Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Σαββατο 4 Ιανουαριου 2020



Το σημείο εκκίνησης είναι ΕΘΝΙΚΟ και απ΄αυτό το σημείο εκκίνησης,
πρέπει να λάβεις τις αποφάσεις ...των κινήσεων.
Αντόνιο Γκράμσι
....έτσι για να μην ξεχνιόμαστε συντρόφια

Χωρίς Έθνος ούτε κοινωνία ούτε δικαιώματα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαράς ευαγγέλια! Ανάπτυξη, αυξήσεις, ζωή χαρισάμενη!
Μόνο να... μερικές λεπτομέρειες:
- αν παίρνεις 1000 ευρώ μισθό και έχεις και δύο παιδιά κερδίζεις 11 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρώ! 5,5 ευρώ για κάθε παιδί!
- Αν τωρα παίρνεις 833 ευρώ και ζεις με αυτά και δύο παιδιά, τότε ποιος τη χάρη σου! Ζούσες που ζούσες μέσα στη χλιδή, θα κερδίσεις κι άλλα 16, ναι 16 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ευρω!
- μια άλλη μικρή λεπτομέρεια είναι η μεγάλη πλειοψηφία ειδικά των νέων εργαζομένων που ούτε στον ύπνο της δεν βλέπει μισθούς της τάξης των 833 ευρώ! ( Συνήθως δεν βλέπει ούτε δουλειά...).
Ας μην αφήνουμε όμως στενάχωρες σκέψεις να μας επηρεαζουν, άμα έχεις τα νιατα ποιός ασχολείται με δουλειές και μισθούς, όπως θα έλεγε κι ο Ράμφος!
Υ.γ. στην κοινωνία των ονείρων, υπάρχουν πολλές ιδέες για τις δουλειές που μπορούν να κάνουν αυτοί οι ..." Δημοσιογράφοι"!
Σχολιο.-  Κι αυτός ο φωστήρας των οικονομικών ο Πλατζιος, η δημοσιογραφαρα γελάει από ευχαρίστηση..!!
Σχολιο.- εδώ έγινε εξπέρ επί των οικονομικών η Κλείτου!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά μόνο αφελείς πιστεύουν πως οι ΗΠΑ για πρώτη φορά δολοφόνησαν αντίπαλο τους. Ο κατάλογος ατελείωτος, προς δόξαν των " διαφωτισμενων" και όσων μοιράζονται " κοινές αξίες" μαζί τους.
Νομίζω όμως πως είναι η πρώτη φορά που δολοφονούν " με δόξα και τιμή" ανώτατα στελέχη κρατών ( μην ξεχνάμε και τους άλλους νεκρούς) με τα οποία δεν είναι σε πόλεμο.
Τους δολοφονούν ανοιχτά, μέρα μεσημέρι, επίσημα και μάλιστα πανηγυρίζουν και επαίρονται.
Πρόκειται για μια τομή, σίγουρα. Τί σηματοδοτεί, υπάρχουν καταλληλότεροι να το αναλύσουν, σίγουρα τίποτα το καλό...
υ.γ 1 τα ελληνικά ΜΜΕ, κι όχι μόνο, " αγωνιούν" για την " απάντηση του Ιράν". Για τις δολοφονίες δεν ανησυχούν...
Υ.γ. 2 Αφωνία από τα non paper του ΣΥΡΙΖΑ: παραμένουν οι ΗΠΑ " στρατηγικός εταίρος"; Συνεχίζουμε να " μοιραζόμαστε κοινές αξίες";
Τι ψηφίσατε ρε γκασμαδες, τους συνεταίρους των διεθνών δολοφόνων;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μοναδικός πολιτικός δυτικού τύπου που τάχθηκε ενάντια στη δολοφονία Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι ο Τζέρεμυ Κόρμπιν.
Σχολιο.- Και η νανσι πελοσι........




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020
Χιλή 2020 και η επιβεβαίωση ότι η εξέγερση συνεχίζεται

Μήνυμα στην FB τoυ χιλιανού ροκ γκρουπ “Los Miserables” (Οι Άθλιοι) φωτίζει σήμερα τον αγώνα της Χιλής ενάντια στον δικτάτορα Πινιέρα:
Δεν μπορούμε να ευχόμαστε καλή χρονιά όταν υπάρχουν κενές καρέκλες στα τραπέζια κάποιων σπιτιών, ακρωτηριασμένοι, κακοποιημένοι,άνθρωποι που έχουν υποστεί την καταστολή και χιλιάδες φυλακισμένοι. Αυτό που επιθυμούμε για όλους είναι το έτος 2020 η αξιοπρέπεια να είναι δεδομένη για όλους τους ανθρώπους.   Ο αγώνας συνεχίζεται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικές επενδύσεις 3 δισ. δολ στην Κούβα
03.01.2020 : 10:50
Σύσφιγξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στην Αβάνα έχει προκαλέσει με την πολιτική του ο Ντόναλντ Τραμπ και ειδικότερα με την απόφασή του να επαναφέρει το εμπάργκο κατά της Κούβας. Οπως επισημαίνει σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, οι δύο χώρες συνεργάζονται στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των σιδηροδρόμων και της αεροπορίας, σε βαθμό που θυμίζει τις στενές σχέσεις της σοβιετικής εποχής. Η Μόσχα παρέχει στην Αβάνα φτηνά δάνεια πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, δίνει στις κουβανικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να κλείσουν συμβόλαια με ρωσικές για να αναβαθμίσουν τα απηρχαιωμένα χαλυβουργεία της Κούβας και για να αγοράσουν ρωσικά φορτηγά, αυτοκίνητα, λεωφορεία και αεροσκάφη.
Δύο από τα μεγαλύτερα σχέδια που προωθεί το Κρεμλίνο είναι αφενός η αναβάθμιση των κουβανικών σιδηροδρόμων, αξίας 2 δισ. δολαρίων, και η ανέγερση μονάδας παραγωγής ενέργειας αξίας 1 δισ. δολαρίων. Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosneft προμηθεύει την Κούβα με καύσιμα από το 2017 και παράλληλα στέλνει υπαλλήλους του στο νησί της Καραϊβικής για διακοπές και για ιατρικές εξετάσεις. Σημειωτέον ότι τους πρώτους δέκα μήνες του περασμένου έτους επισκέφτηκαν την Κούβα 125.000 Ρώσοι τουρίστες, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 20% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Στη διάρκεια του 2018, άλλωστε, αυξήθηκε το διμερές εμπόριο κατά 34%, αν και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από εξαγωγές ρωσικών προϊόντων στη χώρα της Καραϊβικής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόση μιζέρια βγάζει αυτή η αντιπαράθεση της καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων με τις τεράστιες καταστροφές στον Αμαζόνιο και την Αυστραλία!
Πόσο θλιβερός είναι ένας κόσμος που θεωρεί πως ιστορικά μνημεία του πολιτισμού δεν έχουν καμιά αξία! Και μέσα στην πνευματική τεμπελιά του, θέλει να πιστεύει πως είναι η φροντίδα γι' αυτά που προκαλεί αδιαφορία για τις πυρκαγιές στα δάση.
Πόσο ανατριχιαστική είναι η υπενθύμιση της ναζιστικής ρήσης, "όταν ακούω τη λέξη κουλτούρα, το χέρι μου πάει στο πιστόλι"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σας αρέσει η ποίηση;
- Κυρίως η λογοτεχνία
- Ντοστογιέφσκι;
- Α από βότκα μόνο βιμπόροβα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Γειά σας, πόσα άτομα είστε;
- Τρία .
-Καπνίζετε;
-Ναί.
-Δυστυχώς μόνο εξω έχω τραπεζάκι.
-Οκ.
-Τι να σας φέρω;
-Κονιάκ με σταφίδες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έκταση στην Αυστραλία που έχει καεί μέχρι τώρα ισούται με την έκταση της Ελλάδας... Η του Βελγιου...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλή χρονιά,χωρίς δημόσια υγεία,ασφάλιση,παιδεία.Έχετε είπατε περιουσία; Είχατε..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τα φιλελέ δικαιωματιλικια- οικολόγια..η πλέον οικολογική λύση είναι ομαδικές τελετουργικές αυτοκτονίες.Και επιδότηση σ'αυτούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: η "μικρή" λεπτομέρεια, που φυσικά θα μάθετε μόνο μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο!

Βιαστήκαμε να γιορτάσουμε την αλλαγή της χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000 και τώρα αλλάζουμε δεκαετία την Πρωτοχρονιά του 2020, όχι την Πρωτοχρονιά του 2021, όπως βάσει αριθμητικής θα έπρεπε. Η δεκαετία που ξεκινά θα είναι η δεκαετία που η δήθεν "φιλελεύθερη" ΕΕ θα μας εξαναγκάσει με χίλιους τρόπους να στραφούμε στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φυσικά σύντομα θα ξεκινήσει απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης μια πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο φθηνή είναι η χρήση τους, πόσο απλή η κατασκευή τους, πόσο καλό κάνουν στον πλανήτη, μέχρι βεβαίως την απομάκρυνση απ' το ταμείο.
Ωστόσο τ' αυτοκίνητα δεν είναι ούτε υπολογιστές ούτε κινητά τηλέφωνα, χρειάζονται μεγάλη ισχύ, καθώς έχουν να μεταφέρουν πολλές εκατοντάδες κιλά απόβαρο κι ωφέλιμο φορτίο κι έχουν να υπερνικήσουν τριβές, τόσο απ' το δρόμο όσο κι απ' τον αέρα.
Εκείνο που δεν πρόκειται να σας πουν από πριν είναι οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες της φόρτισης, καθώς η τεχνολογία των μπαταριών είναι εξαιρετικά ανώριμη, δεν έχει αλλάξει για δεκαετίες. Στην επάνω εικόνα βλέπετε το καρτελάκι του μοναδικού φορτιστή αυτοκινήτων που είχα δει το καλοκαίρι στη Λεωφόρο Αντράσυ της Βουδαπέστης, την κατ' εξοχήν Λεωφόρο των πλουσίων, με παραταγμένες τις διάφορες πρεσβείες. Το βελάκι μας δείχνει πως πρόκειται για φορτιστή εναλλασσομένου ρεύματος, με ισχύ 22kW. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτά τα 22kW; Μπορούμε να τα έχουμε στο σπίτι μας, για να φορτίζουμε το καμάρι μας, το νέο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Η απάντηση είναι "βεβαίως ναι, μπορείτε να έχετε τέτοιο φορτιστή στο σπίτι σας", αλλά μόνο αν είστε κάτι σαν τη ...
Γιάννα Αγγελοπούλου και το σπίτι σας τροφοδοτείται με μέση τάση. Αν το σπίτι σας συνδέεται στη χαμηλή τάση, η ΔΕΗ -παλαιότερα- και πλέον ο ΔΕΔΔΗΕ σας δίνουν ισχύ μέχρι 8KVA (μέχρι 8kW): τη "Συμφωνημένη Ισχύ" που έχετε μπορείτε να δείτε στη 2η σελίδα του λογαριασμού της ΔΕΗ, στο πλαίσιο πάνω αριστερά. Τα 8KVA δεν φθάνουν ούτε για να χαϊδέψουν τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σας, αφήστε που απ' τα 8kVA χρειάζεστε κατά προτεραιότητα φωτισμό, ψυγείο, πλυντήριο, λοιπές ηλεκτρικές συσκευές. Θα χρειαστείτε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νέο διάγραμμα ηλεκτρολόγου και νέο συμβόλαιο με τον πάροχο! Όσο για το ΔΕΔΔΗΕ; Να δούμε πώς θα τα καταφέρει να ενισχύσει τις γραμμές του για να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα.
Για να καταλαβαίνετε ακόμα καλύτερα τι θα πρέπει να γίνει με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δείτε και το καρτελάκι του παρόμοιου φορτιστή, που είχε εγκαταστήσει η ΔΕΗ πριν μερικά χρόνια, στα πλαίσια του προγράμματος Green eMotion: τριφασικό ρεύμα, τάσης 400V και έντασης 64Α. Τα σπίτια μας έχουν τάση 220 κι όχι 400V, όσο για τα 64Α ξεχάστε τα καλώδια που έχουμε στα σπίτια για θερμοσίφωνες και κουζίνες, χρειάζονται πολύ πιο χοντρά καλώδια, προκειμένου να μην πάρουμε φωτιά και να μην υπάρχει πτώση τάσης. Για να μπουν αυτοί οι ελάχιστοι φορτιστές χρειάστηκε να σκαφτούν δρόμοι και πεζοδρόμια, να πέσουν καλώδια σε κανάλια, να ξανασκεπαστούν τα πεζοδρόμια. Χρήμα άφθονο, Κοινοτικό, αλλά για να βάλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μεγάλη κλίμακα το χρήμα πρέπει να βγει πλέον απ' τις τσέπες μας. Τόσο για τα καλώδια του σπιτιού όσο και για τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.
Αυτός είναι κι ο λόγος που οι ΒορειοΕυρωπαίοι έχουν ξαμοληθεί να κατασκευάζουν "δημόσια" σημεία φόρτισης, σκάβοντας δρόμους και πεζοδρόμια. Επειδή αντιλαμβάνονται πως χωρίς σημεία φόρτισης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι άλλο ένα παιχνίδι των πλουσίων. Αλλά τότε πώς θα στηριχτεί η ΔυτικοΕυρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία;
Μπορεί βεβαίως η Βόρεια Ευρώπη να τρέχει να βάλει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά στη Μεσόγειο υπάρχει ένα θεματάκι που δεν υπάρχει βόρεια: ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού! Οι μπαταρίες έχουν αλλεργία στις υψηλές θερμοκρασίες, αν αφήσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο στην παραλία όπως αφήνετε το συμβατικό, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μειωθεί. Κι αυτό δεν πρόκειται να σας το πει βεβαίως κανείς πωλητής, θα το ανακαλύψετε με την πάροδο των πρώτων ετών. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αλλάζουμε μπαταρία, αλλάζουμε αυτοκίνητο!
Για όποιον δεν κατάλαβε τι πρόκειται να γίνει, φρόντισε να μας το ξεκαθαρίσει ο αποτυχημένος Υπουργός Ενέργειας του Σύριζα Σταθάκης, με άρθρο του μετά τα Χριστούγεννα. Προσκυνώντας γονυπετής το Green New Deal, ανάμεσα σ' άλλα απαράδεκτα έγραψε και το "Η φορολόγηση συνεπώς των καυσίμων, που φαντάζει απόλυτα λογικό προκειμένου να μειωθεί η χρήση τους και να επιταχυνθεί η μετάβαση ..."
Για μια στιγμή: "Η φορολόγηση των καυσίμων, φαντάζει απόλυτα λογικό;" Στην Ελλάδα; Δεν φορολογούνται ήδη τα καύσιμα; Δεν μπήκαν μετά τη χρεοκοπία πρόσθετοι φόροι στα καύσιμα, πάνω σ' αυτούς που ήδη υπήρχαν; Κι άλλους φόρους θέλουν; Κι έβαλαν "λαγό" το ...Σταθάκη;
Μα φυσικά, ναι!!! Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως θέλει μερικά τρισεκατομμύρια για να προωθήσει το Green New Deal. Ο Γάλλος Υπουργός Λε Μερ είχε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες πως ονειρεύονται νέους φόρους 1000 δολάρια, κάθε χρόνο, από κάθε κάτοικο του πλανήτη. Νέους, πέρα απ' αυτούς που ήδη πληρώνουν οι πολίτες. Λεπτομέρεια; Ο πλανήτης έχει πληθυσμό 7 δισεκατομμύρια, επί 1000 δολάρια, πάει να πει πως θέλουν να ξεκοκαλίζουν, μέσω των δικών τους ΜΚΟ, μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια ακόμα. Κάθε χρόνο!!!
Η φορολόγηση των καυσίμων δεν θα γίνει μόνο για να μαζέψουν κι άλλα λεφτά απ' τις τσέπες μας, θα γίνει και για να μας αναγκάσουν ν' αγοράζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο εξηλεκτρισμός των πάντων θα κάνει πανεύκολη την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών, το κράτος-"Μεγάλος Αδελφός" του Όργουελ αλλάζει όνομα και θα λέγεται πλέον ΕΕ. Η παρακολούθηση μέσω των κινητών τηλεφώνων είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια: η θέση κάθε κινητού υπολογίζεται συνεχώς μέσω της επικοινωνίας με 3 κεραίες και ο κάτοχός του ταυτοποιείται με τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής.
Ήδη και τα νέα αυτοκίνητα, που παράγονται απ' την άνοιξη του 2018, έχουν υποχρεωτικά σύστημα αυτόματης καταγραφής κι εκπομπής των δεδομένων μετακίνησης του οχήματος. Κι έρχονται νέα συστήματα ελέγχου των οδηγών, πάντα βεβαίως με "καλές" προθέσεις. Οι πολιτικές γίνονται ολοένα και πιο αυταρχικές. Και μπορεί οι Βρετανοί να είπαν Brexit, αλλά κι αυτοί σε ίδια κινητά τηλέφωνα μιλούν, ίδια αυτοκίνητα οδηγούν ...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή τη δολοφονία Σουλεϊμανί και πάλι δεν πρέπει να ξεχνάμε: το 1953 η CIA με την αρωγή των Βρετανών και της δυναστείας των Παχλεβί, θα ρίξουν με πραξικόπημα τον εκλεγμένο πρωθυπουργό του Ιράν Μοχάμεντ Μοσαντέκ επειδή προωθούσε την εθνικοποίηση των πετρελαίων της χώρας που μέχρι τότε λυμαίνονταν η Anglo-Iranian Oil Company, η μετέπειτα British Petroleum (BP) (όπως έκανε στο γειτονικό Ιράκ και το Κουβέιτ). Οι πραξικοπηματίες θα οδηγήσουν τον Μοσαντέκ σε δίκη και θα του επιβάλλουν κατ'οίκον εγκλεισμό μέχρι το θάνατό του το 1967. Η επιχείρηση Αίας όπως είχε ονομαστεί θα είναι η πρώτη που η CIA θα παραδεχθεί ότι διεξήγαγε σε ξένο κράτος (με προϋπολογισμό 1 εκατομμύριο δολάρια εκείνης της εποχής), ενώ το 2013, 60 χρόνια μετά η αμερικανική κυβέρνηση με αποχαρακτηρισμό εγγράφων θα αναγνωρίσει επισήμως την επέμβαση αυτή. Η απώλεια του ελέγχου του Ιράν από το 1979 και μετά είναι από τις μεγάλες πληγές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής....
Στη φωτο ο Μοσαντέκ σε κατ'οίκον περιορισμό στο χωριό Ahmadabad στο Βόρειο Ιράν




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινούς που φωναζουν συνθηματα  "Θάνατος στην Αμερική" εντάχθηκαν στην διαδηλωση για τον στρατηγό του Ιράν Κασέμ Soleimani και τον αρχηγό των αντι δυνάμεων Αμπού Μαχντί αλ-Muhandis στη #Βαγδάτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης - που αποτελούν πλέον τμήμα του επίσημου κρατικού ιρακινού στρατού. Το λούστρο τής "βοήθειας προς το Ιράκ", με το οποίο είχαν επενδύσει την παρουσία τους στη χώρα, ξεφτίζει ολοένα και περισσότερο - για να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της κτηνώδους δύναμης κατοχής.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να συζητηθεί στο ιρακινό κοινοβούλιο το αν και κατά πόσο θα εξακολουθήσει να γίνεται αποδεκτή η παρουσία των αμερικάνικων δυνάμεων στη χώρα - σε μια συγκυρία που το (καθ' όλα δίκαιο) αντιαμερικανικό μένος έχει φουντώσει σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού και στις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις. Μια ενδεχόμενη έξωσή τους από το Ιράκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνοδευτεί και από την αναγκαστική αποχώρησή τους από τη Συρία (καθώς οι αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής στην ανατολική Συρία θα βρεθούν εκτεθειμένες, στο μέσο δύο εχθρικών προς αυτές κρατών).
Οι γκανγκστερικού τύπου επιθέσεις αυτές είναι μάλλον η μέθοδος που έχουν επιλέξει οι ΗΠΑ για να τρομοκρατήσουν τις δυνάμεις που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της πάλης για την εκδίωξή τους.
Μένει να φανεί αν αυτή η μέθοδος θα αποδώσει καρπούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Η συνέντευξη θα γίνει στα αγγλικά, γιατί, δυστυχώς, δεν μιλώ αράβικα, ξέρω μόνο δύο λέξεις.
-ποιές λέξεις ξέρεις;
-Σούκραν (ευχαριστώ) και Χεσμπολά (ο δρόμος του Θεού).
-Αυτές να τις λες πάντα μαζί: Σούκραν, Χεσμπολα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τοτε. Που τον αναγόρευσαν τον Ερντογαν σε "αντιστασιακό και υπερασπιστή της δημοκρατίας" με το στημένο από τον ίδιο και τους στρατηγούς του "στρατιωτικό πραξικόπημα" προκειμένου να γίνει ο ίδιος απροκάλυπτος Δικτάτορας και με την Ευρωπαϊκή βούλα του "δημοκράτη"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αν είχε δολοφονηθεί με εντολή του προέδρου του Ιράν αμερικανός στρατηγός στο έδαφος τρίτης χώρας η Τεχεράνη θα είχε ήδη ισοπεδωθεί. γι' αυτό όσοι ζητούν ''αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές'' ας κόψουν το τροπάρι αυτό που το έχουμε ακούσει τόσες φορές και σε τόσες περιπτώσεις να εξισώνει θύτη και θύμα και ας πουν το μόνο σωστό: Yankees, go home! τα μπογαλάκια σας και στη δική σας παραλία! πάρτε δρόμο από τη Μ. Ανατολή!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η εκπαίδευση των «ακτιβιστών» αποτελείται από 20 μαθήματα, που διαρκούν από 6 έως 13 μέρες, είτε στο Βελιγράδι, είτε και σε άλλες χώρες και χωρίζεται σε 3 τομείς: Θεωρία, Στρατηγική και Πρακτικές.

Περιλαμβάνουν όλα τα «καίρια σημεία οργάνωσης ενός κινήματος», από γενικές κατευθύνσεις, όπως τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις αρχικές δράσεις, ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων, τρόπους ανεύρεσης χρηματοδότησης, μέχρι και συγκεκριμένες οδηγίες διαχείρισης της ψυχολογίας των μαζών και αντίδρασης στην αναμενόμενη κρατική καταστολή, συμβουλές για τον βαθμό μυστικότητας της οργάνωσης και διαμόρφωσης «κουλτούρας ασφάλειας», τον ρόλο «ξένων υπηκόων» στο κίνημα, μεθόδους στρατολογίας και εκπαίδευσης μελών καθώς και υποθετικά σενάρια και ασκήσεις.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο επικοινωνιακό προφίλ των «κινημάτων», τα οποία στοχεύουν σε πρώτο στάδιο κυρίως σε νέους, μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικούς.
Τα σύμβολα και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται πρέπει να είναι «πιασάρικα», τονίζουν οι εκπαιδευτές του CANVAS. Η ασπρόμαυρη γροθιά που αποτελούσε το σύμβολο του «Otpor!» χρησιμοποιήθηκε απαράλλαχτη από τους «μαθητευόμενους» σε Αίγυπτο και Γεωργία ή με διάφορες παραλλαγές της αλλού, όπως στη Βενεζουέλα το 2007.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την χρηματοδότηση «αυθόρμητων» κινημάτων "πέμπτη φάλαγγα" των Αμερικανών
Σάββατο, Ιανουαρίου 04, 2020
Ένας μηχανισμός αποσταθεροποίησης και παρέμβασης σε κάθε γωνιά του κόσμου. Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την οργάνωση - πυλώνα, "πέμπτη φάλαγγα", της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και τα παρακλάδια της και πως παρεμβαίνουν στις κινητοποιήσεις του λαού για να τις εκτρέψουν για ίδιο όφελος

Σε προηγούμενο δημοσίευμα (28 - 29/12/2019), αναφερθήκαμε στο ρόλο της οργάνωσης «National Endowment for Democracy» (NED - «Εθνική Επιχορήγηση για τη Δημοκρατία»), ως βραχίονα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Η οργάνωση αυτή, στην πολυετή της θητεία, επιχορηγεί με εκατοντάδες εκατ. δολάρια και παρέχει τεχνογνωσία σε «κινήματα» που πρωτοστατούν σε «πολύχρωμες επαναστάσεις» και κινητοποιήσεις ενάντια σε κυβερνήσεις και καθεστώτα ανά τον κόσμο που δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
«Ο βίος και η πολιτεία» της αμερικανικής αυτής οργάνωσης είναι αποκαλυπτικά για τις μεθόδους παρέμβασης των ΗΠΑ στο εσωτερικό τρίτων χωρών, προκειμένου να προωθούν τα συμφέροντά τους, σε βάρος των λαών, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον τους.
Οι σκοποί και η δράση της ΝED επιβεβαιώνουν ότι κινήματα για τη «δημοκρατία», τις «ελευθερίες» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα», που παρουσιάζονται ως «αυθόρμητα», σε χώρες που συγκεντρώνουν έντονα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, στο πλαίσιο του μεταξύ τους ανταγωνισμού, μόνο τέτοια δεν είναι.
Μέσα από τέτοιες οργανώσεις, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αξιοποιεί υπαρκτές αντιθέσεις και τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε διάφορες χώρες, για να παρεμβαίνει σε διεργασίες στο κίνημα, για να χειραγωγήσει τέτοιες διεργασίες στην κατεύθυνση αλλαγής κυβερνήσεων και την αντικατάστασή τους από κυβερνήσεις πιο συμβατές με τα αμερικανικά συμφέροντα και λιγότερο φιλικές σε ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

Δεν διστάζουν, μάλιστα, να χρησιμοποιούν και αναγνωριστικά με ισχυρούς αγωνιστικούς συμβολισμούς, όπως η γροθιά, το αστέρι και άλλα, σε διάφορες παραλλαγές τους, για να δημιουργούν συνειρμούς, να μπερδεύουν, να προκαλούν συγχύσεις και να εμφανίζουν ένα ριζοσπαστικό προφίλ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μάρκετινγκ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της βρώμικης δράσης που αναπτύσσει η NED, είναι η χρηματοδότηση του «κινήματος» «Otpor!» στη Γιουγκοσλαβία, για να στηρίξει αντιπολιτευόμενες στον Πρόεδρο Μιλόσεβιτς οργανώσεις και κόμματα, μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση του 1999, που οδήγησε στον πλήρη διαμελισμό της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Η αποστολή του «Otpor!» δεν τελείωσε με την ανατροπή του Μιλόσεβιτς, αλλά συνέχισε τη δράση του και μετά, παίζοντας πλέον τον ρόλο «εκπαιδευτή» και μεταφέροντας «τεχνογνωσία» σε οργανώσεις και «κινήματα» άλλων χωρών, που συνδέονται μέσα από διάφορα κανάλια με την αμερικανική ΝED.
Δίνοντας συνέχεια στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά την περίπτωση του «Otpor!», τις διασυνδέσεις και τις αποστολές που του ανέθεσε η ΝED στο καινούργιο σκηνικό που δημιούργησαν στα Βαλκάνια, και όχι μόνο, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η εγκαθίδρυση της αμερικανοΝΑΤΟικής «ειρήνης» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.
 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «OTPOR!» ΚΑΙ CANVAS ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Εξαγωγή τεχνογνωσίας στην οργάνωση «πολύχρωμων επαναστάσεων»
Νέες, αναβαθμισμένες αποστολές μετά την ανατροπή Μιλόσεβιτς και τον πλήρη διαμελισμό της χώρας
Στις 24 Σεπτέμβρη 2000, περίπου έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση των δολοφονικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία, οι πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα σημείωσαν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής, 72%.
Ακολούθησε πολιτική κρίση, καθώς ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης δεν δέχτηκε το αποτέλεσμα, με βάση το οποίο θα έπρεπε να ακολουθήσει και δεύτερος γύρος, υποστηρίζοντας πως ο υποψήφιός της, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία, πάνω από το 50,01% των ψήφων.
Η κρίση κορυφώθηκε με τη λεγόμενη «επανάσταση της Μπουλντόζας», στις 5 Οκτώβρη, όταν ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς παραιτήθηκε μετά από επεισοδιακές διαδηλώσεις και την εισβολή διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο.
Βασικός ενορχηστρωτής της εκστρατείας ενάντια στον Μιλόσεβιτς ήταν το «κίνημα» «Otpor!» (Αντίσταση!), που συστάθηκε τον Οκτώβρη του 1998 από φοιτητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, με σκοπό την ανατροπή του. Βασική αρχή του «Otpor!» ήταν η «μη βίαιη πάλη» και κεντρικό πολιτικό σύνθημα το «Gotov je» («Εχει τελειώσει»).
Τα κόμματα του συνασπισμού με ηγέτη τον Κοστούνιτσα και κυρίως το «Otpor!» ενισχύθηκαν συνολικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Washington Post», από το 1999 με 41 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ, γεγονός που επιβεβαίωσε δημόσια και η αμερικανική κυβέρνηση.1

Ο συνασπισμός κομμάτων συγκροτήθηκε τον Οκτώβρη του ίδιου έτους σε συνέδριο που διοργάνωσε στη Βουδαπέστη το National Democratic Institute (NDI), οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και ένας εκ των τεσσάρων βασικών πυλώνων της National Endowment for Democracy (NED). Εκεί συμμετείχαν ακτιβιστές και στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης, που συμφώνησαν στη σύσταση του πολιτικού συνασπισμού με ηγέτη τον Κοστούνιτσα.
Μετά την «επιτυχία» αυτή του «Otpor!», τα δυο ηγετικά στελέχη του, Σρτζα Πόποβιτς και Σλόμπονταν Ντζίνοβιτς, ακολούθησαν διαφορετικές πορείες, με τον πρώτο να εκλέγεται το 2001 βουλευτής με το σοσιαλδημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα και τον δεύτερο να ιδρύει στο Βελιγράδι την εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Mediaworks».
Στη συνέχεια, το «κίνημα» επιχείρησε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα, συμμετέχοντας στις εκλογές του 2003 στη Σερβία, χωρίς όμως να καταγράψει κάποια αξιόλογη επίδοση (πήρε μόλις το 1,6% των ψήφων). Ενας σοβαρός παράγοντας για το «ξεφούσκωμά» του ήταν τα δημοσιεύματα που συνέδεσαν το «κίνημα» με την αμερικανική χρηματοδότηση σε κόμματα και οργανώσεις της Γιουγκοσλαβίας την περίοδο 1992-2000.
Η NED έθεσε το «Otpor!» στην επετειακή ετήσια έκθεση απολογισμού της για τα 20 χρόνια δράσης με υπερηφάνεια δίπλα στα υπόλοιπα «κινήματα» που οργάνωσε ή στήριξε στην ιστορία της όπου Γης, για την ανατροπή καθεστώτων και κυβερνήσεων που δεν «συντονίζονταν» με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά και η γνωστή «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα.

Μια βιομηχανία εξαγωγής «κυβερνητικών αλλαγών»
=Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία δεκαετιών που απέκτησαν από τις ΗΠΑ μέσω της NED οι Σέρβοι του «Otpor!», δεν πήγε στράφι την περίοδο που ακολούθησε.
Ετσι, στα τέλη του 2003, ο Πόποβιτς μαζί με τον πρώην συνεργάτη του στο «Otpor!», Ιβάν Μάροβιτς, δημιούργησαν στο Βελιγράδι το «Κέντρο Εφαρμοσμένης Μη βίαιης Δράσης και Στρατηγικής» (Center for Applied Nonviolent Action and Strategies - CANVAS). Βασικά στελέχη αυτού του «κέντρου εκπαίδευσης πολιτικών ακτιβιστών» είναι άλλοι δύο πρώην πρωταγωνιστές του «Otpor!», ο προαναφερθείς Τζίνοβιτς και ο Σίνισα Σίκμαν.
Η δραστηριότητά τους δεν αποτελεί μυστικό. Οι παραπάνω «εκπαιδευτές» έχουν δώσει κατά καιρούς πολυάριθμες συνεντεύξεις για το πώς εκπαιδεύουν τους οργανωτές «κινημάτων» «υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας». Σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν εκπαιδεύσει «πολιτικούς ακτιβιστές» σε περίπου 50 χώρες, σημειώνοντας ιδιαίτερη «επιτυχία»:
Το 2003 στη Γεωργία, όπου το «κίνημα» «Kmara!» («Αρκετά») πυροδότησε τη λεγόμενη «επανάσταση των Ρόδων», που αντικατέστησε τον Πρόεδρο Σεβαρντνάτζε.
Το 2004 στην Ουκρανία, το αντίστοιχο «Pora!» («Ηρθε η ώρα») αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη της «Πορτοκαλί επανάστασης».
Στον Λίβανο, επίσης, οι «μαθητές» του CANVAS έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην «επανάσταση των Κέδρων».
Το 2007 στην Αίγυπτο, της «Αραβικής άνοιξης», η ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ «χρεώθηκε» μεταξύ άλλων και στο «Κίνημα της 6ης Απριλίου», του οποίου κύρια μέλη, όπως ο Mohamed Adel, παρακολούθησαν τα «μαθήματα» του CANVAS στο Βελιγράδι.2
Σήμερα, το CANVAS διατηρεί δραστηριότητα σε Βιρμανία, Βενεζουέλα, Ζιμπάμπουε, Σουαζιλάνδη, Συρία, Σουδάν, Αίγυπτο, Σομαλιλάνδη, Τυνησία και Λευκορωσία, αλλά και στο Ιράν, όπου όμως το λεγόμενο «Πράσινο Κίνημα» για την «αποκατάσταση της Δημοκρατίας» το 2009 δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή του Αχμαντινετζάντ.
Η μετεξέλιξη σε ...ακαδημία «μη βίαιων» κινημάτων
Από το 2008, το CANVAS συνεργάζεται με το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες με διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Columbia, η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και πολλά άλλα.
Στην ιστοσελίδα του «κέντρου εκπαίδευσης» μπορεί κανείς να βρει πολυάριθμα άρθρα και συνεντεύξεις των «εκπαιδευτών», ακόμα και τα εγχειρίδια εκπαίδευσης των «ακτιβιστών» που οργάνωσαν και οργανώνουν τις διάφορες «χρωματιστές επαναστάσεις».
Κάποια από αυτά είναι μεταφρασμένα σε μέχρι και 19 γλώσσες, όπως το «50 κρίσιμα σημεία της μη βίαιης πάλης» και το «Εγχειρίδιο δουλειάς με ακτιβιστές», το οποίο αποτελεί τη συμπυκνωμένη έκδοση του βασικού εγχειριδίου διδασκαλίας τους, τον «Οδηγό για την αποτελεσματική μη βίαιη πάλη».
Θεωρητική βάση των επεξεργασιών και «μαθημάτων» του CANVAS αποτελεί το «Εγχειρίδιο για τη Μη Βίαιη Αντίσταση» του Τζιν Σαρπ, ιδρυτή του αμερικανικού Ιδρύματος «Albert Einstein».

Η πρακτική της «μη βίαιης αντίστασης» συνίσταται στην επίτευξη κοινωνικοπολιτικών στόχων μέσω συμβολικών διαμαρτυριών, άρνησης για συνεργασία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, κοινωνικής ανυπακοής και άλλων μεθόδων χωρίς τη χρήση φυσικής βίας.
Ο Τζιν Σαρπ έχει προσδιορίσει 198 μεθόδους «μη βίαιης» αντίστασης που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα, όπως τονίζεται, μιας χώρας από επεμβάσεις, δικτατορίες ή και την αμφισβήτηση κοινωνικών συστημάτων.
Μερικά απ' αυτά είναι απεργίες πείνας, παράλυση των μέσων συγκοινωνιών, κοινωνική ανυπακοή, δημοσίευση παράνομων εφημερίδων, ανυπακοή φοιτητική, διαδηλώσεις παιδιών, μεμονωμένες και μαζικές παραιτήσεις.
Σε άρθρο του, το περιοδικό «Foreign Policy» μετέφερε τη συζήτηση με τον Μάροβιτς, ο οποίος είχε πάψει τότε να δουλεύει ως εκπαιδευτής του CANVAS. Μιλώντας για το πόσο «αυθόρμητες» είναι τελικά οι συγκεκριμένες «επαναστάσεις», σχολίασε πως «φαίνεται πως ο κόσμος απλά κατέβηκε στους δρόμους. Αλλά είναι το αποτέλεσμα μηνών ή χρόνων προετοιμασίας. Είναι μια πολύ βαρετή δουλειά μέχρι ένα σημείο, όταν μπορείς πλέον να οργανώνεις μαζικές κινητοποιήσεις ή και απεργίες. Αν σχεδιαστούν προσεκτικά, από τη στιγμή που αρχίζουν, η ολοκλήρωσή τους είναι ζήτημα βδομάδων».3
Ταχύρρυθμα σεμινάρια
Η εκπαίδευση των «ακτιβιστών» αποτελείται από 20 μαθήματα, που διαρκούν από 6 έως 13 μέρες, είτε στο Βελιγράδι, είτε και σε άλλες χώρες και χωρίζεται σε 3 τομείς: Θεωρία, Στρατηγική και Πρακτικές.
Περιλαμβάνουν όλα τα «καίρια σημεία οργάνωσης ενός κινήματος», από γενικές κατευθύνσεις, όπως τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις αρχικές δράσεις, ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινων και υλικών πόρων, τρόπους ανεύρεσης χρηματοδότησης, μέχρι και συγκεκριμένες οδηγίες διαχείρισης της ψυχολογίας των μαζών και αντίδρασης στην αναμενόμενη κρατική καταστολή, συμβουλές για τον βαθμό μυστικότητας της οργάνωσης και διαμόρφωσης «κουλτούρας ασφάλειας», τον ρόλο «ξένων υπηκόων» στο κίνημα, μεθόδους στρατολογίας και εκπαίδευσης μελών καθώς και υποθετικά σενάρια και ασκήσεις.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο επικοινωνιακό προφίλ των «κινημάτων», τα οποία στοχεύουν σε πρώτο στάδιο κυρίως σε νέους, μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικούς.
Τα σύμβολα και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται πρέπει να είναι «πιασάρικα», τονίζουν οι εκπαιδευτές του CANVAS. Η ασπρόμαυρη γροθιά που αποτελούσε το σύμβολο του «Otpor!» χρησιμοποιήθηκε απαράλλαχτη από τους «μαθητευόμενους» σε Αίγυπτο και Γεωργία ή με διάφορες παραλλαγές της αλλού, όπως στη Βενεζουέλα το 2007.
Άλλο ένα κοινό αποτελεί η χρήση «εναλλακτικών - κωμικών» μορφών, στο πρότυπο που το «Otpor!» χρησιμοποίησε τα σκετς της διάσημης βρετανικής σειράς «Monty Pythons» στη Γιουγκοσλαβία.
«Στόχος των βίαιων μορφών πάλης», όπως μεταξύ άλλων οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η διενέργεια συμβατικών πολέμων, αναφέρει το εγχειρίδιό τους, είναι η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας. «Η Στρατηγική μη βίαιη πάλη αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική των παραπάνω, με στόχο την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας ή την άρνησή της σε κάποιον άλλο».
Αυτό που ο Πόποβιτς και οι συνεργάτες του έμαθαν από την πείρα τους, ήταν πως τα «κινήματα» που έστησαν ήταν «μίας χρήσης». Οπως γράφουν στο εγχειρίδιό τους, ο στόχος και τα συνθήματα των «κινημάτων» τους, για να πετύχουν την αναγκαία αποτελεσματικότητα, χρειάζονται την ενότητα ενός συνασπισμού κομμάτων και οργανώσεων με έναν κοινό στόχο, «ένα πρόσωπο ή μια συγκεκριμένη πολιτική».
Μετά την επίτευξη του στόχου τους, την ανατροπή για παράδειγμα ενός Προέδρου ή μιας κυβέρνησης, τα «κινήματα» αυτά χάνουν τη δυναμική τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ
Ρόλο - κλειδί στην αφετηρία του CANVAS φέρεται να έπαιξε ο Ρίτσαρντ Μάιλς, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο 1996 - 1999 και μετέπειτα πρέσβης των ΗΠΑ στη Γεωργία (2002 - 2005, την περίοδο δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η «επανάσταση των Ρόδων»).

Σε άρθρο του «The Guardian», το Νοέμβρη του 2004, για την εμπλοκή των ΗΠΑ στα γεγονότα στο Κίεβο4, ο Αμερικανός διπλωμάτης συνδέεται με το «Otpor!» και το CANVAS, ενώ αναφέρεται πως οι βασικές αμερικανικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με αυτές τις εκστρατείες είναι τα δύο ινστιτούτα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ (NDI & IRI), που λαμβάνουν χρηματοδότηση από την NED, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η «USAid», η ΜΚΟ «Freedom House» και η «Open Society Foundations» που ίδρυσε ο γνωστός επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.
Τη χρηματοδότηση από τις παραπάνω πηγές αποδεικνύει και εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα για το CANVAS, της εταιρείας «Stratfor», που διέρρευσε το 2013 από την πλατφόρμα «WikiLeaks». Η «Stratfor» είναι μια ιδιωτική «εταιρεία πληροφοριών και διαχείρισης κρίσεων» στις ΗΠΑ, που παρέχει πολιτικές, οικονομικές και στρατηγικές αναλύσεις και εκτιμήσεις σε μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και σε κυβερνήσεις.
Στο σημείωμα προστίθενται στους υποστηρικτές του CANVAS και άλλα «ευαγή ιδρύματα» των ΗΠΑ, όπως το Ιδρυμα «Albert Einstein», ενώ υπογραμμίζεται πως τα μέλη του «ίσως έλαβαν χρηματοδότηση και εκπαίδευση από τη CIA κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στον Μιλόσεβιτς», προσθέτοντας πως «ο Σίνισα Σίκμαν, ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές του "Otpor!", έχει αναφέρει μία φορά πως η οργάνωσή του έλαβε άμεση υποστήριξη από τη CIA».
Ο Πόποβιτς φέρεται να ήρθε σε επαφή με τη «Stratfor» για πρώτη φορά το 2007, μετά από ανάλυση της εταιρείας στην οποία αναφερόταν πως το CANVAS υποδέχτηκε στο Βελιγράδι στις 5/10/2005 πέντε φοιτητές από τη Βενεζουέλα για να τους εκπαιδεύσει ώστε να ανατρέψουν τον Ούγκο Τσάβες, εκθειάζοντας τη δράση των Σέρβων: «Οταν θα δεις φοιτητές σε 5 πανεπιστήμια της Βενεζουέλας να πραγματοποιούν ταυτόχρονα διαδηλώσεις, τότε θα ξέρεις πως η εκπαίδευση έχει τελειώσει και η αληθινή δουλειά έχει ξεκινήσει»5.
Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται πως το ενδιαφέρον στη συνεργασία με τον Πόποβιτς και το CANVAS βρίσκεται στο ότι οι Σέρβοι «μπορούν να αποτελέσουν μεγάλη πηγή επαφών. Εχουν συναντηθεί με τις περισσότερες φοιτητικές αντικαθεστωτικές οργανώσεις που έχουν σημασία (...) Μπορούμε επίσης (σ.σ. μέσω αυτών) να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για το ποιος από τις ΗΠΑ χρηματοδοτεί αυτού του τύπου τις οργανώσεις».
Οπως είναι αναμενόμενο, οι διαθέσιμες πληροφορίες γύρω από τις λεπτομέρειες της δράσης, της υποστήριξης και χρηματοδότησης τέτοιων οργανώσεων μπορούν να είναι ανακριβείς, αποπροσανατολιστικές, αρκετές φορές ακόμα και σκιώδεις. Η ύπαρξή τους, ακόμα και η «περηφάνια» για τη σύστασή τους, δείχνει πολλά για το εύρος και τις μεθόδους παρέμβασης ιμπεριαλιστικών κρατών όπως οι ΗΠΑ στις εξελίξεις του εσωτερικού τρίτων χωρών για την προώθηση των συμφερόντων τους.
Ο τρόπος λειτουργίας του CANVAS δεν είναι κάτι πρωτοποριακό. Αντίστοιχες επεξεργασίες - εγχειρίδια, για παράδειγμα, παράγουν με μεγάλη ένταση σχεδόν όλοι οι οργανισμοί που σχετίζονται με την NED, με αντίστοιχες θεματικές. Τέτοια είναι λόγου χάρη το εγχειρίδιο διαχείρισης επικοινωνιακών κρίσεων για πολιτικά κόμματα και το «Βιβλίο στρατηγικής για την κυβερνοασφάλεια προεκλογικών εκστρατειών», που γράφτηκαν με την υποστήριξη των NDI και IRI.
 



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί με πλήγματα κατά ζωτικής σημασίας αμερικανικών στόχων
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 14:38
Το Ιράν θα τιμωρήσει τους Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, προειδοποίησε ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.
Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με δηλώσεις του ιρανού στρατηγού που έγιναν χθες και μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Tasnim.
«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων ... ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό...περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», προειδοποίησε.
Στον Λίβανο, ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV.
Ο Μοχάμεντ Ράαντ αναφερόταν στις υπό ιρανική στήριξη ένοπλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή, από τον Λίβανο μέχρι την Υεμένη, οι οποίες ενίσχυσαν τον ρόλο του Ιράν ως περιφερειακής δύναμης τα τελευταία χρόνια.
Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες.
Μία ημέρα μετά την εξόντωση του ισχυρού άνδρα του Ιράν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, το ΝΑΤΟ διέκοψε τις αποστολές στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Ιράκ, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας Ντίλαν Γουάιτ.
Στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ συμμετέχουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες. Σκοπός της, η εκπαίδευση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων έπειτα από αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




6:00 Ξύπνησα με καμπάνες
7:00 Τελειώνοντας με το ντουζάκι, φτιάχνω καφέ.
7:15 Είσοδος στο φέις.
7:20 Οι μισοί δημοσιεύουν φωτογραφίες με χιόνια
και οι άλλοι μισοί με χιονάνθρωπους.
7:30 Το αποφάσισα. Θα φτιάξω κι εγώ ένα χιονάνθρωπο.
Δεν το έχω ξανακάνει, αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά.
8:00 Έφτιαξα κάτι σαν χιονάνθρωπο.
8:10 Ήρθε η γειτόνισσα η φεμινίστρια και με ρωτάει
γιατί δεν έφτιαξα και μια χιονογυναίκα.
8:15 Συναινετικός εκ φύσεως, φτιάχνω και μια γυναίκα από χιόνι.
8:17 Άλλη γειτόνισσα παραπονείται πως η χιονογυναίκα
έχει πολύ μεγάλα στήθη και προβάλει σεξιστικά πρότυπα
συνοδευόμενο με τη σύσταση να περιορίσω τις τσόντες.
8:19 Γκεϊ-ζευγάρι από απέναντι διαμαρτύρονται
ότι προβάλλω ρατσιστικά πρότυπα
και ότι νιώθουν να προσβάλλονται
διότι οι χιονάνθρωποι θα έπρεπε να είναι δυο άνδρες.
8:20 Μια "δικαιωματικιά" από απέναντι, παίρνει το μέρος τους.
"Έχουν κάθε λόγο να ενοχλούνται τα παιδιά"
8:21 Ο Βαλιανάτος μιλάει στα κανάλια
και με καλεί να αφαιρέσω τουλάχιστον την γυναίκα,
διότι προσβάλλεται η σεξουαλική αισθητική συνανθρώπων μας.
8:22 Τρανς που μένει στο τέλος του δρόμου με ρωτάει
γιατί δεν έφτιαξα δυο χιονο - αυτό με αφαιρούμενα μέλη.
8:24 Παίρνει θέση στα κανάλια η ΛΟΑΤΚΙ και διεκδικεί:
-- Σεβασμό στο agender των χιονανθρώπων
-- ψήφιση του σύμφωνου συμβίωσης γκέι χιονανθρώπων,
-- ενίσχυση του αντιρατσιστικού νόμου
-- σύσταση Εθνικού Συμβουλίου κατά Ρατσισμού και Μισαλλοδοξίας.
8:25 Οι βίγκαν του δευτέρου λένε πως το καρότο είναι η διατροφή τους
και δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείται σαν μύτη χιονάνθρωπου.
8:26 Έφαγα δύο καρότα.
8:28 Ένας περαστικός από Νιγηρία, με αποκαλεί αφρικανοφοβικό,
διότι οι χιονάνθρωποι είναι λευκοί.
8:31 Ο μουσουλμάνος του ημιόροφου απαιτεί
να καλύψω την γυναίκα με σεντόνι, διότι σκανδαλίζεται
και διότι οι χιονάνθρωποι με την γύμνια τους προσβάλλουν τον προφήτη.
8:40 Ήρθε πάλι η φεμινίστρια και απαιτεί,
να αφαιρέσω την σκούπα από την γυναίκα
διότι συμβολίζει την πατριαρχία.
8.41 Μία κάρεν από τον φωταγωγό, βρίσκει ευκαιρία να μου την πει
γιατί την ενοχλεί η μυρωδιά από το μπρόκολο που έβαλα να βράσει
8:42 Με καλούν από το τμήμα και μου λένε,
πως κάποιος ένιωσε προσβεβλημένος και με κατήγγειλε.
8:43 Πλοκ - ντιλιτ από 85 "φίλους" στο φέις
8:43 Ήρθε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Κούβελα
και με απειλεί με μηνύσεις θιγομένων.
8:45 Με δείχνουν σε όλες τις τοπικές ειδήσεις όπου με ρωτούν
αν ξέρω την διαφορά μεταξύ χιονοάνδρα και χιονογυναίκας.
Απαντώ «Χιονόμπαλες».
Με αποκαλούν «καταραμένο φασίστα και σεξιστή».
8:46 Πλοκ - ντιλιτ από 521 "φίλους" στο φέις
8:46 Στα ίδια κανάλια, όλοι οι γείτονες δηλώνουν
πως έπεσαν από τα σύννεφα, ότι ήμουν το καλύτερο παιδί
και ότι ποτέ δεν είχα δώσει αφορμές.
8:47 43 νέα αιτήματα φιλίας από τα καταστήματα
Κορυδαλλού (12), Κασσαβέτειας (7), Μαλανδρίνου (19), Κασσάνδρας (5)
8.48 Περιπολικό συνοδευόμενο από κλούβα, με παίρνει στο τμήμα
8:49 Ξαναπαίρνει θέση στα κανάλια η ΛΟΑΤΚΙ και διεκδικεί:
-- Σεβασμό στο agender των χιονανθρώπων
-- ψήφιση του σύμφωνου συμβίωσης χιονανθρώπων,
αλλά και interacial ζευγαριών (ανθρώπου - χιονανθρώπου)
-- ενίσχυση του αντιρατσιστικού νόμου
-- σύσταση Εθνικού Συμβουλίου κατά Ρατσισμού και Μισαλλοδοξίας,
-- δικαίωμα τεκνοποίησης (μέσω παρένθετης) στους χιονανθρώπους.
9:00 Είμαι πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια σαν τρομοκράτης,
ρατσιστής, ομοφοβικός, σεξιστής και εγκληματίας
και με κατηγορούν για δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων
με αναμόχλευση παθών, διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης,
πρόκληση σκανδάλου δι' ασέμνων εκθεμάτων και οχλαγωγίες.
9:02 Καταφθάνει έξω από το σπίτι μου ο Τσελίκας με συνεργείο
και μου αφιερώνει το τραγούδι
"Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος. Γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος".
9:10 Στο τμήμα με ανακρίνουν για να ανακαλύψουν
αν λειτουργούσα μόνος μου η αν έχω συνεργάτες.
9:11 Κοινωνικοί λειτουργοί της Barnevernet gr. παίρνουν τα παιδιά μου.
9:12 Ο Βαρθολομαίος ανακοινώνει τον αφορισμό μου,
διότι σφετερίστηκα το έργο του Θεού.
9:14 Το γραφείο τύπου του Ιερώνυμου με ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση,
ανακοινώνει ότι ο αφορισμός είναι υπόθεση της Ελλαδικής Εκκλησίας.
9:15 Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, δια του κ. Δημητρά,
με μηνύει για φαλλοκρατία (λέξη "χιονόμπαλες")
και γενικά, ρητορική μίσους.
9:18 Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ δηλώνει
ότι θυμήθηκε την κατάληψη των Ιεροσολύμων από τους σταυροφόρους
καταλήγοντας με νόημα "Α ρε ένας Σαλαντίν που σας χρειάζεται!"
9.19 Στο στρατόπεδο προσφύγων Κορίνθου, παίρνουν το μήνυμα
και αρχίζουν να λαδώνουν ματσέτες και καλάσνικοφ.
9:20 Η Αυγή με κατηγορεί ότι η ομοιότητα των χιονανθρώπων μου,
με τους Κούλη - Μαρέβα, μόνο συμπτωματική δεν είναι,
εν όψει και της επίσκεψης των τελευταίων στον Λευκό Οίκο.
9:21 Ο Κούλης  Μητσοτάκης, μπερδεύεται και ζητάει εκλογές.
9:22 Το μαθαίνει ο Τραμπ και αμέσως τον παίρνει στη κόκκινη γραμμή,
προσφερόμενος να του στείλει ένα drone για την περίπτωσή μου.
9:26 Ο Λιάκος του Σύριζα δηλώνει ότι δεν μπορεί
να αποκλείεται ο Έλληνας από τους χιονανθρώπους,
έτσι όπως δεν μπορεί να αποκλείεται η Τουρκία από το Αιγαίο.
9:29 Το τμήμα το έχουν περικυκλώσει αγανακτισμένοι πολίτες,
με πυρσούς, τσουγκράνες, γκαζμάδες, τσεκούρια, κρεμάλες,
Απαιτούν την παράδοσή μου για να περάσω από λαϊκό δικαστήριο.
9:30 Πάγκαλος και Σημίτης ζητούν την παράδοσή μου στον όχλο,
διότι οι μπάτσοι στο τμήμα είναι οικογενειάρχες με στόματα να θρέψουν
και δεν επιτρέπεται να θυσιαστούν για την προστασία μου.
Εδώ ο Σάββας Καλεντερίδης δηλώνει αηδιασμένος.
9.35 Τουλάχιστον 300 μουσουλμάνοι από το στρατόπεδο της Κορίνθου,
βάζουν στη μέση τους χιονανθρώπους και τους λιθοβολούν ανελέητα,
κραυγάζοντας inshallah και allāhu akbar.
9:51 Λύνω τα κορδόνια απ' τα παπούτσια μου
και αυτοκτονώ, γιατί οι στατιστικές μου το επιτρέπουν.
10.02 Αναρτήσεις στο διαδίκτυο:
Ο Διαστροφικός ρατσιστής με τους χιονάνθρωπους, αποδεικνύοντας το ιδιαίτερο μίσος του απέναντι στην ανθρώπινη ζωή,
δολοφόνησε με φριχτό τρόπο τον εαυτό του.
10.05 Η εισαγγελεία Κορινθίας δηλώνει ότι δεν υπάρχει θέμα προφυλάκισης,
καθώς όταν ο δράστης αποβιώνει, δε παίζει αυτόφωρο.
10:51 Πρώτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Ψόφα κοπρίτη... Δεν θα περάσει ο φασισμός....Καρκίνο να πάθεις...
10.53 Αρχίζουν δειλά - δειλά οι πρώτες αναρτήσεις υπέρ μου.
Αναφέρονται στο δικαίωμα του Ελληνα στον χιονάνθρωπο,
στα έθιμα, στις παραδόσεις, στις συνήθειες της φυλής,
που δεν θα έρθουν "αυτοί" να μας τα αλλοιώσουν.
10.57 Γενικευμένη σύρραξη στο φέις,
μεταξύ χιονανθρωποφοβικών και δικαιωματικών.
Την ίδια ώρα που η χώρα, κάθε στιγμή που περνάει, πλησιάζει στο τέλος.
Αυτή η ιστορία δεν έχει νόημα. Ούτε ελπίδα. Μόνο κατήφορο.
Είναι ο κόσμος που ζούμε σήμερα και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιταλοί ανεφοδίασαν τουρκικές φρεγάτες που πλέουν προς Λιβύη-Αλγερία!
03/01/2020 | 06:20
Το παιχνίδι που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη δεν αντιμετωπίζεται με “χαρτοπόλεμο” δηλώσεων και ανακοινώσεων, ούτε με την κουραστικά επαναλαμβανόμενη επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο η Τουρκία συστηματικά περιφρονεί. Δεν θα πούμε ότι αντιμετωπίζεται και με πόλεμο, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να παρέχονται και διευκολύνσεις στην Τουρκία! Κι όμως οι φλύαροι αλλά αναποτελεσματικοί και απρόθυμοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων Ευρωπαίοι, αυτό ακριβώς κάνουν.
Όπως έχουμε γράψει το τουρκικό ναυτικό παρά την άρνηση της Αλγερίας να εμπλακεί στην προσπάθεια της Άγκυρας να αναπτύξει δυνάμεις στη Λιβύη, στέλνει δύο φρεγάτες με πρόσχημα τη συμμετοχή σε εορταστικές εκδηλώσεις για τον Τούρκο ναύαρχο Oruç Reis. Πρόκειται για τις φρεγάτες Göksü και Gökova,οι οποίες πλέουν προς την Αλγερία. Που ανεφοδιάστηκαν; Στο ιταλικό λιμάνι της Αγκούστα… Αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο κι έγινε ξαφνικά χθες, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια στην Αθήνα, η οποία διαπιστώνει ότι η Ιταλία συστηματικά το τελευταίο διάστημα δείχνει όχι απλά ανοχή, αλλά διάθεση συνεργασίας με την Τουρκία. Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες που μία ιταλική φρεγάτα έκανε πολυήμερες ασκήσεις με το τουρκικό ναυτικό. Ο ελλιμενισμός της στην Κύπρο, δεν εξισορροπεί την κατάσταση.
Δεν είναι καμία σοφιστεία κι έχει ειπωθεί από πολλούς , πολλές φορές. Ο καθένας κοιτά πρώτα απ΄ όλα τα συμφέροντα του.Αυτό φαίνεται ότι κάνουν και οι Ιταλοί, που θεωρούν ότι μπορούν να τα εξυπηρετήσουν καλύτερα κρατώντας καλή επαφή με τους Τούρκους. Τα συμφέροντα μας θα πρέπει να κοιτάξουμε κι εμείς και να σταματήσουμε να πιστεύουμε στα σοβαρά ότι συντασσόμενοι σε στάση προσοχής πίσω από τους Ευρωπαίους, θα επιβραβευθούμε για την προσήλωση μας στις αποφάσεις και τις κινήσεις τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με λύπη επίσης διαπιστώνουμε ότι πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέχουν χώρο, δεν προβάλλουν και δεν αναζητούν τον αντίλογο των Παλαιστινίων σε αυτή την ισραηλινή προπαγάνδα, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός.
– Όχι, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι με την Τουρκία. Οι Παλαιστίνιοι είναι ένας λαός που αγωνίζεται για την επιβίωση του, με τεράστιες θυσίες, και καλωσορίζει την όποια βοήθεια ή στήριξη από όλους τους λαούς του κόσμου. Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα κατοχής και δεν μπορούν ποτέ να στηρίξουν την κατοχή πατρίδας άλλου λαού. Οι Παλαιστίνιοι ειναι υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και στην Παλαιστίνη και στη Κύπρο και παντού. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρηνη, για να ζήσουν σε συνθήκες φιλίας και καλής γειτονίας με όλους τους άλλους λαούς.
– Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Ελληνικό και στον Κυπριακό λαό, και η Παλαιστίνη θα παραμείνει μια δυνατή φωνή διεθνώς υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα παραμείνουν και η Ελλάδα και η Κύπρος.
Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!

«Ζήτω η ελληνοπαλαιστινιακή φιλία, ζήτω η αλληλεγγύη των λαών»
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό και κυπριακό λαό, αλλά παράλληλα και τη λύπη της για τη διαπίστωση ότι «η Ισραηλινή προπαγάνδα για τον αγωγό αυτό έχει επηρεάσει τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης».
3 Ιανουαρίου 2020, 17:40

Ανακοίνωση με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή αγωγού EastMed με το Ισραήλ, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό και κυπριακό λαό, αλλά παράλληλα και τη λύπη της για τη διαπίστωση ότι «η Ισραηλινή προπαγάνδα για τον αγωγό αυτό έχει επηρεάσει τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης».
Τονίζεται επίσης ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση η οποία «προωθείται από φίλο-ισραηλινούς προπαγανδιστές» ότι «οι παλαιστίνιοι είναι με την Τουρκία».
«Στην πραγματικότητα είναι θύματα κατοχής και δεν μπορούν ποτέ να στηρίξουν την κατοχή πατρίδας άλλου λαού» τονίζει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, με γνώμονα τη διαφύλαξη της ιστορικής φιλίας κι αλληλεγγύης που συνδέουν τον παλαιστινιακό και τον ελληνικό λαό, αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει τα εξής:
– Ως Παλαιστίνιοι πολίτες, σεβόμαστε απόλυτα το κυρίαρχο δικαίωμα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, να εκμεταλλευτούν το φυσικό τους πλούτο όπως κρίνουν οι κυβερνήσεις τους, προς όφελος και ευημερία των λαών τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος συμπαραστάθηκαν στον λαό μας στις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται, και γι’αυτό είμαστε και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον Ελληνικό και στον Κυπριακό λαό, για τους οποίους τρέφουμε συναισθήματα αληθινής αγάπης και φιλίας.
– Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια σοβαρές οικονομικές κρίσεις, που πιστεύουμε ότι έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από αμερικανικά και ισραηλινά κέντρα εξουσίας, και χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλοί πίεσης ώστε οι δύο χώρες να αλλάξουν την παραδοσιακή εξωτερική τους πολιτική.
– Ο αγωγός EastMed, σύμφωνα με πολλούς Έλληνες και διεθνείς αναλυτές και ειδικούς, δεν είναι εφικτός ούτε οικονομικά, ούτε τεχνικά.
– Εμείς πιστεύουμε ότι το σχέδιο του αγωγού αυτού αποτελεί μια καλοστημένη πολιτική απάτη από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και χρησιμοποιήθηκε και θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τα επόμενα χρόνια ως όχημα και πρόσχημα για να προσδίδει στο Ισραήλ μια πολυπόθητη νομιμοποίηση από δύο χώρες που διαθέτουν την καλύτερη φήμη στη Μεσόγειο και στον κόσμο, ως χώρες φιλειρηνικές, δημοκρατικές, και υπέρμαχες του Διεθνούς Δικαίου, και ειδικά η Ελλάδα με την τεράστια κι ανεκτίμητη προσφορά της στην παγκόσμια κληρονομιά. Άλλωστε, μόλις πριν λίγα χρόνια, το Ισραήλ επιδίωκε την κατασκευή αγωγού μέσω Τουρκίας, καθώς οι δύο χώρες ήταν και παραμένουν στενοί σύμμαχοι υπό την αμερικανική ομπρέλα.
– Ο σχεδιαζόμενος αυτός αγωγός προκαλεί εύλογες απορίες πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνη, καθώς το Ισραήλ ελέγχει παράνομα ως δύναμη κατοχής όλη τη θάλασσα της Γάζας, ληστεύει εδώ και δεκαετίες όλο το φυσικό πλούτο της κατεχόμενης Παλαιστίνης, και αγνοεί πλήρως τα νόμιμα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού.
– Η Παλαιστίνη έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από την συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου, και έχει γίνει δεκτή σχεδόν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Συνεπώς, είναι λογικό και θεμιτό να επιδιώκει και η Παλαιστίνη την εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου της, μετά τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων της με όλες τις γειτονικές και ενδιαφερόμενες χώρες, σε πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας. Και είναι αυτό ακριβώς που προσπαθεί να προλάβει το Ισραήλ, δημιουργώντας τετελεσμένα σε βάρος της Παλαιστίνης.
– Το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής, και αργά ή γρήγορα οι ηγέτες του θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα τους σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Στα εγκλήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η κλοπή του φυσικού πλούτου της κατεχόμενης Παλαιστίνης.
– Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Ισραηλινή προπαγάνδα για τον αγωγό αυτό έχει επηρεάσει τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης, ώστε να πιστεύει ότι ο αγωγός αυτός θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, και για χάρη του αξίζει να συμμαχήσει κανείς με ένα κράτος κατοχής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαπράττει εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας.
– Με μεγαλύτερη λύπη διαπιστώνουμε ότι προωθείται έντεχνα τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, από φίλο-ισραηλινούς προπαγανδιστές, η εντύπωση ότι «οι παλαιστίνιοι είναι με την Τουρκία», σε μια ύπουλη προσπάθεια δημιουργίας αντανακλαστικών στην Ελληνική και στην Κυπριακή κοινή γνώμη.
– Με λύπη επίσης διαπιστώνουμε ότι πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέχουν χώρο, δεν προβάλλουν και δεν αναζητούν τον αντίλογο των Παλαιστινίων σε αυτή την ισραηλινή προπαγάνδα, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο Ελληνικός λαός.
– Όχι, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι με την Τουρκία. Οι Παλαιστίνιοι είναι ένας λαός που αγωνίζεται για την επιβίωση του, με τεράστιες θυσίες, και καλωσορίζει την όποια βοήθεια ή στήριξη από όλους τους λαούς του κόσμου. Οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα κατοχής και δεν μπορούν ποτέ να στηρίξουν την κατοχή πατρίδας άλλου λαού. Οι Παλαιστίνιοι ειναι υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και στην Παλαιστίνη και στη Κύπρο και παντού. Οι Παλαιστίνιοι θέλουν ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρηνη, για να ζήσουν σε συνθήκες φιλίας και καλής γειτονίας με όλους τους άλλους λαούς.
– Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Ελληνικό και στον Κυπριακό λαό, και η Παλαιστίνη θα παραμείνει μια δυνατή φωνή διεθνώς υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, και είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα παραμείνουν και η Ελλάδα και η Κύπρος.
Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία!
Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά Νετανιάχου
Χτες, Πέμπτη, το απόγευμα, διεξήχθη πορεία στην Αθήνα ενάντια στην επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας.
Παλαιστίνιοι που διαμένουν στην Ελλάδα αλλά και μέλη διαφόρων αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην οδό Πανόρμου, όπου διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι έκαψαν μια σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και μία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια αγορά εργασίας που πρακτικά καταργούνται και τα τελευταία δικαιώματα,η λύση είναι πέρα από τους επιμέρους αγώνες η ανατροπή του καθεστώτος που μας έχει φέρει σε συνθήκη μόνιμης ανασφάλειας και εξαθλίωσης.-
Στην Ελλάδα το 8ωρο με ασφαλιστική κάλυψη είναι ζητούμενο,ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν κάθε βράδυ νύχτα και αμοίβονται με 500 ευρώ το μήνα[κι αν τα παίρνουν τα 500]



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13η ημέρα απεργίας στην 5η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Ελλάδα με μέσο μισθό για τους εργαζομένους τα 580€



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φωτιές καίνε εδώ και 4 μήνες και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας πήγε διακοπές στη Χαβάη. Γύρισε και σε συνέντευξή του είπε πως δεν μπορούσε να ηγηθεί της χώρας γιατί δεν ήθελε να χαλάσει το χατήρι των παιδιών του που ήθελαν να πάνε διακοπές. Τις υπόλοιπες μέρες που είναι εδώ βλέπει ή παίζει κρίκετ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ ειχε προειδοποιεσει: Χωρίς αλλαγή η Γάζα δεν θα είναι κατοικήσιμη το 2020. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ

Το Ισραήλ δηλητηρίαση συστηματικά ένα εκατομμύριο παιδιά της Παλαιστίνης
Η Γάζα έχει γίνει " μη ακατοίκητη," όχι λόγω της οικολογικής καταστροφής ή της Παλαιστινιακή κακή διαχείριση της γης, αλλά επειδή το Ισραήλ επιλέγει να την καταστρέψει με κάθε μέσο - δηλητηρίαση, πείνα, ασθένεια, φτώχεια, ιατρική αμέλεια, και εισβολή - ενώ ο κόσμος στέκεται σιωπηλός.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στο κρατος απαρχαιντ εν τω μεταξυ,τον χαβα τους ..φυλακιζουν ,βασανιζουν,δολοφονουν ...ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Οι στρατιώτες του IOF επιτίθενται βάναυσα και κρατούν έναν Παλαιστινιακή νεαρό στην περιοχή της Πύλης της Δαμασκό στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, σήμερα Παρασκευη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαβρόφ: Η εξόντωση Σουλεϊμανί είναι «κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου» από τις ΗΠΑ
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 19:10
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ χθες σχετικά με τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Ο Λαβρόφ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για το γεγονός, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Οι υπουργοί τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου».
Η Κίνα από την πλευρά της κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ «να μην κάνουν κατάχρηση ισχύος».
«Η επικίνδυνη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση παραβιάζει τους θεμελιώδεις διεθνούς κανόνες και θα επιδεινώσει τις περιφερειακές εντάσεις και αναταράξεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι στον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Κίνα «είναι αντίθετη με την προσφυγή στην βία στις διεθνείς σχέσεις. Τα στρατιωτικά μέσα όπως και η ακραία πίεση είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Γουάνγκ Γι .
Από το Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στην Μέση Ανατολή με τους γερμανό και κινέζο ομολόγους του Χάικο Μάας και Γουάνγκ Γι και ότι και οι τρεις συμφώνησαν για την ανάγκη αποφυγής κλιμάκωσης της έντασης.
«Ολοι επισημάναμε ότι συμφωνούμε ως προς την σημασία της διαφύλαξης της σταθερότητας και της κυριαρχίας του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής γενικά, καθώς και για την ανάγκη αποφυγής κάθε νέας παραβίασης της Συμφωνίας της Βιένης εκ μέρους του Ιράν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις ενάντια στη αντεργατικη νεοφιλελε ακροδεξια μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 20:42
Η αστυνομία του καθεστωτως στη Γαλλια έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα στο κέντρο του Παρισιού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη σχεδιαζόμενη αντιλαικη ακροδεξια νεοφιλελε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.
Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων στην περιοχή της Βαστίλλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’Εστ αφού οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και του αντικυβερνητικού κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», επιχείρησαν να μπουν στον σταθμό και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.
Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία στους δρόμους του Παρισιού, καλώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει το σχέδιό του. «Να διαφυλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συντάξεις μας», έγραφε το πανώ που κρατούσαν.
Στη Μασσαλία, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση ενώ στην Τουλούζη αρκετές δεκάδες «Κίτρινα Γιλέκα» μπήκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και απέκλεισαν τις γραμμές του τρένου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους απεργούς σιδηροδρομικούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Πύραυλοι κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ και αμερικανικής βάσης
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 19:31
Πολλές ρουκέτες έπληξαν σήμερα την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πέντε τραυματίες.
Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.
"Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες", αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.
Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και δύο ρουκέτες Κατιούσα στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που είναι κατεχομενη απο Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ για να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους στρατιώτες τους. Το αντιαμερικανικό αίσθημα στη χώρα, που υποδαυλίζεται από τις εγκληματικες ενεργειες των αμερικανων, αναζωπυρώθηκε με τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βαγδάτη. Οι εκκλήσεις για "εκδίκηση" πολλαπλασιάζονται στη Βαγδάτη και την Τεχεράνη. Η Ουάσινγκτον θεωρούσε εδώ και πολλούς μήνες ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις στο Ιράκ είναι πιο επικίνδυνες για τα αμερικανικά συμφέροντα από τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, που είναι αλλωστε δικοι τους, αυτοι τους εχουν ιδρυσει και τους ελεγχουν.
Από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν σημειωθεί 13 επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ. Μάλιστα στις 27 Οκτωβρίου σκοτώθηκε ένας Αμερικανός υπεργολάβος σε μια βάση στο κεντρικό Ιράκ. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως οι ΗΠΑ κατηγορούν τις φιλοϊρανικές συνιστώσες του συνασπισμού πολιτοφυλακών Χασντ αλ Σαάμπι (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίσης).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ σε Ιράν για Σουλεϊμανί: «Εκδικηθείτε μας κατά αναλογικό τρόπο...»
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 14:37
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο» για τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, του αρχιτέκτονα της ιρανικής στρατηγικής στην Μέση Ανατολή, βεβαιώνει η Τεχεράνη.
Η Ελβετία, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν, αφού οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, ανακοίνωσε χθες ότι ο διπλωματικός της εκπρόσωπος «διαβίβασε μήνυμα το οποίο οι ΗΠΑ τον επιφόρτισαν να μεταφέρει» στο Ιράν, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενό του.
Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, είπε ότι η Ουάσινγκτον δήλωσε «αν θέλετε να εκδικηθείτε, εκδικηθείτε κατά αναλογικό τρόπο σε αυτό που κάναμε».
Η Αμερικανοί δεν είναι σε θέση «να αποφασίσουν» ποια θα είναι η απάντηση του Ιράν και «πρέπει να περιμένουν σκληρή εκδίκηση. Αυτή η εκδίκηση δεν περιορίζεται στο Ιράν», πρόσθεσε, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι οι σύμμαχοι του Ιράν στην Μέση Ανατολή «είναι έτοιμοι να συγκεκριμενοποιήσουν αυτήν την εκδίκηση».
Ο ιρανός στρατιωτικός δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο οι ΗΠΑ διαβίβασαν αυτό το μήνυμα περί αναλογικότητας στην Τεχεράνη.
Όμως, εκτός της Ελβετίας, και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι «ο ελβετός διπλωματικός εκπρόσωπος διαβίβασε ένα γελοίο μήνυμα των Αμερικανών».
Ο ελβετός διπλωματικός εκπρόσωπος «έλαβε γραπτή σθεναρή απάντηση (του Ιράν) σε αυτήν την απερίσκεπτη επιστολή των Αμερικανών», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.
Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί «σκληρή εκδίκηση, στον κατάλληλο τόπο, την κατάλληλη στιγμή» για τον θάνατο του Σουλεϊμανί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη»
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 10:27
Τις βλέψεις του Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο, τις ευρύτερες διεργασίες στην περιοχή και την απόφαση για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung κάνοντας μια αναδρομή στην εξέλιξη του νεοοθωμανισμού, ως στοιχείου της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, ήδη από την εποχή που υπ. Εξωτερικών ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου – ο οποίος πλέον έχει ιδρύσει δικό του κόμμα. Όπως παρατηρεί η SZ «μια δεκαετία αργότερα η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική κρίση, έχει παραλύσει πολιτικά και πολιτιστικά. Μόνο το οθωμανικό όνειρο δεν έχει χαθεί, το οποίο τώρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Τα τουρκικά στρατεύματα θα γράψουν ιστορία στη Λιβύη, είπε ο Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηρίζει τη Λιβύη 'αδελφό λαό'».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι λιβυκές δυνάμεις του Χαφτάρ κατέρριψαν τουρκικό drone
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 11:25
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουρκικό τηλεκατευθυνομενο αεροσκάφος πάνω από την Τρίπολη, λίγο μετά την κήρυξη από τον ηγέτη τους, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ιερού πόλεμο (τζιχαντ) εναντίον της Τουρκίας για την υποστήριξη  της αντίπαλης κυβέρνησης.
Ο LNA ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος Bayraktar TB2, που στόχευε πομπή οχημάτων του.
Ο στρατηγός Χαφτάρ δεσμεύθηκε να «αντιμετωπίσει και να απελάσει» τις ξένες δυνάμεις.
«Διακηρύσσουμε τζιχάντ και γενική κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της τουρκικής εισβολής», δήλωσε ο Χαφτάρ. «Οι φίλοι Τούρκοι θα  πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στους τυχοδιώκτες που αναγκάζουν τον στρατό τους να καταστρέψει τη Λιβύη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος του Μεξικού απευθύνει έκκληση να αποφυλακιστεί ο Τζούλιαν Ασάνζ
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 08:39
Έκκληση να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στο Λονδίνο, απηύθυνε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, παροτρύνοντας τις αρχές της Βρετανίας να βάλουν τέλος στα «βασανιστήρια» που όπως είπε υφίσταται ο Αυστραλός πίσω από τα σίδερα.
Ο 48χρονος Ασάνζ παραμένει ακόμη έγκλειστος σε φυλακή της Βρετανίας, διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του όταν ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έζησε για σχεδόν επτά χρόνια προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείτο για στημενη υπόθεση δηθεν σεξουαλικής «επίθεσης» που μπήκε στο αρχείο τον Νοέμβριο.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ μάχεται εξάλλου εναντίον των προσπαθειών που κάνουν οι αρχές των ΗΠΑ να εξασφαλίσουν την έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί για τη δημοσιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αμερικανικών εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων. Σε περίπτωση έκδοσής του στις ΗΠΑ και καταδίκης του, αντιμετωπίζει βαριά ποινή κάθειρξης.
Ειδικός του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατήγγειλε το 2019 ότι ο Ασάνζ υφίσταται ψυχολογικά βασανιστήρια λόγω της φυλάκισής του και της εκστρατείας δυσφήμισής του και έκρινε πως δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει να προσαχθεί σε «μια πολιτική δίκη-σόου».
Ο Λόπες Ομπραδόρ, αριστερός σοσιαλδημοκρατης πολιτικός που διατηρεί σχέσεις με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον απερχόμενο ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ασάνζ, προσθέτοντας πως ελπίζει ο πρώην χάκερ και ακτιβιστής να «συγχωρεθεί και να αφεθεί ελεύθερος» από τη φυλακή.
«Δεν ξέρω αν έχει παραδεχθεί ότι παραβίασε τους κανόνες ενός πολιτικού συστήματος, όμως τότε, τα τηλεγραφήματα εκείνα είχαν αποκαλύψει πώς λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα», που έχει «αυταρχική φύση», απάντησε ο μεξικανός πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά με τον Τζούλιαν Ασάνζ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Ελπίζω ότι αυτό θα παρθεί υπόψη, ότι θα αποφυλακιστεί και δεν θα συνεχίσει να υφίσταται βασανιστήρια».
Η παρουσία του Ασάνζ στο Λονδίνο, αρχικά στην πρεσβεία του Ισημερινού, κατόπιν στη φυλακή, έχει χαρακτηριστεί διαρκής ενόχληση για την κυβέρνηση των Συντηρητικών και τη βρετανική διπλωματία, καθώς επηρεάζει εσωτερικά πολιτικά ζητήματα αλλά και τις σχέσεις με διάφορα άλλα κράτη.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν — τιμητικός καλεσμένος στην ορκωμοσία του Λόπες Ομπραδόρ τον Δεκέμβριο του 2018 — θεωρεί πως ο Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ απλά και μόνο «επειδή έφερε στο φως αποδεικτικά στοιχεία για θηριωδίες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα αυτή την ασυνήθιστη απόφαση που επιβεβαιώνει το καθεστώς προστασίας και συνενοχής των δορυφορικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ να επιβουλεύονται την ειρήνη στη Βενεζουέλα μέσω μισθοφόρων που έχουν ομολογήσει τα εγκλήματά τους”

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020
Η Βενεζουέλα καταγγέλει ότι η Βραζιλία δίνει άσυλο στους επιδρομείς στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρράσα, κατήγγειλε στη διεθνή κοινότητα την απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να παραχωρήσει άσυλο στους πέντε πραξικοπηματίες στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην ένοπλη επίθεση στο 513 Τάγμα Πεζικού της Γκραν Σαμπάνα.
"Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα αυτή την ασυνήθιστη απόφαση που επιβεβαιώνει το καθεστώς προστασίας και συνενοχής των δορυφορικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ να επιβουλεύονται την ειρήνη στη Βενεζουέλα μέσω μισθοφόρων που έχουν ομολογήσει τα εγκλήματά τους”, δήλωσε ο βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός επισημαίνει ότι  η απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας της Βραζιλίας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και “καθιερώνει ένα επικίνδυνο στάτους προστασίας σε άτομα που έχουν διαπράξει καταφανή εγκλήματα κατά της ειρήνης και τηςσταθερότητας άλλου κράτους”.
“Θα μπορούσαμε να ρωτήσαμε τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Βραζιλίας πως θα αντιδρούσαν αν η Βενεζουέλα έδινε νομική προστασία στους λιποτάκτες του στρατού της που θα πραγματοποιούσαν μία επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βραζιλίας, με σκοπό να προκαλέσουν αναταραχή στον πληθυσμό”, δήλωσε ο υπουργός Αρεάσα.
Οι βενεζουελάνοι λιποτάκτες στρατιωτικοί ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην ένοπλη επίθεση στο 513 Τάγμα Πεζικού της Γκραν Σαμπάνα, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου.
Σε αυτή την επίθεση εκλάπησαν 120 τουφέκια και 9 εκτοξευτήρες πυραύλων, σε μια βίαιη επιχείρηση κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας, Γιάν Πιέρρε Καραμπάγο Μαρκάνο.
"Αυτό το είδους αποφάσεις του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρο, αποτελούν μέρος της παράνομης και επικίνδυνης ενεργοποίησης της Διαμερικανικής Συνθήκης Αμοιβαίας Βοήθειας (TIAR), σκοπός της οποίας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα", κατέληξε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ισμαήλ... στη θέση του Σολεϊμανί, ο νέος Διοικητής στις Ταξιαρχίες Ιερουσαλήμ, στην πρώτη του δήλωση: "Θα δείτε το μεγαλύτερο διάβολο στη Μέση Ανατολή με τα μάτια σας"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif, για το tweet του Mike Pompeo με φωτογραφίες πανηγυρισμού Ιρακινών που γιόρταζαν τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, ενώ ήταν Ιρακινοί που συνόδευαν τη σωρό του Ήρωα:
"Πριν 24 ώρες ένας αλαζόνας κλόουν, ο οποίος νομίζει πως είναι διπλωμάτης, ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι χόρευαν στους δρόμους του Ιράκ. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες από τους περήφανους αδελφούς και αδελφές του Ιράκ έδωσαν την απάντησή τους σε όλα τα εδάφη τους"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Richard Hayden Black, Γερουσιαστής, Ρεπουμπλικανός σαν τον Τράμπ: "Δεν κάνουμε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Φοβάμαι πως, κατά κάποιο τρόπο, εμείς γίναμε ο τρόμος..."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να είμαστε με τους συμμάχους, όχι με τη νομιμότητα και το δικαιο... λένε τα γιουσουφάκια



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στην Κομ (Qom), ιερή πόλη των Σιιτών του Ιράν, πάνω από το κύριο τέμενος, έπαρση της κόκκινης σημαίας που συμβολίζει ετοιμότητα για μεγάλο κρίσιμο πόλεμο και δέσμευση για εκδίκηση…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 23:10
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι πόλεμος με το Ιράν» και «έξω οι ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή», 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις για να εκφράσουν την αντίθεσή του με την κλιμάκωση της έντασης μετά τον θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.
Έξω από τον Λευκό Οίκο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων (φιλελευθερων οργανωσεων όπως αυτοαποκαλειται η αριστερα στις ΗΠΑ) που οργάνωσαν κινητοποιήσεις σε περίπου 70 πόλεις, υπό το γενικό σύνθημα «Αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ τώρα – Όχι πόλεμος και κυρώσεις σε βάρος του Ιράν».
«Δεν θα επιτρέψουμε να συρθεί η χώρα μας σε άλλον έναν πόλεμο», είπε ένας από τους οργανωτές στο πλήθος, το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Ξενοδοχείο Τραμπ, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο.
«Χρειάζεστε να στρέψετε αλλού την προσοχή; Ξεκινήστε έναν πόλεμο», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ο 66χρονος Σαμ Κουκ. «Η χώρα αυτή είναι στα χέρια κάποιου που είναι διανοητικά ασταθής, του Ντόναλντ Τραμπ. Φοβάμαι ότι θα ξεκινήσει έναν πόλεμο από απερισκεψία, γιατί πιστεύω ότι δεν το θέλει πραγματικά», είπε.
Η Σίριν, μια Ιρανοαμερικανίδα 31 ετών, που δεν θέλησε να πει το επώνυμό της, δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί για την πιθανότητα ενός πολέμου με το Ιράν». «Δαπανήσαμε ήδη τρισεκατομμύρια δολάρια για άδικους πολέμους στο Ιράκ (…) και στο Αφγανιστάν και πού οδήγησε αυτό;» διερωτήθηκε, εξηγώντας ότι μετά απ’ όλα αυτά το Ιράν βγήκε ενισχυμένο καθώς μετατράπηκε σε «σημαντική πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δύναμη στο Ιράκ».
Στην Times Square στη Νέα Υόρκη, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανώ με τα οποία ζητούσαν να μην εμπλακεί η χώρα σε έναν πόλεμο με το Ιράν αλλά και να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ. «Ο πόλεμος δεν είναι στρατηγική επανεκλογής», έγραφε ένα από τα πλακάτ.
Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Σικάγο, το Λος Άντζελες και αλλού.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η οργάνωση Κατάιμπ Χεζμπολάχ καλεί τις ιρακινές δυνάμεις να μην πλησιάζουν τις αμερικανικές βάσεις
 Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 21:32
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, σιιτική πολιτοφυλακή Κατάιμπ Χεζμπολάχ του Ιράκ, προειδοποίησε σήμερα τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας να μην πλησιάζουν στις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Μαγιαντίν.
"Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να μείνουν μακριά από τις αμερικανικές βάσεις, σε απόσταση τουλάχιστον χιλίων μέτρων, ξεκινώντας από το βράδυ της Κυριακής" φέρεται να ανακοίνωσε η οργάνωση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι.