Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Δευτερα 6 Ιανουαριου 2020



200 να ναι οι ώρες σου και πολλές σου είναι άδωνι χρυσό μου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το πρωί, σε τηλεοράσεις και ραδιοφωνα είναι κυρίαρχο το θέμα πως δεν θα υπάρξει " συνέντευξη" και " φωτογραφία' του Τραμπ με τον Κούλη!
Οι ντουντουκες του "σκότους" υποβαθμίζουν το θέμα, το θεωρούν " πρακτικό"!
Οι ντουντουκες του " φωτός" το κάνουν σημαία και χρησιμοποιώντας σύγκριση αντίθεση (επαγγελματική διαστροφή, συγγνώμη...) υπενθυμίζουν τον ηγέτη Αλέξη που όλο φωτογραφίες ήταν με τον Τραμπ!
Δύο παρατηρησουλες:
- σίγουρα είναι μεγάλο χαστούκι. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τα έχουν δώσει ολα, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε βάση των ΗΠΑ αλλά δεν παίρνουν την παραμικρή δέσμευση.
- μέχρι τώρα είχαμε αυτούς τους " αριστερούς" που πανηγύριζαν για κάθε συμφορά που έβρισκε τον τόπο μετά τις εκλογές του Ιούλη! Τώρα πανηγυρίζουν γιατί ο " δικός μας" έχαιρε μεγαλύτερης εκτίμησης από τον ...Τραμπ σε σχέση με τον "άλλον". Από τον Τραμπ! Αυτό, θεωρείται τίτλος τιμής για έναν δικαιωματιστη ιμπεριαλιστη  " αριστερό"!
Ο διαγωνισμός εθελοδουλειας των δύο πυλώνων του συστήματος δεν προμηνύει καμία θετική εξέλιξη. Θα σκύψουν ακόμη περισσότερο φέρνοντας ακόμη πιο κοντά εφιαλτικά σενάρια.
Κάθε κίνηση συγκέντρωσης δυνάμεων απέναντι σε αυτά τα σενάρια... Τώρα πρέπει να γίνει!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Λίβανο Συρία Ιράν(κ) και Υεμένη
Την Αυτοκρατορία ο τάφος περιμένει"
Μετά τη σημερινή επίσκεψη μητσοτάκη στην ουάσινγκτον, υπάρχει άραγε ακόμα κανείς που να αμφιβάλλει;

«Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης ηταν ο τελευταιος ηγετης της Δυσης που επισκευθηκε τη Σοβιετικη Ενωση στα τελη Ιουλη του 1991. Λιγες μερες μετα η Σοβιετικη Ενωση διαλυθηκε.»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Εντωμεταξύ στο Ιράν κανείς δε μπορεί να πει «Κυριάκος» και ο λόγος είναι υπέροχος
Το μικρό όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα αρκετά πολύχρωμο νόημα στα φαρσί
Μία μέχρι τώρα αθέατη όψη των Ελληνοπερσικών σχέσεων εν έτει 2019 αποκαλύφθηκε αυτες τις μέρες από χρήστες των social media, όπως αποκαλύπτει το greekreporter. Μη φοβάστε, το Ιράν δεν αποφάσισε ξαφνικά να ξαναπροσπαθήσει την τύχη του στους Περσικούς πολέμους ή να πάρει εκδίκηση για τις εκστρατείες του Αλέξανδρου του Μακεδόνα – έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό ζήτημα σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το όνομά του.
Όπως τονίζει η αγγλόφωνη ελληνική ιστοσελίδα, ο Μητσοτάκης έχει γίνει πολύ γνωστός ανά τον κόσμο μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ και έγινε ακόμη πιο γνωστός στο Ιράν μετά το πρόσφατο show με το ιρανικής σημαίας πλοίο Adrian Darya 1. Μιλάμε για το πλοίο που οποίο πρόσφατα και από τη γειτονιά μας προκαλώντας έναν διπλωματικό χαμό σχετικά με το αν θα κάνει στάση στην Καλαμάτα – όχι πάντως με σκοπό να φορτώσει μεσσηνιακό stuff, παρότι πρόκειται κυριολεκτικά για το βαπόρι απ’την Περσία.
Όπως σημείωσαν όμως άτομα που μιλούν και την αγγλική γλώσσα και την φαρσί, πολλά ιρανικά ΜΜΕ απέφευγαν να πουν το μικρό όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον έλεγαν μόνο με το επώνυμο. Ο λόγος είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα διάσταση των φαρσί – πιο συγκεκριμένα, το Κυριάκος περιέχει όχι μία, αλλά δύο βρισιές: Κυρ ή Κιρ είναι το πέος και κος είναι το αιδοίο, ενώ το μεσαίο “ια” ή “για” είναι το “ή”.
Με λίγα λόγια, αν κάποιος που μιλά φαρσί διάβαζε το ονοματεπώνυμο “Κυριάκος Μητσοτάκης” θα ήταν σαν να διαβάζει “πέος ή αιδοίο Μητσοτάκης“, κάτι όχι ιδιαίτερα κολακευτικό. Κάποια αγγλόφωνα ιρανικά μέσα (1, 2)  αναφέρουν κανονικά (στο γραπτό λόγο βέβαια) το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε αν οι παρουσιαστές των εκπομπών το λένε δυνατά χωρίς να γελάσουν έστω και λίγο.
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως αν το αντίστοιχο αυτού του βίντεο στο Ιράν περιστρέφεται ας πούμε γύρω από τη λέξη ΚΥΡΙΑΚΟΣ
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KvfXv6rYZpk&feature=emb_logo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ αρνείται να κάνει κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό μας επειδή ο τελευταίος  αντιτάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πολλα γελια και σφαλιαρες στα αναρχικα χαφιεδοτσουτσεκια του Σορος!!!
Ανακοίνωση της Αναρχικής Συλλογικότητας Anarchist Era Collective της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί
Για τη δολοφονία του Ιρανού κρατικού τρομοκράτη Κασέμ Σολεϊμανί
Ο Κασέμ Σολεϊμανί έχει επί μακρόν βασανίσει τον λαό και συγχαίρουμε τους επιζήσαντες των εγκλημάτων του στη Μέση Ανατολή, ειδικά στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη. Κι ενώ χαιρόμαστε για τον θάνατο αυτού του εγκληματία πολέμου, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην πιθανότητα ενός κρατικού πολέμου (μεταξύ της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και της κρατικής τρομοκρατίας του Ιράν).
https://www.provo.gr/gia-ti-dolofonia-tou-iranou-kratikou-tromokrati-kasem-soleimani/?fbclid=IwAR2fGuJL5TsC6aE8DS74isMedsN3Prb_OFP5M0kFsF1pmw3zXx233PPZA7Y
σχολιο.- Λεκανατζουδες της κακιάς ώρας.
Σχολιο.- Πιάσαν δουλειά οι σφουγγαρίστρες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντι να στειλουν βοηθεια στην Αυστραλια να σωσουν ζωες ανθρωπων και ζωων, στελνουν στρατευματα στο Ιρακ να σκοτωσουν. Αυτος είναι ο συγχρονος καπιταλισμος, ο συγχρονος αμερικανικος ναζοσμος, η νεα δυτικη νεοαποικιοκρατια…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φωτογραφίες από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία δεν παράγουν πολιτική σκέψη για την ΕΔΩ κόλαση των παιδιών μας, την εξαθλίωση ,τους αυτόχειρες ....
Ζήτω η Ελλάδα των μνημονίων των δουλεμπόρων των ΜΚΟ....

 Το 2016 η Εurostat μιλούσε για 467000 υποσιτισμένα παιδιά στην Ελλάδα. Τι έχουν απογίνει αυτά τα παιδιά; Έφαγαν; Μήπως αυξήθηκε ο αριθμός τους; Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες τους;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία τους;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών των ανέργων;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών των αστέγων;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες των παιδιών εκείνων των απελπισμένων γονιών που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, επειδή δεν μπορούσαν να τους αγοράσουν φαγητό;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες παιδιών που τα παρέδωσαν ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ οι γονείς τους σε διάφορα ιδρύματα, επειδή δεν μπορούσαν να τους αγοράσουν ούτε γάλα;
Γιατί δεν δημοσιεύονται φωτογραφίες παιδιών που ζουν χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους;
Γιατί δεν μιλάει κανένας πια για το γερμανικό νόμισμα “ευρώ” που καταστρέφει τον ελληνικό λαό για να πλουτίζει το γερμανικό κράτος;
Γιατί δεν μιλάει κανένας για το γερμανικό νόμισμα “ευρώ” που αυξάνει το παράνομο χρέος και πληρώνει τους τόκους του ο ελληνικός λαός;
Δεν μιλάει κανένας – ούτε τα ΜΜΕ ούτε τα μπλογκς ούτε τα κοινοβουλευτικά κόμματα ούτε οι εξωκοινοβουλευτικοί Αστέρες της Αριστεράς, του Κέντρου και της Δεξιάς. Όλοι αυτοί αυτοί ασχολούνται με άλλα, πιο σοβαρά ζητήματα!
Γιατί δεν μιλάει κανένας για τίποτα;
Πολλές οι ερωτήσεις, καμμιά απάντηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τους μακροχρονια ανεργους μερισμα δεν δοθηκε, αλλα η ΜΚΟ «Μεταδραση» για τους οικονομικους λαθρομεταναστες αρπαξε 4,3 εκατομμυριακια από τον κρατικο προυπολογισμο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη στιγμή που ένας άνθρωπος λέει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει 52 έτοιμους στοχους να χτυπήσει σε περίπτωση που το Ιράν απαντήσει, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται μνημεία του Ιρανικού Πολιτισμού και κατ΄επέκταση της Ανθρωπότητας,καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά πόσο πολύ μισούν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων οι ιμπεριαλιστές businessmen τύπου Τράμπ.Δεν θέλω να επικαλεστώ τη φράση του Oscar Wilde για τις ΗΠΑ,διότι θα αδικήσω αξιόλογους ανθρωπους που ζουν στις ΗΠΑ ,36 εκατομμύρια φτωχούς,εκατομμύρια αστέγους,την ιστορία του εργατικού κινήματος και επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την ανθρωπότητα θετικά[ας μην αναφερθώ στην αρνητική χρήση της επιστήμης].
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν διάφοροι ηλίθιοι είναι ότι δεν μισούμε γενικά τις ΗΠΑ,αλλά τον ακραίο καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό τους που απλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Σχολιο.- Δεν είναι ο Τραμπ, είναι ο Αμερικανικός Ιμπεριαλισμός. Ο χυδαιοτερος και ο ποιο επικίνδυνος για το ανθρώπινο είδος και τον πλανήτη. Είναι το Έθνος-τραβεστί



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν παραξενεύομαι που η συριζαΪκή περιφέρεια κουνάει το δάχτυλο στο Ιράν.Όταν πουλούσε όπλα στη Σαουδική Αραβία ο Καμμένος ήταν Παρασκευή και ο Ζαχαριάδης έλεγε ότι και όπλα να πουλήσουμε δεν θα πεθάνουν από εμάς τα παιδιά της Υεμένης.Να θυμηθούμε τι έκαναν με την Ουκρανία;;να θυμηθούμε τι έχουν κάνει με τη Συρία;;να θυμηθούμε τι έλεγαν στη Λιβύη;;-ΝΔ και Σύριζα υπηρετούν το σχέδιο του Πενταγώνου της Νέας Μέσης Ανατολής.
Κουνούν το δάχτυλο αυτοί που επέτρεψαν ως κυβέρνηση τη συνέχιση της εκποίησης και έχουν βάλει όλα τα Μνημεία στο Υπερταμείο.Ολόκληρη τη χώρα υποθήκη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πριν λίγο καιρό είπε ότι η χώρα μας αν αναβαθμίσει τη ΔΕΗ βάζοντας σύγχρονα φίλτρα και γίνει ένα στοχευμένο σχέδιο ενεργειακής αυτάρκειας και εξοικονόμησης δεν χρειάζεται να αναγκάζεται να καίει βουνά για να βάζει ανεμογεννήτριες που υπολειτουργούν και δεν καλύπτουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.Απλώς ο άνθρωπος τόνισε ότι επειδή η αγορά της ενέργειας έχει ''απελευθερωθεί''και υπάρχουν πολλοί παίκτες, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου προσπαθούν να μεγαλώσουν την πίτα και θέλουν να κάνουν τον λαό ενεργειακά ζητιάνο και τη χώρα ενεργειακά φτωχή μεγαλώνοντας την πίτα για εταιρείες και συγκεκριμένους παίκτες.Έπρεπε κιόλας να ψωνίσουμε ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία, στην οποία σχεδιάζονται οι περισσότερες εξ΄αυτών και κατασκευάζονται ύστερα στην Κίνα.
Τότε έπεσαν όλες οι ΜΚΟ της ψευτοαντισυστημικής εκδοχής της οικολογίας να τον φάνε.Αν δει κανείς πώς κινούνται οι επαγγελματίες των ΑΠΕ[η οποία είναι μια μπίζνα των εταιρειών ορυκτών καυσιμών]θα καταλάβει ότι τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα είναι αληθή και όχι αληθοφανή όπως διατείνονται ορισμένοι της ''οικολογίας και της προόδου''σαν τον Πέτρο Κόκκαλη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μας σκοτώνουν", λέει ο πυροσβέστης από την Αυστραλία
Ενας πυροσβέστης συμμετέχει στις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο σύστημα αυτό που έχει δημιουργήσει την πύρινη τραγωδία που κατατρώει ανθρώπους, ζώα και δάση στην Αυστραλία. Δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. 3,7 εκατομμύρια εκτάρια καίγονται, 750 σπίτια ήδη έχουν λιώσει.
Μας σκοτώνουν, λέει.
Όλη αυτή η διαφθορά, τα χρήματα κάτω από το τραπέζι, μας σκοτώνουν. Και το συνδέει με το ότι παλιότερα οι γονείς του μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το να έχουν ένα σπίτι. Όχι πια. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τις φωτιές που καίνε όλους αυτούς τους μήνες. Όλες αυτές οι πολιτικές που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να μπορούν να έχουν πλέον ένα σπίτι, σκοτώνουν την άγρια ζωή, τις κοινότητες. Και ακόμα, λέει, δεν έχουν έρθει τα χειρότερα. Και αν δεν δράσουμε δεν θα επιβιώσουμε. Θα εξαφανιστούμε μαζί με άλλα είδη που εξαφανίζονται ήδη.
Δεν φταίει ο Σκοτ Μόρισσον, φταίει το σύστημα. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, λέει ο πυροσβέστης, γνωρίζοντας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η κλιματική αλλαγή είναι όλα απότοκα του ίδιου βάρβαρου συστήματος. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται για μας, αλλά για να εξυπηρετήσει κάποιες μεγάλες εταιρείες. Όταν αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την ιδιωτικοποίηση, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να κάνει κάτι.
Από τον Αύγουστο δουλεύουμε υπερωρίες. Και πρώτη φορά δεν ακολουθούμε κάποιο σχέδιο, κινούμαστε σπασμωδικά. Και μόλις μπήκαμε στο καλοκαίρι. Και πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο
Ένας πυροσβέστης συμμετέχει στις διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στο σύστημα αυτό που έχει δημιουργήσει την πύρινη τραγωδία που κατατρώει ανθρώπο....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γλεντοκόπι στην Ιντλίμπ από πρωτοπαλίκαρα του FSA για το θάνατο του Qassem Souleimani.Αυτοί που κρατούν την σημαία της Γαλλικής Αποικιοκρατίας[προτού η Συρία απελευθερωθεί από τη γαλλική αποικιοκρατία]πανηγυρίζουν για το θάνατο ΣουλεΪμάνι.Τους θέλετε στην Ελλάδα τέτοιους ανθρώπους;;;;-αποκεφαλιστές ήταν και έδρασαν ενάντια στη χώρα τους,σαν κάποιους Σύριους που ζουν στην Ελλάδα και δηλώνουν Ελευθεριακοί,αλλά κουνούσαν σημαιάκια του FSA και πήγαιναν στις πρεσβείες να πάρουν το μισθό τους.
Φαντάζομαι ότι ο Ζόζεφ Νταχερ θα έφαγε ένα cheesecake στην Ελβέτια να το γιορτάσει
Σχολιο.- Πηγε και ο Ανδρουλιδακης εκει?
Σχολιο.- Οχι ρε.Ελβετία θα πάει,να πιει ένα λικέρ με τον Ζόζεφ Νταχερ
Ο Γαβριηλιδης θα γραψει νέο πόνημα:''Το αδιέξοδο του νεκρόφιλου αριστερού πατριωτισμού:από το Ρίτσο στον θεοκρατισμό του Σουλεϊμάνι''
Σχολιο.- O Aκης Γαβριηλιδης εχει βγάλει την Αμερικανικη σημαια με την φωτογραφια του Τραμπ και υμνει τον νεο διεθνισμό
Σχολιο.- Kαλα τον Χαντκε τον μισει ολη η Νατοϊκη 'αριστερα' που καυλωνε με τους βομβαρδισμους της Γιουγκοσλαβιας
Σχολιο.- Την γραμμή που εξεθεσε ο αρχηγός Αλ6ς σήμερα Κυριακη στο Βήμα. Ο αποηλεκτρισμός = σοσιαλισμος
Σχολιο.- Μα πάει στο Βήμα ο Αλέτσης;;Ο μαρινακης δεν ειναι οχτρος;;
συμφέρει.ΔΕΗ στο σφυρί να φάνε όλοι.
Σχολιο.- εδώ αναπαραγεται η γραμμή (με αφορμή την Αυστραλία) στο πρωκτουμέντο. Έχουμε να φάμε οικολογία. Όποιος δεν υποστηρίζει ΑΠΕ είναι εθνικιστης αιμομίκτης, (ότι έλεγε για τον Ριτσο τέλος πάντων)
θα κλαψουν μανούλες. Θα πάει η κιλοβατωρα 10 σεντσια και θα κληρώνει στην εφορία δωρεάν κιλοβατώρες. Ο Σοιμπλε τα πε ξεκάθαρα. Και βλέπεις ότι το μοτερακι των συριζαίων έχει πάρει μπροστά. Μοιράζουν ενοχές αβερτα πακο.
Εν τω μεταξύ οι μισοί συριζαίοι (οι δικαιωματικης κοπής) την πέφτουν σε όποιον κράζει την δολοφονία του Σουλεϊμανί, μιλώντας για θεοκρατια ισλαμοφσισμό κι άλλα παρόμοια χαριτωμενα και προπαγανδιστικα .
Σχολιο.- Δεν μπορώ μωρέ.Αυτοί τα πάνε καλά με Τζερόνυμο και με την ΄''αυτοκέφαλη εκκλησία''της Ουκρανίας που μιλάει για δημοκρατικο καθεστώς του Κιέβου.Άσε τα παιδιά:΅είναι με τις ''πορτοκαλί επαναστάσεις''.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα και αυτός o Σουλειμανι ένα Καστοριάδη δεν διάβασε;δεν αγόρασε ποτέ το περιοδικό Βαβυλωνία ούτε διάβασε το site elaliberta? Σε ΈΝΑ pride δεν πήγε στο Τελ Αβίβ ούτε ποτέ του έκανε τον μπάρμαν στο Nosostros;μάθημα χειροτεχνίας δεν έκανε σε φερελπιδες νέους της Αλ. Νουσρα που κάποιοι εξ αυτών κάποτε κρατούσαν τη σημαία του FSA σε μπλοκ του City Plaza??γιατί ρε Σουλειμανι δεν θέλησες να μιμηθείς τον Τσίπρα;;;;ούτε έναν αγώνα NBA δεν είδες από κοντά. Τίποτα δεν έκανες στη ζωή του.Ίσως μετά θάνατον "εκδημοκρατιστεις". Δεν κοίταξες να γίνεις και εσύ υπάλληλος στη Βρυξελλα, να γίνεις οδοκαθαριστης σε κάποια βάση του ΝΑΤΟ σε ευρωπαϊκό έδαφος Ή να κουρεύεις σκυλάκια πεζοναυτών στη βάση της Σούδας. Βάρβαρε αιμοβόρε Ιρανε, απόγονε του Ξερξη και του Δαρειου. Σατραπη μάτσο άνδρα που δεν την βρίσκεις με κόκα στο κρεβάτι έχοντας στο πλευρό σου ανήλικα προσφυγοπουλα, όπως καλα αμειβομενοι δυτικοί τεχνοκρατες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πομπεο :Άσε Ιράν τους Πατριώτες του Ιράκ. - Σε ελεύθερη μετάφραση :Ασε κάτω τους Τσίπρες και τους Μητσοτάκηδες του Ιράκ. Άσε κάτω τους εξαγορασμενους του πολιτικού, στρατιωτικού, οικονομικού και μιντιακου κατεστημένου του Ιρακ από ΗΠΑ και Ισραήλ. Άσε το Ιράκ ανελευθερο δίχως εθνική και λαϊκή κυριαρχία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να πω ότι.οι Ισραηλινοί έχουν πολύ ευρηματικό μυαλό για να καταστρεψουν και να σκοτώσουν τους Παλαιστίνιους με πολλούς τρόπους ..εδώ πλυμηρισανε τις καλλιέργειες των Παλαιστινίων αγροτών με λύματα ...ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν ανοίξει φράγματα νερού και διοχετευόμενα λύματα προς παλαιστινιακές γεωργικές εκτάσεις στα ανατολικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Γεωργίας της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αδάμ Αλ Μπαζουσούν δήλωσε σε μια υπηρεσία του Anadolu ότι τα απόβλητα του Ισραήλ έχουν πλημμυρίσει γεωργικές εκτάσεις, γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις και μελισσοκομεία ανατολικά της συνοικίας Shejaiya στην πόλη της Γάζας.
Ο Αλ Μπαζουούνι πρόσθεσε ότι το άνοιγμα των φραγμάτων έχει καταστρέψει τις καλλιέργειες, κατέστρεψε τα μελισσοκομεία και οδήγησε σε διάβρωση του εδάφους και θάνατο αγελάδων και προβατοειδών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για τους αγρότες.
Σημείωσε ότι το Ισραήλ κάθε χρόνο σκοπίμως ανοίγει φράγματα και κανάλια για να κατακλύσουν γεωργικές εκτάσεις στη Γάζα χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
Σχολιο.- από το 1967 το κάνουν ...οι περισσότερες σιωνιστικές αποικίες τις χτίζουν στα βουνά για πολλούς λόγους ..ένας από αυτούς είναι για να πλημμυρίσουν τα παλαιστινιακά χωριά και χωράφια με λύματα.. έχουν πολλές φορές καταγγελθεί από διεθνείς οργανισμούς αλλά δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν ποτέ οι σιωναζι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότερη πραγματική δημοσιογραφία από τον Μπεν Νόρτον και τον Aaron Mate
Ο Μπεν Νόρτον εξηγεί πώς το Ιράν και ο κορυφαίος στρατηγός του Κασέμ Soleimani, ο οποίος μόλις σκοτώθηκε σε μια επίθεση drone των ΗΠΑ (μια εγκληματική πράξη πολέμου), ήταν οι κορυφαίες δυνάμεις που νίκησαν την ISIS. Εν τω μεταξύ, οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία υποστήριξαν την ISIS και την αλ – Καιντα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
2007: Η γιγαντιαία αυστραλιανή εταιρία BHP Billiton ανακοίνωσε ότι εντόπισε νέο τεράστιο κοίτασμα χρυσού στο ορυχείο της Olympic Dam στη Νότιο Αυστραλία.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην Αυστραλία και το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο.
Στο ίδιο ορυχείο υπάρχουν και τα μεγαλύτερα αποθέματα ουρανίου στον κόσμο.Η εταιρία αναμένεται να εξορύξει 7.738 τόνους χαλκού, χρυσού και ουρανίου από το συγκεκριμένο ορυχείο.
2010: Tην πρώτη επένδυση της σε έργο παραγωγής φυσικού αερίου μέσω της εξόρυξης γαιάνθρακα, ανακοίνωσε η γαλλική Total, καταβάλλοντας περίπου το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων για το 20% αυστραλιανής κοινοπραξίας.
Το έργο θα μετατρέψει το αέριο φλέβας άνθρακα από περιοχές του QueenIsland της Αυστραλίας σε φυσικό αέριο, σε ένα εργοστάσιο στην ανατολική ακτή της χώρας από το οποίο και θα πωλείται στις αγορές τις Ασίας.
2012: Μπορεί ο άνθρακας να είναι από η πιο ρυπογόνος πηγή ενέργειας και να είναι «εκτός μόδας», αυτό, όμως, δεν εμπόδισε σε τίποτα τη μεγάλη ινδική εταιρεία Adani Group να κάνει μια επένδυση δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορυχεία της Αυστραλίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Γκατάμ Αντάνι, είπε ότι ο όμιλος του θα κάνει εξόρυξη μεγάλων ποσοτήτων κάρβουνου, στην περιοχή Γκαλίλι του Κουίνσλαντ, τα οποία και θα εξάγει στην Ινδία. Όπως είπε, οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2016.
Στο ποσό των δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επενδυθούν συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες σε έργα υποδομής, όπως σιδηροδρομική γραμμή και αποβάθρα σε ακτή του Κουίνσλαντ απ' όπου θα γίνονται οι εξαγωγές.
2013: Κοιτάσματα πετρελαίου συνολικής αξίας 20 τρισ. δολαρίων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νότιας Αυστραλίας. Αυτό ανακοίνωσε στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο η εταιρεία Link Energy που έχει τα δικαιώματα και πραγματοποιεί εξορύξεις στην περιοχή από το 2008. Τα νέα κοιτάσματα βρέθηκαν γύρω από τη μικρή πόλη του Κούπερ Πίντι στη Νότια Αυστραλία, που είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που γίνεται εξόρυξη οπαλίου.
Τώρα μπορούν άνετα να κάνουν την δουλειά τους και εκεί που κάποτε ήταν είτε αρχέγονα δάση, είτε μικρές ιδιοκτησίες κτηνοτρόφων και γεωργών.
Θα πέσουν οι τιμές και εύκολα θα κάνει ντου μία εταιρεία κολοσσός αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
Και πού θα ζουν τα κοάλα, οι παπαγάλοι και τα καγκουρό; Στα ζωολογικά πάρκα...να προστατεύονται ως είδη προς εξαφάνιση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι παρανομοι και όχι μόνο επειδή ο Τραμπ είναι ο κακός της στιγμής.
Ήρθε η ώρα να απομυθοποίησουμε τις κοινές παρανοήσεις που κυκλοφορούν σχετικά με τον στρατηγό Qasem Soleimani, την αμερικανική κατοχή του Ιράκ και την 67 χρόνια επίθεση της Ουάσινγκτον κατά του Ιράν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι λερωνουν τον Soleimani ως τρομοκράτη. Οι Φιλελεύθεροι παραχώρησαν αμέσως το μισό έδαφος στις φρικτό ενέργειες του Τραμπ ξεκινώντας τις μεγαλοστομίες του Twitter με φράσεις όπως " Ναι, ο Soleimani ήταν κακός άνθρωπος αλλά..."
Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για ειδικούς και άλλους αναλυτές. Είναι για μέσο όρο ανθρώπους που δεν ακολουθούν τις ειδήσεις κάθε μέρα και δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα "Qasem Soleimani" μέχρι αυτή την εβδομάδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν ειναι υποκρισια ειναι ακροδεξιοι ..πχ ο φανατικός ευαγγελιστής πάστορας από το Τέξας, Τζον Χάγκε, ο οποίος χρηματοδοτεί δεκάδες ακροδεξιές ισραηλινές οργανώσεις...
αυτο νομιζω τα λεει ολα ...
υπαρχει στενή σχέση που διατηρούν τα φανατικά στοιχεία των λεγόμενων ''χριστιανών σιωνιστών''(οι Ευαγγελιστες) με τα στοιχεία της ισραηλινής άκρας δεξιάς και της παράλογης εμπλοκής ενός τμήματος της αμερικανικής κοινωνίας με τους φανατικούς που υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι ο αφανισμός του αραβικού στοιχείου από τη βιβλική «Γη της Επαγγελίας».....
το Ισραηλ για ολους αυτους ειναι το αναχωμα στον διαβολο ,το Ισλαμ

To απόγειο της υποκρισίας: Ο Τραμπ προσεύχεται με Ευαγγελιστές και υπό χειροκροτήματα ανακοινωνει τη δολοφονία του Σουλεϊμανί
4/1/2020
Η δολοφονία Σουλεϊμανί σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την επίθεση Ιρακινών διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, επιμένει ότι η δολοφονία του Σουλεϊμανί έγινε για να αποτραπεί ιρανική επίθεση και ότι η κυβέρνησή του δεν επιδιώκει ανάμειξη στο εσωτερικό του Ιράν.
Σε ένα βίντεο που μοιάζει σα να δημιουργήθηκε για να εξοργίσει τους Ιρανούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με ηγέτες της εκκλησίας των Ευαγγελιστών προσεύχονται για τον Χριστιανισμό και τη θέληση να κάνουν τις ΗΠΑ σπουδαίες, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί.
“Ευχόμαστε ότι το 2020 θα ξαναγεννηθεί ξανά. Ευχόμαστε ότι το Πνεύμα σου θα κινηθεί πάνω από το έθνος μας και προσευχόμαστε. Και ζητούμε την ευλογία του έθνους μας και του Πρόεδρού μας Ντόναλντ Τραμπ. Η χώρα μας χρειαζόταν έναν πολεμιστή της Ειρήνης και αυτό ακριβώς έχουμε. Σε ευχαριστούμε Κύριε γιατί είναι παθιασμένος για να σταματήσει τη δολοφονία αθώων παιδιών, για να πολεμήσει τη φτώχεια. Χρειάζεται ο δρομέας μας μία δεύτερη θητεία. Στείλε Κύριε τη Δύναμή σου σε αυτόν τον Πρόεδρο. Και κάνε Κύριε κάνε κάτι μέσω αυτού έτσι ώστε όλοι να μείνουν έκπληκτοι από το πόσο Σπουδαία είναι η Αμερική επειδή ο Θεός είναι Σπουδαίος ξανά στην Αμερική. Εις το όνομα του Ιησού προσευχόμαστε”.
Στην ομιλία που ακολούθησε μπροστά σε ένα κοινό ευαγγελιστών ψηφοφόρων, ο Τραμπ επανέλαβε ότι δεν έχει στόχο να εμπλακεί σε σύρραξη με το Ιράν:
“Αναλάβαμε δράση για να αποτρέψουμε έναν πόλεμο, όχι για να ξεκινήσουμε πόλεμο. Έχω βαθιά εκτίμηση για το λαό του Ιράν. Είναι αξιοθαύμαστος με εκπληκτική κληρονομιά και απεριόριστες δυνατότητες. Δεν επιδιώκουμε αλλαγή του καθεστώτος, όμως, η επιθετικότητα του ιρανικού καθεστώτος στην περιοχή, με την χρήση πυρήνων μαχητών για την αποσταθεροποίηση των γειτονικών χωρών, πρέπει να τελειώσει τώρα”.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Καμια δικαιοσύνη, καμιά ειρήνη. Οι ΗΠΑ έξω από τη Μέση Ανατολή” (No justice, no peace. U.S. out of the Middle East) φώναξαν περίπου 200 διαδηλωτές έξω από το Trump Tower στο Σικάγο κρατώντας πανό που έγραφαν “Σταματήστε να βομβαρδίζετε το Ιράκ” και “Τα αμερικανικά στρατεύματα έξω από το Ιράκ”.
Πάνω από 70 κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν από τον αντιπολεμικό συνασπισμό Act Now to Stop War and End Racism (Δράση Τώρα για τον Τερματισμό του Πολέμου και του Ρατσισμού – ANSWER) σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις. Ζητούν την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και τον τερματισμό -πριν καν αρχίσει- του διαφαινόμενου πολέμου με το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του συνασπισμού, Walter Smolarek. Ο ίδιος είπε πως 500 άνθρωποι πήραν μέρος σε διαδήλωση στη Φιλαδέλφεια, ενώ διαδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη έξω από το Λευκό Οίκο και στην Times Square της Νέας Υόρκης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ''ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ''ΑΛΛΑ ΚΑΙ ''ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΑ''? ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΚΑΝΤΑΦΙ ''...........ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΛΙΒΥΗ
Λιβύη. Τo εξυπηρετικό γι αυτούς καθεστώς που έστησαν οι Δυτικοί του καπιταλιστικού "πολιτισμού" στη θέση του Καντάφι ωστε να λεηλατήσουν τη χώρα.
 - Γυναίκα απο την Ακτή Ελαφαντοστού κρεμασμένη ανάποδα, ξυλοκοπείται άγρια στο "black room" - χώρο βασανιστηρίων που υπάρχει σχεδόν σε όλα απο τα 33 κέντρα κράτησης που εκτιμάει το Global Detention Project οτι υπάρχουν στην Λιβύη. Η ζωή της έχει κοστολογηθεί στα 12.500 δολάρια απο τους ανθρωποφύλακες – δουλέμπορους, και στελνουν βιντεο με τα βασανιστηρια που της κανουν στην οικογενοια της για να πληρωσουν τα λυτρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και όμως, όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, η αντίδραση των ηγετών της Αυστραλίας στην πρωτοφανή αυτή εθνική κρίση δεν ήταν να υπερασπιστούν τη χώρα τους, αλλά να υπερασπιστούν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, τον μεγαλύτερο δωρητή και στα δύο μεγάλα κόμματα –λες και θέλουν να σπρώξουν τη χώρα προς την καταστροφή της. Όταν ξεσπούσαν οι πυρκαγιές, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της
αντιπολίτευσης ξεκίνησε περιοδεία σε κοινότητες εξόρυξης άνθρακα, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή του προς τις εξαγωγές άνθρακα. Ο πρωθυπουργός, ο συντηρητικός Σκοττ Mόρρισον, πήγε διακοπές στη Χαβάη.
Από το 1996, διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις της Αυστραλίας έχουν αγωνιστεί με επιτυχία για να ανατρέψουν τις διεθνείς συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή για να υπερασπιστούν τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων της χώρας. Σήμερα, η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα και φυσικού αερίου στον κόσμο. Πρόσφατα κατέλαβε την 57η θέση ανάμεσα σε 57 χώρες όσον αφορά τη δράση για την κλιματική αλλαγή.
Κατά μεγάλο μέρος, ο κ. Mόρρισον οφείλει την περσινή οριακή εκλογική του νίκη στον ολιγάρχη της εξόρυξης άνθρακα Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος έφτιαξε ένα κόμμα-μαριονέτα για να κρατήσει το Εργατικό Κόμμα –το οποίο είχε δεσμευτεί για περιορισμένη αλλά πραγματική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής- εκτός κυβέρνησης. Ο διαφημιστικός προϋπολογισμός τού Πάλμερ για την προεκλογική του καμπάνια ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα δύο μεγάλα κόμματα. Αμέσως μετά, ο Πάλμερ ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου ανθρακωρυχείου στην Αυστραλία.
Αφότου ο Mόρρισον, ένας πρώην διευθυντής μάρκετινγκ, αναγκάστηκε να επιστρέψει από τις διακοπές του και να ζητήσει συγγνώμη, θέλοντας να φτιάξει θετική εικόνα για τον εαυτό του, βάλθηκε να φωτογραφίζεται με παίκτες του κρίκετ ή με την οικογένειά του. Πολύ σπανιότερα τον είδαμε στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, να επισκέπτεται καταστραμμένες κοινότητες ή επιζώντες. Ο Mόρρισον προσπάθησε να παρουσιάσει τις πυρκαγιές σαν μια κοινή καταστροφή, σαν κάτι συνηθισμένο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΡΑΝ
Εκατομμύρια κόσμος θρηνεί και οργίζεται για την δολοφονία του Κασεμ Σουλειμαν
να τα βλέπουν και τα σουργελα που έχουν βγάλει μια ''Ανακοίνωση της Αναρχικής Συλλογικότητας Anarchist Era Collective της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν(ποιοι ειναι αυτοι ?πρωτη φορα τους ακουω )οπου ''χαιρονται λεει για τη δολοφονία του Ιρανού κρατικού τρομοκράτη Κασέμ '"
σχολιο.- μας ενημερώνεις για το ποιοι είναι μαριονέτες του ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού. Δε μας έφταναν τα σκουπίδια του XYZ Contagion, έχουμε κι αυτά τα σάπια φρούτα τώρα. Πόλεμο μέχρις εσχάτων στον ιμπεριαλισμό, στον Σιωνισμό και στο μεταμοντέρνο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χρήση ψυχιατρικών διαγνώσεων για την δυσφήμιση, απόρριψη και περιθωριοποίηση διάσημων και μη αντιεξουσιαστών είναι κάτι το συνηθισμένο.
Προηγουμένως ανάφερα πως διάφοροι δημοσιογράφοι καθιερωμένων μέσων προσπαθούν να δυσφημίσουν τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος (whistleblower) Edward Snowden, του απέδωσαν ψυχοπαθολογία χαρακτηρίζοντας τον με ταμπέλες όπως «μεγαλομανής νάρκισσος». Ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Glen Greenwald καταγράφει επίσης πως τα καθιερωμένα μέσα απέδωσαν ψυχοπαθολογία σε άλλους σύγχρονους μάρτυρες όπως ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange και η Chelsea Manning. Τα καθιερωμένα μέσα έχουν παρουσιάσει τον Assange ως παράξενο και παρανοϊκό, οι New York Times του απέδωσαν «αλλοπρόσαλλη και αλαζονική συμπεριφορά» και «ψευδαισθήσεις μεγαλείου». Τα καθιερωμένα μέσα επίσης προώθησαν την άποψη πως η Manning δεν είχε ως κίνητρο τις ηθικές της πεποιθήσεις αλλά έμφυλη αγωνία, εκφοβισμό εναντίον των ομοφυλόφιλων, και σύγκρουση με τον πατέρα της που οδήγησαν σε διαταραχές της προσωπικότητας.
Ο Ralph Nader, όπως σημείωσε, επειδή αμφισβήτησε το κορπορατισμό τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και κατέβηκε για πρόεδρος, περιεγράφηκε από έναν αρθρογράφο του Nation ως «ένας ιδιαίτερα περιπλανημένος άνθρωπος… ένας ψυχολογικά ταραγμένος άνθρωπος». Ο Malcolm X για την δυσπιστία του για τις αρχές, διαγνώστηκε από τους αναλυτές του FBI με «προψυχωτική παρανοϊκή σχιζοφρένεια».
Το 1851, ο δρ. Samuel Cartwright, γιατρός στη Λουϊζιάνα, ανέφερε πως ανακάλυψε την δραπετομανία, την ασθένεια που έκανε τους σκλάβους να δραπετεύουν από την σκλαβιά. Ο Cartwright πίστευε πως δίχως αυτή την ασθένεια οι σκλάβοι ήταν «σαν παιδιά… περιορισμένοι από αναλλοίωτους φυσικούς νόμους να αγαπούν έχουν εξουσία πάνω τους». Ο Cartwright επίσης ανέφερε την ανακάλυψη της δυσαισθησίας, μιας ασθένειας που προκαλούσε την διάσπαση της προσοχής των σκλάβων από τη δουλειά τους, «καταστρέφοντας τα εργαλεία με τα οποία δούλευε, και μολύνοντας ότι άγγιζε», όπως και το να είναι ανθεκτικός στη τιμωρία και να μην αισθάνεται το «πόνο οποιασδήποτε τιμωρίας».
Το 1958, όταν ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Clennon W. King Jr, προσπάθησε να εγγραφεί στο λευκό Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, η αστυνομία του Μισισιπή τον συνέλαβε με βάση το ότι «όποιος νέγρος προσπαθήσει να μπει στο καλό Μισισιπή πρέπει να είναι τρελός



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτή την προσπάθεια ο Τραμπ δεν είναι ένας μοναχικός και τρελός καβαλάρης. Παρά τις χλιαρές αντιδράσεις της ηγεσίας των Δημοκρατικών για την «απερισκεψία» της δολοφονίας Σολεϊμανί, το αμερικανικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο σπεύδει τώρα να στηρίξει την απόφαση του προέδρου. Το πρώτο βήμα είναι η συντεταγμένη προσπάθεια των αμερικανικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν τον Ιρανό υποστράτηγο σαν ένα ανθρωπόμορφο κτήνος, «χειρότερο από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», που ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών.
Όπως εξηγούσε βέβαια ο Βρετανός πρώην πρέσβης, Κρέγκ Μάρεϊ, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια αφού το «90%των Αμερικανών που έχουν σκοτωθεί σε πολέμους ή τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή σκοτώθηκαν από Σουνίτες και όχι από Σιίτες» όπως ο Σολεϊμάνι. Είναι επίσης τουλάχιστον αστείο να συγκρίνει κανείς τον Ιρανό στρατηγό με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν (δηλαδή έναν πρώην συνεργάτη των ΗΠΑ) αφού ο Σολεϊμανί είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη εναντίον της Αλ Κάιντα. Για την ακρίβεια ήταν ο άνθρωπος που με εντολή της Τεχεράνης συνεργάστηκε με το Πεντάγωνο στον σχεδιασμό της αμερικανικής επίθεσης στο Αφγανιστάν, αμέσως μετά τις επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου.
Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι όλες οι αμερικανικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν δυνάμεις οι οποίες στο παρελθόν έδωσαν τις καθοριστικότερες μάχες απέναντι στην Αλ Κάιντα και στη συνέχεια στον ISIS (σε αυτή τη λίστα πρέπει να εντάξουμε και το πράσινο φως που έδωσε ο Τραμπ στον Ερντογάν να επιτεθεί στους Κούρδους μαχητές που πολεμούσαν τους τζιχαντιστές). Η Ουάσιγκτον λοιπόν όχι μόνο παραβιάζει και τις τελευταίες κόκκινες γραμμές του Ψυχρού πολέμου με το Ιράν, ανοίγοντας τις πύλες ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή, αλλά δημιουργεί και τις συνθήκες για την επιστροφή ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι πολλές φορές εξυπηρέτησαν τα συμφέροντά της.
Το γεγονός βέβαια ότι οι ΗΠΑ κινούνται βάσει σχεδίου στην διαρκή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Ιράν δεν σημαίνει ότι αυτό το σχέδιο έχει συνοχή ή ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα
Ιράκ: Επιστροφή στο χάος ή την κατοχή
Το ερώτημα γιατί η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη έχει δυο λογικές εξηγήσεις: Πρώτον γιατί από επιχειρησιακής απόψεως το ιρακινό έδαφος αποτελεί προνομιακό χώρο για τις αμερικανικές επιθέσεις και δεύτερον γιατί στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους Ιρανούς αξιωματούχους να περιορίσουν τη δράση τους στο εσωτερικό της χώρας. Στην πραγματικότητα όμως η συγκεκριμένη επιλογή ενδέχεται να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τους αμερικανικούς σχεδιασμούς.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς η οργή εναντίον της αμερικανικής παρουσίας κλιμακώνεται όχι μόνο ανάμεσα στους φιλο-ιρανούς, σιίτες πολιτικούς, αλλά και σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού. Μπορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να απέδωσε στο Ιράν την πρόσφατη εισβολή στην αμερικανική πρεσβεία, όπως είναι η αληθεια,  αλήθεια όμως είναι και οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατεβαίνουν εδώ και εβδομάδες στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας και καταγγέλλουν την αμερικανική παρουσία στη χώρα τους, εναντια στους πληρωμενους από την CIA που καταγγελουν  τη δηθεν διαρκή αύξηση της επιρροής της Τεχεράνης, οι οποιοι είναι πολύ λιγοτεροι από τους πρωτους. Και αυτό ηταν εργο του Σουλειμανι.  Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί ότι η καταστολή της λαϊκής εξέγερσης στο Ιράκ, αποτελεί ίσως το μοναδικό κοινό στόχο της Ουάσιγκτον.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



.κυκλοφορει λεει μια ''Ανακοίνωση της Αναρχικής Συλλογικότητας Anarchist Era Collective της Ένωσης Αναρχικών Αφγανιστάν και Ιράν(ποιοι ειναι αυτοι ?πρωτη φορα τπυς ακουω )οπου ''χαιρονται λεει για τη δολοφονία του Ιρανού κρατικού τρομοκράτη Κασέμ ''
ναι ρε σεις,τι να μας πουν εκατομμυρια ανθρωποι που διαμαρτυρονται στην Μεση Ανατολη..μαυριδεροι υποαναπτυκτοι θα ναι ,αντε να τους διαφωτισει η ''δικαιωματικη μεσοαστικη λευκη αναρχια''
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ...ΣΟΥΡΓΕΛΑ Ε ΣΟΥΡΓΕΛΑ
δεν ειναι η πρωτη φορα που δηθεν ΄΄αναρχικοι'' εξυπηρετουν την δυτικη προπαγανδα ...μετα μου λετε γιατι δεν οργανωνεται η αντισταση στην παγκοσμια λαιλαπα
τα ιδια στο Μαινταν της Ουκρανιας,τα ιδια και σε οτι αφορα την Παλαιστινη κτλ κτλ
ΜΟΥΓΓΑ για το Ιρακ,την Λιβυη,την Υεμενη,κτλ κτλ ...α ναι ξεχασα,υπερσπιστηκαν και κατι σουργελα τους ''εξεγερμενους στην Συρια'',την Αλ Καιντα δηλαδη ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχασαν το σταυρό στα Θεοφάνεια στη Φλώρινα.
Μεγάλος ο κίνδυνος τιμωρίας της Μητρόπολης με -3, έξι δοξολογίες κεκλεισμένων των θυρών και αποκλεισμό από τη διανομή Αγίου Φωτός για δύο χρόνια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τελευταίος που ρώτησε αν θα το στρώσει ο Ηφαιστίων και πόσους πόντους, πρέπει να ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ποίος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός;;
-Ελληνας ή ξένος;
-'Ελληνας
-Ο Τομ Χανκς



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνοείται ο Ν. Μιχαλολιάκος. Έπεσε σε φρεάτιο για να πιάσει τον αγκυλωτό σταυρό
Σχολιο.- Fake news. Που να βρεθεί φρεάτιο να τον χωρέσει;
Σχολιο.- φρέαρ, νεοελλ. πηγάδα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοινοβούλιο μιας χώρας , του ΙΡΑΚ, κάτω από την τρομερή κοινωνική οργή που προκάλεσε η μαζική δολοφονία ΚΑΙ ιρακινών ( δεν ήταν μόνο ο Σουλειμανι), αποφασίζει να ζητήσει από τις αμερικανικές δυνάμεις ν αποχωρήσουν από το έδαφος του!
Η απάντηση των Αμερικανών:
Μιλώντας στο προεδρικό αεροσκάφος ο Ντ. Τραμπ είπε πως αν το Ιράκ ζητήσει από τις αμερικανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν με μη φιλικό τρόπο, «θα τους επιβάλουμε τέτοιες κυρώσεις που δεν θα έχουν ξαναδεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Θα κάνει τις ιρανικές κυρώσεις να μοιάζουν κάπως ήπιες».
Ωμά και καθαρά! Αν κάτι προσφέρει ο Τραμπ είναι πως κι οι τελευταίοι φαιδροι υποστηρικτές του " διεθνούς δίκαιου" και της "πολιτισμένης Δύσης" φρυγουυ μαζί με τους Καλικάντζαρους, μέρα που είναι!
Υ.γ. βάζουμε στοίχημα πως από αύριο θα υπάρχουν άρθρα στον " διεθνή τύπο" για το πόσο " κακο" είναι το Ιράκ; Αυθόρμητα φυσικά...
Σχολιο.-  Στο μεταξύ, έχουν ξαμοληθεί Αμερικανοί στο ίντερνετ και στο φέις να ποστάρουν φωτογραφίες Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ, ενώ ήταν εκεί για να για να βοηθούν τον αχάριστο ντόπιο πληθυσμό. Μέχρι και σε ομάδες για θέματα διατροφής κάνουν αναρτήσεις...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φωτισμένος ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασραλά τονίζει ότι η εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί δεν περιλαμβάνει τους άμαχους Αμερικανούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η δολοφονία ενός μονάχα ανθρώπου
σαν τον Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ, αποδεικνύεται ικανή να αυξήσει τις τιμές του χρυσού, των κρατικών ομολόγων αλλά και του πετρελαίου σε κάθε μήκος και πλάτος της γής. Οι μετοχες των δυο κορυφαιων εμπορων οπλων  μετα τη δοόφονια Σουλειμανι πηραν την ανιουσα.
Σημαίνοντας νέο συναγερμό για το βιοτικό επίπεδο, εκατομμυρίων ανθρώπων. Και πιθανόν νέο πολεμικό μέτωπο στην Μέση Ανατολή. Συγνώμη καλοί μου φιλελέδες, αλλά στον καπιταλισμό, δεν υπάρχει επιχείρημα περί οικονομικής ή κοινωνικής σταθερότητας που να μην πηγαίνει περίπατο. Αργά ή γρήγορα, το δομικό του οικονομικό παράλογο και η αντικειμενική αδικία που παράγει γίνονται αισθητά δίχως να χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αστικής οικονομίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε  σε ηλικία 94 χρόνων ο Ιλαρίωνας Καπούτσι (Hilarion Capucci)…
Σύμβολο του Αραβικού Έθνους, της Αραβικής Αντίστασης. ο…
παπάς των Παλαιστινίων, Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων των Ελληνόρυθμων, ο φίλος και σύντροφος του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γιάσερ Αραφάτ, του Άσαντ κι όλων των Ελεύθερων του κόσμου.
Σύρος πολίτης, γεννημένος στο μαρτυρικό Χαλέπι (2 Μάρτη 1922), μέχρι τις τελευταίες του στιγμές η σκέψη του, αλλά κυρίως η καθημερινή δράση του σε δρόμους και πλατείες, η φωνή του Παλαιστινιακού λαού κι ο ένθερμος υποστηρικτής της Συρίας, εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των τρομοκρατών… για έξι χρόνια.
Η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση, με τα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφική πορνεία, νόμιζε πως θα «εξαφάνιζε» τον Παπαφλέσσα της Επανάστασης, μιας κι ακόμη πολλοί Παλαιστίνιοι, αλλά κι λεγόμενοι «ακτιβιστές«, αυτοί οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές«, οι της «δικαιωματικής αριστεράς» δεν τόλμησαν να πουν ποτέ το όνομά του.

Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!
2 Ιαν 2017
Δεν υπήρξε εκδήλωση συμπαράστασης στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Συριακού λαού, στην οποία απουσίαζε ο Ιλαρίωνας. Δεν υπήρξε διαδήλωση, σε δρόμους και πλατείες, όπου δεν ήταν μπροστά ο Ιλαρίωνας. Ήταν επικεφαλής στη μεγάλη διαδήλωση της Ρώμης –δείτε την φωτογραφία, για κατανόηση του πάθους του-, για να καταγγείλει το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, που αποφάσισαν τη συνέχισή του οι υπουργοί των Εξωτερικών της «δημοκρατικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 23 Μάη του 2016.
Κάθε Κυριακή, στο ναό Santa Maria in Cosmedin της Ρώμης, ανελλιπώς από την έναρξη της «αραβικής άνοιξης» στη Συρία, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο λόγος του ήταν για την υπεράσπιση της Συρίας.
Ο Ιλαρίωνας, ήταν και κατασκευαστής πολλών γεφυριών διαλόγου, για την ειρήνη. Τον λατρεύουν οι Μουσουλμάνοι κι αδελφικός φίλος του Θρησκευτικού ηγέτη των Μουσουλμάνων της Συρίας, όπως και του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας.
«Τιμητική φρουρά» στη σωρό του Ιλαρίωνα Καπούτσι, που εκτέθηκε σε προσκύνημα στη Ρώμη, η Παροικία των Σύρων της Συρίας με τον πρόεδρό της Dr. Jamal Abo Abba, η πρέσβειρα της Παλαιστίνης στη Ρώμη Mai Alkaila κι εκείνα τα κινήματα της αριστεράς, που δεν κατόρθωσε να εξαγοράσει η «κοινωνία των πολιτών» του Σόρος και να εντάξει στην «δικαιωματική αριστερά», που εδώ και δύο χρόνια την έχουμε «βαπτίσει», με τον όρο ιμπεριαλιστική «αριστερά» και τώρα με χαρά βλέπουμε να έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια νέα πολιτική ορολογία.
 Στην Ιταλία που έζησε εξόριστος ο Ιλαρίωνας Καπούτσι, τον τιμάει κι η αριστερά που δεν υποτάχθηκε στη νέα τάξη, την παγκοσμιοποίηση: «Παρών στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης. Αντικείμενο σκληρής επίθεσης από το σιωνιστικό λόμπυ της Ιταλίας, της Corriere della Sera. Λειτούργησε για τον ακτιβιστή Vittorio Arrigoni, που δολοφονήθηκε στη Γάζα. Στο πλευρό της Συρίας που αντιστέκεται… θρησκευτικός ιεράρχης, αλλά κι αντιστασιακός, υποχρεωμένος στην εξορία, αλλά σίγουρα όχι σιωπηλός«.
Στο ξεκίνημα της «αραβικής άνοιξης made in usa«, του βαρύ χειμώνα για τους λαούς, μπροστάρης στη διαδήλωση της Συριακής Κοινότητας Μπολόνια – Ιταλία (17 Δεκέμβρη 2011), εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας.

Σχολιο.- Πιο ελεύθερο Χαλεπι; Αφού νίκησε η "αντεπανασταση" του καθεστωτως, μας έλεγε το thesocialworker και κλάμα οι υποστηριχτες του FSA και της Al nousra
Σχολιο.- https://youtu.be/TAU27459EIM κοιτα τι βρηκα:τα τσογλανακια απο τη συρια που ζουν στην Ελλαδα πολλα χρονια κρατωντας την τριαστερη σημαια που ειχε η συρια κατα την περιοδο της γαλλικης αποικιοκρατιας
https://youtu.be/2PcFbRAf748 και δω η φωνή του FSA Πέτρος Κωνσταντίνου με τη σημαια του FSA
https://youtu.be/9KeLnr594vQ Να ο κύριος ο Πέτρος εδώ ζητάει από την ΕΕ και την Ελλαδα να κλεισει την πρεσβεια της Συριας και να κοψει καθε διπλωματικη σχεση με την κυβερνηση της Συριας.Η κωλοφυλλαδα Εργατικη Αλληλεγγυη και το ΣΕΚ πιστευω οτι ζει απο εισφορες της Αμερικανικης και Ισραηλινης Πρεσβειας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων στη ιστορία
Στις ρώσικες στέπες, στην περιοχή του Κούρσκ, συγκρούστηκαν 7.500 γερμανικά και ρώσικα τεθωρακισμένα. Ήταν μια τιτανομαχία που διέλυσε τους χιτλερικούς και απέδειξε την ανωτερότητα των σοβιετικών τανκς. Η μάχη προήλθε από ένα παρανοϊκό σχέδιο του Χίτλερ που του στοίχησε μισό εκατομμύριο νεκρούς.
Ανάμεσα στις 5 Ιουλίου και τις 23 Αυγούστου του 1943, έγινε στο ανατολικό μέτωπο η περίφημη μάχη του Κουρσκ. Έμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη μάχη τεθωρακισμένων που έγινε ποτέ. Μετά απ’ αυτή την τιτανομαχία, οι Γερμανοί άρχισαν να υποχωρούν συνεχώς ηττώμενοι αν και μαχόμενοι, ενώ οι Σοβιετικοί πήραν το πάνω χέρι και συνέχισαν να προελαύνουν δίχως ανακοπή ώσπου κατέλαβαν το Βερολίνο.
Η Βέρμαχτ είχε ήδη υποστεί μια τεράστια ήττα στο Στάλινγκραντ στις 2 Φεβρουαριου 1943 όπου οι Σοβιετικοί νικητές άφησαν 800.000 νεκρούς και τραυματίες Γερμανούς στρατιώτες κάτω από τα ερείπια της ισοπεδωμένης πόλης. Η καταστροφή αυτή οφειλόταν αποκλειστικά στην παράνοια του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος απαγόρευσε κάθε σκέψη υποχώρησης των στρατευμάτων του στρατηγού Πάουλους και στην σχιζοφρενική του διαταγή να παραμείνουν στο Στάλινγκραντ και να πέσουν μέχρις ενός.
Καθώς η μάχη του Στάλινγκραντ έβαινε στο τέλος της, ο Πάουλους έλαβε τον βαθμό του Στρατάρχη, πράγμα που ο ίδιος εξέλαβε ως προτροπή να αυτοκτονήσει, καθώς κανένας Γερμανός στρατάρχης δεν είχε ποτέ συλληφθεί αιχμάλωτος. Ωστόσο, στις 31 Ιανουαρίου, αναγκάστηκε να παραδοθεί στον Κόκκινο Στρατό και οι τελευταίοι γερμανικοί θύλακες ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου. Μαζί του παραδόθηκαν 22 στρατηγοί και 91.000 στρατιώτες της 6ης Στρατιάς. Η μάχη του Στάλινγκραντ έληξε στις 2 Φεβρουαρίου 1943 με νίκη των Σοβιετικών και έδωσε την υπεροχή στον Κόκκινο Στρατό, ο οποίος την κράτησε μέχρι το τέλος του πολέμου.
Παρά ταύτα οι Γερμανικές στρατιές του κεντρικού μετώπου που είχαν φθάσει ως έξω από τη Μόσχα διατηρούσαν ακόμα την ισχύ τους, παρά τη μερική υποχώρηση που είχαν αναγκαστεί να κάνουν λόγω του φοβερού χειμώνα και της Σοβιετικής αντεπίθεσης. Ο Χίτλερ που είχε αυτοαναγορευτεί αρχιστράτηγος του ανατολικού μετώπου θεωρώντας όλους τους στρατηγούς του ανίκανους, σχεδίασε μια μεγάλη αντεπίθεση στην πόλη Κουρσκ που θα του επέτρεπε να ξαναπάρει την πρωτοβουλία στο μέτωπο. Ο στρατάρχης Μανστάιν και ο στρατηγός Γκουντέριαν, ιδιοφυία στα τεθωρακισμένα, διαφώνησαν με την επιχείρηση γνωρίζοντας ότι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Σοβιετικών είχαν βελτιωθεί ραγδαία απ’ το 1941 ως το 1943.
Οι ειδήμονες στρατηγοί θεώρησαν ότι μια τέτοια μετωπική σύγκρουση ήταν στρατιωτική αυτοκτονία, αλλά ο Χίτλερ δεν ήθελε ν’ ακούσει τίποτα. Θεωρούσε τον εαυτό του στρατιωτική μεγαλοφυΐα που οι απλοί στρατηγοί ήταν ανήμποροι να καταλάβουν. Οι γερμανοί στρατιωτικοί έλεγαν ότι ο παρανοϊκός ηγέτης τους κουνούσε το δάκτυλο του πάνω στον χάρτη σα να έπαιζε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι, δίχως να έχει επίγνωση ότι κάθε διαταγή του έστελνε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στον θάνατο.
Ο Φύρερ διέταξε μια απίθανη συγκέντρωση στρατευμάτων και όπλων, ενώ οι Σοβιετικοί που είχαν ενημερωθεί μέσω Ελβετίας για το σχέδιο από τον κατάσκοπο τους Ρούντολφ Ρέσσλερ, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δυνάμεις. Γνωρίζοντας τι σκοπεύει να πράξει ο Χίτλερ και που ακριβώς θα επιτεθεί, ο Στάλιν έφτιαξε μια γραμμή άμυνας βάθους 250 χιλιομέτρων, την ισχυρότερη αμυντική οχύρωση που υπήρξε ποτέ. Η κατασκοπία είχε κάνει το θαύμα της, αποδεικνύοντας ότι ένας μόνο άνθρωπος που κλέβει ένα χαρτί γεμάτο σχέδια, μπορεί να είναι αποτελεσματικότερος από δέκα πάνοπλες μεραρχίες. Ουδέποτε άλλοτε σε πόλεμο είχαν συγκεντρωθεί τόσο γιγαντιαίες δυνάμεις σ’ έναν στενό θύλακα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Όταν έγινε η επίθεση, η περιοχή μεταβλήθηκε σε Δαντική κόλαση.
Οι Γερμανοί έριξαν στη μάχη 900.000 στρατιώτες, 12.000 κανόνια και ολμοβόλα, 2.700 άρματα μάχης και 2.000 αεροπλάνα. Απέναντι τους βρήκαν 2.000.000 Σοβιετικούς στρατιώτες, 20.000 κανόνια, 5.000 τεθωρακισμένα, 2.000 αεροπλάνα και 400.000 αντιαρματικές νάρκες στρωμένες στο έδαφος. Οι σαράντα πέντε ημέρες φρικτών μαχών που ακολούθησαν κατέσκαψαν την περιοχή του Κουρσκ και έστρωσαν τη στέπα με κορμιά και από τις δυο πλευρές. Το πιο γνωστό επεισόδιο ήταν η σύγκρουση των τεθωρακισμένων στην περιοχή της Προχορόφκα. Πάνω από 1.200 άρματα μάχης συγκρούστηκαν, για να αποδειχθεί ότι τα νέα Σοβιετικά άρματα Τ-34 ήταν πια πολύ ανώτερα από τα Γερμανικά Πάντσερ και Τάιγκερ που είχαν καταλάβει την Ευρώπη. Εκατοντάδες κουφάρια από καιόμενα γερμανικά άρματα σήμαναν την μεγάλη ήττα του Χίτλερ στο Κουρτσκ.
Όταν οι Γερμανοί άρχισαν την άτακτη υποχώρηση, οι νικητές μέτρησαν 500.000 νεκρούς άνδρες της Βέρμαχτ και 1.500 κατεστραμμένα άρματα. Οι σοβιετικοί είχαν χάσει 270.000 άνδρες. Μιλάμε για πραγματικό μακελειό.  Ήταν μια τεράστια καταστροφή από την οποία ο Χίτλερ δεν συνήλθε ποτέ. Εξ’ άλλου, την ώρα που γινόταν η τιτανομαχία στο Κουρσκ, οι σύμμαχοι αποβιβάστηκαν στην Ιταλία. Οι στρατηγοί του Χίτλερ τραβούσαν τα μαλλιά τους. Ο παλαβός ηγέτης τους είχε στείλει τα τεθωρακισμένα τους να καταστραφούν ανέλπιδα στις Ρώσικες στέπες και τώρα δεν είχαν όπλα να αντιμετωπίσουν τους δυτικούς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλήθος κόσμου στην κηδεία Σουλεϊμανί: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ ηγήθηκε της προσευχής - Η κόρη του στρατηγού προειδοποίησε τις ΗΠΑ
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 09:00
Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί πλημμύρισαν τους δρόμους της Τεχεράνης σήμερα για την κηδεία του στρατηγού της Δύναμης αλ Κουντς Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος φονεύθηκε από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε της προσευχής που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για τον στρατηγό.
Έχοντας στο πλευρό του τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγό Χοσεΐν Σαλαμί και τον επικεφαλής της δικαστικής αρχής Εμπραχίμ Ραϊσί, ο Χαμενεΐ προσευχήθηκε στα αραβικά λίγο μετά τις 09:30 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) προτού αποχωρήσει.
Στο μεταξύ η κόρη του Σουλεϊμανί δήλωσε ενώπιον του τεράστιου πλήθους που έχει συγκεντρωθεί για την κηδεία του στο κέντρο της Τεχεράνης ότι οι ΗΠΑ και ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, θα ζήσουν «μαύρες ημέρες».
«Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας», τόνισε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί. «Ποιος θα εκδικηθει για τον πατερα μου» ρωτησε η Ζειναμπ, και ο Ροχανι απαντησε από μικροφώνου «Ολοι μας».
Το μέγεθος του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη σήμερα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό που πλημμύρισε τους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας το 1989 για την κηδεία του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.
Κρατώντας πορτρέτα του εκλιπόντα επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί πολύ πριν τις 08:00 (06:30 ώρα Ελλάδας) γύρω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπου αργότερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε της προσευχής για τον εκλιπόντα στρατηγό.
Το τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το πανεπιστήμιο, αλλά και όσοι Ιρανοί περπατούσαν κατά μήκος των λεωφόρων Ενγκελάμπ («Επανάσταση» στα περσικά) και Αζαντί («Ελευθερία») κρατούσαν κόκκινες σημαίες (το χρώμα του αίματος των «μαρτύρων») ή σημαίες του Ιράν, αλλά και του Λιβάνου και του Ιράκ.
Τα φέρετρα του Σουλεϊμανί αλλά και του επικεφαλής της ιρακινής πολιτοφυλακής Κατάεμπ Χεζμπολάχ, του Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις που επίσης σκοτώθηκε στην επιδρομή της Παρασκευής, πέρασαν πάνω από τα κεφάλια του πλήθους.
Παρόντες στην κηδεία ήταν και κάποιοι από τους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή, ανάμεσά τους και ο Ισμαήλ Χανίγε, επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς ο οποίος δήλωσε: «Δηλώνω ότι ο μάρτυρας διοικητής Σουλεϊμανί είναι μάρτυρας της Ιερουσαλήμ».
Στη συνέχεια η σορός του Σουλεϊμανί θα μεταφερθεί στην πλατεία Αζαντί, στη δυτική Τεχεράνη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να περιμένουν στην ουρά για να αποχαιρετίσουν τον στρατηγό.
Η κυβέρνηση του Ιράν κήρυξε τη σημερινή ημέρα αργία στην Τεχεράνη, ώστε να μπορέσουν όλοι να συμμετάσχουν στην κηδεία του Σουλεϊμανί. Αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας παρέμειναν κλειστοί για την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί το πλήθος, ενώ κλειστά παραμένουν σχολεία και πανεπιστήμια.
Από την Τεχεράνη η σορός του εκλιπόντα στρατηγού θα μεταφερθεί στην ιερή σιιτική πόλη Κομ, όπου θα πραγματοποιηθεί μία άλλη τελετή προς τιμή του μπροστά από το μαυσωλείο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μήνυμα της κόρης του Σουλεϊμανί στον Τραμπ: Μαύρες μέρες θα ζήσουν οι ΗΠΑ
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 18:21
«Oι ΗΠΑ και ο σύμμαχός τους, το Ισραήλ, θα ζήσουν «μαύρες ημέρες», διαμήνυσε στον Αμερικανό πρόεδρο η κόρη του Σουλεϊμανί, ο πατέρας της οποίας δολοφονήθηκε με εντολή Τραμπ κατά την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή.
Η δήλωση αυτή, έγινε ενώπιον του τεράστιου πλήθους των Ιρανών που παραβρέθηκαν στην κηδεία του στρατηγού Σουλεϊμανί στην Τεχεράνη.
«Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας», τόνισε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί.
«Οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή, θα περάσουν τις ημέρες τους περιμένοντας τους θανάτους των παιδιών τους» προειδοποίησε η κόρη του δολοφονηθέντος στρατηγού, ενώ το πλήθος φώναζε «θάνατος στην Αμερική».
Η ίδια το Σάββατο απηύθυνε το ερώτημα « ποιος θα εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρα μου» στον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, με εκείνον να απαντά «όλοι μας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιους ωφελεί ο θάνατος του στρατηγού Σουλεϊμανί: Οργή στην Τεχεράνη για τον φόνο του ήρωα των Ιρανών
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 00:00
Η Ισλαμική Δημοκρατία και οι πατριωτες στο Ιράν ενδέχεται να επωφεληθούν από την δολοφονια,  από αμερικανική παρανομη επιδρομή, του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, μιας χαρισματικής προσωπικότητας του Ιράν, εκτιμούν αναλυτές.
Η δολοφονια στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή του επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς προκάλεσε μια συναισθηματική έκρηξη στο Ιράν, την οποία οι αρχές δεν θα χάσουν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν.
«Ο φόνος του Σουλεϊμανί, ο οποίος σε αμερικανικούς όρους είχε θέση αντίστοιχη του επικεφαλής της CIA και αυτού της Κοινής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC), σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξόντωσαν τον δεύτερο πιο ισχυρό άνδρα του Ιράν», επισημαίνει ο Άαρον Μίλερ πρώην Αμερικανός διπλωμάτης.
Η δολοφονια του στρατηγού, τον οποίο ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε χαρακτηρίσει «ζωντανό μάρτυρα», θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να ωφεληθεί. «Θα έχουν την ευκαιρία να εκτρέψουν τα πλήγματα. Όχι για πολύ καιρό, αλλά θα υπάρξει λαϊκή συναισθηματική αντίδραση», εξηγεί ο Φρανσουά Νικουλό, πρώην πρεσβευτής της Γαλλίας στην Τεχεράνη.
«Ενσάρκωνε μια όμορφη εικόνα στρατιώτη στο ιρανικό φαντασιακό», προσθέτει.
Πολλοί Ιρανοί θεωρούσαν τον Σουλεϊμανί ήρωα στον οποίο μπορούσαν να βασίζονται ώστε η χώρα τους να μην έχει την κατάληξη του Ιράκ, της Συρίας ή του Αφγανιστάν. Τον Οκτώβριο του αμερικανικό ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας του Μέριλαντ είχε επισημάνει ότι ο στρατηγός ήταν η πιο δημοφιλής προσωπικότητα στο Ιράν, με 8 στους 10 να έχουν θετική άποψη για εκείνον.
Βαθιά οργή
Εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων το νόμισμα του Ιράν, το ριάλ, υποτιμήθηκε και ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε στις τελευταίες του προβλέψεις ότι το ιρανικό ΑΕΠ σημείωσε πτώση 9,5% το 2019. Τον Δεκέμβριο ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί παρουσίασε έναν «προϋπολογισμό αντίστασης» στις κυρώσεις.
«Η δημοκρατικη κυβερνηση του Ιραν  ενδέχεται να εκμεταλλευθεί (τον φόνο του στρατηγού) για να συνεχίσει την καταστολή των χαφιεδων των ΗΠΑ», λεγοντας την αληθεια ότι παίζουν το παιχνίδι των ΗΠΑ, σημειώνει η αλητισα Αριάνε Ταμπαταμπάι αναλύτρια στο αμερικανικό κωλοινστιτούτο Rand.
Ο Σουλεϊμανί είχε δύο αντικρουόμενες εικόνες, συνεχίζει: Αυτή του ήρωα που υπερασπίζεται την πατρίδα, η οποία «κυριαρχούσε στην φιλοκυβερνητική νεολαία». Όμως από τους δυτικους αποικιοκρατες και τα τσιρακια τους  θεωρούνται στέλεχος «μιας οργάνωσης υπεύθυνης για την καταστολή και ωμότητες εναντιον των αποικιοκρατων, και καταστροφεας των σχεδιων των αποικιοκρατων».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντίδραση της Κίνας στην επιθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 11:01
Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδεινώνουν την ένταση στη Μέση Ανατολή με τη χρήση βίας στην αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.
«Η πολιτική της ισχύος δεν είναι ούτε δημοφιλής ούτε βιώσιμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ. «Η επικίνδυνη στρατιωτική συμπεριφορά των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες αντίκειται στους βασικούς κανόνες των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε.
«Καλούμε τις ΗΠΑ να μην καταχρώνται τη δύναμή τους και ζητάμε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης», τόνισε ο Γκενγκ, ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα «ανησυχεί πολύ» για την αντιπαράθεση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ.
Εξάλλου το Πεκίνο επέκρινε τις ΗΠΑ επειδή απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράκ σε απάντηση στην απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου σχετικά με την απομάκρυνση των αμερικανικών και άλλων ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα.
«Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη στις αδικαιολόγητες απειλές για την επιβολή κυρώσεων», επεσήμανε ο Γκενγκ. «Ελπίζουμε οι ενδιαφερόμενες χώρες, κυρίως οι μεγάλες χώρες εκτός της περιοχής, να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να αποφεύγουν να αναλαμβάνουν δράσεις που κλιμακώνουν την περιφερειακή ένταση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ψηφοφορία πρόταση για τον περιορισμό των στρατιωτικών ενεργειών της κυβέρνησης Τραμπ εναντίον του Ιράν
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 08:33
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στο σώμα πρόταση που θα προβλέπει τον περιορισμό των στρατιωτικών ενεργειών που μπορεί να αναλάβει η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του Ιράν.
«Αυτή η πρόταση είναι παρόμοια με αυτή που υπέβαλε ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν στη Γερουσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά χθες Κυριακή το βράδυ η Πελόζι.
«Επαναβεβαιώνει τις εδώ και καιρό εδραιωμένες εποπτικές ευθύνες του Κογκρέσου ορίζοντας ότι, αν δεν αναληφθεί περαιτέρω δράση στο Κογκρέσο, οι στρατιωτικές εχθροπραξίες της κυβέρνησης εναντίον του Ιράν θα πρέπει να τερματιστούν σε διάστημα 30 ημερών», πρόσθεσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κηδεία Σουλεϊμανί: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το κέντρο της Τεχεράνης
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 08:26
Το κέντρο της Τεχεράνης ήταν μαύρο σήμερα το πρωί από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ.
Κρατώντας ένα πορτρέτο του εκλιπόντα επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί πολύ πριν τις 08:00 (06:30 ώρα Ελλάδας) γύρω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπου ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πρόκειται να πρωτοστατήσει αργότερα σήμερα σε μια προσευχή προς τιμή του πιο δημοφιλούς στρατηγού της χώρας.
Το τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί γύρω από το πανεπιστήμιο, αλλά και όσοι Ιρανοί περπατούσαν κατά μήκος των λεωφόρων Ενγκελάμπ («Επανάσταση» στα περσικά) και Αζαντί («Ελευθερία») κρατούσαν κόκκινες σημαίες (το χρώμα του αίματος των «μαρτύρων») ή σημαίες του Ιράν, αλλά και του Λιβάνου και του Ιράκ.
Στους δρόμους αντηχούσαν τα συνθήματα «Θάνατος στην Αμερική», και «Θάνατος στο Ισραήλ».
Ένας άνδρας κρατούσε πανό με το σύνθημα #hard_revenge («σκληρή εκδίκηση» στα αγγλικά), ενώ άλλα πανό επίσης στα αγγλικά καλούν σε εκδίκηση για τον φόνο του Σουλεϊμανί.
Αναφερόμενη στον θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί και των άλλων Ιρανών που σκοτώθηκαν μαζί του η κρατική τηλεόραση του Ιράν, που κάλυπτε απευθείας την κηδεία από το κέντρο της Τεχεράνης, είχε τίτλο με κεφαλαία γράμματα: «Άνευ προηγουμένου ανάσταση της ιρανικής πρωτεύουσας κατά την υποδοχή του Χατζ Κασέμ και των μαρτύρων της αντίστασης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ο νέος επικεφαλής της Δύναμης Κουντς προειδοποίησε ότι σκοπεύει να εκδιώξει τις ΗΠΑ από την περιοχή
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 06:41
Ο νέος επικεφαλής της Δύναμης αλ Κουντς προειδοποίησε ότι σκοπεύει να εκδιώξει τις ΗΠΑ από την περιοχή, αφού ο προηγούμενος διοικητής της Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο του μάρτυρα Σουλεϊμανί με την ίδια ισχύ (...) και η μόνη αποζημίωσή μας θα είναι να εκδιώξουμε την Αμερική από την περιοχή», τόνισε ο Ισμαήλ Καανί λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Σουλεϊμανί μιλώντας στο ιρανικό κρατικό ραδιόφωνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη κάλεσε τον επιτετραμμένο της Γερμανίας
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 04:26
Το Ιράν κάλεσε τον επιτετραμμένο της Γερμανίας στην Τεχεράνη για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα «επιζήμια» σχόλια που έκαναν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι με αφορμή τον φόνο του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Το Ιράν επικρίνει δριμύτατα τα ακατάλληλα, ασύστατα και επιζήμια σχόλια ορισμένων Γερμανών αξιωματούχων», μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.
Μια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε την Παρασκευή ότι το αμερικανικό πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο Σουλεϊμανί ήταν μια απάντηση στις στρατιωτικές προκλήσεις των Ιρανών στη Μέση Ανατολή.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγέτης Χεζμπολάχ: Είχα προειδοποιήσει τον Σουλεϊμανί ότι κινδύνευε η ζωή του
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 01:26
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα υποστήριξε την Κυριακή ότι είχε προειδοποιήσει τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί ότι διέτρεχε κίνδυνο να τον δολοφονήσουν. Τον είχε συναντήσει στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά, μερικά εικοσιτετράωρα πριν σκοτωθεί σε αμερικανική αεροπορική επίθεση στη Βαγδάτη.
Ο Νασράλα, στην ομιλία του στη μνήμη του Σουλεϊμανί, είπε ότι πριν από λίγο καιρό του είχε εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή του. «Του είπα… ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες και τα περιοδικά επικεντρώνονται στο πρόσωπό του και δημοσιεύουν φωτογραφίες του στα πρωτοσέλιδά τους με τίτλους όπως «ο αναντικατάστατος στρατηγός», αυτό είναι έναυσμα για τη δολοφονία σου. Φυσικά, εκείνος γέλασε και μου είπε: το ελπίζω, προσευχήσου για μένα»
Ο Νασράλα είπε επίσης ότι ο Σουλεϊμανί τον επισκέφθηκε στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά. «Είπε ότι ήρθε μόνο για να με χαιρετίσει και να κουβεντιάσουμε και εγώ του απάντησα ότι αυτή είναι μια ωραία αρχή για το γρηγοριανό νέο έτος».
Ο 62χρονος στρατηγός θεωρείτο ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στο Ιράν μετά τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής εάν δεν φύγουν από το Ιράκ», δηλώνει ο επικεφαλής της σιϊτικής πολιτοφυλακής
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 23:44
Ο διοικητής μιας ιρακινής σιιτικης πολιτοφυλακής Καΐς αλ Χαζάλι, δήλωσε την Κυριακή ότι εάν οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν φύγουν από το Ιράκ θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής.
Ο Χαζάλι έκανε αυτή τη δήλωση μετά την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου να τερματιστεί η παρουσία των ξένων στρατευμάτων στη χώρα, σε απάντηση για τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορική αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.
Την Παρασκευή οι ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην οργάνωση Ασάιμπ Αχλ αλ Χακ του Χαζάλι, θεωρώντας την «πληρεξούσιο» του Ιράν στο Ιράκ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάχντι: Η κυβέρνηση ετοιμάζει το μνημόνιο για την αποχώρηση των ξένων στρατιωτών
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 23:17
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Άντελ Άμπντουλ Μάχντι δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε, ότι η κυβέρνησή του εργάζεται αυτή τη στιγμή για να εφαρμόσει την απόφαση που έλαβε νωρίτερα σήμερα το κοινοβούλιο για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι αρμόδιοι Ιρακινοί αξιωματούχοι στα διάφορα κυβερνητικά τμήματα προετοιμάζουν ένα μνημόνιο που περιγράφει τα νομικά βήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή της απόφασης του κοινοβουλίου για την αποχώρηση των ξένων στρατιωτών», ανέφερε το γραφείο του Μάχντι.
Ο Λε Ντριάν μετέφερε στον Ιρακινό πρωθυπουργό μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζητούσε να δοθεί χρόνος για να συζητηθεί το μέλλον της παρουσίας των ξένων στρατευμάτων στη χώρα, κατά τρόπο που να σέβεται την εθνική κυριαρχία του Ιράκ, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τεχεράνη αποδεσμεύεται από την πυρηνική συμφωνία - Χωρίς περιορισμό ο εμπλουτισμός ουρανίου
 Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020, 20:40
Νέα βήματα για την αποδέσμευσή του από την πυρηνική συμφωνία του 2015 (JPCOA) που είχε υπογράψει με τις μεγάλες δυνάμεις ανακοίνωσε απόψε το Ιράν.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το πρακτορείο IRNA, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός στον εμπλουτισμό ουρανίου, αλλά η Τεχεράνη θα εμπλουτίζει ουράνιο «ανάλογα με τις τεχνικές ανάγκες της». Το κανάλι επικαλέστηκε δηλώσεις ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης ο οποίος είπε ότι το Ιράν δεν θα τηρεί πλέον τα όρια που είχαν τεθεί από τη συμφωνία αυτή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των φυγοκεντρωτών που θα χρησιμοποιεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανένα όριο στις δυνατότητες εμπλουτισμού ουρανίου της χώρας, το επίπεδο εμπλουτισμού ή τις πυρηνικές έρευνες. Όλα αυτά στο εξής θα εξαρτώνται από τις «τεχνικές ανάγκες» της Τεχεράνης.
Το Ιράν θα συνεχίσει πάντως να συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) του ΟΗΕ.
Η υπαναχώρησή του από τις πυρηνικές δεσμεύσεις του είναι αναστρέψιμη. Θα επανέλθει σε αυτές εφόσον οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στη χώρα, πρόσθεσε η τηλεόραση.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, ο Αμπάς Μουσαβί, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η απόφαση για την αποδέσμευση είχε ληφθεί από πριν αλλά, «δεδομένης της κατάστασης» που δημιούργησε ο θάνατος του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, έγιναν ορισμένες αλλαγές.
Αυτό ήταν το πέμπτο και τελευταίο βήμα της Τεχεράνης για την αποδέσμευσή της από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2015.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρωθυπουργός του Ιράκ: «Ο Τράμπ μου ζήτησε διαμεσολάβηση με το Ιράν και κατόπιν δολοφόνησε τον φιλοξενούμενο μου»!

Τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία κάνουν τα πάντα για να μην κατανοήσει η διεθνή κοινή γνώμη τη βαρύτητα, το τι σημαίνει η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qassem Soleimani για την παγκόσμια κοινότητα, την Ανθρωπότητα, τον Πολιτισμό.
Ο Adil Abdul-Mahdi al-Muntafiki, πρωθυπουργός του Ιράκ, τεκμηριώνοντας την πρόταση του στην Ιρακινή βουλή για απομάκρυνση των αμερικάνικων δυνάμεων από τη χώρα του -πρόταση που υπερψηφίστηκε με την απουσία-άρνηση των Κούρδων βουλευτών-, αποκάλυψε στην ολομέλεια της βουλής ένα συγκλονιστικό γεγονός, που περιέργως δεν αναφέρει κανένα ΜΜΕ:
«Ο στρατηγός Soleimani πήγαινε στη Βαγδάτη κατόπιν πρόσκλησης από τον πρωθυπουργό του Ιράκ, διότι του ζητήθηκε από τις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει μια διαμεσολάβηση, να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν και μάλιστα κατόπιν προσωπικού αιτήματος του προέδρου Τράμπ».
Ο στρατηγός Qassem Soleimani βρισκόταν στο Ιράκ σε μια επίσημη διπλωματική αποστολή, έφθασε με κανονική γραμμή πολιτικής αεροπορικής πτήσης κι αφού ήταν κατόπιν πρόσκλησης του Ιρακινού πρωθυπουργού και του Αμερικανού προέδρου για διπλωματικές συνομιλίες, δεν πάρθηκαν τα μέτρα προστασίας που πάντα λάμβανε ο στρατηγός.
Ο πρόεδρος Τράμπ που βάσισε την εκλογή του στο "Όχι πόλεμο με το Ιράν, αλλά μπίζνες..."  -απέναντι στην Κλίντον που δήλωνε πως την επόμενη της εκλογής της θα κήρυσσε πόλεμο εναντίον του Ιράν-, δίνει μια ευκαιρία διπλωματικού διαλόγου σ' ένα Ιράν που προσπαθούν να γονατίσουν με εμπάργκο, όπως την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας. Έτσι με δόλο παγίδευσαν τον στρατηγό της Διπλωματίας, τον Άνθρωπο που εξολόθρευσε τους τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους", της Αλ Κάιντα με τα παρακλάδια της και τον "ελεύθερο συριακό στρατό" του Ερντογάν, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης... και να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ και της επίσημης Ελλάδας.
Είχαμε μια πολιτική δολοφονία, ενός διπλωμάτη σε αποστολή, που αποδείχθηκε μια παγίδα του Τράμπ, ή των μυστικών υπηρεσιών, του βαθύ κράτους Cia-πολυεθνικών-"Ρεπουμπλικανών";
Τώρα πλέον το ερώτημα δεν έχει καμία σημασία. Είτε έδωσε προσωπικά την εντολή ο Τράμπ, είτε ενημερώθηκε στις διακοπές του, η μη ανάληψη ευθύνης θα σήμαινε γελοιοποίηση και παραίτηση.
Ουσιαστικά έχει τελειώσει οριστικά κι αμετάκλητα κάθε δυνατότητα διπλωματικού διαλόγου, όταν ο Ιρακινός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε μέσα στη βουλή τη διπλωματική αποστολή του στρατηγού κι είχαμε μια δειλή δολοφονία που δεν συναντιέται ούτε στην περίοδο του ναζισμού και φασισμού στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ επιβεβαίωσε και ήδη η βουλή κατέθεσε επίσημο απόφαση-αίτημα-διάβημα στον ΟΗΕ: «Ο στρατηγός Soleimani ταξίδευε επισήμως στο Ιράκ, κατόπιν κοινής πρόσκλησης του Ιράκ και των ΗΠΑ... Διακοπή της πρόσκλησης στη διεθνή συμμαχία για παραμονή ξένων στρατευμάτων στο έδαφος κι αέρα του Ιράκ για καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Κατόπιν ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει: «Αν το Ιράν επιτεθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή αμερικάνικο στόχο, οι ΗΠΑ θα κτυπήσουν άμεσα και μάλιστα με δυσανάλογο τρόπο». Επίσης, η δημόσια απειλή για την καταστροφή αρχαιολογικών θησαυρών της Παγκόσμιας Κοινότητας που βρίσκονται στο Ιράν, προκαλεί ανατριχίλα και ο Χίτλερ φαντάζει προοδευτικός δημοκράτης. 52 στόχους της παγκόσμιας πολιτστική κληρονομιάς, απειλεί ότι θα κτυπήσει ο πρόεδρος της ξεδοντιασμένης πάλαι ποτέ υπερδύναμης... και κανένας δημοσιογράφος κι αναλυτής ή πανεπιστημιακός, όλοι με μόνιμα στασίδια διαστρέβλωσης και προπαγάνδας στα ΜΜΕ... δεν ανατριχιάζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο "Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών", το Σύνταγμα της παγκόσμιας κοινότητας και του περιβόητου "διεθνούς δικαίου", στο Άρθρο 2, παράγραφος 4, είναι σαφές: «Πάντα τα Μέλη θα απέχωσι εις τας διεθνείς αυτών σχέσεις της απειλής ή χρήσεως βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητος ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οιουδήποτε Κράτους ή καθ ́ οιονδήποτε άλλον τρόπον ασυμβίβαστον προς τους σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών.»
Με το έγκλημα των ΗΠΑ... οριστικό τέλος στο αφήγημα "διεθνές δίκαιο", δηλώσεις, αποφάσεις του ΟΗΕ, για όσους ακόμη μπορούν να ισχυριστούν πως υπήρχε "διεθνές δίκαιο".
"Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη... δεν υπάρχει"!
Η ιμπεριαλιστική "αριστερά" έπιασε δουλειά κι αμέσως έκανε την εμφάνισή του στις ΗΠΑ το κατευθυνόμενο από τους "Δημοκρατικούς", τη "δημοκρατία των πολιτών" Σόρος και πολυεθνικών: "Ειρηνιστικό κίνημα made in USA"!
Το "στριπτίζ" του ανθρωπισμού μας!
"Όχι στον πόλεμο, αλλά όχι και στη θεοκρατία"... κραυγάζουν οι σε διατεταγμένη υπηρεσία ακτιβιστές. Αν υπάρχει θεοκρατία στο Ιράν, τι υπάρχει στο σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς στην Παλαιστίνη; Κι ο λαός του Ιράν αποφασίζει ελεύθερα με δημοκρατικές εκλογές, πως θα ντύνεται και ποια θα είναι τα ήθη κι έθιμα της πατρίδας του, η θρησκεία του. Δεν αναμένει μαθήματα από τους τους "προοδευτικούς δικαιωματικούς".
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στο πολυετές δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού του Ιράν;
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στα πολυετή δολοφονικά εμπάργκο εναντίον της Κούβας, της Βενεζουέλας, τους βομβαρδισμούς της Λιβύης και το δολοφονία Καντάφι, στη δράση των νεοναζί στην Ουκρανία, στο πραξικόπημα στη Βολιβία, τη σφαγή στη Χιλή, στο στραγγαλισμό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας;
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στο πολυετές έγκλημα εναντίον του λαού του Αφγανιστάν, της Υεμένης;
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στην κατοχή της Παλαιστίνης από το 1948;
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στην κατοχή του 40% της Κύπρου μας από το 1974;
Που βρισκόταν όλα αυτά τα "κινήματα" στο πολυετές δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, στα 9 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης;
Στο τελευταίο προπύργιο της διεθνούς τρομοκρατίας, στο Ιντλίμπ... τα ανθρωπόμορφα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" γλεντούν τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Soleimani... να δούμε πόσοι θα γλιτώσουν το θάνατο και θα μπορέσουν να περάσουν στην Ελλάδα που τους προστατεύει ή τη Λιβύη...
Εύκολη απάντηση: Με τους ιμπεριαλιστές για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" κι εξαγωγή "δημοκρατίας", στο πλευρό των δολοφόνων αποκεφαλιστών του "ελεύθερου συριακού στρατού", που τώρα ΚΑΙ με ελληνική χρηματοδότηση -μέσω των "Φίλων της Συρίας" που συμμετέχει η επίσημη Ελλάδα-, ο Ερντογάν μαζί με τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ στέλνει στη δική τους Λιβύη, που κι αυτή τη Λιβύη αναγνωρίζει η επίσημη Ελλάδα.
Χθες, και στην Αθήνα συντονίζονται σε "αντιπολεμικές" εκτονώσεις, όλες εκείνες οι οργανώσεις σφραγίδες-Σόρος, μαζί με τους συριζαίους, για αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και δεν κάνουν ούτε μία αναφορά στο όνομα του Ήρωα στρατηγού Qassem Soleimani. Κατασκευάζουν μετωπικές οργανώσεις μαϊμού, πλήρως ενταγμένοι στο παγκόσμιο σύστημα Κλίντον και Σόρος... για να πουλήσουν για ακόμη μια φορά "δικαιώματα" και "επαναστάσεις".
Αναφορικά με την κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή κι αμερικάνικη "αριστερά" που ανακάλυψαν το κίνημα εναντίον του πολέμου...
Αν ονομάζεσαι Xi Jin Ping, Gennadj Zyuganov, Kim Jong Un, Miguel Diaz-Canel, Nicolas Maduro, Leila Khaled, Fidel, Daniel Ortega, Nasrala, Chávez, Evo Morales, Bashar Hafez Al-Assad... ίσως θα είχες μια δυνατότητα να μπορείς να κατηγορείς την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ως σιιτικό θεοκρατικό καθεστώς.
Αλλά, είστε απλώς υπάκουα κουτάβια της παγκοσμιοποίησης του 4ου Ράιχ, της λαθρομετανάστευσης, των ατομικών δικαιωμάτων και ποτέ των κοινωνικών-εργατικών δικαιωμάτων, ξεπεσμένοι κοσμοπολίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενταγμένοι σε δολοφονικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ένωση) κι έτσι ένα πράγμα πρέπει μόνο να κάνετε αν θέλετε να βλέπετε στα μάτια τα παιδιά σας: Σιωπήστε για πάντα!
Η Leila Khaled, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και σύμβολο της Παλαιστινιακής Επανάστασης, τα είπε όλα για τον Qassem Soleimani: "Είσαι παιδί της Παλαιστίνης κι η Παλαιστίνη δεν μπορεί να ξεχάσει τα δικά της παιδιά της".
Στη μαρτυρική Γάζα, τη μεγαλύτερη ανθρώπινη φυλακή στην παγκόσμια ιστορία, απέτισαν φόρο τιμής και δόξας στον  Qassem Soleimani... όλοι κι όλες οι οργανώσεις Αντίστασης, εξαιρουμένων των οπαδών του Αμπάς.
Πεθαίνουν οι ήρωες;
Οι ήρωες μπορεί να "αναχωρήσουν", αλλά οι πραγματικοί ήρωες δεν πεθαίνουν ποτέ!
Δεν υπάρχει ειρήνη... χωρίς δικαιοσύνη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκατοντάδες χιλιάδες στην Υεμένη τίμησαν τους Μάρτυρες... Soleimani και Αl-Muhandis
SANA'A - Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της Υεμένης πήραν τους δρόμους στην πρωτεύουσα Sana'a και την επαρχία Saada, σε μαζικές συγκεντρώσεις καταδικάζοντας τη δολοφονία του Qassem Soleimani και του Abu Mahdi al-Mauhandis μαζί με τους συντρόφους τους από αεροπλάνο των ΗΠΑ.
Ο υπουργός πληροφοριών Daifallah al-Shami επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της πορείας στο Saada ότι «το αίμα των μαρτύρων Σολεϊμάνι και αλ-Μουχάντις είναι το αίμα του έθνους και είναι μάρτυρες ολόκληρου του έθνους».
«Η βροχή στη Σάνα μπορεί να πλημμυρίσει με το αίμα των μαρτύρων και είναι υποσχέσεις νίκης. (...) Ο λαός της Υεμένης επιβεβαιώνει τη στάση του με το Ισλαμικό έθνος ενάντια στην αμερικανική-σιωνιστική αλαζονεία ».
Τόνισε ότι «το αίμα των μαρτύρων Σολεϊμάνι και Αλ Μουχάντις δεν είναι ιρανό και ιρακινό, αλλά αίμα που ανήκει στα έθνη και στους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου».
Ο Αλ-Σάμι κατέληξε λέγοντας ότι «το αίμα του Σολεϊμάνι, του Αλ Μουχάντι και όλοι οι μάρτυρες θα μετατραπούν σε διηπειρωτικούς πυραύλους και όπλα που καταστρέφουν αμερικανικά θωρηκτά και τελειώνουν την παρουσία τους στην περιοχή».
Οι διαδηλωτές στη Σάνα εξέδωσαν μια φλογερή δήλωση, προσφέροντας τα συλλυπητήριά τους στον ιρανό ιρακινό λαό στο μαρτύριο του μεγάλου μουτζαχεντίν Qasim Soleimani, του Abu Mahdi al-Muhandis και των συντρόφων τους.
"Η δολοφονία δύο ηγετών μουσουλμάνων είναι μια κραυγαλέα επίθεση εναντίον ολόκληρου του έθνους, γεγονός που καθιστά επιτακτική την υποχρέωση των μουσουλμάνων να αναλάβουν την ευθύνη και να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που τους στοχεύει όλους χωρίς εξαίρεση", αναφέρει η δήλωση.
"Οι λαοί της Υεμένης, καθώς αντιμετωπίζουν επιθετικότητα και πολιορκία, είναι παρόντες με όλη τους τη δύναμη να στέκονται από τα ελεύθερα έθνη στη μάχη για ανεξαρτησία και να συνεχίσουν το έργο της ελευθερίας από τις δυνάμεις της κυριαρχίας και της αλαζονείας", επιβεβαίωσαν οι δηλώσεις.
Πρόσθεσε ότι "η δολοφονία αποκάλυψε τη βαρβαρότητα της Αμερικής, κυβερνούμενη από μια ομάδα συμμοριών, δολοφόνων και εγκληματιών".
Επιπλέον, η δήλωση τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να "φέρουν τις συνέπειες του βίαιου εγκλήματος και των συνεπειών των απεχθών πράξεών της (...) Επιπλέον, ολόκληρο το έθνος έχει το δικαίωμα να απαντήσει στη δολοφονία των ηγετών Σολεϊμάνι, Αλ Μουχάντις και όλων των μαρτύρων οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει την αμερικανική αλαζονεία ».
"Μετά το έγκλημα της 2 ης Ιανουαρίου, ξεκινάει μια νέα φάση: είτε να επιστρέψουμε στις ανθρώπινες αξίες ανάμεσα στα έθνη και τους λαούς, ή η Αμερική συνεχίζει να κυβερνά τον κόσμο από το νόμο της ζούγκλας.
Σε αυτό το στάδιο, το έθνος καλείται να κινητοποιηθεί σε ένα σχέδιο ισλαμικής απελευθέρωσης, προκειμένου να απαλλαγεί από τους καταπιεστές και τους κατακτητές ".
Η δήλωση συνεχίστηκε λέγοντας: "Είναι καθήκον των μαρτύρων να εκπληρώνουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να βγάλουν τα στρατεύματα έξω από την περιοχή.
Ο Άξονας της Αντίστασης αντιπροσωπεύει μια ασπίδα για το έθνος και η μεγάλη απογοήτευση του εχθρού προκαλείται από τη δύναμη αυτού του άξονα που έχει αποτρέψει τα σχέδια και τα οικόπεδα του εχθρού (...) Είναι καιρός οι Αμερικανοί και οι Σιωνιστές να συσκευάσουν τις τσάντες τους και άδεια. Είμαστε ένα έθνος που υπερηφανεύεται για τους μάρτυρες του, θα θριαμβεύσουμε πάνω από το αίμα τους και θα τους εκδικηθούμε ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γράφω πρώτα από εδώ και αν χρειαστεί μπορεί να χρειαστεί να βγουν και επίσημες ανακοινώσεις.
Το Μέτωπο Καναφάνι είναι μία συλλογικότητα, που εκτός των άλλων αποτελεί έμπρακτη αντίσταση και παρεμπόδιση στα σχέδια της Νατοϊκής "Αριστεράς".
Έτσι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ σε κανέναν μισθοφόρο της Παγκοσμιοποίησης, να ξανασταθεί όρθιος και να...
εκμεταλλευτεί καταστάσεις προς όφελος των τοκογλύφων που υπηρετεί.
Η δολοφονία Σουλεϊμάνι αυτή την στιγμή έχει δώσει πάτημα σε οργανώσεις και ανθρώπους του Τζορτζ Σόρρος να κάνουν "αντιπολίτευση" στον Τράμπ,με κύριο στόχο να τον ανατρέψουν και να φέρουν την Χίλαρι Κλίντον στην εξουσία.
Ομάδες και οργανώσεις (όπως για παράδειγμα οι ΔΕΑ-ΣΕΚ-ΝΑΡ, κτλ) που στο σύντομο παρελθόν, έχουν υποστηρίξει όλα όσα έχουν γίνει στην Αν. Μεσόγειο και στην Ουκρανία, υπερασπίζοντας την Ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στο Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιπολεμικό κίνημα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επιτεθείτε, σκοτώστε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δεν θέλουμε αιχμαλώτους, τους Ινδιάνους τους θέλουμε νεκρούς"
Σαν σήμερα, 6/1/1912, η αμερικανική κυβέρνηση μετατρέπει το Νέο Μεξικό, που είχε αρπάξει από το Μεξικό στον πόλεμο του 1846 - 1848, στην 47η Πολιτεία των ΗΠΑ.
Είχε προηγηθεί η βίαιη καταστολή των πληθυσμών των Απάτσι, που επί 3 δεκαετίες και με αρχηγό τον θρυλικό Τζερόνιμο, πρόβαλλαν ηρωική αντίσταση στους νέους εισβολείς.
Για αιώνες οι Απάτσι είχαν αντιταχθεί στον εποικισμό των λευκών (Ισπανών και Βορειοαμερικανών) στη γη τους.
Ο Τζερόνιμο αντιστάθηκε στις κατακτητικές επιδρομές Μεξικανών και Αμερικανών στα εδάφη της φυλής του από μικρή ηλικία.
Ορκίστηκε εκδίκηση σε βάρος των Μεξικανών, όταν εκείνοι σκότωσαν τη μητέρα, τη γυναίκα και τα παιδιά του το 1858.
Συνέχισε τον αγώνα ενάντια στους Αγγλοσάξονες, που κατέλαβαν την πατρώα γη το 1848.
Όταν η φυλή του οδηγήθηκε στους ομοσπονδιακούς καταυλισμούς της Αριζόνα τη δεκαετία του 1870, ο Τζερόνιμο οργάνωσε αποδράσεις και εξεγέρσεις που ταπείνωσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση οργάνωσε ένα στρατό 5000 λευκών και 500 Ινδιανών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον της μικρής ομάδας του Απάτσι φυλάρχου.
Το κρησφύγετο της εντοπίστηκε μετά από μια καταδίωξη που επεκτάθηκε σε απόσταση 1645 μιλίων.
Παραδόθηκε με υποσχέσεις ότι θα επιστρέψει στην Αριζόνα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταπάτησε και αυτή την υπόσχεση (όπως και όλες τις συμφωνίες) και ο Τζερόνιμο και οι σύντροφοι του μπήκαν σε πρόγραμμα "καταναγκαστικής εργασίας".
Δεν ξαναείδε ποτέ την Αριζόνα. Στο τέλος της ζωής του πούλαγε εργόχειρα για να ζήσει. Πέθανε το 1909. Τα εγκλήματα των ΗΠΑ συνεχίζονται-παντού-μέχρι σήμερα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαν. Γλέζος: Στο πλευρό του Λαφαζάνη-Η δίωξη του στοχεύει τη δημοκρατία
06/01/2020
O Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών.
Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση.
Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου.
Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.
Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά.
Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.
Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του.