Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018


Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες, δείχνει ικανότητες τηλεπάθειας και προσελκύει το ενδιαφέρον των επιστημόνων
13 Νοεμβρίου 2018
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των ειδικών συγκεντρώνει ένα 5χρονο παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μιλάει ήδη επτά γλώσσες-μεταξύ αυτών και τα ελληνικά- ενώ σύμφωνα με τη μητέρα του έχει και την ικανότητα της τηλεπάθειας.
Ο πεντάχρονος Ραμσί που πάσχει από μια μορφή αυτισμού έμαθε την πρώτη γλώσσα σε ηλικία μόλις 17 μηνών, καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν του άρεσαν τα παιχνίδια αλλά τα βιβλία και άρχισε να διαβάζει από 12 μηνών. Εκτός από τα ελληνικά μπορεί, μεταξύ άλλων,  να πει επίσης λέξεις στα αγγλικά, τα ισπανικά, και ορισμένα ιαπωνικά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=npiv5qKUSb4
«Όταν ήταν 18 μηνών ήξερε όλους τους πίνακες πολλαπλασιασμού στα αγγλικά και τα ισπανικά και είχε μάθει τον περιοδικό πίνακα για όλους τους ατομικούς αριθμούς.
Εγώ του έμαθα κάποιες από τις γλώσσες, αλλά δεν έχω καμία ιδέα για το πώς έμαθε Χίντι, αραβικά ή τα εβραϊκά από τότε που ήταν τριών ετών. Μπορεί μέσω του υπολογιστή που είναι συχνά σε λειτουργία», δήλωσε η μητέρα του.
«Τον έβαλα σε ένα σχολείο, αλλά ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν το μόνο παιδί που μπορούσε να διαβάσει στην τάξη. Άρχισε να διορθώνει το δάσκαλο στα μαθηματικά και την ορθογραφία και εκείνος άρχισε να τον αποξενώνει από τους άλλους μαθητές.
Βάζει μαθηματικά ερωτήματα στα μικρά παιδιά που παίζει και μερικές φορές είναι δύσκολο για αυτόν να κάνει φίλους. Ανησυχώ ότι θα μπορούσε να καταλήξει μόνος του », λέει επίσης η μητέρα του Ραμσί.
Το video που είχε ανεβάσει η μητέρα του στο διαδίκτυο, στο οποίο δείχνει τις τηλεπαθητικές του ικανότητες έγινε viral και προσέλκυσε το ενδιαφέρον επιστήμονα του Χάρβαρντ που μελετά την περίπτωση του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα: Η εκτέλεση των υπαιτίων της Μικρασιατικής Καταστροφής
Oι καταδικασθέντες της «δίκης των έξι»
15/11/2018 | 00:03
Ως «δίκη των έξι», έχει μείνει στην ιστορία η δίκη των πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στο εδώλιο του έκτακτου στρατοδικείου έκατσαν επτά πολιτικοί και ένας στρατιωτικός, έξι από τους οποίους καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν.
Η δίκη έγινε στην Παλαιά Βουλή και ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 1922 και τερματίστηκε στις 15 Νοεμβρίου. Μετά από την Μικρασιατική Καταστροφή, οι συνταγματάρχες Πλαστήρας και Γονατάς μαζί με τον αντιπλοίαρχο Φωκά, έκαναν στρατιωτικό κίνημα που προκάλεσε την παραίτηση της κυβέρνησης αλλά και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο χαρακτήρας και η ιδέα για το στρατιωτικό κίνημα ήταν πως στην Μικρασιατική εκστρατεία, «ο ελληνικός στρατός δεν νικήθηκε, αλλά προδόθηκε».
Στην Αθήνα συγκροτείται Επαναστατική Επιτροπή, διατάζοντας τις συλλήψεις δεκάδων αντιβενιζελικών πολιτικών. Στην πλατεία Συντάγματος, συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου (100.000), ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων της τραγωδίας, στις 9 Οκτωβρίου.
Οι σκληροπυρηνικοί του στρατού όπως ο Πάγκαλος και ο Οθωναίος, αλλά και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ζητούν εκτελέσεις. Ο Πλαστήρας από την άλλη, ήθελε. Στο πλευρό του είχε τους πιο μετριοπαθείς στρατιωτικούς και πολιτικούς. Οι Μεγάλες Δυνάμεις ζητούσαν το ίδιο. Οι δυο πλευρές συμβιβάστηκαν με την ίδρυση έκτακτου στρατοδικείου, αν και από την φύση του δεν έδινε σε καμία περίπτωση την εντύπωση για μια δίκαιη δίκη.
Στο πόρισμα της Επιτροπής που εκδόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, σε δίκη παραπέμφθηκαν, οκτώ πρόσωπα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Οι οκτώ ήταν:
• Δημήτριος Γούναρης (59 ετών, πρώην Πρωθυπουργός)
• Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης (68 ετών, πρώην Πρωθυπουργός)
• Νικόλαος Στράτος (50 ετών, πρώην Πρωθυπουργός )
• Νικόλαος Θεοτόκης (44 ετών, Υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη)
• Γεώργιος Μπαλτατζής (56 ετών, Υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη)
• Ξενοφών Στρατηγός, υποστράτηγος ε.α. (53 ετών, Υπουργός Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη)
• Μιχαήλ Γούδας, υποναύαρχος ε.α. (54 ετών, Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη)
• Γεώργιος Χατζανέστης, αντιστράτηγος (59 ετών, Αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης)
Τρεις ημέρες αργότερα, συγκροτείται το έκτακτο στρατοδικείο με πρόεδρο τον σκληροπυρηνικό υποστράτηγο Αλέξανδρο Οθωναίο. Η δίκη διεξάγεται σε 14 συνεδριάσεις. Μετά την απόρριψη των ενστάσεων των κατηγορούμενων, εξετάστηκαν 12 μάρτυρες κατηγορίας και 12 μάρτυρες υπεράσπισης. Η επιτυχία του στρατοδικείου ήταν πως οι μάρτυρες κατηγορίας ανήκαν στο αντιβενιζελικό στρατόπεδο, όπως και οι κατηγορούμενοι. Ο Δημήτριος Γούναρης αρρωσταίνει από τύφο κατά την διάρκεια της δίκης και μεταφέρεται σε κλινική. Ζητά αναβολή της δίκης, αλλά το αίτημά του απορρίπτεται. Δικάζεται χωρίς να βρίσκεται στο εδώλιο για τις επόμενες μέρες.
 Οι διεθνείς πιέσεις για επιείκεια, αναγκάζουν την κυβέρνηση του μετριοπαθούς Σωτηρίου Κροκιδά σε παραίτηση. Την πρωθυπουργία θα αναλάβει στις 14 Νοεμβρίου ο Στυλιανός Γονατάς, ένας εκ των ηγετών του στρατιωτικού κινήματος.
Στις 15 Νοεμβρίου, το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη. Στις 6.30 το πρωί, οι στρατοδίκες ανακοινώνουν την απόφαση.
«Εν ονόματι του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου Β' το Έκτακτον Στρατοδικείον συσκεφθέν κατά νόμον, κηρύσσει παμψηφεί τους μεν Γεώργιον Χατζηανέστην, Δημήτριον Γούναρην, Νικόλαον Στράτον, Πέτρον Πρωτοπαπαδάκην, Γεώργιον Μπαλτατζήν και Νικόλαον Θεοτόκην εις την ποινήν του Θανάτου. Τους δε Μιχαήλ Γούδαν και Ξενοφώντα Στρατηγόν εις την ποινήν των ισοβίων δεσμών».
Στις 9 το πρωί, ανακοινώνεται στους θανατοποινίτες πως η εκτέλεση θα γίνει σε δυο ώρες. Η επίσπευση έγινε με προτροπή του Παγκάλου, καθώς δεν ήθελε να τους προλάβει ζωντανούς ο απεσταλμένος της Αγγλικής κυβέρνησης, πλοίαρχος Τάλμποτ, που έπλεε προς τον Πειραιά. Ο Τάλμποτ σκόπευε να πιέσει την κυβέρνηση για αναβολή των εκτελέσεων.
Στις 10.30, δύο φορτηγά παραλαμβάνουν τους καταδικασθέντες και τους μεταφέρουν στο Γουδί. Μια ώρα αργότερα, το εκτελεστικό απόσπασμα πυροβολεί 36 φορές και οι 6, πέφτουν νεκροί.
Αργοτερα προσπαθησαν να δικαιολογησουν τους προδοτες, οπως φαίνεται και από τα λόγια του Θεόδωρου Πάγκαλου, χρόνια αργότερα, που ειπε ότι η εκτέλεση αυτή έγινε πρωτίστως για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα και όχι γιατί διέπραξαν πραγματικά προδοσία εις βάρος της Ελλάδας. «Δεν παραδέχομαι ότι διέπραξαν συνειδητήν προδοσίαν… αλλά υπήρξαν μοιραία και αναγκαία θύματα εις τον βωμόν της Πατρίδος». Ο λογος που προσπαθησαν  να τους  δικαιολογησουν είναι ότι είναι η πρωτη και η μοναδικη φορα που εκτελεστηκαν τοσο ανωτατα στελεχη της προδοτικης αριστοκρατειας, οι οποιοι ειχαν αποδεδειγμενη ευθυνη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Και εγώ δεν άντεξα να μην απαντήσω στις "αριστεροαναρχικές" θέσεις της αμερικάνικης πρεσβείας. Ο Κατσιφάς υπερασπίστηκε την ελληνική σημαία στη Βόρειο Ήπειρο, σύμφωνα με την συνθήκη του 1914, που κάποιοι επιμένουν να την ξεχνάνε. Δεν ήταν μέλος της χρυσαυγής αλλά της μαβη παλιότερα. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκοτώσει κάποιον περαστικό ή παιδάκι, γιατί απλούστατα ήταν στο χωριό του στη Βόρειο Ήπειρο. Τον ISIS και τους άλλους κανίβαλους ισλαμοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών καλύτερα να μην τους αναφέρεις, γιατί κάτι σα και σένα τους υπερασπίζονταν σαν "εξεγερμένο λαό" της Συρίας που αποκεφάλιζαν "αντιστεκόμενοι" στον "δικτάτορα" Άσαντ! Τις σημαίες τους στην Ευρώπη υπερασπίζονταν ο ΙΡΑ στην Ιρλανδια, η ΕΤΑ στους Βάσκους, το κίνημα στην Κορσική, κ.α. Επίσης την ελληνική σημαία υπερασπίζοταν ο Άρης Βελουχιώτης στην κατοχή, που κάτι ντεφετιστές προδότες τους παίρναγε από μαχαίρι, όπως τους άλλους τους προδότες, για να μη χαλάνε άδικα τις σφαίρες, που ήταν μόνο για τον εχθρό. Η δική μας αριστερά είναι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και σε αυτό είμαστε πιστοί, και όχι τα πληρωμένα "αναρχοαριστερά" απολιφάδια της αμερικάνικης πρεσβείας!
Και στο Πολυτεχνείο του 1973 και την ελληνική ματοβαμένη σημαία του που μπαίνει επικεφαλής της πορείας κάθε 17 Νοέμβρη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ
3 υπογραφές.
ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

https://secure.avaaz.org/el/petition/ALVANIKI_KAI_ELLINIKI_KYVERNISI_DIAMARTYRIA_GIA_TIN_EN_PsYHRO_DOLOFONIA_TOY_K_KATSIFA/?cvVzqdb



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόπειρα αυτοκτονίας από 15χρονο στην Αργυρούπολη λόγω bullying - Φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τον Νικόλα που αυτοκτόνησε τον Ιούλιο
8:24 μμ, Τετάρτη 14 Νοε 2018
Ένας 15χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Αργυρούπολη με ζώνη ενώ όπως αποκαλύπτεται φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με τον 15χρονο Νικόλα που έθεσε τέλος στη ζωή του έπειτα από σκληρό bullying που δεχόταν.
Ο θείος του 15χρονου μαθητή τον βρήκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον καθώς και αυτό το παιδί ήταν θύμα bullying. Ερευνάται αν πρόκειται για την ίδια ομάδα που ενοχλούσε και τον 15χρονο Νικόλα ο οποίος σε γράμμα του κατονόμαζε έξι συμμαθητές.
Υπενθυμίζεται πως ο Νικόλας βρέθηκε από τους γονείς του κρεμασμένος από την αλυσίδα της κούνιας στην αυλή του. Μήνες εξέπεμπε sos με αναρτήσεις του στα social media αλλά όλοι έκλειναν τα αυτιά τους.
Οι συμμαθητές του ήξεραν ότι κάποιοι έκαναν bullying αλλά κανείς δεν μιλούσε. Οι γονείς του αν και είχαν ακούσει ότι το πρόβλημα ήταν υπαρκτό στο σχολείο, δεν περίμεναν τι θα επακολουθούσε, μέχρι το τραγικό περιστατικό, μέχρι πριν από λίγα 24ωρα που άλλο ένα παιδίαποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Ο πατέρας του Νικόλα συγκλονίζει: "Για τους γονείς αυτούς του παιδιού θα ήθελα να πω, είστε τυχεροί. Σας έτυχε το καλύτερο πράγμα του κόσμου γιατί εσείς το σώσατε! Εγώ δεν πρόλαβα" λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μεταξύ άλλων ο Σπύρος Φιλίππου.
Ο Νικόλας είχε αφήσει πίσω και ημερολόγιο περιγράφοντας όλα όσα ζούσε. "Βίωνε ξύλο και κοροϊδία" λένε οι συμμαθητές του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε το πρακτοροκάναλο το Ναtional Geografhic να παρουσιάζει την γκαιμπελιστικη προπαγανδοσειρά για βορεια κορεα.Μιλάνε οι γεννήτορες δικτατοριών, φονων,απαγωγών,οικονομικών εμπαργκο,χειραγώγησης ΜΜΕ και τελειωμό δεν εχει για την πολιτική κατασταση της βορειου κορέας. Απ"την δικη μας σκοπιά μπορούμε ν"ασκησουμε την μεγιστη πολιτική κριτική....παντα με μαρξιστικό λενινιστικό προσημο.Οι παγκοσμιοι φασιστες...ας μας πουν για αστεγους σε τετοιες χωρες....για απαίδευτους αναλφαβητους χωρις περιθαλψη.Ας λαβουμε υπ"όψιν και την παγκοσμια του καπιταληστρικου κοσμου επιθετικότητα. Κι άς βγαλουμε συμπερασματα...συγκρίνοντας-ως προς την επικινδυνότητα που καταγγέλουν-σε ποσες χωρες επιτέθηκε η β.κορέα και σε ποσες το καπιταληστρικό συστημα... Άντε στο διαλο επιτέλους καθηκια

Σχολιο.- Χθες Τετάρτη 14/11 η ΕΤ1 στις 23.00 ειχε ντοκιμαντέρ με την "εξέγερση" των ισλαμοφασιστών κανίβαλων των δυτικών αποικιοκρατών στη Συρία, τους οποίους παρουσίαζε σαν μεγάλους αγωνιστές! Και μας έλεγε για τα μεγάλα "εγκλήματα" του "καθεστώτος" του "δικτάτορα" ΄Ασαντ. Τώρα βέβαια ότι και να πούνε τα γουρούνια της ΕΤ1, για τον Πρόεδρο Άσαντ και τον Δημοκρατικό Αραβικό Στρατό της Συρίας που έχει πάρει φαλάγγι τους ισλαμοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών στη Συρία, λίγο ρόλο παίζει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Νοεμβριου
Ξέρουμε ότι είστε απατεώνες, τυχάρπαστοι, λαμόγια και αλήτες, αλλά οτι θα φτάνατε μέχρι εκεί ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ (θα μου πεις όσα κάνετε μέχρι τώρα, απροκάλυπτα δεν τα κάνετε?) και θα τα κάνατε και ως μέτρα της αστυνομίας για να προστατεύσετε την ανομία σας και των προστατευόμενών σας, αυτό ξεπερνάει τα όρια και της πιό αρρωστημένης φαντασίας.
Παράσιτα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, θα ξεκουμπιστείτε και θα ξεκουμπιστείτε με πάταγο!!!
Τα λαγούμια που "μεγαλώσατε", όπως όλα τα παράσιτα μεγαλώνουν, σας περιμένουν.
Μουνόπανα! (αν και τα μουνόπανα είναι χρήσιμα)

Τα μετρα ασφαλειας για το Πολυτεχνειο
Θα συμμετασχουν 5.000 αστυνομικοι. Τα αστυνομικα μετρα ασφαλειας περιλαμβανουν.
1)ισχυρη αστυνομικη παρουσια
2) πληροφοριακο δικτυο
3)πλαισιωση υποπτων ομαδων και παρεμβαση στην αρχη εκδηλωσης επεισοδιων
4)ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
5)στην περιοχη των Εξαρχειων και όχι μονο εχουν αναπτυχθει «μυστικες» ομαδες αστυνομικων ειδικων υπηρεσιων για τον εντοπσμο υποπτων κινησεων

 Aliki Papachela
13 Νοεμβρίου στις 6:18 μ.μ.
Αχνε!
Μπράβο στις υπουργούς Προ Πο που στα πλαίσια αντιμετώπισης των πιθανών "γεγονότων" στις 17 Νοέμβρη, έδωσαν εντολές στην αστυνομία να προστατεύει τις ....καταλήψεις για πρόσφυγες, ανάμεσα στα άλλα φαιδρά.
Ετσι βρε, δείξτε το αληθινό σας πρόσωπο, να ξέρουμε κι εμείς!
Οχι, μην αδειάζετε την παράνομη καταπάτηση City Plaza, προστατεύστε την! Γι αυτό πληρώνεστε άλλωστε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυελίνη, μια μικρου μηκους ταινία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (βίντεο)
https://www.enews24.gr/myelini-mia-tainia-gia-ti-sklirynsi-kata-plakas-vinteo/?fbclid=IwAR0OelkBs1U0_ISsbmnWWKafwkcGCwnGPIzGAoMi670BnC-8AHXINuxRge0
Μια ταινία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Η «μυελίνη» είναι μια έννοια γνωστή στους σχετιζόμενους με την ασθένεια της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.
Ο Μάριος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η οικογένειά του δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες έως ότου μια μυστηριώδης γυναίκα, η Mya, έρχεται στη ζωή τους να αλλάξει την πραγματικότητά τους!
Κάπως έτσι παρουσιάζει την ταινία του ο σκηνοθέτης Mιχάλης Τιγκιρίδης, σημειώνοντας ότι η Μυελίνη «ξεκινάει σιγά – σιγά το ταξίδι της για τα διεθνή και τα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο του Ματέο Σαλβίνι, υπουργού εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγού της Ιταλικής Λίγκας:
"Ξεκινάω με τις απειλές του Τούρκου ηγέτη Erdogan που αυτήν την στιγμή τον χρηματοδοτούμε με 10,5 δισεκατομμύρια. Εάν έχετε έστω και λίγο υπερηφάνεια ή αξιοπρέπεια σταματήστε την χρηματοδότηση αυτών των δισεκατομμυρίων ευρώ στο Τουρκικό καθεστώς.

Ή ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Ή ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ!!!

Ανανεώσατε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η μοναδική χώρα που είχε το κουράγιο να πάει και να βοηθήσει την Συρία πολεμώντας την Ισλαμική τρομοκρατία.
Αν θα έπρεπε να περιμένουμε από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις ή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πολεμήσει τον ISIS ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!"

Ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο του Ματέο Σαλβίνι, υπουργού εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγού της Ιταλικής Λίγκας

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, μιλώ σε όσους βρίσκονται έξω από αυτό το μέγαρο, από αυτήν την αίθουσα, όχι σε εκείνους που κυβερνούν αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΑΦΕΛΕΙΣ!!!
Ξεκινάω με τις απειλές του Τούρκου ηγέτη Erdogan που αυτήν την στιγμή τον χρηματοδοτούμε με 10,5 δισεκατομμύρια. Εάν έχετε έστω και λίγο υπερηφάνεια ή αξιοπρέπεια σταματήστε την χρηματοδότηση αυτών των δισεκατομμυρίων ευρώ στο Τουρκικό καθεστώς.
Δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτούμε ανθρώπους που έρχονται να μας δώσουν μαθήματα Δημοκρατίας στην Ευρώπη, που λένε ότι υπάρχουν ολόκληρες χώρες στα χέρια φασιστών και ρατσιστών. Αλλά το θεωρώ φυσιολογικό πίνοντας καφεδάκια ή ποτάκια (για τον Γιουνκέρ η σπόντα)
Μπορείτε να σταματήσετε αυτό το ποτάμι δημόσιου χρήματος από τους φόρους των Ιταλών και των Ευρωπαίων για την χρηματοδότηση του Τουρκικού καθεστώτος ναι ή όχι;;;;
Μπορείτε αν θέλετε να διακόψετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, οι οποίες δεν θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει καθόλου διότι η Τουρκία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΗ. Εκτός και αν κάποιος δεν συμφωνεί διότι κάνει δουλίτσες σε αυτά τα μέρη…
Για την μετανάστευση δεν έχετε καταφέρει τίποτε. Ρεκόρ σε νεκρούς, ρεκόρ σε λαθρομετανάστες.
Το ευρώ είναι ένα νόμισμα καταστροφικό που μέσα σε 15 χρόνια φτωχοποίησε 4.000.000 Ιταλούς με ρεκόρ ανεργίας και με ένα δημόσιο χρέος που αυξήθηκε σε 800 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κάποιος θα τρέξει να καταργήσει τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν τα Ιταλικά και Ευρωπαϊκά προϊόντα ευνοώντας τον Κινέζικο αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ή ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Ή ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ!!!
Ανανεώσατε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η μοναδική χώρα που είχε το κουράγιο να πάει και να βοηθήσει την Συρία πολεμώντας την Ισλαμική τρομοκρατία.
Αν θα έπρεπε να περιμένουμε από τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις ή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πολεμήσει τον ISIS ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΙΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!
Για ότι αφορά τον αγροτικό τομέα δεν είπατε λέξη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. Κατακλύζετε την αγορά, τα Ευρωπαϊκά τραπέζια και τα στομάχια των παιδιών μας με λάδι από την Τυνησία, πορτοκάλια από το Μαρόκο, ντομάτες που κανείς δεν ξέρει από πού, όσπρια που έρχονται από την Κίνα χωρίς κανέναν έλεγχο, ρύζι από την Καμπότζη, σκόνη γάλακτος από την Ουκρανία.
ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Η ΤΡΟΦΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ Η ΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!
Κλείνω, αυτή την στιγμή υπάρχουν χιλιάδες Ιταλοί εργάτες στην πλατεία της Ρώμης κατά της οδηγίας Bolkenstein, μία οδηγία που βοηθάει τις πολυεθνικές πατώντας πάνω στον ιδρώτα των εργατών μας, όπως η οδηγία για τις τράπεζες, όπως οι οδηγίες για την οικονομία και το εμπόριο.
ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ,
Θα πρέπει να ντρέπεστε που θέλετε να πάτε και στην Ρώμη την επόμενη εβδομάδα.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΜΠΥΣ, ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.
Κάτω τα χέρια σας από την Ευρώπη και αφήστε την στους Ευρωπαίους πολίτες.
ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ, ΠΡΟΕΔΡΕ JUNKER



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/11/18
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στο χείλος του γκρεμού… - Ανυπεράσπιστοι, βορά στα στίφη των Αλβανών εθνικιστών
Μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τα πράγματα στη Βόρεια Ήπειρο τείνουν να γίνουν πιο σκληρά και αδυσώπητα. Ειδικά για τους εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες, η συνεχή σιωπή του εθνικού τους κέντρου, συνδράμει αρνητικά στο όλο κλίμα.
Παρότι μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν θετικά σ’ αυτό το μακάβριο γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα μαρτύριά τους, η πλάστιγγα των δυσκολιών γέρνει για ακόμη μία φορά προς τους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ειδικά το παρών «δημοκρατικό» καθεστώς στη χώρα, φαίνεται πως εξελίσσεται σε μια μεταλλαγμένη «χοτζική δικτατορία», όπου το μέλλον ανήκει στους λίγους και στα ποικίλα όργανά τους.
Η εχθρότητα και το μένος κατά των γηγενών Ελλήνων, ξεκινά να εισρέει μαζικά στις κοινότητές τους εδώ και πολλά χρόνια, είτε με διάφορες λεκτικές προκλήσεις από μερίδα Αλβανών, είτε από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. τα οποία βομβαρδίζουν καθημερινά το ενημερωτικό κοινό, με άκρατο εθνικισμό, ή καλύτερα θα λέγαμε, με ανθελληνισμό.
Επίσης τα περιστατικά μεροληψίας έναντι των Ελλήνων, καλλιεργούνται έντονα από την τοπική αλβανική αστυνομία, τα δικαστήρια και από τις εκάστοτε ληστρικές συμμορίες, οι οποίες λεηλατούν τα σπίτια των ομογενών μας, ή απλώς προκαλούν φθορές για εκφοβισμό και εγκατάλειψη των πατρογονικών τους εστιών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες, μιας και δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από την αστυνομία, χρησιμοποιούν την τακτική της πολιτοφυλακής, για να σώσουν το βιος τους.
Έως πότε θα συνεχίζει αυτή η απάθεια από την επίσημη ελληνική πολιτεία;
Μήπως τελικά η ίδια η Ελλάδα θέλει να επιβεβαιώσει την καταλυτική συμμετοχή της, στην συστηματική – υπόγεια γενοκτονία των ίδιων της των παιδιών;
Προ τριετίας ομάδα Αλβανών νεαρών στην πόλη του Δελβίνου, καθώς άκουσε δύο νεαρές Βορειοηπειρώτισσες να μιλούν ελληνικά, άρχισε να τις καταδιώκει κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Όλα είναι πλέον φανερά και κανείς δε μπορεί να διαψεύσει πως τα περιστατικά εκφοβισμού, αν και μεμονωμένα, η συχνότητά τους τα κάνει να φαντάζουν μαζικά και καθόλα υποχθόνια.
Εν τούτοις καμία επίσημη ελληνική αρχή στον τόπο δεν έχει λάβει σοβαρά τα τόσα προβλήματα, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους απροστάτευτους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλά περιστατικά ομιλίας της Ελληνικής μόνον εντός του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πόλεις, όπου ο αριθμός των γηγενών Ελλήνων έχει συρρικνωθεί αισθητά. Σαν αποτέλεσμα οδηγούμαστε σταδιακά στην απώλεια της μητρικής ελληνικής ως επίσημη γλώσσα και εν καιρώ στην πλήρη εξαφάνισή της από τα μεγάλα (μέχρι πρότινος) βορειοηπειρωτικά αστικά κέντρα.
Εκτός αυτών, η εφαρμογή των δικαιωμάτων στην αυθαιρέτως περιορισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τους Έλληνες. Η προχειρότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει αυτές τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού, θυμίζει κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άτομα τρίτης ηλικίας μη γνωρίζοντας την αλβανική γλώσσα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πορευτούν στο δημόσιο βίο και μαθητές μη μπορώντας να μάθουν την ελληνική ορολογία των φυσικών επιστημών (και όχι μόνο) αποθαρρύνονται και φεύγουν από τα τοπικά μειονοτικά σχολεία προς την Ελλάδα. Έτσι και αυτό το μετερίζι της κοινωνίας, όπως είναι η παιδεία, συμβάλλει στον ξεριζωμό.
Η έντονη ενημέρωση του ελλαδικού χώρου με τα δεινά των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων, μπορεί να βοηθήσει αισθητά την κατάσταση. Μιας και μέχρι προηγουμένως, μόνον οι ιστορικά ενημερωμένοι είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν τη γεωγραφική και εθνική συνέχεια των περιοχών της Ηπείρου που βρίσκεται εντός των ορίων του νεοελληνικού κράτους.
Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για ενενήντα εννέα χωριά ενταγμένα στο παλιό σύστημα αναγνώρισης της «Μειονότητας», από το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, αλλά και για περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, η Χειμάρρα, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, η Νάρτα , το Ζβερνετς της Αυλώνας και τόσα άλλα μέρη, στα οποία διαβιεί μερίδα αυτοχθόνων Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια. Αν και ο πληθυσμός στην πλειονότητά του έχει μεταναστεύει κυρίως στην Ελλάδα, (λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών) δεν έχει ακόμη ξεριζωθεί και σποραδικά επιστρέφει στις πατρογονικές του εστίες.
Θα πρέπει όλοι μας να ενεργήσουμε άμεσα και με κάθε νόμιμο μέσο, ούτως ώστε να στηρίξουμε τους αδερφούς μας, οι οποίοι παλεύουν κυριολεκτικά για το αύριο στο ίδιο τους τον τόπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαλεί ο Ράμα με αφορμή την κηδεία του Κ. Κατσίφα
Αναπάντητα ερωτηματικά και αμήχανες σιωπές τροφοδοτούν τον εθνικισμό
11 Νοέμβριος, 2018
Κυνισμός ή αμηχανία; Μετά από μέρες σιωπής, και αφού είχαν φροντίσει οι Ν. Φίλης και Θ. Πάγκαλος να δικαιολογήσουν τη στάση της αλβανικής αστυνομίας απέναντι σε ένα «ψυχοπαθή οπλοφόρο», τόλμησε να αρθρώσει δύο λόγια και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: «Σήμερα είναι μέρα πένθους για οικογένεια και ομογένεια, δεν θέλω να μπω σε κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο. Κατανοώ το πένθος της οικογένειας, την χαροκαμένη μάνα. Δικαιολογημένη η πικρία και ο θυμός. Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση.»
Σε ποια άραγε αντιπαράθεση δεν μπαίνει ο πρωθυπουργός; Στις εθνικιστικές κορώνες των Ράμα και Μπερίσα που κάνουν λόγο για «προβοκάτορες κηδειών» που «σπίλωσαν τη μνήμη ενός νεκρού», εκείνου ακριβώς που το αλβανικό κράτος φρόντισε να δολοφονήσει αποκρύβοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν αυτή την υπόθεση;
Στην αποδοχή από την ελληνική αστυνομία της εκδοχής των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που οργάνωσαν την εξόντωση του; Στην απεμπόληση του δικαιώματος, που απορρέει από τις διεθνείς συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες, που επιτρέπει να πραγματοποιηθεί έρευνα των συνθηκών του θανάτου και από την ελληνική πλευρά;
Στην αποσιώπηση της παράνομης παρακράτησης του σώματος του νεκρού για δέκα μέρες και της αλλοίωσης των στοιχείων της δολοφονίας του;
Στην σημαντική αύξηση της καταπίεσης της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία που εκφράζεται με συλλήψεις, βία αλλά και βίαιες απαλλοτριώσεις ελληνικών περιουσιών, δήθεν για αναπτυξιακά έργα;
Ο Έντι Ράμα, ενθαρρυμένος από τον αμερικάνικο παράγοντα, εντάσσει την πολιτική της Μεγάλης Αλβανίας στο σχέδιο ανακατανομής ισχύος στην Βαλκανική και αποκτά ασυλία στην άσκηση βίας στο εσωτερικό της χώρας του αλλά και σε βάρος γειτονικών κρατών.
Απέναντι σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος σιωπά, επιχειρεί τον κατευνασμό, ποντάρει στην εκτόνωση και τη λήθη κάθε ακραίου περιστατικού, νοιάζεται μόνο να ικανοποιηθεί ο υπερατλαντικός στρατηγικός εταίρος. Ανοίγει έτσι διάπλατα τις πύλες στο εθνικιστικό δηλητήριο και το διχασμό των δύο λαών, με δύο τρόπους. Από την μία πλευρά, αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις των ηγεσιών άλλοτε της Αλβανίας, άλλοτε της ΠΓΔΜ άλλοτε της, κατά πολύ ισχυρότερης και πιο επικίνδυνης, Τουρκίας και σιωπά απέναντι σε παράνομες διεκδικήσεις. Από την άλλη «νομιμοποιεί» στη συνείδηση απλών πολιτών το ρατσιστικό δηλητήριο και τον ακροδεξιό λόγο φασιστικών οργανώσεων. Χαρίζει στην Ακροδεξιά το προνόμιο να μιλά για σοβαρά θέματα της εξωτερικής πολιτικής και να εγκλωβίζει στη ρητορική της μια σημαντική μερίδα των πολιτών που δίκαια ανησυχεί για τις εξελίξεις.
Στην χώρα έχει επιβληθεί ένας παραλογισμός. Θεωρείται σημαντική κάθε δίωξη που αφορά το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, την ταυτότητα κάθε ανθρώπου αρκεί αυτός να μην αναφέρεται στη Ελλάδα ή τα δικαιώματα του ελληνισμού. Κεντροαριστερή και αριστερή διανόηση «βλέπουν» εκεί εθνικισμό. Είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν το «δίκαιο» του πιο αυταρχικού καθεστώτος έναντι του κάθε πολίτη που αναφέρεται στην «πατρίδα», ανεξάρτητα από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την αντίληψη.
Κατά τον ίδιο τρόπο που η καταδίκη του απαράδεκτου βίαιου λιντσαρίσματος του Ζακ μετατρέπεται υποκριτικά σε υπόδειγμα της ανάγκης υπέρβασης «των καθυστερήσεων της κοινωνίας», η εν ψυχρώ δολοφονία ενός «ψυχάκια από την Νότια Αλβανία» γίνεται υπόδειγμα προς αποφυγή και καταδίκη του ελληνικού εθνικισμού.
Ο παραλογισμός αυτός έχει τη βάση του στην συνάντηση ενός νέου γραικυλισμού και των πιο ραγιάδικων χαρακτηριστικών του πολιτικού κόσμου με τα κοσμοπολίτικα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης. Και αυτά τα χαρακτηριστικά όλο και πιο πολύ υπερβαίνουν τα όρια του επίσημου πολιτικού κόσμου και απλώνονται στο κόσμο της κεντροαριστερής και αριστερής διανόησης.

https://www.e-dromos.gr/prokalei-o-rama-me-aformi-tin-kideia-tou-k-katsifa/?fbclid=IwAR0wF9fTwfCXHbIs1L2rXfBdNwU-9y56jXuWnKw34VFPht0JLPiKM1UfDn4




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ μετά τους βομβαρδισμούς των τελευταίων ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, με νεκρούς και καταστροφές και ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια και υποδομές, εξαπέλυσε άνανδρη επίθεση σε παλαιστίνιους ψαράδες, οι οποίοι βρίσκονταν εντός των παλαιστινιακών χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 20 χρονος Nawwaf Ahmad al-Attar.
Ο Δρ Ashraf al-Qedra, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε ότι το ισραηλινό ναυτικό πυροβολούσε επίμονα με αληθινα πυρά τα αλιευτικά σκάφη, δολοφονώντας τον Νάουαλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κασιμάτης: Μια χώρα υπό κατοχή δεν μπορεί να τροποποιήσει το Σύνταγμα
13 Νοέμβριος, 2018
Μιας και η κυβέρνηση έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Δρόμος συζήτησε με τον ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη. Η ματιά του, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, βεβαίως δεν περιορίζεται στενά στο επιστημονικό του πεδίο, το οποίο κατέχει όσο ελάχιστοι. Ο κ. Κασιμάτης υπεισέρχεται κυρίως στις πολιτικές αφετηρίες και προεκτάσεις των κυβερνητικών επιδιώξεων, καθώς και στη συσχέτισή τους με τη φύση του ειδικού πολιτικο-οικονομικού καθεστώτος, αλλά και με τον διεθνή παράγοντα.
Κύριε Κασιμάτη, πείτε μας καταρχάς, γιατί πιστεύετε ότι ο Αλ. Τσίπρας θέτει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης;
Αρχικά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι έχει διαπιστωθεί διεθνώς, πολιτικά και από την επιστήμη σε διεθνές επίπεδο –την πολιτική επιστήμη, τη νομική επιστήμη και από άλλους επιστημονικούς κλάδους–, ότι σήμερα υπάρχει μία παγκόσμια τάση κατάργησης ή παράκαμψης των αρχών νομιμότητας, που εγγυώνται την εθνική κυριαρχία των κρατών, τα δικαιώματα του ανθρώπου και κυρίως τα κοινωνικά δικαιώματα –όλα αυτά μαζί. Αυτή η τάση εκδηλώνεται και με την προσπάθεια να αλλάξει το νομικό σύστημα. Να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν δηλαδή οι κανόνες εκείνοι οι οποίοι αποτελούν εγγύηση και προστασία του ανθρώπου και του πολίτη. Φυσικά και της δημοκρατίας.
Αυτή η προσπάθεια έχει εκδηλωθεί σε πολλά μέρη του κόσμου και σε πολλές θεσμικές μεταβολές των Συνταγμάτων. Οι δυνάμεις που κινούν αυτήν την προσπάθεια είναι οι δυνάμεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως και οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού της σύγχρονης γεωπολιτικής, αυτοί δηλαδή που επιδιώκουν να εξασθενίσουν τα μικρότερα κράτη και να επεκτείνουν την επιρροή τους σ’ ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Π.χ. στον Καναδά υπήρξε μία τροποποίηση στο Σύνταγμα, σε μία αναθεώρηση, όπου ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να αποφασίσει και κάτι εναντίον του Συντάγματος.
η συνεχεια στο
https://www.e-dromos.gr/giorgos-kasimatis-mia-chora-ypo-katochi-den-mporei-na-tropopoiisei-to-syntagma/?fbclid=IwAR013r-rtHV8MfLF-JRSu77XYnIS5L3GCLbnvpWyVCJnpNkPQ3KPVxzeTgU



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελπιδοφορο μηνυμα των σημερινων ΕΑΑΚ για το Πολυτεχνειο του 2018 που ερχεται σε αντιθεση με την εθνομηδενιστικη νεοτροτσικιστικη προδοτικη ΑΝΤΑΡCIA
ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) - ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε την κορυφαία δράση του αντιδικτατορικού κινήματος και σε συνδυασμό με άλλες διεργασίες και κρίσιμα γεγονότα, στα οποία κυριαρχεί η Κυπριακή τραγωδία σαν τελική πράξη της χουντικής περιόδου, οδήγησε στην πτώση της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας που είχαν επιβάλει στην χώρα μας οι αμερικάνοι - ΝΑΤΟικοί και - σε πρώτο πλάνο - οι ντόπιοι συνεργάτες τους στο στρατό, στα σώματα ασφαλείας, στις "αντικομουνιστικές επιτροπές" των αντισυγκεντρώσεων και των "αγανακτισμένων πολιτών", στο παρακράτος, στις ομάδες και οργανώσεις των γερμανοντημένων της κατοχής και των "νικητών" του εμφυλίου.
Το σύνθημα της εξέγερσης για "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία" σηματοδότησε την μεταχουντική - "μεταπολιτευτική" περίοδο, πυροδότησε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη χώρα, επηρέασε τις επόμενες γενιές και συνέβαλε μαζικά στην διαμόρφωση πολιτικών συνειδήσεων. Το πολυτεχνείο πήρε τη θέση του, σαν ορόσημο των λαϊκών αγώνων, μετά το έπος της ΕΑΜικής αντίστασης και συνδιαμόρφωσε μαζί της, το σύγχρονο αντιφασιστικό - αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα αντίστασης του ελληνικού λαού. Η αφομοίωση ορισμένων φυσικών προσώπων του αντιδικτατορικού αγώνα στις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις η και σε αντιλαϊκούς προσανατολισμούς, κόντρα στο πολιτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου, ούτε πρωτόγνωρη ιστορικά είναι, ούτε μπορεί να αναιρέσει το αυθεντικό νόημα και τη σημασία της φοιτητικής - λαϊκής εξέγερσης. Η οργανωμένη απόπειρα απαξίωσης του Πολυτεχνείου από φασιστικούς και άλλους συστημικούς κύκλους που γίνεται για προφανείς λόγους, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα εναπομείναντα, υπαρκτά και ενεργά χουντοφασιστικά σταγονίδια και οι επίγονοι τους των χρυσαυγίτικων κλπ φασιστικών ναζιστικών συμμοριών, έχουν απέναντι τους τη νεολαία και τον ελληνικό λαό, μας καλούν όμως σε σταθερή λαϊκή δημοκρατική αντιφασιστική επαγρύπνηση.
Το πολιτικό πνεύμα και νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 προβάλλει ξεκάθαρα μέσα από τις επίσημες διακηρύξεις του, το πρόγραμμα του, τα ιστορικά ντοκουμέντα και αυτό το πολιτικό πνεύμα δεν μπόρεσε ποτέ, ούτε τώρα μπορεί να σχετικοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην "βολική" συγκυριακή χρήση, κανενός.. Το σύγχρονο πλαίσιο ευρωατλαντικής υποταγής της χώρας, μια Ελλάδα προτεκτοράτο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μια Ελλάδα που στενάζει και υποφέρει και εξαθλιώνεται και ξεπουλιέται μέσα στο νεοαυταρχικό καθεστώς της ευρωζώνης, μια τέτοια Ελλάδα δεν χωρά στο πνεύμα και τις ιστορικές διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου. Μια Ελλάδα που νεοφασιστικές συμμορίες δολοφονούν και απειλούν, που διάφοροι πολιτικοί και άλλοι κύκλοι αναπαράγουν μια ρατσιστική εθνικιστική και σκοταδιστική ρητορική, δεν χωρά στο πνεύμα του Πολυτεχνείου. Μια Ελλάδα της λαϊκής εργατικής εξαθλίωσης, της ανεργίας, της φτώχειας και στέρησης για τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, δεν χωρά στο πνεύμα του Πολυτεχνείου. Γιατί η εξέγερση του Νοέμβρη δήλωσε "ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία" και αυτό το μήνυμα ήταν και είναι ξεκάθαρο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις μεγαλες φωτιες στην Καλιφορνια
Αυτή την στιγμή στις Αμερικανικές φυλακές βρίσκονται περισσότεροι φυλακισμένοι από όσους βρίσκονταν στα γκούλαγκ στη ΕΣΣΔ στο απόγειο της χρήσης τους.
Αν αυτό δεν σας λέει κάτι είναι περιττή κάθε άλλη κουβέντα.
Το 30% των πυροσβεστών στην Καλιφόρνια είναι ποινικοί κρατούμενοι. Η μεγαλύτερη χώρα του "ελεύθερου κόσμου" όχι μόνο φυλακίζει τους περισσότερους πολίτες στον πλανήτη, αλλά τους χρησιμοποιεί και για φτηνό εργατικό δυναμικό. Αυτές οι γυναίκες κι αυτοί οι άντρες σβήνουν φωτιές για λιγότερο από 2 δολάρια την ώρα. Έχουν εκπαιδευτεί, έχουν σώσει δάση, ανθρώπινες ζωές, έχουν ρισκάρει κι έχουν χάσει σε κάποιες περιπτώσεις τις δικές τους. Όταν βγουν όμως από τη φυλακή δεν θα μπορούν να δουλέψουν ως πυροσβέστες λόγω ποινικού μητρώου.
Πείτε μου κάτι για Δημοκρατία κ Δικαιοσύνη
Σχολιο.- Το σύστημα των ΗΠΑ είναι το "αν αμαρτήσεις τρις, σε χώνω ισόβια". Με λίγα λόγια, αν δε έχεις γαμάτο ιδιώτη Δικηγόρο (δηλ. λεφτά) και καταδικαστείς για τρία ποινικά (που μπορεί να είναι λευκά εγκλήματα κι όχι οι φόνοι που ονειρεύεσαι), σε χώνουν μέσα και πετάνε το κλειδί. Και, κατά ένα περίεργο τρόπο, η πλειοψηφία των κρατουμένων είναι μαύροι σε ιδιωτικές φυλακές που τους βάζουν να κάνουν δουλειές, χωρίς να πληρώνονται αυτό που απαιτεί ο νόμος.
Και κάτι ακόμα. ΔΕΝ μπλέκουμε το ένα έγκλημα με το άλλο. Άλλο είναι να σε χώσω μέσα για φόνο και ΑΛΛΟ το να σε κλέβω με δικαιολογία ότι έχεις καταδικαστεί για φόνο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντοπούλου: Κανίς του Τραμπ ο Τσίπρας . Ο Πολάκης αγράμματο υποκείμενο
Ο Πολάκης έγινε αναπληρωτής υπουργός επειδή υπερασπίστηκε τον Tσίπρα είπε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ
 13/11/2018 - 11:36
Ο Πολάκης είναι το κανίς του Τσίπρα και ο Τσίπρας είναι το κανίς του Τραμπ δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αποκάλεσε τον κ Πολάκη «αγράμματο υποκείμενο» που παραμένει στην κυβέρνηση παρά τις δηλώσεις του για τους νεκρούς στο Μάτι και τα όσα είπε περί ανάγκης παρέμβασης της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.
Έγινε αναπληρωτής υπουργός επειδή υπερασπίστηκε τον Tσίπρα είπε επίσης η κα Κωνσταντοπούλου. «Όταν ο Τσίπρας το 2015 έφερε την προδοσία, ο Πολάκης απαίτησε να μιλήσει στην συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός σειράς και υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας για την κάλυψη της προδοσίας τον διόρισε υπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Νοεμβρη
Δεν είναι χούντα, είναι ΧΟΥΝΤΑΡΑ
Δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας ανακοίνωσε η Γεροβασιλη
Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που έχουν και χαμηλότερο μισθό από τους αστυνομικούς γιατί να πληρώνουν δηλαδή;
Ένας εργαζόμενος των 500 ευρώ το μήνα θέλει 2,8 ευρώ την ημέρα να πάει και να γυρίσει από την δουλειά του.
Οι αστυνομικοί που ο κατώτερος μισθός είναι κοντά στα 1,000 ευρώ το μήνα θα πηγαινοέρχεται τσάμπα στη δουλειά τούς
Αν δεν κάνω λάθος την εποχή της χούντας υπήρχε πάλι αυτός ο νόμος, και φυσικά με κυβέρνηση συριζανελ επανέρχεται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια, δύο, πολλές Λευκίμμες,
Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού
Διαδήλωση Τετάρτη 21 Νοέμβρη, 5μμ, Μοναστηράκι προς το Υπουργείο Εσωτερικών
Για περισσότερο από πέντε μήνες συνεχίζεται η στρατιωτικού τύπου κατοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, από δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, που τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους κατοίκους να αποδεχθούν μια παράνομη, κακοσχεδιασμένη και κακοφτιαγμένη χωματερή.
Το υποβαθμισμένο και εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία νότιο τμήμα της Κέρκυρας, με την πάγια έλλειψη βασικών κοινωνικών υποδομών (πόσιμο νερό, αποχετευτικό δίκτυο, υγεία, παιδεία, άθληση) απειλείται με οριστική ισοπέδωση.
Η λειτουργία της παράνομης χωματερής Λευκίμμης αντιμετωπίζεται από Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η «μόνη λύση» για το εκρηκτικό πρόβλημα σκουπιδιών που βασανίζει εδώ και μήνες όλη την Κέρκυρα, και με τον ίδιο τρόπο η αστυνομική κατοχή της Λευκίμμης παρουσιάζεται ως η «μόνη λύση» απέναντι σε κατοίκους που «δεν θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους».
Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε ψέματα για να σκεπάσουν τις δικές τους ευθύνες.
Η Λευκίμμη δεν θέλει να στέλνει τα σκουπίδια της αλλού. Θέλει να τα διαχειρίζεται με το βέλτιστο περιβαλλοντικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και οικονομικό τρόπο. Θέλει δημόσια και δωρεάν ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη και λειτουργία της Πολιτείας, μιας πολιτείας που εισπράττει φόρους και δημοτικά τέλη, αλλά δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους.
Εμείς, οι Λευκιμμιώτες και Κερκυραίοι της Αθήνας, αλληλέγγυα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες δεν μένουμε θεατές απέναντι στο μαχητικό και επίμονο αγώνα της Λευκίμμης. Βγαίνουμε στο δρόμο και διαδηλώνουμε για τη Λευκίμμη και για όλες τις Λευκίμμες της Ελλάδας και του κόσμου που καταδυναστεύονται από τις πολιτικές του κέρδους και της καταστροφής του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.
Διαδηλώνουμε για τη Φυλή, το Γραμματικό, τις Σκουριές, το Μάτι, τη Μάνδρα, για κάθε περιοχή και κάθε κάτοικο που πληρώνει με τη ζωή του τις πολιτικές επιλογές του συστήματος. Διαδηλώνουμε για κάθε τόπο που αλυσοδένεται με στόχο να μετατραπεί σε χωματερή του κέρδους και του φασισμού.
Ζητάμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, και να σταματήσουν οι κάθε είδους διώξεις εναντίον των αγωνιζόμενων Λευκιμμιωτών, να φύγουν όλοι οι ιδιώτες από τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών της καθαριότητας, των απορριμμάτων, της ύδρευσης, ζητάμε να προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, να σταματήσει η υποβάθμιση και η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ζητάμε από κάθε πολίτη να σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια μας για μια περιβαλλοντικά ολοκληρωμένη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τη Λευκίμμη και για κάθε Λευκίμμη, για να μείνουν οι κοινωνίες μας αξιοπρεπείς και όρθιες, για να μην αφήσουμε να μετατραπούν σε χωματερές εξαθλιωμένων και άρρωστων ανθρώπων .
Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

https://lefkimmi.wordpress.com/2018/11/13/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-21/?fbclid=IwAR2XuoHdlD2wV3O1NCShVppUKtsKCFhVbcKN0EyNAESqLghPTLHyoT73FsA



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Νοεμβριου
δύο ισραηλινοί πράκτορες διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας, εκτέλεσαν δύο διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και για να διευκολυνθεί η υποχώρησή τους προς το Ισραήλ ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα το θάνατο μέχρι στιγμής 7 Παλαιστινίων, ο ένας πράκτορας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, αν μετά από όλα αυτά φύγουν μερικές ρουκέτες προς το Ασντότ και το Άσκελον που στη χειρότερη περίπτωση θα πέσουν σε κανα χωράφι και θα σκοτώσουν κανα ερπετό εγώ να ξέρετε δεν θα καταδικάσω τις ρουκέτες και δεν 'πα να ουρλιάζουν όσοι εξισώνουν θύμα και θύτη, όσοι κάθε φορά που γίνεται σφαγή στη Γάζα μας τα κάνουν τσουρέκια με τη Χαμάς και με το πόσο συντηρητική και θρησκόληπτη και ακραία είναι λες και το ισραηλινό κράτος είναι παγκόσμιος φάρος....δημοκρατίας και δικαιοσύνης και σεβασμού των δικαιωμάτων και μόνο η Χαμάς αποτελεί πρόβλημα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
Καταγγελία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς το δελτίο του ΣΚΑΙ

Οι εμμονές του ΣΚΑΙ με τη Βενεζουέλα
[...] παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα.

Την Παρασκευή 2/11 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικό με την φτώχεια στην Βενεζουέλα. Κατά την πάγια τακτική των ελληνικών ΜΜΕ που απλώς αναμασούν άκριτα ότι τους πετάνε τα αμερικανικά δίκτυα, ο ΣΚΑΙ απλώς αναπαρήγαγε μέρος του ρεπορτάζ του Vladimir Hernandez για το BBC με τίτλο "Venezuela: Mothers giving away babies".
Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο βωμό της προπαγάνδας και της προάσπισης πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων από μεριάς του καναλιού. Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή στον πόλεμο προπαγάνδας κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, γεγονός που φάνηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο στην ωμή δικαιολόγηση της πραξικοπηματικής απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούδο.
Το παραπάνω έχει αφενός να κάνει με τα εντός των συνόρων συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, στην βάση της τρομολαγνείας "θα γίνουμε Βενεζουέλα", όσο και με την διεθνή στρατηγική επιλογή ταύτισης της με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Στην περίπτωση δε του ΣΚΑΙ παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή του της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα. Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επιλεκτική "ευαισθησία" αυτών των μέσων ενημέρωσης για τα παιδιά που πεινάνε στην Βενεζουέλα που ειρωνικά αποκαλούν "σοσιαλιστικό παράδεισο, όταν στον καπιταλιστικό "παράδεισο" της ίδιας τους της χώρας έχουν επιδείξει κυνισμό και αδιαφορία.
Από μεριάς μας ενημερώνουμε τον "ευαίσθητο" ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα "ευαίσθητα" ΜΜΕ που αναπαράγουν την πολεμική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας, πως μεγάλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα είναι ο ιδιωτικός τομέας που προκαλεί τεχνητές ελλείψεις και αυξήσεις τιμών ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ακόμα μια ισχυρή παράμετρος οικονομικής ασφυξίας, για την οποία δεν γίνεται λόγος από τα "ευαίσθητα" ΜΜΕ. Πριν την νίκη της μπολιβαριανής διαδικασίας, το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι. Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.Το παραπάνω γεγονός διαφεύγει όμως μονίμως της προσοχής των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ.
Εδώ και καιρό στην Βενεζουέλα λαμβάνουν χώρα πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες ανατροπής της μπολιβαριανής κυριαρχίας, οι οποίες πέρα από τις τεχνητές ελλείψεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού με το πρόσχημα της "επισιτιστικής κρίσης" και την δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, έχει ως βασική του συνιστώσα τον επικοινωνιακό πόλεμο. Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ(των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων) αποτελεί μέρος του διαρκούς πραξικοπήματος, το οποίο και ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί. Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας και να μην πιστεύει τους πραξικοπηματίες και τα φερέφωνά του.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/11/blog-post_14.html?spref=fb&fbclid=IwAR0_As3rpHa6ATNipPEfShe9T4hKtMopUv86Y6o1mYGcnQ6GZPO2S1xkozo



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν χθες: Στις 14 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η έξοδος του Λευκού Στρατού και των προσφύγων εμιγκρεδων
Στις 14 Νοεμβρίου του 1920 ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Έξοδος: χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί του Λευκού Στρατού εγκατέλειπαν τη Ρωσία – άλλοι για πάντα, άλλοι – για μεγάλο χρονικό διάστημα – μετά την ήττα των «λευκών» στον πόλεμο εναντιον του σοσιαλισμου. Μαζί τους εγκατέλειπαν την πατρίδα και οι αριστοκρατες εμιγκρεδες, που πίστευαν, ότι δε θα μπορέσουν να συνυπάρξουν με τη νέα εξουσία.
Από την Κριμαία έφυγαν εκείνη την ημέρα 145.000 άτομα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΤΑΝ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 73 Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ.ΟΣΟΙ ΚΑΠΙΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΔΗΘΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΝΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73 ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η (ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ)ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ναζιστής απόγονος γερμανοτσολιάδων Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγή επιμένει πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο - Επεισόδιο στη Βουλή - Τους κρατάνε στη Βουλή, αντί να τους στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα!
 Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 17:42
Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Ο βουλευτής επέμεινε πως δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο τονίζοντας: «Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος».Τα λεγόμενα του Γ. Λαγού προκάλεσαν την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιώργου Λαμπρούλη του ΚΚΕ που τόνισε «ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε».
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου να του κατονομάσουν δύο ανθρώπους που να πέθαναν στο Πολυτεχνείο. «Δεν υπήρξε ούτε ένας. Κι ευτυχώς που υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αύριο δεν θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο» υποστήριξε ο βουλευτής.
Αντιδρώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς υποστήριξε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να πάρει θέση και πώς δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απόψεις στη Βουλή.
Τον λόγο έλαβε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι νόμοι για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, γιατί αυτά που ακούστηκαν στον ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και αισχρά.
Η πτέρυγα της Χρυσής Αυγής επέμεινε, με αποτέλεσμα την παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη (ΚΚΕ).

Όσα αναφέρθηκαν στη Βουλή:
ΛΑΓΟΣ: Όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο δεν ακούσαμε.
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε φασίστες.
ΛΑΓΟΣ: Όνομα δεν ακούσαμε
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Αυτό είναι ιστορικά καταγεγραμμένο. Δεν μπορείτε να παραχαράσσετε την ιστορία
ΛΑΓΟΣ: Θέλω να πω…
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας; Μας τα είπε χθες ο αρχηγός σας. Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πειραιάς: Φυλακίστηκε ηλικιωμένη διότι... τάιζε αδέσποτες γάτες!
 Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 17:15
Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Μια 80χρονη κατέληξε στη φυλακή διότι... τάιζε αδέσποτες γάτες! Ευτυχώς, σήμερα, και μετά από 9 μέρες εγκλεισμού της, αποφυλακίστηκε... Κι αν, στην εποχή της μη φυλάκισης ούτε για μια ημέρα σεσημασμένων κακοποιών που επαναλαμβάνουν τα ίδια αδικήματα, σας κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός, διαβάστε την αιτία της φυλάκισης:
Η 80χρονη καταδικάστηκε για το «αμάρτημα» της με πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να το πληρώσει, κι έτσι ακολουθήθηκε η... τυπική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «αδίκημα», που αποτελεί «υγειονομική παράβαση» έπειτα από σχετική καταγγελία των γειτόνων της, τελέστηκε το... 2007, σε μια γειτονιά του Πειραιά. Τότε η ηλικιωμένη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με αναστολή, αλλά η απόφαση ενεργοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, όταν η ίδια παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα για δικό της λόγο.
Αποφυλακίστηκε, δε, έπειτα από 9 μέρες, λόγω των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου!

Διαβάστε την υπόθεση στη σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:

«Προς:
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Κ. Μ. Καλογήρου
ΘΕΜΑ: Έκκληση αποφυλάκισης ηλικιωμένης που καταδικάστηκε επειδή τάιζε αδέσποτες γάτες
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το συμβάν φυλάκισης ηλικιωμένης γυναίκας, συγκεκριμένα 80χρονης γερόντισσας, που ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των αδυνάτων από πολλές απόψεις πολιτών, καθώς είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 1.000,00 ευρώ μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η πράξη της φυλάκισης έγινε για λόγους τήρησης της τυπικής δικαιοδοτικής διαδικασίας πλην όμως αυτή προσκρούει καταφανώς στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας και όχι μόνο, διερωτόμαστε αν έχει παντελώς ξεχαστεί ο λόγος ύπαρξης των νόμων, αν έχει παντελώς ξεχαστεί η ετυμολογία της λέξης «δικαιοσύνη», η δικαιοσύνη ως ιδέα, η δικαιοσύνη ως δημόσια Αρχή και σκοπός που δρα κυρίως διορθωτικά, η δικαιοσύνη ως ιδανικό που συνυπολογίζει τους κινδύνους και ωφέλειες σε μια κοινωνία, η δικαιοσύνη με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο απονομής της
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εγκληματίες κατά των ζώων που εμφανώς παρανομούν αλλά διαφεύγουν της δικαιοσύνης, συλλαμβάνεται μία ηλικιωμένη που προφανώς ορμώμενη από την ευαισθησία της ταΐζει αδέσποτες γάτες, χωρίς να είναι σε θέση να μπορεί επακριβώς να ερμηνεύσει και να τηρήσει το νόμο.
Ένα εύκολο θύμα προς χαρακτηρισμό παρανόμου κι επίσης εύκολο θύμα εφαρμογής του νόμου κατά γράμμα. Δεν θα έπρεπε η δικαιοσύνη της σύγχρονης Ελλάδας να θυμίζει εμμονικές τακτικές «Ιαβέρη».
Αναρωτιόμαστε επίσης πόσο σύννομη μπορεί να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την γυναίκα αυτή , όταν η νομοθεσία μας επιτρέπει την σίτιση αδέσποτων ζώων και η ηθική μας το επιβάλλει .
Παρακαλούμε θερμά, ευελπιστώντας στην απόλυτη κατανόησή του γεγονότος, για τις ενέργειές σας για την άμεση αποφυλάκιση και αποκατάσταση της ηλικιωμένης, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή της «νομικής δικαιοσύνης», είναι εμφανώς άδικη και προσβάλλει την ηθική και την κοινωνία μας.
Με τιμή
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ινδία: Μαϊμού άρπαξε βρέφος την ώρα του θηλασμού και το τραυμάτισε θανάσιμα
 Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 11:49
Μαϊμού στη βόρεια Ινδία εισέβαλε σε σπίτι και άρπαξε ένα βρέφος μόλις 12 ημερών, το οποίο θήλαζε εκείνη την ώρα, προκαλώντας τον θάνατό του, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Άκρα. Η μαϊμού άρπαξε το βρέφος και το άφησε στη στέγη του γειτονικού σπιτιού με σοβαρές κακώσεις, όταν οι γείτονες άρχισαν να την κυνηγούν.
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι πλέον πολύ συχνές.
Οι μαιμουδες θεωρουνται ιερα ζωα συμφωνα με την καθυστερημενη ινδουιστικη θρησκεια, γιαυτο οι κατοικοι απαγορευεται να τις εξοντωσουν. Οι ιερεις τις ταιζουν. Αυτό εχει σαν αποτελεσμα να πολλαπλασιαστουν και να γινουν ιδιαιτερα επιθετικες.
Ο Ατζάι Καουσάλ, ο επικεφαλής του γειτονικού αστυνομικού τμήματος, δήλωσε στο Reuters ότι το βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά. «Η μαϊμού χτύπησε το κεφάλι του και το παράτησε όταν την κυνήγησαν οι κάτοικοι με ξύλα και άρχισαν να της πετούν πέτρες» ανέφερε.
Αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά από επιθέσεις μαϊμούδων στην Άκρα, πόλη όπου βρίσκεται το διάσημο Ταζ Μαχάλ. Πριν από δύο μήνες, ένα νήπιο δέχτηκε επίθεση από πιθήκους και αναρρώνει στο νοσοκομείο. «Οι μαϊμούδες βρίσκονται παντού στην Άγρα» δήλωσε στο Reuters ένας ακτιβιστής στην περιοχή, ο Σχραβάν Κουμάρ Σιχ.
«Έρχονται σε αναζήτηση τροφής, αλλά αρπάζουν και επιτίθενται» πρόσθεσε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι μαϊμούδες έχουν γίνει περισσότερο επιθετικές ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού τους από τους βιοτόπους τους, οι οποίοι έχουν καταστραφεί εξαιτίας της επέκτασης της πόλης.
Κάποιες τοπικές ενώσεις κάνουν έκκληση για στείρωση των ζώων αυτών και για εξαίρεσή τους από την νομοθεσία περί προστασίας της άγριας ζωής, πρόσθεσε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Με ναζιστικό εμβατήριο «τίμησαν» την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων» μέλη της Νεολαίας του CDU
 Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, 03:38
Τραγουδώντας εμβατήριο της ναζιστικής περιόδου επέλεξε ομάδα μελών της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) να «τιμήσει» την 80ή επέτειο από τη «Νύχτα των Κρυστάλλων», την 9η Νοεμβρίου.
Λίγες ώρες μετά την ομιλία της Καγκελαρίου Μέρκελ για την επέτειο μιας από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις αντισημιτικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων εναντίον Εβραίων και των περιουσιών τους, η παρέα των νεαρών από το Λίμπουργκ τραγουδούσε το εμβατήριο «Westerwaldlied» σε μπαρ του Βερολίνου, όπου τους βιντεοσκόπησε η εβραϊκής καταγωγής καλλιτέχνις Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ, η οποία παραχώρησε το βίντεο στην εφημερίδα Tagesspiegel.
Μετά την μετάδοση - χθες - του βίντεο, η τοπική οργάνωση νεολαίας του CDU του Λίμπουργκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απολογείται για «τυχόν ενόχληση που προκάλεσαν στους θαμώνες του μπαρ», απορρίπτει ωστόσο την κατηγορία περί «ναζιστικού εμβατηρίου», υποστηρίζοντας ότι το «Westerwaldlied» δεν είναι παρά ένα παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών. Κάνει λόγο για «ψηφιακό κυνήγι μαγισσών» εναντίον των μελών της. «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι σε μια πόλη όπου είναι ανεκτό να καπνίζει κανείς μαριχουάνα δεν είναι δυνατό να τραγουδήσει κανείς ένα γερμανικό τραγούδι των κυνηγών και των χωρικών, του οποίου οι στίχοι δεν συνοδεύονται από κάποια πολιτική δήλωση». Παραδέχεται ωστόσο ότι η συγκυρία της επετείου ήταν «ατυχής».
Το εν λόγω τραγούδι, το οποίο τραγουδούσαν οι γερμανικές δυνάμεις κατά την εισβολή τους στην Ολλανδία, στην Γαλλία και στο Λουξεμβούργο, αφαιρέθηκε από το επίσημο βιβλίο εμβατηρίων μόλις το 2017.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διώχνει τους Κουβανούς γιατρούς από τη Βραζιλία ο ακροδεξιός Μπολσονάρου

Το μπαλάκι στην κουβανική πλευρά επιχειρεί να ρίξει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που έθεσε απαράδεκτους όρους, όπως την υποβολή των γιατρών σε νέες εξετάσεις, για τη συνέχιση του προγράμματος “Περισσότεροι γιατροί” στη χώρα.
Την απόσυρση των χιλιάδων Κουβανών γιατρών από τη Βραζιλία ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κούβας, μέσω του υπουργείου Υγείας, μετά τα “περιφρονητικά και απειλητικά σχόλια” του προέδρου Μπολσονάρου σε βάρος τους.  Πιο συγκεκριμένα, ο ακροδεξιός νεοεκλεγείς Βραζιλιάνος πρόεδρος αμφισβήτησε την κατάρτιση των φημισμένων σε όλο τον κόσμο Κουβανών γιατρών, επιτρέποντάς τους να μείνουν μόνο αν υποβληθούν σε “τεστ ικανότητας”, αν το σύνολο του μισθού τους πηγαίνει σε εκείνους κι όχι “στη δικτατορία” όπως χαρακτήρισε την πρόσφατα εκλεγμένη κουβανική κυβέρνηση, και αν τους δοθεί η “ελευθερία” να φέρουν τις οικογένειές τους. Μάλιστα, επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στην Κούβα, λέγοντας πως “δυστυχώς” η χώρα “δεν αποδέχτηκε”, όπως φυσικά κάθε ανεξάρτητο κράτος στη θέση της.
Με τον τρόπο αυτό, ο Μπολσονάρου διώχνει από τη χώρα πάνω από 11.000 γιατρούς, που βρίσκονταν στη χώρα από το 2013 στα πλαίσια του προγράμματος “Περισσότεροι γιατροί”, και που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε φτωχές και απομονωμένες γωνιές της αχανούς χώρας της Νοτίου Αμερικής. Με τον τρόπο αυτό βαθαίνει κι άλλο την ταξική αναλγησία της διακυβέρνησής του, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο ίδιος απείλησε να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της Βραζιλίας με την Κούβα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης των οικοδόμων!
Ενα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και αστυνόμευσης των συνδικάτων
Ενα ακόμα επεισόδιο στην εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και αστυνόμευσης των συνδικάτων, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκδηλώθηκε στη χτεσινή απεργία, όταν ασφαλίτης τράβηξε όπλο απέναντι σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων,παρότι από την αρχή οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.
Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές, με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το νέο αυτό απαράδεκτο περιστατικό κατήγγειλαν από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Κάνιγγος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Γ. Τασιούλας, και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γ. Αναγνώστου.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσήτης η Ομοσπονδία Οικοδόμων«καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και υπογραμμίζει:
«Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.
Χτες, είχαμε εισαγγελείς και πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν από λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια "ισχνή μειοψηφία". Επίσης, πριν από λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας.
Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.
Ούτε οι οικοδόμοι ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.
Συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ο 20χρονος Ναουάφ αλ-Ααταρ, ενώ ψάρευε σε παραλία. Ο ισραηλινός στρατός επίσης συνέλαβε 6 Παλαιστινίους κοντά στο φράχτη των συνόρων ως «τρομοκράτες» και όλα αυτά ενώ ισχύει η εκεχειρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια της CIA
Την πειραματική χρήση φαρμακευτικών ουσιών, όπως το φάρμακο Versed που χρησιμοποιείται στον λεγόμενο «ορό της αλήθειας», σε βάρος κρατουμένων υπόπτων για «τρομοκρατία», είχαν σχεδιάσει «γιατροί» - ανακριτές της CIA, λίγο μετά τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001, κατήγγειλε χτες στην τελευταία έκθεσή της η αμερικανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα «American Civil Liberties Union». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι της CIA αποφάσισαν να μην ρωτήσουν τους δικηγόρους της κυβέρνησης εάν εγκρίνουν ή όχι τη χρήση των πειραματικών ουσιών που τις συμπεριέλαβαν σε σχετικό μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Project Medication».
Στην 90σέλιδη έκθεση της ΜΚΟ επισημαίνεται πως μεταξύ 2002-2007, εκατοντάδες γιατροί, ψυχολόγοι, προσωπικό παραϊατρικών επαγγελμάτων, νοσηλευτικό προσωπικό που δούλευαν για λογαριασμό της CIA συμμετείχαν άμεσα σε προγράμματα ανακρίσεων, από τα οποία δεν έλειψε και η χρήση βασανιστηρίων μεταξύ άλλων και σε μυστικές φυλακές κοντά σε αεροδρόμια ξένων χωρών (π.χ. Ρουμανίας, Πολωνίας κ.ά.).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H "δικτατορία" στην Κούβα...
...κι η "δημοκρατία" στη Λατινική Αμερική
Κούβα...εκεί που τα παιδιά δεν απαγάγονται για να πουλήσουν τα όργανά τους στους πλούσιους για μεταμόσχευση...
Κούβα... η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να κυκλοφορείς κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, χωρίς το φόβο να σε πυροβολήσουν, να σε κλέψουν, να σε βιάσουν...
Κούβα... ζωή χωρίς φόβο κι ανασφάλεια!
Βέβαια δεν διαθέτουν το θεϊκό "ευρώ"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΔΩ  ΠΩΛΕΙΤΑΙΧΝΕΙΟ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσο στοιχίζει στον Έλληνα πολίτη και τι χρειάζεται στον αμόρφωτο υπάλληλο του 4ου Ράιχ η Anne-Laure Kiechel;
Anne-Laure Kiechel... στέλεχος της μαφιόζικης φαμίλιας των Rothschild προσελήφθη από τον Βαρουφάκη και τώρα προσφέρει "υπηρεσίες" στον ανεκδιήγητο Τσίπρα.
Ποιος είναι ο μισθός της, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης;
Ποια είναι τα μηνιαία κι ετήσια μπόνους για τις υπηρεσίες της;
Σε τι ποσό ανέρχονται τα "έξοδα παραστάσεων", ταξίδια, ξενοδοχεία κ.α.π.;
Υπάρχει στη "διαύγεια" η "σύμβαση" κι η περιγραφή των "υπηρεσιών" που προσφέρει στον Τσίπρα;
Ποιος υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής της κυρίας των Rothschild;
Ποιος είναι ο κωδικός πληρωμής της στον κρατικό προϋπολογισμό;
Λαμβάνει τις ίδιες αμοιβές που ελάμβανε κι ως σύμβουλος του άλλου ανεκδιήγητου φούφλη Βαρουφάκη;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Νοέμβρη 1973... αμερικανοκίνητη φασιστική χούντα! 17 Νοέμβρη 2017... "Έχουμε κοινές αξίες με τις ΗΠΑ"!
Από τις 12 το μεσημέρι στους 1.015 χιλιόκυκλους λειτουργεί νέος πομπός των εξεγερμένων φοιτητών -πολύ πιο ισχυρός από τον προηγούμενο- που εκπέμπει σ' ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής και αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα αφύπνισης των λαϊκών συνειδήσεων. Μέσα στο Πολυτεχνείο δυναμώνει η εσωτερική οργάνωση των φοιτητών, τα συνθήματα αποκτούν πια σαφή αντιχουντικό και αντιαμερικανικό-αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο...
Μετά από 45 χρόνια ο "αριστερός" πρωθυπουργός Τσίπρας, ο αμερικανοτσολιάς χωρίς ντροπή μας λέει: "Έχουμε κοινές αξίες με τις ΗΠΑ"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ίδιοι δωσίλογοι... με καινούργιες φορεσιές και σήμερα στην πατρίδα μας...
..τότε ξεπουλούσαν την πατρίδα με τα όπλα
...σήμερα ξεπουλούν την πατρίδα με "δημοκρατικές" για την "ειρήνη και συνεργασία"
...αμερικανοτσολιάδες, γερμανοτσολιάδες...
Θάνατος στον φασισμό!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε σεις, ποιος είναι αυτός που ανεμίζει με καμάρι τη γαλανόλευκη;
Να είναι εθνικιστής;
Να είναι ψώνιο;
Να είναι αστός βολεμένος;
Να είναι προσκυνημένος;
Να είναι πατριδοκάπηλος;

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ:
«Ο προβολέας του τεθωρακισμένου που στεκόταν μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου εκείνο το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 ήταν ο μόνος που φώτισε το πρόσωπό του. Εκείνη τη νύχτα, μα και τα επόμενα χρόνια...
Η στεντόρεια κραυγή «όχι αδέλφια, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό» τη στιγμή που ανέμιζε την ελληνική σημαία σκαρφαλωμένος στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου το μοναδικό άκουσμα της ύπαρξής του. Η πρώτη και η τελευταία «δήλωση» ως το απροσδόκητο τέλος...
Το καρέ στο περιώνυμο φιλμ της εισβολής του τεθωρακισμένου στο Πολυτεχνείο, όπου διακρίνεται να καταρρέει και να χάνεται δίπλα από τις ερπύστριες του τανκ, ήταν το τελευταίο που ήθελε να αποτυπώνεται η παρουσία του, ο αγώνας, η προσφορά του. Όπως αυτός τουλάχιστον τη θεωρούσε και τη μετρούσε...
Πιστεύοντας ότι τίποτε δεν χρειαζόταν εξαργύρωση. Μόνο η ίδια του η ζωή χαμένη πάντα σ' ένα παρανάλωμα.
"Τον θυμάμαι συνέχεια πάνω στην πύλη, να κρατάει τη σημαία, να φωνάζει συνθήματα. Ηταν με μια παρέα φίλων από την Ικαρία και γειτονόπουλων από τα Λιόσια. Δεν ήταν στο μπλοκ των φοιτητών, δεν γνώριζε κανέναν, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι μαχητικός, να παρασέρνει τους υπόλοιπους" ξαναφέρνει στη μνήμη της η Θάλεια Φράγκου, φοιτήτρια τότε της ΑΣΟΕΕ, που καταγόταν από την Ικαρία και ήξερε τον Γιώργο.
Ο Γιώργος Κηρύκου κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της. Εκείνη στεκόταν λίγα βήματα πιο πίσω. Χαθήκανε. Η Θάλεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Γκύζη και βασανίστηκε. Ο Γιώργος κρατήθηκε ένα μήνα στο ΚΕΒΟΠ και στην ΕΣΑ, όπου ξυλοκοπήθηκε δίχως έλεος.
"Δεν ξέραμε πού βρισκόταν. Οταν πήγαμε στο Χαϊδάρι, μας είπαν ότι δεν είχαν κανένα κρατούμενο με το όνομα αυτό. Οταν ήλθε σπίτι μας, τα ρούχα του ήταν γεμάτα αίματα. Τον χτυπούσαν με δύναμη στο στομάχι και αυτό του δημιούργησε χρόνιο πρόβλημα υγείας. Το στομάχι του τον βασάνιζε ως το τέλος" θυμάται με δυσκολία και με πνιγμένη φωνή η μητέρα του κυρία Χρύσα Κηρύκου.
Ο Γιώργος Κηρύκου, ο άνθρωπος που φαίνεται να "καταπίνει" το στρατιωτικό άρμα όταν εισβάλλει στο Πολυτεχνείο και του οποίου ουδείς γνώριζε για πολλά χρόνια μετά τα γεγονότα του 1973 το όνομά του, επέζησε, συνελήφθη, βασανίστηκε, αποσύρθηκε, σιώπησε, επέλεξε, κάηκε ζωντανός στην καταστρεπτική φωτιά της Ικαρίας το 1993.
Προσπαθώντας να απεγκλωβίσει από τον πύρινο κλοιό μια γερόντισσα που κουβαλούσε στην πλάτη του.
Είκοσι χρόνια μετά, η νέα, η τελευταία θυσία.
Ο 39χρονος Γιώργος Κηρύκου, ένα από τα πέντε παιδιά μιας φτωχής οικογένειας από τα Λιόσια, είχε επιλέξει τον δρόμο της φωτιάς ως το τέλος.»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
Η Κούβα τερματίζει το Πρόγραμμα “Περισσότεροι Γιατροί” στη Βραζιλία λόγω της επιθετικότητας του Μπολσονάρο

To πρόγραμμα “Más Médicos” (Περισσότεροι Γιατροί), αναγνωρισμένο από τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, από το 2013 που λειτουργεί, περιέθαλψε 113.359.000 ασθενείς στη Βραζιλία.
Με δήλωσή του την Τετάρτη, το Κουβανικό Υπουργείο Δημόσιας Υγείας έκανε γνωστό ότι δεν θα συνεχιστεί η λειτουργία του προγράμματος Περισσότεροι Γιατροί” λόγω της συνεχούς αμφισβήτησης του έργου του από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρο.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, “Ο Ζαιρ Μπολσονάρο με άμεσες, υποτιμητικές και απειλητικές αναφορές στην παρουσία των γιατρών μας, δήλωσε και επανέλαβε ότι θα τροποποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος "Περισσότεροι Γιατροί”, επιδεικνύοντας ασέβεια προς την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας και αθετώντας την σχετική συμφωνία με την Κούβα”.
Το πρόγραμμα, που έχει την υποστήριξη της Παναμερικανικής Οργάνωσης Υγείας, εξασφάλισε ιατρική φροντίδα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Βραζιλίας, με την συμμετοχή γιατρών από την Βραζιλία, την Κούβα και άλλες χώρες, που εργάστηκαν στις φτωχότερες περιοχές της χώρας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013, μετά από συμφωνία μεταξύ της τότε προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ και της κυβέρνησης της Κούβας.
Σε αυτή την πενταετία έλαβαν μέρος σε αυτό 113.359.000 ασθενείς, από περισσότερους από 3.600 δήμους, εκ των οποίων, πάνω από 700 διέθεταν γιατρό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Μετά το δικαστικό νομοθετικό πραξικόπημα κατά της Ντίλμα Ρούσεφ, η Κούβα αποφάσισε να συνεχίσει το πρόγραμμα, ανακοινώνοντας τότε ότι “θα συνεχίσει να συμμετέχει στη συμφωνία με την Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας για την εφαρμογή του προγράμματος “Μás Medicos, εφόσον διατηρούνται οι εγγυήσεις που είχαν δοθεί, από τις τοπικές αρχές".
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε αλλαγές στο Πρόγραμμα, τις οποίες ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ χαρακτήρισε “απαράδεκτες” δηλώνοντας ότι "καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της παρουσίας των κουβανών επαγγελματιών (υγείας) στο Πρόγραμμα".
"Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να αμφισβητείται η αξιοπρέπεια, ο επαγγελματισμός και ο αλτρουισμός των Κουβανών επαγγελματιών υγείας που, με την υποστήριξη των οικογενειών τους, παρέχουν υπηρεσίες σε 67 χώρες", αναφέρει η δήλωση της Κούβας.
Η Κούβα έφερε εις πέρας δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα υγείας ενάντια στην Έμπολα στην Αφρική, την τύφλωση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, τη χολέρα στην Αϊτή, μεταξύ άλλων. Πέρα από τη συνεχή παρουσία των μπριγάδων της που προσέφεραν βοήθεια σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε φυσικές καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας βοήθεια,μεταξύ άλλων, σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδονησία, το Μεξικό, το Εκουαδόρ, το Περού, η Χιλή και η Βενεζουέλα.