Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τριτη 7 Ιανουαριου 2020



Αμα μου βρεις αναρχικη κολλεκτιβα Ιραν ή Αφγανισταν παρε τηλέφωνο στο Λανγκλεϋ-Βιρτζινια και θα σου απαντησουν απο εκει
Σχολιο.- κάποιοι ή παραζούνε στον κόσμο τους ή βιοπορίζονται για να εκφράζουν τέτοιες απόψεις
Σχολιο.- Δεν υπάρχει διαζευκτικό..Απλα βιοποριζονται
Σχολιο.- ασχετοσύνη, ισαποστακισμός και ψευτοδικαιωματισμός+συν τα παρελκόμενα θείε Σαμ?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον 20ο αιώνα τον Λουί Τικα και τους συντρόφους του τους δολοφόνησαν οι πρόγονοι της κυρίαρχης τάξης των ΗΠΑ. Η σφαγή των ανθρακωρυχων του Λαντλοου ήταν μια στιγμή μεγάλου πόνου για την εργατική τάξη στις ΗΠΑ με διεθνή αντίκτυπο . Αν υπήρχαν τότε sites σαν το ElaLiberta ίσως διέκριναν στον Τικα κάποια κατάλοιπα πατριαρχιας από τη σκοπιά του προλεταριου.
Σχολιο.- Καινε τα μυαλα μας παντως τα φασιστοαναρχιδια της CIA
Σχολιο.- Πολλά τα αναχώματα, αλλά κάνουν μπαμ
Σχολιο.- Να διαβασεις Αννουλα του Χιονια...Περαν του οτι κακοποιει την γλώσσα τα λεει κομπλέ σε γραμμή Τραμπ
Σχολιο.- είναι εναντία στο Χρυσοχοιδη όμως
Σχολιο.- Ναι αλλα στηριζει τον Αμερικανο υπουργο προστασιας του Πολιτη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απάντηση ΥΠΕΞ-Ζαρίφ στον Τραμπ:«Έχεις δει ποτέ σου τέτοιο ωκεανό ανθρωπιάς;»

06/01/2020
Η ανταλλαγή προσβολών και απειλών συνεχίζεται – Οι μαζικές εκδηλώσεις μνήμης για το στρατηγό-εθνικό ήρωα του Ιράν και τα δάκρυα του ανώτατου ηγέτη Χαμενεί μπροστά στο φέρετρό του Σουλεϊμανί έχουν ενισχύσει τη στήριξη του κόσμου στο καθεστώς
Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ  έχει αναλάβει να απαντά απευθείας στον Ντόναλντ Τράμπ μέσω twitter.
Με ανάρτησή του στην οποία επισυνάπτει φωτογραφίες από τις μαζικές συγκεντρώσεις για την κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σουλειμανί, απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον Αμερικανό πρόεδρο και τον ρωτάει.
«Έχεις δει ΠΟΤΕ στη ζωή σου τέτοια θάλασσα ανθρωπιάς, Ντόναλντ Τραμπ;
Θέλεις να συνεχίσεις να ακούς τους κλόουν που σε συμβουλεύουν για την περιοχή μας;
Και ακόμα φαντασιώνεσαι ότι μπορεί να κάμψεις τη θέληση αυτού του μεγάλου έθνους και των ανθρώπων του; Το τέλος της κακοήθους παρουσίας των ΗΠΑ στη Δυτική Ασία έχει ξεκινήσει», γράφει ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών.
Η ιρανική πλευρά εκτιμά πως η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή μετρά αντίστροφα. Η κυβέρνηση του Ιράκ η οποία ξεκίνησε υποστηριζόμενη και από τις ΗΠΑ και από την Τεχεράνη διαμαρτυρήθηκε στην Ουάσινγκτον για το παράνομο της αεροπορικής επιδρομής, ενώ με ψήφισμα οι Ιρακινοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρησή των αμερικανικών δυνάμεων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια για την κατασκευή του συγκροτήματος της αμερικανική πρεσβείας στη Βαγδάτη και άλλες υποδομές ασφαλείας και δεν θα πάνε πουθενά αν πρώτα δεν αποζημιωθούν. Αν επιμείνουν οι Ιρακινοί θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις που μπροστά τους οι κυρώσεις στο Ιράν θα μοιάζουν «συνηθισμένες» απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η κυβέρνηση του Ιράκ βρίσκεται στη μέση καθώς από τη μια η Σιιτική της ταυτότητα τη φέρνει κοντά στην Τεχεράνη, από την άλλη η συμβίωσή της με τις αμερικανικές δυνάμεις ήταν αυτή που της εξασφάλισε ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας – και πυγμή στην αντιμετώπιση των καταλοίπων του (σουνιτικού) ισλαμικού κράτους.
Πάντως προς το παρόν οι κοινές επιχειρήσεις εναντίον των θυλάκων του Ι.Κ. έχουν σταματήσει, καθώς όλες οι κοινές επιχειρήσεις Ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων έχουν εστιάσει στην προστασία των αμερικανικών εγκαταστάσεων και προσωπικού στο Ιράκ.
Έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες επιθέσεις, με ρουκέτες – και από ότι φαίνεται θα έχουν και συνέχεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε στην Κύπρο η 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει τον βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, γιατί απασχόλησε μάταια τις Αρχές και εξέθεσε αθώους ανθρώπους.
Οι 12 νεαροί Ισραηλινοί, γόνοι πλούσιων οικογενειών, που βίασαν τη 19χρονη κατά τις διακοπές τους στην Κύπρο, φυγαδεύτηκαν στο Ισραήλ μετά από παρέμβαση ακόμη και της κυβέρνησης του κράτους-τρομοκράτη.
Πόσα ζητήματα δεν ανοίγει αυτή η υπόθεση! Από το ζήτημα του βιασμού που καθιστά επιτακτική την ανάπτυξη του γυναικείου κινήματος -κι ας δυσφορούν οι χλιμιτζουραίοι και οι εθελόδουλες που ισχυρίζονται πως αυτά στις μέρες μας έχουν λυθεί-, μέχρι την προστασία που απολαμβάνουν οι γόνοι των καπιταλιστών και τον χαρακτήρα του σιωνιστικού κράτους του απαρντχάιντ και του νομιμοποιημένου εγκλήματος.
Το μόνο ενθαρρυντικό η κινητοποίηση εκατοντάδων γυναικών από Κύπρο Βρετανία και Ισραήλ, που βρέθηκαν στο πλευρό της 19χρονης.
Και επισης ενθαρρυντικο, η σταση της Βρετανικης κυβερνησης που σταθηκε διπλα στη 19χρονη, της εβαλε δικηγορο, και θα κυνηγησουν την υποθεση. Αναμενονται με ενδιαφερον οι εξελιξεις.
Τα πραγματα είναι ξεκαθαρα. Οι γνωματευσεις των γιατρων είναι καταπελτης. Εχει υπαρξει βιασμος. Η κοπελα ηταν χτυπημενη παντου. Οι αστυνομικοι την απειλησαν μεσα στο τμημα ότι θα την βαλουν κατευθειαν φυλακη για ψευδη καταθεση, και της απεσπασαν την πρωτη αρχικη καταθεση ότι δεν υπηρξε βιασμος. Η κοπελα πηγε με έναν από την παρεα στο ξενοδοχειο, και βρεθηκαν αλλοι 11, οι οποιοι υπηρετουν στον σιωναζιστικο στρατο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο του μάρτυρα Σολεϊμανί με την ίδια δύναμη.... και η μόνη αποζημίωση για εμάς θα ήταν να εκδιώξουμε τις ΗΠΑ από την περιοχή”, δήλωσε ο Καανί σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Σε προγενέστερες δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τους Ιρανούς ο Καανί είχε πει: "Να είστε υπομονετικοί και θα δείτε τα πτώματα των βορειοαμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή".

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020
Η εκδίωξη των ΗΠΑ από την περιοχή, είναι ο στρατιωτικός στόχος του Εσμαΐλ Καανί αντικαταστάτη του δολοφονημένου ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί

Ο νέος διοικητής των δυνάμεων Quds, της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν, ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί, δήλωσε ότι ο στόχος του είναι να εκδιώξει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή.
Ο Εσμαΐλ Καανί, που πήρε τη θέση του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, που δολοφονήθηκε στις 2 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού βομβαρδισμού στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, στη Βαγδάτη, πρωτεύουσα του Ιράκ, δήλωσε ότι αυτή θα είναι "η μόνη αποζημίωση" στην οποία μπορεί να επιδιώξει η ιρανική κυβέρνηση, δήλωσε στο Telesur.

“Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον δρόμο του μάρτυρα Σολεϊμανί με την ίδια δύναμη.... και η μόνη αποζημίωση για εμάς θα ήταν να εκδιώξουμε τις ΗΠΑ από την περιοχή”, δήλωσε ο Καανί σε συνέντευξή του στην ιρανική κρατική τηλεόραση.
Ο νέος ηγέτης των Ειδικών Δυνάμεων Quds, δήλωσε ότι "ασφαλώς θα ληφθούν μέτρα".
Ο Καανί υπήρξε "ένας από τους πιο διακεκριμένους διοικητές του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης στην ιερή άμυνα (πόλεμος Ιράν και Ιράκ 1980-1988) και έχει υπηρετήσει στις Δυνάμεις Quds στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τον διοικητή μάρτυρα", δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κατά την ανακοίνωση του διορισμού του.
Σε προγενέστερες δηλώσεις του απευθυνόμενος προς τους Ιρανούς ο Καανί είχε πει: "Να είστε υπομονετικοί και θα δείτε τα πτώματα των βορειοαμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας ελπίσουμε ότι κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι η ψηφοφορία του Ιράκ κοινοβουλίου θα αναγκάσει την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μαντλέν Ολμπράιτ είπε ότι ο θάνατος 500,000 παιδιών του Ιράκ άξιζε τον κόπο για την επίτευξη των στόχων της πολιτικής των ΗΠΑ στο Ιράκ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έκαναν οι δυνάμεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μοσούλη με το πρόσχημα ότι πολεμανε την ISIS. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες εκδιώχθηκαν, συνελήφθησαν, είναι θαμμένοι σε χαλάσματα από τις ΗΠΑ. Η αμερικανική κατοχή είναι ένα τερατώδη, ανελέητη που θα τελειώσει μόνο με την πολιτική δύναμη του Ιράκ. Η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αναγκάσει μια αποχώρηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ  είναι οι Ιρακινοι που διαμαρτύρονται στους δρόμους σε συνεργασία με τις λιγοστες αντιπολεμικές αντιπολίτευσης σε όλο τον κόσμο. Οσες δηλαδη δεν είναι παραρτηματα της CIA, να πιστευουν ότι το Ιραν εχει εισβαλλει στο Ιρακ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση ιερέα από τις Δρυμάδες για καταστροφή εκκλησίας από το καθεστώς Ράμα
Ιανουάριος 6, 2020. 19:27

Για δεύτερη φορά, οι εκκλησίες στο χωριό Δρυμάδες της περιφέρειας Χειμάρρας  έχουν γίνει στόχος για την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών της Χειμάρρας και των αλβανικών αρχών.
Η αντίδραση προήλθε από τον ιερέα  στους Δρυμάδες παπα- Τζίμο, που γυρίζοντας από τον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, είδε να καταστρέφεται ο καθεδρικός ναός της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από εργάτες μιας εταιρείας που δουλεύει στους Δρυμάδες για λογαριασμο του Δημου, με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων.
Η δικαιολογια που προβαλε ο Δημος, είναι ότι η εκκλησια χρειαζοταν αλλαγη σκεπης, χωρις να του πεφτει λογος, γιατι η εκκλησια δεν είναι περιουσια του Δημου, αλλα της Αρχιεπισκοπης Αλβανιας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του παπα Τζίμου, που ανάρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται σαφές ότι η σκεπη της εκκλησίας έχει κατεδαφιστεί και η εκκλησία είναι πλέον ανίκανη να ασκήσει τη λειτουργία της για τους κατοίκους των Δρυμάδων, ενώ κατηγόρησε το αλβανικό καθεστώς και την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.
Ο Παπα Τζίμος έκανε έκκληση στους κατοίκους των Δρυμάδων και της Χειμάρρας να οργανωθούν και να προστατεύσουν τα ακίνητά τους, τα σπίτια  και τις εκκλησίες  τους, καθώς σήμερα ο στόχος όπως φάνηκε είναι η αποδυνάμωση του πληθυσμού της Χειμάρρας από τους σφετεριστές και κλέφτες.
Είναι η δεύτερη φορά που οι εκκλησίες στους Δρυμάδες της Χειμάρρας γίνονται αντικείμενα  βανδαλισμού από την αλβανική κυβέρνηση που εκπροσωπείται από τους υπαλλήλους της, οι οποίοι κατεδαφίζουν τις εκκλησίες με διάφορες προφάσεις.
Φαίνεται με σαφήνεια ότι κρατικοί κύκλοι  στο όνομα των δημόσιων επενδύσεων απειλούν τη σταθερότητα με την καταστροφή της θρησκευτικής αρμονίας στην Αλβανία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξάρτητα από το εάν είμαστε ή όχι "εργαζόμενη - εργαζόμενος" με αμοιβή 650 ευρώ μικτών για οκτάωρη απασχόληση ή 400 γαι εξάωρη ή 320 για τετράωρη, καλό είναι να υποστούμε την "βάσανον" να διαβάσουμε προσεκτικά αυτό το αρθρο.

Κέρδη για τα στελέχη, απολύσεις και μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ
Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ
04/01/2020
Καινούργια απόφαση για συνέχιση της απεργίας που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου πήρε το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, διεκδικώντας υπογραφή τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην εταιρεία και τις θυγατρικές της (όχι ολιγόμηνη όπως προτείνει η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ COSMOTE), αυξήσεις για όλους και προς τα πάνω εξίσωση των νεοπροσληφθέντων (και όχι αύξηση 3% μόνο στους νεοπροσληφθέντες, όπως πρότεινε η διοίκηση του Ομίλου), διασφάλιση από απολύσεις. Επίσης διεκδικούν την ανάκληση του 35ωρου με 5ημερη εργασία για όλους τους εργαζόμενους και την κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ, το οποίο νομοθετεί το διευθυντικό δικαίωμα στις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών. Η απεργία θα συνεχιστεί έως τις 12 Ιανουαρίου και την επόμενη ημέρα θα προχωρήσουν σε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας με παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσουν συνελεύσεις με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού και των εργαζομένων στον Όμιλο του ΟΤΕ.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έχουν προκληθεί δυσλειτουργίες σε πολλές υπηρεσίες και καταστήματα του ΟΤΕ λόγω της απεργίας, το γεγονός δεν έχει λάβει έκταση στα ΜΜΕ, ή, όπου έχει αναφερθεί γράφεται ότι οι απεργοί είναι αδιάλλακτοι και δεν ακούνε τις εκκλήσεις της εταιρείας για διάλογο. Ωστόσο, η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική, καθώς μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις ανακοινώσεις της, πριν προκηρυχθεί η απεργία πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις του σωματείου με την εταιρεία, οι οποίες ήταν άκαρπες καθώς η εταιρεία επέμενε στην πολιτική της για εργαζομένους πολλών ταχυτήτων, υπογραφή τρίμηνων ή σε κάποιες περιπτώσεις μονοετών ΣΣΕ, καμία αύξηση στους μισθούς όταν τα έσοδα και τα κέρδη του Ομίλου που έχει στα χέρια της πλέον η Deutsche Telekom έχουν αυξηθεί και η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε μεταξύ 2012 και 2018 κατά 55%, ενώ το μισθολογικό κόστος συρρικνώθηκε κατά 55%, με μείωση 7% ανά έτος από το 2016 έως σήμερα. Επίσης, η Διοίκηση του ΟΤΕ απουσίασε στα καλέσματα για διάλογο με τρίτο μέρος (τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας) πριν την έναρξη της απεργίας. Και έχει καταγγείλει με εξώδικο την απεργία ως «παράνομη και καταχρηστική», ενώ η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει καλέσει σε δημόσιο διάλογο, ως όφειλε ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος, τέσσερις ημέρες πριν από την κήρυξη έναρξης της απεργίας, στον οποίο δεν ανταποκρίθηκε η Διοίκηση.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου δύο μέρες πριν την έναρξη της απεργίας, στον Όμιλο υπάρχουν 5.500 εργαζόμενοι με 6ωρα εργασίας και 400 ευρώ μικτά, με 4ωρα εργασίας και 320 ευρώ μικτά, και 8ωρα εργασίας στα 650 ευρώ μικτά. Υπάρχουν 2.500 εργαζόμενοι με το νέο μισθολόγιο του 2015, το οποίο τέθηκε σε ισχύ πριν 2 χρόνια με 790 μικτά και 840 μικτά, ενώ περίπου 5.000 εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις πριν από το 2015 και έχουν χάσει το 40% των αμοιβών τους. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στους ισολογισμούς της εταιρείας, η εταιρεία έχει αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη κατά 88%, ενώ μετά το 2016 αυξάνονται με ρυθμό 6% ανά έτος.
Η εταιρεία εμφανίζει 41,2% κερδοφορία, πολύ ψηλότερα από όλες τις εταιρείες του Ομίλου στην Ευρώπη και την Αμερική και από αυτό κερδίζει μόνο η Διοίκηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν και στη συνέντευξη τύπου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα στελέχη της έχουν αυξήσει τους μισθούς τους όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι εργαζόμενοι χάνουν διαρκώς. Μάλιστα, μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για 20 διευθυντικά στελέχη, ενώ επί κρατικού ΟΤΕ οι διευθυντές ήταν 4, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ σήμερα να παίρνει μισθό 20 φορές μεγαλύτερο από τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, με βάση τον καινούργιο νόμο για τη φορολογία με τη μείωση του φόρου επί των κερδών και επί των μερισμάτων, η Deutsche Telekom έχει όφελος 19.000.000 ευρώ. Η εταιρεία, βέβαια, έχει κερδίσει και από άλλες δραστηριότητες: πούλησαν τις θυγατρικές στα Βαλκάνια, πούλησαν τον μοναδικό δορυφόρο που είχε η Ελλάδα, έκλεισαν πάνω από 300 καταστήματα, ξεπουλάνε την ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ.
Παρόλα αυτά, επιχειρείται συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού, καθώς χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα, υπάρχουν δημοσιεύματα για μετασχηματισμό επιχειρήσεων, απόσχιση εταιρειών και δόσιμό τους σε εργολάβους. Σε όλο αυτό το καθεστώς που δημιουργείται, εργαζόμενοι εξωθούνται σε «εθελουσίες εξόδους» και όταν τελικά δεν δέχονται απειλούνται με απολύσεις. Το αντίκτυπο σε όλη αυτή την εξέλιξη είναι οι επαχθείς εργασιακοί όροι, οι υπερωρίες υπαλλήλων χωρίς να αμοίβονται, η εντατικοποίηση των τεχνικών πεδίου και των υπαλλήλων σε καταστήματα, η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των θανάτων εν ώρα εργασίας, καθώς τα δίκτυα συντηρούνται όλο και λιγότερο. Και φυσικά, η χαμηλότερη ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών, πράγμα που κάνει τους εργαζόμενους να υφίστανται και την οργή των συνδρομητών του ΟΤΕ, καθώς οι τελευταίοι δεν έχουν πρόσβαση στη Διοίκηση.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα call centers και η τεράστια αναμονή για απόκριση στα τηλεφωνήματα καθώς και η αποτυχία τού σχεδίου «24/48», όπου το 24 αντιστοιχεί στις ώρες που πρέπει να έχει λυθεί οτιδήποτε σχετικό με την κινητή τηλεφωνία και το 48 στις ώρες που αντιστοιχούν στο να έχει λυθεί κάποια τεχνική βλάβη του δικτύου, πράγμα που δεν συμβαίνει πλέον σχεδόν ποτέ, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ φαίνεται να έχουν σημαντική συμμετοχή στην απεργία που πραγματοποιήθηκε και μέσα στις γιορτές, ενώ η εταιρεία απάντησε με απολύσεις, τις οποίες προετοίμαζε έτσι κι αλλιώς, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Έχουν δημιουργηθεί απεργιακές φρουρές για αποτροπή των απεργοσπαστών και ενημέρωση των καταναλωτών, ενώ γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις στο Διοικητικό Μέγαρο και στο Υπ. Εργασίας. Δεκάδες συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων τού ΟΤΕ. Είναι αλήθεια ότι διάλεξαν έναν δύσκολο δρόμο, μια απεργία μεγάλης διάρκειας και εν μέσω της μεγάλης καταναλωτικής περιόδου των γιορτών, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταματήσουν όσα έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια για την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων. Οι μειώσεις μισθών και οι «εθελουσίες» έξοδοι στο όνομα του να μην απολυθούν εργαζόμενοι, σε συμφωνίες που υπέγραφε και η ΟΜΕ-ΟΤΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τη Διοίκηση, έγιναν ο προπομπός της εκχώρησης κλάδων σε εργολαβικές εταιρείες και της μαύρης εργασίας στις θυγατρικές εταιρείες, των απολύσεων και τη μη-υπογραφής ΣΣΕ. Το «ώριμο συνδικάτο», όπως χαρακτηρίστηκε από την επιχείρηση η ΟΜΕ-ΟΤΕ λόγω της «κατανόησης» που έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια στις Διοικήσεις, φαίνεται να μη μπορεί να συνεχίσει άλλο αυτή την τακτική, κάτω από την πίεση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι καθώς και των επερχόμενων απολύσεων που καραδοκούν, ενώ η Διοίκηση τους είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προβεί σε απολύσεις υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να γίνεται μια πιο μαχητική κινητοποίηση, να έρχονται οι εργατικές διεκδικήσεις πιο δυναμικά στο προσκήνιο και να γίνεται αντιληπτό πως αν οι εργαζόμενοι δεν δουν αυτόν τον αγώνα ως δικό τους και δεν πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, η κατάσταση θα βαλτώνει όλο και περισσότερο. Και μάλιστα, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στον συγκεκριμένο Όμιλο. Το ίδιο μοντέλο επιχειρείται και στη ΔΕΗ, τώρα που ιδιωτικοποιήθηκε, με ένταση του κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους, αύξηση των κερδών της Διοίκησης και των «εταίρων», αισχρή κερδοφορία σε βάρος των καταναλωτών και χαμηλή ποιότητα παροχών. Και ακολουθούν και άλλοι…
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ΟΤΕ δεν μπορούν να είναι μόνοι και μόνες τους σε αυτή τη μάχη που μάς αφορά όλους και όλες. Και ο αγώνας τους αυτή τη στιγμή θέτει πολύ σημαντικά ζητήματα ως προς το τι και το πώς διεκδικούμε όσα μας ανήκουν. Γιατί, αν μη τι άλλο, σε μια εταιρεία που κερδοφορεί από την εργασία των υπαλλήλων της, το κέρδος αυτό πρέπει να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που εργάστηκαν γι’ αυτό. Και δικαιούμαστε να ζητάμε αυξήσεις μισθών και κατάργηση των απολύσεων, ενάντια στην κυρίαρχη αφήγηση για τη… συμπαράσταση των εργαζομένων στις πολιτικές των επιχειρήσεων. Μπορούμε να ζητάμε, αν υπάρχουν υπηρεσίες που καταργούνται λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, το προσωπικό να μετεκπαιδευτεί και να δουλέψει σε άλλους τομείς. Να διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας, και όχι με βάση τις ανάγκες των στελεχών της κάθε επιχείρησης. Είναι ένα πρώτο βήμα, το να συνειδητοποιήσουμε ότι δικαιούμαστε και μπορούμε να ζητάμε συλλογικά και να το διεκδικούμε. Οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, η εργασία για όλους, το να παραμείνουν δημόσια τα «δημόσια αγαθά» δεν είναι ουτοπικές προσδοκίες, είναι ζητήματα που μπορούν τεχνικά να υλοποιηθούν στις παρούσες συνθήκες. Δεν είναι κάτι που το κεφάλαιο θα μας εκχωρήσει, φυσικά. Πρέπει να το κάνουμε εμείς να τα εκχωρήσει. Και να συνεχίσουμε, ζητώντας πίσω τουλάχιστον όσα ανήκουν στην ανθρώπινη εργασία, όσα μας ανήκουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΔΙΚΟ..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρυμάδες: Την ημέρα των Αγίων Θεοφανίων ο δήμος Χιμάρας αυθαίρετα ξήλωσε την σκεπή του Αγίου Σπυρίδωνα

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, 22:17
Άγια ημέρα σήμερα στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας και ενώ ο Ιερέας με τους ενορίτες συμμετείχαν στον αγιασμό τον υδάτων και την ρίψη του σταυρού, Αλβανοί εργάτες σκαρφάλωσαν στην σκεπή της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα για να ξηλώσουν τα κεραμίδια.
Ο χώρος της εκκλησίας ήταν κλειδωμένος με αποτέλεσμα οι εργάτες να σκαρφαλώσουν από τους τοίχους σαν τους κλέφτες.
Σκοπός, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι και ο ιερέας π. Ευθύμιος, ήταν να αλλάξουν τα κεραμίδια στην σκεπή με νεότερα όμως η σκεπή είχε ανασκευαστεί προ διετίας και ήταν σε άριστη κατάσταση. Παρόλα αυτά οι διαδικασίες έγιναν υπογείως καθώς ο Ιερέας είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να γίνει η αλλαγή της σκεπής, επίσης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή της Χιμάρας για εργασίες στην εκκλησία.
Οι τέσσερις εργάτες μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του Ιερέα τράπηκαν σε φυγή και φυσικά μετά το περιστατικό ουδείς υπεύθυνος εμφανίστηκε ώστε να δώσει εξηγήσεις.
Όπως μας ενημέρωσε κάτοικος του χωριού Δρυμάδες, τα κεραμίδια που υπήρχαν στην σκεπή του ναού, ήταν ημι-παραδοσιακού τύπου και 2 χρόνια τώρα δεν υπήρχαν προβλήματα όπως διαρροές υδάτων ή διάβρωση των κεραμιδιών.
Τα νέα κεραμίδια που θέλει να τοποθετήσει η δημοτική αρχή, είναι κακής ποιότητας και ακατάλληλα για τέτοιου μεγέθους σκεπές. Σε όσα σπίτια έχουν τοποθετηθεί έχουν παρουσιάσει προβλήματα διαρροής υδάτων από τις βροχές και αυτό οφείλετε στα κακής ποιότητας υλικά αλλά και στην επίσης κακής ποιότητας εργασία του συνεργείου.
 Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η αυθαίρετη παρέμβαση των Αλβανών εργολάβων και του κράτους σε κτήρια που δεν είναι δημόσια αλλά ανήκουν στην εκκλησία. Πρόκειται περι αλαζονικής συμπεριφοράς απέναντι σε μια τοπική κοινωνία η οποία το 2016 είχε συγκρουστεί σφόδρα με το αλβανικό κράτος όταν αυτό είχε κατεδαφίσει αυθαίρετα τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου που απέχει μόλις 100 μέτρα από τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Τραγική φιγούρα ο Ιερέας του χωριού π. Ευθύμιος που δημοσίευσε βίντεο-καταγγελίας και ζητά βοήθεια ώστε να προστατέψει την εκκλησία του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μ.Θεοδωράκης: Στο πλευρό του Λαφαζάνη και των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών

06/01/2020
Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.
Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.
Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια  που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα».
Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.
Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.
Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Αθήνα, 30.10.2019
Μίκης Θεοδωράκης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυχαίο που η μισή Ελλάδα κάηκε και έκανε πίσω για τον Αγωγό με τους Ρώσους; Ας κάνει πίσω και η Αυστραλία για το..."προσφυγικό"!
Σχολιο.-  Απ' την πρώτη στιγμή αυτό σκέφτηκα κι εγώ κι άλλοι. Είναι βέβαια κι η "κλιματική αλλαγή" αλλά είναι κι η τιμωρία όσων φρενάρουν ή αρνούνται τον ισλαμοεποικισμό.
Σχολιο.- Τι τις έχουν τις Μυστικές Υπηρεσίες οι ιμπερια-ληστές αν όχι για να βάζουν φωτιές κανονικές αλλά και πολεμικές;
Σχολιο.- Δεκαετίες φλέγονται οι χώρες όποιων δεν συμμορφώνονται απολύτως με τις υποδείξεις...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους της Τεχεράνη για να δώσουν τον τελευταίο χαιρετισμό στον στρατηγό Κασέμ suleimani (που σκοτώθηκε από τρομοκρατική επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), τον ιρανικό ήρωα που νίκησε το χαλιφάτο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Ξέρεις τι είναι, να ρίχνεις τόσα λεφτά να τους φτιάξεις βάσεις στο Ιρακ, να τους εκπαιδεύσεις τα στρατά τους, να τους εκπολιτίσεις - κι αυτοί να έρχονται μια ωραία πρωία και να σου λένε "δε σε θέλουμε πια, φεύγα"; Είναι να μην εχεις σεκλετια;;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αφού για σένα είμαι ξένος τώρα πια
και δεν χωράω στη δική σου την καρδιά
θα φύγω σαν ένας θεός ξεθωριασμένος,
ξένος, για πάντα ξένος.
Εγώ που ήμουνα θεός
θα φύγω τώρα σαν τρελός,
θα φύγω σαν κυνηγημένος.
Εγώ που ήμουνα θεός
θα φύγω τώρα σαν τρελός,
απόκληρος και πικραμένος.
Εγώ ο ξένος, εγώ ο ξένος.
Εγώ ο ξένος που σ' αγάπησα πολύ
κι απ' την αγάπη έχω τόσο πικραθεί
θα γίνω τώρα ένας σταθμός λησμονημένος,
ξένος, για πάντα ξένος."
[Ο αμερικάνικος στρατός ενημερώνει το Ιράκ ότι τα μαζεύει - κι εγώ δε νιώθω καν την ανάγκη να κάνω δηκτικό σχόλιο για τους "τραμπ μη φεύγεις θα φαρμακωθώ"].



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε έχτιζα ένα όνειρο τη μέρα,
τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Κάποτε κοίταζα τον ήλιο μες στα μάτια
κι αυτό τον ήλιο μου τον κάνανε κομμάτια,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Τώρα ο ουρανός δε με φοβίζει όσο κι αν βρέχει,
τώρα η ελπίδα μου ταυτότητα δεν έχει,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Φεύγω, φεύγω και παίρνω την καρδιά μου,
κι ένα τραγούδι συντροφιά μου, φεύγω, φεύγω.
Φεύγω, κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια,
αρρωστημένους και αγρίμια, φεύγω, φεύγω,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Δεν το αντέχω να βουλιάζω μες στο ψέμα,
τώρα κατάλαβα πως ήμουν ένα δέμα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Θέλω να ζήσω τη ζωή μου έξω απ' τα μέτρα,
τώρα που σκλήρυνε η καρδιά μου σαν την πέτρα,
φεύγω, τώρα φεύγω.
Τώρα ο κόσμος και οι φωνές δε με τρομάζουν,
τώρα τα χέρια μου ένα σύνθημα χαράζουν,
φεύγω, τώρα φεύγω, φεύγω, τώρα φεύγω.
https://www.youtube.com/watch?v=_x43UJ2h-xE
[φωτό: Περσικός Κόλπος, από τον οποίο έχουν γαμηθεί να φεύγουν τρέχοντας τα πολεμικά πλοία τής σύγχρονης Ιεράς Συμμαχίας, μην τυχόν και αρπάξουν κάνα πύραυλο στο δόξα πατρί]




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στόχος επιτεύχθηκε...
Ένας ανύπαρκτος, ο Χωμενιδης, το τσουτσεκι του Σημιτη, τρεις μέρες μετά τον θάνατο μιας ξεχωριστής προσωπικότητας, του Θανου Μικρουτσικου, σκυλευει τη μνήμη του.
Αποτέλεσμα: θύελλα στο διαδίκτυο, το όνομα του παίζεται παντού.
Επόμενο βήμα: Κραυγάζει με τη βοήθεια των ΜΜΕ..." αδικημένος", "προσπάθεια να φιμωθει η φωνή μου", " οι αιρετικοί πάντα κυνηγήθηκαν" κλπ.
Αποτέλεσμα: Συνέντευξη σε κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό, μισή ώρα στην prime time, υμνολόγιο στην αιρετική του σκέψη, διαφήμιση του καινούργιου βιβλίου.
Έχουμε καταλάβει πως κανένας φυσιολογικος άνθρωπος δεν ασχολείται με τον Χωμενίδη, τον Τζημερο ή τη Σωτη; Ζουν προκαλώντας την αντίδραση μέσα από χυδαιότητα, κερδίζουν τη δημοσιότητα, συνεχίζουν να είναι χρήσιμοι για το σύστημα.
Ας το πούμε αλλιώς: υπήρχε φυσιολογικό ον που να έβλεπε την άγρια μεσάνυχτα την Ανατροπή του Πρετεντέρη; Εμείς μονο την βλέπαμε και σχολιαζαμε, και αυτή είναι η αληθεια...
Πως να ξεριζώσουμε αυτήν την Κάκια συνήθεια, να δίνουμε ζωή σε ανυπαρκτους;
Υ.γ. 1 τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν μόνο απέναντι, έχει και λαθρεπιβάτες της αριστεράς, σαν τον γνωστο αληταρα Ακη Γαβριηλιδη. Βγάζεις νεκροφιλους τον Ρίτσο και τον Βάρναλη και σε μαθαίνουν...
Υ.γ. 2. Αν έχετε αγωνία, το νέο βιβλίο του Χωμενίδη έχει θέμα τον ... Μενέλαο, τον " πιο αδικημένο ήρωα της αρχαιότητας'! Θου φυλακην....

Ο μέγας Μικρούτσικος και τα "σοφά παιδιά" του Σημίτη
Επιτέλους μάθαμε γιατί χρεοκοπήσαμε. Δεν έφταιγε ένα ολόκληρο παρασιτικό σύστημα, αλλά αυτοί που τραγουδούσαν αφηνιασμένοι Μικρούτσικο, χωρίς να είναι ναυτικοί.
07 Ιανουαρίου 2020 - 08:25
Τον Θάνο Μικρούτσικο, τον αποχαιρέτησε όλη η Ελλάδα με τον σεβασμό και την αγάπη που του άξιζε.
Ήταν μια ανταπόδοση της αγάπης που ο ίδιος έδωσε στον λαό, με τα τραγούδια του, με τη στάση του, με την μελοποίηση του Καββαδία, με τον σεβασμό του σε έναν ποιητή, που οι ελίτ δεν καταδέχονταν και με την εμμονή του στο κυνήγι του ονείρου.
Αυτή η αγάπη του προς τον λαό και τα "όπλα" μετά οποία εφοδίασε τις ψυχές, όσων επί χρόνια απολάμβαναν το έργο του, είναι που προκαλούσαν και θα προκαλούν τις επιθέσεις των ελιτιστών και όσων σιχαίνονται κάθε τι που είναι ή με τα χρόνια γίνεται λαϊκό.
Στο άρθρο του κ. Χωμενίδη για τον Θάνο Μικρούτσικο, το άσβεστο μίσος των εγχώριων εκσυγχρονιστών, προς το λαϊκό, την Αριστερά, τους καλλιτέχνες της και τα τραγούδια τους, εμφανίζεται πονηρά, ώστε ναι μεν να ειπωθούν τα αναπόφευκτα καλά λόγια για έναν τεράστιο καλλιτέχνη,αλλά από την άλλη να εξυπηρετηθούν και οι σκοποί της τελικής μάχης που είναι σε εξέλιξη, ώστε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με την λεγόμενη "ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς".
Είναι πλείστα τα άρθρα και οι αναρτήσεις τους τελευταίους μήνες, που με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου, λύνουν λογαριασμούς, μιλούν για το τέλος της αυταπάτης, λοιδορούν αυτά που δεν φτάνουν και κραυγάζουν ποτέ ξανά, εννοώντας,ποτέ ξανά χωρίς εξουσία.
Αρκετοί εστίασαν και είναι λογικό, στο κομμάτι του κειμένου, όπου ο κ. Χωμενίδης,αναπαράγοντας τα γνωστά κλισέ -ο αριστερός με τα σινιέ ρούχα, οι θαμώνες με τα Τσερόκι- χτυπά αυτόν που πρόθεσή του ήταν να τιμήσει.
"Ο Θάνος Μικρούτσικος βροντούσε το πιάνο φορώντας κασκέτο καπετάνιου και το κοινό μύριζε στα σινιέ του ρούχα το ψαρόλαδο. Όταν πάλι άλλαζε σκοπό και τραγουδούσε «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη!», οι αποκάτω αφηνίαζαν, έτοιμοι έμοιαζαν να ξεπαρκάρουν τα τσερόκι τους και να πάνε να ανατρέψουν τον καπιταλισμό. Μιλάμε για μαζική παραίσθηση, η οποία οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία όχι μόνο του κράτους αλλά και της κοινωνίας",γράφει ο γνωστός συγγραφέας.
Τι και αν οι περισσότεροι από όσους άκουγαν τον Μικρούτσικο, γύριζαν σπίτι τους με ταξί, τι και αν τα Τσερόκι και τα καγιέν ήταν χαρακτηριστικό αξεσουάρ των οπαδών του εκσυγχρονισμού των ολίγων;
Το μαύρο μπλουζάκι του Μικρούτσικου έγινε "σινιέ ρούχα" και οι "αφηνιασμένοι αριστεροί" τολμούσαν να τραγουδούν"έτσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη"και να μην πεινάνε. Ντροπή τους!
Και όλα αυτά, σύμφωνα με τον συγγραφέα, οδήγησαν στη χρεοκοπία του κράτους και της κοινωνίας, χρεοκοπία που όπως προφανώς πιστεύουν οι υποστηρικτές της περιόδου Σημίτη, δεν είχε καμία σχέση με τον "εκσυγχρονιστικό"εκμαυλισμό των πολιτών, την ευμάρεια των διακοποδανείων, τις μίζες, τα γρηγορόσημα, τις λογιστικές αλχημείες της "ισχυρής Ελλάδας", τα σκάνδαλα για τα οποία δεν λογοδότησε κανείς, όπως αυτό του Χρηματιστηρίου.
Δεν ήταν αυτό το σύστημα, μαζί με τους στρατευμένους δημοσιολογούντες του,που οδήγησαν στην καταστροφή, αλλά αυτοί που τραγουδούσαν Μικρούτσικο, χωρίς να είναι ναυτικοί!
Το πιο ουσιαστικό σημείο του άρθρου του κ. Χωμενίδη, δεν είναι η χοντράδα της παραπάνω παραγράφου. Είναι η παράγραφος που ακολουθεί, καθώς στόχος του ήταν, κυρίως να χλευάσει τον ρόλο που ο Θάνος Μικρούτσικος και άλλοι καλλιτέχνες, συνειδητά επέλεξαν να παίξουν στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.
"Μπαίνοντας στο 2020, ευελπιστούμε ότι χάρη στην κρίση οι Έλληνες έχουν απαλλαγεί, σε ένα σημαντικό βαθμό, από τις αυταπάτες τους. Δεν αναζητούν πλέον επαναστάσεις στα όνειρά τους. Δεν πλαισιώνουν κάθε σημαίας τους ιστούς σαν ιδεώδεις -νωθροί στο μυαλό- υποτακτικοί. Έχουν επιτέλους εμπεδώσει τον άλλο στίχο που μελοποίησε ο Μικρούτσικος απ’το θεατρικό «Φουέντε Οβεχούνα»:«Η μοίρα σου εσύ μονάχος είσαι. Στα χέρια κανενός μην την αφήνεις».
Αυτό λοιπόν είναι το ζήτημα. Να απελευθερωθούν οι άνθρωποι από τις αυταπάτες τους, να μην αναζητούν επαναστάσεις. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να λοιδορηθούν οι αγώνες, να δούμε με άλλο μάτι την ιστορία, να επανερμηνεύσουμε τα τραγούδια, να αποσυνδεθούν οι καλλιτέχνες από το κοινό τους αν αυτό αριστερίζει, ώστε η εικόνα του καλλιτέχνη που παίζει με σινιέ ρούχα για πλούσιους με Τσερόκι να γίνει η πραγματικότητα και όχι ένα ευφυολόγημα σε ένα άρθρο.
Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να υποστηρίξει κανείς αυτό που είχε πει ευθαρσώς πριν περίπου 1,5 χρόνο ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας.
"Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές", είχε δηλώσει ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη σημερινή κανονικότητα, όπου το λούστρο του εκσυγχρονισμού των Σημιτοφυλάκων, γυαλίζει το ιδεολογικό τσεκούρι της ακροδεξιάς, υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με τις“ελαττωματικές ιδέες”.
Στόχος είναι, με αφορμή τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, τις ανακολουθίες και την ανίερη συνεργασία με την Χρτση Αυγη που ουτε καν για τα ματια την κυνηγησε για μικροπολιτικες σκοπιμοτητες ότι θα χτυπουσε τη ΝΔ, που πρόσφεραν βέλη στη φαρέτρα όσων επί δεκαετίες χτυπούν την Αριστερά, να διασφαλιστεί ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εξουσίας δεν θα αιφνιδιαστούν ξανά.
Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη κυριαρχία στον τομέα των ιδεών και κάθε τι που δεν ταιριάζει στο αφήγημα να εξευτελιστεί ή να αλλοιωθεί.
Οποιοδήποτε γεγονός, ειδικά όταν συγκεντρώνει την προσοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για αυτού του είδους την προπαγάνδα, την οποία υπηρετούν διάφορα σοφά παιδιά, χωρίς κανόνες και χωρίς κανένα δισταγμό.

Σχολιο.- Και το μυαλό σου (λέμε τώρα) Χωμενιδη είναι θολό, πωπωπωπω πωπωπωπω, σου το θολώσαν τα δεξιά, γεια σου Χωμενίδη φαφλατά! (Τώρα εσυ ζεις από τη συγγραφή; Παρακμή και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!)
Σχολιο.-  Πιστεύω πως η έλλειψη διαλεκτικής στον κύκλο σου, οι πρώτοι που ακούνε τα ευφυολογήματα σου και δεν αντιλέγουν έχουν εξίσου ευθύνη για τα γραπτά σου στο φουμπου. Καλή χώνεψη της κρεμμυδόσουπας και το φιλέ μινιόν, περνάς δύσκολα και εσύ.

Σχολιο.- Η υποτίμηση όσων αηδίασαν με το μεταθανάτιο κείμενο του κ. Χωμενίδη, είναι μια προσφιλής μέθοδος όσων έχουν πουλήσει την ψυχή τους στην Εξουσία. Και το κείμενο διαβάσαμε πολύ προσεκτικά, και κείμενα ασύγκριτα μεγαλύτερων απαιτήσεων έχουμε διαβάσει. Από Σαίξπηρ έως Αρχαίο δράμα... αν έχεις ποτέ διαβάσει μία σειρά από αυτά τα αθάνατα έργα. Από Παπαδιαμάντη σε όλο του το εύρος μέχρι Πλατωνικούς διαλόγους... αν έχεις διαβάσει έστω και μία γραμμή από αυτά τα μεγέθη. Δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερο επίπεδο για να καταλάβουμε την μικροψυχία του κ. Χωμενίδη αλλά και την πονηρία του. Ποτίζει με δηλητήριο οχιάς κάποια "καλά λόγια" για τον Θάνο, που αν ζούσε θα του τα πετούσε στα μούτρα έτσι που τα σέρβιρε. Για τον Θάνο που μας ανύψωσε με το έργο του σαν άτομα και σαν λαό. Ο Θάνος και ο νάνος!

Σχολιο.- Γράφει λοιπόν γνωστός υποστηρικτής του ακραιου κέντρου έναν λιβελο κατά του Θάνου Μικρούτσικου που μόλις έφυγε από την ζωή. Δεν τα γράφει όσο ζούσε, δεν ρίσκαρε να εισπράξει απάντηση, εκφράζει τις απόψεις του μετά, θέλοντας ουσιαστικά να αποδομησει το έργο του μεγάλου συνθέτη. Ως εδώ ας πούμε καλά και ως ένα σημείο αναμενόμενο, ποιος έχασε το θάρρος της γνώμης να το βρουν κάποιοι εξ αυτών.
Η άποψη του δέχεται κριτική μιας και αυτός είναι ο ρόλος του δημοσίου διαλόγου, εκφράζουμε απόψεις και θέσεις και αυτές δέχονται είτε κριτική είτε υποστήριξη, από κάποιους απορριπτονται και κάποιοι τις αγκαλιάζουν και τις υπερασπιζονται.
Πως αντιδρά; τσουβαλιαζοντας όσους αντέδρασαν, παρομοιαζοντας την δημόσια σφαίρα με αρένα, μιλώντας για την ανάγκη περιορισμού της αντίδρασης στο διαδίκτυο. Προσοχή. Όλα αυτά δεν τα γράφει κάποιος χωρίς δημόσιο βήμα, δεν τα γράφει άνθρωπος που δεν έχει άλλο μέσο να εκφράσει μαζικά τις θέσεις του ώστε να γίνουν κατανοητές, δεν τα γράφει ένας ανώνυμος για τους πολλούς χρήστης. Ένας άνθρωπος που αρθρογραφεί, που έχει κάθε μίντια διαθέσιμο για να εκφραστεί ζητάει τον περιορισμό της αντίδρασης. Ζητάει να εκφράζει άποψη αλλά ουσιαστικά να μην υπάρχει αντίλογος. Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης που κανείς δεν του στέρησε ζητάει τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των υπολοίπων, όσων διαφωνούν μαζί του ενώ την ίδια στιγμή εξυμνεί μόνο όσους συμφωνούν.
Ειλικρινά δεν θα με ένοιαζε η συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν έδειχνε ξεκάθαρα την λογική με την οποία πορεύονται αρκετοί ομοιδεατες του. Η ελευθερία της έκφρασης αφορά τους ίδιους και μόνο, όσοι αντιδρούν, όσοι ασκούν κριτική, βαφτίζονται λαϊκιστες, τρολ, οπαδοί κάποιου αντιπάλου, οτιδήποτε αρκεί να απαξιωθουν.
Ή αλλιώς θα υπερασπιζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να εκφέρεις άποψη αρκεί η άποψη σου να συμφωνεί με την δική μου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν σας το λένε στα ΜΜΕ- Μας παίρνουν την Λέσβο: «Μετανάστες» λεηλατούν τα πάντα-Φόβοι για Τούρκους πράκτορες
 20 Νοέ 2019 - 10:53
Το άλλοτε όμορφο νησί έχει μετατραπεί σε ρημαγμένο τόπο.

Ορισμένα μέρη θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία. Εκκλησιές σπασμένες, αγάλματα ρημαγμένα, νεκροταφεία βεβηλωμένα. Σε όλο και περισσότερες περιοχές εμφανίζονται αραβικές επιγραφές, ενώ μοναστήρια βρίσκονται μυστηριωδώς κατεστραμμένοι.
Οι «επενδυτές» κινούνται ανεξέλεγκτα και ειδικά γύρω από τη Μόρια, έχουν λεηλατήσει «τα πάντα», ενώ η αστυνομία τις περισσότερες φορές είναι απλός θεατής σε καθημερινές κλοπές και επιθέσεις. Σχεδόν όλα αυτά φυσικά δεν ακούγονται ποτέ στα ΜΜΕ.
Οι κάτοικοι δηλώνουν απελπισμένοι καθώς όπως λένε από όταν ήρθαν στον τόπο τους οι «μετανάστες», ησυχία δεν μπορούν να βρουν πουθενά. Είναι ανασφαλείς και δεν φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο ίδιο τους το νησί. Τα βράδια εννοείται πως δεν κινείται σχεδόν κανείς, ιδίως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Αν αυτές δεν είναι συνθήκες ΚΑΤΟΧΗΣ, τότε τι είναι;
Μεταξύ των άλλων, υπάρχει φόβος για Τούρκους πράκτορες, που έχουν περάσει στη Λέσβο, στα υπόλοιπα νησιά μας και πλέον στην Ηπειρωτική Ελλάδα, και παριστάνουν τους…εξαθλιωμένους «μετανάστες», αναμένοντας οδηγίες για να δράσουν.
Ένας από τους κατοίκους της Μόριας καταθέτει τη δική του μαρτυρία. Πρόκεται για τον Στέλιο Καθιώτη, αγρότη 56 χρονών, που τον Φεβρουάριο του 2018, έγινε γνωστός, αφού συνελήφθη από την αστυνομία.
Ο λόγος; Είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, όταν τρεις «μετανάστες» είχαν εισβάλει στο αγρόκτημά του και του έκλεβαν τα ζωντανά. Πλέον είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ πρόκειται να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.
Το δράμα όμως για τον 56χρονο αγρότη δεν τελείωσε τότε. Καθημερινά βλέπει τους «μετανάστες» να του κλέβουν τα ζωντανά του χωρίς αυτός να μπορεί να κάνει τίποτα, αφού τα χέρια του είναι «δεμένα» από τους περιοριστικούς όρους. Αν κάνει οτιδήποτε εναντίον τους, θα προφυλακιστεί.
Ωστόσο δεν άφησε τα πράγματα στη μοίρα τους. Ο αγρότης, τοποθέτησε όχι μια, ούτε δυο αλλά 16 κάμερες, με σκοπό να παρακολουθεί το αγρόκτημά του. Όταν βλέπει τους «μετανάστες» να του κλέβουν τα ζωντανά….ειδοποιεί την αστυνομία, η οποία συλλαμβάνει τους δράστες, όμως μετά από λίγο αφήνονται και πάλι ελεύθεροι. Πλέον, έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο, ο άτυχος άνδρας κάνει έκκληση στον εισαγγελέα Μυτιλήνης, ζητώντας προστασία από εκείνους που του κλέβουν το βιός του.
Με μαθηματική ακρίβεια όσα γίνονται στη Λέσβο θα γίνουν και στην Ηπειρωτική Ελλάδα αν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει το πρόβλημα συντεταγμένα και γρήγορα. Τα κλειστά κέντρα έχουν μεν ανακοινωθεί αλλά δυστυχώς αργούν ακόμη. Το πλεόνασμα που ανακοίνωσε ότι έχει η κυβέρνηση θα μπορούσε να δοθεί ολόκληρο για να κατασκευαστούν πιο γρήγορα τα εν λόγω κέντρα, όμως η ίδια αποφάσισε να το δώσει στους πολίτες.
Αν οι αρχές δεν μπορούν να εξαλείψουν τέτοια φαινόμενα, πόσο πιστεύετε ότι απέχουμε από το να ξεφύγει η κατάσταση εντελώς; Σε λίγο οι «μετανάστες», θα είναι πιο πολλοί από εμάς και θα μας υποτάξουν στη δική τους βάρβαρη νοοτροπία, αυτή του Ισλάμ, την οποία θα επιβάλλουν στη χώρα μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Τι λέει γιατρός ΜΚΟ για τους «πρόσφυγες»
5 Ιανουαρίου 2020
Γιατρός από ΜΚΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ με την καταγγελία της για τους δήθεν…«κατατρεγμένους πρόσφυγες»: «Αχαριστία, Επιθετικότητα, Αμορφωσιά, έχουν παγώσει την ψυχή μου»
Τα πράγματα από το 2016 έως σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν αλλάξει αλλά έχουν επιδεινωθεί, αφού δεκάδες χιλιάδες έχουν προστεθεί έκτοτε. Έρχονται από επιλογή στην Ελλάδα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, απολαμβάνουν οικονομική βοήθεια εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, δημιουργούν επεισόδια, λεηλατούν, καταστρέφουν, βιάζουν, απειλούν…και οι προσδοκίες των εμπνευστών της εισβολής των λαθρομεταναστών, ότι θα αφομοιωθούν με τους πληθυσμούς της δύσης θα παραμείνουν προσδοκίες.
Στις πατρίδες τους ούτε εμείς, ούτε αυτοί οι ίδιοι θα είχαν μια ώρα ζωή αν συμπεριφέρονταν κατ’ αυτό τον τρόπο.
Ο μόνος τρόπος για να γίνουν πολίτες της Δύσης, είναι να ξεκάνουν όλους εμάς τους πολίτες της δύσης
Από ανάρτηση στο Facebook διαβάζουμε μαρτυρία σοκ γιατρού σε ΜΚΟ…
 Από φίλη γιατρό… ΜΚΟ στους πρόσφυγες.
«Η απογοήτευσή μου είναι τεράστια αν και συνεχίζω να τους βοηθώ και θα συνεχίσω να το κάνω για πολύ λίγο ακόμα…
Μιλούσαν για το επίπεδο των Σύρων…εγώ δεν το βλέπω πουθενά.
Αντιθέτως αγένεια, αχαριστία, επιθετικότητα, αμορφωσιά, έχουν παγώσει την ψυχή μου.
Με 15 μέτρα ύφασμα τυλιγμένη η άλλη και το παιδί της το χει παρατημένο μες στις λάσπες ξυπόλητο. Μάχη να σωθεί ένα μωρό με αεροδιακομιδές (με λεφτά ποιου) μάχη να πειστούν κι οι γονείς να σε αφήσουν να κάνεις αυτό που πρέπει, μπινελίκια γιατί τους εξαναγκάζεις (λες κι είναι δικό σου το παιδί) να φύγουν από το λιμάνι ή τα σύνορα για να σωθεί το παιδί τους, επιμένει η εγκυμονούσα να πάρει ένα τόνο φάρμακα, δεν τα δίνεις σε βρίζει, της λες ή εσύ ή το παιδί σου κι η απάντηση είναι δε με νοιάζει έχω άλλα 5.
Δίνεις θερμόμετρο και το βάζουν πάνω από τα ρούχα ή το ξύνουν στη μασχάλη… Τρέμεις μην κατα λάθος στην εξέταση αγγίξεις ή δώσεις το χέρι να χαιρετήσεις από συνήθεια.
Γεννάει η άλλη εδώ, κάποιος απλήρωτος για μήνες και άυπνος για μέρες ειδικευόμενος ξενύχτησε περιμένοντάς την και εκείνη βρίζει γιατί ήθελε να γεννήσει Σουηδία κι όχι σε μας… Φέρνουν τα μωρά τους και τα πετούν σαν σακιά πάνω στα γραφεία…
Μας βρίζουν γιατί δε δίνουμε αντιβίωση με τους τόνους για τα πάντα, ζητάνε γυαλιά γιατί τους έσπασαν στη βάρκα, τους πάμε οφθαλμίατρο, παραγγέλνουμε καινούρια και νευριάζουν γιατί δεν είναι ωραίος ο σκελετός ή δεν είναι φωτογκρέυ…
Φτάνει η άλλη στο λιμάνι και σε βρίζει γιατί δεν της κάνεις υπέρηχο να δει τι φύλο είναι το μωρό της…
Κι είναι ατελείωτη η λίστα της παράνοιας…
Και δεν αναφέρομαι καθόλου σε υπόδικους μαροκοαλγερινούς που ο καλύτερος έχει βιάσει και καθαρίσει τη μάνα του και παίρνει ότι υπάρχει από πρέζα και ψυχοφάρμακα. Θα γράψω βιβλίο όταν τελειώσουν όλα αυτά αν δεν με έχουν καθαρίσει ακόμη…
Θλίβομαι γιατί όπως ξανάπα όποιο δίκιο και να είχαν, το χουν χάσει δια παντός. Κι είναι προφανές ότι με αυτά τα μυαλά και τις συμπεριφορές δεν υπάρχει καμία ελπίδα αφομοίωσης, ούτε προκοπής που υποτίθεται είναι το ζητούμενο…».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που θα εισπράξει ο Κούλης είναι "Μπράβο, οι Έλληνες είστε οι καλύτεροι σύμμαχοι μας και μπράβο που θέλετε F35 αλλά εσείς θέλετε 20 ενώ οι Τούρκοι μας ζητούσαν 100 και ένα ΗΧΗΡΟΤΑΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ, χρειαζόμαστε την Τουρκία στο Δυτικό Στρατόπεδο περισσότερο από ποτε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aπάντηση-κόλαφος νοσηλεύτριας του Ευαγγελισμού στον Κικίλια: "Πάλι κρυφά ήρθατε στο νοσοκομείο μας"!
5.01.2020 | 22:56
Απάντηση στα όσα "εξήγγειλε" κατά την επίσκεψή του στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έδωσε ένας άνθρωπος εκ των έσω του πιο μεγάλου νοσοκομείου της χώρας, η νοσηλεύτρια Φωτεινή Καρυστινάκη, αποκαλύπτοντας όλο το παρασκήνιο από το διορισμό του νέου διοικητή, την καρατόμηση στελεχών του νοσοκομείου, τη μη προώθηση των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Ο υπουργός επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ανακοίνωσε "την χωροταξική αλλαγή του ισογείου, το οποίο μετατρέπεται στο σύνολό του σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών".
Η κα Καρυστινάκη, επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Συνεργασίας Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, γνωρίζοντας ωστόσο, πολύ καλύτερα τα πράγματα από τον κατά τα άλλα... αρμόδιο υπουργό, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook:
"Επειδή μπορεί να διαγραφεί το σχόλιο μου από τη σελ του Κικίλια σας το παραθέτω.
Κ. Υπουργέ αργήσατε... και πάλι κρυφά ήρθατε στο νοσοκομείο μας.
Κύριε υπουργέ...
Αργήσατε διότι :
1. Τα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού είναι εξαρχής στο ισόγειο. Η τελευταία ανακαίνιση τους έγινε το 2004.
Υπάρχει μελέτη του αρχιτέκτονα της Εθνικής Τράπεζας η οποία όμως είναι παντελώς ανεφάρμοστη.
Ελπίζουμε να μην μιλάτε για αναδιοργάνωση των ΤΕΠ βάση εισήγησης της Διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας που ο τριών ημερών διοικητης σας καρατομησε χτες.
2. Αργήσατε διότι χτες ο τριών ημερών διοικητης που σήμερα (στην επίσκεψη σας) έλειπε σε διακοπές...καρατομησε και απαξίωσε στελέχη του νοσοκομείου υπέρ στελεχών και του προέδρου της ΔΑΚΕ... Ήταν τόσο το μένος του που άφησε την υποδιεύθυνση διοικητικού χωρίς υποδιευθυντή...απλά ξηλώσε τη προηγούμενη και τώρα μαλιοτραβιουντε οι δεξιοί για τη θέση.
Απαξίωσε το έργο και τη προσφορά της διευθύντριας νοσηλευτικής μετακινώντας την σε θέση ψυγείο... κάνοντας διευθυντή τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ με δέκα χρόνια λιγότερη προϋπηρεσία και μηδέν χρόνο σε θέση τομεάρχη.
3. Αργήσατε διότι από την ώρα που αναλάβατε έχετε κολλήσει τις 208 προσλήψεις γιατρών των ΤΕΠ...και 2500 προσλήψεις ιατρινοσηλευτικου τις κάνατε προσλήψεις "νόμος Κ ταξη" και μετακλητους.
4. Αργήσατε διότι αναλάβατε το υπουργείο τον Ιούλιο και μόλις στα μέσα Νοεμβρίου βάλατε μέλη επιτροπής παρακολούθησης των μηχανημάτων που χρηματοδοτούνται από τη Περιφερειά Αττικής με απόφαση της Ρ. Δούρου .
Αποτελέσματα αυτού είναι σήμερα να κινδυνεύει προς όφελος των ιδιωτών να χαθεί ο Μαγνητικός τομογράφος του Ευαγγελισμού από τη Περιφερειά Αττικής.
5. Αργήσατε να μιλήσετε για δωρεά Νιάρχου και στη ΜΑΦ διότι αυτή την δωρεά την υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβρη του 2018.
Και πουλάτε σήμερα πως η ΜΑΦ θα ανοίξει όταν έρθουν τα κρεβάτια που ήδη υπάρχουν από τη δωρεά ;.. αλήθεια τώρα...;
Επιμελώς ξεχνάτε να πείτε ή δε ξέρετε πως η αντικατάσταση όλων των μόνιτορ της ΜΑΦ θα γίνει μέσω Περιφέρειας Αττικής με υπογραφή Δούρου (220.000)
5. Έχετε καθυστέρησει την ενεργειακη αναβαθμιση του κτηρίου ΠΑΤΕΡΑ ύψους 2.5 εκατ που υπογράφτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
6. Αργήσατε να υλοποιήσετε την ανακαίνιση των πλυντηρίων που υπέγραψε ο Πολάκης μέσω ΠΔΕ...
7. επειδή αρέσκεται όλη η ΝΔ να καπηλευεται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ... σας κάνω ένα δώρο ...
Δυστυχώς διότι για κακή σας τύχη δεν είμαστε σαν τους συνδικαλιστές φίλους σας της ΔΑΚΕ και νοιαζόμαστε για το νοσοκομείο όχι για καρέκλες...
Εγώ και άλλο ένα μέλος της παράταξης μας φεραμε την ανακαίνιση ύψους 1.5 εκ.ευρω, του χώρου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο υπόγειο του παλαιού κτηρίου του νοσοκομείου μας.
Είναι ένα έργο που μας δόθηκε από τη Ρ. Δούρου, έτοιμο να τελεσφορήσει και ο κ. Πατούλης βάζει σε κίνδυνο την στατικότητα και την ακεραιότητα του κτηρίου, κρατώντας στο συρτάρι του το έργο αυτό.
Αφήστε λοιπόν το θέαμα και την καπηλεία των έργων της προηγούμενης Διοίκησης του Υπουργείου Υγείας και της Περιφερειά Αττικής και σοβαρευτείτε κι εσείς και τα στελέχη της ΝΔ που ξηλώνουν όποιον βρουν μπροστά τους.
Ο Ευαγγελισμός έχει 2200 εργαζόμενους αν νομίζετε πως θα τους κοροϊδέψετε με ψέματα γελιεστε.
Βρήκατε τόσα έργα έτοιμα ..δεν είναι δύσκολο ακόμη και για εσάς να τα συνεχίσετε.
Και για να συστήθω...
Ονομάζομαι Καρυστινακη Φωτεινή
Νοσηλευτρια
Επικεφαλής της παράταξης Κίνηση Συνεργασίας Νοσοκομείου Ευαγγελισμός."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποροσενκο και μυστικές βρετανικές υπηρεσίες πίσω από το "ατύχημα "
Στις 17 Ιουλίου 2014 συνετρίβη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ένα Boeing 777-2H6ER των μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ -Κουάλα Λουμπούρ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 298 άνθρωποι που όλοι έχασαν τη ζωή τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τη συμμετοχή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα να χορηγήσει βίζα στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, η οποία θα του επέτρεπε να πάρει μέρος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Τρίτη 7 Ιανουάριος 2020 - 08:36
Η απόφαση ακολουθεί την κατακόρυφη αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά τον αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητής της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, την Παρασκευή.
Σχολιο.- Πρέπει πια ο ΟΗΕ να αλλάξει έδρα, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά (και δεν είναι η πρώτη φορά). Ας πάει στη Γενεύη, όπου έχει ήδη εγκαταστάσεις και συνεδριάζει κατά καιρούς το Σ.Α.!
Σχολιο.- Φανταστική ιδέα να εδρασθεί ο ΟΗΕ στην επικράτεια ενός rogue state. Πάλι καλά που δε μεταφέρθηκε στο Ισραήλ μετά το 1948.
Σχολιο.- Μήπως απερρίφθη η αίτησις διότι δεν ήτο ενδεδυμένος καταλλήλως, ήτοι μετά λαιμοδέτου
Σχολιο.- Τέτοιους ελεεινούς τσαμπουκάδες δεν έκαναν οι ΗΠΑ ούτε εναντίον της ΕΣΣΔ, στη χειρότερη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1η απάντηση Πούτιν σε ΗΠΑ.Ο Πούτιν επισκεφθηκε σημερα Τριτη τη Δαμασκό. Συναντήθηκε με Άσαντ και Πατριάρχη Αντιοχείας. Πήγε με Άσαντ στη διοίκηση επιχειρήσεων ρωσικού στρατού στη Δαμασκό. Επισκέφθηκε το τάφο του Άη Ιωάννη Προδρόμου στο τζαμί Omeyyades.
07/01/2020
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.1η απάντηση Πούτιν σε ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του στρατηγού Σουλειμανί που σημειωτέον αναχώρησε από Δαμασκό στη Βαγδάτη όπου και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις κατοχικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ ενώ τελούσε σε διπλωματική αποστολή καθώς θα συναντούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας που τον είχε καλέσει για να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό έργο στην ιρακινή κρίση.. O Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Poutine έφθασε αιφνιδιαστικά στη Δαμασκό την πρωτεύουσα της Συρίας ανήμερα Χριστούγεννα για Μόσχα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Bachar al-Assad στην έδρα των ρωσικών δυνάμεων στη Δαμασκό.Η Δαμασκός είναι στρατηγείο για Μόσχα στρατηγείο όλης της Μ Ανατολής κι Ανατολικής Μεσογείου. Ο Πούτιν συνοδευόταν από τον Υπ. Άμυνας Σοιγκού.
Οι 2 πρόεδροι al-Assad και Poutine άκουσαν τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρεί στη Συρία και δέχθηκαν μια ολοκληρωμένη στρατιωτική επισκόπηση.
Ο Poutine ευχήθηκε στις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία για τα Χριστούγεννα που η Ρωσία εορτάζει σήμερα.
Ο Πρόεδρος al-Assad επίσης ευχήθηκε στους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιωτικούς για τα Χριστούγεννα ευχαριστώντας επ’ ονόματι του και του συριακού λαού για τις θυσίες που υποβλήθηκαν πολεμώντας στο πλευρό των ηρώων του συριακού στρατού.
Οι 2 Πρόεδροι εξέτασαν κατά τη συνάντηση τους τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή όσο και τα σχέδια εκρίζωσης της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών στο Idleb, τις εξελίξεις της κατάστασης στο Β της Συρίας και τα μέτρα που η Τουρκία εκεί έχει πάρει και την υποστήριξη στην εξεύρεση πολιτικής λύσης.
Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο al-Assad, ο πρόεδρος Poutine περιηγήθηκε στην πόλη της Δαμασκού επισκέφθηκε το τζαμί των Omeyyades και τον τάφο του Αγ Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή ανήμερα της εορτής του με το Νέο Ημερολόγιο κι έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.Εκεί θεωρείται ότι φυλάσσεται η αποτμηθείσα κεφαλή του Τιμίου Προδρόμου.To τζαμί  Omeyyades γνωστό και ως το μεγάλο τζαμί της Δαμασκού είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα τζαμιά του κόσμου.
Στη συνέχεια μαζί με τον Πρόεδρο al-Assad, ο Πρόεδρος Ρoutine επισκέφθηκε τον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό της πόλης την Mariamite άναψαν ο καθένας από ένα κερί Κατά ”για ειρήνη και ασφάλεια στη Συρία” σύμφωνα με λογαριασμό συριακής Προεδρίας ,συνάντησαν τον πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη 10ο Γιαζίζι. Του πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας.
Ο καθεδρικός της Mariamite είναι η έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Αντιοχείας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O LNA αιχμαλώτισε 68 Τούρκους στρατιώτες και συμμάχους τους στην Σύρτη..
07/01/2020
Ο LNA oι δυνάμεις του Χαφτάρ αιχμαλώτισαν 68 στρατιώτες Τούρκους (Türk Silahlı Kuvvetleri), TSKκαι συμμάχους τους των πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν στην Σύρτη Λιβύης. Χθες ο LNA απελευθέρωσε με αιφνιδιαστική στρατηγική την πόλη λιμάνι κλειδί της Μεσογείου την Σύρτη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Ο ειδικός επιτετραμμένος του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ απαιτεί να πάψουν να αναμιγνύονται οι ξένες δυνάμεις
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 06:00
Ο ειδικός επιτετραμμένος του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε εξέφρασε χθες Δευτέρα την «οργή» του και απαίτησε για νιοστή φορά να σταματήσουν οι επεμβάσεις ξένων δυνάμεων στην ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη, κατά τη διάρκεια δίωρης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης σε αυτή.
«Είμαι αληθινά εξοργισμένος διότι βλέπω πως οι πάντες θέλουν να μιλήσουν για τη Λιβύη, αλλά όχι για τους Λίβυους, για αυτό που συμβαίνει στους Λίβυους», είπε ο αληταρας Σαλάμε τζουτζες των αποικιοκρατων σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ΣΑ. «Φτάνει πια, οι Λίβυοι υπέφεραν αρκετά», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την άφιξη Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη προς υποστήριξη των δυνάμεων που ορκίζονται πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που αναγνωρίζεται από τη δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα, ο αληταρας τζουτζες Σαλάμε επέμεινε πως «η χώρα έχει υποφέρει πάρα πολύ από την ξένη ανάμιξη με διάφορες μορφές».
«Αυτό που ζητάω από όλες αυτές τις χώρες είναι πολύ καθαρό: Μακριά από τη Λιβύη!», επέμεινε. «Υπάρχουν αρκετά όπλα στη Λιβύη, κανένας δεν έχει ανάγκη κι άλλα. Υπάρχουν αρκετοί μισθοφόροι στη Λιβύη, λοιπόν σταματήστε να στέλνετε κι άλλους, όπως συμβαίνει σήμερα», συνέχισε σε αγανακτισμένο τόνο ο απεσταλμένος, αναφερόμενος στην άφιξη «εκατοντάδων, πιθανόν χιλιάδων» μισθοφόρων.
Η Ρωσία διαψεύδει ότι διευκόλυνε την παρουσία μιας ισχυρής δύναμης ρώσων μισθοφόρων που φέρονται να βρίσκονται στη Λιβύη από το καλοκαίρι και να υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος διέταξε τον Απρίλιο τα στρατεύματά του να αρχίσουν επιχειρήσεις για να κυριεύσουν την Τρίπολη, έδρα της ΚΕΕ του τουρκαλα πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ.
Χθες Δευτέρα, οι δυνάμεις του στρατάρχη ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν τη Σύρτη, η οποία ως τώρα ελεγχόταν από παραστρατιωτικούς ισλαμοφασιστες πιστούς στην ΚΕΕ.
Υπενθυμίζοντας εξάλλου πως παραμένει — υποτίθεται — σε ισχύ το εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε το 2011 στη Λιβύη, ο Γασάν Σαλάμε απαίτησε: «σταματήστε όλες τις επεμβάσεις! Για να βγούμε από αυτόν τον λιβυκό εφιάλτη. Ζητώ από όλες τις χώρες να μείνουν μακριά από αυτή την ένοπλη σύρραξη» καθώς «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» στην κρίση στη Λιβύη, επανέλαβε.
Ο επιτετραμμένος εξάλλου εκφράστηκε με οξύ τρόπο για το ΣΑ, που αδυνατεί να συνεννοηθεί από τον Απρίλιο και να εγκρίνει μια απόφαση που θα ζητεί κατάπαυση του πυρός για να επικρατησουν οι δυτικοι αποικιοκρατες.
Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία της διεθνούς συνόδου για τη Λιβύη που ελπίζει να οργανώσει η Γερμανία στα τέλη Ιανουαρίου, ο επιτετραμμένος ευχήθηκε να γίνει «το συντομότερο» δυνατόν.
Σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή, η συνάντηση που θα έχουν το Σάββατο στη Μόσχα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να είναι καθοριστική ως προς τη σύνοδο αυτή, ειδικά εάν ο αρχηγός του ρωσικού κράτους συμφωνήσει να συμμετάσχει και προσκληθεί επίσης ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική συγκέντρωση στη Σάμο με αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών από τους οικονομικους λαθρομεταναστες
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:34
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, η οργανωμένη από τον δήμο ανατολικής Σάμου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το  λαθρομεταναστευτικό ζήτημα. Αφορμή αποτέλεσε η παρουσία εκεί, δυο αρματαγωγών πλοίων, τα οποία και θα φιλοξενούσαν αιτούντες άσυλο, εφόσον οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες το επέβαλαν.
«Δηλώνουμε για άλλη μία φορά, ότι η Σάμος του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας είναι εδώ και είναι παρούσα! Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας αυτό που βιώνουμε σήμερα και δεν στρεφόμαστε σε κανέναν εκεί πάνω, στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης, στρεφόμαστε σε όσους κρατικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς, που επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το μέλλον που όλοι βλέπουμε μέχρι τώρα» σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.
Ο κ. Στάντζος σημείωσε επίσης, πως «η εμπιστοσύνη δεν είναι αμοιβαία. Ό,τι και να έχει εκπονηθεί και δεσμευτεί, δεν έχει τηρηθεί. Αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα, είναι ότι εδώ και ένα μήνα περίπου, ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Αυτό ποιον υπηρετεί; τη δημοκρατία; υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας; Ποια είναι η άμυνά της χώρας; είναι οι ψυχές που είναι εδώ. Οφείλουν λοιπόν τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους».
Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου ζήτησε «άμεση και μαζική αποσυμφόρηση τώρα». Δεδομένης δε, όπως είπε, και της παρουσίας των αρματαγωγών στο λιμάνι, ζήτησε τη «μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ενδοχώρα, σε δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί εκεί η διαδικασία ασύλου».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συντονισμένες δράσεις για το λαθρομεταναστευτικό από δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:03
Το συντονισμό των δράσεων που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη  λαθρομεταναστευτική κρίση, συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν, σήμερα Τρίτη, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.
Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.
Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη αύριο, σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Τη ερχόμενη Παρασκευή, η σημερινή σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αυριανή συνάντηση και να συναποφασιστεί η παραπέρα στάση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Βαγδάτη επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε υπογεγραμμένη επιστολή για την αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 21:03
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη ότι παρέλαβε μια «υπογεγραμμένη», «μεταφρασμένη» και «πολύ ξεκάθαρη» επιστολή από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που ανακοινώνει την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ.
«Δεν είναι ένα κομμάτι χαρτιού που έπεσε από το φωτοτυπικό μηχάνημα (…) Τώρα λένε ότι είναι ήταν ένα προσχέδιο (…), αλλά μπορεί να έστελναν άλλη επιστολή διευκρίνισης» τόνισε ο Μάχντι κατά τη διάρκεια σύγκλησης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.
Χθες βράδυ, ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, αντιδρώντας στην αποκάλυψη της επιστολής αυτής, επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντική, αλλά διαβεβαίωσε ότι ήταν απλά ένα «ανυπόγραφο προσχέδιο (επιστολής). «Πρόκειται για ένα λάθος που διαπράχθηκε καλή τη πίστει», είπε ο Μάιλι.
«Ήταν μια επίσημη επιστολή με τη παραδοσιακή δομή», είπε ο Ιρακινός πρωθυπουργός. Τόνισε πως αν η επιστολή αυτή ήταν ένα προσχέδιο όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, τότε η Ουάσινγκτον πρέπει να στείλει μία ακόμη επιστολή για να διευκρινίσει την κατάσταση, λέγοντας πως οι δύο εκδοχές της επιστολής - μία στα αραβικά και μία αγγλικά - δεν είναι ταυτόσημες.
Η Βαγδάτη είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι ο αμερικανικός στρατός της ανακοίνωσε πως προετοιμάζει την αποχώρησή του από το Ιράκ σε επιστολή που συντάχθηκε από τον στρατηγό Ουίλιαμ Σίλι, επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε χθες πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση να αποχωρήσουμε από το Ιράκ», λέγοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή την επιστολή.
Έπειτα από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε την Κυριακή από την κυβέρνηση της χώρας να τερματίσει την παρουσία των ξένων στρατιωτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χάφταρ συγκρούονται με ισλαμοφασιστες μαχητές μεταξύ Σύρτης και Μιζουράτας
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 21:01
Οι ισλαμοφασιστες μαχητές που στηρίζουν τη από τους δυτικους αποικιοκρατες  αναγνωρισμένη κατοχικη μη εκλεγμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης αποχώρησαν από τη Σύρτη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία, όπως δηλώνουν, αφού οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους με μια αιφνιδιαστική επίθεση.
Η κατάληψη της Σύρτης συνιστά σημαντική νίκη για τον Λιβυο στρατάρχη Χάφταρ, ο οποίος από τον Απρίλιο πολιορκεί την Τρίπολη, όπου εδρεύει η ΚΕΕ.
Η Σύρτη βρίσκεται στα δυτικά των τερματικών σταθμών απ’ όπου εξάγεται το λυβικό πετρέλαιο, οι οποίοι ελέγχονται επίσης από τον Χάφταρ. Βρίσκεται επίσης σε μια στρατηγική θέση, πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού προς την ανατολική, δυτική και νότια Λιβύη.
Η προέλαση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) του Χάφταρ σημειώνεται την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Λιβύη για να βοηθήσουν την ΚΕΕ.
«Οι δυνάμεις μας έλαβαν μιαν απόφαση, αφού μελέτησαν την κατάσταση, να αποσυρθούν έξω από τη Σύρτη και να περιμένουν εντολές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Δύναμη Προστασίας Σύρτης, σύμμαχος της ΚΕΕ. «Η αποχώρησή μας από τη Σύρτη δεν είναι το τέλος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν ήθελε «να χυθεί αίμα πολιτών» στην πόλη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ΛΕΣ του Χάφταρ έλαβε βοήθεια από «κοιμώμενους πυρήνες» εντός της Σύρτης.
Πολλά από τα μέλη της Δύναμης Προστασίας Σύρτης προέρχονται από τη Μιζουράτα, μια πόλη στα βορειοδυτικά που στηρίζει στρατιωτικά την ΚΕΕ. Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή του ΛΕΣ ανέφερε ότι άνδρες του συγκρούστηκαν με δυνάμεις από τη Μιζουράτα στην περιοχή Άμπου Γκράιν, μεταξύ Σύρτης και Μιζουράτας.
 «Μας υποδέχτηκαν οι κατοικοι της Συστης με πανηγυρισμούς», είπε ένας εκπρόσωπος του ΛΕΣ στο πρακτορείο Reuters.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Κουβέιτ θα μετακινηθούν Καναδοί στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:14
Ορισμένοι από τους 500 Καναδούς στρατιώτες που σταθμεύουν στο Ιράκ θα μετακινηθούν προσωρινά στο Κουβέιτ για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της χώρας, καθώς εκφράζονται φόβοι για αντίποινα μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.
«Τις επόμενες ημέρες και ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού του Συνασπισμού και του ΝΑΤΟ, ορισμένοι από τους δικούς μας ανθρώπους θα μετακινηθούν προσωρινά από το Ιράκ στο Κουβέιτ, ανέφερε ο στρατηγός Τζόναθαν Βανς σε επιστολή του που απευθύνεται στις οικογένειες των στρατιωτών και αναρτήθηκε στο Twitter.
«Για να το θέσουμε απλά, το κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους», πρόσθεσε.
Ορισμένοι από τους Καναδούς συμμετέχουν στην αποστολή του ΝΑΤΟ ενώ άλλοι μετέχουν στην Operation Impact, μια καναδική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των στρατιωτών στο Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Κουβέιτ. Συνολικά, περίπου 800 Καναδοί στρατιώτες σταθμεύουν στη Μέση Ανατολή.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρινό μίλησε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να αποκλιμακωθεί η ένταση και να υποστηριχθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα του Ιράκ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κούρδοι λακεδες των αμερικανων απελευθερώνουν δεκάδες άνδρες που συνδέονταν με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 20:04
Δεκάδες μισθοφοροι από τη Συρια που συνδέονταν με την τζιχαντοφασιστική συμμορια των αμερικανων Ισλαμοφασιστικό Κράτος αφέθηκαν ελεύθεροι από τις υπακουες στους αμερικανους κατοχικες κουρδικές αρχές στη Συρία, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος, αναφέροντας την έξοδο περίπου τριάντα μεταξύ αυτών μετά τη διαμεσολάβηση αρχηγών των φυλών.
Οι κουρδικές δυνάμεις, που κήρυξαν τον Μάρτιο του 2019 την ήττα δηθεν του «χαλιφάτου» του ΙΚ, κρατούν χιλιάδες τζιχαντοφασιστες, ανάμεσα στους οποίους και αραβες Δυτικοί πολιτες, που συνελήφθησαν στις μάχες που δηθεν διεξήγαγαν με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον κατά της ισλαμοφασιστικής συμμοριας που ιδρυσαν οι αμερικανοι.
Η απελευθέρωση αυτή των ισλαμοφασιστων γίνεται δηθεν μετά ένα αίτημα και «εγγυήσεις» που δόθηκαν από Σύρους αρχηγούς φυλών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοχικων κουρδικών αρχών Καμάλ Ακέφ.
Κατάλογος με τα ονόματα 300 προσώπων παρουσιάστηκε στις κατοχικες κουρδικές αρχές, οι οποίες μελετούν κάθε περίπτωση χωριστά πριν αποφασίσουν οποιαδήποτε απελευθέρωση.
«Περισσότεροι από 30 αφέθηκαν ελεύθεροι στις 5 Ιανουαρίου και τις επόμενες ημέρες θα αφεθούν και άλλοι, δήλωσε ο Ακέφ, διευκρινίζοντας ότι οι κρατούμενοι αυτοί κατάγονται από την ανατολική επαρχία Ντέιρ Εζόρ ή ακόμη από τη Ράκα της βόρειας Συρίας».
«Δεν δικάστηκαν, όμως αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας» υπογράμμισε ο Ακέφ.
«Αυτοί που αφέθηκαν ελεύθεροι δεν έχουν αίμα στα χέρια και δεν κατηγορούνται για εγκλήματα», υπογράμμισε λέγοντας ότι ορισμένοι συντάχθηκαν με το ΙΚ γιατί εξαναγκάστηκαν να το κάνουν από τους τζιχαντιστές ή για να εξασφαλίσουν το ψωμί τους.
Οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις, Κούρδοι μαχητές υποστηριζόμενοι από την Ουάσινγκτον και έναν δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό, κατέλαβαν τον Μάρτιο του 2019 το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντοφασιστών στη Μπαγούζ στην ανατολική Συρία.
Στις αρχές Μαρτίου 2019, σχεδόν 300 Σύροι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο ΙΚ αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με την κατοχικη κουρδική διοίκηση που υπακουει στους αμερικανους, και φυλανε τα κλεμενα από τους αμερικανους πετρελαια και πετρελαιοπηγες της Συριας για να μην τα απελευθερωσει ο Συριακος Στρατος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανία θέλει να διατηρήσει τους στρατιώτες της στο Ιράκ , όμως θα τους αποσύρει εφόσον το ζητήσει το Ιρακ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 19:46
Η Βρετανία θέλει να διατηρήσει τους στρατιώτες της στο Ιράκ, όμως θα τους αποσύρει εφόσον το ζητήσει η Βαγδάτη, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.
Το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε την Κυριακή την αποχώρηση των Αμερικανών και των άλλων ξένων στρατιωτών από τη χώρα, με αφορμή τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική πυραυλική επιδρομή στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
«Προσπαθούμε (…) να τους κάνουμε να πουν ότι είναι προς το συμφέρον τους να παραμείνουν» οι Βρετανοί στρατιώτες, είπε ο Γουάλας μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Αλλά θα σεβαστούμε την εθνική κυριαρχία του Ιράκ. Αν απαιτήσουν να φύγουμε, είναι δικαίωμά τους και θα το σεβαστούμε», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα, η Ρουμανία είχε ανακοινώσει ότι αποσύρει τους 14 στρατιώτες της από το Ιράκ, λόγω της έντασης στην περιοχή. «Για την ασφάλεια του προσωπικού μας, οι 14 Ρουμάνοι στρατιώτες που εκτελούσαν αποστολή στο Ιράκ θα μεταφερθούν προσωρινά σε άλλη βάση του ΝΑΤΟ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να υψώσει τη φωνή της» και να αντιδράσει στην κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Όπως και πολλές άλλες χώρες, το Βουκουρέστι έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, συνιστώντας στους Ρουμάνους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ιράκ. «Η κατάσταση στο Ιράκ μας ανησυχεί, επειδή έχουμε πολλούς Ρουμάνους που ζουν και εργάζονται στη Μέση Ανατολή», είπε ο Γιοχάνις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 19:53
Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα Τρίτη τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι τα αμερικανικά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή βρίσκονται πλέον «σε κίνδυνο» μετά από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε μια αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συμφέροντα και η ασφάλειά τους στην περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες αυτού του μεγάλου εγκλήματος», δήλωσε ο Ροχανί στον Μακρόν σε τηλεφωνική τους συνομιλία, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ αποσύρει ένα μερος από δυνάμεις του από το Ιράκ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 17:57
Το ΝΑΤΟ θα αποσύρει «προσωρινά» ένα μέρος του κατοχικου προσωπικού του από το Ιράκ, για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας.
«Λαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τους κατοχικους ανθρώπους μας. Αυτό περιλαμβάνει και την προσωρινή μετακίνηση μέρους του προσωπικού μας σε διαφορετικές τοποθεσίες, τόσο εντός όσο και εκτός του Ιράκ», είπε η πηγή αυτή.
Ωστόσο, το ΝΑΤΟ «διατηρεί την παρουσία του στο Ιράκ», πρόσθεσε.
Δεν αποσύρονται οι Γάλλοι κατοχικοι στρατιώτες από το Ιράκ
Η Γαλλία δεν σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των κατοχικων στρατιωτών της που σταθμεύουν αυτή τη στιγμή στο Ιράκ, μετά τον δολοφονια του κορυφαίου Ιρανού στρατηγού που κλιμάκωσε την ένταση στην περιοχή, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή.
Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί ανέφερε μέσω του Twitter ότι, λόγω των γεγονότων στη Βαγδάτη, η Γαλλία έχει ήδη ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για τους 160 κατοχικους στρατιώτες της στο Ιράκ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κύπρος: Επιστρέφει στο σπίτι της η Βρετανίδα που βιασθηκε από 12 νεαρους σιωναζι στην Κυπρο και στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 16:30
Επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο η 19χρονη Βρετανίδα στην οποία το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχη ύστερα από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης.
Σε δηλώσεις της, η μητέρα της 19χρονης εξέφρασε στους δημοσιογράφους από την Κύπρο, τη Βρετανία και το Ισραήλ, που κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης το δικαστήριο, «ανακούφιση για την ποινή» που επιβλήθηκε στην κόρη της και ευχαριστίες για τη στήριξη που έλαβε η οικογένεια από όλο τον κόσμο.
Πρόσθεσε ακόμα ότι σήμερα θα επιστρέψουν στη Βρετανία και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα κάνουν για το μέλλον της κόρης της.
Από την πλευρά του ο ένας εκ των δικηγόρων της 19χρονης, Lewis Power QC (Queens Council) χαρακτήρισε «απίστευτα λυπηρή και τραγική» την υπόθεση για μια νεαρή, που ήρθε στην Κύπρο από την πατρίδα της το Derbyshire.
Πρόσθεσε πως «ουσιαστικά η κοπέλα θα άρχιζε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, ωστόσο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα σε μια νύχτα από θύμα μετατράπηκε σε θύτη και έπρεπε να υπομένει όχι μόνο τη σοβαρή σεξουαλική επίθεση, που διαπράχθηκε εναντίον της από ομάδα νεαρών, αλλά και την παρατεταμένη ψυχική δοκιμασία από την κυπριακή δικαστική διαδικασία, κατηγορούμενη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, αφού για την Αστυνομία αυτό ήταν ψέμα».
Ανέφερε ακόμα ότι η κοπέλα «είναι ανένδοτη για την αθωότητά της και έχει πει την αλήθεια. Αμφισβητούμε έντονα την καταδίκη της και ο αγώνας για την αθωότητά της θα συνεχιστεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, ενώ είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε την υπόθεση μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», σημείωσε.
Ο κ. Power υποστήριξε ακόμα ότι «η κοπέλα απογυμνώθηκε από την αξιοπρέπεια και από τα βασικά ανθρώπινά της δικαιώματα. Έχει διαγνωστεί με σοβαρό PTSD και η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ψυχική της υγεία», είπε και σημείωσε πως έπρεπε να επιστρέψει προ πολλού στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να είναι μαζί με την οικογένειά της και να της δοθεί η απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια και θεραπεία που έχει στερηθεί μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με τον Βρετανό δικηγόρο, η αποτυχημένη αυτή περίπτωση οδήγησε σε μια «καταστροφική κατάσταση, με το θύμα να βρεθεί κατηγορούμενο, χωρίς να έχει πρόσβαση στην κατάλληλη νομική και ιατρική περίθαλψη». Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν παρασχέθηκαν στην κοπέλα δικηγόρος και μεταφραστής και σημείωσε ότι «η υπόθεση αυτή κατέδειξε τις σοβαρές επιπτώσεις που υπάρχουν για γυναίκες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και έχει επισημανθεί η ανάγκη για κατάλληλη εκπροσώπησή τους».
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Power είπε ότι η έφεση θα υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών.
Ικανοποίηση Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου στην Κύπρο να δώσει ποινή με αναστολή στη 19χρονη Βρετανίδα, δήλωσε εκπρόσωπός του.
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η Βρετανία θα εργαστεί από κοινού με την Κύπρο και άλλες χώρες προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο.
«Είχαμε πολλές ανησυχίες για τη δικαστική διαδικασία σε αυτή την υπόθεση και το δικαίωμα της γυναίκας σε μια δίκαιη δίκη και τις καταστήσαμε σαφείς στις κυπριακές αρχές», είπε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ εξέφρασε την ανακούφισή του που η Βρετανίδα θα μπορέσει να επιστρέψει στην Κύπρο ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν υπάρχει προσώρας σχέδιο για αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Φόρεϊν Όφις για την Κύπρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν την αμερικανική βάση στη Βαγδάτη αλλα παραμενουν στο Ιρακ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 17:25
Συνολικά 50 Ιταλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν την αμερικανική βάση στη Βαγδάτη και μετακινήθηκαν σε άλλη, κοντινή περιοχή, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικοί καραμπινιέροι είχαν αναλάβει την εκπαίδευση ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων και η απόφαση ελήφθη από το ιταλικό υπουργείο Άμυνας σε συμφωνία με το ΝΑΤΟ.
Η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών Μαρίνα Σερένι, σε δηλώσεις της σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο, υπογράμμισε ότι «η Ρώμη θα συνεχίσει να παρέχει κατοχη στο Ιράκ» και πως «η απόφαση να μετακινηθεί ένας μικρός αριθμός καραμπινιέρων οφείλεται στο ότι η βάση στην οποία βρίσκονταν, στην παρούσα φάση δεν θεωρείται ασφαλής».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι «συνεχίζει να επικρατεί μεγάλη ένταση, οι αποστολές σε εξωτερικούς χώρους έχουν "παγώσει" και οι Ιταλοί στρατιώτες παραμένουν μέσα στις βάσεις που τους φιλοξενούν».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Η πυρηνική συμφωνία δεν είναι ακόμη νεκρή
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 15:57
Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τις παγκόσμιες δυνάμεις δεν έχει καταρρεύσει παρά την απόφαση της Τεχεράνης να αποδεσμευθεί από τους περιορισμούς που θέτει η συνθήκη για το πυρηνικό πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αρακτσί σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ιράν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εφοσον οι κυρωσεις και ο αποκλεισμος του συνεχιζονται υπαναχωρεί περαιτέρω από τις δεσμεύσεις του, αν και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών που είναι αρμόδιος για τα πυρηνικά.
Η ανακοίνωσή του συνέπεσε με τη σημαντική κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον ύστερα από τη δολοφονία σε αμερικανικό χτύπημα του ανώτατου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη.
Το Ιράν, που υποστηρίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται για μη στρατιωτικούς σκοπούς, έχει ήδη καταχωνιασει πολλούς από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στο πλαίσιο του συμφώνου, ως απάντηση στην αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία του 2018 και την επιβολή εκ νέου κυρώσεων στην Τεχεράνη που έπληξαν την οικονομία τη χώρας.
«Η πυρηνική συμφωνία δεν είναι ακόμα νεκρή», δήλωσε ο Αρακτσί, που είναι επίσης υψηλόβαθμος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά. «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία, και αυτό εξαρτάται από τον τερματισμό των κυρώσεων και το κέρδος από τα οικονομικά οφέλη της συμφωνίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Τελετές στη μνήμη των θυμάτων πέντε χρόνια μετά την επίθεση στη «Charlie Hebdo»
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 13:48
Τελετές στη μνήμη των 17 θυμάτων των επιθέσεων του Ιανουαρίου 2015 στην εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Charlie Hebdo», στην περιοχή Μονρούζ, νότια του Παρισιού, και στο παρισινό σούπερ μάρκετ Hyper Cacher άρχισαν σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα.
Περίπου 100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) στην οδό Νικολά-Απέρ, μπροστά από τα πρώην γραφεία της «Charlie Hebdo», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Περίπου την ίδια ώρα, πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, οι τζιχαντιστές αδελφοί Σαΐντ και Σερίφ Κουασί σκότωσαν 11 ανθρώπους στην έδρα της σατιρικής εφημερίδας, προκαλώντας σοκ στη Γαλλία και στο εξωτερικό.
Άλλες δύο εκδηλώσεις φόρου τιμής έχουν επίσης προγραμματιστεί στη λεωφόρο Ρισάρ-Λενουάρ, όπου ο αστυνομικός Αχμέντ Μεραμπέ είχε σκοτωθεί από τους αδελφούς Κουασί, στην Πορτ ντε Βενσέν, αλλά και μπροστά από το κατάστημα Hyper Cacher, όπου ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, όλους Εβραίους, κατά τη διάρκεια σύλληψης ομήρων στις 9 Ιανουαρίου 2015.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα αποκαλυφθούν και θα αναγνωσθούν τιμητικές επιγραφές, θα κατατεθούν στεφάνια και θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, που θα συνοδεύονται από τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό.
Υποκριτικες τελετες, γιατι το καθεστως της Γαλλιας συνεχιζει να κουβαλαει λαθρομεταναστες ισλαμοφασιστες και στην Γαλλια και στην Ευρωπη. Και ναι μεν η Γαλλια είναι αποικιοκρατικο κρατος, η Ελλαδα τι φταιει?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Θα απαντήσουμε με ανάλογο τρόπο στις ΗΠΑ για τον φόνο του Σουλεϊμανί
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 13:51
Ο φόνος του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ ήταν μια ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας και το Ιράν θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN η οποία μεταδόθηκε σήμερα.
«Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο Ζαρίφ αναφερόμενος στον φόνο του Σουλεϊμανί την Παρασκευή στη Βαγδάτη σε αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
«Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.
Να σημειωθεί πως η Τεχεράνη βεβαίωνε πριν από μερικές μέρες, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο» για τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα αντιλαικα σχεδια για το συνταξιοδοτικό - Αρχίζει απεργία και σε διυλιστήρια
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 12:35
Από σήμερα κι ενώ συνεχίζονται για 34η ημέρα οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία σε αντίδραση για την αντιλαικη αντεργατικη ακροδεξια  μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η καθεστωτικη κυβέρνηση δέχεται τους εκπροσώπους των συνδικάτων και των εργοδοτών για έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων που θα διαρκέσει περισσότερο από δύο εβδομάδες, ενώ σήμερα αρχίζει απεργία και στα διυλιστήρια της χώρας.
Μια πρώτη συνεδρίαση στο Υπουργείο Εργασίας αρχίζει σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να φέρει εις πέρας την αντεργατικη ακροδεξια  μεταρρύθμιση αυτή, που αποσκοπεί στη μετατροπή των 42 σημερινών συστημάτων συνταξιοδότησης σε ένα μοναδικό, καθολικό και με μοριοδότηση και εξαυλωση των συνταξεων.
Τα συνδικάτα προγραμματίζουν τη διεξαγωγή διαδηλώσεων στις 9 Ιανουαρίου και απεργία τεσσάρων ημερών στα διυλιστήρια.
Σήμερα το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε στο ιστολόγιό του ότι οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια Port Jerome και Fos, της Exxon, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία, ενώ λίγο νωρίτερα ο Εντουάρ Φιλίπ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει έλλειψη καυσίμων η χώρα, παρά το απεργιακό κύμα κατά των κυβερνητικών σχεδίων για το συνταξιοδοτικό. Την ίδια ώρα και ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε σήμερα ότι ο εφοδιασμός των πρατηρίων καυσίμων συνεχίζεται κανονικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Τρομοκρατική οργάνωση» οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 10:18
Το κοινοβούλιο του Ιράν υιοθέτησε σήμερα εκτάκτως νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη από αμερικανικό πλήγμα.
Οι Ιρανοί βουλευτές τροποποίησαν πρόσφατο νόμο που χαρακτήριζε «τρομοκρατική οργάνωση» τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες από το Κέρας της Αφρικής έως την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Το νέο νομοσχέδιο επεκτείνει τον χαρακτηρισμό αυτόν στο Πεντάγωνο, σε όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σε όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον φόνο του Σουλεϊμανί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βερολίνο αποσύρει στρατιώτες από το Ιράκ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 09:37
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την αποχώρηση μέρους των στρατιωτών τους που βρίσκονται στο Ιράκ για αποστολές εκπαίδευσης. Θα μεταφερθούν στην Ιορδανία και στο Κουβέιτ εξαιτίας των εντάσεων που υπάρχουν στην περιοχή.
Το γερμανικό απόσπασμα, που περιλαμβάνει περίπου 30 στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν τη βάση τους στη Βαγδάτη και στο Τάτζι, βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, θα «μειωθεί προσωρινά» και στρατιώτες θα μεταφερθούν στο γειτονικό Κουβέιτ και στην Ιορδανία, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
Αυτή η μετακίνηση στρατευμάτων «θα αρχίσει προσεχώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, ούτε για τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που θα μετακινηθούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση Μαδούρο προτρέπει τους πολίτες να καταδικάσουν τη δολοφονία Σουλεϊμανί
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 04:23
Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη, παρότρυνε χθες Δευτέρα τους πολίτες της λατινοαμερικάνικης χώρας να καταδικάσουν τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή, πηγαίνοντας να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στην πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Καράκας.
«Θα πάμε όλοι στην πρεσβεία του Ιράν» σε ένδειξη απόρριψης της «αισχρής δολοφονίας» του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, μορφής εξαιρετικά δημοφιλούς στο Ιράν, τόνισε η Τάνα Ντίας, βουλευτής του PSUV, του κόμματος του προέδρου Μαδούρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Προέτρεψε επίσης τους πολίτες της χώρας να πάνε στην πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Καράκας, όπου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, και να «καταδικάσουν αυτή τη στυγερή ενέργεια με την υπογραφή τους».
Το Ιράν συγκαταλέγεται στους θερμότερους υποστηρικτές της κυβέρνησης του Μαδούρο σε διεθνές επίπεδο, μαζί με τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η αποδέσμευση του Ιράν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά δεν ενέχει κινδύνους
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 03:07
Η Μόσχα δεν διαβλέπει κάποιον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων μετά την απόφαση του Ιράν να αποδεσμευτεί περαιτέρω από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα και να εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς περιορισμούς.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χώρα παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη συμφωνία αυτή και στους στόχους της.
«Η διαφύλαξη των συμφωνιών και η διασφάλιση της εφαρμογής τους πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα για όλους τους εταίρους», τόνισε.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν και με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του Ιράν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Σοϊγκού με τον Φιντάν συζήτησαν τις κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν για να περιοριστεί η ένταση στη Μέση Ανατολή.
Με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού του Ιράν, υποστράτηγο Μοχαμάντ Μπαγερί, ο Σοϊγκού συζήτησε τα «πρακτικά βήματα» που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η κλιμάκωση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 02:38
Η κυβέρνηση του Ιράκ απαίτησε χθες Δευτέρα, σε επιστολή την οποία απηύθυνε στα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει την επιδρομή που διεξήγαγε ο στρατός των ΗΠΑ στο έδαφός του την Παρασκευή με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί και ο ηγέτης ιρακινής παραστρατιωτικής οργάνωσης και σύμμαχός του Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, προκειμένου να μην κυριαρχήσει «ο νόμος της ζούγκλας» στις διεθνείς σχέσεις.
Αυτή η αμερικανική επιχείρηση αποτελούσε «επίθεση εναντίον του λαού και της κυβέρνησης του Ιράκ, κατάφωρη παραβίαση των όρων της παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, και επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι πιθανό να οδηγήσει σε πόλεμο, καταστροφικό για το Ιράκ, την περιοχή και τον κόσμο», σημείωσε ο Ιρακινός μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, ο Μοχάμεντ Χουσέιν Μπαχρ-Αλ Ούλουμ στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το Ιράκ αξιώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας να «αναλάβει τις ευθύνες του» και «να εξασφαλίσει ότι αυτοί που διαπράττουν τέτοιες παραβιάσεις, οι οποίες δεν καταπατούν μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο, οδηγώντας στην κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας στη διεθνή κοινότητα, θα δώσουν λόγο», προστίθεται στην επιστολή του διπλωμάτη.
Στην τρισέλιδη επιστολή του, ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ δεν ζητεί ρητώς να συγκληθεί εκτάκτως το ΣΑ για να συζητήσει τις εξελίξεις. Αν και το Ιράκ δεν είναι μέλος του ΣΑ, μπορεί να ζητήσει να συγκληθεί, μέσω κάποιου από τα δεκαπέντε κράτη-μέλη του.
Η επιστολή αυτή της Βαγδάτης ακολούθησε την αναγγελία του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών ότι ετοιμαζόταν να υποβάλει διαμαρτυρία στο ΣΑ του ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος
Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 00:53
«Μην απειλείτε ποτέ το ιρανικό έθνος», τονίζει ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί σε μήνυμά του στο Twitter απαντώντας στις πολεμικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε το Σάββατο να πλήξει 52 ιρανικούς στόχους.
«Αυτοί που αναφέρουν τον αριθμό 52 θα πρέπει επίσης να θυμούνται τον αριθμό 290. # IR655», γράφει ο Ροχανί αναφερόμενος στην τραγωδία με το Airbus της πτήσης 655 της Iran Air που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1988 από αμερικανικό πλοίο πάνω από τον Κόλπο και στοίχισε τη ζωή 290 ανθρώπων.
Τριάντα και πλέον χρόνια μετά τα γεγονότα, αυτή η καταστροφή, για την οποία το Ιράν περιμένει ακόμη μια επίσημη συγνώμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει να στοιχειώνει τη συλλογική μνήμη του Ιράν, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες η ομηρεία 52 διπλωματών τους επί 444 ημέρες στην αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης το 1979.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντι Μάιο: «Η βια του Τραμπ δεν είναι λυση» απαντηση στον φασιστα Σαλβινι που υποστηριζει τον Τραμπ
 Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 00:23
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, με σύντομη ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στις πιθανές συνέπειες των εξελίξεων στο Ιράν και στη Λιβύη.
Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε:
«Όποιος συνεχίζει να νομίζει ότι ο δρόμος είναι η βία, έχει μείνει στο παρελθόν και δεν έχει κατανοήσει τα μαθήματα της Ιστορίας. Και, κάτι ακόμη σοβαρότερο, εκθέτει τους Ιταλούς σε αντίποινα. Δεν πρέπει, πλέον, να διακινδυνεύσουμε θανάτους, τρομοκρατία, αφόρητες μεταναστευτικές πιέσεις. Τώρα πρέπει να ποντάρουμε στο διάλογο, στη διπλωματία και στις πολιτικές λύσεις».
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η αναφορά του Ντι Μάιο, σε σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή, στρεφόταν στον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και όλες τις τελευταίες κινήσεις του στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει την αποχώρησή του
 Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 23:50
Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προετοιμάζει την αποχώρησή του από το Ιράκ και ότι θα μετακινήσει τις δυνάμεις του τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες σε επιστολή αντίγραφο της οποίας επικαλούνται το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, σύμφωνα με το AFP και το Reuters, στον δεύτερο στην ιεραρχία της ιρακινής στρατιωτικής διοίκησης ότι θα «μετακινήσει» τις δυνάμεις του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών με στόχο μια «αποχώρηση από το Ιράκ ασφαλή και αποτελεσματική».
Δύο στρατιωτικοί αξιωματούχοι -- ένας Αμερικανός και ένας Ιρακινός -- επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters το γνήσιο της επιστολής που υπογράφει ο στρατηγός Ουίλιαμ Σίλι, διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.
«Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφασή σας που διατάσσει την αναχώρησή μας», αναφέρει η επιστολή, την επομένη της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο που καλεί την κυβέρνηση να διώξει τις ξένες δυνάμεις από το Ιράκ μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του ανθρώπου του Ιράν στο Ιράκ, του 'Αμπου Μέχντι αλ-Μουχάντις, την Παρασκευή στη Βαγδάτη.
«Από το σεβασμό στην κυριαρχία της Δημοκρατίας του Ιράκ και όπως ζήτησε το κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός, ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του (...) για να εξασφαλίσει ότι η αποχώρηση από το Ιράκ θα διεξαχθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικά», αναφέρει η επιστολή.
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την αποχώρηση αυτή, η επιστολή ανακοινώνει μια «αύξηση των μετακινήσεων με ελικόπτερα πάνω και γύρω από την Πράσινη Ζώνη κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από το κέντρο της Βαγδάτης απόψε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως και τις αρκετές νύχτες τελευταία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φασιστική προειδοποίηση της Αντικαρκινικής Εταιρείας: Σβήστε τα τζάκια
Εχει λεει προβλημα για τη χρήση τζακιού
 7/1/2020 | 16:22
Με μία ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες αλλά και την Πολιτεία η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση τζακιού. Όπως αναφέρει:
«Καθώς διανύουμε περίοδο με αρκετό κρύο πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε το τζάκι για να ζεσταθείτε, είτε γιατί θέλετε να απολαύσετε μία αίσθηση θαλπωρής (να δώσετε μία νότα γραφικότητας στη ζωή σας) είτε γιατί σας είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή θέρμανσης.
Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει!
Η καύση ξύλου εκλύει στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον (στον αέρα) μεγάλες ποσότητες πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων(PAHs), βενζολίου, διοξινών και αιωρούμενων σωματιδίων και μάλιστα των πιο μικρών
«Αγαπητοί συμπολίτες,
σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα τζάκια σας, για το δικό σας και για το καλό των άλλων. Για την προστασία της υγείας σας, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού
Όσο για την οικονομία, είναι γνωστό ότι αφενός συχνά με το τζάκι δεν επιτυγχάνεται τη θέρμανση του σπιτιού σας (σε σχέση με το καλοριφέρ), η αγορά των ξύλων δεν είναι τόσο πολύ φτηνή, αλλά και τα έξοδα από την επιδείνωση της υγεία σας, θα υπερκεράσουν κάποια στιγμή κατά πολύ τη γλισχρή οικονομία που επιτυγχάνεται από την καύση ξύλων.
Ας μην αφήσουμε την οικονομική κρίση και τις λανθασμένες εντυπώσεις να μας βλάπτουν.
Ας μη γίνετε εσείς αιτία κακού για τον εαυτό σας και για τους άλλους».
«Αν κάποιος θέλει να καίει ξύλα στο τζάκι του, δεν είναι δικαίωμα του να το κάνει»
Όμως η επιστολή απευθύνεται και προς την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των πολιτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας πως το κράτος υπάρχει για να προάγει την ευημερία των πολιτών του.
«Επειδή δε σε εσάς έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα να λαμβάνετε «καταναγκαστικά μέτρα», αφού αρχικά ενημερώσετε τον πληθυσμό για τους κινδύνους της ρύπανσης από την καύση ξύλων, παρακαλείστε να προχωρήστε σε:
● νομοθετική απαγόρευση της καύσης ξύλων σε αστικά κέντρα και προνοήστε για τους ελέγχους και τις αναλογούσες ποινές στους παραβάτες.
● απαγόρευση από την πολεοδομία έγκρισης για ανέγερση κατοικιών στο ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής (και σε άλλες πόλεις) όταν σ' αυτά προβλέπεται η κατασκευή τζακιών.
● παροχή κατάλληλων οικονομικών κινήτρων ώστε να μπορούν τα νοικοκυριά να απαλλαγούν από τα τζάκια και να κάνουν χρήση φυσικού αερίου ή καλής ποιότητας πετρελαίου ή ηλεκτρικών συσκευών.
Τέλος, σε αυστηρό ύφος η επιστολή αυτή καταλήγει: «Να τονιστεί ότι αν κάποιος θέλει να καίει ξύλα στο τζάκι του, δεν είναι δικαίωμα του να το κάνει, γιατί με την πράξη του αυτή, όπως έχουν δείξει οι μελέτες, θέτει σε κίνδυνο και όσους κατοικούν σε γειτονικά σπίτια και ακόμα μακρύτερα. Αν η απαγόρευση του καπνίσματος ορθώς προωθήθηκε για να προστατεύσει τους πολίτες από το παθητικό κάπνισμα, γεννάται η απορία -που θα μετατραπεί σε αγανάκτηση- πώς η Πολιτεία αδιαφορεί γι' αυτήν την μεγαλύτερη σε ένταση και έκταση παθητική έκθεση τόσων πολλών πολιτών στους ρύπους από την καύση ξύλων».

Σχολιο.- Μετά το κάπνισμα, ήρθε και η ώρα να σβήσουν τα τζάκια σας...Μετά ποιός ξέρει τι...
Βεβαίως τον ίδιο ζήλο θα θέλεμε να δούμε και για τις ρυπογόνες βιομηχανίες με τις υψικάμινους , τα ιδιωτικής αλλά και δημοσίας χρήσης οχήματα που ρυπαίνουν κτλ.
Αλλά δεν νομίζουμε να ''αγγίζονται'' τέτοιου είδους συμφέροντα...

Σχολιο.- Κυκλοφορεί ευρέως ένα άρθρο που λέει ότι τα τζάκια κι η καύση ξύλων είναι επικίνδυνα για την υγεία και δημιουργούν καρκίνο. Και ζητά να απαγορευθούν δια νόμου τζάκια και καυσόξυλα.
Τα χαμε χύμα με τον αντικαπνιστικό μας ήρθαν τώρα και τα τσουβαλάτα με την καύση ξύλου.
Μωρ πάτε καθόλου καλά;
Αιώνες οι άνθρωποι ζεσταίνονταν με τζάκια και σόμπες, τώρα σας ήρθε ότι κάνουν καρκίνο;
Ή έκανε καμμιά εταιρεία ο Μαρινάκης και θέλει να πουλήσει φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ρεύμα κι είπατε να βοηθήσετε λιγουλάκι;
Αλλά ξέχασα, η μόλυνση του περιβάλλοντος έρχεται απ το τσιγάρο και τα καυσόξυλα, όλα τ άλλα αθώα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στη Σάμο, ένα στη Μυτιλήνη και άλλο ένα στην Χίο στέλνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, για να διαμείνουν λάθρο.
Να υποθέσω ότι το Υπουργείο εξετάζει να ανεβάσει τα αρματαγωγά και στις πλατφόρμες booking, airbnb και trip advisor με φωτογραφίες από τα δωμάτια και τους εξυπηρετικούς στρατιωτικούς μας, ώστε να διαφημίσουμε την χώρα μας σε όλους τους εν δυνάμει λάθρο του πλανήτη, να δουν τί ωραίοι τύποι είμαστε, να μας έρθουν κι άλλοι.
Προτείνω επίσης να δώσουμε στα αρματαγωγά εξωτικά ονόματα, μην πω να είναι και αλλαχουακμπάρικα, όπως π.χ. Σαλάμ μαλέκουμ resort, Γιαχαμπίμπι resort, γιατί αυτά τα Α/Γ Λέσβος, Χίος κτλ δεν είναι πολύ πιασιάρικα.
Επίσης θα ήθελα να πω στον Υπουργό  Εθνικής Αμύνης ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε πολύ περήφανοι που έχει μετατρέψει τους στρατιωτικούς μας με το εθνόσημο σε Ινδό μπάτλερ του κάθε πικραμένου και τα αρματαγωγά σε καταυλισμό, διότι η αλήθεια είναι ότι όταν τα σκάμε με τους φόρους μας ,στο μυαλό μας όλοι έχουμε ακριβώς αυτό. Πώς θα καλοπεράσει ο κάθε ένας που μπαίνει παράνομα στην χώρα.
#ουστ
Σχολιο.- Το κάπνισμα επιτρέπεται στο ΚΨΜ αλλά μόνο για τους μουσουλμάνους ενοίκους των αρματαγωγών μας. Για τους έλληνες ισχύει ο νόμος