Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Τριτη 31 Δεκεμβριου 2019



Όλα ψέματα! Το "δίκτυο" της Εξαπάτησης...
Σπάνια στην νεοελληνική Ιστορία ειπώθηκαν - και διαψεύστηκαν παταγωδώς - τόσα ψέματα...
Και δεν μιλάμε για λανθασμένες απόψεις ή ιδεοληπτικές εμμονές...
Μιλάμε για κανονικά ψέματα, που αφορούν άμεσα στην Εξωτερική μας Πολιτική και στην ίδια την υπόστασή μας ως κράτος.
Όταν "εκτονώθηκε" η κρίση των Ιμίων, το Γενάρη του 1996 (μόλις είχε αναλάβει Πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης), όλη η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ μας διαβεβαίωνε, ότι με το no troops - no flags, είχαμε επιστρέψει στο status quo ante, δηλαδή στο "πρότερο καθεστώς", αυτό που επικρατούσε προ της κρίσης!
Αποδείχθηκε ότι μας έλεγαν ψέματα: Η Τουρκία είχε επιβάλλει τις "γκρίζες ζώνες". Δηλαδή είχε επιβάλει αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας πάνω σε "έδαφος", πάνω σε βραχονησίδες, που έκτοτε οι ελληνικές αρχές δεν μπορούσαν ούτε να προσεγγίσουν.
Κι αυτή η αμφισβήτηση δεν αφορούσε μόνο το σύμπλεγμα των Ιμίων. Στη συνέχεια το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου επεκτάθηκε σε πολλές άλλες βραχονησίδες, ακόμα και του κεντρικού Αιγαίου (όπου απαγορεύεται πλέον να αναρτηθεί η Ελληνική σημαία - σύμβολο εθνικής κυριαρχίας) αλλά και σε κατοικημένα νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.
Η Τουρκία είχε επιβάλλει "νέο καθεστώς": μειωμένη ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο!
Και το "δίκτυο εξαπάτησης" επέμενε ότι ΔΕΝ είχε αλλάξει τίποτε...
Ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 1997, η Ελλάδα και η Τουρκία εξέδιδαν κοινό ανακοινωθέν μετά από Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, με το οποίο οι δύο χώρες συμφωνούσαν να σεβαστούν τα εκατέρωθεν "θεμιτά, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της"!
--Πρώτη παρατήρηση: Το επίσημο κείμενο που υπογράφηκε τότε (στα αγγλικά) χρησιμοποιούσε τον όρο "legitimate". Που σημαίνει "θεμιτά"...
Στα ελληνικά αυτό μεταφράστηκε "νόμιμα".
Αλλά δεν είναι το ίδιο. "Νόμιμα" σημαίνει σύμφωνα με το Νόμο. Προφανώς τον υφιστάμενο νόμο, στην περίπτωσή μας το Δίκαιο της Θάλασσας, που ΔΕΝ έχει υπογράψει η Τουρκία, αλλά έχει υπογράψει η Ελλάδα όπως και άλλες 120 τουλάχιστον χώρες του ΟΗΕ. Όμως, ο όρος legitimate δεν παραπέμπει στον υφιστάμενο Νόμο, αλλά σε όλα αυτά που μπορεί να επικαλείται η Τουρκία, ακόμα κι αν δεν είναι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Και εδώ ξεγέλασαν την Ελληνική Κοινή Γνώμη.
--Δεύτερη παρατήρηση: τα "ζωτικά συμφέροντα", δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Ζωτικά συμφέροντα δεν ορίζονται με αντικειμενικό τρόπο νομικά. Είναι απολύτως υποκειμενικά για κάθε χώρα ξεχωριστά. Είναι ό,τι μπορεί να επικαλείται κάθε χώρα - η ίδια και μόνο - εν ονόματι του εθνικού της συμφέροντός και μόνο.
Ιδιαίτερα οι λέξεις "ζωτικός χώρος" ή "ζωτικά συμφέροντα" θεωρούνταν απομεινάρια από την προπολεμική ρητορική του Χίτλερ και του Μουσολίνι όταν ξεδίπλωναν τις επεκτατικές τους πολιτικές: ο Χίτλερ εν ονόματι του "ζωτικού χώρου" που είχε ανάγκη, υποτίθεται, η προπολεμική Γερμανία διεκδίκησε ολόκληρη την "Μεσευρώπη" (Αυστρία, Τσεχία κλπ.), ενώ τον Μουσολίνι, αντίστοιχη διεκδίκηση "ζωτικού χώρου" για την Μεσογειακή Ιταλία (Mare Nostrum) τον είχε φέρει στην Λιβύη και εκείθεν μέχρι την κατάκτηση της Αβησσυνίας (Αιθιοπίας).
Τα "ζωτικά συμφέροντα" λοιπόν, ακυρώνουν όλη την δικαϊκή λογική επίλυσης των διαφόρων βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Καταργούν τους αντικειμενικούς κανόνες δικαίου και αποδέχονταν τους μονομερείς ισχυρισμούς που στηρίζονται σε λογικές ισχύος, και απειλής.
Γι' αυτό και θεωρούνται "παρωχημένα" ήδη από το 1945, με την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών! Η Ελλάδα όμως τα αποδέχθηκε το 1999, απέναντι στην Τουρκία!
Κι έτσι οι "γκρίζες ζώνες" δεν ήταν πλέον απλοί ισχυρισμοί της Τουρκίας μετά τα Ίμια, ήταν πλέον "ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας που η Ελλάδα δεσμευόταν να "σεβαστεί" (τουλάχιστον).
--Παρατήρηση τρίτη: στη Συμφωνία της Μαδρίτης, η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να σεβαστεί όχι μόνο τα "θεμιτά συμφέροντα" της Τουρκίας αλλά και τα "ενδιαφέροντα" της Τουρκίας στην περιοχή!
Τι σημαίνει "ενδιαφέροντα". Εδώ μεταφράστηκε έτσι ο αγγλικός όρος "concerns". To πιο σημαντικά, ίσως "ενδιαφέροντα" - concerns της Τουρκίας στην περιοχή είναι η μειονότητα της Θράκης και η ΜΗ επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων.
Έτσι η Τουρκία απέκτησε το δικαίωμα να δίνει "ερμηνείες" ζητώντας πράγματα που ακυρώνουν ελληνική κυριαρχία και ελληνικά δικαιώματα άσκησης κυριαρχίας.
Ο όρος legitimate vital interests and concerns που αναλάβαμε τότε την δέσμευση να "σεβαστούμε", περιλαμβάνει ουσιαστικά... "τα πάντα όλα" που θα εγείρει η Τουρκία!
Βέβαια με μιαν έννοια περιλαμβάνει "τα πάντα όλα που θα μπορούσαμε, ενδεχομένως, να εγείρουμε και εμείς!
Μόνο που εμείς ΔΕΝ ζητάμε τίποτε!
Σε μια Συμφωνία ΜΗ σαφή (αφού χρησιμοποιούνται όροι και εκφράσεις πολλαπλής ερμηνείας), σημασία δεν έχει μόνο τι "ανάγνωση" κάνουμε εμείς. Σημασία έχει τι "ανάγνωση" κάνει και η άλλη πλευρά.
Το ότι η εμείς "εννοούμε" άλλα από αυτά που εννοεί η Τουρκία - και δεν το κρύβει - δεν μας σώζει! Από την ώρα που υπογράψαμε τη Συμφωνία της Μαδρίτης, ανοίξαμε το δρόμο στην ερμηνεία που θα προβάλλει στο μέλλον (και προέβαλλε, όντως) και η Τουρκία!
Κι έτσι στη Μαδρίτη "νομιμοποιήσαμε" ουσιαστικά ΚΑΘΕ διεκδίκηση της Τουρκίας (ως αντικείμενο συζήτησης). Αλλά δεν μας το είπαν ποτέ!
Και αυτή η απόκρυψη (εκ μέρους των συστημικών ΜΜΕ μέσα στην Ελλάδα), ισοδυναμεί με εξαπάτηση!
Δύο χρόνια αργότερα, το 1999 στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, πάλι επί Σημίτη, Ελλάδα και Τουρκία ανέλαβαν τη δέσμευση να πάνε να λύσουν τις διαφορές τους στη Χάγη στα τέλη του 2004, αν δεν τα είχαν λύσει ως τότε "διμερώς" (μέσα από "διερευνητικές συνομιλίες", που άρχισαν τότε).
Ο ακριβής όρος των διαφορών που συμφωνήθηκε τότε να λυθούν διμερώς ή στη Χάγη μέχρι τα τέλη του 2004, ήταν "εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα"...
Δύο παρατηρήσεις κι εδώ:
--Πρώτον, ο πληθυντικός αριθμός που χρησιμοποιήθηκε δείχνει ότι επρόκειτο για περισσότερες από μια διαφορές! Κι ας επέμενε η ελληνική διπλωματία - κι ας είναι επίσημο δόγμα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μέχρι σήμερα - ότι με την Τουρκία έχουμε μόνο ΜΙΑ διαφορά: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (και των θαλασσίων ζωνών πλέον).
Εδώ με τον πληθυντικό αριθμό οι διαφορές μπορούν να περιλαμβάνουν κι άλλα πράγματα. Όπως η κυριαρχία πάνω σε βραχονησίδες και κατοικημένα νησιά του Αιγαίου.
--Δεύτερον, ότι ανάμεσα στα "άλλα συναφή θέματα" μπορεί να είναι και η μειονότητα της Θράκης! Το γεγονός ότι η Τουρκία αυτό έχει κατά νου αποκαλύφθηκε το 2017 όταν κατά την εδώ επίσκεψή του ο Ερντογάν έθεσε και επισήμως θέμα για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Κι αυτό μας το απέκρυβαν επιμελώς μετά το 1999.
Κι άλλη εξαπάτηση!
Αυτό που συμφωνήθηκε στο Ελσίνκι συναρτάτο με δύο άλλες εξελίξεις: Να μπει η Κύπρος ως πλήρες μέλος της ΕΕ (μέχρι το 2004) και να πάρει η Τουρκία επίσημα καθεστώς υπό ένταξης χώρας στην ΕΕ το 2004.
Το συνολικό σχέδιο τότε, ήταν να δώσουν κάτι πολύ ουσιαστικό η Τουρκία στην Κύπρο: να νομιμοποιηθούν πλήρως τα τετελεσμένα της παράνομης εισβολής της του 1974 και της παράνομης κατοχής της έκτοτε! Και κάτι περισσότερο: να γίνει η ίδια επικυρίαρχος σε ΟΛΗ την Κύπρο! Και να μπει "με το ένα πόδι" μέσα στην ΕΕ ήδη από τότε (αφού θα έλεγχε ουσιαστικά κράτος-μέλος της Ένωσης: την Κύπρο...).
Κι έναντι αυτής της μείζονος επιτυχίας-επέκτασης να δεχθεί η Τουρκία να μειώσει κάπως τα επιδιωκόμενα κέρδη της στο Αιγαίο (υπογράφοντας πιο "λογικό συνυποσχετικό" για να πάμε στη Χάγη).
Κι έτσι ο Ελληνισμός θα έκανε τη μείζονα παραχώρηση στην Κύπρο για να αποκρούσει κάποιες (όχι όλες) από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Αλλά το ένα σκέλος αυτού του σχεδιασμού - η λύση Ανάν στην Κύπρο - απορρίφθηκε.
Οι κυβερνήσεις άλλαξαν τότε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τελικά και στην Τουρκία.
Κι έτσι το δεύτερο σκέλος δεν περπάτησε καθόλου: η Χάγη!
Στη Χάγη δεν πήγαμε στα τέλη του 2004 γιατί είχαν ανατραπεί ΟΛΕΣ οι προϋποθέσεις εκείνου του ολέθριου σχεδιασμού. Και πρώτη που το είχε αρνηθεί ήταν η Άγκυρα.
Αυτά όμως δεν μας τα λένε. Τα αντίθετα μας λένε...
Εξαπάτηση και σε αυτό!
Και όταν γινόταν το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, όλα τα συστημικά μέσα προπαγάνδας και εξαπάτησης έλεγαν ότι αν πέρναγε το Σχέδιο (τον Απρίλιο του 2004) δεν θα επικυρωνόταν η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ (τον Μάίο του 2004). Κι ότι το ψευδοκράτος θα το αναγνώριζαν διεθνώς δεκάδες κράτη στον υπόλοιπο κόσμο και στην ΕΕ.
Αποδείχθηκε ότι έλεγαν τερατώδη ψέματα! Και σε αυτό...
Κι άλλη εξαπάτηση.
Και μέχρι σήμερα μας λένε ότι βάση της εξωτερικής μας Πολιτικής είναι το Διεθνές Δίκαιο. Το οποίο, υποτίθεται, ότι "θωρακίζει", λέει, τα εθνικά μας συμφέροντα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Και την ίδια στιγμή τα ίδια συστημικά ΜΜΕ και think tanks επιχειρούν να μας πείσουν να πάμε στην Χάγη, όπου τίθεται ως προϋπόθεση το συνυποσχετικό με την Τουρκία. Η οποία επιμένει να λύσει τα διμερή μας προβλήματα ΈΞΩ από τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου (της θαλάσσης) απομειώνοντας την εθνική μας ακεραιότητα και ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Στην ουσία μας ζητούν να πάμε στη Χάγη αφού αποδεχθούμε εκ των προτέρων τον συμβιβασμό ότι ΔΕΝ ισχύει στα διμερή ζητήματα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας!
Η εξαπάτηση δεν έχει τέλος!
Αλλά έφτασε, σχεδόν, η ώρα της Αλήθειας! Που θα είναι οδυνηρή!
Κι όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε την εξαπάτηση, τόσο περισσότερα θα γλιτώσουμε!Κι όσο ταχύτερα απομονώσουμε το "δίκτυο της εξαπάτησης", τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να μείνουμε όρθιοι στις δύσκολες στιγμές που βρίσκονται μπροστά μας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορεί να ΜΗΝ λειτούργησε το κράτος  και σήμερα με 2 πόντους χιόνι να κόπηκε η Ελλάδα στα δύο αλλά .....!
Αλλά τουλάχιστον νοιώθουμε ΑΣΦΆΛΕΙΑ στα σπίτια μας (ειδικά τώρα που προσλαμβάνει τους 1500 μηχανοκίνητους χωροφύλακες για πεζές περιπολίες) και στις γειτονιές μας !
Τέρμα οι απεργιες , Τέρμα οι διαδηλωσεις , Τέρμα το κάπνισμα (κουβέντα - κους-κους - μουχαμπέτι) ,Τέρμα τα δίφραγκα ,Τέρμα τέρμα δεξιά (όπως μπήκε η ΝέαΔημοπρασία)
Δεν ξεχνάμε την τραγωδία στο Μάτι και στη Μανδρα . Για τους ζαιους το γράφω , να μην χασκογελανε αδιάφορα από τα προαναφερθέντα ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι δυνατόν με το πρώτο χιόνι να κλείνει η βασική αρτηρία της Χώρας;
Διόδια γιατί πληρώνουμε;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τα αυθεντικα Χριστουγεννα εναντια στον συγχρονο Ηρωδη
27 Δεκεμβριου 2019
Είμαστε ενώπιον του μείζονος σκανδάλου στην ιστορία του πολιτισμού! Ο κόσμος των ριζοσπαστικών οραμάτων του παρόντος, καλείται να υπερασπιστεί ένα προσδιοριστικό ορόσημο της θρησκευτικής συνείδησης, τα Χριστούγεννα! Να τα υπερασπιστεί όχι «φιλολογικά» και σε έκρηξη τραντισιοναλισμού, αλλά με βιωματική ιδεολογικότητα, δηλαδή ως καίριο περιεχόμενο μιας σύγχρονης χειραφετητικής κουλτούρας με βαθιά λαϊκή αναγωγή.
Όταν οι Μπακογιάννηδες του συντηρητικού ευπατριδισμού και των εθναρχικών τζακιών, στολίζουν με καλικατζάρικο μοντερνισμό την Αθήνα, σηματοδοτούν τη μαρκετινίστικη αποϊεροποίηση μιας παράδοσης που συντηρεί εμμονικά το πάθος της υπέβασης, άρα είναι δραστική αντιπολίτευση στις συστημικές ιδεολογίες της προσαρμογής.
Ο κόσμος που έχει ταυτιστεί με τον πλήρη αθεϊσμό, υποχρεούται, ναι, υποχρεούται να λάβει μέρος στα εν φάτνη δρώμενα όχι ως «επιστημονικός θεατής» αλλά ως αλλότροπος μανικός εγγυητής της απελευθερωτικής αλήθειας που διαδραματίστηκε εκεί. Να δει αυτή την αλήθεια χωρίς φιλολογία, να την «εκκοινωνήσει» σε ανταπόκριση προς τη βαθύτερη λαϊκη αίσθηση, να της «εκμαιεύσει» την ανατρεπτική πολιτικότητα του δήθεν «ουδέτερού» της, να αποκαταστήσει τις «μαγείες» που «ξήλωσε» ο Διαφωτισμός επιδιώκοντας την τελειοποίηση της ανθρώπινης αποπλάνησης μέσω της χυδαιοϋλιστικής οικονομικοποίησης του ανθρώπου.
Τα Χριστουγεννα η είναι το έσχατο οχυρό της ανθρώπινης ελπίδας για «ουρανό», δηλαδή για μια ριζική χειραφέτηση με όρους καθολικής υπέρβασης της αναγκαιότητας: άλλωστε, υπό αυτή ακριβώς τη συναίσθηση, ο Μαρξ προσφώνησε υμνολογικά την Κομμούνα ως «έφοδο στον ουρανό». Και γενικά, ο Μαρξισμός, αν όχι το σύνολο των «ουτοπιών» που βουλήθηκαν μια αυτόνομη τροχιά (σε σχέση με τον γενέθλιο ριζοσπαστισμό του Διαφωτισμού), προσδιορίστηκαν παραστασιακά και ως αυτοσυνείδηση, με τα σχήματα και τα μοτίβα της κλασικής ιουδαιοχριστιανικής θρησκευτικής σκέψης. Η Φάτνη είναι η απόλυτη σημειολογία της αγαπητικής εχθρότητας προς τον κόσμο του χρήματος και των διακρίσεων, της μοναξιάς και της εκμετάλλευσης, της αποξένωσης και του κατακερματισμού.
Οι σύγχρονες ελίτ, προεκτείνοντας το πνεύμα του Διαφωτιστικού Φιλελευθερισμού και «εποικοδομούμενες» στη βάση του μεταβιομηχανικού καπιταλισμού (δηλ. της Μετανεωτερικότητας που συστατικά της είναι ο μηδενισμός, η χαοτικότητα, η ρευστοποίηση, το απόλυτο υποκείμενο): όχι απλώς επιβάλλουν έναν εκκοσμικευμένο «θεό», αλλά τον καταργούν πλήρως, εκκοσμικεύοντας τη μεταφυσική, μεταφέροντας το υπερβατικό στην υλική καθημερινότητα. Το δεσπόζον σήμερα «υποκείμενο της αυτοπραγμάτωσης», είναι ένα απροϋπόθετο άτομο που βιώνεται ως τελεσίδικος απτός θεός και αντιλαμβάνεται την υπέρβαση ως απλές μετατοπίσεις και «αναβαθμίσεις» εντός του δεδομένου υλικού κόσμου. Η Φάτνη δεν εικονογραφεί μια «ανθρωπιστική μεταρρύθμιση» αλλά το ριζικώς Διαφορετικό, την απόλυτη Σχέση με πνεύμα βαθιάς ενότητας πέραν πάσης ηθικής ή νόμου.
Παράλληλα, οι προσαρμοσμένες εκδοχές του Ριζοσπαστισμού, αδυνατώντας να αυτοπροσδιοριστούν εκτός των ορίων που θέσπισαν ο θετικισμός και ο επιστημονισμός: πρωτοπορούν σε έναν «δικαιωματικό αθεϊσμό» που εν ονόματι του «πολέμου ενάντια στην προκατάληψη και τον φανατισμό», απλώς μεταφέρει τον ζόφο της θρησκοληψίας στο κυρίαρχο πεδίο του «φιλελεύθερου user» με στενό βιολογικό κύκλο και «προνόμιο στην ανεπανάληπτη χοϊκή ζωή». Διότι είναι απόλυτα θρησκόληπτος δεισιδαίμων ειδωλολάτρης ο σύγχρονος «σκεπτόμενος πολίτης» της Μαζικής Δημοκρατίας που συντάσσεται από τη μιντιακή εξουσία με βάση «δημοκρατικά» στερεότυπα που εξαντλούνται σε ελεγχόμενους θεσμούς και βρίσκονται σε χειραγωγημένη διάδραση με τα ψυχοπαγιδευτικά στρατηγήματα της διαφημιστικής «φαντασίας».
Και με τις δυο όψεις, η ουσία βρίσκεται σε έναν ανθρωπότυπο με καταναλωτική κουλτούρα αυτοκαθοριζόμενου νομάδα, που απλώς επιβιώνει όσο γίνεται πιο «απολαυστικά» με κινητήρια αίσθηση ζωής την «επιθυμία». Και όλο αυτό το αλλόκοτο ανθρωπόμορφο υβρίδιο, επενδεδυμένο διακοσμητικά με όλη την βιομηχανική φαντασία του Θεάματος, δε μπορεί παρά να εννοήσει τα Χριστούγεννα με παιδεία showbiz, αισθητική τηλεοπτικού υπερθεάματος, ιδεολογία ειρηνικής ομαλότητας και αγαπητικής ανάπαυλας, και ηθική φιλανθρωπικού τηλεμαραθώνιου.
Το επίκαιρο συμπλήρωμα, με προοπτική «παγκοσμοποιητικού χριστουγεννατισμού», είναι η «επαναστικοποίηση» της Φάτνης στη βάση των ιδεολογημάτων της Δικαιωματικής «Αριστεράς» και Δικαιωματικης Αναρχίας  (ο Χριστός «μετανάστης-πρόσφυγας», «απόκληρος καταληψίας», «κατατρεγμένος άπατρις», κ.λπ.). Μια Φάτνη τύπου City Plaza χωρίς Χριστό και Αστέρι.
Χριστούγεννα χωρίς Χριστό σε μια «εναλλακτική» φάτνη με καλικατζάρους, ένα φαντασμαγορικό playmobil όπου καταργείται η παράδοση, και με πρώτη ύλη τη διαφημιστική εφευρετικότητα, εντείνεται ο απανθρωπισμός του ανθρώπου, η τοποθέτησή του σε ένα κούφιο Θέαμα.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η αντισυμβατικότητα της ενανθρώπησης βρίσκεται σε άλλες σημασίες που η λαϊκή θρησκευτικότητα τις προσλαμβάνει με την εγκυρότητα του οικείου ρίγους και καθόλου με τον διανοητικισμό. Ακόμα κι αν είσαι άθεος, δεν δικαιούσαι να πλαστογραφείς μια παράσταση που συνιστά το θεμέλιο μιας οργανικής ανθρωπολογίας και τη στηρικτική βάση μιας αντίληψης της ιστορίας. Γιατί αν και στο μέτρο που το κάνεις, είσαι απλά ένας χυδαίος γκαιμπελίσκος. Από χρόνια η Σχολή της Φρανκφούρτης έχει καταδείξει την εγγενή φασιστικότητα του Διαφωτιστικού Λόγου.
Ο Χριστός δεν εισέρχεται στην ιστορία ως ηγεμών ούτε ως «αλληλέγγυος» στους κατατρεγμένους, αλλά ως κατατρεγμένος ο ίδιος. Απεκδύεται κάθε ιδιότητα, και γεννιέται κανονικά ως γυμνή ύπαρξη σε έναν κόσμο εξουσιαστικών διακρίσεων και εκμεταλλευτικών σχέσεων. Είναι, πα να πει, άμεσο υποκείμενο μιας τυραννικής σχέσης και καθόλου μεθύστερη πολιτική συνείδηση. Άρα, αυτό που «προτείνεται» είναι να αντιδράσει το θύμα, να γίνει Μεσσίας της ίδιας του της ύπαρξης.
Και η Φάτνη δεν είναι μια «κατάληψη» κατόπιν «χειραφετητικής πρωτοβουλίας». Είναι ακραίο σύμβολο της αποκληροσύνης, αφού υποδεικνύεται ως κατάλυμα στη μέση του πουθενά. Τίποτα το τυπικά «εξεγερτικό» δεν αναγνωρίζεται σε αυτή την απλή καθημερινή τραγωδία. Το θαύμα συντελείται σε οικτρές συνθήκες κοινωνικού αίσχους. Η φάτνη είναι η αφετηρία μιας συνείδησης πλατιάς που παράγει εστίες άρνησης σε κάθε επιμέρους.
 Ο σύγχρονος (μετ)άνθρωπος «πρέπει» να συγκινείται από άδεια εκτυφλωτικά σχήματα και μοντέλα χωρίς ανθρώπινο περιεχόμενο και δράση. Όλα «πρέπει» να είναι η ευφροσύνη ενός ιδιότυπου σινεφίλ.
«Πρέπει» τα Χριστούγεννα να αποφορτιστούν από κάθε αίσθηση μιας διαφορετικής δυνατότητας (δηλαδή ότι η ζωή είναι «μαγική» και όχι μια «μοίρα» που απλώς σαπίζει στα τελεσίδικα σύνορα του εωσφορικού βασίλειου των Πλουσίων και των Υπηρετών τους), και να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ζήσε με εμπορευματική χαρά» την αφασία της «δημοκρατικής ψευδαίσθησης του ειρηνισμού».
Η πλαστογράφηση των Χριστουγέννων, εξελίσσεται σε «εγγύηση» μιας συνειδησιακής αναδόμησης του «πλήθους», μιας Θεαματικής ειρηνιστικοποίησής του, όπου τα πάντα είναι «ουδέτερη» γιορτή ενός ακαθόριστου «γεγονότος». Η όντως Αριστερά της ανατροπής, καλείται να αναδείξει τη διαχρονία μιας πίστης, όπου το υπερβατικό, η παράδοση και τα φίλτρα της εμπειρίας, συντηρούν το «κλίμα» της ριζοσπαστικής ελπίδας.
Άκου τώρα, ένας «παρίας» τυλιγμένος με πρόχειρα πανιά κι αυτά από ζητιανιά, να είναι ο αγωγός της Χαρμόσυνης Είδησης ότι «δεν στα είπανε καλά, Κεμάλ… Υπάρχει ελπίδα και βρίσκεται στα ριζικά και αιώνια της ανθρώπινης συμπόνιας. Από αυτή τη συνείδηση και πέρα, αρχίζει η Πολιτική της ριζικής αντίστασης».
Ω, σύγχρονη Δικαιωματικη Αναρχια, ή με τους καλοπληρωμένους γκουρού της «αμφισβήτησης των αφηγήσεων», ή με το πάθος για θαύματα που ορίζει την ψυχολογία των απόκληρων ‒ ή με τους «επάνω» ή με τους «κάτω»…

Σχολιο.- Τα συγχρονα Δικαιωματικα Αναρχικα Μορμολυκεια στο Ναυπλειο που προσπαθησαν να γελοιοποιησουν την εικονα του Χριστου παρουσιαζοντας τον σαν τραβεστι όπως είναι οι ιδιοι, δεν τολμανε να κανουν κατι παρομοιο με την εικονα του Μωαμεθ γιατι ξερουν τι τους περιμενει. Μαλλον δεν εχουν τετοιες εντολες τα Δικαιωματικα Αναρχικα Τραβελια του Σορος, γιατι τους πληρωνει για να αποδομησουν την ελληνικη κοινωνια, και όχι τους λαθρομεταναστες με τα υπερσιγχρονα κινητα, που τους εχουν φερει στην Ελλαδα, ταζοντας τους επιδοματα, σπιτια, και τις καλυτερες δουλειες, και αυτά απαιτουν. Και αν δεν τα παρουν, κλεβουν σκοτωνουν, και βιαζουν, βυθιζοντας ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια στο Μεσαιωνα που βρισκονται οι ιδιοι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 παραθέτω κι ένα απόσπασμα από γράμμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ προς τη σύζυγο του Καρλ Λίμπκνεχτ, Σόνια, γραμμένο στη φυλακή το 1916, τότε ο Γκράμσι έγραφε για το μίσος του στην Πρωτοχρονιά.
Φυσικά, θα ήταν πολύς ο κόσμος που αν διάβαζε το γράμμα αυτό, χωρίς να ξέρει ποια το έγραψε, θα μιλούσε για μικροαστισμό. Τα 'χει αυτά η ζωή και η ιδεολογική διαπάλη!
"Ο Καρλ βρίσκεται στη φυλακή Λουκάου ένα χρόνο τώρα. Αναλογίζομαι αυτό το γεγονός τόσο συχνά αυτό το μήνα όπως και το γεγονός ότι είναι μόλις ένας χρόνος από τότε που ήρθε να με δει στο Βρόνκε και μου έδωσε εκείνο το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτή τη φορά κανόνισα να πάρω ένα εδώ, αλλά μου έφεραν ένα τόσο άθλιο δεντράκι, με κάποια από τα κλαδιά του σπασμένα – δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ αυτού και του δικού σας. Σίγουρα δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να στερεώσω και τα οκτώ κεριά που έχω πάρει γι’ αυτό. Αυτά είναι τα τρίτα μου Χριστούγεννα στη φυλακή, αλλά δεν χρειάζεται να το πάρεις κατάκαρδα. Είμαι τόσο ήρεμη και χαρούμενη όσο ποτέ".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε, ναι! Όταν καταφέρνετε να εξευτελίζετε καθημερινά έναν λαό που σας ανέχεται, εκεί που απειλούσε ότι κάθε μνημονιακός κοινωνικός δολοφόνος θα περάσει από δίκη επί εσχάτη προδοσία, γιατί να μη σπάτε πλάκα σε βάρος του;
"Το κράτος ήταν έτοιμο, αλλά ο άνεμος ήταν ισχυρός και κάηκαν κάπου εκατό νοματαίοι".
"Το κράτος ήταν έτοιμο, αλλά το χιόνι πολύ και κόπηκε η χώρα στα δύο".
Και δεν τα λέτε μόνο στα ακριβά μπαράκια και στα γιορταστικά σαλέ, για να γελάτε με τις παρέες σας. Βουλευτές, μεγαλοεργολάβους, ναρκέμπορους και κάθε είδους αεριτζήδες.
Τα λέτε και από τις τηλεοράσεις κατάμουτρα σ' αυτόν τον κόσμο που επέλεξε να ψηφίσει Σπίρτζη για να μη βγει Καραμανλής ή το αντίστροφο. Έχοντας κάνει βίωμα τον εξευτελισμό του από τους διαπλεκόμενους κοινωνικούς δολοφόνους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκλεισε και στις δυο λωρίδες η Εθνική Αθηνών-Λαμίας.
Μια ακόμη ψηφίδα στο μεγάλο κάδρο του εξευτελισμού ενός λαού που έχει σκύψει το κεφάλι και πληρώνει χωρίς δισταγμό μεγαλοεργολάβους στα διόδια, ενώ ανέχεται ως αρμόδιους υπουργούς ρυπαρούς διαπλεκόμενους τύπου Σπίρτζη και Καραμανλή.
Ένα ακόμη δείγμα βαθιάς κοινωνικής και πολιτισμικής παρακμής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον ΣΚΑΪ λύθηκαν τα θέματα με τον απροετοίμαστο κρατικό μηχανισμό, με τα ελληνοτουρκικά, με την πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών ενώ τα σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικούς κ στα πανεπιστήμια ακόμα δεν έχουν δοθεί βιβλία και και και...
Ας ασχοληθούμε με τα ζώδια που περιμένει ο κόσμος...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή... δεν υπάρχει σε αυτό το κράτος...
Εκλεισε η Αθηνων-Λαμιας στο υψος των Αφιδνων
Τρεχάτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας γιατί έχει πρόστιμο 100%...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ΜΑΤ και βία, δε φεύγει η Ζηνοβία

Λογικά η εθνική οδός έκλεισε για το ποδόσφαιρο.

Αν το "κόπηκε στη μέση η εθνική οδός" είναι είδηση, το "κόπηκε στη μέση ο Μπογδάνος" αποτελεί μοριακή βιολογία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέγιστη Βλακεία καποιων που δηλωνουν "αριστεροι" που δεν διαδηλώνουν κατά του Νετανιάχου γιατί τον θεωρουν "αντίπαλο" του Ερντογάν
Σχολιο.- Δεν υπάρχει οργανωμένη πατριωτική αριστερά πλην κάποιων κομματιων του ΚΚΕ, η ΚΟΕ, άντε και κόσμος που είναι /ήταν στο ΕΠΑΜ. Όλη η υπόλοιπη οργανωμένη «Αριστερα» είναι εθνομηδενιστική. Δυστυχώς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι,  κοροϊδέψτε κι άλλο την κυβέρνησή μας και τον κύριο συνολάκη για την "ανικανότητά τους". Το τσουνάμι που χτύπησε σήμερα την εθνική οδό είναι ένα εξαιρετικά καταστροφικό φυσικό φαινόμενο που δεν κουλαντρίζεται (παν ιντέντιντ) εύκολα.
Δεν ήταν παγετός αυτό φιλε μου, ήταν αρκτική χιονοστιβάδα. Χαχαχαχαχα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



όσοι κόπτονται για τα ''αγέννητα παιδιά'' έχουν μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν είναι υποκριτές με το να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης στη χώρα μας στις 2 Ιανουαρίου ενός αρχιδολοφόνου χιλιάδων παιδιών και εγκύων γυναικών! μη ρωτάτε ποιος είναι αυτός, ξέρετε...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κακομαθημένοι θιασώτες της ελάσσονος προσπάθειας, οι μικροψυχοι βολεμένοι που τα θέλουν όλα έτοιμα κ θέλουν να πάνε Μαλακάσα χωρίς να έχουν μαζί τους αλυσίδες, φτυάρια, δυναμίτη κ 2 τόνους χοντρό αλάτι για τον πάγο, κολλάνε σε 5 πόντους χιόνι δήθεν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τα αμάξια τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει επιτέλους αμέριμνος κ απερισπαστος ολιγοήμερες διακοπές κ το μόνο που θέλουν είναι ένα κράτος - πατερουλη να τους ξελασπώνει όποτε τα βρίσκουν σκούρα.
Δεν κάθονται στις 8 ώρες που μένουν κολλημένοι στις Αφίδνες να αναλογιστουν τα δικά τους λάθη κ τις αποτυχίες, δηθεν ότι αυτοί τα κάνουν όλα σωστά κ το μόνο που ξέρουν είναι να κατακρίνουν όσους μοχθουν να φτιάξουν μια κοινοπραξία που θα αναλάβει τους δρόμους κ να μας κάνει λίγο Ευρώπη.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ κ άλλα αρχαία τσιτάτα.
Στο Τάρπτον Σπρινγκς της Φλοριδα θα γιορτασει τα Θεοφανεια ο Πρωθυπουργος Μητσοτακης




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή τσακώνονται οι " πρώην" κι οι επομενοι", για να τελειώνουμε:
Μαζί τα χτισατε αυτά τα μαγαζιά, που έλεγε κι ο ο Χάρυ Κλυνν, μαζί τα δώσατε όλα στους εργολάβους!
Υπάρχει κάποια κυβέρνηση που να κατήργησε ΕΝΑΝ ( αριθμός 1) σταθμό διοδίων;
Σωπαστε τουλάχιστον...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Επιτελικό κράτος...Κλεινει η Αθηνων-Λαμιας λογω του χιονιου…
Υ.γ. για να ήταν τίποτα απεργοί, τίποτα διαδηλωτές, τίποτα αγρότες στους " κόμβους" να δεις πως θα λειτουργούσαν!
Ουσιαστικά περιμένουν τη βροχή να λιώσει το 5 ποντους χιόνι...
Κανένας να μας πει για την " ιδιωτική πρωτοβουλία"?
«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ερντογάν έχει αξιώσεις και για την Ανταρκτική
Συνεχίζονται οι μεγαλοστομίες του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει τη χώρα του ως μια παγκόσμια δύναμη - Τα πλάνα για την Ανταρκτική.
31 Δεκεμβρίου 2019 10:46
Μετά τις επεκτατικές του κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεδιπλώνει και τις αξιώσεις του για την Ανταρκτική με "όχημα" τα ερευνητικά προγράμματα και με απώτερη βλέψη, το "μέλλον" όπως είπε, της ηπείρου.
Μάλιστα, σχολίασε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το θέμα.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε:
"Στην Ανταρκτική ιδρύσαμε το κέντρο επιστημονικών ερευνών, όπου κυματίζουμε τη σημαία μας. Στο κέντρο αυτό ήδη λειτουργεί ο μετεωρολογικός σταθμός και το Ναυτικό μας προχώρησε σε καταγραφή του βυθού. Το ζήτημα αυτό το συζήτησα και με τον Μπόρις Τζόνσον και ίσως προχωρήσουμε περισσότερο την υπόθεση αυτή μαζί με την Αγγλία. Στόχος μας στην Αντακτική, να γίνουμε χώρα – σύμβουλος από χώρα - παρατηρητής που είμαστε σήμερα και να έχουμε λόγο για το μέλλον αυτής της ηπείρου".
Η Τουρκία βρίσκεται πλέον στο κλαμπ των κρατών που διαθέτουν επιστημονικές βάσεις στην Ανταρκτική. Τα σχέδια είχαν ξεκινήσει το 2017 και υλοποιήθηκαν το 2019. Αυτή τη στιγμή η χώρα τελεί υπό το καθεστώς "συμβούλου", ένα στάτους που θέλει να αλλάξει ο Ερντογάν.
Η Τουρκία είναι ένα από τα κράτη που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη της Ανταρκτικής, που επιτρέπει τη χρήση της ηπείρου στη νότια πολική περιοχή του πλανήτη μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.
Δεν περιλαμβάνεται όμως μέχρι σήμερα στις 29 χώρες που έχουν δικαίωμα ψήφου και μπορούν να συναποφασίζουν για τις δραστηριότητες στην περιοχή. Ένας από τους όρους για να ενταχθεί κανείς σ’ αυτή την ομάδα λήψης αποφάσεων είναι να διεξάγει ουσιαστικές επιστημονικές έρευνες εκεί, κάτι που πλέον είναι εφικτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Η ΕΕ να ξυπνήσει - Ο Ερντογάν ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία»
 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 16:02
Με έκδηλη ανησυχία ο γερμανόφωνος τύπος σχολιάζει τις εξελίξεις στη Λιβύη, μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων που θα ενισχύσουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.
 «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τις φαντασιώσεις ισχύος του Ερντογάν» είναι ο τίτλος στο σχόλιο της κυριακάτικης Neue Zürcher Zeitung (NZZ), που προειδοποιεί ότι «ενώ η Ευρώπη συνδιαλέγεται για την κλιματική αλλαγή, το Brexit και τους λαϊκιστές, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν διευρύνει σημαντικά τις αξιώσεις ισχύος που προβάλλει η χώρα του». Η ελβετική εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Ερντογάν έρχεται να βοηθήσει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης, την οποία μόνο με μισή καρδιά στηρίζει η ΕΕ. Τα αληθινά κίνητρα είναι άλλα: εν μέρει πολιτικά-θρησκευτικά, εν μέρει οικονομικά, κυρίως γεωστρατηγικά. Η κυβέρνηση του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ Αλ Σαράζ θεωρείται ότι ανήκει στη Μουσουλμανική Αδελφότητα των σουνιτών. Τουρκικές εταιρείες κερδίζουν από την ανοικοδόμηση της Λιβύης, όπως και της Συρίας. Αλλά οι γεωπολιτικές φαντασιώσεις του Ερντογάν θα πρέπει να ξυπνήσουν τους Ευρωπαίους. Ο πρόεδρος επιδιώκει την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το όνειρο των Τούρκων εθνικιστών για πρόσβαση στη Συρία, την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Λιβύη συνεπάγεται μεγαλύτερη αστάθεια στα σύνορα της Ευρώπης».
«Ο Ερντογάν σχεδιάζει την επόμενη εκστρατεία του» επιγράφεται ανάλυση της Kölner Stadt-Anzeiger, που προειδοποιεί ότι η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη «δεν ανατρέπει μόνο τις προσπάθειες των Ευρωπαίων για κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να πυροδοτήσει και ένα νέο προσφυγικό κύμα». Επιπλέον, η εφημερίδα της Κολωνίας εκτιμά ότι «για τον Ερντογάν η κυβέρνηση της Τρίπολης είναι και ένας χρήσιμος εταίρος στην προσπάθειά του να θέσει υπό αμφισβήτηση την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας στο Αιγαίο. Στα τέλη Νοεμβρίου ο Ερντογάν υπέγραψε με τον Αλ Σαράζ συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, με την οποία Τουρκία και Λιβύη εγείρουν αξιώσεις στην οικονομική ζώνη της Ελλάδας. Η ΕΕ θεωρεί ότι η διμερής συμφωνία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».
Γερμανική διαμεσολάβηση στη Λιβύη;
Στις προσπάθειες για διαμεσολάβηση στη Λιβύη αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt με τίτλο «Η Γερμανία διαμεσολαβεί, ο Ερντογάν θέλει να στείλει στρατεύματα». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου «στη Λιβύη κυριαρχεί ο πόλεμος. Η Γερμανία δεν θέλει να εξελιχθεί η χώρα αυτή σε μία δεύτερη Συρία. Αλλά η Ρωσία και η Τουρκία έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Και η ΕΕ είναι διχασμένη, καθώς δύο σημαντικοί εταίροι του Βερολίνου υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές».
Τι επιδιώκει όμως η γερμανική πλευρά; Σύμφωνα με την εφημερίδα «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι στη Λιβύη διακυβεύονται ευρωπαϊκά και γερμανικά συμφέροντα. Προφανώς δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη που έγιναν στη Συρία. Εκεί το Βερολίνο δεν είχε παρά ελάχιστη ανάμειξη, με αποτέλεσμα να εξαρτάται σήμερα από δύσκολους εταίρους όπως η Τουρκία και η Ρωσία. Εκατομμύρια άνθρωποι δραπέτευσαν από τον πόλεμο, μερικοί από αυτούς με προορισμό την Ευρώπη. Παρόμοια σενάρια θέλουν να τα αποφύγουν στην περίπτωση της Λιβύης». 
Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν
Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών που φτάνει μέχρι την Ευρώπη, όπως αποδεικνύει το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν. «Την περασμένη εβδομάδα ο Ιμάμογλου, υλοποιώντας μία προεκλογική του υπόσχεση, ταξίδεψε στο Σαράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης» αναφέρει η εφημερίδα. «Αιτιολογώντας την επιλογή αυτή είπε ότι το είχε υποσχεθεί στους Βόσνιους συμπολίτες του στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε οι Βόσνιοι που ζουν εκεί αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την ταυτότητα της πόλης, την εκλογή του την οφείλει και σε εκείνους».
Αλλά όπως επισημαίνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, ο Ιμάμογλου δεν ήταν καλοδεχούμενος για όλους. «Ο δήμαρχος του Σαράγεβο, Αμπντουλάχ Σκάκα, δεν τον δέχθηκε. Γιατί ο Σκάκα ανήκει στο Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης, του οποίου ο ηγέτης, Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, είναι στενός φίλος- ή και υποχείριος, όπως ισχυρίζονται πολιτικοί του αντίπαλοι- του Ερντογάν. Η σχέση αυτή χρονολογείται από την εποχή τον Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, πατέρα του Μπακίρ, ο οποίος πέθανε το 2003 και θεωρείται, για τους περισσότερους μουσουλμάνους της χώρας, ο πατέρας της βοσνιακής ανεξαρτησίας. Διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον Ερντογάν. 'Να μου προσέχετε τη Βοσνία' είπε ο Ιζετμπέκοβιτς στο νεκροκρέβατό του απευθυνόμενος προς τον Ερντογάν, λέει ένας θρύλος ιδιαίτερα διαδεδομένος στη Βοσνία και στην Τουρκία. Ο Ερντογάν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τη θρυλούμενη εντολή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αποσύρεται η Άγκυρα από την Ιντλίμπ της Συρίας
 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 15:41
Είναι «εκτός συζήτησης» για την Τουρκία να εκκενώσει τα στρατιωτικά κατοχικα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αφού ρωσικές και συριακές δυνάμεις ενίσχυσαν τους βομβαρδισμούς στόχων στη βορειοδυτική αυτή επαρχία.
Η Τουρκία έχει 12 τέτοια παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ και στην επικράτειά της φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια ισλαμοφασιστες καθυστερημενους μαχαιροβγαλτες, τον μεγαλύτερο ισλαμοφασιστικό πληθυσμό στον κόσμο. Τους οποιους υπερασπιζονται λενε πλεον οι Τουρκοι Σουλτανικοι Ισλαμοφασιστες  καταλαμβανοντας με την ανοχη των δυτικων αποικιοκρατων το Βορειο μερος της Συριας.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει υπογραμμίσει πως θα ανακαταλάβει την Ιντλίμπ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την επέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης προκαλεί η απαράδεκτη απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου, να κηρύξει ένοχη την κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού από ισραηλινούς στην Αγία Νάπα. Η υπερασπιστική ομάδα δήλωσε ότι η δίκη έβριθε νομικών παρατυπιών και ότι είναι πιθανό, η πρόθεση διατήρησης καλών σχέσεων με το Ισραήλ να επηρέασε τη διαδικασία. Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ο δικαστής αρνήθηκε να λάβει υπ' όψη του στοιχεία που αποδείκνυαν ότι είχε πράγματι τελεστεί βιασμός, απαγόρευε ερωτήσεις που σχετίζονταν με το γεγονός καθ' εαυτό. Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν ο γιατρός Μάριος Ματσάκης, ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι ήταν πλήρως πεπεισμένος ότι ασκήθηκε βία κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Γραντζουνιές σημάδια και μελανιές στο σώμα της εφήβου είναι σαφείς ενδείξεις ότι ο βιασμός συνέβη, είπε. Παρ'όλ' αυτά ο δικαστής επέμενε ότι η έφηβη είχε επινοήσει μία φανταστική ιστορία.
Σχολιο.- Άμα η φεμινα ινβικτα, που είναι φεμινιστική ομαδα του Ισραήλ καλει στο μποϋκοτάζ, καταλαβαίνεις τι γίνεται. Στο. Τουιτερ. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι έτσι αθωωνονταν και Βρετανοί στρατιώτες στα 80-90ς στην Κύπρο, οπότε είναι ολόκληρο σύστημα. Το λένε για να πουν ότι θιχτηκαν οι Βρετανοί τώρα ενώ έκαναν τα ίδια, αλλα τελικά καταλήγουν να πουν ότι έχουμε για δεκαετίες βιομηχανία βιασμών στα κυπριακά θέρετρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως οι Γερμανοί «άρπαξαν» μαγαζιά των Ρωμιών στην Μικρασία και την Πόλη το 1914
Το 1914 ξεκίνησε ο πρώτος διωγμός των Ρωμιών στα παράλια της Μικρασίας, με τη σφαγή της Φώκαιας. Μία σύντομη περιγραφή των γεγονότων. «Όλη τη μέρα του Σαββάτου 13 Ιουνίου, μέχρι τις επτά περίπου το βράδυ, εκτυλίσσονται ταυτόχρονα οι σκηνές των δυο μεγάλων πράξεων του δράματος: η οικτρή έξοδος και η αναίσχυντη λεηλασία. Τρεις χιλιάδες οκτακόσιοι Έλληνες Οθωμανοί έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη με το πρώτο πλοίο και δυο χιλιάδες περίπου με το δεύτερο για τον Πειραιά. Τηλεγράφησα ήδη από το πρωί στη Σμύρνη για να μας στείλουν κι άλλα πλοία. Υπάρχουν επτά χιλιάδες Έλληνες στην Παλαιά Φώκαια (7.077, σύμφωνα με την επίσημη τουρκική στατιστική του 1913). Πρόσφυγες από τα γύρω χωριά ενώθηκαν μαζί τους. Τα δυο πρώτα πλοία δεν μπορούσαν να τους χωρέσουν. Δυο ρυμουλκά που έστειλε αμέσως ένας γενναιόδωρος Γάλλος της Σμύρνης, ο κ. Γκυφραί, φτάνουν υπό τη σημαία μας το απόγευμα και ξαναφεύγουν φορτωμένα για τη Μυτιλήνη.»
Ο φόβος εξαπλώνεται στα παράλια της Ιωνίας. 300.000 εκδιωγμένοι, βρίσκουν καταφύγιο αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο εσωτερικό οι Χριστιανοί πιέζονται δεινώς, εξισλαμίζονται, κορίτσια μεταφέρονται με τη βία στα χαρέμια και νεαρά αγόρια πωλούνται για λίγα μετζήτια στην αγορά του Ικονίου, εκεί που γίνεται πραγματικό σκλαβοπάζαρο!
Ολοκληρώνεται έτσι το πρώτο στάδιο της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των παραλίων και ο εμπνευστής του “λευκού θανάτου” Λίμαν Φον Σάντερς θέλησε να πάει να δει με τα μάτια του τα αποτελέσματα. Μετά το ταξίδι του αρχικά στη Σμύρνη και μετά στις παραλιακές πόλεις της Μικράς Ασίας ο Λίμαν Φον Σάντερς, διαπίστωσε ότι είχαν παραμείνει στις εστίες τους αρκετές χιλιάδες Έλληνες διασκορπισμένοι και αγανακτισμένος λέει “ο πληθυσμός αυτός σε ενδεχόμενη εκστρατεία της Ελλάδος, μπορεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να οπλιστεί και να χρησιμοποιηθεί σα στρατός μάχης, συνεπώς επιβάλλεται να συμπληρωθεί το έργο του διωγμού”.
Ο φόβος έχει κυριεύσει τους γηγενείς χριστιανικούς πληθυσμούς και τότε οι Γερμανοί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της αρπαγής των περιουσιών τους. Έτσι τα μικρά και μεγάλα καταστήματα στη Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη, περιέρχονται στην κατοχή τους. Η “Ντόιτς-Μπαγκ” , ανοίγει τα χρηματοκιβώτιά της και παρέχει όλα τα μέσα στους Γερμανούς που καταφθάνουν με τα πλοία κατά χιλιάδες στα παράλια, με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση και να αγοράσουν τα εμπορικά καταστήματα των Ρωμιών. Η ευκαιρία για τους Ρωμιούς φαντάζει μοναδική, αφού ο καθένας σκέπτεται ότι αν πουλήσει το κατάστημά του, θα μπορέσει να διαφύγει από τον κίνδυνο που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Όσοι δεν είναι διατιθειμένοι να τα πουλήσουν, καταφεύγουν σε Γερμανούς εμπόρους ή σε άνεργους, ακόμα και σε ύποπτες γυναίκες και προτείνουν συνεταιρισμό με μόνο κεφάλαιο από μέρους τους τη χρήση του ονόματός. Έτσι οι Γερμανοί γίνονται κάτοχοι, εκατοντάδων καταστημάτων. Στο Πέρα, στον Γαλατά, στον φραγκομαχαλά της Σμύρνης εκεί που ο επισκέπτης έβλεπε στο παρελθόν στις επιγραφές των καταστημάτων τα ονόματα, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρόπουλος κλπ, τώρα διαβάζει Κάρολος Φρανκλάιν, Ερρίκος Φριτς, Γουλιέλμος Χολβενστάιν κλπ.
Οι νεότουρκοι μας έσφαξαν, λήστεψαν τις περιουσίες και τα σπίτια στα χωριά και τις μικροκωμοπόλεις και οι Γερμανοί την ίδια εποχή άρπαξαν τα καταστήματα στις πόλεις με τον πλέον φανερό τρόπο, χρησιμοποιώντας τον ΦΟΒΟ…




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ADNAN TANRIVERDI .ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΑΝ.ΤΟ 1966 ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΩΣ ΑΝΘΛΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ.ΤΟ 1986 ΙΔΡΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ.ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1988 ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΧΗ.ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΙΟΙΚΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ .ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ 2011 ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ.ΙΔΡΥΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕΤΑΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ BLACKWATERS KAI THS ΡΩΣΣΙΚΗΣ WAGNER.Ο ΣΕΤΑΤ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΤΑΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: EΠΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ BDS
29/12/2019
Το BDS Greece, η ελληνική πρωτοβουλία του διεθνούς κινήματος για το μποϊκοτάζ του κράτους του Ισραήλ, προσκαλεί στην Ελλάδα τον διακεκριμένο Ισραηλινό ιστορικό Ilan Pappé (Ιλάν Παπέ) και την διεθνούς φήμης Παλαιστίνια ποιήτρια, ακαδημαϊκό, μέλος της παλαιστινιακής εθνικής επιτροπής BDS (BNC) και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Rafeef Ziadah (Ραφίφ Ζιαντά), την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 19:30, στο κτίριο της Νομικής Αθηνών, αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου (είσοδος από Σόλωνος 57).
Στις ομιλίες τους με τίτλο «Παλαιστίνη: Εποικιστική αποικιοκρατία, σιωνισμός και κίνημα BDS» θα αναφερθούν στις τελευταίες εξελίξεις στα παλαιστινιακά εδάφη, το «κυνήγι μαγισσών» εναντίον όσων στέκονται αλληλέγγυοι στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και την τεράστια απήχηση που γνωρίζει το κίνημα BDS σε όλο τον κόσμο. Στην συζήτηση θα εξεταστεί ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον αντι-σιωνισμό και τον αντι-σημιτισμό και γιατί η ταύτιση των δυο, που επιχειρείται από αρκετές κυβερνήσεις, αποτελεί απειλή για τις εβραϊκές και παλαιστινιακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Ο Ilan Pappé είναι καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών, στο πανεπιστήμιο του Έξετερ. Εμβληματική μορφή του ρεύματος των «Νέων Ιστορικών» άσκησε δριμεία κριτική στην επίσημη αφήγηση και εδραιωμένες αντιλήψεις για την αποικιοκρατία στον αραβικό κόσμο και το ρόλο του Ισραήλ σε αυτή. Το ελληνικό και το διεθνές κοινό τον έχουν γνωρίσει από βιβλία του όπως: “Ιστορία της σύγχρονης Παλαιστίνης”, “The Making of the Arab-Israeli Conflict, 1947-1951” (“H δημιουργία της αραβο-ισραηλινής διένεξης, 1947-1951”), και “The Ethnic Cleansing of Palestine” (“Η εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη”).
Η Rafeef Ziadah είναι ποιήτρια, ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γεννημένη στο Λίβανο, από οικογένεια Παλαιστίνιων προσφύγων έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μετατρέποντας τις εμπειρίες της από το ρατσισμό και τις διώξεις του λαού της σε γνωστά ποιήματα όπως το Hadeel, και καλλιτεχνικά δρώμενα. Έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους Παλαιστίνιους καλλιτέχνες της εποχής της ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.
Το BDS (Boycott, Divest, Sanction: Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις) είναι ένα διεθνές μη βίαιο κίνημα, αντίπαλο προς κάθε μορφή ρατσισμού (συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού) το οποίο στρέφεται ενάντια σε επίσημους θεσμούς και κρατικές ή επιχειρηματικές επιλογές και επ’ ουδενί ενάντια σε πρόσωπα ή ταυτότητες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές οι κινήσεις είναι εναντία στο πνεύμα και στη στάση ζωής όσων ασκούν κριτική στο Σιωνιστικο καθεστώς του Ισραήλ.Η προσπάθεια που θα γίνει να ταυτιστούν όσοι ασκούν κριτική στο σημερινό Ισραήλ με τέτοιες επιθέσεις είναι προφανείς ενόψει και της επίσκεψης του Μπένζαμιν Νετανιαχου και δημοσιογραφικες πένες του "προοδευτικου χώρου" (βλ. Ψαρρας από Εφ. Συν) . Οποιος είναι με τις οικογένειες των θυματων του Ολακαυτωματος είναι και ενάντια στον Σιωνισμο.Υπαρχει η Χρυσή Αυγή και οι ομάδες του Ανδρουτσοπουλου που είναι Αντισημιτες.Εκει ψάξτε τους δράστες.

Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα στην ανακαινισμένη ιστορική συναγωγή των Τρικάλων – Καταδικάζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Βεβήλωσαν τη συναγωγή Τρικάλων γράφοντας αντισημιτικά συνθήματα
31/12/2019, 17:12
Άγνωστοι έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα στην ανακαινισμένη ιστορική συναγωγή των Τρικάλων – Καταδικάζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Αντισημιτικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στην ανακαινισμένη συναγωγή των Τρικάλων, βεβηλώνοντας τον ιστορικό χώρο.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδίκασε την βέβηλη πράξη και ζήτησε από τις αρχές «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών και για την προστασία των εβραϊκών χώρων της πόλης των Τρικάλων, η οποία έχει αποδείξει τη μηδενική ανοχή της στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό».
Μάλιστα, το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι τέτοιες πράξεις «μας υπενθυμίζουν ότι το αυγό του φιδιού συνεχίζει να εκκολάπτεται στους κόλπους της κοινωνίας μας και ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού πρέπει να είναι συνεχής και η επαγρύπνηση αδιάκοπη».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Δεκέμβρη 1922... γεννήθηκε η ΕΣΣΔ στις στάχτες της παλιάς Τσαρικής αυτοκρατορίας...
30/12/2019 - 11:40 μ.μ.
Στις 30 Δεκέμβρη 1922 γεννήθηκε η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών...
97 χρόνια μετά την ίδρυση της ανακαλύπτουμε τα αναρίθμητα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ πριν από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, ωστόσο λίγοι πλέον τα γνωρίζουν.
97 χρόνια μετά... ας δούμε ορισμένα επιτεύγματα που εξαφανίζονται από την επίσημη ιστοριογραφία, αλλά και τη συλλογική μνήμη.
1° Ήταν το πρώτο κράτος που δημιούργησε μια σοσιαλιστική κοινωνία βασισμένη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας μέσω της μεγαλύτερης μορφής προγραμματισμένης οικονομίας στη σύγχρονη ιστορία.
2° Ήταν το πρώτο κράτος στην ανθρώπινη ιστορία που εξαφάνισε στην κυριολεξία την πείνα χάρη στην κολεκτιβοποίηση της γης, γεγονός που ακόμη και σήμερα σε πολλές προηγμένες χώρες -για παράδειγμα οι ΗΠΑ-, δεν μπόρεσαν να τερματίσουν αυτή τη μάστιγα, ή σωστότερα δεν το θέλησαν ποτέ.
3° Ήταν το κράτος που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο κατατροπώνοντας τον ναζιστικό στρατό. Το 70% του ναζιστικού στρατού νικήθηκε στο Ανατολικό Μέτωπο, περίπου 25 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στον Πατριωτικό πόλεμο για να τερματίσουν τον Χίτλερ και το ναζισμό. Ωστόσο, σήμερα συνεχίζουν κι έχουν πετύχει να θεωρούμε τις ΗΠΑ ως νικητές αυτού του πολέμου, κυρίως μέσω της ηγεμονίας του Χόλιγουντ στη συλλογική σκέψη και τη διαστρέβλωση της επίσημης ιστορίας στον δυτικό κόσμο.
«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιστορικής πλαστογραφίας η ταινία του αληταρα Roberto Benigni "Η ζωή είναι ωραία", που θαυμάζουμε σαν ηλιθιοι στην Ελλάδα και σ' ολόκληρο τον κόσμο επειδή έτσι επιβάλλει η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση, και μας λεει ότι οι αμερικανοι απελευθερωσαν το Αουσβιτς που βρισκοταν στην Πολωνια.
Ο Σοβιετικός υπουργός Viktor Zhdanov ξεκίνησε αυτόν τον τεράστιο ανθρωπιστικό αγώνα κι αποτελεί ως σήμερα σύμβολο Ανθρωπισμού, αλλά όχι για την επίσημη δυτική ιστοριογραφία.
5° Για την Σοβιετική κοινωνική ασφάλιση θα χρειαζόταν ολόκληροι τόμοι βιβλίων, έτσι ενδεικτικά:
- το πρώτο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης γεννήθηκε από το σοβιετικό σύνταγμα του 1936:
* 7 ώρες εργασίας, 6 ώρες για ειδικούς τεχνίτες.
* Σύστημα συνταξιοδότησης για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες. Η συνταξιοδότηση στα 60 (για τους άνδρες) στα 55 για τις γυναίκες, για "βαριές" εργασίες, όπως η βιομηχανία, η ηλικία συνταξιοδότησης ήταν 50. Για την πλήρη σύνταξη χρειαζόταν εργασία μεταξύ 20 και 25 ετών.
- Μητρότητα, άδεια πλήρων αποδοχών από τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης και ένα έτος μετά τον τοκετό, περίπου 20 μήνες συνολικά.
- Ασθένεια: αποδοχές ίσες με το 100% του μισθού.
- Ένα μήνα διακοπών το χρόνο, που πληρώνει εξ ολοκλήρου το κράτος.
Λίγα από τον τομέα κοινωνικής ασφάλισης στην ΕΣΣΔ. Λογω του παραδειγματος της ΕΣΣΔ οι καπιταλιστικες χωρες της Ευρωπης και της Αμερικης αναγκαστικαν να παρασχουν αυτά τα δικαιωματα και στην εργατικη ταξη των χωρων τους. Σήμερα τα περισσότερα αποτελούν όνειρο ανεκπλήρωτο για τους εργαζόμενους στις καπιταλιστικές χώρες κι ούτε καν στόχοι των εργατοπατέρων.
6° Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο. Δημόσια και Δωρεάν Σύστημα υγείας, που αύξησε το προσδόκιμο ζωής των Σοβιετικών, λιγότερο από 40 χρόνια το 1917, για να φτάσει στα 70 χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του '70, αρχές της δεκαετίας του '80. Αυτό το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ανακάλυψε τις ανώδυνες, χωρίς πόνο επεμβάσεις πραγματοποίησε τις πρώτες μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της υγειονομικής περίθαλψης στην ΕΣΣΔ ήταν η πρόληψη χρόνιων, μολυσματικών και επιδημικών ασθενειών. Διεξάγονταν περιοδικά σε κάθε σχολείο και εργασιακό χώρο, από εργοστάσια, συνεταιρισμούς έως γραφεία. Οι γιατροί πήγαν κατευθείαν στους χώρους εργασίας, στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία για εντελώς δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και εμβολιασμούς.
7° Το πρώτο εντελώς Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Παιδείας, το οποίο έφτασε τα υψηλότερα ποσοστά καταπολέμησης του αλφαβητισμού στην ιστορία στις 15 σοβιετικές δημοκρατίες. Επιπλέον, τα σοβιετικά σχολεία προσέφεραν δωρεάν γεύματα τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.
8º Το μεγάλο κι αναμφισβήτητο οικονομικό θαύμα που πέτυχε η Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με όλους τους πολιτικούς αναλυτές, ήταν η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία κατάφερε να μετατρέψει τη Ρωσία από μια χώρα φεουδαρχών σε μια οικονομική υπερδύναμη. Ακόμη και ο Ισαάκ Ντέντσερ, γνωστός αντικομουνιστής και "μελετητής του κομμουνισμού", Άγγλος συγγραφέας, πολιτικός ακτιβιστής, δημοσιογράφος με καταγωγή από την Πολωνία και διαπνεόμενος με μίσος προς την ΕΣΣΔ, το είχε παραδεχτεί στη διάσημη φράση του: «Ο Στάλιν πήρε τη Ρωσία με ξύλινα άροτρα και την άφησε με την ατομική βόμβα».
9° Η κούρσα στο Διάστημα, με ιδιαίτερη σημασία επειδή, παρά τον πόλεμο στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ κατόρθωσε να φτάσει στο τεχνολογικό επίπεδο των ΗΠΑ σε πολύ λίγα χρόνια και να την ξεπεράσει.
Η ΕΣΣΔ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε δορυφόρο στο διάστημα (Sputnik), τον πρώτο ζωντανό οργανισμό (σκυλίτσα Λάικα), τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα (Yuri Gagarin) και η πρώτη γυναίκα στο διάστημα (Valentina Tereshkova).
Μέχρι σήμερα, μετά το τέλος της ΕΣΣΔ, η αμερικανική διαστημική εταιρία NASA αγοράζει τους κινητήρες των αμερικάνικων διαστημοπλοίων από τη Ρωσία.
10° Η σημασία του λαϊκού πολιτισμού
Η ΕΣΣΔ ήταν η χώρα όπου ο πολιτισμός έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα έκφρασης. Ήταν η χώρα όπου διαβάζονταν και πωλούνταν περισσότερες εφημερίδες, περισσότερα βιβλία, ήταν η χώρα όπου διεξάγονται οι περισσότερες συναυλίες μουσικής. Μια χώρα όπου οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην πολιτιστική ζωή της πατρίδας τους, χάρη στα αναρύθμητα θέατρα, κινηματογράφους πολιτιστικά κέντρα.
11° Ισότητα μεταξύ των φύλων
Οι γυναίκες είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες, τον ίδιο μισθό, τις ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης, τις ίδιες ευκαιρίες να εργάζονται στη δημόσια διοίκηση και να ψηφίζουν.
12° Τα πρωτογενή αγαθά διαβίωσης, καθώς και τα κοινωνικά αγαθά όπως η ηλεκτρική ενέργεια ή το νερό, ήταν ΔΩΡΕΑΝ. Δωρεάν η στέγαση, το σπίτι κάθε Σοβιετικής οικογένειας. Ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών κάλυπτε το τεράστιο έδαφος της ΕΣΣΔ, οι δημόσιες συγκοινωνίες στα αστικά κέντρα ήταν ΔΩΡΕΑΝ κι εξαιρετικής ποιότητας.
13° Για τη διεθνιστική αλληλεγγύη αρκεί ν' αναρωτηθούμε πόσες χώρες του τρίτου κόσμου κέρδισαν την ανεξαρτησία τους χάρη στη βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή η σοσιαλιστική κοινωνία είχε διεθνή σημασία καθώς ενέπνευσε τις επαναστάσεις σ' ολόκληρο τον πλανήτη, όπως η Κουβανική επανάσταση κι αυτή της Νικαράγουας.
14° Η ΕΣΣΔ ήταν επίσης ένα κράτος με τις πιο διαφορετικές εθνότητες στον κόσμο, με περισσότερες από εκατό διαφορετικές εθνότητες  που ζούσαν ειρηνικά εντός των συνόρων της.
Η Δημόσια και Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ήταν για όλους τους πολίτες των διαφόρων εθνοτήτων. Επιπλέον, οι Σοβιετικοί πολίτες δεν χρειάζονταν κανένα ασφαλιστικό βιβλιάριο ή συμβόλαιο. Την απλή ταυτότητα για τους ενήλικες και ένα πιστοποιητικό γέννησης για παιδιά ήταν επαρκές για να λάβουν ιατρική βοήθεια οπουδήποτε στην ΕΣΣΔ.
Τότε, μετά τον εμφύλιο, το κράτος και παρακράτος της δεξιάς, τη χούντα και την αλλαγή φρουράς της ΕΡΕ τους "εθνάρχη" της Φρειδερίκης... στη δύση και στην Ελλάδα μας έλεγαν: "Στη Ρωσία -ποτέ ΕΣΣΔ- οι κομμουνιστές δεν δίνουν φαγητό στο λαό... πεινάνε". Κι αυτά επαναλαμβάνουν μέχρι και σήμερα υπουργοί της δεξιάς κι ακόμη κοσμοπολίτες "αριστεροί" πρώην υπουργοί...
1971... Σοβιετικά υπερ-καταστήματα "Okean", ειδικευμένα στην πώληση ψαριών και κατεψυγμένων τροφίμων...
 Τα Σοβιετικά μπακάλικα με γεματα τα ράφια... τα κακά του κομμουνισμού...
Τότε που στην Ελλάδα, στα μπακάλικα ο βερεσές πήγαινε σύννεφο για την επιβίωση... τα "κομμούνια πεινούσαν"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΕ: Η (θαμμένη από τα ΜΜΕ) απεργία, συνεχίζεται
28 Δεκεμβρίου 2019
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Γενάρη.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουν για έβδομη ημέρα τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις με μεγάλη συμμετοχή, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία εργαζομένων ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι τη Διοίκηση του Ομίλου «τρομοκρατημένη με αυτή τη μαζική συμμετοχή στήνει καθημερινά απεργοσπαστικούς μηχανισμούς».
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, επίσης κάνει λόγο για εργολάβους που θα αναλάβουν εργασία σε τεχνικά τμήματα της Βορειοανατολικής Αττικής, «παραβιάζοντας σαφώς το δικαίωμα της απεργίας και το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών». Καλεί τη Διοίκηση του ΟΤΕ να μην προχωρήσει σε παράνομες τέτοιες ενέργειες και κάνει ξεκάθαρο ότι θα κινηθεί με κάθε μέσο για να διαφυλάξει τη νομιμότητα αλλά και το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.
Υπενθυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:
27/12/2019 έως και 31/12/2019
2/01/2020 έως και 5/01/2020
7/01/2020 έως και 12/01/2020.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ αποφάσισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους εναντίον της εργοδοτικής αδιαλλαξίας και αυθαιρεσίας, την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης είτε «θάβει» τις κινητοποιήσεις είτε όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές τις «συκοφαντεί».
Σε ανακοίνωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων ότι ενόψει των κινητοποιήσεων η Διοίκηση: «Εχει εξαπολύσει ενορχηστρωμένο πόλεμο. Με πληρωμένα δημοσιεύματα (πηγή ΟΤΕ), με μόνιμα παπαγαλάκια αλλά και τα γνωστά υπηρεσιακά στελέχη τους, με χυδαίες απειλές και εκφοβισμό προσπαθούν να διασπάσουν τον αγώνα μας».
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, είναι πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη απεργία διαρκείας στον όμιλο του ΟΤΕ, καθώς η διοίκηση απολύει πριν την λήξη των συμβάσεων, εργαζομένους, κάνοντας χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος».
   Ακολουθεί κείμενο που δημοσίευσε  ο «Ημεροδρόμος» στις 21 Δεκεμβρίου 2019, όπου αποτυπώνεται η αντεργατική στρατηγική του κερδοφόρου ομίλου απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων:
Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ επιμένει σε μονοετή σύμβαση και απολύσεις, με τη λήξη της παρούσας και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης, με τους εργαζόμενους να υπενθυμίζουν ότι και οι τρεις τελευταίες ΣΣΕ προέβλεπαν μείωση μισθών, με αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις. Ουσιαστικά η πρόταση της Διοίκησης του υπερκερδοφόρου Ομίλου είναι οι εργαζόμενοι να υπογράψουν απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης!!
Η διοίκηση όπως τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ) «προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ, ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως θα την αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της ΣΣΕ. Δηλαδή, ανερυθρίαστα η διοίκηση προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα».
Η προκλητική πρόταση των Διοικούντων απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, έρχεται σε μια περιόδο που ο Όμιλος το 9μηνο του 2019 κατέγραψε:
Ενοποιημένα έσοδα ύψους 2,87 δισ. ευρώ,
Λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 1,02 δισ. ευρώ
Καθαρά κέρδη αποδιδόμενα σε μετόχους της μητρικής εταιρείας ύψους 242 εκατ. ευρώ
Έσοδα αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, με τα λειτουργικά κέρδη να έχουν αυξηθεί κατά 7,7% και τα καθαρά κέρδη κατά 3,6%



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οργή Τραμπ για την εισβολή με 12 τραυματίες στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 18:25
Διαδηλωτές και παραστρατιωτικοί μαχητές, εξοργισμένοι από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ, πυρπόλησαν ένα φυλάκιο έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, την ώρα που οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι φρουροί της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής απαντούσαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.
Δύο Ιρακινοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και άλλα μέλη του προσωπικού έχουν φύγει από το συγκρότημα της πρεσβείας (δεν διευκρίνισαν το πότε), όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί από αμερικανικές πηγές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μέσα στην πρεσβεία, διπλωμάτες και άλλα μέλη του προσωπικού έχουν καταφύγει σε ένα οχυρωμένο, ασφαλές δωμάτιο, όπως ανέφεραν δύο από αυτούς που επικοινώνησαν μέσω μιας εφαρμογής αποστολής μηνυμάτων.
Στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχηστρώνει αυτές τις βίαιες κινητοποιήσεις και επέρριψε ευθύνες στην Τεχεράνη για τα γεγονότα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι αναμένεται να ενισχυθούν προσωρινά τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία, με την αποστολή πρόσθετου αριθμού πεζοναυτών στη Βαγδάτη.
Νωρίτερα σήμερα, οι διαδηλωτές εφόρμησαν και πυρπόλησαν το φυλάκιο στην είσοδο της πρεσβείας, όμως δεν κατάφεραν να μπουν στο συγκρότημα. Εκτόξευσαν πέτρες στην πύλη, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Όχι, όχι στην Αμερική» και «Όχι, όχι στον Τραμπ».
Άνδρες των ιρακινών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν γύρω από την κεντρική πύλη για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να μπουν στην πρεσβεία. Αργότερα, ενισχύθηκαν από μέλη της ιρακινής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχουν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, 12 παραστρατιωτικοί μαχητές τραυματίστηκαν από τα δακρυγόνα και τις βομβίδες κρότου-λάμψης που εκτόξευαν οι ειδικές δυνάμεις για να διαλύσουν το πλήθος. Ένας μάρτυρας που μίλησε στο Reuters είπε ότι είδε αίματα στο πρόσωπο ενός τραυματία και στο στομάχι ενός άλλου, την ώρα που τους απομάκρυναν από την περιοχή.
Ορισμένοι από τους παραστρατιωτικούς κάλεσαν από μεγάφωνα τους διαδηλωτές να φύγουν. "Δώσαμε το μήνυμά μας, παρακαλούμε φύγετε από την περιοχή για να αποφευχθεί αιματοχυσία», ήταν η έκκληση προς τους συγκεντρωμένους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες Ιρακινοί διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την ανεργια τη φτωχεια και την αμερικανικη κατοχη, μαζι τους μεταξύ άλλων και παραστρατιωτικες μονάδες, όπως της φιλοϊρανικής Κατάιμπ Χεζμπολάχ που ηταν εναντια στην κυβέρνηση του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Άντελ Αμπντούλ Μάχντι.  Σήμερα, οι παραστρατιωτικοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους και έγραψαν με σπρέι «Κλειστό εξ ονόματος του λαού», στις πύλες της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ έσπασαν και τις κάμερες παρακολούθησης γύρω από το κτίριο.
Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο Καΐς αλ Χαζάλι, ο επικεφαλής της οργάνωσης Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ, που στηρίζεται από το Ιράν. «Οι Αμερικανοί είναι ανεπιθύμητοι στο Ιράκ. Είναι η πηγή του κακού και θέλουμε να φύγουν», είπε.
Ο Χαζάλι είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Τεχεράνης στο Ιράκ και ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους σιίτες ηγέτες στη χώρα.
Η Κατάιμπ Χεζμπολάχ είναι μια από τις μικρότερες, αλλά ισχυρές οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν. Οι διαδηλωτές κρέμασαν τα λάβαρά της στον φράχτη γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ σήμερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Κατακραυγή στα social media για ανάρτηση του Αντόνιο Ταγιάνι σχετικά με την κάνναβη
 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 02:39
Η διαμάχη γύρω από την εγκυρότητα της αρχής της αιτιοκρατίας, ιδίως όταν πρόκειται για την εμπειρική της εφαρμογή, αποτελεί ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα όχι μόνον στην επιστήμη και την φιλοσοφία, αλλά και στην ηθική της διάσταση κι ιδίως στην πολιτική. Κυρίως όταν αφορά υπεραπλουστευτικές κι επικίνδυνες αναγωγές, τύπου post hoc, ergo propter hoc (μετά τούτο, άρα εξαιτίας τούτου), στην οποία υπέπεσε ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, και μέλος της Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θέλοντας να στηρίξει την θέση του κατά της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης στην Ιταλία.
«Όλοι όσοι κάνουν χρήση σκληρών ναρκωτικών έχουν ξεκινήσει καπνίζοντας ένα "τσιγαριλίκι". Ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση του Εφετείου;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ταγιάνι, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση Εφετείου στην Ιταλία, που έκρινε νόμιμη, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, την «κατ’ οίκον» καλλιέργεια κάνναβης.
Η άποψη του Ταγιάνι δεν ήταν παρά μία επανάληψη της συζητήσιμης - επιστημονικά και κλινικά - θέσης του κόμματός του, πως η χρήση κάνναβης οδηγεί νομοτελειακά στη χρήση ηρωίνης και κοκαΐνης, όμως η ανάρτησή του στο Twitter άνοιξε τους κρουνούς των σχολίων, καυστικών συχνά κι ειρωνικών, τόσο των απλών πολιτών, αλλά και γνωστών επιστημόνων.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει και η απάντηση του καθηγητή Ρομπέρτο Μπουριόνι, γνωστού για τις δημόσιες παρεμβάσεις του και τη μάχη απέναντι στους «αρνητές» του παιδικού εμβολιασμού, ο οποίος για να καταδείξει την αυθαιρεσία του απλουστευτικά αιτιοκρατικού επιχειρήματος του Ταγιάνι, του επεσήμανε στο Twitter: «Kαι όλοι όσοι έχουν σφάξει με μπαλτά τον κουνιάδο τους, έχουν ξεκινήσει κόβοντας ένα φιλέτο με το μαχαίρι του φαγητού. Ποια είναι η γνώμη σας για την ελεύθερη πώληση μαχαιριών φαγητού;».
Ο Ταγιάνι έσπευσε να υπερασπισθεί τη θέση του, ανταπαντώντας ως εξής: «Αγαπητέ καθηγητά, λυπούμαι που ειρωνεύεσθε μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Έχετε επισκεφθεί ποτέ μία κοινότητα απεξάρτησης; Όλοι θα έλεγαν το ίδιο που εξέφρασα κι εγώ».
Ωστόσο, η ανάρτηση του Ταγιάνι ήδη είχε κάνει τον γύρο του Twitter κι η αλυσίδα των σχολίων υπήρξε ασταμάτητη, με τους χρήστες του να διατυπώνουν ειρωνικά ανάλογες συλλογιστικές ακροβασίες του τύπου: «Όσοι είναι εξαρτημένοι από τον τζόγο, έχουν ξεκινήσει με επιτραπέζια παιχνίδια. Ποια είναι η γνώμη σας για την απόφαση του Εφετείου για την ελεύθερη πώληση τράπουλας κι επιτραπέζιων;». Ή ακόμη «όλοι οι αλκοολικοί ξεκίνησαν πίνοντας γάλα από μικροί». Ή όπως έγραψε μία κυρία, με μεγάλη δόση ειρωνείας: «Εγώ ξεκίνησα στα 12 μου χρόνια με ένα φιλί…».
Και δεν είχαν τέλος οι καταγγελίες για την ανάρτηση με άλλους πιο εμπειρικούς συσχετισμούς, του αυτού στατιστικού ντετερμινισμού του Ταγιάνι, όπως αυτοί που σταχυολογούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: «Όλοι οι αλκοολικοί ξεκίνησαν με ένα ποτηράκι κρασί. Εσείς τι σκέπτεστε για την ελεύθερη πώληση οινοπνευματωδών;». Ή: «Έχετε δίκιο. Ο ξάδελφός μου ξεκίνησε χτυπώντας κουδούνια, τώρα είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά».
Η πιο τολμηρή πρόταση πάντως ήταν η ακόλουθη: «Θαρρώ πως πολλοί εγκληματίες φοίτησαν υποχρεωτικά σε σχολείο. Εγώ θα τα καταργούσα, ιδίως τα δημοτικά, που είναι τα …πιο επικίνδυνα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαδρίτη απελαύνει τρεις Βολιβιανούς διπλωμάτες
 Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019, 01:13
Η Ισπανία κήρυξε «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τρία μέλη της διπλωματικής αποστολής της Βολιβίας στη Μαδρίτη, σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ισπανών διπλωματών από τη Λα Πας, μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» που σημειώθηκε την Παρασκευή.
Οι τρεις διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ισπανία μέσα στις επόμενες 72 ώρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.
Η χουντα της Βολιβίας κατηγορεί την Ισπανία ότι επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα έναν καταζητούμενο συνεργάτη του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, Χουάν Ραμόν Κιντάνα, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Μεξικού, όπου ζήτησε και του δόθηκε άσυλο. Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή.
«Σε αντίποινα για την εχθρική ενέργεια της χουντας της Βολιβίας να χαρακτηρίζει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Ισπανούς διπλωμάτες, η Ισπανία αποφάσισε με τη σειρά της να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα τρία μέλη του διπλωματικού και προξενικού προσωπικού της Βολιβίας και να τους δώσει διορία 72 ωρών για να φύγουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.
Η Μαδρίτη διαψεύδει ότι επιχείρησε να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χουντας της Βολιβίας, κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες με στόχο να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις με ψευδείς, συνωμοσιολογικές θεωρίες».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκανδαλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ «μεγαλονταβατζης» Περιστερης. Αρπαξε το καζινο του Ελληνικου και μετα εκλεισε την Εθνικη Οδο με 5 ποντους χιονονερο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρανικές δυνάμεις
Κινήσεις στο Ιράκ για «αποχώρηση» των αμερικανικών στρατευμάτων
ΒΑΓΔΑΤΗ .--
Σε νέα φάση κλιμάκωσης περνά ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις «ακριβείας» που πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής αμερικανικά βομβαρδιστικά σε θέσεις ενόπλων της σιιτικής πολιτοφυλακής «Καταέμπ Χεζμπολάχ» σε Συρία και Ιράκ. Οι δύο επιθέσεις σε τοποθεσίες της Συρίας και οι άλλες τρεις στο Ιράκ σε θέσεις της ιρανικής πολιτοφυλακής, που συνδέεται περισσότερο με τις επίλεκτες δυνάμεις Αλ Κουντς του ιρανικού στρατού και λιγότερο με τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ», προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 25 μαχητών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 55 άλλων. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη Συρία, όπως άλλωστε αναμενόταν, αλλά και στο Ιράκ, όπου παραμένουν 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες.
Ο Ιρακινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί καταδίκασε τις επιθέσεις των ΗΠΑ στη χώρα του, τονίζοντας ότι ενημερώθηκε για αυτές 90 λεπτά πριν γίνουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Επισήμανε πως απαίτησε την ακύρωση των επιθέσεων, αλλά δεν εισακούστηκε. Προέβλεψε πάντως ότι θα έχουν «επικίνδυνες συνέπειες» και συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ενώ εντός τρέχοντος 24ωρου ο πρόεδρος της ιρακινής Βουλής ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος με ζήτημα την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ! Ακολούθησε ανακοίνωση από το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, που καταδίκασε τις επιδρομές των ΗΠΑ με την επισήμανση πως πρόκειται για «απαράδεκτη» επίθεση που είναι «καθαρό παράδειγμα τρομοκρατίας»...
Εντονη ήταν και η αντίδραση του αρχηγού των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης του σιίτη Μοκτάντα Αλ Σαντρ (οι οποίες συνεργάζονται με την Καταίμπ Χεζμπολάχ). Ο Σαντρ τόνισε πως θα συνεργαστεί με το Ιράν (περισσότερο) με στόχο την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
Στην Τεχεράνη, πάλι, ο Αμπάς Μουσαβί, εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδίκασε έντονα την επίθεση των ΗΠΑ, τονίζοντας πως στοχοποίησαν δυνάμεις που έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». «Η παρουσία ξένων δυνάμεων στις περιοχές αυτές είναι αιτία ανασφάλειας και εντάσεων», πρόσθεσε ο Ιρανός διπλωμάτης, ζητώντας από τις ΗΠΑ να τερματίσουν την κατοχή του Ιράκ.
Στη Δαμασκό, αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασαν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία και εξέφρασαν αλληλεγγύη στο Ιράκ και τον λαό του. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν Σύροι διπλωμάτες στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλούσι Ακάρ, που υποστήριξε το Σαββατοκύριακο πως η Τουρκία «θα αντιδράσει» σε περίπτωση που γίνει επίθεση σε κάποιο από τα 12 τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια που έχουν φτιαχτεί στο συριακό έδαφος με πρόσχημα «εκεχειρία». Αφορμή έδωσε η περικύκλωση δύο εκ των 12 τουρκικών «παρατηρητηρίων» από δυνάμεις του συριακού στρατού στις περιοχές Σουρμάν και Μόρεκ.
Στις ΗΠΑ, πάντως, δεν υπήρξε άμεσα απάντηση στις παραπάνω αντιδράσεις. Αντίθετα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο υπουργός Αμυνας Μαρκ Εσπερ, απείλησαν με περισσότερες επιθέσεις στο μέλλον σε περίπτωση που κριθεί πως διακυβεύεται η τύχη Αμερικανών στην περιοχή. Ο Πομπέο είπε πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να προχωρήσει σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο Αμερικανούς και Αμερικανίδες». Ο Εσπερ, επίσης, δεν απέκλεισε νέες επιθέσεις «εφόσον παραστεί ανάγκη».
Αντιδράσεις σε Μόσχα και Ιερουσαλήμ
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ σε Συρία - Ιράκ προκάλεσαν εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις σε Ρωσία και Ισραήλ.
Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις επιθέσεις των ΗΠΑ «απαράδεκτες και αντιπαραγωγικές», παροτρύνοντας όλες τις πλευρές να αποφύγουν την τροφοδότηση εντάσεων στην περιοχή.
Στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, για να τον συγχαρεί για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε βάσεις της φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής «Καταέμπ Χεζμπολάχ», σε Ιράκ και Συρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



61η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος
Αύριο συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης. Ηταν 1η Γενάρη του 1959 όταν ο λαϊκός αντάρτικος στρατός της Κούβας έμπαινε θριαμβευτικά στην Αβάνα, μετά από μακρόχρονο αγώνα του λαού της Κούβας ενάντια στη δικτατορία του Φουλχένσιο Μπατίστα, που στήριζε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Η Κουβανική Επανάσταση έδειξε στην πράξη ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι με την αποφασιστική πάλη του λαού μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική προοπτική. Ηταν η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο και είχε από την πρώτη στιγμή την αμέριστη βοήθεια του τότε σοσιαλιστικού στρατοπέδου, πρώτα από όλους της Σοβιετικής Ενωσης.
Για να μπορέσει να επικρατήσει η Επανάσταση είχε προηγηθεί μια συστηματική πολιτικοστρατιωτική προετοιμασία από το Κίνημα 26ης Ιούλη (από την επέτειο της επίθεσης στους στρατώνες της Μονκάδα το 1953, όταν συνελήφθη και ο Φιντέλ Κάστρο) με επικεφαλής τον Φρανκ Πάις, το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα Κούβας, όπως είχε μετονομαστεί το ΚΚ Κούβας, και το Επαναστατικό Διευθυντήριο, από πρωτοπόρους - επαναστάτες φοιτητές. Στις 2 Δεκέμβρη 1956, όταν το μικρό πλοιάριο «Γκράνμα» έφτασε από το Μεξικό στις ακτές κοντά στη Σιέρα Μαέστρα της Κούβας, από τους 82 αποφασισμένους αγωνιστές που αποβιβάστηκαν στη στεριά κατάφεραν να σωθούν από τα πυρά του στρατού και της αεροπορίας της δικτατορίας μόνο 12. Ανάμεσά τους οι πρωτοπόροι επαναστάτες Φιντέλ Κάστρο, ηγέτης των επαναστατών, ο αδελφός του, Ραούλ, ο Αργεντινός γιατρός Ερνέστο (Τσε) Γκεβάρα, ο Καμίλο Σινφουέγκος, ο Χουάν Αλμέιδα.
Ο επαναστατικός στρατός ανδρώθηκε με νέες δυνάμεις, που έφταναν από τις πόλεις και την επαρχία, και γρήγορα ξεκίνησε την πάλη στα βουνά και στα αστικά κέντρα.
Την 1η Γενάρη 1959 απελευθερώθηκε η Σάντα Κλάρα και την επομένη, με ηγέτη τον Τσε, οι επαναστάτες μπήκαν θριαμβευτικά στην Αβάνα. Ο δικτάτορας Μπατίστα είχε ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και το καθεστώς είχε καταρρεύσει. Στις 9 Γενάρη έφτασε στην κουβανική πρωτεύουσα και ο ηγέτης της Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, και ανέλαβε πρωθυπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης. Συγκροτήθηκαν οι Ενωμένες Επαναστατικές Δυνάμεις και το 1965 ανασυγκροτήθηκε το ΚΚ Κούβας, που ανέλαβε την καθοδήγηση στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας.
Είχε προηγηθεί τον Απρίλη του 1961 η εποποιία του κουβανικού λαού στον Κόλπο των Χοίρων, στην παραλία Χιρόν, όπου αναχαίτισε σε 72 ώρες την εισβολή των μισθοφόρων της CIA, αποτελώντας την πρώτη παταγώδη ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, πριν από αυτή στο Βιετνάμ.
Η σοσιαλιστική Κούβα είχε να αντιμετωπίσει τον βάρβαρο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ, την εχθρική στάση των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της ΕΕ, αλλά και το σημαντικό χτύπημα του 1989 με τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες, που της στέρησαν τη σημαντική βοήθεια που της παρείχαν, με αμοιβαίες επωφελείς εμπορικές συναλλαγές. Οι σημαντικές κατακτήσεις σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, η κοινωνική φροντίδα, η ανάπτυξη του Πολιτισμού, της Φυσικής Αγωγής κ.λπ., που ο σοσιαλισμός εξασφάλισε για τον κουβανικό λαό, ήταν πάντα στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, που εφάρμοσαν όλες τις μεθόδους, και του «μαστιγίου» και του «καρότου» (πιο χαρακτηριστικά, την περίοδο Ομπάμα).
Η επιθετικότητα των ΗΠΑ έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, επί διακυβέρνησης Τραμπ, σε μια προσπάθεια, μέσω των νέων μέτρων σκλήρυνσης του αποκλεισμού, να στραγγαλιστεί ο κουβανικός λαός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Συνέχιση αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις συνεχίζονται σε διάφορους τομείς στη Γαλλία, ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, με την οποία αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνονται οι συντάξεις, υπονομεύεται ο ίδιος ο δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στις 9 Γενάρη έχει οριστεί νέα «μέρα κινητοποίησης» με διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, την οποία ήδη πολλά συνδικάτα και εργατοϋπάλληλοι έχουν μετατρέψει σε απόφαση για νέα 24ωρη απεργία.
Σε διάφορους μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως Μεταφορές, Ενέργεια, Χημική Βιομηχανία, αλλά και Σιδηροδρόμους κ.ά. πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις αρχές Δεκέμβρη. Θυμίζουμε ότι η απεργία της 5ης Δεκέμβρη θεωρήθηκε μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
Διπλωματική κόντρα με αφορμή τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
ΜΟΣΧΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--
Πρόσφατες και απανωτές τοποθετήσεις του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με το ρόλο της Πολωνίας κατά την έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Την τελευταία βδομάδα ο Βλ. Πούτιν έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην Πολωνία λέγοντας πως προπολεμικά συνεργάστηκε με τη ναζιστική Γερμανία και κατηγορώντας την για αντισημιτισμό. Χαρακτήρισε τον Πολωνό πρέσβη στο Βερολίνο «απόβρασμα» και «αντισημιτικό γουρούνι», ο οποίος το 1938 «είχε υποσχεθεί την ανέγερση μνημείου του Χίτλερ στη Βαρσοβία επειδή ζητούσε να μεταφερθούν οι Εβραίοι στην Αφρική».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνατος στις ΗΠΑ & Ισραήλ το σύνθημα και πυρπόληση της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βαγδάτη...