσιμα των ΙΧ. Όταν έμαθαν οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων στην Γενεύη, τι συνέβαινε στην Ελλάδα, μας έλεγαν ότι αυτά δεν είχαν συμβεί ούτε στην Αφρική».
σχολιο.-  ..αυτό είναι παμπάλαιο !! αλλά τα λεφτά όλων των "επαγγελματίών" φιλάνθρωπων ακριβώς έτσι τρώγονται ΠΑΝΤΟΥ !!! όχι μόνο στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019
Συνεχίζονται οι διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Μεξικού και Βολιβίας

Οι εντάσεις μεταξύ του Μεξικού και της Βολιβίας διατηρούνται εξαιτίας των κατηγοριών της ντε φάκτο κυβέρνησης της Λα Πας εναντίον του προέδρου Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και της συνεχιζόμενης παρενόχλησης των μεξικανικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στην πόλη αυτή.
Από την περασμένη Δευτέρα υφίστανται καταγγελίες για το προσωπικό των βολιβιανών υπηρεσιών πληροφοριών στην πρεσβεία του Μεξικού, όπου εννέα πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Έβο Μοράλες είναι επί του παρόντος πρόσφυγες.

Αρκετοί διεθνείς οργανισμοί, όπως το κοινοβούλιο της Mercosur (Parlasur) και η Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Δικής μας Αμερικής-Σύμφωνο Εμπορίου των Λαών (Alba-TCP), κατήγγειλαν την πολιορκία.
Η Alba-TCP εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της για τη νομική δράση του μεξικανικού κράτους ενάντια σε μια τέτοια παρενόχληση που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τις συμβάσεις που ρυθμίζουν τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις στον κόσμο.
Ο υφυπουργός του Μεξικού για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, Μαξιμιλιάνο Ρέγιες, κατήγγειλε την πολιορκία και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των υπουργείων εξωτερικών ενόσω διατηρείται η υπερβολική αστυνομική και στρατιωτική παρουσία.
Σύμφωνα με τον μεξικανό αξιωματούχο, η χώρα πάντοτε ήταν υπέρ του διαλόγου ως το μόνο μέσο επίλυσης της διαμάχης και έδειξε την προθυμία της κυβέρνησής του να έχει μια «επίσημη, νομική και διπλωματική επικοινωνία», δήλωσε ο ψηφιακός χώρος WRadio.
Μέχρι σήμερα, το Μεξικό έχει στείλει 28 διπλωματικά σημειώματα για την επίλυση της διαφωνίας. Ωστόσο, οι συναντήσεις διαλόγου ακυρώνονταν συνεχώς.
Ισπανοί αξιωματούχοι επίσης παρέμειναν έγκλειστοι την Παρασκευή στην Πρεσβεία του Μεξικού στη Βολιβία αφού πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πρεσβεία για να ελέγξουν την κατάσταση των βολιβιανών ηγετών σε καθεστώς ασύλου.
Στο τέλος της συνάντησης, οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να εγκαταλείψουν το χώρο και ούτε επέτρεψαν την είσοδο του προσωπικού ασφαλείας τους, το γεγονός αναφέρθηκε από την πρέσβη του Μεξικού, Μαρία Τερέσα Μερκάδο μέσω ενός tweet που στη συνέχεια διαγράφηκε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Στην 1η φωτο διαδήλωση στο Αφγανιστάν, τότε που ήταν Λαϊκή Δημοκρατία πριν από 37 χρόνια περίπου.
-Στη 2η φωτο γυναίκες στο Αφγανιστάν στις μέρες μας, καλυμμένες με τη μπούργκα, μετά την επέμβαση της ''πολιτισμένης Δύσης'' και την εγκαθίδρυση φιλοαμερικάνικου καθεστώτος. Αν τις δουν στο δρόμο χωρίς τη μπούργκα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εκτελεστούν...
Ακολούθησαν Λιβύη, Ιράκ, Συρία .....

....η πρώτη φωτογραφία Αφγανιστάν δεκαετία 1980!!
...Γυναίκες σε διαδήλωση...
Δεύτερη φωτογραφία "γυναίκες" στο Αφγανιστάν 2019 !!
...γμτ το σπιτάκι σου Χίτλερ και αραβική άνοιξη της  CIA μαζί....
...και όσοι πολύ λυπάστε, να θυμάστε ότι μπορεί να γίνουν φωτογραφίες από το ΜΕΛΛΟΝ μας....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχε μεγάλη πλάκα σημερα το πρωί της Δευτερας η προσπάθεια των συστημικών ραδιοφώνων να " τιμήσουν" τον Μικρούτσικο: Σφιγγονταν, το έψαχναν, τάχα συγκινούνταν!
- έβαζαν τραγούδια " ανώδυνα", η Ελλάδα που πάει τη φεγγαραδα και στην καλύτερη η " πιρόγα"! Παραπερα κάνει τζιζ...
- ο πιο " ψαγμενος" ήταν ο ΣΚΑΪ( ναι, έκανε " αφιέρωμα"), ο οποίος ανελυε επί μία ώρα το "Ανεμολόγιο" ως απόδειξη της " ήττας" της αριστεράς!
- κι όσοι κατέφυγαν στον 105,5... Το αφιέρωμα περιελάμβανε την ομιλία του Θάνου για τα 100 χρόνια της ... Μαθηματικής Εταιρείας! ( Που πήγε το μυαλό σας; Σε ποια 100 χρόνια;)
Αφού δεν μπορείτε να τον " κοντυνετε", τι παιδευεστε;
Σχολιο.- Προφανώς ο κάθε πολιτικός χώρος τονίζει την πλευρά του Θάνου που "συμφέρει". Από τα επίσημα κατεστημενα κόμματα κ κατεστημενα ΜΜΕ (και το Κόκκινο εκεί ανήκει) υποβαθμίζεται η περίοδος 1974-79 με τους 5 δίσκους αμιγώς πολιτικό τραγούδι του Θάνου. Φυσικά και το μετέπειτα έχει πολιτική σφραγίδα αλλά εκεί μπορεί πιο εύκολα κανεις να διαλέγει οποία οπτική βολεύει. Πάντως το έργο του Θάνου πάντα είχε "το πρόσημο της Αριστεράς" ακόμη και όταν πολιτικά έκανε νερά. Γιατί πολιτικά ο Θάνος ήταν από ΕΚΚΕ μέχρι 1976, πηγε στο ΚΚΕ μεχρι το 1982,  αργότερα πλησίασε το ΠΑΣΟΚ κ τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ. Μην θελουμε να τον βάλουμε στα πολιτικά μέτρα μας με "αφαιρέσεις".
Σχολιο.- Πρέπει να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Άισλερ όσο αφορά τον Μ. Μπρέχτ: "δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τον καταπιούν παρά μονάχα ολόκληρο, μαζί με τ' αγκάθια"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΟΣΑ, ΔΝΤ και άλλα ευαγή ιδρύματα ανησυχούν για "αργή ασφυξία" της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ επιφανείς αστοί οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι η κοινωνική αναταραχή σε Χιλή, Κολομβία, Γαλλία κ.λπ., δεν είναι παρά το προμήνυμα εκρήξεων σε πολύ περισσότερες χώρες.
Γαμώτο! Πάνω που κόντευα να πειστώ από τόσους και τόσους αριστερούς ότι το κεφάλαιο είναι, πλέον, παντοδύναμο και οι εξεγέρσεις ανήκουν το παρελθόν!
Και τα λεφτά που μάζευα για καναπέ; Θα τα φάμε σε συνάξεις με φίλους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚ Τουρκίας αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο !
''Χάσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής! Τον κομμουνιστή συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο ! Το τραγούδι ''Μικρόκοσμος'' που γράφτηκε από τον Ναζίμ Χικμέτ και μελοποιήθηκε απο τον Θάνο Μικρούτσικο ακούστηκε στην πριν μερικές μέρες εκδήλωσή μας"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα είναι 30 Δεκεμβρίου 2019.
30+ 12 + 19 = 61.
Έχουμε 21ο αιώνα.
21 x 61 = 1281.
Τώρα προσθέτουμε τους δυο αριθμούς.
1281 + 2019 = 3300.
Όπως θα παρατηρήσετε, αυτός ο αριθμός δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας ...... mouhahahahaaaaa



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λενε ότι πρέπει να απαγορευθούν οι αμβλώσεις. 350.000 αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο. Αν απαγορευθούν  λέει, σε 4 χρόνια η Ελλάδα δεν θα έχει δημογραφικό πρόβλημα.
Σχολιο.- Αν οι βουτιές στον υπόνομο με τα σκατά ήταν άθλημα, τότε σίγουρα το έχουν αναδείξει...
Σχολιο.- Ότι θα έχει γεμίσει η Ελλάδα με μούλικα, δυστυχισμένα παιδιά που θα πεινάνε και θα είναι ρακένδυτα, γιατί κάποιοι καθυστερημένοι το παίζουν "άντριδες", δε το λένε!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα πόσους χιονάνθρωπους φτιάξαν εδώ
-Θαμώνες που'χαν βγει για τσιγάρο είναι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μου λέει η βαφτιστήρα μου: "για εσάς τους γέρους είναι το fb και το Twitter. Εμείς εχουμε insta"... Χαχαχαχα
ΦΈΡΕ ΠΊΣΩ ΤΟ 50ΕΥΡΩ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών από την 1η Ιανουαρίου 2020
 Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 15:08
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020, κατόπιν αποφάσεως της Ολομέλειάς της, ενώ σήμερα κατέχει το αξίωμα της αντιπροέδρου.
Για το απερχόμενο τρέχον έτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ήταν ο Στέφανος Ήμελλος. Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Βόννης (Γερμανία) και στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Διεθνούς και Αλλοδαπού Ποινικού Δικαίου του Φράιμπουργκ.
Η Νομική Σχολή της Βόννης την ανακήρυξε το 1961 σε διδάκτορα Ποινικού Δικαίου. Το 1962 ανέλαβε βοηθός της Β' έδρας Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1971 εξελέγη υφηγήτρια του Ποινικού Δικαίου και στη συνέχεια έλαβε εντολή διδασκαλίας. Το 1979 έγινε έκτακτη καθηγήτρια και το 1986 καθηγήτρια Α' βαθμίδας του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρησε στην Αθήνα επί ποινικών υποθέσεων (1962-2008).
Το έτος 1981 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στη συνέχεια βουλευτής Α' Αθηνών έως τον Σεπτέμβριο του 2009. Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας (1989), υπουργός Πολιτισμού (1990-1992), υπουργός Δικαιοσύνης (1992-1993) και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (2004-2007). Κατά τη βουλευτική της σταδιοδρομία, ήταν εισηγήτρια σημαντικών νομοσχεδίων με ενεργό συμμετοχή στις αναθεωρήσεις του Συντάγματος.
Η αμφιλεγόμενη δήλωση
Αίσθηση είχε προκαλέσει η προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005, σε μία περίοδο που ήταν πρόεδρος της βουλής. Η αμφιλεγόμενη και αινιγματική δήλωση ήταν η εξής:
Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Η δήλωση αυτή με τον τρόπο που διατυπώθηκε προκάλεσε συζητήσεις και έδωσε τροφή  για θεωρίες συνωμοσίας, όπως ονομαζουν από το συστημα τις αληθειες που τους εχουν ξεφυγει. Ιδιαίτερη συζήτηση είχαν προκαλέσει τα σημεία για τον περιορισμό των εθνικών συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, η δυνατότητα παραβίασης των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των πολιτών από νέες μορφές εξουσίας πέρα από τις καθιερωμένες αλλά και η προκλήσεις που θα συναντήσει η δημοκρατία από νέες μορφές διακυβέρνησης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγαλμα της Ντόλι Πάρτον αντί προτομής ηγέτη της Κου Κλουξ Κλαν
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 14:01
Από το 1978, οι επισκέπτες της πόλης Πίτμαν Σέντερ στο Τενεσί των ΗΠΑ, στην έδρα του κυβερνήτη της πολιτείας, αντικρίζουν μια προτομή του Νέιθαν Μπέντφορντ Φόρεστ, πρώην στρατηγού της Συνομοσπονδίας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο και ένας από τους πρώτους ηγέτες της Κου Κλουξ Κλαν (KKK).
Τώρα, όμως, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Τζέρεμι Φάϊζον ζήτησε την απομάκρυνση της προτομής και την αντικατάστασή της από ένα μνημείο προς τιμήν της θρυλικής τραγουδίστριας της κάντρι, Ντόλι Πάρτον.
Ο Τζέρεμι Φάϊζον δήλωσε ότι αντί για ηγετικό στέλεχος της Κου Κλουξ Κλαν πρέπει να τιμηθεί η γεννημένη το 1946 στο Πίτμαν Σέντερ τραγουδίστρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη καταδικάζει τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής
 Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 12:40
Το Ιράν καταδίκασε τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ.
«Η αμερικανική στρατιωτική επίθεση εναντίον ιρακινού εδάφους και ιρακινών δυνάμεων καταδικάζεται δριμύτατα ως ξεκάθαρο παράδειγμα τρομοκρατίας και το Ιράν την καταδικάζει δριμύτατα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Με τις επιθέσεις αυτές, η Αμερική έδειξε τη σταθερή υποστήριξή της στην τρομοκρατία και την περιφρόνησή της για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία των χωρών, και οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της παράνομης πράξης της» πρόσθεσε ο Μουσαβί.
Αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν το βράδυ της Κυριακής βάσεις των ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές παρατάξεις του Χασντ αλ-Σαάμπι, συνασπισμού σιιτων ανταρτών στον οποίο κυριαρχούν οι φιλοϊρανοί και ο οποίος έχει πλέον ενσωματωθεί στις ιρακινές δυνάμεις.
Αυτά τα πλήγματα αντιποίνων μετά τον θάνατο, την Παρασκευή, ενός Αμερικανού υπεργολάβου σε επίθεση με ρουκέτα, στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους στις τάξεις των σιϊτών μαχητών, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό.
«Οι επιθέσεις αυτές απέδειξαν για ακόμη μία φορά το ψεύδος των ισχυρισμών των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς στοχοθέτησαν τις θέσεις δυνάμεων που στη διάρκεια των ετών έχουν καταφέρει σφοδρά πλήγματα στους τρομοκράτες του Νταές» δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.
Για τον Ιρανό εκπρόσωπο, η παρουσία ξένων δυνάμεων στην περιοχή αποτελεί «την αιτία της ανασφάλειας και των εντάσεων». «Η Αμερική οφείλει να βάλει τέλος στην κατοχή της» υπογράμμισε ακόμη ο Μουσαβί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aμερικάνικα μαχητικά βομβάρδισαν 5 βάσεις της Ιρακινής Κataib Hezbollah σε Iράκ και Συρία.
29/12/2019
Aμερικάνικα μαχητικά βομβάρδισαν 5 βάσεις της Ιρακινής Kataeb Hezbollah σε Iράκ και Συρία μεταδίδει τώρα το ισραηλινό i24NEWS.
Οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν ο βράδυ της Κυριακής την έδρα της Kataeb Hezbollah στο Irak, σ΄απάντηση σ΄επίθεση με ρουκέτα κατά της βάσης K-1 στην οποία σκοτώθηκε ένας Αμερικανός και τραυματίστηκαν άλλοι την Παρασκευή.
Το Sky News Arabi μετέφερε πως οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν την έδρα σιίτικης ιρακινής ένοπλης οργάνωσης λίγο πριν τις 20h (ώρα Ιράκ), κοντά στην πόλη Al-Qaim στο Ιράκ στην επαρχία Anbar.
To Πεντάγωνο επιβεβαιώνει πως οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν 5 θέσεις της Ιρακινής Kataeb Hezbollah σε Συρία κι Ιράκ. Όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ έχουν τεθεί σε συναγερμό.
Το Πεντάγωνο δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι στόχευσε τρεις θέσεις της ιρανικής Kata’ib Hizbollah  στο Ιράκ και δύο στη Συρία. Αρκετοί μαχητές ιρακινών πολιτοφυλακών σκοτώθηκαν στην έδρα τους κοντά στη δυτική περιοχή Qaim στα σύνορα με τη Συρία, οι στρατιωτικές πηγές και οι διοικητές των πολιτοφυλακών δήλωσαν στο Reuters.
“Σε απάντηση των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων της Kata’ib Hizbollah στις ιρακινές βάσεις που φιλοξενούν τις δυνάμεις συνασπισμού Operation Inherent Resolve (OIR) , οι αμερικανικές δυνάμεις διενήργησαν αμυντικές επιδρομές ακριβείας … που θα υποβαθμίσουν την ικανότητα της ΚΗ να διεξάγει μελλοντικές επιθέσεις εναντίον των αρχηγών των δυνάμεων συνασπισμού OIR” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Jonathan Hoffman.
Σύμφωνα με μέσα που πρόσκεινται στη Κατιμπ Χεζμπολλάχ  σκοτώθηκε στο Qaim ο Abu Ali Khazali, διοικητής στην 45η Ταξιαρχία της Kata’ib Hizbollah.
Από άλλες πηγές γίνεται λόγος για 5 νεκρούς και 14 τραυματίες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκικές φρεγάτες στην Αλγερία: Συμβολική επίδειξη σημαίας της Άγκυρας
 Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 09:41
Στο λιμάνι του Αλγερίου κατευθύνονται δύο τουρκικές φρεγάτες, οι Goksu και Gokova. Η αποστολή των δύο φρεγατών γίνεται με το πρόσχημα των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Τούρκου ναυτικού και κυβερνήτη του Αλγερίου επί οθωμανικής αυτοκρατορίας Oruc Raes, γνωστου ως Μπαρμπαροσα. Κατευθυνθηκαν εκει μετα την επισκεψη Ερντογαν στην Τυνησια, τον οποιο συνοδευαν. Τα δύο πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα παραμείνουν στην Αλγερία και στα χωρικά της ύδατα από τις 7 έως και τις 10 Ιανουαρίου και θα συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό της χώρας αυτής.
Αυτά ως προς τα προσχήματα. Όπως αφήνει όμως να εννοηθεί και η αντιπολιτευόμενη (Κεμαλική) εφημερίδα Sözcü αλλά και η ιστοσελίδα Ahval, η παρουσία των δύο τουρκικών φρεγατών στην κεντρική Μεσόγειο αυτήν την περίοδο είναι και συμβολική λόγω της κρίσης στη Λιβύη αλλά και αποκαλυπτική για τον τρόπο σκέψης του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιχειρεί να αναπτύξει και να αναβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχέσεις της Άγκυρας με τις μουσουλμανικές χώρες του τόξου της βορείου Αφρικής.
Επισημαίνεται πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε αιφνιδίως στην Τυνησία, ενώ το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό από διάφορες πηγές πως κατευθύνονται ή βρίσκονται ήδη στη Λιβύη οι πρώτοι 300 ισλαμοφασιστες μισθοφοροι   μαχητές από την Συρια και μέχρι προχθές τζιχαντοφασιστες οι οποίοι ενεργούν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ως μισθοφορικό εκστρατευτικό σώμα της Τουρκίας στην Συρια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαυροβούνιο: Διαδηλωτές αντιδρούν στον νόμο για την περιουσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
 Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:56
Η αστυνομία του Μαυροβουνίου έκανε χρήση δακρυγόνων το βράδυ της Κυριακής για να διαλύσει δεκάδες υποστηρικτές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που διαμαρτύρονταν για έναν νέο νόμο περί θρησκευτικών κοινοτήτων που προσπαθει να νομιμοποιησει μια αιρετικη εκκλησια γιατι ετσι εχουν διαταξει οι αμερικανοι που εχουν το Μαυροβουνιο αποικια τους.
Διαδηλωτές στη Ζέτα, έξω από την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας τέσσερις εξ αυτών, ενώ χρησιμοποίησαν τον κορμό ενός δένδρου για να κλείσουν για λίγο τον δρόμο που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Μαυροβουνίου.
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν αφού το Συμβούλιο Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της εκκλησίας στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι από τους 620.000 κατοίκους του Μαυροβουνίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους πιστούς να «συγκεντρωθούν σε ναούς για να προσευχηθούν και να δείξουν ότι δεν θα υποκύψουμε στο καθεστώς του Μαυροβουνίου».
Σε δήλωσή της, η αστυνομία του Μαυροβουνίου κατηγόρησε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι υποκινεί βιαιότητες. «Δηλώσεις εκκλησιαστικών αξιωματούχων οδηγούν σε διασάλευση της δημόσιας τάξης και τραυματισμούς αστυνομικών» αναφέρεται στη δήλωση.
Βάσει του νόμου, ο οποίος υιοθετήθηκε την Παρασκευή, οι θρησκευτικές κοινότητες πρέπει να αποδείξουν πως κατείχαν τις ιδιοκτησίες τους πριν από το 1918, όταν το Βασίλειο του Μαυροβουνίου ενώθηκε με το Βασίλειο των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων, του προκατόχου της μετέπειτα Γιουγκοσλαβίας, η οποία έχει πλέον διαλυθεί.
Αν δεν μπορούν να αποδείξουν την ιδιοκτησία τους, θα την παίρνει το κράτος. Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει πως το κράτος του Μαυροβουνίου θέλει μ' αυτόν τον τρόπο να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία της, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται.
Η κύρια συμμαχία της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου, το φιλοσερβικό Δημοκρατικό Μέτωπο, υποστηρίζει πως ο νόμος ευνοεί τη μικρή Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, η οποία δεν αναγνωρίζεται από άλλες μείζονες εκκλησίες, σε βάρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία έχει περίπου 12 εκατομμύρια πιστούς, κυρίως στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο και στη Βοσνία.
Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς έχει κατηγορήσει τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πως προωθεί φιλοσερβικές πολιτικές για να υπονομεύσει το Μαυροβούνιο, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μαυροβούνιο αποσπάσθηκε από τη Σερβία το 2006.
Η Σερβία θέλει επίσης να ενταχθεί στην Ε.Ε., όμως αρνείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και έχει επιδιώξει να αναπτύξει σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.
Οι Μαυροβούνιοι και οι Σέρβοι έχουν κοινή γλώσσα και εθνοτική προέλευση. Πολλοί Σέρβοι έχουν ρίζες στο Μαυροβούνιο και οικογένειες εκεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το Φανάρι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο»
 Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 16:40
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο να αποδοθεί αυτοκεφαλία στην αποκαλούμενη ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου.
Ο κ. Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kurir» του Βελιγραδίου, κατέστησε σαφές ότι για το Φανάρι το Μαυροβούνιο ανήκει στην δικαιοδοσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) και διαβεβαίωσε ότι η θέση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. «Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο η μοναδική κανονική Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είναι η μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον μητροπολίτη Αμφιλόχιο. Επαναλαμβάνω ποτέ δεν θα αποδώσουμε αυτοκεφαλία στην αποκαλούμενη Εκκλησία του Μαυροβουνίου», δήλωσε κατηγορηματικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Αναφερόμενος στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή του Μαυροβουνίου για τις θρησκευτικές κοινότητες, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση της SPC, τόνισε ότι και ο ίδιος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μίλο Τζουκάνοβιτς από τον οποίο ζητούσε να αποτρέψει την ψήφιση του νόμου.
Σχολιάζοντας την προσπάθεια κάποιων Σέρβων επισκόπων να προκαλέσουν κρίση στις σχέσεις της σερβικής εκκλησίας με το Φανάρι εξαιτίας του θέματος της Ουκρανίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι «όλα τα τέκνα της μητρός Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με στοργή και αγάπη ακόμη και εκείνα που είναι αγνώμονες».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλάκιση και πρόστιμο στον επιστήμονα που δημιούργησε γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, 09:00
Ο Κινέζος ερευνητής ο οποίος προκάλεσε παγκόσμιο σκάνδαλο πέρυσι, όταν ανακοίνωσε πως κατάφερε να έρθουν στον κόσμο τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη, καταδικάστηκε να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Καταδικάστηκε επίσης στην καταβολή προστίμου 3 εκατομμυρίων γουάν (περίπου 384.000 ευρώ), κατά την ίδια πηγή.
Ο Χε Τζιανκούι ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2018 ότι κατάφερε να έρθουν στον κόσμο δίδυμα κορίτσια με τροποποιημένο DNA που τα καθιστούσε απρόσβλητα από το AIDS. Ο πατέρας τους ήταν φορέας του ιού HIV. Οι κινεζικές Αρχές, που κατηγορήθηκαν τότε για υπερβολική χαλαρότητα απέναντι σε αυτού του είδους την επιστημονική δραστηριότητα, έδωσαν εντολή να τερματιστεί αμέσως οποιαδήποτε τέτοια έρευνα και ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να αρχίσει να διενεργείται αστυνομική έρευνα.
Ο Χε καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Σενζέν, της μητρόπολης της νότιας Κίνας όπου έκανε την έρευνά του, διότι «προχώρησε παράνομα στη γενετική τροποποίηση εμβρύων προς αναπαραγωγή», ανέφερε το Νέα Κίνα.
Το πρακτορείο σημείωσε ότι γεννήθηκαν τρία γενετικά τροποποιημένα μωρά με βάση την έρευνα του επιστήμονα.
Οι κινεζικές Αρχές είχαν επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο του 2019 πως μια δεύτερη γυναίκα κυοφορούσε άλλο ένα γενετικά τροποποιημένο έμβρυο, πέραν των διδύμων, αλλά η γέννηση του παιδιού αυτού δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.
Ο Χε, πρώην βοηθός καθηγητής στο Νότιο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και άλλοι δύο επιστήμονες, καταδικάστηκαν για παράνομες ιατρικές πρακτικές και παραβίαση των κανονισμών και των ηθικών αρχών της κινεζικής επιστημονικής κοινότητας, επεσήμανε ακόμη το πρακτορείο Νέα Κίνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους κατηγόρησε την προπολεμική Πολωνία για συνέργεια με τη ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ και για αντισημιτισμό.
Υπηρξαν δηλώσεις του Πούτιν κατά τις οποίες ο πολωνός πρεσβευτής στο Βερολίνο τοτε — ένα «αντισημιτικό γουρούνι», σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο — είχε υποσχεθεί το 1938 ότι θα ανεγειρόταν ένα «ωραίο μνημείο» προς τιμή του Χίτλερ διότι είχε προτείνει «να σταλούν οι Εβραίοι της Πολωνίας σε αποικίες στην Αφρική».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μου ήρθε στο κινητό το παρακάτω μήνυμα:
"O KΩΔIKOΣ PIN ΓIA EΓΓPAΦH ΣTHN YΠHPEΣIA EINAI 2416 XPΩΣ €2,08/SMS,3SMS/EBΔΔ.ΔIAΓPAΦH ME STOP ΣTO 54850 THΛ.EΞYΠ 2117800019 VEOO
Μην απαντήσετε στέλνοντας στοπ, αυτό είναι το κόλπο για να σας φάνε χρήματα.
Να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου σας και να ζητήσετε φραγή των 5ψήφιων αριθμών. Σε αυτό το μήνυμα δεν φαινόταν αριθμός ως αποστολέας αλλά FreeSms.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την απόφαση του ξεπουλήματος της χώρας και του Αιγαίου την έχουν πάρει, στην εφαρμογή κολλάνε οι ξεφτίλες!

Κ.Μητσοτάκης: «Πρέπει να πάμε στη Χάγη για ΑΟΖ με Τουρκία και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε απόφαση»
28/12/2019 - 23:19



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο κουβέντες, με ευκαιρία την επίσκεψη "σωτηρίας" από τον Νετανιάχου
Όσοι δεν απαιτούν "ΕΞΩ ο Τουρκικός Επεκτατισμός από το Αιγαίο ΕΞΩ και το Ισραήλ και το ΑμερικαΝΑΤΟ που λεηλατούν και εμπαίζουν τον Ελληνικό Λαό" αλλά ανόητα ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ υποστηρίζουν τον "έναν" απέναντι στον "άλλον" (που είναι στην ουσία ΕΝΑ και αδιαίρετο!) είναι απλώς για κλάματα!

Η Άρχουσα Τάξη "επιλέγει" τους προστάτες της (π.χ. το ΝΑΤΟ που αβαντάρει τον Ερντογάν) αντίθετα ο λαός επιλέγει την Αντίσταση!

ΕΞΩ ο Τουρκικός Επεκτατισμός από το Αιγαίο
ΕΞΩ και το Ισραήλ και το ΑμερικαΝΑΤΟ!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία σκοπεύει να μηνύσει τις ΗΠΑ για το κλεμμένο πετρέλαιο και την παραβίαση της κυριαρχίας της!
Η Bouthaina Shaaban, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου της Συρίας Bashar Αl Assad, δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει αγωγή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής λόγω της «κλοπής του συριακού πετρελαίου και της παραβίασης της κυριαρχίας της Συρίας»...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=DHE4wSi78oo&feature=emb_logo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Xyz Contagion: φιλοσιωνιστες με λανθανοντα αντισημιτισμο, antifa negative του κωλου και ο Κλεωνας βάζει τη φασολάδα στο τσουκάλι
Kαι όποιον μιλάει για Παλαιστίνη και είναι Ενάντια στον East Med τον χαρακτηριζει ρατσιστή, ενώ κατ'αυτον τίτλος τιμής είναι να στηρίζεις το σημερινό Ισραήλ.
Τίτλος τιμής είναι να στηρίζεις τη Συρία του Ασαντ.
 Xωρίς Ροζαβες και πράσινα άλογα με όπλα ισραηλινά και αμερικανικά και κλοπή του συριακου πετρελαίου με τη διαμεσολαβηση των Κουρδικων YPGηδων 
Tίτλος τιμής είναι να τασσεσαι κριτικά με τον Αξονα της Αντίστασης, με τη Χεζμπολαχ στο Λίβανο, με το Ιράν και τη Ρωσία ακόμη και σε αυτό το αστικό πλαίσιο.
-Όσοι θέλουν προστάτες τους Αμερικάνους να το πουν. Οι Αμερικανοί εδώ δεν έχουν δουλειά και αμα θέτε προστάτες μη μου μιλάτε για αναρχια και κομμουνισμό.
ΕΕ, ΝΑΤΟ και Μνημόνια μέχρι να μην υπάρχει χώρα θέλετε νεοφιλελευθεροι αυτόνομοι εθνομηδενιστες της ελεύθερης αγοράς .
 -Έτσι για να τελειώνουμε: όσοι είμαστε με την Παλαιστινιακη Αντίσταση είμαστε ενάντια στο ΣΗΜΕΡΙΝΟ Σιωνιστικο Ισραήλ.Τέλεια και παύλα.Ειμαστε με τα θύματα του Ολοκαυτωματος και όχι με τους Θύτες.
Σχολιο.- Mην διαφημιζετε τα χαφιεδακια ,της ομαδουλας Ψαρρα..Ειναι φασιστοειδη της Πρεσβειας
Σχολιο.- Μας στοχοποιουν. Στοχοποιουν το Μετωπο Παλαιστινιακης Αλληλεγγυης Καναφανι
Σχολιο.- Εμενα πολυ καιρο σε πληρη συνεργασια με τον χαφιε του φαιοροζ τον Τραχανοπλαγια
Σχολιο.- Στοχοποιει μέλη της ομάδας μας το Xyz και προβαίνει σε δολοφονίες χαρακτήρων η ομαδουλα αυτή
Σχολιο.- Όλοι ξέρουμε ότι δουλεύει στην πρεσβεία του Ισραήλ.
είναι γνωστό πώς όποιος ασκεί κριτική στο σημερινό Ισραήλ δεν δικαιούται να διαβάζει Αρεντ, Πρίμο Λεβι, Ιμρε Κερτες.,διοτι είναι "Αντισημιτης".Αν πεις επίσης ότι σου αρέσουν και τα σεφαρδιτικα και βάζεις να ακούσεις και Γιασμιν Λεβι καηκες.Γι αυτούς η μνήμη του ολακαυτωματος εργαλειοποιειται και οι Παλαιστίνιοι στοχοποιουνται ως νέοι ναζί που πρέπει να εξοντωθουν για να σωθεί η σιωνιστική ιδέα και το Ισραήλ να εδραιωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως κράτος κυνηγημενων από τους "αραβοφασιστες" και ως γη ελευθερίας.
Σχολιο.- Οι οικογένεια μας έχει θλιβερή εμπειρία από τους ομοϊδεάτες τους, τους Antideutsche στη Γερμανία. Ίσως να μην μας ένοιαζε αν δεν έφτανε το μίσος τους στα παιδιά μας..
Σχολιο.- βγηκαν οι τσατσοι του Τραχανοπλαγια ρε ..Μην δινεις σημασια
Μην ασχολειστε με τσιρακια ψευτοαναρχοσυνδικαλιστων χαφιεδων του φαιοροζ
Τα ιδια τσιρακια που στηριζουν Λευκα Κρανη και Νταχερ στην Συρια και τους φερνουν μεσω της Αμερικανικης Πρεσβειας στην Ελλαδα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρεταννική κυβέρνηση αρνείται να δώσει και ιατρική περίθαλψη σε έναν αθώο άνθρωπο.Ο Julian Ασάνζ μπορεί σύντομα να πεθάνει αν αυτό δεν αλλάξει. Σε ανοιχτή επιστολή, γιατροί από όλο τον κόσμο έχουν κάνει αίτηση στον Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για επείγουσα ιατρική περίθαλψη στον αιχμάλωτο του σύγχρονου παγκοσμιοποιημένου φιλελε φασισμού..
Να αποτραπεί μέσω κάθε πολιτικής πίεσης η παραδειγματική του τιμωρία




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ Βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές : 200 μέθοδοι εφαρμόζονται σε βάρος των Παλαιστινίων κρατουμένων
Αλλα και κρατουνται ΠΑΙΔΙΑ που δερνονται και βασανιζονται
ΚΑΘΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
Εδώ μιλανε παιδιά που βασανίστηκαν στις Ισραηλινές φυλακές