Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τεταρτη 15 Ιανουαριου 2020


Η Τάνια Τσανακλίδου, πολιτικά μου φαίνεται αφελής . Δεν αναρωτήθηκε για παράδειγμα το πολύ απλό: "μήπως ο Σύριζα έκανε κάτι πολύ άσχημο ώστε ο λαός να επαναφέρει αυτούς που τον χρεοκόπησαν και μάλιστα με αυτοδυναμία;
Πως γίνεται τα μνημόνια 1 και 2 να είναι κατάπτυστα και στο 3ο το "μακρύτερο" του Σύριζα να είναι απλά μια συμφωνία;
Δεν έφταναν όμως μόνον τα συμφωνηθέντα πλεονάσματα με τα οποία έπρεπε να εξυπηρετούμε τα δανεικά , προέκυψαν και τα υπερπλεονάσματα για να μοιράζουμε στις ευπαθείς ομάδες των ψηφοφόρων μας , αδιαφορώντας αν τό αίμα των εργαζόμενων και των επαγγελματιών έρρεε άφθονο ... χωρίς να επιτρέπει καμιά επιχειρηματικότητα.
Να θυμηθούμε και το δημοψήφισμα που το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ, σε λίγες ώρες.
Και ως κερασάκι στην τουρτα ήρθε και το Μακεδονικό για να μας θυμίσει πως ο λύκος το τομάρι του δεν το αλλάζει .
Αυτό λοιπόν που κατα τ'άλλα δεν καταλαβε η συμπαθέστατη και αξιαγάπητη Τάνια είναι πως αυτό που ηταν προοδευτικό και ελπιδοφόρο το 2014 , ειναι η συντήρηση , η οπισθοδρόμιση και η θανατίλα του σήμερα!!

Τάνια Τσανακλίδου:
"Είμαι ανήσυχη και προβληματισμένη για τις πρόσφατες πολιτικές επιλογές του ελληνικού λαού. Οι τελευταίες εκλογές ήταν για μένα ένα χαστούκι που γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Δεν το περίμενα ποτέ. Δεν περίμενα μέσα σε τέσσερα χρόνια να ξεχάσει ο κόσμος ποιος τον έφερε σε αυτή τη δυστυχία. Δεν περίμενα ότι θα είχαν κάνει τέτοια βρομερή δουλειά τα ΜΜΕ λασπολογώντας και κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, που αν μη τι άλλο, ήταν μια κυβέρνηση που δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζες, συμπεριφέρθηκε με ήθος και συμπόνια απέναντι στις αδύναμες ομάδες. Ελπίζω σε μια μεγάλη, ωραία εξέγερση, η οποία δυστυχώς δε θα είναι ούτε αναίμακτη ούτε πολιτισμένη. Θα είναι άγρια.
Γιατί ελπίζω;
Γιατί αυτός ο θάνατος που ζούμε κάθε μέρα, αυτή η αφαίμαξη όλης της ψυχικής υγείας και της πνευματικότητας, είναι χειρότερη. Οι τηλεοράσεις πρέπει να κλείσουν στα σπίτια των ανθρώπων, γιατί είναι μεγάλη καταστροφή, πρέπει να τελειώνουμε μαζί της καθώς μας υπαγορεύει πως να σκεφτόμαστε..."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 Γενάρη και μας λέει η " επίσημη" ιστορία πως τέτοια μέρα...
- "το 1820 ο Ιωάννης Καποδίστριας, εκτιμώντας ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον Αγώνα από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών του Τσάρου, δεν αποδέχεται την πρόταση του Εμμανουήλ Ξάνθου να αναλάβει την ηγεσία της Φιλικής Εταιρείας."
Ουδέν ψευδεστερον: ο Καποδίστριας ούτε υποστήριξε ποτέ επαναστατικές κινήσεις ούτε πίστευε στην επιτυχία τους, όντας βαριά αντιδραστικός πολιτικός. Απείλησε μάλιστα με σύλληψη τον Ξάνθο. Άλλη συζήτηση η εκτίμηση του έργου του ως κυβερνήτης...
- " Το 1973 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, διατάζει κατάπαυση του πυρός στο Βιετνάμ, κατόπιν της επιτευχθείσας συμφωνίας με τους Βορειοβιετναμέζους."
Ουδέν ψευδεστερον: οι Βιετκόνγκ είχαν συντρίψει τους Αμερικανούς. Η " κομψή" αυτή διατύπωση προσπαθεί απλά να το κρύψει, όπως και οι εκατοντάδες ταινίες που χρηματοδότησε το Πεντάγωνο όλες αυτές τις δεκαετίες.
Αλλά και ο πολιτισμός...
-" Το 1759: Εγκαινιάζεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο του κόσμου"
Μισή αλήθεια, χειρότερη από ψέμα: Η ... φλεγματικη αυτή διατύπωση, εμπλεη θαυμασμού για τους " πρωτοπόρους" αποκρύπτει πως το Μουσείο είναι το πολιτιστικό σύμβολο της Βρετανικής αποικιοκρατίας, έκθεση λεηλατημενων πολιτιστικών θησαυρών άλλων λαών, στάζουν αίμα από κάθε γωνιά τους...
Είπαμε ψέματα πολλά, ας πούμε και μια αλήθεια...
- "Το 1962 δημοσιεύεται στο περιοδικό Record, η πρώτη ιστορία με ήρωα τον ραδιούργο βεζίρη Ιζνογκούντ, που «ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη» ανατρέποντας τον καλό χαλίφη της Βαγδάτης. Είναι δημιουργία του γάλλου σκιτσογράφου Ζαν Ταμπαρί και του συγγραφέα, Ρενέ Γκοσινί."
Πόσους και πόσους εξέφρασε αυτή η φάτσα...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περιοχή στην Ινδία απαγόρευσε τα φυτοφάρμακα και μεταμορφώθηκε σε επίγεια Εδέμ. Παγκόσμιο παράδειγμα
Έγινε η πρώτη πολιτεία της χώρας με 100% βιολογικές καλλιέργειες. Το πείραμα είχε τέτοια επιτυχία, που τώρα η ινδική κυβέρνηση σχεδιάζει να το επεκτείνει.
12 Ιαν. 20
Όταν η κυβέρνηση της ινδικής πολιτείας Sikkim, στα Ιμαλάια, ανακοίνωσε το 2003 ότι σχεδίαζε να απαγορεύσει τη χρήση χημικών στις καλλιέργειες, οι αγρότες αντέδρασαν. Και πράγματι, «τα 2-3 πρώτα χρόνια η σοδειά μας έπεσε δραματικά» θυμάται σήμερα ένας από αυτούς, ο Karma Bhutia. «Μας διέλυσε. Όλοι οι νέοι αγρότες σκεφτήκαμε ότι ο σωστός δρόμος δεν ήταν αυτός της βιολογικής γεωργίας». Οι τοπικές αρχές, για να τους καθησυχάσει, τους διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιώνονταν για τις ζημιές.
Όμως μετά από ακόμα 2-3 χρόνια βιολογικής γεωργίας, η παραγωγή στην περιοχή επανήλθε στα παλαιότερα επίπεδα. Το 2016 η Sikkim ανακηρύχθηκε η πρώτη ινδική πολιτεία που είναι 100% απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα. Η ποινή για όποιον χρησιμοποιεί χημικά στο χωράφι του ανέρχεται στα 1.400 δολάρια ή ακόμα και σε 3 μήνες φυλάκισης. Γιατί όμως η τοπική κυβέρνηση υποστηρίζει τόσο σθεναρά την απαγόρευση χημικών;
«Υγιές έδαφος, τροφή υψηλής ποιότητας για τους ανθρώπους, αέρας και νερό απαλλαγμένα από χημικά, διαφύλαξη της βιοποικιλότητας της περιοχής» είναι ανάμεσα στα οφέλη που απαριθμεί ο υπουργός Γεωργίας του Sikkim, Khorlo Bhutia. Είναι ίσως ενδεικτικό ότι στην Ινδία παράλληλα με την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων παρατηρήθηκε και μια εκρηκτική άνοδος στα ποσοστά καρκίνου σε αγροτικές περιοχές.
«Στην Ινδία παράλληλα με την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων παρατηρήθηκε και μια εκρηκτική άνοδος στα ποσοστά καρκίνου»
Όμως στο Sikkim προέκυψε και μια ακόμα θετική συνέπεια, μάλλον λιγότερο αναμενόμενη: ο αριθμός των τουριστών εκτοξεύτηκε κατά 70%, καθώς όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής αλλά και τα αποτελέσματα του επιτυχημένου πειράματος που η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας σκέφτεται να επεκτείνει. Πιστεύει μάλιστα ότι το αγροτικό μοντέλο του Sikkim μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα παγκόσμιο παράδειγμα.
Αυτή τη στιγμή η ζήτηση για βιολογικές τροφές στην Ινδία βρίσκεται σε άνοδο της τάξης του 25% (σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στο 16%), σύμφωνα με μια πρόσφατη ινδική μελέτη. Η αξία της αγοράς τυποποιημένων βιολογικών προϊόντων το 2018 υπολογιζόταν στα 8 εκατομμύρια δολάρια αλλά μέσα στο 2020 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια. «Είναι μια σπουδαία στιγμή για την Ινδία» σχολιάζει ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Radha Mohan Singh.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιός είναι ο πιο φαιδρός εκ των δυο Αλέξηδων; Ο ένας που έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό του τον αρριβίστα ατάλαντο; Ή ο άλλος ο αγράμματος που πέρασε και δεν ακούμπησε το βουλευτιλίκι- αλλά πληρώνεται για αυτή τη θέση - και θα κάνει και τον κριτή στο μασκαροριάλιτι; Ε ρε σούργελα που βγάζει αυτός ο τόπος!!!

ΕφΣυν κατά ΣΥΡΙΖΑ και Γεωργούλη για την συμμετοχή του στο YFSF- Φαιδρή επιλογή, να τον χαίρονται
Αντιδρασεις για τη «διπλοθεσια»
13|01|2020 | 23:50
Αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση ότι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Αλέξης Γεωργούλης, θα συμμετάσχει στο σόου Your Face Sound Familiar (YFSF).
Είναι ενδεικτικό ότι η φίλα προσκείμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ Εφημερίδα των Συντακτών ασκεί δριμύτατη κριτική, χωρίς να μασά τα λόγια της για την επιλογή του γνωστού ηθοποιού στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Μάλιστα, τα πυρά αγγίζουν και τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την επιλογή Γεωργούλη. «Από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Γεωργούλη και η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε φανεί το φαιδρό της επιλογής» γράφει σκληρά η efsyn.
Δείτε το άρθρο της ΕφΣυν
«Από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Γεωργούλη και η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε φανεί το φαιδρό της επιλογής.
Φρόντισε και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης βέβαια: «Ουσιαστικά συζήτησα και με τις δύο παρατάξεις, εννοώ και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει τότε, αμέσως μετά την ανακοίνωσή το ονόματός του, αφήνοντάς μας ξερούς!
«Επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρήκα εκεί τον χώρο, αυτό που έχω στο δικό μου το μυαλό για τον πολιτισμό, να έχει ήδη ξεκινήσει και θεώρησα υποχρέωση να υποστηρίξω αυτό που γίνεται», συμπλήρωσε ο γνωστός ηθοποιός.
Αυτό που έχει λοιπόν στο δικό του μυαλό ο Αλέξης Γεωργούλης για τον πολιτισμό είναι το ριάλιτι «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1, στο οποίο θα είναι κριτής μαζί με τους Γιώργο Μαζωνάκη, Δημήτρη Σταρόβα και Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Σκεφτείτε τη γελοιότητα του συνδυασμού: ευρωβουλευτής και μάλιστα κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως λέει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετέχει ταυτόχρονα στο ριάλιτι «Your Face Sounds Familiar».
Να τον χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να καμαρώνει για τις επιλογές του. Φταίνε βέβαια και όσοι τον ψήφισαν, τι να λέμε...».
Στην κριτική επιτροπή του YFSF ο Γεωργούλης
Ως γνωστόν, το πρωί της Δευτέρας, αποκαλύφθηκε (στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά), πως στην κριτική επιτροπή του Your Face Sounds Familiar, του οποίου την παρουσίαση και φέτος θα αναλάβει η Μαρία Μπεκατώρου




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επέτειος της άγριας δολοφονίας της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπνκνεχτ σήμερα και σκέφτομαι μια ιστορική "λεπτομέρεια", που συχνά διαφεύγει από κάμποσους σχολιαστές.
Οι δύο επικεφαλής του "Σπάρτακου", ιδρυτές του Κ.Κ. Γερμανίας, είχαν αντιταχθεί στην απόφαση του νεοσύστατου κόμματος για εξέγερση, τον Ιανουάριο 1919, θεωρώντας πως ο συσχετισμός ήταν εντελώς αρνητικός και η ήττα προδιαγραμμένη.
Εντούτοις, παρά τη διαφωνία τους, δεν εγκατέλειψαν τους εξεγερμένους συντρόφους τους. Και πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή τους την ηθικο-πολιτική συνέπεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επί κυβέρνησης Σημίτη, ως υπουργός Γεωργίας ο Τζουμακας, έστειλε τα ΜΑΤ και ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ, για να διαλύσει τα μπλόκα.
Τώρα ο Στέφανος Τζουμάκας αναλαμβάνει υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω εμπειρίας, βέβαια!
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε οι αθεόφοβοι!
Σχολιο.- Οι αγροτες ηταν το πιο καθυστερημενο κομματι της ελληνικης κοινωνιας ,όπως ελεγε τοτε ο μποεμ Στεφανος.
Σχολιο.- Ε, ναι! Αφού αντιστέκονταν στον εκσυγχρονισμό που οδήγησε στο να εισάγουμε ντομάτες από Πολωνία και λεμόνια από Αργεντινή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δεύτερη κλήση προς τον Toni Adonis Mayromatis, στο πλαίσιο των διώξεων εναντίον του για τη συμμετοχή του στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών.
Πρόκειται για ένα λαϊκό παιδί από τα Λιόσια, που εχει παρουσια ξανά και ξανά στους δρόμους του αγώνα. Και το παιδί αυτό το έστρωσαν στο κυνήγι τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ που ποινικοποίησαν τις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών και εξαπέλυαν συστηματικά τους ανθρωποκυνηγούς των ΜΑΤ για να μακελεύουν και να συλλαμβάνουν κόσμο.
Εγώ μένω στη δημόσια δήλωση του νεαρού φίλου, με το που παρέλαβε την κλήση:
"Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!"
Σχολιο.- Σε ευχαριστώ πολύ. Με συγκινησες. Στους δρόμους των αγώνων θα είμαστε. Η αγωνιστές δεν λυγίζουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επερώτηση σχετικά με τα Jumbo, που ανακοίνωσαν ότι σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές.
Διαμαρτύρονται οι άνθρωποι, γιατί τα Jumbo βασίστηκαν στον νόμο που επεξεργάστηκε η προσωποποίηση του μίσους κατά του κόσμου της εργασίας, η Έφη Αχτσιόγλου, και ψήφισαν οι ίδιοι το 2017!
Σχολιο.- Κοροϊδεύουν τον κόσμο τους ψιλό γαζί. Το κακό είναι πως ο κόσμος τους αφήνεται να κοροϊδεύεται και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αδιανόητα πράγματα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεβάφτηκε ήσυχα, ήσυχα, αργά σήμερα το βράδυ αστυνομικός, θύμα της βιβεχρώμ πριν λίγες μέρες.
Συγκλονισμένοι συνάδελφοί του περιγράφουν τον αγώνα του με το εννιάλιτρο Vive Eco λευκό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μεγαλύτερο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το που βρήκαν τα χρήματα οι χριστιανοταλιμπάν να πληρώσουν στη ΣΤΑΣΥ τη διαφήμιση για τα δικαιώματα των εμβρύων.
Υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος που έχει αναζητήσει το τιμολόγιο που έδωσε η ΣΤΑΣΥ στους διαφημιζόμενους;;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διότι, αν ο μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας δεν καβαλάει αυτοκίνητο marceders s63 με V8 μοτέρ 5.500 κυβικών που αποδίδει 585 ίππους και αγοράστηκε 240.000 ευρώ, δεν μπορεί να διδάξει την αγάπη...
Σχολιο.- Η μητροπολη είναι στην Κύπρο




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




14/01/2020 [10:31]
Ενα νέο 1922 γίνεται ολοένα πιθανότερο

Πριν από εκατό χρόνια, Νοέμβρη του 1920, οι αντιβενιζελικοί του Δημητρίου Γούναρη κέρδισαν τις εκλογές λέγοντας ότι θα τερμάτιζαν τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Αντίθετα όμως την κλιμάκωσαν, τρέφοντας την αυταπάτη ότι οι Σύμμαχοι θα βοηθούσαν. Έστειλαν στρατό στα βάθη της Ανατολίας. Ανασχέθηκε στο Αφιόν Καραχισάρ. Επί ένα χρόνο έκλειναν τα μάτια αντί να βγάλουν τ' απαραίτητα συμπεράσματα, ώσπου η προδιαγεγραμμένη καταστροφή ήρθε το 1922. Αναπόφευκτη συνέπεια της πολιτικής που ακολουθήθηκε, δεν θα ερχόταν αν είχε επιλεγεί άλλη πολιτική.
Οπως και τότε, ο ελληνικός λαός σήμερα βρίσκεται ξανά στο περιθώριο. Τον έχουν σαν σκλάβο, αλλά δεν ξέρει πώς ν' αντιδράσει. Ψήφισε κείνους που θα έσκιζαν τα μνημόνια, και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Η θέλησή του καταπατήθηκε, αλλά δεν επαναστατεί. Μισό εκατομμύριο πάντως ψήφισαν με τα πόδια, φεύγοντας οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό.
Αντιδρώντας στην προδοσία του Σύριζα, φέραμε κείνους που υπόσχονται μαγικά Ανάπτυξη. Ανάπτυξη όμως δεν έρχεται με περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και δημόσιο χρέος στο 190% του ΑΕΠ. Αν γινόταν αυτό, θα το είχαν κάνει και άλλοι. Κανείς δεν το κατάφερε. Οσοι μοιράζουν αυτό το ναρκωτικό λένε συνειδητά ψέματα. Ο τεράστιος πλούτος που αρπάχτηκε από τους εργαζόμενους την τελευταία δεκαετία δεν επενδύεται παραγωγικά, αλλά φεύγει έξω ή σκορπίζεται σε ημετέρους. Η δημόσια περιουσία δίνεται σ' ολιγάρχες. Επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας τεμαχίζονται και μετατρέπονται σε ιδιωτικά ολιγοπώλια, προσοδοφόρα για τους λίγους που τα νέμονται και ανάλγητα απέναντι στους δέσμιους πελάτες τους. Τα φιλέτα της Αθήνας (Ελληνικό), οι παραλίες μας, και ακόμη και τα βουνά μας ιδιωτικοποιούνται, με πρόσχημα την αμφίβολη παραγωγή ενέργειας δήθεν φιλικής στο περιβάλλον. Κάθε αντίσταση καταστέλλεται βίαια.
Αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Αποδιοπομπαίοι τράγοι γίνονται οι πρόσφυγες, που φταίνε βεβαίως για όλα τα δεινά που μας βρήκαν. Χωρίς αυτούς όλα θα πάνε μια χαρά. Κλείνονται λοιπόν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί να τους επιτραπεί αυτό που δικαιούνται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να εγκαταλείψουν τη χώρα όπως οι ίδιοι ζητούν. Μέσα στο ζόφο που καλύπτει τη χώρα, νόμος γίνεται το δίκιο του δυνατού. Οποιος δεν έχει ισχυρό προστάτη ή έχει ισχυρούς εχθρούς, μένει ανυπεράσπιστος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκπληκτική αρχαία πόλη που ανακαλύφθηκε κάτω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν έχει προστάτες, αλλά έχει εχθρούς. Θα καταστραφεί λοιπόν, αν δεν αντισταθούμε αποτελεσματικά, για χάρη εργολάβων του μετρό και υπό τις επευφημίες τοπικών προσφυγοφάγων και μακεδονοφάγων.
Η κυβέρνηση επέλεξε την τυχοδιωκτική φυγή προς τα εμπρός. Ενώ κλονίζεται η αμερικανική κυριαρχία στη γειτονιά μας, στηρίζει την αμερικανική επιθετικότητα. Αποδέχεται αμέριμνα τις συνέπειες της παραχώρησης εθνικού εδάφους για πολεμικές περιπέτειες άλλων. Το μήνυμα όμως των ιρανικών πυραύλων που κατέστρεψαν τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ ήταν σαφές. Αν ο λαός συνεχίσει να μην αντιδρά στα εγκλήματα που διαπράττονται στ' όνομά του, ένα νέο 1922 γίνεται ολοένα πιθανότερο. Όσοι δέχονται τη σκλαβιά έχουν τελικά τη μοίρα των σκλάβων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.
Υπάρχει μια παλιά έκφραση ιστορικών και διπλωματών:
όταν δεν σε καλούν στα τραπέζια των διεθνών συσκέψεων μάλλον είσαι στο μενού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατηγός Χαλιφα Χαφταρ είναι πρώην πράκτορας της CIA. Πριν λίγα χρόνια είχε βάλει το χέρι του για την ανατροπή και τη δολοφονία Καντάφι.μπορει να τα βρει κανεις στα άρθρα της περιόδου εκείνης. Από κει και πέρα η Ελλάδα εκείνη την περίοδο τάχθηκε υπέρ της ανατροπής Καντάφι, ενώ Έλληνες εφοπλιστές έστελναν όπλα και ναρκωτικά στους κατσαπλιαδες με τα καράβια τους. Η Ελλάδα προσέφερε υπηρεσίες στους "προστατες" της (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) και εκείνοι εταξαν στην ελίτ της χώρας (οικονομική και πολιτική) μερίδιο στην πίτα και ενεργό ρόλο στη νέα μετακανταφικη συνθήκη . Η εξαρτημένη από το δυτικό ιμπεριαλιστικο κεφάλαιο οικονομική και πολιτική άρχουσα τάξη επένδυσε σε αυτή την υπόσχεση και στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη η Ελλαδα ως κρατική οντότητα δεν θα είναι παρούσα, διότι δεν την κάλεσε ουδείς.Κάποιοι όμως με τον έναν Ή τον άλλο τρόπο θα τις κάνουν τις δουλίτσες τους. Καταλάβατε;

Σχολιο.- Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πιο σύνθετη από το φωτισμού του γεγονότος πως ο Χαφτάρ ήταν πράκτορας της CIA. Πριν από αυτό ήταν ο έμπιστος του Καντάφι. Αναδείχθηκε ως αδιαμφισβήτητος αρχηγός του λιβυκού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Τσαντ. Μετά την εισβολή και το ανθρωποκυνηγητό του Καντάφι (αυτό ήταν, η ανατροπή είναι πολύ γλυκερός προσδιορισμός κατά τη γνώμη μου) αναδείχθηκε σε πολέμαρχο. Η Λιβύη έχει ήδη μετατραπεί σε Συρία. Ο Χαφτάρ με έδρα τη Βεγγάζη ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποστηρίζεται απο σχεδόν ολους. ΗΠΑ, Αιγυπτο, Γαλλία, ΗΑΕ και φυσικά Ρωσία. Απο το καλοκαίρι του 18 οι Ρωσοι εχουν μπει χοντρά στο παιχνιδι, στέλνοντας μισθοφόρους για να ενισχύσουν τον αγώνα του Χαφταρ για κατάληψη της Τριπολης... η Τουρκία μπήκε στη μέση με την πλευρά της Τρίπολης! Ένας αχταρμας. Οι συμμαχοι αλλού εδώ σε κοντρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μιλούσα μ'εναν πρώην διπλωμάτη, ο οποίος έχει πολύ μεγάλο θυμό για την κατρακύλα, την ανυποληψία και την αποπομονωση της χώρας από τις γεωπολιτικες εξελίξεις . Συμπέρασμα :χώρα που δεν έχει νομισματικη κυριαρχία, λεηλατημενη από την ΕΕ και το ΔΝΤ και υποταγμενη στην τραπεζική τοκογλυφία, χώρα υπο πώληση, με 1.500.000 ανεργους, 40.000 άστεγους, 750.000 νεους μεταναστες, χώρα hotpot, χώρα προτεκτορατο που ουσιαστικά δεν έχει διπλωματία, αλλά αγεται και φέρεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, στο τέλος θα απωλεσει και εδάφη . Ο άνθρωπος μου μίλησε για ΝΕΟ ΕΑΜ, για ανάκτηση της εθνικής και κρατικής κυριαρχιας της χωρας, έξοδο από την ΕΕ και σε πρώτη φάση μπλοκάρισμα των σχεδίων του ΝΑΤΟ, των Ηπα και του Ισραήλ στην περιοχή με ταυτόχρονο άνοιγμα προς Ρωσία, Κίνα. Με λίγα λόγια αλλαγή οικονομικής πολιτικής και πραγματική κρατική στρατηγική σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο ώστε να υπάρχει κρατική οντότητα για να μπορέσουμε να ανασυγκροτησουμε την παραγωγική βάση και το εποικοδομημα. - Όμως ο άνθρωπος ήταν σαφής :στο υπάρχον καθεστώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί.-Αυτή τη στιγμή σε όλα τα διεθνή φόρα είναι κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα είναι failed state. Σε αυτό το καθεστως και με αυτό το πολιτικο σύστημα δεν θα αλλάξει το παραμικρό αγόρι μου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παγιδευμένοι και ξεχασμένοι: Οι «ζώνες πυρός» του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
14/01/2020
Μια φαινομενικά συνηθισμένη είδηση, που δημοσιεύτηκε στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στις 7 Ιανουαρίου, έριξε φως σε ένα ξεχασμένο, αλλά καίριο ζήτημα: τις λεγόμενες «ζώνες πυρός» του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.
«Το Ισραήλ κατάσχεσε το μοναδικό όχημα που ήταν διαθέσιμο σε μια ιατρική ομάδα η οποία παρέχει βοήθεια σε 1.500 Παλαιστίνιους που ζουν εντός μια Ισραηλινής ζώνης πυρός στη Δυτική Όχθη», σύμφωνα με τη Haaretz.
Η Παλαιστινιακή κοινότητα που στερήθηκε τη μόνη της πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες είναι η Masafer Yatta, ένα μικροσκοπικό Παλαιστινιακό χωριό στους λόφους της Νότιας Χεβρώνας.
Η Masafer Yatta, που φυτοζωεί σε πλήρη απομόνωση από την υπόλοιπη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, βρίσκεται στην «Περιοχή Γ», που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι γης της Δυτικής Όχθης, περίπου το 60%. Αυτό σημαίνει ότι το χωριό, μαζί με πολλές Παλαιστινιακές πόλεις, χώρια και μικρές, απομονωμένες κοινότητες, είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Ισραηλινού στρατού.
Μη σας μπερδεύει η περίπλοκη λογική των Συμφωνιών του Όσλο• όλοι οι Παλαιστίνιοι, σε όλα τα μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της υπό πολιορκία Λωρίδας της Γάζας, είναι επίσης υπό τον έλεγχο του Ισραηλινού στρατού.
Δυστυχώς για τη Masafer Yatta, και όσους ζουν στην «Περιοχή Γ», όμως, το επίπεδο του ελέγχου είναι τόσο ασφυκτικό που κάθε πτυχή της Παλαιστινιακής ζωής — ελευθερία κίνησης, εκπαίδευση, πρόσβαση σε καθαρό νερό, και πάει λέγοντας — ελέγχεται από ένα περίπλοκο σύστημα Ισραηλινών στρατιωτικών διαταγμάτων που δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για την ευημερία των ταλαιπωρημένων κοινοτήτων.
Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, που το μοναδικό όχημα της Masafer Yatta, μια απελπισμένη προσπάθεια για την κατασκευή κινητής κλινικής, κατασχέθηκε ξανά στο παρελθόν, και ανακτήθηκε μονάχα αφότου οι φτωχοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο στους Ισραηλινούς στρατιώτες.
Δεν υπάρχει στρατιωτική λογική στον κόσμο που να μπορούσε να δικαιολογήσει λογικά την απαγόρευση πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες σε μια απομονωμένη κοινότητα, ειδικά όταν μια Κατέχουσα Δύναμη, όπως το Ισραήλ, είναι νομικά υποχρεωμένη υπό την τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης να διασφαλίσει ιατρική πρόσβαση στους πολίτες που ζουν σε μία Κατεχόμενη Περιοχή.
Είναι μονάχα φυσικό ότι η Masafer Yatta, όπως όλοι οι Παλαιστίνιοι που ζουν την «Περιοχή Γ» και την ευρύτερη Δυτική Όχθη, νιώθουν παραμελημένοι — και ξεκάθαρα προδομένοι — από τη διεθνή κοινότητα όπως και από την ίδια τους την ηγεσία.
Αλλά υπάρχουν περισσότερα που κάνουν τη Masafer Yatta μοναδική, που την κάνουν να πληροί τις προϋποθέσεις για τον δυστυχή χαρακτηρισμό «ένα Μπαντουστάν μέσα σε ένα Μπαντουστάν», καθώς συντηρείται μέσα σε ένα πολύ πιο περίπλοκο σύστημα ελέγχου, συγκρινόμενο με αυτό που επιβλήθηκε στους μαύρους Νοτιοαφρικανούς κατά την περίοδο του Απαρτχάιντ.
Σύντομα αφότου το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Γάζα, επινόησε ένα μακρόπνοο στρατήγημα με στόχο τον μόνιμο έλεγχο των νεοκατηλειμμένων περιοχών. Καθώς όρισε κάποιες περιοχές για τη μελλοντική μετεγκατάσταση των δικών του πολιτών — που σήμερα αποτελούν τον πληθυσμό των εξτρεμιστών Εβραίων, παράνομων εποίκων στη Δυτική Όχθη — όρισε επίσης μεγάλα κομμάτια των Κατεχόμενων Περιοχών ως ζώνες ασφαλείας και ουδέτερες ζώνες.
Αυτό που είναι πολύ λιγότερο γνωστό είναι ότι, τη δεκαετία του 1970, ο Ισραηλινός στρατός όρισε χονδρικά το 18% της Δυτικής Όχθης ως «ζώνες πυρός».
Αυτές οι «ζώνες πυρός» υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση των Ισραηλινών στρατιωτών — αν και οι Παλαιστίνιοι που είναι παγιδευμένοι σε αυτές τις περιοχές συχνά αναφέρουν ότι η εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα σε αυτές είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή.
Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη, υπάρχουν περίπου 5.000 Παλαιστίνιοι, μοιρασμένοι σε 38 κοινότητες που ακόμα ζουν, υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσα στις λεγόμενες «ζώνες πυρός».
Η κατοχή του 1967 οδήγησε σε ένα μαζικό κύμα εθνικών εκκαθαρίσεων με την εκδίωξη περίπου 300.000 Παλαιστινίων από τις νεοκατακτηθείσες περιοχές. Στις ευάλωτες κοινότητες που εκκαθαρίστηκαν εθνικά συμπεριλαμβάνονται και οι Παλαιστίνιοι Βεδουίνοι, που συνεχίζουν να πληρώνουν το τίμημα για τα εποικιστικά σχέδια του Ισραήλ στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, τους λόφους της Νότιας Χεβρώνας και άλλα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης.
Η ευαλωτότητα αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους Παλαιστίνιους που ζουν στην «Περιοχή Γ», η οποίοι αφήνονται να αντιμετωπίσουν και να αντισταθούν στις πιέσεις του Ισραήλ μόνοι τους, συχνά καταφεύγοντας στο ίδιο το άδικο Ισραηλινό σύστημα δικαιοσύνης, για να ξανακερδίσουν κάποια από τα βασικά τους δικαιώματα.
Οι Συμφωνίες του Όσλο, που υπογράφτηκαν το 1993 μεταξύ της Παλαιστινιακής ηγεσίας και της Ισραηλινής κυβέρνησης, χώριζαν τη Δυτική Όχθη σε τρεις περιοχές: την «Περιοχή Α», θεωρητικά υπό αυτόνομο Παλαιστινιακό έλεγχο και αποτελούμενη από το 17,7% της συνολικής έκτασης της Δυτικής Όχθης• την «Περιοχή Β», 21% και υπό τον μοιρασμένο έλεγχο Ισραηλινών και Παλαιστινιακής Αρχής, και την «Περιοχή Γ», την υπόλοιπη Δυτική Όχθη, υπό τον πλήρη έλεγχο των Ισραηλινών.
Η ρύθμιση αυτή υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινή, και θα τελείωνε το 1999 με τη λήξη των «διαπραγματεύσεων για το τελικό καθεστώς» και την υπογραφή γενικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Αντίθετα, έγινε το status quo ante.
Όσο δυστυχείς είναι οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην «Περιοχή Γ», αυτοί που ζουν στη «ζώνη πυρός» εντός της «Περιοχής Γ» υπομένουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι δυσκολίες περιλαμβάνουν «την κατάσχεση περιουσίας, τη βία των εποίκων, την παρενόχληση από τους στρατιώτες, περιορισμούς κίνησης και πρόσβασης και/ή την ανεπάρκεια νερού».
Αναμενόμενα, πολλοί παράνομοι οικισμοί Εβραίων ξεφύτρωσαν σε αυτές τις «ζώνες πυρός» μέσα στα χρόνια, μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι αυτές οι περιοχές δεν έχουν κανέναν στρατιωτικό σκοπό, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να παράσχουν στο Ισραήλ νομική δικαιολόγηση για την κατάσχεση σχεδόν του ενός πέμπτου της Δυτικής Όχθης προς μελλοντική εποικιστική επέκταση.
Μέσα στα χρόνια, το Ισραήλ έχει εκκαθαρίσει εθνικά όλους τους εναπομείναντες Παλαιστίνιους σε αυτές τις «ζώνες πυρός», αφήνοντας πίσω 5.000 όλους κι όλους, που πιθανότατα θα υποφέρουν την ίδια τύχη εάν η Ισραηλινή κατοχή συνεχίσει στην ίδια βίαιη πορεία.
Η ιστορία της Masafer Yatta είναι ένας μικρόκοσμος της τραγικής μεγαλύτερης ιστορίας όλων των Παλαιστίνιων. Είναι επίσης αντανάκλαση της μοχθηρής φύσης του Ισραηλινού εποικισμού και της στρατιωτικής κατοχής, όπου οι κατεχόμενοι Παλαιστίνιοι χάνουν όλη τους τη γη, το νερό τους, την ελευθερία κίνησής τους και εν τέλει, ακόμα και τη βασική ιατρική φροντίδα.
Οι σκληρές «συνθήκες συμβάλλουν σε ένα καταναγκαστικό περιβάλλον που δημιουργεί πίεση στις Παλαιστινιακές κοινότητες να φύγουν από αυτές τις περιοχές», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Με άλλα λόγια, εθνική εκκαθάριση, που είναι ο στρατηγικός στόχος του Ισραήλ από την αρχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Αυστραλό δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ
14/01/2020
Δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Αυστραλό δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ / Julian Assange, ιδρυτή των Wikileaks, που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου αμερικανικών και άλλων κυβερνήσεων, διοργανώνουν στις 23 και 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα με έδρα το Παρίσι και η εφημερίδα Εποχή.
Για τον λόγο αυτό, προσκαλούν από τη Γαλλία τον Γαλλο-Ισπανό δικηγόρο του Ασάνζ, Δρ Χουάν Μπράνκο (Dr Juan Branco, διδάκτορα νομικών σπουδών, συγγραφέα και μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους διανοούμενους που δε διστάζει να τα βάλει με το κατεστημένο. Ηλικίας 30 μόλις ετών, ο Χουάν Μπράνκο έχει ήδη συγγράψει αρκετά βιβλία, μεταξύ των οποίων έναν λίβελο κατά του Μακρόν – ‘Crépuscule’ — που είναι από τα πρώτα σήμερα σε πωλήσεις. To επόμενο βιβλίο του που εκδίδεται αρχές Φλεβάρη στη Γαλλία, είναι δοκίμιο αφιερωμένο στο Τζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks.
Ο Δρ Χουάν Μπράνκο θα βρίσκεται:
– Στην ΕΣΗΕΑ, Πέμπτη 23.1.2020 από 12 έως 3μμ για συνέντευξη τύπου.
– Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Παρασκευή 24.1.2020 το απόγευμα, από 5μμ έως 8μμ, για ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη.
Η ομιλία του Δρ Χουάν Μπράνκο θα επικεντρωθεί στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ αλλά θα επεκταθεί και στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Γαλλία, στα κινήματά της και τις προοπτικές τους.
Ο Dr Juan Branco, είναι απόφοιτος της περίφημης Ecole Normale Supérieure de Paris καθώς και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών – Sciences Po.
Μετά από συνεργασία που είχε με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, ο Χουάν Μπράνκο εντάχθηκε στη νομική ομάδα του Wikileaks και του Julian Assange, τον οποίο υπερασπίζεται υπό τη διεύθυνση του Ισπανού Baltasar Garzón.
Δικηγόρος εγγεγραμμένος στο δικηγορικό σύλλογο Παρισιού, συγγραφέας πολλών έργων για το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου Max Planck, επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια της La Sapienza (Ρώμη) και στη Νομική Σχολή του Yale – ΗΠΑ, διετέλεσε επίσης λέκτορας στο διεθνές δίκαιο στη Σορβόννη. Υπερασπίζεται στα γαλλικά δικαστήρια αφιλοκερδώς μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και το οποίο υφίσταται βιαιότατη αστυνομική καταστολή, με νεκρούς και τραυματίες, καθώς και καταχρηστικές δικαστικές διώξεις εδώ και δεκατέσσερις μήνες.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει η Τάνια Τσανακλίδου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μάκης Μπαλαούρας.
Τον Χουάν Μπράνκο θα παρουσιάσει η Αναστασία Πολίτη.
Θα λάβει χώρα διερμηνεία από τα γαλλικά προς τα ελληνικά και αντίστροφα.
Η εκδήλωση αλληλεγγύης στο Τζούλιαν Ασάνζ την Παρασκευή 24.1 γίνεται χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου Τζένη Καρέζη.
ΕΣΗΕΑ. Aκαδημίας 20, Αθήνα
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Γαλλία ( που φυσικά δεν ακούγονται πουθενά αλλού)!
Μια σκέψη, με αφορμή τη δήλωση του Μακρόν που καταδικάζει την παραβίαση της δεοντολογίας ( κομψός τρόπος να χαρακτηριστεί η κτηνωδία που ήδη στοίχισε 3 ζωές) από την Αστυνομία!
Προφανώς ο Μακρόν υποκρίνεται, είναι αναγκασμένος λόγω της κοινωνικής κατακραυγής να " καταδικάσει"!
Γιατί αυτή η διαφορά; Μα γιατί ο Μακρόν αντιμετωπίζει κατακραυγή!
Καταλύτης: μα η Γαλλία εδώ και δύο χρόνια φλέγεται, τα κίτρινα γιλέκα προετοίμαζαν το ιστορικό απεργιακό κύμα που τη συγκλονίζει.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άφησε το έμβρυο να ζήσει.
Εσύ δεν με νοιάζει πως τα βγάζεις πέρα.
Αν μπορείς να το θρέψεις.
Δεν με νοιάζει τι νιώθεις, αν φοβάσαι, πώς ζεις.
Στην τελική δεν με νοιάζει καν τι θα απογίνει το έμβρυο αυτό αν γίνει μωρό και γεννηθεί.
Το έμβρυο έχει περισσότερα δικαιώματα όσο είναι ακόμα στην κοιλια σου. Μόλις το γεννήσεις το πρόβλημα είναι δικό σου.
Ακόμα περισσότερο δε αν το μωρό αυτό εχει προβληματα. Να τα λύσεις εσύ και να μη μας ενοχλείς.
Η κοινωνία μας είναι πολύ καθαρή για τα παράσιτα που γεννατε, εσείς, οι βρωμιαρες, που δεν μπορείτε να κρατήσετε κλειστά τα πόδια σας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά στην Παλαιστινη μεταφερονται σε άλλη φυλακή στο κράτος απαρχαιντ ,η νέα φυλακή δεν θα έχει ούτε καν θέρμανση ..μουγγα από τους διάφορους ευαίσθητους περί ",ανθρωπίνων δικαιωμάτων"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχεις χτυπήσει εισιτήριο και σε πιάνουν , έχεις πρόστιμο το 60πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου..
Έχεις φάει κάτι εκατομμύρια από το δημόσιο , έχεις πρόστιμο το 0,000018 του ποσού από αυτά που έχεις φάει..
δίκαια πράγματα..
Με 450 ευρώ «καθάρισε» για 10 δικογραφίες και χρέη 24 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο ο άλλοτε πρόεδρος του ιδιωτικού πλην κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την ώρα που τα κονδύλια για τη δημόσια Παιδεία στην Ελλάδα περικόπτονται ξανά και ξανά, η κυβέρνηση προχωρά στην επιχορήγηση Θεολογικής Σχολής στις ΗΠΑ με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα του τέως υφυπ. Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη
- Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιδιωτικό κολέγιο που υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία έχει ιστορικό οικονομικής κακοδιαχείρισης.
«Η Ελλάδα αποφάσισε επιτέλους να επενδύσει στο μέλλον του ελληνισμού στις ΗΠΑ. Αυτό σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού της να επιχορηγεί με 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο τη Θεολογική Σχολή, ένα κρίσιμης σημασίας ίδρυμα για το μέλλον της ομογένειάς μας» πανηγυρίζει στο twitter ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης και δικαίως, αφού ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είναι αυτός που εισηγήθηκε και προώθησε τη χορηγία το σύντομο διάστημα που θήτευσε ως υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς, όπως διαβάζουμε στον ιδιοκτησίας του «Εθνικό Κήρυκα».
Πρόκειται για την Ιερά Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού για την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τακτική οικονομική ενίσχυση από το ελληνικό κράτος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
«Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής που η Ελλάδα κάνει μία τόσο μεγάλη και καθοριστικής σημασίας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη “σωτηρία” της Σχολής» γράφει το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», ενώ από τα χείλη του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου πληροφορηθήκαμε ότι η οικονομική ενίσχυση θα έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ από πέρυσι.
Δηλαδή μιλάμε για ένα σωσίβιο 4 εκατ. δολαρίων που θα παράσχει το ελληνικό κράτος στην περίπου χρεοκοπημένη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς η σχολή λειτουργεί υπό την αιγίδα της. Το εν λόγω ίδρυμα, που προσιδιάζει σε ιδιωτικό κολέγιο, εδώ και μερικά χρόνια έχει περιέλθει σε οικονομική δυσχέρεια λόγω κακοδιαχείρισης και έχει τεθεί σε καθεστώς διετούς δοκιμαστικής επιτήρησης (probation) από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, οι οποίες εδώ και καιρό έχουν επισημάνει τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας της λόγω των τεράστιων οικονομικών ελλειμμάτων.
Τα «κολέγια»
Η Ιερά Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού (Hellenic College and Holy Cross Greek Orthodox School of Theology) αποτελεί το ένα από τα δύο σκέλη των εκπαιδευτικών κέντρων «πανεπιστημιακού επιπέδου», όπως αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην ιστοσελίδα της, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί τόσο η εν λόγω σχολή όσο και το Ελληνικό Κολέγιο.
Και τα δύο ιδρύματα δίνουν έμφαση κυρίως στις θεολογικές σπουδές και είναι «ανεγνωρισμένα υπό των αμερικανικών εκπαιδευτικών αρχών, ως και υπό του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, ως ισότιμα προς τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος», σύμφωνα πάντα με την ηλεκτρονική σελίδα της Αρχιεπισκοπής.
Ο αρμόδιος επίτροπος κάνει λόγο για δανεισμό 9,5 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2018 από τα προσωρινά και μόνιμα αποθεματικά περιοριστικά κληροδοτήματα (restricted funds) προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και ελλείμματα των ιδρυμάτων, ενώ παρατηρεί ότι η δανειοδότηση έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα λίγα τελευταία χρόνια (από 1,4 σε σχεδόν 3 εκατ. δολάρια), με την Εφορεία των ιδρυμάτων να ομολογεί ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός αποπληρωμής των ποσών. Και ενώ τα μέλη της προχώρησαν σε «πάγωμα» του δανεισμού από το κληροδότημα, τον Ιανουάριο του 2018, ο δανεισμός από κλειστούς λογαριασμούς (restricted funds) συνεχίστηκε προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων κατ’ έτος.
Τελειωμό δεν έχουν τα οικονομικά -και όχι μόνο- σκάνδαλα που ταλανίζουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εδώ και ολόκληρες δεκαετίες. Ο -επί 17 χρόνια- πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Τζέρρυ Δημητρίου, στις αρχές του 2018 σε μακροσκελή επιστολή, την οποία κοινοποιούσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αλλά και τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, έκανε λόγο για κακοδιαχείριση στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής.
Αρκεί να θυμηθούμε το σκάνδαλο με την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν, ο αρχικός προϋπολογισμός του οποίου έφτανε τα 20 εκατ. δολάρια, με το ποσό να διαμορφώνεται τελικά στα 80 εκατομμύρια και το έργο να παγώνει επ’ αόριστον, μετά την καταγγελία της σύμβασης από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Σεξουαλικά σκάνδαλα
Μεγάλο πλήγμα τόσο για την οικονομική κατάσταση όσο και για την υπόληψη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ήταν βέβαια και τα σεξουαλικά σκάνδαλα του 2005, για τα οποία η Αρχιεπισκοπή κλήθηκε να καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τη νομική διευθέτηση αγωγών που υποβλήθηκαν σε βάρος κληρικών με την κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και ανήλικων παιδιών.
Γιατί λοιπόν το ελληνικό κράτος επιβαρύνεται σήμερα με την ετήσια οικονομική ενίσχυση ενός καταχρεωμένου και -επί της ουσίας- ιδιωτικού αμερικανικού κολεγίου, διαχειριστής του οποίου είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που βαρύνεται με ιστορικό οικονομικής κακοδιαχείρισης; Και αυτό τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός για τη δημόσια Παιδεία παραμένει στάσιμος σε χαμηλά επίπεδα εδώ και χρόνια, έχοντας φέρει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σε οριακά σημεία και τη φοιτητική μέριμνα να έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 15 Ιανουαρίου 1822 η Αϊτή αναγνωρίζει
πρώτη στον κόσμο την Επαναστατική Κυβέρνηση της Ελλάδας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΔΕΑΔ έλαβε συνεντεύξεις από 439 άτομα και κατέγραψε συνολικά 380 μαρτυρίες που καταγγέλλουν ότι είναι θύματα σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων... “Η ΔΕΑΔ επισημαίνει την παρενόχληση που υπέστη η αντιπροσωπεία της κατά την επίσκεψη στη φυλακή Λατακούνγκα, από πράκτορες ασφαλείας της φυλακής, οι οποίοι απαγόρευσαν στην αντιπροσωπεία να φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει, εμποδίζοντάς την να κάνει τη δουλεία της εκεί”.

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
Εκουαδόρ: H Διαμερικανική Επιτροπή Ανθωπίνων Δικαιωμάτων καταγράφει την καταστολή της κυβέρνησης στις διαδηλώσεις του Οκτωβρίου

H Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει την υπερβολική χρήση βίας κατά την καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων, ιδιαίτερα κατά των αυτοχθόνων κοινοτήτων.
Η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ) υπέβαλε την Τρίτη την έκθεση από την επίσκεψή της στον Εκουαδόρ στις 20 και 28 Οκτωβρίου, μήνα κατά την οποίο πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στα νεοφιλελεύθερα μέτρα του προέδρου Λενίν Μορένο.

“Πληροφορίες που έγιναν δημόσια γνωστές, δείχνουν ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η απάντηση του κράτους προκάλεσε πράξεις διαμαρτυρίας που σε ορισμένες περιπτώσεις κατεστάλησαν με υπερβολική χρήση βίας, κυρίως κατά κατά των μελών των αυτοχθόνων κοινοτήτων που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στο Κίτο και τα προγονικά τους εδάφη “, αναφέρει η έκθεση της ΔΕΑΔ.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατάργηση των επιδοτήσεων στα καύσιμα που ανακοινώθηκε από την Εθνική Κυβέρνηση προκάλεσε λαϊκή δυσαρέσκεια, προσθέτοντας ότι το καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης που ανακοίνωσε ο Λενίν Μορένο, “περιορίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση σε όλη την εθνική επικράτεια”.
Η ΔΕΑΔ σημειώνει ότι έλαβε συνεντεύξεις από 439 άτομα και κατέγραψε συνολικά 380 μαρτυρίες που καταγγέλλουν ότι είναι θύματα σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την έλλειψη διαβούλευσης και συμμετοχής στη λήψη των μέτρων που επηρεάζουν τα κοινωνικά δικαιώματα του πληθυσμού, την υποβολή καταγγελιών και ενεργειών για την προστασία των συνταγματικών εγγυήσεων, την έλλειψη ενημέρωσης των συγγενών σχετικά με τους κρατούμενους και τους θανόντες”.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΑΔ πραγματοποίησαν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και κοινωνικά και ιθαγενή κινήματα.  “Η Επιτροπή συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ιθαγενικών κινημάτων, μεταφορέων, επιχειρηματιών, ενώσεων του ιδιωτικού τομέα, εκπροσώπων πανεπιστημίων και νοσοκομείων , δημοσιογράφους και εκπρόσωπους της αστυνομίας και του στρατού”, όπως αναφέρεται.
Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι η ομάδα της που σκόπευε να ακούσει τους κρατούμενους στη φυλακή Λατακούνγκα δέχτηκε επίθεση από τις αρχές. “Η ΔΕΑΔ επισημαίνει την παρενόχληση που υπέστη η αντιπροσωπεία της κατά την επίσκεψη στη φυλακή Λατακούνγκα, από πράκτορες ασφαλείας της φυλακής, οι οποίοι απαγόρευσαν στην αντιπροσωπεία να φωτογραφήσει και βιντεοσκοπήσει, εμποδίζοντάς την να κάνει τη δουλεία της εκεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν την αεροπορική βάση T4 στη Συρία.
15/01/2020
Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε πως τα αντιαεροπορικά συστήματα απώθησαν μια επίθεση που οδηγήθηκε από ισραηλινά μαχητικά κατά του αεροδρομίου T-4 στα Ανατολικά περίχωρα της Homs, εκκινώντας από τη ζώνη Tanf στα συρο-ιρακινά σύνορα, και κατέρριψαν έναν κάποιον αριθμό πυραύλων.
Σε δήλωση στο SANA,η στρατιωτική πηγή είπε : « στις 22h10 σήμερα Τρίτη, στις 14-01-2020, τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν μια νέα επίθεση κατά του αεροδρομίου T-4 εκκινώντας από τη ζώνη Tanf ».
Η πηγή πρόσθεσε ότι τα συστήματα αεράμυνας απώθησαν άμεσα την επίθεση καταρρίπτοντας πολλούς αντίπαλους πυραύλους γνωστοποιώντας ότι 4 πύραυλοι κατέληξαν στη στοχευμένη ζώνη και ότι σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με άλλη πηγή 2 ισραηλινά μαχητικά από περιοχές που ελέγχουν οι SDF στόχευσαν την βάση T4.Πολλοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πριν βρουν το στόχο τους.Η ίδια πηγή διαψεύδει ιρανική παρουσία στην αεροπορική αυτή βάση..
Ισραηλινά μέσα επικαλούνται πως στην Τ4 έφτασε σήμερα το πρωί από Ιράν μια πτήση cargo ενός Il-76 με όπλα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αντιπαραγωγική και προκλητική η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης"
 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 07:43
«Προκλητικό» και «αντιπαραγωγικό» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το μνημόνιο κατανόησης της Τουρκίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης, αναγνωρίζοντας ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί αντίκεινται προς το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές περιοχές όσον αφορά στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι «οι αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων κρατών δεν βοηθούν και είναι προκλητικές. Επιπλέον, σε αντίθεση με όσα προτείνει η Τουρκία, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο όπως αποκρυσταλλώνεται στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, τα νησιά έχουν γενικά δικαίωμα στην ΑΟΖ και στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη χερσαία περιοχή».
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας επέμεινε ότι η ανακοίνωση της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «προκάλεσε εντάσεις στην περιοχή, είναι αντιπαραγωγική και προκλητική».
Υπενθύμισε ότι το κείμενο δεν λαμβάνει υπ' όψιν τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων κρατών, καθώς περιλαμβάνει θαλάσσιες περιοχές οι οποίες ανήκουν ή διεκδικούνται από την Ελλάδα.
«Σημειώνουμε ότι η Ελλάδα έχει επίσης αλληλεπικαλυπτόμενες θαλάσσιες διεκδικήσεις στην περιοχή που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση. Ως πάγια πολιτική, ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, με βάση το Διεθνές Δίκαιο» είπε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε πως, παρότι οι ΗΠΑ δεν λαμβάνουν γενικά θέση για τις διαφορές θαλάσσιας δικαιοδοσίας άλλων κρατών, στη συγκεκριμένη περίπτωση καλούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κάθε ενέργεια στην οποία ελλοχεύει κίνδυνος να κλιμακωθούν περαιτέρω οι εντάσεις σε μια χρονικά ευαίσθητη συγκυρία για την ανατολική Μεσόγειο.
Εξήγησε ότι οι εξελίξεις «καταδεικνύουν τον κίνδυνο η σύγκρουση στη Λιβύη να λάβει ευρύτερες, περιφερειακές διαστάσεις και την επείγουσα ανάγκη να εργαστούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προς λύση μέσω διαπραγμάτευσης».
Ερωτηθείς αν το μνημόνιο κατανόησης εκθέτει την Τουρκία στον κίνδυνο αμερικανικών κυρώσεων όπως προβλέπεται σε προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα του 2016 για τη Λιβύη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν προαναγγελίες, ούτε προδικάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν περί κυρώσεων».
Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ για το μνημόνιο κατανόησης Τουρκίας-ΚΕΣ, στέλεχος του ελληνικού λόμπι στην Ουάσινγκτον υπενθύμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια τοποθέτηση που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όπως εξήγησε, ο αξιωματούχος είχε πει, κατά τη διάρκεια κλειστής ενημέρωσης στους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αφήσουν την Τουρκία να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς η Κίνα παρακολουθεί τις αμερικανικές αντιδράσεις σε θέματα του δικαίου της θάλασσας, τα οποία έχουν αντίκτυπο στις διενέξεις που αφορούν στη Νότια Σινική Θάλασσα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Πάνω από επτά εκατ. νοικοκυριά «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 21:09
Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτο της Ιταλίας, Istat, επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στην καθοριστική βοήθεια της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς.
Ειδικότερα, για τις οικογένειες αυτές, η σύνταξη των ηλικιωμένων μελών της αποτελεί τα τρία τέταρτα του διαθέσιμου εισοδήματος τους, και στο 22% των περιπτώσεων (δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες) είναι η μόνη πηγή οικονομικής στήριξης.
Σύμφωνα με το Istat, η στήριξη αυτή, επιτρέπει να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά.
Συνολικά, στην Ιταλία οι συνταξιούχοι είναι δεκαέξι εκατομμύρια και οι συντάξεις που καταβάλλονται κάθε μήνα, είκοσι τρία εκατομμύρια. Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, το 2018 αντιστοιχούσε στο 16,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Guardian: Εμπλοκή 2.000 μισθοφόρων της Τουρκίας στη Λιβύη
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 11:32
Το παραδοσιακό αντιτουρκικό αίσθημα που επικρατεί στη Λιβύη και ξεκινά από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ενισχύθηκε τα τελευταία 24ωρα με την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 2.000 πρώην τζιχαντοφασιστες μαχητές που ανήκουν στο σώμα μισθοφόρων της Τουρκίας βρίσκονται ήδη στη χώρα για να στηρίξουν την κυβέρνηση στην Τρίπολη.
Οι 2.000 μαχητές που δραστηριοποιούνταν μέχρι τώρα στα μέτωπα της Συρίας, πολεμώντας για τα τουρκικά συμφέροντα, έχουν καταφθάσει στα πεδία των μαχών της Λιβύης για να πολεμήσουν στο πλευρό του πρωθυπουργού Fayez al-Sarraj και εναντίον του στρατηγού Χαφτάρ.
Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι προσφέρει μηνιαίο μισθό ύψους 1.500 δολαρίων καθώς και την παροχή τουρκικής υπηκοότητας στους μισθοφόρους αυτούς, οι οποίοι στη Συρία πληρώνονταν από τους αμερικανους με 2.000 δολάρια τον μήνα, αλλα όταν αλλαξαν τα συμφεροντα των αμερικανων τους τα κοψανε, και γιαυτο οι ισλαμοφασιστες πηγαν με τους Τουρκους.
«Πρόκειται για πολύ δύσκολη κατάσταση. Το αντιτουρκικό αίσθημα στη χώρα είναι ήδη έντονο και θα ισχυροποιηθεί, λόγω της εμπλοκής της Άγκυρας, και αυτό είναι προς όφελος του Χαφτάρ» δηλώνει στον «Guardial» η αναλύτρια διεθνών σχέσεων και ειδική σε θέματα Λιβύης Claudia Gazzini.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πρώτοι 300 μαχητές του Συριακού Εθνικού Στρατού - ουσιαστικά των ισλαμοφασιστών - κατέφθασαν στη Λιβύη την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ακόμη 350 ακολούθησαν στις 29 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη, όπου τοποθετήθηκαν στην πρώτη γραμμή της άμυνας της πόλης στα ανατολικά.
Στις 5 Ιανουαρίου ακόμη 1.350 μαχητές από την Τουρκία έφτασαν στη Λιβύη, αριθμός κατά πολύ αυξημένος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζαρίφ: «Και οι ΗΠΑ ευθύνονται για την πτώση του Boeing»
 Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 11:55
Οι ΗΠΑ φέρουν μέρος της ευθύνης για την τραγωδία με το ουκρανικό Boeing, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ από το Νέο Δελχί, αναφερόμενος στο ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε «από λάθος» από το Ιράν την περασμένη Τετάρτη προκαλώντας τον θάνατο των 176 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.
«Η άγνοια και η αλαζονεία» των ΗΠΑ «πυροδοτεί χάος στην περιοχή» σημείωσε ο Ζαρίφ κατά τις δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Νέο Δελχί, όπου μετέχει σε διάσκεψη για την ασφάλεια.
Η καταστροφή αυτή είναι «ένα ασυγχώρητο λάθος», για το οποίο πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ουκρανικό αεροσκάφος. Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι κοιτάζει μόνο τα δικά της συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.
Ο Ζαρίφ έχει υιοθετήσει σκληρότερο ύφος από την υπόλοιπη ιρανική ηγεσία μετά την τραγωδία με το ουκρανικό αεροσκάφος. Το Σάββατο, μετά την παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι το κατέρριψαν «από λάθος», ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε «τον αμερικανικό τυχοδιωκτισμό» στην περιοχή.
Αναφερόμενος παράλληλα στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις, ο Ζαρίφ επεσήμανε ότι «δεν είναι νεκρή» και πως είναι από τις «καλύτερες συμφωνίες» που θα μπορούσε να οραματιστεί, εκφράζοντας αμφιβολίες για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει μια νέα «συμφωνία Τραμπ».
«Οι ΗΠΑ δεν εφάρμοσαν (...) τις δεσμεύσεις τους (από την υπάρχουσα συμφωνία) και τώρα έχουν αποσυρθεί (...). Είχα μια συμφωνία με τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ την έσπασαν. Αν έχω μια συμφωνία Τραμπ, πόσο καιρό θα διαρκέσει;» αναρωτήθηκε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Τρίτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αντικαταστήσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 με μια δική του νέα συμφωνία που θα εξασφαλίζει ότι
το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε το 2018 τη διεθνή αυτή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και έκτοτε έχει επιβάλει εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη.
Ο Τραμπ σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι συμφωνεί με τον Τζόνσον πως υπάρχει ανάγκη για μια «συμφωνία Τραμπ». Το Ιράν ενδιαφέρεται για τη διπλωματία, αλλά όχι για να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Ζαρίφ, σημειώνοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι η υπάρχουσα είναι από τις «καλύτερες συμφωνίες» που θα μπορούσε να οραματιστεί.
Την Τρίτη, οι τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις που συνυπογράφουν τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενεργοποίησαν τον μηχανισμό επίλυσης διαφορών που προβλέπεται από το κείμενο για να πείσουν το Ιράν να επιστρέψει στην τήρηση των δεσμεύσεών του που απορρέουν από τη συμφωνία, σε μια κίνηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει εν τέλει στην επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Τεχεράνης.
Ο Ζαρίφ δήλωσε σχετικά ότι θα απαντήσει σε επιστολή που απέστειλαν οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες και υπογράμμισε ότι το μέλλον της συμφωνίας του 2015, η οποία, όπως δήλωσε, «δεν είναι νεκρή», εξαρτάται από την Ευρώπη.
Το Ιράν άρχισε να υποχωρεί σταδιακά από τις δεσμεύσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία αυτή μετά την απόσυρση των ΗΠΑ, επιχειρηματολογώντας ότι οι ενέργειες της Ουάσινγκτον αιτιολογούν μια τέτοια κίνηση.
Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν αυξήθηκαν μετά τον φόνο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ και την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σε αντίποινα το Ιράν εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.
Ο Ζαρίφ δήλωσε σχετικά ότι είχε στείλει μήνυμα στην Ουάσινγκτον μέσω Ελβετών μεσολαβητών τη νύχτα που έγινε η πυραυλική επίθεση, την οποία χαρακτήρισε πράξη αυτοάμυνας σε απάντηση για τον φόνο του Σουλεϊμανί.
Ο θάνατος του Ιρανού υποστρατήγου αποτελεί μεγάλο πλήγμα στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, υπογράμμισε τέλος ο Ζαρίφ. Πολλοί στην περιοχή θεωρούσαν ήρωα τον Σουλεϊμανί για τον ρόλο του στην ήττα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τροπολογια για την εξομιωση των κολεγιων με τα πανεπιστημια περασε στο νομο για τις λαικες αγορες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



FREE ASSANGE!
"Ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης εμφανίστηκε την Δευτέρα ο φυλακισμένος ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, σε μία ακόμα σύντομη προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Ο Ασάνζ εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Λονδίνου και κατέθεσε για μία ακόμα φορά, ενώ προσπαθεί να αποτρέψει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες κυβερνοπειρατίας και κατασκοπείας.
Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο, οι κάμερες κατέγραψαν τον 48χρονο Ασάνζ να δείχνει χλωμός και ταλαιπωρημένος ενώ φορούσε γυαλιά.
Υποστηρικτής του ακούγεται να του δίνει κουράγιο και ο Ασάνζ του κάνει νεύμα.
Η πλήρης ακρόαση για την έκδοσή του θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2020. Αν ο Αυστραλός Ασάνζ εκδοθεί στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που δικαστεί και καταδικαστεί με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης".




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O τέως υπουργος Βενιζελος ομολόγησε παραβίαση του Συντάγματος για να "σωθεί η χώρα"... η επόμενη υπηρέτησε τις εντολές του 4ου Ράιχ στην κατοχική "δικαιοσύνη"
Ο τέως υπουργος Βενιζελος όταν δήλωνε την παραβίαση του Συντάγματος, ήταν και "καθηγητής Συνταγματικού δικαίου"...
Η κυρία Αικατερινη Σακελλαροπουλου που ακολουθεί δίκαζε κατόπιν εντολών των τροϊκανών [ΣτΕ... Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών... Έκρινε ότι οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ. είναι συνταγματικές] για να "σωθεί η χώρα"...
Και μιλάνε για χώρα, όχι Πατρίδα.
Ε... αλλάζει ρούχα ο Μανωλιός και για το λαό "χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι"!
Τώρα η σκυτάλη στις δημοσιογραφικές πόρνες...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Γκάουλαϊτερ των Αθηνών... συνεχίζουν να στηρίζουν την εχθρική προς την Ελλάδα... μαριονέτα στη Λιβύη
Ο Χαφτάρ, δεν ενέδωσε. «Το κείμενο που μου παρουσιάστηκε είναι απάτη και προδοσία, το οποίο το GNA (σ.σ. η κυβέρνηση της Τρίπολης με επικεφαλής των Σάρατζ) είναι πάντα πρόθυμη να υπογράψει, αλλά τα δικά μας αληθινά λιβυκά χέρια, δεν θα μπορούσαν ποτέ (να την υπογράψουν). Ζούμε με τιμή και θα πεθάνουμε με τιμή».
Τάδε έφη ο Στρατηγός, και έπεσαν όλοι σε κατάθλιψη. Αμερικάνοι, ιερατείο Βρυξελλών, Πούτιν, Ερντογάν. Και καλά όλοι αυτοί, το καταλαβαίνουμε. Αλλά και η Ελληνική κυβέρνηση; Και τα παπαγαλάκια της;
Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Χαφτάρ έφυγε από την Μόσχα χωρίς να υπογράψει, οι δημοσιογράφοι των καναλιών, μόνο που δεν έκλαιγαν.
Επειδή - όπως έλεγαν συνέχεια - τους ενδιέφερε η κατάπαυση του πυρός, και η ειρήνη!!!.
Η ίδια ευαισθησία διαπερνάει απ' άκρη σε άκρη και την κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
Μάλιστα. Η αηδιαστική υποκρισία δεν έχει όρια. Τόσο καιρό παριστάνουν όλοι τους αγανακτισμένους για το μνημόνιο που υπέγραψε ο Σάρατζ με τον Ερντογάν. Κι' όμως έχουν αναγνωρίσει επίσημα την Κυβέρνηση Σάρατζ!.. Η περίφημη αστική μυστική διπλωματία βλέπετε!. Όμως το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ.
Σε κρούση από την Ρωσία προς το ΥΠΕΞ για τις προθέσεις της Αθήνας αναφορικά με την άρση της αναγνώρισης της εχθρικής προς την Ελλάδα, κυβέρνησης της Τρίπολης, το ΥΠΕΞ απάντησε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα!
«Προτίθεστε να άρετε την αναγνώριση της κυβέρνησης της Λιβύης; Εάν την άρετε μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση» ήταν το ρωσικό ερώτημα προ ολίγου καιρού.
Η απάντηση από την Αθήνα ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι την αναγνωρίζει ο ΟΗΕ!
Η ρωσική ανταπάντηση ήταν ότι αφού δεν έχετε τέτοια σχέδια, τότε αναγνωρίζετε και τις δικαιοπραξίες της κυβέρνησης αυτής, λέγοντας με νόημα πως «μας λύνετε τα χέρια για να προχωρήσουμε σε διαπραγμάτευση», όπως και έγινε! Κι' όμως. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι τόσο πολύ εξαρτημένοι από τα ξένα αφεντικά τους, που δεν διανοούνται να φέρουν την παραμικρή αντίρρηση σε ότι κι' αν τους ζητήσουν να κάνουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρούσα κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Μιλάμε για την ουσία της λειτουργίας της Ελληνικής αστικής δημοκρατίας!!….