Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Τριτη 14 Ιανουαριου 2020


.....η ανθρώπινη πατσαβούρα , ο ροδίτης
δολοφόνος της κοπελίτσας , για τον οποίον λέει ο δικολάβος του
ότι προσέρχεται στο δικαστήριο συντετριμμένος ζητώντας δημόσια συγγνώμη....
....λίγο πριν μας έδειχνε όμως, κωλοδάκτυλο η χυδαία ψυχή του....ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ !!

Ίδρωνε και ξίδρωνε ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου Ροδίτη που είναι ένας από τους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Περιφερόταν ο καψερός στα κανάλια και επαναλάμβανε ότι ο πελάτης του προσέρχεται στο δικαστήριο " με αίσθημα ταπείνωσης και μία σπαρακτική κραυγή δημόσιας συγγνώμης" να κανει κωλοδαχτυλο στους δημοσιογραφους.
Στη φωτογραφία βλέπετε τον πελάτη να προσέρχεται στο δικαστήριο με τη σπαρακτική συγγνώμη του, κανοντας κωλοδαχτυλο στους δημοσιογραφους!!!!!.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατάρχης Χαφτάρ τους έτριψε το έγγραφο στα μούτρα: Εγώ τον Τούρκο μέσα στην πατρίδα μου δεν θα τον αφήσω!!
14 Ιανουαρίου, 2020
«Αυτό δεν είναι συμφωνία κατάπαυσης πυρός αλλά προδοσία προς την πατρίδα κι το αίμα των ηρώων μας. Μου ζητάτε να βάλω τους τούρκους από την πίσω πόρτα στη χώρα μου και να αναγνωρίσω μία παράνομη συμφωνία. Η απάντηση μου είναι όχι. Ζούμε με τιμή, πεθαίνουμε με τιμή!»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ελλάδας, ο Ακροκόρινθος!
Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία, 14 Γενάρη του 1822 παραδίδεται από τους Τούρκους του Κιαμηλ Μπέη στον Κολοκοτρώνη, τον μόνο οπλαρχηγό που "εμπιστεύονταν" ο οποίος μπαίνει στο κάστρο κρατώντας την ελληνική σημαία!
Εδώ η επίσημη ιστορία σταματά, ας πούμε μερικά πράγματα... ανεπίσημα.
- μετά την αποχώρηση του Κολοκοτρώνη η συμφωνία έγινε κουρελοχαρτο, οι 600 τουρκαλβανοί εξοντώθηκαν.
- Διορίστηκε φρούραρχος ο Ιάκωβος Θεοδωρίδης, που πήρε και το ηχηρό προσωνύμιο «Αχιλλέας». Ο ... Αχιλλέας σαν είδε τη σκόνη που σήκωσαν τα στρατεύματα του Δράμαλη την κοπανησε τρέχοντας!
Προηγούμενα όμως σε συμφωνία μαζί του, ο άλλοτε υπηρέτης του Κιαμήλ, Δημήτρης Μπενάκης, ο υποφρούραρχος Διαμαντής Λάλακας και ο ηγούμενος της μονής Φανερωμένης, Παρθένιος Βλάχος, εκτελούν εν ψυχρώ τον Κιαμήλ- Μπέη στο δωμάτιο που τον κρατούσαν φυλακισμένο.
- Πριν την κοπανησει ο ... Αχιλλέας, με τη συμφωνία να τους χαρίσει τη ζωή και να μην πάρει τον θησαυρό τους, βίασε τη γυναίκα του Κιαμηλ και την υπηρέτρια της!
- Ο Δράμαλης ανεβαίνει με επισημότητα στο Ακροκόρινθο ως ελευθερωτής. Του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή η χήρα και η μητέρα του Καμήλ, του αποκαλύπτουν ένα πηγάδι με κρυμμένα 40.000 πουγκιά γεμάτα χρυσά νομίσματα. Για να τιμήσει τη χήρα του Κιαμήλ- Μπέη, την πανέμορφη Γκιούλ- Χανούμ ο Δράμαλης, την παντρεύτηκε πάνω στον Ακροκόρινθο με ανατολίτικη μεγαλοπρέπεια. - για ικανοποίηση του πένθους, αντί άλλου μνημείου στη μνήμη του δολοφονημένου συζύγου της, διέταξε κι έχτισαν ζωντανούς στα τείχη, τους καλύτερους Έλληνες που έσερνε αιχμάλωτους μαζί του από τη Ρούμελη!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η φωνή του αντ’ αυτού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μας είπε ότι από τις 30 Απριλίου 2020, τελειώνει η προστασία Ά κατοικίας και αρχιζουν οι πλειστηριασμοι. Και για να ολοκληρώσει την αναλγησία του νεοφιλελεύθερου «εξηγεί» ότι υπάρχει πλατφόρμα στην οποία όποιος δεν μπει θα φέρει «ατομική ευθύνη»
Αλλά αυτό που δεν μας είπε, είναι για τις πωλήσεις πακέτων δανείων από τις τράπεζες σε funds, τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα πακέτα και τι τελικά εισπράττει η κάθε τράπεζα.
Επίσης δεν μας είπε, ότι η πλατφόρμα είναι μια παρωδία για επικοινωνιακούς λόγους, με σκοπό να μην μπορεί κανείς να μπει στην πλατφόρμα! Είναι τόσο «ψιλά τα γράμματα» που από τις 250.000 ενδιαφερόμενους, μόλις 7 κατάφεραν να περάσουν «τον έλεγχο» !
Έτσι
250.000 κατοικίες κινδυνεύουν
Κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο έλεγχο 57.166 χρήστες
Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 38.073
Έχουν υποβληθεί 1.249 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
Έχουν δοθεί 315 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.
Έχουν ήδη αποδεχθεί 84 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες
Έχουν μπει στην προστασία 7 Έλληνες.
Τι περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε;;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην κριτική επιτροπή τηλεοπτικού ριάλιτι ο Αλέξης Γεωργούλης κι οι αριστεροί άρχισαν πάλι τα απίθανα, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του να αναδείξει ευρωβουλευτή αυτόν τον φιρφιρίκο.
Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον σχέση με την Αριστερά και τις αξίες της! Χαρακτηριστικό το ότι ο φιρφιρίκος σάρωσε στις ευρωεκλογές, ακριβώς γιατί εξέφρασε πλήθος κόσμου ανάλογης ιδεολογικής και πολιτιστικής κατεύθυνσης, που κάποτε ψήφιζε Σημιτο-γιωργάκηδες και θαύμαζε Θεμο-κωστόπουλους και τώρα βρήκε τη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Λες κι ο φιρφιρίκος, που προεκλογικά παζάρευε και με τη Ν.Δ., δήλωσε ποτέ αριστερός και εξαπάτησε κανέναν!
Σχολιο.- Σωστά, αλλά είναι στην κυριολεξία, "περσινά ξινά σταφύλια". Μετά την κυβερνητική θητεία του, μόνο ανόητοι ή παμπόνηροι μπορεί να ισχυρίζονται πως το κομματικό μόρφωμα έχει καμμιά σχέση με αριστερά.
Σχολιο.- Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει ξεκάθαρα τις στρατηγικές επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου. Τυφλή αποδοχή Ε.Ε., μνημονίων, ΝΑΤΟ, πρόσδεση στον Άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ κ.λπ. Πέντε χρόνια αργότερα δεν νομίζω πως έχει νόημα να τον αντιμετωπίζουμε σαν ένα κόμμα που εξαπάτησε. Και τον Σεπτέμβριο 2015 αλλά και στις εκλογές του 2019 η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ κατά των μνημονίων, ξαναφήφισε στη βάση του ΤΙΝΑ. "Δεν υπάρχει εναλλακτική". Εκφράστηκε, έτσι, η συντηρητική αναδίπλωση αυτού του κόσμου, που η πλειονότητά του προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, μας απασχολεί ως ένα κεντροαριστερό αστικό κόμμα. Και δεν έχει και πολύ νόημα να μένουμε στο 2015. Χωρίς να ξεχνάμε τι έγινε τότε, να δούμε σήμερα πώς αντιμετωπίζουμε τον αστικό δικομματισμό και τα συμπληρώματά του (ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 κ.λπ.).
Σχολιο.-  Και προηγουμένως ο Γεωργουλης είχε εκλεγεί περιφερειακος συμβουλος με τη ΝΔ στον Δήμο Λάρισας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδη απο εχθες μας τα χετε κανει τσουρεκια με την ελευθερια της αποψης και του λόγου, και επειδη ο κοινωνικός δημόσιος χώρος δεν ειναι το χασαπικο του κυρ Ανεστη και το μπακάλικο της κυρα Γιαννούλας που ασφαλώς μπορεί να αναρτήσει ό,τι αφισα και διαφημιση γουσταρει, οι σταθμοι του Μετρό ειναι ενας χώρος δημόσιος από τον οποιο διερχονται αναγκαστικά χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα για να μετακινηθούν. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δε των αφισών εναντίον της έκτρωσης, δεν βλέπω πως στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας του λόγου, γυναίκες σε δημόσιο χωρο, να πρέπει να είμαστε υποχρεωμένες (πολλές μάλιστα έχουν κάνει και έκτρωση) να βλέπουμε επίθεση στα δικαιώματά μας και να μας αποκαλούν εν δυνάμει δολοφόνους ή δολοφόνους και αμαρτωλές οι εκκλησιαστικές οργανώσεις.
Λοιπόν κάντε μου τη χάρη ορισμένοι γιατί ελευθερία του λόγου υπάρχει ασφαλώς, αλλα η χρήση του δημόσιου κοινωνικου χώρου, υπόκειται ή πρεπει να υπόκειται στοιχειωδώς σε κανονες μη προσβολής του. Και η χρήση του για επίθεση σε δικαιώματα κοινωνικών ομάδων ειναι ανεπίτρεπτη.
Δηλαδη αυριο μεθαυριο βαλτε γιγαντοαφισες στις στασεις των λεωφορείων για να μην ψηφίζουν οι γυναικες. Κι αυτο στα πλαισια της ελευθεριας του λόγου;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, η μήτρα των γυναικων ανήκει στο 'Εθνος, αλλά το σπίτι τους ανήκει στην Τράπεζα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραια γκομενα εισαι θειτσα, μου λεει. Που να σου δωσω μια με το Π στο κεφαλι ρε κωλοπαιδι, του λεω.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καρδίτσα: Λαϊκός Ξεσηκωμός Κατά Του Κέντρου Αλλοδαπών Που Θέλει Να Δημιουργήσει Η Κυβέρνηση
 Ιανουαρίου 12, 2020
Αγριεύουν τα πράγματα στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στους Γοργοβίτες του δήμου Παλαμά, μετά την είδηση για κατασκευή Κέντρου αλλοδαπών  στην έκταση της Βιομηχανικής Περιοχής στις παρυφές του χωριού...
Το πρωί το τοπικό συμβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία των Γοργοβιτών με συμμετοχή πολλών κατοίκων, στην οποία διατρανώθηκε από όλους η κάθετη αντίθεσή τους, στην δημιουργία ΚΕΦΑ.
Πολίτες και τοπικοί εκπρόσωποι ήταν εξοργισμένοι για τη μη ενημέρωσή τους – όπως είπαν – από την κεντρική διοίκηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, αλλά και προοπτική της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Φώτης, απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του επισήμανε ότι η απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Άμυνας κ. Στεφανή για τη λειτουργία ΚΕΦΑ ήταν ξαφνική και πάρθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.
«Εμείς ως τοπικό συμβούλιο δηλώνουμε ότι ειλημμένες αποφάσεις και προτετελεσμένα δεν δεχόμαστε. Άμεσα ξεκινάμε επαφές με δικηγόρους για να στείλουμε εξώδικα σε όλους τους αρμόδιους που πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν. Ζητώ τη συμπαράστασή σας σε όλες τις ενέργειές μας ώστε να μην περάσει… κουνούπι στη ΒΙ.ΠΕ.» δήλωσε με έμφαση ο κ. Φώτης.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου ο οποίος ενημέρωσε τον κόσμο ότι την Παρασκευή έμαθε για την έλευση του κλιμακίου του Υπουργείου Άμυνας στη ΒΙ.ΠΕ και για την απόφαση δημιουργίας ΚΕΦΑ.
Όπως είπε, το νέο Κέντρο θα φιλοξενήσει περίπου 500 παράνομους μετανάστες. Θα είναι κλειστού τύπου με μεταλλικές κατασκευές οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε διαμερίσματα.
Θα διαθέτουν και... στρατιωτικό προσωπικό για τη φύλαξη του ΚΕΦΑ
Τα άτομα που θα μπαινοβγαίνουν στο Κέντρο θα έχουν ειδική κάρτα και θα φυλάσσεται από την αστυνομία και τον… στρατό, ενώ η έξοδος στους αλλοδαπούς  θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας.
Ο κ. Σακελλαρίου δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο Κέντρο, το οποίο – όπως τόνισε – αποφασίστηκε χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, ενώ σε σχετική επικοινωνία που είχε ο ίδιος προ δυο μηνών με τον ιδιαίτερο του Υπουργού Άμυνας κ. Χρυσοχοϊδη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία ΚΕΦΑ  στους Γοργοβίτες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλόκο σε βανακια ΜΚΟ στο Γαβαθα από μηχανήματα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
13/1/2020 -  11:39:00 π.μ.
Στοπ σε βανακια ΜΚΟ που πήγαιναν προς τον Γαβαθα έβαλε ο δήμος Δυτικής Λέσβου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βανακια από ΜΚΟ πήγαιναν προς τον Γαβαθα για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής, και μηχανήματα του δήμου έκλεισαν τον δρόμο προς τον Γαβαθα με σκοπό να αποκλείσουν την είσοδο των αλλοδαπών εθελοντών στο γραφικό χωριό.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες τώρα, το ΠΝ και το λιμενικό έχει αυξήσει εδώ και λίγες ημέρες την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων κοντά στα σύνορα Μυτιλήνης- Τουρκίας και οι διακινητές πλέον επιλέγουν άλλες διαδρομές  όπως είναι αυτή του Γαβαθα σε συνεννόηση πάντα με τις ΜΚΟ που εδρεύουν στην Λέσβο, γι αυτό τα βανακια πήγαιναν να εγκατασταθούν στον γραφικό οικισμό.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνουν σπίτια και ξενοδοχεία ώστε να εγκατασταθούν σε περίπτωση που κατασκευαστεί η νέα δομή στην περιοχη Σκαμιουδας στην Αντισσα που απέχει λίγα μόλις χλμ από τον Γαβαθα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρέλαση με μαύρα στη Χίο μετά το κάψιμο Αγίας Τράπεζας: «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας και την κανονικότητά μας»
12/1/2020
Φωνή διαμαρτυρίας αλλά και πανό με συνθήματα παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων οι κάτοικοι του Χαλκειούς, στη Χίο που με αφορμή τη βεβήλωση του Ι.Ν. του Αγίου Χαράλαμπου από άγνωστους δράστες, ντύθηκαν στα μαύρα στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
Με σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας και την κανονικότητά μας» αλλά και πανό με φωτογραφίες την καμένη Αγία Τράπεζα του Αγίου Χαράλαμπου, οι κάτοικοι προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία αμέσως μετά την παρέλασή τους, στεκόμενοι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων όπου βρίσκονταν ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και οι αρχές του νησιού.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13.01.2020 - 11:58
Οργή στη Γαλλία - Διανομέας πέθανε στις 3/1 στα χέρια αστυνομικών

Ο 42χρονος υπέστη καρδιακή εμβολή και ρήξη στον λάρυγγα κατά τη διάρκεια σύλληψής του από αστυνομικούς
Η είδηση, σαν σκηνή από την πρόσφατη ταινία του Κεν Λόουτς, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Γαλλία, όμως πέρασε σχεδόν απαρατήρητη στον Τύπο των υπόλοιπων χωρών, που ασχολείται με την πιο εντυπωσιακή είδηση των ταραχών στη διάρκεια των διαδηλώσεων για το συνταξιοδοτικό.
Κι, όμως, ο θάνατος στις 3 Ιανουαρίου του 42χρονου διανομέα Σεντρίκ Σουβιά, πατέρα πέντε παιδιών, από καρδιακή εμβολή και ρήξη στον λάρυγγα, που του προκάλεσε ασφυξία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και της σύλληψής του από αστυνομικούς στο Παρίσι, σχετίζεται εν πολλοίς με το μοντέλο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που έχει κινητοποιήσει συνδικάτα και εργαζόμενους, υπό τη γενικότερη αποδοχή του κόσμου στη Γαλλία.
Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον διανομέα, γιατί μιλούσε στο τηλέφωνο. Υπό την πίεση του χρόνου και των παραγγελιών, ο 42χρονος διανομέας δεν άργησε να εκνευρισθεί, το ίδιο κι οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα τα πράγματα να εκτραχυνθούν. Ακολούθησε πάλη για να ακινητοποιηθεί ο Σουβιά, με τους αστυνομικούς να τον καθηλώνουν βίαια στο έδαφος για να του περάσουν χειροπέδες. Ο Σουβιά παθαίνει εμβολή.
Τα βίντεο από τη σκηνή που έφθασαν στις Αρχές, ύστερα από έκκληση «για μαρτυρίες», δείχνουν αρχικά τον Σουβιά να προσπαθεί να καταγράψει με το τηλέφωνό του τη σύλληψή του και την επέμβαση κατόπιν των αστυνομικών. Σε ένα δεύτερο εμφανίζονται οι αστυνομικοί να εφαρμόζουν την τακτική της πίεσης με το γόνατο στο στέρνο του υπόπτου για να τον ακινητοποιήσουν και εξουδετερώσουν, ενώ άλλος αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως αστυνομικός είχε κάνει βίαιο κεφαλοκλείδωμα στον Σουβιά. Άλλωστε, η ρήξη λάρυγγα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, οφείλεται σε «στραγγαλισμό».
Η οικογένειά του «μεροκαματιάρη, που σηκωνόταν στις 06:00 χειμώνα καλοκαίρι για να δουλεύει όλη τη μέρα» για να ζήσει τα παιδιά του, έχει ασκήσει αγωγή κατά των αστυνομικών για υπέρμετρη, δυσανάλογη κι αδικαιολόγητη βία, οι οποίοι, από την πλευρά τους, αναφέρουν πως ήταν «προκλητικός» και πως επεχείρησαν να τον συλλάβουν για «προσβολή κι επίθεση» οργάνων της τάξης.
Ωστόσο, η κοινωνία της Γαλλίας παραμένει σοκαρισμένη, όχι μόνον για το γεγονός καθαυτό, αλλά και για την αδυσώπητη επιβεβαίωση της σκληρής πραγματικότητας των νέων συνθηκών εργασίας, που τείνουν να παγιωθούν στην αγορά εργασίας και εναντίον της οποίας στράφηκαν εν μέρει κι οι πρόσφατες απεργίες, με αιχμή του δόρατος το συνταξιοδοτικό.
Πρόκειται για μία έμπρακτη επιβεβαίωση των συνθηκών μερικής κι εποχιακής, αλλά κυρίως ανασφάλιστης απασχόλησης, κάτω από τις οποίες εργάζεται όλη αυτή η στρατιά των ανθρώπων, που η ταινία του Λόουτς «Συγγνώμη, Μας έλειψες» (Sorry We missed yοu) φέρνει τόσο εύγλωττα και αφοπλιστικά στο προσκήνιο.
Είναι οι «νέοι προλετάριοι», διανομείς και οδηγοί με μηχανάκια, αυτοκίνητα και ποδήλατα, που μεταφέρουν τα πακέτα, ή τα έτοιμα γεύματα, ή λειτουργούν ως ταξιτζήδες μέσα στο μοντέλο της «παροχής υπηρεσιών». Η αυταπάτη της «αυτόνομης εργασίας», που για να φθάσει σε ένα ανεκτό μεροκάματο απαιτεί την απασχόληση πολλών περισσότερων εργάσιμων ορών από τον συνήθη εργαζόμενο, οδηγεί τους ανθρώπους να εργάζονται χωρίς σαφείς σχέσεις απασχόλησης, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και χωρίς ωράριο, γυρεύοντας να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που ο σύγχρονος τρόπος ζωής υπαγορεύει, υπό αντίξοες συνθήκες και με τίμημα την προσωπική τους ζωή.
Άνθρωποι με δουλειά, αλλά χωρίς ζωή --που μπορεί να βγάζουν χρήματα και δεν θεωρούνται φτωχοί, αλλά που δεν έχουν χρόνο να χαρούν τίποτε. Που οπως με τους βιομηχανικούς εργάτες  πωλούν τη σωματική τους εργασία, αλλά και  τον χρόνο τους. Άνθρωποι που δέχονται να δουλεύουν υπό τις συνθήκες αυτές γιατί έχουν οικογένεια, αλλά συχνά λόγω της εργασίας αυτής χάνουν την ίδια τους την οικογένεια--ή και την ίδια τους τη ζωή.
Η γαλλική κοινωνία έχει σοκαρισθεί βαθιά: ποτέ δεν φανταζόταν πως η ζωή κι η μυθοπλασία του κινηματογράφου θα ήσαν τόσο κοντά και πως το τίμημα, μέσα σε αυτές τις απηνείς συνθήκες εργασίας, που πρέπει να πληρώσει ένας άνθρωπος για την επιβίωσή του θα ήταν τόσο μεγάλο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




'Εδώ ο ελλην Βιαστής που είχε μετανιώσει και είχε στραφεί στον Θεό σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ατσαλακωτος , χωρίς ούτε μια γρατζουνιά μοιράζει κωλοδαχτυλα. Εντάξει ,δεν συμμετείχε και σε καμία κατάληψη.
Ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο βιαστων και δολοφόνων της Ελένης Τοπαλουδη , Θεώδορος Μαντας, ζήτησε την εξαίρεση των 2 ενόρκων γυναικών που είχαν απομείνει. Να υπενθυμίσω πως ο Μαντας ήταν ο δικηγόρος του Χρυσαυγιτη Περίανδρου Ανδρουτσοπουλου στο δικαστήριο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Δ.Κουσουρη . Φαίνεται πως ο Μαντάς έχει μια διαχρονική ευαισθησία σε βιαστές και δολοφόνους. Δεν γαμιεται, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Αμφότεροι οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανέφεραν ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να κάθονται οι οικείοι των δυο νεαρών, διότι όπως είπαν, αν και είχαν προειδοποιηθεί για την παραβατική συμπεριφορά των παιδιών τους, δεν έκαναν τίποτα για να την σταματήσουν.
«Στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται τώρα οι γονείς των κατηγορουμένων. Δεν έκαναν τίποτα ενώ είχαν ειδοποιηθεί για την επιθετικότητα των παιδιών τους. Αν δεν ήταν η κόρη μου θα ήταν κάποιο άλλο παιδί. Ας απευθυνόντουσαν κάπου, τόσοι φορείς ψυχοπαιδαγωγικοί υπάρχουν» ανέφερε στην κατάθεσή του ο πατέρας της 21χρονης Ελένης.
Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του ο κ. Ιωάννης Τοπαλούδης αναφέρθηκε στον αγώνα της οικογένειας για την μόρφωση της Ελένης αλλά και για τα όνειρα που είχε για τη ζωή της. Με σπασμένη από τον πόνο φωνή, περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που έζησε όταν έμαθε για τη δολοφονία της κόρης του στη Ρόδο αλλά και για το ένα και μοναδικό όνειρο που έχει δει μέχρι σήμερα με εκείνη. Όπως ανέφερε ονειρεύτηκε τη νεκρή κόρη του σε ένα εμπορικό πεζόδρομο στο Διδυμότειχο, όπου βρίσκεται και το σπίτι της οικογένειας. Ονειρεύτηκε ότι ήταν μαζί της και εκείνη του ζητούσε να της αγοράσει καινούργια ρούχα. «'Όπως τότε, που ακόμη ήταν στη ζωή και είχαμε πάει εδώ στην Ερμού να αγοράσει καινούργια ρούχα γιατί θα έκανε την πρακτική της στο υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να είναι εμφανίσιμη» είπε ο πατέρας της 21χρονης.
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε και εκείνη για τα όνειρα του παιδιού της. Η κόρη της, όπως είπε, μιλούσε πέντε γλώσσες και επένδυε στη γνώση. «Σκοπός της ήταν να πάρει το πτυχίο της και να φύγει. Να πάει να προσφέρει εθελοντικά στο προξενείο στην Αδριανούπολη» είπε η μητέρα της 21χρονης και στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά της στους δυο κατηγορούμενους και τις οικογένειές τους, κυρίως αυτή του νεαρού Ροδίτη. «Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τί λόγο θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία;».
Στη συνέχεια η ίδια, υποστήριξε πως πιστεύει ότι ένας εκ των κατηγορουμένων «ζήτησε την βοήθεια του πατέρα του όταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα. Είχαν τη συνδρομή των δικών τους ανθρώπων».
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




FACEBOOK & INSTAGRAM ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΣΟΛΕΪΜΑΝΙ
13/01/2020
Η μητρική εταιρεία Facebook Inc. «κατεβάζει» από την πλατφόρμα του Instagram δημοσιεύσεις που εκφράζουν τη στήριξή τους προς τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, που δολοφονήθηκε σε χτύπημα των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.
Εικόνες από ή για λογαριασμό ανθρώπων και οργανισμών που βρίσκονται υπό το καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ, όπως και δημοσιεύσεις άλλων λογαριασμών που επιβραβεύουν ή στηρίζουν τις πράξεις τους, θα αφαιρούνται διότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης λειτουργεί υπό τους νόμους των ΗΠΑ, είπε ένας εκπρόσωπος της Facebook σε δήλωσή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Η Ιρανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε καλώντας για νομική δράση κατά της εφαρμογής διαμοιράσματος φωτογραφιών Instagram, που ανήκει στη Facebook και είναι μία από τις λίγες δυτικές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων που δεν είναι μπλοκαρισμένη στη χώρα. Μία κυβερνητική ιστοσελίδα δημιούργησε μάλιστα και πλατφόρμα για να μπορούν οι χρήστες να αναφέρουν παραδείγματα διαγραμμένων δημοσιεύσεων.
Το Instagram είχε κλείσει τον προσωπικό λογαριασμό του Σολεϊμανί τον περασμένο Απρίλιο, αφότου οι ΗΠΑ όρισαν τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση.
Το Facebook λειτουργεί υπό τους νόμους κυρώσεων των ΗΠΑ, «συμπεριλαμβανόμενων όσων σχετίζονται με τον ορισμό των ΗΠΑ για τους ΦτΕ και την ηγεσία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Αυστραλό δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ
13/1/2020
Δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο φυλακισμένο Αυστραλό δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ / Julian Assange, ιδρυτή των Wikileaks, που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ λόγω της αποκάλυψης εγκλημάτων πολέμου αμερικανικών και άλλων κυβερνήσεων, διοργανώνουν στις 23 και 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα με έδρα το Παρίσι και η εφημερίδα Εποχή.
Για τον λόγο αυτό, προσκαλούν από τη Γαλλία τον Γαλλο- Ισπανό δικηγόρο του Ασάνζ, Δρ Χουάν Μπράνκο / Dr Juan Branco, διδάκτορα νομικών σπουδών, συγγραφέα και μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νέους διανοούμενους που δεν διστάζει να τα βάλει με το κατεστημένο.
Ηλικίας 30 μόλις ετών, ο Χουάν Μπράνκο έχει ήδη συγγράψει αρκετά βιβλία, μεταξύ των οποίων ένα λίβελλο κατά του Μακρόν – ‘Crépuscule’- που είναι από τα πρώτα σήμερα σε πωλήσεις
. To επόμενο βιβλίο του που εκδίδεται αρχές Φλεβάρη στη Γαλλία, είναι δοκίμιο αφιερωμένο στο Τζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks.
Ο Δρ Χουάν Μπράνκο θα βρίσκεται :
– Στην ΕΣΗΕΑ, Πέμπτη 23.1.2020 από 12 έως 3μμ
για συνέντευξη τύπου.
– Στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Παρασκευή 24.1.2020 το απόγευμα, από 5μμ έως 8μμ, για ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη.
Η ομιλία του Δρ Χουάν Μπράνκο θα επικεντρωθεί στην υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ αλλά θα επεκταθεί και στη σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Γαλλία, στα κινήματά της και τις προοπτικές τους.
Ο Dr Juan Branco, είναι απόφοιτος της περίφημης Ecole Normale Supérieure de Paris καθώς και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών – Sciences Po.
Μετά από συνεργασία που είχε με τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, ο Χουάν Μπράνκο εντάχθηκε στη νομική ομάδα του Wikileaks και του Julian Assange, τον οποίο υπερασπίζεται υπό τη διεύθυνση του Ισπανού Baltasar Garzón.
Δικηγόρος εγγεγραμμένος στο δικηγορικό σύλλογο Παρισιού, συγγραφέας πολλών έργων για το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνούς Δικαίου Max Planck, επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια της La Sapienza (Ρώμη) και στη Νομική Σχολή του Yale – ΗΠΑ, διετέλεσε επίσης λέκτορας στο διεθνές δίκαιο στη Σορβόννη. Yπερασπίζεται στα γαλλικά δικαστήρια αφιλοκερδώς μέλη του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων στο οποίο συμμετέχει ενεργά και το οποίο υφίσταται βιαιότατη αστυνομική καταστολή, με νεκρούς και τραυματίες, καθώς και καταχρηστικές δικαστικές διώξεις εδώ και δεκατέσσερις μήνες.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης θα απευθύνει η Τάνια Τσανακλίδου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μάκης Μπαλαούρας.
Τον Χουάν Μπράνκο θα παρουσιάσει η Αναστασία Πολίτη.
Θα λάβει χώρα διερμηνεία από τα γαλλικά προς τα ελληνικά και αντίστροφα.
Η εκδήλωση αλληλεγγύης στο Τζούλιαν Ασάνζ την Παρασκευή 24.1 γίνεται χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου Τζένη Καρέζη.
ΕΣΗΕΑ. Aκαδημίας 20, Αθήνα
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα.
Πληροφορίες – Καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα
cie.erinna@gmail.com τηλ 6944993105




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λιβύη: Ο Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει εκεχειρία - Νέες μάχες
14 Ιανουαρίου 2020 06:22
Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη από τους δυτικους αποικιοκρατες αναγνωρισμένη διορισμενη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, δήλωσε λιβυκή πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Οι Χάφταρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χθες περί προόδου, συμπληρώνοντας όμως πως ο Χάφταρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Ο στρατάρχης Χάφταρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία», είπε η πηγή στο Σπούτνικ.
Προχθές Κυριακή, τα αντιμαχόμενα μέρη ανακοίνωσαν ότι κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο ο Χαμίντ ας Σάφι, σύμβουλος του προέδρου του κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, επισήμανε στο Σπούτνικ χθες Δευτέρα πως δεν έχει υπογραφτεί ακόμη κάποια συμφωνία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι ο ΛΕΣ, ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις από τον Απρίλιο για να κυριεύσει την Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΣ, ανακοίνωσε μέσω Facebook σήμερα πως είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» να επιτύχει τη «νίκη».
Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια, ωστόσο ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις των δυνάμεων του Χάφταρ ανέφερε πως ο στρατάρχης δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει ότι οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νότια της Τρίπολης.
Την Δευτέρα πάντως η αξίωση του Σάρατζ να υποχωρισουν οι δυνάμεις του Χάφταρ στο σημείο που βρίσκονταν πριν αρχίσουν την πολιορκία της Τρίπολης στις 3 Απριλίου δεν έγινε δεκτή από τον στρατάρχη ενώ οι δύο άνδρες δεν κάθισαν καν στο ίδιο τραπέζι και διαπραγματεύονταν μέσω αντιπροσώπων.
Θυμίζουμε πως η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την διορισμενη από τους αποικιοκρατες κυβέρνηση Σάρατζ στις 27 Νοεμβρίου, η οποία αργότερα επικυρώθηκε από το σουλτανικο τουρκικό κοινοβούλιο, και ανέφερε ότι τα σουλτανικα τουρκικά στρατεύματα θα μπορούσαν να σταλούν στη Λιβύη κατόπιν αιτήματος της διορισμενης από τους αποικιοκρατες Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.
Έτσι, στις 30 Δεκεμβρίου, ο αχυρανθρωπος των αποικιοκρατων και του Σουλτανου Σάρατζ ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Σουλτανικη Τουρκία και έξι ημέρες αργότερα, ο Σουλτανος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk ότι τα στρατεύματα της Σουλτανικης Τουρκίας αναχώρησαν για τη Λιβύη.
Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία στις 19 Ιανουαρίου. Νωρίτερα, τη Δευτέρα (13/01), ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν τηλεφωνικά για την προετοιμασία της επικείμενης διεθνούς διάσκεψης στο Βερολίνο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θεσσαλονίκη: 3χρονο αγοράκι παρέλυσε από εμβόλιο ανεμοβλογιάς
14 Ιανουαρίου 2020 06:06
Το παιδί όχι μόνο δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του αλλά σταμάτησε και να μιλάει. Σπάνια τέτοια περιστατικά, σύμφωνα με παιδιάτρους.
Έναν απίστευτο Γολγοθά ζει ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που λίγο έλειψε να χάσει το τρίχρονο αγοράκι του από εμβόλιο ανεμοβλογιάς.
Η μητέρα του παιδιού μίλησε στο star για την ασύλληπτη περιπέτεια που βιώνει μαζί με τον σύζυγό της, σε κέντρο αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης, μετά από τις απανωτές και λανθασμένες, όπως καταγγέλλει, διαγνώσεις των γιατρών.
«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση», δήλωσε στο Star η μητέρα του τρίχρονου.
Το παιδί όχι μόνο δεν συνήλθε, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και έτσι αναγκάστηκε με αεροδιακομιδή να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.
«Έσωσαν το παιδί μου εκεί μας έδωσαν φάρμακα, το έσωσαν το παιδί», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Χρήστου.
Ο Γολγοθάς του μικρού Χρήστου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου. Οι γονείς του αντέδρασαν αστραπιαία όταν αντιλήφθηκαν πως το παιδί τους, όχι μόνο δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του, αλλά σταμάτησε και να μιλάει.
Τελικά μετά από πολλές επισκέψεις σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, το παιδί μπήκε στην εντατική μονάδα για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σήμερα να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να αρχίσει πάλι να μιλάει και να κινήσει σωστά τα χέρια του.
Πάντως, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, οι παρενέργειες στα εμβόλια είναι σπάνιες και μεμονωμένα περιστατικά.
Οι γονείς πρόκειται να κινηθούν νομικά, ενώ ήδη έχουν απευθυνθεί σε ένα σύνδεσμο με τέτοια ιατρικά λάθη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Χαφτάρ δεν υπέγραψε τη συμφωνία… έφυγε νύχτα από τη Μόσχα.Σποραδικές μάχες στην Τρίπολη.Νεκροί 68 Τούρκοι στρατιώτες και Σύριοι σύμμαχοί τους τρομοκράτες στη Λιβύη.ΓIATI ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ
14/01/2020
Οι δυνάμεις των LNA αιχμαλώτισαν 68 Τούρκους στρατιώτες (Türk Silahlı Kuvvetleri),και συμμάχους τους υποστηρικτές συριακής πολιτοφυλακής. Ο Χαφτάρ αναχώρησε νύχτα από τη Μόσχα μαζί με την αντιπροσωπεία του χωρίς να υπογράψει την προτεινόμενη συμφωνία εκεχειρίας. Σποραδικές μάχες έλαβαν χώρα μέσα στη νύχτα σε περιοχές της Τρίπολης και κυρίως νότια αυτής στο Salah al-Din αναφέρει το alarabiya.
Στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Μόσχα μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας κατατέθηκε σχέδιο συμφωνίας για τελική κατάπαυση του πυρός. Το υπέγραψαν ο πρόεδρος του GNA o Σάρατζ και ο πρόεδρος του κρατικού συμβουλίου Khaled] al-Michri αλλά ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του LNA και ο πρόεδρος της Βουλής των βουλευτών στο Τομπρούκ Ακίλα Σάλεχ δεν το υπέγραψαν χθες και ζήτησαν προθεσμία έως το πρωί της Τρίτης για να το εξετάσουν πιο ενεδελεχώς αν ήταν για να το υπογράψουν. Τελικά δεν το υπέγραψαν και έφυγαν νύχτα από τη Μόσχα….
ΓIATI ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ
Η πλευρά του Χαφτάρ δεν υπέγραψε έφυγε νύχτα γιατί θεωρεί εκτός των άλλων πως αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει μια de facto διχοτόμηση της Λιβύης..Μπροστά άλλωστε είναι κι η διευρυμένη συνδιάσκεψη του Βερολίνου και ίσως ο Χαφτάρ ελπίζει ότι θα μπορούσε ν΄αποκομίσει από αυτήν κάτι που δεν πήρε τελικά από τη συνάντηση στη Μόσχα..Αυτή και μόνο η κίνηση ότι διαχώρισε τη θέση του επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για δεινό διαπραγματευτή, ελίσσεται, δεν θεωρεί ότι είναι σε δυσμενή θέση όπως ο GNA που έσπευσε να υπογράψει ανακωχή καθώς βλέπει να χάνει και την Τρίπολη και τέλος είναι μια ακόμη απόδειξη της αποφασιστικότητας του Χαφτάρ ν΄ανακτήσει και την Τρίπολη να είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής.Από την άλλη ο Χαφτάρ δεν δέχεται να παγιώσει το ρόλο της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης στο λιβυκό ενώ θέλει να εμφανιστεί στο λαό ότι απορρίπτει κάθε πίεση και μεθόδευση των μεγάλων δυνάμεων και χαράσσει γραμμή εθνικής ανεξαρτησίας και όχι εξαρτήσεων…
Σύμφωνα με το AlArabiya ο Χαφτάρ απορρίπτει κάθε ανάμειξη ή διαμεσολάβηση της Τουρκίας καθώς και την επίβλεψη της στην κατάπαυση του πυρός. Επίσης διατείνεται πως το προτεινόμενο σχέδιο αγνόησε μια σειρά αιτημάτων του LNA.
Tην ίδια στιγμή ο LNA δηλώνει έτοιμος κι αποφασισμένος να επιτύχει την νίκη.
Η Γ Δ του στρατού του LNA δίνει εντολές στους στρατιώτες να πολεμήσουν και να κατευθυνθούν στην καρδιά της Τρίπολης….
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Χαφτάρ πήγε στο Αμάν Ιορδανίας για διαβουλεύσεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tριμερής συρο-τουρκο-ρωσική στη Μόσχα με συμμετοχή Hakan Fidan της ΜΙΤ κι Ali Mamlouk αρχηγού Εθνικής Ασφάλειας Συρίας. Η Συρία ζήτησε άμεση απόσυρση τουρκικού στρατού.
13/01/2020
H συριακή πλευρά δήλωσε στην τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια μια τριμερούς συνάντησης « συρο-ρωσο-τουρκικής » στη Μόσχα σήμερα να δεσμευθεί για την εθνική της κυριαρχία, ανεξαρτησία και την αδιάσπαστη ακεραιότητα της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας και ν΄αποσυρθεί άμεσαet από όλα τα συριακά εδάφη.
Η συριακή πλευρά εκπροσωπούμενη από το στρατηγό Ali Mamlouk, Πρόεδρο του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε την τουρκική πλευρά που εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή της ΜΙΤ τον Hakan Fidan, να τηρήσει εις το ακέραιον τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συμφωνία του Sotchi επί του Idleb, της 17-09-2018, κυρίως αναφορικά με την εκκένωση τρομοκρατών με το βαρύ οπλισμό τους από την περιοχή και το άνοιγμα του δρόμου Χαλεπίου-Λαττάκια και Χαλεπίου-Χάμα.
Ο στρατηγός Mamlouk διαβεβαίωσε ότι το συριακό κράτος είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμό του κατά της τρομοκρατίας και ν΄απελευθερώσει όλη την περιοχή του Idleb για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Σύριων πολιτών που χρησιμοποιούνται από τους τρομοκράτες ως ανθρώπινες ασπίδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




μητέρα Παύλου Φύσσα-μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: για το δικαίωμα στη ζωή του γεννημένου παιδιού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρασκήνιο της αποχώρησης Χαφτάρ από τη Μόσχα
 Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 11:09
Ο στρατάρχης Χαφτάρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), έφθασε στη Βεγγάζη προερχόμενος από τη Μόσχα, όπου βρισκόταν για συνομιλίες προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία μονίμου καταπαύσεως του πυρός μεταξύ των εμπλεκομένων στον εμφύλιο πόλεμο της λιβυκής ερήμου.
Ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya οι εχθροπραξίες επαναλήφθηκαν το πρωί στο μέτωπο της Τρίπολης μετά τη θορυβώδη αποχώρηση του στρατάρχη Χαφτάρ από τη ρωσική πρωτεύουσα, όπου αρνήθηκε να υπογράψει το σχέδιο συμφωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντίπαλός του και επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ με την ακολουθία του αναχώρησε από τη Μόσχα με προορισμό την Τουρκία, προφανώς για να λάβει νέες οδηγίες από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Τώρα και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sözcü» (κεμαλική) ο στρατάρχης Χαφτάρ αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός λόγω της στάσης του τουρκικού παράγοντα και μάλιστα έθεσε και τρεις όρους προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.
- Ο στρατάρχης Χαφτάρ αρνήθηκε τη συμμετοχή Τούρκων στρατιωτικών στη στρατιωτική δύναμη επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός.
- Ζήτησε να αποσυρθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί και οι ειδικοί σύμβουλοι πάσης φύσεως από τη Λιβύη.
- Ζήτησε να υπάρξει ρητός όρος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα ξεκαθαρίζει ότι όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση Σάρατζ θεωρούνται άκυρες (άρα και η τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ).
Τους παραπάνω τρεις όρους επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, το οποίο τους μετέδωσε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από τη Μόσχα.
Οι Χαφτάρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε χθες περί προόδου, συμπληρώνοντας όμως πως ο Χαφτάρ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
«Ο στρατάρχης Χαφτάρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία» είπε η πηγή στο Sputnik.
Την Κυριακή, τα αντιμαχόμενα μέρη ανακοίνωσαν ότι κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, ο Χαμίντ αλ Σάφι, σύμβουλος του προέδρου του κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, επεσήμανε στο Sputnik χθες Δευτέρα πως δεν έχει υπογραφτεί ακόμη κάποια συμφωνία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι ο ΛΕΣ, ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις από τον Απρίλιο για να κυριεύσει την Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΣ, ανακοίνωσε μέσω Facebook σήμερα πως είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» να επιτύχει τη «νίκη».
Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια, ωστόσο ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις των δυνάμεων του Χαφτάρ ανέφερε πως ο στρατάρχης δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαμαρτυρία με αυτοκινητα με μαύρες σημαίες στο κέντρο της Λαμίας κατά της δημιουργίας hotspot
 Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 12:31
Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Λαμίας από κορναρίσματα και οχήματα με μαύρες σημαίες που γύριζαν κομβόι περιμετρικά της πλατείας Πάρκου.
Επρόκειτο για τους κατοίκους της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Λαμίας, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη δημιουργία hot spot στην περιοχή τους και συγκεκριμένα σε δημόσιο χωράφι στη Μαυρομαντήλα.
Οι κάτοικοι από την πρώτη τους κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή στην εθνική οδό προειδοποίησαν ότι δεν θα παραιτηθούν από τον αγώνα τους αν δεν βγει από τον σχεδιασμό για hot spot η περιοχή τους και ότι καθημερινά θα βρίσκονται στους δρόμους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παίρνει η Κεραμίδα τις σπουδές επιπέδου ΙΕΚ των Κολεγίων και τις αναγνωρίζει ως ισότιμες με αυτές του Πανεπιστημίου... Δείτε πώς ωρύονται οι δεξιοί που φώναζαν για τη βάση του 10, την δήθεν κατάργηση των αρχαίων, την κλήρωση για τη σημαία... Κιχ δεν ακουγεται… Άγρυπνοι Θεματοφύλακες της Αριστείας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ραντεβου» στους δρομους δινει η Αμφιλοχια. Για την εγκατασταση λαθρομεταναστων στον Αγριλο. Κινητοποιηση την Κυριακη στον Αγριλο. «Ηχηρο «όχι» δημοτικου συμβουλιου και φορεων στα σχεδια της κυβερνησης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Βολο. Αντικαπνιστικος, βαζουν τσιλιαδορους! Τους καρφωσαν οι ρουφιανοι σιχαμενοι αντικαπνιστες διαδικτυακα. Η πιο πιασαρικη απασχοληση επιστρατευεται σε καφενεια και ταβερνες χωριων στη Μαγνησια για να γλιτωσουν τα προστιμα. Οι ρουφιανοι της κυβερνησης εχουν χασει τον υπνο τους γιατι τους βγαινουν αχρηστοι οι ελεγχοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Ζητά «άμεση και πλήρη» αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων
ΜΟΣΧΑ.--
Την «άμεση και πλήρη αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της Συρίας» απαίτησε χτες ο Σύρος υποστράτηγος Αλί Μαμλούκ, που μετέβη στη Μόσχα με την ιδιότητα του επικεφαλής του Συριακού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας και συνάντησε Ρώσους και Τούρκους αξιωματούχους.
Σε ανταπόκριση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA από τη Μόσχα αναφέρεται πως ο Μαμλούκ κάλεσε την Τουρκία - που εκπροσωπήθηκε από ανώτερο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών - να τηρήσει τις «δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που υπογράφηκε στις 17/9/2018 με στόχο την «απομάκρυνση» τζιχαντιστών και του βαρέος οπλισμού τους από στρατηγικές περιοχές. Πρόσθεσε πως η συριακή πλευρά «είναι αποφασισμένη» να εντείνει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», να απελευθερώσει όλο το συριακό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας Ιντλίμπ, και να επαναφέρει τις κρατικές αρχές σε όλη την επικράτεια ώστε να εξασφαλιστούν «η ασφάλεια και η σταθερότητα όλων των πολιτών» της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα φταίει η Ρωσία για τους σιωνιστές νεοφασίστες "πατριώτες" των ΗΠΑ! Ξέχασαν πως η αποικία των ΗΠΑ που λεγεται Ελλαδα  κάνει εμπάργκο στη Ρωσια, απέλασε ρωσους διπλωμάτες, παρέδωσε Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, στηρίζει τη μαριονέτα της Ευρώπης-ΝΑΤΟ στη Λιβύη...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πουλήσει το πολυτελές προεδρικό αεροσκάφος, το «καμάρι ενός έθνους»
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 22:46
Ο αριστερος σοσιαλδημοκρατης πρόεδρος του Μεξικού έκανε σήμερα Τρίτη γνωστό ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πουλήσει το πολυτελές αεροσκάφος του προκατόχου του, αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο έχει κατακεραυνώσει ως χαρακτηριστικό εξουσίας και χλιδής μιας κυβερνώσας ελίτ που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Το Μπόινγκ 787 Dreamliner θα επιστρέψει στο Μεξικό έπειτα από παραμονή ενός έτους στην Καλιφόρνια, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει άλλες επιλογές, μεταξύ αυτών της πώλησής του σε ομάδα αγοραστών ή της ενοικίασής του με την ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Ο αριστερός σοσιαλδημοκρατης Ομπραδόρ, που ζει φειδωλά και ταξιδεύει με κοινές εμπορικές πτήσεις, είχε αναγάγει την πώληση του αεροσκάφους σε κεντρική υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του μαζί με το να κυβερνήσει με λιτότητα θέτοντας προτεραιότητα τους φτωχούς.
«Τα πολυτελή αεροσκάφη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας», σημείωσε ο Λόπες Ομπραδόρ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.
«Υπήρχαν δύο κόσμοι: ο κόσμος των πολιτών και ο κόσμος εκείνων που κυβερνούσαν τη χώρα μας».
«Οι αξιωματούχοι ένιωθαν σαν βασιλιάδες, ήταν σαν μια… μοναρχία που ζει μέσα στην πολυτέλεια και τα προνόμια», υπογράμμισε.
Το προεδρικό τζετ αποκτήθηκε από τον πρώην δεξιο πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο το 2012. Είναι ένα από τα 70 και πλέον κυβερνητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα που «βγήκαν στο σφυρί».
Η κυβέρνηση εξήγησε ότι έλαβε δύο προσφορές που ξεπερνούσαν την αξία του αεροσκάφους, το οποίο σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο αποκαλείται το «καμάρι ενός έθνους», ενώ δημοσιεύονται φωτογραφίες του μαρμάρινου μπάνιου του, του υπέρδιπλου κρεβατιού του και των χλιδάτων θέσεων για 80 επιβάτες.
Εντούτοις, ο Λόπες Ομπραδόρ σημείωσε ότι οι πιθανοί αγοραστές δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν την αποπληρωμή και οι συμφωνίες κατέρρευσαν.
«Θέλουμε να το επιλύσουμε αυτό», τόνισε. «Όσο περισσότερο έχουμε αυτόν τον στόλο, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος».
Η παραμονή και συντήρηση του αεροσκάφους στην Καλιφόρνια κόστισε στο Μεξικό περίπου 30 εκατομμύρια πέσος (1,6 εκατομμύρια δολάρια), είπε ο Μεξικανός πρόεδρος. Το αεροπλάνο είχε μεταφερθεί στην Καλιφόρνια για να το δουν πιθανοί αγοραστές και να πραγματοποιηθούν σε αυτό εργασίες συντήρησης.
Ο πρόεδρος του Μεξικού είπε, επίσης, ότι υπήρξαν συζητήσεις με τις ΗΠΑ σχετικά με την πώληση του αεροσκάφους με ανταλλαγή μηχανήματα ακτίνων Χ, ασθενοφόρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού.