Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Πεμπτη 9 Ιανουαριου 2020


- Άμεση άρση του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!
- Άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού και του οικονομικού πολέμου κατά της Βενεζουέλας!
- Αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα του λαού και των ιθαγενών της Βολιβίας ενάντια στο
πραξικόπημα κατά του νόμιμου Προέδρου Εβο Μοράλες!
- Νίκη στον εξεγερμένο λαό της Χιλής!
- Αλληλεγγύη σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της “Δικής μας Αμερικής”!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η για μια ακόμη φορά αναβληθείσα δίκη του Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών που διώκονται με το Ιδιώνυμο των Τσίπρα-Κοντονή γιατί αντιστάθηκαν στην παράδοση της λαϊκής στέγης στις τράπεζες, αποκαλύπτει και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλευρά της πολιτικής συμπεριφοράς φορέων και προσώπων.
Βέβαια, θα ήταν ανόητο να περιμένει κάποιος στήριξη από τους συριζαίους, ζητώντας τους να καταδικάσουν τους τραπεζοτσολιάδες Τσίπρα και Κοντονή. Να φερθούν, δηλαδή, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι πασόκοι στο παρελθόν, που δεν δίσταζαν να αντιτάσσονται δημοσίως σε πρακτικές του κόμματός τους, όταν έρχονταν σε αντίθεση με τη δημοκρατική τους συνείδηση. Ετούτοι ή αποτελούν λόχο με τυφλή πειθαρχία στον Ηγέτη ή φαίνεται να εγκρίνουν το Ιδιώνυμο των τραπεζοτσολιάδων.
Αυτό, όμως, που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά είναι η σιωπή κόσμου αριστερού, που δεν έχει σχέση με νατοϊκά-μνημονιακά μορφώματα. Που, όμως, προτάσσει τις διαφωνίες του με τον Λαφαζάνη, έναντι του αντιδημοκρατικού κατήφορου της χώρας.
Με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις και πιο χαρακτηριστική αυτή του ΚΚΕ. Το οποίο, παραμερίζοντας διαφωνίες, καλεί σε αγώνα για τη δημοκρατία.
Ας ψαχτούν όσοι σωπαίνουν...
Σχολιο.- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ... ακούει..???
Σχολιο.- Μηπως εδω  πρεπει να ξεκαθαρισεις ποιους αλλους θεωρεις Αριστερα;Δεν νομιζεις οτι ειναι ωρα να ειπωθουν αληθειες;
Σχολιο.- μονο το ΚΚΕ εβγαλε ανακοινωση. Εγω τουλαχιστον δεν ειδα κατι αλλο. Ειδες κατι εσυ απο καποιον αλλο;
Σχολιο.- Το ΚΚΕ, η ΛΑΕ και το Αριστερό Ρεύμα. Το ΜΕΡΑ που εβγαλε ανακοινωση στηριξης δεν το εντάσσω στην Αριστερά. Αλλά μπράβο του!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Χρήστο Χωμενίδη τον "γνώρισα" το 2013, με τον θάνατο του Θανάση Καναούτη. Του 19χρονου που σκοτώθηκε γιατί δεν είχε εισιτήριο στο τρόλεϊ και τον οποίο η πανεπιστημιακός και συγγραφέας Λένα Διβάνη χαρακτήρισε "τζαμπατζή".
Η χυδαιότητα της ρυπαρής αυτής κυρίας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και στο πλευρό της έσπευσε να ταχθεί ο εσμός των παλιανθρώπων παραλογοτεχνών, από τον Πέτρο Τατσόπουλο (βουλευτή τότε του ΣΥΡΙΖΑ και προστατευόμενο του Τσίπρα), μέχρι τη Σώτη Τριανταφύλλου, τον Θανάση Χειμωνά, τον Χρήστο Χωμενίδη κ.ά.
Αυτά τα τυπάκια, που έβριζαν, χυδαιολογούσαν και απειλούσαν όποιον διαμαρτυρόταν για τις αθλιότητές τους (επί μήνες ήταν καθημερινός στόχος οποιος διαφωνουσε μαζι τους,  και μαζι τους ηαν και συριζαίοι που τους υποστήριζαν), ήταν ακριβώς αυτοί που αναδείχτηκαν στα χρόνια του σημιτικού "εκσυγχρονισμού", θαυμαζόμενοι από νατοικους «αριστερούς» που ήθελαν κάτι το λάιτ που, όμως, να φαίνεται και ψαγμένο.
Από νατοικους «αριστερούς» βαριεστημένους από την αριστερή κουλτούρα, αλλά που δεν θα 'θελαν να μαθευτεί πως με ένα Άρλεκιν ξεχνιούνται.
Από αυτούς που βολεύτηκαν από δω κι από κει εκείνα τα χρόνια. Και όσοι δεν πρόκαμαν, ανακάλυψαν αργότερα τη γοητεία του ρεαλισμού, βαρώντας παλαμάκια στα μνημόνια του Τσίπρα.
Έχουν κόσμο πίσω τους οι Χωμενίδηδες! Και όχι μόνο ψηφοφόρους του Κούλη και της Φώφης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθό 250-300 ευρώ στην Ελλάδα. Καταλάβατε τώρα γιατί ο Αδωνις έβαλε το θέμα με το ΚΕΑ; Καταλαβαίνετε τώρα προς τι όλη η φιλελέ προπαγάνδα;;

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζήτησαν μισθό 250-300 ευρώ
10 Αυγούστου 2015
Σκλάβους και όχι εργαζόμενους φαίνεται ότι βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν για πρόσληψη γνωστές πολυεθνικές εταιρίες εκμεταλλευόμενες την κρίση και το μεγάλο αριθμό ανέργων. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ αυτες ειναι οι 11 πολυεθνικες που ζητησαν μισθο 250-300 ευρω …
1.Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. (Amstel, Heineken)
2.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.
3.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.
4.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.
5.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.
6.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina -NOYNOY.
7.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.
8.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.
9.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.
10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.
11.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong-Thrakon.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πειτε μας ξανά κάτι γιά «αλληλεγγύη» εσείς πού δήθεν πρεσβεύετε τήν επαναστατική & κομμουνιστική αριστερά γιατί εχετε λουφάξει...

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την δίωξη των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς – Όλες και όλοι την Τετάρτη 8.1.2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4 στις 10.30 .π.μ.
Ιαν 7, 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την δίωξη των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου
Όλες και όλοι την Τετάρτη 8.1.2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4 στις 10.30 .π.μ.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη των αγωνιστών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδοπούλου, που διώκονται εξαιτίας της δράσης τους ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Συγκεκριμένα αυτή είναι η δεύτερη δίκη για τον Π. Λαφαζάνη, μετά την πρώτη που άρχισε στις 30.10.2019 και αναβλήθηκε για τις 20.06.2020 λόγω συνεννοημένης απουσίας όλων των μαρτύρων κατηγορίας.
Στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για αύριο 8.1.2020, οι αγωνιστές που παραπέμπονται διώκονται συνολικά για παράβαση 21 άρθρων του Ποινικού Κώδικα, όπως φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, άσκηση βίας και βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών και άλλων εντελώς ανυπόστατων κατηγοριών.
Οι δίκες αυτές έχουν στόχο να κατατρομοκρατήσουν  τους πολίτες για να ανακοπεί η οποιαδήποτε αντίδραση για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Δεν θα τους περάσει
Αντιδράσεις θα υπάρχουν
Το δικαίωμα στη στέγη είναι ιερό
Όλες και όλοι την Τετάρτη 8.1.2020 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτίριο 12 αίθουσα 4 στις 10.30 .π.μ.
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
Αθήνα 07.01.2020

Σχολιο.- Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος(πρώην επικεφαλής) πολιτικού κόμματος πού βρίσκεται σέ συνεχή πολιτική ομηρία - ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ - καί οι οργανωσεις της αριστεράς κοινοβουλευτικής & εξωκοινοβουλευτικής εχουν «καταπιεί τίς γλώσσες τους» γιά μιά ακομα φορά...«είναι ακρα του ταφου Σιωπή»......ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ...
Σχολιο.-  Ετσι σφε, γιατι ειμασταν οι μόνοι που τους αμφισβητήσαμε τον πυρηνα τους, στο Ευρωιερατειο και το νομισματους το μπουρδελο ευρω που πρεσβευουν
ΥΣ : και γαια πυρι μιχθητω, θα γινόταν για αυτους, τωρα βγαινει ο φασιστας ο Αδωνης και λεει, μαλακες ζηστε με 200 ευρω, και μουγκα στην στρουγκα, γιατι εχει και στιλιαρι απο τα ματ, τα δικα τους παιδιά!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Να δέρνουν κόσμο στους Πλειστηριασμούς οι ΜΑΤατζηδες... Να το παίζουν τραυματίες οι ίδιοι για αναρρωτικές, αλλά κυρίως για να στήνει η Ασφάλεια ψευδείς κατηγορίες... Και σαν έρθει η μέρα της δικής να μην εμφανίζονται κάποιοι από αυτούς, γιατί έτσι θέλησαν η γιατί "δεν κλήθηκαν νομίμως". Αυτήν την κακοστημένη συμπαιγνία, Ασφαλείας και κάποιων Δικαστών, βιώσαμε και σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σιγά μη διωχθεί για παραμέληση καθήκοντος ο Δικαστής που δεν κλήτευσε (έναν μάρτυρα κατηγορίας και έναν κατηγορούμενο) προκειμένου να αναβληθεί και να μην γίνει η δική σήμερα για αντίσταση στους πλειστηριασμούς, όπου σύμφωνα με το κατηγορητήριο... 5 από τους 30 πολίτες έξω από το Συμβολαιογράφο (και με γυμνά χέρια) διέλυσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ (60 πάνοπλους ΜΑΤατζιδες!) και "έστειλαν" 7 από αυτούς για γάζες στο νοσοκομείο... Και επειδή θαύματα δεν γίνονται (μακάρι να μπορούσαν να γίνουν) και η καταδίκη δεν είναι τόσο εύκολη όσο η Ομηρία των Κατηγορουμένων θα φροντίσει η Ασφάλεια με τους Δικαστές για πολλές ακόμη Αναβολές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Μητσοτάκης: θέλουμε τριπλασιασμό των αμερικάνικων βάσεων, αγορά 50 αεροσκαφών, μετατροπή της Ελλάδας σε 52η πολιτεία των ΗΠΑ, ανακήρυξη της αμερικάνικης ΑΟΖ ως το Καστελόριζο, πρόεδρο δημοκρατίας τον Πομπέο, εκτροφή μπάφαλο στο Ελληνικό, συμμετοχή του Πατούλη σε γουέστερν και κατασκευή Καπιτωλίου στις Θερμοπύλες.
-Τραμπ: δε γίνονται όλα αυτά, είστε ανεξάρτητη χώρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράν: Οι βασικοί κανόνες προπαγάνδας στο εγχειρίδιο πολέμου των ΗΠΑ
13:52 09.01.2020
«Είμαστε πλέον μια αυτοκρατορία και όταν αναλαμβάνουμε δράση δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα» είχε δηλώσει το 2002 ο Καρλ Ροβ, ένας από τους αρχιτέκτονες της εισβολής στο Ιράκ.
Έναν χρόνο αργότερα, αυτή η «πραγματικότητα» περιλάμβανε τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής και την παρουσία της Αλ Κάιντα στο Ιράκ - τα δυο μεγαλύτερα ψεύδη, με τα οποία η Ουάσιγκτον δικαιολογούσε την κατάληψη ενός ακόμη κυρίαρχου κράτους.
Η δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, η οποία δικαιολογεί κάθε μεγάλη πολεμική επιχείρηση των ΗΠΑ, στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες, τους οποίους οι επιτελείς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου, αλλά και των κυρίαρχων ΜΜΕ, ακολουθούν κατά γράμμα σε κάθε μεγάλη κρίση. Η περίπτωση του Ιράν μάς δίνει, λοιπόν, την ευκαιρία να ξεφυλλίσουμε και πάλι το άτυπο «εγχειρίδιο της προετοιμασίας του πολέμου», το οποίο - όσο και να ανανεώνεται με το πέρασμα των δεκαετιών - δεν παύει να στηρίζεται σε ορισμένους βασικούς άξονες.
O πρώτος κανόνας απαιτεί την παρουσίαση μιας «άμεσης απειλής», η οποία μπορεί να εκδηλωθεί απροειδοποίητα ανά πάσα στιγμή.
Ο Σαντάμ Χουσεΐν χρειαζόταν, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μόλις 45 λεπτά για να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα. Αντίστοιχα, ο δολοφονηθέντας στρατηγός Σολεϊμανί βρισκόταν στο Ιράκ για να «προετοιμάσει επιθέσεις» εναντίον Αμερικανών διπλωματών» και άλλων στόχων, ενώ είχε, ήδη, «σκοτώσει εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες». Προκειμένου, μάλιστα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην δώσει στην Τεχεράνη τη δυνατότητα να ανατρέψει την ιστορία, που οικοδομούνταν μεθοδικά στα μέσα ενημέρωσης, απαγόρευσε στον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, να παρευρεθεί στις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αρνούμενο να του εκδώσει βίζα.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμενόταν να παρουσιάσει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Σολεϊμανί (ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με το Πεντάγωνο για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν), όχι μόνο δεν προετοίμαζε κάποια επίθεση, αλλά βρισκόταν σε ειρηνευτική αποστολή στο Ιράκ.
Η τρέλα του βασιλιά
Ο δεύτερος σημαντικότερος κανόνας λέει, ότι, προκειμένου να εδραιωθεί η αίσθηση της άμεσης απειλής, ο αντίπαλος πρέπει να παρουσιάζεται σαν ένας απρόβλεπτος και παράλογος παίκτης, ο οποίος δεν θα διστάσει να λάβει αποφάσεις, ακόμη και αν αυτές μπορούν να οδηγήσουν στον άμεσο αφανισμό του ίδιου και της χώρας του.
Από τον Σαντάμ Χουσεΐν μέχρι τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Μουαμάρ Καντάφι (το «τρελό σκυλί της Μέσης Ανατολής», όπως τον αποκαλούσε ο Ρόναλντ Ρίγκαν), όλοι οι αντίπαλοι των ΗΠΑ παρουσιάζονται να καθοδηγούνται από παράλογα ένστικτα και όχι από γεωπολιτικά συμφέροντα. Η προώθηση της αντίληψης αυτής από τα ΜΜΕ δικαιολογεί τις, λεγόμενες, προληπτικές στρατιωτικές επιθέσεις: όπως ένας τρελός πρέπει να κλειστεί σε ένα ίδρυμα, όχι για τις πράξεις του, αλλά για την εν δυνάμει επικινδυνότητά του (ή την προστασία του), έτσι και μια ξένη χώρα πρέπει να «αδρανοποιηθεί» και ο ηγέτης της να αφανιστεί, ακριβώς γιατί η «τρέλα» του τον οδηγεί σε απρόβλεπτες κινήσεις.
Στην περίπτωση του Ιράν, η «τρέλα» και η «μη προβλεψιμότητα» αποδίδονται, συνήθως, στα θεοκρατικά χαρακτηριστικά του ιρανικού κράτους. Οι «αγιατολάδες» παρουσιάζονται σαν αδίστακτοι δρώντες, οι οποίοι καθοδηγούνται από κάποιο θεϊκό κάλεσμα σε μια αυτοκαταστροφική τζιχάντ.
«Φόβοι τρίτου παγκοσμίου πολέμου καθώς το Ιράν απειλεί να μετατρέψει τη μέρα σε νύχτα» έγραφε η βρετανική φυλλάδα Sun, ενώ η Daily Mail συμπλήρωνε ότι οι «Ιρανοί απειλούν με ιερό πόλεμο».
Έρχεται το ιππικό 
O επόμενος κανόνας προπαγάνδας θα μπορούσε να ονομαστεί ως ο «κανόνας του απελευθερωτή», καθώς προϋποθέτει, να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη ότι ο λαός που θα δεχθεί την επίθεση, αναμένει με αγωνία μια ξένη επέμβαση που θα τον γλιτώσει από τους δυνάστες του.
Από τους κατοίκους της Βενεζουέλας, που παρουσιάζονται να εκλιπαρούν για μια στρατιωτική εισβολή των ΗΠΑ, μέχρι τους Ιρακινούς πολίτες που θα «έρρεναν τους Αμερικανούς στρατιώτες με λουλούδια», οι λαοί που ενδέχεται να πολτοποιηθούν από την αμερικανική πολεμική μηχανή, πάντα πρέπει να περιμένουν τη σωτηρία από το «ιππικό».
«Μην πιστεύετε την προπαγάνδα ότι (οι Ιρανοί) θρηνούν για τον Σολεϊμανί», διαβάσαμε προ ημερών στην Washington Post, τη στιγμή που εκατομμύρια Ιρανοί κατέβαιναν σε κάθε γωνιά της χώρας, για να καταδικάσουν τη δολοφονία του στρατηγού τους. Το κείμενο υπέγραφε η Μασίχ Αλινέτζαντ που εργάζεται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην κρατική Φωνή της Αμερικής και έχει βραβευτεί για την «προσφορά» της από το ισραηλινό λόμπι UN Watch.
Ακόμη προκλητικότερος ο Αρι Φλέστσερ - εκπρόσωπος Τύπου του Τζορτζ Μπους τους πρώτους μήνες της εισβολής στο Ιράκ - ο οποίος δήλωσε στο FOX News ότι ο ιρανικός λαός «πανηγυρίζει για το θάνατο του Σολεϊμάνι» και ως εκ τούτου η δολοφονία «μπορεί να αποτελέσει καταλύτη στο εσωτερικό του Ιράν», δηλαδή να οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης.
Για να ενισχύσει τον «κανόνα του απελευθερωτή», το FOX παρουσίασε ένα σύνθημα από τοίχο της Τεχεράνης, που έγραφε «ευχαριστούμε Τραμπ» σαν απάντηση στη δολοφονία Σολεϊμανί. Όπως αποδείχθηκε, όμως, η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 2018.
Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, προωθούσε βίντεο του σαουδαραβικού δικτύου Al Arabiya στο οποίο, κάτοικοι της Συρίας εμφανίζονταν να πανηγυρίζουν και να κερνούν γλυκά, μετά την είδηση της δολοφονίας Σολεϊμάνι. Όπως εξηγούσε, βέβαια, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Νταν Κόεν, τα πλάνα προέρχονταν από την επαρχία Ιντλίμπ, μια από τις τελευταίες περιοχές όπου βρίσκουν ακόμη καταφύγιο παρακλάδια της Αλ Κάιντα και του ISIS, τα οποία εκδιώχθηκαν και με τη παρέμβαση του Ιρανού στρατηγού. 
Οι έμποροι όπλων στη μάχη της «ενημέρωσης»
Η συνέχεια και η «συνέπεια» της αμερικανικής προπαγάνδας δεν οφείλεται μόνο στον ρόλο που παίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα Πεντάγωνο στη διάχυση πληροφοριών προς τα ΜΜΕ, αλλά και σε έναν ιδιωτικό «στρατό» αναλυτών και συμβούλων που τοποθετούνται σε τηλεοπτικά δίκτυα από ιδιωτικές εταιρείες και, κυρίως, από την πολεμική βιομηχανία. Προερχόμενοι, κυρίως, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι συγκεκριμένοι αναλυτές προσλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες, που θησαυρίζουν από την εμπλοκή του Πενταγώνου σε πολεμικές επιχειρήσεις. Προ ημερών, το Intercept παρουσίασε μια λίστα με αναλυτές, οι οποίοι χειροκροτούσαν την απόφαση του Τραμπ να δολοφονήσει τον Σολεϊμανί, βλέποντας, παράλληλα, την περιουσία τους να αυξάνεται – αφού συχνά κατέχουν μετοχές πολεμικών βιομηχανιών, οι οποίες εκτινάσσονται, ακόμη και με το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης.
Ανάμεσά τους συναντάμε τον στρατηγό εν αποστρατεία, Τζακ Κιν, ο οποίος έχει εργαστεί για εταιρείες, όπως η General Dynamic και η Blackwater, και τώρα συνεργάζεται με την SCP Partners - ένα venture capital που επενδύει στον αμυντικό τομέα.
Ο στρατηγός εν αποστρατεία Μπάρι Μακάφρι, ο οποίος, μιλώντας στο MSNBC, ζήτησε μια ολομέτωπη επίθεση στο Ιράκ από αέρος και θαλάσσης, έχει ακόμη πιο ενδιαφέρον βιογραφικό: Παλαιότερα, εργαζόταν για λογαριασμό της βιομηχανίας Defense Solution, η οποία προμηθεύει τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Σήμερα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στα διοικητικά συμβούλια της DynCorp, η οποία λαμβάνει τρία δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από το Πεντάγωνο, και της Global Linguist Solutions, η οποία προσφέρει υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας για το Πεντάγωνο στο Ιράκ.
Παρόμοιες απόψεις εξέφραζε στο Fox News και ο Βαν Χιπ, o οποίος τυχαίνει να εκπροσωπεί ένα από τα σημαντικότερα λόμπι εμπόρων όπλων, όπως η Raytheon, η Palantir, και η General Atomics, η εταιρεία που κατασκευάζει τα drone MQ-9 Reaper, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Σολεϊμανί.
Η άμεση παρέμβαση της βιομηχανίας του πολέμου στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων έχει ιστορία δεκαετιών και πήρε τα σημερινά της χαρακτηριστικά μετά τον πρώτο πόλεμο του Περσικού Κόλπου. Μέχρι το 2008, είχε γίνει γνωστό από αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times, ότι 75 σχολιαστές (οι περισσότεροι από τους οποίους διατηρούσαν κάποιου είδους σχέση με πολεμικές βιομηχανίες) ελέγχονταν από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, για τον ρόλο που έπαιζαν στην προώθηση οπλικών συστημάτων.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος ή αναλυτής θα εφαρμόσει κάποιον από τους βασικούς κανόνες προπαγάνδας, προετοιμάζοντας το έδαφος για έναν ακόμη πόλεμο (και αρκετοί δημοσιογράφοι και στην Ελλάδα θα σπεύσουν να μεταφέρουν τις θέσεις του σαν δικές τους αναλύσεις), απλώς μπείτε στο ίντερνετ και παρακολουθήστε τις μετοχές των μεγαλύτερων εμπόρων όπλων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και με φόντο την κλιματική κρίση, την Γκρέτα, τα πλαστικα καλαμάκια και τις φωνές να μην χρησιμοποιούμε αεροπλάνα, ας θυμηθούμε κάποια στοιχεία, απο το όχι και τόσο μακρινό παρελθον. Μεταξύ 2003 και 2011 (ναι όχι μόνο ο κακός Μπους αλλά και επι προεδρίας του καλού και environmental friendly Ομπαμα), ο αμερικανικός στρατός στο Ιρακ έκαιγε σε 24ωρη βάση απόβλητα σε ανοιχτές δεξαμενές. Οι δεξαμενές αυτές είχαν έκταση πάνω απο 10 στρέμματα και ως υλικό καυσης χρησιμοποιούσαν υγρά καύσιμα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται στις αερομεταφορές. Υπολογίζεται ότι καίγονταν 90,000 πλαστικά μπουκάλια την ημέρα ενώ 200 τόνοι τοξικών αποβλήτων καίγονταν σε καθημερινή βάση επι 8 συνεχόμενα χρόνια (μαζί με λάστιχα, υποπροιόντα ουρανίου, μέταλα, μπαταρίες, οπλικά συστήματα, διαλυτικά). Το τοξικό σύννεφο που προκαλούσαν οι 24ωρες αυτές καύσεις κάλυπτε εκατοντάδες χιλιόμετρα και απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα μερικά απο τα πιο επικίνδυνα χημικά, τις συνέπειες των οποίων ακόμα δεν γνωρίζουμε πλήρως. Την διαχείριση των δεξαμενών κάυσης είχαν αναλάβει ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρίες (όπως η KBR και η Halliburton) που είχαν απευθείας συμβάσεις με το Πεντάγωνο, και οι οποίες συνέχιζαν να καίνε πλαστικά και τοξικά απόβλητα ακόμα και όταν αυτά απαγορεύτηκαν. Παρόμοιες δεξαμενές καύσης χρησιμποιήθηκαν επι σειρά ετών στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Brown, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του αμερικανικού στρατού, μεταξύ 2001 και 2017, έφτασαν τους 1, 2 δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους , με την πλειοψηφία να προέρχονται απο πολεμικές επιχειρήσεις.
Η πολεμική βιομηχανία έχει τεράστια ευθύνη για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη καθώς δηλητηριάζει τον αέρα, τη γη και το νερό μας. Και συνεχίζει να επεκτείνεται και να κοστίζει όλο και περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια έχοντας ώς πρώτη ύλη τελικά, εμάς τους ίδιους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτο που ειπωθηκε στα ΜΜΕ, οτι 480.000.000 θηλαστικα, πτηνα, ερπετα, απανθρακωθηκαν, βρεθηκαν νεκρα.. Αυτο υποστηριζουν επισημα και οι οικολογοι του Πανεπιστημιου του Σιδνει , δεν ξερουμε απολυτα που σταματαει η αληθεια οταν γραφουν επηρεαστηκαν τα ζωα και που αρχιζουν οι υπερβολες ,τεραστια η οικολογικη καταστροφη παντως.
Σχολιο.- Στην αρχη ειπανε για 500.000 ζωα. Τωρα πλεον μιλανε για 500.000.000! Μηπως είναι λιγακι τραβηγμενο από τα μαλλια? Μηπως μας περνανε για ηλιθιους? Η Αυστραλια εχει 25 εκατομμυρια ανθρωπους και 500 εκατομμυρια ζωα? Γεματη ζωα είναι η Αυστραλια? Τι είναι, ζουγκλα? Που ξερουμε ότι μονο τα παραλια της Νοτιοανατολικης Αυστραλιας κατοικουνται, το υπολοιπο μερος είναι ερημος!
Και όπως εγραψε καποιος. Μας δουλευουνε, τα ζωα μολις δουν φωτια στα 10 χλμ φευγουν τρεχοντας προς την αντιθετη κατευθυνση, εκει φαινεται ηταν ηλιθια και περιμεναν τη φωτια να καουνε ζωντανα!
 Επι πλέον θα θανατώσουν και 10.000 καμήλες γιατί δεν έχουν νερό να τις ποτίσουν! (πίνουν βλέπεις πολύ νερό τα ζώα).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καναδάς: Ο «δυτικός πολιτισμός» υποβάλλει σε υποχρεωτικές στειρώσεις γυναίκες ιθαγενείς!
09/01/2020
Τα εγκλήματα των αποικιοκρατών ενάντια στους ιθαγενείς της Αμερικής, είναι λίγο πολύ γνωστά, δεν παύουν όμως ποτέ να προκαλούν οργή και πόνο αφού εξαφάνισαν ολόκληρες φυλές ενώ όσοι/ες επιβίωσαν ζουν ακόμα και σήμερα σαν πολίτες 2ης κατηγορίας εκεί που κάποτε ήταν ο τόπος τους.
Τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στους ιθαγενείς του Καναδά έχει γίνει γνωστό και προκαλεί αντίστοιχα συναισθήματα: τουλάχιστον 60 γυναίκες στην περιφέρεια του Σασκατσουάν, προχώρησαν σε μήνυση κατά γιατρών και υπαλλήλων στον χώρο της υγείας επειδή τις επέβαλλαν σε υποχρεωτικές στειρώσεις! Ναι, δε μιλάμε για «τα παλιά χρόνια που τα πράγματα ήταν αλλιώς», όταν δηλαδή οι Ευρωπαίοι εισέβαλαν στην Αμερική 500 χρόνια πριν επιδεικνύοντας τρομακτική βαρβαρότητα. Μιλάμε για τον 21ο αιώνα, για το 2015 όταν γυναίκες μίλησαν για τον εξαναγκασμό τους σε στείρωση δημόσια για πρώτη φορά, οι οποίες συνέβαιναν τα τελευταία 25 χρόνια! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα πιο πρόσφατα περιστατικά φτάνουν στο 2017, 2 χρόνια δηλαδή μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της βάναυσης διαδικασίας!
Στη χώρα που θεωρείται μία από τις πιο ειρηνικές του κόσμου, όταν γυναίκες ιθαγενείς πήγαιναν σε δημόσια νοσοκομεία για να γεννήσουν, την ώρα που τις έπιαναν οι πόνοι, οι γιατροί της υποχρέωναν να υπογράψουν ότι συναινούν να υποβληθούν σε στείρωση! Σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους επέτρεπαν να δουν το νεογέννητο μωρό τους μέχρι να υπογράψουν και άλλοτε τους έλεγαν ψέματα πως η διαδικασία (κατά την οποία οι σάλπιγγές τους κόπηκαν, καυτηριάστηκαν ή δέθηκαν μεταξύ τους) ήταν αναστρέψιμη!
Και τα νέα δεν τελειώνουν εδώ… Αν και πάνω από 60 γυναίκες ενώθηκαν για να διεκδικήσουν την όποια δικαίωση μπορούν να βρουν για ό,τι τους συνέβη, υπολογίζεται πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, αλλά πολλά θύματα έχουν οδηγηθεί είτε στις εξαρτήσεις, είτε στην αυτοκτονία, αφού μετά τις υποχρεωτικές στειρώσεις τους παρουσίασαν άγχος και κατάθλιψη. Επίσης η Υβόν Μπογιέρ, ιθαγενής δικηγόρος και Γερουσιάστρια που ασχολήθηκε με το ζήτημα, έχει δηλώσει πως αυτή η βαρβαρότητα δεν αφορά μόνο ιθαγενείς του Σασκατσουάν:
«Αν συνέβη στο Σασκατούν (η πρώτη σε πληθυσμό πόλη του Σασκατσουάν), συνέβη στη Ρεγγίνα, συνέβη στο Γουίνιπεγκ, συνέβη όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός από αυτόχθονες γυναίκες. Πολλές γυναίκες από όλη την χώρα έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να ζητήσουν βοήθεια».
500 χρόνια βαρβαρότητας
Η αντιμετώπιση των ιθαγενών της Αμερικής -και όχι μόνο- από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης είναι μία ιστορία γεμάτη αδικία, βαρβαρότητα και εξοντώσεις. Και όπως γίνεται συνήθως σε ιστορίες εκμετάλλευσης και κακοποίησης, οι γυναίκες ιθαγενείς ήταν και πάλι ακόμα πιο ευάλωτες στη βαρβαρότητα. Οι γυναίκες ιθαγενείς βρέθηκαν μπροστά σε μία βάναυση παραδοξότητα: από τη μία αποτελούσαν σεξουαλικά σκεύη που ικανοποιούσαν αρρωστημένες ορέξεις των κατακτητών και από την άλλη ο εκχριστιανισμός και ο «εκπολιτισμός» των «βαρβάρων» (Τι ειρωνεία!) ποινικοποιούσε τη γύμνια, τον ελεύθερο έρωτα, τον γυναικείο ερωτισμό τους.
Οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις των ιθαγενών γυναικών είναι μία ιστορία με αρχή την αποικιοκρατία, αλλά χωρίς τέλος… Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι αυτόχθονες γυναίκες έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να βιαστούν ή να υποστούν σεξουαλική επίθεση σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό των γυναικών. Περισσότερες από μία στις τρεις αυτόχθονες γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού κάποια στιγμή στη ζωή της. Στον Καναδά οι αυτόχθονες γυναίκες είναι πέντε φορές πιο πιθανό να βιαστούν ή να δολοφονηθούν, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. Παράλληλα, σχεδόν 1.200 ιθαγενείς γυναίκες έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί από το 1980-2012. Και ενώ οι φυλές των ιθαγενών αποτελούν το 4,6% του πληθυσμού, οι ιθαγενείς γυναίκες εκπροσωπούν το 16% συνολικά των δολοφονημένων και το 10% των εξαφανισμένων γυναικών στον Καναδά. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν καταγγελίες και μεγάλη οργή για την αντιμετώπιση της αστυνομίας, που κωλυσιεργεί, υποτιμά, αδιαφορεί πλήρως για την κακοποίηση των ιθαγενών γυναικών.
Όχι μόνο στον Καναδά
Όταν λοιπόν οι ιθαγενείς γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν κάτι λιγότερο από ανθρώπινες οντότητες και είναι απροστάτευτες απέναντι σε εγκληματικές πράξεις εναντίον τους, δεν αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλο άλμα το να καταλήξουμε σε υποχρεωτικές στειρώσεις, όπου κάποιοι αυτοανακηρυγμένοι «Θεοί» αποφασίζουν πως είναι στα χέρια τους να ελέγξουν τον γενικό πληθυσμό και να μειώσουν τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους, όσους θεωρούν κατώτερους.
Και δεν είναι μόνο η περίπτωση των ιθαγενών του Καναδά. Οι υποχρεωτικές στειρώσεις φαίνεται να είναι συνηθισμένη τακτική… Στις ΗΠΑ τις δεκαετίες από το ’60 μέχρι το ’80, υπολογίζεται πως στειρώθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους 70.000 ιθαγενείς γυναίκες! Ενώ σε ολόκληρη τη χώρα, περίπου το 25% των ιθαγενών γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία είχαν στειρωθεί μέχρι το 1976.
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως οι στειρώσεις των ιθαγενών γυναικών είχαν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν οι αποικιοκράτες, να εξαφανίσουν όσους/ες ιθαγενείς κατάφεραν να επιβιώσουν από τη βαρβαρότητα των κατακτητών τους. Και όλα αυτά στο όνομα της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής!
Όχι μόνο ιθαγενείς
Σε έναν κόσμο όμως που η λέξη «γυναίκα» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λέξη «αναπαραγωγή», οι υποχρεωτικές στειρώσεις περνούν τα «σύνορα» των ιθαγενών και βρίσκουν περισσότερα θύματα. Από το 1996 έως και το 2000, στο Περού στειρώθηκαν 272.000 γυναίκες αλλά και 21.000 άντρες ως μέτρο ενάντια στη φτώχεια! Στην Ιαπωνία, από το 1948 έως και το 1996, ένας νόμος περί ευγονικής προστασίας υπέβαλε 16.500 άτομα, κυρίως γυναίκες με αναπηρίες, σε υποχρεωτική στείρωση, με σκοπό την «πρόληψη της γέννησης κακοηθών απογόνων(!) … και την προστασία της ζωής και της υγείας της μητέρας». Μέλη της μειονότητας των Ρομά έχουν στειρωθεί καταναγκαστικά ή βίαια στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Ενώ στη Χιλή, στη Δομινικανή Δημοκρατία, στο Μεξικό, στη Ναμίμπια, στη Νότια Αφρική και στη Βενεζουέλα γυναίκες φορείς του HIV στειρώνονται υποχρεωτικά. Και η λίστα συνεχίζεται…
Ένας σκληρός, ρατσιστικός και σεξιστικός κόσμος
Οι υποχρεωτικές στειρώσεις είναι ένας από τους πιο αποτρόπαιους και ανατριχιαστικούς τρόπους καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αυτοδιάθεσης του σώματος, του δικαιώματος στη επιλογή. Αποτελεί μια από τις πιο ακραίες εκφράσεις σεξισμού και ρατσισμού. Για να φτάσουμε όμως σε αυτήν, ο δρόμος στρώθηκε με ρατσισμό, σεξισμό καταπίεση και εκμετάλλευση των αδύναμων εδώ και αιώνες.
Άρα, την ίδια ώρα που παλεύουμε για όσα μοιάζουν αυτονόητα, για το δικαίωμα των ιθαγενών να ζουν στον τόπο τους χωρίς εκμετάλλευση, το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες τι θα κάνουν με το σώμα τους, το δικαίωμα των φτωχών σε μία καλύτερη ζωή που η απόφαση για το αν θα αποκτήσουν παιδιά ή όχι δε θα εξαρτάται από οικονομικούς λόγους ή από προγράμματα «αντιμετώπισης της φτώχειας», πρέπει να παλεύουμε και ενάντια σε κάθε «μικρότερη» μορφή ανισότητας και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Και τελικά να παλεύουμε ενάντια στην «πηγή του κακού», το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Ένα σύστημα που μας διαιρεί και αποδεικνύει καθημερινά την αποτυχία του, καθώς παρ’ όλη την ιστορική εξέλιξη και πρόοδο ακόμα χρειάζεται να παλεύουμε για τα αυτονόητα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αρχαιολόγοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, που το 1940-41 διέσωσαν ανεπανάληπτα αρχαιοελληνικά έργα τέχνης από τους ναζί, δεν είχαν στη διάθεσή τους τα τεράστια τριαξονικά που μετέφεραν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Συρίας μακριά από το Χαλέπι κι έτσι τα έθαψαν βαθιά στη γη. Όμως είχαν το ίδιο ηρωικό φρόνημα και διακινδύνευσαν εξίσου με τους σύγχρονους Σύριους συναδέλφους τους, οι οποίοι διέσωσαν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους από το σκοτάδι του τζιχαντιστικού - ισλαμοφασισμού made in USA and Israel, που δυστυχώς πρόλαβε και κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τους ναούς της Παλμύρας, η οποία θεωρείται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Η ανθρωπότητα τους ευγνωμονεί.
Ο σιχαμενος αμερικανος νεοχιτλερισκος Τραμπ από την άλλη απειλησε να βομβαρδισει και να ανατιναξει όλα τα αρχαια μνημεια του Ιραν! Δεν είναι κατι πρωτοφανες. Ολοι οι σιχαμενοι αγγλοσαξονες που ποτε δεν ειχανε πολιτισμο, καταστρεφουν τους πολιτισμους των αλλων λαων, ακομη και σημερα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Για φέτος το 2020 ο ΟΗΕ , παροτι είναι μαριονέτα των ΗΠΑ ,είχε δηλώσει ότι η Γάζα θα είναι μέρος όπου θα είναι αδύνατο να ζήσεις ..
Αλλά τι μας νοιάζει η εξαθλίωση και η καταδίκη σε αργό θάνατο της Γάζας ?
Μόνο οι ίδιοι οι Παλαιστινιοι μάχονται μεχρι θανάτου εδώ και δεκαετιες ,καμιά σχέση με τα φλώρικα "κινήματα "της καλοζωισμενης Δύσης με τα προνόμια για μεσοαστους και τις κλωτσιές για τους πιο φτωχούς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβαστε αυτα που δεν μαθαινουμε
Προχτές στο Παρίσι, η γαλλική αστυνομία δολοφόνησε τον τρίτο κατά σειρά πολίτη, σε διάστημα 1 έτους - ξέχωρα από τις διαδηλώσεις, όπου εκεί τα νούμερα των νεκρών είναι άλλα, δυστυχώς, διψήφια... - τον Σεντρίκ Σουβιά, 42 ετων, πατέρα 5 παιδιών, ντελιβερά, κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έκαναν την Παρασκευη κοντα στον Πυργο του Αιφελ, γιατί, υποτίθεται, οδηγούσε απρόσεκτα... Τον πέταξαν στο έδαφος και ΤΟΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ όπως λέει η αυτοψία : πέθανε από ασφυξία και με σπασμένο το λαρύγγι... Ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών, Καστανέρ, αντί να παραιτηθεί, διέταξε απλά να γίνει διερεύνηση για θανάτωση πολίτη, χωρίς να υπάρχει πρόθεση...Οι αστυνομικοί πήγαν να τα κουκουλώσουν λέγοντας πως το θύμα πέθανε ξαφνικά και χωρίς λόγο, προφανώς από καρδιά, αλλά ευτυχώς βρέθηκε άνθρωπος που είχε βιντεοσκοπήσει τη σκηνή της δολοφονίας με το κινητό του...Και έστειλε το βίντεο σε σάιτ. Οπότε παρενέβη εισαγγελέας. Ο πατέρας του θύματος και η χήρα του, που έμεινε μόνη με πέντε παιδιά, κάνουν μήνυση κατά του γαλλικού κράτους...Ωστόσο, γνωρίζουμε η δικαιοσύνη με ποιανού το μέρος είναι...Και μη χειρότερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν ευθύνονται μόνο οι υπερπυρκαγιές για τον θάνατο τόσων ζώων αλλά και η ανθρώπινη απληστία.
Στην Αυστραλία αυτό μεταφράζεται σε:
* έναν εξορυκτικό αποικιοκρατισμό με δεκάδες δις δολάρια χαρισμένων επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς τους εξορυκτικούς μεγιστάνες,
* τεράστιες περικοπές στο Πυροσβεστικό Σώμα και δημιουργία ενός μεγάλου σώματος εθελοντών-αναλώσιμων πυροσβεστών, της εργατικής κυρίως τάξης, που δεν βλέπει ούτε δολάριο κάθε χρόνο,
* πολιτικούς που αποκρύπτουν την αλήθεια,
* πολιτικούς που επιλέγουν να αγοράσουν στρατιωτικό εξοπλισμό αγνοώντας το κάλεσμα ειδικών για την ανάγκη αγοράς περισσότερων μέσων πυρόσβεσης,
* ανθρωποι που χωρίζουν τα ζώα σε αυτά που καταναλώνονται κι αυτά που είναι "αρκετά ενδημικά" για να μοστράρουν στο εθνικό μας νόμισμα/χαρτονόμισμα.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνειται να αποκαλεσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί ''τρομοκρατη''
Ο ηγέτης των Εργατικών κάλεσε επανειλημμένα τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν ''η Βρετανία θα σεβαστεί την εθνική κυριαρχία του Ιράκ - αναφερόμενος στη μη δεσμευτική απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου για απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από το έδαφός της - και τόνισε ότι οι αμερικανικές ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τους Βρετανούς πολίτες και τον στρατό και καθιστούν «νεκρή» την συμφωνία για τα πυρηνικά. Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι θέτει σε προτεραιότητα τη σχέση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αντί να υπερασπίζεται το συμφέρον της χώρας.''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογραμμίζει κάτι ο Νόαμ Τσόμσκι ..ότι άλλο πολιτικό φίλτρο και προοπτική έχουμε στην Δυση και άλλα έχουνε στην Μέση Ανατολή ,και φαίνεται εδω για την δολοφονία του Κασεμ Σουλειμανι
Στην Δυση προβάλλεται ως "ο τύραννος και ο σφαγέας" ,όμως στο Ιράν,στο Ιράκ αλλά και για τους Κούρδους ,θεωρειται ήρωας που τσάκισε την Αλ Κάιντα και εμπόδισε την ΙΣΙΣ να τους νικήσει ..
Σχολιο.- Το θέμα είναι πως τον Τσόμσκι οι συμπατριώτες του, τον αγνοούν πλήρως. Εκτός από μια ελίτ στη Ν. Υόρκη και το Μπέρκλεϋ σε μεγαλύτερο βαθμό. Οπότε ο,τι λέει ο Τσόμσκι δεν διαβάζεται απ αυτούς που θα'πρεπε να διαβαστεί, αλλά απ μας τους ευρωπαίους, που ήδη και συμφωνούμε και πολλά τα ξέρουμε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν συνειδητά επεδίωξε να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Δύο ώρες πριν την επίθεση ενημέρωσε την ιρακινή κυβέρνηση για το που θα στόχευε και αυτή ενημέρωσε την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση. Προειδοποίηση ήταν. Πράγμα που κατάλαβε ακόμα και ο Τραμπ εξού και οι μετέπειτα συγκαταβατικές δηλώσεις του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την τραγική είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, για την 32χρονη μητέρα που σκότωσε το αυτιστικό παιδί της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Για  να δουμε τις ψευτιες που γραφουν τα ΜΜΕ. Γιαυτο το περιστατικο.
Ειπανε πως η 32χρονη ηταν παιδαγωγος. Πραγμα που ηταν αληθεια, και όλα τα παιδακια ηταν ευτυχισμενα μαζι της γιατι ητανε μια καλοσυνατη γελαστη και χαρουμενη δασκαλα. Πραγμα που ερχεται σε αντιθεση με αυτά που λεγαν τα ΜΜΕ, ότι ειχε από παλια ψυχικα προβληματα. Δεν μπορει να ειχε προβληματα, και να ηταν γελαστη και χαρουμενη με τα παιδακια.
Ειπαν τα ΜΜΕ πως ηταν 32 χρονων. 45 ητανε. Ειπαν πως ειχε χωρισει με τον αντρα της, το οποιο είναι ψεμα γιατι ζουσε μαζι με τον αντρα της, τον οποιο ομως δεν εβλεπε καθολου σχεδον, γιατι ο αντρας της δουλευε σε 2 δουλειες για να αντεπεξερχονται οικονομικα.
Δωσανε να εννοηθει, ότι το 5χρονο κοριτσακι ηταν βαρυ περιστατικο αυτισμου, πραγμα που είναι ψεμα, γιατι το παιδακι ηταν μια χαρα, χαμογελαστο. Μαλιστα σκοπευε να το παει στο σχολειο να δει και τα αλλα παιδακια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μια γεύση απο το κλίμα που επικρατεί στη γαλλική πρωτεύουσα: εν όψη του αυριανού Συλλαλητηρίου στις 9 Ιανουαρίου: Η γαλλική αστυνομία φοβούμενη μεγάλο χαμό αύριο, δεδομένου ότι απεργεί το σύμπαν ότι ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον μπροστά στην προκλητική κυβερνητική αδιαλλαξία να χάνει τελείως την υπομονή του μετά από 50 κ πλέον για το κλάδο των σιδηροδρομικών μέρες απεργίας, κάλεσε από τις εφημερίδες το κόσμο, να καταγγείλει τους ανθρώπους που θα δει να κάνουν επεισόδια
. Τους μπάχαλους σαν να λέμε στα ελληνικά.
Επιπλέον μόνο στο Παρίσι ο υπουργός δημόσιας τάξης Λαλμάν έχει επιστρατεύσει 5.500 πεζούς άνδρες της αστυνομίας και της χωροφυλακής ( βαριά οπλισμένοι), άλλους 3000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων με μηχανάκια συν 240 μηχανόβιους αστυνομικούς που θα επεμβαίνουν επί τόπου εναντίον των μπάχαλων.
Παράλληλα απαγορεύτηκε κάθε συγκέντρωση στα Ηλύσια Πεδία τα εθνικά Μέγαρα, τη νοτρ νταμ το τροκαντερο κι αλλα τουριστικά σημεία της πόλης από οποιασδήποτε συλλογικότητα φέρει το όνομα κίτρινα γιλέκα, ενώ ζητήθηκε γραπτώς από τη Δήμαρχο του παρισιού να απομακρύνει οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμεύσει ως όπλο των διαδηλωτών τριών εναντίον της αστυνομικής δύναμης. Είναι πόλεμος!"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μάικλ Μουρ: Μπορεί κάποιος να ονομάσει ένα κτίριο στις ΗΠΑ που ο "κακός τύπος" στρατηγός Σουλεϊμανί έδωσε διαταγή να ανατιναχτεί; Ή το επιβατικό αεροπλάνο που κατέρριψε ο "κακός ηθοποιός" Σουλεϊμανί; Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, σε ποιες περιοχές στις ακτές μας έφτασε η Επαναστατική Φρουρά του Σουλεϊμανί. Μήπως ήταν το Νιου Τζέρσι; Το Μαϊάμι; Πού εισέβαλαν στο κυρίαρχο έθνος μας;

«Λάβρος» ο Μάικλ Μουρ κατά της δολοφονίας Σουλεϊμανί: «Για θυμίστε μου, ποιους Αμερικάνους σκότωσε;»
19:50 | 08 Ιαν. 2020
«Λάβρος» κατά όσων υπερθεματίζουν για την «αναγκαιότητα» δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά μέσω twitter ο Μάικλ Μουρ.
Μάλιστα, ο γνωστός Αμερικανός σεναριογράφος, παραγωγός ντοκιμαντέρ, δημοσιογράφος και συγγραφέας διερωτάται με νόημα αναφερόμενος στον δολοφονημένο Ιρανό στρατηγό: «Θυμίστε μου, ποιους Αμερικανούς σκότωσε;»
Πιο αναλυτικά, ο Μάικλ Μουρ σε μια σειρά από tweets έγραψε χαρακτηριστικά:
«Ξέρω, είναι ενοχλητικό, να λέω κάποιες αλήθειες και να κάνω αυτές τις ερωτήσεις, έτσι λοιπόν θα συνεχίσω:
Μπορεί κάποιος να ονομάσει ένα κτίριο στις ΗΠΑ που ο "κακός τύπος" στρατηγός Σουλεϊμανί έδωσε διαταγή να ανατιναχτεί;
Ή το επιβατικό αεροπλάνο που κατέρριψε ο "κακός ηθοποιός" Σουλεϊμανί;
Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, σε ποιες περιοχές στις ακτές μας έφτασε η Επαναστατική Φρουρά του Σουλεϊμανί. Μήπως ήταν το Νιου Τζέρσι; Το Μαϊάμι; Πού εισέβαλαν στο κυρίαρχο έθνος μας;
Βοηθήστε με να θυμηθώ ποιες αμερικανικές πόλεις βομβάρδισαν τα ιρανικά βομβαρδιστικά. Την Τάλσα; Τη Γουίτσιτα; Το Νιούαρκ;
Είμαι σε απόγνωση που δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος από τους "καμικάζι" του Σουλεϊμανί μπήκε στο Mall της Αμερικής; Ή μήπως ήταν ο Πύργος του Τραμπ; Γαμώτο, κάποιος να με βοηθήσει!
Εντάξει, όμως όλοι θυμόμαστε το μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ο ελεύθερος σκοπευτής του Σουλεϊμανί δολοφόνησε στη Τζορτζτάουν, σωστά;
Την επίθεση με χημικά στο μετρό της Ουάσιγκντον!
Ο Ιρανός κομάντο με το ΑΚ-15 που πυροβόλησε στο λύκειο στο Όρεγκον!
Το νερό στο Φλιντ! Ο Σουλεϊμανί δηλητηρίασε το νερό στο Φλιντ! Ε βέβαια, όλα βγάζουν νόημα! Γιατί μας πήρε τόσο καιρό να ανακαλύψουμε ποιος ήταν ο τρομοκράτης που το έκανε!
Ποιους Αμερικανούς σκότωσε ο Σουλεϊμανί; Τα στρατεύματά μας, που αναγκάστηκαν να εισβάλουν στο Ιράκ, μία χώρα δίπλα στη δική του, που δεν είχε καμία σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου; Όχι. Τα αγαπημένα μας στρατεύματα στάλθηκαν εκεί μέχρι τον θάνατό τους από τον Μπους και τον Τσέινι και τους 29 Γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ψήφισαν για να διαπραχθεί αυτό το έγκλημα πολέμου. Η αλήθεια.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




2020 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ NO MAN'S LAND ΟΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
" μπορούμε να αμφιβαλουμε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές του κόσμου όπου οι καταστροφές συνεχίζονται για περισσότερο από 70 χρόνια και όλα αυτά να είναι το αποτελεσμα πολυ κακών ανθρώπινων πράξεων.
Η μνήμη της Γάζας θα έπρεπε να μας έχει στοιχειώσει μέρα και νύχτα.
Αντ ' αυτού, η Γάζα έχει ξεχαστεί.
Μόνο η βολή ενός πυραύλου qassam είναι σε θέση να μας δώσει μια υπενθύμιση της ύπαρξης της."
γραφει ο ισραηλινος δημοσιογραφος Γκίντεον Levy,
HAARETZ, 2 Ιανουαρίου 2020



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κολάρο του Ιούδα ....
Έχουν βάλει κολάρο gps σε μια καμήλα μόνη της .... κάθε φορά που βρίσκει κοπάδι να μείνει μαζί τους, εμφανίζονται οι σατανάδες με ελικόπτερο και σκοτώνουν όλο το κοπάδι εκτός απο αυτή με το κολάρο .... την αναγκάζουν έτσι να ψάξει να βρει άλλο κοπάδι , προκειμένου να βρουν όλα τα κοπάδια και να τα εξαφανίσουν ....
Ποιος μπορεί να φανταστεί τη φρίκη που θα βιώνει αυτή η καμήλα που χωρίς να το ξέρει προδίδει το "λαό" της, τους βλέπει ολους να σκοτώνονται και ξανά μένει μόνη .....
Απαίσιοι άνθρωποι .... σιχαμένοι υποκριτές που τις σκοτώνουν γιατι τους πίνουν το νερο ... ενώ μια αγελάδα εκτροφής πίνει 100 lt νερο τη μέρα ... σκοτώνουν τα παντα για να εκτρέφουν ζώα για τα γαμημένα μπέργκερ σας .... για να βυζαίνετε αγελαδινό γάλα μέχρι να πεθάνετε ανώμαλοι και για μια μπριζόλα ...
Αν τρώτε ακόμα ζώα , μη λυπάστε για τις καμήλες και όλα τα άλλα θύματα , είστε συνένοχοι στο έγκλημα ...κι ας είναι στην άλλη άκρη του κόσμου ... όλα ειναι αλληλένδετα .... και η "πουστιά" παγκόσμιας εμβέλειας ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η συνάντηση που ετοίμαζαν τόσο καιρό οι ατσίδες μας εδώ στο Ελλάντα ξεκίνησε με τον Τραμπ να μιλάει ακατάπαυστα για θέματα όπως τα εσωτερικά του και τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, και τον Κυριάκο δίπλα θλιβερό κομπάρσο να ακούει για το πόσο καλή συνεργασία έχουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία στη Συρία (εκεί δηλαδή που οι Τούρκοι έκαναν εισβολή) και ότι για το μέλλον της Λιβύης θα αποφασίσουν μαζί με την Τουρκία.
Η εικόνα ήταν θλιβερή όχι μόνο για τον Κυριάκο, ήταν θλιβερή για τη χώρα.
Βέβαια, με όλον αυτόν τον θίασο που μας κυβερνάει δεν μού είναι δύσκολο να το καταλάβω: οι τύποι που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική της χώρας επένδυσαν τόσο πολύ, έστω μονάχα επικοινωνιακά - για μια φωτογραφία ρε αδελφέ, στη συνάντηση με έναν τουλάχιστον αναξιόπιστο αρλεκίνο με γνωστό δόγμα του το «πρώτα η Αμερική» και δέχτηκαν να κάνουν τους κομπάρσους στη συνέντευξη τύπου, ειδικά στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Και όχι μόνο δεν πήραμε την επίπληξη της Τουρκίας που περιμέναμε (λέμε) αλλά μας είπε "in the face" πόσο σημαντική χώρα είναι η Τουρκία για τις ΗΠΑ και πόσο καλά συνεργάζονται μαζί της.
Τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα ο δικός μας ο ατσίδας δήλωσε πως καλά έκαναν και τον έφαγαν τον Σουλεϊμανί και τους στηρίζουμε επειδή είναι σύμμαχοί μας.
Αμέιζινγκ, λέμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 14 Οκτώβρη, οι μαθητές των δημοσίων Γυμνασίων και Λυκείων, αυτοί οι ονειρεμένοι έφηβοι, πέταξαν την σπίθα στο άνυδρο χιλιάνικο πολιτικό τοπίο.
Το ηφαίστειο που ήταν έτοιμο να εκραγεί όπως μας προειδοποιούσε ο σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουσμάν, εξερράγη. Σε 6 μέρες συμπληρώνονται 3 μήνες. Το παιχνίδι έχει διευρυνθεί πολύ. Κάθε δημόσιος χώρος έχει πλέον μετατραπεί σε σκηνικό ζύμωσης και σύγκρουσης. Επιστροφή στο κεντρικό σκηνικό και παλι σπό τους μαθητές.
Η επανάσταση των πιγκουίνων, χτύπησε σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία: το πιο άνισο και ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα του πλανήτη. 48 ώρες διαδηλώσεων και καταλήψεων για να ακυρωθεί στην πράξη: η επιλογή για τα Πανεπιστήμια, μέσω των εξετάσεων.
Το διαβόητο PSU, «δεν είναι επικογή είναι διαχωρισμός», όπως λένε.
Η κυβέρνηση Πινιέρα, προσπαθησε να δημιουργήσει συγχυση ανακοινωνοντας την αναστολή των εξετάσεων. Αρχικά. Το σχέδιό της είχε περιορισμενη επιτυχία. Την ίδια στιγμή στρατός και Καραμπινεροι έπαιρναν θέση στα σχολεία. Οι μαθητές εφόρμησαν.
Οι συγκρούσεις δεν έλειψαν.
Σε 64 εκπαιδευτικές περιφερέρειες οι εξετάσεις των 297.000 συνολικά μαθητών ακυρώθηκαν.
Οχι σε όλες. Σε κάποιες διεξήχθησαν.
Τα δύο συντονιστικά των μαθητών, CONES και ACES στη συνέντευξη τύπου που εδωσαν πριν λίγο έκαναν ένα απολογισμό και το κυριότερο δήλωσαν πως ο αγώνας εναντια στην αγοραία Παιδεία συνεχίζεται.
Η επανάσταση των Πιγκουίνων συνεχίζεται...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ¨''Θελουμε το Ιρακ να εχει δημοκρατια
ΙΡΑΚ (ψηφιζουν να φυγουν οι Αμερικανικες στρατιωτικες βασεις )
ΗΠΑ ''οχι ,οχι και ετσι, να αποφασιζουν μονοι τους ''




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙRGC: αεροσκάφη C130 μετέφεραν τους τραυματίες Aμερικανούς στρατιώτες σε Ισραήλ, Ιορδανία, Βαγδάτη….
09/01/2020
Ο διοικητής της Αεροπορικής Δύναμης του ΙRGC του Ιραν Amir Ali Hajizadeh, δήλωσε αεροπλάνα μετέφεραν τους τραυματίες Αμερικανούς στρατιώτες από τη βάση Ayn al Assad στο Ισραήλ την Ιορδανία και σ’ ένα νοσοκομείο στη Βαγδάτη…”Δεν επιχειρήσαμε να σκοτώσουμε κανέναν αν και δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες πιθανότατα σκοτώθηκαν και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη C-130 προς νοσοκομεία Βαγδάτης, Ισραήλ κι Ιορδανίας “δήλωσε ο τονίζοντας πως αν το Ιράν ήθελε να σκοτώσει στελέχη των αμερικανικών δυνάμεων θα μπορούσε να έχει προβλέψει οι επιχειρήσεις του να έχουν πολυάριθμα θύματα δηλ. ως και 500 Αμερικανούς στρατιώτες σε πρώτη φάση και 4 000 με 5 000 άλλους σε β΄φάση εντός
Το Ιράν έκανε λόγο για 17 βαλλιστικούς πυραύλους που έπληξαν 35 σημεία στην αμερικάνικη αυτή βάση στο Ιράκ που είναι η μεγαλύτερη των ΗΠΑ στη χώρα και ότι σκοτώθηκαν 80 Αμερικανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν πάνω από 220.Ισραηλινές δημοσιογραφικές πηγές πρώτες μίλησαν για μεταφορά πολλών τραυματιών Αμερικανών στρατιωτών στο Τελ Αβίβ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιρανική τηλεόραση μετέδωσε  ότι σε περίπτωση αμερικανικής αντίδρασης, θα ενεργοποιηθεί  τρίτο κύμα πυραύλων το οποίο θα καταστρέψει το Ντουμπάι και τη Χάιφα
9/1/2020



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κατάπιε ο Τραμπ. Τον φρέναρε ο Πούτιν από Δαμασκό.To Iσραήλ δικαιώνει το Ιράν και δίνει τον Τραμπ: 224 τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο ΗΠΑ στο Tel Aviv μετά την επίθεση στη βάση Ain Al-Asad…. τα 80 φέρετρα πάνε με απευθείας πτήση στις ΗΠΑ..
08/01/2020
O ανταποκριτής της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz Jack Khoury αναφέρει ότι 224 τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο ΗΠΑ στο Tel Aviv μετά την πυραυλική επίθεση με 17 βαλλιστικούς πυραύλους στη βάση Ain Al-Asad στο Ιράκ.Ο λογαριασμός Twitter του Jack Khoury ανεστάλη κάποια λεπτά μετά τη δημοσίευση αυτού του tweet. Το Ισραήλ διοχετεύοντας αυτή την πληροφορία δείχνει τη δυσφορία τoυ για διστακτικότητα Τραμπ ν΄απαντήσει και ουσιαστικά δικαιώνει την Τεχεράνη που μίλησε για 220 και πλέον Αμερικανούς τραυματίες. Βέβαια ο ισραηλινός τύπος δεν μιλά για νεκρούς αλλά όταν έχεις εκατοντάδες τραυματίες είναι σίγουρο πως έχεις δεκάδες νεκρούς. Άλλωστε τα φέρετρα δεν πήγαν στο Τel Aviv αλλά κατευθείαν στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ βέβαια στο διάγγελμά του όπου εμφανίστηκε φανερά καταβεβλημένος αρνήθηκε ότι είχε απώλειες σε έμψυχο δυναμικό για να δικαιολογήσει προφανώς την ατολμία του ν΄απαντήσει γιατί ξέρει απέναντί του δεν έχει το Ιράν μόνο αλλά και τις υπερδυνάμεις συμμάχους του.Κάλεσε δε σε βοήθεια το ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή στη Μ Ανατολή…Ενώ από την πλευρά του περιορίστηκε ν΄ανακοινώσει τη λήψη και νέων οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν…
(IRGC): οι πύραυλοι χτύπησαν 35 σημεία στην βάση ayn al Assad..
Τα ιρανικά μέσα διέδωσαν εικόνες δορυφορικές που δείχνουν τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν από την επίθεση τα hangar της αεροπορικής βάσης Ain Al-Asad στο Ιράκ. Σύμφωνα με το Tasnim News, χτυπήθηκε η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ η Ain al-Asad,στην οποία σταθμεύουν 7000 Αμερικανοί στρατιώτες των κατοχικών στρατευμάτων. 5 ακόμη πύραυλοι έπεσαν στις έδρες της συμμαχίας των ΗΠΑ στο Erbil και κυρίως στην αεροπορική βάση Al-Harir. .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν από το πρωί όλοι, μα όλοι οι ιμάντες που κατά ευφημισμό αποκαλούνται " πρακτορεία ειδήσεων", " καναλια,", " σταθμοί", " sites" κλπ. Έχουν πρώτη είδηση πως η Ουκρανική κυβέρνηση " έρευνα" τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου στην Τεχεράνη...
Υπήρχε κανείς που δεν έβαζε στοίχημα πως το απόγευμα " έγκυρες" πληροφορίες των Ναζισταραδων Αμερικανών θα απέδιδαν την τραγωδία σε πύραυλο του Ιράν;
Πόσο μα πόσο βολικό, πόσο μα πόσο προβλέψιμο...
Οι Ουκρανοι λενε ότι ηταν μηχανικη βλαβη. Αλλα ολος ο κοσμος ξερει ότι το κατερριψαν οι αλητες ναζισταραδες της Ουασινγκτον. Ολοι οι επιβατες που σκοτωθηκαν ηταν Ιρανοι πολιτες.
Αλλωστε τους το εχει μαθει ο μεντορας τους ο Γκεμπελς. «Οσο μεγαλυτερο ψεμα πεις, τοσο περισσοτεροι ηλιθιοι θα βρεθουν να το πιστεψουν».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άμεση αντίδραση της Τεχεράνης
Η «φημολογία» ότι το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη την Τετάρτη κοντά στην Τεχεράνη μπορεί να χτυπήθηκε από πύραυλο «δεν έχει καμία λογική», διαβεβαίωσαν σήμερα οι ιρανικές Αρχές.
«Πολλές πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, πετούσαν την ίδια στιγμή στον ιρανικό εναέριο χώρο, στο ίδιο ύψος των 8.000 ποδών και αυτή η ιστορία περί πυραυλικού πλήγματος στο αεροπλάνο δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να είναι σωστή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ιράν. «Αυτές οι φήμες δεν έχουν λογική», προσθέτει αυτή η ανακοίνωση, που επικαλείται τον Αλί Αμπεντζαντέχ, τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και υφυπουργό Μεταφορών του Ιράν.
Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες το Boeing 737 της Ukraine Airlines International χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτόξευσαν οι αμερικανοι ναζιστες του Τραμπ.
Αναφορικά με τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία βρέθηκαν χθες, ο Αμπεντζαντέχ τόνισε ότι «το Ιράν και η Ουκρανία έχουν τα μέσα» για να διαβάσουν τα δεδομένα που περιέχονται σ' αυτά. Αν χρειαστεί όμως να χρησιμοποιηθούν πιο εξειδικευμένα μέσα για την ανάλυση των πληροφοριών αυτών, «μπορούμε να το κάνουμε στη Γαλλία ή σε άλλες χώρες», διαβεβαίωσε.
Την Τετάρτη, το πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι το Ιράν δεν θα δώσει τα μαύρα κουτιά στις ΗΠΑ, επικαλούμενο δηλώσεις του υφυπουργού.
Η Τεχεράνη δεν είναι τυπικά υποχρεωμένη να δώσει για ανάλυση των υλικό αυτό στις ΗΠΑ. Οι χώρες που δεν διαθέτουν τα τεχνικά μέσα για να το κάνουν, συνήθως αναθέτουν τη δουλειά αυτή σε κάποια από τις ελάχιστες που έχουν τη δυνατότητα (κυρίως ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία).
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πτήση PS752 της UIA έκανε αναστροφή λίγο μετά την απογείωσή της, λόγω ενός «προβλήματος» που παρουσιάστηκε. Το αεροπλάνο είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από τη συντριβή του.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησε την εξέλιξη των ερευνών για το αεροπορικό δυστύχημα με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα. Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, ο πρόεδρος του Ιράν του είπε ότι θα παράσχει άμεσα πρόσβαση στην ομάδα των Ουκρανών εμπειρογνωμόνων σε όλα τα αναγκαία δεδομένα.
Με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, το Ιράν έχει την αρμοδιότητα να διεξάγει την έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, από την οποία σκοτώθηκαν 176 άνθρωποι.
Έκθεση Ιρανών ερευνητών: Το αεροσκάφος έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στον αέρα
Το αεροσκάφος της ουκρανικής αεροπορικής εταιρίας έπιασε φωτιά αμέσως πριν συντριβεί νοτιοδυτικά της Τεχεράνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, σύμφωνα με μια πρώτη έκθεση Ιρανών ερευνητών.
Το Boeing 737-800 της Ukrainian International Airlines, που είχε προορισμό το Κίεβο και μετέφερε κυρίως Ιρανούς και Ιρανοκαναδούς, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του χθες, Τετάρτη, από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης.
Η έκθεση του οργανισμού πολιτικής αεροπορίας του Ιράν επικαλείται μάρτυρες στο έδαφος και σε ένα διερχόμενο αεροσκάφος που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος οι οποίοι είπαν πως το αεροπλάνο είχε πιάσει φωτιά ενώ βρισκόταν στον αέρα.
Η καταστροφή θέτει και πάλι υπό το φως των προβολέων την Μπόινγκ, η οποία αντιμετωπίζει μια κρίση ασφαλείας για έναν διαφορετικό τύπο 737, αν και το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Ιράν δεν έχει το χαρακτηριστικό που φέρεται να προκάλεσε τις συντριβές των 737 MAX που έχουν έκτοτε καθηλωθεί στο έδαφος.
Η ιρανική έκθεση αναφέρεται στη συντριβή ως «δυστύχημα».
Οι έρευνες για τη συντριβή αεροσκαφών είναι πολύπλοκες απαιτώντας από τις ρυθμιστικές αρχές, τους ειδικούς και αεροπορικές εταιρείες διαφόρων χωρών να εργαστούν από κοινού. Η έκδοση μιας πρώτης έκθεσης εντός 24 ωρών δεν συνηθίζεται και μπορεί να χρειαστούν μήνες προτού καθοριστεί πλήρως η αιτία.
Πηγή στις καναδικές υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε στο Reuters πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους κινητήρες είχε υπερθερμανθεί.
Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη έχουν αυξηθεί με τη δολοφονία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενός ανώτατου Ιρανού στρατηγού την περασμένη Παρασκευή και η Τεχεράνη ανταπέδωσε με εκτόξευση πυραύλων εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν στρατιώτες των ΗΠΑ.
Το ουκρανικό αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης στις 6:12 π.μ. τοπική ώρα και έλαβε άδεια να ανέβει σε ύψος 26.000 ποδών, σύμφωνα με την έκθεση - συνετρίβη έξι λεπτά αργότερα κοντά στην πόλη Σαμπασάχρ.
Σοροί και ανθρώπινα μέλη από το σημείο του δυστυχήματος έχουν μεταφερθεί στο γραφείο του ιατροδικαστή για ταυτοποίηση, αναφέρεται στην έκθεση.
Ρούχα και παπούτσια βρίσκονται διάσπαρτα στο χωράφι όπου συνετρίβη το αεροπλάνο την Τετάρτη. Διασώστες με μάσκες στο πρόσωπο απλώνουν στο έδαφος σάκους.
Στο αεροπλάνο επέβαιναν 146 Ιρανοί, δέκα Αφγανοί, έντεκα Ουκρανοί, πέντε Καναδοί, τέσσερις Σουηδοί, σύμφωνα με την έκθεση, κάποιοι όμως είναι πολίτες άλλων χωρών.
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 82 Ιρανοί, 63 Καναδοί και 11 Ουκρανοί.
Η πτήση Τεχεράνη-Τορόντο μέσω Κιέβου ήταν δημοφιλής για τους Καναδούς ιρανικής καταγωγής που επισκέπτονταν το Ιράν καθώς δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις στη Λιβύη
Τη Δευτέρα οι δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, που ηγείται του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού», κατέλαβαν την πόλη της Σύρτης (γενέτειρα του πρώην Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι) μετά από μάχες διάρκειας μόλις τριών ωρών. Το κατάφεραν έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει την υποστήριξη της «Ταξιαρχίας Μαντχάλι», ακραίων ισλαμιστών που μέχρι πρότινος στήριζαν την «κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας» του Φαγιέζ Σάρατζ. Επόμενος στόχος των δυνάμεων του Χάφταρ θεωρείται η παρακείμενη πόλη Μισράτα, το οικονομικο κεντρο της Λιβυης, και τριτη σε μεγεθος πολη μετα την Τριπολη και την Βεγγαζη, προπύργιο δυνάμεων ισλαμιστών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ. Αν πέσει και η Μισράτα, είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει την ίδια τύχη και η πρωτεύουσα Τρίπολη, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του Χάφταρ από τις 4 Απρίλη. Η κατάσταση στην Τρίπολη πάντως παραμένει τεταμένη, έπειτα και από την απόφαση του Χάφταρ να κηρύξει τζιχάντ («ιερό πόλεμο») κατά των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύσσονται τα τελευταία 24ωρα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, υποτίθεται σε ρόλο «συντονιστικό», καθώς έχουν διαταχθεί να αποφύγουν την άμεση συμμετοχή στις συγκρούσεις με τον «Λιβυκό Εθνικό Στρατό».
Νωρίτερα, το Σάββατο, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που φέρεται πως είχαν ναυλωθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βομβάρδισαν στρατιωτική ακαδημία δοκίμων στην Τρίπολη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 άοπλους νεαρούς και τραυματίζοντας πάνω από 33 άλλους. Η επίθεση προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις δυνάμεις του Χάφταρ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό
 Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 15:03
Ο Πύργος του Άιφελ κλειστός, μέσα συγκοινωνίας σε υπολειτουργία, απεργίες των δικηγόρων, της μέσης εκπαίδευσης, των διυλιστηρίων... η Γαλλία ζει σήμερα ακόμη μία ημέρα κινητοποιήσεων σε εθνική κλίμακα κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων, την τέταρτη από την έναρξη του μπρα-ντε-φέρ με την κυβέρνηση εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.
«Σήμερα θα πραγματοποιηθούν 216 διαδηλώσεις στη Γαλλία, ποτέ δεν έχουν γίνει τόσες» επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινές στο δίκτυο Europe1, κάνοντας λόγο για έναν «δίκαιο αγώνα» κατά μίας «κακής μεταρρύθμισης».
Το σχέδιο της αντιλαικής ακροδεξιας μεταρρύθμισης της θητείας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός αντεργατικού συνταξιοδοτικού συστήματος, που θα αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα των 42 ειδικών καθεστώτων.
Προβλέπει τη σταδιακή μετακίνηση του ορίου ηλικίας στα 64 χρόνια μέχρι το 2027, όριο που θα συνδέεται με οικονομικά κίνητρα για τους Γάλλους που θα εργάζονται πέραν του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας (στα 62 έτη σήμερα). Και μειωση των συνταξεων.
Στις 5 Δεκεμβρίου, την πρώτη ημέρα του απεργιακού κινήματος, 806.000 έως 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα ξεκινούσε απεργία στις συγκοινωνίες της περιφέρειας της πρωτεύουσας και στους σιδηροδρόμους, η οποία έκτοτε συνεχίζεται. Ακολούθησαν ακόμη δύο ημέρες εθνικής κινητοποίησης, στις 10 και 17 Δεκεμβρίο.
Η CGT και η Force Ouvriere, μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, απαιτούν την απόσυρση της μεταρρύθμισης πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, ενώ η μικρη κεντροαριστερη εργοδοτικη CFDT,  υποστηρίζει τη γενική αρχή της αντεργατικης αντιλαικης νεοφιλελε ακροδεξιας μεταρρύθμισης των συντάξεων.
Παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης ως προς ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες και τις προτάσεις της για διαπραγματεύσεις, τα συνδικάτα παραμένουν αμετακίνητα.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη προς την απεργία, παραμένει ισχυρή, με 44% (Ifop) έως 60% (Harris Interactive).
Η καθεστωτικη κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει το αντιλαικο νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου και στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 17 Φεβρουαρίου. Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα επιτρέψει την υιοθέτησή του σε πρώτη ανάγνωση στις αρχές Μαρτίου, πριν από την κατάθεσή του στη Γερουσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κέρκυρα: 63χρονη πέθανε από το κρύο μέσα στο σπίτι της
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 22:24
Τραγικό θάνατο από το κρύο βρήκε 63χρονη γυναίκα από την Κέρκυρα.
Όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης , «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».
Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε χθες από τους γείτονές της όταν την αναζήτησαν, καθώς δεν είχε δώσει τις τελευταίες ώρες σημεία ζωής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η 63χρονη έμενε μόνη της, σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση, στην Εβραϊκή συνοικία, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης.
« Η επίδραση του ψύχους των τελευταίων νυχτών ήταν ο κύριος λόγος του θανάτου της» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, ολοκληρώνοντας σήμερα την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά της αντιλαικης ακροδεξιας μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
 Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 21:47
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν εκ νέου στους δρόμους σήμερα στη Γαλλία για να καταγγείλουν την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων στη χώρα, η οποία σηματοδοτήθηκε κυρίως από απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Από την έναρξή του πριν από έναν και πλέον μήνα, το μπρα-ντε-φερ μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίζεται.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφθασε τους 800.000 στους δρόμους της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού.
Στη γαλλική πρωτεύουσα, η συνδικαλιστική ένωση CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων, καταμέτρησε 370.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.
«Μακρόν, απόσυρε το σχέδιό σου» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό στην κορυφή της πορείας.
«Για εμάς, το προσωπικό στον τομέα της υγείας, στα νοσοκομεία… είναι αδύνατο να εργαζόμαστε έως τα 64 έτη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μοργκάν Ενρί, ηλικίας 41 ετών, που διαδήλωσε στη Λιόν.
Προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένονται και αύριο Παρασκευή, με το 60% των περιφερειακών τρένων και 4 στις 5 υπερταχείες να πραγματοποιούν δρομολόγια, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση SNCF.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιδράσεις για τον «πόλεμο» ΗΠΑ-Ιράν
 Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 11:01
Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν προχωρήσουν σε πόλεμο, αυτό θα συμβεί παρά την προσπάθεια κατευνασμού των ευρωπαϊκών δυνάμεων ενάντια στην αμερικανική επιθετικότητα.
Πολλοί σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένων νομικών εμπειρογνωμόνων, καταδίκασαν τη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή, στρατηγού Qasem Soleimani, στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης την περασμένη εβδομάδα.
Πρόκειται για δολοφονία που έγινε με την εντολή του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Το να σκοτώσεις έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο ενός ξένου κράτους με έναν τόσο αυταρχικό τρόπο είναι πράξη πολέμου και έγκλημα πολέμου, όπως επισημαίνει στο Information Clearing House ο Finian Cunningham με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γεωργική Χημεία και επιστημονικός συντάκτης της Royal Society of Chemistry, Cambridge, προτού συνεχίσει την καριέρα του στη δημοσιογραφία.
Ειδικότερα, επειδή προέκυψε ότι ο Soleimani ήταν σε διπλωματική ειρηνική αποστολή όταν έφθασε στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί.
Ο Ιρακινός ηγέτης υποστηρίζει ότι ο Soleimani επιχειρούσε να «εξουδετερώσει» τις περιφερειακές εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.
Πληροφορίες από την Τεχεράνη αναφέρουν ότι «το Ιράν δεν ήθελε να σκοτώσει αμερικανικά στρατεύματα με την επίθεσή του, αλλά ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον Trump για την τεχνολογία των πυραύλων που διαθέτει».
Ο Νασράλα για ενδεχόμενα αντίποινα
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αμερικανοί πολίτες - έμποροι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί και γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή, δεν πρέπει να αγγιχτούν ... Οποιαδήποτε βλάβη στους αμάχους των ΗΠΑ θα εξυπηρετήσει μόνο την ατζέντα του Trump» δήλωσε ο ηγέτης των Σιιτών στον Λίβανο.  Και πρόσθεσε: «Οι Χεζμπολάχ αντιλαμβάνονται ότι το αμερικανικό κοινό δεν αντιδρά καλά στους μεγάλους αριθμούς στρατιωτών που επιστρέφουν στα φέρετρα» και υποστηρίζει πως «η διοίκηση του Trump... έχασε ουσιαστικά την περιοχή και τις προεδρικές εκλογές».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν διαβεβαιώνει τον ξεφτιλοΟΗΕ των δυτικων αποικιοκρατων ότι δεν επιδιώκει «κλιμάκωση του πολέμου»
 Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 01:44
Το Ιράν «δεν επιδιώκει κλιμάκωση του πολέμου», διαβεβαίωσε ο πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη με επιστολή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ και τον αληταρα Γενικό Γραμματέα του Ξεφτιλισμενου οργανισμού Αντόνιο Γκουτιέρες.
«Η επιχείρηση ήταν ακριβής και είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να υπάρξουν έτσι παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων» ή ζημιές «σε πολιτικές εγκαταστάσεις» στις περιοχές του Ιράκ οι οποίες επλήγησαν από τους Φρουρούς της Επανάστασης με βαλλιστικούς πυραύλους χθες Τετάρτη, ανέφερε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί στην επιστολή του.
Η Τεχεράνη άσκησε το «δικαίωμά της στην αυτοάμυνα» βάσει του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ όταν «άρχισε και ολοκλήρωσε μετρημένα και συμμετρικά στρατιωτικά αντίποινα» για τη δολοφονία του «μάρτυρα» υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, αναφέρει ακόμα το κείμενο της επιστολής του πρέσβη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Συνελήφθη ο ιερέας της Συροχαλδαιικης εκκλησίας Mor Yakup στην επαρχία Nusaybin
 Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020, 17:56
Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στην επαρχία Nusaybin, ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Ιακώβου (Mor Yakup), Sefer Bileçen καθώς και ο κοινοτάρχης Joseph Yar.
Η ένωση των Συροχαλδαίων δηλώνει πως δεν γνωρίζει τον λόγο της σύλληψης και της κράτησης των δύο ανδρών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη διάρκεια του 2019, 250 κοινωνικοί ηγέτες στην Κολομβία έχασαν τη ζωή τους, κυρίως στα διαμερίσματα Κάουκα, Αντιόκια και Ναρίνιο, δήλωσε το Ίδρυμα Μελετών για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Indepaz). Μόνο τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν 23 δολοφονίες. Η μελέτη προσθέτει επίσης ότι 623 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκαν στη χώρα από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Από την πλευρά της, η ΜΚΟ «Είμαστε υπερασπιστές» καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 600 ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν απειληθεί από μέσα στο 2019.

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
Η πρώτη δολοφονία ακτιβίστριας στην Κολομβία για το 2020

Η αστυνομία του διαμερίσματος Πουτουμάγιο της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τρίτη τη δολοφονία της κοινωνικής ηγέτιδας Γκλόρια Οκάμπο, η οποία αυξάνει τον κατάλογο των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δολοφονήθηκαν ατιμώρητα στη χώρα αυτή.
Οι αρχές δηλώνουν ότι εκτελέστηκε από δύο άτομα που ήρθαν στο σπίτι της στον οικισμό Λα Εστρέγια και της έριξαν αρκετές σφαίρες που της αφαίρεσαν τη ζωή όπως και του 69χρονου γείτονα της, Ελάδιο Μορένο.

Ο βουλευτής Σέσαρ Παντσόν δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι με αυτό το έγκλημα ξεκινάει το έτος 2020 πένθιμα, μαζί με ένα σκίτσο που γράφει: «μας σκοτώνουν». «Οι δολοφόνοι ήρθαν μέχρι το σπίτι της και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της πριν διαπράξουν το έγκλημα», είπε ο Παντσόν.
Η 37χρονη ήταν γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Δράσης στον οικισμό Λα Εστρέγια στο διαμέρισμα Πουτουμάγιο, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην περιοχή του Αμαζονίου. Επιπλέον, συμμετείχε ως αντιπρόσωπος των Σχεδίων Ανάπτυξης με Εδαφική Προσέγγιση, αποτέλεσμα της ειρηνευτικής συμφωνίας και αφορούσε 170 δήμους της χώρας με υψηλά επίπεδα βίας.
Κατά τη διάρκεια του 2019, 250 κοινωνικοί ηγέτες στην Κολομβία έχασαν τη ζωή τους, κυρίως στα διαμερίσματα Κάουκα, Αντιόκια και Ναρίνιο, δήλωσε το Ίδρυμα Μελετών για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Indepaz). Μόνο τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν 23 δολοφονίες.
Η μελέτη προσθέτει επίσης ότι 623 υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκαν στη χώρα από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019.
Από την πλευρά της, η ΜΚΟ «Είμαστε υπερασπιστές» καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 600 ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν απειληθεί από μέσα στο 2019.