Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Κυριακη 19 Ιανουαριου 2020


Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους...».Ο Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, ...καταγγέλλει πως κρατείται 30 μήνες στην Ελλάδα χωρίς να κατηγορείται για τίποτα. «Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, «Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έλθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.Σχολιάζει ακόμη ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεσή του, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.«Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς»

Βίνικ για Σακελλαροπούλου: Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και την προτείνουν για Αρχηγό του κράτους
19:15 - 16.01.2020
Σε δήλωση, με αφορμή την κράτησή του αλλά και την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προχώρησε ο Αλεξάντερ Βίνικ.
Ο  Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, προχώρησε σήμερα σε δήλωση μέσω της δικηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο Βίνικ καταγγέλλει πως κρατείται 30 μήνες στην Ελλάδα χωρίς να κατηγορείται για τίποτα.
«Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου. Θέλουν το κεφάλι μου επί πίνακι, μόνο και μόνο για τις γνώσεις και τις τεχνολογικές μου ικανότητες. Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως δεν του επιτρέπουν να πάρει καθαρό αέρα και πως η τελευταία φορά που προαυλίστηκε, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, «
«Είμαι στην 28η ημέρα απεργίας πείνας. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Σήμερα εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου», σημειώνει.
Σχολιάζει ακόμη το ότι η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεσή του, προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
«Έδωσε το κεφάλι μου επί πίνακι και τώρα την προτείνουν για Αρχηγό του Ελληνικού Κράτους. Τι ελπίδα έχω απέναντι σε τέτοιες εξουσίες, απέναντι στις Κυβερνήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας; Δυο κρατών στα οποία δεν έχω πατήσει το πόδι μου, αλλά με θέλουν στο έδαφός τους για να με χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο έναντι της χώρας μου, της Ρωσίας», υπογραμμίζει.
Τέλος ζητά την παρέμβαση όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνοντας πως «σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς»
Ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin. Παραμένει φυλακισμένος επί 29 μήνες, χωρίς δίκη και καταδίκη, ενάντια στο Σύνταγμα, που αναφέρει ότι ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες. Ξεκίνησε απεργία πείνας τον Νοέμβριο του 2018, επί 88 ημέρες, επιβαρύνοντας σημαντικά την υγεία του.
Μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης για έκδοσή του στη Γαλλία, ο Βίνικ ανακοίνωσε ότι ξεκινά ξανά απεργία πείνας. Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός, μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η υπέρβαση του ορίου κράτησης είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη, ενώ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε λόγο για «μη αποδεκτή απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε μια δραματική έκκληση για βοήθεια καλεί ο ιχθυολόγος Χρήστος Λοβέρδος-Στελακάτος, ο οποίος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με καρκινογόνο ουσία που χρησιμοποιείται στα ιχθυοτροφεία.
Οι καταγγελίες του είχαν προκαλέσει την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσής του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αφού κατέθεσε αγωγή για 1 εκατ. ευρώ.
Θρίλερ με τη φορμόλη σε ιχθυοτροφεία
Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες γίνεται χρήση φορμόλης στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας, κάτι που διαπιστώθηκε και από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Με τη μόνη διαφορά ότι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η χρήση ήταν νόμιμη και με βάση κτηνιατρικές συνταγές, ενώ ο Χρ. Στελακάτος υποστηρίζει ότι μπορεί πράγματι να υπήρχε κτηνιατρική συνταγή, εντούτοις από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε πως «η χορήγηση αυτή ήταν η ενδεδειγμένη ούτε σε ποιο είδους ψαριού χορηγήθηκε».
Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Λοβέρδος - Στελακάτος, απεθύνει έκκληση προς την κοινωνία να τον βοηθήσει οικονομικά, ώστε να μπορέσει να καλύψει τα δικαστικά του έξοδα.
Στο βίντεο διάρκειας μισής περίπου ώρας, ο κ. Λοβέρδος - Στελακάτος περιγράφει με λεπτομέρειες την απίστευτη ιστορία που έχει βιώσει καθώς και τον αγώνα που δίνει τα τελευταία χρόνια απέναντι στις εταιρείες.
Σχολιο.- Που να στείλει χρήματα αυτός που θέλει να βοηθήσει;
Γιατί από σχόλια καλά πάμε.
Σχολιο.- ΑΡΙΘ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 347/002764-20
ΙΒΑΝ GR 4801103470000034700276420
BIC/SWIFT ETHNGRAA



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε πάλι με τον Μπαρουφακη τον απίθανο γόνο του διευθυντή της ρυπαρής Χαλυβουργικής και κολλητό της δολοφόνου του περουβιανού λαού, Έλενας Παναρίτη!
Πήρε θέση και για τα λιβυκά ο Βαρουφάκης, εξαπολύοντας μύδρους κατά του Χαφτάρ. Ο Χαφταρ λεει, είναι ο σημερινος δολοφονος Καρατζιτς. ΕτσΙ του ειπαν τα αφεντικα του οι αμερικανοι να πει, ετσι λεει ο σιχαμενος καραφλας δικαιοματιστης.
Είναι μέγιστη πολιτική απάτη να αφήνεις στο απυρόβλητο τον στηριζόμενο από ΗΠΑ, Ε.Ε, και ΝΑΤΟ, αντίπαλό του, αλλα ετσι του ειπανε τα αφεντικα του οι αμερικανοι να πει.
Δημιουργεί για μια φορά ακόμη εντυπώσεις. Σκεφτόμενος, ως κυνικός μεγαλοαστός, ότι σιγά μην καταλάβει η πλέμπα τι αποσιωπά όταν μιλά!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετ-α-τετ με τον Βασίλη Κυριάκου
19-01-2020
Έχω φάει αρκετές φορές τα μούτρα μου, έχω κλάψει άλλες τόσες, αλλά είναι αυτό το σαράκι που μας τρώει ότι η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη είναι τελικά το να λες την αλήθεια και να γράφεις την αλήθεια, όσο οδυνηρή και αντιεμπορική και αν είναι.
Σήμερα συνεντευξη με το Βασίλη Κυριάκου, τον άνθρωπο που ενσαρκώνει για δεύτερη χρονιά την ηρωική μορφή του Ernesto Che Guevara και που μας ταξιδεύει στα χνάρια του, στα εδάφη της Λατινικής Αμερικής.
Ποιος είναι ο Βασίλης Κυριάκου, μίλησε μας για σένα και πώς από την Κύπρο έφτασες να ζεις στην Αθήνα;
Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κύπρο, με έχει στιγματίσει η Κύπρος, η οποία είναι ένα τεράστιο σχολείο. Διότι είναι ένα θέρετρο ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για να μιλήσουμε λίγο ‘ξύλινα’ και ένα θέατρο στο οποίο έχουν παιχτεί πολλές τραγωδίες. Και μάλιστα πολλά μέλη της οικογένειάς μου τις έχουν ζήσει, είτε σαν ήρωες, είτε σαν αντιήρωες. Από το σχολείο μου στην Κύπρο εγώ έβλεπα το φάντασμα της πόλης της Αμμοχώστου, από το λύκειο Παραλιμνίου που ήμουν και αναρωτιόμουν πάντα το γιατί. Γιατί δεν μπορώ να επισκεφτώ την άλλη μισή μου πατρίδα, γιατί δεν μπορώ να συγχρωτιστώ με τους Τουρκοκύπριους, γιατί δεν μπορώ να γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους που ζούμε στην ίδια χώρα, γιατί η Αμμόχωστος είναι μια νεκρή πόλη, γιατί έχουν θαφτεί ζωντανοί Τουρκοκύπριοι στο Παραλίμνι που ζούσα και όλα αυτά τα γιατί. Για να μπορέσω να τα απαντήσω βρήκα διέξοδο μέσα από το θέατρο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι υπήρχε θεατρική παιδεία στα σχολεία της Κύπρου και μέσα από αυτή εγώ έβρισκα διέξοδο.
Από τύχη και μόνο τελείωσα φιλολογία στα Γιάννενα και μετά συνέχισα στη Νομική Κομοτηνής, μια επιστήμη που δεν την αγαπώ τόσο, για να είμαι ειλικρινής και προσπάθησα να διεκδικήσω το όνειρό μου και να καώ μέσα από αυτό κάνοντας πολιτικό θέατρο σε όλη την Ελλάδα. Ήταν πολύ δύσκολο εγχείρημα, έχω φάει αρκετές φορές τα μούτρα μου, έχω απογοητευτεί πολλές φορές, έχω κλάψει άλλες τόσες, αλλά είναι αυτό το σαράκι που μας τρώει ότι η μεγαλύτερη επαναστατική πράξη είναι τελικά το να λες την αλήθεια και να γράφεις την αλήθεια, όσο οδυνηρό και αντιεμπορικό και αν είναι αυτό το γεγονός.
Να σου πω καταρχήν ότι βήμα ή καλύτερα αφετηρία, για όποιο πολιτικό έργο και αν παίζω είναι η Κύπρος, η οποία όπως σου είπα είναι ένα τεράστιο σχολείο. Εκεί ο ιμπεριαλισμός έχει πάρει σάρκα και οστά, έχει μοιράσει την πατρίδα μου στα δύο, έχει προκαλέσει μια εισβολή, προσφυγιά και λοιπά. Εμείς στην Κύπρο είχαμε σημείο αναφοράς και είμαστε πολύ κοντά και συναισθηματικά δεμένοι με την Κούβα, γιατί και οι δύο χώρες ήταν στους αδέσμευτους και κυρίως γιατί ο ίδιος ο ήρωας, ο Τσε, από το βήμα του ΟΗΕ είχε μιλήσει για την Κύπρο και για το παιχνίδι που παίζει ο ιμπεριαλισμός μεταξύ άλλων και στο νησί μας.
Υποδύεσαι τον Τσε Γκεβάρα, από τα νεανικά του χρόνια μέχρι το τέλος, τότε που τα βήματά του τον βγάζουν συνεχώς στο δρόμο της επανάστασης και μεταλαμπαδεύει αυτή τη φωτιά από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα. Μίλησε μας λίγο για το έργο.
Να σου πω καταρχήν ότι βήμα ή καλύτερα αφετηρία, για όποιο πολιτικό έργο και αν παίζω είναι η Κύπρος, η οποία όπως σου είπα είναι ένα τεράστιο σχολείο. Εκεί ο ιμπεριαλισμός έχει πάρει σάρκα και οστά, έχει μοιράσει την πατρίδα μου στα δύο, έχει προκαλέσει μια εισβολή, προσφυγιά και λοιπά. Εμείς στην Κύπρο είχαμε σημείο αναφοράς και είμαστε πολύ κοντά και συναισθηματικά δεμένοι με την Κούβα, γιατί και οι δύο χώρες ήταν στους αδέσμευτους και κυρίως γιατί ο ίδιος ο ήρωας, ο Τσε, από το βήμα του ΟΗΕ είχε μιλήσει για την Κύπρο και για το παιχνίδι που παίζει ο ιμπεριαλισμός μεταξύ άλλων και στο νησί μας.
Τώρα όσον αφορά τα νεανικά του χρόνια, παρατηρώντας πως ο ήρωας είναι δυστυχώς άγνωστος, ακόμα και σε συνομήλικους μου, ήθελα να πιάσω κυρίως τα πιο άγνωστα στοιχεία της ζωής του, τα οποία δεν ενέχουν τα ‘Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας’. Σε κάποια στιγμή λέει στο έργο ο ήρωας ‘υπάρχει μια ωραία ταινία που την έχουν φτιάξει οι γκρίνγκος (σ.σ.: περιφρονητικά οι Βορειοαμερικανοί) για μένα, στην οποία με παίζει ένας ομορφούλης Μεξικανός, πηγαίνετε να τη δείτε’ θέλοντας να πει ότι εγώ εδώ θα σας πω άγνωστες πτυχές της ζωής μου και κυρίως πώς εγώ σαν Τσε Γκεβάρα έχω συνειδητοποιηθεί. Ότι εγώ δε γεννήθηκα επαναστάτης, εγώ Γκάντι διάβαζα και την Ινδία θαύμαζα. Σαφώς διάβαζε πολιτικά βιβλία, ήταν ένας μαθουσάλας ο Ερνέστο Γκεβάρα, λόγω και του άσθματος. Ήταν ένας φοβερά βιβλιοφάγος τύπος. Ένας λόγος για τον οποίο είχε συνειδητοποιηθεί ήταν και το άσθμα, το οποίο τον ανάγκαζε πολλές φορές να μένει με τη μητέρα του κλεισμένος στο σπίτι και να διαβάζει πυρετωδώς, μανιωδώς. Σκέψου και στο αντάρτικο πάντα κουβαλούσε βιβλία μαζί του. Και μάλιστα μια φορά η CIA, τότε που τον πολεμούσαν στη Βολιβία, πήραν ένα σακίδιό του, το ανοίγουν και βλέπουν πως αυτός είχε βιβλία μέσα, δεν είχε πυρομαχικά…
Συνηθίζεις να κάνεις πολιτικό θέατρο και μάλιστα στρατευμένο σε μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία. Πριν τον Τσε, ήσουν ο Μαρξ στο Σόχο. Μίλησέ μας λίγο για την πορεία σου ως τώρα στο θέατρο και τι προσδοκάς μέσα από αυτές τις πολιτικές παραστάσεις.
Από παιδί αυτό ήθελα να κάνω. Να παίζω πολιτικό θέατρο. Δηλαδή και ο Προμηθέας Δεσμώτης που έπαιζα τότε στη σχολική θεατρική ομάδα του λυκείου και διάφορα άλλα έργα που ακολούθησαν μετά, ως σήμερα, είχαν πάντα έναν πολιτικό τόνο. Θεωρώ ότι αυτό το οποίο με συγκίνησε ήταν η αρχαία ελληνική τραγωδία, που είναι ότι καλύτερο έχει προσφέρει ο ελληνικός πολιτισμός στην ανθρωπότητα και στην παγκόσμια κουλτούρα. Και εν τέλει ότι πρέπει να υπάρξει η κάθαρση στο κοινό από κάτω. Αυτό στοχεύουν και αυτό καταφέρνουν οι τραγωδίες, που τις θεωρώ από τα μεγαλύτερα πολιτικά κείμενα που υπάρχουν. Δηλαδή το να μιλάς για το κράτος και τη βία τότε, που δεν έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα και πολλά πράγματα στο σήμερα.
Ούτε ο Προμηθέας Δεσμώτης έχει αλλάξει, παραμένει Δεσμώτης, το ζήτημα όμως είναι πως ο Προμηθέας θα γίνει κάποια στιγμή ‘Λυόμενος’ και ‘Ελευθερωτής’. Και μάλιστα να αναλάβει ο ίδιος αυτό το ρόλο και να απελευθερωθεί. Γιατί όπως λέει και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ‘δεν υπάρχουν απελευθερωτές, δεν είναι ο σωτήρας, δεν είναι ο Χριστός, είναι ο άνθρωπος μόνος του που απελευθερώνει τον εαυτό του’. Αυτό το μήνυμα θέλω εγώ να αναδείξω.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα αντέχει και 1.000.000 μετανάστες – Έτσι έλυσε η Γερμανία το δημογραφικό της»
Κυριακή 19 Ιανουάριος 2020 | 03:27
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου, σε συνεντευξη της στο kontrachanel αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, καταθέτοντας απόψεις που θα συζητηθούν.
«Η Ευρώπη πρέπει να μάθει να ζει με μετανάστες και πρόσφυγες», δήλωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:
«Οι ροές είναι ανθρώπων κατατρεγμένων και απελπισμένων που θα δε γυρίσουν γρήγορα πίσω, αφού οι χώρες τους είναι κατεστραμμένες».
«Τι λέμε λοιπόν στις ελληνικές τοπικές κοινωνίες. Ότι αντέχει η χώρα αυτό το νούμερο (μεταναστών). Επί κυβέρνηση Σημίτη μπήκε στην χώρα ένα εκατομμύριο μετανάστες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Δεν μπορεί για 100.000 να γίνεται αυτό το πράγμα που γίνεται σήμερα», προσέθεσε.
Να θυμίσουμε στην κα Φωτίου πως ο αριθμός (επίσημος και ανεπίσημος) είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.
«Η ελληνική κοινωνία θα έχει οφέλη. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. (…) Οι πρόσφυγες και μετανάστες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χωρών που πηγαίνουν. Η Γερμανία έλυσε έτσι το δημογραφικό της», κατέληξε(?) και από 40 εκατομμύρια πήγε 80 αλλοφύλων .
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί πως οι παράνομοι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=cSoRSww4Q1A&feature=emb_logo



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΝΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ: Σάλος – Έκοψε στον αέρα τηλεθεάτρια όταν της είπε ότι εκανε αμβλωση
Σάββατο 18 Ιανουάριος 2020 | 03:32
– Η απότομη συμπεριφορά του γνωστου καραπουταναριου  Κατερίνας Καινούργιου σε τηλεθεάτρια έγινε θέμα στο twitter
– Της έκλεισε το τηλέφωνο στον αέρα όταν είπε ότι έχει κάνει άμβλωση
Σάλος προκλήθηκε στα social media από την αντίδραση του γνωστου καραπουταναριου Κατερίνας Καινούργιου όταν τηλεθεάτρια αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής της ότι έχει κάνει άμβλωση.
Η τηλεθεάτρια κάλεσε την εκπομπή της παρουσιάστριας προκειμένου να μοιραστεί τη δική της προσωπική ιστορία. Η ίδια είπε μεταξύ άλλων ότι έμεινε έγκυος από τον βίαιο σύντροφό της αλλά αποφάσισε να χωρίσει και να διακόψει την κύηση: «Κι εγώ ήμουν έγκυος από αυτόν και τι έκανα; Του έριξα μία κλωτσιά, έριξα και το παιδί και συνέχισα τη ζωή μου», εξήγησε.
Τότε η γνωστη καραπουταναρα Κατερινα, παριστανοντας την  ενοχλημένη, την διέκοψε στον αέρα λέγοντας: «Σας παρακαλώ κυρία μου, τέτοια πράγματα εγώ δε θέλω, να κλείσουμε την κυρία. Όχι, όχι, όχι, όχι. Εδώ έχουμε πει, δε ρίχνουμε παιδιά, δεν υιοθετούμε τέτοιες απόψεις».
Το επίμαχο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας  λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων που διαφημίστηκε στις αποβάθρες του Μετρό και  προκάλεσε ενστάσεις αν και ετεροχρονισμένα, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αφού το περιστατικό είχε συμβεί σε εκπομπή του Νοεμβρίου.
Ωστόσο ο  διαδικτυακός κόσμος, με αφορμή την κουβέντα που άνοιξε αναφορικά με την κατακριτεα αφίσα των χριστιανοταλιμπαν που τελικά αποσύρθηκε, κατηγόρησε τη γνωστη καραπουταναρα Κατερίνα Καινούργιου που εχει κανει τοσα και τοσα, για αναχρονιστικές απόψεις, στην σιχαμενη εκπομπη της.
Σχολια στο twiter
1) Όταν μια τηλεθεάτρια είπε ότι έκανε έκτρωση η κυρία #Καινούργιου της εκλεισε το τηλεφωνο… Μεσαιωνας…
2) Προτείνω όπως έκλεισε το τηλέφωνο στην τηλεθεάτρια να κλείσουμε κι εμείς την τηλεόραση στην #Καινουργιου
3) Δε φταίει η #Καινούργιου που έχει τόσο αναχρονιστικές απόψεις σε ζητήματα σημαντικά και ευαίσθητα όπως το θέμα της έκτρωσης. Φταίνε ομως όλοι αυτοί, που βλέπουν την εκπομπή της και μάλιστα την κατατάσσουν και στη πρώτη θέση της τηλεθέασης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριακος  Μητσοτακης κυριαρχος στην εξωτερικη διπλωματια. Επιτελους εχουμε πρωθυπουργο λενε οι νεοδημοκρατες. Γκρινια στον ΣΥΡΙΖΑ και αμηχανια από τον δικο τους προδοτη τον δικο τους ηγερπη Αλ6 Τζιφρα, που υπεγραφε ότι χαρτι του φερνανε τα αφεντικα  του.
Η χρεοκοπια της συριζαιικης ιδεοληψιας για τους λαθρομεταναστες και το λαθρομεταναστευτικο. Η  προσπαθεια των προδοτων συριζαιων για ενταξη παρανομων λαθρομεταναστων εχει πεσει στο κενο. Ο λαος αντιδρα, και η κυβερνηση της ΝΔ είναι υποχρεωμενη να τον ακουσει.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δύο μήνες από τη σφαγή συνεχίζουμε να καταγγείλει την de facto κυβέρνηση της #Βολιβίας που σκότωσε τους αδελφούς και τις αδελφές μου από το El Alto. Τόσες πολλές οικογένειες που έχουν χάσει έναν αγαπημένο και ούτε ένας κρατούμενος σε έρευνα. Δεν υπάρχουν δικαστές ή εισαγγελείς για τους ταπεινούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



19/1/2020 – 16.00
Λύστε μια απορία, αυτοί τώρα στο Σύνταγμα είναι φασίστες ή γκρουπ από 100 τουρίστες;;
Αγριος ξυλοδαρμος στη συγκέντρωση κατά των μεταναστών, στο Σύνταγμα, στον προκλητικο  δημοσιογράφο της Deutsche Welle Θωμάς Ιακόμπι, συνδημιουργό του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή - προσωπική υπόθεση», που βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της νεοναζιστικής οργάνωσης, που παροτι εχει γραψει εναντιον τους πηγε στη συγκεντρωση τους να τους προκαλεσει.
Είδα φωτογραφία καραμπελιά στο Σύνταγμα, αναρωτήθηκα από μέσα μου αν  κατέβηκε με μπλοκ ή κατά μόνας, ένιωσα μια φαγούρα. Και το φέισμπουκ μού θύμισε αυτό, που είναι τελικά επίκαιρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Σαν σήμερα, πριν από 50 χρόνια, πρωτοτραγούδησε η Χαρις Αλεξιου
Λυπάμαι που θα θεωρηθώ ξινή, αλλά εμένα ΔΕ μ'αρέσει η κυρία Αλεξίου που τραγουδάει στο Ισραήλ και ΔΕΝ μου είναι συμπαθής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16.01.2020 - 07:38
Για τη μνήμη της νηπιαγωγού Θεοδώρας Τσιριγώτη που "έφυγε" μαζί με το παιδί της
Οφείλουμε να ζητήσουμε ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τη συνάδελφο μας που δεν αφουγκραστήκαμε τον πόνο και την απόγνωσή της, που δεν βοηθήσαμε όσο έπρεπε και την ίδια και όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη στάση μας και τις διεκδικήσεις μας.
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου
Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 αποχαιρετίσαμε με ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη τη συνάδελφό μας Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης Θεοδώρα Τσιριγώτη που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα στις 2 – 1 – 2020.
Η συνάδελφός μας υπήρξε πρότυπο εκπαιδευτικού και μητέρας και προσέφερε τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες στα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην προσωπική της ζωή, χωρίς ποτέ να τις εκφράζει ή να καθορίζεται η επαγγελματική της δράση από αυτές την συνέθλιψαν οδηγώντας την στον θάνατο.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ως εκπαιδευτικοί τα προβλήματα των οικογενειών των παιδιών ΑΜΕΑ, αλλά και την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας και παρέμβασης - στήριξης των οικογενειών αυτών και των παιδιών τους (κατ' αρχή κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη δωρεάν και υποχρεωτική για τους γονείς των παιδιών αυτών ώστε να αποδεχτούν το γεγονός που τους συνέβη σχετικά με το παιδί τους, αμέριστη οικονομική βοήθεια και κοινωνικές παροχές από το κράτος, κρατικές δωρεάν δομές φιλοξενίας και πλήρους ανάληψης της διαβίωσης των παιδιών αυτών, όταν φεύγουν οι γονείς τους από τη ζωή, κατάλληλες πολιτικές για την εκπαίδευση των παιδιών ΑΜΕΑ και όχι εφαρμογή του πλαισίου της δήθεν «συμπερίληψης» για τα παιδιά ΑΜΕΑ στα γενικά σχολεία, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη και πλαίσιο κ.ά.), οφείλουμε να ζητήσουμε ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τη συνάδελφο μας που δεν αφουγκραστήκαμε τον πόνο και την απόγνωσή της, που δεν βοηθήσαμε όσο έπρεπε και την ίδια και όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη στάση μας και τις διεκδικήσεις μας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στις συναδέλφους της νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης και στη μνήμη της θα καταθέσει συμβολικό ποσό για την ενίσχυση των παιδιών ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα – Κ.Α.Σ.Π.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα 2020: Δεν άφησαν σκύλο-οδηγό να μπει σε κινηματογράφο. Δεν μπόρεσε να δώσει λύση η αστυνομία
19 Ιανουαρίου 2020
Άλλο ένα περιστατικό παρωχημένης νοοτροπίας περιγράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η ιδιοκτήτρια της Σχολής Σκύλων Οδηγών Lara Guide Dog School, αφού όπως αναφέρει απαγορεύτηκε η είσοδος σε κινηματογράφο, γυναίκας με σκύλο-οδηγό. Κάτι που ενώ δεν ήταν σύννομο, δεν μπόρεσε να το αποτρέψει ούτε η αστυνομία με τη συνδρομή της…
Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτηση της η κ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου:
«Ιδιοκτήτης κινηματογράφου στο Χαλάνδρι δεν επιτρέπει την είσοδο σε εκπαιδευόμενο σκύλο-οδηγό. Με καλεί η εθελόντρια που τον έχει. Πηγαίνουμε στο ΑΤ. Του λένε κι εκεί πως οι σκύλοι-οδηγοί και οι εκπαιδευόμενοι σκύλοι-οδηγοί, μπαίνουν παντού.
«Μα πώς;» Αναρωτιέται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Αφού ο σκύλος μπορεί να αφοδεύσει, να γαβγίσει, να επιτεθεί….»
Του εξηγούμε πως οι σκύλοι αυτοί, εκπαιδεύονται με πολύ προσοχή για να γίνουν τα μάτια των ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν και να έχουν τη ζωη τους υπ’ ευθύνη τους. Επέμενε ο κύριος πως μπορούμε να πάμε στο σινεμά, να μας κεράσει ό,τι θελουμε αλλά ο σκύλος θα πρέπει να παραμείνει δεμένος στο παγκάκι.
Του εξηγούμε πως ο ρόλος των σκύλων-οδηγών είναι να βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο αλλιώς δεν μπορούν να γίνουν τα μάτια του. Πως εκπαιδεύονται για 2 χρόνια με πολύ κόπο κι αφιλοκερδώς.
«Μα….. ο κινηματογράφος είναι προσβάσιμος! Έχει τρεις ράμπες για αναπήρους αλλά δεν προσφέρει υπηρεσίες σε τυφλούς. Αφού οι τυφλοί… δεν μπορούν να δουν την ταινία»…
Όταν τον ρώτησα αν θα σκέφτονταν έτσι αν το παιδί του ήταν τυφλό, χτύπησε τρεις φορές ξύλο….
Ανένδοτος, μας ζήτησε πολλές φορές να τον λυπηθούμε επειδή είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Όμως όταν του πρότεινα να του κάνω θετική διαφήμιση, βγάζοντας πχ μια φωτογραφία μέσα στον κινηματογράφο μαζί με τη Μέη, τον σκύλο-οδηγό μου, είπε: «λυπάμαι πάρα πολύ αλλά τον σκύλο δεν πρόκειται να τον βάλω μέσα κι ας συνοδεύει εσάς!»
Η συμβουλή των αστυνομικών ήταν να τον αφήσουμε να ενημερωθεί αφού μιλήσει με τους δικηγόρους του και να σκεφτεί.
Η εντύπωση η δική μας, είναι πως η νομοθεσία δεν μας καλύπτει. Θα έπρεπε να προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία κι άμεσο διοικητικό πρόστιμο αντί να μπλέκουμε σε μακροχρόνιες δικαστικές μάχες.
Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει για να γίνεται σεβαστή η δουλειά μας και η επιλογή των τυφλών ανθρώπων να κυκλοφορούν με σκύλους – οδηγούς και να πηγαίνουν όπου θέλουν, χωρίς να τους κρίνει κανείς.
Η αστυνομία, βγάζει ανήλικους από τους κινηματογράφους με ένα τηλεφώνημα αλλά αυτή τη φορά, ο κύριος βγήκε λάδι. Έφυγε από το ΑΤ κι ας υπάρχει νόμος που να επιτρέπει την είσοδο των σκύλων-οδηγών παντού. Διότι έπρεπε εμείς να εκτεθούμε σε μια μακροχρόνια διαδικασία προσπαθώντας να αποδείξουμε τα αυτονόητα.
Υπενθυμίζω πως η περιβόητη δίκη του οδηγού λεωφορείου – συνδικαλιστή που κάλεσε την αστυνομία επειδή ανέβηκα στο όχημα με τον σκύλο-οδηγό μου, ακυρώθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα που έκρινε πως τα στοιχεία δεν επαρκούν για την παραπομπή της υπόθεσης στο δικαστήριο. Λες και δεν κλήθηκε η ΕΛΑΣ, δεν υπήρξε σκύλος-οδηγός, δεν ζήτησε δημόσια συγνώμη ο ΟΑΣΑ…
Η νομοθεσία από μόνη της δεν αρκεί. Δεν γίνεται κάθε φορά, να κάνουμε μηνύσεις για κάτι που προβλέπει ο νόμος. Η αστυνομία θα πρέπει να έχει αυτόκλητο ρόλο, επιβάλλοντας άμεσα πρόστιμο για παρεμπόδιση εισόδου σκύλου-οδηγού. Επιτέλους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο ελεος των funds και η Α’ κατοικια. Και με το νέο πτωχευτικο δικαιο στο σφυρι θα βγαινουν όλα τα περιουσιακα στοιχεια του δανειοληπτη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 εκατ ευρω εχασαν τα νοικοκυρια το 2019 από την μειωση των επιτοκιων που επεβαλαν οι τραπεζες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτή είναι η Ευρω Ενωση. Μεσα σε 7 χρονια αυξηθηκαν στη Γερμανια οι φτωχοι συνταξιουχοι κατά 803.000! Στο οριο της φτωχειας βρισκονται 3.200.000



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τραγικες ελλειψεις στα φαρμακεια της Θεσσαλονικης. Κυνηγι… φαρμακων για τους ασθενεις. Περιμενουν ακομα και 25 μερες χωρις φαρμακα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεκδοτο !
Η Γερμανία (μόνη της) αποφάσισε κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη
Γελάνε οι καμήλες του Χαφτάρ !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τράπεζες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπλοκάρουν όλο και συχνότερα λογαριασμούς χρηστών τους που ασκούν κριτική στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και αρκετών συμμάχων τους. Δημιουργούνται μήπως τα πρώτα «ψηφιακά γκουλάγκ» για όσους δεν θα συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ;
«Καλημέρα, ο κύριος Χατζηστεφάνου;», με ρώτησε μια γυναικεία φωνή στο τηλέφωνο, σπεύδοντας να εξηγήσει ότι τηλεφωνεί από μια μεγάλη ελληνική τράπεζα. «Θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε μπλοκάρει μια μεταφορά πέντε ευρώ προς τον λογαριασμό σας γιατί στην αιτιολογία υπήρχε η λέξη Βενεζουέλα».
Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάστηκα για να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί, η υπάλληλος της τράπεζας προσπάθησε να καλύψει τον κενό χρόνο με ελαφρώς πιο απολογητικό ύφος: «Ξέρετε… είναι περίεργες εποχές».
Το τηλεφώνημα έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ολοκληρώναμε το μοντάζ του ντοκιμαντέρ «Make the economy scream» για τη Βενεζουέλα, το οποίο στηρίχθηκε αποκλειστικά σε χορηγίες των θεατών μας. Ενας Ελληνας πολίτης πραγματοποιούσε μια απόλυτα νόμιμη συναλλαγή στέλνοντας σε έναν άλλον Ελληνα πολίτη ένα μικρό ποσό ως ενίσχυση για μια κινηματογραφική παραγωγή. Και μια ελληνική τράπεζα έκρινε ότι πρέπει να παρέμβει..."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξε ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα
 Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 16:31
Άνοιξε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα που ήταν κλειστός λόγω διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Τη συγκέντρωση οργάνωσαν ακροδεξιές ομάδες και κυριάρχησαν τα γνωστά συνθήματα, όπως "Έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς από την Ελλάδα", "όχι στην εισβολή μουσουλμανικού στρατού και μουσουλμάνων εποίκων", "stop ισλάμ" και άλλα.
Οι 200 συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, ενώ και η κυκλοφορία στο Σύνταγμα διεξάγεται κανονικά



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ρουκέτες» από τον εκπρόσωπο Εθνικού Λιβυκού Στρατού σε Ερντογάν
 Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 16:50
Λίγες ώρες πριν από την Διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσε μέσα από το Twitter «ρουκέτες» εναντίον του Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι έχει την ευθύνη για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.
Στην ουσία ανταποδίδει τις κατηγορίες που διατύπωσε πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος της Τουρκίας με άρθρο του στο Politico στο οποίο εκβίαζε ευθέως την Ευρώπη λέγοντας ότι αν πέσει ο Σάρατζ, η τρομοκρατία θα αναβιώσει.
«Είσαι υπεύθυνος για την εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και αυτό γίνεται με την πρόσληψη εκατοντάδων νέων από την Ευρώπη και την συμμετοχή τους στον ISIS και στην αλ Κάιντα και την αποστολή τους στον πόλεμο της Συρίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού και πρόσθεσε:
«(Ο Ερντογάν) υποστήριξε τον ISIS και άλλες οργανώσεις τρομοκρατών στις ενέργειές τους να σκοτώσουν τους Κούρδους να καταστρέψουν τις πόλεις τους, να καταστρέψουν την οικονομία τους... (Η Τουρκία) είναι μια βάση για όλα τα μέλη του ISIS και της αλ Κάιντα. Οπότε δεν μπορεί να είναι ένα μονοπάτι για την ειρήνη στη Λιβύη».
Το βίντεο του εκπροσώπου του LNA συνοδεύεται επίσης από το ακόλουθο μήνυμα:
«Ξέρετε ότι τις τελευταίες 48 ώρες περισσότεροι από 41 Σύριοι τρομοκράτες έφυγαν από την Τρίπολη για να χτυπήσουν με τη βοήθεια των ανθρωπίνων εμπόρων οι οποίοι υποστηρίζονται από το GNA (στρατός του Σάρατζ) και περισσότεροι σχεδιάζουν να φύγουν σύντομα (για την Ευρώπη)».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σεργκέι Λαβρόφ: Σάρατζ και Χαφτάρ δεν κατάφεραν να αρχίσουν «σοβαρό διάλογο»
 Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 22:19
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο εμπόλεμες πλευρές της σύγκρουσης στη Λιβύη δεν κατάφεραν να αρχίσουν «σοβαρό διάλογο» κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο.
«Ή διάσκεψη ήταν πολύ χρήσιμη (...) αλλά είναι σαφές ότι επί του παρόντος δεν επιτεύχθηκε η έναρξη σοβαρού και σταθερού διαλόγου» μεταξύ του επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA), Φαγέζ αλ Σάρατζ, και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους από το αεροδρόμιο του Βερολίνου.
«Τα λιβυκά κόμματα έκαναν ένα μικρό βήμα εμπρός σε σχέση με τη συνάντηση στη Μόσχα», την περασμένη Δευτέρα, στο τέλος της οποίας ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία εκεχειρίας, λέγοντας ότι χρειάζεται περισσότερα χρόνο, παραδέχτηκε ο Λαβρόφ.
Όπως στη Μόσχα, οι δύο αρχηγοί των αντίπαλων πλευρών δεν συναντήθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα όπου οι ηγέτες των κυριότερων χωρών που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Λιβύη δεσμεύτηκαν να τηρούν το εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε το 2011 από τον ΟΗΕ και να απόσχουν από οποιαδήποτε ξένη «παρέμβαση» στη σύγκρουση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τέλει όλα ταιριάζουν, έχει και η παρακμή τη δική της αρμονία. Ορισμένα αξιώματα όπως το “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” (και την “κατάλληλη στιγμή”, θα προσθέταμε εμείς) έχουν μία διαχρονική επιβεβαίωση που τα καθιστά κλασικά.
Η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έλκουσα την... πολιτική της καταγωγή από το κλίμα της μεταπολιτευτικής ανανεωτικής Αριστεράς,
διετέλεσε ως επί το πλείστον της διαδρομής της ( μάλλον στο σύνολό της) θεράπουσα του σημιτικού “εκσυγχρονισμού”. Υπήρξε δηλαδή, αυτό που στην πολιτική αργκό λέμε: σημιτάνθρωπος.
Προσέτι κι επί πλέον, ο βίος και η πολιτεία της κυρίας Σακελλαροπούλου είναι ο ορισμός της πολιτικής ορθότητας και η επιτομή της εξυπηρέτησης από δικαστικής πλευράς των πολιτικών προτεραιοτήτων της εποχής. Μάλιστα της εποχής των Μνημονίων. Για παράδειγμα, ως δικαστικός, η μέλλουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στην εκτέλεση και την ταφή του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Καθώς και εις άλλα τέτοια πολλά, πολύ γνωστά.
Όμως, το σπουδαιότερο εξ όλων είναι το γεγονός ότι το “σημιτικό στίγμα” παραπέμπει ευθέως στον κατευνασμό. Συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγοντας μία “σημιτάνθρωπο” έχει το “κεφάλι του ήσυχο” εν όψει των εξελίξεων στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αποφεύγοντας έτσι κάποιο “ξαφνικό” από εκεί όπου ούτε οι Εντολείς ούτε οι Εντολοδόχοι θα το περίμεναν.

Από φιάσκο σε φιάσκο
Τα τελευταία χρόνια και, με γεωμετρική πρόοδο τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα πάει από φιάσκο σε φιάσκο. Η χώρα ευρισκόμενη υπό Καθεστώς Εντολής, ούσα δηλαδή Προτεκτοράτο, αρχίζει να υφίσταται στα εξωτερικά της τις νίλες που υπέστη στα εσωτερικά της. Είναι λοιπόν λογικό επακόλουθο ο “σημιτισμός” όστις διατρέχει οριζοντίως όλα τα μνημονιακά κόμματα να βρει και την πολιτειακή ολοκλήρωση.
Αν μιλούσαμε μία γλώσσα αποενοχοποιημένη από τους καταναγκασμούς της πολιτικής ορθότητας, θα μιλούσαμε για την … ολοκλήρωση ενός ολοκληρωτισμού στο προτεκτοράτο, ευδιάκριτου σε πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο, θάλλοντος στα ΜΜΕ και κυρίαρχου στα ΑΕΙ. Με τις εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Με την ΑΟΖ της... Λιβύης...ante portas, με την εξωτερική μας πολιτική να εξελίσσεται σε μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία γελοιότητας, με τα εσωτερικά μας πράγματα να αποτελούν “ζωτικό χώρο” αλλονών και με τον ελληνικό λαό καθημαγμένο πλέον, η Ελλάδα έχει μπει στο 2020 αντιμετωπίζοντας σκοτεινές προοπτικές για τον ελληνισμό. Με το Δημογραφικό, το Προσφυγικό, και το Μνημονιακό καθεστώς να απειλούν πλέον την ίδια την ιστορική υπόσταση του λαού.

Το lifestyle της παρακμής
Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μία τραγωδία που ”προσπαθούμε” να αντιμετωπίσουμε με μπούρδες. Είναι αδόκιμο αλλά δεν είναι αδόκητο να ισχυρισθεί κάποιος ότι η όλη διαδικασία καθώς και η τελική επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας εντάσσεται με τον πιο πιασάρικο και συνάμα φανταχτερό τρόπο στο πολιτικό και πολιτειακό lifestyle της παρακμής.
Καθότι η παρακμή μας δεν αρκεί να υπάρχει, πρέπει και να φαίνεται. Και πρόκειται για παρακμή ιστορικών διαστάσεων. Πρόκειται για ένα Ματζικέρτ στη Λήμνο, τη Σάμο,τη Χίο και όλο το Αιγαίο, πρόκειται για μία δημογραφική θνησιμότητα που επιπλέον επικουρείται από τη μετανάστευση των νεαρών Ελλήνων στην Εσπερία, πρόκειται για την καθήλωση της εργασίας και της παραγωγικότητας στις μνημονιακές νόρμες και προδιαγραφές.
Πώς λοιπόν θα ήταν δυνατόν να μην εκλεγεί μία Πρόεδρος “γυναίκα” (κατά τα κλισέ της εποχής) με σημιτικές περγαμηνές και επιστημονική διαδρομή στις συντεταγμένες των νεοταξικών υπαγορεύσεων του ένδοξου μας “εκσυγχρονισμού”;