Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Κυριακη 5 Ιανουαριου 2020


Ο ένας λέει πως με 200 ευρώ το μήνα μπορείς να ζήσεις, η άλλη προ καιρού έλεγε πως μ' ένα πιάτο γεμιστά επιβιώνεις. Ο καπιταλισμός ενώνει το μπλε με το ροζ συμβάλλοντας στην εξέλιξη των χρωμάτων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- έχουν χαθεί οι " je sui"! Τώρα δεν είμαστε όλοι " Ιρανοί"; Δεν υπήρχαν 8 νεκροί από τρομοκρατική ενέργεια;
- Ανατριχιαστική η χθεσινή εικόνα: το τέρας ο Ντόναλντ σε μια εκκλησία Ευαγγελιστών και οι " πιστοί" να προσεύχονται (...) να του δίνει ο θεός δύναμη!
- Στην Ελλάδα σιγά σιγά όλο και περισσότεροι κατανοούν τι έρχεται. Υπέροχα τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ για την "τεράστια σημασία της Σούδας και των άλλων βάσεων"! Ο συλλογισμος ευφυής: "Άρα, είμαστε σπουδαιοι εταίροι, άρα θα πάρουμε ανταλλάγματα"! Το θέμα δεν είναι ότι είναι ηλίθιοι, το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει την ηλιθιότητα τους!
- να μην ξεχνιόμαστε: βγήκαν τα πορίσματα για τη βαρβαρότητα της αστυνομίας στο Κουκάκι, επίσημα πια τα παιδιά του Ινδαρε δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη. Και να είχαν, δεν νομιμοποιούνταν αυτή η βαρβαρότητα! Απλά αποδεικνύονται και αδίστακτοι ψεύτες και μηχανορραφοι!
- τεράστια αγωνία για το αν θα διατηρηθεί αυτή η μορφή ο Παυλόπουλος στην προεδρία της Δημοκρατίας! Τεράστια και την εξέφρασε ο " αριστερός" Τζιφρας στο Βήμα! Θυμιστε μας ποιος χάρισε τα εκατομμύρια στον Κωνστα; Και βέβαια, λεβέντες/σσες σε ποιον είπαμε ανηκει το ΒΗΜΑ;
Υ.Γ. Ηφαιστιωνες ήταν οι χθεσινοι. Σήμερα, κόντρα στον καιρό, θελουμε Καραισκακηδες...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν βλεπεις να κλεινει η εθνικη οδος λογω 5 ποντους χιονι, να θυμασαι ότι τα διοδια που πληρωνεις στον Μπομπολα, δεν πανε για τη συντηρηση του δρομου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας :εθνική γραμμή για τα ελληνοτουρκικα. Πακη για πρόεδρο Κυριάκο τις δύσκολες ώρες που έρχονται. - Κάρφωμα σε πασαλο στο Νεκροθάφτη του λαϊκού κινήματος που έβγαλε αυτοδύναμο το Μητσοτάκη και παριστάνει το μεγάλο ηγέτη και συμβουλατορα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και τις λεκανατζουδες του 6ου στόλου που φτιάχνονται με τις δολοφονίες του Σουλειμανι και άλλων 7 ανθρώπων, χαρακτηριζοντας τους ως μάτσο Άραβες της πατριαρχιας και ως δολοφόνους σκυλιών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020
Η Κούβα καταδικάζει κατηγορηματικά τον βορειοαμερικάνικο βομβαρδισμό του Ιράκ

Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρρίγια εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για τον βομβαρδισμό την Παρασκευή από τις ΗΠΑ περιοχών του αεροδρομίου της Βαγδάτης και τη χρήση πυραύλων για επιλεκτική δολοφονία.
Σε μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter, ο κουβανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι: “Η ενέργεια αυτή αποτελεί σοβαρή κλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου μπορεί να εκδηλωθεί μια σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”.

Την προηγούμενη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, όπου πέθανε ο διοικητής των δυνάμεων Quds Σολειμανί και ο υποδιοικητής των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, Αμπου Μζχμπί αλ-Μοχάντες.
Σχετικά με αυτό το γεγονός, η Κουβανή Υφυπουργός Εξωτερικών, Αναγιάνσι Ροντρίγκες Καμέχο, θεωρεί ότι αυτές οι επιθετικές, μονομερείς και αδικαιολόγητες ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελούν σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ιρακινής κυριαρχίας.
Αρκετές χώρες απέρριψαν ή εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιθετική συμπεριφορά της Ουάσιγκτον που επιδεινώνει τις εντάσεις με το Ιράν και, κατά συνέπεια, σε όλη την ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντίνιο Γκουτέρες σε δήλωσή του ανέφερε ότι "ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο πόλεμο στον Κόλπο" και κάλεσε τους ηγέτες των εθνών που συμμετείχαν στη σύγκρουση να ασκήσουν τη μέγιστη μετριοπάθεια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Στην αντεπίθεση της οικονομιας ο Φερνάντες

Σε δύο κατευθύνσεις κι επιθετικά κινείται ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, μόλις μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.
Η πρώτη του πρωτοβουλία ήταν να ηρεμήσει το εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο. Να διαχειριστεί με άλλα λόγια τις ακραίες αντιθέσεις που άφησε ο νεοφιλελεύθερος Μάκρι μετά την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν γέμισε μόνο τους δρόμους των πόλεων με αστέγους αλλά έθεσε επίσης εκτός ελέγχου τον πληθωρισμό που το 2018 αυξήθηκε κατά 48% και το 2019, ως τώρα, κατά 50%. Οδήγησε επίσης τη συναλλαγματική ισοτιμία στα ύψη και την αξία του πέσο στα Τάρταρα. Για να επουλώσει τα τραύματα του νεοφιλελευθερισμού ο Φερνάντες ανακοίνωσε μείωση τιμών σε όλα τα φάρμακα (εγχωρίως παραγόμενα και εισαγόμενα) κατά 8% έτσι ώστε οι τιμές να επιστρέψουν στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2018, ενώ απέσπασε και τη δέσμευση εμπόρων και βιομηχάνων ότι οι τιμές θα μείνουν παγωμένες μέχρι τουλάχιστον τις 31 Ιανουαρίου 2020.
Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος ανακοίνωσε πάγωμα των τιμών στα τιμολόγια των δημοσίων υπηρεσιών για έξι μήνες, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να σταματήσει την φτωχοποίηση των συμπολιτών του, αλλά να βάλει κι ένα τέρμα στις αλληλοτροφοδοτούμενες αυξήσεις τιμών. Επίσης, μπόνους 160 δολ. στους συνταξιούχους που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.
Από την άλλη, έτριξε τα δόντια και στην ντόπια οικονομική ελίτ που ευθύνεται για την πρόσφατη δημοσιονομική κρίση, μιας και τα δάνεια του ΔΝΤ ήρθαν να χρηματοδοτήσουν τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Εκτιμάται χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες ύψους 300 δισ. δολ. Έτσι, ο νέος επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Σαντιάγο Καφιέρο, προανήγγειλε υψηλότερη φορολογία για όσους διατηρούν περιουσία στο εξωτερικό, νέους φόρους στα αεροπορικά εισιτήρια, σε όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό (μου με αυτό τον τρόπο υπεκφεύγουν των κεφαλαιακών ελέγχων) κι επίσης σε όσους πληρώνουν συνδρομή στο Netflix. Επιπλέον φόρο θα πληρώσουν και οι εξαγωγείς καλαμποκιού και σόγιας (από 25% σε 30% κι από 7% σε 12%), σε μια προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των εσωτερικών αναγκών διατροφής. Αναγκαίο να ειπωθεί ότι είναι μέτρα που έρχονται σε σύγκρουση μερικώς με το νεοφιλελεύθερο συνταγολόγιο που στα πρώτα άρθρα του μαζί με τη χρηματιστικοποίηση έχει το διεθνές εμπόριο.
Την μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο ο Φερνάντες την έκανε με τον διορισμό του 37χρονου Μαρτίν Γκουσμάν στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών. Ο Μαρτίν Γκουσμάν, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Columbia, μαθητής και προστατευόμενος του νομπελίστα Τζόζεφ Στίγκλιτς είναι ο άνθρωπος που θα διαχειριστεί την αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της Αργεντινής. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα του δημοσίου χρέους και των αναδιαρθρώσεων του, γράφοντας άρθρα και επιστημονικά βιβλία για το θέμα με σημαντική απήχηση. Εκφράζει δε επί χρόνια την άποψη πώς το ΔΝΤ ακόμη και με τον τρόπο που αξιολογεί το δημόσιο χρέος, μέσω των Αναλύσεων Βιωσιμότητας Χρέους καταλήγει ώστε οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις να συντελούνται πολύ αργά και να είναι πολύ μικρές σε έκταση, να αφορούν δηλαδή μικρά σε αξία τμήματα του δημοσίου χρέους. «Το ιδιαίτερο με τον Μάρτιν είναι ότι είναι τρομερός στα μαθηματικά μοντέλα και την υψηλή θεωρία (εκείνου του είδους που οι ορθόδοξοι οικονομολόγοι και οι αγορές αγαπούν) αλλά ενδιαφέρεται επίσης να αλλάξει τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο», δήλωνε ο μέντοράς του στους Financial Times.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής εκφράζει μια σχολή σκέψης που αναμφισβήτητα παρεκκλίνει της κυρίαρχης πρακτικής η οποία ενώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αναγνωρίζει το δικαίωμα ακόμη και τις μη πληρωμής, σε ό,τι αφορά τα κυρίαρχα κράτη σχεδόν ανάγει σε ηθικό χρέος την αποπληρωμή των οφειλών. Εν τούτοις αποτελεί ένα ογκούμενο ρεύμα που ζητά την «τυποποίηση» των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, ακόμη και την δημιουργία ειδικού δικαστηρίου που με διαφανείς και δεσμευτικές για όλους διαδικασίες να αποφασίζει για το αν μπορεί ένα χρέος να αποπληρωθεί ή όχι.
«Αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης», έγραφαν οι Financial Tikes στις 15 Δεκεμβρίου, σε ανάλυσή τους με τίτλο «Ο Μάρτιν Γκουσμάν δείχνει έναν καλύτερο δρόμο διαπραγμάτευσης για κρίσεις χρέους». Και συνέχιζε το άρθρο: «Ο συμβατικός τρόπος διαπραγμάτευσης με τις δημοσιονομικές κρίσεις τα τελευταία 40 χρόνια, όπως υλοποιήθηκε από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα ήταν να ιεραρχούνται τα συμφέροντα των ιδιωτών πιστωτών έναντι οποιωνδήποτε άλλων, περιλαμβανομένων και των πολιτών. Αυτή όμως η στρατηγική τείνει να οδηγεί σε καταστάσεις όπως αυτή που ζήσαμε στην Ελλάδα, όπου οι προσπάθειες να γίνει το χρέος πιο “βιώσιμο” οδήγησαν σε μια πτώση του ΑΕΠ κατά 25%».
Μένει να δούμε το προσεχές διάστημα αν η τεχνική επάρκεια του νέου υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής από την μια και η παράδοση της χώρας του στις μονομερείς στάσεις πληρωμών από την άλλη θα οδηγήσουν σε μια μείωση του χρέους που θα βοηθήσει την Αργεντινή να ανασάνει οικονομικά! Κι αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την Αργεντινή…

31 Δεκεμβρίου 2019




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» - ΝED
Χρηματοδότης «αυθόρμητων» κινημάτων με αμερικανική πατέντα
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την οργάνωση - πυλώνα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και τα παρακλάδια της
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «OTPOR!» ΚΑΙ CANVAS ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Εξαγωγή τεχνογνωσίας στην οργάνωση «πολύχρωμων επαναστάσεων»
Νέες, αναβαθμισμένες αποστολές μετά την ανατροπή Μιλόσεβιτς και τον πλήρη διαμελισμό της χώρας
Μια βιομηχανία εξαγωγής «κυβερνητικών αλλαγών»
Η μετεξέλιξη σε ...ακαδημία «μη βίαιων» κινημάτων
Ταχύρρυθμα σεμινάρια
Γυναίκες διαδηλώνουν στο Σουδάν (από ιστοσελίδα του CANVAS, που επιχειρηματολογεί υπέρ της μεγαλύτερης εμπλοκής των ΗΠΑ στις εξελίξεις στη χώρα)
Η συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ
https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=4%2F1%2F20&id=17745&pageNo=8&fbclid=IwAR2F9vk7zY0Db1hJCpwMrQ_zVqOsdf_YoTYsO64rqkUNbnm5RmpYEX3GQtE




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ηλικία 99 ετών πέθανε χθες η Χιλιανή Μόνικα Ετσεβερρία, συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα του θεάτρου, γνωστή αγωνίστρια ενάντια στη δικτατορία του Πινοτσέτ και εμβληματική μορφή του γυναικείου κινήματος.
Η τελευταία της επιθυμία ήταν να θαφτεί με καλυμμένο το ένα της μάτι, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες που έχασαν την όραση τους εξαιτίας της κρατικής καταστολής



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθυστερημενος αμερικανος νεοναζι Τραμπ απειλεί δημοσίως στο twiter με καταστροφή ακόμη και των μνημείων πολιτισμού. Κάτι που ούτε οι ναζί έκαναν, καθώς λεηλατούσαν αλλά δεν κατέστρεφαν.
Αυτός εγγυάται την ασφάλεια της χώρας μας, σύμφωνα με τους Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Αλλά τι ζόρι τραβάνε οι αμόρφωτοι με τα μνημεία του πολιτισμού! Όσο ζόρι τραβάνε και με τα παιδιά που δολοφονεί στην Παλαιστίνη ο άλλος εγγυητής της ασφάλειας της Ελλάδας, ο Νετανιάχου.
Για να σε νοιάζουν τα παιδιά και τα μνημεία του πολιτισμού απαιτείται να είσαι άνθρωπος με αξιοπρέπεια και όχι κνώδαλο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χώρα όπου κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που διαχειρίστηκαν τη μνημονιακή λαίλαπα σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας του λαού της, δεν είναι διόλου παράξενο γιατί κυριαρχεί και η άποψη ότι εγγυητές της ασφάλειάς της είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Οι κατεξοχήν διεθνείς τρομοκράτες.
Αυτή η χώρα, όπου ρεαλισμός είναι η μοιρολατρική αποδοχή κοινωνικών και εθνικών καταστροφών, ενώ η λαϊκή αντίσταση φαντάζει ουτοπία, δεν έχει κανένα μέλλον.
Καθόλου τυχαίο το ότι ο ένας στους τρεις νέους ηλικίας 25-35 ετών βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας.
Σχολιο.- Έχουν την απολυτη ευθύνυ που ένας στους τρεις νέους ηλικίας 25-35 ετών βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας.
Έχουν ευθύνη που η χώρα μας εξάγει μετανάστες κάθε 30-40- χρόνια και παράγει μόνο Καραμανλήδες Παπανδρέου Μητσοτάκηδες και Τσιπρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη θυμάστε τη Φωτίου με τα γεμιστά και με τα 200 ευρώ που οι φτωχοί είναι ανίκανοι να διαχειριστούν; Να κι ένας Άδωνης από κοντά, σύμφωνα με τον οποίο τα 200 ευρώ είναι αρκετά για να ζήσει ένας άνθρωπος.
Πόσο μαύρες είναι οι ψυχές τέτοιων χορτάτων κοινωνικών βδελυγμάτων!
Από ποια σκοτάδια του ρυπαρού ψυχισμού τους πηγάζει αυτή η ευκολία με την οποία περιπαίζουν τους ανθρώπους της φτώχειας και της ανάγκης;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΜΙ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΓΕΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Επέτειος του θανάτου του Αλμπέρ Καμί σήμερα και όπως ήταν αναμενόμενο γράφονται τόσα και τόσα για τον γελοιο αυτόν Γάλλο συγγραφέα και δηθεν διανοητή.
Η ιστορική αλήθεια θα πρέπει να αποκαθίσταται.
Ο Καμί δεν βρισκόταν σε αντιπαράθεση με το Γαλλικό Κ.Κ. γιατί ήταν απλώς κατά του αυταρχισμού και του "σταλινισμού". Την επαναστατική βία των καταπιεζόμενων καταδίκαζε, συνολικά. Κι αυτή του η άποψη τον έφερε σε οξύτατη αντιπαράθεση και με τον Σαρτρ.
Το βιβλίο του "Ο επαναστατημένος άνθρωπος" σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται, αποκαλύπτοντας αυτά που θεωρεί αδιέξοδα του στρατευμένου επαναστάτη. Κι όλα αυτά, βέβαια, με καταπληκτική γραφή και προβληματισμούς άξιους ενός Καμί.
Επιπλέον, σοβαρός λόγος αντίθεσής του με το Γαλλικό Κ.Κ. ήταν και η στάση απέναντι στην Αλγερινή Επανάσταση. Ενώ οι κομμουνιστές την υποστήριζαν και είχαν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας της Αλγερίας, ο Καμί, Γάλλος της Αλγερίας, υποστήριζε μια ρύθμιση που να ικανοποιεί και τους αποικιοκράτες. Μια Αλγερία γαλλική επαρχία, αλλά με αυξημένα δικαιώματα των Αράβων.
Σχολιο.- Το γαλλικό κκ είχε ταχθεί κατά της αλγερίνικης επανάστασης και στη γαλλική βουλή είχε υπερψηφίσει τα μέτρα επιβολής με το στρατό.....
Οι τροτσκιστές είχαν υποστηρίξει πολύ ενεργά την αλγερινή επανάσταση
Σχολιο.- Έχεις δίκιο, το PCF δεν τα πήγε πολύ καλά με το ζήτημα της Αλγερίας, σε αντίθεση με τα ζητήματα της Ινδοκίνας ή του Σουέζ, όπου κράτησε μια 100% αντιιμπεριαλιστική και αντιαποικιοκρατική στάση. Πιθανά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, γιατί θα ερχόταν σε άμεση σύγκρουση με μεγάλο τμήμα του γαλλικού λαού, που έβλεπαν την Αλγερία ως τμήμα της Γαλλίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν γνωρίζω αν πήρατε είδηση, οτι το νέο έτος 2020 ξεκινάει με την παραχώρηση όλων των ελληνικών βάσεων της χώρας, στις ΗΠΑ και πολύ πιθανόν με την μεταφορά σε αυτές πυρηνικών όπλων.
Αυτά ως ανειλημμενη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωση της χώρας , όπως δήλωσε ο κύριος Δένδιας, την οποία έσπευσε να υλοποιήσει η ΝΔ παραμονή των Χριστουγέννων .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ο αλλος εχει φτερνιστει 10 φορες μεσα σε ενα λεπτο και λεει καποια με σκεπτεται..
-Ναι φιλε και θα σε ριξει και στο κρεβατι, γριπη τη λενε, μην ψαχνεσαι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί να στείλουν βοήθεια στην Αυστραλία να σώσουν ζωές ανθρώπων και ζώων, στέλνουν στρατεύματα στο Ιρακ να σκοτώσουν.
Αυτός είναι ο πλανήτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Άδωνις επικαλείται μια μελέτη σύμφωνα με την οποία κάποιος μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ το μήνα, αλλά με 7000 ευρώ δεν μπορεί να βάψει τα ταβάνια του σπιτιού του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αλγερινός Έκλεψε Λεωφορείο Και Φώναξε, «Θα Σφάξουμε Τους Έλληνες»
Κυριακή 5 Ιανουάριος 2020 | 03:16:03
Ο άνδρας, που συνελήφθη για την κλοπή, φέρεται να εκτόξευσε απειλές και χυδαίες ύβρεις
Ένα ακόμη περιστατικό κλοπής εκτυλίχθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού απογεύματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thinksimple.gr, ένας αλλοδαπός από την Αλγερία, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο ενός ηλικιωμένου στη γραμμή «10», με τον οδηγό του λεωφορείου να ειδοποιεί την ιδιωτική ομάδα ασφάλειας του ΟΑΣΘ, αλλά και την Αστυνομία.
Στο σημείο έφθασε πρώτη η ομάδα του ΟΑΣΘ, ακινητοποιώντας τον δράστη, ο οποίος υπήρξε επιθετικός, χτυπώντας και τους άνδρες της, αλλά και επιβάτες.
Το παράδοξο, ωστόσο, είναι οι τρομοκρατικές απειλές που άρχισε να εκτοξεύει, κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού του με προσωπικό και επιβάτες, βρίζοντας, παράλληλα, την Ελλάδα, με τις κυριότερες εξ αυτών να περιλαμβάνουν τις φράσεις:
«Θα σφάξουμε τους Έλληνες» και «Θα βιάσουμε τις Ελληνίδες ».
Ακολούθησε η προσαγωγή του δράστη, στο Α.Τ. της οδού Δωδεκανήσου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τύμπανα πολέμου ηχούν τις τελευταίες ώρες στο Ιράν, μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί που υλοποιήθηκε με εντολή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Εικόνες που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, απεικονίζεται  ένα τζαμί, στον τρούλο του οποίου υψώνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία μια κόκκινη σημαία.
Η κόκκινη σημαία στην παράδοση των σιιτών συμβολίζουν τόσο το αίμα που χύνεται άδικα, όσο και την έκκληση για εκδίκηση για κάποιον που σκοτώθηκε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου και τον αγωγό East Med
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη χώρα μας και τη σύναψη συμφωνίας στις 2 Ιανουαρίου 2010 για τον East Med, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αγωγού και της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας.
Το ΕΠΑΜ συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στη συνέχεια στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου μαζί με πολύ κόσμο, κομματικούς φορείς και συλλογικότητες, διαδήλωσε με παλμό.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εναντίωσης στη συμφωνία Ελλάδος – Ισραήλ για τον East Med, πραγματοποιήθηκε διότι μέσω του αγωγού αυτού, η χώρα μας γίνεται ουρά του Ισραήλ το οποίο επιχειρεί να κυριαρχήσει στον ενεργειακό τομέα στη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου, επιδιώκοντας παράλληλα να επιτύχει την ενεργειακή αυτονομία των παράνομων εποικισμών του στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. Απώτερος στόχος όλων, είναι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά σχεδιάζονται αγνοώντας πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα Παλαιστίνης και Λιβάνου, που έχουν ήδη προβεί σε επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την υπογραφή του East Med, η Ελλάδα δένεται ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ και εργαλειοποιείται για την επίτευξη της δικής τους κυριαρχίας και των επεκτατικών τους σχεδίων, ερχόμενη σε σύγκρουση με χώρες και λαούς με τους οποίους μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Η συμμετοχή του ΕΠΑΜ, που έγινε με ελληνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα: ΟΧΙ στην ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ & ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ, προβλημάτισε θετικά για τη συσχέτιση της κατάστασης στην Ελλάδα και την Παλαιστίνη, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, πολιτών και δημοσιογράφων που έκαναν ρεπορτάζ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν έντονα στη συγκέντρωση, ήταν:
ΟΧΙ στον East Med!
Έξω ο Νετιανάχου από την Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Λευτεριά στην Ελλάδα!
Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωτεργάτη της Ελληνο-Ισραηλινής σνεργασίας.
Το ΕΠΑΜ σταθερά θα συνεχίσει να κηρύττει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:
Η μόνη λύση για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή περνάει μέσα από τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση της Παλαιστίνης απ’ άκρη σ’ άκρη!
Η μόνη λύση για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων περνάει μέσα από τη δημιουργία ενός πλατιού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις, που θα παλέψει για την ανατροπή αυτού του δωσιλογικού πολιτικού συστήματος, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά της κατοχής και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Μια χώρα υπό κατοχή δεν μπορεί να είναι ισότιμος σύμμαχος και συνεργάτης κανενός, παρά μόνο υποτελής στα αλλότρια συμφέροντα.
Καλούμε κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη και κάθε πατριωτική, δημοκρατική, πολιτική δύναμη να αντιταχθεί στα σχέδια που μετατρέπουν τη χώρα μας σε δορυφόρο των πολεμοχαρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και συνεργό στις επεκτατικές βλέψεις και τα εγκλήματα του κράτους των σιωνιστών.
Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, για τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ Τουρκίας: Τραγούδησαν τον «Μικρόκοσμο» του Θάνου Μικρούτσικου σε εκδήλωση στην Άγκυρα
Ιάν 5, 2020
Ο «Μικρόκοσμος», σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ήταν ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης εκδήλωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) που έγινε στην Άγκυρα.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, η τραγουδίστρια Γκιουλτσάν Αλτάν (Gülcan Altan) ερμήνευσε στα ελληνικά τον «Μικρόκοσμο», δείχνοντας πως η ποίηση του Χικμέτ, αλλά και οι μοναδικές μελωδίες του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου, ενώνουν τους λαούς στην κοινή τους πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη και έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.
Το απόσπασμα του βίντεο είναι από την σελίδα του ΚΚ Τουρκίας στο Facebook:
https://www.facebook.com/watch/?v=579963079502973
Η εκδήλωση του TKP έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του «Πολιτιστικού Κέντρου Ναζίμ Χικμέτ» στην Άγκυρα, παρουσία εκατοντάδων εργαζόμενων, μελών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε ο γενικός γραμματέας του TKP Κεμάλ Οκουγιάν, ενώ στο τέλος οι παριστάμενοι τραγούδησαν με υψωμένες τις γροθιές τη «Διεθνή».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ίδια στιγμή που ο Τραμπ απειλεί ουσιαστικά το Ιράν με ολοκληρωτικό πόλεμο ( totaler Krieg,που θα έλεγε και ο Γκαίμπελς),ξαφνικά διάφοροι " αναρχικοί του Ιράν και του Αφγανιστάν" θυμούνται ότι ο Σουλειμανι ήταν χασάπης,πόσο θεοκρατικό και αντιδημοκρατικο είναι το Ιράν ,πόσο αναγκαία είναι η "αλλαγή καθεστώτος" του ( δεν το λένε έτσι αλλά αυτό εννοούν) κλπ Τα ίδια λένε και ορισμένοι σύντροφοι τους στην Ελλάδα.Εχουμε πολλά σημεία πολιτικής κριτικής στο Ιράν αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι βασικός φορέας στήριξης του Λιβάνου και των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ κι επίσης είναι από πολλές απόψεις ένα καθεστώς σχετικά δημοκρατικοτερο και πιο σύγχρονο ( πχ ρόλος γυναικών στην εργασία) από τα καθεστώτα φίλους των Αμερικανών και του Ισραήλ στην περιοχή βλ. Σαουδικη Αραβία. Ωραία στιγμή βρήκανε όλοι αυτοί να κηρύξουν τον ντεφαιτισμο ,τον πόλεμο στην θεοκρατια κλπ και να πάρουν ουσιαστικά ίσες αποστάσεις από Ουάσιγκτον και Τεχεράνη. Μην μας περνουν και για τελείως ηλίθιους.Εκει που τελειώνει η ιδεοληψία,εκεί αρχίζει το συμφέρον. Η όχι; Ιστορικά, ειχαν διαφορες ιδεολογικες με τον Στάλιν. Ομως,δεν θα ήταν λογικό να στηρίξει κανείς την ανατροπή του,όταν του επιτέθηκε ο ναζισμός. Να πάει με τον στρατηγό Βλασοφ για να απελευθερώσει τους προλετάριους από τον Σταλιν. Πατε καλά ρε, ,ψευτοαναρχικοι και ψευτοαριστεριστες; Δεν ντρέπεστε καθόλου;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε τον πόνο μας για τον Σουλειμανι, έχουμε και κείνο το γείτονα που κάθε πέντε λεπτά βγαίνει στο μπαλκόνι του σπιτιου του και φωνάζει "σε φέρετρα θα φύγουν οι Αμερικανοί, τιμή και δόξα στον Σολεϊμανί".

ΕΥΧΗ ΤΟΥ SOLEIMANI:
" Γυναίκα μου, έχω επιλέξει το σημείο που θα ταφώ στο νεκροταφείο των Μαρτύρων του Κερμάν, ο Μαχμούντ το ξέρει. Θέλω η ταφόπλακα μου να είναι απλή. Απλά γράψτε " Στρατιώτης Κασέμ Soleimani ", όχι άλλοι τίτλοι και φράσεις."
Σαπίλα στη βρωμιά, Exceptionalist δειλοί: αυτή είναι η θέληση ενός ανθρώπου με τιμή, θάρρος και ευπρέπεια.

Δεν έχω καν διάθεση να κράξω τις "αναρχικες και νεοτροτσικιστικες" λεκανατζούδες τού Έκτου Στόλου, ντόπιες και ξένες. Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες...
Σχολιο.-  Το δε  νεοτροτσικιστικο "γουόρκερς κόμμιουνιστ πάρτι οφ Ιράν", που έβγαλε εκείνη την καταχαρούμενη ανακοίνωση με τους πανηγυρισμούς για τη δολοφονία τού κακού τρομοκράτη Σολεϊμανί, είναι το κόμμα στο οποίο ανήκει η "εκ-των-έσω-πηγή-πλήρους-εμπιστοσύνης" των σούργελων με τα οποία μιλάγαμε την προηγούμενη φορά. Ούτε γι' αυτό έχω διάθεση να πω κάτι. Δεν ξέρω τι σκατά μού συμβαίνει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέιλα Καλίντ, εικόνα της Παλαιστινιακή αντίστασης και του φεμινισμου: " Λέω στον μάρτυρα Qasem #Soleimani, είσαι ο γιος της #Παλαιστίνης, και η Παλαιστίνη δεν θα ξεχάσει ποτέ τα παιδιά της!"
Τι λέτε εσείς τα αποφάγια του κόσμου?!?!
Σχολιο.- και όχι μόνο η Leila Khalid αλλά και όλοι αυτοί που τη δεκαετία του '80, έμαθαν να πατάνε την σκανδάλη του όπλου, στην κοιλάδα Μπεκά του Λιβάνου από κάποιον άνδρα της μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης, που κάποτε έφτασε να διοικεί και ο Soleimani.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις σε 70 πόλεις των ΗΠΑ με συνθήματα: "Όχι πόλεμο με το Ιράν!" "Φύγετε από το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή!"




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς. Θα παντρευτούν τα παιδιά μας. Θα αλλάξουμε και σύμβολα”
4 Ιανουαρίου 2020
Ένα Κήρυγμα εντελώς διαφορετικό, που στο μεγαλύτερο μέρος του αναφέρεται στους λαθρομετανάστες οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες στην χώρα μας, επέλεξε να κάνει την Κυριακή 29/12/2019 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος.
Σε αυτό, ο Σεβασμιότατος απευθύνει συστάσεις και προτροπές σε όσους αντιδρούν ή εκφράζουν φόβους για αλλοίωση της πατρίδας μας από την παρουσία και εγκατάσταση χιλιάδων αλλοεθνών, πως θα πρέπει να… αλλάξουν απόψεις και μυαλά. Όπως λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Θα αγκαλιάσουμε τους Αλλοεθνείς θα πάρουν για νύφες και γαμπρούς τα παιδιά μας”. Όμως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως λέει και άλλα, που σίγουρα θα συζητηθούν, για την μόνιμη εγκατάσταση αλλοεθνών στον Έβρο και στην Ελλάδα γενικότερα.
Όπως ότι θα τροποποιηθούν στα σχολεία τα μαθήματα της ιστορίας και των θρησκευτικών, προφανώς για να μην “ενοχλούνται” οι νέοι μας αλλοεθνείς συμπολίτες, αλλά και οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις θα τροποποιηθούν από λίγο έως πάρα πολύ. Προφανώς θα καταργηθούν για να μην “ενοχλούν” και αυτά. Το ίδιο επισημαίνει και για τα σύμβολα, χωρίς να αναφέρει αν εννοεί την ελληνική σημαία ή τον σταυρό. Όπως λέει ο Σεβασμιότατος κ.Άνθιμος:
-Τα μαθήματα στα σχολεία (κυρίως της Ιστορίας και των Θρησκευτικών), θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην
-Οι εθνικές γιορτές και παρελάσεις, οι εθνικές αργίες και τα σύμβολα, επίσης θα τροποποιηθούν, από πολύ μέχρι και άρδην
-Θα μεγαλώσουν οι πόλεις μας, θα κατοικηθούν τα έρημα χωριά μας και θα γεμίσουν παιδικές φωνές οι χορταριασμένες αυλές των σχολείων μας.
-Στην ηπειρωτική Ἑλλάδα, η εγκαταλελειμμένη σήμερα χέρσα γη, θα καλλιεργείται από νιόφερτους γεωργούς που θα αξιοποιούν τα εύφορα χώματα μας

Σχολιο.- Αν δεν ήξερα ότι είναι ένας ευφυής και μορφωμένος ,  θα θεωρούσα ότι μπέρδεψε τους ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ από την Ρωσία και τον εποικισμό των Μουσουλμάνων & Ισλαμιστών ως αναγκαίο και δίκαιο γεγονός .....το ερώτημα που του θέτω είναι για ποιους είναι αναγκαίο και για ποιους είναι δίκαιο.
Οι οδηγίες που μας δίνει, για την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων είναι πολύ σαφής, "θα πάρουν νύφες και γαμπρούς τα παιδιά μας" ....εύγε Δέσποτα !!
Προσέξτε όμως γιατί τους γάμους δεν θα τους κάνετε εσείς , γιατί θα είστε μειοψηφία και εσείς ...
ΥΓ: σε μια μόνον μέρα , έμαθα ότι από τον Εβρο πέρασαν 2004 άτομα και το Λιμενικό μάζεψε 440 άτομα....και όχι δεν ήταν Σύριοι , μετανάστες ήταν και όχι δεν είχαν καμία ταλαιπωρία στο "ταξίδι" τους....
Παρ΄όλο που έχω διασταύρωσή την είδηση , θα ήθελα να είναι λάθος....
Σχολιο.- Ενας ακόμη εθνοπροδοτης για  υποψήφιος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μαζί με τον εθνοπροδοτη Δημητριάδος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Οι ΗΠΑ πέρασαν την κόκκινη γραμμή του Ιράν. Ο λαός του Ιράν θα απαντήσει σίγουρα στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα είναι μακρυά. Σίγουρα επίσης, η κυβέρνηση μαζί με τις στρατιωτικές οργανώσεις της χώρας και όλους τους Ιρανούς, θα δώσουν στις ΗΠΑ ένα μάθημα που ο Τραμπ και όλοι οι επόμενοι πρόεδροι θα το θυμούνται”, υπογράμμισε. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, έχει εξασφαλίσει ότι μαζί με τον Άξονα της Αντίστασης σε όλη την περιοχή θα εκδικηθούν τη δολοφονία του Σολεϊμανί.

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020
Ιράν: Θα δώσουμε ένα μάθημα στις ΗΠΑ που δεν θα ξεχάσουν

Το Ιράν θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μάθημα που ο Τραμπ και όλοι οι επόμενοι πρόεδροι αυτής της χώρας δεν θα ξεχάσουν ποτέ, τονίζει η ιρανική κυβέρνηση.
Ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, μαζί με όλους τους Ιρανούς, έχει το δικαίωμα να εκδικηθεί τη δολοφονία του διοικητή των δυνάμεων Quds των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (CGRI) του Ιράν, του αντιστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, και αυτό αποτελεί δείγμα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των Ιρανών.

Ο Σολεϊμανί και ο υποδιοικητής των ιρακινών λαϊκών δυνάμεων “Al-Hashad Al-Shabi”, Αμπού Μαχμπί αλ-Μοχάντες, έπεσαν ως μάρτυρες στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα αυτής της αραβικής χώρας, σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με άμεση εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αλί Ραμπιέι επεσήμανε σχετικά, ότι ο Σολεϊμανί “είναι ένας εθνικός θησαυρός για όλους τους Ιρανούς”, ενώ είχε παραθέσει προηγουμένως τις δηλώσεις του ηγέτη της Ισλαμικής επανάστασης Αγιατολάχ Σέιτ Αλί Χαμενεΐ, ότι το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά δεν θα ανεχτεί καμία παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας. Ο Ιρανός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει να επιτεθούν σε οποιονδήποτε πολίτη τους, πολύ περισσότερο στο “εθνικό του σύμβολο”.
“Οι ΗΠΑ πέρασαν την κόκκινη γραμμή του Ιράν. Ο λαός του Ιράν θα απαντήσει σίγουρα στον κατάλληλο χρόνο που δεν θα είναι μακρυά. Σίγουρα επίσης, η κυβέρνηση μαζί με τις στρατιωτικές οργανώσεις της χώρας και όλους τους Ιρανούς, θα δώσουν στις ΗΠΑ ένα μάθημα που ο Τραμπ και όλοι οι επόμενοι πρόεδροι θα το θυμούνται”, υπογράμμισε. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, έχει εξασφαλίσει ότι μαζί με τον Άξονα της Αντίστασης σε όλη την περιοχή θα εκδικηθούν τη δολοφονία του Σολεϊμανί.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων (FF.AA.) του Ιράν υποσχέθηκε επίσης μια "ισχυρή γροθιά στο στόμα" των ΗΠΑ. και του Ισραήλ για τη δολοφονία του γενναίου Ιρανού στρατηγού, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο εξέχων στρατηγός στη Μέση Ανατολή.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ιρανός ηγέτης είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι μετά την αεροπορική επιδρομή “την περιμένουν ισχυρά αντίποινα”, χαρακτηρίζοντας τον στρατηγό Σουλεϊμανί ως “το διεθνές πρόσωπο της Αντίστασης”.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μας σκοτώνουν", λέει ο πυροσβέστης από την Αυστραλία
04/01/2020
Ένας πυροσβέστης συμμετέχει στις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο σύστημα αυτό που έχει δημιουργήσει την πύρινη τραγωδία που κατατρώει ανθρώπους, ζώα και δάση στην Αυστραλία. Δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. 3,7 εκατομμύρια εκτάρια καίγονται, 750 σπίτια ήδη έχουν λιώσει.
Μας σκοτώνουν, λέει.
Όλη αυτή η διαφθορά, τα χρήματα κάτω από το τραπέζι, μας σκοτώνουν. Και το συνδέει με το ότι παλιότερα οι γονείς του μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το να έχουν ένα σπίτι. Όχι πια. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τις φωτιές που καίνε όλους αυτούς τους μήνες. Όλες αυτές οι πολιτικές που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να μπορούν να έχουν πλέον ένα σπίτι, σκοτώνουν την άγρια ζωή, τις κοινότητες. Και ακόμα, λέει, δεν έχουν έρθει τα χειρότερα. Και αν δεν δράσουμε δεν θα επιβιώσουμε. Θα εξαφανιστούμε μαζί με άλλα είδη που εξαφανίζονται ήδη.
Το μήνυμα προς την κυβέρνηση είναι να ξεκουμπιστούν!
Δεν φταίει ο Σκοτ Μόρισσον, φταίει το σύστημα. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, λέει ο πυροσβέστης, γνωρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η κλιματική αλλαγή είναι όλα απότοκα του ίδιου βάρβαρου συστήματος. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται για μας, αλλά για να εξυπηρετήσει κάποιες μεγάλες εταιρείες. Όταν αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την ιδιωτικοποίηση, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να κάνει κάτι
Από τον Αύγουστο δουλεύουμε υπερωρίες. Και πρώτη φορά δεν ακολουθούμε κάποιο σχέδιο, κινούμαστε σπασμωδικά. Και μόλις μπήκαμε στο καλοκαίρι. Και πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο
Μας σκοτώνουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ απειλεί να χτυπήσει, μεταξύ αλλων στόχων, και πολιτιστικα μνημεία στο Ιράν! Ο κλασικός φθόνος όποιου δεν έχει ιστορια εναντιον όποιου έχει και ιστορία και πολιτισμό!
Σχολιο.- Τι περιμένει κανείς από έναν αγράμματο επαρμένο κατσαπλιά φασίστα αχυράνθρωπο βιομηχανιών όπλων και εταιρειών πετρελαίου;
Σχολιο.- Παλαιώθεν....'μω το Χριστόφορο Κολόμβο και την περιεργιά του...που τον έβγαλε στην Αμερική...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ύψωσε το κόκκινο λάβαρο του πολέμου
04/01/2020
Ένα στιγμιότυπο από βίντεο σε λογαριασμό στο Twitter προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ως προς την πιθανότητα κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Στο βίντεο φαίνεται να κυματίζει, για πρώτη φορά στην ιστορία, κόκκινη σημαία στο τζαμί του Jamkaran, στο Ιράν.
Το συγκεκριμένο τζαμί θεωρείται ο ιερότερος χώρος των Σιιτών Μουσουλμάνων. Το κόκκινο λάβαρο σημαίνει την έναρξη “άγριων μαχών“.
Με αυτόν τον τρόπο, το Ιράν δείχνει να “σαλπίζει” την έναρξη σκληρού πολέμου.
Το τζαμί βρίσκεται στην περιοχή Qom.
Το στιγμιότυπο έχει έρθει στη δημοσιότητα από ιστότοπους και ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στους σιίτες Μουσουλμάνους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το ''Death to America'' που φώναζαν οι Ιρανοί θρηνώντας τον Σολεϊμανί χάλασε ορισμένους, το ότι οι ΗΠΑ σκορπούν θάνατο σε όλο τον πλανήτη εδώ και 70 χρόνια δεν τους λέει κάτι...
#φαρισαϊοι_υποκριτές



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασσέμ Σολεϊμανί ο στρατηγός Θρύλος…
Το 90% των Ελλήνων είναι πολιτικά ηλίθιοι και το 90% πιστεύει ότι ανήκει στο 10% των μη ηλιθίων..Οταν πριν από δυο ημέρες περίπου βλέπαμε στα ΜΜΕ αντιδράσεις Ιρακινών σιιτων διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη κανένας μας δεν γνώριζε ποιος είναι ο στρατηγός Κασσέμ Σολεϊμανί. Αλλά και κανένας μας δεν γνώριζε την αιτία των βίαιων διαδήλωσαν γιατι πολύ απλά οι δημοσιογράφοι αποσιωπούσαν την αιτία αυτών…. που ήταν η κηδεία 25 φιλοϊρανών της πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αμερικανικών επιδρομών την περασμένη Κυριακή. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η δολοφονία του άγνωστου στην Ελλάδα μέχρι χθες στρατηγού Κασσέμ Σολεϊμανί.
Εδώ στην Ελλάδα μάθαμε τον ρόλο του όταν έπεσε μια βόμβα στο κεφάλι του, ε , αυτό αν μη τι άλλο, δείχνει το επίπεδο της ενημέρωσης που έχουμε στη χώρα η που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ στο Ελλαδιστάν….
Ο Κασσέμ Σολεϊμανί ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το όραμα της Μεγάλης Περσίας.. Είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε και πέτυχε τη συντριβή του ισλαμικού τζιχαντιστικού κράτους τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στην Συρία ,γιαυτο και ήταν αγαπητός και στους Σύριους. Ήταν όμως μισητός στον σουνιτη Ερντογαν στης ΗΠΑ για την ήττα που υπέστησαν στην Συρία στο Ισραήλ στο Κουβειτ και στην Σαουδική Αραβία.
Και για να γίνει η εξίσωση μίσους κατανοητή θα πρέπει να προσθέσουμε και το μίσος όλων των πολυεθνικών εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ιράκ.Η μόνη ερώτηση που εχω είναι που θα χτυπήσουν οι Ιρανοί και που θα φτάσει το πετρέλαιο.. ΓΚΕ ΓΚΕ;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση Βουλής Ιράκ: ο στρατός των ΗΠΑ να φύγει από το Ιράκ..
05/01/2020
Την Κυριακή το Κοινοβούλιο του Ιράκ αποφάσισε την απέλαση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα σε αντίδραση στην αμερικανική δολοφονία του Soleimani.
Οι βουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την ιρακινή κυβέρνηση να τερματίσει τη συμφωνία υπό την οποία η Ουάσινγκτον έστειλε δυνάμεις στο Ιράκ πριν από τέσσερα χρόνια για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ISIS.
Η πλειοψηφία περίπου 180 βουλευτών που ήταν παρόντες στο Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ του ψηφίσματος. Υποστηρίχθηκε από τους περισσότερους σιίτες μέλη του κοινοβουλίου, που κατέχουν την πλειοψηφία των εδρών. Πολλοί σουνίτες και Κούρδοι βουλευτές δεν εμφανίστηκαν προφανώς επειδή αντιτίθενται στην κατάργηση της συμφωνίας. Αντίθετα για μιά φορά από την εισβολή ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003 οι 2 μεγάλοι συνασπισμοί του ιρακινού κοινοβουλίου al-Fath κι Saeroun συμφώνησαν στην πρόταση σχεδίου νόμου για την απέλαση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.Κατ΄εκτίμηση περί τους 5200 Αμερικανούς στρατιώτες αφορά αυτή η απόφαση απόσυρσης από ιρακινό έδαφος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Sayed Nasrallah: αμερικάνικες βάσεις, φρεγάτες, στρατιώτες θα πληρώσουν. Δεν θ΄αγγίξουμε Αμερικανό πολίτη.Οι ΗΠΑ θα φύγουν έχουμε πολλούς καμικάζι γι αυτό.Kανείς στις ΗΠΑ δεν αξίζει όσο ο Qassem Soleimani. Το παπούτσι του Soleimani έχει μεγαλύτερη αξία από το κεφάλι του Trump.
05/01/2020
Ο ΓΓ του λιβανέζικου κόμματος του Λιβάνου της Hezbollah ο Sayed Nasrallah: Είμαστε μπροστά σ΄ένα έγκλημα ξεκάθαρο και φρικτό. Σ΄αντίδραση της δολοφονίας Soleimani και του Mohandes, πρέπει να δουλέψουμε για να φύγουν όλες οι αμερικανικές δυνάμεις από την περιοχή.
Ποιά θα ήταν η δίκαιη τιμωρία; Η τιμωρία είναι φανερή. Οι αμερικάνικες βάσεις , οι φρεγάτες και ο στρατός των ΗΠΑ, κάθε Αμερικανός στρατιώτης θα πληρώσει το τίμημα. Όλες οι αμερικάνικες βάσεις όλα τα πλοία των ΗΠΑ και όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες οφείλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή μας. Όταν οι Αμερικανοί θα εγκαταλείψουν την περιοχή η απελευθέρωση της al-Quds θα είναι πιο εύκολη. Βεβαίως όταν εγώ λέω Αμερικανοί δεν μιλώ καθόλου για Αμερικανούς πολίτες.Δεν πρέπει καθόλου ν΄αγγίξουμε τους Αμερικανούς πολίτες. Οι USΑ θα φύγουν ταπεινωμένοι από την περιοχή μας και οι «καμικάζι » είναι πολύ πιο πολυάριθμοι απ΄ότι στο παρελθόν για να πραγματοποιηθεί αυτό.Όλες οι αμερικάνικες βάσεις όλα τα πλοία των ΗΠΑ και όλοι οι Αμερικανοί στρατιώτες οφείλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή μας.
Πρέπει σε όλη την περιοχή, μέσα στον Άξονα της Αντίστασης να εργαστούμε για να εκτελέσουμε αυτή τη δίκαιη τιμωρία.
Ο Qaasem soleimani δεν είναι μόνο μια ιρανική υπόθεση ο Qassem Soleimani είναι μια υπόθεση που αφορά όλον τον άξονα της Αντίστασης. Ο καθένας αυτού του άξονα που θα ήθελε να εκτελέσει αυτή τη δίκαιη τιμωρία είναι ελεύθερος στην επιλογή του. Αλλά το Ιράν δε ζητά τίποτα από κανέναν.
Το λιγότερο είναι να κάνουμε να φύγουν οι ΗΠΑ από το Ιράκ.
Αν η απόσυρση των ΗΠΑ από Ιράκ δεν περάσει στο Ιρακινό Κοινοβούλιο αυτοί είναι οι Ιρακινοί που θα το κάνουν.
To Iσραήλ έβλεπε στο Soleimani τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο που απειλεί την ‘ύπαρξη και την οντότητά του. Δεν τολμούσε να τον σκοτώσει κι ανέτρεξε στις ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία πλήρως ευθυγραμμισμένη με ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στο ιρανικό. Ο Ερντογάν επανέλαβε στο Ροχανί ό,τι κι ο Τραμπ του σύστησε αποκλιμάκωση.
05/01/2020
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του Χασάν Ροχανί  του Ιράν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία. Το TRT αναφέρει πως ο Ερντογάν προέτρεψε ν΄αποφύγει κλιμάκωση εντάσεων με ΗΠΑ,πρόσφερε τα oφειλόμενα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Soleimani ανάλογα με τον επίσημο βαθμό του και δεν χρησιμοποίησε τον όρο ”μάρτυρας” ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος στο TRT.
Που σημαίνει ο Ερντογάν ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις πρώτες αντιδράσεις Τραμπ μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού όταν κάλεσε το Ιράν σ΄αποκλιμάκωση συστήνει στο Ροχανί  αυτοσυγκράτηση κι αποκλιμάκωση.Ταύτιση απόψεων Τουρκίας-ΗΠΑ, μια γροθιά το ΝΑΤΟ έναντι του Ιράν..
Επίσης ο Ερντογάν δεν αναφέρει τον Soleimani ως ”μάρτυρα” ως όφειλε με βάση το ισλαμικό τυπικό που σημαίνει ότι υποβαθμίζει το θάνατό του ….
Τις τελευταίες ώρες οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κατά κόρον το τουρκικό εναέριο για να μεταφέρουν με αλλεπάλληλες πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών τους στρατό στο κατεχόμενο Ιράκ για να καταστείλουν ενδεχόμενη εξέγερση εναντίον τους. Αναλυτές θεωρούν πως η Τουρκία θα διαδραματίσει ρόλο κλειδί υπέρ ΝΑΤΟ/ΗΠΑ σ΄ενδεχόμενο πόλεμο κατά Ιράν γι αυτό και οι ΗΠΑ εθελοτυφλούν στην επιχειρούμενη αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη κατά LNA. Xθες σκοτώθηκε 1 Τούρκος αξιωματικός στο αεροδρόμιο του Μitiga στην Τρίπολη και τραυματίστηκαν 3 άλλοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του LNA που χτύπησαν αεροσκάφος hangar στη χρήση 2 τουρκικών Bayraktar TB2 του GNA κι αποθήκη καυσίμων τ΄αεροδρομίου.
Τώρα τ΄ανταλλάγματα ΗΠΑ προς Τουρκίας που αναβαθμίζει εκ νέου το ρόλο της λόγω εξελίξεων μπορεί να είναι και πέραν του λιβυκού κι αυτό αφορά τα ελληνοτουρκικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: θα χτυπήσουμε 52 θέσεις του Ιράν…/Οι ΗΠΑ ήδη κήρυξαν τον πόλεμο στο Ιράν αφού σκότωσαν το νο2 σύμβολό του..Οι αρμάδες των αεροπλανοφόρων ΗΠΑ USS Bataan (LDH-5) κι USS Harry STruman (CVN-75) κατευθύνονται προς ιρανικές ακτές… Γιατί δεν θα είναι πόλεμος της ''χριστιανικής Δύσης'' κατά ''φονταμενταλιστικού Ιράν''….
05/01/2020
Η ναυτική αρμάδα του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου USS Bataan (LDH-5) με την 26η Πεζοναυτική εκστρατευτική Μονάδα που μεταφέρει F-35s και σχεδόν 2.000 πεζοναύτες, είναι εν πλω προς τις ιρανικές ακτές όπου θα ενωθεί με την αρμάδα του αεροπλανοφόρου USS Harry STruman (CVN-75) που είναι ήδη στην ζώνη.
Είναι αναμφίβολο, ας μην υπάρχουν αυταπάτες ότι οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο κατά του Ιράν αφού δολοφόνησαν άνανδρα με τρομοκρατικό χτύπημα εκτός μάχης το νο 2 μετά τον Αγιατολλάχ Χαμεινί του Ιράν καθώς ο Σουλειμανί ήταν σύμβολο όχι μόνο για το Ιράν αλλά με τεράστια απήχηση όχι μόνο στη Μ Ανατολή. Άλλωστε το ΥΠΕΞ ΗΠΑ σήμερα τον καθιστά υπεύθυνο για θάνατο 600 και πλέον Αμερικανών στο Ιράκ. Αν το πέτυχε αυτό ο Ιρανός στρατηγός κατά κατοχικών στρατευμάτων στο κατακτημένο Ιράκ μετά από τον πόλεμο Κόλπου τότε πρόκειται όντως για ήρωα Αντίστασης ολκής. Μόνοι τους οι Αμερικανοί τον καθιστούν σύμβολο της Παγκόσμιας Αντίστασης κατά του ιμπεριαλισμού τους….
Δεν θα είναι ένας πόλεμος όπως τον θέλει το Πεντάγωνο. Δεν θα ορίσει αυτό τα στρατόπεδα. Δεν είναι πόλεμος χριστιανικής Δύσης κατά φονταμενταλιστικού Ιράν.Γιατί οι φιλο-ιρανικές δυνάμεις πολέμησαν το φασιστικό ισλάμ (Daesh, Al Nusra κ.α) σε όλα τα μέτωπα Ιράκ, Συρίας,Υεμένης, γιατί η Δύση είναι απο-χριστιανοποιημένη και επιπλέον γιατί είναι όρος οξύμωρος το η χριστιανική Δύση όταν ο πυρήνας της ”χριστιανικής Δύσης” είναι το Ισραήλ που δια των θεοκρατικών του προδιαγραφών, εσχατολογικά έχει το πλέον ενάντια στο Χριστό χαρακτήρα κάτι που αποσιωπείται συστηματικά από τους εγχώριους συντηρητικούς αγκιτάτορες της συμμαχίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.. Το ”πολιτικά ορθό” ούτε σε αυτή την περίπτωση ευσταθεί…
Θα είναι ένας πόλεμος της Παγκόσμιας Αντίστασης ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής,έθνους κατά του αμερικάνικου πολεμοχαρούς σκοταδιστικού ιμπεριαλισμού που έχει υποδουλώσει ως και τους Συμμάχους του….Και το Ιράν είναι με τον άξονα της Αντίστασης…..
Ο Τραμπ στο twitter του πριν λίγο αναφέρει την πρώτη φάση του πολέμου κατά Ιράν:
”Αφήστε αυτό να χρησιμεύσει ως ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι εάν το Ιράν χτυπήσει οποιονδήποτε Αμερικανό ή αμερικανικό ενεργητικό, έχουμε στοχεύσει 52 ιρανικές θέσεις (που αντιπροσωπεύουν τους 52 Αμερικάνους ομήρους που πάρθηκαν από το Ιράν πριν πολλά χρόνια), κάποιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και σημαντικές για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό και οι στόχοι αυτοί και το Ιράν το ίδιο θα χτυπηθούν πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν περισσότερες απειλές!”
”Το USS Bataan (LHD-5) πολεμικό πλοίο αμφίβιας επίθεσης με εκατοντάδες πεζοναύτες καθώς και 44 αεροσκάφη από USMC‘s VMM-365 και VMA-542 συμπεριλαμβάνοντας 8 AV-8B(R) και μαχητικά κατευθύνεται στον Περσικό για να πάρει μέρος σε μια πιθανή επιχείρηση κατά των IRGC” επιβεβαιώνει τώρα ο Babak Taghvaee, ειδικός αναλυτής θεμάτων άμυνας και συνεργάτης του BBC Persia..
To Iράν ταυτοποίησε 35 στόχους ζωτικής σημασίας των ΗΠΑ στο βεληνεκές των πυραύλων του στην περιοχή της Μ Ανατολής αλλά και σεTel Aviv.
«Θα εκδικηθούμε για το Soleimani,και το Ιράν ταυτοποίησε 35 αμερικανικές θέσεις ζωτικής σημασίας στην περιοχή αλλά και στο Tel Aviv, ως όντως μελλοντικούς στόχους» δήλωσε στο πρακτορείο Tasnim ο Ghulam Ali Abu Hamza, διοικητής των IRGC στην επαρχία Kerman στην ομώνυμη πόλη γεννήθηκε ο Σουλεϊμάνι.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Η μια μετά την άλλη πλήττονται με πυραυλικές επιθέσεις στόχοι αμερικάνικοι στο Ιράκ. Mε πυραύλους χτυπήθηκαν μια σειρά από βάσεις και θέσεις ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
04/01/2020
Η μια μετά την άλλη πλήττονται με πυραυλικές επιθέσεις στόχοι αμερικάνικοι στο Ιράκ. Mε πυραύλους χτυπήθηκαν μια σειρά από βάσεις κι η Πράσινη Ζώνη με Πρεσβεία ΗΠΑ.
Ο ανταποκριτής του Al-Mayadeen στη Βαγδάτη αναφέρει πριν λίγο βράδυ Σαββάτου ότι 3 πύραυλοι έπεσαν κοντά στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Balad, νότια του Salah al-Din
στο Ιράκ. 4 πυραύλους Katyusha έπεσαν στην Αεροπορική Βάση Balad, η οποία φιλοξενεί σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις στο στο Ιράκ 40χλμ από Βαγδάτη χωρίς απώλειες αναφέρει τώρα άλλη πηγή.
Μια νέα έκρηξη συγκλονίζει την ιρακινή πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη στην Πράσινη Ζώνη κοντά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.. 5 τραυματίες από ρουκέτα πλησίον της Πράσινης Ζώνης και 3 Iρακινοί στρατιωτικό προσωπικό στην επίθεση στην βάση Balad Βόρεια της Βαγδάτης αναφέρει ο στρατός.
2 ρουκέτες προσγειώθηκαν εντός της Πράσινης Ζώνης, στη γειτονιά Al-Jadiriya στη Βαγδάτη..
Η ταξιαρχία Kata’ib ζήτησε από τους άνδρες αρχών ασφαλείας του Ιράκ να παραμείνουν τουλάχιστον 1000 μ. μακριά από τις βάσεις των ΗΠΑ από αύριο το βράδυ.
Συνεχής αντιπαράθεση όμως χθες. Μια πηγή ασφάλειας για την Al-Hurra αναφέρει ότι πύραυλοι αεροπορικής επιδρομής στόχευσαν ένα στρατόπεδο της PMU στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.
Πυραυλική επίθεση σε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Nineveh στο Β Ιράκ.
Έκρηξη από πυραυλική επίθεση στο στρατόπεδο Al-Kindi βόρεια της Μοσούλης.
6 ρουκέτες πέφτουν στο πρώην προεδρικό συγκρότημα παλατιών στην πόλη της Βαγδάτης που στεγάζει τις αμερικανικές δυνάμεις σύμφωνα με AlMayadeenNews .
Zarif μέσω Twitter: Το τέλος της κακόβουλης παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δυτική Ασία έχει αρχίσει. Συνολικά ως τώρα χτυπήθηκαν 5 στόχοι τουλάχιστον από τους PMU..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ O Trump σ' Ευαγγελική Εκκλησία γιόρτασε τη δολοφονία του Soleimani. Σε θρησκευτική μέθη, σ΄έκσταση παραληρεί ενώ οι ομοϊδεάτες του τον αγγίζουν ως άγιο..
04/01/2020
Oι Προτεστάντες χριστιανοί Ευαγγελικής Εκκλησίας – Megachurch– εορτάζουν φονταμενταλιστικά με Τραμπ προεξάρχοντα με προσευχές σε κατάσταση θρησκευτικής μέθης, έκστασης φαινόμενο γνωστό σε σέκτες των Διαμαρτυρομένων τη δολοφονία ενός ανθρώπου…που γι αυτούς ήταν εχθρός όπως τον όρισαν…Ευχαριστούν το Θεό που δολοφόνησαν πραγματικά άνανδρα με τρομοκρατικό χτύπημα εκτός μάχης έναν στρατηγό.Έξω από κανόνες πολέμου…
Ο Trump είναι στο κέντρο έχει κλείσει τα μάτια και έχει βυθιστεί στη νιρβάνα των Αναγεννημένων κάποιοι των αγγίζουν χειρονομία που υποδηλώνει ότι τον θεωρούν ιερό πρόσωπο που εκπέμπει ευλογία.Άλλοι υψώνουν τα χέρια τους σε στάση ικεσίας… Αυτός ο άνθρωπος ο Πρόεδρος ΗΠΑ μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα θρησκευτικού ναρκισισμού, θρησκευτικά μεγαλομανής,αρχηγός σε ντελίριο μιας παραθρησκευτικής σέκτας χειρίζεται την τύχη της χώρας μας και κατά πολύ του κόσμου…Να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα..




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπουργός του Ιράν: Τρομοκράτης με κοστούμι ο Τραμπ
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 12:19
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις απειλές του τελευταίου να πλήξει «52 θέσεις» του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών τόπων, τονίζοντας ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου».
«Έχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) δίκαιο» με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (...) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Aπό την πλευρά του, ο ιρανικός στρατός αντέδρασε στην τελευταία πρόκληση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζοντας αμφιβολίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.
«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, αναφερόμενος στη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί.
Αλλά «αμφιβάλλω ότι έχουν το θάρρος», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter.
«Όπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να νικήσει το "Μεγάλο Ιρανικό Έθνος και Πολιτισμό"», έγραψε ο Τζαχρομί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Αστυνομικοί τραυμάτισαν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι φώναζε"Αλλάχ Ακμπάρ"
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 19:13
Ένας ισλαμοφασιστικοποιημένος άνδρας, που κυκλοφορούσε κρατώντας μαχαίρι σε δρόμο της πόλης Μετς, στη βορειοανατολική Γαλλία, τραυματίστηκε από αστυνομικούς στους οποίους φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» σήμερα.
Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο άνδρας αυτός τραυματίστηκε, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν «απειλή» όταν έφτασαν στο σημείο και χρειάστηκε να κάνουν χρήση των όπλων τους για να τον εξουδετερώσουν, πυροβολώντας τον στα πόδια.
Ο δράστης είναι 31 ετών και ήταν γνωστός στις αρχές επειδή είχε ισλαμοφασιστικοποιηθεί και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εξήγησε ο εισαγγελέας της Μετς, Κριστιάν Μερκουρί. Η τοπική εισαγγελία συνεργάζεται για την υπόθεση αυτή με την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, πρόσθεσε.
Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τα αντίποινα της Τεχεράνης μπορεί να περιλάβουν τη Χάιφα και ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις"
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 19:07
Ο πρώην επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι η πόλη Χάιφα του Ισραήλ και ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελέσουν στόχο των αντιποίνων της Τεχεράνης για τον φόνο του στρατιωτικού διοικητή της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Η εκδίκηση του Ιράν απέναντι στην Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί θα είναι σκληρή… Η Χάιφα και τα ισραηλινά στρατιωτικά κέντρα θα συμπεριληφθούν στα αντίποινα», είπε ο Μοχσέν Ρεζαεΐ, σε μια ομιλία του προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη για να θρηνήσει τον Σουλεϊμανί. Η ομιλία αυτή μεταδόθηκε από την τηλεόραση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Ο δυτικος κατοχικος αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έγιναν επιθέσεις εναντίον δύο βάσεων
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 04:56
Εκπρόσωπος του δυτικου κατοχικου αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ο οποίος εχει κανει κατοχη στο Ιρακ τα τελευταία χρόνια  επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι έγιναν δύο επιθέσεις εναντίον βάσεων στο Ιράκ στις οποίες σταθμεύουν δυνάμεις του χθες Σάββατο, χωρίς να υπάρξουν θύματα στις τάξεις του.
«Τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με ρουκέτες κοντά σε ιρακινές βάσεις που φιλοξενούν στρατεύματα του συνασπισμού στη Βαγδάτη και στην Μπαλάντ», οι οποίες αύξησαν σε «συνολικά 13 τις επιθέσεις» που έχουν γίνει «τους τελευταίες δύο μήνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συνασπισμού, ο συνταγματάρχης Μάιλς Μπ. Κάγκινς, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: «Αλαζόνας κλόουν» ο Πομπέο
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 04:08
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ αναφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, αποκαλώντας τον «αλαζόνα κλόουν», αναφερόμενος στο σχόλιό του ότι οι Ιρακινοί «χόρευαν» από χαρά μετά την εξόντωση του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Ο Πομπέο μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων, στο οποίο εικονίζονται καμια 30ρια Ιρακινοί χαφιεδες των αμερικανων σ’ έναν δρόμο. Συνόδευσε το βίντεο αυτό με τη λεζάντα «Ιρακινοί — Ιρακινοί — χορεύουν στον δρόμο για την ελευθερία• ευγνώμονες που ο στρατηγός Σουλεϊμανί δεν υπάρχει πια».
«Πριν από 24 ώρες, ένας αλαζόνας κλόουν — μεταμφιεσμένος σε διπλωμάτη — υποστήριξε πως κόσμος χόρευε στους δρόμους του Ιράκ. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες υπερήφανοι Ιρακινοί αδελφοί μας και Ιρακινές αδελφές μας του απάντησαν απ’ άκρου σ’ άκρο της πατρίδας τους. Το τέλος της φθοροποιού παρουσίας των ΗΠΑ στη δυτική Ασία άρχισε», ήταν η αντίδραση του Ζαρίφ, μέσω του ίδιου ιστοτόπου.
Το δολοφονικο πλήγμα του αλητικου νεοναζιστικου αμερικανικού κατοχικου στρατού στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα της ναζιστικης αμερικανικης δολοφονιας τον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί — σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, το πτώμα του πρόκειται να μεταφερθεί στην ιρανική επικράτεια για την κηδεία του μέσα στην εβδομάδα — ανέβασε κατακόρυφα την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.