Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Τεταρτη 8 Ιανουαριου 2020


Από τα βιβλία του Χωμενίδη μου άρεσε περισσότερο
"ο Ψωλοβρόντης"
Σχολιο.- Αυτοβιογραφικό του είναι;
Σχολιο.- Και ο "Καβλωμενος υδραυλικος" ηταν καλο
Σχολιο.- τα "Bουλωμένα λούκια" το 4 επίσης καλό



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



07.01.2020 - 21:51
Ε. Ακρίτα κατά Χωμενίδη: Συμβάλλει στην ιδεολογία του Τζημερισμού και του Μπογδανισμού

Διαδικτυακή «κόντρα» με αφορμή τα σχόλια του Χρήστου Χωμενίδη για τον Θάνο Μικρούτσικο και «την αισθητική του κοινού του» - Απάντηση της Ε. Ακρίτα
Διαδικτυακή διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και του Χρήστου Χωμενίδη, με αφορμή μακροσκελές (και αμφιλεγόμενο) άρθρο του δεύτερου για τον εκλιπόντα καλλιτέχνη και την πρόσληψη του έργου του από το κοινό του.
Μετά από ανάρτηση του συγγραφέα, η Έλενα Ακρίτα σημειώνει:
Ο Χωμενίδης ομοιογενοποιεί το κοινό του Θάνου Μικρούτσικου θεωρώντας το προφανώς είδωλο του ιδίου καθρεφτισμένο σε θολά νερά. Ενδεχομένως αυτός (και η παρέα του) πήγαινε με πούρα, τσερόκι, σινιέ κι όλα αυτά τα μικροαστικά λιγούρικα που περιγράφει.
Όμως, believe it or not, ο κόσμος όλος δεν είναι οι κολλητοί οι δικοί του. Όλοι μας πηγαίναμε στους συνθέτες που αγαπάμε, στις μεγάλες συναυλίες, στις ανθισμένες πίστες των ρεμπετάδικων, στης όπερας τα χρυσοποίκιλτα - άσε που ξέραμε και το μικρό όνομα του Ροσίνι.
Εμείς - όποιους κι αν προσδιορίζει το ‘εμείς’ - και στον Θάνο τρέχαμε και τον Άκη Πάνου αγαπούσαμε και στης Τούμπας τις κερκίδες του Θεού σκαρφαλώναμε. Και στα κρεββάτια ερωτευόμαστε και στα παγκάκια χωρίζαμε. Εμείς που ό,τι αγαπούσαμε, το ακολουθούσαμε. Μέχρις τελικής πτώσεως: δικής μας ή δικής του.
Εμείς αυτό.
Πάμε στο ‘εσείς’
Δεν υπάρχει ‘αισθητική Μικρούτσικου’. Όπως δεν υπάρχει αισθητική Ξενάκη ή Αλμπινόνι, Σκαλκώτα ή Βαμβακάρη. Τα πούρα, τα Τσερόκι και τα σινιέ μιας άλλης μορφής ‘αισθητική’ σηματοδοτούν.
Την ‘αισθητική’ (αν μπορούμε να την πούμε ετσι) του χρηματιστηρίου. Της φούσκας. Του Σημιτισμού, του Λυμπερισμού και όλων των -ισμών που ευσυνειδήτως και ενσυνειδήτως διαβρώσανε το μέταλλο αυτής της κοινωνίας. Αυτοί οι -ισμοί που, στην παντοδυναμία τους, έσπρωξαν ένα λαό σε μια χλιδή του κ@@ου, σε καταναλωτικά δάνεια, σε κτήματα γαμήλιων δεξιώσεων με πλαστικές καρέκλες, σε παραλιακές ξαπλώστρες που η τσέπη δεν τις άντεχε.
Ο Χωμενίδης δεν επιτιθεται στον Μικρούτσικο. Ή μάλλον του επιτίθεται τόσο όσο. Επί της ουσίας στο κοινό επιτίθεται, όπως εκείνος το βλέπει: μέσα από το είδωλο του.
Τελειώνω εδώ με την βεβαιότητα ότι το σοφό παιδί θα συμβάλει με ζέση και ενθουσιασμό στους νέους -ισμούς τής υπό διαμόρφωσιν ιδεολογίας του Μπογδανισμού και του Τζημερισμού.
(Στα δικά μου λίγο. Να ευχαριστήσω τον Απόστολο Δοξιάδη - με τον όποιον διαφωνώ στα πάντα σχεδόν - διότι πριν καιρό ένθερμα με υπερασπίστηκε, όταν ο Χωμενίδης μού επιτέθηκε με τρόπο άθλιο και χυδαίο στον προφίλ του πρώτου.)
Υ.Γ. Ποτέ δεν διέγραψα την ανάρτηση μου, ανόητε κύριε. Απλώς την έκανα από δημόσια, για φίλους. Την επανέφερα όμως για να μην ζορίζεστε.

Σχολιο.- Μου διάβασε νωρίτερα φίλη την ανάρτηση του Χωμενίδη για τον Μικρούτσικο και διαπίστωσα ότι ο τύπος είναι ακόμα πιο σιχαμένος από ό,τι νόμιζα. Και μάλλον ξερνάει χολή για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη επειδή ο ίδιος δεν θα γίνει εξίσου καλός συγγραφέας ούτε σε 10 ζωές.
Σχολιο.-  Το γνωστό σκουπίδι του καλλιτεχνικού υποκόσμου της δεξιάς
Σχολιο.- Διάβασα τί είπε ο Χωμενίδης για τον Μικρούτσικο. Επειδή δεν βρισκόμαστε πια στο 2011, οι Φιλελέδες ακούγονται πλέον σαν τους γέρους του Μάπετ Σόου.
Σχολιο.- Φυσικά δεν είχε το ανάστημα το σκουλήκι ο Χωμενίδης, να τα πει αυτά όσο ζούσε ο Μικρούτσικος
Τα είπε τώρα που πέθανε...
Σχολιο.- Χωμενιδης ο εκπρόσωπος της παρακμής.
Χαρακτηριστικό δείγμα μιας επιδοτούμενες διανόησης με δήθεν προοδευτικό πρόσημο, αντάξια της τάξης των κλεπτοκρατων που υπηρετεί.
Γλείφουν όπου έχει λουφε, υπεροπτες,σιχαίνονται ότι έχει σχέση με τους αγώνες του λαού και τις παραδόσεις.
Χρόνια τώρα προβάλλονται από τα συγκροτήματα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που τους εξασφαλίζουν ασυλία όταν ασχημονούν.
Επιτέλους βδέλλες στο σώμα της λεηλατημενης πατρίδας δεν θα μένετε πλέον στο απυρόβλητο Ελλάδα δεν είναι μόνο το κουμάσι σας του Αθηναϊκού κέντρου.
Σχολιο.- Καλά μιλάμε για καθαρό κόμπλεξ από όλους αυτούς. Πέτρο Τατσόπουλο (βουλευτή τότε του ΣΥΡΙΖΑ και προστατευόμενο του Τσίπρα), μέχρι τη Σώτη Τριανταφύλλου, τον Θανάση Χειμωνά, τον Χρήστο Χωμενίδη κ.ά. Το ζήτημα είναι από πού πηγάζει; Μόνο η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει στην απάντηση αυτού του ερωτήματος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (1991)
οι ΟΝΝΕΔίτες δολοφονούν τον Νίκο Τεμπονέρα.
Η μνήμη μας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική. Ας θυμόμαστε τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, που ανηκε στο ΕΑΜ Πατρας (Διασπση του ΚΚΕ το 1989). Ίσως, το μέλλον να μας επιφυλάσσει κι άλλες τέτοιες δολοφονίες. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά, όσο η γη γυρίζει, Καλαμπόκες και Κοτζαμάνηδες θα κυκλοφορούν επικίνδυνα, ανάμεσά μας.
Ο Καλαμπόκας επικεφαλής των ομάδας κρούσης της ΟΝΝΕΔ ''Κένταυροι και Ρέιντζερ'' μαζί με τους Μυλωνά, Σπίνο, Γραμματίκα, Γραμματικόπουλο, με λοστούς και ρόπαλα επιχείρησαν να 'ανακαταλάβουν' το σχολείο και να σπάσουν τη κατάληψη, την οποία υποστήριζαν αρκετοί γονείς και καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθείς Τεμπονέρας, ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του.
Ο Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, χτύπησε θανάσιμα τον Τεμπονέρα με λοστό στο κεφάλι στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη Σχολικό Συγκρότημα 3ου & 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας.
Για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, ο Καλαμπόκας δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά, ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες.
Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του.
Σήμερα εργάζεται σε εισπρακτική εταιρεία και κατ΄άλλους, φημολογείται πως ήταν προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας, σε παράρτημα του Βόλου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Βαγγέλης Βενιζέλος απόψε Τριτη στην Τρέμη στην ΕΡΤ!!
Για να καταλάβεις, πληρώνουμε σχεδόν 900.000€ για μια, ομολογουμένως, αποτυχημένη εκπομπή, μόνο και μόνο για να μπορεί να βρίσκει βήμα να μιλάει ο Βενιζέλος και κάθε Βενιζέλος...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καταδικάζει το ΚΚΕ την παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε δίκη για τους πλειστηριασμούς
08-01-2020
Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Εντείνεται η καταστολή σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, μια καταστολή που συνεχίστηκε αμείωτα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθείται με ζήλο και από τη ΝΔ. Σήμερα λοιπόν παραπέμπονται σε δίκη οι  οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Μαυρομμάτης, Λεωνίδας και Ηλίας Παπαδόπουλος, επειδή με τη δράση τους επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών. Το νομικό οπλοστάσιο εναντίον τους περιλαμβάνει παραβάσεις 21 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, ανάμεσά τους τη  διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών. Στην ένταση του αυταρχισμού, που προιωνίζεται ακόμα μεγαλύτερη κατατρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, απάντησε το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την παραπομπή του Λαφαζάνη και των άλλων και ζητώντας την κατάργηση του “ιδιώνυμου αδικήματος” που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών και είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών σε δίκη για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς. Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές στοχεύουν στον εκφοβισμό του λαού και για το θέμα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Απαιτεί να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίσκεψη δεν ήταν ούτε " καλή" ούτε " κακή". Η επίσκεψη ήταν πολυ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ. Ήταν άλλος ένας κρίκος στην ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ για τους εφιαλτικους σχεδιασμούς τους. Αυτό φυσικά τη μετατρέπει και σε στόχο...
Έχει ενδιαφέρον η κριτική της " μείζονος αντιπολίτευσης":
- στο πρώτο επίπεδο έχουμε κριτική για την " ηλίθια φάτσα" του Κούλη, το " μπάσκετ", τη Μαρεβα κλπ. Βαθιά πολιτική...
- στο δεύτερο επίπεδο σοβαρευει το πράγμα: δεν "πήραμε" τίποτα! Τι εννοούν; Δεν πήραμε δήλωση κατά της Τουρκίας και σαφή δήλωση " στρατιωτικής στήριξης από τις ΗΠΑ"! Φυσικά δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση αλλά είναι τρομερό το τι θεωρεί " επιτυχία" η ..." Κεντροαριστερά του ΤΣΥΡΙΖΑ της πρώτης φοράς"!
- στο τρίτο, ξεφεύγουμε τελείως: "Όταν είχε πάει ο Αλέξης, χάλια του στρωναν! Τωρα, στην ξεπετα..."!
Εδώ έχουν ένα δίκιο. Και λόγω εποχής και λόγω ρόλου ο Τραμπ θεωρούσε πιο σημαντικό τον Αλέξη ο οποίος δήλωνε μέγας θαυμαστής του, "μοιραζόταν κοινές αξίες" μαζί του!
Τετοιο προδοτικο τομαρι σαν τον Τζιφρα, αλλα και τους αλητες του ΣΦΥΡΙΖΑ δεν εχει ξαναπερασει απο την Ελλαδα!!! Εδωσε στα Σκοπια το ονομα Μακεδονια, ο αληταρας Κοτζιας πηγε στην Κυπρο και ειπε οτι σε ενα μηνα θα λυσει το Κυπριακο οπως το Σκοπιανο, δηλ. θα δωσει ολη την Κυπρο στους Τουρκους, για το Αιγαιο απο τοτε τα παλιοτομαρα του ΣΦΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ελεγαν για "συνεκμεταλευση"!! Ειναι να μην του στρωνουν κοκκινο χαλι του Τζιφρα!! Τετοιο αληταρα προδοτη που θα ξαναβρουνε. Του λεγαν χιλια ευχαριστω του αληταρα Τζιφρα, αφου ξεπερασε και την αλλη αλητικη προδοτικη μαιμου το Σημιτη!
Κι αυτό που ειπε ο Τζιφρας στον Τραμπ, οτι "μοιραζεται κοινες αξιες μαζι του", παρουσιάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κατόρθωμα! Τις ώρες που όλος ο κόσμος βλέπει με αγωνία τους παγκόσμιους τρομοκράτες να ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά, στην Ελλάδα τσακώνονται ποιος είναι καλύτερος υποτακτικός τους!
Και καλά η δεξιά, δεν το έκρυψε ποτέ...οι " κντροαριστεροί" του ΤΣΥΡΙΖΑ όμως;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τουρκικές υπηρεσίες σκότωσαν την αρχηγό του κουρδικού PKK. Μια σημαντική λεπτομέρεια: τη σκότωσαν ΕΝΤΟΣ του εδάφους του ΙΡΑΚ, όπως ακριβώς οι ΗΠΑ τον Σουλειμανι!
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά...

Η τούρκικη MIT σκότωσε ηγετικό στέλεχος του PKK
Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται σε ιρακινό έδαφος.
8 Ιανουαρίου 2020, 12:25
Δολοφονηθηκε ηγετικό στέλεχος του κουρδικού PKK, Εσμέ Εράτ από την τούρκικη μυστική υπηρεσία MIT.
Το ηγετικό στέλεχος του PKK σκοτώθηκε μετά από συγχρονισμένη επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Νεκρός βρέθηκε και ο οδηγός της.
Η επιχείρηση κατά της Εράτ έλαβε χώρα στο στο Ορος Καντίλ, που βρίσκεται σε ιρακινό έδαφος.
Η Εσμέ Εράτ εντάχθηκε στο PPK το 1989. Τέσσερα χρόνια μετά μετέβη από τη Γερμανία στη Συρία, όπου έλαβε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Η ίδια  ήταν αρχηγός μίας οργάνωσης –παρακλάδι του PKK , η οποία και ονομάζεται PAJK: Κόμμα Ελευθερίας Γυναικών Κουρδιστάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν(IRGC) επιβεβαίωσαν ότι οι πυραύλοι τους έπληξαν μια αμερικανική βάση στο δυτικό Ιράκ, ως εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατηγού Qassem Soleimani και προειδοποίηση ότι ενδέχεται να έρχονται περισσότερα χτυπήματα.
"Οι γενναίοι στρατιώτες της μονάδας αεροναυπηγικής της IRGC ξεκίνησαν μια επιτυχημένη επίθεση με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους στη βάση Al-Asad, στο όνομα του στρατηγού Σουλεϊμάνι", δήλωσε το IRGC σε δήλωσή του νωρίς την Τετάρτη το πρωί, προσθέτοντας:
Καλούμε τους Αμερικανούς να ανακαλέσουν όλους τους στρατιώτες τους πίσω στο σπίτι για να αποτρέψουν περισσότερες ζημιές. Το IRGC προειδοποίησε επίσης όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή ότι θα τους στοχεύσουν εάν υπάρξουν επιθετικές ενέργειες από την επικράτειά τους, θέτοντας προειδοποιώντας το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.
Το Ιράν απείλησε για "σκληρή εκδίκηση" εναντίον των ΗΠΑ για το θάνατο του Σολιμανί.
Η RGC προειδοποιεί τις ΗΠΑ για πιο συντριπτικές απαντήσεις σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης.
Η ΙRGC λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαχωρίσει το Σιωνιστικό καθεστώς από τα εγκλήματα που διαπράττονται από το αμερικανικό εγκληματικό καθεστώς.
Ο Λευκός Οίκος λέει ότι έχει επίγνωση της επίθεσης στις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, έχει ενημερωθεί ο Trump.
Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η άρνηση του Επικεφαλής του Πενταγώνου να αποχωρήσουν από το Ιράκ παρά την απόφαση της ιρακινής βουλής που καλέι τα αμερικάνικα στρατεύματα να εγκαταλείψουν την χώρα μετά την δολοφονία των κρατικών αξιωματούχων: "Η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει, δεν εγκαταλείπουμε το Ιράκ".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέραμα: Άνδρας 24χρονος από την Αλγερια επιχείρησε να βιάσει 12χρονη Ελληνιδα αθλήτρια πολεμικών τεχνών - Τον έβγαλε "νοκ άουτ"
Οι άνδρες της Αστυνομίας έμειναν έκπληκτοι μόλις αντίκρισαν το μελανιασμένο πρόσωπο του 25χρονου που δέχτηκε κλωτσιά από 12χρονη μαθήτρια, αφού επιχείρησε να τη βιάσει.
08 Ιανουαρίου 2020 06:58
Το καθιερωμένο δρομολόγιο με τοπικό λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι της στο Πέραμα έκανε η 12χρονη Ιωάννα, όταν συνειδητοποίησε ότι ένας 25χρονος Αλγερινός την παρακολουθούσε.
Κατεβαίνοντας στη στάση της η κοπέλα κατάλαβε ότι ο άνδρας την ακολούθησε με σκοπό να την κακοποιήσει.
"Ξαφνικά με έπιασε στο στήθος, πανικοβλήθηκα δεν ήξερα τι να κάνω, του έχωσα μια κλωτσιά μέσα στα μούτρα, ζαλίστηκε, μετά του έχωσα και δυο γροθιές έπεσε πάνω στο αμάξι, έβαλα τις φωνές βγήκε η μάνα μου έξω και μετά άρχισε και έτρεχε πανικοβλημένος", δήλωσε η νεαρή μαθήτρια, η οποία δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία της.
Από τα οκτώ της χρόνια η Ιωάννα είναι αθλήτρια του Σάντα, μιας κινέζικης πολεμικής τέχνης που μοιάζει με το κικ μπόξινγ και εφάρμοσε στον κακοποιό όλα όσα έχει μάθει.
"Φοβήθηκα πανικοβλήθηκα δεν ήξερα τι να κάνω. Ήταν στο ύψος του μπαμπά μου, αλλά εγώ μέσα στην ταραχή μου δεν τον πρόσεξα, ήταν γύρω στα 24 με 25 ετών. Δεν τον είχαμε ξαναδεί στο Πέραμα πρώτη φορά δηλαδή", ανέφερε η 12χρονη.
Ο νεαρός, ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει, συνελήφθη από την ασφάλεια Περάματος.
Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν το πρόσωπό του Αλγερινού κακοποιού μελανιασμένο από τα χτυπήματα της 12χρονης μαθήτριας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλί Χαμενεΐ: Χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ οι πυραυλικές επιθέσεις
Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, δηλώνει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν. Παράλληλα, με νέες επιθέσεις απειλεί τις ΗΠΑ αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης.
08 Ιανουαρίου 2020 10:48
Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σημειώνοντας ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ ήταν "ένα χαστούκι στο πρόσωπο" των ΗΠΑ.
"Χθες το βράδυ δόθηκε ένα χαστούκι στο πρόσωπο" των Αμερικανών, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, στο οποίο απέκλεισε οποιαδήποτε επανάληψη των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την πυρηνική συμφωνία του 2015.
"Η στρατιωτική δράση όπως αυτή δεν επαρκεί. Το σημαντικό είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή", πρόσθεσε και ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.
Η δολοφονία του από τις ΗΠΑ δείχνει ότι η ιρανική επανάσταση είναι ζωντανή, υπογράμμισε επίσης, τονίζοντας σε αναφορά του στη Δύση ότι οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτό το "αλαζονικό σύστημα".
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν την σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου.
Την ίδια ώρα, αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν «απλώς το πρώτο βήμα» και πρόσθεσε πως η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει ούτε να λυπηθεί να πλήξει αμερικανούς στρατιώτες.
«Οι πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή ώστε να μην είναι εντός ακτίνας δράσης μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματικός, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, η οποία δεν τον κατονόμασε.
Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θεωρούν το Ισραήλ «συνεργό» των ΗΠΑ στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, την Παρασκευή σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη.
«Στο πλαίσιο αυτού του εγκλήματος, δεν διαχωρίζουμε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ», μετέδωσε το FARS, επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.
Νωρίτερα, το ειδικό αυτό σώμα των ένοπλων δυνάμεων απείλησε να πλήξει το Ισραήλ και «κυβερνήσεις χωρών-συμμάχων» των ΗΠΑ στην περιοχή σε περίπτωση αντεπιθέσεων από πλευράς του αμερικανικού στρατού.
Μετά τις απειλές, η Πολεμική Αεροπορία και η διοίκηση αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ισραηλινά μαχητικά κινούνται ιδίως στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους σε βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ
Πάνω από δώδεκα πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν εναντίον δύο βάσεων στο Ιράκ που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Για 80 νεκρούς κάνει λόγο η Τεχεράνη και απειλεί να πλήξει άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση που απαντήσει ο Τραμπ.
08 Ιανουαρίου 2020 06:47
Το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις, εκτοξεύοντας «τουλάχιστον δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους», εναντίον δύο βάσεων που χρησιμοποιεί ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμη στη φάση «της αποτίμησης των ζημιών της μάχης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Επιβεβαίωσε ότι οι βάσεις οι οποίες στοχοθετήθηκαν ήταν η Άιν αλ Άσαντ και άλλη μία στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν).
Συμπλήρωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το προσωπικό, τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα και παρακολουθεί στενά την κατάσταση, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Στέφανι Γκρίσαμ.
«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί επιθέσεων σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο πρόεδρος ενημερώθηκε και παρακολουθεί την κατάσταση στενά, σε επαφή με την ομάδα του που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας», σημείωσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Γκρίσαμ.
Προσέθεσε ακόμα μέσω Twitter, ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης της κατάστασης μετά τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον τουλάχιστον δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή σε βομβαρδισμό στη Βαγδάτη. Πάντως διαβεβαίωσε πως "μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά", γιατι συμφωνα με το Πενταγωνο δεν υπαρχουν θυματα αναμεσα στους αμερικανους, ενώ προσέθεσε πως οι ΗΠΑ, έχουν τον πιο ισχυρό και καλά εξοπλισμένο στρατό.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους εναντίον βάσης την οποία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια, τονίζοντας πως επρόκειτο για αντίποινα για την εξόντωση του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή και διαμηνύοντας ότι θα προχωρήσουν σε νέα, «ακόμα πιο συντριπτικά» αντίποινα σε περίπτωση νέων αμερικανικών επιθέσεων, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στην Τεχεράνη.
Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR ανέφερε ότι στόχος ήταν η αεροπορική βάση Άιν Αλ Άσαντ.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε λόγο για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ, εναντίον της βάσης Άιν αλ Άσαντ και ακόμα μιας στην Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Το ιρανικό αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Press TV ανέφερε μέσω Twitter ότι το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης «προειδοποιεί τις ΗΠΑ για ακόμα πιο συντριπτικά αντίποινα σε περίπτωση οποιασδήποτε νέας επίθεσης».
Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις ακολουθούν την εξόντωση του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς, σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη την Παρασκευή κατά διαταγή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Τεχεράνη ορκίστηκε «εκδίκηση» για την δολοφονία του.
Για 80 νεκρούς κάνει λόγο το Ιράν
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι 80 «αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης, επικαλούμενη αξιωματικούς του επίλεκτου σώματος αυτού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Έκανε λόγο για άλλους περίπου 200 τραυματίες.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι εκτοξεύθηκαν 15 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και αεροσκάφη και ελικόπτερα «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές».
Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος κατέβασε το βρακάκι του στον Τραμπ και τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας Σουλειμανι κοιτώντας τον Αμερικανό Πλανητάρχη με τη γλώσσα να προεξέχει του στόματός του. Ο Σύριζα τώρα γιατί δεν είναι σύμφωνος με την στάση που υιοθέτησε ο Κυριάκος ; - προσπαθεί να μας πείσει ότι ως κυβέρνηση ακολούθησε στρατηγική Ανδρέα Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική;;;πιστεύουν τα σουργελα ότι θα πάρουν κάλυψη από τις ΗΠΑ όσον αφορά την Τουρκία.Καμια κάλυψη δεν θα πάρετε και θα μας βάλετε σε πολύ μεγάλους μπελάδες ως κρατική οντότητα και ως λαό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eleni Pizania
Φίλοι και φίλες ζητώ την βοήθεια σας
Όπως γνωρίζετε είμαι η μαμά ενός τρομερού μπόμπιρα του Κωστή, πολλοί τον γνωρίζετε απ τις αναρτήσεις και τα βίντεο και κάποιοι τον γνωρίζετε και από κοντά, επίσης όλοι ξέρετε ότι ο Κωστής είναι στο φάσμα του αυτισμού. Ο Κωστής είναι ένα παιδί που παλεύει με μια δύναμη ατελείωτη, αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι δεν θα είχε βρει αυτήν την δύναμη ούτε εκείνος ούτε εγώ σαν μαμά του αν δεν υπήρχε ένας συγκεκριμένος άνθρωπος στην ζωή του να τον βγάλει απ την φούσκα της διάγνωσης και να πιστέψει ότι μπορεί να καταπλήξει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.. αυτός ο άνθρωπος είναι η γιατρός του η Αναπτυξιολόγος κα. Ελένη Καραντανά, μέχρι πριν ένα χρόνο παιδιά σαν τον Κωστή μπορούσαν να δουν την γιατρό στο Αγλαΐα Κυριάκου όλα άλλαξαν όμως καθώς η διοίκηση υποκύπτοντας σε μικροπρέπειες έκλεισε το τμήμα της ιατρού και άφησε εκατοντάδες οικογένειες χωρίς διαγνώσεις και χωρίς την αφιλοκερδή βοήθεια της κα Eleni Karantana και παράλληλα κρατάει σε ομηρία έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην πολυπαθή ομάδα των Αναπτυξιακών Διαταραχών υποχρεώνοντας την να μένει κάπου που δεν την θέλουν μόνο με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος θα λυγίσει. Σε μια εποχή που στην Ελλάδα τα ΑΜΕΑ παιδιά θεωρούνται πολίτες Β κατηγορίας με ελάχιστη έως μηδαμινή κάλυψη από το κράτος, την ώρα που μανάδες παιδιών ΑΜΕΑ πηδάνε από μπαλκόνια και ρίχνονται σε γκρεμούς απο απελπισία και απο έλλειψη ουσιαστικης βοήθειας, το κράτος αφήνει αξιόλογους επιστήμονες ομήρους ενός μικροπρεπους συστήματος. Δεν ζητάμε τίποτα πέρα απ τα αυτονόητα η να αποκαταστήσουν την ιατρό η να την αποδεσμεύσουν από το σύστημα, τόσο απλά. Και επειδή η κακεντρέχεια είναι σκύλα και θρέφει τον αφέντη της, δεν ξέρω άλλο τρόπο να φτάσει το μήνυμα το δικό μου και των υπολοίπων γονιών εκεί που πρέπει γι αυτό επικαλούμαι την δύναμη του διαδικτύου, απευθύνομαι σε όλους σας για μια κοινοποίηση μέχρι αυτό το μήνυμα να φτάσει στα σωστά ματιά και στα σωστά αυτιά. Τελειώνοντας αυτό το κείμενο θέλω να κρατήσετε αυτό.. Πολλές από εμάς μας έσωσε αυτή η γυναικά από μπαλκόνια και από γκρεμούς
Σας Ευχαριστώ
Ελένη Πιζάνια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας διαπράττει τεράστιο πολιτικό σφάλμα, επικρατώντας την δολοφονία από τις ΗΠΑ ανώτατου κρατικού αξιωματούχου του Ιράν σε καιρό ειρήνης,δεδομένου ότι η Ελλάδα ούτε σε πόλεμο είναι με το Ιράν ( όπως ούτε και οι ΗΠΑ) ούτε καν η ( διαβόητη) συμμαχία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεσμεύει νομικά σε τέτοια συμπαράσταση σε πράξη παράνομη διεθνώς σε καιρό ειρήνης και μη σχετιζόμενη καν με το άρθρο 5 του Συμφώνου του ΝΑΤΟ του 1949 ,αφού οι ΗΠΑ δεν έχουν δεχθεί στρατιωτική επίθεση από το Ιράν.Το να προτάσσει ο κ.Μητσοτακης τα συμφέροντα των ΗΠΑ για να δικαιολογήσει μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας και πειρατείας,αντιτίθεται σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ένισχυει τον κίνδυνο διεθνούς σύρραξης και εκθέτει την χώρα μας σε αντίποινα και σε άμεσο πολεμικό κίνδυνο. Η στάση του πρωθυπουργού είναι ένα πολιτικό και νομικό τερατουργημα και καταστρέφει η μάλλον ολοκληρώνει την καταστροφή προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα των παραδοσιακών σχέσεων της χώρας με τον αραβικό και ευρύτερα τον μουσουλμανικό διεθνή παράγοντα.Επισης,αν στο κυβερνητικό κόμμα πιστεύουν ότι ενισχύοντας την διεθνή πειρατεία και τρομοκρατία θα ανασχεσουν τον τουρκικό παράγοντα είναι βαθιά γελασμενοι. Ο μεν κ. Μητσοτάκης υπήρξε λαλιστατος στην συμπαράσταση του,ενώ ο Τραμπ υπήρξε στα ελληνοτουρκικά μια μορφή Σφίγγας. Ακομη και με Ατλαντικους όρους,εξωτερική πολιτική ανύπαρκτη και καταστροφική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χειρουργικό χτύπημα :το Ιράν βομβάρδισε με πυραύλους βαση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Κατά πάσα πιθανότητα και στο Ερμπίλ[Κουρδικό Ιράκ],εκεί που βρίσκεται ο Κούρδος φύλαρχος Μπαρζανί,συνεργάτης των ΗΠΑ και του Ισραήλ.Περιμένουμε την ανακοίνωση του elaliberta και των Ιρανών και Αφγανων Αναρχικών, άξιων συνεχιστων της CNT FAI



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ Η ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ
Το τέλος του ΟΗΕ;? Οι ΗΠΑ αποφασίζουν ποιες χώρες θα μπαίνουν στα κτίρια του
08/01/2020
Με μια πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία της διπλωματίας των τελευταίων δεκαετιών οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Όπως κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την επεξεργασία της βίζας του, την οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε καταθέσει πριν από 25 ημέρες.
Ο Ζαρίφ είχε σκοπό να καταγγείλει ως έγκλημα πολέμου τη δολοφονία του στρατηγού Σολεϊμάνι κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ενημέρωνε το σώμα ότι ο Σολεϊμανι βρισκόταν στο Ιράκ στο πλαίσιο ειρηνευτικής διπλωματικής αποστολής και για αυτό δολοφονήθηκε.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αρνήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αρκούμενος να σημειώσει ότι οι ΗΠΑ θα σέβονται πάντοτε τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΟΗΕ. Αντίθετα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο΄Μπράιν σχολίασε ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν «όποτε έρχεται στη Νέα Υόρκη κάνει προπαγάνδα». O ίδιος απέδωσε εμμέσως την απόφαση στον Πομπέο λέγοντας ότι για τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών δεν ήταν η σωστή στιγμή να επισκεφθεί ο Ζαρίφ τις ΗΠΑ.
Εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες του Ιρανού υπουργού και δεν υπάρξει άμεση τοποθέτηση του ΟΗΕ, το κύρος του οργανισμού θα έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.
Εάν η χώρα, στην οποία βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια του οργανισμού, μπορεί να αποφασίζει ποιοι θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, ποιος ο λόγος ύπαρξης ενός οργανισμού που υποτίθεται ότι μεσολαβεί για την επίλυση διεθνών διαφορών;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΜΑΙΝΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
NOAM : " Ο Σουλεϊμανίγια ήταν ιδιαίτερα σεβαστό - όχι μόνο στο Ιράν, όπου ήταν ένα είδος cult figure. Αυτό αναγνωρίζεται από ειδικούς των ΗΠΑ για το Ιράν. Ένας από τους πιο εξέχοντες ειδικούς, ο Vali Νασρ (χωρίς καθοδηγηση, και που μισεί τον Σουλεϊμανίγια), λέει ότι οι Ιρακινοι, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων του Ιράκ, " δεν τον βλέπουν ως την φαύλοι φιγούρα που κάνει η Δύση, αλλά τον βλέπουν μέσα από το φως της νικητη του ISIS."
Δεν το έχουν ξεχάσει αυτό όταν το τεράστιο, βαριά οπλισμένο U. Ο S.- εκπαιδευμένος Ιράκ στρατός κατέρρευσε γρήγορα, και η κουρδικό πρωτεύουσα του Αρμπίλ, τότε η Βαγδάτη και όλο το Ιράκ ήταν έτοιμοι να πέσουν στα χέρια της ISIS [γνωστη και ως Daesh], ήταν ο Σουλεϊμανίγια και οι Ιράκ Σιίτες πολιτοφυλακές που οργάνωσε που έσωσε τη χώρα. Δεν είναι ένα μικρό θέμα. '




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτέλεση ηγετικού στελέχους του PKK
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 13:23
Με μία βολή ακριβείας από τουρκικό drone τύπου Bayraktar που επιχειρούσε στην ορεινή περιοχή Kadil,  σε ιρακινό έδαφος, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ κατάφερε να δολοφονησει το ηγετικό στέλεχος του PKK την Εσμέ Εράτ.
Η Εράτ γεννήθηκε το 1963 και από πολύ νωρίς εντάχθηκε στις τάξεις της κουρδικής οργάνωσης PKK. Έλαβε ειδική εκπαίδευση στο αρχηγείο του PKK που εκείνη την εποχή βρισκόταν στη Δαμασκό της Συρίας, όταν ηγέτης της οργάνωσης ήταν ακόμη ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Αναρριχήθηκε στην ηγεσία του κόμματος-οργάνωσης, αφού πρώτη ηγήθηκε της κομματικής οργάνωσης των γυναικών του PKK.
Τελικά, η Εράτ έφτασε να είναι το νούμερο 2 του PKK στο όρος Kadil και να ασκεί ιδιαίτερη επιρροή.
 Η δολοφονια της Εράτ εγινε από drone, σε ορεινο χωματοδρομο, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει τις απειλές για καταστροφή αρχαιοτήτων του Ιράν
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 15:59
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει απερίφραστα την απειλή του Προέδρου των Η.Π.Α. Donald Τrump να καταστρέψει 52 στόχους, όπου υπάρχουν μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι αντιπροσωπευτικά της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράν». Οι Έλληνες αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για «ωμές δηλώσεις», που εάν υλοποιηθούν «αποτελούν έγκλημα πολέμου που αφορά όλη την ανθρωπότητα», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Η περιοχή του σημερινού Ιράν (Περσία έως το 1935) κατοικείται από την Ανώτερη Παλαιολιθική εποχή (50.000 πριν από σήμερα), ενώ ήδη από την 10η χιλιετία π.Χ. (Αρχαιότερη Νεολιθική) γνώρισε μεγάλη άνθηση. Γνωστές είναι και οι μεγάλες αυτοκρατορίες που άκμασαν ήδη από την πρώτη χιλιετία π.Χ., όπως των Αχαιμενιδών, με πρωτεύουσα την μνημειώδη Περσέπολη (550-330 π.Χ.), το "Διαμάντι της Ερήμου", των Σασσανιδών και των Πάρθων αφήνοντας πολύτιμα δείγματα του υλικού τους πολιτισμού».
«Από την περίοδο του Ισλάμ σώζονται εξαιρετικής τέχνης μνημεία και πόλεις. Εκτός από την λαμπρή αρχιτεκτονική κληρονομιά του Ιράν, τα πλούσια μουσεία με θησαυρούς του αρχαίου, αλλά και σύγχρονου πολιτισμού, σπουδαία είναι η προσφορά του στις επιστήμες και τις τέχνες, όπως στην ιατρική, την αστρονομία, τα μαθηματικά αλλά και τη λογοτεχνία, παράδοση που συνεχίζεται έως σήμερα στις τέχνες, στον κινηματογράφο, τον χορό, τη μουσική, μια κληρονομιά που εν τέλει ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα», συμπληρώνει ο ΣΕΑ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ καλεί τις πολιτοφυλακές να μην εξαπολύσουν επιθέσεις
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 20:38
Ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε πως η κρίση που βιώνει το Ιράκ τελείωσε έπειτα από την κλιμάκωση της ρητορικής και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ σε συνέχεια της δολοφονίας του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί και κάλεσε τις ομάδες πολιτοφυλακών να μην εξαπολύσουν επιθέσεις.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισχυρός και δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης τόνισε πως μια νέα ισχυρή ιρακινή κυβέρνηση, ικανή να προστατέψει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, θα πρέπει να σχηματιστεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες υποδηλώνοντας πρόωρες εκλογές.
Εντούτοις σημείωσε πως οι Ιρακινοί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.
«Καλώ τις ιρακινές παρατάξεις να είναι προσεκτικές, υπομονετικές, να μην λαμβάνουν στρατιωτικές δράσεις και να σωπάσουν εξτρεμιστικές φωνές... έως ότου όλοι οι πολιτικοί, κοινοβουλευτικοί και διεθνείς μέθοδοι έχουν εξαντληθεί», επισήμανε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση του Τζουζέπε Κόντε με τον στρατηγό Χάφταρ στη Ρώμη
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 18:28
Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.
Στις 19.40 ώρα Ελλάδος, πάντα στη Ρώμη, ο Τζ. Κόντε αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.
Τα Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιθανή ιταλική διπλωματική πρωτοβουλία με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και την ομαλή διεξαγωγή της Διάσκεψης του Βερολίνου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτσιτς: Ο Turkish Stream διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της Σερβίας
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 17:16
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέδωσε στρατηγική σημασία για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας του, αλλά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον αγωγό «Turkish stream». Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε, από την Κωνσταντινούπολη όπου συμμετέχει στην τελετή έναρξης λειτουργίας του αγωγού, ότι η Σερβία αναβαθμίζεται οικονομικά και καθίσταται ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή.
«Ο αγωγός 'Turkish stream' είναι στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της Σερβίας, για την ενεργειακή ασφάλεια, την προσέλκυση επενδύσεων και για την περαιτέρω οικονομική και βιομηχανική πρόοδο της χώρας», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Υπογράμμισε την σημασία που θα έχει για την Σερβία και την ευρύτερη περιοχή «η λειτουργία ενός δικτύου που θα εξασφαλίζει συνεχή ροή φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές». Επισήμανε ότι η αστάθεια στην Μέση Ανατολή και τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες ενισχύει την σημασία του αγωγού «Turkish stream».
Η κατασκευή του τμήματος του αγωγού «Turkish stream» που διασχίζει την Σερβία ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, εννέα μόλις μήνες από την έναρξη των εργασιών. Ξεκινάει από τα σύνορα με την Βουλγαρία και καταλήγει στα σύνορα με την Ουγγαρία κοντά στην περιοχή Χόργκος. Το μήκος του τμήματος αυτού είναι 403 χιλιόμετρα και την κατασκευή του χρηματοδότησε η ρωσική Gazprom, η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Το μόνο που έμεινε να κατασκευαστεί στην Σερβία, για να μπορεί ο αγωγός να τεθεί σε λειτουργία, είναι ένας τερματικός σταθμός συμπίεσης στην πόλη Ζάετσαρ της ανατολικής Σερβίας.
Ο αγωγός αυτός θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει ετησίως 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, με την προϋπόθεση ότι οι Βούλγαροι θα έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή του δικού τους τμήματος. Οι εργασίες κατασκευής του τμήματος που διασχίζει την Ουγγαρία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2021.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μαδρίτη απέσυρε μερος από τα στρατεύματα της από το Ιράκ
 Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 11:49
Λίγες ώρες μετά τη βαλλιστική επίθεση σε δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι απέσυρε από το Ιράκ μέρος των στρατευμάτων που διατηρούσε εκεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο. «Αυτοί που ήταν σε πιο επικίνδυνες θέσεις αναχώρησαν για το Κουβέιτ» δήλωσε η Κάλβο στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVE. «Παραμένει εκεί μόνο ένας μειωμένος αριθμός (Ισπανών στρατιωτικών)» πρόσθεσε.
Η ισπανική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή καθώς το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει μέρος του στρατιωτικού εκπαιδευτικού προσωπικού του εκτός Ιράκ, επειδή υπάρχει φόβος για περιφερειακή ανάφλεξη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στα εγκαίνια του Turkish Stream Πουτιν και Ερντογαν έκοψαν την κορδέλα και συνομίλησαν σε πολύ θετικό κλίμα. Στην Ελλάδα θα παίρνουμε το ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοβουλγαρικα και όχι από τα ελληνοτουρκικα σύνορα. Παράλληλα Πουτιν και Ερντογαν βρήκαν μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της Λιβύης και ο Βλαντιμίρ Πουτιν ουσιαστικά ανακοπτει το σχέδιο του Ερντογαν για αποστολή στρατού στη Λιβύη και έτσι το Μνημόνιο Συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης θα καταστεί ανενεργό.-Παράλληλα ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε να γίνει μια συνάντηση όλων των ηγετών των όμορων κρατών στην περιοχή ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξιες στη Λιβύη,να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ και να πάψουν τα σκλαβοπαζαρα. Η πρόταση του Πουτιν φαίνεται να έγινε δεκτή από τον Τούρκο Πρόεδρο. Μια σημαντική εξέλιξη που εύχομαι να βρει σύμφωνη και την ελληνική πλευρά.Μακάρι να δραστηριοποιηθει η ελληνική πλευρά και σε επίπεδο διπλωματίας παρακαμπτοντας το σημερινό αδιέξοδο, που προκάλεσε το ΝΑΤΟ και οι δυτικές πολυεθνικές πετρελαίου.Οι ΗΠΑ διέλυσαν τη Λιβύη και τώρα εμποδίζουν την επίλυση του Λιβυκού Ζητήματος και το τέλος του μακελειου που συνεχίστηκε μετά τη δολοφονία Καντάφι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γελάω με τον Μητσοτάκη που καμαρώνει ότι το ΔΝΤ έκλεισε το γραφείο του στην Ελλάδα αλλά γελάω περισσότερο με τον Συριζαίο Παπαδημούλη που ανταπαντά εμμέσως στον Μητσοτάκη ότι το ΔΝΤ έχει φύγει από την Ελλάδα υπό της διακυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδιωξε και τα Μνημόνια.
Γιατί γελάω;
Γιατί και οι δύο (Σύριζα και ΝΔ) τον Αύγουστο του 2015 είπαν ΝΑΙ στην δανειοδότηση από τον ESM που μάς έχει δέσει με τριχιά και θα μας σέρνει μέχρι να τον ξοφλήσουμε.
Και για να μην τρώτε ταραμά Συριζαίοι, ΝΔκράτες αλλά και άλλα αποβλακωμένα, στην Σύμβαση με τον ESM (στον οποίο μέρος παίρνει και το ΔΝΤ) συμφώνησαν πλειοψηφικά (222 βουλευτές) με τους Μόνιμους Επιτρόπους τα εξής:
Αρθρο 14 παρ. 5.14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, σελίδα 21, υποπαράγραφος 5:
"Με την παρούσα ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα εν προκειμένω) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος".
Κουπί άγριο, λοιπόν. Αυτό επέβαλλε η δημοκρατία σας. Και μην μιλάτε αποβλακωμένα της από εκεί ή της από πέρα πλευράς. Τον σκασμούλη να βγάλετε. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε αν έχετε ίχνος τσίπας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Συνεχίζουν αποφασιστικά την απεργία απέναντι στις άθλιες πρακτικές της εργοδοσίας
Με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών κλιμακώνει η εργοδοσία την προσπάθεια να κάμψει τον απεργιακό αγώνα για ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα τους, με βασικό αίτημα την υπογραφή μίας, ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν σε ακόμα πιο μαζική και δυναμική συμμετοχή, σε ενίσχυση της αλληλεγγύης, απέναντι στην εντεινόμενη προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει την απεργία, που μετρά ήδη 14 μέρες και συνεχίζεται μέχρι το τέλος της βδομάδας.
Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε χτες μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής εντολής της εργοδοσίας του ομίλου, ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε χτες το μεσημέρι μήνυση «κατά παντός υπευθύνου», ενάντια στην περιφρούρηση της απεργίας στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην πόλη. Αμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία: Δυνάμεις της μετέβησαν νωρίς το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην συμβολή Καρόλου Ντηλ με Ερμού, και συνοδεία ανδρών των ΜΑΤ που παρατάχθηκαν στην είσοδο πραγματοποίησαν πέντε συλλήψεις συνδικαλιστικών στελεχών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΠΑΣΕ ΟΤΕ Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων, που όλες αυτές τις μέρες πρωτοστατούν στην περιφρούρηση της απεργίας, βρέθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου κρατούνταν οι συνδικαλιστές.
Να γίνει η απεργία ακόμα περισσότερο υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων
Η χτεσινή εξέλιξη αποτελεί κλιμάκωση των άθλιων πρακτικών της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους του ομίλου, σε συνέχεια της συστηματικής επιχείρησης συκοφάντησης του δίκαιου αγώνα τους, των ασφυκτικών πιέσεων για απεργοσπασία, των απειλών, των 6 απολύσεων που πραγματοποίησε παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Παράλληλα, η εργοδοσία επιχειρεί να διασπάσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. «Πολλοί προϊστάμενοι ΤΤΛΠ ενημερώνουν συναδέλφους για την υποτιθέμενη πρόθεση της διοίκησης να δώσει δήθεν "αυξήσεις" στους νέους εργαζόμενους», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι ακόμα και αυτές οι υποσχέσεις είναι αποτέλεσμα του αγώνα και ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε πίσω. Πιέζουμε αποφασιστικά σε ενιαίο μέτωπο (...) Συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα πιο δυναμικά, πιο μαζικά», με μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές φρουρές.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΕΣΚ ΟΤΕ κατά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ) στις 3 Γενάρη πρότεινε τα εξής: Να γίνουν αυτή τη βδομάδα Γενικές Συνελεύσεις με ευθύνη των πρωτοβάθμιων σωματείων, ώστε η συνέχιση του αγώνα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Στις 13/1 να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα γίνεται η τριμερής συνάντηση για τις απολύσεις των φυλάκων. Να ακολουθήσουν 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας και νέα 24ωρη απεργία στις 20/1, ή 48ωρη απεργία (20/1 - 21/1) για διεξαγωγή νέων Γενικών Συνελεύσεων, αν η εργοδοσία συνεχίσει να τηρεί αδιάλλακτη στάση.
Η ΕΣΚ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που προσπάθησε - χωρίς να τα καταφέρει - να υποβαθμίσει το θέμα της απεργίας.
«Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι ούτε μπορούν ούτε θέλουν», τονίζει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι και την Πέμπτη 2/1, Παρασκευή 3/1 και την επόμενη μέρα του ΔΣ, το Σάββατο 4/1, στην Αττική μόνο οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν χώρους δουλειάς με συμμετοχή πολλών απεργών. Αυτό αποτυπώνεται και στην καθημερινή μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Επειδή για πολλά χρόνια οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ και των συνδικάτων καλλιέργησαν την ιδέα ότι τα σωματεία είναι μηχανισμοί συνδιοίκησης, σήμερα δυσκολεύονται να κινητοποιήσουν όχι μόνο εργαζόμενους αλλά ακόμα και εκλεγμένους συνδικαλιστές (...) Επιβεβαιώνεται ότι για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά με αξιοπρέπεια, απαιτείται να ξηλωθεί αυτός ο συσχετισμός που υπάρχει στην ΟΜΕ και στα σωματεία, να αποδυναμωθούν οι συγκεκριμένες δυνάμεις, να τους βγάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τη μέση».
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η ΕΣΚ στους εργαζόμενους και στα μέλη του σωματείου της «Cosmote e-Value»,«οι οποίοι αψηφώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τον κίνδυνο της απόλυσης και παρά τις απώλειες, είναι κάθε μέρα σε απεργιακές φρουρές. Πέρα βέβαια από το μέτωπο με την εργοδοσία, το σωματείο αυτό έχει να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ, η οποία, αν και το εντάσσει στον καθημερινό σχεδιασμό για τις περιφρουρήσεις, αρνείται να το εγγράψει στη δύναμη της Ομοσπονδίας».
Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν τη Δευτέρα 13/1 σε πανελλαδική στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και στις 12.30 μ.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, όπου στη 1 μ.μ. είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Οργανώνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 25 Γενάρη
Κάλεσμα έμπρακτης συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας
Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 25 Γενάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και φορείς της Στερεάς Ελλάδας, συνδικαλιστικές οργανώσεις από το Μέταλλο και άλλους κλάδους, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας, στην επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.
Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, απευθυνόμενο στους πάνω από 120 φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που είχε οργανώσει στις 8/12/2019, καλεί σε συμβολή στην οργάνωση και την προετοιμασία για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Η ημερομηνία της κινητοποίησης στην Αθήνα ορίστηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση του συντονιστικού των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, τα οποία οργανώνουν επίσης στις 12 Γενάρη σχετική ημερίδα στη Λάρυμνα.
Δίκαιος αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους
Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας τονίζει ότι στο μήνα που μεσολάβησε από τη μεγάλη σύσκεψη, έχει χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και για τη γύρω περιοχή.
Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, ζουν στην ανασφάλεια, η εργασία εντατικοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, το αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο, που από τύχη δεν οδήγησαν σε νέα εργατικά «ατυχήματα».
Χαρακτηριστικά, το Συνδικάτο αναφέρει τρία περιστατικά:«Στην αίθουσα της χαλυβουργίας έφυγε μεγάλη λαμαρίνα από το άγκιστρο της γερανογέφυρας. Στο ίδιο τμήμα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της χυτευτικής μηχανής, πραγματοποιήθηκε έκρηξη και ζημιά (είναι η μοναδική πλέον δεξαμενή κοκκοποίησης του ρευστού μετάλλου, η άλλη δεξαμενή δεν έχει αποκατασταθεί μετά το θανατηφόρο). Στην αίθουσα των ηλεκτροκάμινων προκλήθηκαν απανωτές εκρήξεις και ζημιά επειδή στο Η/Κ 5 από την οπή αποσκορίωσης του καμινιού βγήκε μέταλλο. Αποτέλεσμα αυτού στις 4.30 το πρωί να αναστατωθούν εργαζόμενοι και όλο το χωριό της Λάρυμνας».
Ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι είναι τίμιος και δίκαιος, αφορά όλο το λαό, τονίζει το Συνδικάτο. «Είναι ένας αγώνας επιβίωσης που απέναντι έχει όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπου μέσα από τη συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι ένας αγώνας που συγκρούεται με την αλητεία μερικών εντολοδόχων "δημοσιογράφων", όπου εντελώς ατεκμηρίωτα, με ασέβεια ακόμη και απέναντι στους νεκρούς εργαζόμενους, συκοφαντούν για να ενεργοποιήσουν τον "κοινωνικό αυτοματισμό". Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που έχουν πληρώσει με το αίμα τους αυτήν την πολιτική, έχουν το δίκιο με το μέρος τους και θα τραβήξουν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος και αυτό θα κριθεί από τη δική σας πολύμορφη, έμπρακτη συμπαράσταση».
Κάλεσμα για πλατύ μέτωπο στήριξης από τον κλάδο του Μετάλλου
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 25/1 απευθύνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
«Ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για Συλλογική Σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, είναι αγώνας όλων μας. Δεν διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας, όπου κι αν εργάζεται, με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται», σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμά του.
Καλεί όλα τα σωματεία του Μετάλλου, κλαδικά και επιχειρησιακά, να πάρουν απόφαση συμμετοχής και κάθε εργαζόμενο να συνδράμει με κάθε μέσο για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, υπογραμμίζοντας πως το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο του μετάλλου».
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/1 καλεί και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με σχετικό κάλεσμά της προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στον κλάδο των Κατασκευών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Με δουλειά Πρωτοχρονιά και 2 Γενάρη ολοκληρώθηκε το «εορταστικό» τσάκισμα...
Τη δουλειά τη δεύτερη μέρα του έτους, ακόμα και την Πρωτοχρονιά, σε μια σειρά επιχειρήσεις, που διαδέχθηκε το εξαντλητικό «εορταστικό» ωράριο, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
«Δεν έφτανε στην εργοδοσία το γονάτισμα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα μέσα στο εορταστικό ωράριο, κάποιοι εργοδότες όπως ο ιδιοκτήτης των "PERFECTOYS" επέλεξαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και την 1η Ιανουαρίου, μέρα αργίας!», αναφέρει ο Σύλλογος.
Σε άλλες περιπτώσεις, επιχειρήσεις του κλάδου στις 2 Γενάρη, μέρα κατ' έθιμον αργίας για το εμπόριο, «είτε άνοιξαν τα καταστήματά τους, όπως η "PRAKTIKER" και τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, ή κάλεσαν τους εργαζόμενους να κάνουν απογραφή από τα άγρια χαράματα μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα όπως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ».
Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι «δούλεψαν ασταμάτητα χωρίς ρεπό, χωρίς διαλείμματα, κάτω από έντονη πίεση και εντατικοποίηση που πολλές φορές οδηγούσε σε εργατικό ατύχημα ή εξάντληση», ενώ όποιος διεκδικούσε τα δικαιώματά του, αντιμετώπιζε την απόλυση, απειλές ότι θα χάσει τη δουλειά του, γραπτές ή προφορικές επιπλήξεις για «πλημμελή άσκηση καθηκόντων» και «αντισυναδελφική συμπεριφορά». Για την εργοδοσία είναι «άγραφος νόμος» η μη χορήγηση των ρεπό, τα 10ωρα και 12ωρα ωράρια μέσα στην εορταστική περίοδο και σε άλλες περιόδους αυξημένης εμπορικής κίνησης, ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη δεκάδες απολύσεις. Ο Σύλλογος καταγγέλλει ακόμα πως εργοδότες που υποχρεώθηκαν από την παρέμβαση του σωματείου να καταβάλουν χρωστούμενους μισθούς, έφτασαν στο σημείο «να τους ζητήσουν πίσω από τους εργαζόμενους με την απειλή ότι όποιος δεν το κάνει θα απολυθεί!».
Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ο Σύλλογος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, έκανε παρεμβάσεις, απαίτησε οι εργαζόμενοι να πάρουν τα ρεπό τους, να πληρωθούν υπερωρίες, να μη δουλέψουν την πρώτη και δεύτερη μέρα του χρόνου και να κάνουν γιορτές με τις οικογένειές τους, να παρθούν πίσω απολύσεις και να γίνουν έλεγχοι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ΣΕΠΕ και ΚΕΠΕΚ.
«Από εμάς εξαρτάται αν θα αλλάξουμε αυτή την κατάσταση ή θα συμβιβαστούμε στο συνεχές ξεζούμισμα. Να δυναμώσουμε κι άλλο το σωματείο μας, με τη συμμετοχή μας σε αυτό. Να σπάσουμε το φόβο και την απογοήτευση και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς», τονίζει το σωματείο και προσθέτει:
«Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες ενάντια στη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, τον περιορισμό των κινητοποιήσεων, την εφαρμογή όλων όσα ήδη έχουν ψηφίσει τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή. Στο χέρι μας είναι η χρονιά να είναι καλή! Οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις διεκδικώντας όλα όσα έχουμε ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε καλύτερα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κόντρες στην αντιπολίτευση
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Η εδώ και καιρό ενδοαστική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της αντιδραστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας οδήγησε σε τραγελαφικές καταστάσεις τις τελευταίες μέρες, με εκλογή 2 προέδρων στη Βουλή, που από το 2016 είναι ουσιαστικά σε αναστολή λειτουργιών λόγω των παρατυπιών στην ορκωμοσία 4 βουλευτών. Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ, ΕΕ, από το Γενάρη του 2019 Πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, ή κάποιοι άλλοι βουλευτές (που μέχρι τώρα ήταν μαζί του), είχαν ως αποτέλεσμα στη λεγόμενη επιβεβαίωση εκλογής προεδρείου της Βουλής στις αρχές του χρόνου να γίνουν δύο παράλληλες διαδικασίες.
Στην πρώτη, την Κυριακή, με απαρτία με βάση τους παρόντες, όπως ισχυρίζεται ένα τμήμα της αντιπολίτευσης (30 βουλευτές) και τη στήριξη του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκλέχτηκε πρόεδρος ο Λουίς Πάρα, ενώ οι βουλευτές που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, συνεδριάζοντας στα γραφεία της εφημερίδας «Ελ Νασιονάλ» τον «επανεξέλεξαν». Θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2015, όλη η αντιπολίτευση είχε πλειοψηφία 112 εδρών σε σύνολο 167. Πάντως, για να επιβεβαιωθεί και από τους προστάτες του στο εξωτερικό (ΗΠΑ, ΕΕ, σύμμαχες αντιδραστικές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική) ο Γκουαϊδό με τους υποστηρικτές του επανέλαβε τη διαδικασία της εκλογής την Τρίτη μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. Προηγουμένως είχε στήσει ένα σόου αρχικά να μπαίνει στη Βουλή από τα κάγκελα και στη συνέχεια να πανηγυρίζει για την αποκατάσταση της «συνταγματικής νομιμότητας».
Για την ιστορία, το τμήμα της αντιπολίτευσης το οποίο τα «έσπασε» με τον Γκουαϊδό, που προέρχεται από το κόμμα «Βολουντάδ Ποπουλάρ», τον κατηγορεί ότι «...αν και ξεκίνησε ελπιδοφόρα επιχείρησε να εδραιώσει μια προσωπική εξουσία για τον πλουτισμό του». Από την άλλη, και ο Πάρα έχει διαγραφεί από το κόμμα του «Πριμέρο Χουστίσια» για εμπλοκή σε σκάνδαλο με την ανθρωπιστική βοήθεια. Μάλιστα, οι μίζες έτρεχαν για αγορές προϊόντων που θα δίνονταν στον πληθυσμό από την κυβέρνηση προερχόμενα από Κολομβιανούς επιχειρηματίες, με τους οποίους είχαν σχέση οι της αντιπολίτευσης. Γεγονός είναι πάντως ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έχει καθιερώσει τραπέζι διαλόγου με ένα τμήμα της αντιπολίτευσης για το παζάρι που θα καταλήξει στην εκλογική διαδικασία μέσα στο 2020.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Μάχη των πυροσβεστών με τα τεράστια πύρινα μέτωπα
Στους 25 οι νεκροί, χιλιάδες οι ξεσπιτωμένοι και ασύλληπτη η οικολογική καταστροφή
Με δεδομένο ότι η γη είναι εμπόρευμα, υπάρχουν ενδείξεις, από συλλήψεις που έγιναν ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά σε παραλίες, ότι έγιναν και εμπρησμοί με σκοπό την αλλαγή χρήσης της γης, για εμπορική αξιοποίηση.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην κυβέρνηση του φιλελεύθερου Σκοτ Μόρισον, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις και γιουχαΐσματα κατά τις επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές. Την ίδια ώρα αναπτύσσεται και η αλληλεγγύη από εργατικές ενώσεις, που απαιτούν να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που ξεσπιτώθηκαν και ιδιαίτερα οι ελαστικά απασχολούμενοι, φαινόμενο που και στην Αυστραλία έχει δυναμώσει τα τελευταία χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ανεργία, φτώχεια και ακριβή στέγη για εκατομμύρια ανθρώπους
Εκθεση της Eurostat δείχνει πως «παρά την ανάκαμψη» η ανεργία, οι «επισφαλείς» εργασιακές σχέσεις και η φτώχεια πλήττουν όλο και περισσότερους
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία - τρεις από τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρωζώνης - συγκεντρώνουν πάνω από τους μισούς ανέργους στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Αν και η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία του 2018, η κατάσταση - σημειώνεται - παραμένει η ίδια έως και τον περασμένο Οκτώβρη. Οι απασχολούμενοι στην ΕΕ ανέρχονταν τότε σε 241,5 εκατ., θριαμβολογώντας πως πρόκειται για «το υψηλότερο επίπεδο που έχουμε επιτύχει ποτέ», την ώρα που η μερική απασχόληση και άλλες ελαστικές εργασιακές σχέσεις έχουν «εκτοξευτεί». Στον όρο «απασχολούμενοι» συγκαταλέγονται και όσοι έχουν εργαστεί λίγες ώρες τη βδομάδα.
Βάσει αυτών των στοιχείων, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία καταγράφουν 8,3 εκατ. ανέργους, που αντιστοιχεί στο 53,3% του συνολικού αριθμού ανέργων στην ΕΕ. Παράλληλα, υπογραμμίζονται οι «μεγάλες διαφορές σε περιφερειακό επίπεδο», εφόσον ορισμένες ζώνες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία καταγράφουν ποσοστά ανεργίας άνω του 20%. Από την άλλη, κάποιες από τις χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Τσεχία και Βρετανία) έχουν ποσοστά ανεργίας ακόμη και κάτω του 4%, καταγράφοντας και έλλειψη εξειδικευμένου - κυρίως - εργατικού δυναμικού.
Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος της ανεργίας στο 7% - και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει ξεπεραστεί η οικονομική ύφεση και υπάρχει ανάκαμψη στις οικονομίες της ΕΕ - αναδεικνύει πως το φαινόμενο της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
Ως προς την «ποιότητα της εργασίας» και παρά την αλματώδη επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη, η εποχιακή και η μερική εργασία είναι μορφές εργασίας που «θα αποτελέσουν το εφαλτήριο των εργασιακών σχέσεων για το μέλλον». Σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό τέτοιων μορφών εργασίας είναι η Ισπανία (πάνω από τους μισούς εργαζόμενους).
Επίσης - επισημαίνεται στην έκθεση - «η ισχυρή ανάκαμψη» όχι μόνο δεν μείωσε «το ποσοστό του πληθυσμού που ζει στα όρια της φτώχειας», αλλά αντιθέτως σημειώθηκε αύξηση, κατά 1 εκατ. ανθρώπους, μέσα στο 2018. Συνολικά, 86 εκατ. άνθρωποι (17,1%) στην ΕΕ διαβιούν με εισοδήματα κάτω του 60% του εθνικού μέσου εισοδήματος. Μάλιστα, σε κάποιες χώρες (Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία) δεν μειώθηκε ο αριθμός των «φτωχών εργαζομένων», ακόμη κι αν αυξήθηκε ο λεγόμενος «κατώτατος μισθός».
Αλλο ένα σημαντικό πρόβλημα για τους λαούς της Ευρώπης είναι το κόστος της στέγασης, με 1 στους 10 Ευρωπαίους να πληρώνει «υπερβολικές δαπάνες» για την κατοικία, διαθέτοντας τουλάχιστον το 40% του εισοδήματός του. Για την Ελλάδα, η έκθεση συμπεραίνει πως είναι μία από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εξόδων για στέγαση, με το 40% των νοικοκυριών να δαπανά άνω του 40% των εισοδημάτων του για στέγη. Πάνω από τον μέσο όρο βρίσκονται επίσης η Βουλγαρία, η Βρετανία, η Δανία, η Γερμανία και η Ρουμανία, όπου φυσικά οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι πλήττονται περισσότερο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αριστεριστικο» ξεκάρφωμα του Σορος... "Αντιπολεμική" συγκέντρωση προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 11 Ιανουαριου... από τις οργανώσεις που στήριξαν τους δολοφόνους της "αραβικής άνοιξης"
Στις 3 Γενάρη 2020 που δολοφονησανε τον Σουλειμανι μπαίνει μια ταφόπετρα στις πολιτικές των ίσων αποστάσεων και τους "ισαποστάκηδες", όλους εκείνους κι όλα εκείνα τα... πολιτικά κόμματα και κινήματα που κρύβονται μ'΄αυτό το αφήγημα. Ιδιαίτερα σήμερα, που με αφορμή μια στυγνή δολοφονία αναπτύσσεται μια προπαγανδιστική επίθεση που σηματοδοτούν τη συνέχιση αυτού του έντεχνα κατασκευασμένου τέλματος, που εξυπηρετεί τις ελίτ. Φυτρώνουν "αντιπολεμικές" φωνές, η κατεύθυνση που δίνει η "Διεθνής Αμνηστία", ότι δηλαδή "εκτελέστηκε" -δεν δολοφονήθηκε- ο τρομοκράτης, αλλά όχι και με τους κανόνες του  "διεθνούς δικαίου", ενός χυδαίου κι υποκριτικού δήθεν ανθρωπισμού και φυσικά την νεκρανάσταση του παγκόσμιου κινήματος του ιμπεριαλισμού που υπερασπίστηκε την "αραβική άνοιξη made in USA", πάντα με δικαιολογία να βρεθούμε μαζί σε ότι μας ενώνει.
Στην Ευρώπη το αντιπολεμικό κίνημα που ξέφυγε από το σφιχταγκάλιασμα της κοσμοπολίτικης ευρωπαϊκής "αριστεράς" των τραπεζιτών... διαδηλώνει σε αμερικάνικες πρεσβείες και προξενεία με σαφή πολιτικό πλαίσιο που σηματοδοτεί την πραγματική διεθνιστική αλληλεγγύη: ¨Κάτω τα χέρια από το Ιράν και τη Συρία", με σημαίες του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας... των χωρών που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές...
Στη δική μας πατρίδα με τη στράτευση όλου του πολιτικού συστήματος, της δεξιάς, της κοινοβουλευτικής κεντροαριστεράς αλλα και αριστερας, με το λαό γονατισμένο από τη συμπαγή ενότητα όλων των κυβερνητικών κομμάτων και την εξάρτησή τους από το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο, την εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" που στήριξε με πρωτοφανή φανατισμό την "αραβική άνοιξη made in USA", τη λαθρομετανάστευση, τις δικαιωματικές πολιτικές της ελίτ.
Αυτοί που στην πατρίδα μας στήριξαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 8 χρόνων και το σύνολο της δήθεν επαναστατικής εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" και μέχρι σήμερα απολαμβάνουν φιλοξενίας και προστασίας από την επίσημη πολιτεία, μιας κι είναι υποχρέωσή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους "Φίλους της Συρίας" (Νατοϊκός οργανισμός που συμμετέχει η επίσημη Ελλάδα)... τι θέση και ρόλο μπορούν να έχουν με ένα εθνικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα;
Πρέπει να τελειώσει οριστικά η εποχή του "ναι μεν, αλλά", των ίσων αποστάσεων και της δήθεν πολιτικής "κριτικής". Αρκετά με το δικαιωματισμό της νέας τάξης, τον "αντιρατσισμό", τον "αντιφασισμό" χωρίς φασισμό, το αφήγημα του "κινδύνου κλιματικής αλλαγής", της κριτικής στη σοσιαλιστική Κούβα για παρεκκλίσεις, τον Έβο των Ινδιάνων της Βολιβίας, τον Μαδούρο, το "θεοκρατικό" Ιράν, τον "ψυχοπαθή" Κίμ και πάει λέγοντας.
"Η κριτική μέσα στο φρούριο υπό πολιορκία ισοδυναμεί με προδοσία"...
Στη Μέση Ανατολή ο Άξονας της Αντίστασης κέρδισε τον ιμπεριαλισμό και δεν χαρίζουμε τίποτα στη βαμένη με αίμα αθώων αστερόεσσα. Στη Συρία ο πρόεδρος Άσαντ με το Εθνικό Πατριωτικό Μέτωπο (με τη συμμετοχή των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Συρίας), στο Λίβανο η ηρωϊκή Χεζμπολάχ και το Κομμουνιστικό Κόμμα του Λιβάνου, το Ιράν του Μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί, το Ιράκ... μπήκαν στην πρώτη γραμμή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Ο Μάρτυρας Κασέμ Σουλεϊμανί ΖΕΙ! Άφησε παρακαταθήκη στη Μέση Ανατολή και σ' όλους τους Ελεύθερους του κόσμου. Βοήθησε στην προστασία της Δαμασκού και του αεροδρομίου της, απελευθερωσε το Χαλέπι.
Ήταν ένα από τα κύρια μυαλά που σχεδίασε και εκτέλεσε την καταστροφή του αμερικανικού όπλου, του χεριού των ΗΠΑ: "αραβική άνοιξη".
Του οφείλει το παγκόσμιο κίνημα των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Χαλέπι και τριγύρω εκατοντάδες μαθητές της Συρίας φυτεύσαν χιλιάδες δένδρα!
Οι ισλαμοφασιστες τρομοκράτες «έσπειραν» τη γη με νάρκες, εμείς φυτεύουμε δένδρα για να ζήσουμε, είπαν οι δάσκαλοι τους!
Νωρίτερα Ρώσοι ειδικοί εργάστηκαν επι τρίμηνο να αποναρκωθετήσουν την περιοχή!
Και η Αποικιοκρατικη Δύση συνεχίζει κυρώσεις κατά του Προεδρου Άσαντ, τον οποιο για τα αποικιοκρατικα συμφεροντα της, και κατά το συνηθειο της, ονομαζει… δικτατορα! Τον οποίο επισκέφθηκε ο Πούτιν.
Δυο προσεγγίσεις, δυο φιλοσοφίες. Επιλέξτε...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με συριΖΑΙΪΚΕΣ μεθόδους προσπαθούν ν' αναστήσουν τη Νατοϊκή "αριστερά" που στρατεύτηκε με την "αραβική άνοιξη made in USA"...

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Ανακοίνωση για την αποχώρηση μας από συνάντηση εκπροσώπων οργανώσεων για την αμερικάνικη επιθετικότητα στο Ιράν-Ιράκ

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ανταποκρινόμενο στο γενικό κάλεσμα που απηύθυνε ο «Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός» (ΠΑΚΣ) την 5/1/2020 για την δημιουργία συντονισμού απέναντι στην αμερικάνικη επιθετικότητα στο Ιρακ, συμμετείχε αλλά τελικά αποχώρησε από την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.
Με μεγάλη μας θλίψη διαπιστώσαμε, πως το γενικό κάλεσμα δεν ήταν τίποτα άλλο από μία καλοστημένη παγίδα μέσα από την οποία προσπάθησαν να επαναφέρουν στην επιφάνεια, συλλογικότητες και ανθρώπους οι οποίοι κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν στηρίξει όλα τα βρώμικα σχέδια του Ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
Οι ίδιες οργανώσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με τον Αντιιμπεριαλισμό, για τον μοναδικό λόγο που δραστηριοποιούνται ξανά τώρα, είναι λόγω της εξυπηρέτησης συμφερόντων τους, που είναι στο πλευρό γνωστών διεθνών τοκογλύφων και των δικών τους ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων.
- Υπενθυμίζουμε πως η συλλογικότητα μας, πέρα από την έμπρακτη αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και στον ευρύτερο άξονα της αντίστασης στην Μέση Ανατολή, έχει και τον ρόλο της παρεμπόδισης των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών από τα κάτω.
- Υπενθυμίζουμε πως αυτές οι οργανώσεις εδώ και 3 χρόνια που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθούσε το έργο East Med ενισχύοντας την Ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, κρατούσαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό, κάνοντας πως δεν βλέπουν.
- Καταγγέλλουμε το ΠΑΚΣ για προσπάθεια παγίδευσης της συλλογικότητας μας και για προσυμφωνημένη συνεννόηση με οργανώσεις που απαρτίζουν την Νατοϊκή «Αριστερά» με αντιπολεμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
- Καλούμε όλες τις Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις να μην πέσουν σε αυτή την παγίδα, ανασταίνοντας την τελειωμένη Ιμπεριαλιστική «Αριστερά»
– Καλούμε όλους τους Αντιιμπεριαλιστές, να ενισχύσουν το Μέτωπο Καναφάνι και να προχωρήσουμε από κοινού στην δημιουργία ενός νέου Αντιιμπεριαλιστικού φορέα με Εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά, που θα σταθεί έμπρακτα απέναντι στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και θα απελευθερώσει την χώρα μας.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2020